Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Pilotlar, insanları 'tuvalet kağıdı satın aldığınız gibi uçak bileti satın almaya' çağırıyor ve koronavirüs kilitlenmesinden sonra uçuş rezervasyonu yapıyorlar

BB14YcVo.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pilotlar insanların tekrar uçuş rezervasyonu yapmasını istiyor.
Kaptan Chris Pohl ve Charlotte Dielman, Instagram'ı, koronavirüs kilitleme kısıtlamaları kaldırılmaya başladığında halkı tekrar göklere çıkarmaya teşvik etmek için kullandı.
"Tuvalet kağıdı aldığınız gibi uçak bileti satın alın," mesajı okundu.
"38 yıllık uçuşumda böyle bir kriz yaşamamıştım," dedi Pohl Insider'a.

Pilotlar, insanların tekrar uçmaya başlaması için kamuoyuna memnuniyet duyuyor ve dünyayı "tuvalet kağıdı satın aldığınız gibi uçak bileti satın almaya" çağırıyor.

Toulouse, Fransa merkezli Virgin Atlantic pilotu Yüzbaşı Chris Pohl ve Belçika merkezli EasyJet pilotu Charlotte Dielman, Coronavirus kilitleme kısıtlamaları başladığında insanları tekrar göklere çekmeye teşvik eden mesajlar tutan Instagram'da kendi resimlerini yayınladılar kaldırmak için.

Popüler hesap Dude With Sign tarzında, Dielman ilk önce mesajı yayınladı ve Pohl sesini kendi görüntüsüyle ekledi.

"Bizi geride tutan tek şey sensin; sadık müşterilerimiz / yolcularımız, sensiz, topraklandık. Dünyanın tekrar uçmasına izin verelim," diye yazdı Pohl yazısının başlığında.

Pohl, Insider'a Boston'dan Londra'ya indiğinde 16 Mart'tan beri uçmadığını söyledi.

"38 yıllık uçuşumda Körfez Savaşları, 9/11, SARS, volkanik kül, kredi krizi, vb.Dahil olmak üzere böyle bir kriz yaşamadım" dedi.

Virgin Atlantic, yolcu operasyonlarının sona ermesinden bu yana sadece kargoyu uçurmaya odaklanırken, küresel tedarik zincirlerinin çalışmaya devam etmesine ve KKD gibi önemli malzemelerin taşınmasına yardımcı olurken, Pohl havacılık endüstrisinin kilitlenme tarafından "harap edildiğini" söyledi.

"Havayolu endüstrisi 22'yi yakalama durumunda" dedi. "İnsanlar bilet almıyor çünkü ne zaman ya da nereye uçabileceklerini bilmiyorlar ve havayolları rezervasyon olmadığı için uçakları dolduramıyor.

"Çoğu havayolu şirketi, insanların rezervasyon yapmasını umuyorlar, ancak uçaklarını dolduramazlarsa uçuşları iptal etmek zorunda olduklarını umuyorlar."

Pohl, İngiltere'deki birçok insanın 14 gün boyunca karantinaya almaları gerekip gerekmediği konusundaki belirsizliklerle rezervasyon rezervasyonu yaptığını düşünüyor.

“Onlara gelecekteki uçuşlar için rezervasyon yapmasını söylüyorum, böylece meslektaşlarımın işlerinin çoğunu planlayabilir ve umarım kurtarabiliriz” dedi.

Pohl, insanların sadece pazarlık yapmak için değil, aynı zamanda endüstriyi desteklemek için yaz sonu uçuş programlarına bakmalarını önerir.

BB14YqJK.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çok uzun süre uçmamış olan Pohl ve diğer birçok pilot, tekrar yolcularla gökyüzüne gitmeden önce özel kontroller yapmak zorunda kalacaklar.

"Uzun menzilli pilotlar olarak, en az 45 günde bir kalkış ve iniş, 90 günde bir üç kalkış ve iniş yapmamız gerekiyor.

"Bu yüzden şu anda 'kontrolden çıkmış durumdayım'. Deneyimimi yenilemek için ya bir simülatörde üç iniş ya da başka bir Eğitim Kaptanı ile iki sektör uçmam gerekiyor. "

Pohl, oğluyla Fransız kırsalında kilitlenme yaparken, karısı ve kızı Melbourne, Avustralya'da.

Kilitlenme büyük ölçüde onun için "sağlıklı bir deneyim", dedi Pohl, ancak şunu ekledi: "Altta yatan gerçek, sektörüm ve kariyerimin tehdit altında olduğu.

"Meslektaşlarımın çoğu işlerini kaybetti ve ben de dahil olmak üzere diğerlerinin belirsiz gelecekleri var."

Avustralya kaptanı mesajının insanları kendisinin ve başkalarının havaya dönüşünü desteklemeye teşvik edeceğini umuyor.

Pohl, "Fotoğraf Fransa'daki evimde çekildi, oğlumun BMX rampasına eğilerek mavi kağıdı vurgulayarak bana tuvalet kağıdı attı." Dedi.

"Sadece üniformamın üst yarısını giyiyordum, atıştan şort ve parmak arası terlik giyiyordum."

Kaynak: Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

‘Hidroksiklorokin, koronavirüse yakalanmayı önlemedi'; DSÖ denemelere yeniden başlıyor

Hidroksiklorokin üzerine yapılan son araştırma, ilacın koronavirüse yakalanmayı önlemediği sonucuna vardı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, Mayıs ayı sonunda durdurduğu ilacın denemelerine yeniden başlayacağını duyurdu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak!

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Devamını buradan okuyun

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Erdoğan, sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini açıkladı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen ve 15 ili kapsayan sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini açıkladı. Erdoğan, vatandaşlardan aldıkları değerlendirmelerin kendilerini kararı yeniden gözden geçirmeye yönelttiğini söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünya Sağlık Örgütü son noktayı koydu: Kumaş maskeler de koruyor

Corona virüsü salgınının başından bu yana maske konusunda çelişkili açıklamalar yapan Dünya Sağlık Örgütü, önerisini değiştirdi. Örgüt, ortak kullanıma açık kamusal alanlarda maske takılması uyarısı yaptı. Dr. Maria Van Kerkhove, kumaş maskelerin doğru kullanılması durumunda koruyuculuğu olduğuna dair yeni kanıtlar olduğunu söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Özel: Yaklaşık 600 ABD'li sağlık çalışanı Covid-19'dan öldü - ve sayı giderek daha da artıyor

Amerika da Guardian ve Kaiser Health News (KHN) tarafından pandemi sırasında ölen her sağlık çalışanı ve saymayı amaçlayan bir proje olan Lost on the Frontline'a göre yaklaşık 600 cephe hattı sağlık çalışanı Covid-19'dan öldü.

