Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

süt kokulu kadınlar

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yüreğiniz varsa,

Şu laiklik mitinglerinizi Diyarbakır’da yapsanız.

Ya da Erzurum’da.

Hadi biraz doğudan batıya gelseniz de Malatya’da toplansanız.

Hatta Elazığ’da.

Öz be öz Anadolu derseniz; Bitlis ya da Bingöl’de.

“Saza niye gelmedin” türküsünü söylemiyorlardı ama Batman, Şırnak, Hakkâri’ye niye gitmediniz.

Dilese idiniz; Mardin, Muş ve Hakkariye’de buyurabilirdiniz.

Hatta Hatay ve Adana’yı da deneyebilirdiniz.

Büyük şehirse meramınız. Konya, Kayseri, Sivas’ı neden es geçtiniz.

Trabzon, Giresun, Rize’ye de düşmedi yolunuz.

Yozgat, Kırşehir, Amasya, Burdur’a da ayrımcılık yaptınız.

Listeyi uzatmak mümkün.

Çok merak ediyorum buralardaki mitinglerinize kaç kişi gelirdi.

Ya da sizler Dior ve Chanel kokulu mitinglerinizden ayrılıp; yoksulluk, emek, tezek, erdem, ağıl, peynir, koyun, süt, alınteri, dürüstlük kokan kentlere gidebilir miydiniz.

Gidemezsiniz.

Size Banani ve Theron markalı parfümlerin havasının sindiği büyük şehirlerin meydanları. Bizlere ağıl kokulu tepeler. Oralara biz gideriz. Ve yüreğimize o toprakların güneşini, ayını, insanını, ağılını doldurarak gideriz.

Birkaç gündür Anadolu’da, güneşi bile aydınlatan insanların arasında idim. Yeni yeni toparlanıyordu kıştan bahara doğa. Bulutları bile yamıyordu sıcak bakışları. Tertemizdi ayakları. Bastıkları yerden yağmur fışkırıyordu.

Bereket, tevekkül, sabır, şükür, rıza, hamd sancaklarını çekmişlerdi; saraylardan kıymetli kerpiç evlerinin kale bedenlerine.

Çatak’ta,Gürpınar’da, Sarıcan’da, Palu’da tarlalarında taş, kaya, diken bitmişti. Bir ot bitmemişti. Tek buğday, dal maydanoz yoktu.

Oralarda, o ot bitmeyen kayalık arazilerde ekmek yoldaşları idi, her hanenin bir çift ineği ya da beş baş koyunu. Kadınla koyun kardaş olmuştu.

Bu yüzden selamlaştığım her kadının ellerinde süt pınarları varmış gibi ağıl kokuyordu üstü başı. Tülbentleri peynir kokulu, tırnakları tezek, gülüşleri emek saçıyordu dört bir yana. Terleri saygın onur kokusunu duyuruyordu.

Kolaysa getirin mitinglerinizi Alacakaya’ya, Arıcak’a, Ağın’a.

Beşiri’ye, Hasankeyf’e, Nusaybin’e, Eleşkirt’e gelin de pervasızca bağırın bakalım. Dağlar, kayalar, ağaçlar bile sizden yüz çevirecektir.

Yuhaladığınız örtülü kadınlar ellerinde süt bidonları iki dakika bile eylenip dinlemeyecektir sizi. Ağıldaki işi çok daha saygındır çünkü. Değil mi ki siz yüzüne tükürür gibi onun en saygın tacı olan örtüsüne savaş açtınız. Sadece onun örtüsüne de değil, bu toprakların kutlu kadınları olan Hazreti Meryem’in, Hazreti Asiye’nin, Hazreti Hatice’nin, Fatıma’ nın, Aişe’nin örtüsüne ettiğiniz bu hakaretler için sizi hiç affetmeyecek bir daha. Sahi Gölhisar’a, İnegöl’e, İznik’e, Simav’a, Sarıkaya’ya niye hiç gelmediniz.

Bu yaşamları yalın ve ortada.

Bu yoksulluğu ekmeklerine katık eden.

Ağır geçen bir hayatın yüküne direnen.

Türkülerini bile sessiz çığıran

Öyle avaz avaz aşkların yaşanmadığı.

Toprağa saygılı bu insanların arasına niye gelmediniz.

Dar geçitte bekliyordu yaşlı kadın. Bir mavzer gibi korunaklı çarşafına bürünmüştü. Tek hazinesi yanındaki çömlekti. Beyaz bir bidona düğümlemişti umutlarını. Tulum peyniri altı lira. Çökeliği bir buçuk. Onunla tütecek ocak.

Onunla deterjan, sabun, pirinç gelecek.

Bu dağ gibi yoksulluğuna inat, kocaman yüreğiyle direnirken yaşlı kadın. Ankara’dan, İzmir’den, İstanbul’dan yükselen tamtam seslerine acıyla gülüyor, değersiz bir şeye bakarcasına dudak büküp baş sallıyor. Süt kokulu ellerini sallıyor, öte gitsinler der gibi.

Sahi siz konuşabilir misiniz;

Kapıları kırık, ahırdan bozma düğün salonlarında. Döşemesine lüks parfümlerin sindiği kürsüler, trilyonluk adamların mikrofonları yok buralarda. Havaya hâkim ağıl kokusuna aldırmadan, terlerine sinen tezek kokusunu yok sayarak; bağrınıza basabilir misiniz baba bir kardeş bilerek.

Günlerdir aralarındayım.

Hiç benzemiyorlardı sizin miting meydanlarında topladığınız öfkeli, asık suratlı, mutsuz kalabalıklara. Köy meydanlarından, belde salonlarına, kasaba kahvelerine, ilçe vakıf binalarına koştum.

Sonra dünyanın en temiz insanları arasında bulunmayı bana nasib eden Yaradana sonsuz şükrettim. Köyleri ne bikini reklâmları ile kirlenmişti. Ne çıplak bedenleri ile gezecek kadar doğaya ve insana saygısızlardı.

Tertemiz toprağa özlemle baktım; şu anda ölsem ne kadar da şanslıydım. Dostlarım en temiz ve has insanlardı. Biliyordum ki zengin bir dua repertuarı ile uğurlayacaklardı beni.

Bizimki gerçek dostluk be arkadaş...

