Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Ben Yılmaz Özdil'i düne kadar çok severdim. Hakkında bazı duyumlarım olsa da önemsemiyordum. Bu kadar zekice yazılar yazan bir kişinin ufak tefek kusurları olabilirdi. Fakat Halk TV de izlediğimde maalesef kendisinden soğudum. Ece hanım Suriye'ye kadar gitmiş, bir devlet başkanı ile röportaj gerçekleştirmiş ve güzel, hepimizin merak ettiği sorular sormuş, ayrıntılı yanıtlar almış. Yılmaz Özdil ise bu gazetecilik olayına küçümseyici bir yaklaşımla yorum yaptı. Ece hanım gibi çok güzel ve zarif bir hanımefendiye kaba sözler söyleme densizliğinde dahi bulundu. Ece hanım zerafeti ile onun düzeyine düşmedi ama üzüldüğü açıkça belli oldu. Neyse ki Uğur Dündar usta televizyonculuğunu derhal gösterip Ece hanımı onore eden sözler söyledi ve gazetecilik başarısını tebrik etti. Bu kadar kaba saba bir adam olmasına inanamadım Özdil'in. Kendisine olan saygım maalesef kayboldu, o enfes yazılarını eskisi gibi zevkle maalesef okuyamayacağım. Ece hanım gibi zarif bir hanımefendiye öyle kaba hitapları çok yakışıksızdı. Kınıyorum. Aslında ne demek istediğini anladım, söz anlatımı yazı anlatımı kadar güçlü değil. Ama söylemeye çalıştığı şey doğru olsa da, üslübu bence çirkinliğe varan bir düzeydeydi. Doğrusu üzüldüm. Kendisine olan saygımı yitirmekten hiç hoşlanmadım ama yitirdim. Ece hanım bunu haketmedi. Hiç üzülmesin, yaptığı iş elbette bir gazetecilik başarısı idi ve Beşar Esad ile ben röportaj yapsam, ben de aynı soruları sorardım. Ece hanımı kutlar, başarılarının devamını dilerim. Kendisi meydanlarda biber gazı, plastik mermi karşısında görev yapmış saygın bir gazeteci ve zarif ve güzel bir hanımefendi. İyi ki varsınız Ece hanım... 2 Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Hayır şimdi, iktidar tüm basın yayını tehdit ile, baskı ile ya hapse attırmış, ya esir almış, ya yem borusuna bağlamışken, bir iki tane televizyon çıkıyor, baskılara, kapatma tehditlerine, para cezalarına karşı direnerek halkın televizyonculuğunu yapıyor, penguen belgeseli yayınlanan saatlerde halkın haberlerini veriyor. Tüm o paralar, tehditler, medya devleri paçavraya dönüyor, bu bir kaç kahraman televizyoncu biber gazı altındaki meydanlara, plastik mermilerin uçuştuğu yerlere giriyor, habercilik yapıyor. Onların ellerini öpmek dururken, onlara kaba saba hitaplarda bulunmak... Ayıptır ya... Ayıp. Beni kendinden bu kadar soğutmayacaktın Özdil... Sana olan saygımı yitirdiğime çok üzülüyorum... 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Ben zaten eninde sonunda onun bir kusurunun çıkacağını biliyordum o yüzden onu hiç sevemedim 2 Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Al benden de o kadar @@gloria ... Bu adam bir yerde bir falso verecek diyordum, yazılarını çok beğeniyordum ama, kaba biri olduğunu duyuyor, duymazlıktan geliyordum. Ya Ece Zereycan gibi bir hanımefendinin zerafetine saygı bari duyar insan ya... Gazetecilik başarısından dolayı heyecanlı ve tedirgin olduğu gözden kaçmıyordu. Genç, atak, güzelliğiyle etkileyici, parlak bir televizyoncu yani, pırıl pırıl bir insan. Büyük abilerinden bir takdir, bir övgü beklerken adamın yaptığı çok terbiyesizceydi. Uğur Dündar toparlamasa çok üzülecektim. İyi ki oradaydın, iyi ki varsın Uğur abi... Sana minnettarım. Ece hanımı onore ettiğin için çok teşekkürler... 