Misafir gelincik Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Ben yinede demogoji yaptığını düşünüyorumı.Yazdığınız bazı konularda örneğin osmanlının batışı gibi yabancılara mal satma konusunda yapılan hatayı vurgulamak için yazıldı tabiki tek neden bu değildir Sizinde uslubunuzdaki seviyesizliğe bakınca bunu anlamanızı bekleyemem.Öyle ya baştan sona yazmam gerekiyordu bunları bazılarının algılama sorunu var Bu ülkede her gelen hükümetin tarihi hataları mevcuttur.Ecevit dönemindeki bazı krizlerde birilerinin işine gelmediği için çıkmıştır.Bu ülkede türban sorunu diye suni bir gündem yaratılarak insanları inanan ve inanmayan diye ayırmakta birilerinin işine geliyor.insanların dini duygularını sömürüyorlar dendiği zamanda sizin gibi akılsızlar oluyoruz ve akılsızların içinde bende varım ve bu gurupta olmaktan da onur duyarım.Çünkü bizler için bu tarz konuşuluyorsa demek ki doğru yoldayız. Okulda öğretim yapıldığını zaten söyledim ve eğitimin ailede verildiğini bu şekilde yorum getirmenizde sanırım Türkçeyi çok bilmenizden kaynaklanıyor.Ayrıca benim yazıma cevap verip sizin gibiler dediğinize göre o sizin içine bende girerim.Tabii ki bu da tamamen türkçe konusundaki engin bilginizden kaynaklanan bir algı meselesi olsa gerek Ayrıca gene demogoji yapıyorsunuz bir kimsenin boynunda allah,muhammed yazan veya şimdi çok moda muska şeklinde kolyeler takan adamları görünce acaba onların hıristiyan yada musevi olduklarını mı düşünürsünüz müslüman mı?Pardon öyle ya algı sorunu meselesi. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 BU TOPİCLERİ AÇAN KİŞİ [DİPNOT]GİBİ DOST ****** ****** DEGİLİM bir amaç ugruna yazmıyorum düşüncelerimi kimseye hizmet etmiyorum.. benim KAnımca yanılıyorda olabilirim ama Bu TOPİCLER kasıtlı açılıyor.. neden dersen dikkat ediyorum bu şahsın açtığı başlıklara hep inanan insanları kışkırtmak dürtüsü ile kaleme alınan yazılar oldugu kanısına varıyorum.. TAraf olmadıgını anlamak zor değiL çünkü Ülkemde ki olaylara hep aynı pencereden bakıyor.. Arka bahçede olanları görmezden geliyor... ÜLkesini seven biri olarak kendi düşüncesinde Ki insanlarında hatalarını kaleme almalı... Öncelikle; DİPNOT doğmalarla mücadele etmey sonuna kadar sürdürecektir. Çünkü burası demokratik bir ülke ve insanlar akıllarını ve mantıksal yetilerini kullanmayı becerebildiği ölçüde, ve bunu zorlayabildiği ölcüde dinin zincirinden kendisini kurtaracaktır. Çünkü; Korku temeline dayandırılan din anlayışından insanlar maalesef çaresizliğinin ve bilisizliğin verdiği eksiklik ile belirli bir tahrikata katılmaya açık hale gelmektedir. Bu nedenle de insanlar inanma gereksinimi içinde olduklarında onları toplumsal konularda da yönlendirmek birilerin çıkarı doğrultusundaki amacı kolaylaştırmaktadır. Oysa biliriz ki insan aklını, mantığını ve bilimsel düşüncenin temelini oluşturabildiği sürece içinde kuşku oluşur. Bu özelliği ile tekrar belirtiyoruk bilimsel düşünce ve dinsel yobazlık birbirine tamamen zıt düşmektedir... Tahrikatlara, cemiyelere ve buna benzer yerlere katılmakla psikolojik olarak birçok yükten kurtulursunuz. Bilimsel düşünce etrafanda toplanma ise çaba gerektirir. İşte bizlerde burada bu çabanını sonucuyuz ve sonuna kadar da mücadelemizinkararlılığını ne pahasına olursa olsun sürdürmeye devam edeceğiz.. Son olarak bizler aklın anlamlaştırdığı, mantığın kabul edebildiği gerçeklere ve tamamıyle müspet bilime inanıyoruz. Hiçbir zaman sade dini yaşayan insanlara değil kastımız, tamamıyla bu düşünceye uymayan/uyamayan doğmalardır... Bu nedenle DİPNOT sonuna kadar bunlarla mücade etme yürekliliğini sürdürecektir... Sevgiyle kalın... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Yahu bu adam ...! Yahu diyerek cümlelerine başlayan zarif olması gereken bazı insanlar nerede yaşadıklarını sanıyorlar... Burası LAİK DEMOKRATİK BİR CUMHURİYET, bu kişilerin bu tür yazıları yazmadan önce bunu hatırlaması lazım... Gerçi onlar kafayı dinle bozdukarı için Laik Cumhuriyetin din ve inanç özgürlüğünü hatırlatanları Cumhurbaşkanları da olsa pervasızca yahu diye hitap edip, halkını bile tanımadığını sanıp, "kendi ülkesinin halkıyla bu kadar tezad düşen başka bir siyasetçi varmıdır merak ediyorum" diye sorarak Cumhurbaşkanlığı makamını SİYASET makamı sanarak absürt düşüncelerle "o sevimsiz yüzüyle kalkıp tuhaf tuhaf açıklamalar yapmasının nedeni ne?" diye devam edebilmekteler... Yine kendilerini "Önce meclise söz geçirmeyi öğrensin sonra hakla uğraşsın."diyerek ele verdikleri gibi... Meclisteki yandaşlarının kendileri gibi o makamı dinsel amaç ve düşünceleri adına hiçe saydıklarını itiraf edebiliyorlar... Bu uyarıları halkla uğraşma sanmak yerine "Önce Bu Ülkenin Laik Demokratik bir Cumhuriyet olduğunu hatırlayarak " Ondan sonra " Gerçekleri ifade ederek gerekli uyarıları yapanları, işine gelmediği için sevimsiz bulmadan" yazmakta yarar var sayın bayan...! Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Öncelikle; DİPNOT doğmalarla mücadele etmey sonuna kadar sürdürecektir. Çünkü burası demokratik bir ülke ve insanlar akıllarını ve mantıksal yetilerini kullanmayı becerebildiği ölçüde, ve bunu zorlayabildiği ölcüde dinin zincirinden kendisini kurtaracaktır. Çünkü; Korku temeline dayandırılan din anlayışından insanlar maalesef çaresizliğinin ve bilisizliğin verdiği eksiklik ile belirli bir tahrikata katılmaya açık hale gelmektedir. Bu nedenle de insanlar inanma gereksinimi içinde olduklarında onları toplumsal konularda da yönlendirmek birilerin çıkarı doğrultusundaki amacı kolaylaştırmaktadır. Oysa biliriz ki insan aklını, mantığını ve bilimsel düşüncenin temelini oluşturabildiği sürece içinde kuşku oluşur. Bu özelliği ile tekrar belirtiyoruk bilimsel düşünce ve dinsel yobazlık birbirine tamamen zıt düşmektedir... Tahrikatlara, cemiyelere ve buna benzer yerlere katılmakla psikolojik olarak birçok yükten kurtulursunuz. Bilimsel düşünce etrafanda toplanma ise çaba gerektirir. İşte bizlerde burada bu çabanını sonucuyuz ve sonuna kadar da mücadelemizinkararlılığını ne pahasına olursa olsun sürdürmeye devam edeceğiz.. Son olarak bizler aklın anlamlaştırdığı, mantığın kabul edebildiği gerçeklere ve tamamıyle müspet bilime inanıyoruz. Hiçbir zaman sade dini yaşayan insanlara değil kastımız, tamamıyla bu düşünceye uymayan/uyamayan doğmalardır... Bu nedenle DİPNOT sonuna kadar bunlarla mücade etme yürekliliğini sürdürecektir... Sevgiyle kalın... Her ne kadar senin "gerekli uyarı ve güncel saptamaların"...Aydın tavrın ve sürekli tutarlı yaklaşımların nedeniyle, İfade etmeye çalışarak gündeme getirdiğin bütün bu gerçekleri, kendi düşüncelerine ters geldiği için özellikle yıpratmaya yönelik tavır davranış ve düşünceler içinde olanlar elbette olacaklar... Ancak onların var olmasına karşın... Senin bu yazı, yaklaşım ve tespitlerini taktirle izleyan, takip eden ve onaylıyarak destekleyen bir o kadar da çok kişi var sevgili dip not.... Senin bu tutarlı, kararlı ve aydın tavrını taktirle karşılıyorum... Saygılar... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Her ne kadar senin "gerekli uyarı ve güncel saptamaların"...Aydın tavrın ve sürekli tutarlı yaklaşımların nedeniyle, İfade etmeye çalışarak gündeme getirdiğin bütün bu gerçekleri, kendi düşüncelerine ters geldiği için özellikle yıpratmaya yönelik tavır davranış ve düşünceler içinde olanlar elbette olacaklar... Ancak onların var olmasına karşın... Senin bu yazı, yaklaşım ve tespitlerini taktirle izleyan, takip eden ve onaylıyarak destekleyen bir o kadar da çok kişi var sevgili dip not.... Senin bu tutarlı, kararlı ve aydın tavrını taktirle karşılıyorum... Saygılar... Sevgili gecekuşuna tüm kalbimle katılıyorum Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 tek kelime ile batı bizim ülkemizde RUHban okulu açmak için başvuru yapıyor.. Bizim bazı çewre insanlarımız ise kendi İnanç okullarını kapatıyor.. Buna anlam veremiyorum.. GELİNCİk cevaben bir yazı yazmiştim maalesef silindi.. DİPNOTA KArşi kullandığım Bir teşbih yüzünden umarım okumuşsundur.. Bir daha yazamam uzun bir yazı olduğu için.