Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Anayasal düzen cogunluk partisinin tekelinde olan bir düzen degildir,anayasal düzen halkin cogunlugunun istedigini degil tüm halkin istedigini uygulamayi öngörür,eger türbani halkin cogunlugu istiyor o zaman türban yasasi haklidirdan yola cikarsaniz türban karsi olanlari hangi zeminde degerlendireceksiniz.Ben cogunlugum diyerek halkin sadece bir kesimine dolayisile kendi dogrularina göre yönetme tarzini anayasal düzen diyerek gecistiremezsiniz.O zaman halkn cogunlugu Islam devleti istiyor,cogunluk AKP de degistirsin rejimi,sizin söylediginizden bu anlam cikmaktadir.Anayasal düzen sadece halkin cogunlugunun dediginin olmasi degildir,iste böyle olmadigi icin AKP anayasayida kendine göre degistirmek istemektedir.

Diktatörlük nedir diye sormussunuz,diktatörlük ben en dogrusunu bilirim,istedigimi yaparim demektir en kaba tarifiyle,cünkü diktatörlüklerdede baska partiler vardir ama gücleri yoktur.Bu nedenle diktatörlügü ya anlamini bilmiyorsun diyerek kimseyi bilgisiz olarak nitelemeye calismayin,diktatörlükte sadece iktidar partisinin borusu öter ülkenin hayati sorunlarinda.Demokraside ise tam tersi yasanir,yine iktidar söz sahibidir ama eger ülkenin hayati bir sorunu gündemde ise birlik ve beraberlik icinde cözümlenir.Bunun böyle olmadigini iste hem türban yasasinda hem vakiflar yasasinda ve daha bircok hayati konularda cikartilan ve sadece iktidarin baskisi ile olusmus yasalarda görmekteyiz.(Burhan Kuzu'nun,Amudada kalksalar bu olacaktir)demesi bile AKP nin dikta hevesini ortaya koyar,bu konuda fazla tartismak istemiyorum.

saygilarla

Çok duyduk bu vakte kadar demokrasi laflarını güzel kardeşim,çok duyduk...

Benim anladığım,gördüğüm bu ülkede devletin kemikleşmiş,çerçevelenmiş,kale içine alınmış kendisinden başkasını her zaman düşman gören Atatürkçülük(!) diye tabir edilen(Ne kadar Atatürkçüdür yorumunu millet yapıyor...)anlayışın tahakkümü var...

Bu anlayışa göre bu ülkenin demokratik yapısı içinde seçime girmesi ve iktidar olması gereken tek partisi var...Bu anlayışa göre bu devlet onlara Atatürk'ten miras kaldı...İlkelerini tek doğru anlayan ve de yaşatan odur...Bu ülkede bir iş yapılacaksa o anlayışın dışında yapılan her şey bu ülkeye ihanettir,gericiliktir,demokratik değildir...

Uzlaşma kelimesinin tanımını da onlar yapar,dinin tanımını da onlar yapar, ne kadar Atatürk'ü sevdiğinin ıspat noktası da onların ağzından çıkacak kelimelere bağlıdır,laiklik sadece onların dediği kadar geçerlidir ve de doğrudur...

Vay be demokrasiye bak bu ülkede bu zamana kadar yapılanlar ne kadar da demokratik değil mi?

Çoğunluğun tahakkümü olmazmış demokraside ondan dolayı 550 milletvekili de anayasal çerçevede bir konuda yasa çıkarsa bunun hiçbir değeri yoktur demokratik olarak bunun doğruluğu önce o ülkenin sahiplerine bir sorulmalı demokratik olan bu...

Demokrasiden bahsedeceksin,çoğunluğun tahakkümü olmaz diyeceksin sonra özellikle türbanla ilgili bir yasağı ortaya koyarken kimseye sormayacaksın? Halka mı sordun da koydun bu yasağı yoksa azınlık olarak çoğunluğa tahakküm mü ediyorsun şeklinde bir soruya da herhalde bu ülkede Atatürkçü,demokratik,laik yüzlerce cevap bulunur ki çoğunluk da önemli değildir bu ülkede...Daha doğru bir tabir kullanırsak halk önemli değildir bu ülkede...

Söze bak da hangi demokratik ülkenin demokrasi anlayışıyla yönetildiğine şaşma!Korkuyoruz,çoğunluk önemli olursa yarın halk ''şeriat isterim!'' derse ne olur, bu demokratik midir?Aman yarabbi, daha halkın ne istediğini bilmiyorsunuz,halka değer vermiyorsunuz,halka güvenmiyorsunuz kalkmışsınız bu halk yarın bunu da yapabilir o zaman ne olacak diyorsunuz...

Demokrasiymiş...

Al sana demokrasi...Cumhuriyetin kuruluşu çatlak ses var,kapat muhalefet partisini...Devrimlerin yerleşmesi için o dönemde şarttı tabi bu...ama demokrasi...

Yıl 1960 çatlak ses balans ayarı demokrasiye kapat halkın seçtiği Demokrat Parti'yi...Adı ne bunun, darbe değil demokrasi...Kim yapıyor bunları...Ülkenin hakiki sahipleri, ben demiyorum kendileri öyle zannediyor...

1970 muhtırası,1980 darbesi,28 Şubat,28 Nisan...bütün bunlar niçin yapıldı...demokrasiden uzaklaşan ülkenin demokrasi rayına oturması için...Halka ne mesaj verildi...Bak hatalısın,yanlış kişiler seçiyorsun,sen farkında değilsin...

Her seferinde ne oldu yanlış kişileri halk tekrar başa getirdi... Bu halkın mesajı değildir de nedir söyler misiniz?Ama halkın verdiği mesaj da önemli değildir değil mi,zaten korkulacak eğilimlerin içinde sizce...

Sizin ne kadar demokratik olduğunuzu,halkın sizin demokratik söylemlerinize ne kadar itibar ettiğini bir araştırın da görün...Siz halktan korkuyorsunuz,hiç şüpheniz olmasın halk da sizden korkuyor...

Bu halka Allah rızası için şu gerçek dini,demokrasiyi,laikliği,bilimi,sosyal hukuk devletini millete örnek olup gösterin de bu yanlışlardan kurtulsun,sizi de doğru anlasın,din bezirganlarının da müşterisi olmasın(AKP'ye de oy vermesin...)...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Ders alınacak bir söz AFRİKADAN.......

Batılılar geldiklerinde ellerinde incil, bizim elimizde topraklarımız vardı.

Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler.

Gözümüzü açtığımızda ise;

bizim elimizde incil, onların elinde topraklarımız vardı.

Kenya Kurucu Devlet Başkanı .....

Ders alınacak bir söz de TÜRKİYEDEN.....

Akp geldiğinde elimizde özgürlük,laiklik,cumhuriyet vardı

Bize,kömür verdiler,aşevinde yemek verdiler,gözümüzü kapayarak tekrar oy atmamızı istediler

gözümüzü açtığımızda ise,

bizim başımızda türban,yüzümüzde sakal,onların elinde ise para,iktidar vardı..

TC vatandaşı ......

Gönderi tarihi:

Bize,kömür verdiler,aşevinde yemek verdiler,gözümüzü kapayarak tekrar oy atmamızı istediler

TC vatandaşı ......

bildigimiz halde, gördügümüz halde, yasadigimiz halde..

ileriye degil.. atigimiz her adim, geriye giden artik oldugunu bildigimiz halde

hersey gözler önünde..gözterilmesine gerek yok

ben bu olanlara artik bir anlam veremez oldum Deepblue, inan ki anlayamiyorum

neden birisi kalkip yeter diyemiyor

onca zaman yönetenlerin eserlerini gördük

cekilin gidin denmiyor....... ( fazlami oldum burada bilmiyorum ama icimden geldigi gibi yazdim )

sira gelsin baskalarina, sira gelsin Türkiye Cumhuriyetini gercekten ileriye götürenlere..

Gönderi tarihi:
Ders alınacak bir söz AFRİKADAN.......

Batılılar geldiklerinde ellerinde incil, bizim elimizde topraklarımız vardı.

Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler.

Gözümüzü açtığımızda ise;

bizim elimizde incil, onların elinde topraklarımız vardı.

Kenya Kurucu Devlet Başkanı .....

TC vatandaşı ......

Türban bu ülkede siyasi bir simgedir.

Türban bu ülkede sadece saç baş örtmekle kalmıyor, saç başla birlikte hükümetin ayıplarını da örtüyor, işte sırf bu sebepten bile türban, siyasidir...

Türkiye'de bir iç savaş sürüyor ama kimse bunun farkında değil...

Türkiye özelleştiriliyor, toprakları satılıyor, bunların hepsi kasıtlı.

Bu hükümetin tek bir amacı var; o da bu ülkeye zarar veremeyecekse bile en azından toprak bütünlüğünün bozulmasını sağlamak...

Herkes DTP'yi bölücülükle suçlarken, asıl işi AKP yapıyor ama hala uyanmadı bu Türkiye halkı, hala uyanmadı... Ne biçim bir uykuymuş bu ya... Ne bitmez, ne alınmaz bir uykuymuş ki hala uykusunu alamadı bu milllet...

...

Aslında çok sevdiğim bir söz vardı onu da sözlerimin sonuna eklemek istiyorum ama o söze de inanmıyorum artık :( İnanmıyorum çünkü bu ülke için bu söz, bana artık olması zor, hayal ürünü bir söz gibi görünüyor... Yine de yazacağım, hani ne olur ne olmaz... Belki uyanışa bir katkım olur...

Halklar hükümetlerden değil, hükümetler halklardan korkmalı

Gönderi tarihi:

Bir şey soracağım yalnız dürüstçe cevap verilmesini istiyorum...

Farzı misal iktidarda CHP var ve türban-başörtüsü yasağını onlar kaldırıyor,türban karşıtlarının tepkileri aynı olurmuydu?

Gönderi tarihi:

Türban bu ülkede sadece saç baş örtmekle kalmıyor, saç başla birlikte hükümetin ayıplarını da örtüyor, işte sırf bu sebepten bile türban, siyasidir...

Bu hükümetin tek bir amacı var; o da bu ülkeye zarar veremeyecekse bile en azından toprak bütünlüğünün bozulmasını sağlamak...

Herkes DTP'yi bölücülükle suçlarken, asıl işi AKP yapıyor ama hala uyanmadı bu Türkiye halkı, hala uyanmadı... Ne biçim bir uykuymuş bu ya... Ne bitmez, ne alınmaz bir uykuymuş ki hala uykusunu alamadı bu milllet...

...

Aslında çok sevdiğim bir söz vardı onu da sözlerimin sonuna eklemek istiyorum ama o söze de inanmıyorum artık :( İnanmıyorum çünkü bu ülke için bu söz, bana artık olması zor, hayal ürünü bir söz gibi görünüyor... Yine de yazacağım, hani ne olur ne olmaz... Belki uyanışa bir katkım olur...

Türkiye Sevr ile bölündügünde bu millet yine uykudaydi,birileri milletin kulagina bosver gelsinler bizi adam ederler diyordu ve millet Izmir'e ayak basan Yunan'i ve arkasindaki Ingiliz'i kurtarici olarak görüyordu.Seyhülislamlar yani müslümanlari yönlendirenler ise Yunanliya Ingilize karsi cikanlari eskiya diye adlandiriyorlardi,aynen bugün AB ne karsi cikanlara Türkiyenin satilmasina karsi cikanlara neredeyse hain diyenler gibi.Halk uyandirildi ve bir Kurtulus yani bagimsizlik savasi verdik.Bu bagimszlik tam 27 yil devam edebildi,DP ile tekrar boyunduruk altina sokulduk,ve AKP ilede son asamasina geldik,yani Bagimsizlik savasindan 27 yil sonrasina kadar bu milletin uykusu kacmis 1950 ile tekrar uyutulmaya baslanmistir hala uyumaktadir,sanirimki bu sefer pek uyandirilacaga benzemiyor artik.cünkü depresyona girmesin diye halka türban sakinlestiricisini verdiler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Mademki halk dogruyu secebiliyor sizce o zaman dinin dogrusunuda ögrenebilir heralde,yani tarikat sefinden dini ögreneceksin sonrada bilim adamina sosyete hocasi diyeceksin,bumudur bilicli olmak.

Demokrasi olsaydi AKP baski yaparak yasalari cikarmazdi,demokrasi olsaydi AKP gidip Türk düsmani papanin heykelinin altinda AB yasasina imza koymazdi,hangi demokrasiden bahsediyorsunuz,bizim demokrasimizi begenmiyorsunuz ama Erdoganin demokrasi olmayan demokrasisini bastaci ediyorsunuz neden.,cünkü size uygun düsüyor uygulamalari.

