İçeriğe atla


Fotoğraf

Mantarın Kararmasını Nasıl Önleriz?

Mantar Kültür Mantarı Mantarın Kararması Mantarla Pişirilen Yemekler

Bu başlığa 5 cevap verilmiş

#1 gloria

gloria

    Süper Üye

  • Φ Süper Üye
  • 10.597 İleti

Gönderi Tarihi: 23 Mayıs 2012 - 12:40

MANTARLARIN KARARMASINI NASIL ÖNLERİZ?

Mantar :) Bayılırımmmm mantara, herşeyle uyum sağlayan hoş bir havası, güzel bir tadı var. Fakat çok nazlı, çok da nazenin, dikkat etmezseniz, özenmezseniz hemen kararıveriyor.

Peki mantarlarımız kararmasın diye ne yapmalıyız işte burada buna birlikte çözüm yolları bulmaya çalışalım diye bu başlığı açtım. (Tanrımmmm sen bizi daha büyük sorunlardan koru, aminnnnnn)

Benim bildiğim yöntemler şunlar:

Limonlu suda bekletin derler, bekletirim ama bir işe yaramaz. Gerçi sonradan öğrendim ki limonlu su tek başına yeterli değilmiş, limonlu ve unlu suda bekletmek gerekirmiş. Pişirirken de tencereye limon damlatmak gerekirmiş. Ayrıca kereviz ve enginar için de aynı yöntemi öneriyorlar :)

Bir de buharda haşlama yöntemi var, 10-15 dakika kadar buharda haşlayıp yemeğe öyle katarsak da beyaz kalırmış

Ayrıca mantarları temizlerken de suda bekletmemek gerekirmiş eğer öyle yaparsak suyu çeker ve çabuk yumuşarmış.

Çok yüksek ateşte ve tencerenin ağzını kapatmadan sotelemek varmış bir de.. Böyle yaparsak kararmazmış ama onu hiç denemedim bilmiyorum.

Gönderilen Fotoğraf

Tamam kabul; küçükken mıknatıs yutmuş olabilirim, peki ama bütün salaklar da demir mi yuttu ?

twitter_04.png


#2 Radya

Radya

    Süper Üye

  • Φ Süper Üye
  • 10.132 İleti

Gönderi Tarihi: 23 Mayıs 2012 - 14:42

Çok yüksek ateşte ve tencerenin ağzını kapatmadan sotelemek varmış bir de.. Böyle yaparsak kararmazmış ama onu hiç denemedim bilmiyorum.


Ben bu şekilde yapıp sotelerken birkaç damla da limon damlattım mı hiç kararmaz..Gönderilen Fotoğraf

Azıcık karate bilirim:)

twitter.png
 


#3 Admin

Admin

    Süper Üye

  • ™ Admin
  • 51.782 İleti

Gönderi Tarihi: 02 Haziran 2012 - 13:01

Ben bu şekilde yapıp sotelerken birkaç damla da limon damlattım mı hiç kararmaz..Gönderilen Fotoğraf

bu yontemi uygulamistim AMA genede karariyorlar!

#4 Radya

Radya

    Süper Üye

  • Φ Süper Üye
  • 10.132 İleti

Gönderi Tarihi: 02 Haziran 2012 - 14:43

bu yontemi uygulamistim AMA genede karariyorlar!


Belki ateş olması gerektiği kadar yüksek olmuyordur, tavanında iyice kızmış olması gerekiyor.Ayrıca tavanın büyüklüğü de önemli.mantarları tavaya attığında tepeleme durmamalı, yani mantar sulanmamalı..:)

Azıcık karate bilirim:)

twitter.png
 


#5 Radya

Radya

    Süper Üye

  • Φ Süper Üye
  • 10.132 İleti

Gönderi Tarihi: 17 Nisan 2014 - 15:21

Belki ateş olması gerektiği kadar yüksek olmuyordur, tavanında iyice kızmış olması gerekiyor.Ayrıca tavanın büyüklüğü de önemli.mantarları tavaya attığında tepeleme durmamalı, yani mantar sulanmamalı..smile.png

Hiç bir yiyeceğin suyunu dökmeyi sevmem ama, mantarlar suyunu saldığı gibi tavadan çoğunu süzersen mantarlar kararmıyor..smile.png Ha bu arada tuzunu ve baharatlarını da kavrulmasına yakın ekliyorum..


Azıcık karate bilirim:)

twitter.png
 


#6 Misafir_Ramazan_*

Misafir_Ramazan_*
  • Misafirler

Gönderi Tarihi: 28 Ekim 2015 - 12:02

Teşekkürler... :)





Cevap ekle