Tali doktorları, hemşireleri ve sağlık görevlilerini ve diğerlerinin bakımına yardımcı olmak için salgın sırasında kendi hayatlarını riske atan hastane kapıcıları, yöneticiler ve huzurevi çalışanları gibi önemli sağlık destek personelini içerir. Frontline'da Kayıp, 100'den fazla işçi için isim ve ölüm ilanlarını yayınladı.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İsveç koronavirüsü: İsveç ülke de sıkıyönetim ve kapatmama kararını savunuyor, ancak yaşlıları koruma konusunda başarısız olduğunu itiraf ediyor

BB14YG1b.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

İsveç'in koronavirüs müdahalesinin mimarı ülkenin tartışmalı kararın kilitlenmemesini savundu ve "iyileştirmeler" i kabul etmenin geziden faydalanabileceğini savundu.

Koronavirüs pandemisi dünyayı dolaşırken ve hükümetler acil kilitlenme önlemleri uygulamak için uğraşırken, İsveç günlük yaşamda sadece hafif kısıtlamalar getiren görünüşte rahat bir yaklaşım için bir aykırı olarak etiketlendi.

Önlemleri, çoğu okul, restoran, salon ve barları açık tutarak İskandinav komşularından belirgin şekilde farklıydı. Bununla birlikte, insanlardan kişisel sorumluluklara vurgu yaparak uzun yolculuklar yapmaktan kaçınmalarını istedi. Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, İsveç'in Covid-19 ölüm sayısı şu an 4.542'de, Danimarka'nın 580 ve Norveç'in 237'si.

İsveç baş epidemiyoloğu Anders Tegnell Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsveçli Dagens Nyheter gazetesine verdiği röportajda, "Daha iyi yapabileceğimiz şeyler var, ancak genel olarak İsveç'in doğru yolu seçtiğini düşünüyorum," dedi.

BB14YP1A.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

İsveç'in tepkisi hakkındaki eleştirilerin çoğu bakım evlerindeki yüksek ölüm oranlarına odaklanmıştır. Tegnell, ülkenin Halk Sağlığı Kurumu'nun "hastalığın yaşlı bakım evlerinde çok fazla ölümle yayılması için büyük bir potansiyel olacağını bilmiyordu."

"Grubun çok kırılgan olduğunu ve enfekte olsaydı çok fazla ölüm alacağını biliyorduk. Ancak hastalığın çok kolay gireceğini ve yayılmanın çok büyük olacağını bilmiyorduk." Dedi.

Tegnell, ülkenin sosyal uzaklaşma stratejisinin hala "iyi işlediğini" ve "bunu tamamen farklı bir şekilde yapmamız gerektiğini göremediğini" söyledi.

Çarşamba gününün ilerleyen saatlerinde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Hala stratejimizin iyi olduğunu düşünüyoruz. Ancak, özellikle zamanda geriye bakarken her zaman yapılabilecek iyileştirmeler var."

İsveç radyosu ile daha önce yapılan bir röportajda yaptığı ve büyük ölçüde başarısızlığın kabulü olarak yorumlanan yorumlarla ilgili raporlara yanıt veriyordu. Tegnell bu röportajda, "Aynı hastalık ile karşılaşacak olsaydık, bugün hakkında tam olarak bildiklerimiz düşünüldüğünde, sanırım İsveç'in yaptığı ve dünyanın geri kalanının yaptığı arasında bir yerde hareket etmek için bir sonuca varacağız." Dedi.

Çok fazla insanın çok erken ölüp ölmediği sorulduğunda, "Evet, kesinlikle. Bunu önlemek için herhangi bir yol olsaydı, gelecekte düşünmek zorunda kalacağız" dedi.

Stratejiye soruşturma

İsveç hükümeti, ülkenin koronavirüs stratejisi ve alınan tedbirler hakkında, yaz öncesinde ne gibi bir form alacağına dair bir soruşturma başlatacağını duyurdu.

Çarşamba günü, Başbakan Stefan Löfven ülkenin Aftonbladet gazetesine şunları söyledi: "Hükümetten ben sorumluyum ve bu yüzden baştan beri uyguladığımız stratejiyi kullandık."

Yetkili, İsveç'in virüsü sınırlama stratejisinin bazı bölümlerinin doğru olduğunu söyledi, çünkü sağlık sistemi bunalmış değil, ama aynı zamanda hastalığın yaşlı bakımı içinde yayılmasıyla ilgili kısmının çalıştı, bu açık ki, ölen çok fazla yaşlı insan var. "

Geçen ay bir CNN raporu, bakım evlerinde ölen insanların ülkenin toplam ölüm ücretinin yaklaşık yarısını oluşturduğunu ve birçok yaslı ailenin sevdiklerinin hiç tıbbi tedavi görmediğini söyledi.

Leli Sedghi, 92 yaşındaki babasının Covid-19'a yakalandıktan sonra doktora gitmeden İsveçli bir bakım evinde öldüğünü söyledi. "Bu beni rahatsız ediyor," dedi Sedghi.

Bunun olduğunu düşünüp düşünmediği sorulduğunda Tegnell, CNN'ye o zaman "cevaplaması çok zor bir soru" olduğunu söyledi.

"Bu insanların çok yaşlı ve aşırı hasta olduğunu hatırlamak zorundasınız ve normalde bu tür insanları evlerinden hastane bakımına taşımıyorsunuz."

15 Mayıs'ta Löfven, "İsveç'in diğer ülkelerden çok farklı bir şey yaptığını" "bu böyle değil" diyerek "anlatıyı" reddetti.

Bir basın toplantısında "İsveç'te hayat normal olarak devam etmiyor. Birçok insan evde kalıyor, bu da virüsün yayılmasını sınırlama üzerinde olumlu bir etkisi var."

