Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Covid Ölümleri 1 Milyonu Aşarken, Bilim İnsanları bunun yakın zamanda iki katına çıkacağını düşündüklerini açıkladılar

BB19ouNs.img?h=864&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yukardaki tablo koronavirüsü diğer ölümlerle karşılaştırıyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, Bill Gates'i koronavirüs tepkisini eleştirdiği için bir 'aptal' olarak nitelendirdi. İşte onların kaynayan kan davalarının başladığı yer ve salgın sırasında nasıl arttığı.

BB19xAPE.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Elon Musk, Bill Gates'i koronavirüs tepkisini eleştirdiği için bir 'aptal' olarak nitelendirdi. İşte onların kaynayan kan davalarının başladığı yer ve salgın sırasında nasıl arttığı.

Elon Musk ve Bill Gates, koronavirüsten elektrikli araçlara kadar her konuda kan davası açıyor.

İki moğol, elektrikli otomobil teknolojisinde aynı fikirde değil. Musk, Gates'in neden bahsettiğini bilmediğini söyledi ve Gates, Tesla üzerinden bir Porsche elektrikli araba aldığını söyledi.

Son zamanlarda, Gates ve Musk koronavirüs konusunda kan davası açtı. Gates, Musk'ın salgınla ilgili yorumlarını "çirkin" olarak nitelendirdi ve Musk, yakın zamanda Gates'i "mafsallı" olarak tanımladı.

Daha fazla hikaye için Business Insider'ın ana sayfasını ziyaret edin.

Bill Gates ve Elon Musk tam olarak aynı fikirde değiller.

Microsoft milyarderi ve Tesla ve SpaceX titanı hiçbir zaman özellikle rahat bir ilişki yaşamamış olsa da, ikisi elektrikli araçlardan koronavirüse kadar her şeyi açıkça savunduğu için son altı ayda işler kızıştı.

Sadece Amazon CEO'su Jeff Bezos tarafından gölgede bırakılan iki moğol, dünyanın en zenginleri arasında. Halka açık tartışmaları her zaman ciddi olmasa da, koronavirüs konusunda temelde aynı fikirde değiller gibi görünüyorlar - ve virüs tedavisindeki büyük oyuncular ve buna karşı korunmak için nihai bir aşı olarak çatışmaları daha da fazla ağırlık taşıyor.

İşte Gates ile Musk arasındaki sürtüşmenin başladığı yer ve o zamandan beri olan her şey.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kod: Genetik bilim gizli bir koronavirüs salgınını ortaya çıkarmada nasıl yardımcı oldu

POSTVILLE, Iowa - Agri Star Meat and Poultry'deki işçiler meslektaşları ortadan kaybolmaya başlayıncaya kadar aralarında bir katil olduğunu fark etmediler.

Önce koşer fabrikasındaki hahamların karantinaya alındığı söylentileri geldi. Sonra kümes hayvancılığı bölümünde çalışan bir adam hastalandı. Yeni koronavirüsün karakteristik semptomları olan kavurucu ateşler ve dayanılmaz üşüme geçiren arkadaşlarının arkadaşları hakkında fısıltılar duydular.

Bulaşıcılık nereden geliyordu?

Kimse söylemez. İşçiler arasında vakalar doğrulandıktan sonra üretim hatlarını kapatmayan Agri Star’ın zengin sahibi değil. Tesise yönelik çok sayıda iddia içeren bir şikayeti denetim yapmadan kapatan Iowa Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi değil. Yönetimi ilk enfeksiyondan yedi hafta sonrasına kadar fabrikada test yapmayan ve covid verilerini yayınlayan yetkilileri yargılamakla tehdit eden Iowa Valisi Kim Reynolds (R) değil.

Gizem, virüsü üç küçük kızına eve götürmekten endişelenen sığır eti bölümünde çalışan 36 yaşındaki bir işçi olan Magdalena Toj García'yı korkuttu. Yakındaki bir kasabadaki bir konsey üyesi olan John Ellingson, bileşenlerinin risk altında olup olmadığını bilmek için çaresizce çıldırdı.

Ancak katilin hayati ipuçlarını geride bıraktığını bilen bir tümör genetikçisi olan hastalık dedektifi Paraic Kenny'nin ilgisini çekti.

Koronavirüs, kurbanlarının içinden geçerken mutasyona uğruyor. Hastanın burnundan alınan bulaşıcı parçacıklar, virüsün nereden geldiğini ve nasıl bulaştığını izlemek için moleküler bir barkod gibi kullanılabilen, genomunda küçük ama belirgin farklılıklar taşır. Virüsün RNA'sını okuyarak Kenny, vakaların birbirine nasıl bağlandığını ve hastalığın gizli yayılımını ortaya çıkarabilirdi.

Agri Star'da - ve Amerika'da - olanların gerçeği bu kodda yazılmıştır.

Hastalık dedektifi

Küçük, sinsi ve insani güvenlik açıklarını kullanma konusunda yetenekli olan yeni koronavirüs, insanlığı kasıp kavurmak için özel olarak tasarlanmış görünüyor. Yüzey sivri uçları, hücrelerimizin kilidini açan reseptörlere anahtarlar kadar düzgün bir şekilde oturur. Organlarımızı kendi üremesi için fabrikalara dönüştürüyor, moleküler makinemizi proteinlerini oluşturmak ve genomunu kopyalamak için çalıştırıyor. 24 saat içinde bir insanın solunum yolunu trilyonlarca kopyasıyla doldurabilir.

Ve bin yıllık evrimden gelen kurnazlıkla virüs, en insani alışkanlıklarımızın hepsini sömürüyor. Kurbanlarının nefesiyle görünmez bir şekilde seyahat ederek çalışmak, yemek yemek, dua etmek için toplandığımız her yerde en verimli şekilde yayılır.

Kenny, "Kendini daha fazla kopyalamaya adamış inanılmaz bir evrimsel makine," dedi. Ve ne yazık ki bunu yapmakta çok iyi.

Halen yumuşak bir aksanla konuşan bir İrlandalı, oğlunu daha çok ev gibi bir yere büyütmek istediğine karar verdikten sonra Bronx yoluyla Ortabatı'ya gelirdi. Beş yıl boyunca La Crosse, Wisconsin'deki Gundersen Sağlık Sisteminde Kabara Kanser Araştırma Enstitüsü müdürü olarak “küçük kasaba bilimi” adını verdiği şeyi uyguladı. Hangi tedavilerin kendileri için işe yarayacağını belirlemek için hastaların tümör genomlarını sıraladı ve başka yerlerde meydana gelen atılımlara ayak uydurmak için günlük makaleleri okudu.

Ancak birden, bu Mart ayında, Gundersen’in kırsal sağlık sistemi daha önce hiçbir doktorun görmediği bir hastalıkla karşı karşıya kaldı. Kenny's de dahil olmak üzere tüm gerekli olmayan laboratuvarlar kapanıyordu.

"Şuna bakıyorduk, merak ediyorduk: Sahip olduğumuz uzmanlık ve ekipmanla yapabileceğimiz bir şey var mı?" Kenny dedi.

İşte o zaman genomik epidemiyoloji adı verilen yeni bir alana yöneldi.

Bu tek harfli anahtarlar, virüsün davranış şeklini nadiren değiştirir. Ancak, paylaşılan özelliklerin bir kişinin aynı ailenin üyelerini tanımasına yardımcı olması gibi, araştırmacılar mutasyonları örnekleri virüs "alt suşları" halinde gruplamak için kullanır. Bulguları, hangi enfeksiyonların birbiriyle ilişkili olduğunu anlamaya yardımcı olabilir ve geleneksel temas izleyicileriyle görünmeyen bağlantıları ortaya çıkarabilir.

Kenny, SARS-CoV-2 genomunda ne bulacağından emin değildi. Ancak bu bilgi olabilirdi - şaşkınlık ve belirsizlikle dolu bir salgında nesnel kanıt. Denemesi gerektiğini düşündü.

Birden boşalan laboratuvarını bir koronavirüs sıralama tesisine dönüştürdü. Viral genomları incelemek için gereken kimyasalları ve kitleri sipariş etti, sistemin hastanesinde ve kliniklerinde hastalardan alınan örnekleri sıralamak için Gundersen’in kurumsal inceleme kurulundan onay istedi.

İlk virüs şişeleri, kurye ile buzla dolu bir soğutucuda taşınarak Nisan ayı başlarında geldi. Bunları sıralamak, 48 saatin daha iyi bir kısmını alan çok adımlı bir işlemdi, ancak veriler ne kadar hızlı gelirse o kadar faydalı oluyordu. Süreci devam ettirmek için, Kenny gecenin garip saatlerinde karanlık laboratuvarına gidip örnekleri dikkatlice pipetliyordu. etrafındaki dünya uykudayken çipleri sıralamak üzerine

Sonunda sonuçları eline aldığında, Kenny her genomu küresel bir veritabanına yükledi, ardından dizileri koronavirüs soy ağacındaki noktalarına ayırdı. Bu, bölgeye dünyadaki salgınlardan gelen farklı alt türleri tanımlamasına izin verdi.

La Crosse ve Postville'de bulunan iki alt suş, onları aynı ana soyun bir parçası olarak işaretleyen ayırt edici bir mutasyonu paylaştı.

Virüsler Midwest'e ulaştığında, Kenny'nin her bir alt suşu izlemek için kullanabileceği ek anahtar mutasyonlar edinmişlerdi.

"Vay canına. Bu çılgınca, kontrolden çıkmış bir durum, ”dedi Kenny. "Hepsinin olması. . . Bu ağaç üzerinde kümelenmiş olmaları, o bölgeye gerçekten tutunan ve genişleyen tek bir giriş olduğunu gösterdi.

Bilim adamı, virüs örneklerine eşlik eden belgeleri incelemeye başladı. Küçük virüs şişelerinin üzerinde isim olmamasına rağmen, oldukça ayrıntılı tıbbi kayıtlarla birlikte geliyorlardı. Hastaların yaşları 7 ile 80 arasında değişiyordu. Semptomları hafif öksürük ve baş ağrılarından nefes darlığı ve ateşe kadar uzanıyordu.

Ancak en zorlayıcı olan şuydu: Bu alt suşla enfekte olan ilk hastaların çoğu Agri Star'da çalışıyordu veya çalışan biriyle yaşıyordu.

Kenny, Postville'de bir şeylerin çok ters gittiğini fark etti. Tek bir virüs kıvılcımının bir cehenneme dönüşmesi için yakıt sağlayan bir şey.

[Coronavirus Updates bültenimizle gelen kutunuzdaki en son pandemik gelişmeler hakkında ücretsiz bir brifing alın]
salgın

Magdalena Toj Garcia, Agri Star'da on yıldan fazla bir süredir çalışıyordu. Haftada altı gün karkasları oymak ve döküntüleri temizlemek için gitti, şafaktan önce geldi ve karanlıktan çok sonra ayrıldı. Mart ayında virüsü öğrendiğinde tek bir şey istiyordu: maske.

Bir gözetmen ona "Hayır" dedi. "Onları sadece hastalara vereceğiz."

"Ama tam da bu yüzden bir maskeye ihtiyacım var," diye ısrar etti Toj. "Bu yüzden hastalanmayacağım."

Cevap hala hayırdı.

Agri Star'ın sahibi Hershey Friedman bu olayla ilgili sorulduğunda "Bu bir yalan" dedi. Tesiste tüm çalışanların maske takması gerektiğini söyledi.

Agri Star’ın sağlık, güvenlik ve insan kaynakları başkanı Diane Guerrero, daha sonra Mart ayında fabrikanın Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin sadece hasta insanların maske taktığı rehberliğini takip ettiğini açıkladı. Ajans 3 Nisan'da önerdiğinde fabrika evrensel maske kullanımına geçti.

Hem Friedman hem de Guerrero, şirketin 575 işçisini korumak için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Tesis, tesisin etrafına halk sağlığı uyarılarını yapıştırdı, el dezenfektanı dağıtıcılarının sayısını ikiye katladı ve iş istasyonları arasında bariyerler kurdu. "Covid Crusaders" adlı bir işçi kadrosu yüzeyleri temizledi. Nisan ayının başından itibaren, her çalışanın ateşini ölçmeye ve işe girmeden önce onlara sağlıklarını sormaya başladılar.

Fabrika çalışanları enfekte olursa, Friedman The Post'a işteyken bunun olmadığını söyledi. "Tesisimizde sıfır covid-19 vardı" dedi.

Toj ve koronavirüs teşhisi konan birkaç meslektaşı farklı bir hikaye anlattı.

Agri Star, Mart ayı ortalarında Postville'in ilk koronavirüs vakalarını doğruladı ve çeşitli sakinleri arasındaki huzursuz barışı kırdı: fabrikayı yönetmeye yardım eden Ortodoks Yahudiler, işgücünün çoğunu oluşturan Somali, Meksika ve Orta Amerika'dan gelen göçmenler, Beyaz torunlar. Kasabayı nesiller önce kuran Alman ve İskandinav çiftçilerinin.

Santral, on iki yıl önce tarihteki en büyük Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza baskınlarından birinin hedefi olmuştu. Kanadalı iş adamı Friedman'ın 2009 yılında fabrikayı iflastan satın almasının ardından kasaba toparlandı. Ancak baskının etkileri, insanların çoğunlukla kendi etnik bölgelerine bağlı kalma biçiminde hala hissediliyor. Koronavirüs ile ilgili sohbetler sessiz tonlarda yapılır - ne zaman olursa olsun.

Agri Star çalışanı olan karısı bir haftadan uzun süredir covid-19 ile hastaneye kaldırılan bir çiftlik çalışanı, "Sorun buradaydı, ancak insanlar bunun hakkında konuşmak istemediler" dedi.

Agri Star, bir Ortodoks Yahudi çevrimiçi haber yayını olan The Yeshiva World'de kısa bir açıklamada fabrikayla ilgili üç erken vakayı kabul etti. Ancak Toj ve çoğu az İngilizce konuşan meslektaşları makaleyi okumadı. Guerrero, şirketin süpervizörlere testi pozitif olan birinin yakınında çalışan herkesi bilgilendirmelerini söylediğini söyledi. Hastalanan altı işçi The Post'a tesisten hiç kimsenin onları potansiyel maruziyetleri konusunda uyarmadığını veya başka kime bulaşmış olabileceklerini sorduğunu söyledi. İşçiler, söylentilere ve gerçek parçacıklara dayanarak risklerini nirengi yapmaya zorlandıklarını söylediler.

Toj sık sık "Bizi hasta edecekler ve bunu bilmiyorlar" derdi.

Postville'e en yakın sağlık kliniğinde o kadar az sayıda covid-19 testi vardı ki pek çok bölge sakini, Kenny'nin bir saatten fazla uzaklıkta çalıştığı La Crosse'deki Gundersen ana hastanesine gönderildi.

Toj, kocası Rudy Pérez'e, Agri Star'ın kendi testini yapması gerektiğini söyledi. İşçiler en azından hastalığın nerede olduğunu bilselerdi kendilerini koruyabilirlerdi.

Şirket, fabrikaya bağlı ilk enfeksiyonları onayladıktan bir aydan fazla bir süre sonra, eyaletten 20 Nisan'da işçilerini test etmesini istediğini söyledi.

Daha önce fabrika yöneticileri çalışanlara semptomları varsa evde kalmalarını söyledi. Tüm ABD çalışanlarının yaklaşık dörtte biri gibi ücretli hastalık izni olmayan Agri Star’ın düşük ücretli çalışanları için bu pek bir seçenek değildi. Bu Mart ayında kabul edilen acil durum koronavirüs yasası ücretli hastalık izni şartını içeriyor, ancak Agri Star gibi 500'den fazla çalışanı olan işletmeler için geçerli değil - işçilere karantina talimatı verilse bile.

Toj, kendisi ve kocası için altı yüz maskesi satın alarak meseleyi kendi halletti. Çift, işten eve gelir gelmez yıkanır ve hastalıkları önleyeceğini umdukları limonlu bir bardak sıcak çay içerdi.

Nisan ayının başlarında bir Cuma sabahı, bir fabrika şefi Toj, Pérez ve diğerlerine fabrikanın işe gelmeyen hahamlarının kullandığı ofisleri, banyoları ve yemek alanını temizlemeleri talimatını verdi. Toj, bitene kadar amirlerinin koruyucu ekipman kullanıp kullanmadıklarını sorduğunu söyledi.

Bir işçi, o gün kendisine bir maske verildiğini söyledi, ancak mezbahadaki işinden kaynaklanan kana o kadar batmıştı ki nefes almak için çıkarmak zorunda kaldı. Toj, kendisine hiçbir koruma verilmediğini söyledi.

Guerrero, şirketin politikasının çalışanlara günlük görevlerine göre ekipman dağıtmak olduğunu söyledi. Nereye gittiklerini anlattıkları sürece, "herkese uygun ekipman verilir," dedi. "Giymeyi seçip seçmemeleri endişe verici."

Temizlikten sonraki günlerde Toj, "Kendimi gerçekten kötü, kötü, kötü hissetmeye başladım" diye hatırladı. Guerrero, fabrikanın çalışanların semptomları bildirmesini gerektirdiğini söylese de Toj, bir vardiyayı kaçırmanın kovulmasına neden olabileceğinden endişelenerek hastalığını aşmaya çalıştı. Ama virüs hücrelerine yerleşiyor, başını buğuluyor ve yorgunluktan akın ediyordu.

Sonunda Toj nefes alamayana kadar göğsünün kasıldığını hissetti. Santralin dışına koştu, nefes nefese kaldı.

Kocasına, Korkuyorum, dedi. Ben hastaneye gidiyorum. Bende olup olmadığını bilmem gerekiyor. "

Teşhisler her ikisine de iki gün sonra geldi: pozitif.

Toj, yanında hahamın odalarını temizleyen bir arkadaşını aradı. Arkadaşına da virüs teşhisi konmuştu; kocası ateşliydi ve pozitif tahmin ediliyordu. Toj, temizlik ekibinin en az iki diğer üyesinin pozitif test yaptığını ve diğerlerinin de semptomlar gösterdiğini söyledi.

Her iki kadın da Agri Star'da virüse yakalandıklarından emin. Toj’un işi için korkudan anonimlik durumu hakkında konuşan arkadaşı, "Evimizden işe, evimizden işe başka hiçbir yere gitmedik," dedi.

Toj, kendisi ve kocası virüsle savaşırken kızlarını annesiyle birlikte yaşamaya gönderdi. Üç hafta boyunca yatalak kaldılar. Ve faturalar birikmeye devam etti: kira, bakkaliye, Toj’un göğüs röntgeni için 300 dolar. Ne satacağını düşünmeye çalışırken, yetersiz eşyalarına baktı. Onları destekleyebilecek zihinsel bir arkadaş listesinden geçti ve Agri Star'daki patronunu mali yardım istemek için aradı. Yardım hiç gelmedi.

Şirket, Toj’un talebinin kaydının olmadığını söylüyor.
Gizli numaralar

Postville'in on yedi mil kuzeyinde, Waukon ilçe merkezinde, belediye meclis üyesi John Ellingson endişeli sorularla bombardımana tutulmadan Nisan ayında evinden zar zor dışarı çıkabildi.

John, ne biliyorsun? seçmenler markette sorarlar ya da Main Street'teki S&D Café'de onun masasını geçerlerdi. "Neler oluyor?"

