Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dinsiz olan dine ALLAH a inanmayan neye inanır.Her şeyin kainatın insanın hülasa ne varsa tesadüfen mi

olduğuna inanır yoksa başka bir argümanları varmı? mesela milyarlaca yıl evvelinden bahsederler sanki

oradaymış gibi birde bilimsel derler milyarlarca yıl evvelini laboratuvara mı koydun inceledin dedinmi teori

derler ne dedikleri aslında burada benim yazmamla olmaz varmı bir baba yiğit dinsiz bu soruya cevap versin

bekliyorum.

"Kainat ta tesadüfe tesadüf edilmez." EFLATUN.

MUTA.

Dinsiz lerin bu soruya cevap vermeleri mümkün değil neden mi verecek

cevapları yokta ondan.

MUTA.

• Cevaplar 50
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

milyarlarca yıl evvelinden bahseder tabi.ona göre elinde bilimi var teleskobu var hesabediliyor böylece biliniyor.bunda şaşılacak ne var ki?

hem dinsiz dediklerinin durumu zihinsel olarak dinlilerden daha zor.çünkü onların hazır bir cevapları yok.onları böyle küçümsemekle biyere varmak zor.Önemli olan düzgün barışcıl bir insan olmaktır.Güya dünyada milyarlarca insanın bir dini var dinlerini yaşayış şekillerinin ne kendilerine ne başkalarına faydası yok.

Gönderi tarihi:

milyarlarca yıl evvelinden bahseder tabi.ona göre elinde bilimi var teleskobu var hesabediliyor böylece biliniyor.bunda şaşılacak ne var ki?

hem dinsiz dediklerinin durumu zihinsel olarak dinlilerden daha zor.çünkü onların hazır bir cevapları yok.onları böyle küçümsemekle biyere varmak zor.Önemli olan düzgün barışcıl bir insan olmaktır.Güya dünyada milyarlarca insanın bir dini var dinlerini yaşayış şekillerinin ne kendilerine ne başkalarına faydası yok.

:clover:

A: Masanin uzerinde kucuk bir peri var.

B: Ama ben birsey gormuyorum.

A: Elbette, cunku bu gorunmez bir peri.

B: Ama dokunamiyorum da.

A: Ebette, bu peri gorunmez, dokunulmaz ve hakkinda hicbir somut veri edinilemez bir peri.

B: Peki o zaman var oldugunu nereden biliyorsun?

A: Cunku bu perinin varliginin kanitlari var.

B: Nedir bu kanitlar?

A: Mesela yagmurun yagmasi bu perinin varliginin kanitidir. Bu peri yagmur perisi. Ne zaman yagmur yagsa bu perinin varoldugunu anliyorum.

B: Peki yagmurun sebebinin bu peri oldugunu nereden biliyorsun?

A: Cunku baska birsey olamaz. Sen soyle o zaman yagmurun neden yagdigini?

B: Yagmurun neden yagdigini bilmiyorum. Ama yagmurun sebebinin elindeki peri olduguna inanmam icin baska deliller gerekli. :)

Gönderi tarihi:

Sayın azure gösterdiğiniz medeni cesarete cevep yazdığınız için teşekkür ederim. Bakalım benim yazdığım karşı cevab yayınlanacakmı ? evvela teleskop dediniz malumunuz Hubble ile big bang kanıtlandı doğru söze

ne denir dinsizlerin hazır bir cevapları yok habire uydur uymaz ise yenisini verelim yine malumunuz DNA

keşf edildi bildiğiniz üzere moleküller de bunları dinciler değil modern bilim buldu dolayısı ile dinsizlerin ileri

sürdüğü safsata modern bilim ile yıkıldı burada dine kutsal kitaplara hiç girmiyorum polemik olmasın diye

anlayacağınız dinsizlerin insanlığa vereceği hiç bir şey yok üzülmeyesiniz diye fazla yazmayacağım.

Saygılar.

MUTA.

Gönderi tarihi:

Önemli olan düzgün barışcıl bir insan olmaktır.Güya dünyada milyarlarca insanın bir dini var dinlerini yaşayış şekillerinin ne kendilerine ne başkalarına faydası yok.

