Zıplanacak içerik

Smyrna

Ω Co-Admin
  • İçerik Toplamı

    2.224
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    26

Smyrna son kazandığı tarih 14 Kasım

Smyrna en çok beğeni kazanandı!

İçerik İtibarınız

282 İyi

Smyrna Hakkında

  • Rütbe
    Kıdemli Üye

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Kadın
  • Yer
    İZMİR
  • İlgi Alanları
    Mistisizm, Sağlıklı yaşam ve beslenme, Alternatif tıp, Yoga, pilates , Şifalı bitkiler, Astroloji

En Son Profil Ziyaretçileri

33.200 profil görüntüsü
  1. Kombucha Çayı (Kombu)

    TEMİZLİK İÇİN TARİFLER Tüm yüzeylerde kullanmak için tamamen mayalanmış kombu çayını püskürtme şişesinde kullanın. Antibakteriyel özellikleri artırmak ve hoş bir koku için birkaç damla çay ağacı yağı veya lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Sabun lekelerini azaltmak için duş veya küvete püskürtün. Giysilerin renklerini açmak ve yumuşatmak için yıkama suyuna yarım fincan kombu sirkesi ekleyin (30 gün bekletilmiş kombu çayı kombu sirkesi haline dönüşür). Kahve makinenizdeki veya bulaşık makinenizdeki birikintileri gidermek için yıkama yaparken makineye 1 fincan kombu sirkesi ekleyin. Lavabo açmak için: lavaboya karbonat dökün, arkasından kombu sirkesi ekleyin. Köpürme bittiğinde sıcak su dökün. Tıkanıklık açılana dek tekrarlayın.
  2. Kombucha Çayı (Kombu)

    GÜZELLİK REÇETELERİ Yüz Toniği Bir miktar mayalanmış kombu çayını birkaç damla esansiyel yağ ile cam bir kavanozda karıştırın ve pamukla cilt toniği olarak kullanın. Serin ve karanlık bir ortamda saklayın. En iyi sonuç için küçük miktarlarda hazırlayın ve kısa aralıklarla yenileyin. Cildi sıkılaştırır ve gözenekleri kapatır. Kombu Maskesi Bütün bir mantarı olduğu gibi yüzünüze yerleştirin. (Bunun için bir parti kombu çayını yüzünüzü kaplayacak genişlikte bir kasede mayalayabilirsiniz. Oluşan mantar kasenin çapında olacağından maske için uygundur). Kombu mantarı yüzünüzdeki kan dolaşımını hızlandırır ve cilt hücrelerini yeniler. Hafif asidik pH derecesi ölü deriyi giderir ve selülozik yapısı ince çizgi ve kırışıklıkları dolduran nano yapılar oluşturur. Bir havluyla damlayan sıvıyı silin. Yatar pozisyonda beklerseniz maskenin yüzünüden düşmesini engellemiş olursunuz. Bu kültürü ayrı bir kavanozda tekrar kullanmak için kombu çayı içinde saklayabilir veya atabilirsiniz. Maske olarak kullandığınız kültürlerle yeni çay mayalamayın. Kombu Çayı Kil Maskesi Kaolin kil Mayalanmış Kombu Çayı Macun oluşturana dek kaolin kili ve kombu çayını karıştırın. Yüzünüze uygulayıp kurumasını bekleyin. Durulayın ve yumuşak dokunuşlarla yüzünüzü kurutun. Basit Kombu Mantarı Maskesi 1 Kombu mantarı Bir miktar mayalanmış kombu çayı Kombu mantarını ve macun oluşturacak kadar kombu çayını blenderda karıştırın. Dilerseniz kıvam oluşturmak için bir miktar çiğ yumurta veya badem yağı ekleyebilirsiniz. Yüzünüze uygulayın ve 5-15 dakika bekletin. Sonra yıkayın. Maskeniz pütürlü olmuşsa endişelenmeyin, yatarak bekletirseniz maske yüzünüzde daha kolay duracaktır. Dilerseniz birkaç damla Aloe Vera, E vitamini yağı ve esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Bitkilerin çoğu daha asitli ortamı çok sever. Eskiyen mantarlarınızı iri parçalar halinde kesip toprak karışımınıza ekleyin. Solucan gübresi yaparken besin olarak kullanabilirsiniz.
  3. Kombucha Çayı (Kombu)