Onun gibi, kırsal bölgeleri için alışılmadık derecede yüksek vaka sayılarını takip ediyorlardı; ilçenin pozitiflik oranı neredeyse Manhattan'ınki kadar yüksekti. Yine de Allamakee kadar dağınık bir yerde, bu vakalar yan tarafta veya yaklaşık bir saat uzaklıkta olabilir. Ellingson, virüsün ilçede olduğunu bilmenin yeterli olmadığını söyledi - insanların nerede olduğunu bilmesi gerekiyordu.

Ancak Cumhuriyetçi meclis üyesi eyalet sağlık bakanlığından ilçenin 18 ilçesinin her birindeki enfeksiyonların bozulmasını istediğinde, eyalet bunu reddetti.

Yetkililer, diğer birçok eyaletin posta koduna göre davayı sınıflandırmasına rağmen, bunun tıbbi gizlilik yasasını ihlal edeceğini iddia etti. Eyalet, Ellingson'a kendi kasabasında kaç vaka olduğunu bile söylemedi. O ısrar edince, departman çağrılarına cevap vermeyi bıraktı.

Ellingson, valinin haber konferanslarında bildirilen rakamların "neredeyse değersiz olduğunu" söyledi. "Vatandaşları bilgilendirmekten çok politik bir gösteriydi."

Ve onun bileşenleri?

"Çok kızmışlardı," dedi Ellingson, "hükümetin bilgisi olduğunu ve vermediklerini bildikleri için."

Ellingson, apaçık bir soruya basit bir cevap gibi görünen bir şeyi ararken, bilim adamlarının pandemiyi kontrol etmenin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu söylediği şeyle karşılaştı: ciddi bir gerçek kıtlığı. Vaka sayılarının ve hastaneye yatışların toplanması ve raporlanması için birkaç ulusal standart vardır. Eski CDC direktörü Tom Frieden tarafından yönetilen salgın verilerinin gözden geçirilmesi, hiçbir devletin, hastalığı yönetmek için “15 temel gösterge” olarak gördüğü sağlık uzmanlarının yarısını bile açıklamadığını buldu.

Hükümet koronavirüs raporlama sistemini değiştirdikçe, CDC Web sayfalarından sayılar kayboldu. Haber kuruluşları, ölümlerdeki ırksal eşitsizlikler hakkında bilgi almak için dava açmak zorunda kaldı. Birçok Florida ilçesinde, yetkililer ebeveynlere çocuklarının okullarında koronavirüs vakası olup olmadığını söylemeyecek.

Iowa bir istisna değildir. Devlet, belgenin "gizli" olduğunu söyleyerek, koronavirüse yanıtını yönlendiren salgın planını serbest bırakmayı reddetti.Sağlık departmanının covid-19 kontrol paneli, sağlık çalışanları arasındaki hastaneye yatışları veya evsizler gibi toplu tesislerdeki salgınları listelemiyor. barınaklar ve hapishaneler.

Temmuz ayında eyalet denetçisi Rob Sand, Iowa’nın test sonuçlarını raporlama sisteminin "yasa dışı ve ticari olmayan uygulamalarla, verimsizliklerle ve görünüşe göre anlamsız risklerle" dolu olduğunu söyledi. Iowa’nın gizliliğini haklı çıkarmak için tıbbi mahremiyet yasalarını kullanmasını eleştirdi.

Sand, "Bu kasabada yaşıyorsanız, kelimenin tam anlamıyla sağlığınızı etkileyecek kararlar veriyorsunuz," dedi. "Ve Iowa eyaleti gibi insanlar var ve et paketleme şirketlerinden hoşlananlar, bu bilgiyi paylaşmak istemedikleri gerçeğini gizlemek için yasanın onlara ne yapmalarına izin verdiğini yanlış bir şekilde tanımlıyor."

Ellingson veri arayışına başladığında, Iowa yetkilileri Agri Star hakkında çoktan uyarılar almıştı. Haftalar önce, kimliği bilinmeyen bir işçi Iowa İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi'ni (IOSHA) aradı ve çalışanların virüs testi pozitif çıkan hahamlara maruz kaldıklarını ve bunlardan birinin "ölümcül hasta" olduğunu bildirdi. Birkaç gün sonra, Iowa Legal Aid'den bir avukat IOSHA'ya iki Agri Star çalışanının fabrikanın güvenli olmadığını söylediğini söyledi. The Post'tan kamuya açık bir kayıt talebiyle açıklanan 3 Nisan şikayetine göre, çalışanlar birlikte yakın çalışıyorlardı ve kendilerine koruyucu ekipman verilmedi.

Şikayet, "Birkaç çalışanın işe hasta gelmesi gerekiyor" dedi. "Yönetim, işçilere covid-19'un bir yalan olduğunu ve hükümet tarafından uydurulduğunu söylüyor."

IOSHA bu iddiaları araştırmak için tesisi hiç ziyaret etmedi; Salgın sırasında Iowa'daki yerinde teftişler kısıtlandı. Teşkilat bunun yerine Agri Star'dan yazılı bir yanıt istedi.

Guerrero 14 Nisan'da bir mektupta "Herkes operasyonlarımızın açık olmasının değerini anlamıyor, ancak çalışanlarımızın güvende olmasını sağlamak için önlemler aldığımızı size temin edebiliriz" dedi.

Şikayetteki tüm iddiaları reddetti ve şirketin benimsediğini söylediği tedbirlerin uzun bir listesini sundu: el yıkama eğitimleri, ev yapımı maskeler. Şikayet kapatıldı.

Guerrero, salgının ilk aylarının bir kavga olduğunu hatırladı. Hiçbir zaman böyle bir sağlık kriziyle başa çıkmadı - kimsenin yapmadığı - ve hükümet çok az yardım sağladı. Çalışma Bakanlığı ve CDC, 26 Nisan'a kadar et paketleme tesisleri için bir rehber yayınlamadı. Iowa sağlık departmanı onunla nadiren yeni vakaları izleme veya temaslarını takip etme konusunda iletişim kurdu ve Guerrero'yu kendi başına hasta işçilerden oluşan bir çizelgeyi bir araya getirmeye bıraktı. Fabrikanın dışına çıktığında, kasabanın geri kalanı hiç önlem almıyormuş gibi göründüğünü söyledi.

"Bu konuda nasıl manevra yapmamız gerektiği konusunda kimse bize gerçekten rehberlik edemedi" dedi.

İlk Postville vakalarının teşhis edilmesinden yedi haftadan daha uzun bir süre sonra ve Agri Star'ın yardım istemesinden 15 gün sonra, 5 Mayıs'a kadar, sonunda bir eyalet test grev kuvveti fabrikaya geldi. 450'den fazla işçi mevcut ve geçmiş enfeksiyonlar için test edildi.

Iowa bu olayın sonuçlarını kamuoyuna açıklamadı ve Guerrero eyaletin şirkete laboratuvar raporunu gönderirken herhangi bir yorum yapmadığını söyledi.

27 Mayıs tarihli bir basın toplantısında Halk Sağlığı Departmanı müdür yardımcısı Sarah Reisetter tarafından ifade edilen eyalet politikası, yalnızca çalışanların yüzde 10'unun pozitif çıkması halinde ve daha sonra yalnızca bir üye tarafından özellikle sorulması halinde et paketleme fabrikaları gibi işyerlerindeki salgınları ifşa etmektir. medya. (Üç kişi pozitif test yaptığında bir huzurevinde salgın olduğu kabul edilir.) Eyalet, The Post’un Agri Star’ın vaka verilerine ilişkin taleplerini reddetti.

Iowa sağlık departmanının eski bir sözcüsü olan Polly Carver-Kimm, Postville gibi kasabalar için "Onlar hakkında hiçbir bilgi vermedik," dedi.

Gizliliğin devletin yazılı olmayan kuralı olduğunu söyledi. Carver-Kimm, valinin iletişim müdürünün onayı olmadan basınla konuşmasına izin vermeyeceğini söyledi. İşini yaptığı için kendisine misilleme yapıldığına inanıyor: muhabirlerle konuşmak ve covid-19 hakkında hayati bilgiler yayınlamak.

Carver-Kimm, görevde 13 yıl geçirdikten sonra Temmuz ayında istifa etti. Bu ay Iowa aleyhine haksız bir fesih davası açtı ve daha fazla covid-19 verilerini halka açık hale getirmeye zorladıktan sonra ayrılması için baskı yapıldığını söyledi.

Reynolds iletişim direktörü Pat Garrett, eyaletin verdiği yanıtla ilgili ayrıntılı bir soru listesini yanıtlamayı reddetti. Bunun yerine kısa bir açıklama yaptı ve “Iowa eyaleti, Iowa'daki tüm et işleme tesislerine test yaptırmak için çalıştı. İş gücünün yüzde 10'unun pozitif çıkması durumunda et paketleme tesislerinde düzenli olarak salgın rapor ettik. "

Bir aydan fazla süren çabanın ardından, Ellingson nihayet 12 Mayıs itibariyle Posta koduna göre ayrılmış vaka numaralarını elde etti: Postville, Allamakee’nin 97 covid-19 enfeksiyonundan 87'sine sahipti.

Waukon'da üç tane vardı.

Meclis üyesi sayıları Facebook'ta yayınladı ve kurucu üyelerine bunları birkaç günde bir güncellemeyi planladığını söyledi. Ancak daha sonra, verileri paylaşan ilçe çalışanlarına, tıbbi gizlilik yasalarını ihlal ettikleri için para cezasına çarptırılabilecekleri, kovulabilecekleri ve hatta hapse atılabileceklerinin söylendiğini öğrendi.

Ellingson veri için bağırmayı bıraktı. Postville'deki vaka sayısı o zamandan beri açıklanmadı.
Davayı kırmak

Toj ve Pérez, koronavirüsle savaşmak için üç hafta geçirdiler. Görünüşe göre en büyük kızları da hastalığa yakalandı: 14 yaşındaki kız, tat alma duyusunu birkaç gün kaybetti.

Daha da korkutucu olan, Toj’un annesinin hastalanmasıydı. Bir tüpten oksijen soluyarak hastanede altı gün geçirdi. Toj, iyileştiğini, çünkü Tanrı'nın onu koruduğunu söyledi. Tüm bu zaman boyunca, hepsini koruyan tek Tanrı'ydı.

Toj, Nisan ayı sonlarında ilk kez fabrikaya geri döndü ve değişmiş bir Agri Star ile karşılaştı. Binanın her yerinde afişler el yıkamanın önemini ilan etti. İnsanların sosyal mesafelerini korumalarına yardımcı olmak için zemine yeni iş istasyonları işaretlendi. Her çalışana ev yapımı bir maske verildi.

Şimdi maskelere mi ihtiyacımız var? Toj öfkeyle sordu. “Altı fit mesafe - ne için? Herkes zaten enfekte çünkü hastalanan çok sayıda insan vardı ve onlar bunu fark etmediler bile. "

Ama Kenny yaptı. La Crosse'deki ofisinde bir mantar panosuna iliştirilmiş bölgedeki koronavirüs salgınının geniş bir tablosunu tuttu. Küçük renkli noktalar, genomuna sahip olduğu durumları temsil ediyordu. İnce çizgiler onları paylaştıkları mutasyonlara göre birbirine bağladı.

Postville kümesine bakıldığında - üç farklı mutasyonla birbirine bağlanmış iki düzineden fazla sarı nokta - ne olduğu ona açıktı. Alt tür, tek bir vakayla başladı. Ancak et işleme tesisinin kalabalık koşullarında patladı.

Kenny, bölgedeki koronavirüs salgınının geniş bir tablosunu La Crosse'daki ofisinde bir mantar panoya sabitledi. Et işleme tesisinin kalabalık koşullarında Postville alt türünün patladığını söyledi.

Kenny, MedRxiv web sitesinde bilim adamlarının hakemli bir dergide henüz yayınlanmamış olan "ön baskı" araştırmalarını yayınladıkları bir çalışmada, "Tek bir viral tanıtım tesis içinde sınırsız yayılmaya yol açtı" diye yazdı. Araştırmasının, "büyük bir orta batı bölgesindeki et paketleme merkez üssünden bu hastalığın yaygın şekilde yayılmasından kaynaklanan ikincil hasarı" gösterdiğini söyledi.

Kenny, birden fazla kanıtın Agri Star'ı bu salgının merkez üssüne koyduğunu söyledi. Postville’in çeşitli topluluklarından hastaların - farklı yerlerde yaşamalarına, alışverişe ve ibadete rağmen - aynı alt suşla enfekte olması, hastalığı paylaştıkları tek ortamda kaptıklarını gösteriyor: bitki.

Ayrıca Kenny'nin, Postville alt türünün "genetik olarak açıkça farklı" varyantlarına sahip bir karı koca bulması da önemliydi. Genellikle çiftler birbirlerine bulaşırlar, bu yüzden virüsün aynı versiyonlarını taşırlar. Ancak bu ikisi enfeksiyonlarını ayrı ayrı kapmışlardı - büyük olasılıkla her ikisinin de çalıştığı fabrikada.

Kenny, "Bitkinin kendisinin yayılma için önemli bir bağlantı noktası olduğu sonucundan kaçınmak için bir çok zihinsel çemberden atlanması gerektiğini düşünüyorum," dedi.

Kenny’nin sonuçları meslektaş incelemesinden geçmediğinden, The Post yedi bağımsız araştırmacıdan bulgularını değerlendirmelerini istedi. Hepsi, Kenny'nin birbiriyle yakından ilgili vakalardan oluşan bir kümeye dair kanıt bulduğu konusunda hemfikir, ancak bazıları daha geniş ve daha temsili örneklemenin sonuçlarını güçlendireceği konusunda uyardı.

Ayrıca bir kilit noktaya değindiler: Kenny, Agri Star'da çalışan veya ona bağlı kişilerde genetik olarak bağlantılı bir virüs zinciri bulmuş olsa da, onun gibi bir analiz, virüsün bitkiye nasıl girdiğini veya bireylerin tam olarak nasıl enfekte olduğunu kesin olarak gösteremez. . Bu ayrıntılar asla bilinmeyebilir.

Boston'daki Broad Enstitüsünde bir virolog olan Bronwyn MacInnis, yine de genetik olarak bağlantılı vakaların patlamasının, bilim insanlarının işçilerin tanımladığı koşullardan bekleyeceği şey olduğunu söyledi.

Zika, sıtma ve şimdi de koronavirüs salgınları sırasında genomik epidemiyoloji araştırmaları üzerinde çalışan MacInnis, covid-19 vakalarının büyük çoğunluğunun, büyük grupların kapalı alanlarda toplandığı "süper yayıcı" durumlardan kaynaklandığının düşünüldüğünü belirtti. . Kenny'nin verileri, "bu durumda durumun böyle olduğunu göster" dedi.

Hükümetin yanıtına yardım edebileceğini uman Kenny, sonuçlarını Allamakee County yetkilileri de dahil olmak üzere yerel sağlık departmanlarından oluşan bir koalisyona götürdü. Diğer ülkelerde, genomik epidemiyoloji, bulaşma zincirlerinin belirlenmesine yardımcı oldu, böylece yetkililer koronavirüsün yayılmasını durdurabildi.

Ancak çok az ABD sağlık bakanlığı son teknoloji araçtan tam olarak yararlandı. Kenny'nin bildiği kadarıyla, Allamakee County'den veya Iowa eyaletinden hiç kimse genetik kanıtlarına göre hareket etmedi.

Ve virüs yayılmaya devam etti. Kenny, üç eyaletteki 15 şehirden hastalardaki Postville alt türünü tanımladı. Bu Temmuz'da Ekvador'daki araştırmacılar tarafından bir vaka tespit edildi. Kenny'ye göre, alt suşla enfekte olan en az bir kişi öldü.

Genetik bilgiler, ilk olarak Iowa, Postville'de bulunan bir koronavirüs varyantının çevre ilçelere yayıldığını gösteriyor.

Washington Post, hem Agri Star hem de Iowa'nın birçok fabrika çalışanının hastalandığını bildiğini buldu. Mayıs ayında 463 işçinin grev kuvveti testi, geçmiş enfeksiyonun kanıtı olan 12 aktif covid-19 vakası ve antikorlu en az 106 kişi buldu. Agri Star, Iowa'nın ilçenin vaka toplamları arasında rapor etmediği 49 pozitif antikor testi için laboratuvar sonuçlarını aldı.

Johns Hopkins Üniversitesi'nde seroloji testleri konusunda uzman olan bir immünolog olan Gigi Gronvall, "Antikor pozitif olan pek çok insan bu" dedi. Rakamlar "bir salgın yaşadıklarını ve bir süre devam ettiğini" öne sürüyor.

Eyaletin neden tüm pozitif antikor testlerini rapor etmediği açık değil. Ancak Agri Star çalışanlarının en az yüzde 20'si ve yüzde 29'u koronavirüse Mart ortası ile Mayıs başı arasında yakalandı. Guerrero'nun onayladığı bu rakamlar, CDC'nin bir salgın için önerilen tanımını - iki veya daha fazla bağlantılı hastalık vakası - açıkça aşıyor ve muhtemelen Iowa'nın yüzde 10 eşiğini karşılıyor.

Sağlık uzmanları ve işçi savunucuları, okullarda grip salgınlarını izlemek için eski bir politikadan uyarlanan Iowa'nın ölçütünü eleştirdiler.

Iowa Eyalet Üniversitesi'nde sosyoloji profesörü olan Jan Flora, Covid-19'un gripten çok daha bulaşıcı ve öldürücü olduğunu söyledi. "Aynı eşiği kullanmak, devletin ve et paketleme fabrikasının at kaçtıktan sonra her zaman ahır kapısını kapatmaya çalışacağı anlamına gelir."

Iowa Halk Sağlığı Departmanı, The Post'un Agri Star'ın vaka numaralarını talep etmesini reddederken, yalnızca "aktif viral enfeksiyon" vakalarında işyerleri hakkında bilgi yayınladığını söyledi. Başka bir deyişle, devletin çalışanları test etmesi çok uzun sürdüğü için salgın çoktan geçmişti - bu yüzden Iowa, salgının gerçekleştiğini asla kabul etmek zorunda kalmadı.

Allamakee County'deki vakalar yavaş yavaş ilerliyor. 100.000 kişi başına 27 yeni günlük vaka ile Iowa, ülkedeki en yüksek enfeksiyon oranlarından birine sahip.

Aynı zamanda ülkenin en gevşek koronavirüs kısıtlamalarına da sahip. Reynolds, Beyaz Saray görev gücünün eyalet çapında bir maske yetkisi yayınlama önerisini reddetti. Altı ilçenin tümünde barlar açık kalır ve devlet okullarının derslerinin en az yarısını şahsen yapması gerekir. Eyalet okul salgınlarını rapor etmediği için, bir Ames çifti eyaletin eğitim sistemindeki vakaları izleme görevini üstlendi; 24 Eylül itibariyle 473 enfekte öğrenci ve 246 hasta bulmuşlardır.

Postville'deki pek çok insan, iktidardaki kimse aksini söylemediği için tehlikenin bittiğini düşünüyor. Küçük kasabanın sokaklarında maskeler nadirdir. Toj ve Pérez, el sıkıştıkları, ilahiler paylaştıkları ve yüzleri açık bir şekilde şarkı söyledikleri vitrin kiliselerine döndüler.

