Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Softa sınıfının din simsarlığına izin verilmemelidr. Dinden maddi menfaat temin edenler iğrenç kimselerdr. İşte buna karşıyız ve buna müsade edemeyiz.

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Maalesef bugün artık din ile devlet işlerini ayırt edemeyen, daha doğrusu ayırt etmek istemeyen din simsarı siyasetçiler; fırsat bu fırsat deyip Spordan, üniversiteye, bilimden, toplumsal yaşam biçimine, devlet kurumlarından, orduya topyekün bir saldırı altındadır...

Devletiminizi ana yapısını bozmak ve hedefini geriye doğru götürmek isteyen bu zihniyet ile ve bu sinsi, ahin gelişmeler karşısında tüm kararlılığımızla mücadele etmemiz bize bırakılan emanetin temel kuralı ve hedefidir...

Seçimler yaklaşırken tüm arkadaşlarımı uyanık, kararlı ve Büyük önderimizin gösterdiği hedeften şaşmadan, bıkmadan, yorulmadan mücadele etmeye davet ediyorum...

Davet ediyorum çünkü günümüz koşulları Cumhuriyet öncesi durumdan hiç farklı değil sevgili arkadaşlar...

Artık bu gerçeği görme zamanı...

Kaldıki; Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizi kurarken bu tehlikeyi sanki bu günleri görmüş olduğunu ileri görüşlülüğü sayesinde aşağıdaki şu sözlerinden anlamaktayız...

Sevgi ve saygılarımla...

Softa sınıfının din simsarlığına izin verilmemelidir. Dinden maddi menfaat temin edenler ********* kimselerdir. İşte bu duruma karşıyız ve buna müsaade etmiyoruz...

Mustafa Kemal Atatürk

Gönderi tarihi:

ahh nerde dini devletden ayırabilecek yürekli siyasetçiler.

devletide dinden ayırıp gerçek anlamda laik bir yapı kurabilecek babayigitler . ahh. nerde.

nerde diyaneti kaldırıp, insanlara kendi işlerini bırakabilecek cesaretli ve dirayetli yöneticiler.

yapamazlar. yok yapmazlar çünkü işlerine gelmez.

en laik oldugunu söyleyenler de yapmaz, hatta bunlar yapmaya hiç yanaşmazlar.

dinin saltanatların boyundurugundan kurtarılması lazımdır.

sözde laik olan yapıda kurumsal anlamda o kadar çok laikligi ihlal eden yapı varki..

gelin görün ki bu yapılara ragman hala laikligi çocukların başındaki örtü tehdit ediyormuş gibi çıgırıyorlar. sokakda ki giyimden halkın yaşamında arıyorlar tehdidi..

asıl tehdid bir türlü laik olamayan, ne münasebet, olmak istemeyen 'çekirdek yapı'dır.

Gönderi tarihi:
...sözde laik olan yapıda kurumsal anlamda o kadar çok laikligi ihlal eden yapı varki..

gelin görün ki bu yapılara ragman hala laikligi çocukların başındaki örtü tehdit ediyormuş gibi çıgırıyorlar. sokakda ki giyimden halkın yaşamında arıyorlar tehdidi..

asıl tehdid bir türlü laik olamayan, ne münasebet, olmak istemeyen 'çekirdek yapı'dır.

O kadar yerinde bir tesbit ki, alintilamadan edemedim. Ve bir o kadar da bariz, ortada duran bir gercek. Sorunun temel kaynagini bildigimiz halde nedense hep gormezden geliriz. Bir turlu saglikli teshisi koyamadigimizdan oturu kavramlar hakkinda demogoji yapmanin otesine gidemiyoruz.

Saygilar..

Gönderi tarihi:

Laiklik yaygın olarak sanıldığı gibi din ile devletin ayrılması demek değildir. Din’in devlet işlerine karıştırılmamasıdır. Bu bir zorunluluktur, çünkü din dogmatik bir yapıdır. Devlet işlerine karışmasına izin verilmesi düşünülemez. Karıştığı takdirde istismarın, kargaşa ve çatışmanın önüne geçmenin bir yolu bulunamaz. Ama devlet dine karışabilir. Bu laikliği ihlal etmez. Çünkü devlet bekası ve esenliğine yönelebilecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye zorunlu ve vatandaşlarını bu tehditlerden korumakla yükümlüdür.

Fakat dine karışmanın dereceleri, bir demokrasinin olgunluk düzeyini elbette belirler. Buna itirazım yok. Yani çok fazla karışıyorsa, demokrasinin yeterince gelişmemiş olduğu, fazla da karışmıyorsa demokrasinin rayına oturmuş olduğu söylenebilir.

Sonuç olarak, laiklik zaten dinin devlete karışmasına tepki olarak ortaya çıkmış bir anlayıştır, yoksa dini bırakalım kendi haline, ne hali varsa görsün anlayışı değildir ki din ile devletin ayrılması olarak tanımlansın? Laikliğin amacı zaten dini dışarıda tutmak, devlete karıştırmamak. Demokrasi yeterince olgunlaşmamış ve din ısrarla devlete karışmaya çalışıyorsa, tabii ki devlet dine müdahale edecektir, bundan doğal bir şey olamaz. Bu durum da demokrasi önünde bir engel oluşturacaktır. Çaresi: Devletin dine karışmaması değil, dinin devlete karışma çabasına son vermesidir. Son vermediği sürece devlet dine karışacaktır.

