Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OBAMA DİYENLER!


mavi olmayan gökyüzü

Önerilen İletiler

OBAMA'DAN BANA NE!

 

Obama’nın Beyaz Saray’a yürüyüşüne bakarak, artık içimizdeki renkleri öldürmeden, kendi siyahlarımızı beyaz hanelerimize kabul sürecimizin başlamasını istiyorum

 

Veronica’yla tanışın. 23 yaşında. Ortagelirli muhafazakâr bir kasaba ailesinin, beyaz, tombul ve çekingen kızı. “Ailem Obama’ya oy vereceğimi bilse herhalde bir daha eve adım atamam” diyor. Daha cesur gençler ise anneleriyle yemeğe otururken üstlerini değiştirip “Vote for Obama Mom” tişörtlerini giyiyorlar. Ailelerini ikna etmek, kendi geleceklerine sahip çıkmak için, ırkçılığı tarihe gömmek için, değişme inandıkları, daha da önemlisi değişimin ancak kendileriyle mümkün olduğunu gördükleri için.

McCain de, Obama da sembol. İki farklı Amerika’nın ve iki farklı Amerikalının sembolü. İşte bu sürece semboller üzerinden baktığımda, bir devrime tanıklık ettiğimi görüyorum. Şöyle düşünün: McCain’in ailesi köle sahibi (birkaç jenerasyon öncesine kadar en büyük üretim çiftliklerinden birine ve binlerce köleye sahipler), Obama’nın ailesinin tarihi ise siyahların ortaklaşa çektiği acılarla dolu. Şimdi köle, sahibini yönetecek. Bunun ortalama beyaz zihniyetli adamda yarattığı tekinsizliği ve sistemde oluşturduğu travmayı ancak devrim sözcüğü karşılar.

 

Değişim olanaklı

 

Evet Obama, Türkiye Kıbrıs’ta “işgalci” konumundadır diyor. Evet Ermeni soykırımını kabul ediyor. Öfkenizi göze alarak söylüyorum ki, bunları önemsemeyerek destekliyorum onu. Hatta söylediklerinin ne kadarını uygulayabileceğini, ne boyutta bir fark yaratabileceğini, ideolojisini bile umursamıyorum.

Çünkü 40 söne önce Martin Luther King’in öldürülmesine sebep hayallerinin gerçekleştiği gün bugün. Çünkü Obama, Kansaslı beyaz bir annesi olmasına rağmen, “ben siyahım” demeyi seçti. Güçlü olanın yanına sığınıp siyah tarihe dokunmadan çok daha rahat bir hayat sürebilecekken, o en riskli olanı yaptı ve kendini olduğu gibi kabul ettirdi. Çünkü Beyaz Saray içine siyahı katarken, Amerika siyah tarihini ve siyah halkını kabul etmiş oluyor.

Peki bundan bir Türk olarak bana ne? İlk olarak, buradaki yüzleşme, kabullenme ve sentez oluşturma sürecinin zaman içinde ve kültürel akış dahilinde, ülkemiz sınırlarına doğru bir yol izleyeceğini umuyorum. Artık içimizdeki renkleri öldürmeden, kendi siyahlarımızı beyaz hanelerimize kabul sürecimizin başlamasını istiyorum. İkincisi ise daha içten bir sebep: Türkiye beni güçsüz olduğuma, hiçbir şeyi değiştiremeyeceğime inandırdı. Yolsuzluklara, politikacıların ikiyüzlülüğüne alışmamı bekledi. Umudumu her defasında kırdı, hatta hayal etmeyi yasakladı. Bir kadın olarak benim susmamı, ikinci sırada kalmayı kabul etmemi hatta bunu istememi bekledi. Ama bu adam, epey uzun süre ikinci sınıfta konaklatılmış bu adam, tüm cesareti ve dürüstlüğü ile sistemin dışından dolaşa dolaşa Amerika’nın başına geldi ve bana bile değişimin umudunu verdi. Kendime güvenimi siyah bakışlarıyla tazeledi.

Elbette onun varlığı, ne Irak’taki ölüleri unutturabilir, ne Guantanamo’daki işkenceleri, ne Hiroşima’yı, ne Kızılderililere yapılanları ne de gücün yarattığı sayısız diğer terörü. Hiçbir şeyi unutturamaz ama bir şeyleri hatırlatabilir. Hem de çok önemli bir şeyleri.

 

IŞIL CİNMEN

New York Üni., Yapımcılık Programı

 

Dünyanın büyük bir sabırsızlıkla beklediği seçimlere az kala;dünya, beyazların kölesi olan siyahilerin efendi olup olmayacağını tartışıyor.

 

Obama,1915 olaylarına bakışıyla,soykırım tartışmalarında açık açık ''Ermeni soykırımını'' kabulleneceğini belirtiyor olsa da bizler yine kölenin efendiliği için dua edeceğiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iktidara gelebilmek icin Amerikada bazi kesimlere tavizler vermek onlarin arzularina 'he'demek bir gelenektir,bizdede son dönemlerde bol keseden(halkin kesesinden)dagitilan 'kömür,yiyecek ve parasal yardimlar'Amerikada yapilanin farkli bir versiyonudur.

Obama bir siyahidir,bu onun sucu degilse bile Irkciligin zirvelerinde olan Avrupa ve Amerikada görev alabilmesi yönünden bir problem teskil eder.Bu nedenle Obama'nin baskan olabilmeside onun her baskan adayi gibi bazi cevrelere vercegi sözlerle daha mümkün olabilmektedir.Ama bir farkli durum daha varki oda Obama'nin rakibi sertlik yanlisi oldugundan Amerikan halkininda kahramanlik filimlerine cok merakli oldugundan secimde tamamen beklentilerin aksi yönünde bir sonuc cikabilir.Türk hükümeti herzaman yaptigi gibi bir ön uyarida bulunmus ve *ermeni iddialari*konusunda Obama'ya gerekli uyariyi yapmistir.Bu Obama'yi ne kadar baglar bilinmez,ama bildigimiz kadari ile herseye ragmen Amerika Türkiye karsiti bir siyaset takip etmektedir.Bunu PKK ve Barzani konusunda biliyoruz.

