Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Otobüste önümde duran kişinin elinde bir kağıt vardı.Dini yazılar yazıyordu kağıtta.

kağıdının arkasını çevirdi

bu başlık yazıyordu;

--------------------------------------------------------------------------------

NAMAZ KILMAYANDAN HAYVANlLAR BİLE KAÇAR (daha sonra kağıdı cebine koyduğu için okuyamadım ama bazı forumlarda aynı başlıkla başlayan bu yazıyı buldum)

Peygamberimiz bir gün çölde abdest alırken bir devenin kendisine doğru koşarak korkuyla geldiğini görür.Arkasından da bir adam deveyi kovalamaktadır. Deve peygamberimiz deveyi durdurur. Devenin sahibi gelir. Peygamberimiz adama deveyi neden kovaladığını sorar.

Adam;

Efendimiz bu deve hep huysuzluk etmekte sabaha kadar ahırda tepinip durmakta. Bende huysuz olduğu için onu kesmek istedim.O da kaçtı.

Efendimiz (s.a.v);

Birde deveyi dinleyelim bakalım. der

Bunun üzerine deve dile gelir ve konuşur;

Efendimiz, sahibim ve ev halkı her gece yatsı namazını kılmadan yatıyorlar.Ben bundan çok rahatsız oluyorum.Çünkü ALLAH´ın azabına uğramaktan korkarım.Şeytan secde etmediği için ALLAH´ın azabına uğramış ve cehennemin ateşinde yanacaktır.Sahibim yatsı namazını kılmadığı için bende bundan korkarım.

Bunun üzerine devenin sahibi çok şaşırmış.Peygamberimiz (s.a.v), bunlar doğrumu diye adama sormuş.Adam hemen tevbe ederek bundan sonra yatsı namazını kılmaya söz vermiş.NAMAZLARIMIZI KILALIM KILMAYA ÖZEN GÖSTERELİM.BİR HAYVAN BİLE BUNUN ÖNEMİNİ BİLMEKTE.HUŞU İÇİNDE NAMAZ KILANLARA NE MUTLU.

-----------------------------------------------------

adamın elinde gördüğüm kağıtta bir de şu başlık vardı;

"NAMAZ'I TERKETMENİN KORKUNÇ SONUÇLARI"

araştırdım "°"Sizi cehenneme sürükleyen sebep nedir? Derler ki: 'Biz namaz kılanlardan değildik'." Müddessir/42" diye başlayıp ürkütücü şekilde devam eden açıklamalar var.

Soruyorum şimdi " islam hosgoru dinidir" derler bunları okuyuınca pekte hoşgörülen birşey olduğunu sanmıyorum.Yanlış anlaşılmasın ben namaz kılınmasın ayrıca kimsye de birşey olmasın cezalandırılmasın demiyorum.Din'en verilen görevlerimiz ,ödevlerimiz var yapmıyıruz,yapamıyoruz vs... Ama böyle midir? Doğrusu bu mudur?

• Cevaplar 54
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Demek ki değilmiş "hoşgörü dini" sn Godzilla.Kuran ayetlerini biraz araştıran herkes bunu zaten görebiliyor.Yukarda anlatılan hikaye de La Fontain'in fabl larına rakip olabilecek güzellikte.

Gönderi tarihi:
Demek ki değilmiş "hoşgörü dini" sn Godzilla.Kuran ayetlerini biraz araştıran herkes bunu zaten görebiliyor.Yukarda anlatılan hikaye de La Fontain'in fabl larına rakip olabilecek güzellikte.

maalesef öyle ya birileri kafasına göre yorumluyor

ya da yorumlarıyla kafa yapıyorlar

çok hevesliler var şeyh şıh vs........ olmayaa

Gönderi tarihi:

Soruyorum şimdi " islam hosgoru dinidir" derler bunları okuyuınca pekte hoşgörülen birşey olduğunu sanmıyorum.Yanlış anlaşılmasın ben namaz kılınmasın ayrıca kimsye de birşey olmasın cezalandırılmasın demiyorum.Din'en verilen görevlerimiz ,ödevlerimiz var yapmıyıruz,yapamıyoruz vs... Ama böyle midir? Doğrusu bu mudur?

