Misafir Marcus Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Bugün Türkiyede yaşayan her insanın bilinç altındaki en büyük korku parçalanma korkusudur.Bu travma öyle bir hal almış vaziytteki Hepimiz bazen olması gerekenden daha fazla hırçın olabiliyoruz yazılarımızda.Bu korkuyu besleyen asıl şey bizi biz yapan kültürümüzün Ayrılmaz parçası olan kardeşlik dürtüleridir. Bazen bir yazı bir alıntıı yaptığınızda ardı sıra gelen eleştirilere “Dur arkadaş,bak bir dinle beni ben şunu anlatmak istiyorum” diyoruz. Beklide anlatmak istediğimizin hep eksik anlaşıldığını düşünüyoruz.Örneğin etnik Ayrımcılığı körükleyen birini gördüğümüzde.Hayır arkadaş orada kal.Bu senin anlattığın kadar basit kelimelerle izah edilemez diyorsunuz. 1000 yıldır aynı acıyı aynı kederi ve aynı sevinci yaşadığımız,kürt,laz,çerkez,ermeni,Süryani hepsiyle aynı toprağın mağmasından sökün edip gelmişiz..Emperyal güçlere ve kudurmuş gaspçı batılılara karşı hep aynı yürek ve aynı bilek gücüyle karşı çıkmışız. 1000 yıl yaşadığım bu insanlarla bir 1000 yıl daha ekmeğimi bölüşmemem için hiçbir neden yok diyorsunuz. Bu insanı insan yapan erdemli bir bakış açısıdır.Hepimiz karmaşık ideolejilerden geliyoruz.Birebir örtüşen bir düşünce biçimi yer yüzünde mümkün olmadı.Eleştirel bakışın kendisini sürekli yenileyen devingen bir yanı var.Statik olanında muhafazakar bir yönü. Bunu bu haliyle kabullenmekten başka çaremiz yok.Çünkü tarihimiz bizi adeta lehimlemiş birbirine zincirlemiş.Bu tarihin yok olup gitmesini beklemek en büyük yanılgı olur. Bazılarının anlamadığıda budur.Bu din ve gönül bağıyla birbirine kenetlenmiş halkı nasıl oluyorda bir türlü çözemiyoruz. Bu topraklarda hesabı olan iştahı kabarık çakallar var.Bu çakallara verilecek en güzel cevap. Orada dur arkadaş daha fazla gelme. Burası benim kardeşimle mahremiyet bölgemiz.Bu bölgenin içinde benim kurallarımla hareket edeceksen ne ala.Yok ben bu kardeşliğin biçimini benimsemiyorum diyorsan.Hadi sana güle güle yolun açık olsun. Bu yazı niye yazıldı peki. Sadece içimi dökmek istedim hepsi bu… Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 noktası,virgülüne kadar katılıyor... izin verirsen altına bende imzamı atıyorum... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 noktası,virgülüne kadar katılıyor... izin verirsen altına bende imzamı atıyorum... teşekkürler adrenalin.bu gün çok duygusalım güzel sözlerin beni mutlu etti... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Bugün Türkiyede yaşayan her insanın bilinç altındaki en büyük korku parçalanma korkusudur.Bu travma öyle bir hal almış vaziytteki Hepimiz bazen olması gerekenden daha fazla hırçın olabiliyoruz yazılarımızda.Bu korkuyu besleyen asıl şey bizi biz yapan kültürümüzün Ayrılmaz parçası olan kardeşlik dürtüleridir. Bazen bir yazı bir alıntıı yaptığınızda ardı sıra gelen eleştirilere “Dur arkadaş,bak bir dinle beni ben şunu anlatmak istiyorum” diyoruz. Beklide anlatmak istediğimizin hep eksik anlaşıldığını düşünüyoruz.Örneğin etnik Ayrımcılığı körükleyen birini gördüğümüzde.Hayır arkadaş orada kal.Bu senin anlattığın kadar basit kelimelerle izah edilemez diyorsunuz. 1000 yıldır aynı acıyı aynı kederi ve aynı sevinci yaşadığımız,kürt,laz,çerkez,ermeni,Süryani hepsiyle aynı toprağın mağmasından sökün edip gelmişiz..Emperyal güçlere ve kudurmuş gaspçı batılılara karşı hep aynı yürek ve aynı bilek gücüyle karşı çıkmışız. 1000 yıl yaşadığım bu insanlarla bir 1000 yıl daha ekmeğimi bölüşmemem için hiçbir neden yok diyorsunuz. Bu insanı insan yapan erdemli bir bakış açısıdır.Hepimiz karmaşık ideolejilerden geliyoruz.Birebir örtüşen bir düşünce biçimi yer yüzünde mümkün olmadı.Eleştirel bakışın kendisini sürekli yenileyen devingen bir yanı var.Statik olanında muhafazakar bir yönü. Bunu bu haliyle kabullenmekten başka çaremiz yok.