Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSLAM KARŞITLIĞININ BÖYLESİ!


drumert

Önerilen İletiler

Çoğu kişi tanır.Deist camiada saygın bir yere sahip.İsmini vermeyeceğim.İslam karşıtlığına bakın ne hallere düşürmüş kendisini:İSLAM DOMUZ ETİNİ YASAKLADI YA ! : "Kaldi ki, domuz besiciligi karlı bir istir. Domuz, bir yılda 15-20 yavru dogurur bir senede. Bir domuz, kesilme zamanına bir seneden kısa surede gelir.Kesilme zamanında 150 kilo tartar....Bugun, et fiyatlarının yukseklıgı karsısında yeterince et alamayan kisiler, domuzun pazara girmesi ile, daha ucuza daha cok et alabilirler...

Devam ediyor beyimiz: " ABD ve Avrupa'nın onde gelen gelismis ulkelerinde, domuz eti bol miktarda, salam, sucuk, sosis, lop et olarak tuketilir. Ve, bu ulkelerin insanları, daha gelismis daha yapılı vucuda sahiptirler, daha uzun boyludurlar. Sporun her sahasında daha basarili olurlar, cunku daha saglam bir vucuda sahiptirler. Beyinleri de daha iyi calısır, bilim-teknik, ekonomi alanında daha ileridedirler. Ulkeleri daha gelismis, daha temizdir. Yollar, evler, arabalar, evlerindeki esyalar, hersey.. Daha gelismis ve daha moderndir. (Bunlar, akıllı olduklarını gosteriyor). Cunku, bu insanlar, cocukluklarından beri "yeterli hayvansal protein ve et" tuketiyorlar. Bu da et verimi yuksek domuz sayesinde oluyor...." DEMEKKİ BİZİM KALKINAMAMAMIZIN SEBEBİ İLİM,OKUMA,DÜŞÜNME ARAŞTIRMAMA EKSİKLİĞİ ...DEĞİL DOMUZ ETİ YEMEMEMİZMİŞ!?...BU ARADA EN SON IRAK, VİETNAM,GERİYE GİDERSEK KIZILDERİLİ,ÇİN,ASYA,HİNDİSTAN,AFRİKA'DAKİ SÖMÜRÜLERİNE BAKMADAN ONLARI DA ÖVMEK ANCAK ESKİ BİR DEVRİMCİ DOMUZ AŞIĞINA AİT BİR ÖZELLİK OLMALI!

Daha bitmedi:ÇOK YAŞAMANIN SIRRI DA ÇÖZÜLDÜ!:SPOR,YÜKSEK YAŞAM STANDARTLARI,BİLGİ..FALAN DEĞİL : " Domuz eti yemeyen Islam ulkelerindeki insanlara gore cok daha fazla yasıyorlar. Demek ki, daha saglıklılar. Demek ki, yedikleri domuz etinin bir zararı yok.. Bilakis, faydası bile olabiliyor..Din yasaklamıs" diyerek, bilimsel gecerligi olmayan kısıtlamaların esiri olmamak lazımdır" BİLİMSEL GEÇERLİLİĞE BAKAR MISINIZ LÜTFEN?!BU ARADA BILIMSEL ISPATLANAN DOMUZUN SAĞLIGA ZARARLARINA GIRMEYECEĞİM BILE !-KANSOREJEN ICERIGI,TRİŞ,AŞIRI YAĞ...VS

Ne diyelim Allah hidayet etsin..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 136
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

İnançlı arkadaşlara soruyorum:

 

1. Domuz eti neden yasaktır?

2. Hiç domuz eti yemişler mi?

3. Domuz eti yasak diye yemeyenler balık tüketir mi?

 

Saygılar...

 

domuz eti yasaktir cunku kuran yasaklamistir bize emri uygulamak duser. ama illa arastirirsan domuz etinde baska hicbir hayvanda yetismeyen insan icin zarali tenyalar vardir ama bunlar onemli degil eger cok yararli bisi olsaydida yasak yasaktir. sen askerlik yaptinmi bilmiyorum ama adami bombos bir arazinin ortasina iki saat nobet yap diye koyarlar dusman gelecek diye mi yoo ucsuz bucaksiz bi yer ama komutanina sorabiliyormusun benim burda ne isim var diye emir emirdir sende allahin askeriysen uygularsin degilden uygulamazsin.

 

yooo hic yemedim merak bile etmedim yiyecek okadar cok sey warki gerek bile duymadim

 

balik eti bildigim kadariyla yasak degildir afiyetle yenilir hamsi nin bugulamasi ayrica guzel olur tavsiye ederim..

 

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

domuz eti yasaktir cunku kuran yasaklamistir bize emri uygulamak duser.

