Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Abdullah Cömert'in Ailesi Erdoğan'a Dava Açıyor.


gloria

Önerilen İletiler

Gezi Parkı Direnişi sırasında öldürülen Abdullah Cömert'in adli tıp raporu açıklandı. Rapora göre:

 

'Kafatası kırıkları, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti...'

Jandarma Komutanlığı'nın, "Alnının ortasında 4x5 santimetrelik, alın sağ kaş üstünde 2,5x1,5 ve 1x5, 1 santimetrelik iki ekimoz, sağ kaş dış yanda 4x1,5 santimetrelik sürtünme tarzı sıyrıklı ekimoz, bunun kökünde 1x1 santimlik, alt kısmında yanık ile uyumlu görünümü bulunan ateşli silahla oluşması muhtemel sıyrık, kafatasının sağ tarafında dışa bakan yarım ay şeklinde kemiğe kadar ulaşan 4 santimetrelik yırtık, yarım ayın ortasına düşen bölümde 1,5 santimetrelik yüzeysel sıyrık görüldü. Vücudun başka bir yerinde herhangi bir benzeri yara görülmedi" şeklindeki raporundan da alıntı yapan Adli Tıp Kurumu ayrıca, komutanlığın dosyadaki gaz fişeğini incelemesi sonucuna da yer verdi. "Toplam ağırlığının 150 gram, uzunluğunun 115.5 milimetre, çapının 30 milimetre, ilk hızının 75 metre/saniye, yanma süresinin 20 saniye, azami menzilinin 90/150 metre, gecikme zamanının 2 saniye, yayılma zamanının 20 saniye şeklinde olduğu dikkate alındığında kişinin ölümü gaz fişeğinin kafaya isabet etmesi sonucu oluşan kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana gelmiştir" şeklindeki raporu ve tanık beyanlarını da dikkate alan Adli Tıp Kurumu sonuç bölümünde, "Kişinin kafasına gelen gaz fişeği çarpması sonucu yaralanması ile ölümü arasında illiyet bağı bulunmuştur" saptamasında bulundu.

 

Gezi Parkı eylemlerini değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Müdahale emrini ben verdim" açıklamasını da hatırlatan Zafer Cömert, "Savcıları göreve davet ediyorum. Sorumlular hakkında bir an önce gerekeni yapsınlar. 'Polislere müdahale emrini ben verdim' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da dava açacağız" dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Bu daha başlangıç, mücadeleye devam"!!!

 

Erdoğan da "emri ben verdim" diyerek suç işlediğini açıkça itiraf ettiğini söyleyen ve savcıları göreve davet eden Osman Pamukoğlu'ya dava açmış! Tabii dava nedeni bu değil. Pamukoğlu'nun "siyasi dilenci" demesi. Sözde davayı bunun için açıyor. Halbuki Pamukoğlu bunu daha önce de defalarca söylediği halde dava açmamıştı. Şimdi açmasının nedeni tabii ki suçunu bilerek panik olması.

 

Demek polislere gaz kapsüllerini nişan alarak kafaya sıkmaları, yerde yatan insanları tekmelemeleri ve plastik mermi ile taramaları, sivil polislerin insan öldürmeleri, palalı saldırganların serbest bırakılması emrini de polislere kendisi vermiş. Bunlar ise insanlık suçu.

 

Yargı da yandaş yargıya dönüştürüldü ama, insanlık suçu peşi bırakılacak bir suç değildir. Halk da verdiği oylarla bu suça ortak olacak mı, insanlık tümüyle bitecek, geri bir yobaz ülke olmaya devam edecek miyiz, bunu göreceğiz.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir olay olduğunda "F tipi polisleri mi çağıracağım, çağırsam ne yapacaklar" demez yani insan. Olay olunca polis çağrılır. Aynı şekilde adli bir konu da yargıya taşınır. "Hizmete bağlı savcılar mı hakkımı savunacak" denmez. Görevini yapar, yapmaz, o konu sonra değerlendirilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.