Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gazze'de katliam


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Sayin Cyrano,

 

Belki bir gün önemli noktayi anlamaniz umuduyla, bu yorumu yapiyorum.

 

Evet, kardeşim. Einstein bu mektubu yazdi. Bunu daha evvel okumuştum. Nitekim ben size yardim edeyim bu konuda, Israil'i bugun tenkit eden cok "yahudiler" var. Bunlarin bazilari cok meşhur insanlar, bazilari meşhur degil, bazilari benim arkadaşlarim. Bazi yahudiler, bugun Israil'de oturup, Israil hukumetini tenkit ederler. Israil Gazetesinde, masumlarin olduklerini duyunca, Israil Hukumetini tenkit ederler... Evet, Eistein Siyonistcilige karsiydi. Niye olmasinki? Allaha bile inanmazdi, kardesim! Bu bir haber degil.

 

Onemli dedigim nokta budur: Yahudiler arasinda ben senelerdir gordugum, fikir ozgurlugu var. Onlar biribirlerini tenkit ederler. Bu dogal bir şey. Bu normal bir şey. Bu dogru bir sey. Fakat, Filistinli araplar arasinda biribirlerine tenkit yapan varmi, Hamas devamli roket atarken. Buna laf soyleme cesareti bile edebilirlermi? Gazzede Bir Filistinli laf soylerlerse Hamas liderlerine, ne olur o insana?

 

Iste kardesim, fark bu..... Bu onemli bir fark.

 

Oysa, Yahudiler , Islam Dunyasinda "Lanetli kavim" olarak bilinir. Onlara saldirsiniz, kabilecilik yuzunden. Bugün afganistanda ilkokul öğrencilerinin mezuniyet törenine sırf iki bm askeri öldürnek için intihar saldırısı yapıldı 15 çocuk parcalanadı. Buna Turkler alrdiris edermi? Irakta arap teröristler hergün yüzlerce insanı din adına havaya uçuruyor. Bunlar gazzzeden daha mı az ürpertici.

 

Kardeşim, siz egitimli bir insan olarak gorunmenize ragmen, benim soylediklerimde hic bir dogru bulamazsiniz. Cunku beni sizden biri saymazsiniz. O yuzden benim hic bir soyledigimi kabul edemezsiniz. Nitekim, bu forumlarda, ben size ara sira haklisiniz dedim. Yazilarinizi severim dedim. Siz hic bir zaman boyle firsat bulamadiniz. Niye? Cunku, kabilecisiniz.

 

Diger sitelerde biri bunu yazdi, bu konuda:

 

" Biz yahudileri Bedirden tanırız. Müşrikler Müslümanlara saldırırken arkadan vuran ihanet eden Yahudiler. Biz deccal geldiğinde Yahudilerin ona asker olacağını 1400 yıl önce haber veren hadisleri biliriz. Biz yahudiden dost olmaz ayetlerini biliriz. Hala kimi savunuyorsunuz yargısız infazcılar. "

 

Iste boyle zihniyeti tasiyan insanlarla nasil baris yapilirki? Karşılıklı ödün vererek anlaşmaya varmak, uzlaşmak varmidir bu zihniyette? Mohammedin hediyesi size?

 

Not: Albert Einstein mektuplarini okuma hevesi varsa sizde, onun "Allah" konusundaki mektuplarini ve dusuncelerinide okudunuzmu? Onunla hemfikirdemisiniz, Allah diye bir sey olmadigindan dolayi? Yoksa, yalniz isinize yarayan laflarimi gostermekten hoslanirsiniz? (neyse bu retoriktir, cevaba luzum yok).

 

Hosca Kal

Sayın Suheyla, sürekli İslamın Yahudileri lanetli gösterdiğini söylüyorsunuz ve ben diğer yazıları şu an iyi okuyamasamda, bu noktada durup yorum yapmak istiyorum. Ben de bu Kitaba imanlı, Kuran'a aşık bir insanım, ve tek kelimeyle Kuran kimseye bir düşmanlık kin empoze etmiyor bana göre. Bize düşmanlıkta en yakın olarak Yahudiler gösteriliyor doğru, ama bu anlamın altında Kuran ın tamamının anlamını unutup sadece tek bir cümleyle yetinmediğimden olsa gerek, ben açık ve net Tevrat imanlısı ve özellikle İsrail ismine hassas biriyim.İsrail deyince ben direk özellikle ve özellikle zeka olarak falan olsun, daha farklı, bizlerden daha daha farklı bir kavim algılarım. Hatta Tevrat a karşı da o kadar hassasım ki, Yahudi arkadaşlarınızla bu konuda konuşabilirsiniz,sanki onu okuyup uygulayamadığım zaman hayatıma inanılmaz ters etkisi oluyor. Yani öyle bişey ki Tevrat ,okunduğunda uygulanmak zorunda, bu yüzden çekinirim ondan..Öyle bişey ki bu, bu ülkede bu koşullarda ben Tevrat ı baştan sona okuyup sindirsem içime, sokağa çıkamam asla,o derece kendimi kötü ve kirli hissederim,inanın ibadet edemem. Peki ben neden bir Tevrat imanlısıyım, neden koşulsuz Tevrat a imanlıyım ve okuduğumda da O nun Allah tan olduğuna şahitlik ediyorum,en çokta Kuran yüzünden. E Kuran bana bunu yaptırıyorsa ben nasıl bir Tevrat düşmanı ve Tevrat ehlinin yani Yahudinin düşmanı oluyorum. Ben hep derim, her Kitapta bulunan din İslamdır ve her Kitap İslamın parçalarıdır. İslamın bütünlenmesi için her Kitabımızın özümsenmesi gerek. Adım müslümandır ama müslüman isimli bir din yoktur. Müslüman demek Kitabına uysun uymasın, Kurandan haberdar edilen insan demektir benim gözümde. Hristiyan adı da bir din değil, İncil e inanan ya da haberdar edilen insanların ismidir, Yahudilikte aynı. Hepsinde ortak olan tek birşey vardır, içlerindeki dinin tamamının adının İslam olması. Kitabımızın birinde bişeyi anlamadığımda diğerinde bulurum ben. Ve sizin sürekli Kuranda var gibi gösterdiğiniz lanet meselesi, aslında en detaylı ve korkunç haliyle Tevratta vardır. Kutsanmalar ve lanetler kısmını lütfen okuyun , ve hatta sonra düşünün Yahudilerin tarihinde hangi dönem gerçekten bu lanete şahit olduk. Bunu müslümanlar gerçekleştirmedi üstelik. Benim gözümde, Kuran dan çıkardığım sonuç itibariyle, İsrail, eğer Tevrat koşullarına uygun yaşarsa ve diğer Kitaplarımıza gerekli temkinliliği gösterebilirse,cennete gidenlerde öncü, eğer aksine davranırsa,cehenneme gidenlerde öncü olacak bir millettir.. Ve İsrail kimseden borç almayıp borç verdiğinde, toprağı ürünü bereketli olduğunda, bir saldırdığında önünden 7 yoldan kaçıldığında, benim gözümde kutsanıldıklarının izleridir bunlar ve ben onlara selam temenni ederim sadece.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DANİEL İncili,kehanetlerde yer alan kudsi bulmacanın bir başka boyutunu gözler önüne seriyor, burada yine Dünyanın son günlerinde yeni bir Dünya düzeni doğacağını görüyoruz. Vahiy kitabında’da aynı manzaraya rastlıyoruz on boynuzlu İblise. Ama Daniel 7;7-8,23-25’e iblisin,enerji ve güç bulduğu olaylar zincirinide keşfediyoruz.On boynuzun ortasında bir “küçük boynuz” daha çıkıyor; Ve bu krallığın on boynuzu, doğacak olan on kraldır; ve onlardan sonra bir tane daha ortaya çıkacak ve o ilkinden farklı olacak ,ve o üç kralı bastıracak. Ve en yüce olana karşı büyük sözler sarfedecek, ve en yüce azizler üzerine yemin edecek, zamanı ve kanunu değiştirmek isteyecek; ve belirli biri zamana kadar bunlar ona verilecek, zamanın yarıldığı ana kadar “Daniel 7,24-25”

 

Bu küçük boynuz bir İnsan,çünkü bize “bu boynuzda insan gözlerine benzer gözler, ve muhteşem şeylerden bahseden bir ağız var” deniliyor. “Daniel 7,8”

 

Daniel’in bu küçük boynuzu, Deccal, her tarafı iblislerle kaplanmış ve şeytan onun ruhunu ele geçirmiş, kehanet bize onun ilk on boynuzdan farklı olduğunu ve diğerlerinin üstünde müthiş bir güce sahip olduğunu söylüyor, Deccal iblis on boynuzdan üçünü yerlerinden kopartıyor.Diğer bir deyişle on kraldan üçünü kendi boyunduruğu altına alıyor.

 

Vahiy 17 bize on kralın hepsinin birden Deccal’a “küçük boynuza” sadık olduğunu söylediğine göre, aynı düşünceyle güçlerini ona verdiklerine göre,neden bunlardan üçünü ortadan kaldıracak veya ezecek olsun?.

 

Bu on adam Dünyadaki on ulusu veya krallığı yönetiyorlar. Bir nedenden ötürü,Deccalın Dünyayı fethetme amacı gerçekleşsin diye bu şu; “Denge; kaostan kaynaklanan Düzen”. Kaos ve sonucundaki ölümler, dökülen kanlar ve afetler yoluyla, bu gezegenin son on krallığından üçü feda edilecek,böylece dengeye ve dünya düzenine ulaşılmış olacak.

 

Şu anda G-7 liderleri “Abd,Japonya,Almanya,Fransa,İtalya,İngiltere,ve Kanada” düzenli olarak buluşup,İlluminati’nin emirlerini yerine getirmek içingünlükler düzenleyip, hedefler belirliyorlar. Bu oluşum,Rusya,ve Çin’i de içine katarak dokuz çıkacak. Ondan sonra onuncu üye gelecek. Deccal karargahlarını Kudüs’e taşıdığında,bu onuncu ülke İsrail olabilir. Aslında bu uzun zamandır İlluminati planın’nın anahtar ilkelerinden birisi.

 

Bilmemiz gereken en önemli şey, bu on krallığın kompozisyonu nasıl olursa olsun, “küçük boynuzun” bunların arasından çıkacağı. “Daniel 7/8” Onlardan sonra ortaya çıkacak ve diğer ondan farklı yada “ayrı” olacak. “bu kehanet,Deccal’ın Birleşmiş Milletler sayesinde iktidara yükseleceğini önceden haber veriyor olabilirmi? Kitabı Mukaddes’te küçük boynuzun “Dünyayı yakıp yıkacağı,ve onu ezip geçeceği ve onu paramparça edeceği” şeklindeki öngörü,bu olasılığı kuvvetlendiriyor. “Daniel 7-23”.

