Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSRAİL KATLİAMI


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

Yer yüzünde, Devrim gerçekleştirmiş Uluslar arasında,

En çok utanması gereken biziz...

 

Kendi devrimimize sahip çıkmadığımız

Ve sahip çıkamayacak bireyler yetiştirdiğimiz gibi;

Her köşe başında Atatürkçülük taslayıp,

Atatürk'ün öngördüğü Devrimcilikten vazgeçiyoruz, unutuyoruz

Ve öncüleri olmamızı vasiyet ettiği o sömürülen ulusları da aşağılıyoruz...

 

Sonra da çıkıp, onları geri kalmışlıkla suçluyoruz...

 

Yazık bize...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani şu yazdıklarına göre Kur'an-ın Allah ın Kitabı olduğunu kabul ediyorsun. Ya iyi de Kardeşim bu ne perhiz ne lahana turşusu, Kur'an da Allah ın indinde tek din İSLAM dır yazıyor be kardeşim. Nasıl İslam Dinine saçma dersin? Yahu ben delirmek üzereyim!

arkadaşım islam dinini insanlar ortaya çıkarmıştır allahın insanlara emirleri yada dediğini yapmayanları ateşe atarak işkence yapması diye bişiy yoktur çünkü allah zorba değildir.kitabı yorumlamışlar ve allah bunu emrediyor demişler bu doğru değildir yani allah bişiyi emretmemektedir ve insanlara işkence yapan bir zorba değildir.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğru söylüyor. İsrail ABD ile ortaklığından dolayı ondan pek ayrı tutulamaz. O yüzden ABD nin politikaları neyse, İsrail de bunun dışına pek çıkmaz.

 

Şimdi Osman Pamukoğlu mu doğru söylüyor, sen mi ? Çünkü senin iddia ettiklerinle Osman Pamukoğlu'nun iddia ettikleri birbirine taban tabana zıt. Sen Türkiye ile İsrail'in çıkarlarının çatışmadığını, paylaşamadığı menfaatleri olmadığını söylüyorsun. Pamukoğlu ise, İsrail'in Türkiye'yi parçalamaya, rejimini değiştirmeye uğraştığını, ülke içerisinde bunları yapanların arkasında İsrail olduğunu söylüyor.

 

Ben İsrail'e sefer düzenlenmesi, düzenlenmemesini falan sormuyorum. Dediğim gibi lafı değiştirmek, demogoji yapmak yerine kısaca cevap vermek istemiyorum diyebilirsin.

 

İsrail senin iddia ettiğin gibi, Türkiye ile çıkarları menfaatleri çatışmayan bir ülke mi, yoksa Pamukoğlu'nun iddia ettiği gibi çıkarları ve menfaatleri Türkiye'nin parçalanıp rejiminin değişmesine endeksli bir ülke mi ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani Israil, resmen ve iktidarin bilgisi dahilinde, gözleri önünde tahkir edildi. Hicbir hükümet yetkilisi bunlara yapmayin demedi aksine onlari daha cok körükledi. Cünkü Mavi Marmara Gemisi ile Gazze'ye gidenlerin misyonlari yardimdi dogrudur fakat Gazze'ye yardim degil Erdogan'in kaybolan prestijini yeniden geri getirme yardimiydi bu.

................

 

İHH denilen deniz feneri benzeri kuruluşlar T.C yi temsil edemez..

İNSANİ yardım değil İSLAMİ yardım..

Kadın diyorki Tv.de..kocam şehadet şerbetini içtiyse ne mutlu bize..dört çocuğuyla birlikte.. (mavi marmara gemisindeymiş kocası..)

dayı artık DİN,ler savaşı gibi bir savaşın olmayacağına inanırdı.. fakat yanılmış..

İNANÇLARI insanları ölümede razı eder öldürmeyede.. :)

Ne bir Mısır bayrağı ne bir Ürdün ne bir Suudi ne bir İran ne bir Cezayir ne bir Umman ne bir bilmemne arap devletinin BAYRAĞI yok Gazzelilerin elindede..illaki Türk bayrağı illaki ''Recep bey''posteri.. :)

(T.C den başka IRKDAŞLARI yok Filistinlilerin..ondan herhalde..)