Mine Alpay GÜN-Millete Gazete-23.05.2007

selametle

Gönderi tarihi:

açıkçası..temiz yüreklilikle yazılmış bir yazı ise yukarıdaki..hak vermedim değil..umarım..adaletli ve fırsatların eşit olduğu bir düzen içine gireriz..

gerçi umarım umarım diyoruzda bişeylerin olduğu yok..değiştirilemediği sürecede bir düzensizlik, anlamanın da bir faydası yok..

---açıkçası arkadaşlar..seçimlerden sonrada daha iyiye gideceğimizi sanmıyorum..bu sözüme kızacak arkadaşlarımada şimdiden..üzgünüm diyorum...ben öyle düşünüyorum..perşembenin gelişinin çarçambadan sırıtışı...

Gönderi tarihi:
Yüreğiniz varsa,

Şu laiklik mitinglerinizi Diyarbakırâda yapsanız.

Ya da Erzurumâda.

Hadi biraz doğudan batıya gelseniz de Malatyaâda toplansanız.

Hatta Elazığâda.

.

.

.

Bizimki gerçek dostluk be arkadaş...

selametle

Iste bir din tüccarinin yazisi,buram buram irtica kokuyor,yani sacmaliga bakin,sanki miting yapilan iller Türkiye Cumhuriyetine dahil degil,o iller Atatürkcü ama anadolu gerici!!Iste böyle insanlar yurdumuzda ayirimciligi körükleyip sonrada kendilerini Allahin yolunda savasanlar gibi gösterenler yani Allah adina insanlarin beyinlerine kin ve düsmanlik tohumu ekmeye calisanlardir.Ben bunlara asla Türk ulusunun bir üyesi imisler gözü ile bakmiyorum.Bunlar TÜRK ULUSUNA ait olamazlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:
---açıkçası arkadaşlar..seçimlerden sonrada daha iyiye gideceğimizi sanmıyorum..bu sözüme kızacak arkadaşlarımada şimdiden..üzgünüm diyorum...ben öyle düşünüyorum..perşembenin gelişinin çarçambadan sırıtışı...

:clover:

Maalesef bende de aynı sanı var...

:zorro:

Gönderi tarihi:

bu kadar köpüreceğinizi tahmin etmiştim.alakasız eleştiri yapıp bunu da irticaya bağlayacağınızı da.çünkü bu sizin işiniz.o mitingi yapanların aydın yada ilerici olduğunu söylemiyoruz bana göre asıl onlar gerici.çünkü bölücülük yapmaktalar..buyrun ilericiler madem o kadar yüreklisiniz burun yapın o sayılan illerin birinde de görün ilericiliği,çağdaşlığı.

selametle

Gönderi tarihi:
bu kadar köpüreceğinizi tahmin etmiştim.alakasız eleştiri yapıp bunu da irticaya bağlayacağınızı da.çünkü bu sizin işiniz.o mitingi yapanların aydın yada ilerici olduğunu söylemiyoruz bana göre asıl onlar gerici.çünkü bölücülük yapmaktalar..buyrun ilericiler madem o kadar yüreklisiniz burun yapın o sayılan illerin birinde de görün ilericiliği,çağdaşlığı.

selametle

Sizinde bir kimlik sorununuz var saniyorum Sayin Diktas,baksaniza asil köpüren ve Bayrak tasiyanlara saldiran sizsiniz.Irtica kokan biryaziya aslinda az bir yorum yapmistim,yani o yazi daha fazlasini haketmistir.Sunu cok iyi bilinki Türk bayragi Türkiyenin her kösesinde onu tasiyan elleri bulmakta zorlanmaz asil farkli bayrak arayanlardir Türk bayragi tasiyanlardan gocunanlar.Türkiyenin dört bir yani Atatürkcülerle doludur bundan sakin süpheniz olmasin,yani irtica asla Atatürkcülüge galebe calamaz.Buna onlarin gücü yetmez.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yüreğiniz varsa,

Şu laiklik mitinglerinizi Diyarbakırâda yapsanız.

.

.

.

selametle

Ya hu!..

Senin beğendiğin başbakan (RTE) demedi mi ki, Atataürk'ün, ''milletin efendisi'' kabul ettiği köylüye; ananı da al git?..

O köylü parfüm mü kokuyordu?

Yoksa AB ve ABD'nin ******* yerleri mi?

Gönderi tarihi:
Iste bir din tüccarinin yazisi,buram buram irtica kokuyor,yani sacmaliga bakin,sanki miting yapilan iller Türkiye Cumhuriyetine dahil degil,o iller Atatürkcü ama anadolu gerici!!Iste böyle insanlar yurdumuzda ayirimciligi körükleyip sonrada kendilerini Allahin yolunda savasanlar gibi gösterenler yani Allah adina insanlarin beyinlerine kin ve düsmanlik tohumu ekmeye calisanlardir.Ben bunlara asla Türk ulusunun bir üyesi imisler gözü ile bakmiyorum.Bunlar TÜRK ULUSUNA ait olamazlar.

saygilarla

:clover::clover::clover:

Evet arkadasim ...Bugün bakalim bütün Dünyaya Mitinlerin Alani niye hep belirli yerlerde olur niye

bu engelismis toplumlardada böyle ,,,,en geri kalmis toplumlardada öyle...

VE BU SADECE MITINGLERDE DEGIL HER ALANDA..............

iste sayin politika sizin dediginiz gibi......vur gitsin..bu ülke ve onun halki bu kadar ucuz

Artik nedeyelim...her görüse saygi ama her görüsünde bir ölcüsü olmali demi...

madem yaziyoruz birazda gönüllere hitap etsin...

Saygilar

:shuriken: yamyam frankfurt

Gönderi tarihi:

Mitinglerin yapıldığı iller İzmir, Isparta, Antalya, Manisa, Çanakkale, Ankara, İstanbul, Samsun, Adana...

Ve bu illerde yaşayanlar Anadolu insanları zaten... Bu illeri diğerlerinden ayrı değerlendiren bizmiyiz, başkalarımı? Hakkari'ye niye gitmedik, Muş'a, Bitlis'e... gittiğimizi farzedin ne olacaktı, provoke edilme olasılığı ne olacaktı? Mitinge gidenlerin güvenliği ne olacaktı? Oralarda pkk lehine yürüyüşler düzenleyerek, ellerinde apo posterleri, uyduruk bayrakları ile Türkiye Cumhuriyeti aleyhine söylemlerde bulunanları mitingçilere karşı kışkırttıklarında ortaya çıkan manzarada bu vebal kime yüklenecekti?