    TARİFLER: İSTEĞE BAĞLI İKİNCİ FERMANTASYON Kombu çayınıza farklı aromalar katmak ve daha gazlı bir içecek haline getirmek için ikinci fermantasyon uygulayabilirsiniz. Bunun için önce mayalanması tamamlanmış kombu çayının içindeki mantarı ve sonraki mayalamaya ekleyeceğiniz kadar mayalanmış çayı bir kenara ayırın. Kalan mayalanmış kombu çayının tamamına veya bir kısmına ikinci fermantasyon uygulayabilirsiniz. İkinci fermantasyonu kapağı kapalı olarak yapmanız karışımınızın gazoz gibi asitlenmesini sağlar ve daha hoş bir içim oluşturabilir. 1. ZENCEFİLLİ KOMBU ÇAYI Taze zencefili rendeleyin. Mayalanmış kombu çayını kapaklı bir cam şişeye veya kavanoza alın. Yarım litre kombu çayına 1 çorba kaşığı olacak şekilde rendelenmiş taze zencefil ekleyin. Şişenin ağız kısmında 2,5-3 cm boşluk kalsın. Kapağı kapatın. Kapak temiz olmalı ve metal, küf, vs. içermemelidir. Eğer bunlar varsa kapağın altına streç film gererek izole edin. Mayalanma ortamında 3 gün kadar bekletin ve kapağı kapalı halde 3-4 saat buz dolabında soğutun. Dilerseniz rendelenmiş zencefilleri süzebilirsiniz ancak içinde bırakabilirsiniz de. Bu şekilde hazırlanmış kombu çayı buz dolabında birkaç hafta bozulmadan saklanabilir. Dilerseniz zencefilin yanında kabuğu soyulmuş ve doğranmış şeftali, doğranmış çilek, kayısı vs. ekleyebilirsiniz. Bu şekilde çayın tadı çok daha güzel olur. Meyve eklediğinizde mayalanma tamamlanınca çayınızı süzmeniz gerekir. Opsiyonel: 1 bardak zencefilli kombu çayına 2 yemek kaşığı chia tohumu ekleyerek süper sağlıklı bir içecek oluşturabilirsiniz LİMONLU ÇİLEKLİ KOMBU ÇAYI Mayalanmış kombu çayına 3-4 ikiye kesilmiş çilek ve birkaç yarım limon dilimi koyup kapağını kapatın ve 24 saat bekletin. Çayın rengi kırmızıya dönecektir ve harika bir tada kavuşacaktır. Çayı süzüp dolapta saklayın. ŞEFTALİLİ KOMBU ÇAYI Mayalanmış kombu çayına yıkanmış ve dilimlenmiş şeftalileri ekleyip kapağını kapatın ve 3 ila 5 gün daha bekletin. Sonra süzüp dolapta muhafaza edin. ELMALI TARÇINLI KOMBU ÇAYI Mayalanmış kombu çayına 4-5 dilim elma ve kabuk tarçın (dilerseniz bir miktar da toz tarçın) ekleyerek 24 saat bekleyin. Bu sürenin sonunda çayı süzüp dolapta saklayın.
  4. Kombucha Çayı (Kombu)

