Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Sn mavi, bizler Almanya'daki türk kökenli milletvekillerini bile sadece Türk olarak görüyoruz ve o yüzden o milletvekilleri Türk basini tarafindan bazen elestirilir. Bakin Cem özdemir bir gün söyle bir aciklama yapmak zorunda kaldi, Alman milletvekili olmasina ragmen rahatce Türkce dilinde aciklama yapti. Ben Türk kökenli Alman milletvekiliyim. Ben Almanya'da Türkiye'nin 551. milletvekili degilim. bakin bizler kendimizi baska ülkelerde nasil görüyoruz ve bizim ülkemizdeki degisik irklardan vatandaslarimizdan ne bekliyoruz. Ne kadar celiskili bir milletiz anlasilir degil. Her seye bir kilif uyduruyoruz hemen. Avrupa'daki tüm Türk asilli parlementerler her yerde rahatca Türkce demec verebiliyorlar, dogal olarak resmi yazismalar haric. Ama aciko oturumlarda, toplantilarda, Türkiye gezilerinde rahatca ve serbestce türkce konusabiliyorlar. Bizde hemen yasak. diyecekler bizdekiler bölücülük yapiyor. Birakin Kürt milletvekillerini, muhakkak vardir, mesela rumca konusan, süryanice konusan milletvekillerimiz yokmu sanki mecliste. Onlar bile konussa yasaklarlar. Bunlardami bölücülük yapiyorlar dersiniz??? Sevgili dostum; bakar mısını şu iletilere...beni çelişki içinde gören o kadar çok kişi var ki galiba boşuna kürek çekiyoruz;anlatamıyoruz...bakın sizin bu yazdıklarınızın hiçbir önemi yok,çünkü duyulmak istenen bu değil.Devletimizin bize sunduğunu çok iyi almışız;ne de olsa sorgusuz kabul edenlerin torunlarıyız.Sevgiler. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Kendi kendinizi sıkıntıya sokup, aynı zihniyetin empoze ettiği yanılgılardan ve çelişkilerden gidiyorsunuz. Bir tarafta sana Türk diyemediğim ve ayırdığım için, bu Kürt dediğim için tepki var,, bir tarafta benim kimliğim benim Kürtlüğüm diye bir tepki var.. Ya güzel kardeşim,ben zaten diyorum içimizdensiniz, bizimlesiniz, buralarda doğduğunuz, Kürtlüğünüzle bizimle yanyanasınız diye.. Zaten iç içe harmanlanmışız birlikteyiz diyorum sana.. Kim çıkıp kürtçe konuşma,ben kürdüm deme diyor sana.. Kim alnınıza silah dayayıp tehdit ediyor bu ülkede sizi.. Bu kadar içimizde iken, bu kadar bizden iken, soruyorum, "Neden Ne Mutlu Türk üm diyene" sözü rahatsızlık veriyor size.. Ya sen kimliğim var diyorsun, Kürdüm diyorsun, ee bizde Türküz diyoruz, derkende Tarihimizden ötürü biraz farklı söylüyoruz..Nolmuş, Kürt değil japon olsan nolmuş,ne olur biliyor musun, bu kadar bizden olmazsın japon olsan. Ülkemdeki yabancı olursun, gurbetçi olursun.. Almanda gelse ülkemde yabancı olur.. Ama sen değilsin aslında, neden illa yabancı olmak istiyorsunuz,bunu anlatın bize. Neden yabancıyızda yabancıyız diye tutturuyorsunuz. Doğu, ha Doğuda neler yaşanıyor, bir çuval gıdaya, yıllık 1-2 bin liralık tutarlara ,neden insanlar dağa şuna buna çıkıyor guruplara katılıyor, terorist oluyor, bilmiyor muyuz? Askeriyemizde bulunup, teskeresini alıp, orda burda iş araştırıp, en sonunda yokluktan soluğu düşmanlarımızda alan yok mu?Bilmiyor muyuz?Zor olduğunu bilmiyor muyuz? Tamam, değişsin, elden gelen yapılsın, koşullar düzeltilsin, ama bu bizi tehditle ve toprak bütünlüğümüzü tehditle yürümez.. Bu tehditin sonu, bu millette sanıldığı gibi basit atlatılmaz, kurunun yanında yaş yanar, kardeşim yanar, sen yanarsın, eski eşim yanar, komşum yanar. Ben sürekli youtube da pkk denilen ,,,devam etmesem en güzeli yazarken öfkeleniyorum.Üzerimizdeki oyunlar basit değil, bu yüzden hassaslığımızda basit değil.Bu hassas damarlara dokunmayın, işte tek rica bu.Bu milletin hassas tellerini ,bu milletin bu kadar sabırlı hallerini tın tın tın zıplatmayın,tek rica bu. Bu özürde bam telimize dokunma değil yumruk oldu. Hala ve hala sabırlı bekleyen milletiz..Yani hala.. Bize kalkıp bunu basit anlamamızı söyleme hakkınız olamaz,o insanları bizden görmemizi söyleme hakkınız olamaz.Herkesin düşüncesini söyleme hakkı var var, peki de , bu düşünce bir millet adına ,benim adıma söylenmeye kalkarsa bu özgür tentaneleri yutmadık diye neden devam ediyorsunuz onları savunmaya. Bizim adımıza, Türkün adına konuşamazlar, gitsinler orda burda şahıs olsunlar.Medyalarda bile çıkabilecek kadar bir haddini aşma bu ülkede,tehlike demek kardeşim, çok büyük tehlike..O insanlar ateşle oynuyor,işte bu kadar.. Niye dünyada basın bu olayı duydu, bu ne demekti, kimin ne hakkı vardı..yok,hakları yok,bu kadar ileri gitme hakları yok,olamaz..Bunun adı özgürlük hak özgürlüğü falan olamaz .. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir özgürlük anlayışı olamaz.. ftoyd, Şunu baştan belirteyim,siz yazdıklarımı doğru okuyamamışsınız;ben kesinlikle hiçbir şekilde bana Türk diyememenizi yadırgamadım,sonra da çıkıp Kürt demenizi istemedim.İletilerimi bir daha okuyun isterseniz. Arkadaşım ne yapayım,kime "ben Kürt olmak istemiyorum,beni Türk yap" diyeyim.Hassas olan noktalırım diyorsunuz;millettinizi seviyorsunuz.Bende bu konuda hassasım,beni de anlayın.Empati,sadece bu. O kadar farklı ifadeler kullanmışsınız ki;içimden bir his,sizin Kürtler'i hiç tanımadığınızı,olaya bakışınızın çok net olamdığını söylüyor. Bir taraftan kardeşim diyorsun;diğer taraftan senin ülken olmadığın için mi bundan rahatsızsın, diyorsun. Ben Almanya da Türk kökenliyim diyorum,sen diyemezsin çünkü sen tehlikelisin;şeklinde ki yaklaşımınızı bir daha gözde geçirin isterseniz. Cidden hiç düşündünüz mü;insanlar neden dağa çıkar? Bir çuval una mı,bir parça ekmeğe mi? Gelin,görün...öyle yaşamadan,anlamadan tezler üretmek insana yaraşmaz. Benim bir ülkem yok,benim bu ülkem var.Bu ülke ne kadar sizin ise benimde.Bu ülke sadece sizin değil ki;ben size olmayan ülkem için tehdit olayım mı? Beni zavallı olarak göremezsiniz,benim yaşadıklarım hakkında bu kadar net çıkarımlarda bulunamazsanız. Türk değilim arkadaşım,Türk olmadan neden Türk'üm diyeyim ki...bu söylem değil beni rahatsız eden,dayatılanlar beni rahatsız ediyor arkadaşım. Kürt olduğun için terörle eşdeğer olarak görülmem,dilime olan bakışınız beni rahatsız ediyor. Hem de fazlasıyla. Bir daha yazıyorum;özgürlük böyle olmaz şeklinde ki yaklaşımınızı;insanın kendine ait olan değerlerle yaşama hakkını da ekleyin;görün bakalım,neler değişecek... .....unutmayın;"koyun sizin ise kuzu da sizin"dir... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 ftoyd, Şunu baştan belirteyim,siz yazdıklarımı doğru okuyamamışsınız;ben kesinlikle hiçbir şekilde bana Türk diyememenizi yadırgamadım,sonra da çıkıp Kürt demenizi istemedim.İletilerimi bir daha okuyun isterseniz. Arkadaşım ne yapayım,kime "ben Kürt olmak istemiyorum,beni Türk yap" diyeyim.Hassas olan noktalırım diyorsunuz;millettinizi seviyorsunuz.Bende bu konuda hassasım,beni de anlayın.Empati,sadece bu. O kadar farklı ifadeler kullanmışsınız ki;içimden bir his,sizin Kürtler'i hiç tanımadığınızı,olaya bakışınızın çok net olamdığını söylüyor. Bir taraftan kardeşim diyorsun;diğer taraftan senin ülken olmadığın için mi bundan rahatsızsın, diyorsun. Ben Almanya da Türk kökenliyim diyorum,sen diyemezsin çünkü sen tehlikelisin;şeklinde ki yaklaşımınızı bir daha gözde geçirin isterseniz. Cidden hiç düşündünüz mü;insanlar neden dağa çıkar? Bir çuval una mı,bir parça ekmeğe mi? Gelin,görün...öyle yaşamadan,anlamadan tezler üretmek insana yaraşmaz. Benim bir ülkem yok,benim bu ülkem var.Bu ülke ne kadar sizin ise benimde.Bu ülke sadece sizin değil ki;ben size olmayan ülkem için tehdit olayım mı? Beni zavallı olarak göremezsiniz,benim yaşadıklarım hakkında bu kadar net çıkarımlarda bulunamazsanız. Türk değilim arkadaşım,Türk olmadan neden Türk'üm diyeyim ki...bu söylem değil beni rahatsız eden,dayatılanlar beni rahatsız ediyor arkadaşım. Kürt olduğun için terörle eşdeğer olarak görülmem,dilime olan bakışınız beni rahatsız ediyor. Hem de fazlasıyla. Bir daha yazıyorum;özgürlük böyle olmaz şeklinde ki yaklaşımınızı;insanın kendine ait olan değerlerle yaşama hakkını da ekleyin;görün bakalım,neler değişecek... .....unutmayın;"koyun sizin ise kuzu da sizin"dir... Kürtleri az biraz tanırım ama herkes kadar sizinde içimizde farklılaşmış çeşit çeşit çeşitleriniz var. Asla bir kürde bakıp ya da az biraz kürt aileye bakıp ya da bölgeye bakıp,her kürt şudur budur diyemeyiz. Ben bir kürt ile evliydim,siz düşünün ne kadar tanıyıp tanımadığımı.. Tanımaksa bir kürt tanıdım, boşandık ama hala konuşuruz.İyi insandır, iyi kalsın..Ailesi peki, iyi insanlardı iyi olacaklar benim için. Etrafımda orda burda tanıdığım nice kürt var, iyi insanlar iyi olarak kalacaklar benim için. Bir de youtube da bizim askerlerimizin araçlarını patlatıp aralarında sevinçle havaya zıplayanlar var, onları da farklı zıplatmak nasip olur İnşALLAH. "Ben Almanya da Türk kökenliyim diyorum,sen diyemezsin çünkü sen tehlikelisin;şeklinde ki yaklaşımınızı bir daha gözde geçirin isterseniz." Gözden geçiriyorum ve yine söylüyorum, Almanyada bir toprak tehditi yok,ama bizde var ve hızla gelişiyor. Doğu tamamen Türklerden arındırılıp adeta iyice Kürtler bölgesi halini aldı. Doğu deyince Kürt demek oldu adeta.Halbu ki ,bir zamanlar Türk ağaların yeriydi,şimdi Kürt aşiretlerinin yeri olarak ilerliyor. Ben size Almanya örneğinde, size ,yani direk sizin şahsınıza yanlış yaptığımı bile bile bunu yaptım. Çünkü sen bendensen,seninle bu konuşmaları yapıyor bile olmayacaktık. Sen Almanyada ben Kürdüm ve Türk vatandaşıyım diyecektin,bizden hiç farkın olmadan.. Bu ülkede de bunu daha daha güzel yapacakken, daha rahat yapman gerekirken, etrafında yıllar içinde Kürt dediğinde oluşan başka bişey seziyorsun.. Değişen ve hızla artan bir mahalle baskısı diyebileceğimiz gerilim artıyor. Niye peki, sence neden. Biz Türkten mi, sen Kürtten mi? Yoksa benim gibi olmayan ve Doğuyu yaşanması çok zor haline getirenler yüzünden mi? yoksa senin gibi olmayan bir gurup hain yüzünden mi?Artık bu ülkeyi parçalamaya ant içmiş ,dağlarda idmanını rahat rahat yapan bir gurup terorist yüzünden mi?Çuval çuval doğum kontrol hapı yardımı alan silahlı teroristler.. Bu ülke ne kadar benimse elbette senin.Burda doğdun, bizimle yaşıyorsun, bizim gibi bak bizimle yazışıyorsun. Biz gibi düşünüyorsun, bazen biz gibi olmayan gibi de .. Hepimiz kadar aynı, hepimiz kadar farklısın. Yazımda bir çuvala bir ekmeğe çıkar anlamında kullanmadım cümleyi, artık bir ekmeğe o çuvala bile nasıl hasret bırakıldıklarını bilerek yazdım bunu. Askeriyenin bazı bölgelerde ,akşam belli saatten sonra sokağa çıkanı nasıl yere indirdiğini bile bile yazdım bunları.Çünkü başka çare yok tehlikeye karşı. O insanların işsizliğe,açlığa ,aşiretler ağalar eline nasıl bırakıldığını bilerek yazdım.Ama yinede o dağlardakiler varya, yinede o izlediklerim varya, onların o hallerde ..neyse.. Ben seni zavallı olarak görmedim,zavallı gördüklerim var sadece.. "insanın kendine ait olan değerlerle yaşama hakkını".. Ya o değerleri ben yaşayamıyorum bu ülkede,dağa mı çıkacağım.Elbette bu ülkede korkunç bir bölücü, kendinden olmayanı tehdit eden sistem var. Kim diyor yok diye. Kim diyor acayip geliştik, insan hakları falan süper olduk diye.. Ya balık baştan kokar hesabı,A dan Z ye her kurumumuz her durumumuz yanlış. Ama bu yanlış bir Ermeni olayında yoktu. Bunu anlatıyoruz işte.. Şu an ,siyasetimizdeki özellikle son 50 yıldır rol oynamış her insanın,baştan aşağı, bizlerden sizlerden,hepimizden özür dilemesi gerekiyor. Hepsinin.. Onlar milletin kültürüne soykırım uyguladılar, bu milletin damarlarına tarihine dinine ırkına her değerine soykırım uyguladılar ve tabi değerler demişken çalınanlardan,soygunlarından bahsetmiyorum bile. Ama biz Ermenilere yanlış yapmadık, aynı koşulda hangi ülke neyi yaparsa o kadarını hatta yine de azını yaptık.Biz kimseye düşman değildik özünde, biz sadece düşmana karşı vatan savunduk.Kimse ,göz göre göre, bile bile tutup bu ülkeden biri gibi adımıza özür dileyemez. Konu bu.