Sömürüde sınır yok hakikaten, gerçeklerden çok uzak ama sadece ayrılıkçı sözlerle varılacak nokta tehlikelidir...

Ayrıca, İzmir'de, Ankara'da, Adana'da, İstanbul'da bu adı geçen illerden göçüp gelmiş binlerce insanımız yaşıyor ve onlardan pek çok kişi o mitinglere katıldılar... Biz Çağlayan'da halay çekerken yanımıza gelip bizimle halay çeken gençlerin bir kısmı, Bitlis, Batman, Van, Gaziantep, Sivas, Erzincan, Tunceli illerinden göçüp gelenlerdi... Ve hepimiz hep bir ağızdan "alt üst kimlük yok ne mutlu Türküm diyene" diye haykırıyorduk... Ve onlar böyle bir söylem dile getirmediler, Türkiye'nin her bir karışı vatan, vatanın her karışı bizim, güneydoğulu insanlarımızın etnik kökeni üzerinden siyaset ve terör yaparak ülkeyi bölmeyi amaçlayanlara en güzel yanıtı yine güneydoğulular veriyor... Aklı, vicdanı, sağduyusu olanlar gerçekleri görüyor, görmek istemeyenler istisna...

Gönderi tarihi:
Yüreğiniz varsa,

Şu laiklik mitinglerinizi Diyarbakır’da yapsanız.

Ya da Erzurum’da.

Hadi biraz doğudan batıya gelseniz de Malatya’da toplansanız.

Hatta Elazığ’da.

Öz be öz Anadolu derseniz; Bitlis ya da Bingöl’de.

“Saza niye gelmedin” türküsünü söylemiyorlardı ama Batman, Şırnak, Hakkâri’ye niye gitmediniz.

Dilese idiniz; Mardin, Muş ve Hakkariye’de buyurabilirdiniz.

Hatta Hatay ve Adana’yı da deneyebilirdiniz.

Büyük şehirse meramınız. Konya, Kayseri, Sivas’ı neden es geçtiniz.

Trabzon, Giresun, Rize’ye de düşmedi yolunuz.

Yozgat, Kırşehir, Amasya, Burdur’a da ayrımcılık yaptınız.

Listeyi uzatmak mümkün.

Dünyayı sadece kendi etrafındaki birkaç km den ve sadece etrafındaki insanlardan zannedenlere güzel bir cevap....

Gönderi tarihi:

Sozkonusu yazi, Turkiye'de bazi cevrelerin inatla olusturmaya calistigi kamplasmaya bir katki. Anadolunun geleneklerine ve dinine bagli insanlariyla Turkiye'nin batisinda yasayan ve daha farkli bir yasam kulturune sahip insanlari ayristian, karsi karsiya getiren bir anlayis. Bu yazinin Emin Colasan zihniyetinden hicbir farki yok.

Bir kesim insan kaygilarini demokratik bir sekilde dile getirdi. Ayni kaygilari yurdun her kesiminden insanlarin tasimasi sart degil. Onlarin da belki daha oncelikli kaygilari vardir; geri birakilmislik, fakirlik, egitimsizlik... gibi.

Mitingler nasil demokratik bir hak ise, elbette ki buna donuk elestiriler de ayni olcude ele alinmali. Ben mitingleri desteklemedim ama ayni kaygilari paylasmadigimdan veya bunlari kucumsedigimden degil, bazilarinin bu hassasiyetler uzerinde toplum muhendisligine soyunmalarindan oturu, bir oyunun dondugunden suphelendigim icin desteklemedim. Toplumdaki kaygilar ateslenerek birilerinin ulkem insani arasinda derin bir ayrilik yaratmaya calistigini gordum. Meydanlardaki samimi kitlenin ornegin kursude bir Tuncay Ozkan'i hak etmedigini, onun gibilerinin bu kitlenin sozcusu olmamasi gerektigini soyledim. Bu yonden elestirmek ayri bir sey, yukaridaki yazi bambaska bir sey.

Adeta danisikli bir oyun sergileniyor. Kaygilarini dile getiren samimi insanlar bu tur yazilarla mitinglerden faydalanmak isteyenlerle ayni dusunme surecinin icine itiliyor. Bence nihayetinde istenen budur. Her iki tarafin sivri kalem ve dilleri, isbirligi yapmiscasina, bu ulkenin insanlari arasina derin bir ucurum kaziyorlar. Kaygilari, oncelikleri, inanclari, etnik kokenleri, hayat tarzlari... ne olursa olsun ulkem insani bu soytarica ayrimciliga prim vermemeli diye dusunuyorum.

Selam ile..

Gönderi tarihi:

yeri geldi yazmak isterim..bazılarının küçümseyerek baktıkları bu mitingler Türk halkının rahatsızlığını belirtmeleri açısından çok önemlidir...bundan rahatsız olanlar dönüp bir kendilerine baksınlar derim...

mitingleri düzenleyenler..çıkıp şarkı söyleyen kişilerin ne olduğundan çok...ordaki vatandaşların ne söylediklerine kulak vermek gerekir...CUMHURİYETİNE_VATANINA her ne olursa olsun sahip çıkmaya hazır milyonlar (pardon bir iki bin demeliyim değilmi) ATATÜRK 'ün gösterdiği yolda ilerleyeceklerini haykırdılar..bunu kulak arkası etmek kimlerin işine gelir biliyoruz...

şimdiye kadar sesleri çıkmayan hükümet yalakası bazı yazarlarımız şimdi neden rahatsız oldularda böyle güya dokunaklı yazılar yazıp ANADOLU'daki insanlarımızı düşünmeye başladılar..

mitingler düzenlenmeden öncede bazı sesler çıkıyordu bu yazıdaki gibi halk memnun halinden..halk mutlu..mitinglerden sonrada gördüler ki öyle değil...halk öfkeli...bu kadar basiretsiz yönetildiği için,ülkesinin kimlerin ayakları altında çiğnendiğini ve hatta satıldığını ve hatta tarikat şeyh şıh sesleri içinde bir uçuruma doğru gittiğini..teröristlerin adam sayılıp yıkatılmaya çalıştığını gördüğü için...