 

Ha anladııııım, herhangi bir mantığı yok yani... :)

 

ama illa arastirirsan domuz etinde baska hicbir hayvanda yetismeyen insan icin zarali tenyalar vardir

 

Pekiiii;

Birincisi, yiyenlere neden bir şey olmuyor? Bu tenyalar sadece müslümanlara mı zarar veriyor :stuart:

İkincisi Muhammed zamanında tenylar biliniyor muydu? :stuart:

 

ama bunlar onemli degil

 

Nasıl önemli değil yaa? Çok da önemli bir nokta... Es geçmeyelim lütfen...

 

eger cok yararli bisi olsaydida yasak yasaktir.

 

Tamam anladım yasaktır da da neden yasaktır? Elbet bir nedeni vardır her halde?

Yoksa dinde her şeyin bir mantığı yok mu?

 

sen askerlik yaptinmi bilmiyorum ama adami bombos bir arazinin ortasina iki saat nobet yap diye koyarlar dusman gelecek diye mi yoo ucsuz bucaksiz bi yer ama komutanina sorabiliyormusun benim burda ne isim var diye emir emirdir sende allahin askeriysen uygularsin degilden uygulamazsin.

 

Askerlikte mantık yoktur derler... Hatta geçende bir inançlı arkadaşımız da "dinde mantık yoktur" demişti...

Şimdi anlaşıldııııı... :stuart: Vallaha yokmuş :)

"Mantık arama, yasak dediysek yasak" :)

 

Olur mu be arkadaşım! Sen askerlik ile dini nasıl aynı kefede incelersin :)

 

yooo hic yemedim merak bile etmedim yiyecek okadar cok sey warki gerek bile duymadim

 

Bence bir denemelisin. Ben denedim. Hasta da olmadım... Tadı da gayet güzel. Ama ağır bir et türü...

 

balik eti bildigim kadariyla yasak degildir afiyetle yenilir hamsi nin bugulamasi ayrica guzel olur tavsiye ederim..

 

Domuz yasaksa balığın da yasaklanması gerekirdi!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnançlı arkadaşlara soruyorum:

 

1. Domuz eti neden yasaktır?

2. Hiç domuz eti yemişler mi?

3. Domuz eti yasak diye yemeyenler balık tüketir mi?

 

Saygılar...

Sayın Yersoy,ben 2 den başlayım.Yedim ve çok lezzetliydi..Tabi çocuk sayılır yaşta ve dinden bi haberken.Tavsiye ederim diyeceğim olmayacak malesef,kısacası yine de Allah diyeceğim ve tavsiyeden vazgeçeceğim..Din dindir,yasak ta yasaktır.Allah yasakladıysa,mutlaka bunda bir güzellik vardır bizler için.Balık olayına gelince ,denizden çıkanı yeriz bol bol helalinden ,niye böyle bir kıyaslama yaptınınız malesef anlaşılamadı.Buyrun bilimsel araştırmaları yapıp domuz etinin faydalarını bulun bana,çünkü aksine çabalayacağınızı çok düşünmüyorum zaten.İlla ayete ters bişey ıspatlamak gerekir sizlere,ya Allah muhafaza ayetlerden biri de bilimsel olarak doğru çıksa..Malesef niceleri gibi güzel ayetleri hiçe sayıp genele haksızlığın yapıldığı ortamda,bu tavır bu eda ile yukardaki mesajınızı gerçekten anlamadım..

Sayın Drumert,bu sözleri kim yazmış bilmem ama baştan sona yalan dolu olduğu gerçek.Ömür uzunluğu,akıl ileriliği..Kimse kusura bakmasın ama ya bizim yaşadığımız yurtdışındaki ülkede bi sıkıntı vardı bu yazılara ters ya da gelişmemizi engelleme yolunda ne yapacağını şaşırmış kişiler,yemeğimiz ile bizimle uğraşmaya başladı.. bilin bakalım neden...

 

Sayın Yersoy,dinliyoruz,buyrun bilimsel araştırmalarla domuz eti hakkında bilgi verin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Yersoy,dinliyoruz,buyrun bilimsel araştırmalarla domuz eti hakkında bilgi verin.

 

Sayın fft, ben beslenme uzmanı değilim. Sağlık konusunda domuzun faydalı mı yoksa zararlı mı olduğunu bilemem. Ülkemizde tüketilen bir şey olmadığı için yaygın değil ve karşılaşmıyoruz bu konuyla. Ban merak ettiğim soruları sordum. Cevap vermek isteyenleri bekliyorum. Benim bu konuda bilimsel açıklama yapmak gibi bir derdim yok... Neden bu yönüyle algılıyorsunuz her iletimi? :) Tamam merak etmeyin, ardında bilimsel bir şey yok sadece merak var :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnançlı arkadaşlara soruyorum:

 

1. Domuz eti neden yasaktır?

2. Hiç domuz eti yemişler mi?

3. Domuz eti yasak diye yemeyenler balık tüketir mi?

 

Saygılar...

