Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mustafa Balbay' ın özgürlüğü Ne Anlama Geliyor?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ne gezegenler arası yolculuk yapabiliyoruz, ne de mikro dünyayı keşfedebiliyoruz.  

Halbuki Muhammed Burağa binip göğe uçtu değil mi... Süleyman dersen zaten pilotların piri! Zülkarneyn desen, üüü, metalürjinin babası!

Yani millet kendi bilir, aklını başına alır, hayal dünyasında dini afyonlarla uyuşmaktan uyanırsa, paçayı kurtarır. Yoksa var ya, emperyalistler çok fena süründürecekler bu milleti. Öyle bir tekme yiyecek ki, yüz yıl kendine gelemez. Ben söylemiş olayım...

Gönderi tarihi:

Ben T.C. devletinden bahsediyorum, baska bir devletten degil. Onemli olan milli vesayetin oldugudur.

Farkındayım da Milli Vesayetin toplumda bulunan çoğunluktaki sosyo-etik farkın politik tahakkümü olarak algılandığını bildiğim için itiraz ettim. Yoksa, Milli Vesayet demek bu değildir ve böyle olmadığı için zaten politik değildir.

Gönderi tarihi:

Farkındayım da Milli Vesayetin toplumda bulunan çoğunluktaki sosyo-etik farkın politik tahakkümü olarak algılandığını bildiğim için itiraz ettim. Yoksa, Milli Vesayet demek bu değildir ve böyle olmadığı için zaten politik değildir.

Neymis bu olmayan ve politik olan milli vesayet?

Ayrica T.C. devletinin millet devleti olmasi politik degil de, nedir?

Gönderi tarihi:

Anayasa mahkemesi, cemaatin yargısı olduğu için Mustafa Balbay'ın tahliyesi: adalet mi? pazarlık mı? AKP ve cemaatin kılıçları kuşanması mı? karmaşık görünüyor. 

Gönderi tarihi:

Millet nedir ? Millet Devleti nedir ?

Ben yanitlamaktan biktim, sen yanitla!

Gönderi tarihi:

Mustafa Balbay'in özgürlügüne kavusmus olmasi;"Ergenekon,Kafes,28 Subat,Casusluk Davasi,Balyoz Davalari"nin cökmüs olmasi anlamina gelir.Bunu ben yillardir hep söylüyorum.Ergenekon ve Balyoz sahte belgelerle TSK'nin ve Atatürkcülerin safdisi birakilmasi icin kurgulanmis ve cemaatin elinden cikmis olan senaryolardir.

Türkiye'de cok seyler degisecek,cok önemli sürecler yasanacaktir.Mustafa Balbay'in özgürlüge kavusmasi ;bu sahte evraklarla ugrasan ve o sahte evraklarin sahteligini bile bile yillardir bu onurlu insanlarin özgürlüklerini yok edenlere hesap sorma vaktinin yavas yavas geliyor olmasi anlamina da gelir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Mustafa Balbay'in özgürlügüne kavusmus olmasi;"Ergenekon,Kafes,28 Subat,Casusluk Davasi,Balyoz Davalari"nin cökmüs olmasi anlamina gelir.Bunu ben yillardir hep söylüyorum.Ergenekon ve Balyoz sahte belgelerle TSK'nin ve Atatürkcülerin safdisi birakilmasi icin kurgulanmis ve cemaatin elinden cikmis olan senaryolardir.

Türkiye'de cok seyler degisecek,cok önemli sürecler yasanacaktir.Mustafa Balbay'in özgürlüge kavusmasi ;bu sahte evraklarla ugrasan ve o sahte evraklarin sahteligini bile bile yillardir bu onurlu insanlarin özgürlüklerini yok edenlere hesap sorma vaktinin yavas yavas geliyor olmasi anlamina da gelir.

saygilarla

Peki, madem bu senaryolar, cemaatin elinden cikmis, simdi Balbay'in tahliyesi de onlarin elinden cikti?

Bu celiskiyi nasil acikliyorsun?

Gönderi tarihi:

Hepsi sayın evrensel-insan, Kaşgarlı Mahmut Türklerin yaşadığı coğrafyayı anlatmış.....