şimdi kalkıp birileri ANADOLU'daki insanlarımız için konuşmasın ki zaten hepimiz biriz..

evet hep aynı şeyleri tekrarlıyoruz slogan vari konuşuyoruz bazılarına göre...ama şunun gözden kaçmamasını isterim...ne tarikat oyunlarının içinde ne idüğü belirsiz amaçlara hizmet eden bir karanlığa girmeye ..nede ATATÜRK'ün arkasına sığınarak inançlara düşman olan ne idüğü belirsiz amaçlara hizmet eden bir kesimin elinde oyuncak olmaya HİÇ AMA HİÇ NİYETİMİZ YOK...

***** bırak istediğin gibi güt mantığı yenilmedikçe bu seslere takılıp gidenler olacaktır ama bir işlerine yaramayacak...

Gönderi tarihi:

Düsünebiliyormusunuz adam resmen Türkiyeyi ayirmis buralarda miting yapablirsiniz ama buralarda yapamazsiniz,nedenmis bu yoksa o miting yapilamaz diye belirttiginiz illerde seriat irtica kolmu geziyor,yoksa oradaki halk Türk halki degilmi,yoksa oradaki halk Atatürke Cumhuriyete karsimi?B u nedemektir bunun anlami nedir.Milli Mücadele bu illerde basladi ve bütün Türkiyeyi kapsadi,o zamanda padisaha kul ve yalakalik yapanlar bu mücadeleye karsi ciktilar ama o özgürlük bagimsizlik atesi öyle bir parladiki o karsi cikanlar toz oldular ortadan.Simdide ayni Milli Mücadele baslamistir ve yine birileri buna karsi cikmaktadir.Hertürlü yalan ve dolanlarla her türlü iftiralarla RTE ideolojisini savunmaya devam etmektedirler.Nedir bu ideoloji?bU ideoloji ülkenin Amerika ve AB mandasina kayitsiz sartsiz boyun egmesi ve dinci bir rejimin kurulmasi yani Taliban zihniyetinin ülkeye yerlestirilmesidir.Bugüne kadar Türkiye yeterince ABD ve AB ye kulluk etti bunun sorumlulari milliyetlerini kaybetmis para ile kimliklerini özlestirmis olan dini siyasete alet ederek insanlarin inanclarini sömüren sagci iktidarlardir.Tayyibin yaptigi bu süreci tamamlamaktir,bütün olay budur.Tayyibin kavgasi Türkiye degildir Tayyibin kavgasi Türkiyeyi bölmektir,ve onu destekleyenlerde bence Türkiyeyi bölmek icin ugrasan Tayyibe gücleriyle katkida bulunanlardir.Bunun baska bir anlami olamaz,eger Türkiyede Türkiyenin bagimsizligini savunmak birilerine ters düsüyorsa bence onlarin Türkiyenin üniter yapisiyla bir sorunlari vardir ve ayni zamanda kimlik sorunlari vardir.

Her tartisma her fikir saygi ister ama Türkiyenin bagimsizligi ve üniter yapisi tartismaya aciliyor ve bunu savunanlara saldiriliyorsa böyle fikirlere saygi göstermek fikir özgürlügüne saygisizliktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sevgili Politika aradaki fark çok açık...

Bağımsız bir Türkiye isteyenler miting yaptılar, her nedense birileri bu mitinglerden rahatsız oldular, hadi Akp severlerin rahatsızlığını anlıyorumda ya Akp'nin ne olduğunu bilenlerin mitingten neden rahatsız olduklarını anlayamıyorum... Orada söylenen söylemleri bizzat katılarak gözlemledim... İnsanlar bölünme, kavga, şiddet, kandırmaca ve sömürü istemiyorlar... İstemiyoruz... Bunu kim yaparsa yapsın şiddetle karşı çıkıyoruz... Demokrasinin gereği rahatsız olduğun eylemlere demokratik şekilde tepki vermektir... İnsanlarda yılların verdiği birikim ve öfke ile bunu dile getirdiler... Türkiye'nin üniter yapısının korunması, rejiminin korunması, etnik ve ideolojik ayrımcılığa, dini ve vicdani sömürüye karşı birlik olunması, Türkiye'nin ekonomik ve siyasal olarak tam bağımsızlığını kazanması ve bunu gibi benzer konular dile getirildi... Bütün bunların Atası, öğreticisi, yol göstericisi Atatürk ilke ve devrimleriydi, bu yoldan şaşmamak gerektiği bizi bir arada tutan bütün değerlere sahip çıkılmasını istemek suçmudur? Neden rahatsız olurlar, bu söylemlerin hangisinden rahatsız olurlar bunları soruyorum ama aslında biliyorum... Rahatsız oldukları milletin gidişata dur demesi...

Demokratik hakları gereği sokağa çıkarak protesto edilen ülkenin geleceğine dinamit koyanlardır... Bölücüler sokaklarda değil bölücüler kapalı kapılar ardında, Amerika'da Kuzey Irak'ta ve bir kısmıda mecliste... Onların dile getirdikleride ortada, bizlerin dile getirdikleride ortada... Varsınlar farkın ayrımına varsınlar... Varan varır, kalan sağlar bizimdir...

Selamlar

Gönderi tarihi:
Sizinde bir kimlik sorununuz var saniyorum Sayin Diktas,baksaniza asil köpüren ve Bayrak tasiyanlara saldiran sizsiniz.Irtica kokan biryaziya aslinda az bir yorum yapmistim,yani o yazi daha fazlasini haketmistir.Sunu cok iyi bilinki Türk bayragi Türkiyenin her kösesinde onu tasiyan elleri bulmakta zorlanmaz asil farkli bayrak arayanlardir Türk bayragi tasiyanlardan gocunanlar.Türkiyenin dört bir yani Atatürkcülerle doludur bundan sakin süpheniz olmasin,yani irtica asla Atatürkcülüge galebe calamaz.Buna onlarin gücü yetmez.

saygilarla

*************************************** bırakın artık insanlar üzerinden gitmeyi fikirleri tartışalım.insanları tartışmak BASİT insanların işidir.dedikodu yapan kadınlar gibi senin şu sorunun var sen çucusun bucusun falan.lütfen sizden rica ediyorum bir daha bana böyle yakıştırmalar yapmayın.ikincisi sizin yaptığınız bayrak eylemi değil laiklik eylemidir.bu ülkeyi ikiye bölenler bu zihniyeti taşıyan insanlardır.biz sizden çok o bayrağa sahip çıkıyoruz.zaten eylemin en çirkin yanıda kendi fikirlerinize Türk bayrağı gibi şanlı asil bir bayrağı alet etmeye çalışmanız.ama kimse yemedi tabi.eğer dediğiniz gibiyse neden gidip hakkaride diyarbakırda "laiklik" eylemi yapamadınız çünkü....... neyse seviyeyi düşürmek istemem. buyrun hodri meydan yapın hakkari de ağrı da van da öyle ya hepsi bizim toprağımız hepsi bizim insanımız hepsi "laik"(!).

selametle.

