Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?  

182 üye oy verdi

  1. 1. Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?

    • A) Yasaklanmalı(EVET)
      537
    • B) Yasaklanmamalı (HAYIR)
      265
    • C) Kısmen
      200
    • D) Fikrim yok
      63


Önerilen İletiler

türkiye laik bir ülke öylemi :unsure:

hiçte değil işte birkaç örnek;

*okullarda islam dersinin verilmesi (islam derslerinde birde belirli bir mezhepte eğitim veriliyor).

*din adamı (imam) (artık bu okullardan her meslekte insan çıkabiliyor... çocuk imam okuluna gitmiş avukat olamıcam diye ağlıyor :unsure: ) yetiştiren okulların devlet okulu sayılması.

*din öğreten serbest okullara (kuran kursu vs.) devlet tarafından yardım yapılması.

*islam dininden (gene tek bir mezhep) olanlara ibadet edicek yer ve din adamının devlet tarafından karşılanması ve devlet bünyesi altında bir din birimi (islam -yine tek bir mezhebe göre-) bulunması.

 

Laiklik devletin dininin olmamasıdır... bu durumda türban dahil her çeşit dinsel objenin devlet birimlerinden temizlenmesi gerekir... eğer laik bir ülkeyim diyorsanız ve vatandaşlarda evet bizler laik bir ülkede yaşanmak istiyoruz diyorlarsa koymaları gereken tepki ortada. Şu an bu ülkede %50 farklı din mensubu olsa tum yapı allak bullak olurdu. Biraz düşünün anlarsınız... Türbana evet demek İslam hatta sünni mezhebi devletine evet demektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • Cevaplar 330
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Düşüncem yasaklanmaması yönünde .Fakat bana bi zararı olmamasına rağmen nefret ediyorum. Hele kara çarşaflılar yok mu, kendimi başka bir zaman diliminde yaşıyomuş gibi hissediyorum.

 

 

Türbanlıların sayısı o kadar arttı ki. Allah birdenbire bu kadar insanı hidayete erdirmiş demek ki !! O ne dilerse o olur.

 

İstese toptan (bizleri de) hidayete erdirir ki, ne var ki dilemiyor çünkü verilmiş sözü var. Yakacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burası Türkiye ve müsliman ülkedir. İsteyen başörtüsü takar istemeyen başörtüsü takmaz başörtüsü takanlarda kimsenin karışmaya hakkı yoktur .

 

Burasi Türkiye,Laik bir ülke isteyen basörtüsü takar isteyen takmaz,Türban müslüman örtüsü olamaz aynen kara carsaf gibi,bunun demokrasi ve insan haklari ile bir ilgisi yoktur.Göz zevkini bozan hersey yasaklanmalidir.Buda benim insan hakkimdir,kimsenin benim göz zevkimi bozmaya hakki yoktur.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kocaa bir 9 sayfa... gerçekten üzücü... adeta bizler vatan hainiyiz, adeta laiklik elden gidiyor, cumhuriyet elden gidiyor, ülke elden gidiyor... vay be... harbi bizler neymişiz böyle... sanki aynı ülkede birarada yaşayan kapı komşunuz ya da ilkokul arkadaşınız ya da kurstan arkadaşınız değiliz.. ya da dün otobüste annenize yer verebilecek bir genç ya da benzeri... sanki insandan değilde hastalık saçan tehlikeli bir virüsten bahsediliyor... arkadaşlar, inandığımız dinden bizi vazgeçiremeyeceğiniz gibi,Allah ın emri olduğuna inandığımız bir kapanmadan da bizi vazgeçiremezsiniz.. siz ancak dininden bi haber ya da Allahtan çok yarattıklarından korkanlar üzerinde etkili olursunuz.. hayatım boyunca kimsenin açık yeri beni ilgilendirmediği gibi, benim kapalı yerimde kimseyi ilgilendirmez.. okumak istediğim halde beni okutmayacak, sınavlarını kazandığım halde beni devlet dairesine sokamayacak bir zihniyet, benim ülkemi de cumhuriyetimi de ,laikliği de çoktan süpürmeye başlamıştır... insanları okullardan çıkarıp,sanki dinleri elden gidecekmiş gibi falanca tarikatların, falanca şeyhlerin ya da din adı altında falanca gurupların emrine itecek sizler ,bu ülke için olabilecek en büyük tehlikesiniz... bu tehlikelerin kökeninide anlamak zor olmasa göre... tarihten nefret ederim ama o benden bi uzaklaşmıyor... dönüp dolaşıp dibimde bitiyor... yazıkk....

 

bir arkadaşın göz zevkini bozuyormuşum bu arada ha bi de"" fakat bana bi zararı olmamasına rağmen nefret ediyorum".diyen var tabii... inanılmaz medeniyet yönünde,insanların birbirini olduğu gibi kabulü yönünde,çok ama çok aydınlatıcı, öğretici, karşılarındaki karanlık güçlere karşı sorumluluk ötesi ,müthiş faydalı düşünceler... gerçekten tebrikler arkadaşım... da yinede ben merak ettim... ben sizden ciddi ciddi nefret etmiyorum, siz benden niye nefret ediyorsunuz...??

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Destan gibi bir yazi yazmis bir arkadas,sanirsinizki Türbani carsafi istemeyenler müslüman degil müslümanlikla alakalari yok.böyle getirmis arkadas yazisini,halbuki müslümanligi türban ve carsafla saptirdiginin farkina varmayacak kadar radikal.Insan haklarindan bahsederlerken hep kendilerinin insan oldugundan ve haklari oldugundan den vururlar ama benim göz zevkim dedigimde bu benim insan olarak hakkim olmuyor, carsaflara türbanlara ehramlara ve daha bilmem nelere ambalajlanarak müslümanlik yasanmaz.Müslümanligin en büyük kitabi olan Kurani acin ve bana gösterinki *iste burada sacinin bir teli görünene 50 yil cehennem azabi vardir* bende türbani sizinle beraber savunacagim.Gösteremezsiniz,sizin belkide okumadiginiz o Kurani ben okudum.Ben, müslüman olmayan bir kiyafeti müslüman kiyafeti diye dayatip ülkemde huzursuzluk cikaranlari sevmek zorunda degilim,sizde beni sevmeyin.Okumak?Okumak icten gelen bir olaydir,birseylerin arkasina saklanarak ben okuyamiyorum sistem beni okutmuyor diyorsaniz siz bilincli olarak bu savasi veriyorsunuz demektir.O zaman ya savas verin yada okuyun.ikisi bir arada yürümez,hicbir ülke birilerinin keyfi icin yasa cikarmaz.siz, ben Allahin emrini yerine getiriyorum basimi kapatiyorum beni okula almiyorlar,bende basimi acarak Allahin emrine karsi gelmem derken Allahi kendi kisir cekismenizin ortagi haline getiriyorsunuz,Allah sizin müslüman olup olmadiginizi basiniz acik olsada olmasada cok ve sizdende cok iyi bilir.Bir suclamada bulunmussunuz,türbana karsi cikanlari sizi dininizden koparmaya calismakla suclamissiniz.Eger bu iddianizda ciddi iseniz bu insanlarin günahlarini almaktasiniz,böyle ****** ile bir yerlere varamazsiniz,kimse kimsenin inancina karsi degildir,sucladiginiz kisiler belki sizden daha müslümandirlar. Basinizi örtmekle belki kendi zevkinizi giderirsiniz ama basini her örteni dört dörtlük müslümanmis gibi gösterme cabanizdan vazgecin. Mademki bir yasak var(olup olmadigi da bilinmiyor,sadece bir kutuplasma var) o zaman sizin bu ülkenin vAtandasi olarak göreviniz o yasaga uymaktir.Yeni bir yasa cikarilincaya kadar mevcut yasaya saygi duymak zorundasiniz,burasi muz cumhuriyeti degildir. fikir belirten insanlari,ideolojik saplantilarla art niyetli görme aliskanliginizdan vazgecin lütfen.