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 tek kelime ile batı bizim ülkemizde RUHban okulu açmak için başvuru yapıyor.. Bizim bazı çewre insanlarımız ise kendi İnanç okullarını kapatıyor.. Buna anlam veremiyorum.. Anlamalısınız sevgili jhonywalker... Çünkü bu ülkede tehlikenin ne olduğu ve nereden geleceği artık çok iyi biliniyor... Fakat demokratik ölçülerde sabır etmek ve beklemek zorunda olunduğunu da çok iyi biliniyor... Umarım anlaşılmıştır... Sevgiyle kalın... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 DİPNOT bende diyorum ki yanılıyorsun.. Senin tehlike olarak gördügün İSLAm ve müslümanlar(samimi olanlar) etken bir faktör olarak rol oynamazlar Ülkesinin gelecegi ile.. Ama sen sadece Ülke gelecegi için İSlamı tehlike olarak görüp arka bahçede ki harfiyat çalişmalarını görmezden geliyorsan sana diyecegim bir Ş yok.. İnançlarında özgürsün.. Seni degiştirmek ve sana bazı olguları fikirleri benimsetmek gibi bir niyetimde yok.. Dilerim anlamişsindir.. Şimdi sevgiyle kaL.. İnanç karşiliksiz sevmektir.. Görmek isteyene alametleri çok yeterki pencereden baksın.. SAyGıLAr.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2006 Politika sende aynı gaflete düştün anlamadan dinlemeden beni Yeşil bayrak sewdalısı yaptın.. Öncelikle ben yaşamasın demiyorum... herkes İnançları doğrultusunda yaşamakta özğürdür.. . . . O zman bizde diyelim ki buldozerle üstünden geçelim yeniden inşaa edelim.. hay allahım ya çok gülüyorum sizlere.. Açık ve NET olun diyin ki Biz İslama düşmanız ve bu dinin gereklerini yerine getiren insanlara tahammülümüz yok.. ben diyorum mesela bak bana Göre LAİKLİK saçma bir sistem.. Şayet saçma olmasa idi sadece Fransa ve Türkiye ile sınırlı kalmazdı.. UNUTMAYIN Kİ O DERSİN ADI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK DERSİ.. SAyGILAr.. sonunda bütün bilincaltinda yerlesmis olan ve Atatürkcü Laik Cumhuriyete olan kininizi *****,ben sizin celiskilerinizi yorumlama geregini duymuyorum ve sadece sunu ifade etmek istiyorumki ben gaflete düsmedim,asil gaflette olanlar sizler gibi düsüsnenlerdir.Bak arkadasim sen Tarikatci olabilirsin,sen LAIK olmayabilirsin,sen AKP lide olabilirsin bunlar senin kisisel özgürlüklerindir,kisisel özgürlükler devlet yasalari karsisinda gecersizdir.Laiklige dolayisiyle Atatürke dil uzatabilmek icin bu sistemin birtek Fransada ve Türkiyede oldugunu iddia ederek öyle bir yanilgiya düstünüzki gercekten ibret vericidir.Bugün her medeni yasalarin bulundugu ülkede Laik sistem uygulanir,Laiklik asla kafirlik degildir Laikligi kafirlikolarak niteleyenler sizler gibi düsünenlerdir.70.000 camiye karsilik 45.000 okulun olmasi sizi eminimki rahatsiz etmiyor,siz yazinizdan anladigim kadari ile o 45.000 okulada karsisiniz.Eger siz beni Türbana karsiyim diye Islama düsman olarak niteliyorsaniz bu beni gocundurmaz cünkü benim inancim Allahla benim aramda olan bir olaydir yani bu kimseyi ilgilendirmez.Ben kendimi cogu dinciden daha dindar olarak görmekteyim.Türbana gelince Türban Fransadan alinma rahibelerin baslarini kapatmalarina yarayan bir örtüdür yani müslümanlikla uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur ve müslümanlikta basinizi kapatin mealinde kesin bir ayette yoktur.velevki öyle olsun devletin yasalari vardir ve her birey bu yasalara uymakla mükelleftir.her inanca her görüse göre yasa düzenlenmez,vatandaslar bu yasalara uymak zorunda olduklari icin özgür degiller diye bir görüse sahip olmaklada yurttaslik dersinden sinifta kalmis oldunuz. Türkiyede herkesin din veinanc özgürlügü vardir,ibadet özgürlügü vardir bu özgürlükler hicbir sekilde kisitlanmamistir ve kisitlanamazda. Ahlak aileden alinan bir özelliktir,dinini ögrenmek isteyenlere ülkemizde her imkan sunulmaktadir,insanlrin dinleri bilmemelerinin sucu okulllarda degildir bu kliselesmis bir iddiadir amac gayet aciktir Cumhuriyete camur atmak ve cumhuriyet okullarinda din dersi olmadigi icin insanlar dinlerini ögrenemiyor diyeblmenin bahaneleridir.Yazinizin baslangicinda yesil bayrakci olmadiginizi savundunuz ama yazinizin devaminda yesil bayrakci oldugunuzuda inkar edemediniz. saygilarla Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2006 POLİTİKA:: Türbana gelince Türban Fransadan alinma rahibelerin baslarini kapatmalarina yarayan bir örtüdür yani müslümanlikla uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur ve müslümanlikta basinizi kapatin mealinde kesin bir ayette yoktur. demişsin bunu bana kaynaklı bi şekilde ilk önce gösterebilirmisin,kaynağını gösterdikten sonra bi ayetde ben sana göstereyim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 POLİTİKA:: Türbana gelince Türban Fransadan alinma rahibelerin baslarini kapatmalarina yarayan bir örtüdür yani müslümanlikla uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur ve müslümanlikta basinizi kapatin mealinde kesin bir ayette yoktur. demişsin bunu bana kaynaklı bi şekilde ilk önce gösterebilirmisin,kaynağını gösterdikten sonra bi ayetde ben sana göstereyim. Sevgili Glikoz,benden kaynak istemissin bilmiyorum hangi konuda istiyorsun kaynagi ama ben yinede yardimci olmaya calisacagim;eger Türban konusunda kaynak istiyorsan,Türbanin Fransadan alinma(Türban Fransizca bir kelimedir)oldugu artik herkes tarafindan bilinmektedir ve Rahibelerin baslarini örtme tarzini incelerseniz aradaki benzerligi rahatca göreceksiniz. Örtünme konusunda kaynak istiyorsaniz o zaman Ku'rani Kerimi incelemenizi tavsiye edecegim. Araf 26. Ey Adem ogullari!Size ayip yerlerinizi örtecek giysi,süslenecek elbise yarattik.Takva elbisesi....Iste o daha hayirlidir.Bunlar Allah'in aetlerindendir.Belki düsünüp ögüt alirlar diye onlari indirdi. Nur 31.Mümin kadinlarada söyle;gözlerini sakinsinlar,irzlarini(avret mahallerini)muhafaza etsinler,kendiliginden acilanlar haric,süslerini acmasinlar,basörtülerini yakalarinin üzerine uzatsinlar ancak kendi kocalarina,babalarina kendi ogullarina kocalarinin ogullarina....... gizledikleri süsleri anlasilmasin diye ayaklarinida yere vurmasinlar,hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler belki kurtulusa erersiniz. Ahzab 59. Ey Peygamber!Hanimlarrina kizlarina ve müminlerin kadinlarina söyle;bir ihtiyac icin disari ciktiklarinda dis örtülerini üstlerine alsinlar,bu onlarin taninmasi ve incitilmemesi icin en elverisli olani budur. -Gerek Elmalili Hamdi Yazir'in,gerek Diyanet vakfi yayinlarindan Ku'ranin meali kitabinda gerekse Doc.Dr.Ömer Özsoy'un tefsirinde bu ayetler aynen böyle gecmektedir.Bu ayyetlerdende anlasilacagi üzere saclarinizi kapatin diye hicbir vurgulama yoktur,bütün agirlik avret yerleri ile süs esyalarindadir.süs esyasindan maksat üc kitaptada vurgulandigi gibi kadinin vücududur.Ahzab suresindeki emir,o dönemde müslümanlara karsi girisimler cok yogun oldugu icin müslüman kadinlarin ve peygamberimizin kiz ve hanimlarina evden disari ciktiklrinda herhangi bir kötülük gelmesini önlemek icin peygambere ayetle vahyolunmustur. Diger sayisiz tefsir kitaplarindada bu ayetlerin farkli olrak tefsir edildigini sanmiyorum yani saclarinizi baslarinizi ille hava almiyacak tarzda kapatin diye bir ayet yoktur.Ayrica kapanma özgürlügü kisilerin vicdan özürlügü kapsaminda olan bir olgudur,ne varki devletin kendine göre yasalari vardir ve bireyler bu yasalara uymakla mükelleftirler.Yasalar yürürlükte oldugu sürece bu böyledir.Ve dikkat ederseniz Araf suresi 26.ayette cok farkli bir vurgulama vardir.ne diyor ayet;Takva elbisesi...Iste o daha hayirlidir.Yani Cenab'i Hak insanlara elbise giymeyi öneriyor amma en hayirli elbise olarak Takvayi vurguluyor yani Takva örtünmeden daha hayirlidir diyerek elbiseyi ikinci plana cekmis oluyor. saygilarla Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Bir Soru 3 Sebebten Dolayı Sorulabilir... -1..Ya Hakikaten Öğrenmek İçin... -2..Ya Karsısındakine Halisane Bir Niyyetle Öğretmek İçin... -3..Ya Ben Bu Meseleyi Biliyorum Demek İçin... Bu 3 Şekilde De Soru Sormak Caizdir... Birde Bunların Dısında Bir Niyyetle Soru Vardır Ki...Karsısındaki Hasmı Susturmak Maksadı İle ve Kendi Savundugunun hata ve yanlış Olması İle Birlikte Onun Cevap Vermesine Engel Olmak Maksadı İle Deliller Beyan Ederek Haatyı Doğru Kabul Ettirmek Maksadı İle sorulan Sorular... Şimdi Bu Niyyetle Soru Soran Bir İnsan'a Eger Ki Hakikati Kabul Ettirmek ve Doğruyu Göstermek Mumkun İse Onun Sorusuna Cevap Verilir ve Yardımcı Olunur...Yok Sail'in Maksadı Sadece Bir Yanlısı Yaymak ve Diğer Mü'minlerin İtikadi Söz Konusu İse O Sail Butun Deliller İle İlzam Edilir Susturulur... Hicab Ayetinde Tesettur Kat-ı Surette ve Muteber Mufessirlerin Beyanı ve İzahı ve Huccet Kabul Edilen Ulemanın Sözleri ve Açıklamaları İle İzah Edilmiştir... Öncelikle Henuz Bir Kaç Kelimeye Vakıf Arapçanın Butun İnceliklerine ve Tefsir,Hadis,Usul,Usulu Fıkıh,İlmi Beyan,İlmi Meani..