Çünkü tarihimiz bizi adeta lehimlemiş birbirine zincirlemiş.Bu tarihin yok olup gitmesini beklemek en büyük yanılgı olur. Bazılarının anlamadığıda budur.Bu din ve gönül bağıyla birbirine kenetlenmiş halkı nasıl oluyorda bir türlü çözemiyoruz. Bu topraklarda hesabı olan iştahı kabarık çakallar var.Bu çakallara verilecek en güzel cevap. Orada dur arkadaş daha fazla gelme. Burası benim kardeşimle mahremiyet bölgemiz.Bu bölgenin içinde benim kurallarımla hareket edeceksen ne ala.Yok ben bu kardeşliğin biçimini benimsemiyorum diyorsan.Hadi sana güle güle yolun açık olsun. Bu yazı niye yazıldı peki. Sadece içimi dökmek istedim hepsi bu… Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Bugün Türkiyede yaşayan her insanın bilinç altındaki en büyük korku parçalanma korkusudur.Bu travma öyle bir hal almış vaziytteki Hepimiz bazen olması gerekenden daha fazla hırçın olabiliyoruz yazılarımızda.Bu korkuyu besleyen asıl şey bizi biz yapan kültürümüzün Ayrılmaz parçası olan kardeşlik dürtüleridir. Bazen bir yazı bir alıntıı yaptığınızda ardı sıra gelen eleştirilere “Dur arkadaş,bak bir dinle beni ben şunu anlatmak istiyorum” diyoruz. Beklide anlatmak istediğimizin hep eksik anlaşıldığını düşünüyoruz.Örneğin etnik Ayrımcılığı körükleyen birini gördüğümüzde.Hayır arkadaş orada kal.Bu senin anlattığın kadar basit kelimelerle izah edilemez diyorsunuz. 1000 yıldır aynı acıyı aynı kederi ve aynı sevinci yaşadığımız,kürt,laz,çerkez,ermeni,Süryani hepsiyle aynı toprağın mağmasından sökün edip gelmişiz..Emperyal güçlere ve kudurmuş gaspçı batılılara karşı hep aynı yürek ve aynı bilek gücüyle karşı çıkmışız. 1000 yıl yaşadığım bu insanlarla bir 1000 yıl daha ekmeğimi bölüşmemem için hiçbir neden yok diyorsunuz. Bu insanı insan yapan erdemli bir bakış açısıdır.Hepimiz karmaşık ideolejilerden geliyoruz.Birebir örtüşen bir düşünce biçimi yer yüzünde mümkün olmadı.Eleştirel bakışın kendisini sürekli yenileyen devingen bir yanı var.Statik olanında muhafazakar bir yönü. Bunu bu haliyle kabullenmekten başka çaremiz yok.Çünkü tarihimiz bizi adeta lehimlemiş birbirine zincirlemiş.Bu tarihin yok olup gitmesini beklemek en büyük yanılgı olur. Bazılarının anlamadığıda budur.Bu din ve gönül bağıyla birbirine kenetlenmiş halkı nasıl oluyorda bir türlü çözemiyoruz. Bu topraklarda hesabı olan iştahı kabarık çakallar var.Bu çakallara verilecek en güzel cevap. Orada dur arkadaş daha fazla gelme. Burası benim kardeşimle mahremiyet bölgemiz.Bu bölgenin içinde benim kurallarımla hareket edeceksen ne ala.Yok ben bu kardeşliğin biçimini benimsemiyorum diyorsan.Hadi sana güle güle yolun açık olsun. Bu yazı niye yazıldı peki. Sadece içimi dökmek istedim hepsi bu… saygılar Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 tebrikler marcus BU VATAN BÖLÜNMEZ Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Bugün Türkiyede yaşayan her insanın bilinç altındaki en büyük korku parçalanma korkusudur.Bu travma öyle bir hal almış vaziytteki Hepimiz bazen olması gerekenden daha fazla hırçın olabiliyoruz yazılarımızda.Bu korkuyu besleyen asıl şey bizi biz yapan kültürümüzün Ayrılmaz parçası olan kardeşlik dürtüleridir. Bazen bir yazı bir alıntıı yaptığınızda ardı sıra gelen eleştirilere “Dur arkadaş,bak bir dinle beni ben şunu anlatmak istiyorum” diyoruz. Beklide anlatmak istediğimizin hep eksik anlaşıldığını düşünüyoruz.Örneğin etnik Ayrımcılığı körükleyen birini gördüğümüzde.Hayır arkadaş orada kal.Bu senin anlattığın kadar basit kelimelerle izah edilemez diyorsunuz. 1000 yıldır aynı acıyı aynı kederi ve aynı sevinci yaşadığımız,kürt,laz,çerkez,ermeni,Süryani hepsiyle aynı toprağın mağmasından sökün edip gelmişiz..Emperyal güçlere ve kudurmuş gaspçı batılılara karşı hep aynı yürek ve aynı bilek gücüyle karşı çıkmışız. 