 

 

saygilarla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burasi Türkiye,Laik bir ülke isteyen basörtüsü takar isteyen takmaz,Türban müslüman örtüsü olamaz aynen kara carsaf gibi,bunun demokrasi ve insan haklari ile bir ilgisi yoktur.Göz zevkini bozan hersey yasaklanmalidir.Buda benim insan hakkimdir,kimsenin benim göz zevkimi bozmaya hakki yoktur.

saygilarla

Sevgili bolitika daha öncede söylediğim gibi size bir çok konuda katılıyorum ama bazan sizi anlamak benim için zor oluyor.

Eğer türban yada baş örtüsü olarak kara çarşafı kast ediyorsanız sizinle aynı fikirdeyim çünkü Örtünmek, çarşafa girip içinde kim olduğu(bayanmı erkekmi)belli olmuyorsabuna karşı iseniz haklısınız.

Türban ve başörtüsü ayrıdır diyorsanız eğer ,bana göre aynıdır,çünkü bugün baş örtülü bir öğrenci okula gidemezken aynı zamanda devlet dairelerinde'de çalışamıyor.O nedenle olayı aynı ölçüde ale alıyorum.

Türban müslümanın örtüsü olamaz diyorsunuz, siz hangi müslümanlıkdan bahsediyorsunuz.....sizce müslümanın örtüsü nasıl olmalı?

madem örtü serbest ,türban yasak, bugün hangi devlet dairelerinde ve okullarda örtü bayanlar var?

 

AHZAP 59

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur.

 

Başörtüsü Yani edep, haya, doğruluk ve güvenilirlik gibi faziletlerin sonucu olan ve yüksek değer taşıyan hasletler ve ahlaki ölçülerle ilgilidir.

burası özgür ülkedir yüzde 90'ı müslüman ve kendi öz kültürü başörtüsü olan bir ülkede,isteyende mini etekle yada ahlak dışı örtüsüz gezemez.

SEVGİLİ POLİTİKA bende insanların ahlakını bozan şeylerin yasak olmasını istiyorum , buda benim insan hakkımdır.

Şimdi insanların nefsini uyandıracak kıyafetlerle,yada kıyafetsiz gezmeleri ve insanların ahlakını bozmalarına hakkı yoktur diye düşünüyorum.

Ve rahmetli M.AKİF ERSOY un sözü aklıma geliyor medeniyet ile ilgili......................................

medeniyet eğer sağını solunu açmaksa afrikadaki yerli halk bizden çok daha medeni insanlardır.

 

Sözde bir çok arkadaşım Atatürkçüyüm diye geçiniyor,nerde Atatürkçülüğü bunların, Atamızın bacısı,Annesi örtülü değilmiydi.

 

Şimdi bunada bir kılıf uydururlar biliyorum...ama onlarınki örtü bunlarınki türban demeyin sakın..

 

Şöyle bir geriye dömüp bakın acadımız nasıldı diye..

 

 

Atam ne güzel söylemis:

"Bizim milletimiz derin bir maziye maliktir... Türk çocugu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Destan gibi bir yazi yazmis bir arkadas,sanirsinizki Türbani carsafi istemeyenler müslüman degil müslümanlikla alakalari yok.böyle getirmis arkadas yazisini,halbuki müslümanligi türban ve carsafla saptirdiginin farkina varmayacak kadar radikal.Insan haklarindan bahsederlerken hep kendilerinin insan oldugundan ve haklari oldugundan den vururlar ama benim göz zevkim dedigimde bu benim insan olarak hakkim olmuyor, carsaflara türbanlara ehramlara ve daha bilmem nelere ambalajlanarak müslümanlik yasanmaz.Müslümanligin en büyük kitabi olan Kurani acin ve bana gösterinki *iste burada sacinin bir teli görünene 50 yil cehennem azabi vardir* bende türbani sizinle beraber savunacagim.Gösteremezsiniz,sizin belkide okumadiginiz o Kurani ben okudum.Ben, müslüman olmayan bir kiyafeti müslüman kiyafeti diye dayatip ülkemde huzursuzluk cikaranlari sevmek zorunda degilim,sizde beni sevmeyin.Okumak?Okumak icten gelen bir olaydir,birseylerin arkasina saklanarak ben okuyamiyorum sistem beni okutmuyor diyorsaniz siz bilincli olarak bu savasi veriyorsunuz demektir.O zaman ya savas verin yada okuyun.ikisi bir arada yürümez,hicbir ülke birilerinin keyfi icin yasa cikarmaz.siz, ben Allahin emrini yerine getiriyorum basimi kapatiyorum beni okula almiyorlar,bende basimi acarak Allahin emrine karsi gelmem derken Allahi kendi kisir cekismenizin ortagi haline getiriyorsunuz,Allah sizin müslüman olup olmadiginizi basiniz acik olsada olmasada cok ve sizdende cok iyi bilir.Bir suclamada bulunmussunuz,türbana karsi cikanlari sizi dininizden koparmaya calismakla suclamissiniz.Eger bu iddianizda ciddi iseniz bu insanlarin günahlarini almaktasiniz,böyle ****** ile bir yerlere varamazsiniz,kimse kimsenin inancina karsi degildir,sucladiginiz kisiler belki sizden daha müslümandirlar. Basinizi örtmekle belki kendi zevkinizi giderirsiniz ama basini her örteni dört dörtlük müslümanmis gibi gösterme cabanizdan vazgecin. Mademki bir yasak var(olup olmadigi da bilinmiyor,sadece bir kutuplasma var) o zaman sizin bu ülkenin vAtandasi olarak göreviniz o yasaga uymaktir.Yeni bir yasa cikarilincaya kadar mevcut yasaya saygi duymak zorundasiniz,burasi muz cumhuriyeti degildir. fikir belirten insanlari,ideolojik saplantilarla art niyetli görme aliskanliginizdan vazgecin lütfen.

saygilarla.