    SORU VE CEVAPLAR Çayın içindeki şeker ne olur? Kombu mantarı şeker ve çayın içeriğinde bulunan mineral ve maddelerle beslenir. Ve bunları milyonlarca yararlı maya ve bakteriye dönüştürür. Başlangıçta eklediğiniz şekerin büyük bir kısmı mayalanma sırasında mantar tarafından tüketilerek yararlı mikroorganizmalara dönüştürülür. Mayalanma sonunda çayınızda az miktarda şeker kalabilir. Mayalamada kullandığım çay demli mi yoksa açık mı olmalı? Demli çay yerine orta koyulukta veya açık çay kullanmak daha iyi. Mantar dibe batarsa ne olur? Mantarın dibe batması bir sorun teşkil etmez. Olduğu gibi bırakın, birkaç gün içinde kendiliğinden yüzeye çıkacaktır. Mantarın altından ipliğe benzer oluşumlar sarkıyor, bunlar nedir? Mantarın altından sarkan bu oluşumlar mayadır. Uzun süreli mayalamalarda veya Kombu Oteli yaptığınızda bu mayalar mantardan ayrılarak kavanozun dibine çöker. Mayalanmanın tamamlandığını nasıl anlayacağım? 7. günden sonra kavanozdan az miktarda bir bardağa dökerek her gün tadına bakabilir ve ağız tadınıza uygun mayalanma derecesine gelince mayalanmayı bitirebilirsiniz. Çayın tadına bakmak için kavanozdan içmeyin, ağzınızdaki bakteriler karışıma geçerek mantarın ve karışımın yapısını bozabilir. Aynı mantarla kaç kez mayalama yapabilirim? Aynı mantarla 4-5 kez mayalama yaptıktan sonra mantarınızı değiştirmeniz önerilir. Ancak her mayalamada yeni bir mantar oluştuğundan bu sorun teşkil etmez. Kombu çayının istenmeyen yan etkileri var mıdır? Kombu çayının herhangi bir olumsuz yan etkisi bildirilmemiştir. Kombu çayının midedeki zararlı bakterileri zamanla yok ettiği belirtilmiştir ancak gastrit veya ülser rahatsızlığı bulunanların aç karnına içmesi önerilmemektedir. Ayrıca ilk kez az miktarda içerek alerjinizin olup olmadığını belirlemelisiniz. Tatile çıkacağınız veya kombu çayına ara vermek istediğiniz zamanlar ne yapmalısınız: Kombu çayı ortalama 7 ila 10 gün içinde içilecek duruma gelir, ancak olduğu gibi ağzı açık halde oda sıcaklığında bırakırsanız 30 gün kadar saklayabilirsiniz. Tadı giderek daha ekşi ve yoğun olacaktır. Sirkeye döner diyebiliriz. Devam etmek istediğinizde mantarı ve çayın bir kısmını kullanarak aynı şekilde yeni bir mayalama yapabilirsiniz. 30 gün beklemiş olan kombu çayını meyve suyuna karıştırarak içebilirsiniz. Bazı kaynaklar uzun süre kullanmayacağınız durumlarda mantarınızı buzdolabında saklamayı önerse de, başka kaynaklar buzdolabında yararlı bakteri ve mayaların büyük bölümünün öldüğünü yazmaktadır. En iyisi uzun süre kullanmayacağınız zaman 3-4 litrelik bir kombu çayı yapıp bunu bekletmek. Hacmin büyük olması nedeniyle mayalanma daha uzun sürecektir ve yine daha uzun süre bekleyecektir. Aynı zamanda mayalamayı yavaşlatmak ve süreyi uzatmak için kavanozu buzdolabı olmayan ancak serin bir yere koyabilirsiniz. Kombu çayı alkol içerir mi? Başlangıçta eklediğiniz şeker miktarına, çayı kaç gün beklettiğinize, ortam sıcaklığına göre mayalanmış kombu çayındaki alkol oranı %0,05 ila %0,5 arasında değişir. Sirkedeki alkol oranı %0,2 ila 0,3 olduğundan, mayalanma tamamlandıktan sonra yüksek sıcaklıklarda uzun süre bekletmediğiniz sürece kombu çayındaki alkol sirkedeki alkol miktarıyla aynı olacaktır. Ancak ikinci fermantasyon uygularsanız alkol oranı yükselir ve %0,5'in üzerine çıkar. Alkol kaygılarınız varsa ikinci fermantasyon uygulamayın. Çayım çok bekledi, çok asitli ve keskin, yumuşatmak için ne yapmalıyım? Çeşitli nedenlerle çayınız fazla asitli, ekşi ve keskin kokulu olduysa, bir kavanoz veya cam şişede ağzı tamamen kapalı halde 2-3 hafta buz dolabında bekleterek daha yumuşak içimli bir çay elde edebilirsiniz. Kombu sirkesi yapabilirsiniz: 3-5 haftaya kadar beklettiğiniz kombu çayı gerçek bir sirkeye döner. Bu sürenin sonunda mantarı çıkarıp sirkenizi dolapta saklayabilirsiniz. Kombu çayını plastik veya metal şişe veya kapta yapabilir miyim? Hayır, daha doğrusu bu önerilmez. Nedeni ise kombu çayı mayalanırken çeşitli bakteriler ve asitler açığa çıkarır ve plastiğin bir kısmı kombu çayınıza geçebilir. Aynı şekilde metal kaplar da kombu çayı için uygun değildir. Cam kullanmanız önerilir. Mantarım simsiyah oldu? Ne yazık ki mantarınız ölmüş, içindeki sıvıyla birlikte mantarı atmalı ve başka bir mantarla mayalama yapmalısınız. Yedek mantarlar saklamak işte bu nedenle önemli. Her mayalamada çoğalan mantarlar ne yapılmalı: Bu mantarlar eşe dosta verilebilir, ağzı kağıt havlu veya bezle örtülmüş bir kavanozda oda sıcaklığında mayalanmış kombu çayı içinde biriktirilerek yedek saklanabilir. Yedek saklanması tavsiye edilir, mayalama yaptığınız mantarınız küflenirse veya ölürse bunları kullanabilirsiniz. Kedi köpeğe çiğnemesi için verilebilir. Robottan geçirilip gübre veya yüz maskesi yapılabilir. Yenilebilir. Kombu otelinde saklanabilir. Mantarım çok büyük, keserek birkaç parçaya ayırabilir miyim? Evet, kaynar su ile dezenfekte edilmiş bir bıçak kullanarak kesebilirsiniz. Ancak mayalamada kullanacaksanız, yeterli büyüklükte olmasına dikkat edin. Kombu çayını kasede mayalayabilir miyim? Evet, kombu çayınızı büyükçe bir cam veya porselen kasede de mayalayabilirsiniz. Yeni oluşacak kombu mantarı kasenin yüzeyini kaplayacaktır. Eğer bütün bir mantardan yüz maskesi yapmak istiyorsanız tercih edilecek yöntemdir. KOMBU OTELİ: 1 litrelik temiz (sıcak suyla dezenfekte edilmiş ve soğutulmuş) ve kapaklı cam kavanozun içine fazla Kombu mantarlarını alın. Üzerine hazır Kombu çayını dökün ve kağıt havlu veya temiz bir bezle kapatıp lastik geçirin. Dilerseniz kombu otelinizi tıpkı yeni bir mayalama yapar gibi bir miktar hazır kombu çayı ve bir miktar oda sıcaklığındaki şekerli çay ile yapabilirsiniz. Bir süre sonra kavanozun üzerinde yeni bir kombu mantarı oluşacaktır ve bu normaldir. Bu şekilde fazla mantarları oda sıcaklığında kuru bir yerde 2 hafta kadar saklayabilirsiniz. KOMBU OTELİNİN BAKIMI: Kombu mantarının diğer bir adı da SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast) yani simbiyotik bakteri ve maya kültürü'dür. Ancak Kombu Otelindeki bakteri ve maya dengesini korumak gerekir. Bunun için 2 haftada bir mantarları steril, temiz bir kaba alın ve kalan kombu çayını temiz bir tülbentten veya kahve filtresinden süzün. Bu sıvının bir kısmını tekrar Kombu Otelinize boşaltın ve mantarları da geri koyun. Oda sıcaklığında şekerli çay ekleyerek yine 2 hafta boyunca saklayabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise bu sıvının tamamını başlangıç çayı olarak kullanıp, kombu oteline taze mayalanmış kombu çayından koymaktır. Filtrede kalan süzdüğünüz mayayı ise Ekşi Mayalı ekmek veya mayalı krep için maya yapımında kullanabilirsiniz. Bunun için Tarifler bölümüne bakın. Süzdüğünüz kombu çayını yeni bir başlangıç çayı olarak kullanırken, asitliği oldukça yüksek olacağından, normalden daha az başlangıç çayı kullanabilirsiniz. Bu çayı dilerseniz tek başına veya meyve suyu ile karıştırarak içebilir, dökebilir veya krep yapımında kullanabilirsiniz. Diğer bir ipucu da, yeni mayalayacağınız çayınıza başlangıç çayını önceki partiden değil, kombu otelinden (yine 1 su bardağı kadar) eklemek. Kombu otelini de 1 bardak mayalanmamış şekerli çay ekleyerek takviye edin. Böylece önceki partide mayalanması tamamlanmış çayınızın tamamını içebilirsiniz. Otelinizdeki mantarlar da takviye için eklediğiniz taze çay ve şekerden mutlu olacaklardır. Bazıları mayalayacakları yeni partilere Kombu Otelindeki mantarlardan koyup, yeni oluşmuş mantarları Kombu Oteline eklerler. Böylece kombu otelindeki zenginlikten bu yeni mantarların faydalanmasını sağlarlar. Ayrıca bu mantarlara dinlenme olanağı sağlar.
  5. Kombucha Çayı (Kombu)