"Tabii ki Covid-19 nedeniyle çok fazla insanın hayatını kaybettiğinin bilincindeyiz. Tıpkı diğer bazı ülkelerde olduğu gibi, en iyi niyetlerimize rağmen en savunmasız insanları, en yaşlıları korumayı başaramadık."

Lofven, ülkesinin stratejisinin "uyguladığımız ve karar verdiğimiz önlemlerin uzun vadeli olması gerektiğinden emin olmak" dedi, çünkü bunu bir maraton olarak görüyoruz. Yetkili, İsveç'in kararları uygulamak, almak ve sonra tekrar geri getirmek istemediğini söyledi.

Mayıs ayının ortalarında, İsveç Halk Sağlığı Kurumu, ülkenin daha rahat yaklaşımına rağmen, Stockholm'deki insanların sadece% 7,3'ünün Nisan ayı sonuna kadar hastalıkla mücadele etmek için gerekli antikorları geliştirdiğini açıkladı. Rakam kabaca veriye sahip olan ve bir popülasyonda "sürü bağışıklığı" oluşturmak için gerekenin çok altında olan diğer ülkelere benziyordu.

İsveç'in stratejisi, sürü bağışıklığı yaratmaya çalışmanın düşük desteğe sahip olduğunu söyleyen ülkedeki araştırmacılar tarafından eleştirildi. Ancak yetkililer, sürü bağışıklığına ulaşmanın hedefleri olduğunu reddetti.

Sürü bağışıklığına, belirli bir nüfusun çoğunluğu -% 70 ila 90 - bulaşmış ve iyileşmiş oldukları veya aşılama yoluyla bulaşıcı bir hastalığa karşı bağışıklık kazandığında ulaşılır. Bu olduğunda, hastalığın bağışıklık sistemi olmayan insanlara yayılma olasılığı daha düşüktür, çünkü onlara ulaşmak için yeterli bulaşıcı taşıyıcı yoktur.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Vücudunuzda Koronavirüs 1 Numaralı Uyarı İşareti 

Koronavirüs hakkında gittikçe daha fazla araştırma ortaya çıktıkça, gün geçtikçe artmaya devam eden geniş bir COVID-19 uyarı işaretleri listesi var. COVID ayak parmaklarından kafa karışıklığına kadar, hastalar COVID-19 virüsünü kasıyorlarsa çeşitli semptomlar yaşarlar. Ancak yeni bir çalışma, koronavirüs hastalarının büyük çoğunluğunun yaşadığı erken bir anlatım belirtisi olduğunu buldu: tat veya koku kaybı. Doğal Tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, koronavirüs için pozitif test edenlerin yüzde 65'i ilk semptomları olarak tat ve koku kaybını bildirdi.

BB156Xxp.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Araştırmalarını yapmak için King's College Londra ve Massachusetts Genel Hastanesi'nden bilim adamları, insanların koronavirüs semptomlarını izleyebilecekleri COVID Belirti Çalışması uygulamasından verileri incelediler. The New York Times'a göre, uygulamanın "24 Mart ve 21 Nisan arasında kullanan 2,5 milyon kişi arasında koronavirüs enfeksiyonlarını öngörmede son derece etkili olduğu" bulundu. Verileri analiz ettikten sonra, araştırmacılar birisinin COVID-19'u geliştirip geliştirmeyeceğinin en önemli yordayıcısı tat veya koku kaybının olduğunu buldu.

"Koku ve tat kaybının çok yaygın bir COVID-19 semptomu olduğuna ve aslında ateşten daha sık meydana geldiğine ve ateş için sadece ikisine kıyasla ortalama beş gün daha uzun sürdüğüne inanıyoruz." King's College London'daki Genetik Epidemiyoloji, yaptığı açıklamada.

BB156ZSX.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Araştırmacılar, bir kişinin sadece yaşına, cinsiyetine ve en yaygın semptomların bir kombinasyonuna dayanarak COVID-19'a sahip olma olasılığını tahmin etmek için matematiksel bir denklem kullandılar: koku veya tat kaybı, öksürük, yorgunluk ve iştah kaybı . Model COVID-19 vakalarını neredeyse yüzde 80 doğrulukla tahmin edebildi.

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi dergisinde yayınlanan Kanaraspital Aarau'da İsviçre'nin Aarau kentinde yapılan COVID-19 hastaları ile ilgili bir başka çalışma da benzer sonuçlar verdi. Bu bulgularda, araştırılan COVID-19 hastalarının yüzde 61'i koku alma duyusunda azalma veya kayıp olduğunu bildirmiştir.

Viral bir enfeksiyon sırasında genellikle koku kaybı meydana gelse de, tat kaybı daha az yaygın bir semptomdur. Doğu Virginia Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Profesörü Joseph K. Han, ABD Haberler ve Dünya Raporu'na verdiği demeçte, "Tat alma duygusunu kaybetmek tamamen farklı bir sinir sistemi, farklı bir hastalık sürecinden kaynaklanmaktadır." Ancak, koronavirüs durumunda, bu semptomlar genellikle bir paket olarak gelir.

Bu nedenle, koku veya tat solma hissinizi hissetmeye başlarsanız, koronavirüs için test yaptırmayı düşünün. Koku kaybının COVID-19'u teşhis etmesine nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgi için, Davanızın Ne Kadar Kötü Olacağını Tahmin Eden Tek Coronavirus Belirti'ne bakın.

Kaynak: BestLife

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Economist: Türkiye, koronavirüsle birçok ülkeden daha iyi mücadele etti

İngiltere'de yayımlanan Economist dergisi, koronavirüs salgınıyla birçok ülkeden daha iyi mücadele ettiğini yazdı.

Yazıda Türkiye'nin yaygın karantina uygulamalarından farklı bir yol izlediği belirtilerek "Tüm ekonomiyi komaya sokmak yerine gençleri ve yaşlıları evde tuttu ve her gün müşterilerle yüz yüze gelenler dışındaki diğer insanların işlerine gitmelerine izin verdi" denildi.

