Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Öncelikle cidden ben artık bazı insanların hayatlarında hiç kitap vs okumamış olduklarıan emin oldum. Çünkü gerçekten bazı insanların ciddi anlamda okuduğunu algılayamam gibi bir problemi var. Bu arkadaşımızın söylediğine bak "Atatütürkü kıyasladığın adamlara " bak. Arkadaşım cidden merak ediyorum. okuduğunu anlıyamıyor musun. yoksa anlamakmı istemiyorsun. Ben Atatürk'ü başka dünya liderleriyle kıyaslamış farklarını ortaya koymuşum. adamın söylediğine bak. Sonra önce sor bakalım. Türkiyede her milliyetçilik anlayışı aynı mı olmuş. bilmiyorsan sor bende anlatayım. Yıl 1938 ler. Bu günkü ülkücülerin fikir babası Hüseyin Nihal Atsız ve arkadaşları fanatik birer Nazi destekçisiydiler. Savaşta Nazi Almanyasını destekliyor, hükümetin Nazi almanyasıyla müttefik olması ve hatta Nazilerin türkiyeye girmesi gerektiğini yazıyorlardı. Turancılar berlinde Nazi üniversitelerinde eğitim gördükten sonra yurda döndüler. Okullarda, orduda, bürokrasi kademelerinde buluna Turancılar, Nazi propagandası yaptıkları ve tarafsız olan türkiyeyi Nazi almanyasının müttefiki yapmaya kalkıştıkları için Toplu şekilde tutuklandılar ve yargılandılar. Bil bakalım Bu gün MHP'Nin türkçülük günü diye kutladığı tarih yani 3 mayıs ne. Hüseyin Nihal Atsız ve diğer Nazi destekçilerinin bu suçtan dolayı yargılandıkları tarih. hani benimsememişlerdi, mussolini, hitler fikirlerini. ARKADAŞIM ÖNCE OTUR BU ÜLKENİN TARİHİNİ BİR OKU SONRA CYRANO İLE BU KONULARI TARTIŞMAYA HAZIR HİSSET KENDİNİ. Bakalım şimdi. Milliyetçilik anlayışının bu ülkede senin savunduklarınca geçmişte ne kadar farklı anlaşılıp anlaşılmadığını. "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" Hüseyin Nihal Atsız. buyur bakalım. bu Atatürk milliyetçiliğimi şimdi Nihal Atsız'ın yazdıkları. Mazluma ilişmediler öylemi. Maraşta, hamile kadınları ağaca asıp karınları deşmek, yeni doğmuş bebekleri bacaklarından tutup ikiye ayırmak. Yüzlerce insanı baltalarla, silahlarla, palalarla katletmek mazluma ilişmemek mi oluyor. Bu ülkede olmadı mı bunlar. Çorumda, maraşta, malatyada, yaşanmadı mı bunlar. Bu ülke 6-7 eylül olaylarını görmedimi. Bunların hepsi Atatürk milliyetçiliği öylemi. ve bende Çeçen asıllı olduğum için türklerin savaşması gereken iç düşmanıyım. benle beraber, çerkesler, lezgiler, lazlar, pomaklar, arnavutlar. hepimiz türk değiliz ve hatta türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıyız. ve sen buna Atatürk Milliyetçiliği diyeceksin he. tamam arkadaşım de buna ama senden ricam imzandaki Atatürk resmini kaldır bari. Tekrar tekrar alkışlıyorum... Teşekkürler... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Öncelikle cidden ben artık bazı insanların hayatlarında hiç kitap vs okumamış olduklarıan emin oldum. Çünkü gerçekten bazı insanların ciddi anlamda okuduğunu algılayamam gibi bir problemi var. Bu arkadaşımızın söylediğine bak "Atatütürkü kıyasladığın adamlara " bak. Arkadaşım cidden merak ediyorum. okuduğunu anlıyamıyor musun. yoksa anlamakmı istemiyorsun. Ben Atatürk'ü başka dünya liderleriyle kıyaslamış farklarını ortaya koymuşum. adamın söylediğine bak. Sonra önce sor bakalım. Türkiyede her milliyetçilik anlayışı aynı mı olmuş. bilmiyorsan sor bende anlatayım. arkadaşım sen bu konuda bilir kişi misin? Atatürk milliyetçiliğini bize mi anlatıyorsun? Senin hangi kitapları ve yazarları takip ettiğini merak ediyorum. Burada okuduğunu anlayan bir tek sen varsın galiba? Seni uzun zamandır takip ediyorum, burada kimleri savunduğunu kimleri ********görüyorum. Bana hikaye anlatma. Yıl 1938 ler. Bu günkü ülkücülerin fikir babası Hüseyin Nihal Atsız ve arkadaşları fanatik birer Nazi destekçisiydiler. Savaşta Nazi Almanyasını destekliyor, hükümetin Nazi almanyasıyla müttefik olması ve hatta Nazilerin türkiyeye girmesi gerektiğini yazıyorlardı. Turancılar berlinde Nazi üniversitelerinde eğitim gördükten sonra yurda döndüler. Okullarda, orduda, bürokrasi kademelerinde buluna Turancılar, Nazi propagandası yaptıkları ve tarafsız olan türkiyeyi Nazi almanyasının müttefiki yapmaya kalkıştıkları için Toplu şekilde tutuklandılar ve yargılandılar. Bil bakalım Bu gün MHP'Nin türkçülük günü diye kutladığı tarih yani 3 mayıs ne. Hüseyin Nihal Atsız ve diğer Nazi destekçilerinin bu suçtan dolayı yargılandıkları tarih. hani benimsememişlerdi, mussolini, hitler fikirlerini. Birincisi ben Mhp li değilim, bana mhp yi anlatma, ülkü nedir, ülkücülük nedir bilirim. ülkücülük kelimesi birilerine etiketlendi diye biz Atatürk ülküsünü benimsemekten vazgeçmeyiz. Atatürk bir Türkçüdür. Türkçülüğü savunmuştur. Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür ancak önemli olan kendilerini nasıl ifade ettikleridir. Ne yapmış bu turancılar Nazi eğitimi alıp ülkeye dönüp geri kalanları kesmişler mi? hadi kanıtla bakalım bu iddalarını. Hüseyin Nihal Atsız adam öldürmekten yargılanmışmıdır ya da terörmü yapmıştır? hadi o çok engin bilgilerinde bilgilendir bizi. bay bilirkişi. Bu adamların yapmış olduğu senin gibi kafa bulandırıcıların neler yaptığına dikkat çekmektir. Ne yapıyorsunuz siz, habire dayatma fikir empoze ediyor insanları geriyorsunuz. karşılığını alıncada laf aralarında sen okumuyorsun, okuduğunu anlamıyorsun diyerek aklın sıra kibirleniyorsun. geç bunları cyrano herşey ortada. ARKADAŞIM ÖNCE OTUR BU ÜLKENİN TARİHİNİ BİR OKU SONRA CYRANO İLE BU KONULARI TARTIŞMAYA HAZIR HİSSET KENDİNİ. Bakalım şimdi. Milliyetçilik anlayışının bu ülkede senin savunduklarınca geçmişte ne kadar farklı anlaşılıp anlaşılmadığını. "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" Hüseyin Nihal Atsız. buyur bakalım. bu Atatürk milliyetçiliğimi şimdi Nihal Atsız'ın yazdıkları. Mazluma ilişmediler öylemi. Maraşta, hamile kadınları ağaca asıp karınları deşmek, yeni doğmuş bebekleri bacaklarından tutup ikiye ayırmak. Yüzlerce insanı baltalarla, silahlarla, palalarla katletmek mazluma ilişmemek mi oluyor. Bu ülkede olmadı mı bunlar. Çorumda, maraşta, malatyada, yaşanmadı mı bunlar. Bu ülke 6-7 eylül olaylarını görmedimi. **** **** **** O sözleri söyleyen Nihat Atsız ise buda onu bağlar ama asıl önemli olan icraattır ve içimizdeki bazı bölücülere dikkat çekmektir. Dikkatide çekmiştir. Bu iddalarını kanıtlaman lazım, Maraşta kimleri kimler kesmiştir? Hangi sebeple kesmiştir? anlatta bilelim. Atatürk'ün Kürt ayaklanmasını bastırmasını anlatıyorsan bunu açıkla. bu iddalarınla sen Türkleri töhmet altında bırakıyorsun, sonra sen Türkçüsün öylemi? Bunların hepsi Atatürk milliyetçiliği öylemi. ve bende Çeçen asıllı olduğum için türklerin savaşması gereken iç düşmanıyım. benle beraber, çerkesler, lezgiler, lazlar, pomaklar, arnavutlar. hepimiz türk değiliz ve hatta türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıyız. ve sen buna Atatürk Milliyetçiliği diyeceksin he. tamam arkadaşım de buna ama senden ricam imzandaki Atatürk resmini kaldır bari. Ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun, Atatürk milliyetçiliğinden bahsederken nerede Nihat Atsız'dan bahsettim? De birden bire aklına Hüseyin Nihat Atsız geldi. Türk hissetmiş olsaydın tutumun bu olmazdı. Sen çeçensin ve çeçen gibi hissediyorsun, bana ülkümü, ırkımı, milliyetimi anlatmaya senin *******. hah tamam olur, sen iste ben kaldırırım, bazı çeçenlerin ne yapmaya çalıştığı ortada en iyi örnekte sensin. Çeçenistandan neden geldin sen arkadaşım neden kendi vatanında yaşamak istemedin? Sen ne kadar Türk vatandaşıyım dersen de, bunu hissetmediğin ortada. Zulmü Alkışlayamam Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!.. - Boğamazsın ki! - Hiç olmazsa yanımdan koğarım. Üç buçuk s.ysuzun ardında zağarlık yapamam; Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle, Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal k oyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu? mehmet akif Nihal Atsıza nereden geldin arkadaşım, konumuz Nihat Atsızın sözleri değil, bu ülkede Hitler ırkçılığı, Mussolini ırkçılığı olmamıştır. iddalarınızı kanıtlamanız gerekir, Kürt ayaklanması olmuş ve bastırılmıştır. Kürt ayaklanmasını ve Kürtçülük güdenlerin neler yaptığını da bilirsin. bütün dünyada Hitleri ve ideolojisini benimseyen bir kısım insanlar var ama Türkiyede böyle bir icraat olmadı. ingilizin almanın fransızın yağtığı katliyamlara benzer bir katliyam yapmışmıdır Türkler? Yaptıkları için mi sürekli içerden vurulmaktalar? Kürtlerin ve Ermenilerin içlerinde bu topraklara ihanet edenler oldu hala olmakta. Ben ülke insanımızın büyük çoğunluğunun ırkçı olmadığını ifade ediyorum. Ancak yapılan ihanetleri içlerine sindiremeyen insanlarda bazen maksatı aşan sözler sarf edebilir. önemli olan icraattır. eğer Kürtlerin ihanetinin karşılığını vermek isteseydi bu millet manzara bu olmazdı. Yediği kaba p.sletenlerin Türklükle ve vatandaşlıkla alakaları yok. Kerkük için Kürtlerin ne söylediğinden haberin var mı? Alıntı