 

Bu olaylar açık ve net bir biçimde AKPyi 3. kez iktidar yapmak üzere kurgulanmış, ama çok çok iyi kurgulanmış, "one minute"den sadece teknik olarak farkı olan olaylardır. Oyuncuları (yani mağdurları) ise din ve din kardeşliğe uğruna birşeyden habersiz ölüme gidenlerdir. Kirli bir oyundur. AKP nin Kaybolan itibar yerine getirilmek istenmekktedir. Bir taraftan da Türkiyenin itibarı iyice yok edilmektedir. Olayın sonucu basit: 3 gün sonra yenbi hükümet bellidir, İsrail ile anlaşmalara devam edilecektir, bu olaylar unutulacaktır... Olayın başında, olayı tamamen AKP nin ipini çekmek olarak alıgılıyordum. Çünkü elinde patlayacaktı. Şİmdi ise oyları patlayacak...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu olayın yanlışları ve çelişkileri taa başından itibaren muhalefet tarafından tartışılmalıydı. Burada forumdaki değerli arkadaşların bile tespitleri dile getiremediler. Merakla bekliyorum sorgulanması gerekenler sorgulanacak mı? Yoksa birileri yine Fatih mi ilan edilecek?...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

CYRANO.. :)

 

İNANÇLARI..KABULLERİ için ölenlerden bana ne.. :)

 

Benim için komedi bütün yaptıkları..ölmeleride öldürmeleride.. :)

 

En yakınında mahallesinde komşusunun ihtiyaçları için İNSANİ yardım yapamıyorda SİYASİ İSLAM için akdenizin bilmem kaçıncı paralel bilmem kaçıncı meridyeninde ÖLEYİM diye yola çıkıyorsa..hadiii yaaa.. :)

 

Komedi seyredip ağlayanlara sözüm yok..

 

''Recep bey'' gibi gürleyip YAĞMAYANLARLA hiç işim yok.. :)

 

Mahallenin beli silahlı kabadayısına SAPAN TAŞI atarak kabadayılık yapılmaz..koyarsın beline ondörtlüyü..kabadayı gibi çektinmi silahı ateşlersin..lafla peynir gemisi ancak 67 mil kalana kadar gider..gerisi HİKAYELER.. :)

 

Filistinin içine çekilen bir T.C istemez dayı..KABAdayı değil sade dayı.. :)

 

 

Bence çok zorlama. Zira ne komik oluyor yazdıkların, ne de edebi. Gitmeden önce o insanlar sana ölmek istiyoruz o yüzden gidiyoruz mu dedi ?

 

Arkadan vuran arap için göğsüne mermi yiyene güler dayı.. :D

 

Dünyadaki bütün ırkçı teraneler böyle başlıyor biliyorsun değil mi ? "İsa'yı öldüren Yahudiler", "Ermeniler'i katleden Türkler", "Türkler'i katleden Ermeniler", "Gandhi'yi öldüren Sihler" "Osmanlı'ya ihanet eden Aleviler" vs...

 

İletilerinde Anadolu ozanlarının yazım tarzının taklidini değil de, onların insan sevgisinin yansımasını görelim.

 

Filistin'de en temel insani ihtiyaç maddelerine muhtaç şekilde yaşayan bir Arap çocuk, Filistin'de en temel insani ihtiyaç maddelerine muhtaç şekilde yaşayan bir Arap çocuktur. Mısır'da berber dükkanı işleten bir Arap, Mısır'da berber dükkanı işleten bir Arap'tır. Nazaret merkezinde kuyumculuk yapan bir Yahudi, Nazaret merkezinde kuyumcuk yapan bir Yahudidir. Halkların, milletlerin adının başına olumsuz lakaplar koymak tüm ırkçı teranelerin temelidir.

Dedelerinin, atalarının yaptıklarıyla bugün yaşayan insanları yargılamak da öyle.

 

İnsan, insandır. Nerede doğduğu, hangi ailenin çocuğu olduğu, hangi milletten olduğu, hangi dine mensup olduğu değil, birey olarak ne yaptığıdır onun isminin başına konacak sıfatı belirleyen.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan, insandır. Nerede doğduğu, hangi ailenin çocuğu olduğu, hangi milletten olduğu, hangi dine mensup olduğu değil, birey olarak ne yaptığıdır onun isminin başına konacak sıfatı belirleyen.

 

Cyrano dostum,

Burada bence problem bu değil. Elbetteki bu bir katliamdır, haksız bir zorbalıktır. Kınanmalıdır. Kınanmakla kalmayıp yaptırım uygulanmalıdır. Bağırıp çağırmak değil!

 

Burada bence daha önemli olanı, bu insanların kullanılmış olabilme ihtimalidir. Göz göre göre, tedbir almaksızın gönderilmiş olma ihtimalidir ve birilerinin hükümet olarak çıkıp bağırması, birilerinin ağlaması ve oy toplamasıdır. Bu insanlar, PKK terörüne şehit verirken neredeydi? O kadar mı içselleştrdile ve içselleştirildik terörü? Hatay'da saldırıda insanların ölümüne bu kadar tepki olmadı, ki alışığız, en büyük tepki haberlerde izlediğimizden öteye geçmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Olayın başında, olayı tamamen AKP nin ipini çekmek olarak alıgılıyordum. Çünkü elinde patlayacaktı. Şİmdi ise oyları patlayacak...