Allah birşeyi haram kıldıysa mutlaka insan için o şeyde zarar vardır.Ama dini reddeden arkadaşlar için domuz etinin zararlarını araştırdım.Bakın bilim ne diyor:

ZEHIRLI MADDELER

Domuz eti cok yaglidir. Yenildigi takdirde, bu yag kana gecer. Böylece kan, yag tanecikleriyle dolmus olur. Kandaki bu fazla miktardaki yag; atar damarlarin sertlesmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur.

Ayrica, domuz yagi icerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin disari atilmasi icin, lenf bezlerinin fazla calismalari icab eder. Bu durum, bilhassa cocuklarda lenf dügümlerinin iltihaplanmasi ve sismesi seklinde kendini gösterir. Hasta cocugun bogaz bölgesi anormal bir sekilde siserek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastaliga "domuz hastaligi" (skrofuloz) adi verilir. Hastaligin ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak siser. Ates yükselir, agri baslar ve tehlikeli bir durum ortaya cikar.

FAZLA MIKTARDA KÜKÜRT

Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bag dokusu, kükürt yönünden cok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alinmis olur. Bu fazlaliksa; kikirdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireclenme ve bel fitigi gibi cesitli hastaliklara yol acar.

Domuz eti devamli yenirse, vücuttaki sert kikirdak maddesinin yerini, domuzdan gecen sümüksü bag dokusu alir. Bunun sonucu olarak, kikirdak yumusar; vücut agirligina tahammül edemeyerek altinda ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri peltelesir, yag tabakalari tesekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazi futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuslardir.

ASIRI BÜYÜME

Domuzda büyüme hormonu da cok fazladir. Dogdugu zaman birkacyüz gram olan domuz yavrusu, alti ayda yüz kiloya (!) erisir. Bu kadar süratli gelisme, büyüme hormonunun fazlaligi sebebiyledir.

Domuz etiyle fazla miktarda alinan büyüme hormonu, vücutta doku sisliklerine ve iltihaplanmalara yol acar. Burun, cene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir sekilde büyümesine ve vücudun yaglanmasina sebep olur.

Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelismesine zemin hazirlamasidir. Nitekim domuz kesim isiyle ugrasanlar, erkek domuzlarin belli bir yastan sonra kansere yakalandiklarini ifade ederler.

DERI HASTALIKLARI

Domuz etinin ihtiva ettigi histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kasinti hissi uyandirir. Ekzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastaliklarina zemin hazirlar.

Bu maddeler ayrica; kan cibani, apandisit, safra yollari hastaliklari, toplar ve damar iltihaplari gibi hastaliklara yakalanma ihtimalini artirir. Bu sebeple doktorlar, kalb hastalarina domuz eti yememelerini tavsiye ederler.

DOMUZ ETI VE TRISIN

Domuz eti ile insana bulasan tehlikeli hastaliklardan birisi de Trisin [oku: Trischin] hastaligidir. Domuzlar bu hastaligi trisinli fare yemek veya trisinli domuz eti ile beslenmekle alirlar. Fakat Trisin domuzlarda agir bir hastalik yapmaz. Halbuki insanlarda, cok tehlikeli ve öldürücü bir hastalik meydana getirir.

Domuz etiyle alinan Trisin kurtcuklar, mide ve bagirsak yoluyla kana gecer. Böylece de, bütün vücuda yayilirlar. Trisin kurtcuklari özellikle cene, dil, boyun, yutak ve gögüs bölgelerindeki kas dokularina yerlesirler. Cigneme, konusma ve yutma adelelerinde felcler meydana getirirler. Yine kan damarlarinda tikanikliga, menenjit ve beyin iltihabina sebep olurlar. Bazi agir vakalar, ölümle sonuclanir. Bu hastaligin en kötü tarafiysa, kesin bir tedavi seklinin olmamasidir.

Trisin hastaligi, bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygindir. SIKI veteriner kontrolleri yapilmasina ragmen, Isvec, Ingiltere ve Polonya'da Trisin salginlari görülmektedir.

