Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

'Aile imamı' ziyaret edecek (09 Mart 2011)

Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı "Aile İmamlığı" projesi Adana’nın merkez ilçesi Sarıçam’da başlatıldı.

Adana İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sarıçam Müftüsü Murat Demir, vaize Sümeyra Budak, mahalle imamı ve cami dernek başkanından oluşan heyet, haftanın belirli günlerinde evleri ziyaret etmeye başladı.

Proje kapsamında Mustafa-Şerife Kaçar çiftinin evlerini ziyaret eden heyet, Kaçar ailesine dini konuların yanı sıra alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların zararlarına karşı da bilgi verdi.

İl Müftüsü İsmail Canbolat, "Aile İmamlığı" projesinin, imamı yalnız camide namaz kıldırma, ezan okuma görevlisi değil, çevredeki insanların dertleriyle dertlenen, sıkıntılarını gidermeye çalışan ve onlarla ilgilenen görevliler olmalarını sağlamak açısından önemsediklerini belirtti.

Canbolat, proje kapsamında din görevlilerinin sadece cemaatle değil, cami dışındaki insanlarla da ilgilendiğini ifade ettiğini vurguladı.

Din görevlilerinin ev ev dolaşıp, vatandaşın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Canbolat, "Arkadaşlarımız mahallede fakir varsa tespit etmeli, hasta varsa ziyaret edilmeli, cenaze varsa taziye ile ilgili görevler yerine getirilmeli, Kur’an-ı Kerim okunmalı. Camiye gelmeye teşvik etmeli. Sırf camiye gelenlerle yetinip, cami dışındakileri ihmal edemeyiz" ifadesini kullandı.

İlçe Müftüsü Murat Demir de imamların artık sadece namaz kıldırmayacağını, bulundukları mahallenin sorunlarını dinleyip, aileleri acı ve tatlı günlerinde yalnız bırakmayacaklarını bildirdi.

Amaçlarının İslam dinini en sağlıklı şekilde topluma anlatmak olduğuna dikkati çeken Demir, şunları kaydetti: "Proje kapsamında çalmadık kapı bırakmayacağız. Gayemiz her vatandaşı evinde ziyaret edip birebir görüşmek ve dini birtakım meseleleri müzakere etmek.

Varsa bir sorunları bunları oturup birlikte çözmek." Demir, ilçede uyuşturucu, sigara ve alkol gibi bağımlılık yapan maddelere karşı aileleri her fırsatta uyardıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Bu görevi sadece camilerle sınırlamıyoruz. Ev ziyaretleri veya okullarda anne, baba ve çocukları bilgilendiriyoruz. Uyuşturucuya bulaşan gençler çok zor kurtuluyor. Kimi intihar ediyor, kimi hastanelere düşüyor, kimi işe yaramaz hale geliyor. Bu illetle hep beraber mücadele edeceğiz." Ev sahibi Şerife Kaçar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti, "Keşke bütün devlet büyükleri bu şekilde vatandaşın halini sorsa, sorunlarıyla ilgilense" sözleriyle dile getirdi.

Aile İmamlığı masumane bir görüntüyle devreye yakında girecek gibi görülüyor. Herkesin bir Aile İmamı olacak. Bunun zararları veya kötüye kullanımı neler olabilir? Aklıma ilk gelen bir kaçı:

1...Devletin görevlisi olan ve diyanete bağlı çalışan imamlar (ki devletten maaş alan din görevlisini laikliğe aykırı buluyorum) Siyasi İslamci hükümetin politikalarını halka yaymakta bir propaganda aracına dönüşebilir. Örneğin tesettür vs.

2...Din kişiye özel bir inançken ve isteyen dini başvuru yaparken, bu istek dışı ziyaretler ile dini görüşünün bilinmesini istemeyen kişilerin haklarına tecavüz edip, Sünni müslümanların dışındakilerin fişlenmesine kadar varabilir.

3...Sadece Sünni görüşü yansıtan diyanet imamlarınca diğer dini görüşlere Sünni propaganda yapılmasına yol açabilir. Tersi olduğunda Hristiyanlık propagandası yapmaktan içeri alırlardı...

4...Zamanla baskı aracına dönüşebilir.

