Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 TARAFSIZ, bu iletileri hakkaten mi sen yazıyorsun, yoksa bilgisayarını açık unuttun ya da şifreni mi kırdılar? Ben şüphelenmeye başladım. Tarafsız arkadaşımız bir balon uçurdu ve uçurduğu balonunda farkında aslında. Ama ne yazıkki insan psikolojisinin gururdan dolayı bir savunma dürtüsü vardır. Bu dürtü ona yoğun bir şekilde savunma gardı aldırttı. En değerli sözleri, gerçekleri bile anlamamazlıktan geliyor. Bu yüzden şahsım olarak ben, bu konuda tartışmaktan çekiliyorum. Zira devamında bir yarar sağlanılacağını düşünmüyorum. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 reşit kızlardan bahsediyoruz, reşit olmayan insanlar için bırakın türbanı bir çok sınırlama var doğal olarak, adı üstünde "reşit olmayan" Kardeşim sen bu örtüyü "dini inanca saygı, onlar öyle inanıyor" diye savunmuyor musun? Senin onsekiz yaşında reşit olma kabulünü sallamıyor adamlar, onların dini inancına göre yaş dokuz dedi mi örtecek! Tanrı onsekiz monsekiz demiyor! Onu senin cici laik demokrasin diyor. Dini inanca saygı göster TARAFSIZ! Sen ne biçim demokratsın böyle? Adam kızının başını kaç yaşında örteceğini sana mı soracak tanrısına mı? Tanrı böyle emrediyor. Sen de kim oluyorsun? Senin parlementon kim oluyor da tanrı örtülerini yakalarına indirmelerini emrederken "çene altına bağlayacaksınız" diye yasa çıkarıyorsunuz? Ya adam gibi demokrasi yapın, ya bırakın şeriat getirelim! Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 İlköğretimde kapanmak için dini ve faal bir gerekçe yok !Ayrıca, olmamış bir şeyi kesin olacak gibi göstermek, doğmadır, bilimsel değildir ! teori değil pratiklere ihtiyacımız var, iş teoriye kalırsa ülkeyi terk etmemiz gerekir !!!! Bilimselcinin dediği gibi, artık tartışmayı bıraksak daha iyi olur... Saygılar... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Tarafsız arkadaşımız bir balon uçurdu ve uçurduğu balonunda farkında aslında. Ama ne yazıkki insan psikolojisinin gururdan dolayı bir savunma dürtüsü vardır. Bu dürtü ona yoğun bir şekilde savunma gardı aldırttı. En değerli sözleri, gerçekleri bile anlamamazlıktan geliyor. Başbakanın da aynı psikoloji içinde olduğunu düşünüyorum. Zamanında Hikmetyar'ın önünde bir kere diz çöktüydü, demokrasi araçtır dediydi, çark edemiyor. Durumu bi üniversiteler ile kurtarabilir miyim hesabı yapıyor. Kurtaramaz. Elini veren kolunu kurtaramaz. Gökten Cebrail inip meleklerden hükümet kabinesi kursa, insanlar din konusunda yine ihtilafa düşerler. "Soyuta atama" bu çünkü. Sınırı olmaz. Bakın Constantin filmine, Cebrail İblis ile anlaşma yapıyor. Soyuta atama kardeşim, ben yazdım, film yaptım, sana ne, kime ne? Laiklik ilkesi bu görüldüğü için, soyuta atamanın sonu olmadığı için çıkmış. Paşa gönlümüz soğuk suyla abdest alıp pantolonumuz diz verir diye namaz kılmak istemediği için değil. Ya da iki tek atıp açık kadınlarla sohbeti koyultmak istiyoruz da sakallı hocalar dik dik bakıyor diye de değil! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Yalnız dikkatettiniz mi bilmiyorum ama Sayın Tarafsız, düşüncelerini söyleyerek ve hemde samimi olarak savunduğu düşüncelerini söyleyerek, Dinsiz birisi ve hatta İslamı çoğu zaman şiddetle eleştiren birisi olarak, Hatta ve hatta aslında Türbana karşı olduğunu da söylediği halde (İster istemez, bilemiyorum) "Türban Savunucusu" konumuna düştü... Lakin Türban'ı giyim kuşam olarak benimseyen ve hatta "İlahi bir Emir" olarak benimseyen Hiçbir Müslüman samimiyetle bir ileti dahi yazmadı, yazamadı... Bu durum, aslında kendilerinin bile savundukları şeyde ne kadarda samimi olmadıklarının açık bir göstergesidir... Çünkü söyleyebilecek hiç bir sağlam temelleri ve dayanakları yok... Zira çürütülebilmekte... Ve bunun farkındalar... Saygılarımla... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Kardeşim sen bu örtüyü "dini inanca saygı, onlar öyle inanıyor" diye savunmuyor musun? Senin onsekiz yaşında reşit olma kabulünü sallamıyor adamlar, onların dini inancına göre yaş dokuz dedi mi örtecek! Tanrı onsekiz monsekiz demiyor! Onu senin cici laik demokrasin diyor. benim savunduğum serbestlik türbanın üniversite ve kamularda serbestleşmesiyle sınırlı, reşit olmayan insanları aileleri yönetir ve biz bunu kesinlikle engelleyemeyiz, biz 18 yaşından küçüklerin evlenmesini yasaklarken onlar 13 - 14 yaşında evlendiriliyorlar, orası ayrı konu ! özgürlük dediysek sınırsız özgürlük demedik, nerede yazmışım ben sınırsız özgürlük istiyoruz diye ? Dini inanca saygı göster TARAFSIZ! Sen ne biçim demokratsın böyle? Adam kızının başını kaç yaşında örteceğini sana mı soracak tanrısına mı? reşit olmayan kızlardan aileleri sorumlu, devletin bir yaptırımı olmasına gerek yok ! devletle muhatapı olduğunda devlet ona soracaktır hesabını ! saygılar Tarafsız arkadaşımız bir balon uçurdu ve uçurduğu balonunda farkında aslında. Ama ne yazıkki insan psikolojisinin gururdan dolayı bir savunma dürtüsü vardır. kişisel polemiğe girmeyelim, ben sana gerkli cevapları verdim, gerekli soruları sordum saygılar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Dini veya faal gerekçe: Kızımın kapanmaya alışması gerek. Sonradan kapanması zor oluyor insanların küçükken alıştıralım. Lisedeki bir kız artık ergenlik çağına gelmiştir. Cinsel bir objedir. Çocuk doğrabilir. Yaşının onsekizin altında olmasının bir önemi yok. Bu yüzden kapatılmalıdır. Erkeklerin iştahını kabartır çünkü. Üniversiteli kızın kapanma nedeni de bu değil mi? Onu görenin iştahını kabartması. Sonuç olarak lisesli bir kız da ergendir. İslami açıdan evlenebilir.Bunun örnekleri yok dediniz. Ama İstanbul'dan bir görüntü size buyrun: Aile içi baskıyı biz engelleyemeyiz, istanbuldan verdiğiniz görüntüde sadece o aileyi ilgilendirir, genele bir etkisi yok ! ve onların kimseye bir zararları yok, umarım bir gün onlarda çağdaş şekle bürünürler Bilimselcinin dediği gibi, artık tartışmayı bıraksak daha iyi olur... siz bırakabilirsiniz, ben bırakamam öyle , insanlar istifade ederler belki ! Lakin Türban'ı giyim kuşam olarak benimseyen ve hatta "İlahi bir Emir" olarak benimseyenHiçbir Müslüman samimiyetle bir ileti dahi yazmadı, yazamadı... Bunu bende merak ediyorum ama Kur'an türbanla ilgili bir zorunluluk ve ayrıntı göremedim, hadislerin yorumlarnması olarak düşünüyorum Yani bayanların türban takmasına gerek yok, ama onlar öyle inanıp takıyorlarsa bir gün bundan vazgeçeceklerini ümit ediyorum ! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Üniversiteler türbanı destekleyen ve zorlayan hatta bunlar için çalışma yapan erkeklerle dolu Bunlar neden yasak getirmediniz, neden izin veriyorsunuz, türban mı tehlikeli, o erkekler mi ? siz bayanları açsanız ne yazar, açmazsanız ne yazar ? saygılar, sevgiler Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Konu tam da kızları örtünmeye teşvik eden erkekler TARAFSIZ. Üstüne bastın. Kızlar başı açık üniversiteye girdikleri zaman özgür olacaklar. Kızları böyle öncü kuvvet olarak kullanma ve acıma duygusu sömürme taktikleri sökmediği zaman onlarla mücadele edilmiş olacak, kızlarla değil. Reşit olmayan kızlardan ailelerinin sorumlu olması ise beni değil seni haksız çıkarıyor. Adam kızından sorumlu ve ilköğretime de, ortaöğretime de başı kapalı göndermek istiyor. Demokratik hak! İnancı öyle! Üstelik kızının başörtüsünü çene altından veya başka türlü bağlaması gerektiğine de senin ve laik meclisinin karar veremeyeceğine inanıyor. Sen ve savunduğun hükümet faşistsiniz. Nasıl baş örtüleceğini dikte ediyorsunuz. Çarşaf örtmek istiyor, inancı öyle? Size ne? Saygı göstereceksiniz! Daha anlamayacaksan ben de faydası olmadığına inanmaya başladım sürdürmenin... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Ben yazdığı bütün iletilerden dolayı sayın Tarafsız'ı anlamıyorum artık. Etrafımıza baktığımız zaman, bilim adamından tutun da popçusuna, modacısına kadar maddi çıkarları yüzünden inandıkları ve savundukları bilimselliğe sırt çeviriyorlar. Hani yani... o zaman tarafsızlar neden aynı şeyi yapmasınlar ki... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2008 Bakın bir konuyu da hemen belirteyim: Üniversitelerde başörtüsü kabul edilirse hemen bugünden yarına irticanın ayak seslerini elbette duymaya başlamayacağız ve üç vakitten beş vakte kadar şeriat kapımıza elbette dayanmayacak. Olacak olan şu: Tartışmalar büyüyecek. 1. Niye başımı sizin istediğiniz gibi örtecekmişim? Çenemin altına bağlamam! Yakamın üstüne salarım. 2. Ben de sarık sarmak istiyorum kafama. İnancım gereği. Demokrasi var. 3. Üniversiteliye tanrının emri var da bana yok mu? Ben lisede okuyorum. Onsekizse dün doldurdum. 4. Çocuğum ilköğretime gidiyor. Dinimizin emri. Başını örtmesini istiyorum. 5. Devlet memuruyum. Benim dinim inancım yok mu? Ben niye başım açık geliyorum? 6. Erkek doktor öbür klinikte kardeşim, gider misin? Tüm bu tartışmalarla enerji ve zaman yitirecek, gündem oluşturacak daha doğrusu oluşturamayacağız. Her yerde tartışma, her yerde çekişme, yarın oruç tutmuyorlar diye kavga, öbür gün dine hakaret ettiler diye tartışma, dinle ilgili eleştirel bir laf etseniz de onlara göre hakarettir, forumda çok gördük bunu. Sonracıma da biz demokrat olmaya uğraşıyorduk, niye olamıyoruz bi türlü diye hayıflanırken hadiii, Sünnisi yetip artarken bir de Alevi diyaneti, bir de Kürtlere azınlık hakları... Hazır Atatürk de öleli bu kadar zaman oldu, Sevr'i hortlatalım, kurtulalım gitsin. Biz bu işi beceremeyeceğiz. Gelsin Avrupalılar düzeltsin. Zaten globalleşen dünya. Kim uğraşacak. Kürdistan? Buyrun. Ermenistan? Ne demek. Ayrıca özür dileriz. Hatayı da alın canım, lafı mı olur? Ah bu Atatürk... Gözü de doymamış. İstanbul mu? Yok artık, oha... Yani pardon, öyle demek istemedik. Uluslarası statüsü bari olsun, Patrikhaneyi açalım, Vatikan gibi... Dinlerin kardeşliği, çok cici... Baksana akıllı Araplara... Sovyetlerden iş çıkmayınca dayadılar sırtlarını ABD ye, Kuveyt işgal edilse Yankee gelip çıkarıyor. Ver madenleri, toryum var, bor var, geleceğin enerjisi... Karşılığında boğazımızı doyururlar yahu, aç mezarı mı var dünyada? Errızkı alallah... Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Üniversite türbana karşı ayakta Üniversiteler: Son girişim laiklik ilkesine, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine aykırı. YÖK Başkanı Özcan rektörlerin bugün yapacağı toplantının iptali için baskı yaptı Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) gündemdeki türban konusunu tartışmak üzere bugün yapacağı olağanüstü toplantının iptali için YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın baskı yaptığı ortaya çıktı. Özcan'ın, ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı salı günü arayarak, türbana yönelik bildiri çıkması beklenen toplantıyı iptal etmesini 'rica ettiği' öğrenildi. Akaydın'ın olumsuz yanıt vermesi üzerine Özcan ve bazı YÖK bürokratları, çok sayıda rektörü arayarak, "böyle gergin bir ortamda toplantıya katılmalarının doğru olmayacağını" söyledi. Özcan ise, baskı iddiasını yalanlarken, "Türban bizim işimiz değil" dedi. Türban düzenlemesine tepkilerini vermek üzere bugün toplanacak olan rektörlere YÖK'ten baskı yapıldığı ortaya çıktı. ÜAK'nın bugün toplanacağının salı günü duyurulmasının ardından