Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Bu tahmin etmediğimiz doğru ya bilinçli yada bilinçsizdir... xlark tades, aynı şeyleri söyemek istemiyorum, konu dağılmasın iyice, ama bu cümlen büyük bir tutarsızlık içinde, tahmin etmediğin bir şey hakkında sonuç çıkarman yine bir tahmindir. Yani tahmin edemediğin bir şeyi mutlak doğru olarak tahmin edemezsin ! Ben Allah var olduğu için inanıyorum hepsi bu.. Bence tam tersi, çünkü Allah var olduğu için inanılmaz, inanıldığı için Allah vardır Nedenide, gerçeklik olarak, bilinmeyen, delili olmayan, bugüne kadar her hangi bir belirtisi olmayan bir dinin ilahının var olduğu bir iddiadır, sizde bunun gerçek olduğuna inanıyorsunuz. Yani inancınızın gerçek olduğuna inanıyorsunuz. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Bak kral okadar bencisinki halada ben ben yanlızca ben diyorsun...Müslümanlıkta sadece sen yoksun senin gibi sabit görüşlü milyonlarcası var sen sadece onlardan birisin ''siz busunuz derken siz ıle şahıslandırmaktayım'' eğer farkedersen ve bu sana degil genele hitabendir ve genelde böledir tıpkı alttaki ileti örneğindeki gibi...Ama sen bak sen dıyorum siz değil(sanırım okulda türkçen zayıftı )Allaha korktuğun için ona kulluk yapıyorsun,ondan korktugun için sabit fikirlisin vede gelişmeye kapalısın...İçinizdeki korku(bu cümlem genele ,anlamazsın diye)sizi şimdiki çıkarcılar yapmış...saygılarımla arkadaşım inanıyorum deyip de yan gelip yatmak yok islamiyetin emirlerini yerine getirmek gerek bunları tek tek yazmaya gerek yok heralde allahın varlığına ve birliğine inanmak lağzım ondan sonra allahın takdiri cennet mi olur cehehdem mi olur ama allah af edicidir inşallah bizleri af eder cennete layık görür saygılar arkadaşım benim yazımı örnek vermişsin yine yazımın üzerin de duruyorum allahın varlığına birliğine inanıyoyorsa islamiyetin gereğini yapmak zorundasın illaki bir şeyler ispat etmek istiyorsan bu soruyu defalarca sordum ve soran arkadaşlarda oldu henüz cevap alınmadı sanırım bana ilk canlının oluşunu ve bu olan canlıların parmak izi gözlerinin ayrı ayrı oluşunu yaz saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 xlark tades, aynı şeyleri söyemek istemiyorum, konu dağılmasın iyice, ama bu cümlen büyük bir tutarsızlık içinde, tahmin etmediğin bir şey hakkında sonuç çıkarman yine bir tahmindir. Yani tahmin edemediğin bir şeyi mutlak doğru olarak tahmin edemezsin ! Bu söylediğim kanundur arkadaşım ne farazi ne tahmin.. Bak tekrar ediyorum.. Bir şey ya bilinçli yapılır yada bilinçsiz yapılır.. Yoruma gerek yok aksini idda ediyorsan ıspatla.. Allaha korktuğun için ona kulluk yapıyorsun,ondan korktugun için sabit fikirlisin vede gelişmeye kapalısın Güldürme beni laboheme hangi gelişime kapalıyım söylesene.. Kültür emperyalizminden falan bahsedeceksen hiç yazma daha iyi.. cistak cistak işleri gelişim değildir.. İnanç meselesini kastediyorsan asıl gelişimi bilim göstermiştir ve A.T ortaya atılmıştır, mikrobiyoloji öyle çok şeyler kazandırmıştırki artık tesadüf kelimesi litaretürden silinmiştir.. Şuan insanlar Akıllı tasarımı konuşuyorlar, siz ise kökğü eski yunana dayanan ve gün geçtikçe birşeyler kaybeden bir takım var oluş teroilerindesiniz hala.. Güncel bilmi takip etmelisiniz.. Siz şusunun siz busunuz demekle olmuyor.. Bu etiketleri bilgi ile desteklemelisiniz.. Saygılar.. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Çok komiksiniz siz yaa!!Sanki sorunun cevabını kendisi çok iyi biliyormuş gibi birde soruyor...Ya sen nasıl bir cevap verirdin.. Allah ol deyince olur mu mesela??? Geçiceksiniz bunları... Çok biliyorsanız siz cevaplayın bende ögreneyim... benim sormuş oldugum soruyu önce sen cevplarmısın sen çok biliyorsanız arkadaşım benim sorum hakkında beni aydınlatabilirmisin saygılar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Bir şey ya bilinçli yapılır yada bilinçsiz yapılır..Yoruma gerek yok aksini idda ediyorsan ıspatla.. İddia sahibi ben değilim ayrıca bir şeyin aksini iddia edemiyorsak o doğru anlamına gelmez ! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Bu söylediğim kanundur arkadaşım ne farazi ne tahmin..Bak tekrar ediyorum.. Bir şey ya bilinçli yapılır yada bilinçsiz yapılır.. Yoruma gerek yok aksini idda ediyorsan ıspatla.. Güncel bilmi takip etmelisiniz.. Bu etiketleri bilgi ile desteklemelisiniz.. İddia sahibi ben değilim ayrıca bir şeyin aksini iddia edemiyorsak o doğru anlamına gelmez ! Konunun yararlı olabilmesi için bir kaç soru sormak istiyorum... "Bir şey ya Bilinçli yapılır ya da Bilinçsiz..." derken kastettiğiniz nedir? Ya da öncelikle "Bilinç" nedir? Kaynağı nedir? İşleyişi nedir? Madde ile ilişkisi nedir? "Güncel Bilim" derken neyi kastettiğinizi ya da ne demek istediğinizi anlayamadım gerçekten. "Güncel Bilim"in tanımını biliyorum gerçi ama siz hangi manada kastettiniz? Çünkü daha önce güncel bir takım bilimsel veriler ve bulgulara dayanarak soru sormuştum ve cevapsız kalmıştı. Gerçi cevapsız kalan bir çok sorum var ama neyse, üstelemiyorum... Saygılarımla... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Sayın tarafsız niyetim polemik değil.. Sana mantıksal bir şey söylüyorum.. Sen bir hareket bir iş yaparken o işi ya bilerek yada bilmeyerek yaparsın.. Madde ya bilinçli oluşmuştur yada bilinçsiz oluşmuştur.. Bilinç gerçekliktir bunun neresini ıspat edeceksin.. Bu binadır diyorum sen kalkıyorsun bina olduğunu ıspat et diyorsun.. Bina işte bildiğin bina kapısı penceresi duvarları var.. Bilinçlilik: Hesaba dayalı.. Bilinçsizlik: Hesapsız.. Saygılar.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 bana iyilik kavramının iyi oluşunu da ıspat etsinler ,dediğin gibi binanın bina oluşunu, başı olmayan varlık olayı bilime ters düştüğüne göre benim ve kendilerinin var olduğunu ya da olmadığını bilimsel kanıtla ispat etsinler... arkadaşların bu hayatta epey uzun vakti var gibi geldi bana... iyi yaşamalar iyi oyalanmalar.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Bak kral okadar bencisinki halada ben ben yanlızca ben diyorsun...Müslümanlıkta sadece sen yoksun senin gibi sabit görüşlü milyonlarcası var sen sadece onlardan birisin ''siz busunuz derken siz ıle şahıslandırmaktayım'' eğer farkedersen ve bu sana degil genele hitabendir ve genelde böledir tıpkı alttaki ileti örneğindeki gibi...Ama sen bak sen dıyorum siz değil(sanırım okulda türkçen zayıftı )Allaha korktuğun için ona kulluk yapıyorsun,ondan korktugun için sabit fikirlisin vede gelişmeye kapalısın...