Yurdumuzdaysa, yerli hristiyanlarin disinda Trisin hastaligi görülmemistir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İyi ya bende merak ettim araştırıyorum netten..Bizimkilerin abartılı yazıları var ama arada işe yarar yazılar da var.. Bana pek bi zararlı göründü anlayacağınız.Şaşırmadım tabii ..Ama mutlaka faydaları da vardır,boşa yaratılmaz hiç birşey.Eğer dinlerin size göre masalsı havasına girmek isterseniz İncil okuyun derim.Domuzla ilgili ilginç ayet var.Daha bi çekici olur sizler için..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah birşeyi haram kıldıysa mutlaka insan için o şeyde zarar vardır.Ama dini reddeden arkadaşlar için domuz etinin zararlarını araştırdım.Bakın bilim ne diyor:

 

1. Yahu onca zararı var bu etin de, tüketenler neden bu kadar sağlıksız değil?

2. Tüketenler acaba sürekli domuz eti mi yiyor?

3. İslam dini sürekli tüketimi değil tamamen yasakladıysa oldukça zararlı olmalı.

4. Tekrardan, bu kadar zararlı ise tüketenler neden bu kadar sağlıksız değil?

5. O kadar da zararlı değilse neden yazaklanmış?

5. İslama inananlar bu yasağa uyuyor da, çok daha tehlikeli maddelerden, örneğin sigaradan ve alkolden neden uzak duramıyor? Bunlar dinde serbest mi?

6. Domuz eti yasak diye yemeyen ama sigara-içki içen bir sürü insan var... Bu nasıl çelişkiii?

7. Domuz eti deyince neden çok daha hassas karşılanıyor?

8. İslam dinine göre neden yasaklanmıştır?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1. Yahu onca zararı var bu etin de, tüketenler neden bu kadar sağlıksız değil?

2. Tüketenler acaba sürekli domuz eti mi yiyor?

3. İslam dini sürekli tüketimi değil tamamen yasakladıysa oldukça zararlı olmalı.

4. Tekrardan, bu kadar zararlı ise tüketenler neden bu kadar sağlıksız değil?

5. O kadar da zararlı değilse neden yazaklanmış?

5. İslama inananlar bu yasağa uyuyor da, çok daha tehlikeli maddelerden, örneğin sigaradan ve alkolden neden uzak duramıyor? Bunlar dinde serbest mi?

6. Domuz eti yasak diye yemeyen ama sigara-içki içen bir sürü insan var... Bu nasıl çelişkiii?

7. Domuz eti deyince neden çok daha hassas karşılanıyor?

8. İslam dinine göre neden yasaklanmıştır?

Sen tüketenlerin sağlıksız olmadıklarını nerden biliyosun.İlla ölmeleri mi lazım adamların.İkincisi biz yasaktan bahsediyoruz sen müslümanların neden çok alkol sigara kullandıklarını soruyorsun.Sigara,alkol de yasak İslamda ama çok kullanmaları,müslümanların yanlışıdır konuyla ne alakası var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Yine dayanamayacağım :)

 

Aşağıda domuz etinin yasaklandığı ayetler mevcut:

 

Burada neler haram kılınmış? Leş, kan ve domuz...

 

Zaten aklı başında herkes leş ve kanı yasaklar. Bu ayrı...

 

Bakara 173

Allah size ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Her kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına saldırmadan ve haddi aşmadan bir miktar yemesinde günah yoktur. Şüphe yok ki Allah çokça bağışlayan çokça esirgeyendir.

 

Bu arada aç kalırsan yiyebilirsin. Ama bizim müslümanlar ölür de yemez, çok iyi biliyorum :)

 

Mâide 3

Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı............

 

En’âm 145

De ki: Bana vahyolunanda, leş veya akıtılmış kan yahut domuz eti -ki pisliğin kendisidir- ya da günah işlenerek Allah'tan başkası adına kesilmiş bir hayvandan başka, yiyecek kimseye haram kılınmış birşey bulamıyorum. Başkasına zarar vermemek ve sınırı aşmamak üzere kim (bunlardan) yemek zorunda kalırsa bilsin ki Rabbin bağışlayan ve esirgeyendir.

 

Nahl 115

(Allah) size, sadece ölü hayvanı kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanı haram kıldı. Ancak kim mecbur kalırsa (başkalarının haklarına) saldırmaksızın, sınırı da aşmadan (bunlardan yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayan, pek esirgeyendir.

 

Bu arada ne kadar da tekrar var değil mi?

 

Ben bu durumu merak edip cami hocasına sorduğumda, hadislere dayanarak domuzun kendi pisliği içinde yattığı ve pisliğiini yediği için haram kılındığını söylemişti. Bu konu çok iliginç geldi bana. Bir gün balık tuttuk, kefal... Hocaya da götürdüm. Bir güzel afiyetle yemiş :) Sonra hocaya sordum "Hocam kefal de pislik yiyen ve özellikle de pisliğin olduğu yerde büyüyen bir balık... Bu neden haram değil?" Hiç bir şey söyleyemedi: "Haram kılınsaydı kılınırdı"...