Gönderi tarihi:
Sonuç olarak, laiklik zaten dinin devlete karışmasına tepki olarak ortaya çıkmış bir anlayıştır,

hayır efendim.

laiklik, dinin degil kilisenin devlet yönetimine karışmaması, daha dogrusu toplumu yönlendirmesine karşı oluşmuş bir hukuki yapıdır.kilisenin yönetime karışmamasıdır.

tabi bu son kertede kilise temsilcilerinin görüşleri itibar görmez degildir.

bu laikligin militan zamanlarında kaldı, şimdi biraz daha konsensüs saglandı.

yoksa laiklik batıda dini tamamen pasifize etmek degildir. hangi din olursa olsun.

bizde ise bir kilise kurumu olmadıgı için bu iş tamamen dinle sorunlu bir hale geldi/getirildi.

kendimizin olmayan bir kültürü ne kadar anlayabilirdik ki.

ithal kavramların içini haliyle dolduramadık ve meydan boş kaldı.

lütfen laiklik hakkında ki bilgilerinizi gözden geçiriniz.

selametler.

Gönderi tarihi:

Kilise ile din arasında nasıl bir ayrım yapıyorsunuz? Bu sorum kilise=din anlamında değil elbette ama, oradaki dinin temsilcisi kilise yani.

Bununla İslamda ruhban sınıfı olmadığını kastediyorsanız, evet, Hristiyanlık ile İslamiyet arasında böyle bir farklılık var. Fakat iki din arasında başka farklılıklar da var ki, bu farklılıklar laikliği bizim için çok daha fazla gerekli kılıyor. Bu farklardan en önemlisi, Hristiyanlığın yönetime, devlete talip bir din olmamasına karşılık İslamiyetin bir İslam devleti kurma yönündeki eğilimidir. Hatta buna eğilim bile demek yetersiz gelir, İslamcı diyebileceğimiz kesim bunun dini bir zorunluluk olduğunu iddia etmekteler.

Bir diğer fark da İslamiyetin günlük hayatın çok ince ayrıntılarına kadar karışan bir din olmasıdır. Yatma kalkma, yeme içme... Bunlar zorunluluk değil diyebilirsiniz ama etkili... Bu ayrıntıları yerine getirmiyor diye insanlara baskı söz konusu olabiliyor.

Laikliğin ithal bir kavram olması hiç bir şeyi değiştirmez. Ne yapsaydık yani, öztürkçesini mi bulalım, arapçasını mı, farsçasını mı? Bulan bulmuş, bir daha keşfedip yeni ad takmaya gerek yok.

Kendimizin olmayan başka bir çok şeyi de anlamak zorundayız. Elin oğlu durmamış, bulmuş. Biz de yetişip onları geçersek, bundan sonraki kavramları biz icat ederiz.

Gönderi tarihi:

din allah ile kul arasında olan birşeydir

devlet ile vatandaş arasında işi yoktur

özgürlüğümüz kısıtlanıyor diyenler hani çareler tükenmezdi? allah sizi deniyor olamazmı ? hani kuru çölde toprakla abdest almak var sakat isen gözlerinle namaz kılmak var dünyadaki hiçbirşey ibadetinizi engelleyemiyorda devletmi engelliyor?

Gönderi tarihi:

Her insanın aklı aynı kapasitede çalışmaz,dolayısıyla dünyada diğerinden

daha akıllı zümreler daima diğer zümreleri yönetir ve malesef te çoğu kezde sömürür

Dini hükümler herzaman farklı yorumlamalara açık göreceli ve bu sayede

akıllı zümreler tarafından suistimale de açık durumda olduğu için;

din kurallarının getirdiği mistisizm ile toplum yönetimi yapılamaz,yapılmamalıdır.

Gönderi tarihi:

Efendiler;

Açık ve kesin söylemeliyim ki, İslamları, bir halife heyulasıyla işgal ve iğfal gayretinde bulunanlar, yalnız ve ancak İslamların ve özellikle de Türkiye'nin düşmanlarıdır. Böyle bir oyuna hayal bağlamak yalnız ve ancak cehalet ve gaflet eseri olabilir...

Mustafa Kemal Atatürk

Gönderi tarihi:
Kilise ile din arasında nasıl bir ayrım yapıyorsunuz? Bu sorum kilise=din anlamında değil elbette ama, oradaki dinin temsilcisi kilise yani.

Bununla İslamda ruhban sınıfı olmadığını kastediyorsanız, evet, Hristiyanlık ile İslamiyet arasında böyle bir farklılık var. Fakat iki din arasında başka farklılıklar da var ki, bu farklılıklar laikliği bizim için çok daha fazla gerekli kılıyor. Bu farklardan en önemlisi, Hristiyanlığın yönetime, devlete talip bir din olmamasına karşılık İslamiyetin bir İslam devleti kurma yönündeki eğilimidir. Hatta buna eğilim bile demek yetersiz gelir, İslamcı diyebileceğimiz kesim bunun dini bir zorunluluk olduğunu iddia etmekteler.