İlimlerine vakıf Olmayan Birisinin ...Felyadribne...Vursunlar Demek Nasil Sarkıtsınlar Manası Veriyosunuz Demesi Gecersizdir... Zira Arabi Kelamda Bir kelimenin mesela Ayn Kelimesinin 36 basit Kelimesinin 72 Manası vardır ki Herkesin Bilmesi Mumkun Değildir... Darabe..Vurmak Dövmek Manasına Baskasına yapılan Darb Manasına İken..Burada Ki Darb..Vursunlar Demekle Beraber...Elbette Sarkıtısınlar Manası Murad Edilebilir... Örf ve Adeti Bilmeyenin Bile Bu Konuda Söz Etmesi Mumkun Değildir.. Kadınlara Söyle Zinetlerini Teşhir Etmesinler... Kadının Zineti Denince Örfte, Taç Küpe, Gerdanlık, Bilezik Ve Benzeri Takılar, Sürme, Kına ve Benzerleri ve Elbise Süsleri Gibi Şeyler Akla Geliverir. O Halde Bu Zinetleri Açmak Bile Yasaklanmış Olunca, Bunların Mahalli Olan Vücudu Açmak Öncelikle Yasaklanmış Olur. Yani Vücudlarını Açmak Şöyle Dursun, Üzerlerindeki Zinetleri Bile Açmasınlar Demektir... Daha Çok Uzun Ve İlmi Cevaplar Verilebilir...Çunku Hak'k ve gercek Her Zaman Galip Ve liderdir... son olarakda söyle bi ayet daha vardır ''İşte o Allahın emirlerinden yüz çevirenler varya, onlara elem verici bir azap vardır" saygılar.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2006 Bir Soru 3 Sebebten Dolayı Sorulabilir... -1..Ya Hakikaten Öğrenmek İçin... -2..Ya Karsısındakine Halisane Bir Niyyetle Öğretmek İçin... -3..Ya Ben Bu Meseleyi Biliyorum Demek İçin... Bu 3 Şekilde De Soru Sormak Caizdir... Birde Bunların Dısında Bir Niyyetle Soru Vardır Ki...Karsısındaki Hasmı Susturmak Maksadı İle ve Kendi Savundugunun hata ve yanlış Olması İle Birlikte Onun Cevap Vermesine Engel Olmak Maksadı İle Deliller Beyan Ederek Haatyı Doğru Kabul Ettirmek Maksadı İle sorulan Sorular... Şimdi Bu Niyyetle Soru Soran Bir İnsan'a Eger Ki Hakikati Kabul Ettirmek ve Doğruyu Göstermek Mumkun İse Onun Sorusuna Cevap Verilir ve Yardımcı Olunur...Yok Sail'in Maksadı Sadece Bir Yanlısı Yaymak ve Diğer Mü'minlerin İtikadi Söz Konusu İse O Sail Butun Deliller İle İlzam Edilir Susturulur... Hicab Ayetinde Tesettur Kat-ı Surette ve Muteber Mufessirlerin Beyanı ve İzahı ve Huccet Kabul Edilen Ulemanın Sözleri ve Açıklamaları İle İzah Edilmiştir... Öncelikle Henuz Bir Kaç Kelimeye Vakıf Arapçanın Butun İnceliklerine ve Tefsir,Hadis,Usul,Usulu Fıkıh,İlmi Beyan,İlmi Meani..İlimlerine vakıf Olmayan Birisinin ...Felyadribne...Vursunlar Demek Nasil Sarkıtsınlar Manası Veriyosunuz Demesi Gecersizdir... Zira Arabi Kelamda Bir kelimenin mesela Ayn Kelimesinin 36 basit Kelimesinin 72 Manası vardır ki Herkesin Bilmesi Mumkun Değildir... Darabe..Vurmak Dövmek Manasına Baskasına yapılan Darb Manasına İken..Burada Ki Darb..Vursunlar Demekle Beraber...Elbette Sarkıtısınlar Manası Murad Edilebilir... Örf ve Adeti Bilmeyenin Bile Bu Konuda Söz Etmesi Mumkun Değildir.. Kadınlara Söyle Zinetlerini Teşhir Etmesinler... Kadının Zineti Denince Örfte, Taç Küpe, Gerdanlık, Bilezik Ve Benzeri Takılar, Sürme, Kına ve Benzerleri ve Elbise Süsleri Gibi Şeyler Akla Geliverir. O Halde Bu Zinetleri Açmak Bile Yasaklanmış Olunca, Bunların Mahalli Olan Vücudu Açmak Öncelikle Yasaklanmış Olur. Yani Vücudlarını Açmak Şöyle Dursun, Üzerlerindeki Zinetleri Bile Açmasınlar Demektir... Daha Çok Uzun Ve İlmi Cevaplar Verilebilir...