"Üzücü," dedi Kenny. Genomda bulduğu şey sadece bölgedeki koronavirüsün bulaşma geçmişi değildi. Salgının o ilk aylarında insanlığın başarısızlıklarının, yapılan hataların, kaçırılan uyarıların ve saklanan bilgilerin bir kaydıydı. Neyin yanlış gittiğini ortaya çıkarırken, işleri doğru yapmak için bir rehber sundu.

"Ama hatalarımızdan ders almıyoruz," dedi Kenny. "Ve kesinlikle bilimden öğrenmiyoruz."

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hastaneler Neden Covid-19 Cerrahisi ile Başa Çıkamıyor: Çünkü Kör Uçuyorlar

El Centro Bölgesel Tıp Merkezi, Mayıs ayında kritik hastalıkları gönderecek hiçbir yeri olmayan düzinelerce Covid-19 hastasıyla doluydu. Kaliforniya, Imperial County'deki diğer tek hastane de batıktı.

İcra Kurulu Başkanı Adolphe Edward, eyaletin acil sağlık hizmetleri müdürünü arayarak müdahale etmesini istedi. Lütfen, lütfen bize yardım edin, diye yalvardı.

El Centro'daki doktorlar ve hemşireler, diğer hastanelerdeki açıklıkları körü körüne arayarak metin mesajlarını değiştirdiler ve telefon görüşmeleri yaptılar.

Acil serviste koronavirüs hastası Jose Manuel Abundis Gomez bekledi. Birinci basamak doktoru Alidad Zadeh, 71 yaşındaki emekli eyalet yöneticisi için yataklı başka bir hastane bulmanın 20 saat sürdüğünü söyledi.

Bay Abundis nihayet transfer edildiğinde, oksijen seviyesi düşmüştü. Daha sonra öldü.

Bir pandemi sırasında hastaneler ve yerel, eyalet ve federal kurumlar acil durumlara hızlı bir şekilde yanıt vermek için bir dizi gerçek zamanlı ölçütlere güvenir. Hastanelerin daha fazla hemşireye ihtiyaç duyup duymadığını ve mevcut vantilatör ve diğer kritik malzemelerin sayısını bilmeleri gerekir. Böylelikle hastalar hızla nakledilebilir ve ilaç en çok ihtiyacı olanlara dağıtılabilir.

ABD, son 15 yılda bir kriz anında bu tür bilgileri paylaşacak bir sistem kurmaya çalıştı ve başarısız oldu. Pandemi başladığında buna benzer hiçbir şey yoktu. Sektör ve hükümet yetkilileriyle yapılan görüşmelerin yanı sıra binlerce dahili belge ve e-postaya göre, verilere sınırlı ve tutarsız erişim, salgın sırasında hastane bakımı sağlamanın önünde büyük bir engel olmuştur.

Koronavirüsün ortaya çıkmasından haftalar sonra, yönetim yetkilileri bir çözüm üretmeye başladı. Röportajlar ve belgeler, hatalarla dolu ve rakip kurumun sorunu çözmeye yönelik girişimleri tarafından yavaşlatıldığını gösteriyor. Bugün, bazı ABD şehirleri daha fazla vakaya hazırlanırken, hastanelerde neler olup bittiğini kapsamlı bir şekilde izlemenin uygun bir yolu hala yok.

Eski bir ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı acil sağlık planlama yetkilisi olan Gregg Margolis, "Belirli bir sağlık sisteminin dışında görünürlük ne kadar az olduğu çoğu insan için şaşırtıcıdır" dedi. "Bu tür şeyler her gerçekleştiğinde herkes elini yukarı kaldırıyor ve" Bunların birlikte daha yakın çalışmadığına inanamıyorum "diyor."

El Centro gibi hastanelerde veri boşlukları, hastaların tedavi için başka bir tesise hızlı bir şekilde taşınamayacağı anlamına geliyordu. Mayıs ve Ağustos ayları arasında, hastane, ilçe ve Kaliforniya eyalet yöneticileri, yaklaşık 500 hastayı Imperial County dışındaki yaklaşık 90 hastaneye nakletmek için çabaladılar. Bazıları 600 mil kadar uzağa taşındı.

Kuzey Carolina'da hastaneler, ciddi Covid semptomlarına yardımcı olduğu gösterilen birkaç taneden biri olan remdesivir ilacının çok önemli sevkiyatından mahrum bırakıldı. Federal hükümet, gönderileri yönetmekten sorumludur ve eyaletin ne kadar alacağına karar vermek için hatalı verilere güvenir.

"İlk düşüncem bunun nasıl olabileceğiydi?" Kuzey Carolina sağlık görevlisi Amanda Moore, eyaletin bir sevkiyattan kesildiğini öğrendikten sonra dedi. "İkinci düşüncem, bir sonraki tahsisatı nasıl yapacağımızdı?"

Milletvekilleri ve federal yetkililer, acil durumlarda en güncel hastane verilerinin gerekli olacağı konusunda yıllardır uyardılar. Bu teknoloji için 100 milyon dolardan fazlası mevzuatta belirtilmiş, ancak hiçbir zaman resmi olarak tahsis edilmemiştir. Eski federal sağlık yetkilileri ve diğer uzmanlar, hastanelerin ve tıbbi kayıt yazılımı şirketlerinin verileri bildirme direncinin sorunu daha da kötüleştirdiğini söylüyor.

Bir HHS sözcüsü, Trump yönetiminin uygulamaya koyduğu veri raporlama sistemini kapsamlı ve benzeri görülmemiş olarak savundu ve hükümetin "bu sistemi tamamen otomatik hale getirerek daha da ileri gitmeye hazır olduğunu" söyledi.

Pandemi vurulduğunda, hükümet yetkilileri, ventilatör envanterinde tutulan yatak sayısı ve Covid-19 kabulleri de dahil olmak üzere hastane verilerini izlemek için derme çatma bir sistem kurmak için yarıştı. Başından beri, HHS tarafından denetlenen birbiriyle yarışan çabalar vardı.

Bir HHS ajansı olan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Covid-19 sorularını mevcut bir hastane-hastalık sürveyans sistemine eklemek için hızla harekete geçti. Ulusal Sağlık Güvenliği Ağı olarak bilinen CDC sistemi, yaklaşık 6.000 hastane tarafından enfeksiyon verilerini rutin olarak ajansa bildirmek için kullanıldı.

Veri toplama üzerinde çalışan bir HHS yetkilisi olan Robert Shankman, belgelere göre, 24 Mart'ta Beyaz Saray'a e-posta göndererek, kurulu CDC sisteminin "kendi anketimizi kaldırıp sıfırdan bir raporlama sistemi başlatmaktan" daha yüksek bir başarı oranına sahip olacağını söyledi. The Journal tarafından görüntülendi. Hastanelerin CDC raporlama sistemini birkaç gün içinde kullanmaya başlayabileceğini de sözlerine ekledi.

HHS yine de başka bir hastane veri raporlama sistemi prototipiyle ilerledi ve bir özel sektör şirketi olan TeleTracking Technologies Inc. ile sözleşme imzaladı. HHS, hastanelerin yeni inşa edilen seçeneği Nisan ayında kullanabileceğini duyurdu.

Bay Shankman, HHS'ye bir talepte bulundu. Bir HHS sözcüsü, uzun vadeli bir çözüm değil, “pandemik tepkiye acil ihtiyaç için neyin hızlı bir çözüm olabileceği konusunda bir fikir verdiğini” söyledi.

Sözcü, iki sistemin birbirini tamamlayıcı olması ve rekabet etmemesi gerektiğini söyledi. Hastaneler TeleTracking ve CDC raporlama seçenekleri arasında seçim yapabilirler.

Sektör yetkilileri, her ikisinin de hantal olduğunu söylüyor. Her gün, hastane personeli müdahale için gereken verileri araştırır - birden fazla yazılım sistemini içerebilen çalışma, tıbbi kayıtlarda ayıklama veya hastaları fiziksel olarak saymak için hastane birimlerinde yürüyüş.

Bazı hastaneler ayaklandı. Raporlamaya aşina olan yetkililer, bazı küçük hastanelerin rapor verecek yeterli personeli olmadığı için hafta sonlarını atladığını söyledi. Diğerleri haftalarca aynı numaralar gönderdiler.

Haziran ayı sonlarında, Beyaz Saray koronavirüs koordinatörü Deborah Birx, Güney ve Batı'da Covid-19 vakaları artarken bir çağrı üzerine sağlık sektörü yöneticilerini uyardı.

Çağrıya aşina olan kişilere göre, küresel AIDS koordinasyonunun eski bir elçisi olan Dr. Birx, Afrika'daki HIV kliniklerinden veri almanın ABD'deki hastane verilerinden daha kolay olduğunu söyledi. Dr. Birx, bir sözcü aracılığıyla yorum yapmayı reddetti.

Çağrıya katılan endüstri yöneticileri, hastanelerin geniş çapta bildirimde bulunmadığına şaşırdılar ve suçluların izini sürmek için gönüllü oldular. Yönetim bir liste verdi.

Hatalarla doluydu. Üzerindeki birçok hastane, hükümet kayıtlarında eksik olan verileri düzgün bir şekilde sunmuştu. Diğerleri kapatıldı.

Örtüşen veri giriş sistemleri nedeniyle, federal yetkililer Temmuz ayında yapılan bir telefon görüşmesinde hastane temsilcilerine, yinelenen yanıtları ayıklamak için algoritmalar oluşturduklarını söylediler, ancak bunların aynı zamanda bazı doğru bilgileri de atladıklarını söyledi.

Bir HHS sözcüsü, ham verilerin üzerine yazılmadığını, bunun yerine hatalı bir şekilde yayınlandığını söyledi.

HHS, her eyalete ne kadar geri ödeme yapılacağına karar vermek için hastane verilerine güveniyordu. Arz sıkışıktı.

Kuzey Carolina, remdesivir sevkiyatlarını Mayıs ve Haziran aylarında aldı. Ardından, hastaneye kaldırılan koronavirüs hastaları ilk kez 1.000'in üzerine çıktığında, eyaletteki 112 hastane, Kuzey Carolina'nın bir sevkiyatın dışında bırakıldığını öğrendi.

Kuzey Carolina Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi halk sağlığı bölümünün eczacı Bayan Moore, hastanelerin remdesivir kullanımı ve envanteri konusunda eyalete bilgi raporunu vererek, kalan sarf malzemelerinin ne kadar dayanacağını çabucak hesaplamaya başladığını söyledi.

Eyalet hastanelerini uyardı. Bir e-postada, "Hastaneler tarafından bildirilen düşük COVID hastalarından kaynaklandığı söylendi," diye yazdı.

Devlet hastaneleri, acil olarak ihtiyaç duyulan arzı azalan bir yere taşıdı ve tükenmeye hazırlandı. Bayan Moore, kalan dozlarla bir hastane sistemine ulaştı ve başka yerlerdeki kıtlığı önlemek için ona el koydu.

Daha sonraki bir eyalet denetimi, eyalet hastaneleri HHS'ye rapor veriyor olsa da, Kuzey Carolina hastane verilerinin federal toplamlardan eksik olduğunu buldu.

Bir HHS sözcüsü, ajansın düzenli olarak eyaletlerden gelen düzeltmeleri gözden geçirdiğini ve Kuzey Carolina'nın ilacın "sabit" sevkiyatlarını aldığını söyledi.

Kamuoyu önünde, idare rapor vermedikleri için hastaneleri suçladı.

Dr. Birx ve HHS Sekreteri Alex Azar tarafından Temmuz ayında valilere gönderilen bir mektup, "Aldığımız veriler her zaman tam veya etkili olacak kadar zamanında değil" dedi.

Mektup, federal raporlamada ani bir değişiklik yapılacağını duyurdu. Devlet hastaneler adına sunulmadığı sürece, hastaneler tarafından gönderilen tüm verilerin TeleTracking aracılığıyla yapılması gerektiği belirtildi. CDC, 15 Temmuz'dan itibaren verileri kabul etmeyi bırakacaktı. Halihazırda TeleTracking'e bildirimde bulunmayan hastanelerin geçiş yapmak için günleri vardı. Hepsi yapmadı.

Halk sağlığı ve endüstri uzmanları, federal hareketin tepkiyi tehlikeye attığını ve daha fazla hata riski yarattığını söyledi. Dr. Birx, Ağustos ayında hastane yöneticilerine, sistemi CDC'ye geri taşıma planları olduğunu söyledi.

Journal tarafından görüntülenen bir rapora göre, CDC bu ayın başlarında bir dahili raporda, sistemlerin değişmesinden bu yana hastane verilerinde bir dizi hata buldu. Bir hastane 15.000 yatak bildirdi. Bir diğeri, negatif yatak sayısı olduğunu söyledi.

Bir HHS sözcüsü, ajansın genellikle hataları önceden filtrelemeden topladığını ve ardından yanlış bilgileri çözmek için çalıştığını söyledi.

HHS ilk olarak Biyoterörizm Hastanesi Hazırlık Programı kapsamında ülke çapında bir yatak izleme sistemi keşfetmeye başladı. Program, hastanelerin büyük ölçekli afetler için yetersiz hazırlıklarını ortaya çıkaran 2001 terör saldırılarından sonra Kongre tarafından oluşturuldu.

Eyaletlerden ve büyük metropol alanlarından hastanelere para aktaran programın bir kısmı, HAvBED veya Acil Durumlar ve Afetler için Hastanede Kullanılabilir Yataklar adlı bir hastane veri raporlama sistemiydi.

Mevcut personel ve vantilatör tedariği ile açık yataklar hakkında gerekli bilgileri topladı. Teknoloji, hastanelerin dosya yüklemesine veya çevrimiçi bir form doldurmasına izin verdi.

Yine de Colorado'daki Denver Health'in yaratıcıları bir kusur konusunda uyardı. HAvBED geliştiricileri bir raporda, hastaları transfer etmenin "saniyede bir sorun olduğunu" söyledi. "Verilerin günde bir kez girilmesi yeterli değil."

HHS, 2009 H1N1 sırasında veya domuz gribi salgını sırasında hastanelerden ajansa ve eyaletlere veri akışı sağlamak için sistemi ülke çapında kullandı. Veriler, federal yanıtı bilgilendirmek için HHS'ye çok geç ulaştı. Eski bir federal yetkiliye göre, yetkililer günlük haberciliği bıraktı ve bunun yerine hastanelerden ortaya çıkan sıcak noktaları tespit etmeleri için haftalık güncellemeler talep etti. Bölgesel koordinatörler daha sonra herhangi bir federal yardıma ihtiyaç olup olmadığını görmek için hastaneleri arayacaktı.

Domuz gribinin yayılmasına rağmen, yetkililer HAvBED'i kullanmayı bıraktı.

HHS daha sonra HAvBED ile ilgili endişelerini dile getirdi ve 2012 tarihli bir incelemede verilerdeki boşluğun "özellikle yatan hasta hastane bakımı için dikkate değer" olduğunu söyledi. HHS, 2016 yılında programı resmi olarak rafa kaldırdı.

HHS hastane hazırlık programının eski bir yöneticisi olan Lauren Knieser, "İşe yaramadığına dair yaygın bir fikir birliği vardı" dedi.

Sorun, değiştirecek hiçbir şeyleri olmamasıydı.

Pandemi sırasında hastaneler, eyaletler ve acil durum yönetimi kurumları doğaçlama yapmak zorunda kaldı.

Teksas'ta, Houston bölgesindeki hastaneler, komşu rakip hastanelerde kaç yatak olduğunu göremiyor. Bunun yerine bu bilgiler, afetlerde topluluklara yardım etmekle görevli bölgesel bir konseye günde bir kez rapor ediliyor.

Houston’daki Harris Sağlık Sisteminin transfer başkanı Charlie McMurray-Horton, Temmuz ayı başlarında koronavirüs vakaları artarken, şehrin yerel afet konseyinden yardım istedi. Açık bir yatak olduğunu öğrendiğinde, çoğu zaman gitmişti, dedi.

Houston-bölge konseyi tarafından Temmuz ayında yedi gün boyunca anket yapılan hastanelerde, başka bir yerde yatağa ihtiyacı olan ortalama 190 hasta vardı ve düzinelerce yoğun bakım açılışını bekliyordu.

Arizona daha başarılı oldu. Yetkililer, Mart ayında otomatik ve sürekli güncellenen bir yatak görünümü için diğer mevcut veri sistemlerine bağlanan eyalet çapında bir "dalgalanma hattı" kurmaya başladı.

Eyalete göre, Ağustos ayı sonlarına kadar, sistem yaklaşık 2.400 hastayı diğer hastanelere transfer etti ve medyan nakil yalnızca 87 dakika sürdü.

California'da, doktorlar, vaka yöneticileri ve hemşireler, yakındaki en iyi açılış için genellikle telefonla bir iletişim ağı üzerinde çalışırlar. Kaliforniya, San Diego'daki Sharp HealthCare'in hemşirelik bilgi sorumlusu Janet Hanley, "Zaman içinde kurduğumuz ilişkiler," dedi.

Imperial County'deki hasta artışı Mayıs ayında başladı ve ilçenin iki hastanesini hızla batırdı. Topluluktaki koronavirüs yayılıyordu ve hasta ABD vatandaşları tıbbi bakım için sınırı geçiyordu.

El Centro İcra Kurulu Başkanı Dr. Edward, 12 Mayıs'ta eyalet hükümeti yetkililerinin tıbbi personeli sevk etme teklifine cevaben "Her yerden tüm insan gücü desteğini kabul edin," diye yazdı.

San Diego ve Riverside'daki ilçe acil durum görevlileri, Imperial County'den yerel hastanelere gelen Covid-19 hastalarının akınına şahit oldu ve transferleri tam olarak görebilmediler.

San Diego’nun baş sağlık görevlisi Nick Yphantides, diğer verilerle çelişen bir ulaşım raporunu incelerken, ilçe ve eyalet yetkililerine şunları yazdı: "Yapmam gerekip gerekmediğinden emin değilim. Gülmek b. Ağla c. go one f bomba dantel e-posta tirade d. Pes etmek. Yardım?"

California’nın hastane derneği yöneticilere hangi tesislerin açık yatakları olduğunu soran bir dilekçe gönderdi. Dernek başkanı Carmela Coyle, "Eyalet, bu COVID hastalarından sadece birini muhtaç durumda bırakmak için ortalama 40 telefon görüşmesi yapıyor" diye yazdı.

Kaliforniya acil durum görevlileri de açıklıklar için hastaneleri yerinde incelemeye başladı. Bu çaba emek yoğun ve güvenilmezdi. Journal tarafından görüntülenen e-postalara göre, hastaları alabileceklerini söyleyen hastaneler bile daha sonra başarısız görünüyor ve bir talep aldıklarının farkında değil.

Hastanelerin seçimine aktif olarak katılan bir eyalet yetkilisi olan Brad Gates, Los Angeles ve Kuzey Kaliforniya'nın bazı bölgelerinde hastanelerden hiçbir yanıt almadıktan sonra 15 Haziran'da ilçe ve eyalet yetkililerine e-posta gönderdi.

19'u kritik bakımda olmak üzere 23 hasta transfer edilmeyi bekliyordu, diye yazdı. "Bu, acil müdahale gerektiren acil bir konu !!"

