Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Halk Direnişi - Dönüm Noktası - Taksim Gezi Parkı Koruma Eylemi


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Yeşil Öfke: 

"Polis basını içeri sokmuyorsa çadırlarda ele geçtiği söylenecek her türlü suç unsuru şimdiden hukuksuzdur... " Yarın saldırıyla ilgili ilk açıklama olarak '' Çadırların içinden silah,molotof,uyuşturucu çıktı'' gibi laflar duyarsanız basının saldırı sırasında neden parka sokulmadığını daha iyi anlayacaksınız.. Kopyalayıp paylaşın!"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yeşil Öfke: 

 

Can Dündar: 'Küçük çocukların üzerine gaz bombaları yağıyor. Bunca yıllık gazeteciyim.. böyle bir şey görmedim.'

jgrp.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taksim Dayanışma: 

 

Polise yetkilisine esyalarimiza ne yapilacagini sordugumuzda suc unsuru olmayan esyalarin iade edilecegini soyledi. Sahte suc unsurlari yaratacaklar simdiden uyariyoruz.

 

Polis hicbir medyayi iceriye almiyor illegal vahsi saldirilarini gizleyebilecegini saniyor. Herkezin bir muhabir bir tanik oldugunu ve bu sucu herzaman heryerde anlatacagini ve unutturamiycaklarini biliyorlar o yuzden de cok korkuyorlar. GOR KAYDET PAYLAS UNUTTURMA HESAP SOR

 

Polis her zamanki gibi bebek anne cocuk kadin erkek kedi kopek dinlemedi gezi parkina tazyikli su ve gaz bombalariyla saldirdi. Cadirlarimiz sokuluyor erzaklarimiz belediye ekiplerince yagmalaniyor. Artik bu siddet nefret yeter. Kendi sivil halkina saldiran devlet de polis de hesap verecek bu insanlik sucu karsiliksiz kalmayacak. Biz kullerinden yeniden dogan zumruduanka kusu gibi yarin yeniden burda olucaz her gun oldugu gibi. BU DAHA BASLANGIC MUCADELEYE DEVAM

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haber Türk muhabiri Rıdvan Bıyık: "Buradaki marjinal grup adeta polisi tahrik ediyor" diyor ve ardından direnişçilerden birisi Rıdvan Bıyık'a dayanamayıp tokat atıyor. 

 

http://www.turkish-media.com/forum/videos/view-3785-haberturk-muhabiri-ridvan-biyik-buradaki-marjinal-grup-adeta-polisi-tahrik-ediyor/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Kadıköy'den Taksim'e yürüyüş başladı. Kalabalık giderek artıyor!

Citizens are marching from Kadiköy to Taksim. Crowd is getting bigger in each step!

 

gqqc.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yeşil Öfke

TAKSİMDE HUKUKİ VE TIBBİ DESTEK İÇİN;

İHD İstnbul Şube> 244 44 23.
TİHV> 249 30 92 
ÇHD> 293 47 70
İstanbul BAROSU> 444 52 71
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

WIFI SIFRELERI
taximpilates - gsl130gsl
cafe kazancı -1122334455
quetelbar - 12345678
ekşi tattoo - guney1244
istanbulclub -2936475
kirmaci's - kirmacibros
dmgnd ofis - dgmnd.35
mephisto - mephistokafe
artistlerkahvesi - 2122459611
bohembar - 2122939488
devlt opera&balesi wireless - 1234567980
tekserguest - tekserturizm
hatay sofrası - 2484431hatay
uçan ev cafe - dahaneolsun
j.jokey wifi - 1472583690
dedenet - 12345678
Cafe Smyrna: 9876543210
Kazancı Yokuşu: 1122334455
Taksim İpek sokaktaki Wi-Fİ ağ adı: base sifresi: Base1500
Taksim Nevizade civarındaki Mavi bar: mavi2012
UGURHOUSE: Cimbom1905
Taksim leman: bayanyani
BurakBulutFotoğrafAtolyesi: BB2122387920
TaksimSturbucks: sturbucks1taksim
İstiklal caddesi kallavi sokak civarı Wi-Fi: GUESTGP ŞİFRESİZ
Beyoğlu Hayal Kahvesi ŞİFRESİZ
İntercontinental ve Divan Otellerinin Wirelessları ŞİFRESİZ !
Tünel mevkii İlk Belediye cad. Que Tal Tapas Bar wifi: 12345678
Sıraselviler'de olanlara Changa WiFi: changa12345

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Alman siyasetçi Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un da Divan Otel'de olduğu ortaya çıktığı, Roth'un yaşananlara bizzat şahit olduğu söyleniyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Ali Koç: Otelin kapısı kapanır, otele polis alınır ve otelde yardımlar kesilirse ordaki herkesi işten çıkartacağımızı söyledim

T24

 

Taksim Gezi Parkı’na akşam saatlerinde Çevik Kuvvet ekiplerinin tazyikli su ve biber gazı ile yaptığı müdahale sonrası yaralanan çok sayıda vatandaş için Divan Otel’inde revir oluşturuldu.