Φ sosyalist_demokrat Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Cyrano Milliyetçilik farklı anlaşılıyor diyelim sonra ne oluyor insanlar Türk olmayanları kesiyorlar mı ya da Hitler gibi yakıyorlar mı? Siz hangi milliyetçilikten söz etmektesiniz? Bilmeyende diyecek ki Türkiye'de Türk olmayanları sabun yapıyorlar, vatandaşlığı esas aldığını herkes biliyor. arkadaşlar arasında Türklüğü ile övünenlerin olmasıda gayet normal adam Türküm deyip adam mı kesiyor? bu hiddetin neden? Atatürk le kıyasladığın adamlara bak sonra senden Atatürkçüsü yok. Bir Hitler, Mussolini, Pol-pot milliyetçiliği benimsenmemiştir! Türk ülkücüleri şerefli insanlardır. Yürek koyarlar ortaya ama mazluma ilişmemişlerdir. Bu ülke darbeler gördü, pkk, hizbullah, gibi etnik ve dinsel terör olayları gördü ama bölünmedi birbirine düşman olmadı. siz olmuş gibi anlatıyorsunuz. Türk milliyetçisi kendisini nasıl istiyorsa öyle tanımlar iftihar eder, şeref duyar, Türklüğü ile övünür bunda gocunulacak bir şey yok. Türk milliyetçisinin tahammül edemediği tek şey kendisine vatansever süsü vermiş bozgunculardır. onlarıda gözünden tanırlar. demokrasi ve milliyetçilik bu ülkenin vazgeçilmez iki unsurudur. sulandırılamaz. bir dakika bir dakika bir dakika!!! ne? bu ülke bölünmedi mi? bir daha söyle allah aşkına bu ülke bölünmedi mi? 12 eylül öncesi yaşananları nasıl açıklayacaksın? bir de ülkücüler şerfeli insanlardır yüreklerini ortaya koyarlar mazluma ilişmezler diyorsun. şereflerini bilmem ama az mazlum kanı içmediler 12 eylül öncesi. istanbul üniversitesinde üzerine bomba atılan öğrenciler de mazlumdu mesela. hiçbir sıçları olmadığı halde öldürüldüler!!! bana ülkücüleri anlatma! eğer illa ki bir şeylerden bahsetmek istiyorsan objektif olmayı dene Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 arkadaşım sen bu konuda bilir kişi misin? Atatürk milliyetçiliğini bize mi anlatıyorsun? Senin hangi kitapları ve yazarları takip ettiğini merak ediyorum. Burada okuduğunu anlayan bir tek sen varsın galiba? Seni uzun zamandır takip ediyorum, burada kimleri savunduğunu kimleri ********görüyorum. Bana hikaye anlatma.Birincisi ben Mhp li değilim, bana mhp yi anlatma, ülkü nedir, ülkücülük nedir bilirim. ülkücülük kelimesi birilerine etiketlendi diye biz Atatürk ülküsünü benimsemekten vazgeçmeyiz. Atatürk bir Türkçüdür. Türkçülüğü savunmuştur. Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür ancak önemli olan kendilerini nasıl ifade ettikleridir. Ne yapmış bu turancılar Nazi eğitimi alıp ülkeye dönüp geri kalanları kesmişler mi? hadi kanıtla bakalım bu iddalarını. Hüseyin Nihal Atsız adam öldürmekten yargılanmışmıdır ya da terörmü yapmıştır? hadi o çok engin bilgilerinde bilgilendir bizi. bay bilirkişi. Bu adamların yapmış olduğu senin gibi kafa bulandırıcıların neler yaptığına dikkat çekmektir. Ne yapıyorsunuz siz, habire dayatma fikir empoze ediyor insanları geriyorsunuz. karşılığını alıncada laf aralarında sen okumuyorsun, okuduğunu anlamıyorsun diyerek aklın sıra kibirleniyorsun. geç bunları cyrano herşey ortada. **** **** **** O sözleri söyleyen Nihat Atsız ise buda onu bağlar ama asıl önemli olan icraattır ve içimizdeki bazı bölücülere dikkat çekmektir. Dikkatide çekmiştir. Bu iddalarını kanıtlaman lazım, Maraşta kimleri kimler kesmiştir? Hangi sebeple kesmiştir? anlatta bilelim. Atatürk'ün Kürt ayaklanmasını bastırmasını anlatıyorsan bunu açıkla. bu iddalarınla sen Türkleri töhmet altında bırakıyorsun, sonra sen Türkçüsün öylemi? Ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun, Atatürk milliyetçiliğinden bahsederken nerede Nihat Atsız'dan bahsettim? De birden bire aklına Hüseyin Nihat Atsız geldi. Türk hissetmiş olsaydın tutumun bu olmazdı. Sen çeçensin ve çeçen gibi hissediyorsun, bana ülkümü, ırkımı, milliyetimi anlatmaya senin hafsalan yetmez. hah tamam olur, sen iste ben kaldırırım, bazı çeçenlerin ne yapmaya çalıştığı ortada en iyi örnekte sensin. Çeçenistandan neden geldin sen arkadaşım neden kendi vatanında yaşamak istemedin? Sen ne kadar Türk vatandaşıyım dersen de, bunu hissetmediğin ortada. Zulmü Alkışlayamam Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!.. - Boğamazsın ki! - Hiç olmazsa yanımdan koğarım. Üç buçuk s.ysuzun ardında zağarlık yapamam; Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle, Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal k oyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu? mehmet akif Nihal Atsıza nereden geldin arkadaşım, konumuz Nihat Atsızın sözleri değil, bu ülkede Hitler ırkçılığı, Mussolini ırkçılığı olmamıştır. iddalarınızı kanıtlamanız gerekir, Kürt ayaklanması olmuş ve bastırılmıştır. Kürt ayaklanmasını ve Kürtçülük güdenlerin neler yaptığını da bilirsin. bütün dünyada Hitleri ve ideolojisini benimseyen bir kısım insanlar var ama Türkiyede böyle bir icraat olmadı. ingilizin almanın fransızın yağtığı katliyamlara benzer bir katliyam yapmışmıdır Türkler? Yaptıkları için mi sürekli içerden vurulmaktalar? Kürtlerin ve Ermenilerin içlerinde bu topraklara ihanet edenler oldu hala olmakta. Ben ülke insanımızın büyük çoğunluğunun ırkçı olmadığını ifade ediyorum. Ancak yapılan ihanetleri içlerine sindiremeyen insanlarda bazen maksatı aşan sözler sarf edebilir. önemli olan icraattır. eğer Kürtlerin ihanetinin karşılığını vermek isteseydi bu millet manzara bu olmazdı. Yediği kaba p.sletenlerin Türklükle ve vatandaşlıkla alakaları yok. Kerkük için Kürtlerin ne söylediğinden haberin var mı? ne anlatıyorsun sen arkadaşım. ırkçı fikirlerin benimsenmiş olması için illa, toplu katliam yapılması mı lazım. Eğer 1940 larda Turancılar İnönü hükümetini devirip iktidara gelebilselerdi oda yapılırdı merak etme. "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" Bunu söyleyen adamlar, başaramadıkları ve hapse atıldıkları için olmamıştır. Hüseyin Nihal Atsız'ın söyledikleri, sadece onu bağlamaz. Onun için "fikir babamız" veya "yolundan yürüyoruz" diyenleride bağlar. Hüseyin Nihal atsızın ırkçı görüşleri ortadadır. Kimlerin fikir babası olduğuda. Daha önce ne diyordun. "hitler, mussolini ırkçılığı benimsenmemiştir bu ülkede" bizde sana gösterdik nasıl benimsendiğini. Turancılar ellerine türk kafatasları alıp berlinde, Nazi bilim adamlarına türklerin ari ırktan olduğunu ispatlama kalkışmadımı, "kafa tası milliyetçiliği lafı buradan çıkmıştır" Bu ülkede, Naziler Türkiyeyi işgal edince, kimlerin öldürüleceği ve kimlerin tutuklanacağının listesini yapıyordu Nihal Atsız ve arkadaşları. Mantığa bak ya, biz ne diyoruz. Bu ülkede bir tane milliyetçilik anlayışı yoktur. Atatürk Milliyetçiliğinden, kafatası milliyetçiliğine çok farklı milliyetçilik anlayışları vardır. Nihal Atsız bir birey değildir sadece. Türkiye bir siyasi hareketin en önemli teorisyeni ve fikir babasıdır. Onun sözleri o siyasi hareketin siyasalını oluşturur. O siyasi harekette Hüseyin Nihal Atsızın yolundan yürüdüğünü söyler. bakalım, "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" Hüseyin Nihal Atsız "Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür" Atatürk. sen şimdi bu iki anlayışı aynımı görüyorsun. Hüseyin Nihal atsızınkine milliyetçilik diyorsan, o zaman Atatürk'ünki ne ? Maraşta Kimlerin kimi neden kestiği ortadadır : "MHP il binasından "Komunistler, camileri yakıyor, ümmedi muhammed yetişin, gün intikam günüdür" diyerek anonslar yapıldı. Ülkücülerin gittiği bir sinemaya yine Bir ülkücü tarafından bomba atıldı ve komunistler yaptı denildi. Daha sonra Alevilerin yaşadığı Yavuzselim mahallesi ve diğer alevi mahalleleri basıldı. Yüzlerce kişi baltalarla, palalarla silahlarla katledildi. Yeni doğmuş bebekler, bölgeye giden