 

kusura bakmayın ama yazdıklarımla sizin cevap verişiniz arasında ortak bir payda göremiyorum... ne kadar önyargı ve öfke ... ya siz benim hakkımda olur olmadık bunca kanıya nasıl vardınız aklım almıyor... Allah ın emri olduğuna inandığım kapalılık diyorum,siz bana savunduğunuz inancınızla göz zevkinizi nasıl bozduğumla hala devam ediyorsunuz...

 

Nur 30. Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

 

31. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

 

 

şimdi ben bunu inandığım Kur-an'ı kerim de defalarca okuyacağım, içim içimi yiyerek herşeyi göze alarak kapanacağım, sonra da siz bana böyle bir cevapla geri döneceksin...

*iste burada sacinin bir teli görünene 50 yil cehennem azabi vardir* bu söz sizin gibi Kur-an bilenden mi türedi ya da bir gurup hadis kaynağının peşine takılıp kendi inandığı Kur-an dan bi haber olandan mı? bu noktada aynı mücadeleyi veren insanlara ne güzel yaklaşıyorsunuz,o herşeyi mükemmel kavrayan aklınıza bu kadar çok güvenerek... ama bunların arkasına öyle bir takılmışsınız ki,sıradan bir türbanlının,eşarbının içine taktığı bonenin,sırf eşarp kaymasın diye bir kolaylık sağladığı kadar basit bir olgudan bile bi habersiniz...

 

""basimi kapatiyorum beni okula almiyorlar,bende basimi acarak Allahin emrine karsi gelmem derken Allahi kendi kisir cekismenizin ortagi haline getiriyorsunuz""

ben mi Allah ı kısır çekişmemin ortağı yapıyorum, yoksa illa sizin gibi düşünenler mi beni iki arada bi derede Allah ın emrini yerine getirmekle getirmemek arasında ikilemler içinde bırakıyorsunuz.. bu benim vijdanıma nasıl bir müdahale nasıl bir işkencedir,hiç kapalı bir bayan adına bir an olsun düşündünüz mü? sizin gibi düşünenler yüzünden , bugün çok başarılı olabileceğim iş alanında,"falanca bölge beni kaldırır tamam ama filanca bölgede çalışamam " demek zorunda bırakan sisteminiz ,benim başımı bu kabullenişle eyen sisteminiz demek bu kadar mantıklı ...

başımı örtmekle kendi zevkimi gidermek deyimindeki üslubu hiç ama hiç anlamadım.. ne demek zevkim... ??

 

"" Basinizi örtmekle belki kendi zevkinizi giderirsiniz ama basini her örteni dört dörtlük müslümanmis gibi gösterme cabanizdan vazgecin"" bu çaba kime ait... nerden ne hükmü bu... ben şahsım adına sütten çıkmış ak kaşık olmadığımı defalarca vurguladım... bunu söylemekten asla çekinecek değilim... dört dörtlük müslüman olmak gibi bir iddiam asla olamaz... kimseninde bu derece kendine eminliği olamaz... sizin de müslüman olmadığınıza karar veremeyeceğim gibi

..

 

bu arada şu göz zevki meselesi harbi takıntı oldu...devam etmek isterim ama bütün saygı kurallarını aşarım...forum kurallarına mümkün derece dikkat etmeye çalışırken,cidden kendimi aşacak tepkim...

 

""fikir belirten insanlari,ideolojik saplantilarla art niyetli görme aliskanliginizdan vazgecin lütfen.""

bana yazdığınız ve cevap sandığınız bütün bir yazıdan sonra ben bu son cümlenize buruk bir tebessüm gönderirim..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizlerinde bize türban takmıyoruz diye yan gözle bakıp cehenneme göndermeye hakkınız yok.

Başörtüsü takanlar cennete başötüsü takmayanlar cehenneme gider diye birşe demedim hakımda yok. Baş örtüsü takanla takmayan ı ayrım yapmam azla . Kimin cennete cehenneme gideceni ancak YÜCE ALLAHIM BİLİR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ne doğruluk ne doğru ne iyilik ne iyi... iyiliğin türbesine türbedar oldu iyi... 2 cihan sulatanının bir hadisini nakletmek istiyorum sizlere:: öyle bir gün gelecek ki bana uyanlar yani islama uyanlar garip olacaklar/( toplumda aynen bu gün türkiyedede yaşndığı üzre türbanlıların dışlanması olayından bahsediliyor) işte o garipler varya huzura erecek olan onlardır sadece düşünmek yeter yoruma ne hacet... saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkede açık olmaya nasıl bir sınırlandırma getirilmiyorsa - ki şu zamana kadar gözlemlediğim kadarıyla herkes istediğini giyiyor, bireysel tercihleri doğrultusunda - kapalı olan da türban giyebilmeli... Bir tarafı dilediğince özgür bırakıp diğer tarafa "sen şöyle giyinemezsin" demek pek adil olmasa gerek... :unsure:

 

Şu "kapalı-açık" meselesini de "Müslüman-sözde Müslüman" şekline dönüştürmek yersiz. Din konularını işleyen her başlığa baktığımda iki taraf birbirinin cevabına katlanamıyor, kızışma başlıyor. :huh:

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bekir arkadaşımzıdan alıntı yapıyorum.

Yorumsuz..

 

Türban kelimesi bir uydurmaca, bir göz boyama, bir kıstırma hareketinin ilk adımıdır. Nasıl ki biz islama değil, şeriate karşıyız deniliyorsa biz başörtüsüne değil türbana karşıyız adlandırması da aynı minvaldedir. Başörtüsünün tek bir modeli mi vardır? Veya başörtüsü sadece şudur ve bütün müslümanlar bu şekilde başlarını örtmek zorundadır gibi bir sınırlama mı vardır bizim bilmediğimiz, sizin bildiğiniz? Tesettürde, yüz ve ayaklar haricindeki yerlerin örtülmesi ve vücut hatlarının belli edilmemesi esastır. Bunu sağlayabilecek her tür giysi serbesttir. Köylüler öyle şehirliler böyle giyinebilir. Köylüler şalvar giyiyor diye şehirliler de şalvar giymeli midir? vs.vs.

Ben size daha ileri giderek başkaca birşey sormuştum. Üniversite öğrencilerinin siyasi faaliyet gütmeleri yasak mıdır? Siyasi simge taşımaları yasak mıdır? Madem türban siyasi bir simgedir en azından üniversite de serbest olamaz mı? Türbanın tanımlanmış bir hali var mıdır? Türbanla giril/e/meyen yerlere "Köylü işi başörtüsü " ile girilmesi serbest midir?