İçinizdeki korku(bu cümlem genele ,anlamazsın diye)sizi şimdiki çıkarcılar yapmış...saygılarımla altı üstü etrafında gördüğün ve görmediğin,, bütün belgesellerde izlediğin onca çeşidi yaratmış ve hepsinin de sahibi ve ondan korkmamalı... ama ayet değil sanki de onu herşeyden fazla da sevmemeli o halde.. ben illede ben derim çünkü ben benden sorulacağım ama ben illede siz derim çünkü kardeş kabul ederim... insan kendisi hata yapa yapa yaşarda söz konusu kardeşinin ya da çocuğunun hata yapması olunca içi burkulur, uyarmak ister... hatayı engellemek ister... bunu da bütün sevgisiyle yapar... işte bizim burada oluş sebeplerimizde tam da bu noktada başlar.. sabit görüşümüz Allah vardır ve kitaplar ondandır... ama hiç bir günümüz sabit ve aynı olamaz , çünkü kalben huzurumuz için hep daha fazlasını yapmalıyız... bir mümin inancı dışında hiç bir konuda sabit değildir... ama sizler gerçekten sabitsiniz çünkü öğrendiğinizi sandığınız kavramları sabit bir bakış açısından farklı algılayamıyorsunuz... sabit bir kelimeye takılı kalıyorsunuz... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 altı üstü etrafında gördüğün ve görmediğin,, bütün belgesellerde izlediğin onca çeşidi yaratmış ve hepsinin de sahibi ve ondan korkmamalı... ama ayet değil sanki de onu herşeyden fazla da sevmemeli o halde.. ben illede ben derim çünkü ben benden sorulacağım ama ben illede siz derim çünkü kardeş kabul ederim... insan kendisi hata yapa yapa yaşarda söz konusu kardeşinin ya da çocuğunun hata yapması olunca içi burkulur, uyarmak ister... hatayı engellemek ister... bunu da bütün sevgisiyle yapar... işte bizim burada oluş sebeplerimizde tam da bu noktada başlar.. sabit görüşümüz Allah vardır ve kitaplar ondandır... ama hiç bir günümüz sabit ve aynı olamaz , çünkü kalben huzurumuz için hep daha fazlasını yapmalıyız... bir mümin inancı dışında hiç bir konuda sabit değildir... ama sizler gerçekten sabitsiniz çünkü öğrendiğinizi sandığınız kavramları sabit bir bakış açısından farklı algılayamıyorsunuz... sabit bir kelimeye takılı kalıyorsunuz... fft pardon ama, hata diyorsun. Bu sana gore bir hata olabilir, cunku dedigin gibi sabit goruslu oldugunuz kesin. Sizin burada olus sebeniniz insanlara din, dil, irk ayrimi yapmadan sevecen yaklasmaniz (onlari Allah adina Peygamberin sozuyle Cehennem'e gondermek degil), imkan dahilinde onlara yardim elinizi uzatmaniz (onlari buldugun yerde oldurerekten ya da onlardan dost edinmeyerekten degil.) Ne bileyim insanlik adina yapacak o kadar cok isimiz var ki, saymakla bitmez. Siz saniyor musunuz ki, bir ateist veya bir dinsiz kalben rahat degil? Ayrica bu ne demek oluyor; "ama sizler gercekten sabitsiniz cunku ogrendiginizi sandiginiz kavramlari sabit bir bakis acisindan farkli agilayamiyorsunuz?" Ne var ki, ancak sizler bildiginizi sandiginiz din yuzunden, yasami ve onunla ilgili her seyi sabit bir bakis acisindan algiliyorsunuz, hic bir baska fikre, dusunceye yer vermeksizin. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Bir şey ya Bilinçli yapılır ya da Bilinçsiz..." derken kastettiğiniz nedir? Tengeriin boşig, bunu iddia eden ben olmadığım için cevap veremeyeceğim, sanırım muhatabı xlark tades. Sana mantıksal bir şey söylüyorum..Sen bir hareket bir iş yaparken o işi ya bilerek yada bilmeyerek yaparsın.. xlark tades, evet doğru ben (insan) öyle yaparım Madde ya bilinçli oluşmuştur yada bilinçsiz oluşmuştur.. maddenin oluşup oluşmadığını bile bilmezken, bilinçli olup oluşmadığını hiç bilemem, ama sizin iddianızda yanlıştır diyemem, çünkü iki seneçekte olasılık dahilindedir Mutlak doğrular hiç tahmin etmediğimiz bir gerçek olabilir demiştin, bu da onunla ilgili Ama ben, inanç ve mantık olarak herşeyin üstünde olan bir varlığa inanıyorum zaten, ama bu bahsettiklerimiz o inandığım varlığı doğrulamaz, çünkü varlıktan başka hiçbir gerçek veri yok O'na dair. Bilinç gerçekliktir bunun neresini ıspat edeceksin.. Bilinç, gerçekliktir kesinlikle doğru, ispatıda sensin benim vs. Bu binadır diyorum sen kalkıyorsun bina olduğunu ıspat et diyorsun..Bina işte bildiğin bina kapısı penceresi duvarları var.. Binayı gösterdiğin zaman onun bina olduğunu kabul ederim. Kimse gördüğü bir binaya bu bina değildir demez, bu tarafsılığı bozar aksi halde. Bilinçlilik: Hesaba dayalı..Bilinçsizlik: Hesapsız.. Evet katııyorum ama örneğin tesadüf dendiği zaman bu bilinçsizlik anlamına gelmiyor kendi kavramında, bizim kavramımıza göre ise tesadüf bilinçsizliktir, çünkü o tesadüfün nasıl gerçekleştiğini bilemiyoruz, bilemediğimiz içinde bize bilinçsizlik olarak yansıyor. Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 yüzyıllardır tartışlan bu konuya yeni bir çehre kazandıramadan tartışma beyhude materyalzm fikri nin en önemli savunucusu newton bir elma ağacının altın da otururken kafasına elma düşmüş ve o muhteşem buluşunu esinlemiş şimdi buradan yola çıkarak ne diyiim ben size materyalizm sadece ve sadece yeni yetmelerin yaptıkları insanlık dışı eylemlerin i yasallaştrmak için savundukları bir safsatatdan ibarettir diyelim ki bu felsefe kabul gördü siz bu düşün ce savunucuları nasıl bir yaşam süreceksiniz bunu anlatın yani demem o ki ne isteyceksiniz nasıl bir yol izleycesiniz amaç ne yoksa sadece bula bula bu felsefe mi bulundu tarafınız dan? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Evet katııyorum ama örneğin tesadüf dendiği zaman bu bilinçsizlik anlamına gelmiyor kendi kavramında, bizim kavramımıza göre ise tesadüf bilinçsizliktir, çünkü o tesadüfün nasıl gerçekleştiğini bilemiyoruz, bilemediğimiz içinde bize bilinçsizlik olarak yansıyor İradeye bağlı hareket iş yada oluşum başkadır, gayri iradi olarak otomatik oluşumlar yani fizik kanunlarına bağlı irademiz dışı oluşumlar ve hareketlerde başkadır.. Ancak bu da aslen iradesizlik değildir, bize göre irade dışıdır ama ezelden taktir edilmiş kanunların çalışmasıdır.. Yani bize bilinç dışı gibi görünen iş oluşum yada fiiller belirli fizik kanunları çerçevesinde işlemektedir.. Bu kanunlar ise bilinçle oluşturulmuştur.. Bir şeyin iradi olup olmadığının bilinmesinin en basit yolu, o şeyin bir gayeye hizmet edip etmediğinin bilinmesidir.. Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 yok öyle bir şey Size göre yok.. Ancak bilim doğrultusunda sürekli adımlar atanlarada siz sabitlerdir diyorsanız sizin sabitlik anlayışınız sorgulanmalı derim... Bilim başımın tacıdır.. Bilim evrim teorisinden ibaret değildir ama evrim teoris ile ilgili bir şeyler söyleyeyim.. Evrim teorisi hala bir teoridir ve her gün değişim içerisindedir ufak ufak A.T ye (akıllı tasarım) yaklaşmaktadır.. Başlangıçta kullandığı argümanları bir bir yitirmiştir.. Önceleri