askeri heyetin teşhisiyle, bacaklarından tutup ikiye ayrılmış. Hamile kadınlar ağaca asılıp, karınları kazmalarla deşilmişti". Sanıklardan ülkü ocakları üyesi Cuma Yalçın ve Nuri Boğa, bir kişinin gözlerini tornavidayla nasıl deştiklerini anlatırken, mahkeme salonundaki katipler bile yazmayı bırakıp dinliyorlardı. Al sana icraat. önemli olan icraat diyordun ya. hah tamam olur, sen iste ben kaldırırım, bazı çeçenlerin ne yapmaya çalıştığı ortada en iyi örnekte sensin. Çeçenistandan neden geldin sen arkadaşım neden kendi vatanında yaşamak istemedin? Sen ne kadar Türk vatandaşıyım dersen de, bunu hissetmediğin ortada ] bana gelince, ben gelmedim çeçenistandan, benim dedem, Enver paşanın kafkas taburuna katılan çeçen milis komuanlarından birisiydi. Kurtuluş savaşına katıldı. Kurtuluş savaşından sonra, Balıkesir de ölene kadar Jandarma Zabitliği yaptı. Babam 32 yıl Askeri Savcı olarak hizmet etti bu devlete. Şimdi benim türklüğüme sorguluyorsun öylemi ? Hiç şaşırmıyorum biliyor musun. Ondan sonra dersinki "hani ırkçılık" Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Aynısını söylüyorum eren. Bakın dünyada hiçbir parti yoktur adı ırkçı olsun yada şeriatçı olsun. Hepsi bunları başka şeylerin arkasına saklar. Çıkıp ben açık açık ırkçıyım kardeşim diyen bir parti var mı dünyada şuan. hayır yok. ya vatanseverliğin, yada milliyetçiliğin arkasına saklarlar bu düşüncelerini. Atatürk ırkçılığı kesinlikle öngörmediği gibi, yaşadığı süre boyunca turancı ve ırkçıların yurda girişlerine bile izin vermedi. bir mantık düşünün, bu mantık kendine Atatürkçü desin ve aynı zamanda şunu hedeflesin : "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" Yani gerçekten Atatürkçü olan biri böyle bir çağrı yapabilirmi. Yada böyle bir çağrı yapan adam için. "fikir babamız, büyük Türkçü" diyebilir mi ? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 geçmişimizi unutursak karşılaşıcağımız manzara aynı gözüküyor....... ''Atatürk milliyetçiliği, Anadolu toprağını vatan belleyen ve "Türküm" diyen her ferdi, hangi ırk veya etnik kökenden olursa olsun bir çatı altında birleştirmiştir. Milliyetçilik, temelde, birlik ve beraberlik ortamının tam manasıyla sağlanmasını amaçlayan kilit bir Atatürkçülük ilkesidir.'' yorumsuz sözü ATATÜRK'e bırakıyorum..... ''Şurada acıklı bir hakikat olmak üzere arz edeyim ki, memleketimizde külliyetli ecnebi parası ve birçok propagandalar dolaşıyor. Bundaki gaye pek aşikârdır ki, millî hareketi neticesiz bırakmak, millî emelleri felce uğratmak, Yunan, Ermeni emellerini ve vatanın bazı mühim parçalarını işgal gayelerini kolaylaştırmaktır. Bununla beraber her devirde, her memlekette ve her zaman görüldüğü gibi bizde de kalp ve âsabı zayıf, kavrayışsız insanlarla beraber vatansız ve aynı zamanda refah ve şahsî menfaatini vatan ve milletinin zararında arayan adî kimseler de vardır. Doğu işlerini çevirmede ve zayıf noktaları arayıp bulmakta pek usta olan düşmanlarımız, memleketimizde buna âdeta bir teşkilât haline getirmişlerdir. Fakat mukaddesatını kurtarma gayesiyle çırpınan bütün millet, işbu azim ve mücadele yolunda her türlü güçlükleri muhakkak ve mutlaka kırıp süpürecektir. 1919 (Nutuk III, s. 930)'' ''Bir millet, varlığı ve hukuku için bütün kuvvetiyle, bütün fikrî ve maddî güçleriyle alâkadar olmazsa, bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını temin etmezse şunun, bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz. Millî hayatımız, tarihimiz ve son devirde idare tarzımız, buna pek güzel delildir. Bu sebeple teşkilâtımızda millî güçlerin etken ve millî iradenin hâkim olması esası kabul edilmiştir. Bugün, bütün cihanın milletleri yalnız bir egemenlik tanırlar: Millî egemenlik! 1920 (Nutuk III, s. 1185)'' ................................................................ c) Yine Atatürk, kendi el yazısı ile yazdığı “MEDENİ BİLGİLER” adlı kitabında şöyle diyor: (Din birliğinin de bir millet teşkilinde etkili olduğunu söyleyenler vardır. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz. Türkler İslamiyeti kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. İslamiyeti kabul ettikten sonra, bu din, ne arapların, ne aynı dinde bulunan acemlerin ve ne de mısırlıların vesairenin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir etki yapmadı. Bilakis Türk milletinin milli bağlarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü İslam dininin gayesi, bütün milliyetlerin üstünde, kapsayıcı bir arap milliyeti siyasetine indirgeniyordu. Bu arap fikri, Ümmet kelimesi ile ifade olundu. Bu dini kabul edenler, kendilerini unutmaya, hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeye mecburdurlar. Bununla beraber, Allah'a kendi milli dilinde değil, Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve yakarmada bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'ın ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar, ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin, adeta, bir kelimesinin manasını bilmediği halde, Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler. Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince, karışık cahil hocalar ağzıyla, ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan, dini, hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. ...Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet verdirmeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete o öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaat ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm dileyerek ahiret hayatına kavuşmak telkin eden din hissi; dünyanın acısı dünyanın tokatıyla, derhal, Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi, derhal, yüzlerce asırlık kudret ve ferahlığıyla, büyük heyecanlarla çarpıyordu. Ne oldu? Türkün milli hissi, artık ocağında ateşlenmişti: artık Türk cenneti değil, eski, hakiki büyük Türk atalarının mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra. Türk milleti, milli hissi; dini hisle değil, fakat insani hisle yan yana düşünmekten zevk alır. Vicdanında, milli hissin yanında, insani hissin şerefli yerini daima muhafaza etmekte iftihar eder. - Medeni Bilgiler, s.21. 364 ve devamı-) Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Aynısını söylüyorum eren. Bakın dünyada hiçbir parti yoktur adı ırkçı olsun yada şeriatçı olsun. Hepsi bunları başka şeylerin arkasına saklar. Çıkıp ben açık açık ırkçıyım kardeşim diyen bir parti var mı dünyada şuan. hayır yok. ya vatanseverliğin, yada milliyetçiliğin arkasına saklarlar bu düşüncelerini. Atatürk ırkçılığı kesinlikle öngörmediği gibi, yaşadığı süre boyunca turancı ve ırkçıların yurda girişlerine bile izin vermedi. bir mantık düşünün, bu mantık kendine Atatürkçü desin ve aynı zamanda şunu hedeflesin : "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" Yani gerçekten Atatürkçü olan biri böyle bir çağrı yapabilirmi. Yada böyle bir çağrı yapan adam için. "fikir babamız, büyük Türkçü" diyebilir mi ? Arkadasim,bana birtek Atatürk'cü gösteremesiniz ki Lazlar Kürtler vs vs bizim düsmanimizdir desin.Atatürk'ü kendi ideolojileriniz yönünde kulanip Atatürkcü'lere camur atmayin.Atatürk milliyetcisiyim diyen birisi ülkesini yani yurdunu ve yurdunun insanlarini seven insandir,yurdunun bagimsizligi icin mücadele etmesini bilen insandir,bölücüye kucak acmayanlari sahte Atatürkcü'lükle suclamaya kimsenin hakki yoktur.Türkiye'nin düsmanlari ortadadir onlar zaten kendilerini saklamiyorlar,kimileri nobelin kimileri özgür düsüncenin arkasina saklanarak bu ülkenin altini oymaya calisirken sizler burada Atatürkcü'lere dil uzatiyorsunuz. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Hüseyin Nihal Atsızda Atatürkçü olduğunu söylüyordu. Hüseyin Nihal Atsızın arkadaşları turancılarda. Nazilerle ittifak yapan Şükrü Saraçoğluda. Bu gün Hüseyin Nihal Atsız için "büyük türkçü, fikir babamız " diyenlerde. Atatürkçü olduklarını söylüyorlar. "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" bunu diyen bölücü değildir dimi sabah akşam ajitasyon yapılsa gerçek değişmez. Dün olduğu gibi bugünde ırkçılar fikirlerini milliyetçiliğin arkasına saklamaktadır. Türkiye üçbeş ırkçı çapulcuya prim verecek bir halka sahip değildir. Türklerin anadoluya girişinden sonra 1000 yıldır, soy soya, kültür kültüre, kan kana karışmıştır. 1000 yıl sonra insanları kanları üzerinden tasnifetmeye yada ari kan aramaya kalkanlara tekrar söylüyorum. önce aynaya baksınlar 1071 te anadoluya giren Alparslana ne kadar benzeyip ne kadar benzemediklerini görsünler. Irkçı fikirler ve söylemler için Atatürk'ün yüce adını kullanmasınlar. Milliyetçiliğin arkasına saklanmasınlar. Bu ülke ırkçı kışkırtmalarla, tahriklerle bir kanlı pazarı daha. Bir Maraş , çorum, malatya katliamını daha. Bir sivas katliamını daha, bir bahçelievler katliamını daha, bir beyazıt katliamını daha kaldırmaz. Alıntı