Ermeni iddialari karsisinda Türkiye hem Avrupa hem Amerika ve hemde kendi icinden kiskaca alinmis bir pozisyondadir.Bu Cumhuriyet hükümetlerinin kayitsiz ve bana ne siyasetleri ile AB ve ABD dayatmasi olan ve demokrasiden cok Türkiyenin altini oyacak tarzda yasalari cikartmis olmalari sonucu olusmus olan bir durumdur.Türkiye icin degilde baskalari icin yasa cikartilirsa sonucuda böyle olur.

Obama'nin baskan olmasi tabiiki kölenin efendi olmasi anlamini tasir,Dünyaya hükmeden bir devlette hala köle efendi zihniyetinin mevcut olmasi Obama'nin köle oldugu halde baskanliga getirebilir olmasi bu secimlerin bir oyun oldugu izlenimini vermektedir bana,Obama baskan olsa bile bence buda bu oyunun sadece bir perdesi olarak tarihe gececektir.Amerikanin bu oyunla neyi amacladigi ise benim zihnimi kurcalamaktadir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Büyük bir merakla seçim sonuçlarını bekliyorum.Politika'nın dediği gibi problem olacak siyahilerin efendiliği.Bakalım,bekleyelim...

 

ABD'de söz seçmenin

 

Amerikalı seçmenler ülkenin 44'üncü başkanını seçmek üzere sandık başına gitti.

 

Bugün yapılacak seçimlerde ABD'nin 44'üncü başkanı belirlenecek

 

BBC'nin Amerika editörü Justin Webb 130 milyondan fazla Amerikalının oy kullanmasının beklendiğini söylüyor.

 

Justin Webb, seçimlere katılım oranının da 1960'dan bu yana en üst düzeyde olmasının beklendiğini de belirtiyor.

 

ABD'de bugüne dek ise 29 milyondan fazla kişinin oy kullandığı sanılıyor.

 

Neredeyse iki yıl süren bir mücadelenin ardından Barack Obama bugün senatörü olduğu Illinois eyaletinde olacak.

 

Cumhuriyetçi aday John McCain de senatörü olduğu Arizona'da kampanyasını sonlandıracak.

 

McCain, kampanyanın son gününde Florida'dan başlayarak ABD'yi doğudan batıya 3000 kilometre katederek Nevada'ya kadar gelmiş, yedi mitingde konuşmalar yapmıştı.

 

Barack Obama, Virginia'da yaptığı son mitinginde seçmenlere tek bir sözü olduğunu söyledi: "Yarın."

 

Obama'nın Ohio ve Pennsylvania gibi kilit eyaletleri de alabileceği tahmin ediliyor.

 

İki adayın Florida eyaletinde başa baş gittikleri belirtiliyor.

 

Florida, 2000'deki başkanlık seçiminde en büyük çekişmenin yaşandığı eyaletlerden biriydi.

 

Cumhuriyetçi George Bush, Demokrat Al Gore karşısındaki zaferi bu eyaletteki az sayıda oy farkıyla kazanmıştı.

 

Seçim sistemi

 

Ülke genelinde önde olmak bir adayın başkanlık seçimini kazanmasına yetmiyor.

 

Her eyaletteki seçmenler, başkan seçecek delegeleri seçiyor.

 

Ama delege sayıları da eyaletlerin büyüklüğüne göre dağıtılmış durumda. Bunların sayısı 538.

 

270 delege sayısına ulaşan ABD'nin yeni başkanı olacak.

 

2000 seçimlerinde demokratların adayı Al Gore, ülke genelinde daha fazla oy almış olmasına rağmen, delege sayısında geride kaldığı için seçilememişti.

 

ABD'de bugün ayrıca Temsilciler Meclisi'nin tümü, Senato'nun üçte birinden fazlası (35 üye) ve bazı eyalet valilikleri için de seçim yapılıyor.

 

Obama'nın acı kaybı

 

Bu arada, Barack Obama'nın anneannesi Madelyn Dunham'ın 85 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

 

Obama'yı büyüten anneannesi Dunham, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu.

 

John McCain ve eşi Cindy, Obama ve ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

 

Palin aklandı

 

Öte yandan Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, Alaska Valisi olduğu dönemde görevini kötüye kullandığı suçlamalarından aklandı.

 

Yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan raporda, "valinin ya da herhangi bir kamu yetkilisinin etik kuralları ihlal ettiğine inanmak için gerekçe bulunamadığı" belirtildi.

 

Daha önce yapılan bir soruşturmada, Palin'in görevini kötüye kullandığı sonucuna varılmıştı.(BBC)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fransız sömürgesi Martinik doğumlu, ünlü, çılgın, antikolonyalist Frantz Fanon’un, ilk kez, 1952’de yayımlanan kendisi kadar ünlü kitabının başlığı buydu (Black Skin White Masks/Peau Noire, Masques Blanc). Bugün yapılan ABD başkanlık seçimlerinde kazanmasına kesin gözüyle bakılan Barack Obama üzerine yazılanlar arasında, bana Fanon’un ünlü aforizmasını hatırlatan eleştiriler vardı.

