Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Yalnız değilmişim Atam; dekolte tişörtümü beğendiniz mi?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Perihan Mağden (Radikal Gazetesi yazarı)

68.gif

Keşke ben de Kemalist Dininin bir mensubu olsaydım. Her daim vesayet altında bir çocuk gibi yaşasaydım.

O zaman Anıtkabir'in mermerlerine başımı dayar, bi yandan mermerleri öperken iki yandan 'Çok yalnızım Atam!' derdim.

Mozoleden ses gelirdi: "Yalnız değilsin! Kendini benim vekilim telakki eden Büyükanıt paşan, kendini benim partimin başı kabul eden Baykal amcan, senin gibi hissseden yüz binlerce demokrasi özürlü kardeşin var."

Bu cevap üstüne ben de hemen deseni ay yıldızdan oluşan dekolte/streç bir tişört edinir, bayrak temalı kepim, 'de' ve 'da'ların ille de ayrı yazılamadığı pankartlarımla Çağlayan'a akardım. Orda Alara Uzan'ı alkışlayan mitingçilerimle bütünleşir "Yoksa bu milletin müstehak olduğu lider Cem Uzan mıdır? Konuşurken dişleri uzuyor Kırmızı Başlıklı Kız'daki kurt gibi: ne güzel!"

diye düşünerek evime dönerdim.

Pazartesi sabahı, evimin en yakınındaki pastanede 2 mitingçi hanımefendi beni tanıdılar ve allem edip kallem edip bir gün önce katıldıkları Çağlayan mitingine sözü getirdiler. Ben 1 şeyler söyledim: Makûl ve mazbut şeyler. Yalnızca yazılarımda aşırı olabiliyorum.

Esas Hayat'ta çok korkuyorum insanlardan. Onların görüşlerinden.

Hanımefendilerden biri korkumu haklı çıkardı: "Haklısınız, Perihan hanım da; bizim milletimiz eğitimsiz bir millet. Gelsin, Askeriye yönetsin bizi," dedi.

GELSİN ASKERİYE YÖNETSİN BİZİ! O nümayişlerden çıkarılacak 'ceviz' budur!

Deniz Baykal "Anayasa Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve iptal kararı almazsa, Türkiye tehlikeli bir kriz ve çatışma ortamına sürüklenecektir" dedi. Diyebildi! (Anayasa Mahkemesi de onu, 'düş kırıklığına' uğratmadı varolsun.)

Şimdi Türk Ceza Kanunu'nda 288 numerolu bir madde var: "Yargıyı etkilemeye teşebbüs" diye.

Ben bu maddelere karşıyım: Lastik gibi çekilebilen, son kertede düşünce ve ifade özgürlüğünü ketleyen maddeler bunlar.

Geçen sene davası 8 yıldır devam etmekte olan Pınar Selek'le ilgili yazım nedeniyle 288'den yargılandım. Beraat ettim ve Cemil Çiçek'e kalırsa, bu bana yetmeli.

Oysa benim ne kadar teşebbüs edersem edeyim, Pınar Selek davasında ya da herhangi bir davada yargıyı etkilemem söz konusu değil.

Ancak 'ana muhalefet' partisi lideri olan ve Kopenhag Kriterleri yerine Kanadoğlu Kriterleri'ne uyumlu yaşamamız gerektiğini yerinde tespitiyle 367 'engelini' yaratıklandırmış bulunan Deniz Baykal'ın yankı yankı yankılanacak bu sözlerinin yargıyı etkilemesi söz konusuydu.

Ben şimdi Baykal'ın neden (benim gibi) 288'den yargılanmadığını merak ediyorum. Ancak cuma günkü yazısında Murat Belge'nin belirttiği gibi: "Yalnızca o ceza kanununun görünmez mürekkeple yazılmış, onun için de bizim göremediğimiz bir fıkrası daha olmalı. 'Bu maddeden yalnızca etkilemeyi başaramayanlar yargılanır. Başarıyla etkileyenler konusunda hiçbir şey yapılmaz.'"

Aynen öyle! Diyelim yargıyı NE DENLİ etkileyebileceği hususunu tartışmaya açamayacağımız Büyükanıt, Şemdinli Davası üstüne öyle laflar etti, öylesine Etki Heyelânı yaratabilecek denli taraflı görüşlerini bizlerden ve Yargıçlarımız'dan esirgemedi ki, Büyükanıt neden yargılanmaz 288'den de, ben yargılanırım- Soru işareti.