Özcan, ÜAK Başkanı Akaydın'ı aradı. Akaydın, Özcan'ın bu gergin ortamda böyle bir toplantı yapılmasının uygun olmayacağını söylediğini belirtti: "'Sizden rica ediyorum, bu toplantıyı yapmayın' dedi. Ben de 'Bu benim toplumsal sorumluluğum. Ayrıca rektörlerin de bu konuda talepleri var. Toplantıyı iptal etmem mümkün değil. Toplantı ilan edildiği tarihte yapılacak' dedim." Bu konuşmadan sonra Özcan'ın, önceki akşam, YÖK bürokratları ile birlikte çok sayıda üniversitenin rektörünü telefonla arayarak "toplantıya katılmamalarını rica ettiği" belirtildi. 'Ancak ölüm engeller' Özcan ve YÖK bürokratlarının ricasına rektörlerin hemen hemen hepsinin olumsuz yanıt verdiği dile getirilirken, bazı rektörlerin "Üniversiteler bunun dışında kalamayacaktır. Toplantıya katılacağız" yanıtını verdiği, bazılarınınsa "Ben ölmezsem toplantıda olacağım" diyerek rest çektiği ifade edildi. Özcan'ın rektörlerin kararlı ve kesin tutumuna karşın ricasında ısrarlı olduğu belirtildi. Bazı üniversite rektörleriyse kendilerine "Toplantıya katılırsanız hakkınızda soruşturma açılır" dendiğini öne sürerek, kendilerinin de bu tehdide "Toplantı yasaldır ve gündemi de rutindir. Soruşturma açamazsınız" yanıtı verdiği öğrenildi. Özcan: Görüşlerine başvurdum YÖK Başkanı Özcan ise, Radikal'in soruları üzerine bazı üyeleri aradığını söyleyerek, "Katılmamalarını söylemem gibi bir konuşma olmadı" dedi. YÖK Başkanı Özcan şunları söyledi: - Bazı üyeleri aradım. Ama katılmamalarını söylemem gibi bir konuşma olmadı. Bazı konularda görüşlerine başvurdum. - Bizde katılmamalarını tavsiye ettiğimiz yolunda ifadeleri var. - Hayır, doğru söylememişler. Sadece görüşlerine başvurduk. - Türban konusunda mı görüşlerine başvurdunuz? - Hayır, o konunun bizimle ilgisi yok. - Hangi konuda? - Onu da onlara sorun, size söylesinler. Bu kadar konuşacağım. Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Danıştay'dan türbana çifte fren Geçen hafta yapılan açık lise sınavların, türbanlı öğrencilerin girmesi nedeniyle iptal edilmesini isteyen Dinçer, "Bakanlık gereğini yapmazsa bu konuda dava açmayı düşünüyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açık lise sınavlarına başörtüsüyle girilmesinin önünü açan düzenlemesi Danıştay tarafından iptal edildi. Yüksek Mahkeme, ÖSS'ye türbanla giren bir öğrencinin itirazını da geri çevirdi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, açık lise sınavlarına türbanla girilmesinin serbest olması gerektiğini savunurken, Danıştay'dan aksi bir karar geldi. Danıştay 8. Dairesi Merkezi Sınav Yönergesi'nde sınava giren öğrencilerin kılık kıyafetiyle ilgili maddedeki 'başı açık' ifadesini kaldırarak türbanın önünü açan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) düzenlemesini iptal etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, kılık-kıyafet kurallarına uymadığı için üniversite sınavı iptal edilen öğrencinin velisinin açtığı davayı geri çevirdi. MEB, Merkezi Sınav Yönergesi'nde Mayıs 2006'da yaptığı değişiklikle merkezi sistem sınavına giren öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin hükmü yeniden düzenledi ve 2001 tarihli Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nden 10'uncu maddesindeki 'başı açık' ibaresini çıkardı. Eğitim-Sen yargıya taşıdı Eğitim-Sen, düzenlemeyle bakanlığın tüm sınavlarında türbanın önünün açıldığını iddia ederek, Danıştay'a yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Danıştay 8'inci Dairesi, 3 Aralık 2007'de verdiği kararla merkezi sistem sınavlarına öğrencilerin türbanla giremeyeceğini hükme bağladı. 