Ya hu!..

Senin beğendiğin başbakan (RTE) demedi mi ki, Atataürk'ün, ''milletin efendisi'' kabul ettiği köylüye; ananı da al git?..

O köylü parfüm mü kokuyordu?

Yoksa AB ve ABD'nin ******* yerleri mi?

sizde de politikadaki hastalığın aynsı var.ben tayyibi falan desteklemiyorum sadece sizinle aynı pencereden eleştirmiyorum o kadar.umarım idrak edebilirsiniz.

selametle

Mitinglerin yapıldığı iller İzmir, Isparta, Antalya, Manisa, Çanakkale, Ankara, İstanbul, Samsun, Adana...

Ve bu illerde yaşayanlar Anadolu insanları zaten... Bu illeri diğerlerinden ayrı değerlendiren bizmiyiz, başkalarımı? Hakkari'ye niye gitmedik, Muş'a, Bitlis'e... gittiğimizi farzedin ne olacaktı, provoke edilme olasılığı ne olacaktı? Mitinge gidenlerin güvenliği ne olacaktı? Oralarda pkk lehine yürüyüşler düzenleyerek, ellerinde apo posterleri, uyduruk bayrakları ile Türkiye Cumhuriyeti aleyhine söylemlerde bulunanları mitingçilere karşı kışkırttıklarında ortaya çıkan manzarada bu vebal kime yüklenecekti?

Sömürüde sınır yok hakikaten, gerçeklerden çok uzak ama sadece ayrılıkçı sözlerle varılacak nokta tehlikelidir...

Ayrıca, İzmir'de, Ankara'da, Adana'da, İstanbul'da bu adı geçen illerden göçüp gelmiş binlerce insanımız yaşıyor ve onlardan pek çok kişi o mitinglere katıldılar... Biz Çağlayan'da halay çekerken yanımıza gelip bizimle halay çeken gençlerin bir kısmı, Bitlis, Batman, Van, Gaziantep, Sivas, Erzincan, Tunceli illerinden göçüp gelenlerdi... Ve hepimiz hep bir ağızdan "alt üst kimlük yok ne mutlu Türküm diyene" diye haykırıyorduk... Ve onlar böyle bir söylem dile getirmediler, Türkiye'nin her bir karışı vatan, vatanın her karışı bizim, güneydoğulu insanlarımızın etnik kökeni üzerinden siyaset ve terör yaparak ülkeyi bölmeyi amaçlayanlara en güzel yanıtı yine güneydoğulular veriyor... Aklı, vicdanı, sağduyusu olanlar gerçekleri görüyor, görmek istemeyenler istisna...

bu illeri asıl ayıran sizsiniz.bakın gidemedik çünkü tehlikeli diyosunuz ötekileştiriyosunuz.internetten bakabilrsiniz diyarbakırda saadet partisinin eylemi vardı.ve dünyanın kalabalığı toplanmıştı.o miting provake edilmedi herhangi bir tehlikede olmadı.onlar insanları Hz. İbrahimin torunları diye çağırdı.siz ne diye çağırırdınız?laikler falan diye mi?eğer sizin eylemlerde bir tehlike olasılığı varsa bence siz problemi kendinizde arayın.ülkeyi tehlikeli tehlikesiz diye bölen sizlersiniz.

bn mitingleretv den baktım.hiçbirinde anadoludan göçmüş vatandaşımız tipi yoktu.

insanları sağduyuya davet etmeden öce kendinize bir bakın ve biz nerde yanlış yaptık diyin.

buyrun yapın da o saydığımız illerde görün miting neymiş....

selametle

yeri geldi yazmak isterim..bazılarının küçümseyerek baktıkları bu mitingler Türk halkının rahatsızlığını belirtmeleri açısından çok önemlidir...bundan rahatsız olanlar dönüp bir kendilerine baksınlar derim...

mitingleri düzenleyenler..çıkıp şarkı söyleyen kişilerin ne olduğundan çok...ordaki vatandaşların ne söylediklerine kulak vermek gerekir...CUMHURİYETİNE_VATANINA her ne olursa olsun sahip çıkmaya hazır milyonlar (pardon bir iki bin demeliyim değilmi) ATATÜRK 'ün gösterdiği yolda ilerleyeceklerini haykırdılar..bunu kulak arkası etmek kimlerin işine gelir biliyoruz...

şimdiye kadar sesleri çıkmayan hükümet yalakası bazı yazarlarımız şimdi neden rahatsız oldularda böyle güya dokunaklı yazılar yazıp ANADOLU'daki insanlarımızı düşünmeye başladılar..

mitingler düzenlenmeden öncede bazı sesler çıkıyordu bu yazıdaki gibi halk memnun halinden..halk mutlu..mitinglerden sonrada gördüler ki öyle değil...halk öfkeli...bu kadar basiretsiz yönetildiği için,ülkesinin kimlerin ayakları altında çiğnendiğini ve hatta satıldığını ve hatta tarikat şeyh şıh sesleri içinde bir uçuruma doğru gittiğini..teröristlerin adam sayılıp yıkatılmaya çalıştığını gördüğü için...

şimdi kalkıp birileri ANADOLU'daki insanlarımız için konuşmasın ki zaten hepimiz biriz..

evet hep aynı şeyleri tekrarlıyoruz slogan vari konuşuyoruz bazılarına göre...ama şunun gözden kaçmamasını isterim...ne tarikat oyunlarının içinde ne idüğü belirsiz amaçlara hizmet eden bir karanlığa girmeye ..nede ATATÜRK'ün arkasına sığınarak inançlara düşman olan ne idüğü belirsiz amaçlara hizmet eden bir kesimin elinde oyuncak olmaya HİÇ AMA HİÇ NİYETİMİZ YOK...