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Yalan para ile degil ya at atabildigin kadar tutarsa,tutmazsa a yanlislik oldu ayaklari. Almanya da baska kökenli Alman milletvekili olupta televizyonda veya bir konferansta bir röportajda ana dilini kullanan milletvekili yoktur,Cem Özdemir denilen adam,Alman televizyonlarinda meclisinde,röportajlarda ALMANCA konusur,konusamazsa zaten meclise almazlar onu milletvekili olarak,Alman halkida öyle pel merakli degildir Alman meclisinde Türlce lousan birinin milletvekili sifatiyla bulunmasindan.Bilmeyenleri belki kandirabilirsiniz ama bari bilenler oldugunuda düsünerek yaziverin.Cem Özdemir ancak Türklerle Türkce konusur. Gelelim Irk olayina,sizler her nedense bu irk sözcügünü bayagi bir sevmissiniz ki her bahane ile o sözcügü kullaniyorsunuz.Türkiye'de baska irklar azinlikta olanlardir,yani Ermeniler,Rumlar ve Yahudiler,süryaniler,Keldaniler.Diger geri kalanlar yani azinlik olmayanlar ise Türk irkidir kardesim bunu ille söyletmeye calistiniz bana.Sizin tüm cirpinmaniza ragmen Kürtler Türk Irkindandir diyorum,olmadigini siz ispat edin. saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Doğrucudavut, Benden duymak istediğiniz ne?Size şunu mu söyleyeyim;ben bir Türk'üm...Türk asli bir ırk değil mi?Benim ırkım Kürt iken bunu söylemem neyi değiştirir? Kelime oyunları diye ifade ettiğiniz kavramlar olması gereken;siz Almanya'da yaşayan bir Türk'ü nasıl sadece Alman vatandaşı olarak görüyorsanız;bu topraklarda yaşayan Kürtler de sizin için bu sınırlarda yer almalıdır. Uyruğunuz yani tabiyetiniz sizi Türk olarak ifade edebilir;ama etnik kimliğiniz asla. Almanya daki işçilere Türk işçiler denilmiyor mu? ABD'de yaşayan vatandaşlar,hem birer Amerikalı hem de Bir Fransız,İtalyan olabiliyorsa;ben de size biraz insaflı olun derim. Sn.Mavi, öyle bir şey yok, sizden Türk ırkına ait Türküm deyin diyen yok. Anlatamadım galiba, Amerikalılar çok farklı, çünkü her biri bir ülkeden gelmiş ve orayı vatan yapmışlar. Dolayısıyla, coğrafi bağlamda bir üst kimlik var. Almanyada ise yaşayan yabancılar oraya yine başka ülkelerden göçenlerdir. Sizin durumunuzla aynı değil, karıştırmayalım. Ben Almanya örneğini tarihsel olarak orada yaşayan Frizler gibi etnik gruplar için verdim. Onlar kendilerine Alman demekten gocunmaz. Bunun gibi siz de Kürt asıllı Türksünüz. Çünkü Türkiye Cum. vatandaşısınız. Türk Kürdüsünüz. Aynı kültürel ortamı, tarihi, kaderi paylaştığımız için, aynı şeyleri tartıştığımız, aynı şeylere güldüğümüz, aynı olaylara şaşırdığımız, aynı müzikleri dinlediğimiz, aynı yemekleri yediğimiz için. Çünkü aynı vatanı, aynı kaderi, aynı tarihi paylaşıyoruz. Irak Kürdü yada İran, Suriye Kürdü ile aynımısınız ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2008 Sn mavi, bizler Almanya'daki türk kökenli milletvekillerini bile sadece Türk olarak görüyoruz ve o yüzden o milletvekilleri Türk basini tarafindan bazen elestirilir. Bakin Cem özdemir bir gün söyle bir aciklama yapmak zorunda kaldi, Alman milletvekili olmasina ragmen rahatce Türkce dilinde aciklama yapti. Ben Türk kökenli Alman milletvekiliyim. Ben Almanya'da Türkiye'nin 551. milletvekili degilim. bakin bizler kendimizi baska ülkelerde nasil görüyoruz ve bizim ülkemizdeki degisik irklardan vatandaslarimizdan ne bekliyoruz. Ne kadar celiskili bir milletiz anlasilir degil. Her seye bir kilif uyduruyoruz hemen. Avrupa'daki tüm Türk asilli parlementerler her yerde rahatca Türkce demec verebiliyorlar, dogal olarak resmi yazismalar haric. Ama aciko oturumlarda, toplantilarda, Türkiye gezilerinde rahatca ve serbestce türkce konusabiliyorlar. Bizde hemen yasak. diyecekler bizdekiler bölücülük yapiyor. Birakin Kürt milletvekillerini, muhakkak vardir, mesela rumca konusan, süryanice konusan milletvekillerimiz yokmu sanki mecliste. Onlar bile konussa yasaklarlar. Bunlardami bölücülük yapiyorlar dersiniz??? Sn. dünyahepimizin, Cem Özdemir, kendisine gelen Türk TV'sine, gazetecisine neden Almanca demeç versin ? Sanıyormusunuz ki, futbolcu Aurello, Boliç kendisiyle röportaj yapmaya gelen atıyorum Afrika, Bosna Hersek TVleri ile Türkçe konuşuyordu ? Cem Özdemir Alman parlementosunda, Alman milletvekillerine hitap ederken hangi dille konuşuyor ? Alman Tvsindeki bir açık oturumda Cem Özdemir Türkçe mi konuşuyor ? Dediğiniz gibiyse demekki Almanlar da Türkçe öğrenmiş. Sanıyormusunuz ki, bizim Kürt asıllı milletvekillerimiz Iraka gittiğinde Barzani ile Türkçe konuşuyor ? Rum yada Süryani milletvekili kendi dilinde konuşsa Türkiyedeki gazeteciye yada Tvye kim anlar ? Ayrıca, Fener Rum patriği Bartelemeos sanıyormusunuz ki, Yunan Tvsi gelince onlara Türkçe konuşmak zorunda ve konuşuyor ?Kim yasak diyor, nerden çıkarıyorsunuz bunları ? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 ammada usatinis konuyu bbenden özür dileyin olsun bitsin alla alla kampanya baslatin benim adima imsa atin niye bukadar usatiyonus kalp kiriniyonus Ya kırdın geçirdin güzelim Türkçeyi be güzelim! Biraz dikkat, biraz özen, biraz duyarlık bu kadar mı zor, lütfen ya! Kavram katliamı, dil katliamı, söylem katliamı, kültür katliamı, nerede duracak bu özensizlik, bu umursamazlık ve bohemlik? Arkadaşlar, bu arada bir çok kez belirttiğim gibi tekrar belirteyim: "Türk" adı bir ırk adı olarak kullanılmıyor. Çünkü kimseden DNA haritası istenip Türk soyu olduğunu kanıtlaması istenmiyor. Bu sadece bir kavramdır. Nerden mi gelir? "Türkiye Cumhuriyeti Devleti halkından olan" demektir. Peki "Türkiye" kelimesi mi nerden gelir? Bu toprakları Bizans'tan bileğinin hakkıyla alarak bu toprakları vatan yapan insanların anısına, onlara izafe ederek verilmiş bir ülke adıdır. Bu işi yapanlar Kürtler olsa, "Kürdiye" derdik, hepimiz de Kürt olurduk. Türkler başarmış, Türkiye olmuş. "Na sar et mene o'lur ca lis se nind eol urr"... Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 YArkadaşlar, bu arada bir çok kez belirttiğim gibi tekrar belirteyim: "Türk" adı bir ırk adı olarak kullanılmıyor. Çünkü kimseden DNA haritası istenip Türk soyu olduğunu kanıtlaması istenmiyor. Bu sadece bir kavramdır. Nerden mi gelir? "Türkiye Cumhuriyeti Devleti halkından olan" demektir. Peki "Türkiye" kelimesi mi nerden gelir? Bu toprakları Bizans'tan bileğinin hakkıyla alarak bu toprakları vatan yapan insanların anısına, onlara izafe ederek verilmiş bir ülke adıdır. Bu işi yapanlar Kürtler olsa, "Kürdiye" derdik, hepimiz de Kürt olurduk. Türkler başarmış, Türkiye olmuş. "Na sar et mene o'lur ca lis se nind eol urr"... aynı fikirdeyim bugün hangi birimiz saf kan Türk olduğunu iddia edebilir bu bir benimseyiştir,bu bir millet olma duygusudur,bu var olan ülkeyi sevmektir,bu ayırımcılığa karşı çıkmaktır,bu tarihine bu atalarına sahip çıkmaktır. Ama birileri bunu ısrarla anlamak istemez ayrı konu.. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Yalan para ile degil ya at atabildigin kadar tutarsa,tutmazsa a yanlislik oldu ayaklari. Almanya da baska kökenli Alman milletvekili olupta televizyonda veya bir konferansta bir röportajda ana dilini kullanan milletvekili yoktur,Cem Özdemir denilen adam,Alman televizyonlarinda meclisinde,röportajlarda ALMANCA konusur,konusamazsa zaten meclise almazlar onu milletvekili olarak,Alman halkida öyle pel merakli degildir Alman meclisinde Türlce lousan birinin milletvekili sifatiyla bulunmasindan.Bilmeyenleri belki kandirabilirsiniz ama bari bilenler oldugunuda düsünerek yaziverin.Cem Özdemir ancak Türklerle Türkce konusur. Gelelim Irk olayina,sizler her nedense bu irk sözcügünü bayagi bir sevmissiniz ki her bahane ile o sözcügü kullaniyorsunuz.Türkiye'de baska irklar azinlikta olanlardir,yani Ermeniler,Rumlar ve Yahudiler,süryaniler,Keldaniler.Diger geri kalanlar yani azinlik olmayanlar ise Türk irkidir kardesim bunu ille söyletmeye calistiniz bana.Sizin tüm cirpinmaniza ragmen Kürtler Türk Irkindandir diyorum,olmadigini siz ispat edin. saygilarla Yalan parayla degilde, ya bilerek yanlis anlamak ve konuyu baska yönlere cekmek paraylami dersiniz? Bu da bence parayla degil. Buradan Türk kökenli Alman milletvekillerinin her zaman her yerde türkcemi konusabildiklerini savundiu? Bunumu anliyorsunuz yorumumdan? Demekki anlayamiyorsunuz yorumlarimi yada bilerek anllamak istemiyorsunuz, cünki isinize gelmiyor galiba. Cem Özdemir Türkiye'ye gelipte basinla olsun veya hükümet yetkilileriyle olsun veya partiler le olsun, bunlarla konusurken hic cekinmeden türkce konusuyor ve yasak degil dedik. Ve gene türkce tv lerde veya gene Almanya'da Türk'lerin organize edip te Türk'lere özgü toplantilarda türkce demec verebiliyor dedik, bunun neresi yalan ve yanlis??? Bir Kürt asilli Türk milletvekili Türkiye'den almanya'ya gelipte buradaki parlementerlerle, partilerle, bakanlarla ve Alman tv lerinde demec verirken konusmasini Kürtce verse ne dersiniz? Herhalde normal karsilamazsiniz. Bölücü dersiniz, yoksa yaniliyormusum? Almanya'daki Türk asilli milletvekiller ile Türkiye'deki Kürt asilli milletvekileri arasindaki fark bu. Kimse buradan sizin bahsettiginiz gibi Alman meclisinde Türkce veya baska dilelrden konusma yapilir falan demedi, ama siz denildi diye olmadik laflar yapiyorsunuz. Kürt'lerin Türk irkindan olmadigini dünya biliyor, devletimiz bile biliyor ama siz hala öyle degil diyorsaniz, bildiginize devam edin derim. Bunun adi inkarcilik ve birilerine zorla kabul ettirmektir. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Yalan parayla degilde, ya bilerek yanlis anlamak ve konuyu baska yönlere cekmek paraylami dersiniz? Bu da bence parayla degil. Buradan Türk kökenli Alman milletvekillerinin her zaman her yerde türkcemi konusabildiklerini savundiu? Bunumu anliyorsunuz yorumumdan? Demekki anlayamiyorsunuz yorumlarimi yada bilerek anllamak istemiyorsunuz, cünki isinize gelmiyor galiba. Cem Özdemir Türkiye'ye gelipte basinla olsun veya hükümet yetkilileriyle olsun veya partiler le olsun, bunlarla konusurken hic cekinmeden türkce konusuyor ve yasak degil dedik. Ve gene türkce tv lerde veya gene Almanya'da Türk'lerin organize edip te Türk'lere özgü toplantilarda türkce demec verebiliyor dedik, bunun neresi yalan ve yanlis??? Bir Kürt asilli Türk milletvekili Türkiye'den almanya'ya gelipte buradaki parlementerlerle, partilerle, bakanlarla ve Alman tv lerinde demec verirken konusmasini Kürtce verse ne dersiniz? Herhalde normal karsilamazsiniz. Bölücü dersiniz, yoksa yaniliyormusum? Almanya'daki Türk asilli milletvekiller ile Türkiye'deki Kürt asilli milletvekileri arasindaki fark bu.Kimse buradan sizin bahsettiginiz gibi Alman meclisinde Türkce veya baska dilelrden konusma yapilir falan demedi, ama siz denildi diye olmadik laflar yapiyorsunuz. Kürt'lerin Türk irkindan olmadigini dünya biliyor, devletimiz bile biliyor ama siz hala öyle degil diyorsaniz, bildiginize devam edin derim. Bunun adi inkarcilik ve birilerine zorla kabul ettirmektir. Arkadas sen her konuda iple samani birbirine karistirmak zorundamisin Arbeitsamtla Sozialamt, Sozialhilfe jopcenteri karistirdigin gibi.. Türkiye'ye gelipte basinla olsun veya hükümet yetkilileriyle olsun veya partiler le olsun, bunlarla konusurken hic cekinmeden türkce konusuyor ve yasak degil dedik. Bu ülkenin dilini biliyorsa tabiiki konusabilir Tanzanya ya gidipte Türkce konusacak hali yok? Bir Kürt asilli Türk milletvekili Türkiye'den almanya'ya gelipte buradaki parlementerlerle, partilerle, bakanlarla ve Alman tv lerinde demec verirken konusmasini Kürtce verse ne dersiniz? Herhalde normal karsilamazsiniz. Bölücü dersiniz, yoksa yaniliyormusum? Almanya'daki Türk asilli milletvekiller ile Türkiye'deki Kürt asilli milletvekileri arasindaki fark bu. Bölücü degil daniskasi deriz yoksa baska izahatimi var! Kürt'lerin Türk irkindan olmadigini dünya biliyor, devletimiz bile biliyor ama siz hala öyle degil diyorsaniz, bildiginize devam edin derim. Bunun adi inkarcilik ve birilerine zorla kabul ettirmektir. Vallahi bu cikisi Avrupada Barzanin kedileri yapiyor iyiki onlarin Türklük le uzaktan yakindan alakalari yok Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Arkadas sen her konuda iple samani birbirine karistirmak zorundamisin Arbeitsamtla Sozialamt, Sozialhilfe jopcenteri karistirdigin gibi.. Bu ülkenin dilini biliyorsa tabiiki konusabilir Tanzanya ya gidipte Türkce konusacak hali yok? Bölücü degil daniskasi