Barack Obama’nın (çok büyük bir süpriz olmazsa) Başkan seçilmesi, kısa yoldan dudak bükülecek bir şey değil, ama devrim niteliğinde şapka çıkarılacak bir şey de değil. Şapka çıkaracaksak, ABD’nin, kendini yeniden pazarlama dehasına şapka çıkarmak gerek. Mesele dünyada olan biten her şeye aşırı derecede kuşku ile bakmak da değil, sadece devrimci değişimlerin sadece devrimlerle mümkün olduğunu bilmek yeterli.

Evet, Obama gibi en azından derisi siyah, birinin ABD Başkanı olması, hem ABD iç politikası hem de dünya açısından önemli bir gelişme.

Bu mümkün olmasaydı (veya kötü bir süprizle olmazsa), dünya hakkında daha da kötümser olmamız gerekirdi. Obama’nın seçim kaybetmesi, dünyanın en önemli gücüne sahip bir ülkenin, sadece ve sadece derisinin renginden dolayı birini seçmekten imtina etmesi anlamına gelecekti. Irkçılığın bu ölçüde canlı ve güçlü olması çok karanlık bir tabloya işaret eder. Obama, bir ABD pazarlama harikası olarak bile, dünyanın eskisi gibi gitmediğinin, gidemiyeceğinin çok iyi bir işareti olacak.

Ama, sevinilmesi gereken şey bununla başlayıp, bununla bitiyor. Obama’nın son mali krize, (doğal olarak) kör bir muhafazakâr/liberal tepki vermemesi, onu sosyal demokrat veya solcu diye nitelemek için yeterli sebep değil. Diğer taraftan, derisi ile meydan okuduğu ırkçılık konusu bile, Obama’nın tam notla çıktığı bir sınav olmadı. Babasından aldığı ikinci ismi olan Hüseyin’i aklamak bile, Colin Powell’a düştü. Obama, Müslüman ‘suçlamaları’a karşı, tüm gücüyle ne kadar Hıristiyan olduğunu ispat etmeye girişti, o kadar. Unutmayalım, ırkçılık her zaman deri üzerinden olmuyor, bazen siyahlara, bazen Yahudilere ve şimdilerde de Müslümanlara yoğunlaşmış vaziyette.

Dünyanın dört bir yanında, ABD seçimlerini izleyenler için öncelikle önemli olan dış politika konusuna gelince, Obama’dan fazla bir şey beklememek gerektiği konusunda aklı başında herkes hemfikir gözüküyor. Bush ve/veya yeni muhafazakâr dış siyaset doktrininin iflası ortada, yerine kim geçerse geçsin, sözde yumuşak güç politiklarına dönüş yapacağı da aşikar. Obama’nın bu hat dışında bir politika izleyeceğine dair hiçbir belirti yok. Irak’tan makûl çıkış, diplomatik çözümleri önemseme gibi bir-iki muğlak laf dışında tutunulacak bir şey söylemediği gibi, Irak yerine Afganistan’a yüklenmekten bahsediyor. Pakistan’a müdaheleyi savunuyor, sivil ölümüne neden olan son Suriye saldırısına bile laf söylemiyor. Ve unutmayalım, son günlerde Pakistan konusu, Irak’ın önüne geçiyor. Diğer taraftan, dış politika konusunda meşruiyet sorunu olan bir Başkan’ın kendini ispatlamak için, şahinden daha şahin davranmak mecburiyetinde hissetmesi gibi bir baskı her zaman söz konusu olacak.

Obama’nın dış politika konusunda ilkesel bir duruşu olmadığını, Filistin meselesinde yaptığı muazzam U dönüşünden biliyoruz. Filistin konusunda daha önce söylediklerini kelime oyunu ile inkâr ettiği gibi, Küdüs’ü İsrail’in ‘ebedi ve bölünmez’ başkenti ilan ederek, daha Başkan olmadan mecburi şahinleşme örneklerinden ilkini verdi.

Kısacası, Obama, mutlaka kötünün iyisi, ama hayale kapılmayı gerektirecek bir neden yok. Belki hiçbir zaman değildi, ama özellikle bugünlerde, dünyanın içinde bulunduğu tablo, hayale kapılmak için hiç umut vaat etmiyor.

 

(Nuray Mert)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

OBA- MAMA bu gidis hayra alamet degil cunku dunya tersinemi donuyor ne amerika tarihinde bir ilk yasanacak gibi gozukuyor bir bayan demirleydi beklerken tum dunya birden black men tum dunyaya hukmedecek buda benim kafamda bir kac soru uyandiriyor..

USA Uluslar arasi arenada gucunu kaybediyor, amerikanin son kalan gucunu Bush tvde playstation oynuyorum sanarak tukketti ve obamaya devir teslim etmeyi planliyor ve boylece USAyi batirmakta obamaya dusuyor..

Bir digeri ise Obamanin secilmesiyle beraber tum dunyada politik dengeler degiseyecek ve bir cok yerde devam eden savas yerini barisa birakacak..

Saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

OBA- MAMA bu gidis hayra alamet degil cunku dunya tersinemi donuyor ne amerika tarihinde bir ilk yasanacak gibi gozukuyor bir bayan demirleydi beklerken tum dunya birden black men tum dunyaya hukmedecek buda benim kafamda bir kac soru uyandiriyor..

USA Uluslar arasi arenada gucunu kaybediyor, amerikanin son kalan gucunu Bush tvde playstation oynuyorum sanarak tukketti ve obamaya devir teslim etmeyi planliyor ve boylece USAyi batirmakta obamaya dusuyor..

Bir digeri ise Obamanin secilmesiyle beraber tum dunyada politik dengeler degiseyecek ve bir cok yerde devam eden savas yerini barisa birakacak..