AKP neden verdigi sözü tutmadi varmi demokraside böyle oyunlar,ne anlasmislardi MHP ile ve ne oldu,neden öbjektif bakmiyor duygularinizla düsünüyorsunuz,eger bu ülke hepimizin ülkesi ise o zaman tarafli degil tarafsiz bakmaliyiz siyasete.DP den bahsetmissiniz.DP ile darbeyi birbirine karistiriyor ve DP nin diktatörlügünü hasir alti ediyorsunuz.Bugün Türkiyenin basina ne geliyorsa DP ile baslayan sürectir bunun sorumlusu.Tam bagimsiz bir ülkeyi bir DP bagimli yapmistir,bunlari neden yazamiyorsunuz da darbelerle hakliliginizi savunuyorsunuz.Darbeyi kimse istemiyor ama darbe istenmiyor diyede bu ülkeyi kimse babasinin ciftligi gibi yönetme hakkina sahip degildir,bu milleti kimse kendi amaclari icin birbirine düsürme düsman etme hakkina sahip degildir.AKP bu hakki kimden alarak bugünkü kaos ortamini yaratmistir.Amaci nedir.Eger demokrasi tramvayi ile seriatin getirilmesi kararlastirilmissa buna elbette karsi cikilacaktir.Türkiyede olmayan bir kavga baslatilmis bu kavganin sorumlusuda Erdogandir.Bunca arkadas yaziyor örnekler veriyor,argümanlar konuyor ortaya hala demokrasi sloganlari atmaktasiniz,yani yazi yazanlarin hicbiri demokrasiyi bilmiyormu.Neden acik acik diyemiyorsunuz ki arkadas biz Laiklik falan filan tanimiyoruz yolumuz Islam yolu ve hedefimizde Seriat devletidir,Erdogan ve Gül bunu defalarca söyledi sizde söyleyin ama demokrasiyi kullanip durmayin.Onun ne oldugunu bizlerde bilmekteyiz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

...

Ancak bu halk uyuduğu için kendinden korkulmasına da gerek yok. Bunu biliyorlar ve kullanıyorlar.

Gönderi tarihi:

İşte ders alınacak söz:

İran Şahı: "bizde şeriat tehlikesi yoktur"

Gönderi tarihi:

90 rektörün imzaladigi bildiri ile YÖK baskani istifaya cagrildi ve cok agir sekilde suclandi,hakkinda söyledigi sözler nedeniyle savcilik arastirmasi acilan YÖK baskanini bugün SEYH SAID'in torunu AKP li Mir Dengir savunarak savcilari rektörlere karsi göreve cagirdi.

Türbani bu milletin basina örtmek isteyenlerin demokrasi ve özgürlük inanc sloganlari yalandir,onlarin tek amaclari bu ülkenin Atatürkcü yapisini degistirmektir,sirada Atatürk ilke ve inkilaplari var,kiyafet devrimi var,bunlar teker teker ortadan kaldirilarak Türkiye 1923 öncesi bir yapiya kavusturulmak istenmektedir.Dünkü isgal güclerinin yerini bugün AB almis ve Vahdettinle Damat Ferit'in yerini de Gül-Erdogan ikilisi doldurmustur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yılmaz ÖZDİL

Ört gitsin...

BOĞAZİÇİ Üniversiteli Türkiye 7ncisinden ÖSS dersleri verilir.

Dereceli ODTÜlüden 2 saati 100 YTLye matematik dersleri...

Galatasaray Üniversitesi ve Sion Üniversitesi mezunundan Fransızca.

İTÜ�lüden sayısal, sözel...

ÖSS Türkiye 37ncisi, Boğaziçi Üniversitesi mezunundan OKS...

Westminster Üniversitesi sertifikalı öğretmenden, gramer, British English.

TÜBİTAK masterli Boğaziçi mezunu, garantili fizik, kimya, matematik, hızlandırılmış OKS dersleri verilir.

Maryland Üniversitesi işletme mezunundan evinizde, ofisinizde gramer, akıcı, American English.

Saint Josephli, Sorbonne�lu öğretmenden fizik, Fransızca.

TÜBİTAK masterli araştırma görevlisinden matematik, fizik.

Boğaziçili bayandan saati 50 YTL, lise öğrencilerine tüm dersler...

ODTÜlü mühendisten, sayısal...

Boğaziçi mezunundan matematik.

Hürriyet seri ilanları açın...

Hepsi orada.

İş yok, iş.

Bırak hikáye anlatmayı.

Türkiye�nin en seçkin üniversitelerinden dereceyle mezun olan, dil bilen, master yapmış, yurtdışında okumuş gençlerimiz... Sigortalı bir işe kapağı atamadıkları için, üç beş kuruşa ders verip, maaşı zaten boşverdik, harçlık çıkarmaya çalışıyor.

Boğaziçili Türkiye 7�ncisini evine getiriyorsun, çocuğunun beynini parlatsın diye, 50 lira...

Okuma yazma bile bilmeyen garibanı evine getiriyorsun, taşlarını falan silsin diye, 70 lira!

Her şeyi sattık...

Borç büyüdü.

Ekmek küçüldü.

İşsizlik arttı.

Paranın p�si yok piyasada.

2 sene sonraya çek yazılıyor.

Protestolu senet patlamış.

İcra patlamış.

Emekli 9 lira zam alıyor.

9 lira.

20-25 yaşındaki gençlerin saçları beyazladı, kara kara düşünmekten...

Babalarından utanıyorlar.

Babalar evlatlarından.

Özetle...

Ört gitsin.

Türban karın doyurmuyor ama, sadece saçı değil, bu "çıplak gerçeği" de gayet güzel örtüyor nasıl olsa.

--

Gönderi tarihi:

Financial Times...

(Türbana savaş başlığı ile)

Türkiye görüntülerini yayınladı...

İşte adres...

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/...p;galeriid=2991

Gönderi tarihi:

Farzı misal iktidarda CHP var ve türban-başörtüsü yasağını onlar kaldırıyor,türban karşıtlarının tepkileri aynı olurmuydu?

Gördüğüm kadarı ile 2-3 kişi Aynı tepkiyi göstermezdi.....çünkü bir çoğunun derdi baş örtüsü,chp falan değil ,İslam adına ne olursa olsun karşı gelirler.