5...Yakında Ramazanda savura kalkmayanları ev telefonundan arayıp kardeşim mahallede bir senin ışık yanmıyor kalksana savura diye ararlarsa şaşırmam smile.gif

Gönderi tarihi:

Yooo, gelsinler ya! İyi olur! İyi geyik çıkar, gelsinler, gelsinler, hoşuma gitti bu iş! :lol:

"Sahurda ışığın yanmıyor" ha? Vay yavrum vay... Ahhh nerde o babayiğit? O biraz sıkar işte! Ah o yiğitliği bir yapabilseler? Dünya kaç bucakmış öğrenirler ama, nerdeee? İşleri güçleri kandırma, ürkütme, şekerle kaplayıp yutturma, uyu uyu yat uyu uyutmaca masalları anlatma. Ha bir de şimdi siyaseti alet edip korku imparatorluğu kurma. İşte bunu yapabilirler. Ellerinde bir gerçek yok ki kalkan ardına sığınıp korumaya almadan gösterseler? İlla alet edecek, suistimal edecekler. Beyinlerine işlemiş.

"Baaak, bu kalkanın ardında ne var biliyor musun? Bilmezsin işte! Yaaa!"

Elinin görme özürü vardır anca, başka ne olacak? :D

Gönderi tarihi:

derin dünya devleti laikliğe aykırı olan dini görevlilerin devletten maaş alma olayını desteklemişlerdir ve bu durum günümüzdede devametmektedir bu dini sevilesiceler bu sayede toplumu sünni islam inancına boğmaya çalışmaktalar laik devlette sünni islam inqancına destekverilmekte ama diğer dinlere yada mezheplere destek verilmemekte halbuki onlarda din eğer destek verilecekse haksızlık olmasın diye bütün dinlere destek verilmesi gerekirdi ama özellikle sünni inanca destek verilmekte çünkü derin dünya devleti bunu istiyor bu aile imamı projeside bu sünni inancı güçlendirmek ve yaymaktan başka bişiy değil.

arkadaşlar varmısınız bu laikliğe aykırı olan şu diyenet kurumunu ve devletten maaş almalarını mahkemeye verelim ve bu milletin garibin fukaranın hakkını yiyen bu kurumu kapatalım ve bu diyanete ayrılan bütçeyide fakir insanlara destek olunması için kullanılmasını sağlayalım.

Gönderi tarihi:

Bence Aile Deterministliği kurulsa kat kat daha faydalı olurdu. :unsure:

En azından hayatımızdaki anlayamadığımız olayların sebeplerini dinde aramak yerine bilimsel neden sonuç ilişkilerinde bulurduk.

Gönderi tarihi:

Yooo, gelsinler ya! İyi olur! İyi geyik çıkar, gelsinler, gelsinler, hoşuma gitti bu iş! :lol:

"Sahurda ışığın yanmıyor" ha? Vay yavrum vay... Ahhh nerde o babayiğit? O biraz sıkar işte! Ah o yiğitliği bir yapabilseler? Dünya kaç bucakmış öğrenirler ama, nerdeee? İşleri güçleri kandırma, ürkütme, şekerle kaplayıp yutturma, uyu uyu yat uyu uyutmaca masalları anlatma. Ha bir de şimdi siyaseti alet edip korku imparatorluğu kurma. İşte bunu yapabilirler. Ellerinde bir gerçek yok ki kalkan ardına sığınıp korumaya almadan gösterseler? İlla alet edecek, suistimal edecekler. Beyinlerine işlemiş.

"Baaak, bu kalkanın ardında ne var biliyor musun? Bilmezsin işte! Yaaa!"

Elinin görme özürü vardır anca, başka ne olacak? :D

Ya ben bu başlığı hiç ciddiye almamıştım ama çorbada tuzum bulunsun. Yandın demirefe :lol:

İçkinin, sigaranın, uyuşturucunun uzmanı imamlar; o zaman tıp mezunlarına imamlık yolu görünüyor veya imamlara tıp yolu mu desek...

Her türlü dertleri dinlenecekmiş, o işi de Marco Paşa yapıyordu, demek ki onlar da işsiz kalacak. :lol:

Gönderi tarihi:

Gerçekten çok ilginç.