Sayfa,93-94

 

İLLUMİNATİ. Entrika Çemberi.

Texe Mars.

Timaş.

 

Bu yazdıklarım; Hıristiyanlığın,dolayısı ile Yahudi ortak kültürünün bir ürünü ne Müslümanların,nede başka Ulusların bir katkısı var.

Kıssadan hisse...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Suheyla, sürekli İslamın Yahudileri lanetli gösterdiğini söylüyorsunuz ve ben diğer yazıları şu an iyi okuyamasamda, bu noktada durup yorum yapmak istiyorum. Ben de bu Kitaba imanlı, Kuran'a aşık bir insanım, ve tek kelimeyle Kuran kimseye bir düşmanlık kin empoze etmiyor bana göre. Bize düşmanlıkta en yakın olarak Yahudiler gösteriliyor doğru, ama bu anlamın altında Kuran ın tamamının anlamını unutup sadece tek bir cümleyle yetinmediğimden olsa gerek, ben açık ve net Tevrat imanlısı ve özellikle İsrail ismine hassas biriyim.İsrail deyince ben direk özellikle ve özellikle zeka olarak falan olsun, daha farklı, bizlerden daha daha farklı bir kavim algılarım. Hatta Tevrat a karşı da o kadar hassasım ki, Yahudi arkadaşlarınızla bu konuda konuşabilirsiniz,sanki onu okuyup uygulayamadığım zaman hayatıma inanılmaz ters etkisi oluyor. Yani öyle bişey ki Tevrat ,okunduğunda uygulanmak zorunda, bu yüzden çekinirim ondan..Öyle bişey ki bu, bu ülkede bu koşullarda ben Tevrat ı baştan sona okuyup sindirsem içime, sokağa çıkamam asla,o derece kendimi kötü ve kirli hissederim,inanın ibadet edemem. Peki ben neden bir Tevrat imanlısıyım, neden koşulsuz Tevrat a imanlıyım ve okuduğumda da O nun Allah tan olduğuna şahitlik ediyorum,en çokta Kuran yüzünden. E Kuran bana bunu yaptırıyorsa ben nasıl bir Tevrat düşmanı ve Tevrat ehlinin yani Yahudinin düşmanı oluyorum. Ben hep derim, her Kitapta bulunan din İslamdır ve her Kitap İslamın parçalarıdır. İslamın bütünlenmesi için her Kitabımızın özümsenmesi gerek. Adım müslümandır ama müslüman isimli bir din yoktur. Müslüman demek Kitabına uysun uymasın, Kurandan haberdar edilen insan demektir benim gözümde. Hristiyan adı da bir din değil, İncil e inanan ya da haberdar edilen insanların ismidir, Yahudilikte aynı. Hepsinde ortak olan tek birşey vardır, içlerindeki dinin tamamının adının İslam olması. Kitabımızın birinde bişeyi anlamadığımda diğerinde bulurum ben. Ve sizin sürekli Kuranda var gibi gösterdiğiniz lanet meselesi, aslında en detaylı ve korkunç haliyle Tevratta vardır. Kutsanmalar ve lanetler kısmını lütfen okuyun , ve hatta sonra düşünün Yahudilerin tarihinde hangi dönem gerçekten bu lanete şahit olduk. Bunu müslümanlar gerçekleştirmedi üstelik. Benim gözümde, Kuran dan çıkardığım sonuç itibariyle, İsrail, eğer Tevrat koşullarına uygun yaşarsa ve diğer Kitaplarımıza gerekli temkinliliği gösterebilirse,cennete gidenlerde öncü, eğer aksine davranırsa,cehenneme gidenlerde öncü olacak bir millettir.. Ve İsrail kimseden borç almayıp borç verdiğinde, toprağı ürünü bereketli olduğunda, bir saldırdığında önünden 7 yoldan kaçıldığında, benim gözümde kutsanıldıklarının izleridir bunlar ve ben onlara selam temenni ederim sadece.

 

 

Sayın ftoyd sizde çok iyi biliyorsunuzki kuranda yahudilere karşı düşmanlığında ötesinde bir karşı duruş var;

 

"Onları nerede bulursanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne (küfür, şirk) öldürmeden beterdir. Onlar sizinle Mescid-i Haram yanında harp etmedikçe siz de onlarla harp etmeyin. Eğer onlar harp ederse siz de onlarla harp edin. Kâfirlerin cezası işte böyledir." (Bakara, 2/191)

 

Yahu direkt olarak öldürün diyor daha ne düşmanlığından bahsediyorsunuz anlamıyorumki.Şimdi şunu diyceksiniz ama orda şunu demek istiyor,o ayet o zamanda yaşananlarla alakalı falan filan evet bencede öylede her müslüman sizin anladığınız gibi mi anlıyor kuranı?Şunu da diyeceksiniz belki orada yahudiler kastedilmiyor,sorun bu değilki,yani kendi gibi düşünmeyenleri öldürmede hiçbir beis görmeyen bir anlayış var burada.

 

Birde zeka olarak bizden daha farklı derken neyi kastettiniz tam anlayamadım.İçlerinden çok zeki insanlar çıkmıştır,doğrudur.İşte ne yazıkki bu zekayı kötülüğe kullananlarda çok olmuştur.Yani enteresan değil mi insan kasabı Ariel Şaron'da yahudiydi insanlığın yüzakı Albert Einstein da.Yalnız bu her toplum için geçelidir.

 

Dinle ilgili diğer dediklerinizede doğrusu bir anlam veremedim.Lütfen saygısızlık olarak almayın ama çelişkilerle dolusunuz bence.Her kitapta bulunan din islamsa nasıl bozulmuş değiştirilmiş oluyorlar.Kuranda bulamadığınız birşeyi incilde veya tevratta bulduğunuzuda söylüyorsunuz.İyi güzelde o bulduğunuz şeyler,bakın tamamen sizin bakış açınızla söylüyorum,değiştirilmiş,insan sözü eklenmiş yerler olamaz mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sarıgöl arkadaşımızın aktardıkları konunun sadece belirli bir bölümü çok uzun uğraşlar ve engin bir ilim gerektiren hadiseler... Allahualem diyelim...

 

Kısa ve net olarak şöyle demek lazım ;

 

Derin Devletler (İlluminati, Signtology, Moon) Dünyayı ve Kitleleri Kontrol edip yönetebilmek için KORKU üretirler...

 

Kısa bir not : Ayrıca İslam'da Yahudiler ''Yehud'' şeklinde geçer... Ayetlerde Subut-i Kati, Dalalet-i Kat-i aranır... Yani Düşman olan ile olmayan ayrımıdır... Allah'a, resulune ve müslümanlara düşman olanlar ile olmayanlardır... Hüküm ve Nasslar buna göredir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Suheyla, sürekli İslamın Yahudileri lanetli gösterdiğini söylüyorsunuz ve ben diğer yazıları şu an iyi okuyamasamda, bu noktada durup yorum yapmak istiyorum. Ben de bu Kitaba imanlı, Kuran'a aşık bir insanım, ve tek kelimeyle Kuran kimseye bir düşmanlık kin empoze etmiyor bana göre. Bize düşmanlıkta en yakın olarak Yahudiler gösteriliyor doğru, ama bu anlamın altında Kuran ın tamamının anlamını unutup sadece tek bir cümleyle yetinmediğimden olsa gerek, ben açık ve net Tevrat imanlısı ve özellikle İsrail ismine hassas biriyim.İsrail deyince ben direk özellikle ve özellikle zeka olarak falan olsun, daha farklı, bizlerden daha daha farklı bir kavim algılarım. Hatta Tevrat a karşı da o kadar hassasım ki, Yahudi arkadaşlarınızla bu konuda konuşabilirsiniz,sanki onu okuyup uygulayamadığım zaman hayatıma inanılmaz ters etkisi oluyor. Yani öyle bişey ki Tevrat ,okunduğunda uygulanmak zorunda, bu yüzden çekinirim ondan..Öyle bişey ki bu, bu ülkede bu koşullarda ben Tevrat ı baştan sona okuyup sindirsem içime, sokağa çıkamam asla,o derece kendimi kötü ve kirli hissederim,inanın ibadet edemem. Peki ben neden bir Tevrat imanlısıyım, neden koşulsuz Tevrat a imanlıyım ve okuduğumda da O nun Allah tan olduğuna şahitlik ediyorum,en çokta Kuran yüzünden. E Kuran bana bunu yaptırıyorsa ben nasıl bir Tevrat düşmanı ve Tevrat ehlinin yani Yahudinin düşmanı oluyorum. Ben hep derim, her Kitapta bulunan din İslamdır ve her Kitap İslamın parçalarıdır. İslamın bütünlenmesi için her Kitabımızın özümsenmesi gerek. Adım müslümandır ama müslüman isimli bir din yoktur. Müslüman demek Kitabına uysun uymasın, Kurandan haberdar edilen insan demektir benim gözümde. Hristiyan adı da bir din değil, İncil e inanan ya da haberdar edilen insanların ismidir, Yahudilikte aynı. Hepsinde ortak olan tek birşey vardır, içlerindeki dinin tamamının adının İslam olması. Kitabımızın birinde bişeyi anlamadığımda diğerinde bulurum ben. Ve sizin sürekli Kuranda var gibi gösterdiğiniz lanet meselesi, aslında en detaylı ve korkunç haliyle Tevratta vardır. Kutsanmalar ve lanetler kısmını lütfen okuyun , ve hatta sonra düşünün Yahudilerin tarihinde hangi dönem gerçekten bu lanete şahit olduk. Bunu müslümanlar gerçekleştirmedi üstelik. Benim gözümde, Kuran dan çıkardığım sonuç itibariyle, İsrail, eğer Tevrat koşullarına uygun yaşarsa ve diğer Kitaplarımıza gerekli temkinliliği gösterebilirse,cennete gidenlerde öncü, eğer aksine davranırsa,cehenneme gidenlerde öncü olacak bir millettir.. Ve İsrail kimseden borç almayıp borç verdiğinde, toprağı ürünü bereketli olduğunda, bir saldırdığında önünden 7 yoldan kaçıldığında, benim gözümde kutsanıldıklarının izleridir bunlar ve ben onlara selam temenni ederim sadece.

 

Sayin ftoyd.