tesadüf denilirdi şimdi adı değişti mutasyon varyasyon oldu.. Önceleri madde ezelidir denilirdi şimdi big-bang 'ı sahiplendiler.. Önceleri atamız maymun denilirdi şimdi ortak ata kavramı çıktı (gerçi yine bir şekilde maymuna dayanıyor bu ortak ata mantığı, maymun insan karışımı yada her ikisinede benzeyen canlılara ait bir delil yok) Çok şükürki bilim var, bir şeyler keşfedildikçe merkeze yani bilince Allahın yaratmasına doğru yavaşta olsa sağlam adımlar atıla atıla ilerleniyor.. Saygılar.. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Çok şükürki bilim var, bir şeyler keşfedildikçe merkeze yani bilince Allahın yaratmasına doğru yavaşta olsa sağlam adımlar atıla atıla ilerleniyor.. Saygılar.. katılıyorum arkadaşım saygılar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Ancak bu da aslen iradesizlik değildir, bize göre irade dışıdır ama ezelden taktir edilmiş kanunların çalışmasıdır.. ezelden takdir edilmiş kanun var mı bilimsel olarak ? Yani bize bilinç dışı gibi görünen iş oluşum yada fiiller belirli fizik kanunları çerçevesinde işlemektedir..Bu kanunlar ise bilinçle oluşturulmuştur.. Bize bilinç dışı gibi görünen bir şeyin, bilinçlice oluşturulduğuna dair bilimsel bir dayanağınız var mı ? bize bilinçsizmiş gibi görünüyor, size bilinçli gibi mi görünüyor ? bunun için insan üstü bir varlık olmalısınız ! yada kendi düşüncenize kendiniz inanıyor olmalısınız Çok şükürki bilim var, bir şeyler keşfedildikçe merkeze yani bilince Allahın yaratmasına doğru yavaşta olsa sağlam adımlar atıla atıla ilerleniyor.. bir çok kişide tam tersini düşünüyor, bunlar sadece bir inanıştır, sağlam adımlar atıla atıla bir kavrama uzaklaşıyormu yakınlaşıyormu bunu kanıtlar gösterecek, düşünceler değil, iş düşüncelere kalsa herkes kendi düşüncesini doğru sanar, biz gerçek nedir diye arar dururuz. saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 ezelden takdir edilmiş kanun var mı bilimsel olarak Evet, bütün fizik kanunları big-bangtan itibaren var.. Bu kanunlar Allah'ın iradesi dahilinde olduğu için ezelidir yani Allah'ın iradesi ezelidir.. Bize bilinç dışı gibi görünen bir şeyin, bilinçlice oluşturulduğuna dair bilimsel bir dayanağınız var mı ? Bulutlar rastgele uçuşur gibi görünür, oysa rüzgar hareketlerine göre yer değiştirirler.... Ancak rüzgarın esme yönü- alçak basınç yüksek basınç (siklon-antisiklon) gibi nedenlerle değişebilir ve bu değişim silsile ile geriye doğru gidildiğinde belirli sebeplere bağlanmıştır tesadüfi bir olay yoktur.. Çok ince bir hesap ve çok uzun zor bir hesaptır bu hesabı ancak Allah bilir.. Karıncanın adımından toz zerreciklerinin uçuşuna ve nereye düşeceğine kadar hepsi birer bilinç dahilindedir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Evet, bütün fizik kanunları big-bangtan itibaren var..Bu kanunlar Allah'ın iradesi dahilinde olduğu için ezelidir yani Allah'ın iradesi ezelidir Fizik kanunlarını demiyorum, Allah'în iradesi bu fizik kanunları dahilinde mi ? bilimsel olarak nedir durum ? Bulutlar rastgele uçuşur gibi görünür, oysa rüzgar hareketlerine göre yer değiştirirler....Ancak rüzgarın esme yönü- alçak basınç yüksek basınç (siklon-antisiklon) gibi nedenlerle değişebilir ve bu değişim silsile ile geriye doğru gidildiğinde belirli sebeplere bağlanmıştır