Gönderi tarihi:
Gördüğüm kadarı ile 2-3 kişi Aynı tepkiyi göstermezdi.....çünkü bir çoğunun derdi baş örtüsü,chp falan değil ,İslam adına ne olursa olsun karşı gelirler.

ne alakası var islam adına ne olursa karşı demekle başörtüsünün.

islam dediğiniz şey başörtüsümüdür, ondan ibaretmidir, neden birinizin sesi çıkmaz başörtüsü adı altında yapılan sahtekarlıklara?

başını örten rahibede giremez o kılıkla okula... kurallar neden vardır, demokrasi kuralsızlık mıdır, yoksa demokrasi birilerinin anlayışını kuralların üzerine çıkarmak mıdır?

demekki birilerinin de derdi Cumhuriyetmiş, başörtüsü bahane, din bahane... bir kadın başını örtüyorsa demektir ki dini bunu emrediyor öyle mi, o din başka şeyleri emrediyor ama nedense onları gören yok, örneğin bölücülük ve bozgunculuk yapmayın, yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin, batılı din edinmeyin, sorgulayın, anlayın, araştırın diyor... bunlar dinin emirleri değil mi?

nedensiz bişey olmaz, araştırmacılar açıklıyor islam öncesi arab kadınları himar denen giysi ile göğüsleri açıkta kalacak şekilde dolaştıkları için, (başlarına aldıkları örtüyü sıcaktan örtüyorlar) müslüman kadınlara başınıza aldığınızı göğsünüze sarın, zinetinizi saklayın ve ne diyor biz şüphesiz Kuran'ı anlayasınız diye Arabça gönderdik... bu ne demek? neden böyle diyor, dünyada kaç kişi arabça biliyor? yoksa rabistana geldiği ve muhatabı arablar olduğu için böyle söylüyor olabilir mi?

akılla yoğrulmayan inanç, mantıkla ve nedensellikle sorgulanmayan din ancak bu kadar geliştirir... ondan sonra geri geri giderler ama sanırlar dinimi yaşıyorum... Allah'ın bu kadar basit düşündüğünü mü sanıyorsunuz?

HURAFE KENDİLERİNE GÜVENLERİ OLMAYANLARIN DİNİDİR.

Gönderi tarihi:

bak sen ya ;

baş örtüsü=islam olmuş...........bundan biz niye bihaberiz ki acep....?

yazık ya tek kelimeyle yazık.......

Gönderi tarihi:

Türbana bir destekte EGITIMBIR SEN den geldi,Noterle üniversiteye giden sendika baskani ETYEMEZ Türbanlilarin iceri alinmamasini Noterle tespit ettirip rektörler aleyhinde yargiya gideceklerini söyledi,Etyemeze göre türbanin üniversiteye girmesi icin tüm yasal engeller kalkmismis,Sendikalara karsi degilim ama TÜRK-IS'e karsiyim simdide Egitimbir sen'e karsi oldum,duyuruyorum.Biz seriatci sendika istemiyoruz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Mademki halk dogruyu secebiliyor sizce o zaman dinin dogrusunuda ögrenebilir heralde,yani tarikat sefinden dini ögreneceksin sonrada bilim adamina sosyete hocasi diyeceksin,bumudur bilicli olmak.

Demokrasi olsaydi AKP baski yaparak yasalari cikarmazdi,demokrasi olsaydi AKP gidip Türk düsmani papanin heykelinin altinda AB yasasina imza koymazdi,hangi demokrasiden bahsediyorsunuz,bizim demokrasimizi begenmiyorsunuz ama Erdoganin demokrasi olmayan demokrasisini bastaci ediyorsunuz neden.,cünkü size uygun düsüyor uygulamalari.

AKP neden verdigi sözü tutmadi varmi demokraside böyle oyunlar,ne anlasmislardi MHP ile ve ne oldu,neden öbjektif bakmiyor duygularinizla düsünüyorsunuz,eger bu ülke hepimizin ülkesi ise o zaman tarafli degil tarafsiz bakmaliyiz siyasete.DP den bahsetmissiniz.DP ile darbeyi birbirine karistiriyor ve DP nin diktatörlügünü hasir alti ediyorsunuz.Bugün Türkiyenin basina ne geliyorsa DP ile baslayan sürectir bunun sorumlusu.Tam bagimsiz bir ülkeyi bir DP bagimli yapmistir,bunlari neden yazamiyorsunuz da darbelerle hakliliginizi savunuyorsunuz.Darbeyi kimse istemiyor ama darbe istenmiyor diyede bu ülkeyi kimse babasinin ciftligi gibi yönetme hakkina sahip degildir,bu milleti kimse kendi amaclari icin birbirine düsürme düsman etme hakkina sahip degildir.AKP bu hakki kimden alarak bugünkü kaos ortamini yaratmistir.Amaci nedir.Eger demokrasi tramvayi ile seriatin getirilmesi kararlastirilmissa buna elbette karsi cikilacaktir.Türkiyede olmayan bir kavga baslatilmis bu kavganin sorumlusuda Erdogandir.Bunca arkadas yaziyor örnekler veriyor,argümanlar konuyor ortaya hala demokrasi sloganlari atmaktasiniz,yani yazi yazanlarin hicbiri demokrasiyi bilmiyormu.Neden acik acik diyemiyorsunuz ki arkadas biz Laiklik falan filan tanimiyoruz yolumuz Islam yolu ve hedefimizde Seriat devletidir,Erdogan ve Gül bunu defalarca söyledi sizde söyleyin ama demokrasiyi kullanip durmayin.Onun ne oldugunu bizlerde bilmekteyiz.

saygilarla

Evet bu ülkeyi kimsenin babasının çiftliği gibi yönetme hakkı yoktur...çok güzel...Bu ülkede kimsenin babasından miras kalmadı birilerine...Demokrasine,halkına güvenmezsen darbeleri de ben de karşıyım ama bu ülkeyi kimsenin babasının çiftliği gibi yönetmeye hakkı yok onlar da lazım tabiriyle savunmak bu ülkede hangi demokrasinin temsilcilerinin ağzından döküldüğünü biliyoruz...

Hak hukuk her insana lazım bunu bugün bu cihetten sıkça duyuyoruz...Demokrasiyi salt ideolojik temelde savunursan olacağı budur...Bu millete demokrasi ne kadar öğretildiyse başımıza geçenler de o kadar demokratik...

Sistem ne kadar demokratikse bu istemi devlet düzeyinde kullananlar da o kadar demokratik...Yasasız,hukuksuz devlette mi yaşıyoruz...Alın Anayasamız,YÖK'ümüz,Meclisimiz...Kanunsuz ülke değiliz herhalde...Her yapılacak olanın maaşallah sınırı çizilmiş...