 

Nasıl oyları patlayacak ? Şu an sokaktaki intiba ne ? "İsrail vatandaşlarımızı katletti. Hükümet hiçbir şey yapmadı" değil mi dostum ?

 

Ancak dünyada tüm gelişmiş ülkeler ve toplumların özelliği, ülkeye yapılan saldırıları iç politika endeksli bakış açısıyla değerlendirmezler. Bunun iç politikadaki yansımasını ve hesaplaşmasını yapmazlar demiyorum. Fakat başlıkları birbirinden ayrırırlar. Biz de öyle yapalım. Başka bir başlıkta tartışalım.

 

Zira bu saldırıdan sonra iktidardaki sağcı partilere yakın İsrail gazetesinde atılan manşet, operasyon kararını veren bakanların vermek istediği mesajı yansıtıyordu; "Türkiye'ye bölgenin liderinin kim olduğunu gösterdik". Ayalon'un Türk büyükelçisine yaptığı hakaretin temelinde de bu mesaj vardı.

 

Türkiye nihayet bir batı ülkesi olmadığını anlamıştır. Türkiye bir Ortadoğu ülkesidir. Uzaya asılı devasa bir vinçle Türkiye'yi yerinden kaldırıp dünyanın başka bir yerine taşımadıkça bu böyle kalacaktır. Batı'nın Ortadoğu politikası batı ülkeleri açısından faydalı olabilir, çıkarlarına uygun olabilir. Türkiye kendisini bir batı ülkesi sanarak bu politikaların kendisi açısından da faydalı olacağını hayal edebilir. Fakat adı üstünde sadece hayal olur.

 

AB'nin Ortadoğu politikası Türkiye'nin yararına değildir. ABD'nin Ortadoğu politikası Türkiye'nin yararına değildir. Bu iki bloğun bölgedeki temsilcisi İsrail'in Ortadoğu politikası Türkiye'nin yararına değildir. Ortadoğu'nun en büyük iki ordusuna İsrail ve Türkiye sahiptir. Bölgenin iki büyük askeri gücüdür bu ülkeler. Büyük Ortadoğu Projesi denilen proje kaçınılmaz olarak bu iki gücü karşı karşıya getirecekti. Yani Türkiye ya ılımlı islamla yönetilen bir etnik federasyonlar birliğine dönüşmeyi kabul edecek ya da bu projenin karşısında yer alacaktı.

 

Son iki yıldır Türkiye'nin rotası değişmiştir. "Batı treninden inip, doğu trenine binmek" diye tarif edilen bu rota değişikliği geçiş aşamasındadır. Ancak kaçınılmazdır. Tüm AB'li siyasetçiler kabul etseler dahi, tüm AB üyesi ülkelerde yapılacak referanduma hepsinin evet oyu vermesiyle mümkün olan Türkiye'nin AB üyeliğinin imkansız olduğundan sokaktaki çocuklara kadar herkes emin olmuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cyrano dostum,

Burada bence problem bu değil. Elbetteki bu bir katliamdır, haksız bir zorbalıktır. Kınanmalıdır. Kınanmakla kalmayıp yaptırım uygulanmalıdır. Bağırıp çağırmak değil!

 

Dostum, daha önce de söylemiştim, biz Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçası değil miyiz? Hükümetin verdiği tepki yetersiz mi? O zaman yapmamız gereken tepki vermemek mi yoksa daha doğru ve daha yeterli tepki verilmesi için uğraşmak mı ? Ve daha yeterli bir tepki göstermek mi ?

 

Burada bence daha önemli olanı, bu insanların kullanılmış olabilme ihtimalidir. Göz göre göre, tedbir almaksızın gönderilmiş olma ihtimalidir ve birilerinin hükümet olarak çıkıp bağırması, birilerinin ağlaması ve oy toplamasıdır.

 

Bu İsrail'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kasten ve bilerek katlettiğini değiştirir mi ? Bu başka bir başlıktır. Başka bir konudur. Bu hükümete oy mu kazandırır, yoksa milli görüş daha fazla oy mu çalar hükümetten onu tartışırız.

 

Bu insanlar, PKK terörüne şehit verirken neredeydi? O kadar mı içselleştrdile ve içselleştirildik terörü? Hatay'da saldırıda insanların ölümüne bu kadar tepki olmadı, ki alışığız, en büyük tepki haberlerde izlediğimizden öteye geçmiyor.

