Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2009 Her şey arap sacina donmuş! Anladim... Siz masum insanlarin olmesini istemiyorsunuz? Tamam. Ben isteyen birisine ratlamadim, bu forumda. Anladim ... Siz Hamasi savunmuyorsunuz ... Tamam. Bende ... Ikimizde hemfikirdeyiz. Eeee, ne kaldi geriye? Bu savaş nasil durdurulur? Bunun cevabi cok basit kardesim, 1948 yilindan beri Araplar bu Israil Devletinin kurulmasini tanimiyorlar. Bu devleti yok etmek istiyorlar. Bu Devletin icindeki her yahudiyi soy kirim etmek istiyorlar. Peki sen "masumlarin olumune karşi isen" butun bu yahudilerin olmesini, yok olmasini istermisin? Ne istiyorsun, bu Israil Devletinden, yokmu olsunlar? Iste mesele bu? Kardeşim, bu yuzden savaş devam eder. masumlar olür. Ben size bir senaryo versem, eminimki siz bile Masum insanlari oldürürsünüz! Eminim bundan. SENARYO: Diyelim bir Turk Hava Yollari ucagi, icinde 500 kisi masum insanlar var. Bu ucak ve yolcular terroristler tarafindan kacirilmis. Terroristlerin elinde bir Kimyasal Bomba var, bu ucakta... Onlarin hedefi cok nufuslu bir Sehir... ve bu bomba ile, 1.000.000 insani oldurme ihtimali var. Sizde Hava Kuvvetleri Komutanisiniz. Karar sizin. Bu ucagi hedefine ulasmadan evvel , bir fuze ile havadan patlatirmisiniz? Umarim sizin cevabiniz EVET. Yoksa, siz 1.000.000 da olumune sebep olursunuz. Gordugunuz gibi, hayatta, secilecek yollar bazan iyi ve tercih edilen yollar degil. Bazan zorunda kaldiginiz yollari seciyorsunuz. Devamli, masum insanlarin oldügünü bahsetmek, mantiksiz. Cunku, bunu biliyoruz. Bunu onlemek icin bir cozüm var. Filistinlilerin baris istemesi, Israil Devletini kabul etmesidir. Aksi taktirde, sozleriniz cok mantiksiz. Maalesef Suheyla,çözülmesi çok zor olan bir sorunlar yığını. İsrail,orada olması gereken değildi. İngiliz emperyalizmin çıkarına göre yerleştirdiği,ABD emperyalizmin çıkarlarına göre büyüttüğü bir işgal söz konusu. Tabi ki orada tutunmuş Yahudi'lere "o topraklarda çek git" denilemez. Çözüm;herşeyden önce devlet eliyle uygulanan şiddetin hemen sona erdirilemesidir. Bombaların patladığı bir coğrafyada barış haykırışları ağıtlarda kaybolur.Öfke selinde yok olur. Aslında dünya barışı konuşmalı,uluslararası adımlar atılmalı şeklinde cümleler kurmak isterdim;inanın bunu çok isterdim. Ama kuramıyorum,farkındayım...kirliliğin,çıkarların,dengelerin,ölüme susamışların hesaplarından. Onun için çözüm herşeyden önce;iki halk arasında ki duvarların yıkılmasıdır. Filistin barış istesin diyorsunuz;yalnız Filistin mi? İsrail,masum mu? Savaş tek taraflı değildir;kaldı ki Filistin bugün toprakları işgal altında olan bir halktır. Toprağı geçtim;Suheyla İsrail,Hamas'ı bertaraf etmenin yolu olarak halkı açlıktan öldürme olarak mı görüyor? Onları,kendi çizdiği sınırlara hapsetmekle mi barışı diliyor? Arkadaşım,ben bunu bilir bunu söylerim;şiddet şiddeti doğurur.İnsanın canının acıması kadar kötü bir durum yoktur.Eğer benim sevdiğim bir insan,uluorta patlayan bir bomba ile elimde alınırsa,ben de patlayan bir bombaya dönüşürüm. Barış için dünden çok geç;Arafat ve Şaron bunu başaramadı,öncesi bunu başaramadı;insanlar öldü.Filistin bir çocuğun attığı taş ile direndi;tükendi,acı çekti ve Hamas olarak karşınıza çıktı. Şimdi arkadaşlarımız çözüm olarak İsrail sınırlarına çekilmeli demiş. Asıl sorun hangi sınır? 1939'da İngiliz mandasında ki topraklar,Yahudi-Arap çatışması ile İngiliz'lere oldukça büyük sıkıntılar verirken,bunu dünya kamoyu ile çözmeye çalıştı.İngiltere bu dönemde çatışmaların bir nebze de önüne geçebilmek için Yahudi göçünü azaltamaya çalıştı.Birleşmiş Milletler,diğer taraftan ABD ve Bolşeviklerle tam bir arapsaçına dönüşen toprak kavgası.Ve savaş.Belirlenen sınırlar bence 1948 öncesi belirlenen sınırlar olmalıdır.Savaş bu belirlenen sınırlar ile başlamış olsa da 1948 öncesi derim yine ben. Ve Kudüs.... Kudüs mutlaka milletlerarası bir statüye sahip olmalıdır. Yoksa bu kan akmaya devam eder. Filistin,Yahudi farketmez;her bomba da ölen insandır. Çözüm şimdilik çok zor;barış çok uzak.Ama mutlaka İsrail uyguladığı işgale son vermeli.İnsanları öldürmekten vazgeçmeli.Bu terör dediğiniz Hamas'a kan kaybettirmez,aksine kan verir. Ben de o uçağı patlatırım;yalnız patlatırken de o uçağa bomba taşıyan zihniyetleri de sorgularım. Tercih;başka alternatifi yoksa zorunluluk olur.Tercih olmaktan çıkar.Bugün İsrail alternatiflere rağmen yaptıklarını zorunluluk ile açıklayamaz. Nasıl bir öfke dedirten bir Nazi soykırımından sonra;yeniden ne bu öfke dedirten bu katliam acı veriyor. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2009 Bakın bu bir itiraf. Bu arkadaşın "zaten öyle olacak" dediği konu ne, iyi bakın. Tüm dünyada ehli kitaptan cizye alınarak, başka dinlerin de yok edilmesi. "Böyle bir şey yok" diyebiliyor mu, hayır. Çünkü Tevbe suresini iyi biliyor. Muhammed'in "insanlarla lailahe illallah deyinceye kadar savaşmakla emrolundum. Bunu söylediklerinde mallarını, canlarını emniyete almış olurlar" dediğini de çok iyi biliyor. Bunun anlamı nedir? Bu cümleyi söylemeyenin malı da canı da helaldir. Yoksa Hindistan'da adamlar önlerine gelen hiç tanımadıkları insanları nasıl öldürecekler? Kafalarında tek düşünce var: "Bunlar turist ve gayrimüslim. Yani Lailahe illallah diyenlerden değiller. Öldürülebilirler yani. Ne günahı, sevaba bile girilir! Demirefe. Benim yazdığım şu ?Bunu anlamış olmak pekte zor değil ve zaten nihai sonuç öyle olacak,İnsanlığın yaptıklarına bakarsak,üstelik buda bir Mucize...? yazımdaki ( İnsanlığın yaptıklarına bakarsak) yazdım buradan giderek,anlam kargaşası yapmak yakışmadı? Sonra Hindistanda?da Müslümanlar egemen oldular ve önlerine geleni öldürmediler,bilakis katkıları oldu mesela ? TAÇ MAHAL? gibi? Ve,Tevbe Ayet 6- Ve Allah'tan başkalarına tanrılık yakıştıranlardan biri senin korumana başvurursa, onu koruma altına al, olur ki [senden] Allah'ın sözünü işitip anla[yabili]r; ve sonra onu, kendini güvenlik içinde hissedebileceği bir yere ulaştır; bu (davranışın), onların [belki de yalnızca] [hakkı] bilmedikleri için [günah işleyen] kimselerden olmaları ihtimalinden dolayıdır. Değilmi,defalarca