BİR TEK Diyarbakır Barosu suç duyurusunda bulundu Sn. Büyükanıt'la ilgili yargıyı etkilemeye teşebbüs etmekten. Bunlar da 'fantezi' girişimlerdir pek tabii ki. Zira bırakın yargıyı etkiledi/etkilemedi tarzı çocuksu serzenişlerimizi geçen cuma gecesi on biri geçe internet sitesinden e-postallama yöntemiyle 'aklımızı başımıza getirmiş bulunan' Yüce Askeriyemiz, nasıl bitiriyor e-muhtırasını?

"Ne mutlu Türküm diyene!" diye de değil. "Ne mutlu Türküm diyene demeyeni oyarım haaa!" diye nerdeyse, bitiriyor.

Anayasa'nın bağımsızlığıyla ilgili 138. maddeden de yargılamayacağız Büyükanıt Paşa'yı yani, 288. maddeden de. Ayarımız yapıldı: Kopenhag Kriterleri'ne tebelleş olmanın bize kaç üniforma büyük geldiğini gördük.

Şimdi saadetten yeni parlatılmış Reşat altını gibi (Cumhuriyet altını mı demeliyim?) parlayan Deniz Baykal'ın nasıl bir demokrasi tıkacı ve manipülasyon şehzadesi olduğunu her akşam ana haberlerde izlemek ve ömrümde gördüğüm en karizma yoksunu kişilerden olan Zeki Sezer'le 'birleşip' birleşemeyeceklerini izlemek kaldı geriye.

Bu müthiş 'sol' partiler birleşsin de Tandoğan/Çağlayan mitinglerine katılan 'Akacak bir mecra bulduk Atam' isimli kalabalık demokratik tepkilerini sandıkta dillendirsinler; değil mi efendim?

"Yazlıkta değil, sandıkta!"

Artık '367 Kuralı' sayesinde Meclis'ten cumhurbaşkanı çıkarma olanağımızı sonsuza dek (Türk Sonsuzu: şu sıralarda, demek oluyor) kaybettiğimize göre ve bu Baykal, bu Erdoğan parti içi demokrasiyi pek tabii ki inşa etmeyeceğine, yüzde onluk baraj pek tabii ki kaldırılmayacağına göre-

22 Temmuz'daki seçimden nur topu gibi oylarını arttırmış bir AKP çıkar; e o zaman da internetten muhtıralanmakla kalmayız. Kadiri Mutlak Askeriyemiz'in 'ge' planı devreye girer. Zira verdikleri 'işaret' doğrultusunda hareket edebilecek 'seviyede' değil madem milletimiz.

"Buyrun Paşam: açık açık idare ediniz!" Erman Toroğlu.

Gönderi tarihi:

Bu gazeteler ve yazarlari heralde kendilerini Türkgazetecisi olarak nitelemeyenlerdir.Cünkü ancak bunlar bu tarz yazilar yazabilirler.Birde nerelerden yemlendiklerini söyleyebilseler yüzleri kizarmadan.

Bu kadar mi bir gazeteci yalaka olabilir,bu kadarmi bir gazeteci olan bitenlere gözü kapali bakabilir.Bu kadarmi bir gazeteci Atatürk karsitlari ile ayni saflarda sirf kendi ideolojilerine uygun diye yer alabilir.

Bunlar icin Türkiye degil paradir önemli olan,kimden daha fazla zirnik koparirsalar onun düdügünü agizlarina almaktan zevk duyarlar.Demekki simdiki düdük tam agizlarina göre.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hatırlatma: Radikal Gazetesi,Milliyet Gazetesi,Hürriyet Gazetesi, Posta Vs... Gazetelerin sahibi Aydın Doğan.... aceba dediklerin bu gazeteler icin de gecerlimi....

Gönderi tarihi:
Hatırlatma: Radikal Gazetesi,Milliyet Gazetesi,Hürriyet Gazetesi, Posta Vs... Gazetelerin sahibi Aydın Doğan.... aceba dediklerin bu gazeteler icin de gecerlimi....

Sakin süphen olmasin,Türkiyede hangi gazetenin kime hizmet verdigi konusunda bilgimiz yeterlidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Güzel Türkçe'mizi abuk yazılarıyla yozlaştırmaya çalışan, edebiyatımıza hiç bir olumlu katkı yapmadan ,sadece aykırı magazin yazılarıyla, gündeme tırmanma yarışı yapan, bu kendinden ve O'na köşe açan ''patronundan''menkul yazar(!) için, Tuna Kiremitçi bile ''Vampirella'' benzetmesi yapıyor....

Ulusumuzun ortak değerleriyle alay etmeye ve Mustafa Kemal'i yukarıda ki saçma yazısına konu etmeye kalkışan bu yazarı kınıyorum....