deriz yoksa baska izahatimi var! Vallahi bu cikisi Avrupada Barzanin kedileri yapiyor iyiki onlarin Türklük le uzaktan yakindan alakalari yok Sn Efendi Türkler, ben size bahsettiginiz sosyal dairelerle ilgili cevabi verdim ve kimin iple samani karistirdigi sizin Almanya'daki gecerli olan sosyal yardimlar konusundaki bilgi eksikliginizden ve karmasasindan belli. Sizin Arbeitsamt'in bile isminin Jobcenter olarak degistirildiginden haberiniz yokki, hala her ikisinide yaziyorsunuz. Bu aynen sosyal yardim alanlarin önceki dönemlerde birikimleri varmi yokmu sorulmadigini iddaa ettiginiz gibi bilgi eksikligi veya kargasasi. Önce yasadigimiz ülkenin kanunlarini iyi ögrenelimki, en azindan o konularda yorum yaparken yanlis bilgi vermeyelim insanlara. Söylemistim cevabimda, bir cok Türkiye'li gurbetciler yanlis ve bilgisizlerin vermis oldugu informasyona göre baslari belaya girdi. Bu bilgisizlik demekki halaa devam ediyor. Diger konulara cevap vermeme gerek yok, cünki bilgi karisikligi yapanlara cevap vermekten yoruldum. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Sn Efendi Türkler, ben size bahsettigini sosyal dairelerle ilgili cevabi verdim ve kimin iple samani karistirdigi sizin Almanya'daki gecerli olan sosyal yardimlar konusundaki bilgi eksikliginizden ve karmasasindan belli. Sizin Arbeitsamtin bile isminin Jobcenter olarak degistirildiginden haberiniz yokki, hala her ikisinide yaziyorsunuz. Bu aynen sosyal yardim alanlarin önceki dönemlerde birikimleri varmi yokmu sorulmadigini iddaa ettiginiz gibi. Diger konulara cevap vermeme gerek yok, cünki bilgi karisikli yapanlara cevap vermekten yoruldum. Madem almanca ya bu kadar hakimsiniz buyrun almanca tartisalim veyahut buyrun googleye jobcenter diye tiklayin ben size übersetzen yapayim sakin bu dediginiz jopbörsesi olmasin Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Madem almanca ya bu kadar hakimsiniz buyrun almanca tartisalim veyahut buyrun googleye jobcenter diye tiklayin ben size übersetzen yapayim sakin bu dediginiz jopbörsesi olmasin Arkadasim siz buluindugunuz bölgede önce "Arbeitsamt" olarak yazili binaya gidin ve orada sinmdi hangi tabela yazdigini görün ve sonra tekrar burada bize iletin. Baska size nasil yol gösterecegimi bilemiyorum dogrusu. Bu kadarda olmazki yaaa. Siz bana bir yerde halaa "Arbeitsamt" yazili levha gösterebilin yeter. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Arkadasim siz buluindugunuz bölgede önce "Arbeitsamt" olarak yazili binaya gidin ve orada sinmdi hangi tabela yazdigini görün ve sonra tekrar burada bize iletin. Baska size nasil yol gösterecegimi bilemiyorum dogrusu. Bu kadarda olmazki yaaa. Siz bana bir yerde halaa "Arbeitsamt" yazili levha gösterebilin yeter. Tamam ya tamam sen haklisin cildirtma adami haklisin yemin ediyorum sen haklisin Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Tamam ya tamam sen haklisin cildirtma adami haklisin yemin ediyorum sen haklisin Sn Efendi Türkler cildirmaniza gerek yok. Burada illada kimin hakli oldugu da önemli degil. Benim sadece yanlis bilgilerle kendimize ve baskalarina vermis oldugumuz zaralara dikkat cekmek sitedim. Diger taraftan konuyu acan ve beni sapla samani karistiran olarak sucladiniz ve her konuda ayni tavri tutundugumu iddaa ettiniz. Oysa siz arastirmadan cevapladiginiz icin, sonunda bilgi eksikliginizi anlayinca gene bizi suclarcasina, sizi cildirtmamam gerektiniden bahsediyorsunuz. Tartismalar ve yanlislarimin bana gösterilmesi bu seviyede yapilmaz. Biri bana yanlisimi veya hatami gösteriyorsa ve ben bunu o arkadasinsayesinde görebiliyorsam, ben ona beni cilrdtma diyecegime minnettar olurum. Ama sizin tartisma anlayisiniz degisik galiba. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 aynı fikirdeyim bugün hangi birimiz saf kan Türk olduğunu iddia edebilir bu bir benimseyiştir,bu bir millet olma duygusudur,bu var olan ülkeyi sevmektir,bu ayırımcılığa karşı çıkmaktır,bu tarihine bu atalarına sahip çıkmaktır. Bu kadar yani, bunu söylemek hiç de öyle zor değil, kavramak ve benimsemek de hiç zor değil. Bu söylem insanı ne ırkçı yapar, ne faşist yapar ne de "şoven" yapar... Alıntı
Φ Rayett_Terziyan Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 "Resmi İdeoloji"nin en sevdiğim yeni kavramlarından biri de "sözde" kavramıdır; eğer söylediklerini beğenmiyorsanız o kişileri ya da grubun başına "sözde" lafını koyarsınız ve o kişi ya da kurum işlevsizleşir. Bildiğim kadar ile bunu ilk kez Genelkurmay keşfetti ve türkçeye bunu kattı. PKK ve Apo için "sözde" kavramını kullanarak bunları işlevsizleştirme çabalarına gittiler ve bunu bütün yayın organlarına mecburi bir şey olarak da dikte ettiler. Böylece bizler bu adı geçen kişi ya da grupların başında "sözde" kelimesini görünce yalan olduğunu şıpdatak anlayacaktık... Bir "iddayı" bile "sözde" kelimesi ile işlevsizleştirmeye çalışıyoruz; üstelik de iddaa sahiplerini de "sözde" aydın ilan ettik; az daha gaza gelsek "sözde" insan ilan edeceğiz. Ayrıca iddaa sahiplerden çoğu bir Üniversite kurumunda öğretim görevlisi ve bunların çoğu de Devlet Üniversitesi... Kendi Öğretim görevlilerine "sözde" diyen bir milletiz, daha doğrusu bizden bunu dememizi bekliyorlar... 