Saygilar

 

Barış konusunda pek umutlu değilim;ama yine de bazı şeylerin değişmesi gerektiğini düşünüyorum.Obama'da yeni dünya düzeni gereğini yapacaktır. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

44 No'lu Obama Tarihe Geçti

 

ABD'de Demokrat Partinin Başkan Adayı Barack Obama, ABD Tarihinin 44. Başkanı Seçildi ve İlk Siyahi Başkan Olarak Tarihe Geçti.

 

ABD'de Demokrat Partinin başkan adayı Barack Obama, ABD tarihinin 44. başkanı seçildi ve ilk siyahi başkan olarak tarihe geçti.

 

Kendisiyle aynı adı taşıyan Kenyalı bir baba ile Ann Dunham adlı Kansaslı beyaz bir annenin oğlu olan Obama, 4 Ağustos 1961 Hawai doğumlu. Hawaii Üniversitesinde tanışıp evlenen çift, Obama 2 yaşındayken boşandı. Harvard Üniversitesinde burslu okuyan baba, daha sonra Kenya'ya döndü ve hükümet için çalıştı.

 

Obama 6 yaşındayken, annesi bu kez bir Endonezyalıyla evlendi, aile Cakarta'ya taşındı. Endonezya'da yaşadığı 4 yıl boyunca laik ve Hristiyan okullarına giden Obama, daha sonra büyükanne ve büyükbabasıyla yaşayacağı Hawaii'ye döndü ve eğitimine burada devam etti.

 

New York'taki Columbia Üniversitesinde Siyasal Bilimler okuyan Obama, 1988'de Harvard Hukuk Fakültesine girdi, buradaki öğrenciliği sırasında "Harvard Law Review" dergisinin ilk Afrika kökenli Amerikalı yöneticisi oldu.

 

1996-2004 yılları arasında Illinois eyalet senatörü olan Obama, 2004 yılında da ABD Senatosuna seçildi.

 

Barack Obama, 2007 başında başkan aday adayı olduğunu ilan etmesiyle birlikte, diğer aday adayı, eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary Rodham Clinton ile uzun süreli bir mücadeleye girişti ve zaferini ilan etti.

 

Barack Obama'nın Demokrat Partinin resmen başkan adayı olduğu ise Haziran 2008'de kesinleşti. Obama, seçim kampanyasında "değişim" sloganını kullanan Obama, başkanlık yarışında en çok bağış elde eden lider olarak da rekor kırdı.

 

Barack Obama, 1964 doğumlu ve kendisi gibi Harvard Hukuk Fakültesi mezunu olan Michelle Robinson ile evli. Çiftin, Malia (10) ve Sasha (7) adlı iki kız çocuğu bulunuyor.(alıntı)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2000-2008 yıllarının baş mimarı Sayın Bush,koltuğunu devretmeye hazırlanırken,dünya barış diye haykırmaya devam ediyor.Obama,bu umutların belki de en yoğun yaşandığı isim.Herkes barış diyor,dünya Obama'yı tebrik ederken,ellerinde alınan barışı bir daha diliyor.

 

ABD,siyahilerin zaferini konuşuyor.Obama'nın köyünde,Obama'nın coğrafyasında herkes bizi gör diyor.

 

Ben siyahilerin beyazlara efendiliğini görmekten öte,siyahilerin anavatanlarında söz sahibi olması,rengiyle değil,kimliğiyle varolmasını dileyerek Obama diyenlerdenim.

 

Ne yapılan soykırımlar ne de uygulanan ..... unutulmadı,unutulmayacak.

 

 

Peki ya Obama?

 

Hangi yolu seçecek?

 

Bush'un yaptığı gibi,terörü üretip,gülünç gerkçelerle işgallere devam mı edecek,

 

Kapitalizmi dalga dalga insanın kanına mı işleyecek,

 

Gözdağı mı verecek,

 

.......?

 

yoksa...

 

herkesin kendisinde beklediği,barış ve istikrarı mı sağlayacak.

 

Yeni dünya düzeni beni korkutuyor,kendisini tüm benliği ile alıp,umutları boşa çıkarabilir!

 

Ne diyelim;

 

Efendiliğin, barışa hizmet etmesi umuduyla :)

 

Dersimkalan,çözüm Obama dedi,Yakışıklı,bekleyelim ve görelim dedi(siyasete beraber atılırız,fuzulli işler partisi adı altında),Godzilla da,bana olmaz dedi ve ekledi;Amerikan dizileri(5.30 itibariyle tv karşısında Amerika dizileri fırtınası yaşadım,anlıyorum seni)

 

saygılar!

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bazi ülkelerin siyasileri veya baskanlari savas suclusu olarak uluslararasi mahkemelerde yargilanirken ABD baskani Busch dünyanin en büyük soykirimlarindan birini gerceklestiriyordu Irak'ta.OBAMA diyenler acaba bu soykirimin farkindamidirlar.Obama'nin ilk görevlerinden birinin göreve gelir gelmez Buscha bu soykirimin hesabini sormak olmalidir ama bir bakiyoruz ki Obama *TARIHI ARASTIRDIM VE BAKTIMKI ERMENILERIN BAZI HAKLARI ELLERINDEN ALINMIS*diyor.Bunu kime diyor?Yem atar gibi kendisine oy versinler hesabi güttügü Ermenilere.

Halbuki Obamanin söyle demesi gerekiyordu;*TARIHI ARASTIRDIM VE GÖRDÜM KI ERMENILER TÜRKLERE COK BÜYÜK ZULÜM YAPMISLAR*Obama bunu diyemezdi nedenide Amerikada hem fazla Türk yoktu hemde zengin degillerdi olanlarda.