Φ isyanci Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Diyarbakırlı bi belediye başkanı şu benzer bi şeyler zırvaladı: Kerkük'ün işgali Kürt milletine indirilen bir darbedir. "Kürt Milleti"... İşte bu tanımlamayı sorgulayabiliriz. Kim bu Kürt milleti? Kerkük'ten diyarbakıra kadar olan bölgede yaşayanları kastediyor aklınca. Kerkük'te Kürtmü vardı abd. işgalibden önce? Ya da şöyle sorayım: ıraktaki kürtler/peşmergeler pkkyı desteklemiyolarmıydı? onlarda gelip buradaki kürtleri öldürüyolardı. Milliyetçiliğe bak hele... diyarbakırlı belediye başkanınında ne olduğu belli zaten, ppk ile diyalog öneriyo... yine Milliyetçiliği sorgulayalım: Çin devrimi, rus devrimi hep bu duygularla yapılmadı mı? hatta ruslar, "rusluk" adına rus kültürünü yok ediyolardı... işe bak sen... bi Milliyetçilikte abd.nin. halkın desteğini hatta oskar ödüllerini dağıtırken bile sanatçıların desteğini nasıl alıyolar: "ne olursa olsun abd halkı için yapılıyo.". mesela filmlerini izleyin, kötü adamlar, ne kadar kötü olursa olsun iyi ve kötü adamların hepsinin tek derdi abd milletinin menfaati. lafa bak çay demle. bi Milliyetçiliği daha eleştirelim: Atatürk Milliyetçiliği... aynı topraklarda yaşayan herkesi kardeş saymış, bağımsızlık mücadelesindeki her millete destek olma sözü vermiş ve milliyetçiliği önermiş... hitler "Kemal, sende şu kafalar brekisefal mi ne, bi baktır yaa" dediğinde ciddiye bile almamış... Hitler Atatürk öldükten sonra şöyle demiş "Kemal öldükten sonra Türkiye'yi a.tallar yönetiyor." Ben sonuncu milliyetçiliği tercih ediyorum. konuyu açan yazı bence net değil. her milliyetçi akım birbirinin aynı değil ki! ülkücüleri var bunun Atatürkçüleri var, şaman/buduncuları var... hangisi küçük halk? Kurtuluş savaşını "Milliyetçi Ruh" ile veren M. Kemal'in Milliyetçiliğini benimseyen halk ve bu ruhu halka aşılayan M. Kemal mi küçük? E o zaman kusura bakmayın, bende küçüğüm yani... Her milliyetçiliği aynı kefeye koymayalım arkadaşlar. Anayasada var millet ve milliyetçilik kavramları ve tanımları. Ya arkadaslar, arastirmalara göre Türkiye en yakin zamanda isanan küreden dolayi sahara gibi cöllesecek. Insanlar yasayamayacak duruma gelecek. Ya hangi milliyetcilikle bu büyük düsmani yok edecegiz? Degilmi Türkiye'yi cöllestiren bu milliytci gecinen laf ebeleri? Azinliklarla ugrasaceginiza Türkiye'yi cöl olmaktan kurtarin. Sen bile kutsal dedigin topraklari terk etmek zorunda kalacaksin. Doga isrk ve millet tanimaz, Türkmüs, ermeniymis, Lazmis, Kürtmüs,... tanimaz. Neden fabrikalarin pis sulari cevreyi kirletirekn bu memleket sevdalilari onlara karsi gelmiyorlar. Yoksa bu milliyetciligin görev alaninda degilmi???? Biraz düsünelim... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 ne anlatıyorsun sen arkadaşım.ırkçı fikirlerin benimsenmiş olması için illa, toplu katliam yapılması mı lazım. Eğer 1940 larda Turancılar İnönü hükümetini devirip iktidara gelebilselerdi oda yapılırdı merak etme. "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" Bunu söyleyen adamlar, başaramadıkları ve hapse atıldıkları için olmamıştır. Hüseyin Nihal Atsız'ın söyledikleri, sadece onu bağlamaz. Onun için "fikir babamız" veya "yolundan yürüyoruz" diyenleride bağlar. Hüseyin Nihal atsızın ırkçı görüşleri ortadadır. Kimlerin fikir babası olduğuda. Daha önce ne diyordun. "hitler, mussolini ırkçılığı benimsenmemiştir bu ülkede" bizde sana gösterdik nasıl benimsendiğini. Turancılar ellerine türk kafatasları alıp berlinde, Nazi bilim adamlarına türklerin ari ırktan olduğunu ispatlama kalkışmadımı, "kafa tası milliyetçiliği lafı buradan çıkmıştır" Bu ülkede, Naziler Türkiyeyi işgal edince, kimlerin öldürüleceği ve kimlerin tutuklanacağının listesini yapıyordu Nihal Atsız ve arkadaşları. ne anlattığımı anlamıyormusun arkadaş? Evet katliyam yapılması lazım ötesi laf ebeliğidir, turancılar iktidara geçseydi yapılırdı demek yaptılar demek değil hatta buna falcılık derler. Nihal Atsız'ın söyledikleri onu bağlar ve bağlamıştır, tıpkı senin sözlerinin seni bağladığı gibi. Hala aynısını söylüyorum bu ülkede Hitler, Mussolini ırkçılığı benimsenmemiştir, bir kaç kişinin buna itibar etmesi milleti bağlamaz. yalnız senin yapmak istediğin şey çok açık ve net ortada sen Türkçüleri ve Türkleri her anlamda töhmet altında göstermek çabasındasın, amacında aşikar. Bu ülke Nihal Atsızdan ibaret değil ve onun fikrinden ibaret hiç değil, ben ne anlatıyorum sen neden bahsediyorsun, Ermenilerin yaptığı ırkçılık, Kürtlerin yaptığı ırkçılık hakkında düşüncen nedir? Türkler hakkında ne düşündüğünü öğrendik birazda onlar hakkında ne düşündüğünü öğrenmek isteriz. Mantığa bak ya, biz ne diyoruz. Bu ülkede bir tane milliyetçilik anlayışı yoktur. Atatürk Milliyetçiliğinden, kafatası milliyetçiliğine çok farklı milliyetçilik anlayışları vardır.Nihal Atsız bir birey değildir sadece. Türkiye bir siyasi hareketin en önemli teorisyeni ve fikir babasıdır. Onun sözleri o siyasi hareketin siyasalını oluşturur. O siyasi harekette Hüseyin Nihal Atsızın yolundan yürüdüğünü söyler. bakalım, "Lazlar, Pomaklar, arnavutlar, kürtler, ermeniler, çerkezler, lezgiler, çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır. Bu kadar çok düşmanla savaşabilmen için tanrı yardımcın olsun" Hüseyin Nihal Atsız "Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür" Atatürk. sen şimdi bu iki anlayışı aynımı görüyorsun. Hüseyin Nihal atsızınkine milliyetçilik diyorsan, o zaman Atatürk'ünki ne ? Maraşta Kimlerin kimi neden kestiği ortadadır : Bu ülkede yaygın olan milliyetçilik nedir cyrano, çeçenistandada onlarca milliyetçi görüş var, bu konuda Türkler tek değil. Hatta çeçenlerin ırkçılık konusunda neler yapabileceğini tahmin etmek zor değil. Ben o iki anlayışı aynı gördüğümü hiç ifade etmedim, sakın buna cüret etmeye kalkma. sakın bana ırkçısın demeye kalkma. hayatım boyunca milliyetçi oldum ve ne olup bitmekte olduğunun farkındayım. kimin ne yapmak istediğinin de farkındayım. bu topraklarda aynı milliyeti paylaştığım her dürüst insanı kendi haklarımla bir tutarım, ancak içimizdeki bir kısım, ermeni, çeçen, kürt, sebatay, şeriatçı..v.b. kendilerini başka türlü bilen ve başka amaçlar güdenlerin ne olduğunuda bilirim. "MHP il binasından "Komunistler, camileri yakıyor, ümmedi muhammed yetişin, gün intikam günüdür" diyerek anonslar yapıldı. Ülkücülerin gittiği bir sinemaya yine Bir ülkücü tarafından bomba atıldı ve komunistler yaptı denildi. Daha sonra Alevilerin yaşadığı Yavuzselim mahallesi ve diğer alevi mahalleleri basıldı. Yüzlerce kişi baltalarla, palalarla silahlarla katledildi. Yeni doğmuş bebekler, bölgeye giden askeri heyetin teşhisiyle, bacaklarından tutup ikiye ayrılmış. Hamile kadınlar ağaca asılıp, karınları kazmalarla deşilmişti". Sanıklardan ülkü ocakları üyesi Cuma Yalçın ve Nuri Boğa, bir kişinin gözlerini tornavidayla nasıl deştiklerini anlatırken, mahkeme salonundaki katipler bile yazmayı bırakıp dinliyorlardı. Al sana icraat. önemli olan icraat diyordun ya. bana gelince, ben gelmedim çeçenistandan, benim dedem, Enver paşanın kafkas taburuna katılan çeçen milis komuanlarından birisiydi. Kurtuluş savaşına katıldı. Kurtuluş savaşından sonra, Balıkesir de ölene kadar Jandarma Zabitliği yaptı. Babam 32 yıl Askeri Savcı olarak hizmet etti bu devlete. Şimdi benim türklüğüme sorguluyorsun öylemi ? Hiç şaşırmıyorum biliyor musun. Ondan sonra dersinki "hani ırkçılık" Bak bu ülkede neler olmakta sen ne anlatmaktasın bütün bu anlattıklarınla senin kendini ne kadar Türk hissettiğini ortaya koyuyor. Biz bu ülkede şeriat, sosyalist, komunist, etnik, ideolojik görüş ve maskelerle kimlerle karşı karşıya kalarak ne kanlar döküldüğünü gördük. onların kimler