Gönderi tarihi:

Turkiye'deki hemen her gorusun muntesipleri arasinda kendi gibi dusunmeyen yazar, aydin ve vatandaslara donuk keskin bir onyargi vardir. Ileri surulen dusuncelere yine ayni dozda karsilik vermek yerine, tersi dusunuluyorsa, sozkonusu yargilara donuk icerigi zengin cevaplar yerine kisileri karalayici ve suclayici uslubun benimsenmesi ic burkan bir yontemdir.

Her insan mutlaka bir goruse, inanisa meyillidir ve bu dogaldir. Ancak farkli dusunen herkesi, gunun modasi yafta ne ise, onunla suclamak kesinlikle etik kurallarin disinda bir tepkidir. Gecmiste bircok yafta vardi; komunis, fasist vs... Gunumuzun meshur yaftasi ise "seriatci"! Hafif dindarliga meyilli her birey seriatcilik ithamiyla soyutlanirken, benimsedigi hayat tarzi ve dunya gorusu ortada olan ve bundan oturu bu yaftanin boyunlarina asilamayacagi bazi yazarlar icin de "yaraniyorlar, karanlik iliskiler icindeler..." turunden suclamalar devreye giriyor.

Farkli dusunceleri seslendiren ve farkli yazar ve aydinlardan alintilar yapan forumdaki bircok uyeye maalesef bu sekilde yaklasildigina sahit oldum. Din kimsenin tekelinde olmadigi gibi Ataturkculuk ve vatanseverlik de kimsenin tekelinde degildir. Bu unutulmamali!..

Iceriginde siddete ve nefrete donuk bir davet barindirmadigi surece her dusunceye acik olmamiz cagdas ve demokratik bir anlayisin en onde gelen gereklerinden biri degil midir? Hal boyleyken birbirimizi dinlemek yerine neden bircogumuz kendi dusunce ve inanislarimizi adeta birer tabu haline getiriyoruz?

Hicbir dusunce veya ideoloji yuzde yuz dogru olamaz. Hepimizin mutlaka yanlislari, eksikleri vardir. Bir tartisma ortaminda tum taraflarin surekli kendi dusuncelerini seslendirmesi ve hic muhatabina hak vermemesi inanin bana dogal degildir ve bu durum hepimize bir ozelestiri kapisini araliyor. Sayet muhatabimiza yonelik boyle bir adim atabilirsek, hayretle gorecegiz ki, pekcok ortak noktaya sahibiz. Ve bu ortakliklar beraberce her iki gorusu de sorgulayarak ortak noktaya dogru yol alir. Bu mumkundur...

Selam ile..

Gönderi tarihi:

bu yazarımızın makalesi gercekten dogru noktalara dokunmustur. meydanlarda toplanan milyonların söyledigine değil sadece dekoltesine dikkat eden yazarımızın bu tesbitleri icin kutluyorum. İşin ilginc yanı bir bayanın baska bayanların dekoltesine bu kadar takılıp, milyonların haykırdıklarının önune gecirmesidir.

Yanlıslıkla bazı akp liler agızlarından kacırıp biz istersek daha fazlasını toplarız dedilersede ustunde duramadılar, cunku daha fazlasını toplamaya kalkarlarsa iki miting yapmaları gerekecekti. Birinci gun erkekler ikinci gun kadınlar. yada tek mitingde araya buyuk siyah perdeler gereceklerdi. Cunku sayın azyarın da bizzat isaret ettigi gibi bunların tek derdi kadınların dekolteleri, kadına nasıl gozle baktıklarını bu kadr acık ifade ettigi icin sayın bayan yazarı kutluyorum. Sanırım butun akp zihniyetindekilerde mitingte cekilen resim ve filmleri dekoltelere bakarak izledikleri icin atılan sloganları pek duyamamıslar...

Evet farklı sesleri ve fikirleride duyup saygı gostermeliyiz. bazılarımızın derdi bu farklı seslere özgurlugu savunmaktır, bazılarımızın derdi köpruyu gecene kadar bizim seslerimize tahammul etmektir...

Yinede bu arkadaslara bir önerim var, dekoltelerle değil, söylenenlerle biraz ilgilensinler, savundugumuz özgurlukler hepimizin özgurlugu... Ab yada abd yada barzaninin destekledigi bir yonetim sekli değildir..!!!

Selam ile...

Gönderi tarihi:

gidip agaca çaput baglayan ve türbelerden medet uman bir zihin ile

Atatürk'ün mezarına gidip şikayetde bulunan bir zihin arasında ne fark vardır.?

bu iş de iyice absürtleşmeye başladı.

Fenerbahçe bile gidip birilerini Ata'ya şikayet etti.

Ülkem her iki zihniyetin esareti altında gelişmiş bir görünüm arzetmiyor.