 

Demek ki, dini öğretilerde mantık yok... Yasak mı yasak! Ama neden? Bilinmiyor...

 

Ftyod,, güzel bir yere değinmiş. Eğer hıristiyanlıkta da domuz eti için bu şekilde söyleniyorsa, ayetin kökeninin nereye vardığı açıklanmış olur.

 

Neymiş domuz eti şu nedenlerden yasaklanmışmış... Yahu, kırmızı etin her türlüsü bu şekilde zararlı. Boşuna beyaz et tüketin demiyorlar ha?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen tüketenlerin sağlıksız olmadıklarını nerden biliyosun.İlla ölmeleri mi lazım adamların.İ

 

Senden benden sağlıklı oldukları kesin :)

Buna itirazı olan var mı? Yok...

Domuz eti tüketen ülkelerle bizim sağlımızı karşılaştır bakalım...

Diğer etmenleri düşünmeye gerek yok. Yasaklanan bir şeyi yiyorlarsa, hele de yukarıda anlatılan kadar zararlı bir şey ise her halükarda sağlık durumlarının pek de iyi olmaması lazım...

 

kincisi biz yasaktan bahsediyoruz sen müslümanların neden çok alkol sigara kullandıklarını soruyorsun.Sigara,alkol de yasak İslamda ama çok kullanmaları,müslümanların yanlışıdır konuyla ne alakası var.

 

İçki-sigara da yasak ama domuz eti deyince akan sular duruyor. Ortada bir çelişki var. Dile getiriyorum. Ya bu müslümanlar Kuran'a gerektiği biçimde uymuyor, sözde yaşıyor, ya da başka bir sorun var...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen tüketenlerin sağlıksız olmadıklarını nerden biliyosun.İlla ölmeleri mi lazım adamların.İkincisi biz yasaktan bahsediyoruz sen müslümanların neden çok alkol sigara kullandıklarını soruyorsun.Sigara,alkol de yasak İslamda ama çok kullanmaları,müslümanların yanlışıdır konuyla ne alakası var.

 

 

ya drumert adamin ustune gitmeyen bu kadar :) adamin domuz yiyecegi varsada yemicek artik :) birakin yesin diledigi kadar :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya drumert adamin ustune gitmeyen bu kadar :) adamin domuz yiyecegi varsada yemicek artik :) birakin yesin diledigi kadar :)

 

Ben neyin sağlıklı neyin sağlıksız olduğuna onun bunun demesiyle karar vermem. Merak etme sen :)

Siz sorularıma cevap verin. Polemik yaratmayın. Tartışacaksanız tartışın... :)

Yukarıda size gerekli cevap ve soruları yönelttim. Siz önce onları bir düşünün...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen tüketenlerin sağlıksız olmadıklarını nerden biliyosun.İlla ölmeleri mi lazım adamların.İkincisi biz yasaktan bahsediyoruz sen müslümanların neden çok alkol sigara kullandıklarını soruyorsun.Sigara,alkol de yasak İslamda ama çok kullanmaları,müslümanların yanlışıdır konuyla ne alakası var.

 

Walla kardeşim...

Size şunu söyliyeyim..

Geçen yıl Fransa Paristeydim...

Ve fransız garsonun tavsiye ettiği şarap ile mükemmel soslu bir domuz eti yedim ki sorma...

Burda bulsam yerimde...

Yok dinen yasakmışta, şöyleymişte, falanmışta, filanmışta...

Mış mış ta mış mış..

Ne oldu yani öldükmü şimdi....

Cehenneme mi gideceğim tanrının yarattığı bir hayvanı yediğim için...

Yaratmasın o da..

Solumdaki şeytana uydum ve yedim..

Hep meleğe uymakta koyar insana be kardeşim... :lol::lol:

O da melek değilmi...

Melek...

Peki sonuç..

Cehenemlikim şimdi yani öylemi?...

Eeee gideyim...

Ne olacak..

Sende hurilerle urmalara orda olacaksın...

E ben yanacağım..

Ne için..

Domuz eti yediğim için...

Alan razı veren razı...

Üstelik Ne yediğime kimseyi karışmasın...

Siz değilmisiniz herşey insanlar için yaratılmıştır diyen...

E bende bir tattım ve çok lezzetliydi...

Hiç çekinmeden yerim ve hesabını veririmde...

Aaa bu arada bahşiş tabiki...

Üstü kalsın lütfen... ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Walla kardeşim...