tarafından yönlendirildiğinide bildik, son yirmiüç yılımız bir ******* başlattığı kürtçülük kan davasının hesabını görmekle geçti. onların ardında ne var onuda gördük. hikayecileride gördük, darbe yapmış paşaların bile kürdistan meselesine nasıl yaklaştığını gördük, biz kimin ne olduğunu ne yaptığını görecek göze sahibiz. Çeçenistanda olan biteni anlatmaya başlarsak ırkçılıkta kimlerin hangi boyutta yol aldığını anlarız ama meselemiz kim daha ırkçı meselesi değil, meselemiz bu topraklardaki T.C kimlikli bazı şahısların hangi amaç ve hedef uğrunda kimlerin maşası olduğunu ortaya koymak. Senin dedenin ne yaptığı ne yapmadığı beni ilgilendirmez, ben seceremi anlatmaya başlamayayım şimdi. senin ve benim ne yaptığımız ve ne yapmadığımızdır önemli olan, dedeler değil. Rahmetli deden gelmiş bu topraklarda savaşmış olabilir, Allah razı olsun ve rahmet etsin. Ama biz dedelerimizin kopyaları değiliz. Savcı, asker, memur, vekil olmuş önemi yok, ne yaptığının önemi var. Türklüğünü sorgularım elbette, sen benim Türklüğümü ve milliyetçiliğimi sorguluyorken bende sana sorarım. benim hangi dedemin hangi tarihte bu toprağa geldiği belli değil, 9 göbek önceden ve benim neslimde kendisini Türk hissetmeyen kimse yok olmadığı gibi bende kendimi Türk hissediyorum ve bununla gurur duyuyorum, hadi ben ırkçıyım ama hiç kafatası almadım alandan olmadım ne olacak şimdi senin nazarında ben kafatasçımıyım? geç bunları arkadaş, senin söylediklerin ve savundukların ortada, benimde öyle. ben burada ve başka hiç bir yerde Atatürk milliyetçiliği dışında bir düşünce ifade etmem, etmedim zaten onun dışında bir milliyetçi duyguya sahip değilim. Türk'üm ve bu millete düşmanlık besleyen kim olursa düşmanıyım. sana göre ırkçıyım Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 şu forumun gerçekten yeni modası bu. Karşındaki yazdıklarıyla ilgili değil. Ezberledikleri üç beş paragrafı ard arda yazmak. Ajitasyon, hücum. Bunu yazmaları için sizin ne yazdığınızın önemi yok. Diz başlıklarda yazdıkları şeyleri alt alta hepsini iki cümlede özetlersin. Burası bir tartışma platformu, birilerinin "ben senden daha türküm, ben senden daha cici vatandaşım vs" ispatlamak için karşısındakine saldıracağı bir platform değil. bakalım. mantığa. Ne diyorum : "Bu ülkede dünyada olduğu gibi çok farklı milliyetçilik anlayışları vardır, Atatürk milliyetçiliğinden, Kafatası milliyetçiliğine" Şahıs ne diyor "Sen Türklere ırkçı mı diyorsun" Ondan sonra bla bla bla artık şu forumda okumaktan sıkıldığım paragraflar. Ben insanlara okuduklarını anlamayı ilkokuldaki hayat bilgisi dersinde edindirdiklerini sanıyordum o okuma parçalarıyla. Ama anlaşılıyorki müfredat yetersiz. Sana milleti bağlar diyenmi var ? Türkiyede Hitler Mussolini ırkçılığını benimseyenler vardır. Ve bunu benimseyen bunun propagandasını yapan adam bir siyasi hareketin, Teorisyeni ve bu gün Bir siyasi partinin "Fikir Babamız, Teorisyenimiz" dediği kişidir. Açarsın bakarsın kimler Nihal Atsız için "fikir babamız" diyor. Nihal atsızın fikirleri ortadadır. Onun için "Fikir babamız" diyenler onun fikirlerini savunuyordur. ne anlatıyorsun başka. Ya sonra nasıl bir mantık. Burada tartışanlar kendilerini, Türk milletinin tescilli temsilcisi sanıyorlar galiba. Bunada çok rastlıyorum. Gelirler birileriyle tartışmaya kalkışırlar sonra cevabını alınca. Kendilerine söylenenleri Türk Milletine söylenmiş sayarlar Tartışılan konu ne olursa olsun. 3 dört tane ezber cümle ve slogan var. Onlar alt alta yazılır. Yazarsın bu ülkedeki kafatası milliyetçisi anlayışları net örneğiyle kaynağıyla. o zaman "bunlar tasvip edilecek şeyler değil" derler. Dersin bu ülkee böyle anlayışlar var ve bunlar Atatürkçülük maskesi arkasına saklanamya çalışıyor. O zamanda üstün zeka ürünü cümleler kurulur "Sen türkler ırkçıdırmı diyorsun" sonra nasıl bir mantık. bir ülkede ırkçı görüşlerin olması için illa soykırımmı yapılması lazım. Hitler fikirlerini yayarken önlemi alınsaydı O vahşet yaşanırmıydı. adam çıkacak "çerkesler, lazlar, pomaklar vs türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" diyecek. ve biz buna ırkçılık demek için o adamın iktidara gelip saydıklarıyla savaşmasını mı bekliyecez?" nasıl bir mantık daha. Ben ırkçılardan bahsediyorum, adam bana sen türklere niey şöyle diyorsun diyor. E o zaman Türk deyince senin aklına kafatasçılarmı geliyor, Maraşın katillerimi geliyor, çorumun malatyanın katillerimi geliyor. Berlinde ellerinde türk kafastası türklerin ari ırktan olduğunu ispatlamaya çalışanalrmı geliyor. O halde niye, ırkçıları eleştirince insanlar bunu Türkler eleştirilmiş gibi algılıyorsun. Yada öyle yansıtmaya çalışıyorsun. Ben ırkçılardan bahsediyorum. Irkçı değilsen sana ne oluyor? Bütün yazdıklarım yukarıda. Neresinde Türkler ırkçıdır demişim. Neresinde Türkiye ırkçılıkla yönetiliyor demişim. Önce karşındakinin söylemediği şeyleri ona atfedip sonra gölge boksu yapmak. adam düşünür ya, yazılanları herkes yanlış anlıyor bir tek benmi doğru anlıyorum diye. Yok arkadaş memleketin en büyük sorunu okumak. Kişi başına düşen kitap sayısı, sıfır virgül civarı olursa bir ülkede böyle olur işte. benim kürtçülük ve ermeni şovenizmiyle ilgili neler düşündüğümüde bu forumda küçük bir arama yapanlar görebilir. Düne kadar havadansudan konular dışında bir şeyler yazmayanlar birden başımıza en ateşli milliyetçi kesilsede. Benim bu forumda ermeni şovenizmi ve kürtçülük hakkında yüzlerce sayfa tartışmam vardır. Ve hiç biride, ezbere üç sloganla yapılmamıştır. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 bu forumda artık konular değil ,,kişilikler tartışılır oldu....tartışmalara katılmak için ne kadar kültürlü yada ne kadar okumuş olduğumuzu ispat etmemizmi gerekiyor... okumak bazılarına tartışma adabını öğretememiş ne yazıkki...hakaret ederek,küçük görerek,ezdiğini zannederek kişiler sadece kendileri küçülürler... konuşmak isteyenin söyliyecek birçift sözü olanın bile katılımıyla renklenecek fikir alışverişlerimiz bu gibi fikirler yüzünden yani sayenizde sağlanamıyor.... bu yüzden birikimini bu ifadelerle buraya taşıyan herkesi kınıyorum ve fikirlerinizi almayalım lütfen sizde kalsın diyorum.. umarım bu iletim silinmez.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 iletimin altına yazılmış olduğu için. eğer kastedilen bensem "hakaret, küçük düşürmek, ezmek" olarak nitelendirilebilecek herhangi bür cümlem olduysa. berlitirsen ve gösterirsen sevinirim Frozen. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 şu forumun gerçekten yeni modası bu. Karşındaki yazdıklarıyla ilgili değil. Ezberledikleri üç beş paragrafı ard arda yazmak. Ajitasyon, hücum. Bunu yazmaları için sizin ne yazdığınızın önemi yok. Diz başlıklarda yazdıkları şeyleri alt alta hepsini iki cümlede özetlersin. Burası bir tartışma platformu, birilerinin "ben senden daha türküm, ben senden daha cici vatandaşım vs" ispatlamak için karşısındakine saldıracağı bir platform değil. bakalım. mantığa. Ondan sonra bla bla bla artık şu forumda okumaktan sıkıldığım paragraflar. Ben insanlara okuduklarını anlamayı ilkokuldaki hayat bilgisi dersinde edindirdiklerini sanıyordum o okuma parçalarıyla. Ama anlaşılıyorki müfredat yetersiz. Ya sonra nasıl bir mantık. Burada tartışanlar kendilerini, Türk milletinin tescilli temsilcisi sanıyorlar galiba. Bunada çok rastlıyorum. Gelirler birileriyle tartışmaya kalkışırlar sonra cevabını alınca. Kendilerine söylenenleri Türk Milletine söylenmiş sayarlar Tartışılan konu ne olursa olsun. 3 dört tane ezber cümle ve slogan var. Onlar alt alta yazılır. O zamanda üstün zeka ürünü cümleler kurulur "Sen türkler ırkçıdırmı diyorsun" sonra nasıl bir mantık. Ben ırkçılardan bahsediyorum. Irkçı değilsen sana ne oluyor? Yok arkadaş memleketin en büyük sorunu okumak. Kişi başına düşen kitap sayısı, sıfır virgül civarı olursa bir ülkede böyle olur işte. benim kürtçülük ve ermeni şovenizmiyle ilgili neler düşündüğümüde bu forumda küçük bir arama yapanlar görebilir. Düne kadar havadansudan konular dışında bir şeyler yazmayanlar birden başımıza en ateşli milliyetçi kesilsede. Benim bu forumda ermeni şovenizmi ve kürtçülük hakkında yüzlerce sayfa tartışmam vardır. Ve hiç biride, ezbere üç sloganla yapılmamıştır. iletimin altına yazılmış olduğu için. eğer kastedilen bensem "hakaret, küçük düşürmek, ezmek" olarak nitelendirilebilecek herhangi bür cümlem olduysa. berlitirsen ve gösterirsen sevinirim Frozen. sayın cyrano bu iletim sadece size değildir.... ...yukarıdaki yazınızdan sonra gördüğüm bu yanlışlığı belirtmek ihtiyacı duydum .... yukarıda alıntılarım istediğiniz için örnek gösterilmiştir... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 açık ve kısa konuşayım. Ben yazdıklarımla değilde, etnik aslım la yargılanırken bu topicte. Aklına kişilerin değil konunun tartışışması gerektiğini düşünmeyenelr. Ben cevap verince bu gayrete düşüyorsa samimi bulmam. Frozen arkadaşım. Benim "Türkiyede tek bir milliyetçilik anlayışı yoktur, çok farklı milliyetçilik anlayışları" vardır yazıma cevaben Benim türk olmadığım Türk düşmanı olduğum. şeklinde cevaplar verilirken değilde sayfalar boyunca. ben cevap verincemi aklınıza geldi kişilerin tartışılması. o yüzden ne yazıkki samimi bir uslup kaygısı olarak göremiyorum tepkinizi buyur arkadaşım. CYRANO nun konu hakkındaki görüşlerine nasıl cevaplar verildiğine bakalım. arkadaşım sen bu konuda bilir kişi misin? Atatürk milliyetçiliğini bize mi anlatıyorsun? Senin hangi kitapları ve yazarları takip ettiğini merak ediyorum. Burada okuduğunu anlayan bir tek sen varsın galiba? Seni uzun zamandır takip ediyorum, burada kimleri savunduğunu kimleri ********görüyorum. Bana hikaye anlatma. hah tamam olur, sen iste ben kaldırırım, bazı çeçenlerin ne yapmaya çalıştığı ortada en iyi örnekte sensin. Çeçenistandan neden geldin sen arkadaşım neden kendi vatanında yaşamak istemedin? Sen ne kadar Türk vatandaşıyım dersen de, bunu hissetmediğin ortada. [/b][/size][/font] Sen çeçensin ve çeçen gibi hissediyorsun, bana ülkümü, ırkımı, milliyetimi anlatmaya ******. gerçekten bana böyle ağır ithamlar ve böylesine etnik aslımdan yada dedemin çeçenistanlı olmasından dolayı muamele yapılırken değilde. Ben cevap verincemi aklınıza geldi uslup. yada bu ithamlarla karşılassanız siz nasıl bir tepki verirdiniz? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 açık ve kısa konuşayım. Ben yazdıklarımla değilde, etnik aslım la yargılanırken bu topicte. Aklına kişilerin değil konunun tartışışması gerektiğini düşünmeyenelr. Ben cevap verince bu gayrete düşüyorsa samimi bulmam. Frozen arkadaşım. Benim "Türkiyede tek bir milliyetçilik anlayışı yoktur, çok farklı milliyetçilik anlayışları" vardır yazıma cevaben Benim türk olmadığım Türk düşmanı olduğum. şeklinde cevaplar verilirken değilde sayfalar boyunca. ben cevap verincemi aklınıza geldi kişilerin tartışılması. o yüzden ne yazıkki samimi bir uslup kaygısı olarak göremiyorum tepkinizi buyur arkadaşım. CYRANO nun konu hakkındaki görüşlerine nasıl cevaplar verildiğine bakalım. gerçekten bana böyle ağır ithamlar ve böylesine etnik aslımdan yada dedemin çeçenistanlı olmasından dolayı muamele yapılırken değilde. Ben cevap verincemi aklınıza geldi uslup. yada bu ithamlarla karşılassanız siz nasıl bir tepki verirdiniz? sayın cyrano haklısınız...size yapılan bu ithamlarda çirkin ve ayrımcılık içeriyor...burda size yazılan direk kişiliğinize saldıran iletilerde vardı silindiler...benim yazım o kendini bilmezlerede.... ben artık şöyle düşünüyorum...yeni isimler alarak tekrar üye olan bazı arkadaşlarımız ileti sayısı en fazla 9-10 ken karşısındaki insanı (güya tanımayarak )yaralayıcı iletileri yazmakta hiç bir sakınca görmüyorlar...çünkü asıl söylemek istedikleri bu.... samimi bulup bulmamak tamamen sizin bileceğiniz iştir...ama sizin yazınızı okuduktan sonra yazdığım için öyle düşünmektede haklısınız... siz cevap verince aklıma gelmedide yeri geldi diyelim..yoksa kimseyi savunmak amacım değil ve olamazda... sayın cyrano fikirlerini paylaşan arkadaşların hakarete varan sözcükleridir beni üzen... şöyle düzeltmeme izin verin o zaman: bu forumda artık konular değil ,,kişilikler tartışılır oldu....tartışmalara katılmak için ne kadar kültürlü yada ne kadar okumuş olduğumuzu yada ne kadar türk olduğumuzu ispat etmemizmi gerekiyor... okumak bazılarına tartışma adabını öğretememiş ne yazıkki...hakaret ederek,küçük görerek,etnik ayrımcılık yaparak,ezdiğini zannederek kişiler sadece kendileri küçülürler... konuşmak isteyenin söyliyecek birçift sözü olanın bile katılımıyla renklenecek fikir alışverişlerimiz bu gibi fikirler yüzünden yani sayenizde sağlanamıyor.... bu yüzden birikimini bu ifadelerle buraya taşıyan herkesi kınıyorum ve fikirlerinizi almayalım lütfen sizde kalsın diyorum.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 eren, Almanyada türkler neo nazilerce yakılınca almanlar "Hepimiz Türk'üz" dediler ama. biz bence yanlış davrananları değil doğru davrananlarla kıyaslıyalım kendimizi. Irkçı ve faşist bir parti tarafından yönetilen. Şu an iktidarda bulunanların, meclisi silahla basıp başbakanı öldürdüğü bir ülke olan ermenistanla kıyaslamıyalım kendimizi. ......................... kavramlar ülkemizde gerçekten büyük sorun. Hiç kimse öyle değil falan demesin. Bu ülkede çok fazla farklı milliyetçilik anlayışı var. Türkiyedeki tüm milliyetçilik anlayışları Atatürk Milliyetçiliğiyle bağdaşmıyor. Atatürkün ilkelerini ve devrimlerini içine sindiremeyip. lafta onun yolundan yürüdüğünü söyleyenlerde var. Laik olmayıp Atatürkçü olduğunu söyleyenlerde. Atatürk milliyetçiliği, milliyetçiliğin tarih sahnesine çıktığı Fransız İhtilalindeki milliyetçilikle birebir örtüşen bir milliyetçilik anlayışıdır. Zira vatandaşlığı esas alır. İhtilalcilerin "Citroen" esası gibi. ancak ülkemizde, kafatasına dayalı milliyetçilikte, mezhepçiliğe dayalı milliyetçilikte görülmüştür. Milliyetçilik öyle bir kavramki tıpkı demokrasi kavramı gibi. Yani demokrasi kavramına bakalım. Dünyada hemen hemen bütün siyasi hareketler kendisinin demokrat olduğunu söyler. Kıstas buysa o zaman dünyada demokrasi problemi olmaması lazımdı. Milliyetçilik kavramıda aynı. Atatürk'te milliyetçiyim diyordu. Hitler'de, Mussolini'de, Enver Hoca'da, Sultan Galiyev'de, Nelson Mandela'da, Pol-Pot'ta. Ama baktığımız zaman bu kişiler dünyadaki en farklı siyasi uçlarda bulunuyordu. Atatürk, Nelson Mandela gibi kimileri, ulusuna özgürlük ve çağdaşlık getirdi. Sultan Galiyev gibi kimileri bu yolda öldü. Hitler, Mussolini, Pol-pot gibileride insanlığın gördüğü en büyük kıyımlara imza attılar. Ama hepsi milliyetçi olduğunu söylüyordu. Bu yüzden dünyada anlamı en karışık iki kavram var biri milliyetçilik, diğeri demokrasi. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 sayın cyrano haklısınız...size yapılan bu ithamlarda çirkin ve ayrımcılık içeriyor...burda size yazılan direk kişiliğinize saldıran iletilerde vardı silindiler...benim yazım o kendini bilmezlerede.... ben artık şöyle düşünüyorum...yeni isimler alarak tekrar üye olan bazı arkadaşlarımız ileti sayısı en fazla 9-10 ken karşısındaki insanı (güya tanımayarak )yaralayıcı iletileri yazmakta hiç bir sakınca görmüyorlar...çünkü asıl söylemek istedikleri bu.... samimi bulup bulmamak tamamen sizin bileceğiniz iştir...ama sizin yazınızı okuduktan sonra yazdığım için öyle düşünmektede haklısınız... siz cevap verince aklıma gelmedide yeri geldi diyelim..yoksa kimseyi savunmak amacım değil ve olamazda... sayın cyrano fikirlerini paylaşan arkadaşların hakarete varan sözcükleridir beni üzen... şöyle düzeltmeme izin verin o zaman: bu forumda artık konular değil ,,kişilikler tartışılır oldu....tartışmalara katılmak için ne kadar kültürlü yada ne kadar okumuş olduğumuzu yada ne kadar türk olduğumuzu ispat etmemizmi gerekiyor... okumak bazılarına tartışma adabını öğretememiş ne yazıkki...hakaret ederek,küçük görerek,etnik ayrımcılık yaparak,ezdiğini zannederek kişiler sadece kendileri küçülürler... konuşmak isteyenin söyliyecek birçift sözü olanın bile katılımıyla renklenecek fikir alışverişlerimiz bu gibi fikirler yüzünden yani sayenizde sağlanamıyor.... bu yüzden birikimini bu ifadelerle buraya taşıyan herkesi kınıyorum ve fikirlerinizi almayalım lütfen sizde kalsın diyorum.. böyle düşünmemin sebebi sadece benim yazımın altına yazmış olmanız değildi sayın frozen. Onun için sordum size. Ancak sizin benim yazdıklarımdan alıntı yapıp. Kişisel saldırıymış gibi gösterdiğiniz şeyler. Kişisel saldırı yoksa olanı anlatmakmı. Şimdi tartışmaya katılı yazımı