***** bırak istediğin gibi güt mantığı yenilmedikçe bu seslere takılıp gidenler olacaktır ama bir işlerine yaramayacak...

atatürkün arkasından tuncay özkan,merdan yanardağ vb adamlarla mı yürünülür?böyle mi atatürkçü olunur.

bence biraz medya takip edip gazetelerin nasıl yazdığına bakın gülünç duruma düşüyosunuz.yukarıda halkın sıkıntısı yok denmiyor yazıyı dikkatli okuyun sadece halkın böyle bir sıkıntısı yok deniyor.

selametle

Düsünebiliyormusunuz adam resmen Türkiyeyi ayirmis buralarda miting yapablirsiniz ama buralarda yapamazsiniz,nedenmis bu yoksa o miting yapilamaz diye belirttiginiz illerde seriat irtica kolmu geziyor,yoksa oradaki halk Türk halki degilmi,yoksa oradaki halk Atatürke Cumhuriyete karsimi?B u nedemektir bunun anlami nedir.Milli Mücadele bu illerde basladi ve bütün Türkiyeyi kapsadi,o zamanda padisaha kul ve yalakalik yapanlar bu mücadeleye karsi ciktilar ama o özgürlük bagimsizlik atesi öyle bir parladiki o karsi cikanlar toz oldular ortadan.Simdide ayni Milli Mücadele baslamistir ve yine birileri buna karsi cikmaktadir.Hertürlü yalan ve dolanlarla her türlü iftiralarla RTE ideolojisini savunmaya devam etmektedirler.Nedir bu ideoloji?bU ideoloji ülkenin Amerika ve AB mandasina kayitsiz sartsiz boyun egmesi ve dinci bir rejimin kurulmasi yani Taliban zihniyetinin ülkeye yerlestirilmesidir.Bugüne kadar Türkiye yeterince ABD ve AB ye kulluk etti bunun sorumlulari milliyetlerini kaybetmis para ile kimliklerini özlestirmis olan dini siyasete alet ederek insanlarin inanclarini sömüren sagci iktidarlardir.Tayyibin yaptigi bu süreci tamamlamaktir,bütün olay budur.Tayyibin kavgasi Türkiye degildir Tayyibin kavgasi Türkiyeyi bölmektir,ve onu destekleyenlerde bence Türkiyeyi bölmek icin ugrasan Tayyibe gücleriyle katkida bulunanlardir.Bunun baska bir anlami olamaz,eger Türkiyede Türkiyenin bagimsizligini savunmak birilerine ters düsüyorsa bence onlarin Türkiyenin üniter yapisiyla bir sorunlari vardir ve ayni zamanda kimlik sorunlari vardir.

Her tartisma her fikir saygi ister ama Türkiyenin bagimsizligi ve üniter yapisi tartismaya aciliyor ve bunu savunanlara saldiriliyorsa böyle fikirlere saygi göstermek fikir özgürlügüne saygisizliktir.

saygilarla

yukarıda da söyledim ayıran ben değil sizsiniz.miting yapamazsınız dediğimiz yerlerde insanlar çocuklarına bale değil namaz öğretiyolar,o size göre gericilik olan başörtüsünü başlarından çıkarmıyolar eee bunlar da siz ve sizler gibi düşünenlere göre irtica demek.dolayısıyla irticacı oluyo o insanlar.yaptığınız her işi atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti ile bağdaştırmayın.bu değerler çok önemli çok erişilmez değerlerimizdir.kirletmeyin.konuyu çarptırmada üzerinize yok.konu mitingler.rte değil yada onun ideolojisi hiç değil.konu siz gidip doğuda miting yapamazsınz.ve bu çok doğru.eğer yapabilirseniz buyruun.

selametle

Sevgili Politika aradaki fark çok açık...

Bağımsız bir Türkiye isteyenler miting yaptılar, her nedense birileri bu mitinglerden rahatsız oldular, hadi Akp severlerin rahatsızlığını anlıyorumda ya Akp'nin ne olduğunu bilenlerin mitingten neden rahatsız olduklarını anlayamıyorum... Orada söylenen söylemleri bizzat katılarak gözlemledim... İnsanlar bölünme, kavga, şiddet, kandırmaca ve sömürü istemiyorlar... İstemiyoruz... Bunu kim yaparsa yapsın şiddetle karşı çıkıyoruz... Demokrasinin gereği rahatsız olduğun eylemlere demokratik şekilde tepki vermektir... İnsanlarda yılların verdiği birikim ve öfke ile bunu dile getirdiler... Türkiye'nin üniter yapısının korunması, rejiminin korunması, etnik ve ideolojik ayrımcılığa, dini ve vicdani sömürüye karşı birlik olunması, Türkiye'nin ekonomik ve siyasal olarak tam bağımsızlığını kazanması ve bunu gibi benzer konular dile getirildi... Bütün bunların Atası, öğreticisi, yol göstericisi Atatürk ilke ve devrimleriydi, bu yoldan şaşmamak gerektiği bizi bir arada tutan bütün değerlere sahip çıkılmasını istemek suçmudur? Neden rahatsız olurlar, bu söylemlerin hangisinden rahatsız olurlar bunları soruyorum ama aslında biliyorum... Rahatsız oldukları milletin gidişata dur demesi...

Demokratik hakları gereği sokağa çıkarak protesto edilen ülkenin geleceğine dinamit koyanlardır... Bölücüler sokaklarda değil bölücüler kapalı kapılar ardında, Amerika'da Kuzey Irak'ta ve bir kısmıda mecliste... Onların dile getirdikleride ortada, bizlerin dile getirdikleride ortada... Varsınlar farkın ayrımına varsınlar... Varan varır, kalan sağlar bizimdir...