Ne tatlı dilli bu güzel Azure,

İşte insan olmak budur.

Eğer gerçekten cennet varsa, cennetlik budur.

Kin, nefret taşımayan, sevgiye inanan, insan vicdanına, insan aklına güvenen.

Tebrik ederim çok çok değerli Azure.

İnsanlığın, barışın, bizlerin size ihtiyacı var, hiçbir zaman susmayın lütfen.

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

Ünlü bilimci Dr. İsaac Asımov beynin sahip olduğu üstün yaradılış için şöyle der bir buçuk kg insan beyni

bildiğimiz kadarıyla evrendeki en kompleks ve en düzenli şekilde yapılanmış maddedir.İnsan beyni son derece komleks bir yapıdır. Böyle bir yapının evrim teorisinin öne sürdüğü mutasyon ve doğal seleksiyon gibi mekanizmalarla, yani tesadüfler sonucunda gelişmesi kesinlikle imkansızdır.

1015 sayısı elbette algılarımızın üzerinde bir sayıdır. ABD'nin yarı büyüklüğündeki bir arazi düşünün (1 milyon mil kare). Bu bölgede 1 mil kareye 10.000 ağaç düşmektedir. Eğer her ağacın 100.000 tane yaprağı olduğunu kabul edersek, bu bölgedeki yaprak sayısı beynimizdeki bağlantıların sayısına eşit, yani 1015 olacaktır. Fazla yazmaya gerek yok. Devam edecek.

MUTA.

Gönderi tarihi:

İnsanın tek bir hücresinin DNA'sında tam 1 milyon ansiklopedi sayfasını doldurabilecek miktarda bilgi bulunur. İnsan kendi bilgisini okumaya kalkışsa buna ömrü yetmez. Her gün, 24 saat boyunca, hiç durmadan, her bir saniyede insanın DNA şifrelerinden bir tanesi okunacak olsa, bu işlemin tamamlanması için 100 yıl geçmesi gerekmektedir. Çünkü yapılan tespitlere göre, bu dev ansiklopedi yaklaşık 3 milyar farklı şifreye sahiptir. Eğer DNA'daki bilgileri kağıt üzerine yazılı hale getirseydik, kağıtların uzunluğu Kuzey Kutbu'ndan Ekvator'a kadar uzanacaktır. Bu miktar, büyük bir kütüphaneyi fazlasıyla doldurabilecek sayıda, yaklaşık 1000 büyük cilt kitap anlamına gelmektedir.

Bundan daha da önemlisi, bu uçsuz bucaksız bilgi deposunun her hücrenin çekirdeğinde bulunmasıdır ki, yaklaşık 100 trilyon hücreden oluşan bir insanda bu kütüphaneden 100 trilyon kopya vardır.

ALINTI.

Dinsizlerin söylediği gibi bilim de tesadüfe yer yok cevap veremezler.

MUTA.

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Açıkçası mutlak bir yaratıcının varlığına inanıyorum ben ama gelin görün ki şu dinler birçok açıdan

bana kocaman bir yalanmış gibi geliyor.Yani yaratıcının bu dinlerle hiç ama hiçbir alakası olmayabilir bu da ihtimaldir.... :)

Gönderi tarihi:

Din inandiriciligini kaybederken nasil inanilmasini beklerler..

Yer yuzunde yuzlerce din var eger hepsinin amaci tek tanriysa nedir bunlarin dusmanligi....

Nedir din yuzunden oldurulen insanlar...

Benim inanmamamin en buyuk sebebi dinin bolucu bir kurum olmasi

Din insanlari guruplara ayirmis ama inancsizlari araya katmiyorum bile

Kendisi icinde bile boluculuk soz konusu...

