Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Olur mu yahu! Çok iddialı bir söylem olmuş... Katılamadım maalesef @İNTERLOCK ... Ayrıca bir fikir platformunu etiketlemek doğru olmaz. Bir platformda her tür fikir olabilmelidir. bendeniz de fikrimi söylemiştim sadece.. ve soyutlama yaptığınızda.. kanıt göstermek ya da presentation/sunum yapmak ya da display.. zorunluluğu yoktur ki.. öyle bir anlam çıkarmış isem.. öyledir.. merhaba.. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 bendeniz de fikrimi söylemiştim sadece.. E yani ben de fikrine katılmadım sadece... Sakıncası var mıydı yoksa? Sanırsam olmaması lazım... 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 .. sen bitirim bi şeysin@@democrossian.. seni sevmeyen şu anda ölü olduğunu farketsin.. dilerim.. merhaba.. .. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 @@İNTERLOCK sen pek tartışmalara katılmazdın? Erişilmez ikon sayfaların vardı, tekerleme tarzı çelişkileri vurgulardın. Demek çelişkileri hallettin ki artık tartışmalara katılıyorsun. Bazı ikon sayfalarını zekice bulduğum için okumuştum. Bazı çelişkileri yansıtmıştın. Tabii, dünya çelişkili bir yer ve bunlar bizim iç dünyamıza da kaçınılmaz olarak yansıyor. 1 Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Yani şu söz gibi: Herkesin tanrısı kendisine benzer. şimdi sana saçma mı gelir? bilemem ama herkesin tanrısı kendisine benzer kelimesini kullanabilmemiz için bir tanrı olgusu senin beyninde yerleşmiş durumda olması gerekirki,böyle bir cevap verme gereği ,duyduğunu düşünüyorum,bunuda tanrının bir oyunu olduğunu düşünürsek,senin için bu oyun dahada karmaşık bir hal alıcaktır hiç şüphesiz sevgili dostum,herkesin tanrısı kendisine benzer,sana bu hisleri verenini tanrımı olduğunu düşünüyorsan yanıldığın çok açık sevgili dostum.herkesin tanrısı diye bir kavram asla olmamıştır. ve sonsuza dek böyle bir mantık olmasıda imkansız,nedenide şu,böyle bir tanrı, olduğuna dair,bana insanların ispatıyla gelirsen, bande sana çok üzgünüm şimdi bana tanrıyı getir asıl cevabı tanrıdan duymak istiyorum derim.çaktınmı köfteyi?işte senin cevabında bu kadar saçma sevgili dostum lütfen bana kızma!!! 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Aman çok komikmiş!!! Ne var da iki iletim alt alta alıntılanmış, hiç bir şey anlayamadım. Bir anlayan varsa açıklasa bari! demek istemiş ki senden başka binyamin in ateist olduğunu söylemen de bence çok iddialı demiş... Ben öyle anladım ayrıca böyle demek istemişse ben katılıyorum bu durumda amateur a çünkü ben de öyleyim... Ama ben tam ateist sayılmayabilirim de... Ben Tanrıya inanmıyorum, dinlere inanmıyorum, akıl ve bilime inanıyorum ama daha çok doğaya inanıyorum, o zaman ateist oluyor muyum? Bence olurum... Doğa ya tanrı demiyorum ki; her şeyin başlangıcı ve sonu diyorum ama... ve mantık olarak da son derece doğru.. Ama tanrı demiyorum ona... Anne diyorum mesela, ama annem de tanrı değil, annem annem yani 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 .. sevgili @@pach of neo.. bi gün bi sucu kişi.. adı yanılmıyorsam yunus idi.. gene çok gevezelik yapıyordum o ara ki,, bi soru sordu: "Kaç Allah vardır?" hangi sözümden bu soruyu sormayı gerektirecek çağrışımı almıştı bilmiyorum ama.. şu cevabı verdim: "aşağı-yukarı 7.5 - 8 milyar!." gözleri faltaşı gibi açıldı.. çok kızdığı belliydi.. "nasıl yani?" dedi.. "Allah'ı kim tarif edebilir ki?" dedim.. "sadece kişisel yorumları ile O'nu tanrılaştırırlar ve dediğim kadar bi sayı da ortaya çıkabilir.. merhaba.. .. 