Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Paki ya biz, biz erkekler için bir örtünme modeliniz varmı...Önerileriniz nedir... Ben hiçkimseye bir model sunmadım, sunmamda Kur'anın ayetini sizlerin bilgisine sundum, Kur'anın bu ayeti çok açık ve net bir şekilde kapanmayı emrediyor ! (dikkat edin, ben değil Kur'an, siz hep benim emrettiğimi sanıyorsunuz) saygılar Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Ben hiçkimseye bir model sunmadım, sunmamda Kur'anın ayetini sizlerin bilgisine sundum, Kur'anın bu ayeti çok açık ve net bir şekilde kapanmayı emrediyor ! (dikkat edin, ben değil Kur'an, siz hep benim emrettiğimi sanıyorsunuz) saygılar Arkadasim öyle bir emir yok emiri veren ayeti yanlis anlayip senin benim gibi emir vermeye calisanlardir ,,Peygamberimiz dügüne gider oynayan bayanlari izlerdi ne var bunda peygamber oldugu halde gidemezmi!! iste dedigim gibi birileri cikar gidemez der... Efendi Türkler Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Arkadasim öyle bir emir yok emiri veren ayeti yanlis anlayip senin benim gibi emir vermeye calisanlardir ,,Peygamberimiz dügüne gider oynayan bayanlari izlerdi ne var bunda peygamber oldugu halde gidemezmi!! iste dedigim gibi birileri cikar gidemez der... Efendi Türkler Yani. değilmi... İşte bu kadar... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Üstelik.. Sayın EfendirTürkler.. Eğer Allah Türban tarzıyla baş örtülmesini emredecek olsaydı kullarını böylesine işin içinden çıkılmaz anlaşılmazlıkların karanlığında bırakır mıydı? Böyle bir emri, diğer binlerce Ayetlerinde olduğu gibi açık açık belirtir, mümin kullarını böylesine yormazdı. Müslümanlığın ana kurallarından biri “Kolaylaştırmak’ değil midir. Allahın kendi kuralına uymaması düşünülebilir mi?... Arkadaşların anlayamadığı / anlamak istediği konu bu bence... Sevgi ve saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Arkadasim öyle bir emir yok emiri veren ayeti yanlis anlayip senin benim gibi emir vermeye calisanlardir Bu ayete göre Allah'ın insanlardan yapmasını istediği şey, nedir ? Eğer Allah Türban tarzıyla baş örtülmesini emredecek olsaydı kullarını böylesine işin içinden çıkılmaz anlaşılmazlıkların karanlığında bırakır mıydı? Allah kendini bize kanıtlamak isteseydi, bunu beceremez miydi ? neden inananlar ve inanmayanlar, hatta türlü türlü inananlar diye insanları bir kaosa sürüklemiş ? siz işin bu kısmını ele almalısınız ! bahsettiğiniz kısım bunun yanında hiç kalır ! Arkadaşların anlayamadığı / anlamak istediği konu bu bence... benim anlayıp anlamamam bir şeyi değiştirmez çünkü Allah bayanları kapatıyor, bu kesindir ! tartışma bile götürmez, çünkü ayette açık ve net olarak belirtilmiştir ! defalarca örneklerle birlikte verdim, gerisi benim insiyatifimde değil saygılar Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 o anaların başı nasıl örtülüydü biz biliriz..sizde iyi bilirsiniz.. şimdikine türban diyorlar..saç teli bile gözükmesin diye bir sürü iğneyle sağlamlaştırıp güya inanç gösterisi yapıyorlar.. inanç kalptedir..akıldadır..gösterişle olmaz..türban takmakla hiç olmaz.. Dinde zorlama yoktur, Takan takar takmayan takmaz, Ama eger laiklikte zorlama varsa takmayacaksiniz diyorsa, o sorun islamin, sorunu degil laikligin sorunudur, Benim acimdan, Her iki durumdada zorlama olmamali, Basini acana nasil problem cikarilmiyorsa, Basini ortenede cikarilmamali, Iranda zorla ortuyorlar, Turkiyede zorla aciyorlar, ikiside yanlis, Din, veya sistem zorla dayatilarak uygulanacak sey degildir. Ondan Dolayi, Kurana gore, Dinde zorlama yoktur, Ama malesef, kurani ulkesinde uygulayan bir tane bile ulke yoktur. Bu kargasalar ondan cikmaktadir. Evren. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Bu ayete göre Allah'ın insanlardan yapmasını istediği şey, nedir ? Allah kendini bize kanıtlamak isteseydi, bunu beceremez miydi ? neden inananlar ve inanmayanlar, hatta türlü türlü inananlar diye insanları bir kaosa sürüklemiş ? siz işin bu kısmını ele almalısınız ! bahsettiğiniz kısım bunun yanında hiç kalır ! benim anlayıp anlamamam bir şeyi değiştirmez çünkü Allah bayanları kapatıyor, bu kesindir ! tartışma bile götürmez, çünkü ayette açık ve net olarak belirtilmiştir ! defalarca örneklerle birlikte verdim, gerisi benim insiyatifimde değil saygılar Arkadasim sen ayni noktaya takili kalmissin! yok öyle birsey yalan ,yalan olmassa Arap aleminin önde gelenleri saci acik havali sekilde dolasabilirlermi.. DiL ONLARIN DiN ONLARIN bakin yazilani iyi okuyun sacla basla bir ilgisi yok hatda tekrar diyorum Hz Ömer, kadinlarin gögüs kisimlarini daha acik biraktirmak icin onlari kirbaclattirmistir!.. hani bizde dünyalari geride olan insanlarimizin gibi sirf sex yorganin altinda iki daika olur dedikleri gibi .. yok öyle birsey peygamberlerimizin bile zevkleri renkleri bunlardan o dönemde dahi kat kat daha fazlaymis... Efendi Türkler Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Dinde zorlama yoktur, Dİnde zorlama vardır... Ayetlerin dışına çıkarsan günah işlemiş olursun. Bunun da sonu yoktur. Iranda zorla ortuyorlar, Başta orada da zorunlu değildi. Süreçleri görmezden gelmeyelim... Kurana gore, Dinde zorlama yoktur, Maalesef Kuran'da dinin zorlandığı mevcuttur. Cehennem hikayeleri boşa mıdır? Bu hikayeler insanlarda "kafir" sınıflamasını doğurmaz mı? "Kafirler"e git gide daha kötü gözle bakılmaz mı? Bu da toplumsal baskıyı oluşturmaz mı? Buradan da İran ve benzeri tüm islam ülkeleri doğmaz mı? Saygılar... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Arkadasim sen ayni noktaya takili kalmissin! yok öyle birsey yalan ,yalan olmassa Arap aleminin önde gelenleri saci acik havali sekilde dolasabilirlermi.. Ben size doğruluğunu ayetle kanıtladım, sizin yalan demeniz ayetin anlamını değiştirmiyor, devlet adamlarının eşlerinin başının açık olması kendi tercihleri, örneğin, suriyenin devlet erkanını örnek veriyorsunuzda, suriye vatandaşlarını neden örnek vermiyorsunuz ? hem bunları örnek vermeye ne gerek var ! bunların hiçbiri nur suresi 31 nci ayeti Kur'andan çıkartmazki ayrıca size "Bu ayete göre Allah'ın insanlardan yapmasını istediği şey, nedir ? " diye sordum, her zamanki gibi cevap vermediniz saygılar Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Ben size doğruluğunu ayetle kanıtladım, sizin yalan demeniz ayetin anlamını değiştirmiyor, Hocam affınıza sığınarak bir sorum olacak... Bu ayete göre kapanmayanlar günah işlemiş olur mu hocam? Selametle... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Ben size doğruluğunu ayetle kanıtladım, sizin yalan demeniz ayetin anlamını değiştirmiyor, devlet adamlarının eşlerinin başının açık olması kendi tercihleri, örneğin, suriyenin devlet erkanını örnek veriyorsunuzda, suriye vatandaşlarını neden örnek vermiyorsunuz ? hem bunları örnek vermeye ne gerek var ! bunların hiçbiri nur suresi 31 nci ayeti Kur'andan çıkartmazki ayrıca size "Bu ayete göre Allah'ın insanlardan yapmasını istediği şey, nedir ? " diye sordum, her zamanki gibi cevap vermediniz saygılar Kuran, örtünmede belli bir giysi şekli önermemiştir. Kadın veya