Anayasa'mıza dediğin söz niye eklenmemiş ki?''Kimse bu ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetemez,eger yönetirse tekrar seçim yapılmaz,darbeye hak doğmuştur...''Madde yok ama zihinlerdeki Anayasa'da bu madde kesinlikle yer alıyor...

Yukardaki maddeyi işletme gücü Anayasa'yla kime verilmiş:Ülkenin gerçek sahiplerine...

Ne yapalım kardeşim söyler misin Allah aşkına söyle!Bu ülkeyi hep AKP zihniyetindeki insanlar mı yönetti?Hep onlar mı çaldı ,çırptı,kriz çıkarttı,kaos çıkarttı?Demek bu kadar güçlü olabiliyorlar bu sistem de bu insanlarç...

Bir başörtüsü meselesinde dahi o kadar meclis gücüne sahipken bu kadar engelleme yapılıyorsa kimin borusu ötüyor bu ülkede sorarım size?Bu ülkede asıl güçlü olanlar,ülkenin yönetimine hakim olanlar ortadayken,onların sözünün dışına çıkılmazken asıl onların mı sözü geçiyor,asıl onların tahakkümü mü var diyeceksin...

Tekrar söylüyorum bu halka bu kadar güç elinizde varken doğruları niye göstermediniz,demokrasiyi niçin öğretmediniz,zihinleri niçin açmadınız?Eğitim sistemimiz hangi ideolojinin vatandaşını,hangi anlayışın temsilcisini yetiştirmeye çalışıyor söyler misiniz?Halk madem cahil bırakıldı bu arada siz nerdeydiniz?İnsanımız demokrasiyi anlamıyor bu arada siz nerdeydiniz?Fildişi kulelerinizden demokrasi anonsları mı yapıyordunuz?

Halkımız okumuyor,irdeleyemiyor,günlük çıkarlarının peşinde koşuyor,gerçekleri görmüyor demek kolay...

Neymiş efendim halkın biliçnlenmesini istemiyormuş bu hükümet...Bu zamana kadar biliçnliydi de şimdi mi bilincini kaybetti?Millet bu ana kadar toktu da bugün mü aç bırakılıyor?

Bir soru daha yineleyip soruyorum:Bu millet CHP zihniyetini niye başa getirmiyor,bütün devlet gücü CHP'nin zihniyetinin elindeyken?Ama bu durumun sorumlusu tek kelimeyle halk değil mi,kendilerinin dediği gibi!

Madem CHP zihniyeti bütün doğruların temsilcisi halk bu kadar mı anlayışsız doğruları göremeyecek kadar?

Bir soru daha niçin CHP'ye elitin partisi diyorlar...Halk elit değil mi yoksa?

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Bu kaset ne kadar doğru ve niçin bugün ortaya çıkarıldı bilmiyorum ama birçok tartışmamıza temel olacak nitelikte diye düşünüyorum...Demokrasi,meclis,darbe üçgeninde hangisinin daha güçlü olduğu, Türkiye'de iktidarın mı muktedir,devletin mi muktedir (Böyle bir ayrım yapılmaz ama var ne yapalım...)olduğu hususunda açıklamalar...

Ne düşünüyoruz bakalım,görelim...

Teziç'ten İnciler

-http://www.youtube.com/watch?v=xnCchuulnmU&eurl-

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Biraz emrivaki ve ******** oldu ama Ata'mdan aldığım emaneti kolay kolay elin Arap'ına ülke teslim edecek göz yok bende, bunu yapmak zorundayım, zira çok geç olmadan birileri bu yazacaklarımı okumalı.

Evet şimdi sizlere şu soruyu soruyorum; Özgürlük nedir?

Malumunuz yine türban konusu malesef.

Biz şu sıralar kime özgürlük veriyoruz? Devamlı özgürlük verdiğimiz birilerine mi?

Yoksa ilk defa özgürlük isteyen birilerine mi?

Dur şu soruyu bir daha sorayım da kafalara kazınsın, çünkü kasten veya teknik bir arızadan dolayı anlamayanlar oluyor malesef.

Özgürlük nedir?

Nereye kadar olmalıdır? Sınırlı mı olacak? Yoksa sınırsız mı? Ağrısız mı olacak, sızısız mı?

Benim bildiğim özgürlük başkalarının rahatsız olabileceği yere kadardı. Yanlışmış bu yahu. Kim öğretti bana bunu?

Meğer çoğunluk olana özgürlük sınırsız olmalıymış.

Mesela ben üniversiteye türbanla girilmesinden rahatsız oluyorum ama tınlayan yok.

Haklı bir nedenim olması gerekir değil mi? "Rahatsız oluyorum" diyebilmek için?

Korkuyorum arkadaş. Korku rahatsızlık değil mi? Korku rahatsızlık değilse ben sokakta istediğim her insanı korkutabilirmiyim başka bir eyleme geçmediğim sürece?

Mesela otomobilimi şu türbanlıların üstüne üstüne sürebilirmiyim çarpmadığım sürece?

Yada geceleri hortlak kıyafetiyle dolaşıp, milleti ıssız yerlerde sessizce takip edebilirmiyim, üstüne atlamadığım sürece?

"Bunları mı yapmak istiyorsun?" diyeceksiniz. Hayır kesinlikle değil. Ben sadece evcil timsah'ımı alıp parkta gezdirme özgürlüğü istiyorum kimseyi yutmadığı sürece. Çok mu şey istiyorum? Millet korkuyormuş bana ne? Korkmasın, benim timsahım kime ne yapmış şimdiye kadar? Yapsın ondan sonra konuşun.

Sen benim timsahımdan korkuyorsan, ben de senin türbanından korkuyorum, korkamazmıyım?

Sen timsahların insanların yutabileceğini düşünüp korkuyorsun değil mi? Ben de türbanların şeriat getireceğini düşünüp korkuyorum. Ne fark var arada?

Benimkisi saçma değil mi? Bana göre de seninkisi saçma? Kim karar verecek hangisinin saçma olduğuna? Çoğunluk sensin diye sen mi? Buna karar verme fırsatı sende diye sen mi karar vereceksin?

Timsahların insanlara saldırdığının örnekleri var değil mi? Dincilerin insanlara saldırdığının örnekleri yok mu?

O dinciler senin değil değil mi? Timsah da benim değil, bir arkadaşımın.