Kasgarli Mamut'un zamaninda milli millet bilinci mi varmis?

Sen turkic (turki) ile turkish arasindaki farki biliyor musun?

Gönderi tarihi:

Sayın evrensel-insan; insanlar, arasında bağ olmadan nasıl haçlı seferlerine karşı durabilirler, Anadolu'da beylikler döneminde nasıl devletler kurmuşlar. Ben Türk devleti olarak kurmuşlar demiyorum. Ümmetçilik zihniyetine göre kurulmuş devletler ama Türklerin Anadolu'ya göç etmelerinin sebebi kuraklık ve huzursuzluk, Anadolu'da var olma mücadelesi vermişlerdir. Siz nasıl isimlendirirseniz isimlendirin, biz bu topraklarda var olmuşuz. Ama büyük devletler ama küçük devletçikler.... ama ümmet bilinciyle ama kavim bilinciyle... ben size bu günkü anlamda bir Türk devleti kurmuşlar demedim ki.... Türk demek Türkçe demektir, insanlar Türkçe konuşmuşlar, yaşamışlar, savaşmışlar ve bu güne gelmişler.... Elimizde Uygur belgeleri var, Karahanlı belgeleri var, Orhun kitabeleri var, bunlar Türkçe değil mi? Bu devletler Türk devleti olmuyor mu?

Gönderi tarihi:

Sayın democrossian;

Bahsettiğiniz düşünce tarzına sahip insanlarda evrim geçirdi. Bu gün devleti yönetiyorlar.... rakibini küçümsemek ve aşağılamak hatadır. Onlar iktidarlalar, biz muhalefetteyiz. Yeniden iktidar olmanın altyapısını, zihniyet değişikliğiyle kuracağız. Biz nerede hata yaptık?.... özeleştiri yapmamız lazım.... 

Gönderi tarihi:

Peki, madem bu senaryolar, cemaatin elinden cikmis, simdi Balbay'in tahliyesi de onlarin elinden cikti?

Bu celiskiyi nasil acikliyorsun?

El kaide Okyonus ötesinde nasil üretildiyse bugün okyanus lar tarafindan kaderine terkedilmis durumda görüyoruz,,imha edilmesi gerekir kendileri basaramayacagina göre...

maşası varken..

Cünkü ürettikleri Frankenstein Hic bir algiya sahip degil...

Bu bitkisel otlarin dogaya zararli dünya mirasina zararli insanlarin mirasina zararli bu otlarin temizlenmesi,, insan olanlara kalmaktadir..

Balbay'in cikmasi gerekirdi cikti!

Hic kimse sorguluyormu,

El kaide li gencleri nasil ürettik,

Avrupa´dan Türkiye´den

Yüzlerce...

kafa kesmeye suriye´ye nasil gönderdik

AKP VE CEMAAT

Bugün mahküm-edildiler..

Bu sucu islemekten.

Ayni sucu isleyen bati kendini mahküm edermi?

temize çıkmak Aynen böyle olur.

BOP a sarilmak elkaideli gencleri yetistirmek neymis...

Hesabini verirler.

Mustafa Balbay' ın özgürlüğü Ne Anlama Geliyor?
Gönderi tarihi:

Anayasa mahkemesi, cemaatin yargısı olduğu için Mustafa Balbay'ın tahliyesi: adalet mi? pazarlık mı? AKP ve cemaatin kılıçları kuşanması mı? karmaşık görünüyor. 

Ayrıca Kılıçdaroğlunun Amerika da Fettullahla görüşmesinin ardından bu kararların çıkması bir tesadüf müdür ? Hizmete bağlı hakimler ,savcılar birdenbire uygulaması zorunlu kanunların farkına varıp nedamet mi getiriyorlar ?

Gönderi tarihi:

Fehmi Koru'ya ne buyrulur? Hazret kanıtların düzmece olduğunun yeni farkına varmış!!!

