Jump to content
Sign in to follow this  
gloria

Mantarın Kararmasını Nasıl Önleriz?

Recommended Posts

MANTARLARIN KARARMASINI NASIL ÖNLERİZ?

 

Mantar :) Bayılırımmmm mantara, herşeyle uyum sağlayan hoş bir havası, güzel bir tadı var. Fakat çok nazlı, çok da nazenin, dikkat etmezseniz, özenmezseniz hemen kararıveriyor.

 

Peki mantarlarımız kararmasın diye ne yapmalıyız işte burada buna birlikte çözüm yolları bulmaya çalışalım diye bu başlığı açtım. (Tanrımmmm sen bizi daha büyük sorunlardan koru, aminnnnnn)

 

Benim bildiğim yöntemler şunlar:

 

Limonlu suda bekletin derler, bekletirim ama bir işe yaramaz. Gerçi sonradan öğrendim ki limonlu su tek başına yeterli değilmiş, limonlu ve unlu suda bekletmek gerekirmiş. Pişirirken de tencereye limon damlatmak gerekirmiş. Ayrıca kereviz ve enginar için de aynı yöntemi öneriyorlar :)

 

Bir de buharda haşlama yöntemi var, 10-15 dakika kadar buharda haşlayıp yemeğe öyle katarsak da beyaz kalırmış

 

Ayrıca mantarları temizlerken de suda bekletmemek gerekirmiş eğer öyle yaparsak suyu çeker ve çabuk yumuşarmış.

 

Çok yüksek ateşte ve tencerenin ağzını kapatmadan sotelemek varmış bir de.. Böyle yaparsak kararmazmış ama onu hiç denemedim bilmiyorum.

 

DSCF0058.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Çok yüksek ateşte ve tencerenin ağzını kapatmadan sotelemek varmış bir de.. Böyle yaparsak kararmazmış ama onu hiç denemedim bilmiyorum.

 

Ben bu şekilde yapıp sotelerken birkaç damla da limon damlattım mı hiç kararmaz..smile.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben bu şekilde yapıp sotelerken birkaç damla da limon damlattım mı hiç kararmaz..smile.png

bu yontemi uygulamistim AMA genede karariyorlar!

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu yontemi uygulamistim AMA genede karariyorlar!

 

Belki ateş olması gerektiği kadar yüksek olmuyordur, tavanında iyice kızmış olması gerekiyor.Ayrıca tavanın büyüklüğü de önemli.mantarları tavaya attığında tepeleme durmamalı, yani mantar sulanmamalı..:)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Belki ateş olması gerektiği kadar yüksek olmuyordur, tavanında iyice kızmış olması gerekiyor.Ayrıca tavanın büyüklüğü de önemli.mantarları tavaya attığında tepeleme durmamalı, yani mantar sulanmamalı..smile.png

Hiç bir yiyeceğin suyunu dökmeyi sevmem ama, mantarlar suyunu saldığı gibi tavadan çoğunu süzersen mantarlar kararmıyor..smile.png Ha bu arada tuzunu ve baharatlarını da kavrulmasına yakın ekliyorum..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.