İnsanlara saldıran dinciler nasıl ki türbanlıların, halasının oğlu, amcasının oğlu, yakın komşusu, veya imam hatip'ten arkadaşı ise, timsah da benim uzaktan arkadaş pet'i oluyor.

Benim neden bir tane türbanlı arkadaşım yok? Neden tek bir arkadaşımın bile eşi kapalı değil? Neden benim tek bir tane bile, evinin içi Kuran ayetleriyle dolu akrabam veya arkadaşım yok? Çünkü biz onlardan başka familyayız da ondan.

Siz türbanlılar; "biz insanlara saldıran dincilerden başka familyayız" diyebiliyormusunuz?

Ben türban için aykırı karar verdi diye mahkemeleri basıp; hakimleri, savcıları öldürenin ailesinin türbanlı olduğunu gözlerimle gördüm. Sen benim timsahımın kimseye saldırdığını gözlerinle gördün mü? Saldırırsa zaten beni ilgilendirmez çünkü insanlara saldıran timsah bizden değildir, kendini bilmez timsahın biridir o. 3-5 kendini bilmez timsahın yaptığını bütün timsah camiasına mal edemezsin.

1: Sokak ortasında Ermeniyi kurşunlayanın ailesi türbanlı değil mi?

2: Daha hala nasıl "biz ayrı familyayız" deyip gerçeği inkar edeceksiniz?

3,4,5: Papazları bıçaklayanların ailesi türbanlı değil mi?

6: Daha hala nasıl "biz ayrı familyayız" deyip gerçeği inkar edeceksiniz?

7: "McDonald's'ı doluyken bombalamamın sebebi içinde oruç tutmayanların olmasıydı" diyenin ailesi türbanlı değil mi? Değilse itiraz edin de size ailelerinin resimlerini de göstereyim.

8: Daha hala nasıl "biz ayrı familyayız" deyip gerçeği inkar edeceksiniz?

9: "İslamda türban yoktur" dedi diye Gonca Kuriş'i domuz bağlarıyla öldürüp evin bahçesine gömenlerin ailesi türbanlı değil mi?

10,11: Daha hala nasıl "biz ayrı familyayız" deyip gerçeği inkar edeceksiniz?

12: Ufacık kızların bacaklarına kezzap atanların aileleri türbanlı değil mi?

13: Daha hala nasıl "biz ayrı familyayız" deyip gerçeği inkar edeceksiniz?

14,15,16: Mayoyla denize girdiler diye genç kızlarımıza anasının yanında sopa atanların ailesi türbanlı değil mi? Siz hiç saldırma huyu olup da sadece mayoyla denize girenlere saldıran, diğerlerine dokunmayan, antideomokrat bir timsah gördünüz mü?

17: Daha hala nasıl "biz ayrı familyayız" deyip gerçeği inkar edeceksiniz?

(Üstteki paragraf biraz özenti gibi oldu ama bu yolla bazıları daha iyi anlıyormuş, öyle diyolar)

Siz nasıl benim timsahımdan korkuyorsanız, ben de sizin saldırgan bile değil saldıran dincilerinizden korkuyorum.

Haydi ben delinin tekiyim de korkuyorum, milyonlarca laik insan da mı akılsız da korkuyor?

Bu ülkeyi İslam ülkelerinin en ileri ülkesi haline getiren kişiler, o üniversiteleri kuran laikler midir? Yoksa sizin saldırgan dincileriniz midir? Yoksa benim timsahım mıdır?

Bunu başarabilen milyonlarca laikler akılsız olduğu için korkuyor öyle mi? Ortada hiç bir olay yok yani? Siz mazlum ki ne mazlum, sütten daha çıkmamış ak kaşıksınız ve bütün bu üniversiteleri kurmuş, ülkeyi İslam ülkelerinin en ileri ülkesi haline getirmiş laikler akılsızlıklarından korkuyorlar.

Dur şu korkmayı da bir açıklayayım da boşuna sevinmeyin korkuttuk diye. Bu korku öyle sizin anladığınız türden bir korku değildir. İnsanlığın yok olup, orta çağa dönüş korkusudur. Yani tam tersine türbanla mücadele etmemiz için, cesaretimizi arttıran bir korkudur.

Evet aranızda şeriat istemeyen, sadece masumca türban isteyen başka da birşey istemeyecek olanlar olabilir.

Ama aranızda böyleleri de var diye biz ateşle oynayıp, sizin saldırgan dincilerinizle birlikte hepinizi devletin tüm kademelerine alamayız.

Nasıl ki siz beni timsahımla birlikte parkta istemiyorsanız, bizde sizi saldırgan dincilerinizle birlikte devletin içinde istemiyoruz. Çünkü onların bize devlet gücüyle saldırmalarını istemiyoruz.

Ben nasıl ki benim timsahımın size saldırmayacağı konusunda garanti veremiyorsam, siz de bana sizin saldırgan dincilerinizin bize saldırmayacağının garantisini veremiyorsunuz.

Siz bana saldırgan dincilerinizin bana saldırmayacağına dair garanti verin, ben de size benim timsahımın size saldırmayacağına dair garanti vereyim, böylelikle siz dincilerinizle birlikte istediğiniz yere girin, bende timsahımla istediğim yere gireyim.

Şartlar eşit olsun yani.

Siz o saldırgan dincilerinizle aynı familya değilmisiniz? Yine mi aynı laf? Tanışmıyorsunuz bile değil mi?

Kuran kurslarında, imam-hatip okullarında, camilerde hiç karşılaşmıyorsunuz değil mi? karşılaşsanız bile onları şak diye anlıyorsunuz, tek kelime bile konuşmuyorsunuz onlarla değil mi?

Hiçbirinizin onlarla ortak akrabası bile yok değil mi? Düğünlerinizde onlardan tek bir tanesi bile yok değil mi?

Onların da evleri ve otomobilleri Kuran ayetleriye dolu, onlarında eşlerinin başları türbanlı, onların da okuduğu gazeteler, tv'ler aynı ama her nasıl oluyorsa sizin onlarla uzaktan yakından alakanız bile yok değil mi?

Yeğenimin okulunda, anası türbanlı, kendi adı da bu çağda Ebu-Bekir olan, 8 yaşındaki Atatürk'e g.t diye hitap eden çocuğu hiç görmediniz bile değil mi? Tanımazsınız siz onları? Onlar sürekli ateistlerle görüşür çünkü.