Çunku Hak'k ve gercek Her Zaman Galip Ve liderdir... son olarakda söyle bi ayet daha vardır ''İşte o Allahın emirlerinden yüz çevirenler varya, onlara elem verici bir azap vardır" saygılar.. Simdi Glikoz arkadasim senin yazdiklarindan dogrusunu istersen hicbirsey anlamadim kusura bakma.Hicap ayeti ni nereden cikardiniz,hangi surede bu geciyor.Ziynet esyalarinin ne oldugu biliniyor ama ayetlerde özellikle Ziynetlerinizi göstermeyinden maksat kadinin vücududur yani avret yerleridir.Kapanma yani tesettür konusu bütün tefsirlerde aynidir. Tabiki Arapcada bazi kelimelerin bircok farkli anlamlara geldigi bir gercektir,bu nedenle her önüne gelenin Ku'rani gelisigüzel yorumlamasi sakincalidir,böyle oldugu icin yüzyilllardan beri insanlar Islamiyeti Ku'randan degilde yeterli ölcüde ilme sahip olmayan iyi veya kötü niyetli haci ve hocalarin söyledikleriyle ögrenmislerdir ve maalesef iste müslümanlarin icler acisi durumu ortadadir.Insanlarimiz yanlislarla okadar sartlandirilmiski dogrulari söyleyen birileri ortaya ciktiginda onu Ku'rani carpitmakla suclayabilmektedirler. Saygilarla **Halkimiz,dinini tam ve dogru olarak ögrenmelidir.. M.K.ATATÜRK Alıntı
Φ glikoz Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Söylediklerimiz hemen hemen aynı sayılır.. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 sonunda bütün bilincaltinda yerlesmis olan ve Atatürkcü Laik Cumhuriyete olan kininizi *****,ben sizin celiskilerinizi yorumlama geregini duymuyorum ve sadece sunu ifade etmek istiyorumki ben gaflete düsmedim,asil gaflette olanlar sizler gibi düsüsnenlerdir.Bak arkadasim sen Tarikatci olabilirsin,sen LAIK olmayabilirsin,sen AKP lide olabilirsin bunlar senin kisisel özgürlüklerindir,kisisel özgürlükler devlet yasalari karsisinda gecersizdir.Laiklige dolayisiyle Atatürke dil uzatabilmek icin bu sistemin birtek Fransada ve Türkiyede oldugunu iddia ederek öyle bir yanilgiya düstünüzki gercekten ibret vericidir.Bugün her medeni yasalarin bulundugu ülkede Laik sistem uygulanir,Laiklik asla kafirlik degildir Laikligi kafirlikolarak niteleyenler sizler gibi düsünenlerdir.70.000 camiye karsilik 45.000 okulun olmasi sizi eminimki rahatsiz etmiyor,siz yazinizdan anladigim kadari ile o 45.000 okulada karsisiniz.Eger siz beni Türbana karsiyim diye Islama düsman olarak niteliyorsaniz bu beni gocundurmaz cünkü benim inancim Allahla benim aramda olan bir olaydir yani bu kimseyi ilgilendirmez.Ben kendimi cogu dinciden daha dindar olarak görmekteyim.Türbana gelince Türban Fransadan alinma rahibelerin baslarini kapatmalarina yarayan bir örtüdür yani müslümanlikla uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur ve müslümanlikta basinizi kapatin mealinde kesin bir ayette yoktur.velevki öyle olsun devletin yasalari vardir ve her birey bu yasalara uymakla mükelleftir.her inanca her görüse göre yasa düzenlenmez,vatandaslar bu yasalara uymak zorunda olduklari icin özgür degiller diye bir görüse sahip olmaklada yurttaslik dersinden sinifta kalmis oldunuz. Türkiyede herkesin din veinanc özgürlügü vardir,ibadet özgürlügü vardir bu özgürlükler hicbir sekilde kisitlanmamistir ve kisitlanamazda. Ahlak aileden alinan bir özelliktir,dinini ögrenmek isteyenlere ülkemizde her imkan sunulmaktadir,insanlrin dinleri bilmemelerinin sucu okulllarda degildir bu kliselesmis bir iddiadir amac gayet aciktir Cumhuriyete camur atmak ve cumhuriyet okullarinda din dersi olmadigi icin insanlar dinlerini ögrenemiyor diyeblmenin bahaneleridir.Yazinizin baslangicinda yesil bayrakci olmadiginizi savundunuz ama yazinizin devaminda yesil bayrakci oldugunuzuda inkar edemediniz. saygilarla BAk arkadaşim ben o misali İSLAm kılıç ve kan üstne kurulmuş bir din diyenlere hitaben genel olarak kurduğum bir cümle idi yoksa seni hedef gördüğümden yada Atatürk'e dil uzatmak için değil.. Bir nevi kıyaslama yaptım..iyi oku.. V yine anlaman için tekrarlıyorum ben kurduğum hiç bir cümlede LAik olanlar kafirdir ibaresi kullanmadım V ima etmedim.. YAda Lakiklik karşitları çok iyi müslümandır ibaresi kullanmadım yadaima etmedim.. Sadece Laik sistemi kendi emellerine alet eden kişilerin Siyasi uygulamalarından bahsettim V bunların yanliş olduğunu düşünüyorum.. 