Iste var olan bu simgeler hac,oturan buda ,toplu gocler ve kehanetler.Tum bu minareler ,ayetler,kitaplar.

bu dunyada her biri hakli kendine gore var oluslarinda,orada burada...Ama neden bunlardan biri

yureginde olcusuzce yer tutmakta..

ne alaka sevgili arkadaşım şimdi nedir din yüzünden öldürülen bu insanlar?

madem bunu soruyorsun o zaman şunu da sormanı beklerdim ben senin

nedir bu bilim yüzünden öldürülen insanlar?

ha diyebilirsin ki bilim yüzünden öldürülen insan yok

o zaman yok kimyasal silahlar yok nükleer enerji yok petrol kaynaklarının kullanımı yok uzay araçları falan filan diye uydurulan bahanelerle yapılan savaşlar nedir?

Gönderi tarihi:

Dinsiz olan dine ALLAH a inanmayan neye inanır.Her şeyin kainatın insanın hülasa ne varsa tesadüfen mi

olduğuna inanır yoksa başka bir argümanları varmı? mesela milyarlaca yıl evvelinden bahsederler sanki

oradaymış gibi birde bilimsel derler milyarlarca yıl evvelini laboratuvara mı koydun inceledin dedinmi teori

derler ne dedikleri aslında burada benim yazmamla olmaz varmı bir baba yiğit dinsiz bu soruya cevap versin

bekliyorum.

"Kainat ta tesadüfe tesadüf edilmez." EFLATUN.

MUTA.

Hem yukarıdakileri söylemişsiniz, hem de "Hubble Big Bang'i kanıtladı" demişsiniz... Demek ki bazı şeyleri bilmek, öğrenmek için labaratuvara sokmak gerekmiyormuş.

Şu an bilimin elinde maddenin ne zaman ve nasıl oluştuğu konusunda bir veri yok. Ancak böyle bir veri yok diye de, dinlerin iddia ettiği gibi evrenin dünyadan sonra oluştuğu, önce su varken yerlerin ve göğün birbirinden ayrıldığı gibi bir "leylek" hikayesine de inanacak değiliz.

Gönderi tarihi:

(...)

madem bunu soruyorsun o zaman şunu da sormanı beklerdim ben senin

nedir bu bilim yüzünden öldürülen insanlar?

ha diyebilirsin ki bilim yüzünden öldürülen insan yok

o zaman yok kimyasal silahlar yok nükleer enerji yok petrol kaynaklarının kullanımı yok uzay araçları falan filan diye uydurulan bahanelerle yapılan savaşlar nedir?

Yani sizce bilimdir ... Öyle mi?

İnsanların bilim yüzünden öldürldüğünü mü anlatmaya çalışyorsunuz?

" Bilimi kendi çıkarları ve amaçları için kullanan insanlar olmasın sakın " demeden önce...

Düşünceniz buysa...Çözüm öneriniz nedir diye sormak istiyorum aslında...

Ve sizi böyle düşündürmeye yönlendiren ve inandıran düşünce yapısı nedir? diye merak ediyorum...

*tna

Gönderi tarihi:

Yani sizce bilimdir ... Öyle mi?

İnsanların bilim yüzünden öldürldüğünü mü anlatmaya çalışyorsunuz?

" Bilimi kendi çıkarları ve amaçları için kullanan insanlar olmasın sakın " demeden önce...

Düşünceniz buysa...Çözüm öneriniz nedir diye sormak istiyorum aslında...

Ve sizi böyle düşündürmeye yönlendiren ve inandıran düşünce yapısı nedir? diye merak ediyorum...

*tna

hayır sevgili kardeşim yazımda sadece benim yazdığım yeri okumuşsun sanırım

alıntı yaptığım yazıyı da okursan benim söylemek istediğimi gayet iyi anlarsın aslında

yani alıntı yaptığım arkadaş tutmuş demiş ki nedir din yüzünden öldürülen insanlar

" Bilimi kendi çıkarları ve amaçları için kullanan insanlar olmasın sakın "

sizin bu sözünüz aslında iki yazıyı da açıklıyor

yukarıda alıntı yaptığım kişinin dediğiyle benim onun sözleriyle verdiğim cevabı açıklıyor

yapılan savaşlar ya da ölümler yıkımlar sadece dini ya da bilimi ya da başka bir şeyi sizin de deyişinizle kendi çıkarları ve amaçları için kullanan insanlar tarafından yapılıyor

izninizi alarak benden daha iyi açıkladığınız için konuyu bu yazdığınız cümleyi alıntı yaptığım arkadaşa göndermek istiyorum.

saygılar teşekkürler,

Gönderi tarihi:

Hem yukarıdakileri söylemişsiniz, hem de "Hubble Big Bang'i kanıtladı" demişsiniz... Demek ki bazı şeyleri bilmek, öğrenmek için labaratuvara sokmak gerekmiyormuş.