Obama'nin baskan secilmesine onun yillardir baski altinda yasayan, Beyaz irkin acimasizca her haktan mahrum birakmaya calistigi siyahi toplum acisindan cok sevindim ama onunda bir oy alma ugruna gercekleri bile inkar edebildigine sahit olunca bu sevincim fazla devam etmedi.Amerikada hicbirsey degismedi Beyaz Köskte oturacak olanlarin rengi disinda.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bazi ülkelerin siyasileri veya baskanlari savas suclusu olarak uluslararasi mahkemelerde yargilanirken ABD baskani Busch dünyanin en büyük soykirimlarindan birini gerceklestiriyordu Irak'ta.OBAMA diyenler acaba bu soykirimin farkindamidirlar.Obama'nin ilk görevlerinden birinin göreve gelir gelmez Buscha bu soykirimin hesabini sormak olmalidir ama bir bakiyoruz ki Obama *TARIHI ARASTIRDIM VE BAKTIMKI ERMENILERIN BAZI HAKLARI ELLERINDEN ALINMIS*diyor.Bunu kime diyor?Yem atar gibi kendisine oy versinler hesabi güttügü Ermenilere.

Halbuki Obamanin söyle demesi gerekiyordu;*TARIHI ARASTIRDIM VE GÖRDÜM KI ERMENILER TÜRKLERE COK BÜYÜK ZULÜM YAPMISLAR*Obama bunu diyemezdi nedenide Amerikada hem fazla Türk yoktu hemde zengin degillerdi olanlarda.

Obama'nin baskan secilmesine onun yillardir baski altinda yasayan, Beyaz irkin acimasizca her haktan mahrum birakmaya calistigi siyahi toplum acisindan cok sevindim ama onunda bir oy alma ugruna gercekleri bile inkar edebildigine sahit olunca bu sevincim fazla devam etmedi.Amerikada hicbirsey degismedi Beyaz Köskte oturacak olanlarin rengi disinda.

 

 

saygilarla

Amerikada hicbirsey degismedi Beyaz Köskte oturacak olanlarin rengi disinda.

Sayin politika' onlari yakindan tanidigim icin şöyle diyebilirim.. gözü kararmış olanlarin rengide karardi. bence tehlike dahada büyüdü! böylelerine siyasetde hic bir taviz vermeye gelmez.. tavizin sifir olacak!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bazi ülkelerin siyasileri veya baskanlari savas suclusu olarak uluslararasi mahkemelerde yargilanirken ABD baskani Busch dünyanin en büyük soykirimlarindan birini gerceklestiriyordu Irak'ta.OBAMA diyenler acaba bu soykirimin farkindamidirlar.Obama'nin ilk görevlerinden birinin göreve gelir gelmez Buscha bu soykirimin hesabini sormak olmalidir ama bir bakiyoruz ki Obama *TARIHI ARASTIRDIM VE BAKTIMKI ERMENILERIN BAZI HAKLARI ELLERINDEN ALINMIS*diyor.Bunu kime diyor?Yem atar gibi kendisine oy versinler hesabi güttügü Ermenilere.

Halbuki Obamanin söyle demesi gerekiyordu;*TARIHI ARASTIRDIM VE GÖRDÜM KI ERMENILER TÜRKLERE COK BÜYÜK ZULÜM YAPMISLAR*Obama bunu diyemezdi nedenide Amerikada hem fazla Türk yoktu hemde zengin degillerdi olanlarda.

Obama'nin baskan secilmesine onun yillardir baski altinda yasayan, Beyaz irkin acimasizca her haktan mahrum birakmaya calistigi siyahi toplum acisindan cok sevindim ama onunda bir oy alma ugruna gercekleri bile inkar edebildigine sahit olunca bu sevincim fazla devam etmedi.Amerikada hicbirsey degismedi Beyaz Köskte oturacak olanlarin rengi disinda.

 

 

saygilarla

 

Obama diyenlerin icindeyim sizin dediniz gibi beyaz siyah sorununda boyle bir denisim lazimdi Amerika icin. Oy icin Ermenliler icin oyle demesi bana tuaf gelmedi sonucta iki tarafta isponyolca bile konusmuslardi hispanic kisilerden oy almak icin. Oy almak istiyorsan Amerikadakiler neyi duymak istiyorlarsa onu demelisin ( tabiki kendi inandiklarinida ..). Eger Turkler daha cok olsaydilar ABD 'de belki sizin deniniz gibi * TARIHI ARASTIRDIM VE GÖRDÜM KI ERMENILER TÜRKLERE COK BÜYÜK ZULÜM YAPMISLAR* diye bilirdi ama inandigi icin degil oy icin gecerli olurdu...

 

 

Sayin politika' onlari yakindan tanidigim icin şöyle diyebilirim.. gözü kararmış olanlarin rengide karardi. bence tehlike dahada büyüdü! böylelerine siyasetde hic bir taviz vermeye gelmez.. tavizin sifir olacak!!!

 

Kimleri yakindan tanidinizi anlamadim ama tabiki Obama daha iyi yada daha kotu bit polikaci olur ama simdiden birsey demek yanlis olur bakalim ve gorelim derim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Obama'nın başkan seçilmesi oldukça hoş ama Bush'un artık ABD'nin başında olmaması daha da hoş :)

Ben o yuzden Obama'nın gelişinden çok Bush'un gidişine sevindim ne yalan söyleyeyim... Ha bir de unutmadan;

 

Tanrım bize de bir OBAMA ver...