199o Lı yıllara kadar serbest olan Başiörtülü okuma hakkı her nedense uzun yıllar sonra tehdit olarak algılandı değil mi.. Yane burda bu yasak zihniyeti benimseyenler kendi acizliklerini mi belirtiyorlar madem tehlike idi neden 199o lı yıllara kadar farkedemedin.. Çünkü o yıllara kadar hiçbir siyasi oluşum Dİn'den nemalanmıyordu.. Şimdi gel gelelim Okullardan rahatsız olduğumu belirtmişsiniz..''Devlet olmayan yerde siyasi dramlar'' adlı başlikta yazdığım değindiğim konuları okursanız daha iyi anlayacağinizdan eminim.. Göreceksiniz ki benim tavır aldıgım Laikligi,cumhuriyetçiliği yada İslamı kendi menfaatlerine eylemlerine kılıf olarak görenlerle.. Laiklik uygulanmasın demiyorum ki 1990 Lı yıllara kadar ki anlayiş içinde uygulansın v insanları magdur eetmesin..V ülkemde bu Türban sorunu olmasın hiçbir siyasi oluşumda bu Başini örten insanlardan nemalanmasın İnsanları yada düşüncelerini inançlarını sandıkta oy olarak görmelerine sinir oluyorum.. Açıkcası hiç bir siyasi oluşumun DİN yada Cumhuriyet ilke ve inkilaplarından nemalanmasını isyemiyorum.. Çünkü Bu degerler Anayasa ile devlet güvencesine alinmiştir.. Oy toplamak adına Din yada Cumhuriyet simsarlıgı yapanlara sinir oluyorum.. Müslümanlıkta başinzi örtün diye bir ayet yoktur demişsin..ancak az yukarıda ben kendimi çoğu kişiden daha dindar olarak görüyorum demişsin görebilrisin tabi ki ama İslamı ögren önce bence İslam Allahın Bir olduguna ve Hz.Muhammed'in onu kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek ve ona riayet etmektir yanlişmiyim.. Şimdi Şöle Ki Allah kuran_ı kerimde örtünün ibaresini çeşitli ayetlerde belirtmiştir..V Allahın Kulu ve Elçisi olan Hz Muhammed bu örtünmenin şartlarını tefferruatları ile açıklamiştir..Bu teferruatlarda kadınların ve erkeklerin hangi mahrem bölgeleerini örtecegini açıkca belirtmiştir... Demek ben İnsanların İnançları doğrultusunda kılık kıyafet giymesini ve okullara alınmasını savunduğum için yurttaşlıktan kaldım senin gözünde öle herneyse senin düşüncendir saygı duyalım.. peki sen bu insanların okuma haklarını elinden alanları savunmakla hangi dersten sınıfta kalıyorsun.. YAda sosyal hayatında başiniörten bir bayanın görevden alınması ne suçudur ve hangi dersten kalınır bu eylemde??.. inancımızı yaşayamıyoruz demedim ki belirtmedim ki İnançları geregi giyinen başını örten bayanların okuma haklarının elinden alınmasına ve sosyal hayatında başiörtülü oldugu için görevden alınan br ögretmen bayanın ugradıgı haksızlıklara değindim tüm yazılarımda..iyi okumuyorsunuz snaırım.. Üniversitelere alınmıyorlar ama başlarını örttükleri için bu bir özgürlük kısıtlanması değil mi?sizin gözünüzde Arkadaşim yanliş anlamakta üstüne yok valla tebrike diyorum ellerimi birbirine vuruyorum çıkan sesle seni onure etmek adına.. Ahlak aileden alınır diyorsun ama ben buna katılmıyorum neden dersen çok ahlaklı bir ailenin çok ahlaksız bir çocuğu olabiliyor demekki neymiş Kişilik erozyona ugrayabiliyormuş.. Bu nedenle ki bu ahlak'ın iyive pekişmesi için Okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi altında ögretici egitici bir ders veriliyor müfredatta.. Cumhuriyet okullları N demek N zaman okullar Ülke yönetiliş sistemleri ile adlandırılır oldu.. Okul demek egitim ve ögretimini tamamlayacagin kurumlardır..V bu kurumlarda Bütün Ülkelerin Vatandaşları(çocukları) okur.. V inancı geregi Din dersi ve aHlak bilgisi dersinden muafdır tabi kendi istegi dogrultusunda seçme hakkı tanınmiştir.. Şimdi Amerikan Koleji ne okulu,,Yada sırpHaç ermeni Lisesi,İtalyan lisesi vesaire bunlarda MEB'e baglı değil mi bunlara Kaba tabirle Gavur yada Ecnebi okulumu diyeceğiz.. Yada İmam Hatip Liseleri,,İlahiyet Fakulteleri İrtica okullarıdır mı demeliyiz.. Bu okullar Cumhurriyetten muaf mı senin deyiminle.. Din dersi okullarda verilmedigi için değiL..Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders'in müfredattan kaldırılması isteyenlere hitabendi..İnsanlar Okullarda dinini ögrenemiyorlar diyede değildi.. Sanırım algılamak istemiyorsunuz anlatmak istediklerimi..yada iiy okumuyorsuuz cımbızla bir cümleyi alıp ona göremi yargılıyorsunuz.. Biz Din Dersini Müfredattan kaldıralımda İnsanların TArikatlara yönelmesini mi saglayalım.. Din her zaman dewletin Himayesinde olmalıdır.. V yineliyorum ben Laik değilim arkadaşim bundada bir skaınca görmüyorum Ancak belirteyim Bir tarikat üyesi veya şeriat yanlısıda değilim..Yane senin ve senin gibilerin kendi menfattaleriniz doğrultusunda tanımladığınız anlamda Laik değilim bunu anlamanı dilerdim..