Evet soruyorum arkadaşlar. Özgürlük nereye kadar? Ben korkuyorum ve bu da benim özgürlük alanımı ihlal demektir.

Ben korkmadan yaşama özgürlüğü istiyorum. Buna hiçkimse korkaklık da diyemez. Aynı timsahla parkta masumhane gezintiye karşı çıkana korkak denilemeyeceği gibi.

Eğer bu inadına korkaklıksa, bende inadına korkağım ve korkak olabilme özgürlüğü istiyorum.

Üstelik türbana özgürlük demek sürekli aynı kişiye özgürlük vermek ve diğerlerininkini de sürekli kısıtlamak demektir.

Bunu da daha sonra "İmamların derin devleti" başlıklı bir yazımda açıklayacağım.

Sevgili arkadaşlar. Türban konusu alt tarafı bir bez meselesine ingirgenemez.

"Alt tarafı bir bez ne olacak ki?" diyenlerin ya yanılgısına yada tuzağına düşmeyin.

Bunu diyenler ya türbanlı ya ailesinde türbanlılar olan kişiler ya türbanlılarla yakın ilişki içinde olan türbansız türbanlıdır. Yani bunlar türbansız çevrenin insanları değildir.

Bu yüzden "ben türbansızım ama türbanı destekliyorum" diyenlere kulak asmayın. Onların da yakın çevresine veya ailesine bakın, en az bir veya birkaç türbanlı mutlaka göreceksiniz.

Bütün bunlardan hariç, türbanı destekleyenler arasında tamamen kötü niyetliler de var. PKK bile türbanı destekliyor, yakında bunu da açıklayacağım.

Bizim üniveritelere sokmak istemediğimiz şey o bez değil, o bezin içindeki de değil, o bezin sayesinde şimdiye kadar her istediği yerine getirilmiş olan, saldırgan dincilerdir.

"Mesele sadece bez" diyorsanız, gönderin bize 100 milyon tane türban, üniversitelerin en ücra köşesine kadar sokalım.

Mesele bezin içindeki de değil, "mesele bezin içindeki" diyorsanız gönderin bize bezin içindekinden üniversitenin her yerine sokalım.

Ama kepek yapsa dahi, reJoice gibi ikisini bir arada sokamayız. Çünkü reJoice'la yıkarsın çıkarsın ama o bez sayesinde şeriat gelince yıkasanda çıkamazsın.

Çıkarın türbanınızı girin içeri, sizi bekliyoruz.

Günah mı? Maazeretiniz var; "ben takacaktım, laikler engel oldu" dersiniz.

Bu yazdığım yazıyı da kanıt gösterirsiniz, ben de itiraz edememiş olurum.

"Alt tarafı bir bez ne olacak ki"? diyen varsa; ben o alt tarafı bezden korkuyorum arkadaş ben korkağım.

Korkaklık özgürlüğü istiyorum. "Korkaklık özgürlüğü" yok derseniz, siz söyleyin; sizin özgürlüğünüz nereye kadar sürecek?

Okullarda hiç olmayan din derslerinden, zorunlu din derslerine kadar geldiniz, oradan türbana geçtiniz, daha sonra cüppe'de duracakmısınız yoksa, herkezi çarşafa sokma özgürlü de isteyecekmisiniz?

Nereye kadar devam edecek sizin şu sadece kendinize istediğiniz özgürlük?

Bu forumdaki sevgili birkaç özel dostlarım!

Kim olduğumu anladınız. Size ulaşamıyorum. Bana verdiğiniz mail adreslerinizi kaybettim.

Özel nedenden dolayı ÖM de kullanmak istemiyorum. mail adresim okd @ gencmail . com

İnternette sansürlenme sorunuma bir çözüm buldum ama birkaç ay sürecek. Bu süre zarfında burdayım, karşılaşırız.

Her isteyene kucak dolusu sevgiler.

Evet konu gümbürtüye gitmesin diye en alta bir daha yazalım; özgürlük nedir? Nereye kadar olmalıdır?

Gönderi tarihi:
Şimdi en büyük hatan "kişiler ve sayılar" üstünde durman. Bu ülkede şu kadar öyle düşünen kişi vardır gibi. Konuya bence bakış açındaki yanlışlık bu. Mesele şudur. Din belli amaçlar çerçevesinde silah olarak kullanıldığında neler olabilir ? Yani zihniyetin üstünde durulmalı.

Sivas 15 yıl öncedir. Malatya daha dündür. 18-19 yaşında gençler. İnsanların boğazını kesen canavara dönüştürülebiliyorsa bu yönde bir propagandayla mesele budur. Türkiye, şeriatçı radikalizmin kontrolden çıktığı bir coğrafyanın ülkesi. Bu radikalizmin ülkemizde hiçbir yansıması olmadığını söylemek büyük bir rahatlık olur. Hizbullahın eylemleri ve hitap ettiği ciddi kitle, el kaide operasyonları. Çocuklara içeride ne anlatıldığından kimsenin haberinin olmadığı yasadışı tarikat evleri. Mesele potansiyel meselesidir. "Bizde olmaz, şu an yok" tarzı yaklaşımlar hatalıdır. Çünkü biliyoruzki buna uygun bir ortama izin verildiğinde neler olduğunu.

Kendin söylüyorsun "diş biliyorduk". Mesele budur "diş bilenmesi" bilenen dişin ete geçip geçmemesi (benzetmemi yanlış anlamayacağına eminim) anlık olaydır. Bir kıvılcım yeter bazen. Yada bir emir.

Ayaklanmalarla ilgili söylediklerin. Şu oldu ardından hemen ayaklanma çıkmadı, o halde bunla alakalı değildir gibi bir fikir yürütüyorsan çok hatalı olur. İsikilipli Atıf Hoca'nın idam edilmesi ne kadar hatalı ve yanlışsa.O zatın "Şapka giymek dinen yasaktır, haramdır, günahtır" diye propaganda yapmasıda o kadar suçtur. Zat belliki şapka inkilabına karşıdır. Ama bunun için dini emir icad edip. Dini çarpıtarak ve kullanarak bu inkilaba karşı propaganda yapmasıda manidardır.