Gönderi tarihi:

siz bir agaca caput baglamayla, bir milletin Ata'sının mezarını ziyaret etmesini, ona baglılıgını göstermesini bir tutuyorsanız, sanırım size söylenecek baska bir söz kalmıyor..

Saygılar.

Gönderi tarihi:
siz bir agaca caput baglamayla, bir milletin Ata'sının mezarını ziyaret etmesini, ona baglılıgını göstermesini bir tutuyorsanız, sanırım size söylenecek baska bir söz kalmıyor..

Saygılar.

Sayin LostsouL;aslinda dillerinin altindaki baklayi bir türlü cikarmak istemiyor bu nedenle lafi döndürüp dolastirip kelime oyunlari ile bize anlatmaya calisiyorlar.Ne kadar büyük bir bagnazlikla karsi karsiya oldugumuz bile bu tür kelime oyunlari ile ortaya cikmaktadir.Atayi bir kasik suda bulsalar bogacaklar inanin.Neden biliyormusunuz?Cünkü milleti tekkelerin hoca *******larinin eline düsmekten kurtardigi icin.Allaha ortaklik kosarak Allah kelamini kendi cikarlari ugruna degistiren ve milleti cennetlik cehennemlik diye ayiranlarin sac teli düsmanlarinin arabalarinin tekerine tas koydugu icin,Müslümanligi birakip salvari sakali türbani,tesbihi müslümanliktir diye ögretenlerin foyalarini meydana cikardigi icin Arapcayi atip Türkceyi getirdigi icin,millete dininizi tam olarak ögrenin dedigi icin onu bir türlü sevemediler.Neymis efendim mezara gidip sikayet edilirmiymis,halbuki mezara gidip eger birisi sikayet etmisse bunu farkli bir duyguyla degil Atasina olan sevgisinden yapmistir,ben cok bilirim mezarliga ana babasinin bir sevdiginin mezarini ziyarete gidip onunla dertlesip konusanlari.Bunlar hepsi insancil ve duygusal davranislardir.Annesinin mezarina gidipte anne ben geldim seni özledim diyen bir evlat herhalde annesini put olarak görmüyordur.

Birakin artik Atatürkle ugrasmayi,Atatürk Türkiyeye kötülük etmedi,Atatürk Türkiyeye kötülük edenleri Türk ulusu ile tek yumruk olarak temizledi.Atatürkün sirtindan dincilik yapmayin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

bu işler hep böyle olur zaten, saygı göstermek, sevgisini sunmak gibi yani.

demokratik anlamda gelişmiş, özgür ülkelerde bu türden kabir ziyaretleri bulamazsınız, yoktur.

söz konusu ülkelerde bu anlamda devasa kabirlerde pek yoktur.

bu daha çok geri kalmış ya da geri kalması istenen ve mutluların az, mutsuzların çok oldugu ülkelere mahsus rütiellerdir.

bütün kabir ziyaretleri sevgi ve saygı çerçevesinde eda edilir.

toplumların zihni kimi aşırı uygulamalarda karıştırılmak isteniyordur.

selametler.

Gönderi tarihi:
Sakin süphen olmasin,Türkiyede hangi gazetenin kime hizmet verdigi konusunda bilgimiz yeterlidir.

saygilarla

Değil; çünkü bu gazeteler ve paralelinde kanallar sizinle benzer görüşleri halka monte etmeye çalışıyor(Tabi yazarların hepsini aynı kefeye koymayacağım;medyanın genel duruşundan bahsediyorum)...

:zorro:

Gönderi tarihi:

Demokratik anlamda gelişmiş özgür ulkelerde kabir ziyaretleri yoktur, zaten oyle ulkelerde boyle buyuk kabirler yoktur derken; dunya üzerinde Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmus kac tane ulke vardır hic dikkat ettiniz mi?

Mustafa Kemal Atatürk'ün dunya uzerinde bir cok sömürge ve manda haline gelmiş uluslara örnek oldugunu, tutsak duruma getirmiş halkların liderlerinin bizzat onu örnek aldıklarını da bilmiyorsunuz sanırım...

Bütün dunyanın kabul ettigi bir lidere sahip olup, onun ilkelerine sahip cıkmak, onun mezarını ziyaret etmek sizin ve sizin gibi dusunen arkadaslar icin oldukca rahatsızlık verici bir durum oldugu acıktır. Cunku hepimizinde bildigi gibi, sizin, sizin gibi dusunenlerin, akp zihniyetindeki işbirlikcilerin fırsat bulunca bu ulkenin birlik butunlugune kastedeceklerini, din üzerinden simsarlık yapacklarını bugunden 80 yıl once soyleyip bizi uyardıgnı bilmek, nasıl oluyorda bir adam 80 yıl onceden bugunleri gorup yolunuza taş koyuyor diye kızmanız oldukca normaldir...