1000 yıl yaşadığım bu insanlarla bir 1000 yıl daha ekmeğimi bölüşmemem için hiçbir neden yok diyorsunuz. Bu insanı insan yapan erdemli bir bakış açısıdır.Hepimiz karmaşık ideolejilerden geliyoruz.Birebir örtüşen bir düşünce biçimi yer yüzünde mümkün olmadı.Eleştirel bakışın kendisini sürekli yenileyen devingen bir yanı var.Statik olanında muhafazakar bir yönü. Bunu bu haliyle kabullenmekten başka çaremiz yok.Çünkü tarihimiz bizi adeta lehimlemiş birbirine zincirlemiş.Bu tarihin yok olup gitmesini beklemek en büyük yanılgı olur. Bazılarının anlamadığıda budur.Bu din ve gönül bağıyla birbirine kenetlenmiş halkı nasıl oluyorda bir türlü çözemiyoruz. Bu topraklarda hesabı olan iştahı kabarık çakallar var.Bu çakallara verilecek en güzel cevap. Orada dur arkadaş daha fazla gelme. Burası benim kardeşimle mahremiyet bölgemiz.Bu bölgenin içinde benim kurallarımla hareket edeceksen ne ala.Yok ben bu kardeşliğin biçimini benimsemiyorum diyorsan.Hadi sana güle güle yolun açık olsun. Bu yazı niye yazıldı peki. Sadece içimi dökmek istedim hepsi bu… Sevgisini, Aşını, yüreğini kardeşlik adına paylaşan 'Marcus' a selamlar... içim bir hoş, bir daha dolu sevgi doldu okuyunca... uzun zamandır yaşamın hengamesinde ve ulkuslar arası sömürü keşmekeşinin içinde sevgi, paylaşım adına insan olmanın ve insan onurunun unutulmaya yüz tutmuş değerlerini dile getirdiğin için teşekkürler... SEVGİLİ 'Marcus' Alıntı
Φ fantastico Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Bugün Türkiyede yaşayan her insanın bilinç altındaki en büyük korku parçalanma korkusudur.Bu travma öyle bir hal almış vaziyttekiHepimiz bazen olması gerekenden daha fazla hırçın olabiliyoruz yazılarımızda.Bu korkuyu besleyen asıl şey bizi biz yapan kültürümüzün Ayrılmaz parçası olan kardeşlik dürtüleridir. Bazen bir yazı bir alıntıı yaptığınızda ardı sıra gelen eleştirilere “Dur arkadaş,bak bir dinle beni ben şunu anlatmak istiyorum” diyoruz. Beklide anlatmak istediğimizin hep eksik anlaşıldığını düşünüyoruz.Örneğin etnik Ayrımcılığı körükleyen birini gördüğümüzde.Hayır arkadaş orada kal.Bu senin anlattığın kadar basit kelimelerle izah edilemez diyorsunuz. 1000 yıldır aynı acıyı aynı kederi ve aynı sevinci yaşadığımız,kürt,laz,çerkez,ermeni,Süryani hepsiyle aynı toprağın mağmasından sökün edip gelmişiz..Emperyal güçlere ve kudurmuş gaspçı batılılara karşı hep aynı yürek ve aynı bilek gücüyle karşı çıkmışız. 1000 yıl yaşadığım bu insanlarla bir 1000 yıl daha ekmeğimi bölüşmemem için hiçbir neden yok diyorsunuz. Bu insanı insan yapan erdemli bir bakış açısıdır.Hepimiz karmaşık ideolejilerden geliyoruz.Birebir örtüşen bir düşünce biçimi yer yüzünde mümkün olmadı.Eleştirel bakışın kendisini sürekli yenileyen devingen bir yanı var.Statik olanında muhafazakar bir yönü. Bunu bu haliyle kabullenmekten başka çaremiz yok.Çünkü tarihimiz bizi adeta lehimlemiş birbirine zincirlemiş.Bu tarihin yok olup gitmesini beklemek en büyük yanılgı olur. Bazılarının anlamadığıda budur.Bu din ve gönül bağıyla birbirine kenetlenmiş halkı nasıl oluyorda bir türlü çözemiyoruz. Bu topraklarda hesabı olan iştahı kabarık çakallar var.Bu çakallara verilecek en güzel cevap. Orada dur arkadaş daha fazla gelme. Burası benim kardeşimle mahremiyet bölgemiz.Bu bölgenin içinde benim kurallarımla hareket edeceksen ne ala.Yok ben bu kardeşliğin biçimini benimsemiyorum diyorsan.Hadi sana güle güle yolun açık olsun. Bu yazı niye yazıldı peki. Sadece içimi dökmek istedim hepsi bu… Bu kardeşlik türküsüne izin verirseniz bende bir name olayım..Bende bir özeleştiri yapıp ,zaman zaman da olsa fikir ayrılığına düşsek bile, ben bu kardeşliğe her zaman var olduğumu bildirmek isterim.Sevgilerimle Alıntı