 

-Meclis Başkanımız türbanın ne olduğunu, şeklini belirleyin. TSE standartlarını belirlesin dedi. Yasak koyan kurumlar standartlarını belirlesin dedi. Kim çıkıp da işte şudur, şöyle şöyle bağlarsanız bu türbandır dedi. Bunun haricinde başınızı örtüp gireceğiniz yere girebilirsiniz dedi. Hiç kimse... Hiç kimse... 71 yaşındaki bir kadın, yeşilkartlı bir kadın türbandan ne anlardı da, hastaneye kartındaki resim "başörtülü" olduğu gerekçesiyle alınmayıp da ölüme terkedildi. Bu mudur türban...16 yaşındaki kardeşim, siyasetten ne anlardı da başını açmak zorunda bırakıldı. Evet türban siyasi bir simgeyse siyasi simge olmayan başörtüsünü tanımlayın, ve hadi başörtüsüyle üniversiteseye giriş serbesttir deyin, diyebiliryorsanız...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kusura bakmayın ama yazdıklarımla sizin cevap verişiniz arasında ortak bir payda göremiyorum... ne kadar önyargı ve öfke ... ya siz benim hakkımda olur olmadık bunca kanıya nasıl vardınız aklım almıyor... Allah ın emri olduğuna inandığım kapalılık diyorum,siz bana savunduğunuz inancınızla göz zevkinizi nasıl bozduğumla hala devam ediyorsunuz...

 

Nur 30. Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

 

31. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

şimdi ben bunu inandığım Kur-an'ı kerim de defalarca okuyacağım, içim içimi yiyerek herşeyi göze alarak kapanacağım, sonra da siz bana böyle bir cevapla geri döneceksin...

*iste burada sacinin bir teli görünene 50 yil cehennem azabi vardir* bu söz sizin gibi Kur-an bilenden mi türedi ya da bir gurup hadis kaynağının peşine takılıp kendi inandığı Kur-an dan bi haber olandan mı? bu noktada aynı mücadeleyi veren insanlara ne güzel yaklaşıyorsunuz,o herşeyi mükemmel kavrayan aklınıza bu kadar çok güvenerek... ama bunların arkasına öyle bir takılmışsınız ki,sıradan bir türbanlının,eşarbının içine taktığı bonenin,sırf eşarp kaymasın diye bir kolaylık sağladığı kadar basit bir olgudan bile bi habersiniz...

 

""basimi kapatiyorum beni okula almiyorlar,bende basimi acarak Allahin emrine karsi gelmem derken Allahi kendi kisir cekismenizin ortagi haline getiriyorsunuz""

ben mi Allah ı kısır çekişmemin ortağı yapıyorum, yoksa illa sizin gibi düşünenler mi beni iki arada bi derede Allah ın emrini yerine getirmekle getirmemek arasında ikilemler içinde bırakıyorsunuz.. bu benim vijdanıma nasıl bir müdahale nasıl bir işkencedir,hiç kapalı bir bayan adına bir an olsun düşündünüz mü? sizin gibi düşünenler yüzünden , bugün çok başarılı olabileceğim iş alanında,"falanca bölge beni kaldırır tamam ama filanca bölgede çalışamam " demek zorunda bırakan sisteminiz ,benim başımı bu kabullenişle eyen sisteminiz demek bu kadar mantıklı ...

başımı örtmekle kendi zevkimi gidermek deyimindeki üslubu hiç ama hiç anlamadım.. ne demek zevkim... ??

 

"" Basinizi örtmekle belki kendi zevkinizi giderirsiniz ama basini her örteni dört dörtlük müslümanmis gibi gösterme cabanizdan vazgecin"" bu çaba kime ait... nerden ne hükmü bu... ben şahsım adına sütten çıkmış ak kaşık olmadığımı defalarca vurguladım... bunu söylemekten asla çekinecek değilim... dört dörtlük müslüman olmak gibi bir iddiam asla olamaz... kimseninde bu derece kendine eminliği olamaz... sizin de müslüman olmadığınıza karar veremeyeceğim gibi

..

 

bu arada şu göz zevki meselesi harbi takıntı oldu...devam etmek isterim ama bütün saygı kurallarını aşarım...forum kurallarına mümkün derece dikkat etmeye çalışırken,cidden kendimi aşacak tepkim...

 

""fikir belirten insanlari,ideolojik saplantilarla art niyetli görme aliskanliginizdan vazgecin lütfen.""

bana yazdığınız ve cevap sandığınız bütün bir yazıdan sonra ben bu son cümlenize buruk bir tebessüm gönderirim..

Bakin yine carpittiniz benim yazdiklarimi saniyorum bir nefeste okudugunuz icin yazmadigim seylerle bana cevap veriyorsunuz.Ben lapanmaktan bahsetmedim,ben size sadece;*Bana Kurandaki-sacinizin bir teli göründügünde 50 yil cehennemde yanacaksiniz anlamli ayeti getirin bende sizinle türbani savunayim*dedim.Kapanmakla türban arasinda cok büyük bir nesafe vardir,gidin müsküman ülkelere göreceksinizki halkin geleneksel giyiminin türbanla uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur.Bu dinde olmayan ama sadece bir savas sembolü olarak müslüman kadinlara empoze edilen bir örtüdür.Bana ayetler vermissiniz ama o ayetlerin hicbirinde türban takin demiyor,konumuz türbansa türbani tartisalim,kapanmaksa kapanmayi tartisalim,bulanik suda balik avlamayalim.Yani türban icad olali kadinlar müslüman degil erkekler haramami bakiyordular hep.Evet göz zevkim neden takinti oldu bilmiyorum,asiri olan ne varsa göz zevkini bozar aynen asiri yiyip mide fesatligina ugramak gibi.Yazinizin ilk cümlelerinden birisinde*BENI DINIMDEN DÖNDÜREMEZSINIZ DIYE bir ifade sarfettmissiniz,bu ifade bana karsi degil ama ben size su kadarini söyleyecegim;inanan bir insani kimse inancindan döndüremez.Önemli olan bilerek inanmaktir.Yinede affinizi rica ederim.

 

saygilarla

 

Sevgili bolitika daha öncede söylediğim gibi size bir çok konuda katılıyorum ama bazan sizi anlamak benim için zor oluyor.

Eğer türban yada baş örtüsü olarak kara çarşafı kast ediyorsanız sizinle aynı fikirdeyim çünkü Örtünmek, çarşafa girip içinde kim olduğu(bayanmı erkekmi)belli olmuyorsabuna karşı iseniz haklısınız.

Türban ve başörtüsü ayrıdır diyorsanız eğer ,bana göre aynıdır,çünkü bugün baş örtülü bir öğrenci okula gidemezken aynı zamanda devlet dairelerinde'de çalışamıyor.O nedenle olayı aynı ölçüde ale alıyorum.