erkegin giysisi; Nur 24/30-31 ayetinin örtünme icin cizdigi sınırlar icinde iklime, tarihe, örfe yani halkın kabul ettigi adete uygun olarak kendisine en çok yakısanı secmesini önermistir... bak Arap alemine bak Dünyaya ülkelere yörelere sehirlere neden hepsinin farkli hatda bir kasabadan cik öbür kasabaya git neden farkli giyim tarzi.. böyle yazmaya devam ederseniz yüce Tanrimizi yüce peygamberlerimizi dikdatör yapacaksiniz .. yüce Tanrimiz özenerek ve en güzel biçimde yarattıgı kullarının cirkin, derbeder ve bayaı giyinmemesini; Tin 95/4: Biz insanı, gercekten en güzel bir bicimde yarattık. ayeti ile vurguladıı gibi, en güzel olarak var olan insanın yaratılısına yakısır sekilde temiz ve süslü giysiler içinde mescitlere gitmelerini buyurmaktadır. Temizlik ve güzellige bürünme,,istemistir... DiL ONLARIN DiN ONLARIN bakin yazilani iyi okuyun sacla basla bir ilgisi yok hatda tekrar diyorum Hz Ömer, kadinlarin gögüs kisimlarini daha acik biraktirmak icin onlari kirbaclattirmistir!.. budami yalan? Efendi Türkler Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Allah Türkiyedeki müslümanlara Erdogan gibi bir müslümani gönderip müslümanlari Laiklerin zulmünden kurtarmasina yardimci oldu.Artik yasak olmayan türban serbesttir Türkiyede,tüm müslümanlarin kizlari kadinlari rahat rahat takip üniversitelere girebilirler ama Erdogana Allah senden razi olsun demeyi unutmasinlar.Allah müslümanlarin basindan Erdogani eksik etmesin yoksa perisan olurlar Laiklerin elinde.Türkiye artik sahlanacak ve türbanli bilim insanlari yetistirecektir.Bence Erdoganla Bahcelinin yanyan bir heykelinin dikilmesi lazimdir ama onlar Laik olmadiklari ve müslüman olduklari icin heykel müslümanlikta Allaha sirk kosmaktir. saygilarla Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Ben size doğruluğunu ayetle kanıtladım, sizin yalan demeniz ayetin anlamını değiştirmiyor, devlet adamlarının eşlerinin başının açık olması kendi tercihleri, örneğin, suriyenin devlet erkanını örnek veriyorsunuzda, suriye vatandaşlarını neden örnek vermiyorsunuz ? hem bunları örnek vermeye ne gerek var ! bunların hiçbiri nur suresi 31 nci ayeti Kur'andan çıkartmazki ayrıca size "Bu ayete göre Allah'ın insanlardan yapmasını istediği şey, nedir ? " diye sordum, her zamanki gibi cevap vermediniz saygılar Amerikalı Samuel P. Huntington 'un pek ünlü kitabından alıntılar yayımlıyorum... Kitabın adı neydi?.. "Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması..." "İslami tarzda sakal bırakanlar ve türbanlı kadınların sayısının hızla arttığı, camilerin sayısı gittikçe artan kalabalıkları topladığı, ......... Osmanlı İmparatorluğu'nun oynadığı rolü göklere çıkaran kitaplar, dergiler, kasetler, kompakt diskler ve videolarla dolup taştığı bildirilmekte; 290 kadar yayınevi ve basımevi, dört gazete dahil olmak üzere 300 kadar yayın, yaklaşık 100 adet lisanssız radyo istasyonu ve yine 30 adet lisanssız televizyon kanalı İslamcı ideolojinin propagandasını yapmaktadır." Peki, ne olacak?.. "... Türkiye'de İslamın yeniden canlanması... Atatürk 'ün mirasını aşındıran eğilimlerin yükselişi, tüm bunlar Türkiye'nin bölünmüş bir ülke olmaya devam edeceğini garantiliyor gibidir." * Sonuçta Huntington diyor ki: "Köktendincilik Türkiye'de tırmanışa geçmiştir; Özal yönetimi altında Türkiye, Arap dünyasıyla özdeşlik kurmak için büyük çaba harcamıştır." "Türkiye .... laikliği kaldırıp, kendi medeniyet kümesinde bir parya konumundan çıkarak bu medeniyetin lideri haline gelebilir." "Ama bunu yapabilmek için Atatürk'ün mirasını .... eksiksiz bir şekilde reddetmek zorunda kalacaktır. Böyle bir hamle aynı zamanda Atatürk kalibresinde bir lideri, Türkiye'yi bölünmüş bir ülke olmaktan çıkarıp çekirdek bir devlet haline getirmek için gerekli 'siyasal' ve 'dinsel meşruluğu' kendisinde toplamış olan bir lideri gerektirir." Sanırım o lider şu han mecut... Evet Tarafsız... Size nacizhane bir tavsiyem... 