tesadüfi bir olay yoktur.. Peki sence 2000 yıl önceki insan bunu ne olarak değerlendiriyordu, bilinçsiz mi bilinçlimi, senin deyiminle tesadüf mü bilinçli mi Çok ince bir hesap ve çok uzun zor bir hesaptır bu hesabı ancak Allah bilir.. İşte sorun burada, çok ince bir hesaptır diyorsun ! neden ? çünkü nedenini bilmiyorsun öğrenemedin ve otomatikmen olay "Allah bilir" oldu ! belki bu ince hesapta çok basit bir olayla açıklanacaktır ilerde ! nasıl ki bir zamanlar yağmurun nasıl yağdığı bilinmiyordu ve sonrada tesadüf olmadığı çözüldü şimdide sıra bu ince hesabın tesadüf olamayacağı durumuna geldi ve bu da belki ilerde aydınlanacak. Karıncanın adımından toz zerreciklerinin uçuşuna ve nereye düşeceğine kadar hepsi birer bilinç dahilindedir.. Kesin mi ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Fizik kanunlarını demiyorum, Allah'în iradesi bu fizik kanunları dahilinde mi ? bilimsel olarak nedir durum Evet dahilinde.. Kainattaki hassas ayar bunun en açık göstergesi.. Tümden cevap yerine tek tek cevaplamak lazım.. Tümden cavap hassas ayar.. Bunlar nelerdir dersen tek tek ele alınabilir.. Peki sence 2000 yıl önceki insan bunu ne olarak değerlendiriyordu, bilinçsiz mi bilinçlimi, senin deyiminle tesadüf mü bilinçli mi Çok geriye gitmeye gerek yok, bilgi hiç bir zaman global olmamıştır bırakın 2000 yıl geriyi günümizde bile hala farklı yorumlar yapılmaktadır.. Özelikle hurafeler almış başlını gidiyor.. Saymam gerek var mı..? İşte sorun burada, çok ince bir hesaptır diyorsun ! neden ? çünkü nedenini bilmiyorsun öğrenemedin ve otomatikmen olay "Allah bilir" oldu ! belki bu ince hesapta çok basit bir olayla açıklanacaktır ilerde Evet ilerde olabilir şuan bu zamanı konuşuyoruz.. Kesin mi ? Kesin.. Eğer bende öyle sınırsız ilme dahip olsam rüzgarın esiş hızından esiş yönünden kalkan tozun ağırlığı hacmi ve ivmesinden nereye düşeceğini bilebilirim.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Kainattaki hassas ayar bunun en açık göstergesi.. Kainattaki hassas ayar, islam dininin ilahının göstergesimi bilimsel olarak ? Kainattaki dengeyi (size göre hassas ayar) biliyoruz zaten ! Çok geriye gitmeye gerek yok, bilgi hiç bir zaman global olmamıştır bırakın 2000 yıl geriyi günümizde bile hala farklı yorumlar yapılmaktadır.. O zaman sizin bilinçli bir ayar olayıda global değildir ve farklı yorumlar yapılmaktadır. Evet ilerde olabilir şuan bu zamanı konuşuyoruz.. O zaman , bilinç yok ! sadece iddiası var Kesin , Eğer bende öyle sınırsız ilme dahip olsam rüzgarın esiş hızından esiş yönünden kalkan tozun ağırlığı hacmi ve ivmesinden nereye düşeceğini bilebilirim.. iyide bunun bilinçli olup olmadığı kesin değilki çünkü sen o özellikte olmadan bunu bilemezsin, kesin dediğine göre sen ilahi bir özelliktesin , yoksa nerden bilebilirsinki, eğer kesin olarak biliyorsan bizden farklı durumdasın demektir. Yani insan üstü bir varlık olmalısın, çünkü bizim kapasitemiz bunu bilmeye şimdilik yetmiyor, bilmediğimiz şeydende zaten sorumlu tutulamayız. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Kainattaki dengeyi (size göre hassas ayar) biliyoruz zaten ! Biliyorsan problem yok.. O zaman sizin bilinçli bir ayar olayıda global değildir ve farklı yorumlar yapılmaktadır Evet öyledir burada bile öyle.. Ama genel bilgi ve bilmin desteği bu yöndedir.. iyide bunun bilinçli olup olmadığı kesin değilki çünkü sen o özellikte olmadan bunu bilemezsin, kesin dediğine göre sen ilahi bir özelliktesin , yoksa nerden bilebilirsinki, eğer kesin olarak biliyorsan bizden farklı durumdasın demektir. Yani insan üstü bir varlık olmalısın, çünkü bizim kapasitemiz bunu bilmeye şimdilik yetmiyor, bilmediğimiz şeydende zaten sorumlu tutulamayız. Eğer kesin olmasaa bu hassas denge tutmaz.. Herşey kontrollü ve bilinçli bir sisteme oturtulmuş.. Saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Tengeriin boşig, bunu iddia eden ben olmadığım için cevap veremeyeceğim, sanırım muhatabı xlark tades. Cevaplamak isteyen siz olursanız daha bir saygı duyarım Sayın Tarafsız... Kimselerin bazı şeyleri görmezden gelmesi beni üzmez ya da bundan alınmam... Tercih meselesidir... materyalzm fikri nin en önemli savunucusu newton bir elma ağacının altın da otururken kafasına elma düşmüş ve o muhteşem buluşunu esinlemiş Şimdi bu örnekten hareketle bir yol üzerinden gidelim. Newton'un kafasına düşen elma olyı bir tesadüf müdür? Öncelikle Newton o ağacın dibine belirli bir ihtiyaç doğrultusunda, kişisel bir tercih olarak oturmuş. Yani Newton'un oraya oturması bir tesadüf değil... Elma ise olgunlaştığı, dalı zayıfladığı ve belki de rüzgarında etkisi ile düştü. Elmanın düşmüş olması da bu açıdan bir tesadüf değildir. Olağan ve doğaya uygun bir şeydir. Böylelikle şu vardır ki elmanın newton'un kafasına düşmüş olması bir tesadüf değildir. Tesadüfü yaratan şey "İnsan Bilinci"dir. Varlıktaki tüm yasalar anlaşıldığı zaman "Tesadüflerden" bahsetmemiz mümkün olmayacaktır. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Eğer kesin olmasaa bu hassas denge tutmaz..Herşey kontrollü ve bilinçli bir sisteme oturtulmuş xlark tades, bana göre, herşey bir dengede bulunmakta ve gözlemlediğimiz kadarıyla bu denge değişken Cevaplamak isteyen siz olursanız daha bir saygı duyarım Sayın Tarafsız...Kimselerin bazı şeyleri görmezden gelmesi beni üzmez ya da bundan alınmam... Tercih meselesidir... Tengeriin boşig xlark tades'in oluşum için kullandığı bilinçsizlik fikrine katılmıyorum, çünkü bilinçsizlik insan göre bilmemek demektir, örneğin bir çiçek bize göre bilinçsiz oluşamaz evet buna katılırım fikir olarak ama bunun nedeni çüçeğin bilinçsiz olarak oluştuğu değil, nasıl oluştuğunu bilmememizden kaynaklanmakta diye düşünüyorum saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 xlark tades'in oluşum için kullandığı bilinçsizlik fikrine katılmıyorum, çünkü bilinçsizlik insan göre bilmemek demektir, örneğin bir çiçek bize göre bilinçsiz oluşamaz evet buna katılırım fikir olarak ama bunun nedeni çüçeğin bilinçsiz olarak oluştuğu değil, nasıl oluştuğunu bilmememizden kaynaklanmakta diye düşünüyorum Var olan devinime değil, bu devinimin ilkine yani bu devinimin böyle olmasının murad edildiği ve ilk örneklere gitmek lazım.. Çiçek tohumu toprağa düşer nem ve ısı tohumu çimlendirir sonrası su ve minareller al sana çiçek değil.. Neden o derecede ısı, neden uyumlu minarel, neden su "iki hidrojen bir oksijen", neden nem, neden çiçek sapı, neden renk, neden simetri.. O tohumdaki bu şifreler silsileyle geri gidildiğinde neden o şekildedir.. Bu noktada tesadüf kelimesi otomatikman