yazıldiki Kur'an okunurken "Siyak,Sibak" öncesi sonrasını bir bütün olarak yorumlamalı,yoksa ben yazdım öyledir mantığı çıkarki sizin gibi determinist kişiye yakışmaz... Bu inanç hiç İsrail'in varlığını kabul eder mi? Onlar için İsrail küçülerek elleriyle cizye verecek olan aşağı bir toplum. demirefe... Siz galiba Müslüman'la Yahudiyi karıştırıyorsunuz bakın şu yazıya ne dersiniz;Bilindiği gibi Yahudilik bir ?millî? dindir. Yani sonradan Yahudi olmak mümkün değildir. Hatta Yahudi olmak için sadece babanızın Yahudi olması bile yeterli değildir; mutlaka annenizin Yahudi olması gerekmektedir. Irkçılıktan başka bir anlam ifade etmeyen bu dinî anlayış Yahudiliğin temelidir. Yahudiliğe göre yahudi olmayanlar ?goyim? olarak adlandırılır. Yahudiler?e göre ?Goyim? ler aşağı varlık statüsündedirler,anlamanız umudu ile ve objektif olmanız dileği ile... Ha, aynı inanç (Goyim) Yahudilerde de var, ona da tamam. Aynı kökten geliyorlar zaten, şaşılacak bir durum yok. Hangisinin gücü diğerine yeterse... Şimdi Yahudilerin gücü Müslümanlara yetiyor. Bir zamanlar tersi olmuştu. Dogmann dogmaya üstünlüğü yoktur. Biri biraz daha kılığa sokulmuş, düzene konmuş, süslenmiştir, o kadar... Demirefe kökleri birleştirdin şimdi olmadı, mesela biz Türkler 400 küsür sene egemenliğimiz altında tuttuk Filistini ve dolayısı ile yahudilere şimdi yapılan zülümü yaptıkmı,yahut Müslümanların egemenliği altında yaşayan tarihin her hangi bir döneminde yahudiler zülüm gördümü,merak veya bilmemek diyelim yazarsan öğreniriz... Ama bu haksızlık! Bazı ayetleri buraya taşıyıp konuya dahil eden ben değilim ilk olarak. Ben zaten o yöne gitmiş konuya katıldım. Çok yanlı bir tavır, haketmediğim bir itham... Kim mesela, ve niye taşımış. 1967 de ne oldu? Tüm Araplar birleşip İsrail'i haritadan silmek için saldırdılar. Bunun herhalde bir bedeli olacaktı, Kudüs ve Golan gibi... Bir tür savaş tazminatı. Savaşı açan, bedele karşı bedel ödemeye hazırlanmış demektir. Kaybedince kaybettiklerinizi barışta istemek, hangi mantığa sığar? Savaş açmış ve kaybetmişsin. Kendi açtığın savaşta kaybettiğini barışta sana kim geri verir? Önce "İsrail 1948 öncesi!? sınırlara..." diyorlardı, tutmadı, "1967 öncesi sınırlara..." oldu. Şimdi ondan geçtik, Gazze işgali gündemde. Baş belasından başka bir şey olmasa çoktan işgal edecek ama, baş ağrısından başka bir şey getirmeyecek, biliyor. Her gün bir olay, intihar saldırıları... Olacak olan bunlar işgalde. O yüzden İsrail çaresizdir. Çaresizliğin verdiği öfke ile hareket etmektedir. İsrailli tarihçi Prof. Avi Şlaim, Batı Şeria'daki yerleşim politikaları nedeniyle İsrail'i eleştirdi ve "Yerleşimler, barışın önündeki en büyük engeldir" dedi. İsrail'in ırk ayırımı politikası uygulayan bir devlete dön üşüştüğünü söyleyen Şlaim, "Bu nedenle şimdiye kadar kendisine gösterilen uluslararası sempati ve desteği yitirdi" diye konuştu. İsrail ve İngiltere vatandaşı olan, Irak Bağdat doğumlu Şlaim (63) Londra'da Oxford Üniversitesinde düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Benim durumum açık ve net. Hiçbir zaman 1967 öncesi sınırları içindeki İsrail'in meşruluğunu tartışmadım. Ancak reddettiğim ve hiç taviz vermeksizin reddettiğim nokta, yeşil hattın ötesine giden Siyonist sömürgeci projedir" dedi. Yersen, İsrail barış yapmaz, ve işbirlikçi Arap devlet başkanlarıda işlerine gelmediği için çözüm üretmez, ve dahi hiç yapmadığım bir şeyi,yapmak durumunda olduğum için "Atatürk'lü cevap" üzüntülüyüm ama yeri geldi nedir o; Şimdi her konuda Atatürk adına konuştuğunu ve hareket ettiğini söyleyen her kesim Atatürk?ün 27 Temmuz 1937 tarihinde Hakimiyeti Milliye gazetesine verdiği demeci ibretle okumalıdırlar. "Ortadoğu?da bütün bir bölgede çıban başı olacak bir Yahudi Devleti?nin kurulma aşamasında olduğunu sezinledikten sonra ?Filistin?e el sürülemez. Türkler bölgedeki yabancı işgali kabul edemez. Hz. Muhammed?in ve kutsal değerlerin hürmetine İslam?ın mukaddes topraklarının Yahudilerin ve Hıristiyanların nüfuzuna girmesine engel olacağız. Ordumuzun buna gücü yeter. Birinci Dünya Savaşı?ndan sonra Arap kardeşlerimizden uzak kaldık ancak onların aralarındaki karışıklıkları kimse bizden iyi bilemez.? demiştir Atatürk. Demiştir,gerisi teferruat... Tabii haberler de çarpıtılıyor. İsrail çocuk hastanesini hedef aldı haberi gibi. Böyle bir şey yoktur. Hamas kasıtlı olarak çocukları kalkan yapıyor. Önemli bürolarını bu gibi yerlere yakın yapıyor. Bir hastane hedef alındığında o hastanede ölen birileri olur. Sadece yaralananlar ile atlatılamaz o saldırı. Besbelli yanındaki bina hedef alınmış. Yaralanmalar, özellikle pencere önlerine yerleştirilen çocukların patlamanın basıncı ile kırılan camlardan dolayı olmuş, yaralıları görünce hemen anlaşılıyor... Yine yersen,bilinirki İsrail Dünya medyasına egemendir,nasılki ABD, İngilter,Fransa,Almanya'ya olduğu gibi,üstelik uyurken ölen beş kız kardeş yeter İsrail zülmüne,Yaralıları görünce hemen anlayan zihniyet,ve izahata çalışan "AKIL" birazda İnsani olarak olaya yaklaşırsa olay çözülür,ama nerde o zihniyet,dogma bile olamaz... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Çözüm şimdilik çok zor;barış çok uzak.Ama mutlaka İsrail uyguladığı işgale son vermeli.İnsanları öldürmekten vazgeçmeli.Bu terör dediğiniz Hamas'a kan kaybettirmez,aksine kan verir. Ben de o uçağı patlatırım;yalnız patlatırken de o uçağa bomba taşıyan zihniyetleri de sorgularım. Zannedersem, simdi anliyorsunuz, durumu. Sevindim buna dahada objektifli baktiginiza. Iste, sizin istemeden "o uçağı patlatırım" dediginiz gibi, bence Israilde istemeden bazan sivil evleri vurabilir. Israil GAZA isgalini terkettikten bu zamana kadar, Hamas "binlerce" Roketler attilar Israilin Guneyinde olan kasabalara. Bu roketlerin cogu Sderot sehrine dustu. Bu roketlerin hedefleri sivilleri oldurmekti. Roketlerin uzerine sivilleri oldurmek icin imza bile atmislardi. Orada oturan Yahudilerin "15 saniye" zaman vardi Roket ikazini duyup ve siginacak bulmak icin. Enternasyonel Kanunlarina gore, sivilleri hedef almak , savas suclaridir. Birlesmis Milletlerin "Article 51" maddesinde, her ulkenin kendilerini savunma haklari vardir. Inanilmaz bir olayda, Gazze'de, Israil Silahli Kuvvetleri , sivillerin bulundugu bir evde "Roket Imalat" oldugunu kesfettiler. Bu evde oturan araplara "30 Dakika" uyari verdiler, evden cikmalari icin. Bunu duyan Hamas, diger aileleri cagirip, bu Roket Imalatinin yapildigi eve gelmelerini soylemisler. Cunku, Hamasin gayesi bu ailelerin ölü resimlerini alip, Dunya'ya Israilin ne kadar zalim oldugunu gostermekti. Hamasin taktikleri bunlar, kardesim. Bunlarin icindeki nefret iclerinde olan sevgilerini her yonden asiyor. Bu insanlar diger masumlarin intihar etmeleri icin onlari kandiriyorlar. Kendi milletlerini olduruyorlar. Bu yuzden, zavalli cocuklar, kadinlar boyle izdirap cekiyorlar. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Altini cizdigim sozlerinizle size gosterebilirimki, sizin Yahudilere olan dusmanliginizi... Albert Einstein boyle bir sey demedi.... Einstein Mektubu, Menachem Begin ve onun siyaset partisi hakkindaydi. Israel Devletinin kurulusu hakkinda degildi. Sizin kabileci olarak dusunceleriniz gosterirki, sanki siz bilmiyorsunuz, Israel (Turkiyede oldugu gibi) bir cok siyaset partileri var. Eisntein'in mektubu bu yeni partinin "fasist" bir parti oldugundan bahsederdi. Israilin ilk basbakani David Ben-Gurion idi ve onun partisin adi :MAPAI Menachem Begin'inin partisinin adi : baska bir ad idi ...sonra bu partinin adi :Bugunku LIKUD partisi idi ... Bu insan 1977 yilina kadar iktidara bile gelemedi. Arkadaşımız ya yazılanı okuyamamıştır. Ya da işine gelmemektedir. Biz mazeret olmasın diye mektubun ingilizcesinide verelim ; "" Among the most disturbing political phenomena of our time is the emergence in the newly created state of Israel of the "Freedom Party" (Tnuat Haherut), a political party closely akin in its organization, methods, political philosophy and social appeal to the Nazi and Fascist parties. It was formed out of the membership and following of the former Irgun Zvai Leumi, a terrorist, right-wing, chauvinist organization in Palestine. The current visit of Menahem Begin, leader of this party, to the United States is obviously calculated to give the impression of American support for his party in the coming Israeli elections, and to cement political ties with conservative Zionist elements in the United States. Several Americans of national repute have lent their names to welcome his visit. It is inconceivable that those who oppose fascism throughout the world, if correctly informed as to Mr. Begin's political record and perspectives, could add their names and support to the movement he represents. Before irreparable damage is done by way of financial contributions, public manifestations in Begin's behalf, and the creation in Palestine of the impression that a large segment of America supports Fascist elements in Israel, the American public must be informed as to the record and objectives of Mr. Begin and his movement. The public avowals of Begin's party are no guide whatever to its actual character. Today they speak of freedom, democracy and anti-imperialism, whereas until recently they openly preached the doctrine of the Fascist state. It is in its actions that the terrorist party betrays its real character; from its past actions we can judge what it may be expected to do in the future. A shocking example was their behavior in the Arab village of Deit Yassin. This village, off the main roads and surrounded by Jewish lands, had taken no part in the war, and had even fought off Arab bands who wanted to use the village as their base. On April 9 (THE NEW YORK TIMES), terrorist bands attacked this peaceful village, which was not a military objective in the fighting, killed most of its inhabitants — 240 men, women and children — and kept a few of them alive to parade as captives through the streets of Jerusalem. Most of the Jewish community was horrified at the deed, and the Jewish Agency sent a telegram of apology to King Abdullah of Trans-Jordan. But the terrorists, far from being ashamed of their act, were proud of this massacre, publicized it widely, and invited all the foreign correspondents present in the country to view the heaped corpses and the general havoc at Deir Yassin. The Deir Yassin incident exemplifies the character and actions of the Freedom Party. Within the Jewish community they have preached an admixture of ultra-nationalism, religious mysticism, and racial superiority. Like other Fascist parties they have been used to break strikes, and have themselves pressed for the destruction of free trade unions. In their stead they have proposed corporate unions on the Italian Fascist model. During the last years of sporadic anti-British violence, the IZL and Stern groups inaugurated a reign of terror in the Palestine Jewish community. Teachers were beaten up for speaking against them, adults were shot for not letting their children join them. By gangster methods, beatings, window-smashing, and wide-spread robberies, the terrorists intimidated the population and exacted a heavy tribute. The people of the Freedom Party have had no part in the constructive achievements in Palestine. They have reclaimed no land, built no settlements, and only detracted from the Jewish defense activity. Their much-publicized immigration endeavors were minute, and devoted mainly to bringing in Fascist compatriots. The discrepancies between the bold claims now being made by Begin and his party, and their record of past performance in Palestine bear the imprint of no ordinary political party. This is the unmistakable stamp of a Fascist party for whom terrorism (against Jews, Arabs, and British alike), and misrepresentation are means, and a "Leader State" is the goal. In the light of the foregoing considerations, it is imperative that the truth about Mr. Begin and his movement be made known in this country. It is all the more tragic that the top leadership of American Zionism has refused to campaign against Begin's efforts, or even to expose to it own constituents the dangers to Israel from support to Begin. The undersigned therefore take this means of publicly presenting a few salient facts concerning Begin and his party; and of urging all concerned not to support this latest manifestation of fascism.""" Bu mektup israil'in nasıl kurulduğunu anlatmaktadır. Bu mektup Filistin topraklarında bugün iktidarda olan partinin nasıl bir terör örgütü olarak ortaya çıkıp, arap köylerini basıp, kadın erkek çoluk çocuk demedem masum sivilleri öldürdüğünü, faşist mafiozik yöntemlerle halka nasıl saldırdığını, o güne kadar binlerce yıldır filistin'de yahudiler saldırıya maruz kalmadan huzur içinde yaşarken, araplar üzerinde nasıl bir terör estirildiğini, onları topraklarından atmak için neler yapıldığını anlatmaktadır. İsrail'in ilk devlet başkanı Gurion ile Menachem Begin, aynı saflarda savaşan iki adamdır. 