1400'lü yılların çelişkili, inançtan uzak, günümüz koşullarına cevap veremeyen bir doğmaya bağlanacağınıza... Geleceği görün ve geleceğin Türkiyesinde ufak bir imza bırakma çabalarına emek sarfedin olurmu.... Öyle türban bağlanacak, şöyle olacak, kuran şöyle demiş gibi bir mantıksızlığı temcit pilavı gibi önümüze getirmenin kimseye bir faydası olmayacağı aşikardır çünkü; Kuran'ı harfiyen ve kelimesi kelimesine yobazın radikalliğinde değerlendirirmeye kalkmış olursunuz ki; Bu tür Feodal bir yapının sözcülüğünü yapmış olmanız bize hiç bir fayda vermez... Olsa olsa geri kalmışlıktan kurtulma aşamasında ve aksak topal bir şekilde toparlanmaya çalışmış bir halka bir yumruk atmaktan öte gidilemez... Saygılar.. Sevgili İlhan Selçuk'a sevgi ve saygılarımızla.. Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 benim anlayıp anlamamam bir şeyi değiştirmez çünkü Allah bayanları kapatıyor, bu kesindir ! tartışma bile götürmez, çünkü ayette açık ve net olarak belirtilmiştir ! defalarca örneklerle birlikte verdim, gerisi benim insiyatifimde değil saygılar Ortalık karışmış. Örtünmenin İslam dininin gereği olduğu gayet açık ve nettir. Sayın Tarafsız bu konuda oldukça haklı. 1400 yıl boyunca islam alimlerinin bu konuda tek tartıştığı nokta "kadının yüzü de örtülmeli mi örtülmemeli mi" olmuştur. Bu konu tartışılamayacak kadar açıktır. Asıl üzüntü veren laikliğin korunması konusunda yola çıkanların böyle bir savunu yapması. Türkiye laik bir ülke olamadı. 71 yıldır bu ilke var ama diyanet de var din dersi de var. Neyse asıl tartışılması gereken bu değil. Forumdaki "aydın" arkadaşların neden "türban dinin emridir/değildir" tartışmasına girmiş olmaları oldukça ilginç! Türkiye'nin Atatürk ilkelerinden vazgeçmesi vaazedildi Avrupa tarafından. AB emperyalizmi Türkiye'yi de içine alıp bu iş tamam demeyecek. Ortadoğuya açılmak zorunda. Sermayenin doğasında var yayılmacılık. Daha "dindar, müslüman bir Türkiye" bu açılımı kolaylaştıracaktır. Hem insanların bu dünyadan çok öteye yönelmeleri açlığın acısını azaltır. Laikliği türban dinin emri değildir diye savunamazsınız arkadaşlarım. Böyle bir savunu ayakları yere basmadığı için kimse size inanmaz. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Kamuda türbanın serbest olmasından sonra okuma fişleri: Börtegül başını ört, ört Börtegül ört. Bak Berkecan ne güzel sarık, sende sar Berkecan. Hedenur yakanı kapa, kapa yakanı kapa. Cemile mevlüte pilav yap. Işık ılık zemzem iç. Koş Kamuran koş, kuran kursuna koş. Oruç aç ali. Sadık hoca iftar topunu patlat. Oya çarşaf tak. Mülayim minareye çık. Tayyip yasa çıkar. Onayla Abdullah, onayla. Tayyip tabana oyna, kömür dağıt oy topla, dağıt ihale dağıt, sat sat sat... Petek ip atlama! Popon görünür sonra! Atlama Petek, atlama! Ali bana bak. İpek başını ört! Emel eve gel. Hemen eve gel. Murat kadrolaş, aman boş durma. Tayyip amca, seni çok severiz. Emrah camiye koş, koş Emrah koş. Işık ılık süt iç, elhamdülillah de. Gül Abdullah, gül. Uyu halkım uyu. Uyu uyu yat uyu... "YÜKSEL TÜRK! SENİN İÇİN YÜKSEKLİĞİN SINIRI YOKTUR." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Ortalık karışmış. Örtünmenin İslam dininin gereği olduğu gayet açık ve nettir. Sayın Tarafsız bu konuda oldukça haklı. 