2 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 şimdi sana saçma mı gelir? bilemem ama herkesin tanrısı kendisine benzer kelimesini kullanabilmemiz için bir tanrı olgusu senin beyninde yerleşmiş durumda olması gerekirki,böyle bir cevap verme gereği ,duyduğunu düşünüyorum,bunuda tanrının bir oyunu olduğunu düşünürsek,senin için bu oyun dahada karmaşık bir hal alıcaktır hiç şüphesiz sevgili dostum,herkesin tanrısı kendisine benzer,sana bu hisleri verenini tanrımı olduğunu düşünüyorsan yanıldığın çok açık sevgili dostum.herkesin tanrısı diye bir kavram asla olmamıştır. ve sonsuza dek böyle bir mantık olmasıda imkansız,nedenide şu,böyle bir tanrı, olduğuna dair,bana insanların ispatıyla gelirsen, bande sana çok üzgünüm şimdi bana tanrıyı getir asıl cevabı tanrıdan duymak istiyorum derim.çaktınmı köfteyi?işte senin cevabında bu kadar saçma sevgili dostum lütfen bana kızma!!! Cğmle bana ait bir cümle değil, ben sevgili İnterlock un söylediğini özetlemek adına bir özdeyişten yararlandım sadece o kadar, bende tanrı yok... Kızmadım enteresan buldum bu yüzden yazdıklarını, çünkü o cümleyi niye kullandığımı anlamadan ya da konunun başını sonunu bilmeden okumadan yazdığını düşündüm bu yazdıklarını. mantıksız bir hareket, sen çaktın mı peki köfteyi.. Ayrıca herkesin tanrısı kendisine benzer demek tanrı vardır demek değildir, insanlar tanrılarını yaratır demektir... Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Şu an itibariyle bir tanrı tanımı alabildik. Bu tanıma göre kötülükten zevk alan bir varlıkmış. Böyle bir tanrı varsa zaten, kendisine inananlara daha bile zalim davranacaktır. Çünkü teslimiyet, zalimleri daha da kışkırtır. Bu tanımın doğru olması halinde hepimiz, inananlar dahil zaten hapı yutmuşuz demek olacağına göre, tanrıya inansak da bir şey değişmeyeceği için bu tanım üzerinden tanrı tartışması gereksiz oluyor. Başka tanrı tanımı var mı? dostum tekrar merhaba aslında bu tanımların ne derece doğru yada yanlış olduğundan çok asıl önemli olan bunların yaşam itibariyle ve bir hayat var olduğu sürece neden? ve nasıl bir anlamı olduğunu vebu anlamların zaman içaerisinde ne şekilde ve ne sebeple olursa olsun bir nedeni olduğu çok bunlara kaçamak cevaplar yerine akılcı ve araştırıcı cevaplarında bu konuda yeterli olduğuna hiç bir zaman inanmadım,şurası çok açık sevgili dostum,mutlak bir yaratıcı var ,iyi yada kötü mesele bu değil asıl mesele ,çaktınmı köfteyi?neden?kendini gizleyen ve sadece yaşamak için bir yapı oluşturam bir felsefe oluşturan sadece buda yeterl ideğil asıl amacı sadece yaratmaksa neden?neden acı çekmek anlamı nedir?eğer ölmekse en büyük anlam ozamanda yaşamanın anlamı nedir? bana asıl b usoruların cevabı gerekiyor sevgili süpermen dostum anlıyormusun?çaktınmı köfteyi? Alıntı
Φ pach of neo Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Cğmle bana ait bir cümle değil, ben sevgili İnterlock un söylediğini özetlemek adına bir özdeyişten yararlandım sadece o kadar, bende tanrı yok... Kızmadım enteresan buldum bu yüzden yazdıklarını, çünkü o cümleyi niye kullandığımı anlamadan ya da konunun başını sonunu bilmeden okumadan yazdığını düşündüm bu yazdıklarını. mantıksız bir hareket, sen çaktın mı peki köfteyi.. Ayrıca herkesin tanrısı kendisine benzer demek tanrı vardır demek değildir, insanlar tanrılarını yaratır demektir... ben hariç herkesin tanrısı kendisine benzer diyecektin herhalde sevgili dostum.düzelteyim dedim kızmadın değilmi?(herkes)şimdi çaktınmı? köfteyi sevgili dostum. (atesitlerin tanrısı olmaz çaktırma) Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 ben hariç herkesin tanrısı kendisine benzer diyecektin herhalde sevgili dostum.düzelteyim dedim kızmadın değilmi?(herkes)şimdi çaktınmı? köfteyi sevgili dostum. (atesitlerin tanrısı olmaz çaktırma) ooooo oradaki nüansı çakamamışım ben bundan sonra öyle söylerim bu cümleyi.. Kızmadım ayrıca Ne kızacağım, ben esnek bir insanım.. Kırılgan değil.. 1 Alıntı