"Ana muhalefet partisi iktidarın kararıyla kapatılırken" bu tanımdan bir şey anlamadım. Terakkiperver Cumhuriyet Fıkrası'nı kastediyorsan "ana muhalefet partisi" ne ? Başka muhalefet partisi mi vardı? O partide Şeyh Said Ayaklanmasından sonra kapatılmıştır. Atatürk'ün çok partili rejime geçiş denemesi ve bu amaçla Fethi Okyar'a kurdurduğu parti, kısa zamanda rejim düşmanlarının sığınağı haline gelmiş. Ardından şeyh sait ayaklanması patlamıştır. Bizzat Partinin başkanı Okyar, defalarca Atatürk'ün huzuruna gelip kendisinin partiyi kapatmasını, yada parti başkanlığından ayrılmasına izin vermesini rica etmiştir.

bir anı. Fethi Okyar parti mitinginde konuşur kürsüden.

- Biz eğitim reformu konusundaki eleştirilerimizi hergün iletiyoruz iktidara neden geciktiriyorlar.

meydandaki kalabalık ; Yuuh, kahrolsun eğitim reformu, yuhh

Okyar- Arkadaşlar biz bu reforma karşı değiliz, aksine neden hala gerçekleşmediğini eleştiriyoruz

Kalabalık, yuuhh, kahrolsun reform

Okyar- yanındakilere; "dinlemiyorlar bile beni"

Dediğim gibi bunlar bunlar olmuş, ayaklanma çıkmamış. Böyle bakış olur mu? o saydığın maddelerle ilgili ne propagandalar, yapılmış. Ne düşmanlık fikirleri aşılanmış bunun nasıl meyveleri olmuş. Menemen, şeyh sait ayaklanması, kalan isyanı vs.

Konuya dönersek. Mazlum, mezalim edebiyatı yerine mantıklı olmak gerekir. Olan ortadadır. Üniversiteler 10 yıl aradan sonra tekrar kutuplaşmaktadır. Hükümet ise, içeriği çarpık bir yasa çıkarıp topu rektörlere atmaktadır.

Alıştık ya ANA demeye, tek diyeceğimiz yere ANA demişiz. Kapatılma gerekçesinden ziyade hükümet tarafından kapatılması manidardı benim için. Dahası bir partinin Ana Muhalefet Partisi olabilmesi için Meclise girip hükümete katılmayan 2. parti olması gerekiyor. Yani ANA tabiri tamamiyle sakat.

İskilipli Atıf Hoca'nın asılmasındaki ehemmiyet kesbeden kısım ise; yazdığı kitabın şapka kanununun çıkmasından 2 yıl evvel yazılmış olmasıydı ve o kitap sebebiyle idama mahkum edilmesiydi. Yapdığınız fiil 2 yıl sonra suç kapsamına alınmıştı ve o fiil nedeniyle idama mahkum ediliyordunuz...Ve arkanızdaki kalabalık bu sebebin tutarsızlığını, şapşalca olduğunu bile bile ayaklanmıyordu.

Diş bileme hadisesine gelirsek; Ben sürekli zaman değişti, insan değişti, değişiyor diyorum. İnsana biraz olsun güveniyorum. Ama sadece biraz olsun. Potalsiyel düşmana karşı hazırlıklı olmak başka, bir kimsenin ilerde suç işleme ihtimalini düşünerek onu engellemek başka birşeydir.

Türbanın yasaklanması ise hiçbirşeye engel olmamaktadır. Haddi zatında buna engel olmak; onları bilemekte ve belki de düşmanlığı körüklemektedir. Tarihimizde acı olaylar yaşandı. Bazı insanların kendi milliyetlerini dile getirmesine şiddetle karşı çıktık ve sonu neredeyse savaşa vardı. Hasılı, bir düşünceyi ne kadar kıstırmaya bastırmaya çabalarsanız o kadar kuvvetle karşılık veriyor. Dahası, islamın radikal taraflarından (bana göre yok) kurtulmanın yolu üniversitelerde türbanı yasaklamak da değildir.

Hemen her düşüncenin içerisinde şiddete yer bulabilirsiniz. Nihayetinde nazariyet ile tatbikat bir olmuyor. Demokrasi farklı düşünceleri orta yola çeken, ılımlılaştıran bir sistem olmalıdır. Yasakladığınızda daha beter olarak geri döneceğini düşünüyorum.

Geciktiğim için özür diliyorum. Memleketin ve bilgisayarın hayli uzağındaydım. Güzel de oldu...

Selam ve saygılarla...

Gönderi tarihi:

Iskilipli hoca kac yil önce asildi ve o günün sartlarini hic dikkate aliyormusunuz,atip tutarken.Iskilipli hoyanin asilmasi heralde size bayagi dokunmus ki hep ondan bahsetmektesiniz,halbuki öyle asilacak ne Iskilipli hocalR var haö bu memlekette,hemde müridleriyle beraber.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Eminim çoğunun olmazdı....

Gönderi tarihi:

Çok güzel, çok güzel. Gelişmeler çok iyi.

Bu işi nasıl çözeceğiz derken Allah türbanlılar için üniversite kurdu. Yasak masak da yok. Cüppeyle, türbanla, sarıkla, kavuk'la, tavuk'la, ne ile isterseniz girebiliyorsunuz.

Üstelik dünya kadar eğitim masraflarına da gerek yok, birkaç yüz dolar'a mezun oluyormuşsunuz.

Kendini "Efendi Hazretleri İmam Dr.Iskender Ali Mihr" olarak tanıtan ve Allah'la konuşup, bu üniversiteyi onun emri üzerine kurduğunu söyleyen hz.Ali Mihr(sa.v); onun yoluna girmezseniz bütün İslam aleminin cehennemlik ilan edildiğini söylüyor.

"Allah'la konuşamaz" filan da demeyin, çünkü Kuran'a göre; Allah'la konuşmak için peygamber olmak veya vahy almak şart değildir; çünkü Allah insanlarla ya vahy yoluyla yada perde arkasından konuşur. Bu hazret de herhalde perde arkasından konuştu.

-http://www.universityofallah.org-

Evet, başlık konusuna dönelim; Özgürlüğün ne olduğunu anlatacak bir özgür kız yok mu?

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:

valla yazı ilginç.

anlatım çok iyi.

ben bu arkadaşı sevdim. :)

ama sorusu bana değil. :mellow:

biri yanıt verir sanırım. :unsure: özgürlüğün ne olduğunu artık ben de çok merak ediyorum. hatta ben bir ara tayyip erdoğan yeni ve yepyeni, üstün zeka ürünü süper uydurmatik bir tanım getirmeden adımın anlamını iyice bir araştırıp notere onaylatayım.

bu arada özgürlük nedir? biri bir yanıt verir sanırım :unsure:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.