Size şunu söyliyeyim..

Geçen yıl Fransa Paristeydim...

Ve fransız garsonun tavsiye ettiği şarap ile mükemmel soslu bir domuz eti yedim ki sorma...

Burda bulsam yerimde...

Yok dinen yasakmışta, şöyleymişte, falanmışta, filanmışta...

Mış mış ta mış mış..

Ne oldu yani öldükmü şimdi....

Cehenneme mi gideceğim tanrının yarattığı bir hayvanı yediğim için...

Yaratmasın o da..

Solumdaki şeytana uydum ve yedim..

Hep meleğe uymakta koyar insana be kardeşim... :lol::lol:

O da melek değilmi...

Melek...

Peki sonuç..

Cehenemlikim şimdi yani öylemi?...

Eeee gideyim...

Ne olacak..

Sende hurilerle urmalara orda olacaksın...

E ben yanacağım..

Ne için..

Domuz eti yediğim için...

Alan razı veren razı...

Üstelik Ne yediğime kimseyi karışmasın...

Siz değilmisiniz herşey insanlar için yaratılmıştır diyen...

E bende bir tattım ve çok lezzetliydi...

Hiç çekinmeden yerim ve hesabını veririmde...

Aaa bu arada bahşiş tabiki...

Üstü kalsın lütfen... ;)

Afiyet olsun dostum.Allah'ın yasakladığı birşey yapmışsın ama hemen cehennememi gideceğim diyerek müslümanlıktan ne kadar anladığını belli etme bari.Senin nereye gideceğini ben bilemem.Belki bir iyiliğinden dolayı Allah o yanlışlarını da bir anda siliverir ve seni cennetine koyar inşallah.Allah öcü değildir kardeşim.Bu müslümanlar Allah'ı öle tanıttılar belki sana ama o kafandaki Allah tasavvurunu bir an önce sil bence.

Bir de ricam sürekli cennetteki hurileri filan ağzınıza alıp müslümanların inancıyla alay etmeyin olur mu?Niye mi?Çünkü belki birgün Allah sana da hidayet eder de sonra bu alay ettiğin şeylerden utanırsın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah birşeyi haram kıldıysa mutlaka insan için o şeyde zarar vardır.Ama dini reddeden arkadaşlar için domuz etinin zararlarını araştırdım.Bakın bilim ne diyor:

ZEHIRLI MADDELER

FAZLA MIKTARDA KÜKÜRT

ASIRI BÜYÜME

DERI HASTALIKLARI

DOMUZ ETI VE TRISIN

 

Vallah, eline saglik bu arastirmada zahmet etmissiniz!

 

Bende arastirdim:

 

Islamiyette domuz eti yemeyi Muhammed, arkadaslari ile birlikte hazirladigi Kuran da yasaklamistir. Bunu da yahudilikten kopya etmistir. Muslumanlara niye bu yasagin oldugu soruldugunda "domuz eti zararli da ondan dolayi yasaklanmistir.." derler. Halbuki, saglikli bir sekilde uretilen domuz eti, saglikli bir sekilde uretilen dana ya da koyun etinden farkli degildir.

 

Tabii ki, saglik için temizlik son derece onemlidir. Temiz olmayan bir toplumda her turlu hastalik ihtimali artar. Et veya sebze, hangi tip gida maddesi olursa olsun, temiz ortamda yetistirilmeli, temiz ortamda hazirlanmali ve temiz ortamda yenmelidir ki, bedene hastalik bulastirici mikrop ve maddeler giremesin.

 

Aksi halde, domuz da hastalik yayar, koyun da, kuzu da, dana da, tavuk da, hindi de, balik da..

 

Insanlar Arasinda Ortalama Insan Omru istatistiklerine bakinca, domuz eti yiyen ulkelerde, niye daha fazla yasiyorlar? Niye domuz eti yiyen ulkelerde "akil" daha iyi calisiyor, daha iyi icatlar yapiyorlar, daha hizli kosuyorlar, daha fazla dunya sampiyonluklarini kazaniyorlar, sporlarda, olimpiyatlarda.

 

Daha, daha, ve daha ... ornekler istermisiniz?