1400 yıl boyunca islam alimlerinin bu konuda tek tartıştığı nokta "kadının yüzü de örtülmeli mi örtülmemeli mi" olmuştur. Bu konu tartışılamayacak kadar açıktır. Asıl üzüntü veren laikliğin korunması konusunda yola çıkanların böyle bir savunu yapması. Türkiye laik bir ülke olamadı. 71 yıldır bu ilke var ama diyanet de var din dersi de var. Neyse asıl tartışılması gereken bu değil. Forumdaki "aydın" arkadaşların neden "türban dinin emridir/değildir" tartışmasına girmiş olmaları oldukça ilginç! Türkiye'nin Atatürk ilkelerinden vazgeçmesi vaazedildi Avrupa tarafından. AB emperyalizmi Türkiye'yi de içine alıp bu iş tamam demeyecek. Ortadoğuya açılmak zorunda. Sermayenin doğasında var yayılmacılık. Daha "dindar, müslüman bir Türkiye" bu açılımı kolaylaştıracaktır. Hem insanların bu dünyadan çok öteye yönelmeleri açlığın acısını azaltır. Laikliği türban dinin emri değildir diye savunamazsınız arkadaşlarım. Böyle bir savunu ayakları yere basmadığı için kimse size inanmaz. sizmi gönderdiniz bu emri kendinizden bu kadar eminsiniz böyle emir vardida bu ülkede nasil olurda kilik kiyafet devrimi olur .. sonra DiL ONLARIN DiN ONLARIN bakiyorum onlarida asmissiniz farkindaysaniz her Arap ülkesi ayri yöre kiyafetleri giyer o neden kaynaklaniyor bakin yazilani iyi okuyun sacla basla bir ilgisi yok hatda tekrar diyorum Hz Ömer, kadinlarin gögüs kisimlarini daha acik biraktirmak icin onlari kirbaclattirmistir!.. nasil olurda saclarini kapatmaya calissinlar???Örtünmenin İslam dininin gereği olduğu gayet açık ve net degildir .. iyiya demek disarda donu düsmüs haberi yok diyorsunuzki donunuz düsmüs kibarca biraz yukari cekin ne oldu alsana bir ayet daha... artik o noktalara geldik helal olsun Ayeti istersen koy önümüze tekrar inceleyelim! Efendi Türkler Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Forumdaki "aydın" arkadaşların neden "türban dinin emridir/değildir" tartışmasına girmiş olmaları oldukça ilginç! Sayın huseyinn, hemen bir açıklama yapayım kendi adıma, ben bu konuyu hiç bir zaman "Kuran'da başörtü filan yok, o halde kapanmanıza gerek yok" anlamında ortaya atmadım. Benim bu konuyu ortaya atmaktaki amacım, altında yatan ard niyeti göstermek. Daha önceki tartışmalarda da söylemiştim: Rahatlıkla birkaç vakit namazı atlatan insanların, kesinliği olmayan bir konuyu böylesine bayraklaştırmalarının ardındaki amacı gözler önüne serdim. Bu çok açık ve herkesçe bilinen bir konudur. Dinin bir çok ilkesi konusunda çok gevşek davranan kişiler başörtü konu olunca aslan kesilirler. Neden? Çünkü amaçlarına çok iyi hizmet eden bir konu. Bir de maşa kullanabilecekleri, öne piyon sürüp kendileri karışmadan saf insanları kullanabilecekleri bir konu. Amaçları toplumu ayrıştırmak, bölmek, çatıştırmak. Yoksa bir türbanla şeriat gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz. "Peki o halde bırakalım türbanlarını taksınlar" diye bir fikir akla gelebilir. Amaçları da bizim böyle düşünmemiz. Bir taviz kopardılar mı isteklerinin arkası gelmeyecektir. İlkeyi bir kez savsakladınız mı, barajın kapağını kaldırmışsınızdır. Sürekli gerilim, sürekli tartışma yaratacaklar, taleplerinin ardı arkası kesilmeyecek. Bunlar gerilim tüccar, nifak tohumu çiftçisi. Bu topluma huzur vermemeye, cumhuriyetin başarısızlığını kanıtlamaya and içmişler. Taviz vermek, sadece yaygarayı artırmalarını sağlar... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Ayeti istersen koy önümüze tekrar inceleyelim! defalarca yazdım ve siz defalarca sorduğum soruya yanıt vermediniz ! nur suresi 31 nci ayette, Allah kullarından ne istiyor, neyi nasıl yapmalarını istiyor ? bir türlü cevap vermediniz bakin yazilani iyi okuyun sacla basla bir ilgisi yok hatda tekrar diyorum Hz Ömer, kadinlarin gögüs kisimlarini daha acik biraktirmak icin onlari kirbaclattirmistir!.. Hz. Ömeri mi baz alacağız, Kur'anımı ? Hz. Ömeri baz alacaksak, Kur'an ne olacak ? Hz. Ömer muhalefet etmiş olamaz mı ? Örtünmenin İslam dininin gereği olduğu gayet açık ve net degildir "başörtülerini yakalarına kadar salsınlar" cümlesini açıklar mısınız ? Hocam affınıza sığınarak bir sorum olacak... Bu ayete göre kapanmayanlar günah işlemiş olur mu hocam? Allah'ın emrine karşı geldiğine göre, tabiki evet ! Taviz vermek, sadece yaygarayı artırmalarını sağlar... Taviz vermemekte öyle ! üstelik kapanmış bayanlarda eğitim hakkından mahrum kalacaklar ! çünkü inançları gereği kapalı olmak durumundalar ! malesef islam dini böyle bir din ! * * * Herzaman söylediğim gibi, bir sorun varsa ! sorun İslam dinidir, islam dinine inanan bayanlar, kapanmak zorundadır Herhangi bir baskıya gerek duyulmaksızın saygılar Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Türbanı istiyormuyuz. Bence3 hayır. o zaman bu ****** konuyu oylayın............ Alıntı
Misafir güzelim Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Konuyu baştan beri takip ediyordum ve ben de fikrimi yazmak istedim... Yanlış anlaşılmalara sebep olmak istemem ancak... Bir bayan başını kapatıyor işine gidiyor orda da kurallara uygun bir şekilde çalışıyor ise baş örtüsünün ne kendine ne de işverene bir sorun ya da sıkıntı verecegini sanmıyorum.Ancak amir baş örtüsüne karşı veya yanlış buluyor ise bu konuda kişinin kendi vicdani hürriyetine kalmış bir durumdur çalışmak zorunda ise işverenin şartlarına uygun hareket edecektir kendi yapısına ters geliyorsa ödün vermeden işini bırakmasını da bilecektir . Baş örtüsüne karşı değilim.İnsanların bu konuda özgürlüklerine kavuşmalarını isterdim.Fakat çok zor görünüyor...Karşı çıkan bu kadar insan oldukça... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Konuyu baştan beri takip ediyordum ve ben de fikrimi yazmak istedim... Yanlış anlaşılmalara sebep olmak istemem ancak... Bir bayan başını kapatıyor işine gidiyor orda da kurallara uygun bir şekilde çalışıyor ise baş örtüsünün ne kendine ne de işverene bir sorun ya da sıkıntı verecegini sanmıyorum.Ancak amir baş örtüsüne karşı veya yanlış buluyor ise bu konuda kişinin kendi vicdani hürriyetine kalmış bir durumdur çalışmak zorunda ise işverenin şartlarına uygun hareket edecektir kendi yapısına ters geliyorsa ödün vermeden işini bırakmasını da bilecektir . Baş örtüsüne karşı değilim.İnsanların bu konuda özgürlüklerine kavuşmalarını isterdim.Fakat çok zor görünüyor...Karşı çıkan bu kadar insan oldukça... Sevgili arkadaşım siz bakmayın bunlara, bunlar belirli bir yerden yönetilmektedir düğmeye basılır ve planlanmış yerlerde sözde eylem,gösteri yaparlar. Parlarının kaynakları belli değildir türkiyenin her yerinden para karşılığında adam toplayanlara şahit olmadık değil. Bunların amacı sadece kutuplaşma yaratmaktır. bakın yapılan anketlere baş örtüsüne karşı olanlarla olmayanlar arasındaki farkı görürsünüz... saygılar. burada zaman,vakit saman yolu anketlerini almadım...! ****************** Alıntı