Polisin müdahalesinin hemen ardından Divan Otel’in sahibi olan Fenerbahçe eski Asbaşkanı Ali Koç’un, "Otelin kapısı kapanır, otele polis alınır ve otelde yardımlar kesilirse ordaki herkesi işten çıkartacağımızı söyledim" diyerek yaralı vatandaşların Koç Grubu’na ait kendi otellerinde her türlü yardımı alabilmesi için personele talimat verdiği öğrenildi."

***********************

ve bir twitter ile Ali Koç'un babalar gününü kutluyorum.

 

Sende babasın ve büyük babalık yaptın babalar günün kutlu olsun Ali Koç pic.twitter.com/CVXhXAkr1c

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taksim Dayanışması: 16.00'da Taksim'deyiz

 

6.jpg

 

Taksim Dayanışması: Söyleyecek söz bulamıyoruz, bugün saat 16.00'da hükümetin halka uyguladığı şiddet sonucu hayatını kaybeden yurttaşlarımız için Taksim Meydanında anma töreni düzenleyeceğiz. 

Taksim Dayanışması bir duyuru yayınlayarak dünden bu yana yaşananları değerlendirdi ve 16.00'da Taksim Meydanı'nda düzenlenecek olan anma törenine katılım çağrısı yaptı. Açıklama şöyle:


SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUZ, ÜLKEMİZİN BUNU HAK ETMEDİĞİNİ BİLİYORUZ!
Şu an sınavda olan öğrenci arkadaşlarımıza başarılar diler, babalar gününü kutlarız. Bu sınav süresince öğrenci arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları bütün problemlerin ve çocuklar, babalar hakkında duyulan tüm endişelerin sorumlusu ülkemizde kutuplaşmadan medet uman ülke yöneticileridir.

Hükümet, Gezi Parkı’nın yoğun olduğu meydanda hiçbir gösterinin olmadığı bir anda aynı zamanda diyalog sürecinin kurulduğu bir dönemde vahşi bir saldırı gerçekleştirmiştir. Parkı ve yaşamı savunduğumuzda bu bir bahanedir diyenler dün geceki tutumlarıyla gerçekten de AKP hükümeti için parkın bahane olduğunu göstermiş durumdadır. Parkı bahane ederek her durumda polis saldırısı gerçekleştirmek gerçek amacın halkı sindirmek hak talep edemez, ses çıkaramaz hale getirmek olduğunu herkese göstermişlerdir.Yapabildiğimiz tespitlere göre şu ana kadar hastanelere başvuran 150 civarında yaralı vardır, yüzlercesi hastanelere gidememiştir. İstanbul Valisinin inandırıcılığını yitirmiş tüm açıklamalarına rağmen ne yazık ki hayati tehlikesi olan yurttaşlarımız hastane yoğun bakımlarında yatmaktadır. Plastik mermi yaralanması söz konusudur. Seyyar revirler dağıtılmış, hastanelere su sıkılmış, yurttaşlarımızın kendilerini gazdan korumak için kullandıkları gaz maskelerine, ilaçlara el konulmuştur. Her zamankinden farklı olarak alerjik cilt reaksiyonuna neden olan tazyikli suyun içeriği yetkililer tarafından halen açıklanmamıştır.

Hükümet insanlık suçu işlemiştir.

Çok sayıda gözaltı gerçekleşmiştir. Gezi Parkı’nda insanların şahsi eşyalarına el konulmuştur. Basının izlemesine izin verilmeyerek, saldırının delilleri karartılmaya çalışılmaktadır. Polis kasklarındaki numaralar kapatılmıştır. Buradan da anlaşılıyor ki, başbakan diyalog esnasındaki saldırgan tutumunu bizzat bu ülkenin kolluk güçlerine suç işlettirerek devam ettirmekte ve diyalog yolunu tıkamaktadır. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

Gezi Parkı, Taksim meydanı ve bütün deliller kamuya açılmalıdır.

