Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayin Enkas Panteanin yazdikalri sizi galiba cok rahatsiz etti.yani yalanmi yazdi Pantea,Deccal denmiyormu .Said-i Nursiye hak etmedigi degerleri vermekle müslümanliga hakaret ediyorsunuz.Said-I nursini gerek kafkas cephesinde gerek Kurtus savasinda durusunu nurcularin tarihleri disinda her tarih yazmaktadir.Atatürk'ü ve arkadaslarini eskiya ilan edip hakkinda ölüm fermani cikartanlarin saflarinda oldugunu bütün tarihler yazarken hala neyi inkarin pesindesiniz.Kafkas cephesinde ne yapmistir Said-I nursi ögrencileri askelige karsi yönlendirmek disinda.

Bu kadar insan onunla ilgili yaziyor hepsi yanlis ama ne hikmetse sizin yazdiklariniz en dogrulari oluyor.Bu bence kibirli olmaktir ve Allah kibirli olanlari sevmez.Birazda sizin disinizdaki tarihlere önem verin,kimse merakli degil dindarlari karalamaya ama bazi gercekleride kabul etmeniz gerekiyor gercek olduklari icin.

saygilarla

• Cevaplar 123
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Şimdi Evliyalar, Nurcular ve Said'i Nursi'nin Evliyalığı yada Kutub'luğu hakkında bir iki şey söylemek istiyorum. Aslında Nucuların arasındakeyken, kendi gördüklerimi yazsam daha yerinde olur diye düşünüyorum

sevgili arkadaşım dikkat edersen yazdıklarına daha başlamadan ''bu nurcuların arasında gördüklerim''diyerek başlamışsın.dolayısıyla mantığının sağlamlığına samimi bir şekilde inandığım ''senden''bu tarz bir yazı yazmanı ummazdım.o kadar şey yazmışsın ki ,yazılarından gördüğüm anladığım şu oldu; birileri senin nasırına fena halde basıp durmuş ve sen bunun verdiği gazla tüm o camiyayı birden itham etmişsin.bak sevgili arkadaşım yazdıklarının hangi birine cevap vereceğimi inanki bilmiyoorum. Ama bir yerlerden başlamak adına söyleyebilirimki; kürt kürt diye sık sık bu kelimeyi ağzına dolaman bir kürt olarak inanki ağırıma gitti.hatta kürtlerin bile iplemediği...kabilinden sana yakışmayacak bir ifadeyi kullanmanda hiç şık değil!.bak sevgili kardeşim ben kürdüm ve inan senin şu ağzına doladığın nice vatan millet sakarya edebiyatı kabilinden lafların en büyüğüne papuç bırakmayacak kadar bu vatana iman bağıyla bağlıyım . ve sen ey kameti bala güzel egenin mert efesi! bende doğunun sert ikliminde yetişmiş ve her türlü vatan karşıtı işlerin dini ve din dışı ilişkilerine vakıf bir anadolulu kürt olarak derim ki ; benim ve benim nice tanığım eşim dostum ahbabım aşiretim o aziz üstadın nasihatleriyle büyüdük bu vatanı onun gözleriyle gördük ve onun kosturmaya sürgünü iliklerimizde hissederek bu vatanı yorumladık zihnimizde ve yüreğimizde bir TÜRK VE KÜRT kardeşliği kurduk.sen nasılki yazdıklarını ben yaşadım diye anlattıysan benimde en az senin anlattıklarının iki misli senin söylemlerinin aksini ispat edecek gözlemlerim oldu.hepsine canımla şahidim. ve inanıyorumki benim canımla şahidim cümlem başkaları için olmasa dahi senin için bir şeyler ifade edecektir.

sevgili kardeşim,belki tahsil hayatında belki başka ortamlarda sen kıymeti kendinden menkul bazı çarpık kimselere denk gelmiş olabilirsin malumdur bir elin beş parmağının beşide bir olmaz.evet bu her camiada vardır ve olmaya devam edecektir.bundan dolayı böyle bir genelleme yapmanı inan tüm samimiyetimle ifade ediyorum sana yakıştıramıyorum.

Deyiş 1= "Türkçülük nedir ki? Müslümanın Milleti olmaz. Bak Allah Kürtten Evliya çıkarmış, onun yolundan mı gidersin, Deccal'in yolundan mı?" (burada Deccal, Atatürk oluyor, yolu'da Türk Milliyetçiliği)

bak güzel kardeşim bir kere ben bir kürt olarak senin milliyetçilik anlayışının sınırlarına dahil olmak zorunda değilim.aksini iddiaya kalkman seni faşist bir söylemin içine dahil eder bilmem anlatabildimmi.Ata hakkındaki sözüm ona iddialarına gelince benzer ifadeleri bende duydum ama şu bir gerçektirki tüm risalei nur mantığı deccal , Ata ve İsa örgüsünden ibaret değildir.bunu sende biliyorsun ama ne hikmetse asabiyet (mensup olduğun kavim) cihetiyle bu yorumu yapmış olduğunu düşünüyorum.