 

Siz yalniz Kuran'dan bahsediyorsunuz. Iyikide Kuran sizlere "git kendinizi bir göle atin" dememis. O zaman yinede kendinizi ona uygun bir sekilde yasamayi mi tercih ederdiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın yersoy,bu kez güzel bir konu yakaladınız.Gerçekten de haramlar,alıntıladığınız ayetlerde olan şekliyledir.buna istinaden,bizim taraflarda İçkinin haramlığı kabulü vardır. Ama ben müslümanım diyen insanın önüne içki koymanızla ,domuz eti koymanız arasında uçurumlar yaratılır.Kimse etin bi tadına bakayım demez ama evelallah ben müslümanım deyip içebilir bazı şahsiyetler.Bu durumda da benim sürekli vurguladığım şey yine çıkar karşıma.İnsanız,insana özgü hatalarla yaşarız.Öğrendiklerimiz şekillenir içinde bulunduğumuz toplumla,farklı farklı kimlikler,kültürler kazanırız.Ama bir topluluğun kültüründen kaynaklanan kötü bir izlenim,nedense onların bağlı olduğu düzenin suçu oluverir.Hani yasaları koyarsınız,hırsızlık suçtur ve cezası budur dersiniz.Ama biri tutar hırsızlık yapar,derken kalkar başka biri,derken bir genel hırsızlık artışı yaşanır.Bahane çoktur,yasalar yetersizdir ve caydarıcı değildir,yasa suçludur adeta.Yasada sıkıntı vardır adeta.Ama sorun sadece hırsızlık yapanın kendindedir.O her koşulda,içinde kötülük barındıran suça eğilimli bir kimliktir.

Kısacası ,kişilerin hataları dine mal edilemez.Allah Kitabında, içecek ve yemek konusunda gereği gibi uyarısını vermiştir.Müslümanlar uymuyor diye bu dinin sıkıntısı olamaz.Bu insanların kalbinde olan Allahla aralarında ki iletişim sorunudur. Ha sigara örneği vermişsiniz,neredeyse 17-18 yıl içtim.Üstelikte hep severek içtim.Hep en büyük keyfim olmuştur sigara.Ama kimsenin bana bıraktıramayacağını düşündüğüm sigarayı,Kuran sayesinde bıraktım geçen sene 2 Ocak ta.Evet ,Kuran bir incelikler bütünüdür,Kuran hayatımızı en güzel hale dönüştürmemiz için bir yol göstericidir.O sadece ahir hayat Kitabı değildir,hem ölüm öncesi dünyamız hem ölüm sonrası dünyamız için faydalar ve güzellikler bütünüdür,eğer üzerimize ölüm kaza olmazsa..Allah ne dilerse şüphesiz..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vallah, eline saglik bu arastirmada zahmet etmissiniz!

 

Bende arastirdim:

 

Islamiyette domuz eti yemeyi Muhammed, arkadaslari ile birlikte hazirladigi Kuran da yasaklamistir. Bunu da yahudilikten kopya etmistir. Muslumanlara niye bu yasagin oldugu soruldugunda "domuz eti zararli da ondan dolayi yasaklanmistir.." derler. Halbuki, saglikli bir sekilde uretilen domuz eti, saglikli bir sekilde uretilen dana ya da koyun etinden farkli degildir.

 

Tabii ki, saglik için temizlik son derece onemlidir. Temiz olmayan bir toplumda her turlu hastalik ihtimali artar. Et veya sebze, hangi tip gida maddesi olursa olsun, temiz ortamda yetistirilmeli, temiz ortamda hazirlanmali ve temiz ortamda yenmelidir ki, bedene hastalik bulastirici mikrop ve maddeler giremesin.

 

Aksi halde, domuz da hastalik yayar, koyun da, kuzu da, dana da, tavuk da, hindi de, balik da..

 

Insanlar Arasinda Ortalama Insan Omru istatistiklerine bakinca, domuz eti yiyen ulkelerde, niye daha fazla yasiyorlar? Niye domuz eti yiyen ulkelerde "akil" daha iyi calisiyor, daha iyi icatlar yapiyorlar, daha hizli kosuyorlar, daha fazla dunya sampiyonluklarini kazaniyorlar, sporlarda, olimpiyatlarda.

 

Daha, daha, ve daha ... ornekler istermisiniz?

 

Siz yalniz Kuran'dan bahsediyorsunuz. Iyikide Kuran sizlere "git kendinizi bir göle atin" dememis. O zaman yinede kendinizi ona uygun bir sekilde yasamayi mi tercih ederdiniz?

Yahudilikteki şeklini anlatır mısınız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Afiyet olsun dostum.Allah'ın yasakladığı birşey yapmışsın ama hemen cehennememi gideceğim diyerek müslümanlıktan ne kadar anladığını belli etme bari.Senin nereye gideceğini ben bilemem.Belki bir iyiliğinden dolayı Allah o yanlışlarını da bir anda siliverir ve seni cennetine koyar inşallah.Allah öcü değildir kardeşim.Bu müslümanlar Allah'ı öle tanıttılar belki sana ama o kafandaki Allah tasavvurunu bir an önce sil bence.