16 Ocak 2008'de Eğitim-Sen'e tebliğ edilen kararda, daha önceki yönergede kız öğrencilerin sınavlara başı açık girmesi gerektiğinin özellikle belirtildiğine ancak bakanlığın 2006 yılında yaptığı değişiklikle bu zorunluluğun ortadan kaldırıldığına dikkat çekildi. Kararda, "Kılık kıyafetlere ilişkin yönetmeliklere de açıkça atıf yapılmaması göz önüne alındığında sınavlara başı kapalı olarak girilmesini engelleyen yönetmelikler de etkisiz hale getirileceğinden, davaya konu yönergede hukuka uyarlık bulunmamaktadır" denildi. ÖSS kararında direnme Danıştay kararına konu olan diğer dava ise üniversite sınavıyla ilgili. 2001'deki ÖSS'de 'kılık-kıyafet kurallarına uymadığı' gerekçesiyle çocuğunun sınavı iptal edilen bir baba bu işlemin dayanağı 2001 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kılavuzu'nun 3.4 No'lu bölümünde yer alan 'sınava başı açık girileceğine' ilişkin düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay'da dava açmıştı. Karar kesinleşti Danıştay 8. Dairesi, 17 Aralık 2002'de istemi reddetmişti. Daire kararına itiraz edilmesi üzerine, dosyayı görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazı yerinde görmeyerek daire kararını onamıştı. Davacı veli, kurulun kararına karşı karar düzeltme isteminde bulundu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu dün bu istemi reddetti. Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 ABD tarafından planlanan Türkiye'yi din devletine dönüştürme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.. "Din ve vicdan özgürlüğü" adı altında yapılan cumhuriyeti yıkma çalışmaları hız kazanmıştır. Dindarlıkla dinciliğin farklı şeyler olduğunu ne yazıkki hala kavrayamayan bazı çevreler, dinci bir simge olan türbanı, hepimizin bağrına bastığı Anadolu kadınının geleneksel baş örtüsüyle karıştırmaktadır. Türbanın üniversiteye girmesiyle birlikte, kara çarşafın ve hatta sarığın bile üniversitelere gireceğini kavrayamayan bu çevreler, bunun sonucunda nasıl bir facia ile karşı karşıya kalacağımızı, bilim yuvası olan üniversitelerin, kızlarla erkeklerin ayrı kapılardan gireceği dinci merkezlere dönüşeceğini düşünememektedirler. İran'da da "demokrasi" adı altında solcular, dincileri desteklemişlerdi.. Sonucunda şeriat geldi ve ilk asılan kendileri oldu! İran'da bugün demokrasiden söz edebilir miyiz?? Türkiye Atatürk'ün yolundan ilerleyerek gerçek bir demokrasi olabilir.. Demokrasinin başlıca kuralı anayasal kurallara uymaktır. Laikliğe, cumhuriyet ilkelerine ve halk haklarına saldıranlar demokrasiden söz edemezler.. Ne yazıkki Türkiye son seçimlerde gerçek bir demokrasi olma şansını kaybetti.. Bu günden itibaren ABD tarafından hazırlanan bu yeni anayasaya dur demenin bir yolunu bulup, özgürlüğümüzü yok edecek bu gerici ayaklanmayı engellemeliyiz.. Türkiye bugün bir Irak değilse bu güçlü ordumuz ve Atatürk ilkeleri sayesindedir.. Bu iki unsuru yok etmeye çalışan YENİ ANASAYAYA HERKES HAYIR DEMELİDİR!!!! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 ..Hele hele kadınları okutmayıp ,onları okumuş zihniyeti türbanlı olabilecek erkeklere bırakmanız hepten bi güzel medeniliğinizde.Kadın okumasın bi yere gelmesin,ama bu tür erkekler okusun ,ondan sonra meydan onların ayakları. Kadın okuyacak,başı saçı ,dışı ,içi ne haltımsa kadın okumak zorunda..Kadın okumalı..Tekrarlayım mı sayfalarca...Kadın Okumak Zooruuunddaaaaa...Okuduğu sürece bu ülke laik ve iran örneğinden uzak kalır.Dinsizin hakkından imansız gelir diye bi laf var arkadaşlar.Kadın okumak zorunda..! evet ,tekrarlasam iyi olacak Kadın okumak zorunda..! Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Tekrarlayım mı sayfalarca...Kadın Okumak Zooruuunddaaaaa...Okuduğu sürece bu ülke laik ve iran örneğinden uzak kalır. .............. evet ,tekrarlasam iyi olacak Kadın okumak zorunda..! Bağırmana, tekrarlamana gerek yok sayın ftyod. Bunu doğudaki bir kaç töreci dışında herkes söylüyor. Evet kadın okumalı, okumalı da ne okumalı? Bilim mi yoksa efsanemi okumalı? "Madde yoktan var olmaz, vardan yok olmaz" mı yoksa "biz ol dedik oldu" mu okumalı? O kadının kafası çelişkilerle karışmaz mı? Ona İran yolu açılmaz mı? Birde, okuyacağı eğitimin sağlıklı olması gerektiğini bağırarak tekrarlasan daha iyi olacak. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 1. Niye başımı sizin istediğiniz gibi örtecekmişim? Çenemin altına bağlamam! Yakamın üstüne salarım.2. Ben de sarık sarmak istiyorum kafama. İnancım gereği. Demokrasi var. 3. Üniversiteliye tanrının emri var da bana yok mu? Ben lisede okuyorum. Onsekizse dün doldurdum. 4. Çocuğum ilköğretime gidiyor. Dinimizin emri. Başını örtmesini istiyorum. 5. Devlet memuruyum. Benim dinim inancım yok mu? Ben niye başım açık geliyorum? 6. Erkek doktor öbür klinikte kardeşim, gider misin? Bunlar şu anda yani yasak yokkende en şiddetli şekilde VAR ! Ayrıca bunu yapan zaten kadınlar değil erkekler ve onlar şu an üniversite ve kamudalar, yani türban hiçbir şekilde zarar vermez, işte zarar verecek olan yukarıdaki saydıklarındır ! Yukarıdaki düşünceleri yok edecek bir yöntem geliştirmelisiniz, türbanı yasaklayarak bunu beceremezsiniz ve kimsenin becerdiğide görülmemiştir ! Evet kadın okumalı, okumalı da ne okumalı? Bilim mi yoksa efsanemi okumalı? "Madde yoktan var olmaz, vardan yok olmaz" mı yoksa "biz ol dedik oldu" mu okumalı? O kadının kafası çelişkilerle karışmaz mı? Ona İran yolu açılmaz mı? Üniversiteden ve kamudan dışlarsanız, hep böyle yorumlar yapmak zorunda kalırsınız evet ,tekrarlasam iyi olacakKadın okumak zorunda..! Evet, islam kadınlarını, erkek egemenliğinden yani karanlıktan kurtarmak için, çağdaşlaştırmak için okumak zorunda ! Onları eğitmeliyiz, gözlerini açmalıyız, ancak böyle kendi kararlarını ve başkalarının kararlarını, kendileri muhakeme edecek seviyeye gelirler, evinde oturan, namus ve dini baskılardan kurtulamayan bir kadının gözlerini evine üniversite götürerek açamayız! Tüm bu tartışmalarla enerji ve zaman yitirecek, gündem oluşturacak daha doğrusu oluşturamayacağız. Her yerde tartışma, her yerde çekişme, yarın oruç tutmuyorlar diye kavga, öbür gün dine hakaret ettiler diye tartışma, dinle ilgili eleştirel bir laf etseniz de onlara göre hakarettir, forumda çok gördük bunu. Eee siz sadece sorunu kılık kıyafete görürseniz, işte bu olayları hiçbir zaman önleyemezsiniz. Bir doktor, hastanın kıyafetine bakıp ilaç yazarsa, işte durum böyle olur ! saygılar Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Bağırmana, tekrarlamana gerek yok sayın ftyod. Bunu doğudaki bir kaç töreci dışında herkes söylüyor. Evet kadın okumalı, okumalı da ne okumalı? Bilim mi yoksa efsanemi okumalı? "Madde yoktan var olmaz, vardan yok olmaz" mı yoksa "biz ol dedik oldu" mu okumalı? O kadının kafası çelişkilerle karışmaz mı? Ona İran yolu açılmaz mı? Birde, okuyacağı eğitimin sağlıklı olması gerektiğini bağırarak tekrarlasan daha iyi olacak. Hımm yani sadece evrimi okusun kadınlar öylemi?Bunumu demek istediniz Birde şu İran saplantısı yokmu güldürüyor beni niye acaba sadece İran'ı model gösterir durur bunlar,dünyada başka müslüman ülke yokmu?(burayı yüksek sesle düşündüm) Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Üniversiteden ve kamudan dışlarsanız, hep böyle yorumlar yapmak zorunda kalırsınız Tarafsız, söylenilenleri anlamak bu kadar zormu? 20-30 ileti oldu sana yazdığım. Bir okadar da arkadaşlarımız yazdı. Biz kimseyi dışlamıyoruz. Onlar bizim halkımız, insanlarımız. Bizler, dini yada siyasi simgeleri dışlıyoruz. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Hımm yani sadece evrimi okusun kadınlar öylemi?Bunumu demek istediniz Birde şu İran saplantısı yokmu güldürüyor beni niye acaba sadece İran'ı model gösterir durur bunlar,dünyada başka müslüman ülke yokmu?