ortadan kalkıyor geriye sadece bilinç kalıyor.. Saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 xlark tades, bana göre, herşey bir dengede bulunmakta ve gözlemlediğimiz kadarıyla bu denge değişken Tengeriin boşig xlark tades'in oluşum için kullandığı bilinçsizlik fikrine katılmıyorum, çünkü bilinçsizlik insan göre bilmemek demektir, örneğin bir çiçek bize göre bilinçsiz oluşamaz evet buna katılırım fikir olarak ama bunun nedeni çüçeğin bilinçsiz olarak oluştuğu değil, nasıl oluştuğunu bilmememizden kaynaklanmakta diye düşünüyorum. Sayın Tarafsız... Söylemlerimiz bana öyle geliyor ki birbiri ile örtüşüyor. Bence de doğa bir "Denge" arayışı ile var kalıyor. Dengesi bozulduğunda bir şekilde yenileniyor ya da yeni kanunlar yasalar meydana getiriyor ama ne yapıyor yapıyor bir çekilde bir dengeye kavuşuyor. Rahat bırakılsa, ozon tabakasının kendi kendisini yenileyeceği gibi... İnsanların "Tesadüf" dedikleri şeyde aynen söylediğiniz gibi, bazı doğa yasalarını tanımlayamamalarından ya da bilmemelerinden kaynaklanmaktadır. Doğa'da "Tesadüf" diye bir şey yoktur. Doğanın meydana getirdiği her şey "olabilirlikler"in içersinden en olurunun meydana gelmesinden başka bir şey değildir. Eğer doğa bir şeyin meydana gelmesine izin veriyorsa, demektir ki o şey doğanın bir takım yasalarına bağımlı olarak meydana geliyor. Eğer öyle olmasaydı karşımıza şöyle bir denklem çıkardı: "Doğa" = "Tesadüf" Çünkü: Anlatmaya çalıştığım gibi "Tesadüf" dediğimiz şey eğer var ise, onu tanımlayan anlamı "Doğa Yasalarından Bağımsız ve Ayrı, Kendibaşına, Kuralsız ve Yasasız Olarak Meydana Gelen Olay ya da Olgu veyahut Ortaya Çıkan Herhangi Bir Şey" şeklinde olmalı... Dikkat ederseniz "Mucize" denen şeyinde tanımı buna yakındır hatta anlamdaştır: "Tanrı Doğa'nın Hakimi Olduğunu Göstermek İçin "Mucizeleri" Yaratmıştır...." Mucize anlayışının temelinde "Tanrı'nın Hakimiyeti" yattığına göre Tanrı'nın yaptığı şeyler tabii ki "Doğa Yasaları"na uymayan ve onu aşan bir özellikte olacaktır. Yani Doğa'nın Bilinci dışında başka bir Bilince tabi olacaktır. Tesadüf'te Doğa'nın Bilinci dışında meydana gelmektedir, Mucize'de Doğa'nın Bilinci dışında meydana gelmektedir... Her iki halden ikincisinde istediği kadar "Tanrı'nın Buyruğu" söz konusu olduğu söylenirse söylensin, Doğa açısından bakıldığında ikisi arasında yani "Tesadüf" ile "Tanrı" arasında fark bulunmamaktadır. Mantık bunu gerektirmektedir. Öyleyse şu sonuca varıyoruz ki; Doğa'da "Tesadüf" diye bir şey yoktur... Ve Doğa'dan ayrı bir "Tanrı" yoktur... Tanrı ve Varlık "Tek"tir... Mantık bunu gerektirir... Sayın Tarafsız sizinle örtüşemediğimiz nokta ise şu sanıyorum: Siz mükemmel doğa'nın bir sahibi olması gerektiği düşüncesine dayanarak bir Tanrı görüşüne sahipsiniz. Bence ise Doğa'nın sahibi yine Doğa'nın kendisidir, kendi bilincidir... Doğa'nın kendisi Bilinçli bir Tanrı'dır. İnsan 250gr'lık bir beyin ile binlerce yıllık bir medeniyet üretebiliyor ve bilimi bu güne taşıyabiliyorsa eğer, evrenin zekasının neler yapabildiğini görememek körlüktür sanırım... Öyle ki o zekanın meydana getirdiğinin belki de trilyonda birini bile şu beynimiz ile çözememekteyiz. İnsan küçük bir kainat, Kainat büyük bir insandır... Saygılarımla... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.