    KOMBU ÇAYI YAPIMI: Siyah çayı normal şekilde demleyin. Kullanılan çay tomurcuksuz ve katkısız sade çay olmalı. Demlikteki çayı iyice süzerek cam kavanoza alın ve temiz içme suyunu soğuk olarak ekleyin. Çay orta koyulukta olmalı. Kaynamış su ekleyip oda sıcaklığına gelmesini de bekleyebilirsiniz. Ancak unutmayın, bu şekilde hem işiniz daha uzun sürecektir, hem de eğer 3-3,5 litre gibi yüksek hacimde mayalıyorsanız, sıcak havalarda çay oda sıcaklığına gelene kadar küf oluşturan organizmaların büyüme ihtimali ortaya çıkacaktır. (Bu organizmalar gözle görülmez ancak mayalanma tamamlandığı zaman yüzeyde küf oluşturur ve küflenen kombu çayını mantarıyla birlikte atmanız gerekir). Sonra 1 litre çaya yarım su bardağı (veya biraz az) olacak şekilde beyaz şeker ekleyip şekeri eritin. Karışımın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Buz banyosunda bekleterek veya içine temiz buz atarak daha kısa sürede oda sıcaklığına getirebilirsiniz. Oda sıcaklığındaki şekerli çay karışımına önceki mayalanmış kombu çayından 1 su bardağı ekleyerek karıştırın. Daha sonra kombu mantarını ekleyin. Mantarı kesinlikle sıcak çaya eklemeyin, yoksa ölür. Eklediğiniz mantar yüzeyde durabilir ancak dibe de batabilir ve bunun önemi yoktur, birkaç gün sonra kendiliğinden yüzeye çıkacaktır. Kavanozun ağzını kağıt havlu veya temiz tülbent ile kapatıp etrafına lastik geçirin. Kesinlikle kapak kapatmayın, karışımınız hava almalıdır. Bu şekilde temiz bir köşede (direkt güneş ışığı almayan, bitkilerden ve çöp kutularından uzak, havadar bir noktada) mayalanmaya bırakın. Kombu çayınız 7 ila 10 gün içinde mayalanmayı tamamlamış, içilecek duruma gelmiş olur. Mayalanma süresince kabı karıştırmayın. 3. veya 4. gün kabın yüzeyinde grimsi, buruşuk, garip bir görüntü oluşacaktır. Mantarın alt kısmına doğru sarkan oluşumlar görülebilir. Bunlar bozulma veya küflenme değil, mantarın normal mayalanma sürecinin sonucudur. Mantarınız mayalanma süresince yüzeye doğru hareket edecektir. Yeni mantar, çayın yüzeyinde, kavanozun veya şişenizin yüzey çapı boyutunda oluşacak ve yaklaşık 2 milimetre kalınlığında olacaktır. Mayalanma tamamlandığında yeni mantarınız ilk koyduğunuz mantarın üzerine yapışmış halde veya üzerine paralel duracak şekilde oluşmuştur. Bir sonraki mayalamanızda bu yeni oluşan mantarı kullanın ve ilk mantarı ister ayrı bir kavanozda tekrar mayalayın, ister bir dostunuza verin veya dilerseniz mayalanmış kombu çayı doldurduğunuz daha küçük bir kavanoz içinde yedek olarak beklemeye alın. Ya da soru ve cevaplar kısmına bakın. Aynı mantarla 4-5 kez mayalama yapabilirsiniz. Ancak daha sonra yeni mantarları kullanmanız önerilir. Mantarları ve bir sonraki mayalamanıza ekleyeceğiniz kombu çayını ayırdıktan sonra, kalan kombu çayını içmek üzere buz dolabında saklayın. Veya değişik lezzetler denemek ve daha gazlı bir içecek yapmak için ikinci fermantasyon uygulayın. Kombu çayı ilk fermantasyondan sonra içime hazır durumdadır ve buz dolabında, cam kap içinde saklanmalıdır. Ancak aromalı ve daha gazlı bir içecek yapmak üzere ikinci fermantasyon uygulayacaksanız, aşağıdaki talimatları izleyin. KOMBU ÇAYININ İÇİMİ: İlk içimde, az bir miktar içerek alerjinizin olup olmadığını deneyin. Alerjiniz yoksa kullanıma günde 1 çay bardağı içerek başlayın. Sabah aç karnına içilebileceği gibi, yemeklerden önce, yemek sırasında, yemeklerden sonra, yemek aralarında vs. de içilebilir. İlk hafta günde 1 çay bardağı için ve daha sonra günde 1 su bardağına çıkarın. İlk ay vücudunuz toksinleri atacağı ve sorunlu bölgeleri iyileştireceği için çeşitli belirtiler yaşayabilirsiniz, endişelenmeyin. Bu belirtiler çayın işe yaradığını gösterir. Kombu çayını sade olarak içebileceğiniz gibi, su ile karıştırarak, portakal suyu veya sevdiğiniz diğer taze meyve sularıyla karıştırarak da içebilirsiniz. Veya ikinci fermantasyon uygulayıp daha farklı aromalar elde edebilir ve yine bu kombu çayını da su veya meyve suyuyla karıştırarak tüketebilirsiniz.
  6. Kombucha Çayı (Kombu)