" islam hosgoru dinidir" olabilir, eger bebeklerle evlenmeye musade istersen, kadinlari ikinci sinif insan olarak kabul ederseniz, diger inanclara nefret ederseniz, "Kan davasini" benimsiyorsaniz, koleligi benimsiyorsaniz, vb ... Bunlara inanmiyorsaniz, o zaman, belki " islam hosgoru din degildir" ihtimali olabilir!

Gönderi tarihi:

Bazi deyimler insanlari yönlendirmek icin kullanilir,namazin elzem oldugunu belitmek icin de öyle bir söz söylenmis olabilir.Ayetlerden bahsederken bazi arkadaslarin takindiklari tavir,Danimarkada basilan Muhammed karikatürleri gibi olmasi cok ilginc.Birseye inanmayabilirsiniz ama inananlarla alay etme hakkinizda yoktur.Evet Islamiyette bircok konu maalesef saptirilmis ve insanlara bir öcü gibi tanitilmis ve halada öyledir.Dünyanin hicbir ülkesindeki okulda sira aralarinda namaz kilan ögrenci yoktur,teneffüsü firsat bilip namaza durmak ancak Türkiyede mümkündür ve yanitta hazirdir;Ne var bunda bu kadar büyütcek,cocuklar namazlarini kiliyorlar.

Yukarda verdigim örnek bir hayal ürünü degildir,Milli Egitime bagli bir okulda yasanan olaydir yani birdefalik degildirlokul müdürüde ne varki bunda diyebilmektedir.Erbakan gelene kadar bu ülkede sanki müslümanlik yoktu,sanki tüm kadinlar inacsizdi,Erbakanla baslatilan geriye dönüs(ki ben buna geriye dönüs diyorum)tüm hiziyla devam etmektedir.Dersinizki millet müslüman oldu birdenbire,basini acik tutanlar inanmayanlar olarak görülmeye baslandi.Bakiyorumda Erbakandan önce hic müslüman olmadigini düsünüyorum .öyle ya bir türban savasi veriliyor,Allahin adin agzina alan herkez türban diyorda baska birsey demiyor,önceleri varmiydi böyle birsey yoktu demekki müslümanda yoktuki simdi herkes müslüman oldu.

Ülkemizde insanlar maalesef hicbir konuda yeterli ve saglikli bilgiye sahip degiller bu nedenle bu insanlari Allah ve Kuran adiyla rahatca istediginiz gibi kullanabilirsiniz.Kadinlari ikinci sinif olarak daha dogrusu mal olarak görebilirsiniz,onlara sen müslpümansin falan ayette yaziyor türban tak kafana diye tehdit ederek türban taktirabilirsiniz,bakmayin türban takanlarin afra tafra gezinmelerine,afra tafra gezinmek kendini mal olarak kullandirmadigin sürece hakkindir.Sen kendini köle yaptirmissin ama havandanda gecilmiyor.

Iste "Namaz kilmayandan hayvanlar bile kacar" denmesini böyle algilamak gerekir.Hayvan kendisini sevene sokulur sevmeyendende kacar bunun namazla niyazla ilgisi yoktur.Her iki kisiden birisi evinde hayvan besliyor bunlarin hepsi namazmi kiliyor,güldürmeyin insani lütfen.

saygilarla

Gönderi tarihi:

İslam hoşgörü dini olsaydı, Kuran'da inanmayanlara onca hakaret olmazdı.

Benim şu an bir kedim ve bir tavşanım var. Önceden köpeklerim de oldu. Ama hiç biri namaz kılmadığım için kaçmadılar.

Hepsi, sevgime sevgiyle karşılık verdiler.