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zenginin mali zugurtun cenesini yorarmis.. Amerikada secimler olmus obama kazanmis ee hayirli olsun arkadaslar bu durumdan.. Secimdi geldi gecti adamlar simdi ulkelerini kalkindirmak icin bushun biraktigi harabelerden en ufak zararla nasil cikariz diye dusunmeye basliyacaklar savas sadece secimlerdeydi secimler bitti savasta bitti yani bundan bizim siyasetcilerin cikarmasi gereken onemli bir nokta var surtusmeler secim aranelarinda olur meclise geldiginde hangi parti olursa olsun ulkenin menfaati dogrultusunda calismali ulkeyi krize suruklemeden kacinmali ama nerede bizimkiler iktidar ve muhalefet diye bir kutuplasma olusturur camur atan atana halkta ne olursa olsun nasilsa halkin gonlunu secim siralarinda aliriz derler tabi bizim halk nede olsa yarim akillilar agzindan ekmegini alsan kardesim agzimdan niye lokmami aliyorsun demez ustune ustelik birde alkislar...

simdi birakin obamayi mobamayi halkin halktan baska kimsemiz yoktur siyasetcilerde yanimizda yuzumuze gulerler arkamizdan bicaklarlar boyle ogrenmisler cunku...

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben beklenen bu sonuç itibariyle ,artık dünyadaki gidişattan ve olacaklardan daha da endişeliyim. Siyasi gerçekler ile, politik laflar arasında büyük fark vardır.. Ve ben Obama yı hep ,özünde samimiyetsiz ve politik algıladım nedense başından beri. Obama, potansiyel olarak temkinsiz bir şekilde çok fazla hataya sebebiyet verecekmiş gibi geliyor bana.. Neyse, fazla bilmiyorum, fazla denk gelmemeye ve öğrenmemeye çabalıyorum,yani ilgilenmiyorum ama bi şekilde ordan burdan karşıma çıktıkça fikrim geliyor. Paylaşmak istedim, hepsi bu...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hangi bir siyasetci samimiyetciki obama onlardan geri kalsin .. Siyaset adi uzerinde yalan uzerine kurulmus bir duzmecedir her nekadar ilgilenmek istemesekte ABD baskani oldugu icin ister isteme medyada yer verilecektir verilmese dunya batiyor demek olur artik sizde disarida gorurseniz kafani ceviriri gormemezlikten geliniz obamayi :) simdi beyaz sarayin ismi siyah saray diye degisecekmi :unsure:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Tanrım bize de bir OBAMA ver...

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!

 

:lol: Secim gununde kazandini ogrendimde aynisini bende dedim.

 

 

Obamanin bir kac iyi fikirleri var Amerikada yasayanlar icin umarim kolej odeme yardim dusunculerini gerceklesir genclere boylece gercekten yardim etmis olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Obama diyenlerin icindeyim sizin dediniz gibi beyaz siyah sorununda boyle bir denisim lazimdi Amerika icin. Oy icin Ermenliler icin oyle demesi bana tuaf gelmedi sonucta iki tarafta isponyolca bile konusmuslardi hispanic kisilerden oy almak icin. Oy almak istiyorsan Amerikadakiler neyi duymak istiyorlarsa onu demelisin ( tabiki kendi inandiklarinida ..). Eger Turkler daha cok olsaydilar ABD 'de belki sizin deniniz gibi * TARIHI ARASTIRDIM VE GÖRDÜM KI ERMENILER TÜRKLERE COK BÜYÜK ZULÜM YAPMISLAR* diye bilirdi ama inandigi icin degil oy icin gecerli olurdu...

 

 

 

 

Kimleri yakindan tanidinizi anlamadim ama tabiki Obama daha iyi yada daha kotu bit polikaci olur ama simdiden birsey demek yanlis olur bakalim ve gorelim derim.

Kimleri yakindan tanidinizi anlamadim ama tabiki Obama daha iyi yada daha kotu bit polikaci olur ama simdiden birsey demek yanlis olur bakalim ve gorelim derim.

 

 

Secim öncesi Obama Türkiye icin ´işgalci´ dedi! mi demedimi? Ermeni tutumuda belli.. belki herkesin dedigi gibi secim yatirimida diyebilirsin yukardaki yazinlada diyorsun.. klasik olarak ABD Baskanları secim öncesi ve secim sonrası olarak degerlendirilir. secim öncesi vaatleri yerine tam manasiyla getirmezler, getirmeseler dahi bu ele aldiklari konularla dünyayi yönetmeye devam ederler kalkip o taşi kenara koymazlar hedef bir gün o taşin altinda kalmandir onlarin laf olsun diye icraat yaptiklarini görmedim.. benim bildigim onlar icraatlarini günlük olarak ele alip yazmazlar. su anda bütün dünya Obama diyor bu firsatlari tepeceklerinide zannetmiyorum özgürlük abidesi altinda bu dönem yazilanlari bir cok tasi yerine koymaya calisacaklardir.. genetik olarak efendilerine karsi saygin bir kiside basa gecmisken!! unutmadan herkesin yazdigi ve cizdigi gibi ABD de adaylar önce aday olabilmek sonrada ABD Başkanı secilebilmek icin bazı lobilere **** yapar ve taviz verirler..bende bunun sadece bunun lobilerlede sinirli olacagini zannetmiyorum evet Altin cocuk bastadir bu cocuk cok iyi degerlendirelecektir Amerikada milliyetciligin tavan yaptigi dönemdede emekliye ayrilacaktir.. kisacasi Amerikali beyazlar, kenyali zayıf bir ruh halini cok iyi degerlendireceklerdir.. Sayin nyx-fallen angel' bu zayif ruh hallerle sende tanisacaksin multi kultu yasamin icinde ama dikkatli ol her an ortadada birakilabilirsin dostluklarina dikkat! et.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

medyada estirilen "ataları 40 yıl önce otobüsün ön koltuğuna bile oturamıyordu. o şimdi başkan oldu" teranelerini boşverelim. Obama'nın derisi siyah ama. Üst orta sınıfına mensup annesi tarafından beyaz amerikalı olarak yetiştirilmiş bir insan.