1915 yılında 10-12 milyonluk Osmanlı Devleti -Talat Paşa'ya göre 1.2 milyon ama Ermenilere göre 2 milyon- Ermeni vatandaşlarını yani kendi tebaasındaki insanları potansiyel olarak suçlu ilan edip sürgüne yollar. Bu sürgünde öyle ya da böyle 100 bin ile 1.5 milyon arasında insan haaytını kaybeder, işte buna herkes bir ad veriyor. Ama ne hikmetse bunun doğru bir karar olduğunu söyleyen tek ülke Türkiye'dir. Kararı alan Talat Paşa ve İttahak Teraki, uygulayan yine bunlar, tabi Enver Paşa unutulmamalıdır... Hani şu Orta Asya'ya akın düzenleyip, ordaki Türklerle birlikte hareket edip Rusya'yı yıkmak isteyen Enver Paşa, hani şu 90 bin askerinin soğuktan ölmesine neden olan Enver Paşa... 1.Dünya Savaşına Osmanlı'yı sokan ve her dönemlerinde M.Kemal ile kavgalı olan Enver Paşa... İşte Türkiye bu ikisini, Talat ve Enver Paşa'yı ve dolayısıyla İttahak ve Terakiyi koruyor ve bunu yaparken de kendi yıktığı Osmanlı'nın pisliklerini de kapatmaya çalışıyor. Bunu yapma nedeni de açık, gelenekten kendini İttahak Terakici kabul ediyor bu Devlet ve TSK... Eğer kendinizi böyle tanımlarsanız olacak olan da budur. Herkes size düşman, bu da gayet doğal sanırım; zira tarihsel bir gerçekliği bile reddediyorsunuz... Son olarak en sevdiğim konu... "Bırakınız tarihçiler bunu konuşsun, bizim arşivlerimiz açık buyrun" safatasına bayılıyorum, Murat Bardakçı -hiç hiç sevmem ama dürüstlüğüne inanırım, doğru gördüğünü söylüyordur ve nedense buna inanıyorum ama aynı konuda da değiliz kendisi ile- dün tv kanalında yine konuşuyordu: "Arşivlere girme yetkim var ama ben bile giremiyorum, zira bazı arşivler kaplı ve açmayacaklar" dedi. Açmazlar... Kaldı ki tarihçi sadece vakanüvüsçüdür bizde, halbuki tarihin bir de mantığını inceleyen teoria olarak tarihi okuyan kesim var ve asıl onlar tarihi okurlar. Velhası özür dileyenler acıyı paylaşmak için dilemişledir, kendileri sorumlu değildir ama sorumlular kendi dedelerini yöneten ve yönlendirenlerdir. Türkiye Halkı "resmi ideoloji" madravalını dinledikten sonra daha çok "sözde" gruplar doğurur. Ve unutmayın bundan 15-20 yıl önce bu Devlet "Kürtler yoktur" diyen ve aslını söyleyen kişileri hain ilan eden ve hapse atan bir Devlet; inanmamak için en iyi kanıt eski sözler ve davranışlardır. Eğer habire sizi kandırıyorsa bilin ki yine kandırıyor. Er geç bunu da inkardan vazgeçeceğiz ama o olana kadar hayrola... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 "Resmi İdeoloji"nin en sevdiğim yeni kavramlarından biri de "sözde" kavramıdır; eğer söylediklerini beğenmiyorsanız o kişileri ya da grubun başına "sözde" lafını koyarsınız ve o kişi ya da kurum işlevsizleşir. Bildiğim kadar ile bunu ilk kez Genelkurmay keşfetti ve türkçeye bunu kattı. PKK ve Apo için "sözde" kavramını kullanarak bunları işlevsizleştirme çabalarına gittiler ve bunu bütün yayın organlarına mecburi bir şey olarak da dikte ettiler. Böylece bizler bu adı geçen kişi ya da grupların başında "sözde" kelimesini görünce yalan olduğunu şıpdatak anlayacaktık.... . . Eğer habire sizi kandırıyorsa bilin ki yine kandırıyor. Er geç bunu da inkardan vazgeçeceğiz ama o olana kadar hayrola... Cok güzel bir aciklama ve yorum. Tümüyle katiliyorum sn seferogullari yorumunuza. Benimde zaten yillardan beri anlamadigim, bas kaldirip yiktigimiz bir devletin islemis olacagi hatalari inadina ört bas etmeye calismamiz. Devlet olarak tüm hakki kendimizde görüyoruz ama sorumlulugu üstlenmiyoruz. Burada aciklamak sitedigim, Osmanli devlet olarak kendi vatandaslari olan Türkiye Ermenilerini Rusya ile isbirligi yapacaklar korkusuyla veya yapiyorlar iddaasi ile sürgüne yolluyor, hemde toplu olarak, cogu yaya, kimisi hasta, yasli, kadin ve cocuk. Bunlar sürgün esnasinda sadece hastaliktan veya acliktan ölmüyorlar bilhassa askerler ve irkcilar tarafindanda katlediliyorlar. Ve hatta bazi Türk Ermenileri hayatlarini kurtarmak icin müslümanliga bile geciyorlar ( Bu günlerde korkudan müslümanliga gecen Ermeni vatandaslarimiz icin Alevi ve Alevi-Kürt deniliyor ve onlar gene böylece hedef gösteriliyor). O devlet kendi planladigi sürgünün hesabini vermek istemiyor ve kendi sorumlulugunu inkar ediyor. Bunu yaparkende Ermeni cetelerinin Türk köylerini basarak Türk'leri öldürdügünü söylüyor. Evet muhakkak Ermeni ceteleri, daha dogrusu Ermeni irkcilari, Osmanliya karsi savasiyoruz diye binlerce mazlum Türk insanlarinada kiymislardir ve bunu buradan inkar edende yok. Ama gene sorumluluk Osmanli devletinde idi. Osmanlilar ne Türkleri Ermeni cetelerine karsi koruyabilmisler nede Türk Ermenilerini Türk irkcilarina ve hatta kendi askerlerine karsi koruyabilmis. Osmanliya nalet okuyan ve yikan cumhuriyet te Osmanliyi halaa korumakta. Anlasilir degil dogrusu. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 "Resmi İdeoloji"nin en sevdiğim yeni kavramlarından biri de "sözde" kavramıdır; eğer söylediklerini beğenmiyorsanız o kişileri ya da grubun başına "sözde" lafını koyarsınız ve o kişi ya da kurum işlevsizleşir. Bildiğim kadar ile bunu ilk kez Genelkurmay keşfetti ve türkçeye bunu kattı. PKK ve Apo için "sözde" kavramını kullanarak bunları işlevsizleştirme çabalarına gittiler ve bunu bütün yayın organlarına mecburi bir şey olarak da dikte ettiler. Böylece bizler bu adı geçen kişi ya da grupların başında "sözde" kelimesini görünce yalan olduğunu şıpdatak anlayacaktık.... . ... Kimmis ayni seyleri söyleyen?Baskin Oran mi?;Taner Akcam mi?;Ahmet Mehmet Altan mi,Cengiz Candar mi,Etyen Mahcupyan mi,Hrant Dink mi yoksa HEPIMIZ ERMENIYIZ diyenler mi,evet derseniz bende sizin evetinizi tastik edecegim, Örnegin Ovannes Kacaznuni onlar gibi demiyor.Ha Ovannes Kacaznuni Ermenidir yani Türk degil,hatirlatmak istedim.Ayrica bircok Ermeni tarihcide yukarda ismi yazili olanlari yalanliyor,Orhan Pamuk aldi nobeli oturdu bir kenara,Ermeni yandaslarinin en önemli adamlarindan biri oldu. Türkiye dogrusunu söylüyor ve Türkiye bu dogru da yalnizda degildir.Siz bakmayin birtakim cikarlar pesinde kosanlara,birilerinin sözcülügünü üslenmis olanlara,aslini inkar ederek aslini savunanlara.Bunlari herkez taniyor. Kürt yok diyen kimmis birde onu aciklasaniz öyle atmasyonla yürümüyor tartismalar,belge de gösterin ki bilelim,kimmis Kürt yok diyen.Türkiye'de ben Kürt'üm diyen hickimse hain ilan edilmemistir,bu bile sizlerin nasil taktiklerle bilendiginizi gösterir. Dogrulari kimse inkar edemez,inkar edilecek birsey olmadigi icin bunu varmis gibi gösterenlere gerekli cevaplari veriyoruz.Ha siz zaten kabul etmissiniz inkar da etmiyorsunuz,aydinlariniz da var sizin hep birlikte kutlayin zaferinizi ama Türk milletini soykirimla suclayan gereken yaniti o milletten gerektiginde alir.Siz önce Ermenilerin katlettigi yarim milyon Türk'ün hesabini verin sonra da Ermeni yandaslari savunmaya calisin. Osmanli'nin sirtindan Türk milletine kimse arkadan vuramaz,Osmanli'ya vurdunuz ama biz vurdurmayacagiz. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 "Resmi İdeoloji"nin en sevdiğim yeni kavramlarından biri de "sözde" kavramıdır; eğer söylediklerini beğenmiyorsanız o kişileri ya da grubun başına "sözde" lafını koyarsınız ve o kişi ya da kurum işlevsizleşir. .. . . Eğer habire sizi kandırıyorsa bilin ki yine kandırıyor. Er geç bunu da inkardan vazgeçeceğiz ama o olana kadar hayrola... arkadaşım,son zamanlarda okuduğum en güzel yorum.Her satırına katılıyorum,çok güzel... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 90 bin askerinin soğuktan ölmesine neden olan Enver Paşa... Enver Paşa'nın torunu kimler varsa, çıksınlar Türk halkından özür dilesinler. Asıl soykırımı Türklere yapmış bu Enver Paşa... Peşinde olduğunuz şey oldukça komik ama gülemiyorum. Boğazına ayak basılıp gırtlağına süngü dayanmış bir ulusu yargılıyorsunuz, silkinip kalktı ve mücadele etti, yok olmadı diye... Olur... Orta Asya'ya da geri dönsünler mi, size uyar mı? "Ahh, nerde o günler" öyle değil mi? Öyle ya, dünyada her devlet, yerleştiği toprakları birbirine gümüş tepside armağan olarak sundu, "yo, olmaz, mahcup olurum" diye almak istemediler, beriki centilmenler "bak ölümü gör" diye ısrar ettiler! Gülme smilisi koyacaktım ama, hiç komik gelmedi. Traji komik smilisi yok muydu acaba? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Kürtleri az biraz tanırım ama herkes kadar sizinde içimizde farklılaşmış çeşit çeşit çeşitleriniz var. Asla bir kürde bakıp ya da az biraz kürt aileye bakıp ya da bölgeye bakıp,her kürt şudur budur diyemeyiz. Ben bir kürt ile evliydim,siz düşünün ne kadar tanıyıp tanımadığımı.. Tanımaksa bir kürt tanıdım, boşandık ama hala konuşuruz.İyi insandır, iyi kalsın..Ailesi peki, iyi insanlardı iyi olacaklar benim için. Etrafımda orda burda tanıdığım nice kürt var, iyi insanlar iyi olarak kalacaklar benim için. Bir de youtube da bizim askerlerimizin araçlarını patlatıp aralarında sevinçle havaya zıplayanlar var, onları da farklı zıplatmak nasip olur İnşALLAH. "Ben Almanya da Türk kökenliyim diyorum,sen diyemezsin çünkü sen tehlikelisin;şeklinde ki yaklaşımınızı bir daha gözde geçirin isterseniz." Gözden geçiriyorum ve yine söylüyorum, Almanyada bir toprak tehditi yok,ama bizde var ve hızla gelişiyor. Doğu tamamen Türklerden arındırılıp adeta iyice Kürtler bölgesi halini aldı. Doğu deyince Kürt demek oldu adeta.Halbu ki ,bir zamanlar Türk ağaların yeriydi,şimdi Kürt aşiretlerinin yeri olarak ilerliyor. Ben size Almanya örneğinde, size ,yani direk sizin şahsınıza yanlış yaptığımı bile bile bunu yaptım. Çünkü sen bendensen,seninle bu konuşmaları yapıyor bile olmayacaktık. Sen Almanyada ben Kürdüm ve Türk vatandaşıyım diyecektin,bizden hiç farkın olmadan.. Bu ülkede de bunu daha daha güzel yapacakken, daha rahat yapman gerekirken, etrafında yıllar içinde Kürt dediğinde oluşan başka bişey seziyorsun.. Değişen ve hızla artan bir mahalle baskısı diyebileceğimiz gerilim artıyor. Niye peki, sence neden. Biz Türkten mi, sen Kürtten mi? Yoksa benim gibi olmayan ve Doğuyu yaşanması çok zor haline getirenler yüzünden mi? yoksa senin gibi olmayan bir gurup hain yüzünden mi?Artık bu ülkeyi parçalamaya ant içmiş ,dağlarda idmanını rahat rahat yapan bir gurup terorist yüzünden mi?Çuval çuval doğum kontrol hapı yardımı alan silahlı teroristler.. Bu ülke ne kadar benimse elbette senin.Burda doğdun, bizimle yaşıyorsun, bizim gibi bak bizimle yazışıyorsun. Biz gibi düşünüyorsun, bazen biz gibi olmayan gibi de .. Hepimiz kadar aynı, hepimiz kadar farklısın. Yazımda bir çuvala bir ekmeğe çıkar anlamında kullanmadım cümleyi, artık bir ekmeğe o çuvala bile nasıl hasret bırakıldıklarını bilerek yazdım bunu. Askeriyenin bazı bölgelerde ,akşam belli saatten sonra sokağa çıkanı nasıl yere indirdiğini bile bile yazdım bunları.Çünkü başka çare yok tehlikeye karşı. O insanların işsizliğe,açlığa ,aşiretler ağalar eline nasıl bırakıldığını bilerek yazdım.Ama yinede o dağlardakiler varya, yinede o izlediklerim varya, onların o hallerde ..neyse.. Ben seni zavallı olarak görmedim,zavallı gördüklerim var sadece.. "insanın kendine ait olan değerlerle yaşama hakkını".. Ya o değerleri ben yaşayamıyorum bu ülkede,dağa mı çıkacağım.Elbette bu ülkede korkunç bir bölücü, kendinden olmayanı tehdit eden sistem var. Kim diyor yok diye. Kim diyor acayip geliştik, insan hakları falan süper olduk diye.. Ya balık baştan kokar hesabı,A dan Z ye her kurumumuz her durumumuz yanlış. Ama bu yanlış bir Ermeni olayında yoktu. Bunu anlatıyoruz işte.. Şu an ,siyasetimizdeki özellikle son 50 yıldır rol oynamış her insanın,baştan aşağı, bizlerden sizlerden,hepimizden özür dilemesi gerekiyor. Hepsinin.. Onlar milletin kültürüne soykırım uyguladılar, bu milletin damarlarına tarihine dinine ırkına her değerine soykırım uyguladılar ve tabi değerler demişken çalınanlardan,soygunlarından bahsetmiyorum bile. Ama biz Ermenilere yanlış yapmadık, aynı koşulda hangi ülke neyi yaparsa o kadarını hatta yine de azını yaptık.Biz kimseye düşman değildik özünde, biz sadece düşmana karşı vatan savunduk.Kimse ,göz göre göre, bile bile tutup bu ülkeden biri gibi adımıza özür dileyemez. Konu bu.. Ermeni'ler ile ilgili yazdıklarımı,daha önce ki iletilerde belirttim;özür dilerim ama bu yanlışlar Ermeni'lerin de dahil olduğu,halkların sisteme kurban olduğu dönem de çok daha barizdi.Bu konuyla ilgili yazacağım tek cümle bu;önceki iletilerime dönebilirsiniz. Öte yandan,samimiyetinize güveniyorum.Tümcelerinizden gerçekten yaşananlardan rahatsız olduğunuzu okuyabiliyorum. Sizi anlıyorum;en azından anlamak için çaba sarfediyorum. Daha önce de belirttiğim gibi;hassasiyetlerinize saygım var.Bu konu da ben de aynı hassasiyeti bekliyorum. "ftoyd" Bu topicte yazılanları,özellikle bu son sayfada ifade edilenleri mutlaka siz de okumuşsunuzdur. Sizin için de çok zor olması gerekmeyen bir söylemde bulunmamam bazı arkadaşlarımızı oldukça rahatsız etmiş.Beni önce çelişmekle daha sonra da bazı yaftalarla değerlendirme yoluna gitmişler. İnsaf diyorum! Tabi ısrarla Kürtler'in varlığını inkar edenleri saymazsak;Kürtler siz bu ülke de ne iseniz o! Benim halkımı eleştirebilmeniz için.