(burayı yüksek sesle düşündüm) Olmaz olurmu? Efsaneler peşinde birbirini yiyen örnek ülkeler çok. Irak, İran, Pakistan, Afganistan, Filistin, Ürdün, Somali... Evrimi, bilimi okuyan ülkelerde, günde yüzlerce insan efsaneler uğruna ölmüyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Feminizm ve Türban Yıllar onceydi. İstediğim fakulteyi kazanmış, ülkücülerin elinde olan üniversitede ilk haftayı geçirmiştim. Bir sabah okulun giriş kapısına geldiğimde ülkücü öğrencilerin kapıyı tuttuğunu gördüm. Kızların başını kapatmadan içeri giremeyeceklerini söylüyorlardı. Biz şaşkın dışarda bekledik. Bir süre sonra haber geldi, bugün girebilecektik ama yarın mutlaka başörtü bağlayacaktık. İsyan ve korkunun karıştığı mırıldanmalar eşliğinde içeri girdik. Etrafımız birden başörtülü sevecen ablalarla, bizim cennete gitmemiz için bize başörtü hediye (!) etmeyi teklif eden güleryüzlü gençkızlarla çevrildi. Bire bir markajla bizi çarşıya götürmeyi istediğimiz renkte modelde başörtü almayı öneriyorlardı. Birkaç kız öğrenci dışında diğerleri derslerinden geri kalmamak için başını örttü. Artık başı açıkların ahlaksız sayılması devri geçmiş, universite bahcesine bile alınmamasına karar verilmişti. Üstelik bu yapılanların resmi bir yanı olmadığı için şikayet edecek hiç bir merci de yoktu. Ben ertesi gün ailemin olduğu şehire döndüm. Fakat benim şehrimdeki ülkücü bilinenler böyle bir şey yapılamayacağını söyleyerek okuluma geri dönmemde ısrar ettiler. Birkaç hafta sonrageri döndüm ve bu zorlamaya karşı çıkandiğer kızlarla biraraya gelip ogrenci derneği başkanı sıfatlı bir erkek öğrenciden randevu (!) alarak görüştük. .Elbette demogojik alışkanlık ve otomatikleşmiş savunma mekanizmasını kırmayı başaramadık. Ne kadar ondan daha derin dini bilgimiz ve sağlam mantığımız olsa da kabul etmiyor inatla "Kadınlar mucevherdir, kutuda saklanmalıdır" diyordu. Birkaç ay sonra bazı nedenlerle lütfedip bu zorlamayı kaldırdılar. Aradan yıllar gecti. Benim uzaklarda olduğum sıralardı... Kardesimin kocası ilkokulu bitirmiş kızına "Ya başını örtüp imamhatibe gideceksin ya da seni okula gondermeyeceğim, okutmayacağım" dedi. Anne kız günlerce yalvardılar, ağladılar. Kız oldukça başarılıydı, belki fen lisesine gitmeliydi. O zamanlar yeni dini çevre edinen baba etrafına başörtülü kadın ve kızını gösterecekti. Kız mecburen kapandı ve okula gitti. Adam annenin önce başını örtemek, sonra upuzun pardüse ve türban taktırmak, sonra da siyah çarşafa sokmak isteyince kadın boşandı. Ancak kız altı sene sonra imam hatiplerin önünde başörtüsü eylemi yapanlardandı… Babası kızının başörtüsünden kariyer (!...) elde etmiş, gazetecilere poz veriyordu. Ne zaman bir turbanlı görsem, aklıma bunlar geliyor ve inancı gereği örtündüklerini söylediklerinde acı acı gülümsüyorum. Dünyada 150 yıl Osmanlı da 100 yıl önce başlayan kadın hareketi ve bunun önemini çok iyi bilen Atatürk ün yaptığı devrimler ile de Türk kadınlarının dünya kadınlarından çok daha önce haklarını elde etmiş olmasının getirdiği bir lütuftur onların şu anda sokakta eylem yapabiliyor olmaları. Ve farketmiyorlar ki , eğer bizlerin başı açık olmasaydı onları kim üniversiteye gönderirdi cihad yapsınlar diye? İnancına göre, çok çocuk doğurup evde oturmak, gelecek erkek nesillerini dinci yetiştirmek en öncelikli görevi sayarken , çalışmayacağı bir meslekte- tıp, mühendislik, mimarlık.vb.- bilgi sahibi olmakta diretmenin ne anlamı var? Son olarak; Turbanı savunanlara bence üç soru sormak lazım: 1- Bu başındakini çıkarma özgürlüğün var mı, ama gerçekten var mı? Mahalle baskısı, aile baskısı, şimdi de okul baskısı bu kadar üzerindeyken, tercih edip başını açabilme gücün var mı? 2- Kadın haklarını, kadın erkeğin hukuksal eşitliğini, kadının birey olma bilincini gerçekten biliyor musun? Yoksa bunlar sana söylenmesi zor tekerleme gibi mi geliyor? 