Φ anti madde Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Sayın Tarafsız haklı. Adetten kesilmişler ve cariyelerin dışındaki bütün Müslüman kadınların celabib (çarşaf, peçe, burka, car...) giyinmeleri FARZDIR. Bu konu ayetlerle ve hadislerle sabitlenmiştir. İslam alimlerin tartıştığı konu başörtüsünün İslamda farz olup olmaması değil, kadınların ellerini ve yüzlerini de kapatıp kapatmamasıdır. Hemen hemen bütün İslam alimleri kadınların yüz örtüsü takmalarının da gerekli olduğunu vurguluyor. Çünkü, İslam peygamberinin döneminde müslüman kadınlar dışarıya çıkarken yüzlerini peçe ile örterler, bir tek gözleri görünürdü. Medineli Müslüman kadinlar, siyah basörtüleri nedeniyle, “sanki baslarina kargalar tünemis” gibi bir hal almislardi; yüzlerini örtmüsler ve sadece bir gözleri görünmekteydi (Ibn Kesîr, Tefsir, III., 284, 518). Benim türban hakkında görüşüme gelince, Laik devlet okullarında ve laik devlet kurumlarında hiçbir dini simgeye izin verilemez, Ne müslümanın türbanı, ne Hristiyanın Hacı, ne de Yahudinin kipası... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Türban protestolarında depremi ima ederek 7.4 yetmedimi diye pankart taşıyan türbanlı kıza Gani Müjdenin cevabı.Hiç yorum yapmaya lüzum bırakmamış. 7,4 Yetmedi mi Bir hafta önce türban protestoların sırasında “7.4 yetmedi mi?” pankartını açan sevgili kardeşime seslenmek istiyorum bugün… 20 bin insanın acısı ve cenazesi üzerine politika yapmaya kalkan “o güzel insana” bir çift sorum var. Ey mantosu uzun,aklı kısa kardeşim benim. 7.0 yetmedi mi? Senin okuduğun gazeteler yazdı mı bilmiyorum ama Amerika’nın,hani o gavur ve Hıristiyan Amerika Birleşik Devletleri’nin,hani o Siyonistlerle iş birliği yaptığı için her yerde bayrağını yaktınız ABD’nin Los Angeles şehrinde 7.0 büyüklüğünde bir deprem oldu bacım… Neredeyse bizimkine yakın bir deprem. Bizde ayni şiddetteki bir deprem 20 bin kişi ölup 20 bin kişi sakat kalırken,gavur,Hıristiyan ve Siyonist dostu Amerika’da sadece 2 kişi yaralandı güzel ablam. Şimdi türbanlı başını ellerinin arasına alıp düşünüyor musun acaba? Sakarya gibi muhafazakar bir bölgede Allah binlerce Muslumanı öldürerek cezalandırıyorsa eğer,Hıristiyanlara ve Siyonist dostlarına niye kıyak geçiyor?Seks shoplarıyla,***** filmleriyle tüm dünyaya “seks”,”uyuşturucu” ve “günah” ihraç eden bu ülkenin Allah katında ayrıcalığı ne olabilir ki güzel annem? Oysa adım gibi eminim Sakarya’da,Gölcük’te hayatlarını kaybedenlerin çoğu ölmeselerdi eğer sabah ezanı ile birlikte camilerin yolunu tutacaklardı. Üç aylarda oruç tutacak,Ramazan’da devrilmeyen minarelerin ışıklarıyla birlikte senin ağzına adı bile yakışmayan Allah’ın adı ile birlikte oruçlarını açacaklardı. E nooldu şimdi? 7.0 yetmedi mi güzel ninem? Eğer her coğrafya olayını,her doğal afeti bilimin ve aklın süzgecinden geçirmeden böyle yorumlarsan bu ülkenin yarısı her deprem felaketinden sonra dinsiz olur güzel hala kızım… Fay hattında 10 katlı binalara izin veren şapşal belediyecilik anlayısını,deniz kumundan inşaat yapan edebiyatçı muteahitleri,depreme dayanıklı konut üretme çabalarını, hırsızları,uğursuzları bir kenara bırakıp her şey ilahi kudretin intikamı olarak açıklarsan bu deprem 10 yıl sonra gene aramızdan binlerce “dinsizi” alır gider güzel amca kızım.. . Beynin var mı bilmiyorum,betonların altında inleyerek can veren 20 bin insanı,kadını,çocuğu ve bebeği bir kalemde günahkar diye silip atan kuş beynini türbanın altında görmek mümkün olamıyor cünkü ama bence bu yazıyı oku ve bütün gece uyumadan düşün. Allah’ın kullarına böyle cezalar verebileceğini hala düşünüyorsan da git Hıristiyan ol… Çünkü senin bu mantığına göre Allah onları daha çok seviyor. “Gavurlar” hem senden daha zengin,hem de evleri tepelerine