    Kombu Mayalama Kombu mantarınızla birlikte başlangıç çayınız geldikten sonra en kısa sürede mayalamayı yapın ancak hemen yapamıyorsanız, kavanozun kapağını açıp üzerine bir kağıt havlu koyarak etrafına lastik geçirin, bir süre böyle bekletebilirsiniz. Mantarınız bu başlangıç sıvısı içinde beklerken hava almalı. Bu başlangıç çayını ilk mayalamada kullanacaksınız o yüzden atmayın. Mayalamada her zaman cam veya porselen kavanoz kullanılmalı. Plastik, metal vb. kaplar kullanılmamalı.lKullanılan kap deterjan veya sabun yerine sadece suyla yıkanıp kaynar suyla dezenfekte edilirse çok daha iyi. Çamaşır suyu, deterjan vb. gibi maddeler mantarın içindeki yararlı bakterileri öldürür. (Kaynar suyla dezenfekte ettikten sonra kavanozu soğutun.) Mayalanma temiz, direkt güneş ışığı almayacak şekilde aydınlık, ılık ve hava alan bir yerde yapılmalı. Çiçek, toprak veya çöp kutusu gibi küf oluşturabilecek unsurların yanında veya aşırı nemli, kirli bir ortamda olmamalı. Kullanılan su klorsuz, temiz içme suyu olmalı. Musluk suyu klorlu olduğundan uygun değil. Tek seferde 1 ila 4 litre arasında kombu çayı yapılabilir. Çayınızı taze demleyin. Tomurcuk vs. gibi kokulu çaylar kullanmayın, sade siyah çay kullanın. Dilerseniz sadece yeşil çay veya yeşil + siyah çay karışımı da kullanabilirsiniz. Her yeni demlemede, 1 su bardağı kadar önceki mayalanmış çaydan yeni çaya eklenmeli. Bu hem faydalı bakterilerin yeni çaya geçmesini sağlıyor, hem de karışımın asitlik derecesini ayarlayarak küf oluşumunu engelliyor. Önceki çaydan hiç kalmamışsa asitliği ayarlamak için 1 çorba kaşığı sirke kullanılabilir. Mantarı mümkünse elinizle tutmaktan kaçının ve kaynayan su ile dezenfekte edip soğuttuğunuz ahşap kaşık, spatula veya çubuk gibi araçlarla kullanın. Sıcak olmamalılar, sıcaklık mantara zarar verir ve sıcak su vs. mantarı öldürür. Küf oluşursa mantarı ve çayı atmanız gerekir, malesef çaresi yok ve kurtarılamaz. Ancak mantarın normal mayalanma sürecinde küfe benzer görüntüler oluşabilir, bunları küfle karıştırmayın ve mantarı atmayın. Küf çok nadir oluşur ve çayın üzerinde mavi-yeşil renkte üzeri tozlu kümecikler şeklinde görülür, uzun süre beklemiş çayın üzerinde görülen küf gibi.
  7. Kombucha Çayı (Kombu)