Bir diğer fark da İslamiyetin günlük hayatın çok ince ayrıntılarına kadar karışan bir din olmasıdır. Yatma kalkma, yeme içme... Bunlar zorunluluk değil diyebilirsiniz ama etkili... Bu ayrıntıları yerine getirmiyor diye insanlara baskı söz konusu olabiliyor.

Laikliğin ithal bir kavram olması hiç bir şeyi değiştirmez. Ne yapsaydık yani, öztürkçesini mi bulalım, arapçasını mı, farsçasını mı? Bulan bulmuş, bir daha keşfedip yeni ad takmaya gerek yok.

Kendimizin olmayan başka bir çok şeyi de anlamak zorundayız. Elin oğlu durmamış, bulmuş. Biz de yetişip onları geçersek, bundan sonraki kavramları biz icat ederiz.

tabiki bir kurum olarak kilise ile evrensel anlamdaki bir dinin arasını ayırırım.

ben degil sahipleri bunu yapmışdır.

din başka bir şeydir onun yorumu daha başka bir şeydir.

o zamanki kilise ise bir hıristiyanlık yorumudur.

laiklik dine karşı degil işte bu yoruma karşı oluşmuş bir kavramdır.

laikligin ithal olması bir sorun degil, asıl sorun bu kelime etrafında cereyan eden anlam dünyasıdır ve bizim çogumuzun yabancısı oldugumuz, üstelik bu kavramıda zırt pırt bulunmaz hint kumaşıymış gibi agzımızda gevelememiz dir asıl sorun.

İslamda hiç bir zaman kilisenin ifade ettigi anlamda bir kurumsallaşma olmamıştır ve olamazda.

halifenin oldugu zamanda bile hiç bir başka islam yorumuna baskı olmamışdır kurumsal anlamda.

bizim aymazlıgımız laikligin karşısına bir kurum bulamayınca dinin kendisini geçrimek oldu.

bu ise dinin toplumsal yaşamdan, tamamen hiç görünürlügü kalmamacasına mücadeleye itti bizi.

bu zaten mümkün degildir. sosyolojik olarak mümkün degildir.

insanlar neden yaşadıkları sistemde bazı yasakları kabul ederken söz konusu İslam olunca bunu anlamaya çalışmıyorlar.

sınırsız bir özgürlügün oldugu bir yer söyle bana.

yok. ben böyle ne bir yer duydum ne de bir sistem ...

benim özgürlügüm kimseyi sınırlandırmasın.

iyide başkasının özgürlügüde beni sınırlandırmasın.

bazı şeyleri çok geniş düşünmek lazım..

basit, adi bir kaç pratikden yola çıkılırak koskoca bir kültürü yok saymak insaf ile bagdaşmaz.

hem konu dışı belki ama, mevcut yaşayışa karşı söz söyleme gücü olan ve bu alanda rakibi olmayan bir kültürden bahsediyoruz.

Gönderi tarihi:
din allah ile kul arasında olan birşeydir

devlet ile vatandaş arasında işi yoktur

özgürlüğümüz kısıtlanıyor diyenler hani çareler tükenmezdi? allah sizi deniyor olamazmı ? hani kuru çölde toprakla abdest almak var sakat isen gözlerinle namaz kılmak var dünyadaki hiçbirşey ibadetinizi engelleyemiyorda devletmi engelliyor?

?????

evet özgürlüğümüz kısıtlanıyor..evet devlet engelliyor... insan olarak hakları engelliyor... ayrımcılık yaparak bizlere olan bakışları kirletiyor... bizlere ,medyasıyla basınıyla her kanaldan müdahale edip ön yargılara ön yargı katıyor..... öyle önyargılar oluşuyor ki arı gibi çalışacak olan bizleri işsiz bırakıyor... "kapılı mısınız?malesef kapalıları almıyoruz"..bana sen ca... il.. sin diyor ama medeni oluşunu savunuşuna karşın benim eğitilmemem için elinden geleni yapıyor... beni belli başlı okullarla sınırlıyor... daha da nasıl yiterim nasıl kaybolurum nasıl bu topraktan bu kültürden silinirim onların hesabı yapılıyor... bütün bu kültürsüzleştirme içten içe bölme politikalarında o kadar başarılı olunmuş ki,metroda otobüste çoğunun yaptığı gibi gazete ya da filanca kişinin filanca güzel kitabını okumak yerine, inandığım kitabı okumaya kalksam olur olmadık tepkiler alınıyor... Cumhuriyetimize sahip çıkalım diyen kişilerin o cumhuriyet o toprak o bayrak altında yaşayandan haberi yok ... sanki dünyaları oturdukları mühitten ya da lojmandan ya da binadan ibarette ...

Devlet ile vatandaş arasında işi yoktur dediğiniz din,, sizin medeni dediğiniz uygulamalardan çok daha medeni çok daha yaptırımı fazla çok daha eşit koşullar sunan çok daha suçun önünü kesebilecek ve halkı huzurla yaşatabilecek kurallara sahiptir ki,,malesef henüz tam anlamıyla bütün olarak uygulamaya sokan bi ülke olmadığından dünya üzerindeki vahşet tarihler boyu devam etmektedir...