O adamın eline o kağıdı kimbilir kimler tutuşturdu ve beynini yıkadı. Kimbilir...

Gönderi tarihi:

karşınıza bir aslan bir kaplan veya timsah çıktığında namaz kılmadığınız için hepsi sizden kaçabilir.

işte böyle saçmalıklarla, korkutmayla, tehditlerle inandıramazsınız aksine dahada çok itici olursunuz.

sanki yeni bir din yaratılıyor 10 senedir, bildiklerimiz, duyduklarımızdan sonra hiçbir şey bilmediğimiz gibi bir duruma götürüyor bizi

tamamıyle bölünüyoruz dinen, vicdanen ve alenen.

Allah sonumuzu hayır etsin.Ama başkalarının bana ürküterek anlattığı değil, benim bildiğim affeden ve iyiliği bol olan Allah.

Gönderi tarihi:
karşınıza bir aslan bir kaplan veya timsah çıktığında namaz kılmadığınız için hepsi sizden kaçabilir.

sanki yeni bir din yaratılıyor 10 senedir, bildiklerimiz, duyduklarımızdan sonra hiçbir şey bilmediğimiz gibi bir duruma götürüyor bizi

tamamıyle bölünüyoruz dinen, vicdanen ve alenen.

Allah sonumuzu hayır etsin.Ama başkalarının bana ürküterek anlattığı değil, benim bildiğim affeden ve iyiliği bol olan Allah.

Yeni bir din yaratılıyor ve sonuçları korkunç oluyor .Arkadaşların islam ülkesi diye örnek gösterdikleri de tam da bu türden.Ben şunu anlamıyorum,dalga geçilip durulan kadının ikinci planlığı falan gibi konular bütün hristiyan alemi ya da yahudi alemi için de geçerli olgular iken,neden bu insanların çoğu medeni olarak gösterilir,vay efendim reform yapmışlar bilmem ne olmuş.Kimse kusura bakmasın.Medeni dediğimiz ya da diyemediğimiz her sorun,külliyen,topluca bütün dünyanın sorunu.Kimse nedense asırlardır tam bir medeniyetlik kavramına erişemedi,ne o , sevgili dini olmayanlar,şimdi bütün suç dinlerin mi? hani dinsizlerin medeni ülke kuralları ve sistemleri.Çok mu azlar ne köklü bir değişim için,yok yok merak ediyorum değiştirseniz dünyayı neler yaparsınız.

Uyduruk dinler uyduruk söylemlerle bir dine leke sürdürenler hesabını nasıl verecek gün gelir bilmem ama,artık bu kadarına da pes diyorum.Ben de dinsizken en büyük yaşam sevincim kedimdi.Benim boynumdan başka bir yerde yatmazdı yavruşum.Keşke yaşasaydı da namaz kılarken eğilince saçımı başımı cırmalasaydı.Nolcak şimdi..Uf ya,sıktı bu milletin halleri,dediğin gibi kardeşim,Allah sonumuzu hayır etsin,bu yazıları yazdıkları yetmiyormuş gibi çoğaltıp dağıtanları,ya artık şaştım,daha neler duyacağız bakalım.

Gönderi tarihi:

İNSAN,ın namazı iki rekattan ibarettir..birinci rekat karanlıktan korktuğu içindir(bilginin aydınlığına ulaşmadan önceki düşünce hali)secdesi..

İkinci rekat ise..gece karanlığından gün ışımasıyla çevresi hakkında görerek bilgi sahibi olduktan sonra korkacak bir şey yokmuş diyerek ettiği şükür,teşekkür secdesidir.. :)

Birde HAYAT namazı vardır..bu namaz suret namazında nasıl duruluyorsa HUZURDA..