Balbay'ın tahliyesi, hukuksuzluğun karaya oturup iflas ettiğinin kanıtıdır. Sanıklara terörist olduğunuzu kabul edin, af çıkaralım diye baskılar yapılmış. Arkadaşlarının darbeci olduğunu iddia et, seni tahliye edelim denilmiş. Tedavi hakkından mahrum edilip tutuksuz yargılanma kararı verilmeyen hayati riski olan, tutukluyken iddianamesini okuyamadan ölen insanlar var. 

Şimdi tüm bu zulümler örtbas edilip oldu bir hata deyip çaldıkları keçisini buldurup sevindirme, yenen hakların, edilen zulümlerin üzerine yatma çabası var. 

Bunun için de yeni piyonlar, yeni ittifaklar ve yeni hizmetkarlar bulma gayreti var. Olanın içyüzü bu...

Gönderi tarihi:

Sayın democrossian;

Bahsettiğiniz düşünce tarzına sahip insanlarda evrim geçirdi. Bu gün devleti yönetiyorlar.... rakibini küçümsemek ve aşağılamak hatadır. Onlar iktidarlalar, biz muhalefetteyiz. Yeniden iktidar olmanın altyapısını, zihniyet değişikliğiyle kuracağız. Biz nerede hata yaptık?.... özeleştiri yapmamız lazım.... 

Dogmatikler evrim geçiremez. Saplantılıdırlar. Devleti ise yönetemiyorlar, ABD yönetiyor. 

Gönderi tarihi:

Sayın evrensel-insan; insanlar, arasında bağ olmadan nasıl haçlı seferlerine karşı durabilirler, Anadolu'da beylikler döneminde nasıl devletler kurmuşlar. Ben Türk devleti olarak kurmuşlar demiyorum. Ümmetçilik zihniyetine göre kurulmuş devletler ama Türklerin Anadolu'ya göç etmelerinin sebebi kuraklık ve huzursuzluk, Anadolu'da var olma mücadelesi vermişlerdir. Siz nasıl isimlendirirseniz isimlendirin, biz bu topraklarda var olmuşuz. Ama büyük devletler ama küçük devletçikler.... ama ümmet bilinciyle ama kavim bilinciyle... ben size bu günkü anlamda bir Türk devleti kurmuşlar demedim ki.... Türk demek Türkçe demektir, insanlar Türkçe konuşmuşlar, yaşamışlar, savaşmışlar ve bu güne gelmişler.... Elimizde Uygur belgeleri var, Karahanlı belgeleri var, Orhun kitabeleri var, bunlar Türkçe değil mi? Bu devletler Türk devleti olmuyor mu?

Evet dile katilirim. Yalniz unutmamak gerekir ki, bir dili konusabilen illa o dilin milletinden ya da kavminden olma durumunda degildir. Dil bas belirleyicidir, ama en azindan bir kisinin bulundugu cografya ve tarihte ve de toplumda tum yasam ve iliskileri, o bolge de bulunan ve hatta ayni dili konusmayanlari da kapsar.

Bugun toplumumuzda icilen kahve, yunanistanda da icilmektedir. Demekki bu ayni kahve ayni tarih, cografya ve toplumun urunu.

Bu da dogaldir, cunku Osmanli Imparatorlugu cografya olarak yunanistan'i da icermekteydi.

Ayrica hic bir kavim, milet v.s. saf ve yalin degildir. Ayni cografyave toplumdaki her turlu evlilik iliskileri, bir icerikte kalmaz.

Senin dedigin, tamamen bir hakimiyet ve ustunluk konusudur. Bu hakimiyet ve ustunluk kabullenildigi surece de sorun yoktur?

Ya kabullenilmezse, o zaman ne olacak?

Gönderi tarihi:

Kabullenmiyenin sorunu.... İstisnalar kaideyi bozmaz....

Saygılar....

Iste oyle dusundugun zaman, o kabullenmeyen tarihte olan diger kabullenmeyenler gibi kendi milliyetinin milletini devletini hukumetini kurmak ister.