 

beyazların mahellesinde büyümüş. beyazların gittiği okullara gitmiş. beyazların mensup olduğu kiliseye mensup.

 

Buna rağmen 80'li yıllardaki kızılderili övgüsünün bir benzeri olarak nedir bu Obama fetişizmi.

 

Obama ne Dr. Martin Luther King'tir. Ne Malcolm X, Ne Huey Newton, Ne de Bobby Seale dir.

 

Obama sadece başkanlığa aday olduktan sonra "ben siyahım" demeyi seçti. Yukarıda ismi zikredilen insanlar ve arkadaşlar zenci hakları için mücadele ederken, Obama derisi siyah bir beyaz Amerika'lı olarak yaşıyordu.

 

O yüzden sanki ömrü ırkçılığa karşı mücadele ile geçmiş bir siyasi liderden bahsediyormuşuz gibi bir dalga estirilmesin.

 

ABD'nin başkanı siyah olunca, çok çok büyük farklar mı olacak ? Yahu bu kadar populizm olur mu ? ABD bu tür sembolik şeyleri aşmış, herbirini sistemin güven tazetelemesi, imaj yenilemesi için kullanma yöntemini kullanan bir ülkedir.

 

Condoleezza Rice , siyah değil miydi ?

 

Colin Powell siyah değil miydi ?

 

Savaş çığırtkanlığı konusunda beyaz şahinlerden bir farkı mı vardı bu insanların ?

 

O yüzden biz vay bir siyah ABD'ye başkan oldu, şöyle olduyu bırakalım. Obama'nın programına, söylemlerine, staretejisine bakalım.

 

ABD'nin yayılmacı, saldırgan politikalarını Bush'la özleştirmek ve Bush'un bireysel tercihleri olarak anlama hatasının bir benzeri. Obama'nın bireysel iradesiyle bunu tersine çevirebileceği yanılsamasıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Obama,samimi midir yada değil midir,bunu zaman gösterecek.

 

Türkler'in Kıbrısta işgalci olarak görülmesi,Ermeni soykırımı iddialarının sahiplenmesi...bunlar sayın Erdoğan'ının deyimiyle seçim vaatleri söylemleri midir yoksa gerçektende Obama tarafından ısrarla vurgulanan söylemlere mi dönüşecektir?

 

Bunu da zaman gösterecek,yalnız şunu unutmayalım;Obama Ermeniler'den bu vaatle ciddi anlamda oy almıştır ve sayın Efendi Türkler'in dediği gibi bu seçim vaatleriyle kalmayacak olanda olabilir.

 

Burada Türkiye'ye büyük iş düşmektedir;ABD Türk hükümetiyle ilişkilerini sıkı tutmak zorunda olabilir,ama bu Sayın Başbakan'ın ''Bush'un koltuğuna oturan aynı yolu izlemeli'' düşüncesini haklı çıkarmaz.

 

Obama,siyahiler için ne anlam ifade etmektedir?

 

Kenya da seçim sonrasi gördüğümüz sevinç gösterileri,Obama'nın köklerine ister istemez dönmesi gerektiğini gösterir.Kenya ondan çok şey bekliyor.Dünya Obama'dan çok şey bekliyor.

 

Dünyanın en büyük gücü ABD,mali kriz,Irak bataklığı,Afganistan...aslında bunlara sömürge demek daha doğru :excl:

 

Bush'tan farklı bir politika izleyeceğini iddia eden Obama,bunu ne kadar yapar bilmiyorum.

 

Seçim vaatleri genel anlamda ekonomik yapılanmalar ve ABD refahı üzerinde kurulu olan Obama bir enkaz ile karşı karşıya.

 

Bunun yanında Iraktaki askerleri çekme,Afganistana kaydırma...bunlar bence daha çok çıkarlarla değişecek.Yani ABD için gereği düşünelecek...

 

Seçim sürecini takip edenler de çok iyi biliyorlardı,Obama siyah mı beyaz mı tartışmalarını.

 

Kenyalı bir baba olsa da köklerinde o beyazların kaderini yaşamış.Endonazya ve Hawai...oldukça iyi bir eğitim...bu ABD'de yaşayan Afrika kökenli siyahilerin yabancı oldukları bir yaşam...

 

Sayın Cyrano,Rice siyahi değil mi sorusu ile anlatmaya çalıştıklarınızı anladım galiba.

 

Renk de çok önemli mi,çok önemli olsa da zaten Obama siyah değil,melez...

 

Dediğiniz gibi bu süreçte Obama'nın yaptığı tek şey...ben siyahiyim demesiydi.Ondan önce siyahiler için mücadale veren,bu davada hayatını kaybedenlerle gelen siyahi bir zafer...

 

Martin Luther King,1955'te, Rosa Parks'in yerini bir beyaza vermeyi red etmesiyle başlayan mücadalenin en etkili isimlerinden biri.Yapılan ulaşım boykotuyla,bazı yasalarda değişime gidilmiş,bu bile siyahiler için oldukça büyük bir varolma mücadalesine dönüşmüştür.Savaş karşıtlığı,sosyalizm içerisinde yerleştirilen siyahi mücadale,Hillary'ın eleştirileri ile beraber Obama tarafından da sahiplenmiştir.

 

''Bir hayalim var'' konuşması dalga dalga gerçekleşecek bir rüyaya dönüşecekken suikat kurbanı olan Martin'nin yanında yer alan,yine bu mücadalenin önemli isimlerinden biri olan Jesse Jackson'un,dağın zirvesinde olan Martin'in gördüklerini siyasi arenada ki siyahilerin varlığı ile daha net olarak gördüğünü belirterek,beklentilerini dile getirdi.