 

Dostum niye "bu insanlar"? Bizim düşüncelerimiz, tepkimiz, tutumumuz bu insanlara mı endeksli? Hüsnü Mahalli'nin bir yazısını okumuştum; "Türkiye ve bölgedeki mücadelelerde İslami kimliğin ağır basması, sol eğilimli güçlerin beceriksizliği ve ilgisizliği için bir bahane mi" diye. Harika bir yazıydı. Son derece yerinde tespitlerdi.

 

Ortadoğu'da 20-30 yıl önce sol eğilimli, ilerici, aydın hareketler baskındı. Aynı halk, aynı insanlar bu hareketleri destekliyordu. Filistin'de hristiyan George Habash'ı destekleyenler Araplar, O'nun solcu bir hristiyan olmasına takılıyor muydu? Mısır'da doğru siyaset yapan Laik Arap Sosyalisti Nasıl'ın peşinden gitmedi mi Araplar? Suriye'de Laik Baas hareketinin peşinden gitmediler mi ? Bugün islami hareketler baskında hatayı bölgenin ilerici güçleri kendilerinde arayacaklar. Arıyorlar, sorguluyorlar. Bu ülkede aydın, ilerici insanlar dün Filistin davasını, aydın ilerici insanlar baskın diye mi destekliyordu? Hayır Filistin Ortadoğu'nun göbeğinde, Emperyalizme karşı 50 yıldır bir mücadele simgesi olduğu için. Filistin halkı dünyadaki bir çok halkın aksine Emperyalizme 50 yıldır teslim olmadığı için, haklı olduğu için destekliyordu. İslami hareketler şimdi baskın diye bu olguyu yok mu sayalım? Unutalım mı ? Yoksa daha doğru, daha ileri, daha aydın bir tavır mı takınalım?

 

Ya bize ne başkasının nasıl tepki verdiğinden. Bizim irademiz yok mu? Başkası nasıl tepki veriyorsa versin biz kendi tepkimizi verelim. Bu başlıkta daha önce de yazmıştım, İsrail'in dokuz Türk vatandaşını katletmesine aydın, ilerici kesimlerin sokakta daha doğru, daha bilinçli tepki vermesini, islamcılar mı engelledi ?

 

Bir konuda başkasının yürüttüğü politika yanlışsa, bize düşen daha doğrusunu üretmektir. Bir konuda başkasının verdiği tepki yanlış, yetersiz vs ise, daha doğru tepki vermektir bize düşen. O konuda hiçbir politika üretmeyip, hiçbir tepki vermemek değildir ki. Benim bu başlıktaki tepkilerim, yorumlarım benim kendi siyasi düşüncelerim, kendi inancım perspektifinde verdiğim tepkiler ve yorumlardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim düşüncelerimiz, tepkimiz, tutumumuz bu insanlara mı endeksli? Hüsnü Mahalli'nin bir yazısını okumuştum; "Türkiye ve bölgedeki mücadelelerde İslami kimliğin ağır basması, sol eğilimli güçlerin beceriksizliği ve ilgisizliği için bir bahane mi" diye. Harika bir yazıydı. Son derece yerinde tespitlerdi.

 

Evet, bu konularda solcularımız da, islamcıların ağır basması "konuya ilgisizliğini" ve hatta bazan "İsrail yandaşlığı"nı bile kazandırıyor.

 

Bu olayın iç politikaya etkisi başka bir konudur, başka bir şekilde tartışalım diyorsun ve haklısın.

 

Peki vereceğim tepkileri, baştan itibaren verecek olduğum tepkileri bilip, bunu kullanan ve kullanarak kendi rotasını çizmeye çalışanları hiç mi hesaba katmayacağız? Bunu kullananların istediği de senin benim tepki vermem ise ne olacak? Verdiğimiz tepkiyle Türkiye'yi durduk yere bir savaşa sürüklemek? veya tepkisizlikle itibarını 5 paralık etmek?

 