2 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 .. bi azıcık ta.. komik kişilğimiz mücdat gezen'den bahs ediniz sevgili @@democrossian.. sizin gözünüzden ve dilinizden dinlemek isterim.. please.. bende-nize göre; ve özellikle, beşar esad'ın chp ile ilgili sözleri üzerine.. mücdad bey'in yorumları karşısında.. ece hanımın yüzünü gördüğümde.. ve dediğiniz gibi gene uğur dündar araya girdi.. yumuşattı ortamı.. ne dersiniz? komik olmak.. okul sahibi olmak.. ya da bi çevresi olmak.. kişiyi bu denli gururlu yapabilir mi? eski bir kanepeye.. yeni kumaş da kaplatsanız.. bilirsiniz ki.. eski koltuk.. yine eski koltuktur.. ne demekse.. merhaba ** esad: "allaha yakin/mes'ud anlamına gelir.. esed: "aslan/şir" anlamına ki.. bilirsiniz hz. ali; allah'ın aslanı olarak literatüre girmiştir.. böylece, esed diyerek, o zatın hz.ali yanlısı bi a'levî olduğu vurgulanır.. .. 1 Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Hay yaşayasın @@İNTERLOCK. Ben de o oturumda dört kişi vardı, üçünden bahsettim, birinden hiç bahsetmemek, yoktu gibi yapmak olmadı diye düşünmüştüm ama başka konulara yanıt vermekten fırsat bulamadım. Müjdat Gezen'de bana aykırı bir durum görmedim. Aslında sorduğu soru da yerinde. Bu Ece hanımı ilgilendiren bir soru da değil. Çünkü CHP zaten heyet gönderdi Şam'a. Ece Zereycan'ın Gezen'in gündeme getirdiğinden rahatsız olduğunu sanmıyorum. Bir de, esed siyah anlamına da geliyor. Esved kara. Bu yüzden de yandaş medya esed diyor ısrarla. 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 .. teşekkür ederim.. bi de başka bi yerde sorduğun soruya cevap vereyim burada: satori'ye ulaştım.. nirvana'yı aştım.. başım da göklere erdi.. ne yapaydım yane? sizin gibi sin'de yuvarlanıp-duranları.. aydınlatayım dedim.. fena mı ettim.. demo-crossian.. azizim.. .. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 @@İNTERLOCK sen yine "erişilmez ikon" gibi konuşmaya başladın... Tarzına tabii ki saygı duyarım. Tabii ki fena etmedin. 1 Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Ben bu programı izlememiştim .Ancak internetten izleme fırsatı buldum. Bence olayın bu kadar büyütülmesini gerektirecek bir durum yok gibi görünüyor.Sonuçta Ece hanımın şahsına bir hakaret söz konusu değil. Eleştiriler tamamen Esad'a yönelik. Bir çoğu da haksız değil. Bu tartışma da bana göre can alıcı iki nokta var. İlki ; bu olayların müsebbi olan ABD 'dir. RTE ve hükümeti de ,arap baharı denilen bir çok olayda sadece ve sadece ABD nin taşeronluğunu yapmış ve halen de yapmaktadır. Esad'ın, ABD tvlerinde verdiği röportajda Obama'ya herhangi bir hakarette bulunmayıp ,TC başbakanına hakaretler yağdırması kabul edilecek bir şey değildir. Zira burada edilen hakaret RTE ye değil direk olarak TC ye yapılmış demektir.Çünkü RTE kendini değil TC yi temsil eder. En azından devletler hukuku dilinde durum bu şekildedir. Muhalefetin de, bundan medet umması zavallılıktan başka bir şey değildir. Yılmaz Özdilin de dediği gibi biz Atatürkün kurduğu bir cumhuriyet olarak bu adamların -hacivatların - seviyesine nasıl çekildik ve aynı çizgide olan iki başkandan birine hakaret edilirken diğerine edilmemekte daha doğrusu edilememektedir. Asıl tartışılması gereken budur. İkincisi ; düne kadar pkk yı besleyen Baba Esad ve devamında oğul Esad ,RTE sayesinde demokrat ,laik bir devlet adamı gibi bize tanıtıldı ve CIA ile yapılan toplantı sonucunda da birden bire kanlı bir diktatör oluverdi. Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. Esad değişmelidir .Ama bunu yapması gereken kendi halkıdır. Bir devletin başka bir devletin içişlerine karışmaya hakkı yoktur .Oradaki hükümeti yıkmak adına ,kaos yaratmaya ,terör örgütlerini beslemeye hele hiç hakkı yoktur. Yapılan röportaj da genç gazetecinin kariyerinde önemli bir nokta olabilir. Ama Esadı allayıp pullamaya ve kendi halkımıza böyle sunmaya gerek yoktur. İnternetteki ve buradaki başlığa baktığımda Yılmaz Özdil hakkında bir linç kampanyası başlatıldığını görüyorum. Eleştirilerin dozunu kaçırmış durumda herkes. Yılmaz Özdil takip ettiğim ,zaman zaman çok iyi tesbitler yapan bir gazeteci. Ama benim gözümde hiç bir zaman bir Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ya