Selamlar

bağımsız bir türkiyeyle laiklik ne alaka.ya da cumhurbaşkanın eşinin başörtülü olması.ben şunu anlatmaya çalışıyorum.eğer siz gerçekten ülke kötüye gidiyo bakın bir sürü borcumuz var,ülkemiz satılıyo falan gibi iddalarla gitseydiniz bu eylemleri doğuda da güneydoğuda da yapardınız.

siz bir başörtüsünü hazmedemeyen insanlarsınız ama hala özgürlükten demokrasiden konuşmaktasınız.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

selametle

Gönderi tarihi:
bu illeri asıl ayıran sizsiniz.bakın gidemedik çünkü tehlikeli diyosunuz ötekileştiriyosunuz.internetten bakabilrsiniz diyarbakırda saadet partisinin eylemi vardı.ve dünyanın kalabalığı toplanmıştı.o miting provake edilmedi herhangi bir tehlikede olmadı.onlar insanları Hz. İbrahimin torunları diye çağırdı.siz ne diye çağırırdınız?laikler falan diye mi?eğer sizin eylemlerde bir tehlike olasılığı varsa bence siz problemi kendinizde arayın.ülkeyi tehlikeli tehlikesiz diye bölen sizlersiniz.

bn mitingleretv den baktım.hiçbirinde anadoludan göçmüş vatandaşımız tipi yoktu.

insanları sağduyuya davet etmeden öce kendinize bir bakın ve biz nerde yanlış yaptık diyin.

buyrun yapın da o saydığımız illerde görün miting neymiş....

selametle

süt kokulu kadınlar

Birden Aklima ,,saadet partisinin Mitingi Aklima geldi acaba orda toplanan saadet partilelirin demeyecegim...!!!

cünkü oaraya gelenlerin hepsi saadet + Akp yi temsil ediyordu hani papa geliyor eyvah ülke elden gidiyor

diye yollara düsmüstünüz ya ,,yurdun heryanindan yana yana toplanan kitleyi,,,iki üc bin bindirilmis kitayi

hatirladinizmi....ODA BIR CAGLAYAN MITINGIYDI......

BURDA CIKAN SORULAR....!!!!...

Bunlar hangi ilmizden gelmislerdi...gerci ben suratlarini secemedim....ki ...kokularini anlayayim

...!!! ....yoksa.....anlardik....böylemi demek istediniz.???

Gerci böyle üslup bize yakismaz...cünkü kadinlar kutsaldir...onlar Anamizdir...

ilk önce böyle basliktan dolayi...

yurdumun insanina hakarettir...

süt kokulu ne demek ....!!!...oje , rimel anliyabilirdik...süt kokulu nedemek..

Ana kuzuzu kiz cocuklarna,mi demek istediniz...ilk önce buna aciklik getir...

caglayan Mitingine gelenler ...istanbul,lu degillerdi onlari nerelerden getirdiniz..biraz yurdumun insanini bize tanit

senin bahsettigin sehirlerdenmi getirdiniz...!!!

biraz aciklik getirirsen...cok memnun olacagim...

Birde Erkekler üzerine bir koku gelistirirsen...sakin bunuda bizden esirgeme...

ama kokutmadan...

Saygilar

Gönderi tarihi:
süt kokulu kadınlar

Birden Aklima ,,saadet partisinin Mitingi Aklima geldi acaba orda toplanan saadet partilelirin demeyecegim...!!!

cünkü oaraya gelenlerin hepsi saadet + Akp yi temsil ediyordu hani papa geliyor eyvah ülke elden gidiyor

diye yollara düsmüstünüz ya ,,yurdun heryanindan yana yana toplanan kitleyi,,,iki üc bin bindirilmis kitayi

hatirladinizmi....ODA BIR CAGLAYAN MITINGIYDI......

BURDA CIKAN SORULAR....!!!!...

Bunlar hangi ilmizden gelmislerdi...gerci ben suratlarini secemedim....ki ...kokularini anlayayim

...!!! ....yoksa.....anlardik....böylemi demek istediniz.???

Gerci böyle üslup bize yakismaz...cünkü kadinlar kutsaldir...onlar Anamizdir...

ilk önce böyle basliktan dolayi...

yurdumun insanina hakarettir...

süt kokulu ne demek ....!!!...oje , rimel anliyabilirdik...süt kokulu nedemek..

Ana kuzuzu kiz cocuklarna,mi demek istediniz...ilk önce buna aciklik getir...

caglayan Mitingine gelenler ...istanbul,lu degillerdi onlari nerelerden getirdiniz..biraz yurdumun insanini bize tanit

senin bahsettigin sehirlerdenmi getirdiniz...!!!

biraz aciklik getirirsen...cok memnun olacagim...

Birde Erkekler üzerine bir koku gelistirirsen...sakin bunuda bizden esirgeme...

ama kokutmadan...

Saygilar

inanın ne dmek istediğinizi anlamdım.önceki yazılarınız da bu şekilde anlaşılmaz.şifreli yazıyosunuz galiba.o insanları nerde miting var oraya götürelim anlayışı birtek sizzde var.benin üniden arkadaşlarım sizin eylemleri bekliyolardı gezmek için.her eylemde başka yerleri gezmeye gittiler.neyse görünen köy klavuz istemez.

selametle

Gönderi tarihi:
bence sizin bir sorununuz var ama bambaşka bir sorun bence psikolojik destek gerektiren bir sorun.bırakın artık insanlar üzerinden gitmeyi fikirleri tartışalım.insanları tartışmak BASİT insanların işidir.dedikodu yapan kadınlar gibi senin şu sorunun var sen çucusun bucusun falan.lütfen sizden rica ediyorum bir daha bana böyle yakıştırmalar yapmayın.ikincisi sizin yaptığınız bayrak eylemi değil laiklik eylemidir.bu ülkeyi ikiye bölenler bu zihniyeti taşıyan insanlardır.biz sizden çok o bayrağa sahip çıkıyoruz.zaten eylemin en çirkin yanıda kendi fikirlerinize Türk bayrağı gibi şanlı asil bir bayrağı alet etmeye çalışmanız.ama kimse yemedi tabi.eğer dediğiniz gibiyse neden gidip hakkaride diyarbakırda "laiklik" eylemi yapamadınız çünkü....... neyse seviyeyi düşürmek istemem.buyrun hodri meydan yapın hakkari de ağrı da van da öyle ya hepsi bizim toprağımız hepsi bizim insanımız hepsi "laik"(!).

selametle.

Önce ben kadin degilim ve erkegim dedikoduda yapmiyorum hakettiginiz cevabi yazdim size.Türkiyenin bagimsizligini savunanlara farkli etiketler yapistirarak biryerlere varamazsiniz.Psikolojimde Allaha sükür kimligimi bilecek kadar saglamdir.