Φ tekturk Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2006 Bugün Türkiyede yaşayan her insanın bilinç altındaki en büyük korku parçalanma korkusudur.Bu travma öyle bir hal almış vaziytteki Hepimiz bazen olması gerekenden daha fazla hırçın olabiliyoruz yazılarımızda.Bu korkuyu besleyen asıl şey bizi biz yapan kültürümüzün Ayrılmaz parçası olan kardeşlik dürtüleridir. Bazen bir yazı bir alıntıı yaptığınızda ardı sıra gelen eleştirilere “Dur arkadaş,bak bir dinle beni ben şunu anlatmak istiyorum” diyoruz. Beklide anlatmak istediğimizin hep eksik anlaşıldığını düşünüyoruz.Örneğin etnik Ayrımcılığı körükleyen birini gördüğümüzde.Hayır arkadaş orada kal.Bu senin anlattığın kadar basit kelimelerle izah edilemez diyorsunuz. 1000 yıldır aynı acıyı aynı kederi ve aynı sevinci yaşadığımız,kürt,laz,çerkez,ermeni,Süryani hepsiyle aynı toprağın mağmasından sökün edip gelmişiz..Emperyal güçlere ve kudurmuş gaspçı batılılara karşı hep aynı yürek ve aynı bilek gücüyle karşı çıkmışız. 1000 yıl yaşadığım bu insanlarla bir 1000 yıl daha ekmeğimi bölüşmemem için hiçbir neden yok diyorsunuz. Bu insanı insan yapan erdemli bir bakış açısıdır.Hepimiz karmaşık ideolejilerden geliyoruz.Birebir örtüşen bir düşünce biçimi yer yüzünde mümkün olmadı.Eleştirel bakışın kendisini sürekli yenileyen devingen bir yanı var.Statik olanında muhafazakar bir yönü. Bunu bu haliyle kabullenmekten başka çaremiz yok.Çünkü tarihimiz bizi adeta lehimlemiş birbirine zincirlemiş.Bu tarihin yok olup gitmesini beklemek en büyük yanılgı olur. Bazılarının anlamadığıda budur.Bu din ve gönül bağıyla birbirine kenetlenmiş halkı nasıl oluyorda bir türlü çözemiyoruz. Bu topraklarda hesabı olan iştahı kabarık çakallar var.Bu çakallara verilecek en güzel cevap. Orada dur arkadaş daha fazla gelme. Burası benim kardeşimle mahremiyet bölgemiz.Bu bölgenin içinde benim kurallarımla hareket edeceksen ne ala.Yok ben bu kardeşliğin biçimini benimsemiyorum diyorsan.Hadi sana güle güle yolun açık olsun. Bu yazı niye yazıldı peki. Sadece içimi dökmek istedim hepsi bu… Değerli marcus... Söylemlerin kulağa çok hoş geliyor ancak ne yazık ki katılmıyorum...Çünkü doğru tespitlere dayanmıyor... Bir kere senin parçalanma korkusu olarak tanımladığın şey, keşke sadece korku olsa...Birkaç ay önce U.S.A Army dergisinde yayınlanan harita, bugün gazetelerde akşam haberlerinde Kürtdistan liderlerinin odasında millevekillerimizn karşısına çıkarıldı (bizim vekillerin orda ne işi vardı diye sorarsan oda başka bir aymazlık), bir de baktık ki aynı gün NATO brifinginde Amerikan üst düzey subayları tarafından Türk subaylarının karşısına çıkarıldı. (Bkz.27.09.2006 Akşam habet bültenleri). ABD tarafından AKP nin iktidara getirilmesi, AB nin tüm ulusal koruma kalkanlarımızın kaldırılması üzerine yaptığı aşırı baskılar, batı ülkelerince soykırımı kabul et baskıları. Sence sadece bir korku ku bunlar? Bir tesadüf mü, yoksa ben mi kuruntulu biriyim ? Kardeşlik türküsü, müzik olarak kulağa iyi geliyor da, Kürt ve Ermeniler için böyle bir türkü yapabilmek mümkün mü ? Bir Türk olarak Roj TV nin kapatılmaması için Danimarka başbakanına mektup yazan 54 belediye başkanı, güneydoğuda büyük şehirlerde dükkanlarını kapatan binlerce esnaf kardeşlik türküsünü söylerken seninle aynı akordu tutturabilirlermi acaba ? Bu insanlarla aramızdaki ayrılığı din yada gönül bağı lehimler mi sence ? Bu insanlarla 1000 yıldır aynı ekmeği paylaştığın masalı da bir hurafeden ibaret. Ermeniler yüzyıllardır Osmanlının koltuk altında palazlanıp, yabancı soylu idareciler olarak Türk halkını horlayıp, aşağılamadılar mı ? Hangi ekmeği paylaştık onlarla ? Atatürk Amasya da, Sivas da, Erzurum da boynunda idam fermanı ile çabalarken, Ermeniler İngiltere ve ABD yetkilileri ile ABD güdümlü Ermenistan görüşmeleri yapmıyorlar mıydı ? Yoksa büyük önder Nutuk'ta yalan mı söylemiş bize ? Kürtler bizimle hangi ekmeği paylaşmış, ulusal kurtuluş savaşına girme nedenlerini tarih kitapları yazmıyor mu ? Mustafa Kemal ile olan şartlı birlikteliklerinin nedenleri tarih kitaplarında yok mu ? Hamidiye alaylarının kuruluş gerekçeleri nelerdir ? Dersim isyanı niçin olmuştur ? Hangi ekmeği ne zaman beraber yedik onlarla söylermisin ? Çakal dediklerin sana çakal, onlara hami farketmiyormusun ? Sana tavsiyem onlardan birini mahrem bölgene sokma, sonra sen zararlı çıkarsın. Bir dost tavsiyesi. Son olarak büyük önderin Bursa Nutkunu bir daha okumanı tavsiye edeceğim. Orada kardeşlik Türküsünü birlikte söylemen gerekenleri tarif etmiş sana ? Ama ben illa da onları istiyorum, Kürtler ve Ermeniler olmadan bu türküyü söylemem diyorsan, o zaman bende senile birlikte söyleyemem bu türküyü, hiç kusura bakma. Bir sözümde mimiğini bol keseden kullanan arkadaşlarımıza. Büyük önderin Bursa nutkunu ve aşağıda yer alan sözleri bir okuyun lütfen. Büyük önder üşenmemiş yazmış, hepsi sizler için. BİZ DOĞRUDAN DOĞRUYA MİLLİYETPERVERİZ VE TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ. BEN HERŞEYDEN ÖNCE BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM. BÖYLE DOĞDUM, BÖYLE ÖLECEĞİM. CUMHURİYETİMİZİN DAYANAĞI TÜRK TOPLULUĞUDUR. BU TOPLULUĞUN FERTLERİ NE KADAR TÜRK KÜLTÜRÜ İLE DOLU OLURSA, O TOPLULUĞA DAYANAN CUMHURİYET O KADAR KUVVETLİ OLUR. YETİŞECEK ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE, GÖRECEKLERİ EĞİTİM NE OLURSA OLSUN, EN EVVEL, HER ŞEYDEN EVVEL TÜRKİYE'NİN İSTİKBALİNE, KENDİ BENLİĞİNE, MİLLİ ANANELERİNE DÜŞMAN OLAN BÜTÜN UNSURLARLA MÜCADELE ETMEK LÜZUMU ÖĞRETİLMELİDİR. TÜRK ÇOCUĞU ECDADINI TANIDIKÇA DAHA BÜYÜK İŞLER YAPMAK İÇİN KENDİNDE KUVVET BULACAKTIR. TÜRK ÇETİN İŞLER BAŞARMAK İÇİN YARATILMIŞTIR. TÜRK AYDINLARININ KENDİ KENDİSİNİ BİLMEMESİNDEN VE BAŞKA MİLLETLERDE ŞU VEYA BU SEBEPLE ÜSTÜNLÜK OLDUĞUNU SANARAK, KENDİNİ ONLARDAN AŞAĞI GÖRMESİ. BU YANLIŞ GÖRÜŞE SON VERMEK İÇİN TÜRKLÜĞÜMÜZÜ BÜTÜN ASALETİ VE TARİHİ İLE TANIMAK VE TANITMAK ŞARTTIR. MİLLETLERİ YÜKSELTEN BU HUSUSA BİR AMİL DAHA İLAVE EDEYİM, MİLLETLERİN KALBİNDE İNTİKAM HİSSİ OLMALI. BU ALELADE BİR İNTİKAM DEĞİL DEĞİL, HAYATINA, İSTİKBALİNE, REFAHINA DÜŞMAN OLANLARIN ZARARLARINI ORTADAN KALDIRMAYI ESAS TUTAN BİR İNTİKAMDIR. BÜTÜN DÜNYA BİLMELİ Kİ, KARŞIMIZDA BÖYLE BİR DÜŞMAN OLDUKÇA ONU AFFETMEK ELİMİZDEN GELMEZ VE GELMEYECEKTİR. DÜŞMANA MERHAMET ACİZ VE ZAAFTIR; BU İNSANİYET GÖSTERMEK DEĞİL İNSANLIK HASSASININ YOK OLDUĞUNU İLAN ETMEKTİR. ULUSAL VARLIĞIMIZA DÜŞMAN OLANLARLA DOST OLMAYALIM. MİLLİ BENLİĞİ BULUNMAYAN M,İLLETLER, BAŞKA MİLLETLERİN AVI OLACAKLARDIR. BİR TÜRK CİHANA BEDELDİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR. Selam ve Saygılarımla.... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Mustafa KEMAL'in bir sözüde, kendini Türk gibi gören herkes Türk'tür diye biliyorum. bu coğrafyada 77,5 millet yaşıyoruz ve herkesin belli doğruları var. illaki türküyü söyleyecek insanı iyi seçmelisin yanında ama bunu emperyalist güçler yada gaspçı batılılar belirlemesin, kendi sorunlarımızı kendimiz çözmeye çalışalım, demokrasiden laiklikten bahsederken bol keseden konuşmayalım. iş içraata geldimide ne gerekiyosa adaletli bir şekilde çıkarlarımızı gözeterek yapalım. ben bu coğrafyada yaşayıpta bu toprağın insanı haricinde burada söz sahibi olmaya çalışacak kişi veya ülkelerin karşısına Türk'ünde,lazın'da,kürt'ünde,çerkez'inde .... ne olursa olsun karşı çıkacağına eminim yada olaya bu yönden bakmak istiyorum... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 --Tabii ki Sevgili Marcus'un yazdiklari,genel anlamda cok seyler ifade etmekte ve bir millet olmanin gururunu yasatmaktadir bizlere,bugün bile ülkemizin ic ve dis güvenligini savunmakla yükümlü ordumuz kürt,cerkez,laz,ermeni,rum,Yahudi halitasindan olusmakta ve adina Türk ordusu denmektedir.Cünkü o orduda hizmet verenlerin müsterek yanlari hepsinin Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmalaridir,yani ülkemizin savunmasinda bunlarin hepsi saldirgana karsi gögüs gereceklerdir.Gecmiste oldugu gibi yarinda ülkemizin bagimsizligina yönelecek hertürlü saldirida bu ordu savasacaktir,ne varki gecmis yakin tarihe baktigimizda bircok olumsuzluklarin yasanmis oldugunu inkar edemiyoruz ve inkar edemedigimiz icinde sevgili www.Tektürk.org arkadasada hak verme durumu ortaya cikiyor.Genelleme yapmamiz gerekmese bile,daha dünkü Istiklal savasimizda o zamanki Kürt vatandaslarimiz sartli olarak bu savasa katilmislardir.Ermeni yani sadik Millet denilenler bizi icten yikmaya calismis ve yüzbinlerce insanimizi katletmislerdir.Rum vatandaslarimiz,Yunanlilarin Izmire ayak bastiklari gün ellerine Yunan bayraklarini alarak cadde ve sokaklara dökülüp Yunanlilar lehine tezahüratlar yapmislardir,Balkan harbinde askerimiz acliktan kirilip agac kabuklariyla karinlarini doyurmaya calisirken Türkiye icindeki mutlu azinlik seker ve yiyecek stoklari yapmakla mesguldüler.Tabii ki bunlari yazarak bir düsmanlik sergilemek amacini gütmüyorum ama bazi gercekleride bilmemizin cok yararli olacagini düsünüyorum, --Marcus arkadasimizin yaklasimini alkislamamak elde degildir ama bu kardeslik Türküsünü söylebilmek icin gönlümüzün gercekten cok rahat olmasi gereklidir.Bugün bile kanli ve vahsi PKK terörü hergün canimizdan can alirken Kürt kökenli milyonlarca vatandasimizdan ses cikmamaktadir,mecliste bulunan Kürt kökenli milletvekillerinden ses cikmamaktadir,bu sessizligi hangi anlamda degerlendirmemiz gerektigini forum arkadaslarima birakiyorum. saygilarla ve Kardeslik türküleri özlemi ile... Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 tektürk ve politika'ya aften.... ermenilerin,rumların vede kürtlerin ihanetlerinden bolca bahsetmişsiniz.. birde kurtuluş savaşı zamanında vede şimdi bile halen devam etmekte olan "türklerin türklere" olan ihanetlerindende bahsederseniz eğer "HAİN" kelimesinin ırklara özgü olmadığını,bazılarının ırk farkı gözetmeksizin türkü söylemekte ısrar ettiği halde, kimilerine ise "marş" söylemenin daha çekici geldiği gün gibi aşikardır... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Marcusun söylediklerine katılmakla birlikte oldukça duygusal anlamda olaya bakıldığını görüyorum.Yaşanan gerçeklere bakıldığında da politika ve tekturk e katılmamak mümkün değili.Ayrıca adrenalin içimzdeki hain Türkleri de bunların arasına katmak gerekiyor.Ben diğer arkadaşların hainliği bir ırka bağladığını düşünmüyorum bunları yazarken.Ama şunu da gözden kaçırmamak gerekiyor evet bu kirli bir savaştır sevrin yeniden ısıtılıp önümüze konmasıdır.Ama neden hep başrolde ermeniler ve kürtler var.Yoksa eski bir ingiliz ajanını dediği gibi kürtler gerçekten yağlı bir paçavra mıdır,istediğiniz amaç için istediğiniz zaman tutuşturabildiğiniz.Ermenilerle ortak ittifaklarını da gözardı etmemek gerekiyor ve diğer Türk hainleri de bunu eklersek ortaya bugünkü vahim tablo çıkıyor. Yine de Marcusun dediği gibi olmasını gönülden destekliyorum.Biraz hayal gibi gelsede Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 tektürk ve politika'ya aften.... ermenilerin,rumların vede kürtlerin ihanetlerinden bolca bahsetmişsiniz.. birde kurtuluş savaşı zamanında vede şimdi bile halen devam etmekte olan "türklerin