tekrar kopyalamayayım burada. zira bir üstümdeki iletide Efendi Türkler alıntı yapmış sağolsun. O yazıya bir bakın. ve bu yazıyada siz "Milliyetçilik kötü bir şeydir" "Türk milliyetçiliği ırkçılıktır" yada "Türkler ırkçıdır" gibi bir anlam, bir ima yada çaktırma vs görebiliyormusunuz. "Atatürk milliyetçiliği, milliyetçiliğin tarih sahnesine çıktığı Fransız İhtilalindeki milliyetçilikle birebir örtüşen bir milliyetçilik anlayışıdır. Zira vatandaşlığı esas alır. İhtilalcilerin "Citroen" esası gibi. ancak ülkemizde, kafatasına dayalı milliyetçilikte, mezhepçiliğe dayalı milliyetçilikte görülmüştür." diyerek ben Atatürk Milliyetçiliği hakkında görüşümü belirtmişim. Eleştirdiğimin ve işaret ettiğimin ne olduğunuda. ancak buna neyle cevap veriliyor. Benim Çeçen asıllı olmam, Benim Türk düşmanı olduğum, Benim Türk olmadığım vss. ben ne diyorum buna : """şu forumun gerçekten yeni modası bu. Karşındaki yazdıklarıyla ilgili değil. Ezberledikleri üç beş paragrafı ard arda yazmak. Ajitasyon, hücum. Bunu yazmaları için sizin ne yazdığınızın önemi yok. Diz başlıklarda yazdıkları şeyleri alt alta hepsini iki cümlede özetlersin. Burası bir tartışma platformu, birilerinin "ben senden daha türküm, ben senden daha cici vatandaşım vs" ispatlamak için karşısındakine saldıracağı bir platform değil."" Bu şimdi sizce bir saldırımı, kişisel ezme çabasımı yoksa olanı anlatmakmı. Birde anlamadığım benim bu yazdığımı siz kişisel saldırıya örnek gösterirken. Aynısını yazıyorsunuz. """"bu forumda artık konular değil ,,kişilikler tartışılır oldu....tartışmalara katılmak için ne kadar kültürlü yada ne kadar okumuş olduğumuzu ispat etmemizmi gerekiyor... okumak bazılarına tartışma adabını öğretememiş ne yazıkki...hakaret ederek,küçük görerek,ezdiğini zannederek kişiler sadece kendileri küçülürler...""" benimde o iletimde anlattığım bu zaten. konuya dönersek. 1968 yılında, Taksim meydanında "Tam bağımsız Türkiye, 6. Filo Defol" pankartlarıyla gösteri yapan üniversite öğrencileri kemalistti, Atatürkçüydü, Atatürk milliyetçisiydi. Atatürk Devrimlerinin tamamlanması için mücadele ediyorlardı. Fakat Onlarlar baltalarla, bıçaklarla saldırıp "Kanlı Pazar" katliamını gerçekleştirilenlerde, göğüslerine Atatürk rozeti takmıştı. Şimdi burada bir mantıkszılık yokmu. Bu ülkede tek bir milliyetçi anlayışı var diyorsak. O zaman bu durum ne. Yok iki tarafta aynı milliyetçilik anlayışına sahip ve ikiside gerçekten Atatürkçü diyorsak, niye biri diğerini öldürüyor. Kim Atatürkçü ve milliyetçi. Altıncı Filo Defol diyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarımı. Yoksa göğüslerine Atatürk rozeti takıp. Atatürkün görüşlerini savunanları o gün "Kanlı Pazar" katliamında katledenlermi. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 böyle düşünmemin sebebi sadece benim yazımın altına yazmış olmanız değildi sayın frozen. Onun için sordum size. Ancak sizin benim yazdıklarımdan alıntı yapıp. Kişisel saldırıymış gibi gösterdiğiniz şeyler. Kişisel saldırı yoksa olanı anlatmakmı. Şimdi tartışmaya katılı yazımı tekrar kopyalamayayım burada. zira bir üstümdeki iletide Efendi Türkler alıntı yapmış sağolsun. O yazıya bir bakın. ve bu yazıyada siz "Milliyetçilik kötü bir şeydir" "Türk milliyetçiliği ırkçılıktır" yada "Türkler ırkçıdır" gibi bir anlam, bir ima yada çaktırma vs görebiliyormusunuz. "Atatürk milliyetçiliği, milliyetçiliğin tarih sahnesine çıktığı Fransız İhtilalindeki milliyetçilikle birebir örtüşen bir milliyetçilik anlayışıdır. Zira vatandaşlığı esas alır. İhtilalcilerin "Citroen" esası gibi. ancak ülkemizde, kafatasına dayalı milliyetçilikte, mezhepçiliğe dayalı milliyetçilikte görülmüştür." diyerek ben Atatürk Milliyetçiliği hakkında görüşümü belirtmişim. Eleştirdiğimin ve işaret ettiğimin ne olduğunuda. ancak buna neyle cevap veriliyor. Benim Çeçen asıllı olmam, Benim Türk düşmanı olduğum, Benim Türk olmadığım vss. ben ne diyorum buna : """şu forumun gerçekten yeni modası bu. Karşındaki yazdıklarıyla ilgili değil. Ezberledikleri üç beş paragrafı ard arda yazmak. Ajitasyon, hücum. Bunu yazmaları için sizin ne yazdığınızın önemi yok. Diz başlıklarda yazdıkları şeyleri alt alta hepsini iki cümlede özetlersin. Burası bir tartışma platformu, birilerinin "ben senden daha türküm, ben senden daha cici vatandaşım vs" ispatlamak için karşısındakine saldıracağı bir platform değil."" Bu şimdi sizce bir saldırımı, kişisel ezme çabasımı yoksa olanı anlatmakmı. Birde anlamadığım benim bu yazdığımı siz kişisel saldırıya örnek gösterirken. Aynısını yazıyorsunuz. """"bu forumda artık konular değil ,,kişilikler tartışılır oldu....tartışmalara katılmak için ne kadar kültürlü yada ne kadar okumuş olduğumuzu ispat etmemizmi gerekiyor... okumak bazılarına tartışma adabını öğretememiş ne yazıkki...hakaret ederek,küçük görerek,ezdiğini zannederek kişiler sadece kendileri küçülürler...""" benimde o iletimde anlattığım bu zaten. konuya dönersek. 1968 yılında, Taksim meydanında "Tam bağımsız Türkiye, 6. Filo Defol" pankartlarıyla gösteri yapan üniversite öğrencileri kemalistti, Atatürkçüydü, Atatürk milliyetçisiydi. Atatürk Devrimlerinin tamamlanması için mücadele ediyorlardı. Fakat Onlarlar baltalarla, bıçaklarla saldırıp "Kanlı Pazar" katliamını gerçekleştirilenlerde, göğüslerine Atatürk rozeti takmıştı. Şimdi burada bir mantıkszılık yokmu. Bu ülkede tek bir milliyetçi anlayışı var diyorsak. O zaman bu durum ne. Yok iki tarafta aynı milliyetçilik anlayışına sahip ve ikiside gerçekten Atatürkçü diyorsak, niye biri diğerini öldürüyor. Kim Atatürkçü ve milliyetçi. Altıncı Filo Defol diyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarımı. Yoksa göğüslerine Atatürk rozeti takıp. Atatürkün görüşlerini savunanları o gün "Kanlı Pazar" katliamında katledenlermi. bu ne yaa her görüş atatürkçü düşünce olmuş yanlışlık nerede acaba!!!!?????????? biz ne bolşevikiz,ne de komünist ;ne biri ne diğeri olamayız. çünkü, biz milliyet perver ve dinimize hürmetkarız. m.k atatürk söylev cilt ;3 Türk türk olduğu için asildir.....çoğumuz,büyük babamızın babasını hatırlamayız. Bütün soy gurubumuzu türk olmanın içinde buluruz. r.eşref ünaydın....Atatürk hatıraları sayfa 54 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2007 Aslinda okuyup gececektim ama takilmami gerektiren birsey oldu. Önce sunu aciklamam gerkiyor ki-Almanya'da öldürülen hicbir Türk icin hicbir Alman biz hepimiz Türk'üz diye slogan atmadi,hele hele Alman devletine yumruk sallayan hic olmadi.Hamburg kentinde Nazilerin öldürdügü Türk icin büyük bir gürültü koparildi ama zamanin basbakani Turgut Özal Almanlardan yan cikarak Türk'lere olaylari fazla büyütmeyin dedi. Demokrasinin besigi diye bize yutturulan Almanyada Naziler ve Yabanci düsmanlari tarafindan Türklerin dögülmeleri yaralanmalari ve hatta öldürülmeleri polis kayitlarina adi suc olarak islenmis ve TV haberlerinde ise olay bir iki kelime ile gecistirilerek nedeni bilinmiyor diye verilmistir.Ancak sahitli ispatli olaylarda mecburen yabanci düsmanligi islenmistir.Her ne ise, Birseyler yapmamiz gerekiyorsa bunlari kendi insanimiz ve ülkemiz icin ypmaliyiz,birileri bizden böyle istiyor diye degil. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2007 Aslinda okuyup gececektim ama takilmami gerektiren birsey oldu.Önce sunu aciklamam gerkiyor ki-Almanya'da öldürülen hicbir Türk icin hicbir Alman biz hepimiz Türk'üz diye slogan atmadi,hele hele Alman devletine yumruk sallayan hic olmadi.Hamburg kentinde Nazilerin öldürdügü Türk icin büyük bir gürültü koparildi ama zamanin basbakani Turgut Özal Almanlardan yan cikarak Türk'lere olaylari fazla büyütmeyin dedi. Demokrasinin besigi diye bize yutturulan Almanyada Naziler ve Yabanci düsmanlari tarafindan Türklerin dögülmeleri yaralanmalari ve hatta öldürülmeleri polis kayitlarina adi suc olarak islenmis ve TV haberlerinde ise olay bir iki kelime ile gecistirilerek nedeni bilinmiyor diye verilmistir.Ancak sahitli ispatli olaylarda mecburen yabanci düsmanligi islenmistir.Her ne ise, Birseyler yapmamiz gerekiyorsa bunlari kendi insanimiz ve ülkemiz icin ypmaliyiz,birileri bizden böyle istiyor diye degil. saygilarla sizi gerçekten kutluyorum politika . fikirleriniz çok açık. yerinde cevabını veriyorsunuz....size katılıyorum ve teşekkür ediyorum. yazılarınızın devamını diliyor fikirlerinizi paylaşmakistiyorum teşekkür ederim..................... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Aslinda okuyup gececektim ama takilmami gerektiren birsey oldu.Önce sunu aciklamam gerkiyor ki-Almanya'da öldürülen hicbir Türk icin hicbir Alman biz hepimiz Türk'üz diye slogan atmadi,hele hele Alman devletine yumruk sallayan hic olmadi.Hamburg kentinde Nazilerin öldürdügü Türk icin büyük bir gürültü koparildi ama zamanin basbakani Turgut Özal Almanlardan yan cikarak Türk'lere olaylari fazla büyütmeyin dedi. Demokrasinin besigi diye bize yutturulan Almanyada Naziler ve Yabanci düsmanlari tarafindan Türklerin dögülmeleri yaralanmalari ve hatta öldürülmeleri polis kayitlarina adi suc olarak islenmis ve TV haberlerinde ise olay bir iki kelime ile gecistirilerek nedeni bilinmiyor diye verilmistir.Ancak sahitli ispatli olaylarda mecburen yabanci düsmanligi islenmistir.Her ne ise, Birseyler yapmamiz gerekiyorsa bunlari kendi insanimiz ve ülkemiz icin ypmaliyiz,birileri bizden böyle istiyor diye degil. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Aslinda okuyup gececektim ama takilmami gerektiren birsey oldu.Önce sunu aciklamam gerkiyor ki-Almanya'da öldürülen hicbir Türk icin hicbir Alman biz hepimiz Türk'üz diye slogan atmadi, 1994 Yılında Solingen'de 5 Türk Neo Naziler tarafından yakılınca. Binlerce Alman "Hepimiz Türk'üz" pankartı açıp yürüdüler. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5860688.asp?m=1 19 Ağustos depreminden sonra. Yunanistanın en büyük gazetelerinden Ta Nea "Hepimiz Türk'üz" manşetiyle çıktı. ne güzel şeydir önce bilgi sonra fikir sahibi olmak. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Bin yıllık geçmişi bulunan tarihi Ani Harabeleri, geçmişte defineciler ve köylülerin tahribatının ardından şimdi de Ermenistan sınırında bulunan taş ocaklarındaki patlamaların tehdidi altında. Türkiye ile Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri, uzun yıllar definecilerin tahribatları sebebiyle zarar gördü. Define arayanlar ve arattıranlar tarihi dokuya büyük zararlar verdi. Halk arasında yaygınlaşan "Buralarda define vardır" söylentileri yüzünden bir çok art niyetli kişi kazma ve küreklerle eserleri tahrip etti. Eserlere bugün uzaktan bakıldığında bile her tarafının delik deşik olduğu görülüyor. Duvarların yanı sıra, tavan aralarında ve hatta duvar diplerinde bile yapılan aramalarda bir çok parça kırıldı. Definecilerin tahribatlarına zaman zaman köylüler de eklendi. Harabelerin yanı başındaki Ocaklı (Ani) köyü ve çevre köylerden gelenler, taş alarak ev ve ahırlarında kullandı. Bugün bile bir çok köydeki ev, ahır ve bahçe duvarlarında bu taşlara rastlamak mümkün. ERMENİSTAN TAŞ OCAĞI HARABELERİ YOK EDİYOR Tüm bu olumsuz gelişmelere bir de Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan taş ocağı eklendi. Yıllardır sınırın bitişiğinde Ermenistan tarafından kurulan taş ocağında çalışan ağır iş makineleri ve patlatılan dinamitlerin sarsıntılarıyla her gün yeniden Ani Harabeleri yıkılmaya devam etti. Sınırda 5 yıl önce sayısı 2 olan taş ocakları, bugün 1'i büyük 4'ü küçük olmak üzere toplam 5'e ulaştı. Taş ocaklarındaki çalışmalar, ağır iş makinalarının oluşturduğu sarsıntılar ile dinamit patlatılması, Ani Harabeleri'nde hergün bir çok parçanın yerinden ayrılmasına, düşmesine yolaçıyor. Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Kenan Bekis, köylülerin çok eskiden kendi yaptıkları evlerde, bahçe duvarlarında, ahırlarda kullanmak için taşları götürdükleri, bu nedenle de bilerek ya da bilmeyerek Ören Yeri'ne zarar verdiklerini söyledi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Kenan Bekis, "Kars ve çevresinde bir dönem taş götürülmüş ama şimdi böyle bir şey yok. Taş ocaklarından da götürüldüğü Ani'nin içerisindeki köyde de öyle bir çok taş götürülmüş. Şu anda Ermenistan'daki o taş ocaklarında ise hem orada çalışan makinelerin ve bir patlatılan dinamitlerin buradaki eserlere ciddi zararları olmuş ve olmaya da devam ediyor. Türkiye çapında define aramakla birlikte, define aratarak bu tarihi eserlere çok ciddi manada zarar verilmiştir" dedi. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Aslinda okuyup gececektim ama takilmami gerektiren birsey oldu.Önce sunu aciklamam gerkiyor ki-Almanya'da öldürülen hicbir Türk icin hicbir Alman biz hepimiz Türk'üz diye slogan atmadi,hele hele Alman devletine yumruk sallayan hic olmadi.Hamburg kentinde Nazilerin öldürdügü Türk icin büyük bir gürültü koparildi ama zamanin basbakani Turgut Özal Almanlardan yan cikarak Türk'lere olaylari fazla büyütmeyin dedi. Demokrasinin besigi diye bize yutturulan Almanyada Naziler ve Yabanci düsmanlari tarafindan Türklerin dögülmeleri yaralanmalari ve hatta öldürülmeleri polis kayitlarina adi suc olarak islenmis ve TV haberlerinde ise olay bir iki kelime ile gecistirilerek nedeni bilinmiyor diye verilmistir.Ancak sahitli ispatli olaylarda mecburen yabanci düsmanligi islenmistir.Her ne ise, Birseyler yapmamiz gerekiyorsa bunlari kendi insanimiz ve ülkemiz icin ypmaliyiz,birileri bizden böyle istiyor diye degil. saygilarla Sayin politika Merhaba Bastan sona her arkadasin yazilarini takip ettigim icin ,,bu yaziyida görmemezlikten gelemezdim.,fakat inanki Sadece kisa bir cevap olsun diye yaziyorum.,,bu ülkede yasadigim icin cevap vermesi zor,.ama zamanla her yazim icinde bununlada ilgili baglantili yazilar bulabilirsin., Bizler demokrasinin besigindemi yasiyoruz ,,.yoksa.,,siradan bir ülkedemi,,burda zamanla anilarimida ,,yasadigim günlük hayattan kesintilerde yazacagim,.,tabiki zaman buldukca,.örnegin bu hafta benim icin zor bir haftaydi.,aslinda bir iki gün dinlenmem lazim,.fakat genede birseyler cevap vermeye calisacagim,. Bunlar da inanki abarti yok Solingen olaylarinda binler degil ülke capinda milyonlar döküldü.,ILK DEFA BÖYLE SLOGANLA TANISMIS OLDUK.,.biz hepimiz TÜRKÜZ evet bunu yasadik vede hala yasiyoruz.,.nasilmi örnegin dünya maclarinda bile bizi desteklemislerdir,.almanyanin encok satan gazteleri bugün hepimiz türk gibi saha cikiyoruz diye,.,ve örnekleri coktur bizler dünya ücüncüsü oldugumuzda onlarda bizlerle beraber sokaga dökülmüslerdir,., buna benzer bir cok olayi beraber kutladigimizi bilirim.,,artik bizleri kendilerin,den sayiyorlar sagolsunlar ama bizler hic bir zaman onlarin sevincini paylasma ihtiyacini duymadik.,.genlerimiz izin vermedi,.kendimizi yenemedik .,!!! simdiye kadar kimse bize yumruk sallamadi sallayan hep biz olduk.,.büyüme yetisme tarzimiz öyle oldugu icin.,bizler Türküz vede Türk gibi güclüyüz.,ve hep öyle kaldik,.,!!! Sayin özalda zamanin da öyle aciklama yapmak zorunda kalmistir cünkü bizlerin isyani olay üzerine ,,cok büyük boyutlara dogru gittigi icindir.,. ve dogru olani yapmistir., Bugün Almanyanin neresinde olursa olsun yabanci düsmanlari yürüyüs yapmak istese ,,yerli halk karsisina dikilir ,, yasam haklari yok denecek kadar azdir,.zaten bir azinliktir,.,!!! zaten artik istisnalar haric onlarda bizim arkadaslarimiz olmustur.,.,he he he olmak zorunda kalmislardir.,., Bugün Almanyada herkesin bir degeri vardir digeri digerinden fazla degildir,.bir patronun oglu patron degildir iscidir ilk önce calisip kendini hayata hazirlar ,,bir yandan da okur basarili olursa o dalda birisin yanina girer calisir,., o kadar basit,.burda herkesin degeri aynidir., burda bir söz gecerlidir .,.her müsteri bir kraldir.,burda bir sey alirken tadini cikarip saatlerce belki günlerce bakar beyenir alirsiniz,.,üc ay dolmadan ,,duruma göre.,.en az 14.gün olmak sartiyla kullanir geri verirsiniz,.,tabiki ben üc ay olanlari tercih ederim,., burda ben izine gelsem orda hastalansam beni ucakla özel gelip alirlar.,.,bir vatandas degeri .,.bizlerin degeri tabiki degeri yaratan.,.,yönetim anlayisidir,., Almanya düne kadar Dünyada vatandaslik kavraminda en kati ülkeydi onlar bile bu durumu asti..,sen almanyalisin diye Bizler Alman vatandasligina gecerken bizleri hiristiyan yapmaya kalkmadilar,. bizler burda tabiki birinci sinif vatandasiz.,.bizler Türkiyeden geliyoruz bir cumhuriyet ülkesinden.,Atatürk,ün ülkesinden bunu her bir alman bilir,.,vede bizden fazla Atatürk derler.,., Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.