 

Okudum. Ilk defa degil, dahada evvel sizin yazilarinizi okudum. Sizin yazilarinizda Yahudilere ve diger insanlara karsi bir dusmanlik bulamadim. Siz cevabi kisisel verdiniz, kendiniz icin verdiniz. Bu yuzden, kisisel yapiyorum. Kusura bakma. Bu dusunceleriniz, sadece sizin insaniyetininiz kuvvetini ifade eder. Kuranda ne oldugunu degil. Yalniz sizi ifade eder. Benim kanaatimde, cogunlukla Muslumanlar boyledir. Onlarin insaniyeti Islam dininde olan mesajlarin üstüne gelir.

 

Malesef bu Kuran'daki mesajlari degistirmez. Onceki sayfada, 2 yasindaki bir kiz bebeginin babasi tarafindan Islam dinini ogretilmesi Videosunu koymustum. Babasi soruyor Arapca/Ingilizce kiza (2 yasinda), "Allah kimlere öfke, gazap, hiddetini vurdu?" Kiz cevap veriyor "Yahudiler" ... Babasi soruyor "Kimler kaybolmus, yanlis insanlardir?" Kiz cevap veriyor "Hristiyanlar".

 

Kardesim. Bu Islam dini. Babasi Kurani ogretiyor. Suudi Arabistan'da ilkokul mekteplerinde, Yahudilerin resimleri ve maymunlardan gelmis gibi gosterilir. Buda Kurandan geliyor. Muslumanlar cogunlukla Islam dinini boyle ogreniyorlar. Iyiki, Muslumanlarin cogu, siz dahil, boyle dusunmuyorsunuz.

 

Fakat bu Islam dinindeki mesaji silmiyor!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Uygulamalardaki örnekler İslamı temsil etmez... Kur'an aynı zamanda siyak ve sibak ile okunur... İlimde derinleşmek icab eder... bir ayeti muhkem olarak okuyupta yorum yapmak tehlikeli ve sakıncalıdır... müteşabih ile bilinmesi muhtemel olabilir...

 

Mümtehine 8

 

Allah, sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah, âdil davrananları sever.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gazze'de yasananlar bir insanlik dramidir ve bu drami,medeni dedigimiz ülkeler seyretmektedir.*****.Agizlarini acsinlar bakalim ki bugün kü kriz yarin olacak olan krize benzer mi?

 

 

Israil ve Amerika,terörün,savaslarin,insanlik disi siyasetin bas aktörleridir.

Sayin politika' medeni dedigimiz ülkeler seyretmektedir diyorsun? Seyretseler iyi bakin bugün Avrupa basinindan carpici örnek vereyim ve hemen hemen hepsi ayni basliga yakin baslik atmis.. Hamas israili tehdit ediyor.. gülermisin aglarmisin onuda gectik.. Sayin politika' Batinin önde gelen liderleri bugün aciklama yaparak israilin yaninda olduklarini söylemezler mi!

 

Evet baristan yana olan yok?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sorun buysa, İsrail’in yaptığı katliamları kınıyorum. İsrail derhal sivillere yönelik saldırılarını durdurmalıdır. Benim düşüncem ve söylemim budur, deklere ediyorum...

 

Ancak dikkate değer bir konu var ki, El Fetih örgütü Hamas’ı şiddete yol açmakla suçluyor.

 

Aynı el fetih ve diğer arap aydınları. İsrail'i yarattığı şiddet ve katliamlarla Haması doğurmak ve güçlenmesini sağlamakla suçluyor. İsrail katliamlara Hamasla beraber başlamadı. Hamas yokkende aynısını yapıyordu. Hamas Filistinde çok küçük bir örgütkende. yavru kediyi bile köşeye sıkıştırırsan sonunda pençe atar. Hiçbir insan topluluğu yokturki durup dururken radikalizme yönelsin. Radikalizm insan topluluklarının ancak büyük felaketler, büyük yıkımlar, büyük baskılar, büyük kıtlıklarda eğilim gösterdiği bir akımdır. Ku Klux Klan Amerikan iç savaşından sonra, Faşizm birinci dünya savaşının mağlup devletinde, talibanizm sovyet işgalinde doğmuştur. Sadece insanlık dışı yada insanlığın gelişimi açısından olumsuz ve zararlı olan radikal akımlar değil. Aynı zamanda insanlığı ileriye taşıyan modern radikal akımlarda aynı felaket ve buhran günlerinde doğmuştur. En yakını kendi ülkemizin tarihinde, Balkanlardaki milliyetçi isyanların ve komitacı kıyımların altında jontürkçülük, birinci dünya savaşından sonra ise Cumhuriyetçilik doğmuştur.

 

Onyıllarca vahşi uygulamalara maruz kalmış. bombalanmış, kendi vatanlarında göçmen mülteci durumuna düşürülmüş. evleri buldozerlerle yıkılıp yerine yahudi yerleşim bölgeleri inşa edilmiş. En masum protesto girişimlerine dahi tank mermileriyle , makineli tüfek atışıyla cevap verilmiş bir halkın radikalizme yönelmesinden daha doğal ne vardır ?

 

İsrail ile hayali Kürt devleti projesini aynılaştırmak ise olası görülemez. Bir Kürdistan kurulur, Türkiye, İran, Suriye, Irak birleşip bu devlete karşı ortak taarruza geçerek onu yok etmeye kalkarlarsa, o zaman bu konuyu konuşalım. Ortada olmayan hayali bir devlet için konuşamayız.

 

:) o hayali kürt devleti artık sadece kağıt üstüne Irak'a bağlı. Kendi polis gücüne, kendi ordusuna, kendi diplomatlarına, kendi bankalarına, kendi bayrağına sahip. Barzani misafirlerini Kürdistan'ın devlet başkanı gibi ağırlıyor. Avrupa'lı devletler Erbil'de geleceğin büyükelçiliği olacak şekilde konsolosluklar açma kararı aldılar.

 

Arap devletleride İngilizler projeyi gerçekleştirene kadar beklemeselerdi, daha sonra savaşmalarına gerek kalmazdı. Erbil'deki araplar ve Türkmenler bugün 1948'te Kudus'teki arap ev hristiyanların durumuna düştüler.

 

İngiliz'lerin İsrail projesiyle, ABD'nin Kürdistan projesi arasında ne fark vardır ? varsa bir fark onu görelim, değerlendirelim.

 

Haklılık tezlerinden gidersek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendini feshedip tası tarağı toplayıp Anadolu’dan çıkması ve ordusuyla vura kıra eski anayurdunu ele geçirmeye gitmesi gerekir. Çünkü Anadolu işgal edilerek Türk vatanı yapılmıştır. Yok ama olmaz, bu sefer Orta Asya’da yaşayanlar şiddete başvurmakla suçlarlar. Daha iyisi, isterseniz Bizans devletinin kurulmasına izin verip Rumları Anadolu’ya çağırsınlar, azınlık statüsünü kabul etsinler. Eğer Türk sayısı fazla gelir, azınlığa düşemezlerse aralarında çöp çekip kısa çöpü çeken yarı halk açlık grevi yapıp intihar etsin. Uyar mı, hak yerine gelir mi?

 

Ya da direk geyik yapalım. O daha alakalı olur konu ile. Bu da şuna benziyor. Şimdi bir adam devlet başkanını iple boğarak koltuğa otursa, haklıdır ne varki, zaten Kanuni'de kardeşlerini boğarak tahta oturmuştu tarzında bir dayanak aramaya. Ya da ne bileyim, ABD'lilerin Irak'lı esirlere yaptıklarını, Roma'lıların Kartaca'lı esirlere yaptıklarıyla.

Hak ve haklılık, doğru ve yanlış, insanlığın mevcut bulunduğu noktaya göre değerlendirilir. Sömürgecilik evrensel bir sistemken tek bir devlet özel olarak Sömürgeci diye itham edilemez. Yaptıkları veya yapmadıkları yaşadığı çağın değerleri ve şartlarına göre değerlendirilir. Bunuda bu forumda yüz kere söyledik yüz kere daha söyleriz elimiz kırılmaz. Tarihsel olaylar, tarihsel kişiler, tarihsel kurumlar, tarihsel uygulamalar yaşadıkları çağın şartlarına göre değerlendirilir. Bu da tarihi yorumlamanın ilk kuralıdır. Bu bakış açısına sahip olmayan kişi boşuna tarih okumamalıdır. Zira tarih bilminin verdiklerini anlaması imkansızdır.

11. yy da Anadolu'ya akınlarla girmekle, 21. yyda silah zoruyla bir ülkeye girmek aynı şekilde değerlendirilmez. Zira arada insanlığın katettiği bin yıl vardır.

 

Türk'ler Anadolu'ya girmiş, devletler kurmuş, hükümranlıklar sürmüş, kültür alşmış, kültür yaratmış. Devletleri tüm komşuları tarafından tanınmış yeri gelmiş müttefik olunmuş, yeri gelmiş savaşılmış, yeri gelmiş hakimiyeti kabul edilmiştir. Türkler ve Anadolu birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmiştir. Bin yıl sonra ne olur kimse bilmez. Ama geçmiş bin yılda bu böyledir. Konumuz ilede bir alakası yoktur.

 

 

İnsanlığı felakete götürecek ve gelecekte umulur ki olmasınlar diyeceğimiz insan tipine geldiğimizde: Her ne kadar kişiselleştirilerek suçlama yapılmışsa da aynı tarz ile değil, genelleştirme ile yanıt vereceğim. Çünkü beş parmağımda beş karayı çalacak yer aramak gibi bir durumum yok. Yanıtım şu: O insan tipi bence dogmatiklerdir...

 

Evet dünyayı 50 yıl önceki söylemlerle yorumlamaya çalışanlar. olayları ve eylemleri dikkate alarak değil, failler veya mağdurların kimliği üzerinden sabit fikirleri baz alarak değerlendirme yapanla gibi. Birde sanırım onlara dogmaları yanlış öğretmişler. Dogmatizmin dinle sınırlı kaldığını falan sanıyorlar. Dini inanca sahip olmadıkları için dogamtik olmadıklarını düşünüyorlar.

 

en basiti "ABD bir camiyi bombalıyorsa kesin direnişçi vardır" , "İsrail bombalıyorsa kesin cephaneliktir" şeklindeki akıl yürütmelerin "Aristo yapıyorsa doğrudur" dan bir farkı olmadığını bilmezler. Gözlerinin önüne, ne direnişçi , nede bir çatışmanın yaşandığı camilerin bombalanma görüntülerini getirirsin önemli değildir. Çünkü kafalarındaki dogmaya göre aksi mümkün değildir. Çünkü ABD yapıyordur. O iyidir, diğerleri kötü. O haklıdır , diğerleri haksız. Bu o insanlar için ABD ne yaparsa yapsın, diğerleri ne yaparsa yapsın değişmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Sayın suheyla.