Dört güne kadar süren beklemelerle, bazı hastalar, onları gören tıp uzmanlarına göre, zayıf kontrol edilen ventilatörlerden hasarlı akciğerlerle ve septik şoku izlemek veya kritik ilaç vermek için katetersiz olarak varış noktalarına ulaştı. Bazıları Sacramento ve San Francisco'ya kadar seyahat etti.

El Centro'nun acil servisini yöneten Andrew LaFree, "'Körfez Bölgesi'nin güneyinde açık bir yoğun bakım yatağı nasıl olmaz?' Diye düşünüyorsunuz.

2006 yılında Kongre, HHS'ye, felaketle sonuçlanan bir bulaşıcı hastalık salgını durumunda hastanelerden ve diğer kaynaklardan bilgi paylaşacak neredeyse gerçek zamanlı bir elektronik ağ kurma talimatı veren bir yasayı kabul etti. Talep, sonraki yasalarda iki kez yinelenmiştir.

Devlet Sorumluluk Ofisi, 2010 ve 2017'de iki kez - HHS'nin çok az ilerleme kaydettiğini tespit etti.

2013 yeniden yetkilendirmesinde Kongre, yılda 138 milyon dolardan fazlasının bu çabaya gidebileceğini söyledi ve bunu 2019'da 160 milyon doların üzerine çıkardı. Eski federal yetkililer, bu paraya asla el konulmadığını söyledi.

Diğer bir engel ise hastanelerin ve yazılım şirketlerinin elektronik tıbbi kayıtlara karşı direnmesiydi. Hastaneler genellikle yatak verilerini mülkiyete alır.

"Hiç kimse rekabet avantajını bozacağını düşündüğü bilgileri paylaşmak istemiyor," dedi önceki yönetim altında HHS Hazırlık ve Yanıt Sekreter Yardımcısı eski başkanı Nicole Lurie. ASPR, sağlık hizmetlerinde afet müdahalesini denetler.

Bayan Lurie, büyük tıbbi kayıt şirketlerinin verilerini birkaç yıl önce devredip çeviremeyeceğini araştırdığını, ancak şirketlerin hastanelerle anlaşmalarının onlara izin vermeyeceğini söyleyerek reddettiğini söyledi.

Bu engellerin aşılması mümkün olsa da, Dr. Lurie, yönetim değişikliğinden önce zamanının tükendiğini söyledi.

2017'de yeni sağlık kurumu yetkilileri Trump yönetimine geldiklerinde, ağır bir kasırga sezonuyla vuruldular ve raporlama sistemlerinin yetersiz olduğunu çabucak anladılar.

Maria Kasırgası'nın Porto Riko'yu vurmasından bir hafta sonra yetkililer, eski yetkililere göre büyük ölçüde yatak kapasitesi ile ilgili statik verilerin bulunduğu bir gösterge panosuna güvendiler.

Federal hastane hazırlık programındaki yetkililer eyaletleri araştırmaya ve onlardan yatak kapasitesi ve hastane personeli gibi verileri doğrulamalarını istemeye başladı.

Buldukları şey onları endişelendirdi: Anket bilgisine sahip insanlara göre, pek çok eyalet bu bilgiye sahip değildi veya bunları kullanılabilir bir biçimde federal hükümete iletemedi.

HHS, gerçek zamanlı hastane verilerini toplayabilecek şirketlerden teklifler almaya Ağustos 2019'a kadar değildi. HHS, salgın olaydan önce bir tane finanse etmemişti.

Jose Abundis, Vietnam Savaşı sırasında ABD Donanması'nda görev yaptı. Oğlu II. Jose Abundis, kariyerini daha sonra Kaliforniya istihdam departmanında çalışarak geçirdi ve emekli olmadan önce gazilerle federal iş bulmalarına yardımcı olmak için çalıştığını söyledi.

"Hepimiz onu sevdik," dedi genç Bay Abundis.

Mayıs ayında El Centro'ya vardığında, yaşlı Bay Abundis çoktan nefes almakta zorlanıyordu. Doktoru Dr. Zadeh, YBÜ yataklarının bulunmadığını ve ventilatörlerin bulunmadığını söyledi.

Bir transfer için bekleme süresi arttıkça, Bay Abundis'in oksijen seviyeleri azaldı, kafası karıştı ve huzursuz oldu.

Dr. Zadeh, "Oldukça çabuk kötüleşiyordu" dedi.

Jose Abundis, Bay Abundis'in oğulları Jose ve Carlos Abundis, ne zaman taşınacağını öğrenmek için gecenin bir yarısı aradıklarını söyledi. Hastanenin "bir doktorun onu almasını beklediği" söylendi.

Bay Abundis, Imperial County'den San Diego yakınlarındaki Paradise Valley Hastanesine transfer edildikten sonra, koronavirüs de olan karısı, kendi semptomlarının kötüleştiğini gördü.

Bu sefer çiftin oğulları işi şansa bırakmadı. Carlos tam koruyucu giysiler giydi ve evinden 120 km daha uzaktaki annesi Martha Abundis'i UC San Diego Health'in ana hastanesine götürdü.

21 Mayıs'ta Jose Abundis II, Paradise Valley'deki bir doktordan telefon aldı. Babası ölmüştü.

Annesinin bakımı daha sorunsuz gidiyor gibiydi, dedi. Entübe edildi, ancak hayatta kaldı ve çoğunlukla iyileşti.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, kendisinin ve eşinin koronavirüs testi pozitif çıktığını söyledi

Başkan Trump ve eşi Melania, 205.000'den fazla Amerikalıyı öldüren ve milyonlarca insanı hasta eden bir pandemiyi sık sık oynadığı ayların ardından Cuma günü erken saatlerde koronavirüse yakalandıklarını duyurdu.

BB19D57o.img?h=738&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

74 yaşındaki Trump'a, bu hafta Air Force One ve Marine One'da onunla birlikte seyahat eden üst düzey bir Trump yardımcısı olan Hope Hicks'in Perşembe sabahı pozitif test ettiği bilinmesinden saatler sonra teşhis kondu.

Başkan, "Bu gece @FLOTUS ve ben COVID-19 için pozitif test yaptık," diye tweet attı başkan, saat 01.00'den hemen önce, "Karantina ve kurtarma sürecimize hemen başlayacağız. Bunu BİRLİKTE atlatacağız! "

Başkanın doktoru Sean P. Conley, birkaç dakika sonra Trump ve eşinin "şu anda iyi olduklarını ve iyileşme sürecinde Beyaz Saray'da evde kalmayı planladıklarını" yazdı.

Cumhurbaşkanının, Cuma günü yaşlı vatandaşlarla koronavirüs hakkında bir telefon görüşmesi de dahil olmak üzere, konuttan resmi ve siyasi etkinlikler düzenlemesi bekleniyor.

Teşhis ülke liderliği için bir sarsıntı ve Cuma günü erken saatlerde bazı danışmanlar, cumhurbaşkanının durumu kötüye giderse hükümetin devamlılığını tartıştı. Başkan yardımcısının enfekte olduğu bilinmiyordu.

Trump'ın sabah erken duyurusu, ilk aile için olağanüstü bir dönüş oldu, Seçim Günü'nden bir aydan biraz daha uzun bir süre önce geldi ve Trump, ulusal ve önemli eyalet anketlerinde lider olan Demokrat aday Joe Biden'ı yakalamak için kampanya hızını artırdı. Yardımcıları ve seçmenleri, Trump'ın büyük ölçüde seçmenlerin dikkatini pandemik kapanmaların neden olduğu ekonomik çöküşle birlikte baskın olan virüsü ele alışından dolayı izlediğini söylüyor.

Virüs, Trump'ın yeniden seçilme teklifine daha da meydan okuyabilir çünkü danışmanlar, önümüzdeki haftalarda, agresif bir seyahat programı ve koronavirüsün büyük ölçüde geçtiğine dair bir mesajla boşluğu kapatmayı umuyorlardı.

Salı gününün sonlarından bu yana, Trump Minnesota'daki bir mitingde binlerce kişiyle birlikte göründü, Biden'i sahnede tartıştı ve Beyaz Saray'daki yardımcılar ve siyasi danışmanlardan oluşan bir grupla etkileşime girdi. Biden’ın kampından test edilip edilmediğine dair anında bir yanıt gelmedi.

Beyaz Saray yetkilileri Hicks'in semptomlarını öğrendikten sonra, Trump ve çevresi Perşembe günü New Jersey'e uçtu ve burada Bedminster'deki golf kulübünde bir bağış toplama etkinliğine katıldı ve bir konuşma yaptı. Trump, bir yuvarlak masa etkinliğinde kampanya destekçileri de dahil olmak üzere düzinelerce başka insanla yakın temas halindeydi.

Yetkililer, cumhurbaşkanının Perşembe günü golf sahasındaki ve uçaktaki etkinlikler de dahil olmak üzere maske takmadığını söylediler. Beyaz Saray'a döndükten sonra test edildi, ancak aynı zamanda evden Sean Hannity'nin TV şovunda telefonla göründü.

Onunla zaman geçiren iki kişi onun belirgin semptomlar göstermediğini ve iyimser bir ruh hali içinde olduğunu söyledi, ancak Perşembe günü diğer yardımcılara Hicks'in hasta olduğunu kabul etti.

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, Beyaz Saray'ın Perşembe günü geç saatlerde başka olumlu vakalardan haberdar olmadığını, ancak yardımcıların test edildiğini ve temasların takip edildiğini söyledi. Yetkililer, bazı yardımcıların öngörülebilir gelecekte evde kalmasının beklendiğini ve cumhurbaşkanlığı ve siyasi seyahatlerin iptal edileceğini söylediler.

Başkan, inatla yüksek düzeydeki davalara rağmen ülkenin tamamen yeniden açılması için kamuoyuna baskı yaptı ve sonuçta ortaya çıkan ekonomik fayda ve ülke çapında iyimserlik potansiyelinin seçim şansını artıracağını umdu. Enfekte bir başkan, işyerlerinin ve okulların yeniden açılmasıyla ilgili ulusal endişeleri dile getirebilir - her ikisi de hastalık yayıldıkça başkandan gelen önemli hamleler.

Virüs ülke çapında patlasa bile, Trump, başkanı selamlamak için bir araya gelen maskesiz insan kalabalığının yer aldığı iç ve dış mekanlarda büyük etkinlikler düzenlemeye devam etti. Washington Post'un bildirdiğine göre, Gizli Servis'in bazı üyeleri de başkanlık etkinliklerine hazırlanırken virüse yakalandılar.

Trump, düzenli olarak halka açık ve özel olarak maskesiz göründü ve Biden'ı bir tane giydiği ve güvenlik adına kampanya etkinliklerini engellediği için alay etti. Başkan, tıp uzmanları virüsün herkesi etkileyebileceğini söylese de, virüsün ait olduğu bir grup olan yaşlılar veya sağlık sorunları olanlar için çoğunlukla tehlikeli olduğu konusunda ısrar etti. Trump, Beyaz Saray'ın virüsü ne kadar ciddiye alması gerektiği konusunda yönetimindeki bir dizi tıp uzmanıyla alenen ve özel olarak tartıştı.

Perşembe gecesi New York'ta bir Katolik yardım yemeğinde önceden kaydedilmiş bir konuşma sırasında, Trump virüs hakkında her zamanki iyimser tavrını aldı. "Ve pandeminin sonunun yaklaştığını ve önümüzdeki yılın ülkemiz tarihinin en büyük yıllarından biri olacağını söylemek istiyorum" dedi.

Yetkililer, başlangıçta biraz korku gösterdikten sonra, geçtiğimiz aylarda başkalarına virüs hakkında özellikle endişelenmediğini söyledi. Trump’ın yardımcılarının birçoğunun hem West Wing başkanlık bürolarında hem de seyahatlerde maskelerden kaçındıkları da var.

Birkaç ay boyunca, yardımcılar, Beyaz Saray kompleksine giren ziyaretçilerin ateşini ölçerek, Oval Ofis'e erişimi sınırlayarak, kendisine yakın kişilerin günlük testlerini gerektirerek ve Batı Kanadı'nda maske kullanımını teşvik ederek Trump çevresinde daha dikkatli olmaya söz verdiler. Ancak yetkililer, son aylarda maske kullanımının düştüğünü ve başkanın etrafındaki insanlar hala test edilmesine rağmen sıcaklıkların artık kontrol edilmediğini söylüyor. Teşhisin, daha müdahaleci testlerden daha düşük bir doğruluk oranına sahip olduğu bilinen Beyaz Saray'daki hızlı test sistemi hakkında ek endişeler ortaya çıkarması muhtemeldir.

Başkan yardımcısı ve başkanın katıldığı etkinliklere katılanlar virüs için test edilmedi veya sıcaklıklarının ölçülmesi istenmedi. Cuma günü erken saatlerde Pence, Trump'a olan sempatisini dile getirdi.

“Karen ve ben sevgili dostlarımız Başkan @realDonaldTrump ve @FLOTUS Melania Trump'a sevgilerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz” diye tweet attı. Tam ve hızlı bir şekilde iyileşmeleri için dua ederek Amerika'daki milyonlarca insana katılıyoruz. Tanrı sizi korusun Başkan Trump ve bizim harika First Lady Melania. "

Hicks, Trump’ın en yakın çalışanları arasında yer alıyor ve günde birkaç kez Oval Ofis’e giriyor, Beyaz Saray ve kampanya yardımcılarıyla buluşuyor.

Diğer üst düzey yardımcılarla birlikte birçok kez maskesiz görüldü.

Hicks, cumartesi günü bir miting için başkanla Pennsylvania'ya, ilk başkanlık tartışması için Salı günü Cleveland'a ve Çarşamba günü başka bir kampanya mitingi için Minnesota'ya gitti. Bir yetkili Cuma günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Hicks'in son günlerde yoğun bir şekilde cumhurbaşkanı ve üst düzey siyasi danışmanların etrafında olduğunu tartışmaya hazırlandığını söyledi.

Pennsylvania mitinginde, diğer Trump yardımcılarıyla birlikte Village People'ın "YMCA" sını alkışlarken ve Cleveland'da Air Force One'da pistten inen bir maskesiz fotoğraflandı.

Pozitif testi, Çarşamba mitinginde semptomlar göstermeye başladıktan sonra geldi. Bu duruma aşina olan bir kişi, Hicks'in Minnesota'dan dönen uçak yolculuğunda karantinaya alındığını söyledi.

31 yaşındaki Hicks, adaylığının başlangıcından itibaren Trump'ın 2016 kampanya sözcüsü ve ardından Mart 2018'de Fox News'te bir iş için ayrılmadan önce Beyaz Saray iletişim direktörü olarak görev yaptı. Başkanın danışmanı olarak Şubat ayında Beyaz Saray'a döndü.

Trump Perşembe gecesi canlı röportajda Fox News'ten Sean Hannity'ye, kendisi ve eşinin Hicks'i öğrendikten sonra test edildiğini ve sonuçları beklediklerini söyledi.

Trump, "Test sonucu pozitif çıktı ve ben bir testle çıktım ... yani karantinaya alsak da almasak da, bilmiyorum," dedi. "Bu yüzden bir teste gittim ve ne olacağını göreceğiz. Kim bilir? … Hope ile çok zaman geçiriyoruz, böylece ne olacağını göreceğiz. "

Trump daha sonra kendisi ve eşi ile "Bu arada ... karantina sürecimize başlayacaklarını" tweetledi.

Trump ayrıca, Hicks'in bunu ordu veya kanun uygulayıcı üyelerden almış olabileceğini öne sürdü.

"Ordudan veya kolluk kuvvetlerinden insanlarla birlikteyken ve sana geldiklerinde ve sana sarılmak istiyorlar ve seni öpmek istiyorlar çünkü gerçekten iyi bir iş çıkardık. onlar, ”dedi başkan. Yakınlaşırsın ve işler olur. Hope'u duyduğuma şaşırdım ama onlarla çok sıcak biri. Bir risk olduğunu biliyor ama genç. "

Hicks’in teşhisinin ardından, Beyaz Saray sözcüsü Judd Deere, başkanın konuyu "ciddiye aldığını" söyledi.

Deere, "Başkan, kendisinin ve kendisini ve Amerikan halkını desteklemek için çalışan herkesin sağlığını ve güvenliğini çok ciddiye alıyor" dedi. “Beyaz Saray Operasyonları, tüm planların ve prosedürlerin COVID-19 maruziyetini hem karmaşık hem de Başkan seyahat ederken mümkün olan en geniş ölçüde sınırlandırmak için mevcut CDC rehberliğini ve en iyi uygulamaları içermesini sağlamak için Başkan ve Beyaz Saray Askeri Ofisi ile Doktor ile işbirliği yapıyor . "

Hicks, virüs için pozitif test ettiği bilinen en kıdemli Beyaz Saray yardımcısıdır. Pence’in sözcüsü Katie Miller virüsü Mayıs ayında yakaladı ve Trump’ın en iyi bağış toplayıcılarından biri ve başkanın oğlu Donald Trump Jr.’ın kız arkadaşı Kimberly Guilfoyle, virüsü Temmuz ayında kaptı. Hicks'ten önce, pozitifliği test eden en kıdemli Beyaz Saray yetkilisi Temmuz ayı sonlarında ulusal güvenlik danışmanı Robert O’Brien'di.

Beyaz Saray, yardımcılara, muhabirlere ve başkanla temasa geçen diğer kişilere günlük koronavirüs testleri uyguluyor. Ancak halk sağlığı uzmanları, kusursuz olmadıkları ve maskelerin ve sosyal mesafenin virüse karşı hala en iyi koruma olduğu konusunda uyarıyor.

Salı günkü tartışmada Trump, kimsenin yüzünü örtmesi veya sosyal olarak uzaklaşması gerekmeyen büyük kampanya mitingleri düzenleme konusundaki ısrarı üzerine baskı yaptı.

Trump, "Olumsuz bir etkimiz olmadı ve bu mitinglerin bazılarında 35 ila 40.000 kişi yaşadık" dedi.

Biden karşılık verdi: “Sosyal mesafeyi ve maske takan insanları ele alma şekli tamamen sorumsuzdu, temelde onları yapmamaya teşvik etti. "Bu konuda aptal."

Trump cevap verdi: “Kalabalığı toplayabilseydiniz, aynı şeyi yapardınız. Ama yapamazsın. Kimse umursamaz."

BB19D57o.img?h=738&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump 74 yaşında, erkek ve obez. Hepsi onu ciddi COVID-19 riski altına soktu

Başkan Trump özgür dünyanın lideri olabilir, ancak koronavirüs söz konusu olduğunda 74 yaşında obez bir erkek.

BB19Dd6n.img?h=750&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu üç özelliğin her biri - yaşı, cinsiyeti ve kilo durumu - ciddi bir COVID-19 vakası geliştirme riskini artırır.

Başkan Cuma günü erken saatlerde Twitter'da hem kendisinin hem de First Lady Melania Trump'ın koronavirüs enfeksiyonları için pozitif test ettiğini duyurdu. Virüsün neden olduğu hastalık olan COVID-19 semptomlarını yaşayıp yaşamadığını söylemedi, ancak eşiyle birlikte "karantina ve iyileşme sürecimize hemen başlamayı" planladıklarını not etti.