    KOMBU ÇAYININ FAYDALARI İşte faydalı olduğu noktalardan bazıları ; * En önemli özelliği ömrü uzatmasıdır. * Tüm salgı bezlerini ve hormon savunmasını uyarır. * Vücudun pH dengeni sağlar. * Vücuttaki atık madde ve zehirli maddelerin suda çözülebilir hale gelerek atılmasını sağlar. * Kan dolaşımını hızlandırır. * Metabolizmayı uyarır. * Kalp atış ritmini düzenler. * Kanı temizler. * Sinir sistemini düzenler. * Yüksek tansiyonu düşürür, huzursuzluğu yatıştırır. * Sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar ve mide düzensizliklerini giderir. * Astımı tedavi eder, astım krizlerini giderir. * Kan şekeri seviyesini sabitleyerek, şeker hastalığını tedavi eder. * Alerjileri hafifletir ve zamanla giderir. * Sertleşmiş karaciğeri yumuşatır ve yeniler. * Böbrek faliyetlerini geliştirir. * Kanseri önler ve tedavi eder. * İyi bir antioksidan olması nedeniyle, oluşan radyasyona karşı koruyup serbest radikallerle savaşır. * Hücre duvarının yeniden oluşumunu sağlar. * Doku sertleşmesini (multiple scloris; MS) tedavi eder. * Damar sertliğini (arterioscloresis) tedavi eder. * Elastikiyet sağlar ve gevşek eklemleri kuvvetlendirir. * Mafsal iltihabı (arthritis) ve romatizmaya iyi gelir. * Gut hastalığına iyi gelir. * Böbrekteki ve idrardaki kumu döker, safra kesesi taşlarını düşürür. * Vücuttaki ürik asit ve kolesterolü suda erir hale getirerek vücuttan atılmasına yardımcı olur. * Peklik (kabızlık) problemini giderir. * Hemoroidi tedavi eder. * Yorgunluk bitkinlik ve sinirliliği giderir. * Herpes virüsünün soğuk algınlığı ağrılarını ve uçuk oluşturmasını engeller. * Siğil ve Dysplastik lekeleri yok eder. * Anjine çare olur. * Epstein-Barr virüsüne dayanan kronik yorgunluk hissini tedavi eder, öpüşme hastalığı (mononucleosis) iltihaplanmasını iyileştirir. * Kan sayımını normalize eder. * Akciğerlerdeki bronşiti, öksürük ve balgamı gideririr. * Bademcikleri tedavi eder (sirkeleşmiş çay, gargara şeklinde kullanılabilir). * Kan damarlarını genişleterek ve kardiak kasını uyararak kalp problemlerini giderir. * Adale ağrılarını giderilmesinde yardımcı olur. * Cinsel gücü arttırır. * Kısırlığı yok eder. * Prostatı tedavi eder. Kombu mantarı, tıpkı kefir gibi kendi kendine üreyen bir mantardır. Başlangıçta, ilk kültürü bulduğunuzda kendiniz evde çoğaltarak çayını yapabilirsiniz. Hatta çoğalttığınız mantar kültürlerini de etrafınızdaki insanlarla paylaşabilirsiniz.
  8. Kombucha Çayı (Kombu)