İslam ve Müslüman karşıtlığınız sizi "objektif" olmaktan çıkarmasın,görünen köy kılavuz istemez ve Hıristiyan, Yahudi ortak tezgahlarını yazdığım yazılarda bir nebze olsun açıkladım, sonra Yahudi,Hıristiyan tarihini "GOOGLE" vasıtası ile İnsanlar artık daha'da detaylı ve çabuk öğreniyor, eğer inanç olarak Yahudi yahut Hıristiyan'sanız kimseyi bağlamaz fakat forumdaşlara Yahudi ve Hıristiyanların Melek gibi insanlar olduğunu, empoze etmeyin, artık gına geldi, bakın Dünya üzerinde çıkan en büyük fitne ve fesatların altında Yahudi,Hıristiyan ittifakı çıkar,üstelik Dünyada bilinen en kanlı savaşlar ve İnsan ölümleride bu iki gruba mensup insanlarca tezgahlanmıştır,şimdi'de Hamas ayaklarına yatıp masum insanların kanını dökmesi,İsraili haklı çıkarmaz "SİZİN NEZDİNİZDE" İsrail ektiğini biçecek er veya geç, eğer "ALLAH c.c." inancınız varsa,varsak'ki İlahi Adalet yerini bulur...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeşim, siz egitimli bir insan olarak gorunmenize ragmen, benim soylediklerimde hic bir dogru bulamazsiniz. Cunku beni sizden biri saymazsiniz. O yuzden benim hic bir soyledigimi kabul edemezsiniz. Nitekim, bu forumlarda, ben size ara sira haklisiniz dedim. Yazilarinizi severim dedim. Siz hic bir zaman boyle firsat bulamadiniz. Niye? Cunku, kabilecisiniz.

 

Öncelikle az önce konusu geçtiği için dogmatizme bir örnek vereyim :)

 

Evet arkadaşın fikirlerine katılmadığım için, eleştirdiğim için kabileci oluyorum. Aynı şekilde Türkler Irak işgaline karşı çıktıkları için kabileci olduğunu iddia etmişti. Irak'taki direnişçilerin ABD askerlerine karşı savaştığı için kabileci olduğunu iddia etmişti.

 

Neden çünkü bu arkadaşımız kendisinin düşünceleri ve görüşlerinin evrenin merkezinde olduğunu düşünüyor. Ve bunlara karşı çıkan insanlar mutlaka ya kabilecidir, ya yahudi düşmanıdır, ya başkabirşeydir.

 

Sayin Cyrano,

 

Belki bir gün önemli noktayi anlamaniz umuduyla, bu yorumu yapiyorum.

 

Evet, kardeşim. Einstein bu mektubu yazdi. Bunu daha evvel okumuştum. Nitekim ben size yardim edeyim bu konuda, Israil'i bugun tenkit eden cok "yahudiler" var. Bunlarin bazilari cok meşhur insanlar, bazilari meşhur degil, bazilari benim arkadaşlarim. Bazi yahudiler, bugun Israil'de oturup, Israil hukumetini tenkit ederler. Israil Gazetesinde, masumlarin olduklerini duyunca, Israil Hukumetini tenkit ederler... Evet, Eistein Siyonistcilige karsiydi. Niye olmasinki? Allaha bile inanmazdi, kardesim! Bu bir haber degil.

 

Yani aynı şeyleri "yahudiler" söyleyince normal oluyor. Ben söyleyince kabileci oluyorum öyle mi :)

 

Artı o yazıyı okumamışsın anladığım kadarıyla. Orada bahsedilen şey şu ; Faşist bir devlet kuruluyor. Albert Einstein ve yahudi dostları. İsrail'in kuruluş sürecini böyle değerlendiriyorlar. Senin İsrail'in kuruluşuyla ilgili anlattığın masalların tam tersini söylüyorlar.

 

Onemli dedigim nokta budur: Yahudiler arasinda ben senelerdir gordugum, fikir ozgurlugu var. Onlar biribirlerini tenkit ederler. Bu dogal bir şey. Bu normal bir şey. Bu dogru bir sey. Fakat, Filistinli araplar arasinda biribirlerine tenkit yapan varmi, Hamas devamli roket atarken. Buna laf soyleme cesareti bile edebilirlermi? Gazzede Bir Filistinli laf soylerlerse Hamas liderlerine, ne olur o insana?

 

Tabi, İsrail'de bugüne kadar barışın b sinden dahi sözetmeye cesaret etmiş politikacıların sonu ne olmuştur ? Siyonizme aykırı davranan siyasetçilerin sonu ne oluyor ? İsaac Rabin neden öldürülmüştür ? Koskoca şin bet, mossad'a rağmen. en profesyonel suikast yöntemlerine karşı korunan Rabin'i sıradan bir İsrail'li nasıl elini kolunu sallaya sallaya öldürmüştür. Rabin'i vuran suikastçi nasıl İsrail'de iktidar yanlılarının sevgilisi olmuştur. Evleneceğim dediğinde nasıl milyonlarca kişi ona uygun eş bulmak için kampanyalar düzenlemiştir ?

 

İsrail'de hangi siyasetçi siyonizme aykırı birşey söylemeye cesaret edebilmektedir ? Şaron gibi ırkçı faşist bir katil bile, iki yerleşim yerini boşalttı diye afaroz edilmiştir.

 

 

 

 

Oysa, Yahudiler , Islam Dunyasinda "Lanetli kavim" olarak bilinir. Onlara saldirsiniz, kabilecilik yuzunden. Bugün afganistanda ilkokul öğrencilerinin mezuniyet törenine sırf iki bm askeri öldürnek için intihar saldırısı yapıldı 15 çocuk parcalanadı. Buna Turkler alrdiris edermi? Irakta arap teröristler hergün yüzlerce insanı din adına havaya uçuruyor. Bunlar gazzzeden daha mı az ürpertici.

 

Dünya'nın her yerinde yahudiler yaşamaktadır. Müslüman ülkelerde dahil. Ortadoğuda yahudiler binlerce yıl boyunca, müslüman ülkelerde huzur içinde yaşamışlardır. Filistin'de yahudiler binlerce yıl boyunca huzur içinde yaşamıştır. Osmanlı'da yahudiler binlerce yıl boyunca huzur içinde yaşamıştır. Ortadoğuda binlerce yıl boyunca yaşadıkları her müslüman ülkede huzur içinde yaşamışlardır. Halende huzur içinde yaşamaktadırlar. Bugün hemen hemen bütün ortadoğu ülkelerinde yahudiler yaşamaktadır. İran'da dahil İran'da 30-40 bin civarında yahudi yaşamaktadır. Hiç duydun mu sen ortadoğu ülkelerinde yaşıyan yahudilere saldırıldığını oranın halkı ya da devleti tarafından ?

 

Dünya'da Hitler zulmünden yahudileri kurtarmak için resmi girişim başlatan tek ülke Türkiye'dir. Amerika'da dahil tüm batı devletleri Hitler zulmüne maruz kalan yahudilere seyirci kalırken. İşlerine yarayacağını düşündükleri ünlü bilim adamları hariç, sıradan yahudileri ülkelerine dahi kabul etmezlerken, bir Türk büyükelçisi, Toplama kampına gönderilen yahudileri kurtarmak için, onlarla beraber toplama kampına giden trene binmiş "benide götürün o halde " demiştir. O senin kabileci dediğin insanlar. Ekmeği karneyle aldıkları, açlıktan süpürge tohumu kaynattıkları günlerde. Anadolu köylerinde tek göz evlerinde, Hitler nazizminden kaçan yahudileri ağırlamışlardır.

Aynı yahudiler yaşadıkları bütün batı ülkelerinde, aşağılanmış, sürgün edilmiş, öldürülmüş, mülksüzleştirilmişlerdir binlerce yıl boyunca. Kalkmış bana siz kabilecisiniz yahudilere saldırırsınız diyor. Oku bakalım yahudi tarihini, kendi yazdıkları tarihi, nerelerde katledilmişler, nerelerde huzur içinde yaşamışlar ? Bak bakalım İsrail dışında ortadoğu ülkelerinde yaşıyan yahudilere herhangi bir şikayetleri var mı müslümanlardan ? ABD'de yahudilere karşı beyaz ırkçılar tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemlerinin sayısı, diğer ortadoğu ülkelerinde yaşıyan yahudilere karşı gerçekleşen şiddet eylemleri (ki ben hiç duymadım)nin toplamının kaç katıdır ?

 

Iste boyle zihniyeti tasiyan insanlarla nasil baris yapilirki? Karşılıklı ödün vererek anlaşmaya varmak, uzlaşmak varmidir bu zihniyette? Mohammedin hediyesi size?

 

Binlerce yıl boyunca yahudiler islam coğrafyasında huzur içinde, batı dünyasında ise, sürgün, kırım, katliam içinde yaşamışlardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türk'ler Anadolu'ya girmiş, devletler kurmuş, hükümranlıklar sürmüş, kültür alşmış, kültür yaratmış. Devletleri tüm komşuları tarafından tanınmış yeri gelmiş müttefik olunmuş, yeri gelmiş savaşılmış, yeri gelmiş hakimiyeti kabul edilmiştir. Türkler ve Anadolu birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmiştir. Bin yıl sonra ne olur kimse bilmez.

Yahudiler de Araplar kadar eski Arabistan sakinleridir. Devletler kurmuş, hükümranlıklar sürmüş, kültür yaratmışlardır. Devletleri tüm komşuları tarafından tanınmış, yeri gelmiş müttefik olmuş, yeri gelmiş savaşmışlar, yeri gelmiş hakimiyetleri kabul edilmiştir. Yahudiler ve Arabistan birbirinden ayrılmaz bütün haline gelmişlerdir. Bin yıl sonra ne olur bilinmez...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani aynı şeyleri "yahudiler" söyleyince normal oluyor. Ben söyleyince kabileci oluyorum öyle mi :)

 

Halan anlamiyorsunuz dedigimi. Bilmiyorum, yoksa gercektenmi yoksa benimle oynuyormusunuz... Bilmiyorum.