yıkılmıyor. Gani MUJDE E yani ne demeli bilmem ki, bu kafa ile bu kızlar okusa ne okumasa ne olur Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Konuyu baştan beri takip ediyordum ve ben de fikrimi yazmak istedim... Yanlış anlaşılmalara sebep olmak istemem ancak... Bir bayan başını kapatıyor işine gidiyor orda da kurallara uygun bir şekilde çalışıyor ise baş örtüsünün ne kendine ne de işverene bir sorun ya da sıkıntı verecegini sanmıyorum.Ancak amir baş örtüsüne karşı veya yanlış buluyor ise bu konuda kişinin kendi vicdani hürriyetine kalmış bir durumdur çalışmak zorunda ise işverenin şartlarına uygun hareket edecektir kendi yapısına ters geliyorsa ödün vermeden işini bırakmasını da bilecektir . Baş örtüsüne karşı değilim.İnsanların bu konuda özgürlüklerine kavuşmalarını isterdim.Fakat çok zor görünüyor...Karşı çıkan bu kadar insan oldukça... Sevgili arkadaşım.. Bunun adı "Örtünme" değil, "örtme" özgürlüğü... Türban... Ya da sıkmabaş... Ya da tesettür... Kısacası ve açıkçası kadının "örtülmesi"... Kadınlar için "örtünme" değil, erkekler için "örtme" özgürlüğü!.. "Kapanma" değil, "kapatma" özgürlüğü!.. Dincilerin ve türbancıların, kadınların bireysel ve özel yaşamlarındaki özgürlükleriyle yetinmeyip kamu alanlarında, özellikle de üniversitelerde, kendi kafalarındaki rejimi dayatmak ve yine kendileri yani erkekler için istedikleri "kadını örtme özgürlüğü!" Kim örtüyor? Şu trajediye bakar mısınız: Bazı aileler, artık kızlarının buluğa ermesini bile beklemeden, daha okul çağında, başlarını örtüyor; üstelik okula da yollamıyor, Kuran kursuna gönderiyor. Erkek egemen feodal kültürün "örtme" baskısı, o evladımızın sözde "örtünme özgürlüğü" oluyor... "Siyasal Bilgiler ve Hukuk diplomasını tesettürlü olarak almış olan evlatlarımız niçin yargıç, vali olamasınlar" kavgası başlayacak. Bu gidişle sıkmabaşlı, hatta çarşaflı savcıların, yargıçların yanında tesettürlü kadın kaymakamlar, valiler dönemine hazır olalım... Daha sonra neler olabileceğini ise, Irak'a ve Pakistan'a bakarak tahmin edebilirsiniz.... Konunun biraz anlaşıldığını ümit ediyorum... Saygılar... _________________________________ _________________________ _______________ E. Kongar'a saygılarımızla... Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 Tamam Sayın Efendi Türkler bu tartışmaya ben girmek istemiyorum. Size göre böyle bir emir yok. Bence önemli olan bu değil. Dini inanç kişisel alanda yaşandığında buna kimse karşı çıkmıyor zaten. Ama Sayın Demirefe'nin de dediği gibi arkası çorap söküğü gibi gelecektir. Liseler ve devlet memurları falan bu istekler de zamanı gelince dillendirilecek. Sayın tarafsız liberal aydınlardan etkilenmiş anlaşılan. Onlara göre bilmem kaç milyar dolarlık ihracatı, dış ticaret hacmi olan bir ülkede şeriat tehlikesinden söz edilemezmiş. Cemaatlere yaşam alanı açılması sadece bizim değil Batının da son dönemdeki eğilimi. Postmodernizm diye diye yeni bir ortaçağın çanlarını çalmaya başladılar. Teknoloji, bilim müthiş derecede ilerliyor ama yetmiyor işte bilinçlenme için. "Her çağın egemen fikri egemen sınıfın fikridir." Laiklik falan delinebilir (delinmesi gerekli) ilkeler olarak görülmeye başlandı. Çünkü modernitenin kazanımları (Laiklik, örgütlenme vs.) sömürünün dozunu artırmada engelleyici bağlar olarak görülüyor. Yasanın mahkemeden dönmesi zor görünüyor artık bana. Sabancı ünv. ve birkaç üniversite rektörü anayasa değişikliğinin yeterli olacağını Yök yasasını değiştirmenin gerekmediğini ifade etmişler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.