Türban müslümanın örtüsü olamaz diyorsunuz, siz hangi müslümanlıkdan bahsediyorsunuz.....sizce müslümanın örtüsü nasıl olmalı?

madem örtü serbest ,türban yasak, bugün hangi devlet dairelerinde ve okullarda örtü bayanlar var?

 

AHZAP 59

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur.

 

Başörtüsü Yani edep, haya, doğruluk ve güvenilirlik gibi faziletlerin sonucu olan ve yüksek değer taşıyan hasletler ve ahlaki ölçülerle ilgilidir.

burası özgür ülkedir yüzde 90'ı müslüman ve kendi öz kültürü başörtüsü olan bir ülkede,isteyende mini etekle yada ahlak dışı örtüsüz gezemez.

SEVGİLİ POLİTİKA bende insanların ahlakını bozan şeylerin yasak olmasını istiyorum , buda benim insan hakkımdır.

Şimdi insanların nefsini uyandıracak kıyafetlerle,yada kıyafetsiz gezmeleri ve insanların ahlakını bozmalarına hakkı yoktur diye düşünüyorum.

Ve rahmetli M.AKİF ERSOY un sözü aklıma geliyor medeniyet ile ilgili......................................

medeniyet eğer sağını solunu açmaksa afrikadaki yerli halk bizden çok daha medeni insanlardır.

 

Sözde bir çok arkadaşım Atatürkçüyüm diye geçiniyor,nerde Atatürkçülüğü bunların, Atamızın bacısı,Annesi örtülü değilmiydi.

 

Şimdi bunada bir kılıf uydururlar biliyorum...ama onlarınki örtü bunlarınki türban demeyin sakın..

 

Şöyle bir geriye dömüp bakın acadımız nasıldı diye..

Atam ne güzel söylemis:

"Bizim milletimiz derin bir maziye maliktir... Türk çocugu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

 

saygılar

Sayin Kaplan 200,bende bircok konuda size katiliyorum ayrildigimiz noktalar bence sadece nüanslardir,

eger kapanma yönünden ikisini ayni görüyorsaniz ben görmüyorum ama diger ileri sürdügünüz konuda sizi sonuna kadar destekliyorum,yalniz buradada bir nüans farki cikiyor ortaya.Söyleki,türban benim oldugu gibi milyonlarca insan icin bir savas simgesidir Erbakanla ülkemize girmis ve o günden bugüne bir savas sembolü olarak Laiklige karsi kullanilmis ve hala kullanilmaktadir.Medeniyeti sadece giyim ve kusamda ariyorsak bu bizi yanilgiya düsürür,M.Akif Ersoy'un siirinde bahsettigi medeniyet giyim kusam medeniyeti degildir.Medeni olan milletlerin nasil baska milletlerin yasam haklarina kast etmesi ile ilgilidir.Medeni olanlar baskalarinin yasam haklarina saygi duyarlar,iste sairin anlatmak istedigide budur.Allah insanlari giyim kusamlarina göre yargilamiyacaktir bence,onlarin insanlik icin neler yaptiklari ile yargilayacaktir sanirim.Giyim kusam,ibadetler kisilerin kisilik görevleridir,insanlarin kapanmasi gereklidir,zaten kendini bilenlerde nasil giyineceklerini bilirler.Kapanmak ciplakligin karsitidir ,Allahin emrettigi ciplakligin kapatilmasidir,sacin bir telinin görünmesi degil,eger sacin bir telinin görünmesi haram ise türban takmayan tüm kadinlar yandilar demektir ki, Sayin Kaplan 200,Yüce Allahi bu kadar zalim görme hakkimiz yoktur.

 

 

 

saygilarla

 

Türban savunmasi bütün hiziyla devam ediyor,ve üniversedeki ögrenci siyasi simge olarak türban tasiyabilir deniyor,demekki üniversitelere imam hatiplilerin dolusmak istemeleinin ana nedeni buymus,bu nedenle mücadele veriliyormus.

Müslüman kadinin nasil örtünmesi gerektigi konusunda acik bir ifade yoktur bu dogrudur ama müslüman kadinin sacinin bir telinin görünmesi ile 50 yil cehennemde yanacak diyede bir ifade yoktur,bunun anlami belirli cevrelerin kadinlari kendi istedikleri sablona yerlestirmeleridir.Iranda müslümann bir ülke ama kadinlar türban takmiyor erkeklerde kravat.bizde ise< erkeklere öncelik taniyan bir zihniyet hakim.Kadinlari paketlerken erkeklere bütün öncelikleri taniyorsunuz varmi böyle bir olay müslümanlikta.

Basörtüsünü *köylülestiren*zihniyete sasarim,basörtüsü bu ülkenin tüm kadinlarinin taktigi takmayanlarin ise cantalarnda gezdirdikleri bir örtüdür,Müslüman türban takamaz diye bir kaide yoktur ama sadece türbanlada müslümanlik olmuyor.Müslümanligi her alanda< yapmalisiniz.Müslümanligi her alanda yapamadiginiz ve rejimle savasmak icin türban en etkin bir silah oldugu icin onu kullaniyorsunuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Giyim Kuşam olarak kimse kimsenin ne giydiğine karışamaz.

İsterseniz baldırı çıplakta dolaşılabilir,

İsterseniz kara çarşaf ile de...

 

Lakin bir "Siyasi Simge" olarak kullanıldığı vakit "Dur" demek elbette ki gerekmektedir.

 

Nasıl ki bir çok türbanlı, açık giyinen kadınlara bakıp;

"Al işte, çıplak gezmek medeniyet mi? Ahlaksız bunlar ahlaksız... Püüüü..."

Demekte haksızlarsa, türbanlı kimselere de "Medeniyetsiz" dememeliyiz.

 

Ancak belirttiğim gibi "Türban" ahlakın, imanın, edepli olmanın ya da belli bir görüşün simgesi olarak lanse edildiği vakit, öyle olmadığı en akıllı bir şekilde ortaya konulmalı ve gerekirse yasaklama yoluna gidilmelidir.

 

Aynı şekilde açık dolaşmakta bunların simgesi değildir.

Giyim ve Kuşam sadece bir tercih meselesi olarak ele alınmalıdır.

Hiç bir siyasi görüşü temsil etmemelidir.

Hiç bir guruba dayandırılmamalıdır.

 

Aksi halde insanları daha da birbirinden uzaklaştırmaktan başka bir şey yapmış olmayız.

 

Zaten "Demokrasi"nin ne olduğunu bilmediğimizden dolayı

"Farklı Düşünmeleri" normal karşıladığımız halde "Düşmanlıktan" geri kalmıyoruz.