Gönderi tarihi:
?????

evet özgürlüğümüz kısıtlanıyor..evet devlet engelliyor... insan olarak hakları engelliyor... ayrımcılık yaparak bizlere olan bakışları kirletiyor... bizlere ,medyasıyla basınıyla her kanaldan müdahale edip ön yargılara ön yargı katıyor..... öyle önyargılar oluşuyor ki arı gibi çalışacak olan bizleri işsiz bırakıyor... "kapılı mısınız?malesef kapalıları almıyoruz"..bana sen ca... il.. sin diyor ama medeni oluşunu savunuşuna karşın benim eğitilmemem için elinden geleni yapıyor... beni belli başlı okullarla sınırlıyor... daha da nasıl yiterim nasıl kaybolurum nasıl bu topraktan bu kültürden silinirim onların hesabı yapılıyor... bütün bu kültürsüzleştirme içten içe bölme politikalarında o kadar başarılı olunmuş ki,metroda otobüste çoğunun yaptığı gibi gazete ya da filanca kişinin filanca güzel kitabını okumak yerine, inandığım kitabı okumaya kalksam olur olmadık tepkiler alınıyor... Cumhuriyetimize sahip çıkalım diyen kişilerin o cumhuriyet o toprak o bayrak altında yaşayandan haberi yok ... sanki dünyaları oturdukları mühitten ya da lojmandan ya da binadan ibarette ...

Devlet ile vatandaş arasında işi yoktur dediğiniz din,, sizin medeni dediğiniz uygulamalardan çok daha medeni çok daha yaptırımı fazla çok daha eşit koşullar sunan çok daha suçun önünü kesebilecek ve halkı huzurla yaşatabilecek kurallara sahiptir ki,,malesef henüz tam anlamıyla bütün olarak uygulamaya sokan bi ülke olmadığından dünya üzerindeki vahşet tarihler boyu devam etmektedir...

demek istediğim kuranı kerimde herşeyin bir çaresi vardır diyordunuz bunlara bir çare neden yazılmamışki?

devlet işlerini parayı gelişmeyi ne yapacaksınız kuranı kerim varya bu dünya geçiciya gelişipte ne yapacaksınızki yaptığınız herşey dünyada kalacak ahirete gitmeyecek

allah sizi zor şartlarda ibadetinizi ettiğiniz için bir iki kat daha yüksek cennete yerleştirecektir mutlaka

sizin inanışınızdada varya bu ahiret için çalışmak neden pes ediyorsunuz onlar sizi kabul etmiyorsa evinizden çıkmayın inadına namaz kılın durmadan zikredin şükredin sizi bu hallere koyan devletmiydi allahmı ? herşey allahın istediği gibi oluyor rahat olun dininizi bir ateistten öğrenmeyin yakışmıyor valla

Gönderi tarihi:
?????

Sizlere sunu anlatamiyoruz galiba. Ozgurlugunuzu kendiniz kisitliyorsunuz. Insanlar arasi ayrimciligi -hangi konuda olursa olsun- sizler korukluyorsunuz. Kadin-erkek, namuslu-namussuz, imanli-imansiz vesaire...

Hem ne demek oyle metroya, otobuse, dolmusa tek basina binmek! Islam'a gore kadin olarak oyle bir hak sahibi degiliz. Muhammed ne diyor bu konuda: "Sizden kim Allah'a ve ahiret gunune inaniyorsa, yaninda mahremi olmayan bir kadinla basbasa kalmasin. Cunku bunu yaparsa ucunculeri seytan olur." (Buhari, Muslim, Termizi, Rada, Fiten, Hanbel). Gerci metroda, otobuste falan tek basiniza degilsiniz bilakis, bir cok nefsine hakim olamayan! erkek tarafindan kusatilmis bir vaziyettesiniz. Daha da ileri gidip Muhammed: "Kocanin yakinlari ölümdür (felakettir)" demis, (Buhari, Muslim, Tirmizi, Darimi, Hanbel)

Yani goruyorsunuz ki sizin oyle metroya, otobuse, ucaga, dolmusa binmeniz ölüm, felaket demek. Siz kalkmissiniz metroya, otobuse binip kitap okumayi (onca erkekle omuz omuza, diz dize bulunup (baska yerlerini saymiyorum), yuksek okula gidip, mesela doktor olup erkek hastayi muayene etmeyi mi dusunup kabul ediyorsunuz?

Cok daha medeni ve esit dediginiz Islam, kadin-erkek arasi iliskileri cinsel yonden ele aliyor. Kadin seytan, erkek nefsine hakim olamayan bir yaratik cunku.

Bu mu medeniyet, bu mu esitlik? Siz hangi devirde yasiyorsunuz? Eski devirlerdeki ilkelligin ortadan kalktigini, bir erkegin de nefsine hakim olabilecegini dusunemiyor musunuz? Yoksa ailenizdeki ve cevrenizdeki tum erkekleri tecavuzcu Coskun olarak mi goruyorsunuz?

Gönderi tarihi:
demek istediğim kuranı kerimde herşeyin bir çaresi vardır diyordunuz bunlara bir çare neden yazılmamışki?

dostum kusura kalma ama eger sen dini ve Kur'an'ı bu şekilde anlıyorsan bu yanlış bir anlama.

tipik bir anlama sorunu desek daha dogru.

herşeyin çaresi Kur'an'da var demek çok basit ve içi boş bir inanışdır.

aynısı bundan haraketle bir inkarda basit ve içi boş bir inkar olmaya mahkumdur.