Misafir amateur Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Ben Tanrıya inanmıyorum, dinlere inanmıyorum, akıl ve bilime inanıyorum ama daha çok doğaya inanıyorum, o zaman ateist oluyor muyum? Bence olurum... Hayııııııııırrrrr sen olamazsın !!!! Ateist olmak mutlaka inançtan geçer(miş). Ateizme geçemedin. Kaldın. Daha bir inançlara çalışman gerek. Yani önce inançlı ateist olman gerek. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Hayııııııııırrrrr sen olamazsın !!!! Ateist olmak mutlaka inançtan geçermiş. Sen geçemedin Kaldın. Bana aç bu konuyu, daha ayrıntılandır... Nedenmiş o? Neden olamıyormuşum... Ben o dinlere inanmak için önce erkek olmalıydım... Alıntı
Φ binyamin Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Ateist olmak herkese düşmüyor malesef Olan kıymetini bilmeli ... Alıntı
Misafir amateur Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Bana aç bu konuyu, daha ayrıntılandır... Nedenmiş o? Neden olamıyormuşum... Açayım konuyu Ama ben kısa yazarım kızma sakın. Ateist olman için inançlı olman gerekmiş. Yani ateizme inanman gerekmiş. (Ben de kabullenemedim.) Ben o dinlere inanmak için önce erkek olmalıydım... Affetmişsin sen onu. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 demek istemiş ki senden başka binyamin in ateist olduğunu söylemen de bence çok iddialı demiş... Ben öyle anladım Tabii ben de öyle anladım ve sanırsam doğru anladık. Ama bilirsin ateist felsefi bir etiket. Bir kişi kendisine bu etiketi alenen yapıştırmadıkça onun ateist olduğunu bir başkasının söyleme hakkı olamaz. Benden ve binyamin'den başka ateist olduğunu deklere eden kimse görmedim. Deklere etmeyen bir kişiye de ben kendi kafamdan ateisttir diyemem. Yoksa kimseden esirgiyor değilim tabii... Öyle anlaşıldıysa düzeltiyorum. Öyle bir kastım yoktu... Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 çaktınmı köfteyi? Maalesef çakamadım. Daha açık ve anlaşılır yazarsan belki çakarım. Açıkçası ne söylemeye çalıştığını anlamaya çalışmak biraz zahmetli oluyor. Tek anladığım tanrıya inanıyorsun ama onu sevmiyorsun, sevemiyorsun. Alıntı
Misafir amateur Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Ama bilirsin ateist felsefi bir etiket. Hem de biliyormuşsun bak.. Bir de bana konu açtırıyorsun. Felsefi etiketin yoksa, felsefe ile kanıtlayamıyorsan sınıfta kaldın. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 dinlere inanmak için önce erkek olmalıydım... Haklısın. Yetmişiki huri erkeklere, kadınlar dünyada kocası kimse yine onun karısı olacak diyorlar cennette bile. Dine kadınlar niye inanır, ben bunu derin evrimsel kökenlerinden açıklarım, açıkladım, fakat açıklamak zordur. Normalde bakarsan tüm kadınların ateist olması lazım. Adamlar oturmuş kendilerine göre din yaratmış. Hiç bir dindar kadın olmaması gerekiyor. Alıntı
Misafir amateur Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Huri fantezisi bir dinde var. Dinlerde yok. Kadını aşağılamak ta yok. Neden "erkek olma"yı hala anlamadım. @@gloria Bunu biraz açarmısın. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Huri bir dinde var. Dinlerde yok. Kadını aşağılamak ta yok. Neden erkek olmayı hala anlamadım. @@gloria Basit, erkek olsam bütün dinlerin çok önemi yok, hurilerin olduğu dini seçerdim olurdu biterdi.. O sebeple yani... Ayrıca nasıl diğer dinlerde kadını aşağılamak yok, sadece hurilerle mi aşağılanıyoruz sanıyorsun En başından yanlış hepsi, yaratılış hikayesiyle başlar herşey ki o da şöyledir. (Alıntıyı Vikipedi'den yapacağım.) Yahudilikte Havva’nın yaratılışı Yahudilere göre kadının iki tür yaratılışı bulunmaktadır. Birincisinde kadın, Adem’le birlikte yaratıldığında, Adem kadına hükmetmeye çalışır. Kadın “İkimiz de aynı maddeden yaratıldık bana hükmedemezsin” der ve Adem’i terk eder ve cin olur. Yalnız kalan Adem Allah’tan bir eş ister. Allah “Bu kadını nasıl yaratsam da Adem’e isyan etmese” diye düşünür. “Adem’in gözünden yaratsam her şeyi görür; ağzından yaratsam geveze olur; ayağından yaratsam hep gezer; elinden yaratsam hırsız olur. Ben bu kadını en iyisi kaburgasından yaratayım da ona tabi olsun” der. Bu kaburga hikâyesinin Sümer bağlantısına işaret edilir. Yahudi