Koronavirüs testi pozitif çıkan birçok insan hiçbir zaman dışarıdan bir enfeksiyon belirtisi geliştirmese de, olasılıklar, başkanın bir tür semptom yaşayacağıdır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden alınan verilere göre, ABD'deki tüm COVID-19 hastalarının yaklaşık yarısı öksürük yaşıyor. Diğer yaygın semptomlar arasında baş ağrısı, kas ağrısı ve nefes darlığı bulunur.

Trump'ın enfeksiyonu bir COVID-19 vakasına ilerlerse, hastalığının potansiyel ciddiyeti hakkında endişelenmek için nedenler vardır.

CDC'ye göre, hastaneye yatış, yoğun bakım veya solunum yardımı gerektiren ciddi bir COVID-19 vakası olasılığı yaşla birlikte istikrarlı bir şekilde artıyor. 18-29 yaşları arasındaki genç yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 65-74 yaşları arasındaki bir kişinin hastaneye yatırılma olasılığı beş kat, hastalıktan ölme olasılığı ise 90 kat daha fazladır.

Diğer CDC verileri, 70'li yaşlarındaki COVID-19 hastaları arasında, enfeksiyon anında sağlığı iyi olanların ölüm oranının% 10 olduğunu göstermektedir. Halihazırda tıbbi bir sorunla uğraşanlar için ölüm oranı üç kat daha yüksekti:% 32.

Pandeminin ilk günlerinden beri araştırmacılar, obez olan COVID-19 hastalarının, olmayanlara göre daha kötü ücret aldığını gözlemlediler.

Haziran ayında Trump'ın doktoru Dr. Sean Conley'den bir rapora göre, başkan 6 fit, 3 inç boyunda ve 244 pound ağırlığında. Bu, vücut kitle indeksi veya BMI'nin 30.5 olduğu anlamına gelir, obezite eşiğinin biraz üzerinde. (Pek çok arkadaşı var: ABD'li yetişkinlerin% 42,4'ü obez, CDC'ye göre.)

Obezitenin bir COVID-19 hastasını neden daha hasta yapabileceği net değil. Doktorlar, bir solunum yolu hastalığı olarak obezite hastalarında sık görülen nefes alma güçlüklerini yoğunlaştırabileceğinden şüpheleniyorlar. Başka bir teori, obezitenin, bir kişinin bağışıklık sistemini koronavirüse aşırı tepki vermeye yatkın hale getirerek, enfeksiyonu durdurmadan dokuları yok eden tehlikeli bir "sitokin fırtınasını" tetiklediğidir.

Sebep ne olursa olsun, acil servislere gelen COVID-19 hastaları üzerinde yapılan bir çalışma, 60 yaşın altında ve obezite aralığının alt ucunda bir BMI'ye sahip olanların, obez olmayan hastaların kabul edilme olasılığının iki katı olduğunu buldu eve gönderilmek yerine hastaneye. Ayrıca yoğun bakımda zaman geçirme olasılıkları% 80 daha yüksekti.

Bununla birlikte, aynı çalışma 65 yaş ve üstü hastalar arasında obezite ve COVID-19 şiddeti arasında hiçbir ilişki bulamadı.

Erkeklerin ve kadınların koronavirüs ile enfekte olma olasılığı yaklaşık olarak eşit olsa da, araştırmacılar ciddi şekilde hasta COVID-19 hastaları arasında tutarlı bir cinsiyet farkı gözlemlediler. Salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da, neredeyse her yaş grubundaki erkeklerin hastalıktan ölme olasılığı kadınların iki katı. Bu model kendini tüm dünyada tekrarladı.

CDC tarafından Temmuz ayında yayınlanan bir araştırma, değerlendirilen 47 ülkeden 41'inde erkeklerdeki COVID-19 ölümlerinin kadın ölümlerinden sayıca fazla olduğunu bildirdi. Ayrıca, vaka ölüm oranının - doğrulanmış COVID-19 vakalarına sahip olan ve ondan ölen kişilerin oranı - erkekler için kadınlara göre iki kattan fazla yüksek olduğunu söyledi.

Küresel bir veri takipçisi, COVID-19 nedeniyle yoğun bakıma kabul edilen her 10 kadından bu tür tedaviye ihtiyaç duyan 18 erkek olduğunu gösteriyor. Ve hastalık tarafından öldürülen her 10 kadına karşılık 14 erkek ölüyor.

Cinsiyet farkı, erkeklerin sigara içme olasılığının daha yüksek olması, bu da hastaları COVID-19'un en kötü etkilerine karşı daha duyarlı hale getirmesiyle kısmen açıklanabilir. Farelerdeki deneyler ayrıca östrojenin kadınları şiddetli akut solunum sendromuna (SARS) ve Orta Doğu solunum sendromuna (MERS) neden olan koronavirüslerin en kötü etkilerinden koruduğunu göstermektedir; COVID-19'a neden olan koronavirüste de durum bu olabilir.

Hatta bazı araştırmacılar, erkeklerin testislerinin, koronavirüsün insan vücuduna girdiğinde bağlandığı ACE2 proteinleri ürettiği için daha savunmasız olduklarını bile teorize ettiler.

Trump'ın onun için bir şeyi var: ırkı.

ABD Nüfus Sayım Bürosu'na göre, Amerikalıların% 60'ı Latin kökenli olmayan beyazlar. Ancak Latin olmayan beyazlar, ABD'de doğrulanmış koronavirüs enfeksiyonlarının yalnızca% 43'ünü ve COVID-19 ölümlerinin% 52'sini oluşturuyor.

Latin ve Siyah Amerikalılar orantısız miktarda enfeksiyon ve ölüm yaşıyor.

Kaynak: Los Angeles Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Marine One helikopteriyle Walter Reed Tıp Merkezine nakledildi

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, Covid-19'u taşıyan Başkan Donald Trump'ın ihtiyati tedbir olarak Cuma günü öğleden sonra Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne götürüleceğini doğruladı.

BB19Etbh.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Durumuna aşina olan üç kişi, Trump'ın düşük dereceli ateşi olduğunu söyledi, ancak Trump'ın testlere mi gideceği yoksa kabul edilecek mi net değildi. Başkanın doktoru, kendisine vitaminlerle birlikte bir antikor kokteyli verildiğini ve yorgun olduğunu, Melania Trump'ın ise hafif bir öksürük ve baş ağrısı çektiğini söyledi.

Daha önce, yönetim yetkilileri Trump'ın Cuma günü erken saatlerde hastalık için pozitif test ettikten sonra "hafif semptomlar" yaşadığını söyledi.

Ancak Twitter'da düzenli olarak paylaşım yapan Trump, enfeksiyonunu açıkladıktan sonra sosyal medya platformunda sessiz kaldı ve resmi programındaki tek olayı Başkan Yardımcısı Mike Pence'e devretti.

74 yaşında ve klinik olarak fazla kilolu olan Trump, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin rehberliğine göre yaşı ve kilosu nedeniyle virüsten daha yüksek komplikasyon riski altında. Ajansa göre, ağır hastalık riski yaş ve diğer faktörlerle birlikte artıyor ve diğer tıbbi durumlar da obezite dahil riski artırabilir.

Haziran ayında kamuoyuna açıklanan geçmiş sağlık değerlendirmelerine göre Trump'ın ağırlığı yaklaşık 240 kilo ve yaklaşık 6 fit, 3 inç boyunda. Doktoru genel olarak sağlıklı olduğunu söyledi.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Başkan Trump, Regeneron Deneysel Antikor Tedavisi Aldı

Beyaz Saray tarafından yayınlanan bir mektuba göre Başkan Trump, çinko, D vitamini ve mide ekşimesi tedavisi de dahil olmak üzere birçok ilaca ek olarak ilaç üreticisi Regeneron tarafından geliştirilen deneysel bir antikor kokteyli aldı. Cuma öğleden sonra.

BB19EeXc.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Trump ve eşi Melania Trump, Cuma sabahı erken saatlerde koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Bay Trump'a yakın iki kişiye göre başkanın düşük dereceli ateşi, burun tıkanıklığı ve öksürüğü var.

Mektupta, Bay Trump'ın doktoru Dr. Sean P. Conley, "infüzyonu olaysız tamamladığını" ve "yorgun ama iyi ruh halinde" kaldığını söyledi.

Covid-19 için onaylanmış bir tedavi yoktur, ancak Regeneron tedavisi, Eli Lilly tarafından geliştirilen başka bir antikor tedavisinin yanı sıra en umut verici adaylardan biridir. Her ikisi de ülke çapındaki hastalarda test ediliyor. İlk sonuçlar, vücuttaki virüs düzeyini azaltabileceklerini ve muhtemelen hastanede kalış sürelerini kısaltabileceklerini ileri sürdü - enfeksiyon sırasında erken verildiğinde.

Regeneron'un CEO'su Dr. Leonard S. Schleifer Cuma günü öğleden sonra verdiği bir röportajda, Bay Trump'ın sağlık personelinin ilacı kullanma izni için şirkete ulaştığını ve İlaç ve Gıda İdaresi ile onaylandığını söyledi.

"Söyleyebileceğimiz tek şey, onu kullanabilmeyi istedikleri ve buna mecbur olduğumuz için mutlu olduk" dedi. Sözde şefkatli kullanım vakalarının - hastalara klinik araştırma dışında deneysel bir tedaviye erişim izni verildiğinde - vaka bazında karar verildiğini ve tedaviyi kullanma izni veren ilk hasta olmadığını söyledi. yol. "Amerika Birleşik Devletleri başkanı olduğunda, tabii ki, bu - tabii ki - dikkatimizi çekiyor."

Dr.Schleifer, Westchester County'deki golf kulübünün bir üyesi olarak Bay Trump'ı yıllardır tesadüfen tanıyor.

Regeneron sözcüsü Hala Mirza, koronavirüs tedavisi için "ilk önceliğimizin titiz klinik araştırmalar yürütmek için yeterli tedariki sürdürmek olduğunu" söyledi. duruma göre belirli istisnai durumlar. "

Eli Lilly'nin Trump yönetimiyle de bağları var. Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı sekreteri Alex M. Azar II, şirketin eski bir yöneticisidir.

Gıda ve İlaç Dairesi tarafından hiçbir şirketin ürününe acil kullanım için yetki verilmemiş olsa da, şirketler, örneğin diğer tüm seçenekler başarısız olursa ve bir hasta ilacı denemeden ölebilirse, deneysel tedavilerine şefkatli kullanım yoluyla erişim izni verebilir.

Pandemi sırasında, Bay Trump, virüs için bir dizi kanıtlanmamış veya bilimsel olarak sorgulanabilir tedaviyi teşvik etti ve kendisi de enfeksiyonu önleyebileceği umuduyla hidroksiklorokin aldı. Gıda ve İlaç İdaresi bu baharda acil kullanım için hidroksiklorokin yetkisi verdi, ardından ilacın potansiyel faydalarının risklerden daha ağır basmadığı sonucuna vardıktan sonra onayını iptal etti.

Bay Trump ayrıca, iyileşme plazmasının kullanımını coşkuyla onayladı ve F.D.A için bastırdı. hala işe yaradığına dair iyi bir kanıt bulunmamasına rağmen acil kullanım için tedaviye yetki vermek. Ağartıcı gibi bir dezenfektan enjekte etmenin virüsle savaşmaya yardımcı olabileceğini öne sürdü, ancak daha sonra şaka yaptığını söyledi.

Diğer tedaviler - pahalı olmayan bir steroid, deksametazon ve Gilead tarafından geliştirilen bir antiviral ilaç olan remdesivir - hastaneye kaldırılacak kadar hasta olan Covid-19 hastalarına yardımcı olmak için klinik çalışmalarda gösterilmiştir. Her iki ilaç da sıkı F.D.A.'dan geçmedi. deksametazon diğer kullanımlar için yaygın olarak bulunmasına ve remdesivir'e acil durum yetkisi verilmesine rağmen, bunun güvenli ve etkili olduğunu belirlemek için onay süreci.

Dr. Conley mektubunda, Regeneron tedavisine ek olarak, Bay Trump'ın ayrıca mide ekşimesi ilacı Pepcid'in jenerik adı olan çinko, D vitamini, melatonin, günlük aspirin ve famotidin aldığını söyledi. Yaygın olarak bulunan bu ürünlerden bazıları, Covid-19 tedavisi olarak incelenmiştir, ancak hiçbirinin işe yaradığı kesin olarak kanıtlanmamıştır.

Trump, 2018'de, hastaların ve doktorlarının, genellikle bu tür taleplerin büyük çoğunluğunu onaylayan F.D.A.'dan onay almadan doğrudan bir şirketten deneysel bir tedavi talep etmelerine olanak tanıyan Deneme Hakkı yasasını imzaladı. Yargılama Hakkı kanunu nadiren kullanılmaktadır, ancak çoğu doktor ve hastane, mevcut kurum onayı alma sürecini kullanmayı tercih etmektedir.

Bazı etik uzmanları, güvenlik denemelerinden geçtiği göz önüne alındığında, Bay Trump'a deneysel bir ilaç verilmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

NYU'da tıp etiği profesörü Arthur L. Caplan, "Başkanlık tıbbı benzersizdir ve benzersizdir" dedi. Grossman Tıp Fakültesi. "Doktorları bir müdahalenin yararlı olabileceğini düşünürse ve bu karar, konuştukları dışarıdaki uzmanlar tarafından onaylanırsa ve işler kötü ya da ciddi görünüyorsa, o zaman başkan tüm ajanlara erişebilir."

Diğer uzmanlar, Regeneron gibi ilaç şirketlerinin halktan gelecek bir talep seline karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Kıdemli Danışman Kenneth I. Moch, "Amerika Birleşik Devletleri başkanına erişim sağlamanın, aynı veya potansiyel olarak daha kötü tıbbi koşullarda veya eyaletlerde bulunan kişiler tarafından bu deneysel tedavi için önemli taleplere yol açacağı tahmin edilebilir," dedi. Atlanta'daki Küresel Sağlık Krizi Koordinasyon Merkezi.

2014 yılında, Bay Moch, CEO'su olduğu şirket Chimerix'in viral bir enfeksiyondan ölmek üzere olan 7 yaşındaki bir çocuğa deneysel bir tedavi sağlamayı reddetmesinin ardından yoğun eleştirilere maruz kaldı. Bir sosyal medya kampanyasından sonra şirket, çocuğun tedaviye girmesine izin veren yeni bir klinik deney başlattı.

Regeneron ve Eli Lilly, Covid-19 ile savaşmak için monoklonal antikorlar olarak bilinenleri geliştiren birçok şirket ve araştırma ekibi arasında en uzağıdır. Araştırmacılar, enfeksiyonla savaşan güçlü antikorları belirledikten sonra bunları büyük miktarlarda üretiyor. Daha sonra, vücudun bağışıklık tepkisini artırmaya yardımcı olmaları umuduyla hasta hastalara veya virüse maruz kalmış kişilere verilir.

Antikor tedavileri, Ebola da dahil olmak üzere diğer virüslere karşı umut vaat ediyor. Regeneron Salı günü yaptığı açıklamada, iki antikordan oluşan bir kokteyl olan tedavisinin iyileşme süresini hızlandırdığını ve devam eden çalışmasında az sayıda gönüllünün burun boşluklarındaki virüs miktarını azalttığını söyledi.

Yeni sonuçlar, Covid-19 teşhisi konulduktan sonra tedavi gören 275 gönüllünün çalışmasından alındı. Bazıları bir ilaç infüzyonu alırken, diğerlerine plasebo verildi. Regeneron, denemenin başında kendi antikorlarını üretmeyenler en çok faydayı sağladı. Semptomları, plasebo alanlarda 13 güne kıyasla ortalama 6 ila 8 günde düzeldi.

Bay Trump'ın aldığı doz, Regeneron'un Covid-19 ile ayakta tedavi gören hastaları denemesinde test ettiği iki dozdan daha yüksek.

Eylül ayında Eli Lilly, monoklonal antikorunun tek bir infüzyonunun, yeni enfekte olmuş hastalarda koronavirüs seviyelerini önemli ölçüde düşürdüğünü ve hastaneye yatışa ihtiyaç duyma olasılıklarını düşürdüğünü bildirdi.

İlk vaatlerine rağmen, monoklonal antikorların üretimi zor ve pahalıdır ve bazıları, eğer işe yaradıkları kanıtlanırsa, şirketlerin küresel talebi karşılayacak kadar üretip üretemeyecekleri konusunda soruları gündeme getirmiştir.

Regeneron, klinik denemeler sonuçlanmadan önce ürününü geliştirmesi ve üretmesi için federal hükümetten 500 milyon dolardan fazla ödül aldı. Ağustos ayında şirket, üretimi artırmak için daha büyük bir şirket olan Roche ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Beyaz Saray, Trump'ın koronavirüs tedavisini doğruladı, 'yorgun ama morali yerinde' dedi

Beyaz Saray Cuma günü yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın "yorgun ama iyi niyetli" olduğunu ve koronavirüs teşhisinin ardından tedavisi hakkında bilgi paylaştı.

BB19ExmC.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Beyaz Saray Cuma günü yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın "yorgun ama morali yerinde" olduğunu ve koronavirüs teşhisinin ardından tedavisi hakkında bilgi paylaştı.

Trump'ın doktoru Dr. Sean Conley, Beyaz Saray yetkilileri tarafından paylaşılan bir notta, başkanın "ihtiyati tedbir olarak" 8 gramlık tek bir Regeneron poliklonal antikor kokteyli aldığını "söyledi.

Conley, "İnfüzyonu olaysız tamamladı," diye yazdı.

Conley notta, Trump'ın çinko, D vitamini, melatonin, günlük aspirin ve histamin bloker famotidin aldığını söyledi.

"Bu öğleden sonra Başkan yorgun olmaya devam ediyor, ancak morali yerinde. Uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından değerlendiriliyor ve birlikte Cumhurbaşkanı ve First Lady'ye sonraki en iyi adımlar konusunda tavsiyelerde bulunacağız" dedi.

Conley'in notu, Covid-19 için de pozitif test yapan ilk hanımefendi Melania Trump'ın "sadece hafif bir öksürük ve baş ağrısıyla iyi durumda olduğunu" ekledi.

Conley, "İlk Ailenin geri kalanı iyi durumda ve virüs için negatif test edildi" dedi.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Trump'a konulan korona teşhisinin ardından salgın hakkında konuşuyor: 'Bu partizan bir an olamaz'

Demokratik cumhurbaşkanı adayı Joe Biden, devam eden koronavirüs salgını ve Başkan Trump'ın Cuma günü Michigan'daki bir kampanya durağında pozitif teşhisi arasında birlik çağrısında bulundu.

BB19EeXL.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mich Rapids, Grand Rapids'de basına konuşan Biden, "Bu salgını kontrol altına alabiliriz, böylece ekonomimizi herkes için çalışır hale getirebiliriz. Ancak bu partizan bir an olamaz. Bir Amerikan anı olmalı."

Biden'ın sözleri, Trump'ın kendisi ve eşi Melania Trump'ın virüs için pozitif test ettiğini ve Beyaz Saray'da karantina altına aldığını duyurmasının ardından geldi. Beyaz Saray Cuma günü daha sonra başkanın birkaç günlüğüne Walter Reed Askeri Tıp Merkezine götürüldüğünü duyurdu.

Beyaz Saray doktoru Sean Conley Cuma günü yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanının "yorgun ama iyi ruh halinde" olduğunu ve önlem olarak poliklonal antikorlardan oluşan bir kokteyl aldığını söyledi.