Dün akşam Gezi Parkı’na yapılan saldırı ve gece boyunca dayanışma içerisindeki halkımıza yapılan saldırı siyasi iktidarın ülkeyi yönetemediğini, sorumluluklarını yerine getirmediğini halkını katletmek amacında olduğunu göstermiştir. Gece boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından ulaşım araçlarının yasaklanması yapılan saldırının boyutlarını göstermektedir. Hükümetin halka karşı düşmanca bir tavır içine girdiği görülmektedir.

İnsani ve haklı taleplerimizden vazgeçmiyoruz. Gezi Parkının park olarak kalmasını, polis şiddeti ile can alanların görevden alınıp yargılanmasını, biber gazı, plastik mermi vb. kullanımının yasaklanmasını v e yurttaşların başta Taksim olmak üzere ülkemizin her yerinde şehrin alanlarında özgürlük taleplerini haykırması önündeki engellerin sonlandırılmasını istedik. Bu talepler ilk günden sonra Taksim Dayanışmasının talepleri olmaktan çıkıp Türkiye’nin, milyonların talepleri haine geldi. Bu taleplere yönelik adım atılmaması yurttaşlarımızdaki isyan duygusunu arttırdı. Öncelik halkın tepkisinin görülmesi, çağrısının duyulması, beklentilerinin karşılanmasıdır. Acilen halka uygulanan şiddetin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Bugün saat 16.00’da hükümetin halka uyguladığı şiddet sonucu hayatını kaybeden yurttaşlarımız için Taksim Meydanında anma töreni düzenleyeceğiz. Bütün gösteri ve törenlerimiz barışçıl ve şiddet içermemektedir. Şiddet hükümetin emri ile halka saldırarak gerçekleştirilmiştir. Emniyet güçlerinin müdahale etmediği her ortam barışçıl ve kardeşçedir. Dolayısıyla dün geceki saldırı, akabinde, hakkını talep eden, ülkemizde ve İstanbul’da sokakta olan yüzbinlerce insanımıza uygulanan bu terör biran evvel durdurulmalıdır. Ankara’da polis kurşunu ile öldürülen Ethem Sarısülük’ün cenazesine saygı gösterilmelidir.

20 gündür yaşanan bu halk tepkisini ancak bu tepkiye yol açanların atacağı somut adımlar durdurabilir. Gezi parkında ağaçlardan başlayarak yurttaşların hayatına müdahaleye dönüşen bu saldırgan tutumdan geri dönüş yine Gezi Parkından başlayarak yurttaşların yaşamına müdahale edilemeyeceğine dair net tutumlarla hayata geçebilir. Halkımızı dünyanın bütün halklarını, bütün kurumlarını, halkımıza karşı uygulanan bu şiddetin durdurulması ve taleplerinin karşılanması için dayanışmaya çağırıyoruz.

TAKSİM DAYANIŞMASI 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Galatasaray Erkek Basketbol takımı dün Banvit ile yaptığı 5. maçı kazandı ve toplamda 4 - 1 öne geçerek 2012 - 2013 erkek basketbol ligi şampiyonu oldu.

23 yıl sonra bu başarıya ulaşan Galatasarayı kutluyoruz.

Takımın önemli bir oyuncusu olan Cenk Akyol, maç sonunda duygularını almak üzere kendisine uzatılan mikrofonların içinde müsvedde medyanın medar-ı iftiharı NTV'nin de bulunduğunu görünce o mikrofonu alıp yere attıktan sonra duygularını aktardı.

Yeşil Gazete

 

Video için tıklayınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çarşı grubunda sabahtan bu yana tutuklamalar geldiğine dair haberler var. Mutlu Vali de bunu bugünkü basın açıklamasında onayladı. KOnuyla ilgili olarak:

 

Beşiktaş Çarşı @Forumkartal 28 dk
Durumla ılgılı basın acıklamamız yapılacaktır. Saat: 16.30

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yeryüzüne Özgürlük sayfasından açıklama:

 

Bugün üzerinizde ve yanınızda olan her şeyi saklayın! Kıyafetlerinizi atmayın ve asla yıkamayın!