Yazı özetle şöyle devam ediyor:

"Hafta sonları ve tatillerde sokağa çıkma yasağı uygulandı. 1 Haziran'dan itibaren uçaklar bazı iç hat seferlerine yeniden başlarken kafe, restoran, plajlar ve parklar açıldı. Ama çocuklar ve yaşlılar, her hafta birkaç saatlik izin dışında yine evlerinden çıkamıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünya bu corona haritasını konuşuyor: Türkiye de listede yer alıyor

Corona virüsü salgınında vaka sayısı 7 milyonu geçerken sivil toplum kuruluşları ve ticari işletmelerin oluşturduğu Deep Knowledge Group isimli konsorsiyum, "corona virüsünde en güvenli ülkeler" sıralaması yaptı. Farklı metrik ve istatistiklere dayandırılan araştırmada Türkiye de yer aldı.

harita_16_9_1591526780-880x495.jpg

harita-risk.jpg

turkiye-.jpg

corona-deepknwoledgegroup.jpg

turkiye-deepknowledge.jpg

Kaynak: Cumhuriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs: Dünya çapında hayatını kaybedenlerin sayısı 400 bini aştı

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, dünya çapında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 400.013'e ulaştı. Covid-19'un bulaştığı kişi sayısı ise 6 milyon 910 bin 014'e çıktı. ABD, en fazla can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fahrettin Koca, güncel koronavirüs verilerini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve testi pozitif çıkan 914 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 23 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan Koca, ayrıca yaptığı açıklamada 914 yeni vakanın tespit edildiği bilgisini verdi. Koronavirüs nedeniyle 4 bin 692 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 170 bin 132'e yükseldi. Bugün iyileşen sayısı 2 bin 647 oldu. 

195110138-7-haziran-koronavirus-tablosu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Brezilya Saymayı Durduruyor, Ölümler 400.000'e Yakın

Covid-19 Tracker'a göre, küresel onaylı vakalar 6.896.179'a ulaştı. Aktif vakalar 3.409.079'dur. Aktif vakalar dünya çapında teyit edilen vakaların toplamının% 49'udur. Kurtarılan vakalar 3287.600 artışla 3.087.315'dir.

BB159Ja0.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Global ölümcül vakalar 4.552 artışla 399.785'e ulaştı. Ölümler artık dünyanın onaylanmış vaka toplamının% 6'sı. Şu anda küresel ölümler günde 400.000'e ulaşacak.

ABD'de onaylanan toplam vaka sayısı 1,959,009'a ulaştı, bu da dünya toplamının% 28'i.

Amerika'daki aktif COVID-19 vakaları 17.501 artışla 1.389.914'e ulaştı. Geri kazanılan olgular 3.875 artışla 457.721 idi. Aktif vakalardaki artış, iyileşen vakalardaki artışın yaklaşık dört katıydı, kötü haber, en azından gün için.

Amerikan'daki ölümcül vakalar 666'ya kadar 111.374'e ulaştı. Ölümler günde 1.000'den az bir oranda artmaya başladı. ABD ölümleri dünya toplamının% 28'ini oluşturuyor.

Florida'daki Olgular Keskin Alış

Florida, 21.477.737 nüfusuyla ABD'de nüfusun% 6.4'ü olan üçüncü en büyük eyalettir. Devletteki teyit edilen vakalar ve ölümler hızla artmaya başladı Güncel teyit edilen vakalar 62.758'dir. Aktif vakalar 1.242 olan 60.070'tir. Bu, yükselişin 1.071 olduğu sert New York Eyaletinde onaylanan davalardaki artıştan daha büyük bir sayı. Ölümler 28'den 24.212'ye yükseldi. New York eyaletinde ölümler 37 arttı.

Massachusetts Acı Çekmeye Devam Ediyor

Massachusetts'te teyit edilen toplam vaka sayısı 103.132'dir ve bu da tüm eyaletler arasında beşinci sırada yer almaktadır. Aktif vakalar 521 artarak 95.843 arttı. Ölümler 54 artarak 7.289'a yükseldi. O gün ölümlerdeki artış neredeyse diğer tüm eyaletlerden daha yüksekti.

Massachusetts'teki zor sorunun arkasındaki teori, hastalığın erken vurduğu yönündedir. 26 Şubat'ta düzenlenen Biogen yöneticilerinin bir toplantısı muhtemelen eyaletteki COVID-19 yayılımının başlangıcıydı. Hastalık hızla Massachusetts'in batı bölgelerine ulaştı.

Brezilya Yükselirken, Hükümet Saymayı Durduruyor

Brezilya, ABD'nin arkasında dünyanın en çok etkilenen ülkesi haline geldi. Onaylanmış davalar 676.494'e ulaştı. Aktif vakalar 16.059 artışla 338.366'ya ulaştı. Ölümler 997'den 36.044'e yükseldi. Bu, ölümlerde ABD sayısından daha yüksek bir artış.

Birçoğu, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun kendisini kamu eleştirilerinden korumak için COVID-19 davasını “yönettiğine” inanıyor. Bu da uzmanları Brezilya'dan elde edilen rakamların çok düşük olduğuna inandırdı. Bolsonaro, Twitter'da, “Kümülatif veriler ... ülkenin bulunduğu anı yansıtmıyor.” Dedi. Reuters'e göre, ülke aynı zamanda COVID-19 rakamlarının kamuya açıklanmasını askıya alacağını söyledi.

Kaynak: Bing

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İnsanların Bahsetmediği Yüz Maskelerinin Büyük Dezavantajı

Kayıp işler ve uzaktan çalışma, kapalı okullar ve boş sosyal takvimler arasında, çoğumuz koronavirüs pandemisinin bir sonucu olarak dünyalarımızın daha küçük hale geldiğini hissettik. Ancak özellikle sağır ve işitme güçlüğü çeken bir grup, şaşırtıcı bir şey yüzünden kendilerini dünyadan iki kez kopuk buldu: yüz maskeleri.

BB159JWF.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Maskeler, koronavirüs iletimini azaltmada önemli bir araç olmasına rağmen, San Francisco Chronicle, yüz maskelerinin yaygın kullanımının sağır topluluk içinde birçok insanı şaşırmış ve izole hissettirdiğini bildiriyor: yüzler kaplandığında, daha az lipreading ve yüz ifadelerinin ince ipuçlarıyla günlük etkileşimleri gezin.