 

Evet,bugün siyahiler Obama ile siyasi zaferi yaşasa da hala yapılacak çok şey var,bunun için diyoruz değişime önayak bir beyaz saray.

 

Bugün ABD'de hapishanelerde,sokaklarda yaşayanlar daha çok siyahlardır.

 

ABD'de ki çocuk ölümleri istatistiklerin en başında siyahiler yer almaktadır,her dört siyahiden biri eğitimsiz ve yoksuldur.

 

Ciddi anlamda bir ekonomik ayrımcılık var,bunun yanında okullarda,hastanelerde itilen de onlardır.

 

Obama bu köklerine sahip çıkmayabilir,beklentileri boşa çıkarabilir.

 

Ama bu siyasi zafer,zihniyette ki ikinci sınıf muamelesinin nasıl da Beyaz Saray ile tepe taslak olabileceğini gösterir.

 

Yakışıklı,bence de kendi siyasilerimize dönelim,ama evimiz dışında yaşananlar da bizi ilgilendiriyorsa,onu da konuşalım...Sevgiler!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Secim öncesi Obama Türkiye icin ´işgalci´ dedi! mi demedimi? Ermeni tutumuda belli.. Sayin nyx-fallen angel' bu zayif ruh hallerle sende tanisacaksin multi kultu yasamin icinde ama dikkatli ol her an ortadada birakilabilirsin dostluklarina dikkat! et.

 

Burda haberlerde fazla Turkiye yada Ermeni hakinda dediklerini gostermedikleri icin ( yada ben gormedim icin) fazla birsey diyemicegim tabiki.

 

Dostuklarimiza herzaman dikkat etmemiz lazim nerde olursak olalim ;)

 

"keep your friends close but your enemies closer" diye bir laf vardir. Arkadaslarini yakin bulundur ama dusmanini dahada yakin tut anlaminda .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Van'da Obama'ya davullu zurnalı kutlama

7 Kasım 2008

Van'da Obama'ya davullu zurnalı kutlama

Van’ın Gürpınar İlçesi Çavuştepe Köyü sakinleri ABD'nin 44'üncü Başkanı seçilen Barack Obama için 44 kurban kesip, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

 

İŞTE KUTLAMADAN FOTOĞRAFLAR

 

Kestikleri kurbanın kanını Obama posterlerine süren köylüler, bir gözü mavi diğer gözü sarı olan Van Kedisi’ni de Beyaz Saray’a göndermeye hazırlanıyor.

 

Köylüler adına konuşan ve DYP'den daha önce milletvekili aday adayı olan Abdulkerim Kulaz, Başkan seçilen Obama’nın başarısını kutlamak ve kendisine karşı duyulan sevgiyi ifade etmek için 44 kurban kestiklerini söyledi. Kulaz, “44 kurbanı Obama’nın ABD’nin 44'üncü Başkanı seçilmesi nedeniyle kestik. Türkiye halkının, başından beri sayın Obama’yı destekliyor olması da kendisine duyduğumuz sevgiyi körüklemiştir” dedi.

 

Van’ın Gürpınar İlçesi Çavuştepe Köyü’nde bir bahçede toplanan yaklaşık 50 köylü, ellerine ‘Sen Gerçek Bir Kahramansın’, ‘Obama Vanlılar Seni Seviyor’, ‘İçimizden Birisin’ ve ‘Seni Seviyoruz’ yazılı pankartlar aldı. Satın alınan kurbanların tören alanına getirilmesi ile başlayan kutlama, ellerde pankartlarla davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. Halayın ardından kurbanlar tekbirlerle Barak Obama’nın posterleri altında kesildi. Kesilen kurbanların kanları da Obama’nın fotoğraflarına sürüldü.

 

‘BARIŞ İÇİN ÇABA SARFEDECEĞİNİ UMUYORUZ’

6773766.jpg

 

Çavuştepe Köyü sakinleri adına konuşan Abdulkerim Kulaz, Obama’nın Başkan seçilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Barack Obama’nın ABD Başkanı olarak seçilmesi dünyada yaşanan demokrasi harekatının en bariz kanıtıdır. Tüm dünyada genel yaşam mantığının değişmiş olması, ırk ve renk ayırımının son bulması da Obama’nın başkan seçilmiş olmasının diğer bir kanıtıdır. Fakir bir aile çocuğu olan, çalışma ve yaşam azmiyle bu zorlu yolda zafer kazanarak ABD’ye Başkan seçilen sayın Obama’nın başarısını kutlamak ve kendisine karşı duymuş olduğumuz sevgiyi ifade etmek için 44 kurban kestik. Türkiye halkının başından beri sayın Obama’yı destekliyor olması da, kendisine duyduğumuz sevgiyi körüklemiştir. Umarız dünya kardeşliği için savaşsız ve kaossuz bir barış ortamı için sayın Obama çaba sarfedecektir. Bu vesiyle ile kendisini tekrar tebrik ediyor. ABD ve dünya adına sayın Obama’nın başkanlığının barış ve umut dolu günlerle geçmesini temenni ediyoruz.”

 

 

Abdulkerim Kulaz, ayrıca dünyaca ünlü bir gözü mavi diğer gözü sarı Van Kedisi’ni ABD Başkanı Barack Obama’ya göndereceklerini söyledi. Düzenlenen tören davetlilere verilen yemekle son buldu. Fahrettin GÖK/VAN, (DHA)

 

............................

bir yorum

**** danıskası bu olsa gerek,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.