Bence bu olay iki taraflı sorgulanmalı. Burada İsrail'i eleştirenler kadar oraya bu şekilde gidip, sonucunu az çok tahmin ettiği halde olaya sebep verenleri eleştirenler de haklıdır. Ne yapalım savaş mı ilan etmelerini isteyelim? Verilebilecek en sert tepkiyi mi göstermelerini isteyelim? Ekonomik ilişkileri bile askıya alacaklarına inanmıyorum. 3 gün içinde unutulacak/unutturulacak bir şeydir. Doğudan gelen bir şehit haberi veya bir kaset olayı ile medya gücünü kullanarak bir anda gözler başka bir yere çekilir ve unuturuz. Bu çerçeveden baktığımda, vermemiz gereken tepki ne olmalıdır? İsrail'i kınamak? Sokaklara dökülmek? Peki hükümetin kınanacak yönü yok mudur? Bu tepki ile ya Türkiye bi savaşa çekilmek isteniyorsa? rotası değiştirilmek isteniyorsa? Bilmiyorum, inan bu konuda günlerdir tartışmaları okuyor, gündemi takip ediyor ve olayın iç yüzünü veya sonuçlarını anlamaya çalışıyorum. AKP bağırıp duruyor, hallk daha fazlasını istiyor. Şimdi de çıkmış Gülen, "izin alınmalıydı" diyor. Kafalar karışık dostum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu basligi ilk günden beri ilgiyle takip ediyorum ve bende kendi görüsümü yazdim.

 

Benim burada gördügüm bizim gercekten tartisma kültürümüzün, olaylari dogru irdeleme yerine politik düsüncelerimize göre degerlendirip dogru veya yanlis damgasini vurmamiz.

 

Gazze'de kimin iktidarda olduguna göre insani yardim yapilmalimi yapilmamalimi gibi bir anlayis ortaya cikiyor. Bazilarimizin her daim yaptigini burada da cok acik ve net bir sekilde görüyorum. Insani yardim dinci kesme bagli insanlarin agirlikli oldugu kurulus tarafindan düzenlendigi icin ne yaplar yanlis kabul ediliyor. Sanki dinci olmayan insanlarin insani yardim yapmalari yasakmis gibi. Dinci olmayan kesimde ya ortak olarak ya da tek baslarina bagimsiz bir sekilde insani yardimlarini yapabilirlerdi. Diger taraftan Israil devleti ambargo koyuyor diye herkes eli kolu bagli bekleyecekmi? Hatirlatmak isterim, bu seneye kadar Türkiye'de 1 mayis isci bayramini Taksim meydaninda kutlamakta yasakti. Ama emekciler ne yaptilar? Yasak olmasina ragmen haklarin almak icin mücadele etttiler, ölenler oldu, yaralananlar oldu, yilmadan mücadelelerini sürdürdüler. Sonunda devlet emekcilerin hakli talepleri karsisinda pes etti. Yani illada devlet yasak, ambargo koyuyorsa herkesin bunu kabul etmesi anlamina gelmez cünki, her yasak ve ambargo hakli degildir. Aynen Israil'in ambargosununda yanlis oldugu gibi. Dolayisiyla bu ambargoyu delek adina yapilan her türlü eylem dogrudur ve yilmadan tekrarlanmasi gerekli. Filistin halkinin mücadelesini savunmak, onlara destek vermek kimsenin tekelinde degildir. Ben sol görüslü bir kisi olarak kendimde bu hakki görüyorum ama diger insanlarinda haklari oldugunu cok iyi biliyorum. Yani siyasi görüsü olmayandan tutun seriatci kesme kadar herkes kendisinde Filistin halkinin hakli mücadelesini destekleme hakkini görebilir. Bizim buna saygi göstermemiz gerekli.

 

Burada simdi bakiyorumda bu Forum ortaminin en keskin AKP karsitlari dahi Israil'in katliamini kinadigi icin ve gemideki insanlarin siyassi ve dini görüsüne bakmadan destekledikleri icin AKP'yi ve dincileri destekliyorlar ithami ile karsi karsiyalar. Bu tutum bana hicte yabanci gelmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kİm olduğu neye hizmet ettiği bilinmeyen bir takım insanlar (Türkler) yardım için inatla gidiyor (Kızılay yok, önlem yok, uzlaşma yok, tedbir yok) ve Türkiye'nin başına iş açıyor, Türkiye küçük düşürülüyor. Düşündürücü tablo... Birazda bu tarafıyla düşünelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fethullah Güen Amerika'dan Konuştu ve ABD'nin sesini kendi kitlesine duyurdu.

 

Gülen, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a verdiği söyleşide, Türk bir kuruluşun önderlik ettiği bir filonun İsrail’in izni olmadan Gazze’ye yardım götürmesini eleştirdi.

 

GÖRDÜĞÜM ŞEYLER HİÇ DE HOŞ DEĞİLGazetenin haberine göre Gülen, söyleşide olayla ilgili izlediği haberler hakkında, "Gördüğüm şeyler hiç de hoş değildi" dedi. Gülen, "Çok çirkin şeylerdi” diye konuştu. Gülen, organizatörlerin Gazze’ye yardım götürmeden önce İsrail’le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak” olarak tanımladı.

 

IHH POLİTİK BİR AMAÇ GÜTTÜ MÜ?