İşitme engelli moda çalışmaları doçenti olan Justin LeBlanc, maskelerin yükselmesi nedeniyle son zamanlarda kamuoyuna girme konusunda isteksiz olduğu Columbia Chronicle ile paylaştı. Bir personel muhabirine LeBlanc, "Yüzden sinyal almak, beden dili ve dudak okuma önemlidir." "Maske kadar basit bir şey kullanmak, iletişim kurabilme fırsatını ortadan kaldırabilir." Kısacası, birinin yüzünü görmeden muazzam miktarda bilgi kaybedersiniz: vurgu, duygu, ton ve netlik tamamen gizlenir.

Neyse ki, insanlar soruna yaratıcı çözümler buluyor - LeBlanc dahil. Bu yaz, sağır ve işitme engelliler için daha iyi iletişim sağlayan güvenli ve etkili bir maske tasarlamayı amaçlayan Erişilebilir Maske Projesi üzerinde çalışmaya başlayacak. Benzer şekilde, CNN geçtiğimiz günlerde Raleigh, Kuzey Carolina'da yaşayan bir odyolog olan Sheri Mello'nun kısa süre önce ev yapımı maskeleri işitme engelli hastalarına açık ağız kaplamasıyla dağıtmaya başladığını bildirdi. Artık evde daha iyi iletişim kurabilen ailelerin ezici bir çoğunlukla olumlu yanıtı vardı.

Bununla birlikte, başarının anahtarı sadece sağır topluluktaki kişilerin bu artırılmış maskeleri giymesi değil - en büyük etki için, daha büyük topluluğun da onları giymesi gerekir. Bu basit değişimi yapmak kapsayıcılığa ve erişilebilirliğe doğru derin bir adım olabilir - ve küçülen dünyamızda daha az değerli hedefler vardır. Yüz maskenizi doğru şekilde taktığınızdan emin olmak için, DSÖ'nün Coronavirus Yüz Maskesi Kılavuzlarını Nasıl Tamamen Değiştirdiğini öğrenin.

Kaynak: BestLiffe

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Küba duyurdu: Kontrol altına aldık

Son sekiz günde koronavirüs kaynaklı can kaybının yaşanmadığı Küba, salgını kontrol altına aldığını duyurdu.

kapak_142743.jpg

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, koronavirüs salgınının artık ‘kontrol altında’ olduğunu açıkladı. Bu duyuruyla birlikte, karantina tedbirlerinin önümüzdeki haftadan itibaren kademeli olarak kaldırılması bekleniyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Türkiye'de koronavirüs salgınında son 24 saat: 19 can kaybı, 989 yeni vaka

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 19 kişi yaşamını yitirdi, 989 yeni vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 4 bin 711'e, toplam vaka sayısı 171 bin 121'e yükseldi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

koronavirüs: Asemptomatik yayılım 'nadir görünen bir yayılım', diyor DSÖ yetkilisi

Covid-19'un semptom göstermeyen biri tarafından yayılması nadir görünüyor, Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs yanıtı ve ortaya çıkan hastalıkların ve zoonoz biriminin başı teknik lideri Maria Van Kerkhove Pazartesi günü Cenevre'de düzenlenen bir basın toplantısında .

BB12O0Dz.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Van Kerkhove Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Elimizdeki verilerden, asemptomatik bir kişinin aslında ikincil bir bireye aktardığı hala nadir görünüyor." Dedi.

Diyerek şöyle devam etti: "Çok detaylı temas takibi yapan ülkelerden bir dizi raporumuz var. Asemptomatik vakaları takip ediyorlar, temasları takip ediyorlar ve ikincil aktarımı ileride bulamıyorlar. Çok nadirdir - ve bunların çoğu literatürde yayınlanmadı "dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Bu verilere sürekli olarak bakıyoruz ve bu soruyu gerçekten cevaplamak için ülkelerden daha fazla bilgi almaya çalışıyoruz. Asemptomatik bir bireyin aslında ileriye aktarması hala nadir görünüyor."

BB15d65T.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Van Kerkhove, bir solunum yolu patojeni olan yeni koronavirüsün, biri öksürdüğünde veya hapşırdığında serbest bırakılabilecek damlacıklardan nasıl yayıldığını anlatmaya devam etti.

"Bir kişiden bulaşıcı damlacıklar yoluyla geçer. Semptomatik vakaların tamamını takip edersek, bu vakaları izole ettiysek, temasları takip edip bu vakaları karantinaya alırsak, büyük ölçüde azalırız - nasıl bir oran verebilmeyi isterim aktarımı gerçekten durduracağız - ancak aktarımda ciddi bir azalma olurdu ”dedi.

Van Kerkhove ayrıca asemptomatik Covid-19 vakalarının sıklıkla hafif hastalık vakaları ortaya çıktığını söyledi.

BB10GfVi.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Van Kerkhove, "Aslında geri döndüğümüzde ve kaç tanesinin gerçekten asemptomatik olduğunu söylediğimizde, birçoğunun gerçekten hafif bir hastalığı olduğunu görüyoruz." Dedi.

"Covid belirtilerini alıntılamaktan vazgeçmiyorlar, yani henüz ateş geliştirmemiş olabilirler, önemli bir öksürük olmayabilirler veya nefes darlıkları olmayabilirler - ancak bazılarında hafif bir hastalık olabilir." "Bunu söyledikten sonra, asemptomatik olan insanlar olabileceğini biliyoruz."

Asemptomatik gibi görünen Covid-19'lu birçok insanın aslında hafif veya atipik semptomları olabilir - veya pre-semptomatik olabilirler, bulaşıcı bir hastalık uzmanı ve tıp ve epidemiyoloji profesörü Dr. Manisha Juthani, Yale School of Tıp, Pazartesi günü CNN e-postasında söyledi.

Semptom öncesi, semptomlar gelişmeden önce bir hastalığın erken evrelerini ifade ederken, asemptomatik bir enfeksiyon boyunca hiçbir belirti göstermeyebilir - Van Kerkhove'nin Pazartesi günkü medya brifingi sırasında ima ettiği bir ayrım.

BB15d2MM.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Medya brifingine katılmayan ve yayınlanmamış verileri Van Kerkhove'un gözden geçirmediği Juthani, bu bulguların koronavirüsün semptomatik öncesi yayılmasının nasıl meydana gelebileceğine ilişkin diğer tahminlerle mutlaka tutarsız olmadığını söyledi.