Gözü yanlışa kaymıyacak..eli harama uzanmayacak..ayağı fenaya doğru yürümeyecek..dili yalan söylemeyecek..vs..vs..yani Huzurda duruyormuş gibi huzurlu ve doğru yaşayacak..sabah yataktan kalkınca başlayıp yatağa girene kadar süren bir namaz yani..Daim namazda derler..yada orta namazı derler..bu namazın diğer namaz gibi kazasıda olmaz..çünki yaşanmış bir gün tekrar yaşanamaz.. :)

Din nasihattir..dini ritüellerin içerisindede nasihatler vardır..alınması gereken bu nasihatlerdir.. :) söz konusu broşürdeki korku tablosu,anlatım o broşürü hazırlayanların korkuları ve hezeyanları..yada taraftarlarını taraflarında tutabildikleri tek kanal..KORKU kanalı..gülün geçin :D:D:D

Gönderi tarihi:
Efendimiz (s.a.v);

Birde deveyi dinleyelim bakalım. der

Bunun üzerine deve dile gelir ve konuşur;

Efendimiz, sahibim ve ev halkı her gece yatsı namazını kılmadan yatıyorlar.Ben bundan çok rahatsız oluyorum.Çünkü ALLAH´ın azabına uğramaktan korkarım.Şeytan secde etmediği için ALLAH´ın azabına uğramış ve cehennemin ateşinde yanacaktır.Sahibim yatsı namazını kılmadığı için bende bundan korkarım.

deve konuşmaz !

Gönderi tarihi:
deve konuşmaz !

Deve neki, inançlılar dağı taşı bile konuşturuyor hayallerinde.

Gönderi tarihi:

Birşeyler daha söylersek, inançlılar şimdi de; "kutsalımıza, konuşan develerimize saldırıyorlar" diyecekler.

Gönderi tarihi:
Yeni bir din yaratılıyor ve sonuçları korkunç oluyor .Arkadaşların islam ülkesi diye örnek gösterdikleri de tam da bu türden.Ben şunu anlamıyorum,dalga geçilip durulan kadının ikinci planlığı falan gibi konular bütün hristiyan alemi ya da yahudi alemi için de geçerli olgular iken,neden bu insanların çoğu medeni olarak gösterilir,vay efendim reform yapmışlar bilmem ne olmuş.Kimse kusura bakmasın.Medeni dediğimiz ya da diyemediğimiz her sorun,külliyen,topluca bütün dünyanın sorunu.Kimse nedense asırlardır tam bir medeniyetlik kavramına erişemedi,ne o , sevgili dini olmayanlar,şimdi bütün suç dinlerin mi? hani dinsizlerin medeni ülke kuralları ve sistemleri.Çok mu azlar ne köklü bir değişim için,yok yok merak ediyorum değiştirseniz dünyayı neler yaparsınız.

Uyduruk dinler uyduruk söylemlerle bir dine leke sürdürenler hesabını nasıl verecek gün gelir bilmem ama,artık bu kadarına da pes diyorum.Ben de dinsizken en büyük yaşam sevincim kedimdi.Benim boynumdan başka bir yerde yatmazdı yavruşum.Keşke yaşasaydı da namaz kılarken eğilince saçımı başımı cırmalasaydı.Nolcak şimdi..Uf ya,sıktı bu milletin halleri,dediğin gibi kardeşim,Allah sonumuzu hayır etsin,bu yazıları yazdıkları yetmiyormuş gibi çoğaltıp dağıtanları,ya artık şaştım,daha neler duyacağız bakalım.