 

Benim dedigim size, bilhassa size, zannetmiyorumki siz hic bir zaman bir Yahudi ile Musluman arasinda olan tartismada, Yahudiyi bir kere hakli cikarabilirsiniz. Oysa, benim tanidigim Yahudi arkadaslarim Israil ve Filistinli Araplar arasinda bazan Israili ve bazan Filistinli Araplari hakli cikariyorlar. O insanlarin dusuncelerine saygim var benimle bazan hemfikirde olmadiklari zaman. Cunku, ben inaniyorumki bu arkadaslarim hakketten insanlik yonunden bakiyorlar. Mamafih, siz , konu ne olursa olsun, her zaman bir Muslumani Yahudi karsisinda hakli bulacaksiniz. Eger halan bir fark goremiyorsaniz, size baska bir yardimim olamaz, bu konuda.

 

 

Biraz evvel Youtube da bir HAMAS video seyrettim: Buyrun benim curuk Turkcemle olan tercume

 

----------------

 

Fathi Hamad

Hamas, Filistin

Al-Aksa TV(Hamas), 29 Subat, 2008

 

 

Filistin Halki icin, ölüm bir endüstri olmustur

Bu alanda Kadinlar ileride, butun Filistin Halki oldugu gibi:

Yaslilar ileride, Cihad savaşçılarida ustundur

Ve çocuklarda ustundur

 

Dolayisiyle, (Filistinliler) Kadinlar ve çocuklara dayanarak bir insan kalkani yapmislardir

Yaslilar ve Cihad savaşçılari Siyonist bombalarina

Sanki Siyonist Dusmanlarina diyorlarki:

“Siz hayati istediginiz kadar biz de ölümü isteriz”

 

----------------

 

Iste kardesim, bu cesit zihniyette olan bu filistinli Araplar, benim kanaatimde çılgındır. Akillarini kaçırmıs, cocuklarini, kadinlarini, yaslilarini bilerek kullanmakla onlari ölümlerine gondermeyi bile bile yapan insanlardir. Hayata kiymet vermezler. Bu Hamasdir. Iste bu zihniyeti siz savunuyorsunuz!

 

(

)
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir kaç gündür özellikle haber izlemiyorum,göreceklerim gerçekten ruhumda derin yaralar oluşturuyor.Ama kendimide alamıyorum akşam göz ucuyla baktım biraz sonra dayanamadım kapattım..

 

Savaşın bile bir adaleti olduğuna inanıyorum,bu nasıl bir nefrettir ki küçücük çocukların bedenlerine nişan alıyor bombalar.

Böyle bir adaletsizlik böyle bir insanlık suçu olabilirmi?oluyormuş evet hemde canlı canlı izleyip şahit oluyoruz.

İsrail gerçekten ortadoğu için artık bir tehdit unusuru bu sadece Filistinle sınırlı değil,ciddi anlamda yarattığı tahriklerle büyük bir savaşın davetiyesini çıkartıyor.

Sonrada birileri çıkıp buradan Haması örnek göstererek İsrailin vahşetini meşrulaştırmaya çalışıyor.Özellikle alıntı yapmadım ki ağzımı bozup kimseyi kırmak istemiyorum..

Peki şimdi adama demezlermi ki,şu bir kaç gündür aralıksız süren bombardımanda kaç Hamas'lı öldürüldü,dedim ya ben çok takip etmedim edenler lütfen söylesin..

Benim gördüğüm hemen hepsi sivil savunmasız masum halk kadın çocuk ve hatta bebekler..

Şeyh Yasin'in akıbetini hepimiz biliyoruz peki ya Abdülaziz el Rantissi'yi ne oldu onuda biliyoruz peki askeri kanat lideri Şeyh Salih Şehada ne oldu hadi onuda bildiğinizi varsayalım bilmeyenler için parantez içerisinde belirtelim tıpkı diğerleri gibi bir tonluk bomba ile neredeyse tüm mahalle havaya uçuralarak öldürüldü dönemin İsrail devlet başkanı Şaron,ölen çocukları bile bile operasyonu son derece başarılı bulmuştur.

 

Hamas bir terör örgütü bu yüzden İsrail bu katliamda haklı diyenlere şunu sormakta fayda görüyorum.

pkk bir terör örgütü bu durum tüm kürtleri öldürme hakkı verirmi?

 

Böyle bir adaletsizlik yok,olamaz,bazılarınızın mantığı kabul edebilir ama benim etmez..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kurtulus savasinin anlamini bilmeyenler icin Hamas'in bildirisi zaten birsey ifade etmez.Kurtulus'un ne oldugunu Israil degil Hamas bildigi icin kadini,colugu cocugu topyekün bir savasta kalkan olmaya hazirlardir.Israil'e kul köle olmasinim i bekliyordunuz Hamas'in?

 

 

SAYGILARLA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İlginç bir durum :) burada Yahudi-Müslüman olma mı tartışılyor,yoksa Filistin'de ki katliam mı?Kimse kendini kandırmasın;yaşananlara ne kadar da dini temelleri yerleştirirsek yerleştirelim;bu anlaşmazlık herşeyden önce dengeler ve çıkarlardır.Filistin'in davası İslam değil vatanıdır;İsrail'in davası Yahudilik değil,sadece bunu kılıf olarak gösterrerek dengelerde İsrail'i kullanan Kapitalizmdir.Yoksa en çok soykırıma uğrayan haklardan biri olan Yahudiler;öncesinde kendi topraklarında pek ala onlar için birer tehlikeydi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İlginç bir durum :) burada Yahudi-Müslüman olma mı tartışılyor,yoksa Filistin'de ki katliam mı?Kimse kendini kandırmasın;yaşananlara ne kadar da dini temelleri yerleştirirsek yerleştirelim;bu anlaşmazlık herşeyden önce dengeler ve çıkarlardır.Filistin'in davası İslam değil vatanıdır;İsrail'in davası Yahudilik değil,sadece bunu kılıf olarak gösterrerek dengelerde İsrail'i kullanan Kapitalizmdir.Yoksa en çok soykırıma uğrayan haklardan biri olan Yahudiler;öncesinde kendi topraklarında pek ala onlar için birer tehlikeydi.

 

Sayın mavi olmayan gökyüzünün yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum esas meseleden uzaklaşmışız.Esas mesele arkadaşımızın değindiği gibi İsrail'in bölgede emperyalizmin jandarmalığını yapmasıdır.Gerçi artık Amerika'nı bölgede o kadar çok jandarması olduki İsrail' çok ihtiyacı olduğunuda sanmıyorum.İran ve Libya haricinde bölgede Amerika'ya kafa tutan ülke kalmadı neredeyse.Bir de Hamas ve Hizbullah diyelim.Halkları saymıyorum tabi ki bölge halklarında Amerikan karşıtlığı eminim %99 bile değil %100'dür.Gelgelelim bölge baştada bizim sevgili başbakanımız ve cumhurbaşkanımız olmak üzere Amerika'nın has adamları ile dolu.İşte konunun bam teli burası arkadaşlar.Biz burda istersek birbirimizi asalım keselim yukardakiler daima Amerikan emperyalizmi ve İsrail faşizminin emrindeler.Şeyi de anlamıyorum televizyonda görüyorum sokaklarda insanlar kahrolsun İsrail kahrolsun Amerika diye bağırıyorlar,iyi güzel karşı değilim çok katılmasamda olabilir diyorum.E ama güzel kardeşim sen değil misin Amerika'ya İsrail'e en büyük desteği veren AKP'yi %47 oy verip tekrardan seçen?Halk biryere kadar bilinçsizdir arkadaşlar.Bence olay ne biliyor musunuz AKP'ye oy verenlerde biryerden AKP gibi işbirlikçi bir ruh haline bürünüyorlar,müslümanların durumları çokta umurlarında olmuyor AKP bunları destekledikçe.Ne zaman ki böyle aşırı katliamlar oluyor o zaman müslüman dayanışmasını hatırlıyorlar.Nihat Genç anlatmıştı televizyonda ona da yanılmıyorsam Saadet partili bir genç anlatmış,işte iki tane üstelik yaşlı AKP li konuşurken şey demişler bu filistinlilerde bükemedikleir eli öpsünler artık ya da yenilgiyi kabul etsinler tam hatırlayamıyorum ama buna yakın bir şeydi.Bakın abartmıyorum midem bulandı.Bu insanlar bizim insanlarımız nasıl bu hale geldiler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Mavi,diyorum ki;Biz HOLOCAUST'u SEYREDERKEN acaba yanlis yere mi üzüldük???

 

 

saygilarla

 

Ben onu korkudan izleyemedim :) ama orada ki vahşetlerden arda kalan bir seyirdir bizim ki :( savaşı bile rahatça koltuklarımız da izlerken ne farkediyor :( yanlış yere üzülmedik,sadece üzüldüğümüzü zanettik.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın mavi olmayan gökyüzünün yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum esas meseleden uzaklaşmışız.Esas mesele arkadaşımızın değindiği gibi İsrail'in bölgede emperyalizmin jandarmalığını yapmasıdır.Gerçi artık Amerika'nı bölgede o kadar çok jandarması olduki İsrail' çok ihtiyacı olduğunuda sanmıyorum.İran ve Libya haricinde bölgede Amerika'ya kafa tutan ülke kalmadı neredeyse.Bir de Hamas ve Hizbullah diyelim.Halkları saymıyorum tabi ki bölge halklarında Amerikan karşıtlığı eminim %99 bile değil %100'dür.Gelgelelim bölge baştada bizim sevgili başbakanımız ve cumhurbaşkanımız olmak üzere Amerika'nın has adamları ile dolu.İşte konunun bam teli burası arkadaşlar.Biz burda istersek birbirimizi asalım keselim yukardakiler daima Amerikan emperyalizmi ve İsrail faşizminin emrindeler.Şeyi de anlamıyorum televizyonda görüyorum sokaklarda insanlar kahrolsun İsrail kahrolsun Amerika diye bağırıyorlar,iyi güzel karşı değilim çok katılmasamda olabilir diyorum.E ama güzel kardeşim sen değil misin Amerika'ya İsrail'e en büyük desteği veren AKP'yi %47 oy verip tekrardan seçen?Halk biryere kadar bilinçsizdir arkadaşlar.Bence olay ne biliyor musunuz AKP'ye oy verenlerde biryerden AKP gibi işbirlikçi bir ruh haline bürünüyorlar,müslümanların durumları çokta umurlarında olmuyor AKP bunları destekledikçe.Ne zaman ki böyle aşırı katliamlar oluyor o zaman müslüman dayanışmasını hatırlıyorlar.Nihat Genç anlatmıştı televizyonda ona da yanılmıyorsam Saadet partili bir genç anlatmış,işte iki tane üstelik yaşlı AKP li konuşurken şey demişler bu filistinlilerde bükemedikleir eli öpsünler artık ya da yenilgiyi kabul etsinler tam hatırlayamıyorum ama buna yakın bir şeydi.Bakın abartmıyorum midem bulandı.Bu insanlar bizim insanlarımız nasıl bu hale geldiler...