Nisan ayında yapılan bir araştırma, viral dökülmenin - insanların başkalarına bulaşabileceği zaman - semptomların ortaya çıkmasından iki ila üç gün önce başlayabileceğini buldu. Buna ek olarak, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri planlama senaryolarında, insanlar hasta hissetmeden önce koronavirüs bulaşının% 40'ının meydana geldiğini tahmin etmektedir.

"These patients weren't asymptomatic," Juthani said. Rather, they were "spreading disease before becoming symptomatic."

Overall, "these findings suggest that if we quarantine and contact trace symptomatic people, we can make a significant dent in the pandemic," Juthani said.

Making this distinction between asymptomatic and pre-symptomatic infections remains important -- but also between "paucisymptomatic infections," which refers to having atypical or very mild symptoms, Babak Javid, a principal investigator at Tsinghua University School of Medicine in Beijing and consultant in infectious disease at Cambridge University Hospitals, said in a written statement distributed by the UK-based Science Media Centre on Monday.

"Detailed contact tracing from Taiwan as well as the first European transmission chain in Germany suggested that true asymptomatics rarely transmit. However, those (and many other) studies have found that paucisymptomatic transmission can occur, and in particular, in the German study, they found that transmission often appeared to occur before or on the day symptoms first appeared," Javid said in the statement.

Javid kısmen, "Bazı kıtalarda, presemptomatik iletimin gerçekleştiğini doğrulayan çalışmalardan elde edilen diğer veriler, iyi olmanın mutlaka kişinin SARS-CoV-2'yi iletemeyeceği anlamına gelmediğini" gösterecektir. Diyerek şöyle devam etti: "Bunun, birçok ülkede uygulanan iz / iz / izolat önlemleri üzerinde önemli etkileri var."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bir koronavirüs aşısının hazır olması ne kadar sürer? İşte en son güncelleme

Çoğunluk azınlık bölgelerinde oylama sorunlarını araştırmak

Güney Carolina ve Florida'dan Arizona ve Illinois'e kadar geçen hafta sonu bildirilen yeni verilere göre, Coronavirus vakaları ABD eyaletlerinin üçte birinde hala artıyor - virüsün ikinci bir dalgasının yakında ivme oluşturabileceği endişesini artırıyor. ABD'de kilitlenmelerden, sosyal mesafeden ve yüz maskelerinin kutupsallaştırılmasından bıkmış insanlar için bir aşı yeterince yakında gelemez.

BB1428xU.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu arada, COVID-19'un yayılmasını engellemek için alınan önlemlerin bir kısmı veya tamamı, okullar açılmaya ve spor geçici olarak devam etse bile geri dönebilir. (Müzik festivalleri, teknoloji konferansları ve Olimpiyatlar gibi büyük ölçekli etkinlikler beklemeye devam etse de.) Koronavirüs aşısı almak için ne gerekiyor?

Cevap maalesef zamandır. Aşılar genellikle küresel olarak gelişmek, onaylamak, üretmek ve dağıtmak için yıllarca, hatta bazen on yıllarca sürebilir. Bununla birlikte, bu kadar hızlı ve hızlı çalışan çok fazla doktor ve bilim adamı olmamıştır. SARS-CoV-2'nin ilk keşfedilmesinden sadece altı ay sonra, en az yarım düzine aşı geliştirme projesi şimdiden cesaret verici ilerlemeyi rapor ediyor ve daha pek çoğu geliştiriliyor.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci, ABD'nin 2 Haziran 2021'de Amerikan Tıp Derneği Editörü Şef Dr. Howard Bauchner.

Fauci, kişisel olarak ya insan denemelerinde olan ya da olmak üzere olan dört ya da beş farklı aşı projesi ile çalıştığını söyledi. Fauci'ye göre, Massachusetts merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna'nın öncülüğündeki bu projelerden biri, bu Temmuz ayında 30.000 kadar insan katılımcıyı içerebilecek geniş Faz 3 klinik deneylere katılacağını duyurdu. Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca, Pfizer ve Çinli aşı geliştiricisi Sinovac'tan olanlar da dahil olmak üzere diğer aşı adayları çok geride değil.

Başlamadan önce bir not daha. Bu makale, yeni bilgiler ortaya çıktıkça sık sık güncellenmektedir ve tıbbi tavsiye kaynağı değil, genel bir bakış niteliğindedir. Koronavirüs testi hakkında daha fazla bilgi arıyorsanız, yakınınızdaki bir test sitesini nasıl bulacağınız aşağıda açıklanmıştır. Bir test için uygun olup olmadığınızı ve evde bir koronavirüs testini nasıl alacağınızı burada öğrenebilirsiniz.

Tahmin edilen sınırlar: Moderna ve Oxford Üniversitesi

Moderna, hem pozitif hem de negatif olan koronavirüs aşısı gelişimi için manşetler yapıyor. Moderna'nın ilk denemelerinin bağışıklık için umut verdiğini gösteren erken raporlar, Moderna'nın stokunun yükselmesine neden oldu. Ancak kısa bir süre sonra, bilim adamları şirketin verileri hakkında şüphe uyandırdı ve aynı stokların azalmasına neden oldu.

Moderna, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin aşıları hızlı takip etme programından faydalanmaktadır. Hızlı takip süreci, seçili laboratuvarların, başvurunun tüm bölümlerini bir kerede göndermek yerine, inceleme sürecini aşamalı olarak göndermesine izin vererek onayı hızlandırır. Şirket, Faz 1 klinik denemelerini yürüttü ve halen devam etmekte olan daha büyük bir Faz 2 denemesine geçmeyi desteklediğini söylediği ön verileri bildirdi. Aşama 3'ün Temmuz ayı için planlandığı bildiriliyor. Moderna'nın aşı adayı mRNA-1273 hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Birleşik Krallık'taki Oxford Üniversitesi'nde başka bir aşı geliştirilmektedir. Oradaki bilim adamları, aşının 2020 sonbaharında hazır olabileceğini söylüyor. Oxford, ilaç devi AstraZeneca ile çalışıyor. Aşı adaylarının bu ay eş zamanlı Faz 2 ve Faz 3 çalışmalarına başlaması planlanmaktadır.

Bilim adamları, Oxford'un fareler ve al yanaklı maymunlar üzerindeki denemelerinden kaynaklanan bir makalede karışık olduğunu söylüyor, ancak sonunda aşı alan insanların virüsü yaymaya devam edebileceğini düşünüyor. AstraZeneca'nın web sitesinde ChAdOx1 nCoV-19 adlı bu çaba hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Herkes için sadece bir aşı olacak mı?