Ne demek yani bayrak degil laiklik eylemi,bu nasil bir mantiktir sizinki eger siz Türk bayragi ile laikligi ayri kategorilere sokuyorsaniz sunu hatirlatmakta fayda görürüm.Türk baYragi Türkiye CUMHURIYETININ bayragidir ve ayni zamanda Laik Türkiyeyi temsil etmektedir.Ha bayrak ha laiklik mitingi hicbirsey farketmiyor.Eger o meydanlarda toplanilip Türkiye icin Türkiyenin bagimsizligi icin mitingler yapilyorsa onlar ülkenin bütünlügünü savunanlardir.bölücüler ise karsi cikanlardir.O meydanlarda toplananlar gercek Türk ulusunun üyeleridirler karsi cikanlari ise adlandirmaya gerek bile duymuyorum.Cünkü onlara verilecek bir ad bulamiyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bu mitingler cumhuriyete sahip çıkalım mitingi değildir,Chp ye sahip çıkalım mitingidir..

ve herkes bunun farkında..

Gönderi tarihi:
Bu mitingler cumhuriyete sahip çıkalım mitingi değildir,Chp ye sahip çıkalım mitingidir..

ve herkes bunun farkında..

Sizdende hicbirsey saklanmiyor yani...nasilda kesfedebildiniz bunu.?

:lol:

Gönderi tarihi:

Sizler birşey saklayamadığınızdan sanırım :)

Gönderi tarihi:

Hmmmm, anlaşılan birilerinin canı fena halde sıkılmış. Şurda yaptınızda burda neden yapmadınız.!!!

Ya bizi biraz şaşırtın değişik şeyler söyleyin. Drama, ajitasyon, sömürü, ağlak ifadeler olmadı hakaretler.

Biraz sağduyu, kararlılık, dürüstlük, dik duruş sergileyin.

Hanımefendinin biri ne demiş, bu mitingler Cumhuriyete sahip çıkmak için değil Chp'ye sahip çıkmak için. Cumhuriyet Halk Partisi açılıma dikkat!!! Cumhuriyeti savunacak yegane parti Chp'dir. Çünkü Cumhuriyeti kuran liderin kurduğu partidir. Ve tüzük değişmemiştir. Altı okun anlamı bellidir, ilkeler. Asıl birilerinin zoruna giden Cumhuriyet mitinglerinde Chp ve solun öne çıkmasıdır. Çok gerilere gitmeye gerek yok Türkiye'nin son 20 yılına bakın iktidar olanlara bakın kendilerine sağ ve muhafazakar, milliyetçi diyen partiler tarafından yönetilmiştir. Kapitalizm gönüllüleri iktidar koltuğuna oturduklarında zengini daha zengin, fakiri daha fakir etmişler. Aman patronlarla aramız bozulmasın diye ülkenin bütün yükünü işçiye, çiftçiye, emekçiye yüklemişler. Sosyal yapıdan uzaklaşıldığı yetmezmiş gibi ülkeye suni sorunlar enjekte etmişler. Biri türban biri etnik ayrım. Bunları mesele yapanlar bizzat yönetime tabi olanlar.

Sol kanadın önü hep kesildi, kim kesti tabiki kapitalist ve sömürgeci Avrupa ve Amerika. Kimleri iktidara taşıdı, tabiki kendi hizmetkarlarını. Şimdi halk çıkıp Chp'ye ve Cumhuriyete sahip çıkıyorsa bu elbette kapitalistleri rahatsız edecek. Kaybedecekleri neler var bunu göze alamazlar. Chp tüzüğüne sadık kalırsa ve halk desteğini arkasına alırsa Türkiye'yi etnik ayrım ve türban sorunundan kurtarır.

Türkiye'nin kendilerini sağ kanat olarak tarif eden partilerden çektiği ortada. Soldan korkmayın sosyal devletçiler hiç kimseye zarar vermez, demokrasiyi ve hümanizmi sindirmiş insanlar hakları gasp etmez ve hiç kimsenin duygu ve inancını sömürmez.

Mitingler Cumhuriyete sahip çıkma mitingleridir ama bunun sonucunda Chp'ye de sahip çıkılmıştır bundan daha doğal birşey yok. Chp Cumhuriyetin ilk ve köklü tek partisidir. Ondan korkacağınıza sizi kandıranlardan korkun, cebinizdeki parada gözü olanlardan korkun. Vitrinlere aldanmayın. Gerçekçi olun uygulamaya bakın.

Gönderi tarihi:

Namaz ve bale,iste birilerini rahatsiz eden neden.Bale,simdi ben böylelerine arkadas Laiklikle namazin ve balenin ne ilgis var desem cevap vermekte zorlanacaktir,cünkü hicbir mantik laiklikle bu iki kavrami bagdastiramaz.Laik olmakla namaz kilinmaz diye bir kaide olmadigina göre böyle düsünmek zihniyetin kacinci asirda kaldigini anlatmaktadir.Laiklik herkesin inancina saygili olmaktir.Ne sizin kildiginiz namaza birileri dil uzatabilir nede bale yapanlara siz dil uzatabilirsiniz,iste laikligin özü budur.Laikligi savunanlar bunu savunuyorlar,dinsizligi degil.Laiklige karsi olanlar ise insanlarin dine bagli olmalari noktasinda fikri sabittirler.

Simdi birileri kalkip diyecekki Laiklik inanc özgürlügü ise,neden Türbana özgürlük verilmiyor!örtünme Allahin emridir,basörtüsü istenildigi yerde istenildigi gibi örtülebilmelidir.

Böyle bir iddiada bulunmak akildisi bir önyargidir.Ister inanc ister düsünce özgürlügünün sinirsiz oldugu kabul edilemez.Sokakta evde uymak zorunda oldugumuz giyim kurallari vardir.Inanc ve kisisel özgürlük diye ne ic camasirlari ile ne pece ile ne kar maskesi ile dolasmak kabul edilebilir bir davranis degildir.

Kaldiki basörtüsü müslümanligin gereksinimi degildir,ayeti gögsün örtülmesinden cikarip sacin bir telinin görünmemesine baglarsaniz bu Allaha ortaklik kosmak olur.

Anadoludaki insanlarin namazlarini kilmalari cocuklarina bale yerine namaz kilmayi ögretmeleri olaganüstü degildir,bunun anlami o insanlarin laiklige karsi olmalarida degildir,bu sadece sizin kisisel yorumunuz daha dogrusu laiklige bakis acinizin cok acik bir göstergesidir.

Evet maalesef Anadolu insanimiz degil ama bazilarimizin zihniyeti hala asirlar öncesinde kalmis,yazik!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.