(yane Laikligi İnançları geregi başini örterek İlim tahsil etmek isteyenlere karşi bir engel olarak benimsemiyorum..) Bütün avrupa gibi bizde ülke olarak Tüm müslümanları terorist irticai faaliyet gösteren tehlikeli kişiler olarak görmeyelim.. Bu avrupanın Katliamlar için uydurdugu bir kılıf.. Ya bize ne oluyor düşününce üzülüyorum ve hayret ediyorum.. NOT:''he bu arada akp demişsin evet bir arkadaşiimi kıramadım siyasi arenada(parti kadrosunda) yer bulması adına AmpuL partiye arkadaşim vasıtası ile onu kıramadığım için üye olmuştum(benim adıma forumu arkadaşim doldurdugu halde) inkar edecek değilim ama şunuda beirteyim Amul partiye oY atmadım bu sadece arkadaşima yaptığım masumane bir iyilikti benim gözümde.. Yeşil Bayraga(3hilale) saygı duyarım neden mi benim dinimin peygamberinin kurdugu devletin bayragıdır..Bu saygım Tüm Türk dewletlerinin v islam ülkelerinin bayraklarına duydugum saygı ile aynı çerçewededir.. AncaK: Kendi ulusumun bayragını tüm bayraklardan üstün tutarımm.. Bilirim Ki o bayraga rengini şehitlerimiz vermiştir.. Arkadaşim şunu iyi anla ben Müslüman'ım doğrudur... Ancak şunu unutma ki ben Türk'üm.. SaygıLar.. Alıntı
Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 o okulların kapanmasını ancak siyonizst dünmya hakimiyeti ülküsüne çalışanlar isterler , burdaki karşı arkadaşlarımızdan acaba kaç tanesi oraları gördü içine girdi ordaki hocalarla görüştü , başarılarını gördü velilerden falan dinledi ? Gidip ilhan selçuktan dinlemişler BUNLAR YERİNİ BAHARA BIRAKMAK İSTEMEYEN ŞUBATIN SON HAMLELERİDİR Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2006 o okulların kapanmasını ancak siyonizst dünmya hakimiyeti ülküsüne çalışanlar isterler , burdaki karşı arkadaşlarımızdan acaba kaç tanesi oraları gördü içine girdi ordaki hocalarla görüştü , başarılarını gördü velilerden falan dinledi ? Gidip ilhan selçuktan dinlemişler BUNLAR YERİNİ BAHARA BIRAKMAK İSTEMEYEN ŞUBATIN SON HAMLELERİDİR Neymiş oralara gidilmesi gerekliymiş, Hocalarıyla görüşülmelişmiş falan da falan... Bak sevgili dostum oralarada okuyanlara karşı gelmeyi siyonustlere hizmet etmek olarak görüyor... Ama maalesef O okullarda okuyan çocukların Amerikada büyütülen, yetiştirilen ve geliştirilen Fethullah denen bir adamın düşüncelerine hizmet ediyor ve bu hizmet ise gelecekte kurulacak büyük ortadoğu projesinde yer alacak kabile devletine dönüştürülecek bir Türkiye düşleniyor. Bu mudur istenilen... Bu mudur birilerine verilen görevin sonucu görülmek istenen manzara... Herşeyini yarınki dünyaya ertelemiş bir Türkiye olacak burası öylemi.. Yok öyle yağma. Bakın tekrar söylüyoruz.. Ağaca bakarak ormanı gözden yitiremeyiz.. Bugün İrtica, gerici ve yobaz faaliyetlerini sıralasak sayfalar yetmez - Bugün 500'e yakın radyo ve televizyonda şeriat propagandası yapılmaktadır. Hizbullah çizgisinde gazete, dergi ve internet siteleri yayın yapmaktadır. - Binlerce gazete, dergi, broşür kapı kapı dolaşılarak bedava dağıtılmaktadır. - Üniversitelerin bulunduğu kentlerde şeriatçı örgütlenme faaliyetleri ağabeyler, ablalar önderliğinde yürütülmekte, yurtlarda türban zorunluluğu getirilmekte, türban takanlara aylık bağlanmaktadır. - Binlerce Kuran kursunun yanı sıra tarikat ve cemaat okulları pıtrak gibi çoğalmaktadır. - Sarıklı, cüppeli ve kara çarşaflı kişilerin sayısı artmış, İstanbul'un göbeğindeki Fatih Çarşamba semti ''kurtarılmış bölge'' olarak ilan edilmiştir. - Milli Eğitim'in okul kitaplarında, AKP'li belediyelerin yayımladığı dergilerde şeriat propagandası yapılmakta, aptes suyunun yararları tartışılmaktadır. - Laikliğin savunucusu bilim insanlarının, yazarların isimleri sokak tabelalarından silinerek yerlerine tarikat şeyhlerinin isimleri yazılmaktadır. - TBMM Başkanı, laikliğin ve kamusal alanın tartışılmasını istemiş, 23 Nisan kutlamalarında çocuklara kara çarşaf giydirilmiştir. - Devlet Bakanı Ali Babacan , AB'ye sunulan müzakere belgesinde ''Türkiye'nin eğitim sistemi laiktir'' ifadesini metinden çıkarmıştır. BUMUDUR ÖZLEMLERİNİZ.. BUYSA SİZE KOLAY GELSİN... BİZLER VARKEN BİRAZ ZOR DOSTUM... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.