    KOMBUCHANIN TARİHÇESİ VE YAYILMASI İlk defa kayıtlara Çin'de M.Ö. 220'lerin başında Tsin Dynasty'nin zamanında geçmiştir. Japon savaşçılar bu mantar çayının özelliklerinden dolayı dikkate almışlar ve savaşlarda yanlarında götürmüşlerdir.Kombucha mantar çayının dünyaya yayılmasındaki sebeplerden bir tanesi, bu olabilir.Tarihsel arşivler savaşçıların bu mantar çayını bellerindeki mataralar ile taşıdıklarına dikkat çekmektedir. Tarihçiler çay mantarının ilk kullanımının Uzak Doğu'da olduğuna dikkat çekerler.Özeliikle Japonya, Çin, ve Kore. Ticari yolların vasıtasıyla genişlemiş ve Orta Doğu'lu tüccarlar vasıtasıyla ilk Rusya ile tanıştırılmış daha sonra direk olarak Doğu Avrupa'ya girmiştir.İkinci Dünya Savaşı'nın kaçınılmaz bir sonucu olarak, kombucha yapımında kullanılan gıdaların kıtlığından dolayı o dönemlerde Avrupa'ya yayılamamıştır.Almanya'da yayılması ancak günümüz yüzyıllarında olmuş ve kombuchanın rotası Rusya'dan Almanya'ya kaymıştır.
  9. Kombucha Çayı (Kombu)

    Kombucha çayı ve Kombu Mantarı Nedir?Kombu Çayı (Kombucha), ilaç olarak da kullanılan fermente edilmiş bir çay çeşididir.Yeşil veya siyah çaydan yapılabilir. Doğu Asya’ya özgü bir çay olup dünyaya yayılmıştır. Fermentasyon esnasında disk biçiminde, jelatinimsi bir zardan meydana gelen mantar oluşur. Kombu mantarı, ve şekerden oluşan bir beslenme solüsyonu içerisinde yaşar ve bu ortamda sürekli üremektedir. Kombu Mantarı, zamanla çayın bütün yüzeyine yayılarak kalınlaşır.
  10. Birisi Kahve Yapsa da İçsek Şöyle Hüpppppppppppppp Diye

    Yupiii neler görüyorum mis miss teşekkürler
  11. Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti

    Karaciğer naklinin ardından İstanbul'daki Ataşehir Memorial Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Süleymanoğlu'nun hayatını kaybettiği açıklandı. Süleymanoğlu siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül'den bu yana tedavi görüyordu. 6 Ekim'deki ameliyatla karaciğer nakli yapılan eski halter şampiyonu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleymanoğlu'nun vefatı sonrası "Dünya ve olimpiyatlarda şampiyonumuz olan Naim Süleymanoğlu, haftalardır maalesef yoğun bakımdaydı. Milletimizin başı sağ olsun" açıklamasını yaptı. Taşpınar: Türk halteri çok büyük değerini yitirdi Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada "Türk halteri çok büyük değerini yitirdi." dedi. Naim Süleymanoğlu'nun dünya halter camiasının gelmiş geçmiş en büyük sporcusu olduğunu ifade eden Taşpınar, "46 adet rekor kıran bir 'cep herkülü'ydü. Türk halkının olduğu kadar, tüm dünyada spor camialarının gönlünü kazanmış bir sporcuydu. Başımız sağ olsun." diye konuştu. Naim Süleymanoğlu kimdir? 23 Ocak 1967'de Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde doğan Süleymanoğlu, 10 yaşında haltere başladı. Henüz 15 yaşındayken, dünya gençler halter şampiyonasında 52 kiloda iki altın madalya kazandı. Bulgaristan yönetiminin 1984'teki Los Angeles Olimpiyatlarını boykot etmesi nedeniyle 16 yaşında olimpiyatlara katılma şansını kaçıran Süleymanoğlu, 1986'da Avustralya'nın Melbourne kentindeki Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye Büyükelçiliği'ne sığınarak Türkiye'ye iltica etti. Seul Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışmaya başladı Daha sonra 1988 Seul olimpiyatlarına Türkiye adına katılabilmesi için Türkiye Bulgaristan'a 1 milyon dolar ödeyerek gerekli izinleri aldı. Seul'den başlayarak 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatları olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu oldu. 8 kez dünya şampiyonu olurken 46 rekor kırdı. 2000 yılında Uluslararası Halter Federasyonunun asbaşkanlığı görevine getirildi. Siyasi kariyeri: Naim Süleymanoğlu; 2004 yılında siyasete girdi. Aynı yıl yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Kıraç Beldesi belediye başkanlığına, 2007 Genel Seçimlerinde yine MHP'den İstanbul milletvekili adayı oldu. Süleymanoğlu iki adaylığında da seçilememişti.
  12. Dünyanın ilk kafa nakli gerçekleşti