Evlere gidip özel sohbetler yapmanın amacı nedir, ne konuşulacak orada?

Amaç din olacağını hiç sanmıyorum bence politika yapacaklar...

Eee hakli tayyıp ve ekibinin hedefinde başkanlık sistemi var çünkü...

Peki toplumumuzda Sünni kesimin dışında başka mezhepten, inançtan insanlar var. Bunlar ne olacak?

Bu sadece AKPnin amaçlarına hizmet eder diye düşünüyorum...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Bunu yapamazlar.

Devlet tandanslı misyonerlik olur ki diğer dinlerinde yolunu açar.

Bunu hiç istemezler.

Rekabet yarattığında ise promasyonlar başlar.

Bazen güzel şeyler,şeytanı baştan çıkarır.

Başlanır cennetten deniz görür arsa ikramları,

huri'ler

Yapmazlar..yapmazlar...

:)

Gönderi tarihi:

Gerçekten çok ilginç.

Evlere gidip özel sohbetler yapmanın amacı nedir, ne konuşulacak orada?

Amaç din olacağını hiç sanmıyorum bence politika yapacaklar...

Eee hakli tayyıp ve ekibinin hedefinde başkanlık sistemi var çünkü...

Peki toplumumuzda Sünni kesimin dışında başka mezhepten, inançtan insanlar var. Bunlar ne olacak?

Bu sadece AKPnin amaçlarına hizmet eder diye düşünüyorum...

Saygılar...

Ahanda biz ahirette sual melekleri var diyorduk inanmıyordunuz, şimdi daha ölmeden sual meleklerini gözünüzle göreceksiniz, aha size delil. ;)

Gönderi tarihi:

Bunu yapamazlar.

Hiç belli olmaz, Diyanetten açıklama gelmişti, imamların görevi sadece namaz kıldırmak, cenaze yıkamak değildir, sosyal sorunlarla da ilgileneceğiz v.b diye.

Gönderi tarihi:

Ahanda biz ahirette sual melekleri var diyorduk inanmıyordunuz, şimdi daha ölmeden sual meleklerini gözünüzle göreceksiniz, aha size delil. ;)

:lol:

Gönderi tarihi:
Aile imamlığı, saçmalığın artık daniskası.

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan'ın imam tepkisi

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan aile imamlığı projesine çok sert tepki gösterdi: Saçmalığın daniskası..

Aile imamlığı projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan, 'Orta Çağda kiliselerin bile bu kadar geniş görev ve yetki alanı yok. Aile imamlığı, saçmalığın artık daniskası.' dedi.

İşte Doğan' 'Her eve imam mı' başlıklı yazısı

BUGÜN saat 16.00-17.00 arasında evde misiniz? Sakın evden ayrılmayın, aile imamı sizi ziyaret edecek. AKP'nin son projesi muhteşem, her eve bir aile imamı. İmamlar ev ev gezecek, dini konularda bilgi verecek, bizim bu alandaki eksikliklerimizi giderecek. Zaten başka ne eksiğimiz var ki. Uygulamayı Diyanet İşleri Başkanlığı yürütecek. Devlet eliyle aile imamlığı. Ancak, orada kalmıyor. Diyanet aile ve irşat büroları kurmayı planlıyor.

SAÇMALIĞIN DANİSKASI

İrşat, yani aydınlanma, bilgilenme. Bu bürolara başvuracak kişilerin psikolojiden hukuka kadar her türlü sorunları, bu bürolar eliyle yönlendirilecek. Toplumun en merkezi, en etkili, yetkili kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı olacak. Orta Çağda kiliselerin bile bu kadar geniş görev ve yetki alanı yok.

Aile İmamımızı kaç nolu telden öğreniyoruz acaba! Sünnilikten hafif bir şüphe duyduğumuzda arar aramaz eve yardımımıza koşacaklardır mutlaka. Gayrisünni kesimin evlerinde işleri yoğun olacağından bu bölgelere normalden kat kat fazla imam istihdam edilmeli elbette.

Gönderi tarihi:

Bunu yapamazlar.

Devlet tandanslı misyonerlik olur ki diğer dinlerinde yolunu açar.

