Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Sevgili Öğretmenlerimiz... 2007 yılına girmekte olan Türkiyemizde, sizlere yapılanları içimize sindiremiyor ve sizlerden özür diliyoruz! Eğer sizler yani öğretmenlerimiz olmasaydı, çocuklukta hamurumuzu karmasaydı bizler neylerdik? Başarılı ve kendi ayakları üzerinde duran kime sorarsanız sorun, ilk yol göstericinin, ilk ön açıcının, bir köy öğretmeni, bir sınıf öğretmeni olduğunu öğrenirsiniz, öyle değil mi? Uzun yılların gerisinden ışıl ışıl gülümseyen; bizlere, tüm öğrencilerine, gerçek anlamıyla ''hayat bilgisi'' dersleri veren ve uygulayan öğretmenimizin imgesini bugüne dek asla yitirmemişizdir! Her dara düştüğümüzde, onun sırtımızı sıvazlayan ve bize güç katan ellerinin sıcaklığını duyarak yolumuzu sürdürürüz. Öğretmenlik kadar olağanüstü, sabır ve yürek isteyen, değişimin ve gelişimin öncüsü hangi meslek vardır ki? Dört bir taraftan çekelenen nineler dedeler, analar, babalar, büyüklü küçüklü kardeşler arasında bir uçtan ötekine sürüklenen, kavram karmaşası içindeki küçücük çocuğu, çağdaş, demokrat, yurtsever, ilkeli bir insana dönüştüren, ona özgüven ve ufuk sağlayan, böylece toplumun öncüsü olan bir öğretmenin hakkı ödenebilir mi? 1928'lerde Mustafa Necati'nin öğretmenlere verdiği değer, Cumhuriyetimizin temeline harç olmuştur. Oysa, geçen zaman içinde bizler, devlet ve millet olarak, öğretmenlerimizin kamusal, toplumsal hele hele ekonomik durumlarının sıradanlaşmasına, değersizleşmesine nasıl da seyirci kaldık? Şimdi de, en doğal ve çağdaşlığa uygun şekilde örgütlenmiş olan ve eğitimdeki sorunları, açmazları, yetersizlikleri, yaşadıkları haksızlıkları dile getirip çözüm isteyen bir grup yürekli öğretmenimizin feryadını dinlemek yerine, bir demokrasi örneği vermek ve seslerini duyurmak üzere yaptıkları uygar gösterileri engellemek, katılanları yıldırmak için coplama, su ve biber gazı sıkma, sürükleme, tutuklama vb. gibi ölçülülük kurallarını aşan çağdışı davranışlarda bulunuluyor. Son yıllarda, süregelen çeşitli olumsuzluk ve yetersizliklere karşın, ülkemizde, pek çok yeni ve çağdaş yasa değişikliklerinin yapıldığını görüyor, kâğıt üzerindeki bu değişikliklerin gerçek yaşama geçmesi, temellenmesi ve devletle vatandaş arasındaki duvarların, uçurumların kalkması için iyi niyetle çaba gösteriyoruz. Ne yazık ki henüz kafaların içinde adalet, eşitlik ve insan hakları; şiddet kullanma yerine barışçıl yaklaşım; kavga, hakaret, aşağılama yerine doğru iletişim ve ölçülülük ilkesiyle çözüme varma inanç ve duygusu tam yerleşemedi! Elimizdeki yetkileri, kendimizi, o vatandaşın yerine koyarak yani empati yaparak kullanma-kullanmama kararı vremekten ne yazık ki çok ama çok uzağız! İşte buna somut örnek, sevgili saygıdeğer öğretmenlerimize, onların örgütlerine yapılanlardır. Okullarında, öğrencilerin yanında, huzur içinde eğitim yapmaları gerekirken, onların örgütlü bir güç olmalarını istemediğimizden, seslerini duyurmak, kendilerini savunmak zorunda bırakıyoruz. 21. yüzyılda, çağdaşlaşma istencimizi dosta düşmana durmadan yinelerken sergilenen bu manzara, çok ama çok düşündürücü ve utandırıcıdır! 1928'lerin Türkiyesi'nde, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati'nin tek tek mektup yazarak göreve gönderdiği Atatürk 'ün öğretmenleri, ''10 yılda 15 milyon genç yarattık her yaştan'' diye övünüyorlardı haklı olarak! Bugünse yetersiz öğretmen yetiştirme yöntemleri, yetersiz ekonomik ve sosyal koşullar, üstüne üstlük cezalandırma, sürgün etme, kendini geliştirme koşullarını sağlamama gibi yanlışlıklar nedeniyle, eğitimde geldiğimiz noktayı, başarısızlık göstergelerini yazıyor, söylüyor, yakınıyoruz. Oysa, devlet, millet ve tüm toplum olarak, öğretmenlerimizi yüceltmek, hak ettikleri şekilde donatmak, başarılı olmaları için gerekli beklentilerini gerçekleştirmek ve örgütlenmelerini, hak aramalarını, toplumsal çağdaşlaşmamızın bir artı değeri olarak görmek noktasında ne yaptık ve yapmalıyız? Ne yazık ki, bunları hiç sorgulamıyoruz! Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hedef gösterdiği ''Çağdaş Uygarlık Düzeyini Aşmak'' ülkümüzü gerçekleştirme yolundaki öncülerimizin başında ''Sevgili Öğretmenlerimiz'' gelmektedir. Onların yetiştirdikleri bilgi, adalet, eşitlik ve ilkelilik sahibi gençlerdir yolumuzu açıp geleceği sürdürecek olanlar! Öğretmenlerimizi sevip saymalı, onları her türlü haksızlıktan, şiddetten, baskılardan, insafsızlıklardan esirgemeliyiz. Kendini, Cumhuriyetimizin bekçileri olarak algılayan her birey, her örgüt ve hep birlikte devlet ve millet olarak aydınlanma bayrağını taşıyan, geleceğin çağdaş kuşaklarını oluşturmak için canla başla çalışan, çilekeş öğretmenlerimizin yanında olmalıyız. Unutmayalım ki, bizleri, sizleri yetiştiren bu güzel insanların ölçüsüz şiddete maruz kalmaları, biber gazı, itip kakma, dayak vb. eziyetleri yaşamaları, aslında bizim de yaralanmamız, aşağılanmamız demektir. Toplumu oluşturan her bireye emeği geçmiş sevgili öğretmenlerimizi şiddet uygulamalarından esirgemek, kendi geleceğimizi esirgemek demektir! Gelin, hep birlikte, öğretmenlerimiz başta olmak üzere, herkes için daha uygar ve insana saygılı bir Türkiye için elimizden geleni yapalım. ____________________________________________________ Kaynak: Prof. Dr. Türkan SAYLAN ÇYDD Genel Başkanı / Cumhuriyet 01.01.2005 Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 bende başta Sedelina ve Gloria olmak üzere bütün öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyorum... Onlara teşekkür ediyorum çocuklarımızı yetiştirdikleri için... bu çiçek bütün öğretmenlere gelsin... Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenleri, Türk öğretmenleri emeklerinize sağlık... Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içtenliğimle kutluyorum ama yılda bir gün hatırlamayalım öğretmenlerimizi,onlar büyük bir görev üstlenmişlerdir,çünkü geleceğimiz onların elindedir. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gelin, hep birlikte, öğretmenlerimiz başta olmak üzere, herkes için daha uygar ve insana saygılı bir Türkiye için elimizden geleni yapalım öncelikle forumdaki arkadaşlarımız sedelina ve gloria'nın,sonrasında beni emeğiyle yoğurup karakterimin şekillenmesinde vesile olan her öğretmenimin ve ülkemin her köşesinde çocuklarımızı eğitip,emeklerini zor şartlar altında dahi olsa esirgemeyen öğretmenlerimizin 24 kasım öğretmenler gününü kutluyorum... Alıntı
Φ mavi_sardunya Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmen forumdaşlar Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 ortacag kalıntısı butun ılıskılerı hayatından temızleyen yetıstırdıgı ogrencılerı ozgurluge esenlıge aydınlıga kavusturan ellerı opulesı ogretmenlerımızın ogretmenler gunu kutlu olsun Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 İlkelerinden ve ideallerinden ödün vermeyen tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Sevgili sedelina, gloria ve tüm aydın öğretmenlerin gününü kutluyorum. Kutlama olanağını bize tanıyan sevgili dipnot'a teşekkürler. Öğretmenim, Sana çiçek getirdim;dikkatini çekmek için Her sabah karşıladım; bir gülücük görmek için Selam durdum en önde;bir günaydın bekledim; Okan´a gülümsedin; sanki beni görmedin. Seni sevdim öğretmenim; seni ben çok sevdim, Bisikletim olsaydı, inan sana verirdim. Sabah kırağıda geldim, buzda karda hep geldim; Çok üşüdüm öğretmenim, üşümüşsün demedin. Didem hastalanmış, Didem dedin Şebnem dedin, Züleyha´yı, Tolga’yı her fırsatta severdin. Hasta oldum bilerek,bunu hiç farketmedin; Sevgini kazanmayı, bir tek ben beceremedim. Kapılarda bekledim, tahtayı hep ben sildim; Bazen ayağa kalktım, kimi zaman eğildim. Gözümden yaş aktı bazen, kendi kendime sildim. Sana yakın olmayı bir ben beceremedim. Yedi binlere kadar birer birer yazın dedin, Parmaklarım tutuldu, yazmaktan vazgeçemedim. Defterlerine baktın Aytuğ ile Figen’in; Dokuz yaprak doldurdum, ödevimi görmedin. Şiir verdin Nâlân’a, Zühal’in resmini övdün Süreyya’ya güven verdin beni hiç mi sevmedin? Gücensem de öğretmenim, hiç kızmadım, renk vermedim; Arka sıradaki Mehmet, seni seven Mehmet’in. Saim Metin Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 sedelina, gloria, yumote başta olmak üzere forumda bulunan bütün öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. yetiştirdikleri çocuklar aydınlık Türkiye'nin teminatı olsunlar. selametle Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 merhaba.. Öncelikle Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü tüm içtenliğimle kutlarım.. Öğretmenlik TAnrı Sanatı''dır... SayGıLar.. Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 bütün öğretmenlerimin gününü canı gönülden kutlarım............................. Alıntı