3- İnancın gereği dediğin bu seyin inandığın kitapta olmadığını dinlemeye, tartışmaya hazır mısın? altıntıdır Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Biz kimseyi dışlamıyoruz. Onlar bizim halkımız, insanlarımız. Bizler, dini yada siyasi simgeleri dışlıyoruz. hayır dışlamıyorsunuz, dışladığınızı sanıyorsunuz, milyonlarca insanı görmezden gelip daha da büyük nefretini kazanıyorsunuz, bir bez parçasını yasaklayarak (ki şu an yasak) sorunları düzelteceğinizi sanıyorsunuz, kaç defa anlatacağım bilmiyorum, dini simgeleri yasaklayarak dini düşünceleri ve amaçları yokedemezsiniz ! dini yönetenler geliştirenler, üniversiterde zaten mevcutken, bide üstüne türbanlı ve eve kapanmış bayanların eğitim hakkını bir bez parçasıyla kısıtlıyorsunuz böyle mi aydınlaşacak ülke ? kızlarımızı eve kapatarak mı ? yılanın başını üniversitelerde muhafaza ederek mi ? oturduğumuz yerden konuşmak kolay, ama pratikte hiçbir şey sandığınız gibi olmuyor bir bez parçası yüzünden, biribirne küskün bir halk oluşturmak bir devletin en büyük düşmanıdır ! saygılar Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Hımm yani sadece evrimi okusun kadınlar öylemi?Bunumu demek istediniz Sizin bu saplantınız neden? Evrimden mi korkuyorsunuz da bir anda konuyu buraya çekiyorsunuz gayri ihtiyari? Birde şu İran saplantısı yokmu güldürüyor beni niye acaba sadece İran'ı model gösterir durur bunlar,dünyada başka müslüman ülke yokmu?(burayı yüksek sesle düşündüm) Peki komik olan ne bunda? Tarihlerimiz biraz benziyor gibi, sadece geriden takip ediyoruz onları Peki siz bize bir müslüman ülke örneği verin hem laik olsun hem çağdaşlığı yakalamış olsun? Türkiye dışında? Yok! Türkiyenin bu gidişi öyleyse ileri mi geri mi? Bunu ayırtedebilecek seviyede olduğunuzu düşünüyorum sayıın suheda; nitekim diğer yazılarınızı okuduğumda böyle bir hisse kapılıyorum... Saygılar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 hayır dışlamıyorsunuz, dışladığınızı sanıyorsunuz, milyonlarca insanı görmezden gelip daha da büyük nefretini kazanıyorsunuz, bir bez parçasını yasaklayarak (ki şu an yasak) sorunları düzelteceğinizi sanıyorsunuz, kaç defa anlatacağım bilmiyorum, dini simgeleri yasaklayarak dini düşünceleri ve amaçları yokedemezsiniz ! Tarafsız, Sen de şunu anla artık. Bu sorunu türbana izin vererek halledebileceğini mi sanıyoprsun??? Yapacağın tek şey başına yeni işler açmaktır! Bu adamların niyetini, amacını ve özlemlerini bilmiyor gibi konuşuyorsun! Yoksa gerçekten bilmiyormusun?! Hayretler içine düşürdün beni Tarafsız! Bırak artık bu inadı! Nitekim, bunun sadece bir inat olduğunu düşünmek istiyorum!!! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2008 Tarafsız, sen de şunu anla artık. Bu sorunu türbana izin vererek halledebileceğini mi sanıyorsun O bahsettiğiniz sorunlarla, üniversitede okumak isteyen bayanlarlarla, bayanlar açısından bir ilgisi yok ! yani onların türbanla girmesi sizin bahsettiğiniz hiçbir sorunu düzeltmeyecek ama benim bahsettiğim sorunu düzeltecek, yani bilimsel eğitim alacaklar, bilimsel eğitim almak, içine kapanmaktan çok daha iyi ve ülkeye yararlıdır Yapacağın tek şey başına yeni işler açmaktır!Bu adamların niyetini, amacını ve özlemlerini bilmiyor gibi konuşuyorsun! O adamlar şu an üniversitelerde rahatça eğitim görüyorlar Bu adamlar türbana izin versende vermesende var olacaklar, ve ülkeye herhangi bir zararları olduğunda yine onu halk yokedecektir, tıpkı akp hükümetinde önceki dönemler gibi ! saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.