Onun ilkelerine olan baglılıgımız sayesinde 80 yılda atlattıgmız butun fırtınalara ragmen hala dimdik ayaktayız. Bunun farkında olan Ab ve Abd basta olmak uzere butun dahili ve harici bedbahtların acıktan veya gizliden yıkmak icin ugrastıkları bu baglılıgımız, bu 80 yıl gecmiş olmasına ragmen buyuk bir özlem ve sevgiyle onun kabrine gitmemizi geri kalmıs cagdısı bir rituel olarak nitelendirmeniz arasındaki benzerlik sizce tuhaf değildir sanırım...

80 yıldır her fırsatta onumuze engel koyan Avrupa ulkeleri, icten ice bizi somurmeye calısan abd, surekli olarak ulkemizi karıstırıp insanımın dini hassasiyetlerini kullanıp din tuccarlıgı yapılmasına kaynak olan arap ulkeleri, son 20 yıldır askerimizi insanımızı katleden pkk terörürünün gunumuz son destekcileri barzani ve talabaninin uzerinde birleştikleri tek konu akp nin bu ulke uzerindeki hükmüne devam etmesidir.

Bunu da inkar etmiyeceksiniz sanırım. Bizzat acıklamaları hepimiz goruyor duyuyor okuyoruz, devletin elindeki şakşakcı basının butun yıkama yaglama cabalarına karsın biz herşeyin farkındayız...

Anlasılıyorki ab, abd, arap ulkeleri, barzani, talabani, akp ve sizin, Mustafa Kemal Atatürk isminden duyacagınız rahatsızlık daha uzun yıllar devam edecektir... Atatürk ilkelerine baglı olmak sizin icin cagdısı olmaksa zaten bizim, sizin cagdaslık dediginizle bir işimiz yok diyebilirim...

Ama burda yazarak, dısarda konusarak belirttiginz bu dusuncelerinizi baska bir milletin insanının yanında yanlıslıkla dile getirmeyin, o zaman size kalkıp şu soruyu sorarlarsa zor durumda kalırsınız:

-Türkiye Cumhuriyetinin bugunku haline gelmesinin, özgür Türk milletinin var olmasının, acık olan camilerin, yapılan ibadetlerin yapılabiliyor olmasının, hala Müslüman olmanızın nedeni olan bir insandan neden bu kadar cekiniyorsunuz ve nefret ediyorsunuz?

Bu ulkenin bölünmemesi, özgürlügünün ve demokrasisinin korunup ileriye gidebilmesi icin yapmamız gerekenleri 80 yıl oncesinden bize anlatmısıtr. merak ediyorsanız 10. Yıl Nutkunu okumanızı tavsiye ederim...

Şimdi aslında bu konuyu size bu kadar acıklıyor olmam bile bana tuhaf geliyor ama sizin baska bir millete mensup olabileceginiz ihtimalini göz onune alarak, bu dusuncenize de saygı duyuyorum...

Selam ile...

Gönderi tarihi:

saygilarla

SÜPHEM KALMADI

Evet arkadasim cok güzel söylüyorsun,,

Burda Avrupada bizimle büyüyen gazeteler,.,bize cok güzel cevap verdi

Bu son yaptiklari okurlarina,,tokattir

Mitinglerden hic bahsetmediler,.,.ne zaman ,.caglayandaki miting darbeyi vurdu,.,!!!

GÖRMEYEN GÖZLERI.,mecburen taktik hesabi müsteriler hey ne oluyor,.

para veriyorum benim hizmetim nerde diye ayaklanmadan,,bir seyler vermek zorunda kaldi

Bu gazeteler bizlerin sayesinde Avrupada cok büyük tesisler actilar

Almanlarin günlük gaztesi 50.sent,iken bizler Türk gaztelerini 1.euro vermekteyiz

Vatan aski kazigi.,,

Düsüne biliyormusunuz,.,burdaki Duisburg,taki yürüyüsü,.,kimse duyurmadi

vede gaztelerde bir gün bile yer almadi,.,bu inanilir gibi degil

bu Miting bu Cumartesi yapildi,.,vede Mitingten sonrada

bir satir bile bahsetmediler,.benki herzaman Basina saygi duymus insanim

Artik basinimizi internetten takip edecegim.,.,

Saygim devam edecektir

Saygilar

:shuriken: yamyam frankfrt

Gönderi tarihi:
Değil; çünkü bu gazeteler ve paralelinde kanallar sizinle benzer görüşleri halka monte etmeye çalışıyor(Tabi yazarların hepsini aynı kefeye koymayacağım;medyanın genel duruşundan bahsediyorum)...