-Suyun temas ettiği kıyafetleri lütfen yıkamadan laboratuvara yollayalım.
-Kan dolan maskelerinizi asla atmayın ve kaybetmeyin!
Tüm bunlar, HUKUKİ HAKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ DELİLLERDİR!
(AHIM) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi için de önemli olacaktır!

VERY IMPORTANT!!
SPREAD THE WORD!
Keep everything that you have on you today and carry it with you! Do NOT dispose of your outfits and do NOT wash!

- Please send the clothes that have been affected by the water to laboratories for examination.
-Do NOT dispose your bloody masks and do NOT lose them!
All these are VERY IMPORTANT LEGAL EVIDENCES to DEFEND OUR RIGHTS!
It will be important to make complaints to the European Court of Human rights (ECtHR)!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

16.25 Çatışmalar sırasında kafasının arka bölümüne gaz bombası isabet eden, kafatası kemiği kırılan ve beyin kanaması geçiren Öğrenci Kolektifleri üyesi Dilan Dursun'un ameliyatı sürüyor. Doktorları, Dursun'un durumunun ciddi olduğunu belirti (Yeşil Öfke duyurusudur)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

GEZİ PARKI ve TAKSİM'e KESİNLİKLE DOKUNULMAYACAK,

SİZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR.

Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz.

Hüseyin Avni Mutlu
10 Haziran 2013

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taksim Dayanışma şu an duyuruyor:

 

Dayanışma için:
-Atılan gaz fişeklerini söndürmek için kapılarınızın önüne içi yarım SU DOLU 5 litrelik su bidonları/damacanalar bırakın.

 

Dayanışma için:

-İlk katta olanlar cam kenarlarında SOLÜSYON (talcid/rennie/karbonat veya gavisconlu su karışımı) ve SİRKE hazır etsinler.

 

Dayanışma için.

-Cam kenarına sokakları gören kamera koyun, kayıt alın ve güvendiğiniz kişilerle paylaşın.

 

Dayanışma için.

-Her apartmanın önüne poşet içinde ıslak havlu, temiz giysi, ayakkabı koyun. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'Bu yürüyüşünün engellenmesi mümkün değildir!'

Taksim Dayanışması'ndan gece açıklaması geldi. "Başbakan'ın niyeti bu ülkede toplumsal kutuplaşmayı arttırmak ve halkını ezerek otorite hırsını tatmin etmektir" denildi.

 

Taksim Dayanışması'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“Mahkeme sonuçlanıncaya kadar Gezi Parkının park olarak kalacağı sözünü veren yöneticiler, Gezi Parkını, İstanbul’u ve ülkemizi savaş alanına çevirdi!

 

15 Haziran akşam saatlerinde emniyet güçlerinin Gezi Parkı’na yapmış olduğu baskını kınıyor, kadın, çocuk ve yaşlıların parkta olduğu sırada, plastik mermiler, yoğun gaz ve ses bombaları ile yaptıkları saldırının bir insanlık suçu olduğunu bildiriyoruz.

 

Saldırı an itibariyle başta Taksim Meydanı ve çevresi olmak üzere tüm yurtta devam etmektedir.

 

Savaş koşullarında dahi görülmeyecek bir şiddetle yapılan saldırı esnasında Gezi Parkı ve Divan Otel’indeki revirler dahi saldırıya uğramıştır.  Şu an ülkemizin dört bir yanında ve İstanbul’un her köşesinde halkımız hükümetin bu saldırısını protesto etmekte ve Taksim’e doğru yürümektedir.

 

Şu an itibarıyla yapılan saldırının bilançosunu tespit etmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar defalarca güvenilirliğini yitirmiş valisinden, emniyetine kadar yapılan açıklamalar inandırıcı değildir. Sayısını henüz tespit edemediğimiz gözaltılar ve yüzlerce yaralı ilk elden tespit ettiklerimizdir. Plastik mermi ile vurulanlar, hastaneye gidemeyen onlarca yaralı vardır.

 

Dayanışma temsilcilerimizin Başbakan ile yaptığı görüşme akabinde; Taksim Dayanışması bileşenleri bundan sonraki sürecin nasıl şekilleneceğini demokratik ve açık bir biçimde tartıştıkları anlarda bu saldırı gerçekleşmiştir. Parkın içinde nasıl bir planlama yapılacağını kararlaştırmaya çalıştığımız ve Taksim meydanında hiçbir gösterinin olmadığı bir anda yapılan bu saldırı gösteriyor ki; Başbakan’ın niyeti bu ülkede toplumsal kutuplaşmayı arttırmak ve halkını ezerek otorite hırsını tatmin etmektir.

