İçeriğe atla


Fotoğraf

OLSADA YESEK! :)


Bu başlığa 309 cevap verilmiş

#301 bursercan

bursercan

    Uzman Üye

  • Φ Üyeler
  • PipPipPipPipPip
  • 3.745 İleti

Gönderi Tarihi: 04 Aralık 2015 - 04:42

Eskiler beni bilir.Hala favorim mantıdır. :))
Mantı-Patates kızartması-makarna bermuda üçgenim benim :)



#302 DMXw

DMXw

    Yeni Üye

  • Φ Yeni Üyeler
  • Pip
  • 9 İleti

Gönderi Tarihi: 04 Aralık 2015 - 13:41

Eskiler beni bilir.Hala favorim mantıdır. smile.png)
Mantı-Patates kızartması-makarna bermuda üçgenim benim smile.png

 

karbonhidrat patlaması : ) aman dikkat fazla kaçırmayın yoksa sonuç bonbilibili bon :D 



#303 bursercan

bursercan

    Uzman Üye

  • Φ Üyeler
  • PipPipPipPipPip
  • 3.745 İleti

Gönderi Tarihi: 04 Aralık 2015 - 19:17

karbonhidrat patlaması : ) aman dikkat fazla kaçırmayın yoksa sonuç bonbilibili bon biggrin.png


Son 4 ayda 64 ten 73 e çıktım artık gerisini siz dusunun:)

#304 qh0stkinq

qh0stkinq

    Yeni Üye

  • Φ Üyeler
  • Pip
  • 16 İleti

Gönderi Tarihi: 07 Mart 2016 - 21:53

mersin_tantuni_durum_menu.png

 Mersin'in meşhur Tantunisi herkese benden ikramclover.gif


Kim nasıl baktıysa öyle gördü beni.. 


#305 simin

simin

    Kıdemli Üye

  • Φ Üyeler
  • PipPipPipPip
  • 1.357 İleti

Gönderi Tarihi: 05 Mayıs 2017 - 15:36

AnneKurabiyesi-800x445.jpg
 

Hıdırellez Kurabiyesi
 
Malzemeler :

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 6-7 su bardağı un
  • Portakal veya limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı :

  • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın.
  • Yoğurt, sıvıyağ ve tozşekeri katın.
  • Tuz ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Aroma için portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesi ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
  • Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın ve kurabiyeleri sıcak fırında üzerleri sarı- kahverengi oluncaya kadar, en az 25 dakika pişirin.
  • Çıkarın ve soğuyunca servise sunun.

Not : Arzuya göre yumurta beyazlarından birini kenara ayırıp az bir su ile inceltip kurabiyelerin üzerine sürün. Üzerine bir fiske toz şeker gezdirip fırınlayın... Ama mutlaka üzerine şeker serpiştirin...  Ben bu akşam Trakya Cumhuriyetine gidiyorum "ederleziii" kutlamaya sevgilerimle... bookmark-kalp1.png


tanrı ile arama kimse giremez, girersem yine ben girerim, sana ne ???


#306 simin

simin

    Kıdemli Üye

  • Φ Üyeler
  • PipPipPipPip
  • 1.357 İleti

Gönderi Tarihi: 09 Mayıs 2017 - 16:57

keskek-tarifi.jpg

 

Keşkek istiyorum ben! İstanbul topraklarında güzel yapan bir yer varmı ki? unsure.png


tanrı ile arama kimse giremez, girersem yine ben girerim, sana ne ???


#307 gloria

gloria

    Süper Üye

  • Φ Süper Üye
  • 10.597 İleti

Gönderi Tarihi: 10 Mayıs 2017 - 07:33

keskek-tarifi.jpg

 

Keşkek istiyorum ben! İstanbul topraklarında güzel yapan bir yer varmı ki? 

 

Ya simin eger yapanı bulursan bana da haber ver, aslında bizim memlekette yaparlar ama sadesinden... bayram sabahı geleneğidir bizim memlekette, bayram namazından çıkan erkekler keşkek kaynatır sonra da onu tencerelere bölüp evlerine götürürler smile.png

 

Aslında samsun'da yemiştim bir kere de muhacirler günüydü. Tavuk etli yapmışlardı, harikaydı tadı, ilk defa etli yemiştim... 

 

Sonra birgün annemden yapmasını istedim o da beceremedi, tam olarak o yakalamak istediğim tadı yakalayamamıştı, kendi kendime düşünüyorum, acaba ben yapabilir miyim diye... 

 

Kendim yapsam diyorum, şöyle iyi bir tarifle... 


Tamam kabul; küçükken mıknatıs yutmuş olabilirim, peki ama bütün salaklar da demir mi yuttu ?

twitter_04.png


#308 simin

simin

    Kıdemli Üye

  • Φ Üyeler
  • PipPipPipPip
  • 1.357 İleti

Gönderi Tarihi: 25 Mayıs 2017 - 14:39

Ya simin eger yapanı bulursan bana da haber ver, aslında bizim memlekette yaparlar ama sadesinden... bayram sabahı geleneğidir bizim memlekette, bayram namazından çıkan erkekler keşkek kaynatır sonra da onu tencerelere bölüp evlerine götürürler smile.png

 

Aslında samsun'da yemiştim bir kere de muhacirler günüydü. Tavuk etli yapmışlardı, harikaydı tadı, ilk defa etli yemiştim... 

 

Sonra birgün annemden yapmasını istedim o da beceremedi, tam olarak o yakalamak istediğim tadı yakalayamamıştı, kendi kendime düşünüyorum, acaba ben yapabilir miyim diye... 

 

Kendim yapsam diyorum, şöyle iyi bir tarifle... 

Bulan arayana haber veriyor ok. flowers.gif


tanrı ile arama kimse giremez, girersem yine ben girerim, sana ne ???


#309 Radya

Radya

    Süper Üye

  • Φ Süper Üye
  • 10.132 İleti

Gönderi Tarihi: 25 Mayıs 2017 - 14:56

Kızlar size benim icadım kolay keşkek tarifimi vereyim..tongue.png

 

Bir tencereye 1 su bardağı yulaf kepeğı koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin tuz karabiber de ekleyip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince içine haşlanmış tavuk eti tiftebilirsiniz. Üzerine tereyağında kızdırılmış ev salçası veee afıyet olsun..:)


Azıcık karate bilirim:)

twitter.png
 


#310 simin

simin

    Kıdemli Üye

  • Φ Üyeler
  • PipPipPipPip
  • 1.357 İleti

Gönderi Tarihi: 30 Mayıs 2017 - 09:34

Kızlar size benim icadım kolay keşkek tarifimi vereyim..tongue.png

 

Bir tencereye 1 su bardağı yulaf kepeğı koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyin tuz karabiber de ekleyip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince içine haşlanmış tavuk eti tiftebilirsiniz. Üzerine tereyağında kızdırılmış ev salçası veee afıyet olsun..smile.png

Teşekkürler, deneyeceğim ablamm wub.png


tanrı ile arama kimse giremez, girersem yine ben girerim, sana ne ???




Cevap ekle