WSJ, Gülen’in sözlerinin İsrail tarafından iade edilen aktivistlerin Türkiye’de kahramanlar gibi karşılandığı bir döneme denk geldiği yorumunu yaptı. Gazze’ye yardım götüren gemilerin önder organizatörlerinden biri olan ve 100’den fazla ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı’ndan (IHH) kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyleyen Gülen, “IHH’nin politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil” dedi.

 

SUÇLUYU BULMA İŞİ BM'NİN

Gülen, kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediği zaman onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini belirtti. Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma işinin Birleşmiş Milletlere bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu da sözlerine ekledi. Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen’in evinin koridorunda, büyük bir Türkiye haritası, Kuran’dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16’sının resmi bulunduğunu da aktardı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, bu konularda solcularımız da, islamcıların ağır basması "konuya ilgisizliğini" ve hatta bazan "İsrail yandaşlığı"nı bile kazandırıyor.

 

Tam olarak bunu söylüyorum. Bir cümlede özetlemişsin teşekkürler :clover:

 

"AKP Filistinliler'i destekliyor, o halde İsrail haklıdır" bu topikte de görebildiğimiz bir mantık.

 

Peki vereceğim tepkileri, baştan itibaren verecek olduğum tepkileri bilip, bunu kullanan ve kullanarak kendi rotasını çizmeye çalışanları hiç mi hesaba katmayacağız? Bunu kullananların istediği de senin benim tepki vermem ise ne olacak? Verdiğimiz tepkiyle Türkiye'yi durduk yere bir savaşa sürüklemek? veya tepkisizlikle itibarını 5 paralık etmek?

 

Dostum allasen hangi iki devlet durduk yere savaşa girer ? Hangi savaş durduk yere çıkmıştır? İki devlet arasında savaş getirecek kadar şiddetli çıkar çatışması vardır ve "sebep" diye gösterilen olaylar sadece kıvılcımdır. İki devlet arasında savaş çıkmışsa mümkün değildir ki o durduk yere olsun. Durduk yere ise zaten savaş çıkmaz. Bu olay sonucunda Türkiye ile İsrail arasında savaş çıkmış olsaydı o bu olay yüzünden çıkan bir savaş olmazdı. Demek ki Ortadoğu'nun bu iki büyük askeri gücü arasındaki çıkar çatışması bir savaşa yol açacak kadar şiddetli değilmiş.

 

Bence bu olay iki taraflı sorgulanmalı. Burada İsrail'i eleştirenler kadar oraya bu şekilde gidip, sonucunu az çok tahmin ettiği halde olaya sebep verenleri eleştirenler de haklıdır.

 

Dostum bu haksızlık. Kimse İsrail'in gemiye komando çıkarıp katliam yapacağını tahmin etmiyordu. Dünyada hiç kimse. O gemide Alman milletvekilleri dahi vardı. Yani kimse İsrail'in bu kadar da vahşileşebileceğini, silahsız sivil bir gemiye operasyon düzenleyip katliam yapacağını tahmin bile etmiyordu gerçekçi olalım. Alman milletvekilleri de mi şehit olmak için bindi ?

 

Ne yapalım savaş mı ilan etmelerini isteyelim? Verilebilecek en sert tepkiyi mi göstermelerini isteyelim? Ekonomik ilişkileri bile askıya alacaklarına inanmıyorum. 3 gün içinde unutulacak/unutturulacak bir şeydir. Doğudan gelen bir şehit haberi veya bir kaset olayı ile medya gücünü kullanarak bir anda gözler başka bir yere çekilir ve unuturuz. Bu çerçeveden baktığımda, vermemiz gereken tepki ne olmalıdır? İsrail'i kınamak? Sokaklara dökülmek? Peki hükümetin kınanacak yönü yok mudur? Bu tepki ile ya Türkiye bi savaşa çekilmek isteniyorsa? rotası değiştirilmek isteniyorsa? Bilmiyorum, inan bu konuda günlerdir tartışmaları okuyor, gündemi takip ediyor ve olayın iç yüzünü veya sonuçlarını anlamaya çalışıyorum. AKP bağırıp duruyor, hallk daha fazlasını istiyor. Şimdi de çıkmış Gülen, "izin alınmalıydı" diyor. Kafalar karışık dostum...

 

Dostum diyorum ya iki ayrı başlık diye. İsrail'i kınmak, hükümeti eleştirmeye engel mi ? Yani bir adam cinayet işlediğinde polisin ihmali varsa, polisi ihmalinden, katili katil olduğu için eleştiririz.

 

Tek tepki savaş mı ? Yüzlerce yaptırım vardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tek tepki savaş mı ? Yüzlerce yaptırım vardır.