Benim görüsüm neymis,Atatürkcülük görüsümüzmü size monte edilmeye calisiliyor,Laik görüsümüzmi size monte edilmeye calisiliyor,Cumhuriyetci olusumuzmu size monte edilmeye calisiliyor,Din tüccari olmamamizmi size monte edilmeye calisiliyor???Hangisi size uymuyor,Atatürkcülükmü,Laiklikmi,Cumhuriyetcilikmi?Size uyan hangisi?Dincilikmi,Allaha ortaklikmi,Allah adina ülke yönetmekmi size uygundur.Türkiye halki cogunlukla müslümandir vede Laik sistemin icinde dinine inancina sahiptir.Laiklik var iken siz insanlari müslüman müslüman degil,Alevi sünni diye ayirmaktasiniz ya birde Laiklik olmazsa palalar ellerinizde TALIBANCILIK oynamaya cikarsiniz.

Öyle birsey söyleyinki inandirici olsun.Demokrasiyi kendiniz tramvay olarak görürsünüz inmek icin durak beklersiniz,sonrada demokrat kesilir kimseyi begenmezsiniz.

Türkiyede bir iki gazete disinda mevcut ne kadar gazete ve TV kanali var ise bunlarin tümüde belirli cikarci ve yikici,bölücü ve dinci odaklara bagli gazete ve TV kanallaridir.Gercekleri görebilmek zor degildir yeterki görmeyi arzu edin.Ve kendi istediginiz sekilde degilde gercek anlamda yorumlayin.Yani taraf tutmadan.Yazdiklarinizin tümü tarafli yazilardir.Ve hep ayni tarafin propagandasini yapmaktasiniz birazda Türkiyenin propagandasini yapmayi ögrenin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Benim görüsüm neymis,Atatürkcülük görüsümüzmü size monte edilmeye calisiliyor,Laik görüsümüzmi size monte edilmeye calisiliyor,Cumhuriyetci olusumuzmu size monte edilmeye calisiliyor,Din tüccari olmamamizmi size monte edilmeye calisiliyor???Hangisi size uymuyor,Atatürkcülükmü,Laiklikmi,Cumhuriyetcilikmi?Size uyan hangisi?Dincilikmi,Allaha ortaklikmi,Allah adina ülke yönetmekmi size uygundur.Türkiye halki cogunlukla müslümandir vede Laik sistemin icinde dinine inancina sahiptir.Laiklik var iken siz insanlari müslüman müslüman degil,Alevi sünni diye ayirmaktasiniz ya birde Laiklik olmazsa palalar ellerinizde TALIBANCILIK oynamaya cikarsiniz.

Öyle birsey söyleyinki inandirici olsun.Demokrasiyi kendiniz tramvay olarak görürsünüz inmek icin durak beklersiniz,sonrada demokrat kesilir kimseyi begenmezsiniz.

Türkiyede bir iki gazete disinda mevcut ne kadar gazete ve TV kanali var ise bunlarin tümüde belirli cikarci ve yikici,bölücü ve dinci odaklara bagli gazete ve TV kanallaridir.Gercekleri görebilmek zor degildir yeterki görmeyi arzu edin.Ve kendi istediginiz sekilde degilde gercek anlamda yorumlayin.Yani taraf tutmadan.Yazdiklarinizin tümü tarafli yazilardir.Ve hep ayni tarafin propagandasini yapmaktasiniz birazda Türkiyenin propagandasini yapmayi ögrenin.

saygilarla

Günlük olayları kastetmiştim; hani şu anki siyasi durumlar falan; boşa Cumhuriyet savaşçısı gibi gözükmeye çalışmayın...

Siz bilirsiniz; yazılarımı nasıl okuyorsanız öyle anlarsınız...

Gönderi tarihi:

Recep Tayyip Erdoğan muhtıra için ne demişti, demokrasiye kurşun sıkıldı, bu sözünden ötürü mahkemeye verildi tabi. Demokrasiyi araç olarak gören rejim düşmanı zihniyet bilmelidir, demokrasiye sahip çıkmayan diktacılar işlerine gelince demokrat olursalar, işlerine gelmeyince ondan kurtulmak isterseler en büyük tokatı demokrasiden yerler. Hemde milyonlarca insanın eliyle.

Canı yanınca demokrasiye kurşun sıkıldı demesi bundan.

Bakınız belgelerle, gerçeklerle net bir biçimde ortaya konuluyor bunların amaçları ama gerçekleri görmek istemeyenler sıkışınca ne diyor, darbeci asker, darbeci ulusalcılar.

Cumhuriyeti ve ilkelerini kolay yutacağınızımı sandınız.

Sahipsizmi sandınız,

seyirci kalacağımızımı sandınız.