Gönderi tarihi:

Yillardir hep yazdik anlattik,diger yazilanlari arastirmacilarin yazdiklarini anlattik.Bunlar senaryo dedik.Cünkü senaryo olmadan roman yazilmaz.Belgelerin sahte oldugu belge denilen ne varsa tamamen telefon konusmalarindan elde edilmis oldugunu vurguladik.Gizli Taniklarin para ile konusturuldugunu gercekte ise anlattiklarinin sadece savci tarafindan kendilerine islenmis olan sözler oldugunu ifade ettik.Zaten Gizli Taniklara avukatlarin veya saniklarin soru sormalarinin yasak olmasida bu tertibi ispat ediyordu.

Gazeteticilerin görevi yazmaktir,arastirmaktir,iktidarlara yaranmak degildir görevleri.Iktidara yandas olmayan gazetecilerin hepsi tutuklandi ve hepsine de ayni suc yüklendi,"TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI OLMAK ZOR VE CEBIRLE IKTIDARI YIKMAK"cünkü bu suc büyük bir suctur.Ancak ayni savcilar teröristlerle isbirligi yapanlara,ne sorusturma acti ne de evlerine baskin yaptirip gözaltina aldirdi.Kürdistan denmesine bile savcilar seyirci kaldilar.Ama Gezi Parki eylemlerini düzenleyenlere karsi gözaltilar baslatildi iddianameler hazirlandi.

Balbay'in tahliyesi cemaatle Akp arasindaki kavganin bir sonucu degilse AB'nin baskisi ile alinmis bir karardir.Cünkü AB tutuklu gazeteciler subaylar ve bilim adamlari konusunda büyük bir rahatsizlik icindeydiler.Bunu da her firsatta iktidara vurguladilar.Iktidarin yapacagi baska bir secenek yoktu.Ya alin AB'nin basiniza calin diyecek ve AB'den gelen destegi elinin tersiyle itecekti ya da emir vererek tutuklularin tek tek te olsa tahliyesini gerceklestirecektiler.

Balbay'i digerlerinin takip edeceginden eminim.3,5 ay sonra secime girecek olan ve ne dünya capinda ne  de Türkiye'de artik gecerli bir oyu olmayan AKP icin yolun sonu veya sonun baslangici görünmeye b aslamistir.

Türkiye,Basbakanin söylediklerinin tamamen tersi bir durumdadir ekonomi öyle güllük gülistanlik degildir.Metro yapmakla,Marmaray'la bu isler olmuyor,bunlar sadece hurdanin cilali kagida sarilmasidir.Türkiye 11 yil icinde cok büyük problemlerle basbasa kalmistir.Türkiye'nin satilmadik hicbir yani kalmamistir.Türkiye'nin tüm milli serveti yabancilara ve yandaslara peskes cekilmistir.Yani millet artik Ergenekon Balyoz bunlari yemiyor.Bu da devin yavas yavas uyanmaya baslamasi demektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Iste oyle dusundugun zaman, o kabullenmeyen tarihte olan diger kabullenmeyenler gibi kendi milliyetinin milletini devletini hukumetini kurmak ister.

Tabi ki fırsatını bulduğunda yapar ama bir milletin asaleti fırsatçı olmamasında, Türk milletinin asilliği mevcut devlete karşı yıkıcı olmamasıdır. Bak İran'a, bak Irak'a, bak Suriye'ye... ama soykırıma uğradığı zaman Kıbrıs'ta olduğu gibi kendini savunmuştur......

Gönderi tarihi:

Tabi ki fırsatını bulduğunda yapar ama bir milletin asaleti fırsatçı olmamasında, Türk milletinin asilliği mevcut devlete karşı yıkıcı olmamasıdır. Bak İran'a, bak Irak'a, bak Suriye'ye... ama soykırıma uğradığı zaman Kıbrıs'ta olduğu gibi kendini savunmuştur......

Tamam da eger sen onun kurd varliginin hak ve ozgurlugunu tanimazsan, baska da bir secenek birakmiyorsun.

Buradaki "sen" sahsina yonelik degil, bir yazi dili ve uslubudur.

Gönderi tarihi:

Tamam da eger sen onun kurd varliginin hak ve ozgurlugunu tanimazsan, baska da bir secenek birakmiyorsun.

Buradaki "sen" sahsina yonelik degil, bir yazi dili ve uslubudur.

Hangi hak ve özgürlük mesela?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.