 

Bunun dışındaki yaptırımların tümünün göstermelik ve saman alevi olacağını, diğer taraftan kapalı kapılar ardında neler döneceğini az çok seziyorum da ondan "savaş" terimini kullanıyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim derdimiz, mazlum milletlere, emperyalizm karşısında sahip çıkıp, aydınlanmalarını sağlamaktır...

 

Bu bizim ne kadar gerçekçi bir yaklaşım, kendi milletimizin emperyalizme karşı aydınlatamıyorken, emperyalizmin belirlediği hükümetleri %47 ile seçen halkı bilinçlendiremiyorken diğer milletleri aydınlatmak ne kadar dürüst bir yaklaşım olur? Yeni Osmanlıcı mı olduk?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hala olaylara gerçekçi bakılmıyor, bu gemiye saldırı olacağını kimse tahmin etmiyordu deniyor. O zaman gaz maskeleri ne arıyordu diye insana sorarlar. Burada olan ihmalle İsrail in yaptığı katliam niye ayrı başlık olsun? Siz birşeyler tasarlamışsınız, gemiye izin vermişsiniz; karşı taraf müdahale etmiş. Yani siz bu olayı önleyebilirmişsiniz, önlememişseniz bu katliama sebep olmuşsunuz demektir. O zaman da gereğinin yapılması gerekir ama nerede?

Gazze ye yardım ayrı başlık konusu olabilir, o ayrıca tartışılabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi Osman Pamukoğlu mu doğru söylüyor, sen mi ?

Her ikimiz de...

 

Anlattığım halde anlayamamak senin kusurun. Her ülke bir diğerinin zayıf olmasını, parçalanmasını, böylece en güçlünün kendisi olmasını ister. Söylediklerimi anlamamışsın, bir daha okuyabilirsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu olaylar açık ve net bir biçimde AKPyi 3. kez iktidar yapmak üzere kurgulanmış

Evet, birinci ligteki takımlarla yarışmayı gözü kesmeyen, ikinci ligde de tutunamayan çalıştırıcının, takımını üçüncü lige düşürerek anca üçüncü ligde şampiyon olabileceğini hesaplaması gibi bir şey.

 

Küçük olsun, hepsi benim olsun!

 

Yoksa birileri yine Fatih mi ilan edilecek?...

Çoktan edildi bile...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Recep Erdoğan, Türkiye'yi tarafı olmadığı ve asla olmaması gereken bir yola sürüklüyor. Konya'da yapılan toplu açılış töreninde İsrail'e sert tepki gösterek konuyu iç siyaset malzemesi olarak kullandı ve ingilizce ve ibranice olmak üzere "öldürmeyeceksin" dedi. Şu aralar bütün derdi oy avcılığı olan Erdoğan'ın bu tutumu uzun vadede Türkiye'yi tarafı olmadığı bir tartışmanın ortasına itiyor. Kanaatimce yahudilere müsevlik öğretmek de Türkiye Devleti'nin Başbakan'ına da düşmez.

 

Erdoğan, bir terör örgütü olan Hamas'ı terör örgütü olarak kabul etmediğini ilan ederek aynı zamanda Türkiye'nin terörle olan mücadelesine de uluslararası arenada sekte vurmuş olacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Israil'in insanlari öldürecegine kimse inanmiyordu demek olaylari carpitmaktir.Cok iyi biliniyor ki Israil Sivilleri öldürmekten zevk alan bir anlayisa sahiptir.Buna ragmen Israil yeteri kadar uyardi:"MÜDAHALE EDECEGIZ"dedi.Bunu sagir sultan bile duydu.Bugün gazetede "INSANI YARDIM BASKANI BÜLENT YILDIRIM'IN"sözleri vardi ve cok ilgincti.Bülent Yildirim söyle diyor:Israil'li askerlerin silahlarini aldik ancaqk denize attik.Ilk etapta gemiye baskin yapan 10 Israil askerini etkisiz hale getirip,silahlarini aldik ve denize attik."Bu demek oluyor ki ve televizyonda ki görüntülerdende anlasildigi gibi askerlerle Insani yardim görevlileri arasinda baya bir catisma olmustur.Simdi Israil askeri icin bu olanlar agir tahrik sayilmaktadir ve onlarda buna karsi zaten kendilerinden beklenen insanlik disi davranisi sergilemislerdir.