Kur'an, ibadet edilecek Rabbi tanıtan temel bir ahlak kitabıdır demek isabet derecesi daha yüksek bir tanımdır.

burada 'ibadet' ve 'ahlak'ın ihtiva ettigi anlam üzerinde durmak lazımdır.

selamlar

Gönderi tarihi:

Softa sınıfı denilen tanımlanmadan onun zararlı olup olmadığı ya da bunun ne şekilde olup olmadığı anlaşılmadan konuşulursa karşımıza "çok amaçlı" propagandalar çıkar...

Bu yazıda ben biraz fazla siyaset görüyorum ve diyorum ki: Dini siyasetten ayrı tuttuğunu söyleyen siyasi mesajını "dini konular" başlığı altında verirse kendisiyle çelişir...

:zorro:

Gönderi tarihi:

Dipnot arkadaşımın söylediği bir çok şeye katılıyorum. Cumhuriyet rejimi ülkemize geldiğinde ülke dindarların elinde erimek üzereydi. Şimdi de durumun o günden b u güne pek fazla bir farkı yok. Sanıyorum ki bu insnalar rejim karşıtı insnalardır. Devlet ideolojisini(kemalizm) bozmak isteyen bir çok kendini bilmez siyasetçiler insnaların dini duygularını sömürerek bir yerlere gelmeyi umut ediyorlar. Ve ne yazık ki bir çok insan da buna izin veriyor. Din kimsenin tekelinde değildir ve dinle siyaset birbiriyle karıştırılmamalıdır. Oltaya gelmeyeli arkadaşlar. Öncelikle insnaları neyi neden savunduklarına dikkat edelim. Dini duygularımızı kimsenin eline bırakmamıza gerek yok. Bu güne kadar bu toplum laiklik ilkesiyle ayakta durdu ve son 4 seneye kadar şeriatçılar diye bir sınıf da yoktu. Bir takım şeylerin farkında olunması umuduyla...

Gönderi tarihi:
dostum kusura kalma ama eger sen dini ve Kur'an'ı bu şekilde anlıyorsan bu yanlış bir anlama.

aynısı bundan haraketle bir inkarda basit ve içi boş bir inkar olmaya mahkumdur.

Kur'an, ibadet edilecek Rabbi tanıtan temel bir ahlak kitabıdır demek isabet derecesi daha yüksek bir tanımdır.

selamlar

İnançlı arkadaşlarımız Kuranı daha çok okumaları gerekiyor..

Enam-59, Gaybın anahtarları Allah'ın yanındadır; onları O'ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; O'nun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez. O yerin karanlıkları içindeki tek bir taneyi dahi bilir. Yaş ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır.

Araf-52, Gerçekten onlara, inanan bir toplum için yol gösterici ve rahmet olarak, ilim üzere açıkladığımız bir kitap getirdik.

Yunus-61, Ne zaman sen bir işte bulunsan, ne zaman Kur'an'dan bir şey okusan ve siz ne zaman bir iş yaparsanız, o işe daldığınız zaman biz mutlaka üstünüzde şahidizdir. Ne yerde ne gökte zerre ağırlığınca bir şey Rabbinden uzak (ve gizli) kalmaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü yoktur ki apaçık kitapta (levh-i mahfuzda) bulunmasın.

Hac-70, Bilmez misin ki, Allah, yerde ve gökte ne varsa bilir? Bu, bir kitapta (levh-i mahfuzda) mevcuttur. Bu (eşya ve olayların bilgisine sahip olmak), Allah için çok kolaydır.

Neml-75 Gökte ve yerde göze görünmeyen hiçbir şey yoktur ki, apaçık bir kitapta (levhi mahfuzda) bulunmasın.

Nebe-29 Biz ise her şeyi bir kitapta sayıp yazmışızdır.

Gönderi tarihi:
İnançlı arkadaşlarımız Kuranı daha çok okumaları gerekiyor..

Enam-59, Gaybın anahtarları Allah'ın yanındadır; onları O'ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; O'nun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez. O yerin karanlıkları içindeki tek bir taneyi dahi bilir. Yaş ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır.

Araf-52, Gerçekten onlara, inanan bir toplum için yol gösterici ve rahmet olarak, ilim üzere açıkladığımız bir kitap getirdik.

Yunus-61, Ne zaman sen bir işte bulunsan, ne zaman Kur'an'dan bir şey okusan ve siz ne zaman bir iş yaparsanız, o işe daldığınız zaman biz mutlaka üstünüzde şahidizdir. Ne yerde ne gökte zerre ağırlığınca bir şey Rabbinden uzak (ve gizli) kalmaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü yoktur ki apaçık kitapta (levh-i mahfuzda) bulunmasın.

Hac-70, Bilmez misin ki, Allah, yerde ve gökte ne varsa bilir? Bu, bir kitapta (levh-i mahfuzda) mevcuttur. Bu (eşya ve olayların bilgisine sahip olmak), Allah için çok kolaydır.

Neml-75 Gökte ve yerde göze görünmeyen hiçbir şey yoktur ki, apaçık bir kitapta (levhi mahfuzda) bulunmasın.

dostum senin alıntıladıgın ayetler ile benim demek istediklerim arasında alaka yok.