 

Sayın Forumdaşım,

 

bizim toplumun tepkileri eleştiriden ibarettir.Sadece konuşuruz.Dediğiniz gibi,ABD ve İsrail'e en büyük destek bizden.Irak savaşında alanlarda tezkereye hayır denilirken bile,parti içi demokrasiden nasibini alamamışların geçirdiği tezkere bizden.Üs bizden...tabi,bu da çıkarın dengesi!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Filistin'de bir din savasi yasanmiyor bir katliam yasaniyor,hem de tüm dünyanin gözleri önünde bir toplum yok ediliyor.

 

24 Aralik Hristiyanlarin kutsal günlerinin en önemlisidir.Dolayisiyla tüm Aralik ayi kutsal bir ay,24 Aralik en kutsal gün oluyor.

 

Isa sevgiden bahsetti,Muhammed kan dökün dedi diyenler hristiyanlarin kendilerinden olmayanlara hangi sevgiyle yaklastiklarini en iyi anlamak icin Gazze'ye dönsünler yüzlerini VATIKAN'a degil.Israil'in yaptigi katliami Isa'nin sevgi sözüyle dolu dolu olan tüm hristiyanlik alemi seyretmekle kalmiyor ayni zamanda bu katliamlari haklida görüyor ve Israil'in yaninda Filistinlilere karsi yer alarak Israil'in daha cok kan dökebilmesini beyan etmis oluyorlar.Isa sevgiden bahsetti de Musa baska seymi söylemisti?

 

Türkiye belki son 3 yilda bölgede siyasi faaliyetlerini arttirmis olabilir,Suriye.Israil arabuluculugu ile iki ülke arasinda ki düsmanliga son verme cabalarinda bulunuyor olabilir ama bu görev Türkiye'nin, Israil vahsetini siyasi cikarlar amaciyla görmemezlige gelmesine neden olmamalidir.Türkiye kesin bir dille bölgede böyle insanlik disi katliamlarin asla Türkiye-Israil dostluguna yarari olmayacagini Israil'

e bildirmek durumundadir.Eger Türkiye bölgede söz sahibi bir ülke konumuna gecmek istiyorsa durusunu hic yanlis anlamaya meydan vermeyecek bir dille Israil'e ve Bati ülkelerine gösterebilmelidir.Ve gerekirse Türkiye kendi inisyatifini kullanarak Filistine asker bile gönderebilmelidir,Lübnan'a giden asker Gazze'yede gidebilir hem de Lübnan'a gidenlerden daha da gönüllü olarak.Israil artik haddini bilmeli,ve her sey olmadigini anlamalidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taraf ta dün Enver Gülşen in bence harika bir yazısı vardı onu koymak istedim.

 

 

 

Auschwitz’in kurbanları, görüyor musunuz?

 

 

 

ENVER GÜLŞEN

 

İnsanlığın son çırpınışlarını yaşadığı, vicdan gölünün kuruyup minicik birikintilere dönmeye başladığı bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlık son nefesini veriyor Gazze’de... Son çırpınışları ile tekrar bir hayat ırmağı yaratmak için kendi canını bile verebilen Rachel Corrie gibi insanlar da var bereket. Kendi celladına gülümserken, başkasının celladına kendi kafasını uzatabilecek kadar yüce gönüllü insanlar.

 

 

Adorno “Auschwitz’den sonra şiir yazılamaz” derken, Auschwitz’de kurban olanların bugün cellat olduğunu görseydi ne hissederdi acaba? Ya Benjamin, Nazilerden kaçarken, yakalanacağını anlayınca intihar eden Benjamin? Öteki ile kurulacak ahlaki ilişki üzerine yazıp durmuş Levinas ne düşünürdü bugün Gazze’yi bombalayan soydaşlarını görseydi? Levinas’ın, İsrail’in 67’deki işgaline hiçbir karşıt şey söylemediğini, bu konuda tek kelime dahi yazmadığını biliyoruz gerçi; ama bugün bombalanan Gazze’de ölenleri canlı yayında görseydi, herhalde yeni bir “ötekilik” teorisi kurması gerekirdi.

 

Gazze, Auschwitz kurbanlarının torunları tarafından iki yıldır tam anlamıyla bir açık hava hapishanesi haline getirildi. Batı Şeria ve Gazze kırk yıldır işgal altında. İki yıldır susuz, elektriksiz, ilaçsız, yiyeceksiz bırakılan Gazze’nin çektiği acıları tüm dünya naklen izliyor. En büyük zalimlerin, kafası kesilmemiş mazlumlar arasından çıkacağını söyleyen Cioran’ın söylediklerini kanıtlar mahiyette, İsrail, fütursuzca, insafsızca zulümlerine devam ediyor. Bu zulümlere ses çıkaran, karşı çıkan tek bir ülkenin dahi olmaması insanı daha büyük bir isyana sürüklüyor. Aç kalanlara, ölmek üzere olanlara dahi kapısını açmayan Mısır, oradaki insanlar için kılını dahi kıpırdatmayan benim ülkem dahil dünya ülkeleri, zulme sessiz kalmanın ortak olmakla eşdeğer olacağını görecekleri bir yola giriyorlar hızla.

 

ZULÜM MEDENİYET OLURSA

 

Bugün, Hamas’ı bombalama bahanesiyle çocukların okullardan çıktığı saatte Gazze’yi kana bulayan, yüzlerce sivil kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan İsrail’i düşününce asıl terörizmin devletlerin yaptığı olduğunu daha net anlıyorum. Terörü belirli kişi veya örgütlerin marifeti sayan ve bunun devletçe yapılanına göz yuman BM’yi düşünüyorum. Aynı BM, Bosna’da yüz binlerin ölümünü de böyle bir arlanmaz seyircilikle izlemişti. Türkiye’yi düşünüyorum, büyük ülkelerden onay almadan hiçbir şey yapamayan, İsrail’i doğru düzgün kınamaktan bile aciz ülkemi...

 

Zulüm, bugün, medeniyet kılığında kapımızı çalıyor. Susan Sontag Başkasının Acısına Bakmak adlı eserinde, savaşlarda acı çeken, ölen insanların görüntülerinin evimizin içine kadar gelmesinin adeta o görüntüleri sıradanlaştırdığını ve bizleri acılara karşı duyarsız yaptığını söyler. Öğle yemeği yerken göz attığım televizyonda parçalanmış cesetleri izlerken, ağzıma attığım lokmayı çiğnediğimi fark ediyorum. Birden boğazıma düğümleniyor lokmam. Demek ki zalim olmak bu kadar basit bir şey! Açlıktan kırılan insanları, tepesine bombalar yağan çocukları seyrederken oturup yemek yiyebilmek! Evimize giren ceset görüntüleri, yaralıların canlı yayında gösterilmesi vicdanları olan insanları da acılara karşı normalleştirip körleştiriyor demek ki!

 

Modernliğin insan ruhunu koyduğu hapishanenin, insan ruhuna ve vicdanına yaptığı en büyük kötülük, hiçbir acının, zulmün anormal kabul edilmeyeceği zalim bir normallik olmalı. Her an tepelerine inebilecek bombanın korkusuyla tir tir titreyen ilkokul öğrencilerini öylece izleyebiliyoruz. Kendi çocuğumuzu, sevdiklerimizi onlardan birisinin yerine koysak aklımızı oynatacağımız bir durumu, film izler gibi izleyebiliyoruz. Dünyanın sümülasyonlarının da simülasyonlarını bize sunan bir iletişim dünyasında, gerçekliğin kapımıza, vicdanımıza uğraması artık imkansız demek ki! Matrix’i seyreder gibi İsrail uçaklarının bombalamalarını izliyor, bir savaş filmi izler gibi canlı yayında ölümleri izlerken yemek yiyebiliyoruz.

 

“Auschwitz’den sonra şiir yazılamaz” diyen Adorno, Gazze’yi görseydi ne düşünürdü? Mazlum olanın zalimleşmesini görmek, onun için acıların en büyüğü mü olurdu, yoksa o da “normalleşip” siyasi konjonktürde “taraf”ını mı alırdı?

 

SIRADANLAŞAN DEVLET TERÖRÜ

 

Devletlerin yaptığı terörle, ABD’nin, İsrail’in, hatta kendi ülkelerimizin yaptıklarıyla, yüzleşip, lanetlemeyi, reddetmeyi ve ne pahasına olursa olsun mazlumun yanında olmayı beceremezsek bu zulümlerden hepimiz sorumluyuz demektir. İsrail’in yaptığına “orantısız güç kullanma” diyen ve stratejik açıklamalar yapan strateji uzmanlarına, diplomatik dil kullanmaya çalışan devlet ileri gelenlerine, bu ülkenin bir vatandaşı olarak soruyorum: Bir “şeye” terörist demeniz için o şey illa birkaç çapulcudan mı kurulu olmalıdır? İsrail terörist devlet olarak adlandırılmak için daha ne yapmalıdır? “Orantısız güç kullanmak” gibi vicdansız tanımlamalar, aynı zamanda kendinizin de benzer şeyleri yapabilmenize zemin hazırlamak değil midir? Silahsız insanların tepesine bomba yağdırmanın neresi orantısız güç kullanmak? Sivillerin yaşadığı bir bina, sadece Amerika ya da İsrail’de bombalanınca mı o eylem terör oluyor? Bu bombalamayı devletler yaparsa zulüm meşru hale mi geliyor?

 

Filistinli bir kadın yönetmenin Denizin Tuzu adlı bir filmini izlemiştim bir süre önce. Filmde Gazze’de doğup büyümüş, ama bir kez olsun Yafa’ya, denizi görmeye gidememiş bir gencin hikâyesi anlatılıyordu. Her hareketleri İsrail tarafından kontrol edilen, bir mahalleden başkasına geçmek için bile kontrol noktalarından geçmek zorunda kalan, aşağılamalara maruz kalan, büyükbabalarının evlerini görmek için bir saatlik yollara bile gidemeyen, denizin hemen yanında yaşadığı halde bir kez bile denizi göremeyen insanların ülkesi Filistin. Gazze, kocaman bir açıkhava hapishanesi. Yeni bir Auschwitz! 65 yıl önce Auschwitz’e izin vermiş dünya, bugün soykırım mağdurlarının yaptığı soykırıma seyirci kalıyor. İnsanlık besbelli ki hiçbir şey öğrenmiyor. Özellikle vicdanların parlak ışıkların arkasında hapis edildiği bir dünyada!