Sevgili Ftoyt,Kadinlar dünyanin her tarafinda ikinci siniftir ama Avrupa dedigimiz cografyada yasayan kadinlar haklarini bizden sonra kazanmis olsalar bile bugün icin istisnalar disinda kendine güvenen,kendini ezdirmeyen kullandirmayan ve yasalarla korunma altina alinmis karsi cinsin zorlada olsa saygi duydugu varlik olmuslardir.Aslinda bu asamaya kadinlar kendi kendileri caba göstererek gelmistir.Avrupada erkek kadina su partiye oy ver diyemez demez.Avrupada erkek kadina söyle giyeceksin böyle gezeceksin diyemez demez.Avrupada kadin inancini kendince uygular ama devletin karsisina cikipta inanc kavgasi vermez.Cünkü Avrupada yasalar herseyi bir karar altina almis neyi kimin nasil yapacaginida belirlemistir,bunlarin disina cikmak suctur.Insan haklari,ögrenim haklari falanlar filanlar bunlar sadece Devlete saygi duyulmayan,sistemi begenilmeyen,sisteme karsi olanlarin yönettigi ülkelerde olur ki aynisida bizde olmaktadir.Demokrasinin arkasina saklan devleti yikmaya calis,nasil olsa din iman deyince bizdeki insan kümeleri devleti vatani bayragi önemsemiyor,bu insan kümeleri icin ha dipcik altinda olmussun ha olmamissin birsey ifade etmiyor önemli olan yarabbi sükür kafam kapali tamam bitti olay.Bu nedenle hayvanlar namaz kilmayandan kacar sözüne inananlar cogunluktadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bir de çocuklar için üretilen cizgi filmlerde... Bu gibi şeylere inananların da hepsi sanki çocuk...

Develer konusurdu. Aynı zamanlarda, Muhammed'in Çesme Olan Parmaklarından Sular Akardı, yürüyen Ağaçlar vardı, yemekler Üfürükle Çoğalırdı, İkiye Bölünen Aydede vardı, ağlayan Kütük vardı, ....

şimdi bende bir kütük gibi ağlamak hissediyorum!

Gönderi tarihi:
Develer konusurdu. Aynı zamanlarda, Muhammed'in Çesme Olan Parmaklarından Sular Akardı, yürüyen Ağaçlar vardı, yemekler Üfürükle Çoğalırdı, İkiye Bölünen Aydede vardı, ağlayan Kütük vardı, ....

şimdi bende bir kütük gibi ağlamak hissediyorum!

Daha eski filmlere gidecek olursak: Denizler ikiye yarılırdı, balıktan ekmek, sudan şarap olurdu, cüzzamlılar birden iyileşir, körler birden görmeye başlardı, vs. vs. vs.

Gönderi tarihi:
Otobüste önümde duran kişinin elinde bir kağıt vardı.Dini yazılar yazıyordu kağıtta.

Ahh be arkadaşım :)

O adam bırak bindiği otobüsü haketmeyi, yaktığı oksijeni haketmiyor...

Bu gibi zihniyetlerden konuşmayı bilmeyen ****** bile kaçar derim de başka bir şey demem!

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Soruyorum şimdi " islam hosgoru dinidir" derler bunları okuyuınca pekte hoşgörülen birşey olduğunu sanmıyorum.Yanlış anlaşılmasın ben namaz kılınmasın ayrıca kimsye de birşey olmasın cezalandırılmasın demiyorum.Din'en verilen görevlerimiz ,ödevlerimiz var yapmıyıruz,yapamıyoruz vs... Ama böyle midir? Doğrusu bu mudur? [/b]

Laikligi Dinin icine sokacagiz baska caresi kalmadi! Nasil din siyasetin icine giriyorsa Laiklikde dinin icine girmelidir

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:

Namaz denen şeyi müzlümanlardan binlerce yıl önce budistler kılıyodu. Hala da kılıyolar, onlar namazkar der, internette araştırın namaz kılan budistlerin binlerce resmi ve videosu var. Bunun neden olduğu belli, islamiyetin ortaya çıktığı yeri araştırdığınızda taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor.

Gönderi tarihi:
Namaz denen şeyi müzlümanlardan binlerce yıl önce budistler kılıyodu. Hala da kılıyolar, onlar namazkar der, internette araştırın namaz kılan budistlerin binlerce resmi ve videosu var. Bunun neden olduğu belli, islamiyetin ortaya çıktığı yeri araştırdığınızda taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor.

O resimlerin adreslerini versen daha inandırıcı olmazmı?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.