Dünyanın neresinde hiç kimsenin burnu dahi kanamadan milyonlarca insan demokrasi dersi verebilir. Bakın demokrasinin beşiği denen Fransaya bir seçimle karıştı, mitinglerde bulunan cüzdanlardan, cep telefonuna kadar bir sürü eşya sahibine teslim edildi. Hiç kimse yanındakine yan gözle bakmadı, can yanmadı, medeniyet nedir, medeni kimdir gördünüz mü?

Gönderi tarihi:

geri kalmış ya da geri kalması istenen ülkelerin en büyük özelliklerinden bir digeride 'tek kişi' kültürüdür.

sanırsınız ki tarih tek bir kişiyi kayıt altına almış.

tabi ki yok böyle bir şey, sadece kalabalıkları 'tek tipleştirmenin' en kestirme yollarından biridir 'tek kişilik' tarih.

Bu 'tek kişi', kalabalıklar sadece beni tanısın başka her kişiyi yok saysın dememiştir, buna emin olun.

bu önemli kişilerin ardına saklanıp, onların saygınlıgını kullanıp siyasi-ekonomik rant saglayanların magrifetidir bu 'tek kişilik' dayatmalar.

demokrasinin ve sagladıgı özgürlügün önemle ele alındıgı ülkelerde 'tek kişilik' bir tarih dayatması bulamazsınız,

bu türden siyasi yapılar daha çok bu iki temel ilkelerin gelişmedi/geliştirilmedigi ülkelerde bulabilirsiniz.

halkın içinden çok çeşitli, rengarek 'çıkarlardan' dolayı bu 'tek kişilik' süreçlere destekde bulabilirsiniz, bu çeşitli masum adlar altında icrayı sanat eyler.

hakkın oldugu yerde hukuk vardır, her hukuk hak saglıyor degildir.

bakın şöyle bir etrafa, hukuksuz devlet bulamazsınız.

Gönderi tarihi:
geri kalmış ya da geri kalması istenen ülkelerin en büyük özelliklerinden bir digeride 'tek kişi' kültürüdür.

sanırsınız ki tarih tek bir kişiyi kayıt altına almış.

tabi ki yok böyle bir şey, sadece kalabalıkları 'tek tipleştirmenin' en kestirme yollarından biridir 'tek kişilik' tarih.

Bu 'tek kişi', kalabalıklar sadece beni tanısın başka her kişiyi yok saysın dememiştir, buna emin olun.

bu önemli kişilerin ardına saklanıp, onların saygınlıgını kullanıp siyasi-ekonomik rant saglayanların magrifetidir bu 'tek kişilik' dayatmalar.

demokrasinin ve sagladıgı özgürlügün önemle ele alındıgı ülkelerde 'tek kişilik' bir tarih dayatması bulamazsınız,

bu türden siyasi yapılar daha çok bu iki temel ilkelerin gelişmedi/geliştirilmedigi ülkelerde bulabilirsiniz.

halkın içinden çok çeşitli, rengarek 'çıkarlardan' dolayı bu 'tek kişilik' süreçlere destekde bulabilirsiniz, bu çeşitli masum adlar altında icrayı sanat eyler.

hakkın oldugu yerde hukuk vardır, her hukuk hak saglıyor degildir.

bakın şöyle bir etrafa, hukuksuz devlet bulamazsınız.

Sayin aslan34 yine acik acik yazmamis kelime oyunlari ile kizim sana söylüyorum gelinim sen isit tarzinda ima etmissiniz.Bütün Bati ve Türkiyede Allaha ortaklik kosan dinci kesim Atatürk'ün cizgisinden Türkiyeyi uzaklastirmak icin elbirligi ile calismaktadir.Müslüman gecinen bazi Islam ülkeleride Türkiyedeki Atatürk karsiti dinci cevre ve siyasetcilerle cok yakin bir iliski icersindeler.

Atatürkcülük bir din degildir,Atatürkcülük bagimsizliktir,demokrasidir,Insanca yasamaktir,medeni ve bilim sahibi olmaktir.Atatürkcü olmak birilerinin sirtina binerek eteklerine yapisarak yürümek degildir.Bagimsizliga,Demokrasiye,medeniyete ve bilime karsi olanlar,din kisvesine bürünerek bölücülügü kiskirtanlar,ülkesinin cikarlarina karsi siyaset güdenler ve güdenlerle ayni saflarda olanlar,demokrasiyi kullanip kendi ideolojisi icin iktidara gelenler fakat yollari kesildiginde demokrasi diye ciglik atanlar iste,hep bu tek adam tek tip sendromu icinde yasamaktadirlar.O tek tipin ne istedigi ortadadir,ona karsi olanlar ne istiyorlar acaba??

saygilarla

Gönderi tarihi:

29wq3.jpg

Bakın bu kadında başörtülü ve ona tanınan haklardan vazgeçmeyecek. Başörtüsünü birilerinin siyasi amaçları için kullandırmayacak... Yani başına örttüğü eşarbından uzak tuttu o kirli elleri...