Şu an bilimin elinde maddenin ne zaman ve nasıl oluştuğu konusunda bir veri yok. Ancak böyle bir veri yok diye de, dinlerin iddia ettiği gibi evrenin dünyadan sonra oluştuğu, önce su varken yerlerin ve göğün birbirinden ayrıldığı gibi bir "leylek" hikayesine de inanacak değiliz.

YUKARIDAKİ YAZI SAYIN YAM YAM A AİTTİR.

Sayın yam yam malumunuz inanmayanlar tesadüfler den bahseder Dünyan ın İnsan ın oluşumunu ve bu iddia bilinen tarih kadar eskidir yani teoride kalırlar yani anlayacağınız eski zamanda labaratuvar yokmuş.

21. Yüz yılda bildiğiniz gibi labaratuvarlar veya bilimsel araştırmalar uzayda devam ediyor Hubble ve uzay

araştırmaları kozmonot astranot gibi vs. inanmayanlar da inananlara defaatle söyledikleri bir şey var bilim

doğru söyler eğer öyle ise bilim big bang ile hubble sayesinde kainatın tesadüfen oluşmadiğini kanıtlamıştır.

Madem sizin bildiğiniz bilimin elinde maddenin ne zaman oluştuğuna kanıt yoksa bizim bildiğimiz modern bilimle de kanıtlanmış olama inanmak mecburiyetindesiniz ha inanmaya bilirsiniz o sizin bilim anlayışınıza kalmış. Sonra Din (İSLAM) Evrenin Dünyadan sonra oluştuğunu söylemez biraz araştır biraz oku.

SURE-ENBİYA-AYET-30.

O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık. Hayatı olan her şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı?

OMURSUN.

Gönderi tarihi:

Arapçada evren kelimesinin karşılığı olan bir kavram yoktur.Kuranı bilimsel verilere uyarlamak isteyenler, Gök veya gökler kavramlarını zorlama yorumlarla evren diye çarpıtmaktadırlar.

Gök kelimesi arapçada bir insanın gözüyle algılayacağı kadar bir alandır. Modern bilinin tanımladığı ve milyarlarca galaksilerden oluşan evrenle hiç bir ilgisi yoktur.

Yıldızlarda, dünyaya düşecek küçük birer meteor olarak ifade edilir kuranda.

İnfitar 2 Yıldızlar döküldüğü zaman,

Gönderi tarihi:

evren الكَوْن; varlık; dünya; evren; kainat; kozmos;

--------------------------------------------------------------------------------

evren الكَائِنَات; yaratıklar; evren;

--------------------------------------------------------------------------------

evren خَلِيقَة; evren; tabiat; huy; mizaç; mahluk[at]; yaratyk[lar];

evren عَالَم; [çoğul] عَوَالِم dünya; evren; cihan;

Gönderi tarihi:

Onların hiç biri evren anlamında değil. Zaten asıl anlamların yanına ileve olarak evren kelimesini de eklemişler

Maşallah arapçada evrimleşiyor, ve bilime ayak uyduruyor

Gönderi tarihi:

1 - Gök çatladigi vakit,

2 - Yildizlar döküldügü vakit,

3 - Denizler yarilip akitildigi vakit,

4 - Kabirlerin içi disina getirildigi vakit

İNFİTAR-

Kıyamet kopuyor bazıları dünyaya göktaşı düştüğünü zannediyor???

OMURSUN.

Gönderi tarihi:

Bir ateist, inanmak değil bilmek ister.

İnanç bilgiyle gelir zaten..

Kur'an-ı Kerim öle demiyormu..