 

Çünkü Taksim Dayanışması olarak herkese açık olan karar alma süreçlerimizde hepsi de ülkemizin meşru ve yasal emek/meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve bütün gönüllü katılımcılarımız olarak haklı ve insani taleplerimizin takipçisi olacağımızı ilan etmiştik. Aynı zamanda Gezi Parkı’nda çadırlarımızı ve kalış biçimimizi düzenleme faaliyetleri ile meşguldük. Bu tablo gerek sanatçı ve gerekse milletvekilleri tarafından kamu görevlilerine iletilmişken yapılan saldırı, bu ülkede kamu düzeninin bizzat siyasi iktidar tarafından bozulduğunu göstermektedir.

 

Taksim Dayanışması olarak aşağıdaki çağrıları acil olarak yapıyoruz;

 

1-  Emniyet güçlerinin bu vahşi saldırısı durdurulmalıdır. Bu gece ve yarın olacak olaylardan bütünüyle siyasi iktidar sorumludur.

 

2-Basın kuruluşları açıklamalarımızın halkımıza duyurulması konusunda yardımcı olmalı, halkına savaş açan bir siyasi iktidarın dezenformasyonundan halkımızı korumalıdır.

 

3-  Bu sert polis müdahalesi sonucunda yaralanan yurttaşlarımızın sağlığından endişeliyiz. Gönüllü hekimlerin engellemesi durdurulmalı, 112 ambulans başta olmak üzere mevcut kamu sağlık kurumları acilen güçlendirilmelidir.

 

4-   İstanbul’un her yerinden on binlerce kişi Taksim’e yürümektedir. Halkımızın bu yürüyüşünün engellenmesi mümkün değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

TTB’nin 13 Haziran gününe kadar hazırladığı rapor gerçekten ürkütücü.
Gezi Parkı direnişi kayıpları şöyle: 4 can kaybı. 12 göz kaybı. 35 beyin travması. 63'ü ağır 7000 yaralı. (13 Haziran itibariyle)
Kimsenin görmediği, gözünü kaybeden vatandaşlarımızın isimlerini toparlama çalıştık. Ulaşabildiğimiz isimler şöyle:
 
Vedat Oğuz...18 Yaşında. Öğrenci... Antalya’daki olaylarda plastik mermiden dolayı gözünü kaybetti.
vedat+o%C4%9Fuz+2.jpg
 
Necati Metin... 46 yaşında. Asker... Muğla’da gaz fişeğinden dolayı gözünü kaybetti.
g%C3%B6z.jpg
 
Yusuf Murat Özdemir... 24 yaşında. Öğrenci... Ankara’da gaz fişeğinden dolayı gözünü kaybetti.
g%C3%B6z+2.jpg
 
Burak Ünveren... 31 yaşında . Öğretim Görevlisi... İstabul’da gaz fişeğinden dolayı gözünü kaybetti.
g%C3%B6z3.jpg
 
Muharrem Dalsüren... 36 yaşında. Temizlik işçisi... Belediyenin kendisine verdiği görevi yerine getiriyordu. Ankara’da gaz fişeğinden dolayı gözünü kaybetti.
g%C3%B6z+4.jpg
 

Mahir Gür… 21 yaşında. Öğrenci… İstanbul’da gaz fişeğinden dolayı gözünü kaybetti.
g%C3%B6z+5.jpg
 
Sepehr Vahabi… Öğrenci… İstanbul’da gözüne isabet eden plastik mermiden dolayı gözünü kaybetti.
g%C3%B6z+6.jpg
 
Selim Polat… 25 yaşında. Öğrenci… İstanbul’da gaz fişeği isabet etmesi sonucu gözünü kaybetti.
 
g%C3%B6z+7.jpeg
 
Erdal Sarıkaya… Kardeşini almak için Taksim’e gelmişti. Gaz fişeği isabet etmesi sonucu gözünü kaybetti
g%C3%B6z+8.jpg
 
Hakan Yaman... 37 yaşında. Servis şoförü. Sarıgazi'deki evine gitmeye çalışırken sivil ve çeviklerden oluşan beş polis tarafından durdurulup dövülmeye başlandı. Tekme ve kalkan darbeleri sırasında bir gözünü kaybetti.
g%C3%B6z+9.jpg

http://emirkulu.blogspot.com/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.