kaynaklarına göre Âdem ile beraber ilk yaratılan kadın Havva değil Lilith'dir. Ancak Lilith Âdem ile aynı zamanda yaratıldığını öne sürerek Âdem'e eşlik etmeyeceğini ileri sürmüş ve Tanrı daha sonra Âdem'in kaburga kemiğinden Havva'yı yaratmıştır. "Ve Rab Allah dedi: Adam'ın yalnız olması iyi değildir; kendisine uygun bir yardımcı yapacağım. Ve Rab Allah, Âdem’in üzerine derin bir uyku getirdi ve o uyudu, onun kaburga kemiklerinden birini aldı ve yerini otla doldurdu. Ve Rab Allah Âdem’den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratıp onu Âdeme getirdi. Ve Âdem dedi: Şimdi bu benim kemiklerimden kemik ve etimden ettir, bu insandan alındığı için ona "nisa" ismi verilsin dedi. Ve Âdem karısının ismini Havva koydu, çünkü bütün yaşayanların anası oldu." Tevrat’ın anlatışına göre; Havva, “hayat” ya da “hayatı olan” anlamındadır. Talmud’a göre Havva, Âdem’in onüçüncü kaburga kemiğinden yaratılmıştır. İslam’da Âdem ve Havva’nın yaratılışı "Biz insanı pişmiş çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık."(Hicr Suresi : 26) "……. sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan eşini yaratıp ………."(Nisa Süresi :1) "Kadınlar hakkında hayır tavsiye ediniz. Çünkü kadın, eğri “kaburga kemiği”nden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri tarafı, en üst tarafıdır. Onu doğrultmaya çalışırsan kırarsın, hali üzerinde bırakırsan öyle kalır.” Kur'anda Havva ismi ve Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı geçmez. Nisa 1, Araf 189 ve Zumer 6. surede ise kullanılan zamirler dişil olması nedeniyle ilk olanın dişi olduğu da düşünülür. Burada Hristiyanlık yok ama Hristiyanlıkta da Yahudiliktekine benzer bir yaratılış hikayesi söz konusudur. Yani sonuç: Adem çamurdan yaratılır, Havva ise erkeğe eşlik etmesi için Ademin kaburgasından/gövdesinden yaratılır. Ayrıca kadının erkeğe itaat etmesi istenir. Unutmadan bu da bir araştırmadan alınmış rapor: Dünyaya bakıldığı zaman, dini eğilim arttıkça kadınların çeşitli olanaklarının maalesef azaldığı gözlemlenebiliyor. Örneğin, kadınların ekonomik olanaklara en çok erişim imkanlarının bulunduğu, kadın haklarının dünyada en iyi konumda olduğu İskandinav ülkeleri ve kadın erkek eşitliğinin yine dünyadaki en iyi örnekleri olan İskandinav ülkeleri (İsveç, Finlandiya, Norveç, İzlanda, Danimarka) dünyada dini eğilimin en düşük olduğu yerlerin başında gelmektedir. Benzer şekilde, rapora göre kadınların durumunun en kötü olduğu ülkeler Yemen, Sudan, Nijerya gibi ülkelerdir ve bu ülkeler aynı zamanda dini eğilimin oldukça yüksek olduğu ülkelerdir. yüzdesel olarak dinsizlerin oranının yüksek toplumlarda kadın hakları da aynı şekilde yüksek seviyede olma eğilimindedir ve dinsizlik oranın düşük olduğu toplumlarda kadın hakları da düşük seviyede olma eğilimindedir. Alıntı
Misafir amateur Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Basit, erkek olsam bütün dinlerin çok önemi yok, Neyse, gören duyan da beni diğer dinleri savunuyor sanacak. Kadın veya erkeği öne çıkarmaktansa, insanı öne çıkarmak daha doğru. Diğer dine inanıyorsan eğer hangi cinsiyete ait olursan ol SUÇLUSUN. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Neyse, gören duyan da beni diğer dinleri savunuyor sanacak. Kadın veya erkeği öne çıkarmaktansa, insanı öne çıkarmak daha doğru. Diğer dine inanıyorsan eğer hangi cinsiyete ait olursan ol SUÇLUSUN. Erkek olsam ve hurili dine inansam suçlu olurdum evet ama kadınım yaşasınnnn Alıntı
Φ binyamin Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 E cennete giden kadına ne verilecek nuri'mi ...the end Alıntı
Misafir amateur Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Erkek olsam ve hurili dine inansam suçlu olurdum evet ama kadınım yaşasınnnn Erkek olmadığın için 72 huriyi bir kalemde tepiyorsun. 72 huri bu dile kolay. Pardon sana kolay. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.