Bir çok ayetin sonunda "akletmezmisiniz, düşünmezmisiniz" ifadesi mevcuttur..

Allah körü körüne inanmamızı istememiştir, yaratılanı incelememizi emretmiştir..

Eee bizlerde inceliyoruz ve sonuç;

İki tuğla dahi tesadüfen üstüste gelemezken, kendi kendine DNA dizilimleri imkansızdır, kendi kendine atomik reaksiyonlar imkansızdır, kendi kendine bir cenin bebek olamaz, dünya ve dieğer gezegenler kendi kendilerine belirli bir düzende yörüngelere oturmazlar, güneş dünyaya canlıların yaşaması için gerekli uzaklığı kendi kendine hesaplayamaz..

Şimdi birileri çıkıp bütün bunların bilimsel açıklaması mevcuttur diyecektir..

Ama ben mevcut olanın bilimsel açıklamasından bahsetmiyorum..

Bütün bu deveranı akleden ve bu reaksiyonlar için gerekli fizik yasalarını oluşturan akıl nerededir..???

Bütün bu olayların hesaplayıcısı ve tasarlayıcısı olmalı..

Ve bu akıl almaz şeyleri hesaplayan tasarlayan elbette insandan çok çok bilgili ve çok çok farklı bir yapıda olmalı..

Bakın bilgiyle inanca ulaştım..

Demekki körü körüne inanmıyormuşum dimi..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Hıııım çok ilginç! Demekki kuran düşünmemizi istiyor.Gerçekten öylemi acaba ?

Müddesir

16- Hayır, çünkü o bizim âyetlerimize karşı bir inatçı kesildi.

17- Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım.

18- Çünkü o bir düşündü, ölçtü, biçti.

19- Kahrolası nasıl da ölçtü, biçti.

20- Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti.

21- Sonra baktı.

22- Sonra kaşını çattı, surat astı.

23- Sonra arkasını döndü ve büyüklük tasladı.

24- "Bu, dedi, başka değil öğretilegelen bir sihirdir."

25- "Bu, sadece bir insan sözüdür."

26- Ben onu Sekar'a (cehenneme) sokacağım.

27- Bilir misin sen, nedir o sekar?

28- Ne geriye bir şey kor, ne bırakır.

29- Durmadan derileri kavurur.

Düşünüp sorgulayan birine, kahrolsun diye beddualar eden ve üstelik cehennemde derisini kavurmakla tehdit eden bir tanrı nasıl düşünün diyor bende merak ettim.

Gönderi tarihi:

Yazdığın sure, bile bile Kur'an-ı yalanlayanlara atfen inmiş bir suredir..

O insanların düşündüğü için mi yargılandığını sanıyorsun..

Yoksa bir daha bir ayetinin bile yazılamayacağı kesin olan bir kitaba sırf küfründen ve inadından dolayı "bu insan sözüdür" diyenler için mi..?

Tıpkı siyaha beyaz diyenler gibi..

Siyaha beyaz diyenler o günde vardı bugünde var..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Yazdığın sure, bile bile Kur'an-ı yalanlayanlara atfen inmiş bir suredir..

O insanların düşündüğü için mi yargılandığını sanıyorsun..

Yoksa bir daha bir ayetinin bile yazılamayacağı kesin olan bir kitaba sırf küfründen ve inadından dolayı "bu insan sözüdür" diyenler için mi..?

Tıpkı siyaha beyaz diyenler gibi..

Siyaha beyaz diyenler o günde vardı bugünde var..

Saygılar..

Kafasına yatmamışsa elbette yalanlayacak.Kuran kesinlikle düşünmeyi öngörmez.Ya körükörüne inanırsın yada cehennemde yanarsın o kadar.

Gönderi tarihi:
Kafasına yatmamışsa elbette yalanlayacak.Kuran kesinlikle düşünmeyi öngörmez.Ya körükörüne inanırsın yada cehennemde yanarsın o kadar.

Sence her kafaya yatmayan yalanlanmalı mıdır..

Sorgulamak başkadır inatla ve kesin bir ön yargıyla yalanlamak farklıdır..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.