Uzun süredir bilemeyiz, ancak Fauci, COVID-19'u gezegenden etkili bir şekilde ortadan kaldırmak için farklı laboratuvarlar tarafından yapılan ve dağıtılan birkaç farklı aşı alabileceğini önerdi. Fauci, 11 Mayıs'ta Science dergisinde yayınlanan aşılar hakkında bir makale yazdı.
Aşılar: Onları yapmak genellikle ne kadar zaman alır

Aşı sizi koronavirüs veya çiçek hastalığı gibi bir hastalığa karşı koruyan tıbbi bir tedavidir. Aşıların nasıl çalıştığına dair daha derin bir dalış yapmak için CNET'in Bilim Editörü Jackson Ryan'ın bu derin koronavirüs tedavi açıklayıcısına göz atın. Kısa ve tatlısı, bir aşının vücudunuzu zaten hastalığa sahip olduğunu düşünmesi için kandırmasıdır, bu nedenle vücudunuzun doğal savunması - bağışıklık sistemi - ona karşı antikorlar oluşturur. Daha sonra, enfekte olursanız, vücudunuz hasta hissetmeden önce antikorlarla virüse karşı savaşmaya çağırır.

Aşıların gelişmesi genellikle yaklaşık 10 ila 15 yıl sürer. Bu kısmen, herhangi bir yeni tıbbi tedavinin milyonlarca veya milyarlarca insana dağıtılmadan önce güvenlik açısından kapsamlı bir şekilde test edilmesi gerektiğinden. Kabakulak aşısı, bulaşıcı hastalık tarihinde en hızlı aşı onayı olarak kabul edilen dört yıl sürdü.

Bununla birlikte, JAMA editörü şef Howard Bauchner ile konuşan Fauci, ABD hükümetinin klinik denemelere devam ederken doz üretmeye başlama çabalarını desteklediğini söyledi. Bu, eğer bu aşılar onaylanırsa ve onaylanırsa, halihazırda ulusal olarak dağıtılmaya hazır bir dozlar deposu olacaktır.

Kaynak: CNet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fahrettin Koca güncel koronavirüs verilerini paylaştı

Koronavirüs sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, "Sokağa çıkma yasağından sonra bu oran yüzde 7,5'e düştü. Bu dönem içinde bu yaş grubunda hastalığa yakalanma oranı yaklaşık yüzde 50 oranında azalmıştır" dedi.

Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

KORONAVİRÜS VERİLERİNİ AÇIKLADI

Fahrettin Koca, 17 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve testi pozitif çıkan 922 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 17 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakan Koca, ayrıca yaptığı açıklamada 922 yeni vakanın tespit edildiği bilgisini verdi. Koronavirüs nedeniyle 4 bin 746 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 173 bin 036'a yükseldi. Bugün iyileşen sayısı 2 bin 241 oldu. 

200225151-screenshot1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

140 müşterinin saçını kesen koronavirüsü olan iki Amerikalı berber ancak saçlarını kestikleri hiç bir müşteriye bulaştırmamışlar...

Her iki stilist de Mayıs ayı ortasında bir haftadan fazla bir süre boyunca Springfield'daki aynı Great Clips konumunda çalıştı.

Müşteriler ve stilistler yüz kaplamaları giydiler ve salon, bu hafta sandalyelerin sosyal uzaklaşması ve kademeli randevular gibi başka önlemler aldıklarını söyledi.

Potansiyel olarak maruz kalan 140 danışan ve yedi iş arkadaşından 46'sı negatif olan testleri aldı. Diğerleri koronavirüs inkübasyon süresi boyunca karantinaya alındı. İlçe sağlık yetkilileri, 14 günlük kuluçka döneminin artık salonla bağlantılı yeni bir enfeksiyon olmadan geçtiğini söyledi.

Karantina sırasında, test yapılmayanlar sağlık görevlilerinden Covid-19 ile ilgili semptomları olup olmadığını soran bir çağrı aldılar, Springfield-Green County Sağlık Departmanı sözcüsü Kathryn Wall dedi.

İlçe sağlık görevlileri sonuçları cesaretlendirdiler ve gelecekteki araştırmalar için yayılmayı nasıl durduracakları ve çabalara nasıl yardımcı olacakları konusunda fikir sahibi olduklarını söylediler.

Bölgenin sağlık müdürü Clay Goddard, "Bu, Covid-19'u önlemek için maskelemenin değeri hakkında heyecan verici bir haber" dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Ne tür yüz kaplamalarının giyildiği ve bu cesaret verici sonuca yol açmak için ne gibi önlemler alındığı da dahil olmak üzere bu maruziyetlerin ayrıntılarını daha yakından inceliyoruz."

Çalışmalar, fiziksel mesafenin ve maske kullanımının koronavirüs bulaşmasını önlemenin en iyi iki yolu olduğunu bulmuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs: Mevcut bir çocuk felci aşısı Covid-19 ile savaşmaya yardımcı olabilir

Dünya etkili bir Covid-19 aşısı üretmek için yarışırken, bazı uzmanlar dikkatlerini koronavirüse karşı geçici koruma sağlamak için bir çocuk felci aşısına çeviriyorlar.

AA9aHnv.img?h=794&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Çocuk felci aşıları gibi mevcut aşıların çocukları çok çeşitli enfeksiyonlara karşı koruduğuna dair çok sayıda kanıt vardır ve Perşembe günü Science dergisinde yazan bir uzman ekibi yeni koronavirüs üzerinde denemeye değer.

Bir oral çocuk felci aşısı güvenli, ucuz, verilmesi kolay ve yaygın olarak mevcuttur, her yıl 140'tan fazla ülkede üretilen ve kullanılan 1 milyardan fazla doz ile HIV'i birlikte keşfeden bir adam ve bir aşı uzmanı Gıda ve İlaç İdaresi. Aşı dünya çapında neredeyse çocuk felcini yok etti.

Oral çocuk felci aşısı, çocuk felci virüsünün zayıflamış bir versiyonunu kullanır. Aşı uzmanları, canlı zayıflatılmış aşıların güçlü ve uzun süreli bir bağışıklık tepkisi ürettiğini söyledi. Bir virüsün sadece bir parça genetik materyalini kullanan modern aşılardan üretim yapmak daha yavaştır ve koronavirüs aşıları üzerinde çalışan ABD ve Avrupa şirketleri daha hızlı yollara odaklanmaktadır.