Biden, "Hepinizin de yaptığına eminim, First Lady'nin ve Amerika Birleşik Devletleri başkanının sağlığı ve güvenliği için dualarımı göndererek, bunu kabul ederek başlamak istiyorum" dedi. "Karım Jill ve ben, hızlı ve tam bir iyileşme sağlayabilmeleri için dua ediyoruz."

"Bu bir siyaset meselesi değil. Bu virüsü ciddiye almamız gerektiğine dair hepimize canlandırıcı bir hatırlatma," diye ekledi.

Eski başkan yardımcısı Cuma günü negatif çıkan iki testten geçtiğini söyledi. Ek olarak, Biden, kampanyasının yüz yüze olaylara ihtiyatlı yaklaşımının altını çizerek Michigan'daki başka bir etkinliği iptal ettiğini söyledi.

Biden'ın konuşmasında gönderdiği en önemli mesajlardan biri, konuşmanın tamamı boyunca yüz maskesini takmayı seçmesiydi.

Biden, koronavirüsün yayılmasını durdurmanın bir yolu olarak koruyucu yüz örtüleri takmanın önemini uzun süredir vurguladı.

Biden, "Önümüzdeki 100 günde herkes maske takarsa, CDC başkanına göre 100.000 hayat kurtarabiliriz" dedi. "Öyleyse vatansever ol, sert bir adam olmakla ilgili değil."

Trump, Cleveland'da Salı günkü başkanlık tartışmasında yüz maskesi takma uygulaması nedeniyle Biden ile alay etti.

Trump, "Onu her gördüğünüzde bir maskesi var. Onlardan 200 metre uzakta konuşuyor olabilir ve şimdiye kadar gördüğüm en büyük maskeyle ortaya çıkıyor" dedi.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Enfeksiyon tarafından delinen yenilmezlik: Trump'ın Beyaz Sarayında koronavirüs nasıl yayıldı?

Geçen Cumartesi Beyaz Saray Gül Bahçesi'ndeki tören, Halk sağlığı yönergeleri kitlesel toplantıları kısıtlamadan önce, insanlara maske takmaya ve sosyal olarak uzaklaşmaya zorlanmadan önce, Önceki Zamanlara zafer dolu bir geri dönüş oldu.

BB19ENjf.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Trump ve eşi Melania Trump, Yüksek Mahkeme adayı Yargıç Amy Coney Barrett'ı resmen tanıştırırken 150'den fazla misafir ağırladı. Utah'lı Mike Lee de dahil olmak üzere bir avuç Cumhuriyetçi senatör oradaydı ve misafirlerle kucaklaşıp karıştı. Notre Dame Üniversitesi'nin başkanı Rev. John I. Jenkins, bir alumna'nın adaylığını kutlamak için yakın zamanda bir koronavirüs salgınının meydana geldiği Indiana kampüsünden ayrıldı.

Ruhlar yüksekti. Son olarak Trump, ulusal tartışmayı, Amerika Birleşik Devletleri'nde halihazırda 200.000'den fazla insanı öldürmüş olan ve hala şiddetlenen koronavirüs salgınından uzaklaştırarak, Yüksek Mahkeme'nin olası muhafazakar bir yeniden düzenlemesi olan daha elverişli bir bölgeye yönlendiriyordu.

Katılımcılar, bulaşmanın Beyaz Saray'daki görünüşte güvenli alanlarını işgal etmeyeceğinden o kadar emindi ki, Jenkins'e göre, misafirlere o gün negatif test yaptıktan sonra, artık yüzlerini kapatmaları gerekmediği talimatı verildi. Maskesiz mantra iç mekanlarda da uygulandı. Kabine üyeleri, senatörler, Barrett ailesi üyeleri ve diğerleri, Beyaz Saray’ın Diplomatik Odası ve Kabine Odası’ndaki sıkıca paketlenmiş kapalı resepsiyonlarda bir araya geldi.

Beş gün sonra, bu yenilmezlik hissi acımasızca delindi. Perşembe günü, başkanla Çarşamba günü Minnesota'ya yaptığı bir gezi sırasında semptomlar hissettiğini bildiren başkan Hope Hicks'in danışmanı, virüs için pozitif test yaptı. Cuma sabahı erken saatlerde Trump, kendisinin ve eşinin de pozitif test ettiklerini ve Beyaz Saray konutunda izole olmaya başladıklarını açıkladı.

Cuma günü, Lee ve Jenkins, törende bulunan Senatör Thom Tillis (RN.C.) ve kısa süre önce onunla vakit geçirmiş olan Cumhuriyetçi Ulusal Komite Başkanı Ronna McDaniel gibi, kendilerinin de pozitif test ettiklerini açıkladılar. Başkan, geçen hafta kapalı bir bağış toplama etkinliği dahil. Geçen hafta Beyaz Saray etkinliklerinde bulunan en az üç gazeteci de Cuma günü pozitif test yaptığını bildirdi. Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows, yönetim yetkilileri arasında ek enfeksiyonlar için hazırlandığını söyledi.

BB19Ergr.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yetkililer, Cuma öğleden sonra Trump'ın durumunun kötüye gittiğini söylediler, ancak "morali yerinde" olduğunu savundular. Bu hikaye için röportaj yapılan diğerleri gibi, hassas bir konuyu içtenlikle tartışmak için anonimlik koşulundan bahseden, durumuna aşina olan iki kişiye göre, başkanın diğer semptomlarının yanı sıra düşük ateş, öksürük ve burun tıkanıklığı vardı.

Trump, akşam 6:16 civarında nakledildi. Cuma günü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne Beyaz Saray'ın bolca ihtiyat olarak tanımladığı şeyden daha fazla tedavi için.

[Pozitif koronavirüs testinden önce Trump'ın hareketlerinin görsel zaman çizelgesi]
Trump'ın durumu Cuma günü kötüleşirken, başkan ve ekibi nihayetinde onu önceden Walter Reed'e gönderme kararını verdi - ve halkla ilişkiler açısından, kendi başına Marine One'a yürüyebildiği bir dönemde. Beyaz Saray yetkilileriyle sık temas halinde olan bir dış danışman. Daha fazla düşüş olasılığından ve bunun hem cumhurbaşkanının sağlığı hem de siyasi bakışı açısından ne anlama gelebileceğinden korktular.

Beyaz Saray salgını, Washington'u Cuma günü yüksek bir alarma geçirdi; seçimlerden bir ay önce 74 yaşında olan cumhurbaşkanının sağlığı konusunda belirsizliğin yanı sıra ek hastalıklar - obezite, yüksek kolesterol ve hafif yükselmiş tansiyon - olumsuz bir sonuçla ilgili risklerini artırmak.

Beyaz Saray yetkilileri, salgının kaynağını belirlemeye çalışmak için temas takibini başlatmış olsalar da, Rose Garden'ın Barrett’ın adaylığını duyurmasının bir süper yayılma olayı olup olmadığı kamuoyu tarafından bilinmemektedir.

Yine de geçen Cumartesi Gül Bahçesi'nde sergilenen virüse karşı kaygısız, şakacı tavır ile Perşembe gecesi meydana gelen tehlikeli uyanış arasındaki sarsıcı zıtlık Shakespeare trajedisine benziyor.

Beyaz Saray'ın bilinen ilk semptomlar - Çarşamba günkü Hicks semptomları - ile cumartesi günü saat 01.00 civarında doğrulanan başkanın enfeksiyonu arasındaki dönemi ele alması, uzmanların sorumsuzluk ve yanlış yönetimle ilgili bir vaka çalışması olarak değerlendirdiği şeydi.

İlk başta yönetim yetkilileri kamuoyuna karşı şeffaf değildi ve o zamandan beri Trump'ın durumu hakkında ayrıntılı bilgi vermediler. Meadows, Cuma sabahı gazetecilere yalnızca Trump'ın "hafif semptomlar" yaşadığını ve bu semptomların ne olduğunu açıklamayacağını söyledi.

Meadows, "Sahip olabileceği veya olmayabileceği herhangi bir özel tedaviye girmeyeceğim," dedi.

Cuma günü öğleden sonra Beyaz Saray, Beyaz Saray doktoru Sean P. Conley tarafından Trump'ı "yorgun ama iyi ruhlu" olarak tanımlayan bir bildiri dağıttı. Conley uyguladığı ilaçları listelese de, ne cumhurbaşkanının durumuyla ilgili herhangi bir ölçüm sağlamadı ne de başka herhangi bir bilgili kaynak gazetecilerin sorularını sormadı.

BB19ELaa.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

'Akıllarını kaybetmek'

Batı Kanadı’nın, aylardır çalışanların büyük ölçüde maskesiz çalıştıkları dar koridorlarında, uzun süredir yenilmezlik atmosferi olan bir korku ve paniğe dönüştü. "İnsanlar akıllarını kaybediyor" dedi dış danışman.

İlk olarak, yardımcılar kendi maruz kalma riskleri konusunda endişelendiler. Başkan enfekte olduysa, onlar da bulaşabilir.

Ardından 3 Kasım seçimlerine bu kadar yaklaşan siyasi sonuçları değerlendirdiler. Dış danışman, "Koronavirüsten bahsetmek istemiyoruz ve şimdi koronavirüsten bahsediyoruz" dedi. "Vuruş kendi kendine yazıyor: Ülkeyi koruyamaz. Kendini bile koruyamadı. "

Sonra başkanın gerçekten çok hastalanabileceği gerçeğini düşündüler. Trump, Cuma günü alışılmadık derecede sessizdi, zaman zaman yaptığı gibi, kameraların önüne çıkmadı ve hatta Fox Haber Kanalını telefonla aramadı.

Cuma sabahı doktoru virüs için negatif test ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Pence, o gün Deniz Gözlemevi'ndeki evinde çalıştı. Ancak diğer Beyaz Saray yetkilileri aynı önlemleri almadı.

[Trump bilim ve hastalık yasalarına meydan okuyor gibiydi. Sonra koronavirüs onu yakaladı.]

Beyaz Saray sözcüsü Carolina Hurley, başkanın her ikisi de kıdemli danışman olan ve bu hafta Trump ve Hicks ile etkileşimde bulunan kızı ve damadı Ivanka Trump ve Jared Kushner'ın Cuma günü negatif çıktığını söyledi. Ancak, ikisinin kendi kendini izole etmeyi planlayıp planlamadığına dair soruları cevaplamayı reddetti ve Kushner Cuma günü Beyaz Saray'da iş başında görüldü.

Trump ve Hicks ile de düzenli etkileşim içinde olan Meadows, Cuma sabahı gazetecilere açık havada bilgi verirken maske takmadı. Neden diye sorulduğunda, genelkurmay başkanı savunmacı yanıt verdi, "Belli ki test edildim. Umarım altı metreden uzaktayız. "

BB19EpvN.img?h=809&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump'ın virüsü nerede ve nasıl kaptığı belirsizdi, ancak seyahat programı tüm hafta boyunca sağlamdı. Pazar ile Pazartesi arasında beş eyaleti ziyaret etti ve yüzlerce kişiyle etkileşim kurdu.

Başkanlık balonunun içindeki semptomların ilk işareti, Trump'ın Çarşamba günü, Shorewood'da bir kampanya bağış toplama etkinliğine ve Duluth'ta bir akşam mitingine katıldığı Minnesota gezisinde geldi.

Başkanla çoğu çalışandan daha fazla zaman geçiren Hicks, Çarşamba sabahı koronavirüs için negatif çıktı, ancak Minnesota gezisi sırasında kendini hasta hissetmeye başladı. O gece eve uçmak için Air Force One'da kendini izole etti, ancak seyahatteki diğer yardımcılardan bazıları bunu yaptığından habersizdi. Hicks Perşembe sabahı başka bir test daha yaptı ve sonuçlar pozitif çıktı.

Bu arada, Trump'ın sesi, Duluth'taki ralli performansı sırasında zaman zaman rahatsız edici geliyordu ve bir saatten uzun süren diğer ralli konuşmalarına kıyasla 46 dakika sürerek tipik olandan daha kısa bir konuşma yaptı.

Perşembe günü, Hicks'in teşhisi halktan ve hatta bazı meslektaşlarından gizli tutuldu. Basın sekreteri Kayleigh McEnany, gazetecilere 11:00 hakkında brifing verdiğinde Hicks'in virüse yakalandığını bilmiyordu, ancak öğleden sonra öğleden sonra, başkan başka bir kampanya için yola çıkmaya hazırlanırken öğrendi; bu, Bedminster, NJ'deki özel golf kulübünde.

[Trump'ın yaşı, bağışıklık sistemi ve altta yatan sağlık sorunları, covid-19'a karşı savaşının haritasını çıkaracak]
O zamana kadar, Hicks'in durumu hakkındaki haberler Trump yardımcıları arasında yayılmaya başlamıştı. Bazı görevliler aniden maske takmaya başladılar, bu da bir şeylerin ters gittiğinin bir işaretiydi. Bedminster gezisinden birkaç kıdemli yardımcı, o hafta Hicks'in etrafında yoğun olarak dolaşan ve yerine yardımcılarından biri olan Judd Deere geçen McEnany de dahil olmak üzere çekildi.

Yolculuğun diğer yardımcıları Johnny McEntee, Tony Ornato ve Brian Jack idi. Air Force One'da hiçbiri maske takmamıştı, ancak helikopterin uçaktan çok daha dar bir alana sahip olduğu düşünüldüğünde Marine One'da yaptılar.

Cumhuriyetçi bağışçı Dan Eberhart, "Trump bağış toplama etkinliğine gidebileceğini ve Hicks'in elinde olduğunu gizli tutabileceğini düşündü" dedi.

BB19ELah.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump'ın, yakın zamanda yakın temasta olduğu biri olan Hicks'in bilinen enfeksiyonundan sonra bağış toplama etkinliğine devam etme kararı, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin ve diğer halk sağlığı yetkililerinin tavsiyelerine aykırı oldu.

Onun pozitif olduğunu biliyorlardı ve yine de Marine One'ın başkanla çıkmasına izin veriyorlar. Neden onu cezalandırmadılar? Bu, protokoldeki kırılmaydı ”dedi. Obama Beyaz Saray'da pratisyen bir doktor ve eski sağlık danışmanı olan Kavita Patel. "CDC’nin protokolü, herhangi biri, yani Hope Hicks'in pozitif olduğu onaylanır onaylanmaz, en az 48 saat önce yakın temas kurduğu herkesin en azından izole edilmiş olması gerektiğini açıkça belirtiyor."

Bedminster'de Trump, bağışçıların kendisiyle birlikte masanın etrafında oturduğu kapalı bir alanda yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Odaya maske takılmamıştı. Başkan daha sonra daha büyük bir gruba hitap etmek için dışarı çıktı ve bu katılımcılardan bazılarının maske taktığını söylediler.

Katılımcıların çoğu yaşlıydı, emlakçıların bir karışımı ve Trump ile hidroksiklorokin konusunda çalışan bir vitamin yöneticisi olan Keith Frankel de dahil olmak üzere, Trump'ın yanlışlıkla bir koronavirüs tedavisi olarak lanse ettiği sıtma karşıtı bir ilaçtı.

Frankel, Trump'ın pozitif test yapmasından önce Perşembe günü geç saatlerde yaptığı bir röportajda, "Televizyonda duyduğun çoğunlukla aynı şeylerdi" dedi.

Beyaz Saray'a dönerken, Trump seyahat ekibine Hicks'in teşhisini kabul etti ve onun test edileceğini söyledi.

Hicks'in enfeksiyon haberi akşam geç saatlerde geldi - Beyaz Saray tarafından kamuoyuna açıklanarak değil, Beyaz Saray yetkililerinin çabucak onayladığı Bloomberg News raporundan. Trump, saat 22.00 civarı, arkadaşı Sean Hannity'nin Fox'taki programına çağırdı ve ev sahibi ona Hicks'in virüsü kaptığını sordu. Trump, bir teste girdiğini ve sonuçlarını beklediğini söyledi.

[Trump, 'çok sayıda ihtiyat nedeniyle' hastanede birkaç gün kalabilir]
"Biliyor musun, bu çok zor," dedi başkan, sesi yine gıcırtılı geliyordu. "Askerlerle birlikteyken, havacılarla birlikteyken, Denizcilerle birlikteyken ve ben - ve polislerle. Ben onlarla çok birlikteyim. Ve buraya geldiklerinde, "Geri çekil, geri çekil" demek çok zor. Bu zor bir durum. Bu korkunç bir şey. Bu yüzden, bir teste gittim ve ne olacağını göreceğiz. Yani, kim bilir? "

Virüsün yayılmasını kontrol etmek için standart protokolün başka bir ihlalinde, başkanla temasa geçen herkes Beyaz Saray'ın temas izleyicileri tarafından hemen haberdar edilmedi. Bu haftanın başlarında Trump'a münazara hazırlıklarında yardım eden eski New Jersey valisi Chris Christie, Cuma öğleden sonra kendisiyle temasa geçilmediğini söyledi. Ayrıca, bu hafta cumhurbaşkanıyla seyahat ettikten sonra pozitif çıkan en az bir gazeteci de Cuma öğleden sonra Beyaz Saray'dan haber alamadı.

BB19ELaB.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

'Kimse mesafeli değildi'

Beyaz Saray yetkilileri salgının kökenini izlemek için çalışırken, Cumartesi günü bir dizi olay hakkında endişelendiler: Barrett’ın Rose Garden duyurusu ve onu çevreleyen özel kapalı resepsiyonlar.

Virüsten yenilmezlik hissi yaygındı. Notre Dame başkanı Jenkins'e göre konuklara varışta hızlı koronavirüs testleri uygulandı ve maskeli bir odada bekletildi. Sonra Cuma günü yaptığı açıklamada, "Hepimizin negatif test yaptığına dair bilgilendirildik ve maskelerimizi çıkarmanın güvenli olduğu söylendi" dedi.

Dışarıya eşlik edildikten sonra, konuklar Gül Bahçesi'nde el sıkışarak ve kucaklaşarak kaynaştı, ardından birbirine yakın bir şekilde oturdu. Jenkins, etkinlikte maske takmamak ve el sıkışmaktan "benim hatamdan" pişman olduğunu söyledi.

İki Beyaz Saray yetkilisinin Cuma günü yaptığı açıklamada, Barrett'i kutlamak için iç mekan resepsiyonlarında devam eden karışım, başkanın çevresinde derin endişelere neden oldu. Kabine üyeleri, senatörler, Barrett’ın ailesi, merhum Yargıç Antonin Scalia’nın aile üyeleri ve Fox News sunucusu Laura Ingraham da dahil olmak üzere diğer konuklar katıldı.

Yetkililerden biri, "Hepsi maskesiz ve yakın çevrede birbirine karışıyordu" dedi. "Kimse mesafeli değildi."

Massachusetts General Hospital'da bulaşıcı hastalıklar bölümü başkanı ve Harvard Medical School'da tıp profesörü Rochelle Walensky, negatif bir testin pek de bağışıklık garantisi olmadığını söyledi.

Walensky, "İnsanlar, eğer testleri negatifse, o zaman iyi olmaları gerektiğine inanıyorlar ve gerçek şu ki, bugün iyi olduğun anlamına geliyor," dedi. "Perşembe testinin gösterdiği gibi, bu gece iyi olduğun anlamına bile gelmiyor."