Bir de ricam sürekli cennetteki hurileri filan ağzınıza alıp müslümanların inancıyla alay etmeyin olur mu?Niye mi?Çünkü belki birgün Allah sana da hidayet eder de sonra bu alay ettiğin şeylerden utanırsın..

 

Utanmam utanmam....

Siz merak etmeyin olurmu?...

Cenneteki hurilere gelince...

Bak orada durun işte...

Nedenmi?...

Çünkü onların cinsinden hala şüpheliyim...

Öyleki cennette erkeklere verilen huriler var...

Yani erkek egemen bir cennet...

Eee ozaman kadınlar...

İnanın Kadınları da düşünür dururum...

Yanı onlara düşen huriler...

Onları nasıl açıklarsınız çok merak ediyorum...

Ben işin içinden çıkamadım...

Merakımı hoş görün lütfen

Bir bayan olarak/bayanların yerine kendinizi koyarak siz ne düşünüyorsunuz..

Cevap vermeden önce kurandan birkaç kaynak sunmak istiyorum..

Öncelikle huri kavramı geçen ayetleri okuyalım:

-İşte böyle! Onları iri gözlü hurilerle de eşleştirmişizdir.(Duhan-54)

-"Ve biz onları parlak,iri gözlü hurilerle eşleştirmişizdir.(Tur-20)

-Cibinliklerde gizlenip duran huriler.. (Rahman-72)

-İri gözlü huriler… Titizlikle korunan inciler misali;yaptıklarına karşılık olarak. (Vakıa-22-24)

Evet cevabınız nedir..

Merak işte.. ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yahudilikteki şeklini anlatır mısınız?

 

 

Tevrat:

 

Levililer

 

11: 7 Domuz çatal ve yarık tırnaklıdır, ama geviş getirmez. Sizin için kirli sayılır.

11: 8 Bu hayvanların etini yemeyecek, leşine dokunmayacaksınız, sizin için kirlidir.

Kuran:

 

"Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." (2/173)

 

 

Muhammed, bu kitabi kendi menfaatlerini saglamak icin yazmis olmasi lazim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslüman arkadaşlar, ne ayetlerde nede hadislerde domuzun denen yasak olduğuna dair beir delil olmadığı halde işte efendim domuzda tenyalar varmış,insan sağlığına zararları varmış, domuz eşini kıskanmazmış, pislik yermiş gibisinden bir sürü kılıf uyduruyorlar.

 

İyi tamam. Peki normalde helal olan hayvanların, besmelesiz kesilmesi halinde islama göre yenilmesi haram.

 

En’âm 121 Üzerine Allah'ın adı anılmadan kesilen hayvanlardan yemeyin. Kuşkusuz bu büyük günahtır. Gerçekten şeytanlar dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için telkinde bulunurlar. Eğer onlara uyarsanız şüphesiz siz de Allah'a ortak koşanlar olursunuz

 

Besmele çekilmeyince helal olan hayvanlarada mı tenyalar giriyor,ve zararlı hale geliyor otomatikmen ?

 

Buna nasıl kılıf bulacaksınız çok merak ediyorum ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Utanmam utanmam....

Siz merak etmeyin olurmu?...

Cenneteki hurilere gelince...

Bak orada durun işte...

Nedenmi?...

Çünkü onların cinsinden hala şüpheliyim...

Öyleki cennette erkeklere verilen huriler var...

Yani erkek egemen bir cennet...

Eee ozaman kadınlar...

İnanın Kadınları da düşünür dururum...

Yanı onlara düşen huriler...

Onları nasıl açıklarsınız çok merak ediyorum...

Ben işin içinden çıkamadım...

Merakımı hoş görün lütfen

Bir bayan olarak/bayanların yerine kendinizi koyarak siz ne düşünüyorsunuz..

Cevap vermeden önce kurandan birkaç kaynak sunmak istiyorum..

Öncelikle huri kavramı geçen ayetleri okuyalım:

-İşte böyle! Onları iri gözlü hurilerle de eşleştirmişizdir.(Duhan-54)

-"Ve biz onları parlak,iri gözlü hurilerle eşleştirmişizdir.(Tur-20)

-Cibinliklerde gizlenip duran huriler.. (Rahman-72)

-İri gözlü huriler… Titizlikle korunan inciler misali;yaptıklarına karşılık olarak. (Vakıa-22-24)

Evet cevabınız nedir..

Merak işte.. ;)

Huri,,

oku bakayım Huri

Adı neymiş HuRi

tekrarlayayım mı?

 

HuRi..

Var mı bu yaratılmışın nasıl bişey olduğuna dair şahitliğiniz??başladık yine ya..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.