 

Eğer fikirler giyim kuşamla temsil edilir olursa, artık kavgaların nedeni fikirlerden çok, birbirimizin giyimine kuşamına bakarak çıkacak.

 

Ve sonra da "Biz Demokratik Olamıyoruz" diyeceğiz.

 

Düşünsenize;

 

Ben kuryelik yaparken, İzmir Karşıyaka Çarşısında rastlıyorum...

Türbanlı insanlar açık giyimlilere

Açık giyimliler ise türbanlılara birbirlerini yiyecekmiş gibi bakıyorlar artık...

 

Ve iddia ediyorum ki İzmir,

Türkiye'nin en demokratik ili idi...

Ne yazık ki AKP oylarını %100 arttıracak ve 4 vekil çıkartacak hale geldi...

Düşünün artık...

 

Yani düşünceleri tartışmayı bıraktık ve insanları giyimleri ile yargılıyoruz ve bu bence çok çağdışı...

 

Mesela gittiğim bir kapıda,

Müşterimin benim düşük belli pantolonuma,

Kulağımdaki müzikçalarıma...

Yani kılığıma bakarak;

"Tipe bak hele, Allah b.lanı versin; Rezil..." dermiş gibi bakması beni rencide ediyor.

 

Aynı şekilde türbanlılara da böyle bakıldığında rahatsız olduklarından eminim.

 

Demek istediğim insanları giyim ve kuşam ile yargılamayalım,

Ancak giyim ve kuşamı "Düşünceleri" ve "Siyasi Otoriteleri" simge eder hale de getirmeyelim.

 

Yoksa bu kafa ile Medeniyetin "M"sini rüyamızda bile göremeyeceğiz...

 

Yakında "Düşünceler İçin" mücadele edilen günleri bile özleyeceğiz.

Çünkü giyim kuşam o kadar kutsallaştırılacak ki

"Açık Giyinenler" ve "Türbanlılar" şeklinde guruplanmalar göreceğiz.

Ve sırf bu yüzden birbirimize düşman kesileceğiz...

 

Esefle seyrediyorum bu durumu...

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Giyim Kuşam olarak kimse kimsenin ne giydiğine karışamaz.

İsterseniz baldırı çıplakta dolaşılabilir,

İsterseniz kara çarşaf ile de...

 

Lakin bir "Siyasi Simge" olarak kullanıldığı vakit "Dur" demek elbette ki gerekmektedir.

 

Nasıl ki bir çok türbanlı, açık giyinen kadınlara bakıp;

"Al işte, çıplak gezmek medeniyet mi? Ahlaksız bunlar ahlaksız... Püüüü..."

Demekte haksızlarsa, türbanlı kimselere de "Medeniyetsiz" dememeliyiz.

Ancak belirttiğim gibi "Türban" ahlakın, imanın, edepli olmanın ya da belli bir görüşün simgesi olarak lanse edildiği vakit, öyle olmadığı en akıllı bir şekilde ortaya konulmalı ve gerekirse yasaklama yoluna gidilmelidir.

 

Aynı şekilde açık dolaşmakta bunların simgesi değildir.

Giyim ve Kuşam sadece bir tercih meselesi olarak ele alınmalıdır.

Hiç bir siyasi görüşü temsil etmemelidir.

Hiç bir guruba dayandırılmamalıdır.

 

Aksi halde insanları daha da birbirinden uzaklaştırmaktan başka bir şey yapmış olmayız.

Zaten "Demokrasi"nin ne olduğunu bilmediğimizden dolayı

"Farklı Düşünmeleri" normal karşıladığımız halde "Düşmanlıktan" geri kalmıyoruz.

 

Eğer fikirler giyim kuşamla temsil edilir olursa, artık kavgaların nedeni fikirlerden çok, birbirimizin giyimine kuşamına bakarak çıkacak.

 

Ve sonra da "Biz Demokratik Olamıyoruz" diyeceğiz.

 

Düşünsenize;

 

Ben kuryelik yaparken, İzmir Karşıyaka Çarşısında rastlıyorum...

Türbanlı insanlar açık giyimlilere

Açık giyimliler ise türbanlılara birbirlerini yiyecekmiş gibi bakıyorlar artık...

 

Ve iddia ediyorum ki İzmir,

Türkiye'nin en demokratik ili idi...

Ne yazık ki AKP oylarını %100 arttıracak ve 4 vekil çıkartacak hale geldi...

Düşünün artık...

 

Yani düşünceleri tartışmayı bıraktık ve insanları giyimleri ile yargılıyoruz ve bu bence çok çağdışı...

Mesela gittiğim bir kapıda,

Müşterimin benim düşük belli pantolonuma,

Kulağımdaki müzikçalarıma...

Yani kılığıma bakarak;

"Tipe bak hele, Allah b.lanı versin; Rezil..." dermiş gibi bakması beni rencide ediyor.

 

Aynı şekilde türbanlılara da böyle bakıldığında rahatsız olduklarından eminim.

Demek istediğim insanları giyim ve kuşam ile yargılamayalım,

Ancak giyim ve kuşamı "Düşünceleri" ve "Siyasi Otoriteleri" simge eder hale de getirmeyelim.

 

Yoksa bu kafa ile Medeniyetin "M"sini rüyamızda bile göremeyeceğiz...Yakında "Düşünceler İçin" mücadele edilen günleri bile özleyeceğiz.

Çünkü giyim kuşam o kadar kutsallaştırılacak ki

"Açık Giyinenler" ve "Türbanlılar" şeklinde guruplanmalar göreceğiz.

 

Saygılarımla...

 

 

:clover:

Ve sırf bu yüzden birbirimize düşman kesileceğiz...Esefle seyrediyorum bu durumu...

 

Amaçta bu değil mi zaten? Birbirimize düşman kesilmemiz... bu oyunlara daha ne kadar katkıda bulunacak bakalım bizde ayrımsız her bir şahıs...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakin yine carpittiniz benim yazdiklarimi saniyorum bir nefeste okudugunuz icin yazmadigim seylerle bana cevap veriyorsunuz.

.

.

.

Basörtüsünü *köylülestiren*zihniyete sasarim,basörtüsü bu ülkenin tüm kadinlarinin taktigi takmayanlarin ise cantalarnda gezdirdikleri bir örtüdür,Müslüman türban takamaz diye bir kaide yoktur ama sadece türbanlada müslümanlik olmuyor.Müslümanligi her alanda< yapmalisiniz.Müslümanligi her alanda yapamadiginiz ve rejimle savasmak icin türban en etkin bir silah oldugu icin onu kullaniyorsunuz.