Barrett duyurusundan önceki Cuma gecesi Trump, McDaniel, Çalışma Bakanı Eugene Scalia, lobici Brian Ballard ve Trump yardımcılarından ve müttefiklerinden oluşan bir zümre ile birlikte Washington'daki Trump International Hotel'de kapalı alanda bir bağış toplama etkinliğine katıldı.

Daha sonra bu haftanın başlarında semptom göstermeye başlamadan önce başkanla iki gün geçiren McDaniel, Çarşamba günü virüs için pozitif test yaptı. Durumu bilen iki kişiye göre, daha önce bazı Beyaz Saray yetkililerine haber vermiş olmasına rağmen, Cuma sabahı başkana enfeksiyonu anlattı. Daha erken Trump'a ulaşmaya çalıştı ama ona ulaşamadı ve bunun yerine bir Beyaz Saray doktoruyla konuştu.

BB19EBvY.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump’ın sosyal olmayan mesafeli etkileşimleri hafta boyunca devam etti. Barrett duyurusundan sonra Trump, bir akşam kampanyası mitingi düzenlemek için Middletown, Pa'ya gitti. Pazar günü Kuzey Virginia'daki özel kulübünde golf oynadı, Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenledi ve Gold Star ebeveynleri için bir resepsiyona ev sahipliği yaptı. Pazartesi günü Trump, ülkeyi koronavirüs konusunda bilgilendirmek için Gül Bahçesi'nde konuştu.

Bu arada Trump, Christie, Hicks, eski kıdemli danışman Kellyanne Conway, kişisel avukat Rudolph Giuliani ve bir avuç diğer danışmanla tartışma hazırlık toplantıları düzenledi. Tartışmalardan haberdar olan iki kişiye göre, ne Trump ne de Hicks belirti göstermedi veya maske takmadı.

Conway, "Tamamen kendisi gibiydi," dedi.

Trump, Demokrat aday Joe Biden ile ilk tartışması için Salı öğleden sonra Cleveland'a gitti. Partizan olmayan Başkanlık Tartışmaları Komisyonu eşbaşkanı Frank J. Fahrenkopf Jr.'a göre, adayların podyumları 12 fit 8 inç aralıklarla, önerilen sosyal mesafe alanı olan altı fitin kabaca iki katına çıktı.

[Trump'ın enfeksiyonunun etrafındakiler için yarattığı risk hakkında bildiklerimiz]
Fahrenkopf, komisyonun pandemi nedeniyle tipik buluş ve selam kulislerini öldürmek de dahil olmak üzere rutinde değişiklikler yaptığını söyledi. Tartışma salonundaki herkesin - Fox News'den Trump, Biden ve moderatör Chris Wallace dışında - virüs için negatif testi yapması ve maske takması istendi.

Fahrenkopf, "İlk aile maske takarak geldi ama onları çıkardı," dedi. "Kurallar maske takman gerektiğini söylüyordu."

Trump’ın programı Çarşamba ve Perşembe günleri hızla devam etti. Pazartesi öğleden sonra Gül Bahçesi'nde virüs hakkında konuştuğunda, başkan virüse karşı zafer ilan etti.

"Muazzam ilerleme kaydediliyor" dedi. "Diyorum ve her zaman söyleyeceğim: Köşeyi dönüyoruz. Ve çok daha önemlisi, aşılar geliyor ama ne olursa olsun köşeyi dönüyoruz. "

O zaman, daha ne olacağını bilemezdi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump kampanya yöneticisi Bill Stepien, COVID-19 için pozitif test yapan en son GOP yetkilisi oldu

WASHINGTON - Başkan Donald Trump'ın kampanya yöneticisi Bill Stepien, virüsün başkanın yakın çevresinde ortaya çıkması ve GOP için seçimlere sadece haftalar kala bir başka aksilik olan COVID-19 için pozitif test yaptı.

Adının açıklanmaması koşuluyla konuşan bir Cumhuriyetçi Parti kaynağına göre Stepien test sonuçlarını Cuma günü öğrendi. Temmuz ayında en büyük kampanya alanını devralan eski bir Beyaz Saray yetkilisi olan Stepien karantina altına alacak.

BB19EVOa.img?h=752&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Haber, Trump'ın kendisinin pozitif test yaptığını açıkladığı ve Washington dışındaki Walter Reed Tıp Merkezi'ne taşındığı aynı gün geldi, bu da başkanın virüsle ilgili mesajını altüst etme potansiyeline sahip bir ifşa. Bir başka üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, Hope Hicks de hafta başında virüs için pozitif test yaptı.

42 yaşındaki Stepien, cumhurbaşkanlığı tartışmaları hakkında birkaç gün önce muhabirlerle bir telefon görüşmesi yaptı ve Trump kampanyasının, Cleveland'da Salı günü yapılan ilk tartışmanın ardından kuralları değiştirmekten yana olmadığına dikkat çekti. Kampanya, cumhurbaşkanının olumlu dinlenme sonucu haberi öncesinde bu pozisyonu zorluyordu.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kellyanne Conway, koronavirüs testi pozitif çıktığını açıkladı

Eski Beyaz Saray danışmanı Kellyanne Conway Cuma gecesi yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme seçimini açıkladığı geçen Cumartesi Rose Garden etkinliğine katıldıktan sonra Covid-19'a sahip olduklarını söyleyen en son önemli siyasi figür olan koronavirüs için pozitif test ettiğini söyledi.

BB19ELZJ.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Conway, "Bu gece COVID-19 testi pozitif çıktı. Semptomlarım hafif (hafif öksürük) ve iyi hissediyorum. Doktorlara danışarak bir karantina sürecine başladım," diye tweet attı Conway. "Her zaman olduğu gibi, kalbim bu küresel salgından etkilenen herkesin yanında."

Conway, geçen hafta maskelerin ve sosyal mesafenin nadir olduğu ve daha sonra pozitif test ettiği bilinen etkinliğe katılan beşinci kişi oldu. Başkan Donald Trump, First Lady Melania Trump, Cumhuriyetçi Utah Senatörü Mike Lee, Cumhuriyetçi Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis ve Notre Dame Üniversitesi Başkanı Rev. John Jenkins'in Covid-19 için pozitif olduğu doğrulandı.

Trump'ın Yargıç Amy Coney Barrett'ı aday göstereceğini duyuran misafirlerin çoğu, etkinliğe maskeli olarak geldi, ancak Rose Garden etkinliği devam ederken, maskeler neredeyse yok oldu.

Ağustos ayındaki Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'den bu yana Beyaz Saray'daki en yüksek profilli etkinlikte, Trump yönetiminin üst düzey sağlık yetkililerinden bazıları ve diğer katılımcılar, maske takmadıkları veya sosyal mesafe koymadıkları görüldü.

CNN muhabirleri, Beyaz Saray Gül Bahçesi'ndeki misafirlerin koltuklarının da önerilen altı fitlik aralıklarla görünmediğini gözlemledi.

CNN'in haberine göre Conway, cumartesiden beri Trump ve diğer danışmanlarla etkileşim kurdu ve konuyu bilen kişilerin CNN'e verdiği demeçte, Pazar ve Pazartesi günleri Başkan'la tartışma hazırlık oturumlarına katıldı.

Kellyanne Conway'in kocası George Conway, Başkan'ı bir yumrukla haberlere ağırlık veriyor gibi görünüyordu.

Cuma gecesi, hayal kırıklığına uğramış Gizli Servis ajanlarının, Başkan'ın eylemlerinin kendilerini koronavirüse yakalanma riskine soktuğunu iddia eden bir haberi tweetledi.

Kellyanne Conway, Ağustos ayında ayın sonunda görevinden ayrılacağını açıklarken, kocası da Trump karşıtı Cumhuriyetçi grup The Lincoln Project'teki işinden çekildiğini söyledi ve her ikisi de ailelerine odaklanma ihtiyacını dile getirdi.

Ayrılışı, Beyaz Saray'daki yüksek profilli görev süresinin aniden sona ermesini sağladı ve burada Başkan'ın en şiddetli - ve en tartışmalı - savunucularından biri olarak ün kazandı.

Conway, koronavirüse atıfta bulunurken defalarca ırkçı söylemler kullandığında Başkanın savunmasına geldi ve yönetimi olumlu bir ışıkla sunmak için pandemiye federal tepkiyi döndürdü.

Başkanlık yarışını kazanan ilk kadın kampanya yöneticisi olduktan sonra 2016 yılında görevine geldi ve bu Ağustos ayında Ulusal Cumhuriyetçi Konvansiyonu'nda yaptığı konuşmada, "Başkan Trump, beni yönetme yetkisi vererek siyaset dünyasında bir engeli kırmama yardım etti. kampanyasını başarılı bir şekilde sonuçlandıracak. "

Ama aynı zamanda tartışmalarla da karşılaştı. Geçen yıl, ABD Özel Hukuk Bürosu, Hatch Yasasını birçok kez ihlal ettiğini ve "televizyon röportajları sırasında ve sosyal medyada resmi sıfatıyla konuşurken Demokrat başkan adaylarını aşağılayarak hata yaptığını söyleyerek federal hizmetten çıkarılmasını tavsiye etti. "

Kocasıyla olan siyasi gerginlik de son yıllarda kamuoyuna yansımıştı. Trump'ın görev süresinin başlarında çok sayıda Adalet Bakanlığı görevi için düşünülen Washington'lu bir avukat olan George Conway, hızla Başkan'ın önde gelen, açık sözlü bir eleştirmeni olarak ortaya çıktı.

Daha önce Trump'ın göreve uygun olmadığı için "suçlu" olduğunu söylemişti, Kongre'den Trump'ın "kanserini" başkanlıktan çıkarması çağrısında bulunmuş ve Başkan'ın akıl sağlığını açıkça sorgulamıştı.

Ancak Kellyanne Conway geri adım attı. Geçen yıl, kocasının tweet'lerinin Trump'ın zihinsel durumu hakkında şüphe uyandırmasının ardından, gazetecilere "hayır, bu endişeleri paylaşmıyorum" dedi.

Başkanın kendisi daha gönülsüz bir yaklaşım benimsedi. George Conway'in geçen Kasım ayında yayınladığı bir eleştiri sorulduğunda, Trump bağlılığının nerede durduğunu açıkça belirtti.

"Bay Kellyanne Conway mi demek istiyorsunuz?" O sordu.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

CDC, yetişkinlerde çocuklarda MIS-C'ye benzer yeni Covid-19 sendromunu açıkladı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri araştırmacıları Cuma günü, yetişkinlerin bazen çocuklarda koronavirüsle bağlantılı bir sendroma benzeyen tehlikeli semptomlardan muzdarip olabileceğini söyledi.

BB18t1VY.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Buna yetişkinlerde multisistem enflamatuar sendrom veya MIS-A diyorlar ve çocuklarda multisistem enflamatuar sendrom veya MIS-C'ye benzediğini söylüyorlar. MIS-C gibi, MIS-A da açıkça koronavirüs ile bağlantılı değildir ve hastalar Covid-19 enfeksiyonuna işaret edecek başka hiçbir belirti göstermeyebilir.

Ancak CDC ekibi, MIS-A'nın en az üç hastayı öldürdüğünü ve Covid-19'a benzer şekilde orantısız bir şekilde ırksal ve etnik azınlıkları vurduğunu söyledi.

Florida'da yaşayan bir Siyah adam kulaklarında çınlama, kusma ve göğüs ağrısı çekti. Hastaneye kaldırıldığında Covid-19 testi negatif çıktı ancak tedaviye rağmen öldü. 46 yaşındaydı.

CDC ekibi, New York'ta 22 yaşındaki Siyah bir kadın, ateş ve titreme geliştirene kadar sağlıklıydı, ancak eve gidecek kadar iyileşmeden önce 19 gün hastanede kaldı.

MIS-C dünya çapında birkaç yüz çocuğu etkiledi ve hemen tedavi edilirse çocuklar iyileşiyor. Genel inflamasyona neden olur, ancak hastalar genellikle koronavirüsün klasik semptomlarını göstermezler. Kan testleri, bir çocuk koronavirüs enfeksiyonundan kurtulduktan haftalar sonra MIS-C'nin gelişebileceğini gösterir - genellikle hafif semptomlara neden olan veya hiç semptom göstermeyen bir durum.

CDC ekibi, benzer sendromlara sahip 21 ila 50 yaşları arasındaki 27 yetişkinin vakalarını tanımladı. Çoğunun vücutlarında aşırı iltihap vardı ve kalp, karaciğer ve böbrekler gibi organlarda bozukluk vardı - ancak akciğerlerde değil. CDC'nin haftalık ölüm ve hastalık raporu MMWR'de "Hiperinflamasyon ve akciğer dışı organ disfonksiyonu şiddetli Covid-19'lu hastanede yatan yetişkinlerde tanımlanmış olsa da, bu koşullara genellikle solunum yetmezliği eşlik ediyor" diye yazıyorlar.

"Bunun aksine, burada açıklanan hastalarda MIS-A'yı şiddetli Covid-19'dan ayırmak için tasarlanmış olan çalışma vakası tanımına göre minimal solunum semptomları, hipoksemi (düşük kan oksijeni) veya radyografik anormallikler vardı; 16 hastadan sadece sekizinde MIS-A'nın başlamasından önce belgelenmiş herhangi bir solunum semptomu vardı. "

27 hastanın üçte biri aktif koronavirüs enfeksiyonu için negatif test etti, ancak geçmişte enfekte olduklarını gösteren antikorlar için pozitif test etti. Araştırmacılar, "Bu raporda açıklanan MIS-A hastalarının biri hariç tümü ırksal veya etnik azınlık gruplarına aitti" diye yazdı.

Ekip, "Klinisyenler ve sağlık departmanları, uyumlu belirti ve semptomları olan yetişkinlerde MIS-A'yı dikkate almalıdır" tavsiyesinde bulundu. "Bu hastalarda pozitif SARS-CoV-2 PCR veya antijen test sonuçları olmayabilir ve önceki SARS-CoV-2 enfeksiyonunu doğrulamak için antikor testi gerekebilir."

Microsoft tarafından önerilen en son tarayıcıyı şimdi indirin
Belirtiler arasında 24 saat veya daha uzun süren ateş; göğüs hastası ve düzensiz kalp atışları; kalp disfonksiyonunun kanıtı; gastrointestinal semptomlar ve döküntüler. Röntgenler, hastaların semptomları olmasa bile akciğer iltihabı gösterebilir.

CDC, 27 hastadan 10'unun yoğun bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi; üçü entübe edildi ve üçü öldü. İki genç yetişkinde, ilk semptomları majör felçti.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın maske takmayı reddetmesi, daha fazla koronavirüs partikülüne maruz kalmasına yol açarak ciddi enfeksiyon riskini artırmış olabilir.

BB19ELsI.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump'ın sürekli olarak yüz maskesi takmaması, daha yüksek dozda koronavirüse maruz kalma riskini artırıyor.

Trump enfekte olduğunda maske takmasaydı, muhtemelen koruyucu ekipman giydiğinden daha fazla miktarda virüs parçacığı alırdı.

Bazı araştırmalar, daha yüksek dozda virüse maruz kalmanın vücutta daha fazla virüse yol açabileceğini ve bu da daha ciddi hastalığa neden olabileceğini öne sürüyor.

Başkan Donald Trump'ın maske takmama alışkanlığı hem onu ilk etapta koronavirüse maruz bırakmış hem de daha ciddi bir enfeksiyon geliştirme riskini artırmış olabilir.

Bunun nedeni, ortaya çıkan araştırmaların, maskelerin viral aşılamanın azaltılmasına yardımcı olabileceğini öne sürmesidir: insanların yediği veya soluduğu virüs dozu. Bu, sonuç olarak, bir hastanın içinde çoğalan virüs miktarını, yani viral yükünü azaltabilir.

Bazı araştırmalara göre daha yüksek viral yükler, daha kötü enfeksiyon sonuçlarına yol açabilir.

San Francisco'daki California Üniversitesi'nde bir bulaşıcı hastalık uzmanı ve tıp profesörü olan Monica Gandhi, Business Insider'a verdiği demeçte, "[Trump] 'ın daha yüksek viral aşılamaya maruz kalmış olabileceğinden endişe ediyorum, ancak bu maske takılmamış olabilir." , ekleyerek, "bu sizi daha ciddi hastalığa yatkın hale getirebilir."

New York Times, Cuma günü, Beyaz Saray'ın ifşa ettiği yorgunluğa ek olarak, başkanın düşük dereceli ateş, öksürük ve burun tıkanıklığı yaşadığını bildirdi. Trump, Regeneron'un henüz FDA onaylı olmayan deneysel antikor ilacını enjekte ettikten sonra Cuma akşamı Walter Reed Tıp Merkezi'ne kabul edildi.

Trump'ın maskeden hoşlanmaması var
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 3 Nisan'dan bu yana insanlara halka maske takmalarını tavsiye etti, bu noktada çok büyük kanıtlar, yüz kaplamalarının bulaşmayı azalttığını ve böylece hayatları kurtardığını gösterdi. Ancak aynı gün Trump tavsiyeyi küçümsedi.

Bir basın brifinginde "Bunu yapacağımı sanmıyorum" dedi.

Trump, Amerikalıları yaza kadar maske takmaya teşvik etmeye başlamadı ve Temmuz ayına kadar tek başına maske takarak fotoğraflanmadı. O zamandan beri, kampanya mitingleri de dahil olmak üzere düzenli olarak maskesiz görünümler yaptı.

Trump'ın Salı günkü tartışma hazırlıkları sırasında, eski New Jersey Valisi Chris Christie, ABC'nin "Günaydın Amerika" demişti.

Trump, Salı günü sahnede maskeler konusunda kendisini Joe Biden'dan ayırmak için çaba gösterdi: "Gerektiğinde maske takıyorum. Onun gibi maskeler takmıyorum" dedi.

Associated Press'in bildirdiğine göre, Trump'ın Cuma günkü teşhisinden sonra bile, Beyaz Saray yüz maskeleri istemeye başlamayacak çünkü bir yüz maskesi takmak "kişisel bir seçim".

Maskeler daha ciddi hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir

BB184529.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Şimdiye kadarki kanıtlar, yüz maskelerinin ve sosyal mesafenin koronavirüs ölüm oranlarındaki düşüşle ilişkili olduğunu açıkça gösteriyor.

Bu büyük ölçüde, çünkü maske takmak, insanların en başta koronavirüse maruz kalma riskini azaltır. Ancak Wayne Eyalet Üniversitesi'nden yapılan yeni araştırma, bunun aynı zamanda bir maskenin maruz kalan bir kişinin aldığı viral partikül miktarını azaltarak ciddi enfeksiyon riskini azaltması da olabileceğini gösteriyor.

Çalışma, Detroit Tıp Merkezi'ndeki hastalar arasındaki ortalama viral yükün, pandemi süresince azaldığını, aynı zamanda enfeksiyonların da hafiflediğini buldu.

Araştırmanın kıdemli yazarı Dr. Pranatharthi Chandrasekar, Business Insider'a "Aldığımız ve öğrettiğimiz tüm bu sosyal önlemlerin, daha az ve daha az virüsle gelen insanlarla bir ilgisi olabilir" dedi. "İnsanlara maske takarken maruz kaldıklarında, muhtemelen daha az miktarda virüse maruz kalıyorlar."