1948 yılında arapları kudüsten çıkarmak için yahudi teröristler tarafından Semiramis otelinin bombalanması eyleminin planını yapan ve emrini veren Ben Gurion'dur. Eylemi gerçekleştiren teröristler ise Begin'e bağlıdır. Tıpkı King David Oteli baskını gibi. İki eyleminde emri Ben Gurion tarafından verilmiş birisi terorist irgun hareketi diğeri ise Begin'in lideri olduğu "özgürlük" hareketi tarafından gerçekleştirilmiştir. İsrail devleti kurulana kadar binlerce arap sivil, kadın, erkek, çocuk, yaşlı genç, Ben Gurion'un komutası altında toplanmış yahudi terör örgütlerinin saldırılarında can vermiştir. Gurion ve Begin İsrail'in kuruluşuna giden yolda iki ayrı hareketin liderleri değil. Begin, Gurion'a bağlı örgütlerden birisini komuta eden kişidir. Yani siz Yahudileri hep bir toplum olarak goruyorsunuz. Sanki onlara aralarinda hic degisik bir grublari yok gibi .... Biz buralarda yahudilerden değil İsrail devletinden, israil'li faşist yöneticilerden bahsediyoruz. Sen İsrail devletine ve faşist yöneticilerine yapılan eleştirileri, tüm yahudilere yapılmış olarak göstermeye çalışıp ardından bir de ; Basit - Siz kabilecisiniz. Siz Israil=Yahudi devleti olarak goruyorsunuz. Yahudileri sevmiyorsunuz. Israili sevemezsiniz. diyorsun. Biz Mussolini İtalya'sını sevmeyiz bu İtalyan'ları sevmediğimiz anlamına gelmez. Biz Nazi Almanya'sını sevmeyiz bu Alman'ları sevmediğimiz anlamına gelmez. Biz Pol-Pot Kamboçya'sını sevmeyiz bu kamboçyalıları sevmediğimiz anlamına gelmez. Bizim beynimiz sizinki gibi işlemez. Biz Nazi zulmü altındaki Polonya'da yahudi oluruz. İsrail zulmu altındaki Filistin'de arap. Apartheid rejimi altında Afrikalı. Afganistan'da hazari, Maraş'ta alevi, Belfast'ta Katolik. Bizim beynimizde, haklı ve haksız, katil ve maktül, zalim ve mağdur. Ölen ve öldürenin kimliğine göre şekillenmez. Heryerde insan ve insanlıktan,haktan ve haklıdan yanayız. Farkımız bu. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Kardeşim, bu yuzden savaş devam eder. masumlar olür. Ben size bir senaryo versem, eminimki siz bile Masum insanlari oldürürsünüz! Eminim bundan. Hamas bir terör örgütü bu yüzden İsrail bu katliamda haklı diyenlere şunu sormakta fayda görüyorum.pkk bir terör örgütü bu durum tüm kürtleri öldürme hakkı verirmi? öyle ucuz Amerikan filmi senaryolarına benzemez bu işler... Sen Haması hedef aldığını söyleyeceksin,sonra ne kadar sivil varsa üzerine bomba yağdıracaksın,camiler,hastaneler, okullar,evler her şey nasibini alacak.. terör örgütü adını verdiğin bir oluşumu ortadan kaldırmak için topyekun bir toplumu ortadan kaldırcaksın..Yetmedi gelen yardımları engelleyeceksin şehre giriş çıkışları engelleyeceksin hasta taşıyan ambulasları gözünü kırpmadan vuracaksın cüssene bakmadan tüm dünyaya kafa tutup haklı olduğunu söyleyeceksin.. Savaşın bile bir adeleti var derken bunu anlatmak istiyordum..bunun adı müdafa değildir,soykırımdır,katliamdır,işgaldir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Zannedersem, simdi anliyorsunuz, durumu. Sevindim buna dahada objektifli baktiginiza. Iste, sizin istemeden "o uçağı patlatırım" dediginiz gibi, bence Israilde istemeden bazan sivil evleri vurabilir. Israil GAZA isgalini terkettikten bu zamana kadar, Hamas "binlerce" Roketler attilar Israilin Guneyinde olan kasabalara. Bu roketlerin cogu Sderot sehrine dustu. Bu roketlerin hedefleri sivilleri oldurmekti. Roketlerin uzerine sivilleri oldurmek icin imza bile atmislardi. Orada oturan Yahudilerin "15 saniye" zaman vardi Roket ikazini duyup ve siginacak bulmak icin. Enternasyonel Kanunlarina gore, sivilleri hedef almak , savas suclaridir. Birlesmis Milletlerin "Article 51" maddesinde, her ulkenin kendilerini savunma haklari vardir. Inanilmaz bir olayda, Gazze'de, Israil Silahli Kuvvetleri , sivillerin bulundugu bir evde "Roket Imalat" oldugunu kesfettiler. Bu evde oturan araplara "30 Dakika" uyari verdiler, evden cikmalari icin. Bunu duyan Hamas, diger aileleri cagirip, bu Roket Imalatinin yapildigi eve gelmelerini soylemisler. Cunku, Hamasin gayesi bu ailelerin ölü resimlerini alip, Dunya'ya Israilin ne kadar zalim oldugunu gostermekti. Hamasin taktikleri bunlar, kardesim. Bunlarin icindeki nefret iclerinde olan sevgilerini her yonden asiyor. Bu insanlar diger masumlarin intihar etmeleri icin onlari kandiriyorlar. Kendi milletlerini olduruyorlar. Bu yuzden, zavalli cocuklar, kadinlar boyle izdirap cekiyorlar. Bakınız arkadaşım,burada eleştirilen İsrail'in son yaptığı saldırılar,yani Haması bahane ederek Filistin topraklarına yağdırılan bombalar. Bunu eleştirirken,söz konusu Hamas'ın vurduğu sivilleri günahkar yada hakeden olarak niteleyen de olamaz. Siviller her zaman masumdur;savaşta taraf olunup,öldürülemez. Objektif olabilmek, bence de asıl mesele bu. Yaşananları birer Yahudi-Müslüman halkların kavgası olarak nitelemek,işte bu objektifliğe vurulacak en büyük darbe. Çünkü yaşananların temel sebebi din değildir. Daha önce belirttim,tekrar altını çizeyim.Bugün Filistin başta olmak üzere,Ortadoğu da yaşananlar...emperyalizmin karanlığıdır. Emperyalizm ne din ne de başka bir değeri görürür,sadece onu araç olarak kullanır. Bakınız,Filistin benim için ne; İngliliz mandasında iken,Yahudi göçü ile İngiliz'ler için baş belası olan,Milletler Cemiyetinde dahi,ulusların çıkarına göre şekillenen sınırlar,ABD'nin söz sahipliğinde ki işgal. Siz çözüm ne dediniz; Ben herşeyden önce İsrail'in bu saldırılara son vermesi dedim.Nitekim Abbas'ın ateşkes çağrısı,İsrail tarafından red edildi. İsrail,1948 öncesi sınırlarına çekilmeli ve Filistine uygulanan amborgo ve ablıuka derhal kaldırılmalı. Suheyla, sizin çözümünüz de ne var? Bu arada Hamas,İsrail'in attığı her adım ile Filistin halkı için çok farklı anlamlar kazanabilir.Onu direniş de yapan terörde yapan uygulanan politikalardır. Filistin,kendi adına direniş demektedir Hamasa;bu eğer suç olarak isnat edilecekse suçlu Filistin halkı değil;Haması politik yanlışlarla,çözümsüzlükle ve kanla bugüne taşıyanlardır. Nefret,gerçekten inanılmaz bir duygudur;insanı dahi yok sayar.Hamas nefreti kendi içinde barındırsa dahi;halk için bu nefreti haklı kıılan;yaşadıklarıdır. İsrail,hemen bu işgale ve katliama son vermeli. 