 

Olaya neden Israil'in orantisiz davranisi yönünden yaklasiliyor bunu anlamak mümkün degil.Bu konuda zaten kimsenin Israil'e "Oh iyi yapti"dedigide yok.Yabanci bandirali bir gemi Türk ve Filistin Bayraklariyla donanmis Israil'e yani Gazze'ye dogru yola cikmistir.Icinde 70 kadar AKP yandasi ve dinci gazeteci ve de TRT var.Gemiden Israil karsiti söylemlerle yol almaktalar.Mazlum-Der Baskani eski AKP milletvekillerinden birisi.Tam bir provakasyon yasaniyor.Iktidardan tek bir öneri,uyari yok.Iktidardan Israil yetkilileri ile tek bir diyalog girisimi yok.Bu demek ki AKP bu girisimin arkasindadir.Amac Israil'le psikolojik bir gerilim ortaminin dogmasi.

 

Ankara'nin göbeginde Israil Konsoloslugunun karsisindaki parkta;üc gündür cadirlar kurulmus.Dinciler Israil'i protesto ediyorlar.Operlörlerden Kuran sesleri yükseliyor.Cevrede oturanlar rahatsiz,Polis seyrediyor.Tabii ki seyredecek cünkü onlar müslüman ve Israil'e karsi eylem yapiyorlar,tekel iscisi degiller ki polis ve vali müdahale etsin.

 

Kimse bulanik suda balik avlamasin.Bu olay sadece Israil'e maledilmemelidir.O gemiye binenler,televizyon ekranlari karsisinda "GIDECEGIZ AMBARGOYU DELECEGIZ,ISRAIL GÜCÜ YETIYORSA BIZI DURDURSUN"diyerek yola cikmislardir.Ölümü bile bile göze almislardir.O gemi ask gemisi degildi.Birbirimizi aldatmayalim.

 

AKP'nin Türkiye'nin basina corap ördürmeye hakki yoktur.AKP önce bu milletin sehitlerine,fakirine fukarasina sahip ciksin sonra da Gazze'ye yardima gitsin.

 

Acikcasi,AKP oy avciliginin yollarini cok iyi bilmektedir.Oy avciligi Israil düsmanligina endekslenmistir.Önce tahkir edeceksin sonra propaganda.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu bizim ne kadar gerçekçi bir yaklaşım, kendi milletimizin emperyalizme karşı aydınlatamıyorken, emperyalizmin belirlediği hükümetleri %47 ile seçen halkı bilinçlendiremiyorken diğer milletleri aydınlatmak ne kadar dürüst bir yaklaşım olur? Yeni Osmanlıcı mı olduk?

Tengeriin boşig dostumuzun bu başlıkta, veya bu sıralar kafası çok karışmış olmalı. Her zamanki gerçekçi yaklaşımlarını burada göremiyorum.

 

Çok basit bir ayrıntıyı nasıl göremediğine hayret ediyorum: Filistin halkına karşı olan kim? Biz sivil insanlara, çocuklara roket fırlatan, bir toplum öldürerek ve kalanı sürgün edilerek yok olsun diyen Hamas terör örgütüne karşıyız. Hamas terör yapmasın, insanların yaşam ve diğer haklarına saygı göstersin diyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanlis degerlendirmeler.Insanin Filistin davasina destek vermis olmasi icin Hamas'la isbirligi yapmasi gerekmiyor.

 

Burada Israil karsitligi yapanlar aslinda Filistin halkina degil HAMAS'a sözcülük yapmaktalar yani bir terör örgütüne.

 

Biz Israil'in Gazze'ye saldirisini kinadik,o saldirida öldürülen bebeler icin kahrolduk.Ama bunu Hamas icin yapmadik Filistin halki icin yaptik.Hamas Israil tarafindan sahneye konmus bir örgüttür ve görevide Arafat'a karsi olmakti.Bunu basari ile yerine getirerek Filistinlilere en büyük kötülügü yapmistir.

 

Hamas'i secenler de Filistin halkidir diyenler tabii ki olacaktir.BDP'yi secenlerde Kürt toplumundan insanlar degilmi?E o zaman neden biz BDP'ye karsiyiz bunu birisi bana izah etsin.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tengeriin boşig dostumuzun bu başlıkta, veya bu sıralar kafası çok karışmış olmalı. Her zamanki gerçekçi yaklaşımlarını burada göremiyorum.

 

Çok basit bir ayrıntıyı nasıl göremediğine hayret ediyorum: Filistin halkına karşı olan kim? Biz sivil insanlara, çocuklara roket fırlatan, bir toplum öldürerek ve kalanı sürgün edilerek yok olsun diyen Hamas terör örgütüne karşıyız. Hamas terör yapmasın, insanların yaşam ve diğer haklarına saygı göstersin diyoruz.

 

DemirEfe;

Terör örgütlerine biz de karşıyız elbette...

 

Fakat gerçek tek yönlü değildir...

Hamas'ı da var eden gerçeklikler var...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.