Allah'ın her şeyi bilmesi konu ile direk alakalı degil.

bu ayrı bir konu.

söz konusu olan içi boş ''her şey Kur'an'da var'' demek sözün lafzi anlamı ile dogru olsa bile bu sözü 'anlama' sorununa deginmek istedim.

Kur'an, hayatın temelleri ile alakalı bir Kitapdır. tali meselelerin degil.

Gönderi tarihi:

devlet işlerini parayı gelişmeyi ne yapacaksınız kuranı kerim varya bu dünya geçiciya gelişipte ne yapacaksınızki yaptığınız herşey dünyada kalacak ahirete gitmeyecek

allah sizi zor şartlarda ibadetinizi ettiğiniz için bir iki kat daha yüksek cennete yerleştirecektir mutlaka

sizin inanışınızdada varya bu ahiret için çalışmak neden pes ediyorsunuz onlar sizi kabul etmiyorsa evinizden çıkmayın inadına namaz kılın durmadan zikredin şükredin sizi bu hallere koyan devletmiydi allahmı ? herşey allahın istediği gibi oluyor rahat olun dininizi bir ateistten öğrenmeyin yakışmıyor valla

bakara 205. O, (senin yanından) ayrılınca yeryüzünde bozgunculuk yapmağa, ekin ve nesli yok etmeğe çalışır. Allah ise bozgunculuğu sevmez.

Furkân Sûresinin 47 . Ayetinde

O, geceyi size bir örtü, uykuyu istirahat zamanı ve gündüzü de hareket ve çalışma vakti yapandır

İnşirâh Sûresinin 7 . Ayetinde

Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.

şüphesiz dinimizi bi ateistten ya da ateistlerden değil, kitaptan öğreniyoruz... ve kitabımız bize sadece ahiret için değil hem ahiret hem dünya için diyor... yani ne sizler gibi sırf dünya ne de sırf ahiret demiyoruz... evet arkadaşım Kur an da herşeyin çaresi var anlayana ... anlamayanlar çoğunlukta diye bu onu yanlış ya da hatalı ya da insandan ya da sizin uydurmalarınızdan yapmaz... o kitap ki gelişmek için mükemmel bir yol göstericidir... içinde gelişimi engelleyecek hiçbir konu ya da ayet ya da benzeri yoktur...

bunların çaresi neden yazılmamış demişsiniz ama bunların çaresi de yazılmış ,,bu öyle bi çare ki inanan yüreklere ümit üstüne ümit ekliyor... biz çözüm din diyoruz... siz duyuyor ama kabul etmiyorsunuz... biz söyleyen ,siz duyan oluyorsunuz ama duymuyorsunuz:) biz kendi davranışlarımızla hak ettiğimizi ,siz kendi davranışlarınızla hak ettiğinizi kazanmaya devam...

öyle ya herşey haketmek için..

Gönderi tarihi:
Sizlere sunu anlatamiyoruz galiba. Ozgurlugunuzu kendiniz kisitliyorsunuz. Insanlar arasi ayrimciligi -hangi konuda olursa olsun- sizler korukluyorsunuz. Kadin-erkek, namuslu-namussuz, imanli-imansiz vesaire...

Hem ne demek oyle metroya, otobuse, dolmusa tek basina binmek! Islam'a gore kadin olarak oyle bir hak sahibi degiliz. Muhammed ne diyor bu konuda: "Sizden kim Allah'a ve ahiret gunune inaniyorsa, yaninda mahremi olmayan bir kadinla basbasa kalmasin. Cunku bunu yaparsa ucunculeri seytan olur." (Buhari, Muslim, Termizi, Rada, Fiten, Hanbel). Gerci metroda, otobuste falan tek basiniza degilsiniz bilakis, bir cok nefsine hakim olamayan! erkek tarafindan kusatilmis bir vaziyettesiniz. Daha da ileri gidip Muhammed: "Kocanin yakinlari ölümdür (felakettir)" demis, (Buhari, Muslim, Tirmizi, Darimi, Hanbel)

Yani goruyorsunuz ki sizin oyle metroya, otobuse, ucaga, dolmusa binmeniz ölüm, felaket demek. Siz kalkmissiniz metroya, otobuse binip kitap okumayi (onca erkekle omuz omuza, diz dize bulunup (baska yerlerini saymiyorum), yuksek okula gidip, mesela doktor olup erkek hastayi muayene etmeyi mi dusunup kabul ediyorsunuz?

Cok daha medeni ve esit dediginiz Islam, kadin-erkek arasi iliskileri cinsel yonden ele aliyor. Kadin seytan, erkek nefsine hakim olamayan bir yaratik cunku.