36eu4.jpg

Bu kızımızda ona tanınan haklardan vazgeçmeyecek ve başını örten ablamız gibi oda inancını siyasi amaçları için kullanmak isteyenlere izin vermeyecek...

Onları bir araya getiren Vatan ve Atatürk sevgisi... Atatürk kimdir, oda hepimiz gibi bir insan yaşadı ve her fani gibi öldü ama ya bıraktıkları? Ülküsü, Cumhuriyeti, Bağımsızlık ateşi... Bunlardan vazgeçecekmiyiz? HAYIR... Biz geçmedik geçmeyeceğiz... Çünkü Atatürk demek Türkiye demek, Türk demek, vatan demek, bağımsızlık demek, misakı milli demek, onurlu durmak demek... Bunlardan rahatsızlık duyana ne söylenebilir ki?

Herhalde fazla geldi denir...

Gönderi tarihi:

Geçen gün yayınlanan bir anket sonucu geldi aklıma:

Cumhuriyet mitingi adı altında düzenlenen bir buluşmaya katılanlarının %70 i sol parti seçmeniymiş...

:stuart:

Ben ne diyeyim artık!!!

Gönderi tarihi:

Ne olmuş sol partililer olmuşsa? Nesine şaşırıyorsunuz... Bence Akp li olmak Dtp li olmaktan farksızdır...

sosyal, demokrat, halkçı, ulusalcı, cumhuriyetçi, milliyetçi, bağımsız... bunlardanmı rahatsız oluyorsunuz?

Gönderi tarihi:
Geçen gün yayınlanan bir anket sonucu geldi aklıma:

Cumhuriyet mitingi adı altında düzenlenen bir buluşmaya katılanlarının %70 i sol parti seçmeniymiş...

:stuart:

Ben ne diyeyim artık!!!

Hala nerelerde takilmis kalmissiniz,ankete göre yüzde 70 solcuymuslar.sanki solcular bu memleketin insani degilde Marstan geldiler.Orada dedelerimiz ninelerimiz yasinda insanlarda vardi ellerinde Türk bayraklari onlara saygi duyun bari.Onlar oraya kandirilip gönderilmedi,oraya giden insanlarin yüzde 99 u müslümandi ayni zamanda ankette bunuda sormuslarmiydi acaba.Yoksa müslümanlik sizler icin düzeni yikmak,camiden cikmamakmidir,yoksa eline bayrak almak müslümanlik olamazmi.Yoksa sagcilarin baska bayraklarimi var,örnegin yesil ve üzerinde Arapca birseyler yazili olan bayrakmi?Türk milletini sagci solcu diye böldügünüzün farkindamisiniz acaba?

saygilarla

Gönderi tarihi:
Hala nerelerde takilmis kalmissiniz,ankete göre yüzde 70 solcuymuslar.sanki solcular bu memleketin insani degilde Marstan geldiler.Orada dedelerimiz ninelerimiz yasinda insanlarda vardi ellerinde Türk bayraklari onlara saygi duyun bari.Onlar oraya kandirilip gönderilmedi,oraya giden insanlarin yüzde 99 u müslümandi ayni zamanda ankette bunuda sormuslarmiydi acaba.Yoksa müslümanlik sizler icin düzeni yikmak,camiden cikmamakmidir,yoksa eline bayrak almak müslümanlik olamazmi.Yoksa sagcilarin baska bayraklarimi var,örnegin yesil ve üzerinde Arapca birseyler yazili olan bayrakmi?Türk milletini sagci solcu diye böldügünüzün farkindamisiniz acaba?

saygilarla

sevgili politika neden öyle diyorsun solcuları insan olarak bile görmeyenler var. :)

Gönderi tarihi:
sevgili politika neden öyle diyorsun solcuları insan olarak bile görmeyenler var. :)

Sayin Sardunyam haklisiniz,düsünüyorumda,bu ülkede yüzlerce binlerce insan öldürüldü,sagci solcu diye ve hala anketler yapiliyor neymis efendim mitinglere katilanlarin yüzde 70 i solcu imis diye.Hey güzel Allahim,solculugun sagciligin ne oldugu bilinmeden fikirler yürütülmektedir ve yine kiskirtma yine bir kesimi diger kesime karsi yönlendirme.Bunlari kimler yapiyor ve bunlardan ne cikarlari var bu insanlarin.Yani diyorum ki,ülkesinin rejimine sahip cikanlara bu kadar ters düsmek pek hayra alamet degildir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.