Bunu hiç istemezler.

Rekabet yarattığında ise promasyonlar başlar.

Bazen güzel şeyler,şeytanı baştan çıkarır.

Başlanır cennetten deniz görür arsa ikramları,

huri'ler

Yapmazlar..yapmazlar...

:)

Yaparlar sevgili 'gugukcuk' yaparlar...

Hem şimdi herhangi bir engel çıksada bu deneme aşamasıdır onlar için..

Nasıl bir tepki alacaklar, devamında hangi adımları atmaları gerekir test ederler.

Yaklaşımına ve ön görüne katılıyorum.

Ama katkıda bulunmak isterim. "Diğer dinlerinde yolunu açar." diyorsun.

Bence promasyondan çok "müslüman mahallesinde salyangoz satışı" çatışmaları daha öne çıkacaktır.

Bana gelmezler, ve gelemezlerde "teist" anlayışlara mesafeli oluşum ve bu tür yaklaşımlara bakış açımdan dolayı.

Ama gerçek şu ki, bunu sevinçle ve olumlu karşılayacak olanların sayısı oldukça fazla olacaktır.

Ayrıca; Komşuya geldi bize de gelsin, ne şiş nede kebap yanmasın, dostlar alış verişte görsün yaklaşımlarınıda göz ardı etmemek gerekir.

Gönderi tarihi:

Bence promasyondan çok "müslüman mahallesinde salyangoz satışı" çatışmaları daha öne çıkacaktır.

Eğer böyle bir olayın önü açılırsa aynen Afrika gibi, yoksul halkın hızla din değiştirdiğini ve zenginleştiğini görmek sanırım sürpriz olmaz. AKP ve yandaşları da yaptıklarıyla gurur duyarlar.

Gönderi tarihi:

Eğer böyle bir olayın önü açılırsa aynen Afrika gibi, yoksul halkın hızla din değiştirdiğini ve zenginleştiğini görmek sanırım sürpriz olmaz. AKP ve yandaşları da yaptıklarıyla gurur duyarlar.

Halk dinini iyi ve gerektiği gibi bilmediğinden, hükümet dini iyi bildiği sertifikalı kişilerin Allah - Kul arasına girerek halkı yönlendirmesi ve kendi gibi düşünmesini sağlamasına karar vermiş gözüküyor. Kendi gibi düşündürttüğünde de kamuoyunu da oluşturmuş olacak. İktidarını da din üzerine kurduğundan yerini sağlamlaştıracak.

Gönderi tarihi:

Amaçlarının İslam dinini en sağlıklı şekilde topluma anlatmak olduğuna dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında çalmadık kapı bırakmayacağız. Gayemiz her vatandaşı evinde ziyaret edip birebir görüşmek ve dini birtakım meseleleri müzakere etmek.

Ev sahibi Şerife Kaçar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti, "Keşke bütün devlet büyükleri bu şekilde vatandaşın halini sorsa, sorunlarıyla ilgilense" sözleriyle dile getirdi.

Kişinin bir doktor, öğretmen ve benzeri uzman yardımı alması başka şeydir. Aklının yetersiz olduğu kabul edilip.., Nedense bir türlü araştırıp okunsa da anlaşılıp kavranılamayacağı dikte edilen "Teist" anlayış ve yaklaşımların hep bir bilenden sorulup öğrenilmesi gereği başka şeydir.

Birincisinde; Kişinin aklı, mantığı ve kişisel kararı vardır...

İkincisinde ise; İnsanların aklına, mantığına güvensizliği ve kişisel acizliği...

Hangisi olursa olsun "Teist" inançlar söz konusu olduğunda bu tür bir bilen ve yol gösterene hep ihtiyaç duyulduğu için, bu onlar adına bir ihtiyaç ve hizmettir.

Eh... Bizde de bu tür hizmetlere ihtiyacı olanlar bolca bulunduğuna göre....

Ne denebilir ki?

Başkalarının aklına ve mantığına gereksinimi olduklarını düşünebilirler de insanlar...

Ne yazık ki, böyle bir gereksinim ve verilecek olan hizmet, yine kişilerin karşılıklı olarak kendi kararlarıdır...