 

 

Güzel iyi hoşta tam olarak şu türbanın şeklini vermediğiniz sürece sıkıntı devam edecek sanırım.. saç teli diye ortaya attığınız kavram elbette Kuran da yoktur, bu dayandığınız nokta olsa olsa yine mevcut bulunan,Kuranın önüne geçmiş din kitaplarından falanca şahsiyetin falanca aktarımıdır belki...bunları sular seller gibi ezberleyip,etrafındaki her başı açık kişiyi dinsizlikle itham edecek bir yaklaşım, Allah ın bildiği kalbi kendi bilirmiş gibi bir yaklaşım,sanırım Allah a ortak koşmak gibi bir haddi aşmaktan öte olamayabilir... nice insan varki ,bugün ülkemizdeki falanca nedenlerle ya da belki kendine sıkıntı olduğu için şaçı açıktırda,bir namaz vaktine bir türbanlıdan ya da kapalıdan ya da falancadan daha sıkı sıkıya dikkat eder... ama yine de anlaşamayacağımız tek nokta, türban dediğiniz olguyu,ya da sizin algıladığınız boyutta ki olguyu, yine her türbanlı o zihniyettedir diye bütün bir genelleme, giyim konusunda birbirinden fazlasıyla etkilenen ve tüketim toplumu olarak göze hoş gelen herşeye atlayan bir bayanlar gurubunda hala sakıncalı sanırım.. savaştığınız şey görüntü olduğu sürece hiç bir yere varamazsınız... savaşılan olsa olsa başkalarının özgürlüğüne müdahaleyi kendi özgürlüğü sanan zihniyete karşı olmalı... biraz önce arkadaşın verdiği örnek gibi... Bir kapalının ya da geleneksel diyeceğimiz tarzda bir insanın ,küpeli ya da saçı uzun bir erkeğe kınar şekilde bakma hakkı olmadığı gibi, o tarz bir insanında bir türbanlıya aynı gözle bakması kabul edilemez...

eğer bu mevzu gerçekten sizin göz zevkinizi bozacak kadar,sizi durduk yere orda burda dolaşırken rahatsız edecek kadar,ya da sinirlerinizi bozacak kadar, ya da olumsuz en ufak bir bakışınıza nail olacak kadar rahatsızlık veriyorsa, artık insanlara ne gözle baktığınızı ,ya da kendinizi önemli hissetmek adına ya da daha bilgili ya da daha çağdaş ya da daha iyi ne vasıf ise,bir sorgulamanız gerekiyor sanırım.. ben bunda bir tutam kibir algılıyorum ve şüphesiz bu sadece benim algılamam ya da zannım... lütfen bu sözümü kötü algılamayın....sadece belki bunu kendi kendinize bir sormalısınız sanırım...gerçekten sizde mevcut mu değil mi? ...

 

saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Abi senin oraya yasaklanmalı şıkkını yazman bile hata müslüman bi ülkede yaşıyoruz nasıl yasaklanmalı ya inanamıyorum yani su tartısmalara ama Yüce Allah'ım içimizi biliyo ki kapatmayı cok istiyoruz ama kapatmamamızı engelleyenleri yüce rabbime havale ediyoruz

 

müslüman bir ülkede yaşamıyoruz müslümanların çoğunlukta olduğu Laik bir ülkede yaşıyoruz.

siz daha bunu kavramamışken türbanın siyasallaştığını nasıl kavrayacaksınız.

hala bir inancı sembolize ettiğinimi sanıyorsunuz o zaman çenenizin altından bağlayın bizde siyasi olmadığına inanalım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

müslüman ülke olmaz hristiyan ülke olmaz devlet binalarımı dindar olacak?

devlet yapısı laiktir her inanca kendi yaşam alanında özgürlük sağlar ve hiç kimse diğerinin inancına mudahale etmez.

türban siyasidir devlet yapısını çökermek için çıkartılmış bir uydurmadır. birileri bakın dinime saldırılıyor başımı açmak istiyorlar diye feryat ederken bunun üzerinden maddi ve manevi kazanç elde edenler ülkenin temelini sarsmıştır. şimdi türbanlıları kutlayabilirsiniz. amaçlarına ulaştılar artık Çankaya'da türban var. bunun özgürlükmü hakmı inançmı yoksa bir metodmu olduğunu anladığınızda elinizde laik bir yapı kalmamış olacak. oradan geri dönüş yoluda yok. istikamet belli dinciler size Allah yolu diyecekler siz zaten aksini ifade edemeyeceksiniz. başı kapalı kadınların türbanını savunanlar başı açık kadınların haklarını savunurlarmı? savundular mı? hayal görmeyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır müslüman bi ülkeyi işte bu yüzden berbat ettiler çenemizin altından bağladıkda bizi üniversite kapısından içerimi aldılar sanki?

 

Demekki sorun türbana karsi olanlarda degil türban icin savasanlardadir,siz üniversiteye okumakicin degil Cumhuriyet rejimine karsi oldugunuz icin gittiniz,Bu ülkenin müslüman degilde Laik bir ülke oldugunu kabul edemiyorsaniz üniversiteye alinmamanizida cok dogal karsiliyorum.Bu ülke Laik bir Cumhuriyettir.

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demekki sorun türbana karsi olanlarda degil türban icin savasanlardadir,siz üniversiteye okumakicin degil Cumhuriyet rejimine karsi oldugunuz icin gittiniz,Bu ülkenin müslüman degilde Laik bir ülke oldugunu kabul edemiyorsaniz üniversiteye alinmamanizida cok dogal karsiliyorum.Bu ülke Laik bir Cumhuriyettir.

saygilarla

vay be.. iyiki bu dini gelişim bende başlamadan önce okumuşum... şimdi diplomalı türbanlıyım... nolcak şimdi... gitti laikliğiniz elden... vay cumhuriyet vay...din ve devlet işlerini birbirinden ayırmak demek, biz türbanlılarla sağlanamıyormuş arkadaşlar... yani önemli olan kafanın içi değil dışıymış... ey kafasının içi türbanlı erkekler... bunlar bu kadar laikliği ve cumhuriyeti elden gidebilir gördüklerine göre,buyrun hücum edin...çünkü bi sizi kavrayamazlar...tek kavradıkları biz kadınlar..... bakın ne kadar basitmiş bizim bütün değerlerimiz,gelişimimiz.. arkadaşlara nerdeyse geceleri kabuslar olacağız... öcüüüüü...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Amaçta bu değil mi zaten? Birbirimize düşman kesilmemiz... bu oyunlara daha ne kadar katkıda bulunacak bakalım bizde ayrımsız her bir şahıs...

 

Yukarıda ne kadar güzel yazmışsınız, ''Birbirimize düşman kesilmemiz'' ve ''Bizde ayırımsız her bir şahıs'' diye. Şimdi bu yukarıda yazdıklarınız sizin zaman zaman yazdığınız ve benim aşağıya alıntıladığım sözlerinizle çelişiyor mu, çelişmiyor mu??? Kırmızı ile alıntıladığım yerler sizin içinizin nasıl bir ateşle dolu olduğunu, maviler ise ne tür bir ayrımsızlık yaptığınızın ispatıdır. El insaf!