önce onların ne yaşadıklarını bilmeniz gerek. Onların nasıl süreçlerde,ne gibi acılar ile sınandığını anlamanız gerek. Taraf olmaya zorlanan bir halkın;taraf olamayaşını derinden hisstmeniz gerek. Bakınız, Bunu çok yazdım;ben de o bölge de doğan,büyüyen ve hala o bölgede yaşayan bir Kürt'üm. Yaşadıklarım,affedeilemez.Mazur görülemez. Şehrin en merkezi yerinde yaşayan ben;güpegündüz sıkılan silahları da gördüm;üstüme mermi yağdıranları da gördüm. Gördüklerimi bu kadar değil! Orada insanların nasıl yok sayıldığını,bir Kürt'ün yaşayıp yaşamamasının birileri için çok da önemli olmadığını....ben halkımın yaşadıklarını gördüm,ben halkımın yaşadıklarına kaderimle ortak oldum. Bunları yaşarken,hiçbir zaman yaşadıklarım ile olan bitenleri değerlendirme yoluna gitmedim.Sordum,anlamaya çalıştım.Bakınız,ben bunları Doğu'da yaşarken,Güney Doğu'da köyleri yakılmış insanları tanıdım,öldürülen,terörist ialn edilen masumları gördüm. Bunları kimse hariçten yaşadığımı düşünmesin. İnanın ki;farkında olduklarım ailem dahil herkesi rahatsız ediyor,ben çığlığa dönüşen acılara nasıl bu kadar basit bakıldığını hala anlamış değilim. Bu kadar basit mi herşey! Arkadaşım,hayatınız da bazı kareler vardır ya;unutamadığınız,içinizi acıtan... Bakın sizinle sadece bir örneğini paylaşayım... Sabaha kadar,pencerelerin önünde ölümün soğukluğunu ensemiz de hisssedrken,komşumuzun küçük kızı elimizde öldü.Hastaneye götüremediğimiz çocuk,biz ölümden korktuğumuz için sadece ateşten,elimiz de öldü. Bu nedir,bunu kim bana açıklayacak? PKK falan demeyin,yaşın yanında kuru yanar da;bu kadar mı yanar? Ben bunları yaşarken,dayatılanı sizler terör ile açıklarken...yine hayır,yine hayır...hatalar yapıldı,iKürtler öldü,bu ülke çok şey kaybetti. İnanın ki;ben bu yaşananlardan o kadar rahatsızım ki. Geçen günlerde en yakın arakadaşım;"size devlet dairelerinde ırkınızı soran var mı?" diye sorduğunda da "vay be" dedim,demek ki "zulüm,devlet dairelerinde sorulan sorularla kıyaslanıyor." Lütfen,herkes bir kez olsun,aldatmacalardan silkinsin.Resmi yalanlardan soyutlansın.Resmi yalanlar sadece ölüm ve kin getirdi. Ç.ok uzun oldu ama;bölgede sadece Kürtler şeklinde ki yaklaşımınız da haklısınız;orada Kürtler yoğun olarak yaşıyor,bu dünde böyleydi.iSTANBUL,iZMİR vs de Kürtler yoğun;bu sizi korkutmasın. Ben yaşadığım bölgeye ait diğer bir gerçeği sizinle paylaşayım;bu bölge.... "her an bombaların patlayacağı bir coğrafya;yakıcı ve acı verici" Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Enver Paşa'nın torunu kimler varsa, çıksınlar Türk halkından özür dilesinler. Asıl soykırımı Türklere yapmış bu Enver Paşa... Peşinde olduğunuz şey oldukça komik ama gülemiyorum. Boğazına ayak basılıp gırtlağına süngü dayanmış bir ulusu yargılıyorsunuz, silkinip kalktı ve mücadele etti, yok olmadı diye... Olur... Orta Asya'ya da geri dönsünler mi, size uyar mı? "Ahh, nerde o günler" öyle değil mi? Öyle ya, dünyada her devlet, yerleştiği toprakları birbirine gümüş tepside armağan olarak sundu, "yo, olmaz, mahcup olurum" diye almak istemediler, beriki centilmenler "bak ölümü gör" diye ısrar ettiler! Gülme smilisi koyacaktım ama, hiç komik gelmedi. Traji komik smilisi yok muydu acaba? Enver Paşa'nın hayalleri size " Boğazına ayak basılıp gırtlağına süngü dayanmış bir ulusu " olarak mı geldi? Asıl trajedi bu! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Sn.Mavi, öyle bir şey yok, sizden Türk ırkına ait Türküm deyin diyen yok. Anlatamadım galiba, Amerikalılar çok farklı, çünkü her biri bir ülkeden gelmiş ve orayı vatan yapmışlar. Dolayısıyla, coğrafi bağlamda bir üst kimlik var. Almanyada ise yaşayan yabancılar oraya yine başka ülkelerden göçenlerdir. Sizin durumunuzla aynı değil, karıştırmayalım. Ben Almanya örneğini tarihsel olarak orada yaşayan Frizler gibi etnik gruplar için verdim. Onlar kendilerine Alman demekten gocunmaz. Bunun gibi siz de Kürt asıllı Türksünüz. Çünkü Türkiye Cum. vatandaşısınız. Türk Kürdüsünüz. Aynı kültürel ortamı, tarihi, kaderi paylaştığımız için, aynı şeyleri tartıştığımız, aynı şeylere güldüğümüz, aynı olaylara şaşırdığımız, aynı müzikleri dinlediğimiz, aynı yemekleri yediğimiz için. Çünkü aynı vatanı, aynı kaderi, aynı tarihi paylaşıyoruz. Irak Kürdü yada İran, Suriye Kürdü ile aynımısınız ? Kürt ırkına ait bir Türk...bunun mantığını anlamış değilim daha lütfen anlatın. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2008 Enver Paşa'nın torunu kimler varsa, çıksınlar Türk halkından özür dilesinler. Asıl soykırımı Türklere yapmış bu Enver Paşa... Peşinde olduğunuz şey oldukça komik ama gülemiyorum. Boğazına ayak basılıp gırtlağına süngü dayanmış bir ulusu yargılıyorsunuz, silkinip kalktı ve mücadele etti, yok olmadı diye... Olur... Orta Asya'ya da geri dönsünler mi, size uyar mı? "Ahh, nerde o günler" öyle değil mi? Öyle ya, dünyada her devlet, yerleştiği toprakları birbirine gümüş tepside armağan olarak sundu, "yo, olmaz, mahcup olurum" diye almak istemediler, beriki centilmenler "bak ölümü gör" diye ısrar ettiler! Gülme smilisi koyacaktım ama, hiç komik gelmedi. Traji komik smilisi yok muydu acaba? Demekki bizlere ezelden beri devletiyin ve devlet adamlarinin yapmis olacagi hatalari devamli positif gör ve hatta hayatta elestirme mantigi kanimiza kadar verilmiski, Enver pasanin 90 bin askeri yanlis bir karardan dolayi ölmelerine sebeb olmasini bile büyük bir zafer olarak algiliyoruz. En büyük trajik yaklasim bu aslinda. Enver pasalar ve onun hizmet ettigi Osmanlinin sayesinde neredeyse ana vatanimiz olan Türkiye'yi bile kaybetmistik, ama ulus olarak kurtulus savasiyla Enver pasalara ve Osmanliya bir hic olduklarini gösterdik. Su Osmanli sevdasndan vazgecelim artik!!! Onlarin bizlere iyi bir mirasi yok, biraktiklari miras belli, cehaletlik ve herkesle hisimlik. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.