Gönderi tarihi:

Bence Aile Deterministliği kurulsa kat kat daha faydalı olurdu. :unsure:

En azından hayatımızdaki anlayamadığımız olayların sebeplerini dinde aramak yerine bilimsel neden sonuç ilişkilerinde bulurduk.

Efendim, laik bir ülkede ancak, özellikle yoksulluk nedeniyle yaşanılan psikolojik sorunlara, insanları kadercilikten kurtarabilecek tarzda bahsettiğiniz deterministik çözümler, terapiler önerebilecek, Aile Hekimliği misali - tabi isteğe bağlı- Aile Psikologluğu kurumu kurulması gündeme gelebilir. Zira, ben, tüm dünyada olduğu gibi çoğunluğun öyle bilinmeyen, tartışmalı, felsefi mevzulara fazla kafa yorduğunu, felsefi bunalımlara falan girdiğini hiç sanmıyorum.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Efendim, laik bir ülkede ancak, özellikle yoksulluk nedeniyle yaşanılan psikolojik sorunlara, insanları kadercilikten kurtarabilecek tarzda bahsettiğiniz deterministik çözümler, terapiler önerebilecek, Aile Hekimliği misali - tabi isteğe bağlı- Aile Psikologluğu kurumu kurulması gündeme gelebilir. Zira, ben, tüm dünyada olduğu gibi çoğunluğun öyle bilinmeyen, tartışmalı, felsefi mevzulara fazla kafa yorduğunu, felsefi bunalımlara falan girdiğini hiç sanmıyorum.

Saygılar sunarım.

Haklısınız. Ben idealinden bahsettim. Determinist bir yaklaşımla hayatı anlamaya çalışmanın temel ayağı bilim olacağından, her türlü kati nedenlere bağlı olmayan nondeterminist din ve benzerleri gibi batıl inançlardan çok daha gerçekçi bir anlayışın gelişmesine yol açacaktır. Determinizm yaşamsal bir vazgeçilmezlik, hakikatı bilim ve kesinlikle arama yoludur, inanca yer vermez. Bu yüzden şaka gibi gelse de Aile Deterministliği en doğru olandır. Bireylere düşünme yetisini öğretecek ve her nevi din benzeri yönlendirmelerden koruyacaktır.

Gönderi tarihi:

Haklısınız. Ben idealinden bahsettim. Determinist bir yaklaşımla hayatı anlamaya çalışmanın temel ayağı bilim olacağından, her türlü kati nedenlere bağlı olmayan nondeterminist din ve benzerleri gibi batıl inançlardan çok daha gerçekçi bir anlayışın gelişmesine yol açacaktır. Determinizm yaşamsal bir vazgeçilmezlik, hakikatı bilim ve kesinlikle arama yoludur, inanca yer vermez. Bu yüzden şaka gibi gelse de Aile Deterministliği en doğru olandır. Bireylere düşünme yetisini öğretecek ve her nevi din benzeri yönlendirmelerden koruyacaktır.

Efendim, bireylere düşünme yetisi kazandırma anlamında bu önerinizi desteklerim. Lakin, din ile bilimi karşılaştırmak, karıştırmak, yarıştırmak, bu kavramlar insanın farklı yönelimlerine hitap eden alanlara ait olduğu için kategorik olarak yanlış olur kanaatindeyim.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Efendim, bireylere düşünme yetisi kazandırma anlamında bu önerinizi desteklerim. Lakin, din ile bilimi karşılaştırmak, karıştırmak, yarıştırmak, bu kavramlar insanın farklı yönelimlerine hitap eden alanlara ait olduğu için kategorik olarak yanlış olur kanaatindeyim.

Saygılar sunarım.

Farklı alanlar olduğu doğru. Ama din ve batıl inançlar düşünmek yerine kabullenmeyi getirdiğinden, düşünen insanların cevapları kolaycı kabullenmeler yerine, gerçek bilgiye bilimsel verileri araştırıp değerlendirme kabiliyetleriyle ulaşma çabaları onlara tabuların parazitlerinden arınmış saf bir öngörü kazandıracaktır. Eleştirel bakış açıları gelişecek ve hayatı ve kuralların oluşma mekanizmalarını daha iyi değerlendireceklerdir. Böylece yaptıkları eylemlerin hata olup olmadığına başkasının fikirsel empozeleri olmaksızın karar verebilir hale geleceklerdir. Bu toplumdaki anlayamadıkları her tür kuralın varlık sebebini de onlara izah edecektir.