 

Evet sonsuza kadar yanmalarında bi sakınca yok...çünkü onlara ,bu tarz davranışlarda bulundukları takdirde yanacakları söylendi.. onlar da kendileri bizzat kendileri,bunu bile bile ,bu haberi duymuş olmalarına karşın işlerine gelmediği için umarsamadıklarından ya da inanmadıklarından ,olabilecek en çirkin davranışlarla,hayatlarını sürdürdüler...

 

Dinsize merhametsiz demem,,ama Yaratan inancı olmayandan evet çekinebilirim... Bir insan, herşeyi yaratan ve kendisini duyduğundan emin olarak içini döktüğü bir İlaha inanıyorsa,her zaman için ondan bir noktada merhamet ,sevgi taşacakdır...

 

yurt dışına çıktın ve zor durumda kaldın...hristiyan yardım etmez yani... tabi... türk türke de yardım etmez... illa müslüman müslümansın diye yardım eder...

 

İste ya da isteme,inan ya da inanma , vardır vardır ve vardır... ve sen bu sözünün karşılığını mutlaka alacaksın... inan çok kısa bir sürede... ve tabi seni onaylayan diğer arkadaşımızda...

 

O bütün yüceliğiyle ,bütün ilmiyle bizleri kuşatmıştır ve bizler onun yardımlarının hakkını ne yapsak ödeyemeyiz... ona karşı o kadar çok hata yapmamıza karşın,O bütün merhametiyle hayatlarımızı düzenlemeye ve bize her an yardım etmeye devam ediyor.. öyle ya... bütün hamdlar,bütün minnetler Allah adır... Ben onun bendeki nimetlerini saymakla bitiremem ve nice inanan da aynı şekilde... sizler için çok geç olmadan Allah tan başka yardımcınızın kalmayayacağı büyük ama çok büyük bir çıkmazla sınanmanız dileğiyle...

 

Kendi aciz vücuduna ,doğadaki diğer canlılara baktığın gibi bakıp ,Yaratanın büyüklüğünün sırrına ersen ,karşısında cüretle diklenmeye ne hacet... tir tir titrer yalvarırdın merhamet diye...ama O bunu dilemedikçe sen yapamazsın...dünya üzerindeki bu kadar çeşit,bu kadar farklı renk,hala keşfedilmemiş bu kadar çok yaratık varken sen kendini nimetten sayıp yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş hallerde diklen dur.. elbet zaman çok yakın.. hepimiz beklemedeyiz... sizde bekleyin...

 

 

ayetleri kullanarak yazdığın ve saptırdığın şeylere ,işime gelip gelmemesine karar vererek atlarım atlarım ve atlarım..

Kuran a kılıf değildir o dediklerim,Kuran ın ta kendisidir.. sebebi kuranın akla,mantığa ve bilime uygun oluşudur ve tek başına bir hidayet ,bir rehber ,bir öğüt oluşudur... O eşşiz kitap başlı başına bir insanın hayatını başka hiçbir kaynak olmadan değiştirebilecek güce sahiptir... Ben Muhammed in islamı nasıl yaşadığından çok,Allah ın ona neler emrettiğini ya da mümin özelliklerini nasıl anlattığını okuyorum... Hadislere göre Kuran anlamak...Dünyadaki müslümanlar...! hadislerin elene elene bitmediği ortamda hadislere göre dinini anlayan ve bir kaç kereden fazla inandım dediği kitabı okumayan bir topluluk ve yaşamı... ama şüphesiz inanan ile inanmayan asla bir olmaz... kısacası inanan her kalp yine güzeldir yine güzeldir...

 

 

dinimize göre kimse kimsenin cinsel organını görmek zorunda değil... erkeklere erkek doktorlar baksın.. bayanlara bayan doktor... ona kalırsa İslamı yaşayan bir bayana,islamı yaşamayan bir bayan dahi bakamaz... oldu mu... bence sakıncası yok... hatta inananlar için ayrı inanmayanlar ya da orta kararlılar için ayrı hastane yapsınlar...... nasıl fikir... maşallah nüfusumuz herşeye yeter... erkeklere yetecek erkek doktorlarda çok çıkar...

 

bu da meal ,nolacak şimdi... heralde yaratanın öc alması ya da cezalandırması bizlerinkine benzemese gerek... yaratan bilir biz bilmeyiz... ben gazeteleri gördüğümde bu cehennem mevzusu içimi rahatlatıyor... ya herkes iyi olacak ya da olmayan yanacak.. sakıncası yok...

 

4. geçmişte insanlığa yol gösterici olarak; yine O indirmişti, doğruyla eğriyi birbirinden ayırd etmeye yarayan gerçeklik bilgisini... (4) Allah'ın mesajlarını inkara şartlanmış olanlara gelince; onları acı bir azap beklemektedir: Zira Allah kudret sahibidir, kötülüğü cezalandırandır.

 

imana itaat etmeyiş ile sapıtıp sapıtıp,adam öldürme,tecavüz,organ kesme,işkence vs...vs... kavramları arasında fark yok mu size göre? yani yanmayacaklarını bilerek bu insanları izlemek zorunda mıyım... ben yine söylüyorum... şeytanı kendine dost edinen ,şeytandan ve gelmiş geçmiş bütün yaratılmışlardan daha tehlikelidir ve yanmalarında sakınca görmüyorum... iman dediğiniz şey kalptedir, belki siz bile kalben benden daha güçlü bir Tanrı inancına sahipsinizdir... bunu bilemeyiz... ama o imana kalben sahip olmayandan herşey beklenir,sizlerde bunu anlamıyorsunuz... yine ve yine tekrarlıyorum.. kibirlenip kalp kıranlar,para için herşeyi yapanlar,yalan söyleyenler,dolandırıcılar,insanlara ya da hayvanlara işkence çektirenler,tecavüzcüler,bebeğe bile yapanlar, hak yiyenler,verdiği sözü yok pahaya değişenler... ben yanmalarında sakınca görmüyorum...

 

Kuran ı açıp açıp okuyorum... içinden şiddet unsurlarını çıkarıp,baştan sona sana bir derleme hazırlayacağım Allah izin verirse.... zaman alacak ... ama tarafsız okunmuyor bu kitap malesef... sadece kalple açıklanıyor... ben,çok ama çok önemli öğütler kalacağına yürekten inanıyorum... ama kalanlara bakış açılarımız yine de farklı olacak sanırım... çünkü ben farklıyım sen farklısın... ne benden alim olur bu yolda ne senden ben çıkar... yaratan dilemedikçe ,hesaplar değişmez şüphesiz...

 

Siz bana gene de cevap yazmayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.