Bu mu medeniyet, bu mu esitlik? Siz hangi devirde yasiyorsunuz? Eski devirlerdeki ilkelligin ortadan kalktigini, bir erkegin de nefsine hakim olabilecegini dusunemiyor musunuz? Yoksa ailenizdeki ve cevrenizdeki tum erkekleri tecavuzcu Coskun olarak mi goruyorsunuz?

bana hadisle değil ayetle gel diyeceğim ama daha önce kaç kere dediğimi artık sayamadığımı farkettim ... ha madem öyle bari kitap değil hadis düşmanı olun bi farkı olsun...

kadın-erkek ayrımı yapıyoruz demek... ateist erkekler bire bir eşit kabul ediyor bizleri demek ...tabi onların tüm yaptıklarını kadınlar da yapmalı,yapabilmeli ... mesela sen bi bayan olarak şöyle dekolteni açtığında medeni ateist arkadaşlarımız sana her zaman davrandıkları gibi davranırlar ... şöyle düşük bel pantolonunla bi de eğilince ya da göbeği açınca her yerden medeniyet akar da kapalı olunca o medeniyete bi haller olur... ya zaten biz inananlar uzaylı siz inanmayanlar insansınız da cinsel temalar söz konusu olunca ayrımı biz eşitliği siz yayıyorsunuz ülkede..

namuslu-namussuz.. tabi tabi ateistlerde var bir insanı geçmişiyle değerlendirmemek,,hür kadına iftira atmamak,, önüne çıplak kadını da koysan başını eğmek bakmamak...ve tabi ateistlerde var cezayı verecek olanın sadece yaratan oluşu...

imanlı-imansız... tabi tabi ateistlerde yok zaten onları imansızlığa iten araştırmacı ve mükemmel olan düşünce sistemlerinin getirdiği kibir ve başkalarını okumamış ,araştırmamış ,düşünce sistemi kısıtlı ve daha da alt düzeylerde görme....

O kadar mükemmel ,o kadar aklı herşeye yeten,o kadar kültür dolu ki ateistler ,, şaşıp kalıyosunuzdur bu inananların haline değil mi? niye bu inananlar çelişkileri görmüyor böyle? hele hele bu kadar inanan kadına pes doğrusu dimi?

..

Gönderi tarihi:

selamlar

bakara 205. O, (senin yanından) ayrılınca yeryüzünde bozgunculuk yapmağa, ekin ve nesli yok etmeğe çalışır. Allah ise bozgunculuğu sevmez.

Furkân Sûresinin 47 . Ayetinde

O, geceyi size bir örtü, uykuyu istirahat zamanı ve gündüzü de hareket ve çalışma vakti yapandır

İnşirâh Sûresinin 7 . Ayetinde

Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.

şüphesiz dinimizi bi ateistten ya da ateistlerden değil, kitaptan öğreniyoruz... ve kitabımız bize sadece ahiret için değil hem ahiret hem dünya için diyor... yani ne sizler gibi sırf dünya ne de sırf ahiret demiyoruz... evet arkadaşım Kur an da herşeyin çaresi var anlayana ... anlamayanlar çoğunlukta diye bu onu yanlış ya da hatalı ya da insandan ya da sizin uydurmalarınızdan yapmaz... o kitap ki gelişmek için mükemmel bir yol göstericidir... içinde gelişimi engelleyecek hiçbir konu ya da ayet ya da benzeri yoktur...

bunların çaresi neden yazılmamış demişsiniz ama bunların çaresi de yazılmış ,,bu öyle bi çare ki inanan yüreklere ümit üstüne ümit ekliyor... biz çözüm din diyoruz... siz duyuyor ama kabul etmiyorsunuz... biz söyleyen ,siz duyan oluyorsunuz ama duymuyorsunuz:) biz kendi davranışlarımızla hak ettiğimizi ,siz kendi davranışlarınızla hak ettiğinizi kazanmaya devam...

öyle ya herşey haketmek için..

sevgili aslan34 bakınız bu arkadaş ne demek istediğimi gayet iyi anlamış. bence anlama sorunu sende var yada alışmışsın zeytinyağı gibi üste çıkmaya

sanırım savunduğun şeyi yeterince bilmiyorsun. İşin doğrusuda bilmiyorsan susmaktır.

şimdi ben hanginize cevap vereyim? biriniz öyle biriniz böyle diyor

iyisimi size bir temel fıkrası anlatayım

temel kahvede arkadaşına çocuklarının kahin olduklarını söylüyormuş

arkadaşı nerden anladın diye sorduğunda

akşam konuşuyorlar diyor biri yarın yağmur yağacak diyor öbürü yağmayacak diyor

sabah bakıyorumki bitanesi mutlaka doğru bilmiş hiç şaşmıyor

:)

Gönderi tarihi:
sevgili aslan34 bakınız bu arkadaş ne demek istediğimi gayet iyi anlamış. bence anlama sorunu sende var yada alışmışsın zeytinyağı gibi üste çıkmaya

sanırım savunduğun şeyi yeterince bilmiyorsun. İşin doğrusuda bilmiyorsan susmaktır.

şimdi ben hanginize cevap vereyim? biriniz öyle biriniz böyle diyor

iyisimi size bir temel fıkrası anlatayım

temel kahvede arkadaşına çocuklarının kahin olduklarını söylüyormuş

arkadaşı nerden anladın diye sorduğunda

akşam konuşuyorlar diyor biri yarın yağmur yağacak diyor öbürü yağmayacak diyor

sabah bakıyorumki bitanesi mutlaka doğru bilmiş hiç şaşmıyor

dostum neden hala anlamamakda inat ediyorsun.

arkadaşın alıntısı dogru söylüyor.

ama senin anladıgın anlamda 'her şey Kur'an'da var'' degil.

hadi sen nasıl anlıyorsun onu anlat bize .