 

İnsanlığın son çırpınışlarını yaşadığı, vicdan gölünün kuruyup minicik birikintilere dönmeye başladığı bir dünyada yaşıyoruz. Böyle devam ederse o minik birikintiler de kaybolup hepten vicdansızlığın çölüne mahkûm olacağız. Son çırpınışları ile tekrar bir hayat ırmağı yaratmak için kendi canını bile verebilen Rachel Corrie gibi insanlar da var bereket. Kendi celladına gülümserken, başkasının celladına kendi kafasını uzatabilecek kadar yüce gönüllü insanlar!..

 

İnsanlık son nefesini veriyor Gazze’de. Eğer Gazze’yi kurtaramazsak, orada yiten sadece Filistinli insanlar değil, aynı zamanda bizim insanlığımız, vicdanımız olacak.

-----------------------------

 

Bence başka söze gerek yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Filistin'de bir din savasi yasanmiyor bir katliam yasaniyor,hem de tüm dünyanin gözleri önünde bir toplum yok ediliyor.

 

24 Aralik Hristiyanlarin kutsal günlerinin en önemlisidir.Dolayisiyla tüm Aralik ayi kutsal bir ay,24 Aralik en kutsal gün oluyor.

 

Isa sevgiden bahsetti,Muhammed kan dökün dedi diyenler hristiyanlarin kendilerinden olmayanlara hangi sevgiyle yaklastiklarini en iyi anlamak icin Gazze'ye dönsünler yüzlerini VATIKAN'a degil.Israil'in yaptigi katliami Isa'nin sevgi sözüyle dolu dolu olan tüm hristiyanlik alemi seyretmekle kalmiyor ayni zamanda bu katliamlari haklida görüyor ve Israil'in yaninda Filistinlilere karsi yer alarak Israil'in daha cok kan dökebilmesini beyan etmis oluyorlar.Isa sevgiden bahsetti de Musa baska seymi söylemisti?

 

Türkiye belki son 3 yilda bölgede siyasi faaliyetlerini arttirmis olabilir,Suriye.Israil arabuluculugu ile iki ülke arasinda ki düsmanliga son verme cabalarinda bulunuyor olabilir ama bu görev Türkiye'nin, Israil vahsetini siyasi cikarlar amaciyla görmemezlige gelmesine neden olmamalidir.Türkiye kesin bir dille bölgede böyle insanlik disi katliamlarin asla Türkiye-Israil dostluguna yarari olmayacagini Israil'

e bildirmek durumundadir.Eger Türkiye bölgede söz sahibi bir ülke konumuna gecmek istiyorsa durusunu hic yanlis anlamaya meydan vermeyecek bir dille Israil'e ve Bati ülkelerine gösterebilmelidir.Ve gerekirse Türkiye kendi inisyatifini kullanarak Filistine asker bile gönderebilmelidir,Lübnan'a giden asker Gazze'yede gidebilir hem de Lübnan'a gidenlerden daha da gönüllü olarak.Israil artik haddini bilmeli,ve her sey olmadigini anlamalidir.

 

 

saygilarla

 

 

Şimdi isa sevgiden bahsetti muhammed kan dökün dedi diyenler kim?İsa sevgiden bahsedip ne demiş?Muhammed ne diyerek kan dökmeyi önermiş?Enazından incilden kurandan birer adet ufak yazı koysanız sayın politika biz de anlarız kim ne demiş.Neyse,sonraki cümlenizle neyi anlatmak istediniz?Gazze'de yapılanların hristiyanlarla hristiyanlıkla ne alakası var lütfen söyler misiniz?Tahminim şunu diyeceksiniz 'Amerika Avrupa İsrail'i destekliyor'doğru ama siz bunu Amerika ve Avrupa halklarının çoğunluğu hristiyan diye mi olduğunu sanıyorsunuz?Sizce bu ülkeler olaylara sizin gibi din gözlüğüyle bakanlar tarafından mı yönetiliyor?Yoksa bu ülkeler emperyalist amaçlar ve politikalarla mı değerlendiriyorlar dünya politikalarını?

 

Hayır size sempatiyle yaklaşayım dedim ama bu ne biçim bir cümle allah aşkına;

 

"Israil'in yaptigi katliami Isa'nin sevgi sözüyle dolu dolu olan tüm hristiyanlik alemi seyretmekle kalmiyor ayni zamanda bu katliamlari haklida görüyor"

 

Rachel Corrie'yi hatırlar mısınız sayın politika?Hani çok ateşli müslümanlar burdan atıp tutarken,esip gürlerken kızcağız Filistin'e gitti ve Filistinlileri korumak isterken İsrail buldozerleri tarafından ezildi.Belki hristiyandı belki de ateistti,bilemeyiz zaten önemlide değil.İnsan olabilmek için sayın politika, insanları dinine göre değil şerefine cesaretine karakterine göre değerlendirmeliyiz.E benim içinde Rachel bu ülkedeki mesela AKP'ye destek veren 10 milyon müslümandan daha değerlidir.Hatta tüm dünyadaki müslümanlardan da diyeyim sizin gibi yapayım mı?Yok ama o zaman ben de sizin gibi genelleme yanlışlığına düşerim.Ettiğiniz laf o kadar yanlışki size neyi nasıl anlatayım.Daha en başta yanlış yapıyorsunuz ülkelerin politikalarını belirleyenlerle halkları bir tutuyorsunuz.Normaldir,türk eğitim sisteminden geçen biri böyle görür olayları.Sadece şunu bilin o haksız yere suçladığınız hristiyan alemindeki tepkiler müslüman aleminden daha fazladır.Çünkü oralarda demokrasi var sayın politika,müslüman alemi gibi yarısı diktatörlükle yarısı krallıkla yönetilmiyor hristiyan aleminin.O "alemde" kimse İsrail'i protesto etmek için hükümetten izin almaz.Ayrıca hristiyan alemi lafı da doğru değil.Avrupa Amerika veya Latin Amerika ülkelerini kastediyorsanız bu ülkeleri tanımlarken kimse hristiyan demez ekonomik sosyal politik özelliklerine vurgu yapılır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsrail konusuna müslüman ülkelerde objektif bakılabileceğine inanmıyorum. Daha 1967 de yok edilmek için birleşilip saldırılan bir devlet, üstelik bulunduğu toprakların binlerce yıldır sahibi olan ve orada tutunmaya çalışan bir devlet, sürekli olarak terör saldırılarına uğruyor. İran resmi ağızdan, öyle sıradan yetkisiz ağızdan değil, bizzat yetkili ağızdan İsrail'in yerinden kaldırılıp Alaska'ya götürülmesini öneriyor.

 

Burada İsrail'i ve yaptıklarını savunuyor değilim. Sadece bazı gerçekleri görmek gerekiyor. İsrail'e sempatim mi var? Zerre kadar yok. Eğer konuya din açısından baksam, tüm dogmaların ve bağnazlıkların kaynağı bizzat Yahudi dinidir. Ama gözle görünen gerçekleri görmezden gelemiyorum. Neden Filistin devletinin varlık şartı olarak İsrail'in yok edilmesi görülüyor? Filistin diye bir devlet varken lağvedilip İsrail hiç alakası olmayan bir yere gökten indirilmedi. Yahudiler zaten binlerce yıllık vatanları olan topraklara kavuşmayı başardılar. Ha, bu emperyalistlerin de işine geldi, o doğru. Ama Yahudiler bir şekilde bu hakkı kazandılar ve bu hakkı savunuyorlar.

 

İran sempatim olabilir mi? Tabii ki yok. Ama İran'ın Irak'tan işgal ettiği Fao yarımadası, savaş tazminatı olarak hakkıydı. Çünkü yoktan saldırıya uğramıştı. Kimyasal silahlar kullanılarak, binlerce İran askeri uluslararası anlaşmalar çiğnenerek kimyasal gazlarla öldürülerek bu yarımadanın geri alınması haksızlıktı. Ama İran'ın buna engel oalcak gücü yoktu. İsrail'in ise var. Yok edilmek için saldırıldı ve saldırıyı püskürtüp Kudüs'ü aldı. Gücü var, vermiyor. Olay bu...

 

Tekrar söylüyorum, en küçük bir Yahudi sempatim yok. Ama empatim var. Bağnazlıkla bu yeteneğim yok olmuş değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi isa sevgiden bahsetti muhammed kan dökün dedi diyenler kim?İsa sevgiden bahsedip ne demiş?Muhammed ne diyerek kan dökmeyi önermiş?Enazından incilden kurandan birer adet ufak yazı koysanız sayın politika biz de anlarız kim ne demiş.Neyse,sonraki cümlenizle neyi anlatmak istediniz?Gazze'de yapılanların hristiyanlarla hristiyanlıkla ne alakası var lütfen söyler misiniz?Tahminim şunu diyeceksiniz 'Amerika Avrupa İsrail'i destekliyor'doğru ama siz bunu Amerika ve Avrupa halklarının çoğunluğu hristiyan diye mi olduğunu sanıyorsunuz?Sizce bu ülkeler olaylara sizin gibi din gözlüğüyle bakanlar tarafından mı yönetiliyor?Yoksa bu ülkeler emperyalist amaçlar ve politikalarla mı değerlendiriyorlar dünya politikalarını?

 

Hayır size sempatiyle yaklaşayım dedim ama bu ne biçim bir cümle allah aşkına;

 

"Israil'in yaptigi katliami Isa'nin sevgi sözüyle dolu dolu olan tüm hristiyanlik alemi seyretmekle kalmiyor ayni zamanda bu katliamlari haklida görüyor"

 

Rachel Corrie'yi hatırlar mısınız sayın politika?Hani çok ateşli müslümanlar burdan atıp tutarken,esip gürlerken kızcağız Filistin'e gitti ve Filistinlileri korumak isterken İsrail buldozerleri tarafından ezildi.Belki hristiyandı belki de ateistti,bilemeyiz zaten önemlide değil.İnsan olabilmek için sayın politika, insanları dinine göre değil şerefine cesaretine karakterine göre değerlendirmeliyiz.E benim içinde Rachel bu ülkedeki mesela AKP'ye destek veren 10 milyon müslümandan daha değerlidir.Hatta tüm dünyadaki müslümanlardan da diyeyim sizin gibi yapayım mı?Yok ama o zaman ben de sizin gibi genelleme yanlışlığına düşerim.Ettiğiniz laf o kadar yanlışki size neyi nasıl anlatayım.Daha en başta yanlış yapıyorsunuz ülkelerin politikalarını belirleyenlerle halkları bir tutuyorsunuz.Normaldir,türk eğitim sisteminden geçen biri böyle görür olayları.Sadece şunu bilin o haksız yere suçladığınız hristiyan alemindeki tepkiler müslüman aleminden daha fazladır.Çünkü oralarda demokrasi var sayın politika,müslüman alemi gibi yarısı diktatörlükle yarısı krallıkla yönetilmiyor hristiyan aleminin.O "alemde" kimse İsrail'i protesto etmek için hükümetten izin almaz.Ayrıca hristiyan alemi lafı da doğru değil.Avrupa Amerika veya Latin Amerika ülkelerini kastediyorsanız bu ülkeleri tanımlarken kimse hristiyan demez ekonomik sosyal politik özelliklerine vurgu yapılır.