FDA'dan Konstantin Chumakov ve Maryland Üniversitesi İnsan Virolojisi Enstitüsü'nden Dr. Robert Gallo ve meslektaşları, en azından koronavirüse karşı yardımcı olup olmadığını test etmek mantıklı olacaktır.

Gallo, AIDS'e neden olan insan immün yetmezlik virüsünü birlikte keşfederken, Chumakov FDA'nın aşı bölümünde araştırma için yardımcı direktördür.

"COVID-19'u iyileştirmek veya önlemek için OPV (oral poliovirüs aşısı) kullanılmasını öneriyoruz. Hem poliovirüs hem de koronavirüs, pozitif iplikçikli RNA virüsleridir; yazdılar. "... Özellikle oral poliovirüs aşısı, koronavirüs hastalığına karşı geçici koruma sağlayabilir."

Oral çocuk felci aşısının sürü etkileri ürettiğini yazdılar. Sürü bağışıklığına, belirli bir popülasyonun çoğunluğu -% 70 ila% 90 - bulaşmış ve iyileşmiş oldukları veya aşılama yoluyla bulaşıcı bir hastalığa karşı bağışıklık kazandığında ulaşılır.

Korunmasız bireyleri korumanın yanı sıra, kabul edilemez bireylerin oranını artırarak yeni koronavirüsün yayılmasını da önleyebiliriz, Chumakov, Gallo ve meslektaşları yazdı.

"OPV nedeniyle komplikasyon riski son derece düşük" diye ekledi. Çocuk felci benzeri bir komplikasyona neden olabilir, ancak verilen her 3 milyon dozdan sadece birinde ve daha sonra çoğunlukla bağışıklığı baskılanmış çocuklarda.

Doktorlar aşılamanın faydalarının hedeflenen belirli mikropların ötesine geçtiğini biliyorlar.

"Kızamık ve çiçek hastalığına karşı olanlar gibi diğer canlı zayıflatılmış viral aşılar da bulaşıcı hastalıklara karşı belirgin, spesifik olmayan koruyucu etkilerle ilişkilendirilmiştir."

"Afrika'da, kızamık aşısı toplumda tanıtıldığında, çocuklarda toplam ölüm oranı% 50'den fazla azaldı, bu da sadece kızamık ölümlerine karşı koruma temelinde beklenenden çok daha büyük bir azalma" dedi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre OPV artık ABD'de lisanslı ya da mevcut değil, yine de dünyanın bazı bölgelerinde kullanılmaktadır. Çocuklar ağızdaki damlalarla aşı dozları alırlar.

Coronavirus, Amerika Birleşik Devletleri'nde 2 milyondan fazla insanı enfekte etti ve yaklaşık 114.000 kişiyi öldürdü. Sürekli değişen zaman çizelgeleriyle, bir aşının ne zaman mevcut olacağından kimse emin değil, ancak hedef gelecek yıl.

Dünyada geliştirilmekte olan aşılar testin çeşitli aşamalarındadır. Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci, aşı adaylarından birinin 2021'in ilk çeyreğine kadar güvenli ve etkili olacağından emin olduğunu söyledi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çin 7 yeni vaka rapor etti. 

PEKİN (Reuters) - Çin Halk Cumhuriyeti, 11 Haziran sonu itibariyle yedi yeni teyit edilmiş COVID-19 vakası ve bir asemptomatik vaka bildirdi.

BB15mDXd.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ulusal Sağlık Komisyonu Cuma günü yaptığı açıklamada, bildirilen yeni teyit edilen hastaların altısının denizaşırı ülkelerden gelen yolcuları içeren ithal vakalar olduğunu söyledi.

Komisyon, hepsi ithal edilen 11 onaylanmış vaka ve bir gün önce yedi asemptomatik vaka bildirdi.

Çin anakarasındaki COVID-19 vakalarının toplam sayısı şu anda 83.064 iken, ölüm geçiş tutarı 4.634'te kaldı. Çin, virüs bulaşmış ancak semptomsuz olan asemptomatik hastaları doğrulanan vakalar olarak saymaz.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünya geneli koronavirüs vakalarında son üç gündür art arda rekor sayılar

27 Mayıs’tan beri 100 binin altına düşmeyen dünya geneli koronavirüs vaka sayıları, son üç gündür şimdiye kadar kaydedilen en yüksek değerlere ulaştı. 27 Mayıs’tan beri tam 7 kez en yüksek vaka sayıları kayda geçti.

Çin’de başlayıp dünyaya yayılan koronavirüs salgını devam ediyor. Vaka sayılarında Haziran ayı itibariyle yaşanan dikkat çekici yükseliş yaşanırken son üç gündeki günlük vaka sayıları şimdiye kadar kaydedilen en yüksek değerleri oluşturdu.

Dünya genelindeki koronavirüs vaka ve ölüm sayıları gibi istatistikleri anlık olarak takip eden worldometers’ta yer alan bilgilere göre, toplam günlük vaka sayıları 27 Mayıs tarihinden beri 100 binin altına düşmedi. Son üç günde ise şimdiye kadar gerçekleşen en yüksek günlük vaka sayıları kayda geçti.

Bu rakamlarla birlikte, 27 Mayıs’tan beri 100 binin altına düşmeyen vaka sayıları bu süre içerisinde tam 7 kez kaydedilen en yüksek değere ulaştı. 27 Mayıs’tan kaydedilen diğer rekor düzeydeki vaka sayıları şöyle:

28 Mayıs: 116 bin 833

29 Mayıs: 126 bin 125

4 Haziran: 130 bin 504

5 Haziran: 130 bin 623

Bugün itibariyle dünya genelinde 7 milyon 700 bini aşkın vaka kaydedilmiş durumda.

BREZİLYA ÖLÜM SAYILARINDA İNGİLTERE'Yİ GEÇTİ

Brezilya, İngiltere'yi geride bırakarak dünyada ABD'den sonra Covid-19 kaynaklı en çok ölümün görüldüğü ülke oldu. Vaka sayılarında da Brezilya, ABD’nin ardından ikinci sırada geliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.