    'Herkes imkansız olduğunu söylemişti, dünyanın ilk kafa nakli operasyonu başarılı oldu' Dünyanın ilk kafa nakli İtalyan Profesör Sergio Canavero tarafından gerçekleştirildi. Bir ceset üzerinde gerçekleştirilen ve 18 saat süren kafa nakli ameliyatının en kısa sürede canlı bir insan üzerinde deneneceğini söyledi İngiliz gazete Daily Mail'in haberine göre; 18 saat süren operasyonun başarılı olduğunu söyleyen Profesör Canavero, omurganın, sinirlerin ve kan damarlarının yeniden bağlanmasının mümkün olduğunu gösterdi. Kafa naklinin gerçekleştiğini bu sabah Viyana'da düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Profesör Canavero, prosedürün geçen yıl maymuna kafa nakli yapan ekip tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Profesör Canavero, "Herkes imkansız olduğunu söylemişti ancak ameliyat başarılı oldu" açıklamasında bulundu. Profesör Canavero, kafa nakli ameliyatını ilk kez 2015 yılında kamuoyuna açıklamıştı. Ağır engeli bulunan Rus bilgisayar bilimci Valery Spiridonov başlangıçta, dünyanın ilk canlı kafa naklinin yapılmasını kabul etmiş, gönüllü olmuştu. Spiridonov (31 yaşında), kafasının sağlıklı bir beden üzerine nakledilebileceği konusunda oldukça iyimserdi. Ancak daha sonra Spiridonov'un bu kararından vazgeçtiği açıklandı. Şimdi ise ilk kafa naklinin Çin'den birisine uygulanacağı ve bunun için çok sayıda gönüllünün olduğu iddia edildi. Bu bir yarış değil. Tabii ki canlı biri üzerinde ameliyat, ancak doktorun ve uzmanların yüzde 99 başarılı olacaklarına inandıkları zaman gerçekleştirilecek. Planlarımızda bu ameliyatı, yalnızca pahalı bir ötenazinin ilginç bir videosunun ortaya çıkması amacıyla gerçekleştirmek yok. Cumhuriyet
  13. Altın Kedi Ödülleri

    18’inci Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali sona erdi ve Altın Kedi Ödülleri tarihi İzmir Havagazı Kültür Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle takdim edildi. Renkli ödül töreni İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi. Akşamın sunuculuğunu, daha önce de festivale büyük destek veren oyuncu Hakan Bilgin üstlendi. Törende 14 kategoride Altın Kedi ödülleri sahiplerini buldu. Bu sene rekor sayıda başvuru alan festivalde 82 ülkeden, kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel dallarda 400 kısa film sinemaseverlerle buluştu. Ödüller- Ulusal Kurmaca Altın Kedi için ulusal kategoride yarışan filmler jüri başkanı Handan İpekçi ve diğer jüri üyeleri Harika Uygur, Ali Düşenkalkar, Deniz Çakır, Aziz İmamoğlu ve Aytekin Çakmakçı tarafından değerlendirildi. Altın Kedi En İyi Film Ödülü Toprak. Yönetmen Onur Yağız (11dk.) Altın Kedi En İyi İkinci Film Ödülü Kapan. Yönetmen Korhan Günay (8 dk.) Altın Kedi En İyi Üçüncü Film Ödülü Bir İş Görüşmesi. Yönetmen Alkım Özmen (15 dk.) Ödüller – Uluslararası Kurmaca Altın Kedi için uluslararası kategoride yarışan filmler jüri başkanı András Muhi ve diğer jüri üyeleri Alev Fatoş Parsa, Sali Saliji – Sallini ve Murat Tolga Şen tarafından değerlendirildi. Altın Kedi En İyi Film Ödülü Heyvan (Animal). Yönetmen Bahram Ark, Bahman Ark (15 dk. Iran) Altın Kedi En İyi İkinci Film Ödülü Limbo. Yönetmen Konstantina Kotzamani (29 dk. Fransa) Altın Kedi En İyi Üçüncü Film Ödülü 8 Minutes. Yönetmen Giorgi Gogichaishvili, Davit Abramishvili (13 dk. Gürcistan) Festival’de Altın Kedi’ye değer görülen diğer ulusal yapımlar da şöyle; Altın Kedi En İyi Belgesel Ödülü Uzaktaki Kadın. Yönetmen Özgür Demirci (14 dk.) Altın Kedi En İyi Animasyon Ödülü Vadi. Yönetmen Can Erkan, Salih Toprak (10 dk.) Altın Kedi En İyi Deneysel Ödülü Elli Altı, Yönetmen Dilara Şahin (8 dk.) Altın Kedi En İyi Kurgu Ödülü Toprak. Yönetmen Onur Yağız (11dk.) Altın Kedi En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü – Emre Pekçakır Beyoğlu Sineması. Yönetmen Ömer Ferhat Özmen (15min) Altın Kedi En İyi Umut Vaat Eden Genç Oyuncu Ödülü Orhan Öztokat. Mümkün Hayatların En Güzeli. Yönetmen Derin Biricik (17min) Ve Altın Kedi En İyi Umut Vaat Eden Genç Oyuncu Ödülü Miray Şahin. Tel. Yönetmen Berkay Hasbay (15min) Festival’de üniversite öğrencilerinin oyları ile belirlenen Migros Gençlik Ödülü ise yönetmen Serpil Altın’ın, Yüzme Öğreniyorum adlı filmine verildi. 18’inci İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, başta Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşti.
×

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.