da Cüneyt Arcayürek değil. Ama burada anlatmak istediğini bir çok insan anlamamış görünüyor. Yılmaz Özdil gelen eleştirilere bir yazı yazmış ve yazıyı şöyle bitirmiş: "AKP’nin toplumu ne hale getirdiğinin kanıtıdır bu… Bir başka ülke liderinin “umut” olarak görülmesi, dışarıdan medet umulması, sadece hükümetin değil, kendilerinden umut kesilen muhalefet partilerinin de can kulağıyla irdelemesi gereken bir tablodur." Bu arada esed in anlamı kara değil esvedin anlamı karadır. Esed sn interlock'un dediği gibi aslan,şir ve de beşinci burç anlamındadır burc-i esed , oniki burçtan beşincisi 2 Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Kol kırılır yen içinde kalır. Gerçekten ulusal düşünen kendi ailesinden birini başkasına yedirmez. Onu ne kadar hakaret edilmeye layık görse de. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Maalesef Özdil "Esad'a söyleyecektin bunları" şeklinde kaba bir hitapta bulundu Zereycan'a ve ben çok üzüldüm. Kadıncağız "sordum, siz diktatör müsünüz dedim, daha ne deseydim" dedi ama çok üzüldü. Kadıncağız çok haklı. Daha da ne diyebilirdi, sorulması gerekenleri hep sordu. Öyle bir hitabı haketmedi. Bu adam kaba bir adam. Tavrından hiç hoşlanmadım. Esved ise esedin Arapça tabiriyle mübalağalısı. Yani siyah ve kara şeklinde. Bir anlamı da evet aslan. Google'da hacerül esvedi aratırsanız bazı kaynaklarda hacerül esed diye de geçtiği çıkıyor. Çünkü sonradan karardığına inanılıyor. Linç kampanyasına tabii ki katılmam. Özdil iyi bir yazar. Ama sanki bu adam "o kadar popüleriz, kimse bize aman efendim yaman efendim demiyor" gibi bir tavır içine girdi. İnternette Özdil aleyhine yorumlar olduğunu bilmiyorum, ben tamamen fikrimi yazdım. Esad elbette babadan iktidarı devralmış biri. Ama Erdoğan hakkındaki tespitleri son derece doğru. 1 Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Aslında ben tartışmanın heyecanı içersinde çokta kasden yapıldığını düşünmüyorum bu söylemin. Tartışmanın bir yerinde "sizin sorduğunuz sorulara bir sözüm yok ta "dedi. Ama bir de şu yönden bakın bu olaya, dediğim gibi bu hakaretler RTE ye değil TC ye yapılmıştır .Zira RTE ,TC yi temsil eder. Amerikadaki gazeteciler bu fırsatı verirler miydi Esad'a? Yılmaz Özdil de zaten savunmuyor RTE yi ya da Esadın söyledikleri haksızdır demiyor. Ama Esad da bize anlatıldığı gibi demokrat değil. Halkına zulmeden bir lider. Ama bu sadece halkını ilgilendirir değiştirecek olan onlar .Dışardan ithal demokrasi olmaz. Olur diye yutturulan örnekleri görüyoruz. Ayrıca pkk için " onlar desteklediler ama onları özgürlük savaşçısı olarak görüyorlar " gibi de bir savunma getirdi."O zaman biz de RTE nin desteklediği ÖSO militanlarını özgürlük savaşçısı olarak görelim" diyebilirdi.. .Böyle bir itirazı yapamamak niye ? Ayrıca bana göre bu olay, bir gazetecilik başarısı falan da değil. Esad Suriye devlet başkanı ve isteyen herkes randevuyu alır ve görüşür. Bulunduğumuz ve yaşadığımız ortamdan dolayı böyle olduğu ve cesaret işi olduğu düşünülüyorsa eğer, o zaman şunu sormak gerekiyor: PKK nın ve liderlerinin terör örgütü sınıfında görüldüğü , en kanlı çatışmaların yaşandığı ortamda ,gidip onlarla görüşen gazetecilerin yaptığı şey neydi ? Bu mantıkla bakıldığında onların ki daha büyük bir gazetecilik olarak görünmüyor mu? Esed ve esvedin anlamı konusunda ise ; ben de yaklaşık 35.000 kelime ve 15.000 deyimden oluşan bir Osmanlıca -Türkçe sözlük mevcut.Kelimelerin kökleri ve nereden geldikleri ile ilgili bilgiler içeriyor. Bu iki kelime konusunda iddia ettiğiniz şey yok. 1 Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Esedin siyah anlamına da geldiğine dair bir bilgi ben de bulamadım. Demek aklımda öyle kalmış. Sanki bazı kaynaklarda hacerül esed de dendiğinden emin gibiydim ama aklımda yanlış kalmış olmalı demek ki. Özdil'in kaba hitabını ben hoş göremem. Zereycan merak edilen soruların yanıtını Esad'dan aldı mı aldı. Başka gazeteci aldı mı almadı. Başarı bu. Şahsen ben röportajdan istediklerimi Esad'ın ağzından duydum. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Görürsünüz görmezsiniz o ayrı bir konu.Ben sadece bu kadar büyütülecek bir şey olarak görmüyorum.... adam yanlış bir şey söylemiyor. Bazı insanların okuduklarını nasıl anladıkları konusunda ******* ciddi şüphelerim var. Söz meclisten dışarı bu arada sizin için söylemiyorum. İnsan harcamak bu ülke de çok kolay. 1 Alıntı
Φ Evrim Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 arkadaşlar bugünün dedikodusunu bildiriyorum Yılmaz Özdil'in bugün imza günü varmış. kendisi aldığı tepkilere çok bozulmuş, öyle ki "imza günüm tenha geçecektir" demiş. bu arada ben zaten kendisini sevmezdim. oryantalist, sınırda narsist bir adam olduğunu düşünüyorum. meraklılarına, konuya istinaden yazısı; http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24854678.asp 2 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Bir şey olmaz hala kitapları deli gibi satılıyor, bugün iki kişiden duydum, kitabını almışlar... Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2013 Pek sevmedim, sevmem de Y.Özdil'i. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Mesele Y.Özdil'i sevip sevmeme meselesi değil ki.Seversiniz sevmezsiniz , takip edersiniz etmezsiniz. Ben sevmediğim insanları da takip ederim mesela. Kendi görüşümden olmayan insanları da .Onların bakış açısını anlamak adına. Ama burada bana göre şu vardır. Başka bir ülkenin başbakanı ,benim ülkemin tvlerini ve gazetecilerini kullanarak RTE ye değil Türkiye Cumhuriyetine hakaret etmektedir. Çünkü bunun ,devletler hukuku dilindeki anlamı budur.Bunu yapan adam da ortadoğu kasabıdır. Bu durumu da bana gazetecilik başarısı olarak sunmaktalar. Çok mu umurunda Ece hanıma röportaj vermek onun için. Eğer, RTE kendi ülkesi üzerinde bunları yapmamış olsaydı belki de kapısına bile yaklaştırmazdı .Esad, RTE den çok daha akıllı bir adam.Bu durumu çok güzel kullandı 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Esved ise esedin Arapça tabiriyle mübalağalısı. Yani siyah ve kara şeklinde. Bir anlamı da evet aslan. Google'da hacerül esvedi aratırsanız bazı kaynaklarda hacerül esed diye de geçtiği çıkıyor. Çünkü sonradan karardığına inanılıyor. evet sevgili @@democrossian öyledir.. ve dahi başka anlamları da vardır.. yaşam da esasta.. ezdad'dır.. tezad yane.. her şey zıddı ile bilinebilir.. siyah-beyaz gibi.. (matrix filminde.. neo ile morpheus'un tv önündeki.. dialoglarını hatırlayınız..) arapça'da.. e harfi gördüğünüzde.. ve eğer gerektiğini sezerseniz.. yanına bi v koyabilirsiniz.. dahi ve:o harfi yerine de geçebiliyor.. tabiî siz gerekli görürseniz.. size bırakılmış işte.. ne bileyim ben yaw.. işte böyle bi şey.. işte böyle bi şey.. merhaba.. .. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 öyledir.. ve dahi başka anlamları da vardır.. Yandaş medyanın esed derken aslan demek isteyeceklerini doğrusu ya sanmıyorum. Ben esed siyah, esved mübalağalısı kara olduğundan sanki emindim gibiydi ama bir örnek doğrusu bulamadım. Neyse, çok önemli bir konu da değil tabii. Ama yandaş medya bunu Kara Beşar diye kötülemek için kullanıyor diye tahmin etmekten kendimi alamıyorum. Aslan Beşar demeye yanaşacakları hiç aklıma yatmıyor. Vardır yine Arapça gibi büklümlü bir dilde buna bir yorum ama neyse... Bir şey değiştirecek bir konu olmadığı için önemi yok. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Konu şu yüzden gazetecilik başarısı: Herkes bizimki ile Esad'ın arasından su sızmazken, neden birdenbire bizimkinin düşman kesildiğini merak ediyordu. Yani neydi, Esad birlikte tatil yaparlarken kötü bir şey filan mı söylemişti? Ece hanım bu merak edilen sorunun yanıtını aldı. Olay aydınlandı. Başka hiç bir gazeteci bu yanıtı almamış olduğu için olay gazetecilik başarısıdır. Özdil için üç şeyi tekrar edeyim: Konuşma anlatımı yazı anlatımı kadar başarılı değil. Beğenilme merakı aşırı. Konuşma üslubu saygısızca. Kitapları satmaya devam etsin, sevinirim. Linç edelim asla demedim. Umarım eleştiriler faydalı olur ve dikkatli, saygılı konuşur belki bundan sonra. Onu itmeyi ve kaybetmeyi istemeyiz. Yazılarını her zaman beğenmişimdir. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2013 Vikipedi şöyle başlık atmış: Hacerü'l-Esved (Hacerü'l-Esad) İyi ama bu kez Esad siyah oldu demeyin. Mesut anlamına gelen Esad "ayn" harfi ile yazılıyor. Bu esad'ta ise ayn harfi yok. Ayn olmadı mı Arapçada esed de okunur esad da. Aynı hacerül esad ibarelerine Gülen yayın organlarında da rastladım!!! İşte bu son buluntu aydınlatıcı oldu. Örneğin "asrın getirdiği tereddütler" adlı yazısında böyle buyurmuş zerdüşt... Pardon hoca... Eminim Beşar Esad'ı "kara"lamak amacıyla esed diyorlar. Buna kanaatim netleşti. Tabii bunu iddiamı sürdürmek adına araştırmadım. Kafama takıldı ve merak ettim sadece... 1 Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Mesele Y.Özdil'i sevip sevmeme meselesi değil ki.Seversiniz sevmezsiniz , takip edersiniz etmezsiniz. Ben sevmediğim insanları da takip ederim mesela. Kendi görüşümden olmayan insanları da .Onların bakış açısını anlamak adına. Ama burada bana göre şu vardır. Başka bir ülkenin başbakanı ,benim ülkemin tvlerini ve gazetecilerini kullanarak RTE ye değil Türkiye Cumhuriyetine hakaret etmektedir. Çünkü bunun ,devletler hukuku dilindeki anlamı budur.Bunu yapan adam da ortadoğu kasabıdır. Bu durumu da bana gazetecilik başarısı olarak sunmaktalar. Çok mu umurunda Ece hanıma röportaj vermek onun için. Eğer, RTE kendi ülkesi üzerinde bunları yapmamış olsaydı belki de kapısına bile yaklaştırmazdı .Esad, RTE den çok daha akıllı bir adam.Bu durumu çok güzel kullandı Tamamen katılıyorum. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Bence Yandaş Medyanın Esat / Esed kullanım değişikliği Arapçanın incelikleri ile ilgili değil. Esat derken " bizim Esat " gibi bu isim Türk halkına yabancı gelmiyor, yabancılaştırıcı / düşmanlaştırıcı bir vurgusu yok. Ama Esed öyle değil. Kulağa yabancı geliyor. Dış Politika değişikliği ile birlikte kırk yıllık Esat, İç Politikada kullanılmak üzere Esed oldu anlayacağınız. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Beşar Esad'ın Obama hakkında kötü konuşması için bir neden yok. Obama ile hiç bir zaman yakınlaşmadı, kanka olmadı. Birlikte tatile de gitmedi. Bütün bunlar olduktan sonra Obama birden düşman da kesilmedi. O yüzden ortada bir çifte standart filan yok. Üstelik Obama askeri harekat konusunda temkinli ve çekinceli konuşurken, Esad tabii ki ABD'ye "vurun, girin, yıkın, indirin, yok edin" diye çağrılar yapanlara kötü konuşacak. Yok, Obama bu çığırtkanlıklara uyup harekata başlar, o zaman tabii Obama hakkında da iyi konuşmaz. Şu anda fol yok yumurta yokken Obama'ya ne desin ki? Kim yapmış olursa olsun, bizim kabilenin şefine kimse kötü söyleyemez demek kabilecilik olur. Haklı haklıdır, haksız haksızdır. Hükümetin Suriye politikası temelden, kökten yanlıştır. Bu kadarı da yeter herhalde... Ece Zereycan'a yüzde yüz destek çıkıyor ve Özdil'i tekrar kınıyorum. Doğru bir şey söyleyecekken bir çuval inciri berbat etti. Düzgün bir üslupla söylese, yabana atılmayacak sözler söyleyebilir ve herkes hak verebilirdi. Laflarını saçmalamaya çevirdi, çok kötüydü yani, saygımı yitirdim maalesef. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.