 

Sayin draka,bana sempati veya antipati ile yaklasirsiniz yaklasmazsiniz,bu sizin karar vereceginiz bir durum,ben sizin bana nasil yaklasacaginiza göre yazilarimi yazmiyorum,önce bu tespiti yaptiktan sonra size bir sualim olacak;Isa sevgiden Muhammed kandan bahsetti dememe neden hemen atildiniz,eger forumdaysaniz o zaman forumlara göndérilen iletileri gözden gecirmeniz ve kim ne yazmis kim ne yazmamis bunlari anlamaniz gerekir ve eli atesten yanmislar gibi ziplamazsiniz.

Rachel Corrie'yi insan olan herkes tanir,cünkü öyle isimler tarihte az gecen isimlerdir.

 

Gelelim bana yönlendirdiginiz tanimlamaya,yani beni olaylara DIN GÖZLÜGÜ ile bakan biri olarak elestirmenize;Önce beni bu forumda herkes bilir ki ben din konusunda en az tartisan biriyim,ama bu benim dinsiz olmam anlamina da gelmez.Dogru gördügüm yerde varsa bence yanlislar onlari kendi capimda tartisir ve elestiririm veya savunurum.Beni din gözlügüyle bakmakla itham etmeniz tamamen yersizdir,bunu belirtmek istedim,ha bakabilirim de bunda sizce bir sorun varsa onu da bilemem.

Yazimin basinda belirttim ki;Gazzede bir din savasi verilmiyor,bir katliam yasaniyor,bu gayet acik ve herkesin anliyabilecegi uslupla yazilmis bir cümledir.Nasil gözünüzden kacti onu da bilmiyorum.

 

Hristiyanlarin bu savasla ilgisi ne derken heralde benim hristiyanlara yaptigim dokundurma size dokundu,olabilir ya!

Hristiyanlarin ne ilgisi var derken,yine benim yazimi öylesine okumus oldugunuz anlasiliyor.Halbuki gayet acik bir dille yazmistim:"HRISTIYAN DÜNYASI SEYREDIYOR,SEYRETMEKLE KALMIYOR BIR DE ISRAIL'E ARKA CIKARAK DAHA FAZLA KAN DÖKEBILMESI ICIN ACIKLAMALAR YAPIYORLAR"diye yazmistim,burada bana hiristiyanlarin ne ilgisi var derken yukardaki yazim hristiyanlarin ilgisini anlatmaya yetmiyormu sizce?Isa sevgi dolu sözler söyledi de Musa farkli seylermi söylemisti,insanlara veya Yahudilere?kan dökebilirsiniz mi demisti yoksa?

Bugün Gazze'de eger bir katliam yasaniyorsa daha dogrusu Filistinde yillardir katliamlar yasaniyorsa bunun tek suclusu hristiyan dünyasinin Israil'i savunmasidir.Amerika Hristiyan degil derken birsey anliyamadim ne demek istediginizden,yoksa farkli bir seymi anlatmaya calistiniz bana.Tabii ki Amerikan halki hristiyandir,yani Amerika da müslümanlarin Yahudilerin olmasi Amerikani hristiyan kimligini degisritmiyor.Bush hristiyan degilmiydi yoksa.Ne demek Latin Amerika onlar hristiyan degil mi?Hristiyan sizce nedir,yoksa Cinliler mi Hristiyan?

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Objektif gözler Din, Adalet, Özgürlük, Devlet çıkarları, Masumiyet... Hangi çizgiden bakmaları gerekir ? Kaldı ki Din zaten hepsini kavrayan bir kavramdır... !

 

Öncelikle Siyasi açısını anlatalım ; Abd-İsrail İlluminati Tarikatı ve Derin Devleti tarafından yönetilir... Abd ile İsraili birlikte hareket ettiren Halklar değil İktidarlar, Zengin Masonik Kuruluşlar ve bunlara çanak tutan Yahudi Lobileridir... Abd de Başkan ve İktidara gelecek olan herkes İlluminati Tarikatı, Skull&Bonnes, Brotherhood gibi İlluminati merkezli kuruluşlarda yetişen kimseler olmak yahut onayıyla gelmek zorundadır... ! Bu itibarla Yönetim İsraildedir... Zaten Abd'yi kuranlar İngiliz Yahudi ve Masonlarıdır... ! Yönetimde Hristiyan, Evangelist görünümde olan herkes Masondur ! Örneğin Alman Papa bir Yahudidir... Bir önceki Papa kasıtlı şekilde öldürülmüş ve kaza süsü verilmiştir... ! Abd Süper Güç olarak ikinci aşamada ise Devlet Halinde Dünyanın Ekonomisini, Enerjisini, petrolünü, Topraklarını ve Ülkelerin İktidarlarını yönetmek istemekte ve Hristiyan Halk bu şekilden algılatılmak suretiyle kandırılmaktadır... ! Siyasi açının ana fikri ise Değiştirilen Eski ahit'in yani bugünkü İncilin aslında Tevrat olduğu gerçeğinden aslında yahudilere en kuvvetli düşman olması gereken(hz.isa'yı yahudilerin asması inancı)* hristiyanların değiştirilen kitablarının yahudilerle ortak hareket etmesi ve İsrailin Hristiyan inancının içine koyulmak suretiyle korunmasının inancıdır... !(İyi-Kötü inancı)*

 

Amaç : Armegeddon ve Arz-ı Mevud inancıdır... Armegedon !2010-2020 civarlarında Tanriyı kıyamete zorlama inancıdır...

 

Arz-ı Mevud : Nil nehrinden Afganistana kadar Türkiyenin Doğusu dahil Masonların, İşbirlikçilerin eliyle verşlmek üzere Yahudilerin olduğuna inançtır... (Kur'andan bile delil getirmektedirler)*

 

Sosyolojik, Devletsel, Küresel, Stratejiksel açıları sonraya saklıyalım....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Halan anlamiyorsunuz dedigimi. Bilmiyorum, yoksa gercektenmi yoksa benimle oynuyormusunuz... Bilmiyorum.

 

Benim dedigim size, bilhassa size, zannetmiyorumki siz hic bir zaman bir Yahudi ile Musluman arasinda olan tartismada, Yahudiyi bir kere hakli cikarabilirsiniz. Oysa, benim tanidigim Yahudi arkadaslarim Israil ve Filistinli Araplar arasinda bazan Israili ve bazan Filistinli Araplari hakli cikariyorlar. O insanlarin dusuncelerine saygim var benimle bazan hemfikirde olmadiklari zaman. Cunku, ben inaniyorumki bu arkadaslarim hakketten insanlik yonunden bakiyorlar. Mamafih, siz , konu ne olursa olsun, her zaman bir Muslumani Yahudi karsisinda hakli bulacaksiniz. Eger halan bir fark goremiyorsaniz, size baska bir yardimim olamaz, bu konuda.

 

Arkadaşım müneccim yorumları yapma. Bizim konumuz sizin "zannettikleriniz" değil. Benim bu forumda bütün yazdıklarım ve söylediklerim kayıtlıdır. Bunların arasında Yahudilerle ilgili ayrımcı, düşmanca herhangi bir ifade veya yazı gösterebilirseniz onu koyun ortaya. Masal anlatmayın.

 

Ben İsrail devletini eleştiririm. İsrail devletinide yahudi devleti olduğu için eleştirmem. Albert Einstein'in deyimiyle faşist bir devlet olarak kurulduğu, kurulduğu günden beri saldırgan ve faşist bir devlet olarak yaşadığı için eleştiririm. İsrail devletini eleştirirken yahudilerden bile bahsetmem.

 

Ancak şimdi aklıma geldi. Filistin söz konusu olunca, Filistin'lilerin etnik kimlikleri ve dinleri üzerinden eleştirende sizsiniz. İsrail- Filistin meselesini yahudi-arap meselesi olarak sunan sizsiniz.

 

Ben Filistin'e bakınca, yahudi-müslüman meselesi değil. Haksız ve haklı, katil ve maktül, işgalci ve işgal edilen görüyorum. Buna sizin gibi. kötü müslümanlar, iyi yahudiler şeklindede bakmıyorum. Ya da tam tersi iyi müslümanlar, kötü yahudiler penceresindende bakmıyorum.

 

Bakın size bazi sorular sordum.

 

Amerika'da bir yıl içerisinde beyazlar tarafından yahudilere karşı gerçekleştirilen şiddet saldırılarının sayısı mı daha çoktur. Ortadoğu ülkelerinde yaşıyan yahudilere yönelik şiddet saldırılarının tümünün sayısı mı ?

 

Yahudiler binlerce yıldır ortadoğu ülkelerinde huzur içinde yaşamışlar mıdır ?

 

Yahudiler binlerce yıldır batı ülkelerinde, sürgün, mülksüzleştirme, baskı, ve katliam içerisinde yaşamışlar mıdır ?

 

Yüzlerce yıldır Yahudilere uygulanan katliam, sürgün, mülksüzleştirme uygulamalarından bir tanesi bile ortadoğu ülkelerinde gerçekleş miş midir ?

 

Filistin'li örgütler, İsrail Devleti vatandaşları dışında herhangi bir ülkedeki yahudilere veya onlara ait hedeflere saldırmışlar mıdır ?

 

İran'da dahil ortadoğu'da hemen hemen her müslüman ülkede yaşıyan yahudiler huzur içinde mi yaşamaktadır yoksa şiddete mi maruz kalmaktadırlar ?

 

ABD'de yapılan araştırmalarda kendisini "yahudi karşıtı" olarak değerlendiren yetişkin insan sayısı kaçtır ve nüfusun yüzde kaçını oluşturmaktadırlar?

 

Avrupa'da Yahudi karşıtı kaç tane siyasi parti vardır ve bunların gücü nedir ?

 

Bizim konumuz İsrail devletidir. Yahudiler değil. Biz İsrail'e bakınca yahudileri değil. Faşit bir devleti görüyoruz. Oysa siz Filistin'e bakınca sadece arapları görüyorsunuz. Aramızdaki farkta budur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.