Gönderi tarihi:

Sayın Zuhurat, buralarda bir determinist görmek iyi… :)

Aile deterministi kulağa pek yatkın gelmiyor. Psikolojik danışmanlık daha uygun gibi geliyor. Daha doğrusu böyle kadrolar ihdas etmek yerine, olanlar etkin çalıştırılmalı. Örneğin okullarda öğrenciler için psikolojik danışmanlar var ama birtakım kağıt üzerinde kalan boş istatistik çalışmalarla dostlar alışverişte görsün türünden işler yapıyorlar dersem umarım işini iyi yapanları kızdırmam. Böyle demekle istatistik çalışmaları elbette küçümsemiyorum. Bu tür çalışmalar veri tabanı olarak son derece gerekli. Ama kağıt üzerinde kalmamak şartıyla. Oluşan veri tabanı öğrenciye yol göstermek için kullanılmıyor ve kağıtta kalıyorsa bir işlevi olmayacaktır.

İnsanların sorunlarının kaynağının genellikle çocukluk ve ergenlik döneminden kaynaklandığı düşünülürse, okullardaki psikolojik damışmanların ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. Aileler de genellikle çocuklarını yönlendirmekte sorunla karşılaşıyorlar. Yöntemi bilemiyor, baskı ile, korkutma ile, dogmalar ile çocuklarını eğitmeye çalışıyorlar.

İşte okul psikolojik danışmanı iyi çalışırsa, çocukların sorunları üzerinden ailelere de ulaşır ve ailelere de psikolojik danışmanlık yapar. Çünkü çocuğun sorunları aileden başlar ve aile desteği olmadan sadece okul tarafından çözülemez.

İşte size aile psikolojik danışmanı.

Psikolojik danışman tabii ki bilimci olduğu için determinist yöntem kullanacak. Dogmatik yöntem kullanacak hali yok. Eğer AKP tipi ya da F tipi ya da Taliban medrese tipi eğitimden geçmediyse tabii!

Gönderi tarihi:

Efendim, din görevlilerin devletten maaş alma olayı laikliğe aykırı değildir.

Saygılar sunarım.

laikliğin ne olduğunu biliyormusunuz acaba laik devlet demek kuralların insan haklarına göre çıkarıldığı sistem demektir ve din kuralların insan haklarına göre çıkarıldığı bir merci değildir dinin insan haklarına aykırı bir çok kuralı vardır işte bu yüzden laik devlette din desteklenmez ama insanları zorla dinlerinden vaz geçirmek insan haklarına aykırı olduğu için dinler serbest bırakılır ama asla devlet dini desteklemez.

Gönderi tarihi:

laik devlette din desteklenmez ama insanları zorla dinlerinden vaz geçirmek insan haklarına aykırı olduğu için dinler serbest bırakılır ama asla devlet dini desteklemez.

Efendim o sizin dediğiniz Seküler Devletlerde olur. Laik Devlette diyanet gibi bir kurumun olması da dinin desteklendiği anlamına gelmeyebilir.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Farklı alanlar olduğu doğru. Ama din ve batıl inançlar düşünmek yerine kabullenmeyi getirdiğinden, düşünen insanların cevapları kolaycı kabullenmeler yerine, gerçek bilgiye bilimsel verileri araştırıp değerlendirme kabiliyetleriyle ulaşma çabaları onlara tabuların parazitlerinden arınmış saf bir öngörü kazandıracaktır. Eleştirel bakış açıları gelişecek ve hayatı ve kuralların oluşma mekanizmalarını daha iyi değerlendireceklerdir. Böylece yaptıkları eylemlerin hata olup olmadığına başkasının fikirsel empozeleri olmaksızın karar verebilir hale geleceklerdir. Bu toplumdaki anlayamadıkları her tür kuralın varlık sebebini de onlara izah edecektir.

Evet, bakın bu olur efendim, daha gerçekçi bir yaklaşım oldu bu.

Saygılar sunarım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.