türklere" olan ihanetlerindende bahsederseniz eğer "HAİN" kelimesinin ırklara özgü olmadığını,bazılarının ırk farkı gözetmeksizin türkü söylemekte ısrar ettiği halde, kimilerine ise "marş" söylemenin daha çekici geldiği gün gibi aşikardır... Sevgili Adrenalin,tespitine gönülden katiliyorum,yalniz Gelincik'in degindigi gibi,ben irkcilik anlaminda yaklasmadim konuya,belki öyle algilaniyorsada gerceklerden bahsetmistim.Tabii ki icimizde hain olan Türklerde vardi ve hala var bunlar.ama bunlar degildi bizim konumuz,biz kardeslik türküsünden yola cikarak kimlerin kardes diye diye bize neler yaptiklarini anlatmaya calistim.Marcusu alkislamak gerektiginden bahsederek kardeslige nekadar ihtiyacimiz oldugunu vurgularken gecmiste kardesce yasadiklarimizin bizlere yaptiklarini ve bugünde ayni dogrultuda olduklarini dile getirmeye calistim,Ben vatan hainlerinden bahsetmemistim,ama isterseniz o konuda bir baslik acarak tarihi ve bugünü arastirabiliriz. saygilarla Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Reelpolitikle bir işimiz olmadı hiçbir zaman.Ben siyasetçi değilim,yada reelpoliği uygulayacak bir konumda değilim.Benim sevdam bu toprakları paylaştığım insanlarla olan kardeşliğimin gelişmesi üzerine. Bundan kimse gocunmamalı,tarihi yalnızca görmek istediğimiz gibi değerlendirirsek bu bize sadece içi boş bir slogan üretir.Hayat suyunu bu topraklardan alan herkezle barışık olmak zorundayız. Bizim savunduğumuz Atatürk milliyetçiliğ.Bu milliyetçilikte herkeze yer var.Ucu köşeli laflardan ince bir mizah anlayışı çıkarılabirmi ? Hiç sanmam. Herkez herşeyi söylemekte hürdür.Ancak biz biliyoruzki ulusal duygularla evrensel sevebilmek sıkıştırıldığımız mengeneden bizi daha hür kılar. Anlaşılmayacak bir şey yok.Bu topraklara emek veren herkezin kölesiyim...... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Reelpolitikle bir işimiz olmadı hiçbir zaman.Ben siyasetçi değilim,yada reelpoliği uygulayacak bir konumda değilim.Benim sevdam bu toprakları paylaştığım insanlarla olan kardeşliğimin gelişmesi üzerine. Bundan kimse gocunmamalı,tarihi yalnızca görmek istediğimiz gibi değerlendirirsek bu bize sadece içi boş bir slogan üretir.Hayat suyunu bu topraklardan alan herkezle barışık olmak zorundayız. Bizim savunduğumuz Atatürk milliyetçiliğ.Bu milliyetçilikte herkeze yer var.Ucu köşeli laflardan ince bir mizah anlayışı çıkarılabirmi ? Hiç sanmam. Herkez herşeyi söylemekte hürdür.Ancak biz biliyoruzki ulusal duygularla evrensel sevebilmek sıkıştırıldığımız mengeneden bizi daha hür kılar. Anlaşılmayacak bir şey yok.Bu topraklara emek veren herkezin kölesiyim...... Evet,sevgili Marcus,Bu topraklara emek veren herkesin kölesi olmak sloganinda birlesmeliyiz..! Saygilarla Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Bu topraklarda hesabı olan iştahı kabarık çakallar var.Bu çakallara verilecek en güzel cevap. Orada dur arkadaş daha fazla gelme. Burası benim kardeşimle mahremiyet bölgemiz.Bu bölgenin içinde benim kurallarımla hareket edeceksen ne ala.Yok ben bu kardeşliğin biçimini benimsemiyorum diyorsan.Hadi sana güle güle sevgili marcus yazın güzel ama aklıma okurken şu soru takıldı kardeşimle mahremiyet bölgeme girme, diyorsunya peki ya o kardeş o mahremiyete saygı duymuyorsa ne olacak biz hala o kardeşlik türküsünü söylemeye hevesli olucakmıyız. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 sevgili marcus yazın güzel ama aklıma okurken şu soru takıldı kardeşimle mahremiyet bölgeme girme, diyorsunya peki ya o kardeş o mahremiyete saygı duymuyorsa ne olacak biz hala o kardeşlik türküsünü söylemeye hevesli olucakmıyız. Nasıl olur.Saygı duymayan birisiyle nasıl kardeşlik bağı kurabilirsin. Eli kanlı teröristlerle yalnızca ağıt yakılabilir.Bu mümkünmü. Yitirdiğimiz bütün değerler bizim açımızdan irinli bir gözyaşı olarak geri dönüyor.Yaşadığımız yerlerde bir destansı yalnızlığımız var. Kin ve nefret duygularıyla birbirimizi anlmamız mümkün değil.Bu yanlızlığı bir güce dönüştürmek istiyorsak eğer birbirimizi anlamak zorundayız. Ben biliyorumki bu pis oyunları başımıza derdest edenler hergün yeni bir çığlıkla gününü bitiriyor.Biz çok acılar çekmiş bir milletiz.Bizim dünyadan soracak bir hesabımız olabilir.Ama bu aşağılık oyunları oynayanların bir tek soracak hesabı olamaz.Birbirimize itimadı yeniden tesis etmeliyiz. Buna şiddetle ihtiyacımız var.Biz bu türküyü söylerek belki aşacağız büyük yangınları.. Saygılar..... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2006 Nedense kimse hiçbirşeye inanmıyor. Ben inanıyorum,bütün bir kültürel zenginliğimiz bu acıyı büyütmeyecek... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sayın marcus bu duygu yüklü yazınız için sizi tebrik ederim. ayrıca kendi fikrimi belirtmek isterim. bu ülkede yaşayan herkes Türk'tür. Çünkü Türkiye cumhuriyetini oluşturan topluluğa Türk milleti denir. bu milletin etnik kökeni bir folklordur, kültürümüzdür, renkliliğimizdir. biz birbirimize sen şusun ben buyum noktasından bakmazdık eskiden.çocukluğumda ben diyarbakırlı arkadaşlarıma Kürt demezdim onlarda bize Türk demezdi. biz birbirimizi Türk bilirdik sadece nerelisin arkadaştan öteye gitmezdi sorularımız. kardeştik hala kardeşiz ve kardeş kalacağız. içimize nifak tohumları eken tüm iç ve dış mihraklara karşı yine omuz omuza vereceğiz yine dik duracağız. kardeşin kardeşe düşkünlüğü vardır bizim örfümüzde. ne oldu bize. neden kutuplara bölündük. bu toplumda bir adaletsizlik varsa bu halkın fukara tabakasına vardır. selametle Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 Sayın marcus bu duygu yüklü yazınız için sizi tebrik ederim. ayrıca kendi fikrimi belirtmek isterim. bu ülkede yaşayan herkes Türk'tür. Çünkü Türkiye cumhuriyetini oluşturan topluluğa Türk milleti denir. bu milletin etnik kökeni bir folklordur, kültürümüzdür, renkliliğimizdir. biz birbirimize sen şusun ben buyum noktasından bakmazdık eskiden.çocukluğumda ben diyarbakırlı arkadaşlarıma Kürt demezdim onlarda bize Türk demezdi. biz birbirimizi Türk bilirdik sadece nerelisin arkadaştan öteye gitmezdi sorularımız. kardeştik hala kardeşiz ve kardeş kalacağız. içimize nifak tohumları eken tüm iç ve dış mihraklara karşı yine omuz omuza vereceğiz yine dik duracağız. kardeşin kardeşe düşkünlüğü vardır bizim örfümüzde. ne oldu bize. neden kutuplara bölündük. bu toplumda bir adaletsizlik varsa bu halkın fukara tabakasına vardır. selametle Ne kadar güzel yazmışsınız.Umuyorum bu düşünce çığ gibi büyüsün. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 Ne kadar güzel yazmışsınız.Umuyorum bu düşünce çığ gibi büyüsün. Sevgili marcus ve keskinkalem tebrikler Bu düşünceyi büyütmek bizlerin elinde her adımı karşımızdan beklemezsek ve yanımızda duran kardeşimize yan gözle bakmazsak bu düşünce bizi bölmek isteyenleri boğacaktır. Ne mutlu Türk'üm diyene... Ne mutlu bu millete... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Sevgili marcus ve keskinkalem tebrikler Bu düşünceyi büyütmek bizlerin elinde her adımı karşımızdan beklemezsek ve yanımızda duran kardeşimize yan gözle bakmazsak bu düşünce bizi bölmek isteyenleri boğacaktır. Ne mutlu Türk'üm diyene... Ne mutlu bu millete... Siz bu forumun en nadide değerisiniz Sizin aydınlık yüzünüz,bize bir güneş gibi güç veriyor. Bu gücü ülkem adına ve sizin adınıza anlamlı kılan, asla komplekse kapılmayan cesur yönünüzdür. Bu yüreğe ne kadar çok ihityacımız var bir bilseler Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.