Bir kişinin daha az viral partiküle maruz kalması durumunda, sistemindeki daha düşük virüs miktarının, daha düşük bir ölüm riskine dönüşebileceği mantıklı görünüyor.

"Çalışmalar, zamanla daha düşük bir viral yükün meydana geldiğini ve bunun daha düşük mortalite ile bağlantılı olduğunu ima ediyor, ancak bu, bunu sistematik olarak gösteren ilk çalışma," dedi Gandhi, "swablardan gelen düşük viral yük muhtemelen bir yeteneği gösterir viral enfeksiyonu daha iyi kontrol etmek ve bu nedenle daha az şiddetli hastalığı olması için. "

Ancak Chandrasekar, kesin bir bağlantı kurmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

BB19ELsL.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yine de bu bulgular Trump'ın davası için geçerli olabilir. Koronavirüsü kendisine ileten kişinin etrafına maske takmazsa, daha yüksek bir viral yük ve daha şiddetli semptomlarla karşılaşabilir.

Örneğin, Trump virüsü Beyaz Saray danışmanı Hope Hicks'e kaptıysa - örneğin Perşembe günü COVID-19 semptomları gösterdikten sonra pozitif test yapan - bu, başkanı büyük miktarda viral partiküle de sokabilirdi.

Gandhi Cuma sabahı "Semptomatik olan kişilerin burun ve ağızlarında daha yüksek viral yüke sahip olduğuna dair gerçekten yeni veriler var" dedi. "Böylece onu daha yüksek bir doza maruz bırakabilirdi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Walter Reed'e gitmek için Marine One'a binmeden önce Twitter'da video güncellemesi yayınladı

BB19ECRy.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Donald Trump, Twitter'da alışılmadık bir şekilde hareketsiz bir günün sonuna doğru ve COVID-19 hastalığına neden olan koronavirüse yakalandıktan sonra gözlem ve tedaviye devam etmek için Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne gitmesinin hemen öncesinde, bu video mesajını kaydetti. durumu hakkında bir güncelleme:

Mesajda Trump, iyi gittiğini düşündüğünü ve yine pozitif test yapan First Lady Melania Trump'ın iyi gittiğini bildirdi.

Başkan, Cuma günü Twitter'da (TWTR) tek bir gönderi olmadan 17 saatten fazla gitti Son tweet'i, alışılageldiği gibi Beyaz Saray sağlık personeli veya basın mensuplarından ziyade, kendisinin ve eşi pozitif test edildi.

Melania Trump Beyaz Saray'da kalırken, Bethesda, Md .'deki önde gelen askeri sağlık tesisinde "birkaç gün" geçireceği bildirildi.

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fox News'den Chris Wallace: Tartışma Sırasında Trump'ın Aile Maskeleri Reddetti

Fox News'den Chris Wallace Cuma sabahı yaptığı açıklamada, Salı gecesi Başkan Donald Trump ve Joe Biden arasındaki tartışmayı yönetirken Trump ailesinin maske taktığını görmediğini söyledi. Trump ve First Lady Melania Trump, Perşembe günü geç saatlerde koronavirüs için pozitif çıktı.

"O salondaki herkes olumsuz testler yapmıştı. Ancak ilginç olan, güvenlik kurallarını belirleyen Cleveland Clinic'in salondaki herkesin - başkan, başkan yardımcısı ve ben hariç - demesiydi. maske takmak zorunda kaldı, "diye açıkladı Cuma günü" Fox & Friends ".

Eski başkan yardımcısı Biden'in karısı Dr. Jill Biden salona geldiğinde, Wallace, parti üyeleri gibi onun da maske taktığını söyledi. Maskeler tartışmada kaldı.

Tersine, dedi First Lady, salona maskeyle girdi, ancak oturduğunda onu çıkardı. Wallace, "İçeri girdiklerinde görmedim, ama orada gördüğüm ilk ailenin diğer tüm üyeleri - Ivanka, Tiffany dahil - oturduklarında maske takmıyorlardı," dedi.

Ayrıca, diğer gazeteciler tarafından kendisine maskeler sunan bir Cleveland Clinic çalışanı tarafından ilk aileye yaklaşıldığını, ancak Trump ailesinin üyelerinin onları "el salladığını" söylediğini söyledi.

"Salonun içindeki güvenlik kurallarına farklı insanların nasıl davrandığını belirtmekte fayda var," dedi.

Tartışma sırasında Trump, sık sık maske taktığı için Biden'a saldırdı ve şöyle dedi: "Onun gibi maske takmıyorum. Onu her gördüğünüzde, bir maskesi var. 200 fit ötede konuşuyor olabilir, şimdiye kadar gördüğüm en büyük maske. "

Kaynak: THEWRAP

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ben Bir Doktorum ve İşte Trump Neden Endişelenmeli

BB19FprJ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Cuma günü, hem Başkan Donald Trump hem de First Lady Melania Trump'ın COVID-19 testi pozitif çıktığı ortaya çıktı. Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows Cuma sabahı Trump'ın "hafif semptomlar" hissettiğini ancak "enerjik" olduğunu söylerken, bazı sağlık uzmanları virüsün "yüksek risk" kategorisine girmesi nedeniyle enfeksiyondan endişe duyuyor. . Baltimore merkezli İç Hastalıkları Doktoru ve American College of Physicians üyesi Vivek Cherian, "COVID-19 enfeksiyonu olan kişilerde ciddi hastalık riskini artıran belirli koşullar vardır" diye açıklıyor Eat This, Not That ! Sağlık. Okumaya devam edin ve bu salgını en sağlıklı şekilde atlatmak için, Zaten Koronavirüse Sahip Olduğunuz Kesin İşaretleri kaçırmayın.

BB19DMqK.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1. Yaşı

Dr. Cherian, "Başkanın yaşı (74), 65 yaşın üzerindeki tüm bireyler, önceden var olan sağlık sorunları olup olmadığına bakılmaksızın bu kategoriye girdiği için, onu daha yüksek bir risk altına sokuyor." ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 65-74 yaş aralığındaki kişilerin COVID-19 ile hastaneye yatırılma olasılığının beş kat daha fazla olduğunu ve genç yetişkinlere kıyasla Covid-19'dan 90 kat daha fazla ölüm riskine sahip olduğunu beyan ediyor. 18-29 yaşları arasında.

BB19Fxu9.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2. Cinsiyeti

Başkan Trump'ın cinsiyeti tek başına onu daha büyük riske atıyor. CDC'ye göre, erkeklerin ciddi bir COVID-19 enfeksiyonuna yakalanma, hastaneye kaldırılma ve virüsten ölme olasılığı kadınlardan daha yüksek.

BB19FsUf.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

3. Obez

Dr. Cherian ve CDC'ye göre obezite, COVID-19'un temel risk faktörlerinden biridir. En son BMI'sine göre, Başkan Trump klinik olarak obez olarak kabul ediliyor. Haziran ayında, fizikselliği, hafif obez olarak kabul edilen 30.5 BMI ile 6 fit 3 inç yüksekliğinde 244 pound ağırlığında olduğunu ortaya çıkardı. CDC, bu risk faktörünün, bir kişinin virüsle hastaneye kaldırılma olasılığının üç katına çıktığını savunuyor.

BB19FqQ9.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

4. Diğer Risk Faktörleri

Neyse ki Trump için sahip olmadığı birçok başka risk faktörü var. Dr. Cherian, "Yüksek tansiyon, diyabet ve kalp hastalığı gibi diğer durumlar da bir kişinin riskini artırır" diye açıklıyor. "Ancak, cumhurbaşkanının doktorlarına göre, kendisine bu koşullardan hiçbiri teşhisi konulmadı." Ve Trump'a göre, "aynı zamanda ciddi bir enfeksiyon için risk faktörü olan" içmiyor veya sigara içmiyor.

BB17pBMc.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

5. COVID-19'dan Nasıl Kaçınılır?

COVID-19'un bulaşmasını ve yayılmasını önlemek için elinizden gelen her şeyi yapın: Yüz maskenizi takın, koronavirüs taşıdığınızı düşünüyorsanız test yaptırın, kalabalıklardan (ve barlardan ve ev partilerinden) kaçının, sosyal mesafe uygulayın, sadece temel işleri yapın, yıkayın ellerinizi düzenli olarak dezenfekte edin, sık dokunulan yüzeyleri dezenfekte edin ve bu salgını en sağlıklı şekilde atlatmak için COVID Yakalama Muhtemeliniz Bu 35 Yeri kaçırmayın.

Kaynak: EatThis, NotThat HEALTH

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Virüsü küçümseyen Trump, aylardır maskeyle dalga geçti

Salgın boyunca Başkan Donald Trump, kendi sağlık uzmanlarının uyarılarını göz ardı etti ve daha iyi bildiğini söyleyerek bilime meydan okudu - kampanya mega mitingleri düzenlemekten, kanıtlanmamış bir ilacı takdim etmeye, hatta tedavi olarak çamaşır suyu enjekte etmeyi önerdi.

BB19EKQ4.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Özellikle maske takmakla alay etti, yapacağına dair söz vermesine rağmen yapmaya devam etti - ve halk sağlığı yetkililerinin binlerce canı kurtarmak için herkesin takması gerektiği tavsiyesine rağmen.

BB19EBem.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sadece bu hafta, 73 milyon izleyicinin izlendiği ulusal bir tartışma sahnesinde, Demokrat adayı Joe Biden'a bir tane giydiği için saldırdı.

DAHA: Trump COVID-19 canlı güncellemeleri: Başkan'ın 'hafif semptomları' var, Biden negatif test ediyor
"Onun gibi maskeler takmıyorum. Onu her gördüğünüzde bir maskesi var. Ondan 200 fit ötede konuşuyor olabilir ve gördüğüm en büyük maskeyle ortaya çıkıyor" dedi Trump övünerek. açık hava mitinglerindeki büyük taraftar kalabalığı, çoğu maske takmıyordu.

BB19DVbX.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

3 Nisan'da, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin Amerikalılara kamuya açık yerlerde yüz kaplamaları giymelerini önerdiği ve gerekli olmadığına dair daha önceki rehberliği değiştirdiği zaman, görev gücü brifinginde duyuruyu yapan Trump'dı - uygulamanın "gönüllü" olduğunu ve "bunu yapmak zorunda olmadığınızı" vurguladı.

"Yapmak istemiyorum - bir şekilde Oval Ofis'te, o güzel, Kararlı Masanın arkasında, büyük Kararlı Masanın arkasında otururken, sanırım bir yüz maskesi takarak - başkanları, başbakanları, diktatörleri, kralları selamlarken , kraliçeler, bilmiyorum, bir şekilde kendim göremiyorum, "dedi Trump.

Mayıs ayı sonlarında, COVID-19'dan kaynaklanan ölü sayısı 100.000'e yaklaşırken ve uzmanlarla Beyaz Saray koronavirüs görev gücü toplantıları azalırken, Trump Detroit'teki bir Ford fabrikasına yaptığı ziyarette kapalı kapılar ardında maske taktığını söyledi, ancak " Basına onu görme zevkini vermek istemiyorum. "

BB19EKQd.img?h=750&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

CDC'nin tavsiyesi üzerine, Maryland'deki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde yaralı servis üyelerini ziyaret ettiğinde, halka açık yerlerde bir tane giymesi iki aydan fazla sürdü.

Trump, "Bir hastanedeyken, özellikle de çok sayıda askerle, bazı durumlarda ameliyat masasından yeni çıkan insanlarla konuştuğunuzda, maske takmanın harika bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi. Temmuz, "vatansever" diyor.

BB16CzPF.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump, salgın Amerika'ya yayılırken kendi sağlığına yönelik risklerle ilgili sorularla karşı karşıya kaldı, ancak virüsü kapabileceğine dair endişelerini sürdürmedi.

Mayıs ayında Fox Business'ta Maria Bartiromo ile yaptığı röportajda Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence hastalanması durumunda başkanlığı devralma olasılığı sorulduğunda, başkan bu fikirle alay etti.

"Başkan yardımcımızı çok sağlıklı tutacağız ve sağlıklı kalacağım" dedi. "Asla olmayacak."

Ağustos ayında maskeler hakkında konuşurken, "Belki harikadırlar ve belki de sadece iyidirler. Belki de o kadar iyi değillerdir" dedi.

Geçen ay bir Beyaz Saray brifinginde Trump'a, maske gerektiren kuralları kişisel özgürlüğün ihlali olarak gören destekçileri cesaretlendirmek yerine, örnek olması için neden maske takmadığı soruldu.

Bir kez daha Biden ile alay etti.

"Şey, test edildim ve bazen Joe'yla birlikte oturan birini gördüğümde şaşırıyorum. Joe maskede kendini çok güvende hissediyor. Bilmiyorum, belki de yüzünü ifşa etmek istemiyor Trump 16 Eylül'de "Maske takması için hiçbir neden yok."

"Test edildik - test edildim. İnsanları test ettirdim. İnsanlar Oval Ofis'e geldiklerinde, bu çok önemli. Kim olurlarsa olsunlar - ülke başkanları iseler, hepsi test ediliyor. Yani ben farklı bir konumdayım. Ve belki o pozisyonda olmasaydım, onu daha çok giyerdim "diye devam etti.

ABC Haber Yazarı John Cohen, bir halk sağlığı krizinde örnek olmanın çok önemli olduğunu söyledi.

İstihbarattan sorumlu eski bir müsteşar olan Cohen, "Başkan, kendi itirafıyla, pandeminin ciddiyetini küçümsedi. Başından itibaren maske takılması ve kendi halk sağlığı uzmanları tarafından önerilen diğer koruyucu önlemler hakkında karışık mesajlar gönderdi," dedi. İç Güvenlik Bakanlığı'nda. "O, personeli ve kampanyası, CDC rehberliğini ve bu yüksek riskli davranışları sadece Amerikalıların kafasını karıştırmakla kalmadı - topluluklarımızı daha büyük risk altına sokmakla kalmadı - aynı zamanda Beyaz Saray'ı çalışmak ve ziyaret etmek için daha tehlikeli bir yer haline getirdi."

Eylül ayında, hayal kırıklığına uğramış bir Trump, bir Beyaz Saray muhabirinden bir soru sorarken maskesini çıkarmasını istedi: "Eğer onu çıkarmazsan, çok boğulursun."

Başkan ve yakın danışmanı Hope Hicks'in hastalanmasına rağmen, bir Beyaz Saray sözcüsü Cuma günü öğleden sonra, birçok kişinin aylardır onlarsız gittiği Beyaz Saray'da hala maske takmanın gerekmeyeceğini söyledi.

Sözcü, bunun kişisel bir seçim olarak kalacağını söyledi.

Ancak çalışanlar, Cuma günü öğleden sonra Walter Reed'e gitmek için patronlarının ayrılışını izlemek için South Lawn'da toplanırken, çoğu olmasa da çoğu maske takıyordu.

Ve başkanlık mührü olan başkan da öyleydi.

Kaynak: abc NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Wallace, Trump başkanlık tartışmasına çok geç geldiği için COVID testi uygulanamadı dedi

İlk başkanlık tartışmasının moderatörü Chris Wallace, Başkan Trump ve kampanya personelinin koronavirüs için test edilmek için yeterli zaman olmadan Salı günkü münazarası için Cleveland'a geldiğini söyledi.

Wallace, Fox News Cuma günü öğleden sonra, Beyaz Saray'ın Trump'ın, baş yardımcısı ve Hope Hicks'in hepsinin pozitif çıktığını açıkladıktan sonra, "Salı öğleden sonraya kadar gelmediler," dedi. Bu yüzden test edilmeleri için, o gece saat 9: 00'da sınava girip münazarayı yapmak için yeterli zaman olmayacaktı. Öğleden sonra 3:00, 4:00, 5: 00'e kadar gelmediler. Evet, iki kampanyadan salona gelen insanlara gelince bir onur sistemi vardı. "

Beyaz Saray, Cuma günü öğleden sonra, Trump'ın "ihtiyati tedbir" olarak birkaç günlüğüne Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezine nakledileceğini duyurdu.

Kampanya Cuma günü yaptığı açıklamada, Başkan Yardımcısı Biden ve eşi Jill'in de tartışmaya iki saatten az bir süre kala gelmesine karşın, her iki Bidens de koronavirüs için negatif test yaptı.

Wallace, kendisinin ve Fox News sunucusu Bill Hemmer'in tartışmadan önceki günlerde geldikleri için test edildiğini söyledi.

Trump, Bloomberg'in Perşembe gecesi Beyaz Saray yardımcısı Hope Hicks'in pozitif test ettiğini bildirmesinin ardından, kendisi ve eşi Melania Trump'ın COVID-19 testi pozitif çıktığını açıkladı. Salı gecesi tartışmada, eşinin eşi de dahil olmak üzere, Trump'ın ekibinin üyeleri Ohio yasalarını ihlal ettiler ve etkinliğin ev sahipliği yaptığı Cleveland Clinic'ten gelen taleplere rağmen maske takmadılar.

BB19ExHU.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Wallace, "Koridordaki insanlar maske takmadıklarını ve salondaki herkesin maske taktığını fark ettiler," dedi. “Tartışma bittiğinde Bayan Trump geldi, yanımdan geçti, maske takmıyordu. Bayan Biden yanımdan geçip kocasına geldi ve üzerinde maske vardı. Bu nedenle, iki ailenin ve kamplarının salonun içindeki sağlık güvenliği düzenlemelerine davranış biçimlerinde bir fark vardı. "

Wallace, test edilmeyi planladığını söyledi.

Tartışma sırasında Trump, halka açık yerlerde maske taktığı için Biden ile alay etti.

Biden gülerken Trump, "Onu her gördüğünüzde maskesi var," dedi. Ondan 200 fit uzakta konuşuyor olabilir. Ve şimdiye kadar gördüğüm en büyük maskeyle ortaya çıkıyor. "

Trump, aylardır defalarca ülkenin köşeyi döndüğü ve virüsün ortadan kalkacağı konusunda ısrar ederken, 207.000'den fazla Amerikalı COVID-19'dan öldü.

Cuma günü öğleden sonra erken saatlerde, Trump'ın doktoru başkanın yorgun olduğunu ancak moralinin iyi olduğunu ve durumunun yakından izlendiğini söyledi. Dr. Sean Conley, Trump'ın "Regeneron poliklonal antikor kokteyli" ile tedavi edildiğini ve çinko ve D vitamini, aspirin, melatonin (genellikle uyku yardımı olarak kullanılır) ve famotidin (mide asidini baskılayan) takviyeleri ile tedavi edildiğini söyledi.

Trump'ın salgının başlarında teşvik ettiği ve Mayıs ayında önleyici olarak aldığını iddia ettiği “mucize ilaç” hidroksiklorokin'den bahsetmedi.

Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Cuma sabahı virüs için negatif test yaptıklarını açıkladı. Bununla birlikte, Cumartesi günü bir Beyaz Saray etkinliğine katılan diğer iki katılımcı - Senatör Mike Lee, R-Utah ve Notre Dame Üniversitesi başkanı John Jenkins - Cuma günü virüs için pozitif test ettiklerini söyledi. Trump’ın Yüksek Mahkeme adayı Amy Coney Barrett’ı tanıtan Rose Garden töreninde ne Lee ne de Jenkins maske takıyorlardı.

Kaynak: Yahoo NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.