2009'larda bu insanlık dışı görüntüleri konuşmak en büyük ayıbımız iken,asıl kabilecelik hala bazı zihniyetlerin insan ölümü ile açıklanmasıdır. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Israil GAZA isgalini terkettikten bu zamana kadar, Hamas "binlerce" Roketler attilar Israilin Guneyinde olan kasabalara. Bu roketlerin cogu Sderot sehrine dustu. Bu roketlerin hedefleri sivilleri oldurmekti. Roketlerin uzerine sivilleri oldurmek icin imza bile atmislardi. Orada oturan Yahudilerin "15 saniye" zaman vardi Roket ikazini duyup ve siginacak bulmak icin. Enternasyonel Kanunlarina gore, sivilleri hedef almak , savas suclaridir. Birlesmis Milletlerin "Article 51" maddesinde, her ulkenin kendilerini savunma haklari vardir. İşte tamda anlattığım buydu. Enternasyonel kanunlara göre sivilleri hedef almak savaş suçlarıdır. Ama Filistin'de katledilen masum siviller böyle zihniyetlere göre "sivil" değildir. Onlar askeri hedeflerdir. Tıpkı İsrail'in "askeri" hedefleri gibi ; Evler, Okullar, Camiler, Ambulanslar, Protestocular ve hareket eden ne varsa. Inanilmaz bir olayda, Gazze'de, Israil Silahli Kuvvetleri , sivillerin bulundugu bir evde "Roket Imalat" oldugunu kesfettiler. Bu evde oturan araplara "30 Dakika" uyari verdiler, evden cikmalari icin. Bunu duyan Hamas, diger aileleri cagirip, bu Roket Imalatinin yapildigi eve gelmelerini soylemisler. Cunku, Hamasin gayesi bu ailelerin ölü resimlerini alip, Dunya'ya Israilin ne kadar zalim oldugunu gostermekti. Gerçekten "inanılmaz". İnsan senaryo yazarken bile biraz mantık aramalı. Ev roketlenecekmiş. Hamas aileleri çağırmış. O ailelerde çocuklarını alıp koşa koşa ölmeye gelmişler. Cinayeti ve katliamı aklamak için akla hayale gelmeyecek senaryolar niye. Nedir bunun altında yatan nefret ? Dün Batı Şeria'da iki sivil Gazze saldırısını protesto ettikleri için öldürüldü. 22 yaşındaki Arafat Havaja, 17 yaşındaki Muhammed Hamid İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü. Ölüdürülme gerekçeleri ne ? İsrail askerlerini protesto etmek. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 -http://www.tv.social.org.il/civic/stv-ashukim2008.htm- Yukarıdaki linkte İsrail'in gazze'de işlediği insanlık suçunu protesto eden İsrail'li yahudileri ve İsrail polisinin onlara yaptığını göreceksiniz. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Sarıgöl; Tevbe 6 ayeti, İslam toprağında hiç müşrik kalamayacağının belgesidir. Siyak sibak diyorsun madem, benim söylediğim ayetlerin siyakı şöyle oluyor: Müşrikler görüldükleri yerde öldürülüyordu ya, 6. ayetle "hepsini öldürmek de şart değil, acıdıklarınızı veya iyiliğini filan gördüklerinizi öldürmeyebilirsiniz" diyor ama İslam toprağında müşrik bulunamayacağı hükmünden geri adım atıyor mu? Hayır. Öldürmek istemediklerinizi, kıyamadıklarınızı sürgüne göndereceksiniz diyor. O zaman bile bir toplu soykırım yapmak zormuş. Hindistan gibi bir yerde yapmanın tabii ki imkanı yoktu. Ama Tevbe suresinin ardından "elverir artık, müşrikleri rahat bırakabilirsiniz" diyen bir ayet gelmediği için, Hindistan'da Budistleri müşrik oldukları, puta taptıkları için katletmek farzdır. Edemediklerini İslam toprağı dışına çıkarmaları farzdır. Aksini kanıtlayan ayet söyleyin, iddiamı değil, forumu terkedeceğim. Bana Tevbe suresinin hükmünü kaldıran ayet getireceksiniz. "Dinde zorlama yoktur" gibi Tevbe'den önce yazılmış ayet kabul etmem. Tevbe'den sonra olacak. İslam böylesi uygulanması düşünülemeyecek ve çağdışı bir sistemdir. Yahudi dini ondan iyi değil daha kötüdür elbette, çünkü ırk dinidir. Zaten Hristiyanlık, Yahudiliğe tepki olarak doğmuş, İslam ikisinin bileşkesini almıştır. Olay bu... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Arkadaşımız ya yazılanı okuyamamıştır. Ya da işine gelmemektedir. Biz mazeret olmasın diye mektubun ingilizcesinide verelim ; "" Among the most disturbing political phenomena of our time is the emergence in the newly created state of Israel of the "Freedom Party" (Tnuat Haherut), a political party closely akin in its organization, methods, political philosophy and social appeal to the Nazi and Fascist parties. It was formed out of the membership and following of the former Irgun Zvai Leumi, a terrorist, right-wing, chauvinist organization in Palestine. The current visit of Menahem Begin, leader of this party, ... Kardesim, sizin Turkcesini yanlis okudunuz ve bunu size soyledim. Eisntein Israil Devlet kurulusu hakkinda degil, o yeni parti hakkinda yaziyordu. Simdi beni ikna etmek icin bana Ingilizcesini veriyorsunuz. Bu cok gulunc bir sey ... Demekki, siz Ingilizce de bilmiyorsunuz. ilk paragrafinda daki cumleye bakarsaniz, konuyu anlatir. "Among the most disturbing political phenomena of our time is the emergence in the newly created state of Israel of the "Freedom Party" (Tnuat Haherut), a political party closely akin in its organization, methods, political philosophy and social appeal to the Nazi and Fascist parties." Ayni cumleyi, Turkcedeki tercumede veridginiz gibi dogru yazmislardi "Günümüzün en rahatsız edici olaylarından biri, örgütlenmesi, yöntemi, siyasi felsefesi ve sosyal cazibesi ile Nazi ve faşist partilere çok yakın olan “Özgürlük Partisi”nin (Tnuat Haherut) son zamanlarda kurulmuş olan İsrail devletindeki doğumudur." Nitekim, Turkcesi, dahada acikcadir.... bu yeni partiden bahsediyor. Butun mektup bu partinin ne oldugunundan ornekler veriyor. Israil Devletine faşist demiyor. Kardesim, siz cok acaip tartisiyorsunuz. Yani, 1+1 = 4 diyip israr ediyorsunuz. Niye? Cunku, icinizde olan Yahudi nefreti sizin Rasyonel dusuncelerinizi curutmus. Belki siz altini cizdigim cumleden bunu sasirdiniz. Bu cumlede bu yeni partiden bahsediyor. Ve bu yeni partinin yeni kurulan Israil Devletinden. Belki bundan dolayi samimi bir hata yaptiniz. Neyse, size gecmis olsun. Bunu devam etmeye luzum yok. Ben Turkceyi, sizin Ingilizce anlayisinizdan daha iyi anlarim. Sevindigim sey sudur: Siz bu hatayi samimi olarak yaptiniz. Bilerek degil. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Siz neyi savunuyorsunuz Sayın Suheyla? Neyi savunuorsunuz? Muslumanlığa mı karşıcıkıyorsunuz? Yahudiliği mi savunuyorsunuz? Savaşı mı savunuyorsunuz, muslumanların bu katli hakettiklerini mi savunuyorsunuz? Yahudilerin haklı olduklarını mı savunuyorsunuz? Haklı savaşa mı inanıyorsunuz? Bunu doğru mu buluyorsunuz? Yoksa ne olursa olsun savaş kotudur mu diyorsunuz, kimse böyle bir katli haketmez mi diyorsunuz, Lutfen sorularıma tek tek cevap verebilir misiniz? Yanıldığımı dusunmek istiyorum... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gerçekten "inanılmaz". İnsan senaryo yazarken bile biraz mantık aramalı. Ev roketlenecekmiş. Hamas aileleri çağırmış. O ailelerde çocuklarını alıp koşa koşa ölmeye gelmişler. Cinayeti ve katliamı aklamak için akla hayale gelmeyecek senaryolar niye. Nedir bunun altında yatan nefret ? Ekseriyetle gordugumuz, intihar saldirilarini inkar etmek, intihar "yelek"lerinin cocuklara anneleri tarafindan giydirilmesi, bu cocuklarin intihara gitmeden evvel yaptiklari videolari bile inkar etmek, yillardir intihar saldirilari yapan Dunyanin her kosesinde masumlarin bulundugu lokantalara gidip patlamak, sivil ucaklari kacirmak ... gibi meshur olan Islam zihniyetini bile inkar etmek .... mantiksiz! Bunda nasil mantik ararsinizki? Nedir bu nefret sorusuna gelince .... Kardesim, bu Muhammedin hediyesi size. Bu Islam dini. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Siz neyi savunuyorsunuz Sayın Suheyla? Neyi savunuorsunuz? Muslumanlığa mı karşıcıkıyorsunuz? Yahudiliği mi savunuyorsunuz? Savaşı mı savunuyorsunuz, muslumanların bu katli hakettiklerini mi savunuyorsunuz? Yahudilerin haklı olduklarını mı savunuyorsunuz? Haklı savaşa mı inanıyorsunuz? Bunu doğru mu buluyorsunuz? Yoksa ne olursa olsun savaş kotudur mu diyorsunuz, kimse böyle bir katli haketmez mi diyorsunuz, Lutfen sorularıma tek tek cevap verebilir misiniz? Yanıldığımı dusunmek istiyorum... Islama karsiyim ... Kendine Musluman diyen insanlara degil. Yahudiligi Savunmuyorum ... yalniz Insanligi savunuyorum. Yahudiler de insanlar. Islam Dunyasi onlarin bir yasamasina orada bir devleti olmasini layik bulmuyorlar. O devletin yok olmasini tercih ediyorlar. Ben bu zihniyete karsiyin. Ve gercekleri savunuyorum Savasi benimsemiyorum ... sadece nedenlerini acikliyorum Masum Filistinlilerin bunu hakettiklerini degil ... sucun nerde oldugunu acikliyorum, yani Filistinli Liderlerin ellerinde kan var, diyorum. Kanimca inandigim, bu Hamas gibi terroristlere destek veren Islam Dunyasi, filistinli masum cocuklarin olmesinede destek veriyorlar... sebep oluyorlar. Bu sorulara bakinca, cevap verirken, Turkiyedeki Musluman toplumu, buna kabileci olarak bakiyor ve objektif gormuyorlar. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Yok, ne olursa olsun ben bu mantıgı anlayamıyorum... yahudiliği geçtim, müslümanlığı geçtim, israili geçtim, filistini geçtim, haması geçtim, hakkı, haksızlığı, herşeyi geçtim bu nasıl insanlığı savunmak... Çocuklar ölüyor, çocuk hastaneleri vuruluyor, ilaç yok, temel gıda maddeleri bitmek uzere, hastaneler yaralılarla başa çıkamayacak durumda, farkında mısınız orda insan yaşıyor ... İnsanlık suçu işleniyor orada siz ne kabileciliğinden ne objektifliğinden bahsediyorsunuz siz? Kapıları çalan benim Kapıları birer birer. Gözünüze görünemem Göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli Oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım, Büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce, Gözlerim yandı kavruldu. Bir avuç kül oluverdim, Külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için Hiçbir şey istediğim yok. Şeker bile yiyemez ki Kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı, Teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin, Şeker de yiyebilsinler. (Nazım Hikmet) SAVAŞI HAKLI GÖREN ZİHNİYETLERE LANET OLSUN Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Yok, ne olursa olsun ben bu mantıgı anlayamıyorum... yahudiliği geçtim, müslümanlığı geçtim, israili geçtim, filistini geçtim, haması geçtim, hakkı, haksızlığı, herşeyi geçtim bu nasıl insanlığı savunmak... Çocuklar ölüyor, çocuk hastaneleri vuruluyor, ilaç yok, temel gıda maddeleri bitmek uzere, hastaneler yaralılarla başa çıkamayacak durumda, farkında mısınız orda insan yaşıyor ... İnsanlık suçu işleniyor orada siz ne kabileciliğinden ne objektifliğinden bahsediyorsunuz siz? SAVAŞI HAKLI GÖREN ZİHNİYETLERE LANET OLSUN Guzel nutuk. Fakat manasiz! Bu haritaya bakin: Bu araplarin bulundugu toprakla onlara yetmiyormus gibi, yahudilerin bir devlet olmasin diye, onlara savas acmaya, onlari yok etme zihniyetine de lanet olsun diyebilirmisin? Yahudilerin 'lanet olmus bir kavim" diyenlere de lanet olsun diyebilirmisin? Yoksa insanligini yalniz tek yondenmi gorebiliyormusun? Masum insanlarin olmemesini istemek ve bunun ozerine nutuk vermek sacma, bilhassa bu savasin nedenlerine gozlerinizi kapatmakla.... Kim isterki masum ölsun, kardesim? Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 sayın Suheyla, ben sizin yazdıklarınızı fırsat buldukça takip ederim ve bir çoğunu da beğenirim. fakat bu sefer size anlam vermekte zorlandığımı ve yorumunuzun beni çok şaşırttığını bilmenizi isterim. savaş olmasın demek israilliler oradan gitsin ya da yahudilerin yaşamaya hakkı yoktur demek mi sizce? siz bu tür söylemlerden bunu mu anlıyorsunuz? ben sizden açıklama alabilirsem çok memnun olacağım. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Guzel nutuk. Fakat manasiz! Bu haritaya bakin: Bu araplarin bulundugu toprakla onlara yetmiyormus gibi, yahudilerin bir devlet olmasin diye, onlara savas acmaya, onlari yok etme zihniyetine de lanet olsun diyebilirmisin? Yahudilerin 'lanet olmus bir kavim" diyenlere de lanet olsun diyebilirmisin? Yoksa insanligini yalniz tek yondenmi gorebiliyormusun? Masum insanlarin olmemesini istemek ve bunun ozerine nutuk vermek sacma, bilhassa bu savasin nedenlerine gozlerinizi kapatmakla.... Kim isterki masum ölsun, kardesim? Doğrusu artık fazla oldu,Masum insanların ölmemesini istemek şaçma'mı oldu yoksa onlar "GOYİM" olduğu içinmi ölmeyi hak ediyorlar çoluk çocuk ve İsrailliler lanetlenmiştir sebebi'de Siyonistlik ve arzu mevud kanlarına işlemiş yahudi harici İnsanları,İnsandan saymadıkları için,birde yanlız Araplar üzerinden gidip prim yapma durumunu bırak,Yahudiler Bütün peygamberlere,Hz.Zekeriye,Hz Yahya,Hz İsa yaptıkları işkence öldürmelerinin haricinde bütün insanlığıda sevmezler dolayısı ile bütün İnsanların nefretini üzerine çekmişlerdir ve çekeceklerdir bu itibarla Gazze'ye yapılan zülüm eğer İsrail siyonist devleti önlenmezse arzu mevud'a ait emellerinin yerine gelmesi için her türlü melaneti yaparlar,sonra gösterilen HARİTA VE Araplara ait topraklar yahudilerin babasının malımı,oralarıdamı versinle siyonist İsraile, ve siyonistlerin gözünü ne devlet ne toprak ne para doyurur,ancak anlayacağı dilden onlara hitap etmek onları dizginler anlaşılmıştır umarım... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Doğrusu artık fazla oldu,Masum insanların ölmemesini istemek şaçma'mı oldu yoksa onlar "GOYİM" olduğu içinmi ölmeyi hak ediyorlar çoluk çocuk ve İsrailliler lanetlenmiştir sebebi'de Siyonistlik ve arzu mevud kanlarına işlemiş yahudi harici İnsanları,İnsandan saymadıkları için,birde yanlız Araplar üzerinden gidip prim yapma durumunu bırak,Yahudiler Bütün peygamberlere,Hz.Zekeriye,Hz Yahya,Hz İsa yaptıkları işkence öldürmelerinin haricinde bütün insanlığıda sevmezler dolayısı ile bütün İnsanların nefretini üzerine çekmişlerdir ve çekeceklerdir bu itibarla Gazze'ye yapılan zülüm eğer İsrail siyonist devleti önlenmezse arzu mevud'a ait emellerinin yerine gelmesi için her türlü melaneti yaparlar,sonra gösterilen HARİTA VE Araplara ait topraklar yahudilerin babasının malımı,oralarıdamı versinle siyonist İsraile, ve siyonistlerin gözünü ne devlet ne toprak ne para doyurur,ancak anlayacağı dilden onlara hitap etmek onları dizginler anlaşılmıştır umarım... Gazze'de olan olaylar hic bir zaman iyi olarak gösterilemez ve kim ne derse desin en büyük suclu Israil devletidir. Ama bu konuya "Yahudiler bütün peygamberlere,Hz.Zekeriye,Hz Yahya,Hz İsa yaptıkları işkence öldürmelerinin haricinde bütün insanlığıda sevmezler dolayısı ile bütün İnsanların nefretini üzerine çekmişlerdir ve çekeceklerdir ..." gibi bakmak cok yanlis. Bu tip aciklamalar kabul görecek bir durum degil. Herekese insan gözüyle bakmak gerek ve dini karistirmamak önemli. Yahudiler bütün insanligi sevmezler suclamasi büyük bir hata ve yanlislik. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gazze'de olan olaylar hic bir zaman iyi olarak gösterilemez ve kim ne derse desin en büyük suclu Israil devletidir. Ama bu konuya "Yahudiler bütün peygamberlere,Hz.Zekeriye,Hz Yahya,Hz İsa yaptıkları işkence öldürmelerinin haricinde bütün insanlığıda sevmezler dolayısı ile bütün İnsanların nefretini üzerine çekmişlerdir ve çekeceklerdir ..." gibi bakmak cok yanlis. Bu tip aciklamalar kabul görecek bir durum degil. Herekese insan gözüyle bakmak gerek ve dini karistirmamak önemli. Yahudiler bütün insanligi sevmezler suclamasi büyük bir hata ve yanlislik. Sayın dünyahepimizin. Sayıne suheyla'ya sorarmısınız Araplar ve Müslümanlar nasıl bir İnsan tipidir veya İnsandan sayılırlarmı,ha bunu bütün İnsanlığı içine alıpta sorabilirsin birde şu yazıları okursanız ne demek istediğim anlaşılır;Yahudi akidesini Tevrat’tan daha fazla belirleyen “geleneğin” tepesinde yer alan Talmud’un (5. bl.) Hz. İsa’ya bakışını merak etmez misiniz? Çünkü bu bakış açısı Yahudi dini geleneğiyle ırkçılığın nasıl iç içe geçtiğini göstermesi açısından manidar. “İsâ hakkında birçok edebe aykırı cinsel ithama ilaveten Talmud, onun cehennemde kaynayan dışkının içine daldırılacağını belirtir” (s. 49) Kabalist geleneğe ait Shevet Musar adlı ahlak kitabında yer alan “Yahudi kadın şu dört şeytani varlıkla karşılaşmaktan kaçınmalı: goyim, domuz, köpek, maymun” ilkesine ne derler acaba? Pekii “Halacha’ya göre tüm goyim (Yahudi olmayan) kadınların fahişe olarak kabul edilir” hükmüne?” “Ele geçen her adamın gövdesi delik deşik edilecek ve tutulan her adam kılıçla düşecek. Yavruları da gözleri önünde yere çalınacak, evleri çapul edilecek ve karıları kirletilecek.” (İşaya, Bab 13 / 15) “Onların herşeylerini tamamen yok et ve onları esirgeme; erkekten kadına…çocuktan, emzikte olana, öküzden koyuna, deveden eşeğe kadar hepsini öldür…” (I. Samuel, Bab 15 / 3 ) “Ve İsrail onun mirasının sıptıdır; ismi orduların Rabbidir. Sen Benim topuzum ve cenk silahımsın; ve seninle atı ve binicisini kıracağım; ve seninle erkeği ve kadını kıracağım; ve seninle genç adamı ve erer varmamış kızı kıracağım; ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracağım; ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracağım; ve seninle valiyi ve kaymakamı kıracağım.” (Yeremya, bab 51 / 19-23) Başka söze gerek varmı... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Yahudi toplumu,yurt sahibi olmayi hake etmeyen bir toplumdur,cünkü kurduklari devlet bile hile ve gaspla kurulmus,masum insanlarin kanlariyla temellerinin harci atilmistir. Almanyada issizlik insanlari ne yapacaklarini bilmez bir hale getirmisken,Alman Yahudileri bu firsati degerlendirip servetlerine servet katma cabasindaydi.Ta ki bir Hitler cikana kadar. Bugün Israil devletinin filistinlilere yapmis olduklarini görerek Israili kuranlarin yapilari hakkinda fikir sahibi olabiliriz. saygilarla Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 sayın Suheyla, ben sizin yazdıklarınızı fırsat buldukça takip ederim ve bir çoğunu da beğenirim. fakat bu sefer size anlam vermekte zorlandığımı ve yorumunuzun beni çok şaşırttığını bilmenizi isterim. savaş olmasın demek israilliler oradan gitsin ya da yahudilerin yaşamaya hakkı yoktur demek mi sizce? siz bu tür söylemlerden bunu mu anlıyorsunuz? ben sizden açıklama alabilirsem çok memnun olacağım. Sayin Rua, "savaş olmasın demek israilliler oradan gitsin ya da yahudilerin yaşamaya hakkı yoktur demek mi sizce?" sorunuza gelince ... Rasyonel dusunceye gore haklisiniz. "Savas olmasin" demek "israilliler oradan gitsin ya da yahudilerin yaşamaya hakkı yoktur" demek degildir. Bu noktada haklisiniz. Ama benim hitap ettigim insanlar boyle rasyonel dusunceye sahip degiller. Bu hitap ettigim insanlar, "Hamasin israr ettigi amaclarina goz yumuyorlar, yani Israili yok etmeye". "Hamasin kendi yazili evraklarinda bu goruluyor "Israili yok etmek". 1948 den beri Araplarin Israili tanimamasi. Kardesim, Israili lanet eden insanlar insanliklarindan dolayimi lanet ediyorlar? Ben sanmiyorum. Israili lanet eden insanlar, Sudan, Darfur civarinda yasayan zencilerin yuzbinlerce katliam olmasina goz yumanlardir. 1.000.000 zencilerin evlerinden tamamen kovulmasi. Bunlari yapan Musluman Arap hukumeti, son bir kac yil icinde. Israili lanet eden insanlar, insanliklarini kayipmi ettiler bunu okunyunca. O zencilerin kanlari kirmizi akmadimi? Kiral Huseyin, 1972 yilinda, 10.000 filistinliyi oldurdu. Suriye Cumhur baskani 25.000 araplari oldurdu. Kuveyt hukumeti 400.000 filistinli ya oldurdu yada ulkelerinden kovdular... Lubnan sivil savaslarinda araplar biribirlerini oldurduler ... 150.000 civarinda . Her Turk gazetesi bunlari yazip lanetledimi? Yok.. yapmadi kardesim.... Neymis? Bunlari yapan Musluman Milleti. Onlara goz yumuyorlar. Israil Misirla savastaydi bir zamanlar. Niye savas yok. baris yaptilar. Israil Urdunle savastaydi bir zamanlar. Niye savas yok. Baris yaptilar. Fakat Arap milleti ve Iran, Israile olan nefretten dolayi, bu filistinli toplumu bahane olarak kullanarak onlarin olumune sebep olarak, bu catismalarin sonuna ermesini istemiyorlar. Dolayisiyle, bir Yahudi bir Muslumani oldurunce, Islam Dunyasinda, her gazetenin basligi oluyor. Malesef, Turkiyede aynisini yapiyor. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Yahudi toplumu,yurt sahibi olmayi hake etmeyen bir toplumdur,... Ifade etmek istedigim noktaya yardiminizdan dolayi tesekkurler. Bu zihniyete sahip olup ve niye savas oldugunu sormak sacma degilmi? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Ifade etmek istedigim noktaya yardiminizdan dolayi tesekkurler. Bu zihniyete sahip olup ve niye savas oldugunu sormak sacma degilmi? Gercekleri size anlatmak birilerinin görevi olmaliydi.O görevi ben üslendim.Savas Israil devletinin basinin altindan cikmaktadir,yani cíbanbasi ISRAIL'dir.Cünkü Yahudi toplumunun gözleri asla doymak bilmez,kuruldugunda ve simdiki Israile bakin ve savundugunuz toplumun ne oldugunu anlayin. saygilarla Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Kardesim, Israili lanet eden insanlar insanliklarindan dolayimi lanet ediyorlar? Ben sanmiyorum. Bilindiği gibi Yahudilik bir “millî” dindir. Yani sonradan Yahudi olmak mümkün değildir. Hatta Yahudi olmak için sadece babanızın Yahudi olması bile yeterli değildir; mutlaka annenizin Yahudi olması gerekmektedir. Irkçılıktan başka bir anlam ifade etmeyen bu dinî anlayış Yahudiliğin temelidir. Yahudiliğe göre yahudi olmayanlar “goyim” olarak adlandırılır. Yahudiler’e göre “Goyim” ler aşağı varlık statüsündedirler. Ayrıca Yahudiler sanılanın aksine Hristiyanları ve Hz.İsa’yı da hiç sevmezler. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Sayin Rua, "savaş olmasın demek israilliler oradan gitsin ya da yahudilerin yaşamaya hakkı yoktur demek mi sizce?" sorunuza gelince ... Rasyonel dusunceye gore haklisiniz. "Savas olmasin" demek "israilliler oradan gitsin ya da yahudilerin yaşamaya hakkı yoktur" demek degildir. Bu noktada haklisiniz. Ama benim hitap ettigim insanlar boyle rasyonel dusunceye sahip degiller. Bu hitap ettigim insanlar, "Hamasin israr ettigi amaclarina goz yumuyorlar, yani Israili yok etmeye". "Hamasin kendi yazili evraklarinda bu goruluyor "Israili yok etmek". 1948 den beri Araplarin Israili tanimamasi. Kardesim, Israili lanet eden insanlar insanliklarindan dolayimi lanet ediyorlar? Ben sanmiyorum. Israili lanet eden insanlar, Sudan, Darfur civarinda yasayan zencilerin yuzbinlerce katliam olmasina goz yumanlardir. 1.000.000 zencilerin evlerinden tamamen kovulmasi. Bunlari yapan Musluman Arap hukumeti, son bir kac yil icinde. Israili lanet eden insanlar, insanliklarini kayipmi ettiler bunu okunyunca. O zencilerin kanlari kirmizi akmadimi? Kiral Huseyin, 1972 yilinda, 10.000 filistinliyi oldurdu. Suriye Cumhur baskani 25.000 araplari oldurdu. Kuveyt hukumeti 400.000 filistinli ya oldurdu yada ulkelerinden kovdular... Lubnan sivil savaslarinda araplar biribirlerini oldurduler ... 150.000 civarinda . Her Turk gazetesi bunlari yazip lanetledimi? Yok.. yapmadi kardesim.... Neymis? Bunlari yapan Musluman Milleti. Onlara goz yumuyorlar. Israil Misirla savastaydi bir zamanlar. Niye savas yok. baris yaptilar. Israil Urdunle savastaydi bir zamanlar. Niye savas yok. Baris yaptilar. Fakat Arap milleti ve Iran, Israile olan nefretten dolayi, bu filistinli toplumu bahane olarak kullanarak onlarin olumune sebep olarak, bu catismalarin sonuna ermesini istemiyorlar. Dolayisiyle, bir Yahudi bir Muslumani oldurunce, Islam Dunyasinda, her gazetenin basligi oluyor. Malesef, Turkiyede aynisini yapiyor. Allahaşkına,Darfur da olup bitenler,açlık ile terbiye edenler...bunu yapanlar kimler? Onlar insan değil,millet değil...canavar ve uşak. Biliyor musunuz,Arap toplumunun sözcüleri de benim için ABD ne ise artık o! Lanet olsun hepsine Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.