şu her şey var meselesini bize anlat.

yani bizi yanlış anlamadan kurtar.

cevap konusunda benim sorduklarımı muhatab al yani bana yaz.

ama bu ''her şey'' konusunu bir anlat önce.

fıkrayı falan boş ver.

Gönderi tarihi:

Sayın fft şuna katılmıyorum; bu ülkede kimsenin dini inancını yaşamasına

ibadetlerini yerine getirmesine kesinlikle karışılmıyor,tam tersine

Türkiye bu konuda çiftlik bile diyebiliriz.İster 15 vakit namaz kıl,

365 gün oruç tut istersen yerlere kapan bir daha da kalkma kimse sana

birşey demez,zaten bu tartışmada amerika nın şu son hükümeti

başımıza getirmesiyle ortaya çıktı daha önce yoktu,dinibütünler

derin derin uyumaya devam etsin,Bu ülkedeki şeriat savunucusu

siyasi liderler kimin adamı sanıyorsunuz,hala alet oluyorsunuz yazık çok yazık.

Gönderi tarihi:
Sayın fft şuna katılmıyorum; bu ülkede kimsenin dini inancını yaşamasına

ibadetlerini yerine getirmesine kesinlikle karışılmıyor,tam tersine

Türkiye bu konuda çiftlik bile diyebiliriz.İster 15 vakit namaz kıl,

365 gün oruç tut istersen yerlere kapan bir daha da kalkma kimse sana

birşey demez,zaten bu tartışmada amerika nın şu son hükümeti

başımıza getirmesiyle ortaya çıktı daha önce yoktu,dinibütünler

derin derin uyumaya devam etsin,Bu ülkedeki şeriat savunucusu

sayın lucas,, ben sadece inanan ve kapalı olarak çalışan bi bayanım ve yazdıklarım tamamen yaşantımdan ,deneyimlerimden... şimdi size soruyorum.. bir iş yeriniz olsa örneğin bi mağaza... kapalı bi bayanı,namazıyla herşeyiyle kabullenip işe alır mısınız??...kendi kapı komşum bile beni çekip ne yaptın, sen medeni bi ailenin kızısın sözünü sarfediyorsa,,bu ülkede inananlara karşı büyük bi önyargıdan bahsedebilirim... sanki inanmakla birlikte okunulan üniversiteler,,gidilen kurslar,,yetenekleriniz herşey çöpe gidiverdi de farklı biri olup çıktınız...Ankara nın göbeğinde,,okumuş,aydın denilebilecek,belli bir maddi düzeyin üzerinde insanların yaşadığı Bilkent ve Çayyolu gibi bölgelerde yaşadığım deneyimleri anlatsam hala kendim bile şaşırıyorum insanların derdi ne... ama anlatmam Muki kardeşi kızdırmak istemem...:) neyse.. siyasi kaygılarınıza gelince...

ben kendi şahsım adına oy verecek kadar milliyetçi,, vatanını seven,,dürüst çalışan,, kısacası tıpkı bi Alman milliyetçiliğine yakın duran siyesetçi tanımıyorum ve tabiki oyumu kullanmıyorum... ben kötünün iyisi değil ,,kötüler arasında iyiyi bekliyorum... o iyi gelene kadar da bu ülkede oy kullanmam söz konusu olamaz...ülkemizde kesinlikle bir bölünme,,bir kimliksizlik ve ciddi ciddi çok kötüye daha da kötüye doğru bir gidiş var.. ahlak kavramlarındaki çökmelerden en çok nasibini alan yeni liseli arkadaşlarımız bence çok korkunç bir şekilde yeni nesil olarak yerlerini alıyorlar.. bazı önemli kavramlarımızı kaybederken bunların sonucunu görmemezlikten gelmek fazlasıyla yanlış olsa gerek.... evet neyse liderlere şeyhlere şıhlara ,falan önemli ,filan önemli insanlara göre ,tıpkı Hitler peşinden Hı çekenler gibi ya da bi Lincoln u havaalanında karşılayan ve resmen izdiham a yol açanlar (adamın korka korka şaşkın şaşkın etrafına bakışını unutamadım da) gibi olmamalıyız diye düşünüyorum... başka değerlerimiz var ve artık ciddi ciddi bu değerlere sahip çıkmalıyız diyorum... cumhuriyetimize sahip çıkalım diyen siyasetçiler bu cumhuriyet altında ve bu bayrak altında yaşayan büyük bi kitleyi hiçe sayarak ya da tehdit olarak görerek devam ettikleri sürece ben onlara cumhuriyet düşmanları demekten geri kalmayacağım...önyargılarıyla milli kavramımıza ,,bütünlük kavramımıza ,,dini karıştırıp ,bi ayrımmış gibi gösterip bölücülük yapan siyasetçiler gitmedikçe ,,siyeset adına yapılan her türlü propaganda yozluğundan,çirkinliğinden ,,kirliliğinden arınmadıkça bilmiyorum bizler nereye gidiyoruz... saygılarımla....

Gönderi tarihi:
Bu ülkedeki şeriat savunucusu

tabi tabi

abd türkiyeye şeriat rejimi kurmak falan istiyor aslında.

tabi canım. Allam ya...

ya nasıl çakamadık bunu, bir türlü anlamıyorum.

acaba bu ***** üstü yorum başka hangi ülkede yapılıyor, meraka deger dogrusu.

*****************.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.