Φ mugmuge Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 tum değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2006 başta canım babamın ve bütüm diğer öğretmenlerimin öğretmenler günü kutlu olsun...... Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ... TÜM ÖĞRETMENLERİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN ! SİZLER GELECEĞİMİZİN BİRER YIKILMAZ KALELERİSİNİZ .SİZLERE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ . HER BİRİNİZ İYİLİK VE BİLGİ KELEBEKLERİSİNİZ . sedelina, gloria, yumote başta olmak üzere forumda bulunan bütün öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. , Alıntı
Φ pandomim Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 En Değerli günler öğretmenlerimizin olsun. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 DÜNYANIN BÜTÜN ÇİÇEKLERİ "Bana çiçek getirin, dünyanın bütün çiçeklerini buraya getirin." --- Köy öğretmeni Şefik Sınıg'in son sözleri. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Bütün çiçeklerini getirin buraya, Öğrencilerimi getirin, getirin buraya, Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer Bütün köy çocuklarını getirin buraya, Son bir ders vereceğim onlara, Son şarkımı söyleyeceğim, Getirin, getirin...ve sonra öleceğim. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Kir ve dağ çiçeklerini istiyorum, Kaderleri bana benzeyen, Yalnızlıkta açarlar, kimse bilmez onları Geniş ovalarda kaybolur kokuları... Yurdumun sevgili ve adsız çiçekleri Hepinizi, hepinizi istiyorum, gelin görün beni, Toprağı nasıl örterseniz öylece örtün beni. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Afyon ovasında açan haşhaş çiçeklerini Bacımın suladığı fesleğenleri, Koy çiçeklerinin hepsini, hepsini, Avluların pembe entarili hatmisini, Çoban yastığını, peygamber çiçeğini de unutmayın, Aman Isparta güllerini de unutmayın Hepsini, hepsini bir anda koklamak istiyorum. Getirin, dünyanın bütün çiçeklerini istiyorum. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Ben köy öğretmeniyim, bir bahçıvanım, Ben bir bahçe suluyordum, gönlümden, Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden, Ne güller fışkırır çilelerimden, Kandır, hayattır, emektir benim güllerim, Korkmadım, korkmuyorum ölümden, Siz çiçek getirin yalnız, çiçek getirin. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Baharda Polatlı kırlarında açan, Güz geldi mi Kop dağına göçen, Yörükler yaylasında Toroslarda eğleşen, Muş ovasından, Ağrı eteğinden, Gücenmesin bütün yurt bahçelerinden Çiçek getirin, çiçek getirin, örtün beni, Eğin türkülerinin içine gömün beni. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, En güzellerini saymadım çiçeklerin, Çocukları, öğrencileri istiyorum. Yalnız ve çileli hayatimin çiçeklerini, Köy okullarında açan, gizli ve sessiz, O bakımsız, ama kokusu essiz çiçek. Kimse bilmeyecek, seni beni kimse bilmeyecek, Seni beni yalnızlık örtecek, yalnızlık örtecek. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Ben mezarsız yaşamayı diliyorum, Ölmemek istiyorum, yasamak istiyorum, Yetiştirdiğim bahçe yarıda kalmasın, Tarumar olmasın istiyorum, perişan olmasın, Beni bilse bilse çiçekler bilir, dostlarım, Niçin yaşadığımı ben onlara söyledim, Çiçeklerde açar benim gizli arzularım. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Okulun duvarı çöktü altında kaldım, Ama ben dünya üstündeyim, toprakta, Yaz kış bir şey söyleyen toprakta, Çile çektim, yalnız kaldım, ama yasadım, Yurdumun çiçeklenmesi için daima yaşadım, Bilir bunu bahçeler, kayalar, köyler bilir. Simdi sustum, örtün beni, yatırın buraya, Dünyanın bütün çiçeklerini getirin buraya. CEYHUN ATUF KANSU Mesleğinin bilincinde sorumluluğunun bilincinde yüreği sevgi ve sabırla donatılmış anne babadan sonra üzerimizde en çok hakka sahip tüm öğretmenleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Başta Sedoş'umun,Yumoş'umun,Gloria'cığımın,Güllü'cüğümün ve Mosyna'cığımın olmak üzere tüm gelecek mimarlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum.. Sen Kemal,ben Kemal bundan sonra sana Mustafa Kemal diyelim.. Diyen öğretmenin yetiştirdiği çocuk gibi çocuklar yetiştirmeniz dileğiyle çiçeğim size.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 çok teşekkurler canım arkadaşlarım... olanaksızlıklardan olanaklar çıkararak çocuklarımıza eğitim ve öğretim vermeye uğraşıyoruz.. dilerim ki,geleceğin öğretmenleri,bilgisayarlı ve spor salonlu okularda eğitim verme şansına sahip olurlar.. Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 ogretmenler yeni nesil sizlerin eseri olucaktir... Mustafa Kemal ATATURK degerli ogretmenlerimizin ogretmenler gununu en icten dileklerimle kutlarim gorevlerinde basarilar dilerim... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Saolun değerli forumdaşlarım olanakları kötü bir bölgenin olanaklı bir okulundayım eğitime destek veren aileler sayesinde yapılmış iş hep beraber yapılırsa güzeldir Atatürkçü, çağdaş, bilgili, seviyeli, sabırlı öğretmenlere ihtiyaç var bu ülkede. sorgulamadan alan değil araştıran ve de her şeyde önce insan olabilen nesiller yetiştirebilirsek ne mutlu bize. Tüm meslekdaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Alıntı
Φ Ottoman26 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. uzun uzun gazete sayfalarını buraya aktarıp bu günü direk kendi ifadeleri ile kutlamak yerine bu yolu secen arkadasa hayret ettim. bu günü bile siyasi arenaya taşımanın bi anlamı varmıdır bilemiyorum. Alıntı
Φ mugmuge Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 tüm ogretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 ÖGRETMENIM Eserin senin Duyarsizligin ucundaki Yasli çocuklar… Tutunmuslar bencilligin Çikintilarindan Ine ine asagilara Bir nesil tükeniyor… Kirpildikça kenarlarindan Isyan üreten görüntüler Üstü örtülü bir tezgah altinda Ejderhalar üretiyor pireler Eylül onlarin gözlerinin içinde Kinle olusmus bir yiginak Firsatçilarin odagi Sevgiyi imha eden bir siginak Ve… Umut bagladiklari Arkasi uçurum olan Bir dayanak... Ögretmenim Kurumadan Degerleri kaynagi… Yaklas kilcal damarlarina Gençligin… Yaklas Sönmüs bir duyarligi Zaman savurmadan. Biliyorum Yakanda iki el var… Özgür degilsin iç dünyanda Acilarla önüne düserken yarin… Saginda olaylar, Solunda seni hirpalayan sirlar Endiselerin kaynagi Senin içinde büyüyen Yarinlar... Eserlerin Sadece seni degil, Kendilerini de göremiyorlar Ögretmeniml… Üzeyir Lokman ÇAYCI Paris - 30. 04. 2001 Tüm Ögretmenlerimizsin Ögretmenler Günü Kutlu Olsun... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 bu çiçeklerimi doğuda görev başında teröre kurban gitmiş öğretmenlerimize takdim ediyorum Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2006 Sevgili arkadaşlarım, Öncelikle iletilerinizde adım geçtiği için çok mutlu oldum, çünkü benim öncelikli görevim öğretmenlik değildir ama çalıştığım kurumda mesleğimin yanısıra aynı zamanda gönüllü olarak araştırma teknikleri ve bilgiye erişim metodlarıyla ilgili ilkokul öğrencilerine ders vermekteyim. Bu nedenle gönüllü olsa da eğitimin içinde yer aldığım ve o çocuklara gerçekten bir katkı sağladığıma inandığım için tebriklerinizi kabul edebilirim değil mi Eğer izin verirseniz inanın bunu zevkle yaparımm Aramızda asıl mesleğinin öğretmenlik olduğunu bildiğim çok sevgili arkadaşlarım Yumoteciğim, Sedelina'cığım ve sevgili Mosyna (emin değilim ama sanırım Manidar da öğretmendi) ve bunun yanında yine forum üyesi olan ama öğretmen olduğunu bilmediğimiz tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü ben de içtenlikle kutluyor ve her birini geleceğimizin ışıklarını, umutlarını yetiştirdikleri için tebrik ediyorum... Çok ama çok değerlisiniz... çiçeklerim sizler içindir Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.