Deyiş 3= Bir gün bu Nurcuların bi düğün(?)lerine gittim, yav ne düğünü? adamlar kaset koymuşlar, sadece ilahi falan... ya ilahiye falan karşı değiliz, şükür Allah'a Müslümanız da... şimdi be egeliyim; zeybek, harmandalı falan görmek isterim düğünde, gelenek bu di mi?... nerde diye sorunca cevap çok ilginç: "Eğlencenin abartılısı haramdır. insanı zevke sürükler ve günahtır. şöyledir böyledir..." düğünde harmandalı falan çalana kadar bu adam iki saat bana ipe sapa gelmez açıklama yaptı düğün bitti zaten...

bak kardeş çoğu yeri atladım dikkat edersen yukarda da ifade ettim, çoğu eleştirin kişisel serüvenlerinden oluşuyor.

"Şimdi diyorum ya, bu adamlar Türkçülüğe düşmandır. Türkçülük olduğu gibi, bu adamlar Türk Kültürüne de düşman. Yok efendim eğlenmek harammış, yok fazla sefa günahmış... cart curt... hikaye gırla... o adamlar öyle inanmış ama, İslam'da düğünün falan yasaklanmışlığı yok! kardeşim bu oyunları oynamak, toy=düğün düzenlemek benim kültürüm yaa... benim özüm bu? dinin bununla ne alakası var? ama amaç başka... yabancılaştırmak... bana gelmiş eğlencenin günahlığından bahsediyo. kardeşim eğlence diil bu yaa... kutlama... gelenek... görenek... ben onları yapmayınca nerde kaldı benim Türklüğüm... bana Arap adetini getirmiş, İslam budur diyor... değil kardeşim, İslam bu değil... Sen at gözlüğü takmışsın, Nurcuyum diyosun... Adam cübbe giyiyo, sakal bırakıyo, misvak taşıyo cebinde; diyor ki "Bunlar peygamberin sünneti..." yav kardeşim, diç macunu icat edilmiş olsa, peygamber misvağı aazına sürmezdi... hem madem o kadar sünnet meraklısısın, yani peygamberin her yaptığı, giydiği, adım attığı falan sünnet (ki sünnet o diildir aslında), e peygamber saçını da uzatmış omuzlarına kadar? sen niye uzatmıyon?

şu yazdıklarına bakalım;

1- Türkçülüğe düşmandır kelimesi galiba takıldın bu kelimeye onun için geçiyorum...

2-kırmızı işaretli yere kadar tamamen yine maceralarından seçmeler olmuş...zira dikkat edilirse tamamen kişisel yorumlar ve ben çok dar düşüne insanlara denk geldiğini sanıyorum.şanmı diyeyim bilmiyorum bana denk gelmedi.( BU ARADA NURCU DEĞİLİM)

3- peygamberin her yaptığı sünnetmidir sözüne derimki; evet sünnettir; abdullah bin amr bin el as derki ben peygamberin ağzından çıkan her kelimeyi yazardım bana yapma böyle o da bir insan kızar sevinir ...bunlarıda kaydetmen gereksiz...ve gider durumu resulu zişana açar , vakayı olduğu gibi anlatır.resulu zişan derki ; yaz! beni ha ile gönderen Allaha yemin ederim bu ağızdan haktan gayrısı çıkmaz!der. bu bir....ikincisi abadileden abd. bin ömer okuyun bakın peygamberi öylesine taklit edermişki peygamber bir yerden geçerken bir vesileyle ardına dönür bakmış ve bunu ibn ömer görmüşse orda sorgulamadan aynısını sünnettir peygamber yaptı diyerek yaparmış bkn.şamil islm.ansk.ibn ömer delilleriyle hayatı.dolayısyla bende misvak kullanırım ama dişleriimide fırçalarım biri diğerine engelmidir?hem her namazda diyelim camidesin namza kalkacaksın cebinde dişmacununla camide fırçalanacakmısın ? ha bana dersenki namzdan evvel yap bende derimki peygamber namazdan evvel yaptığı gibi abdestten sonra ve öncede yapardı!yani buna nasıl ve neden takılmışsın anlamadım.ama konu sünnetler değil tekrar ediyorum tıpkı risalenin tekrarlardan ibaret olduğunu ve okursan eğer aynı şekilde kuranında çoğu yerinin tekrardan ibaret olduğu gibi tekrarın önemine binaen bende tekrar ediyorum sende müyhiş bir kızgınlık var ve sen bunu yansıtırken ipin ucunu kaçırmışsın sevgili kardeşim.

Üniversitedeyken (ki okuduğum il hakkaten bunlarla doluydu) hocamızın verdiği tez için bi kişiyle görüşmeye gittik. Gittiğimiz adam, Osmanlı Devletinin varisleri ile ilgili kendi çapında önemsiz bir kitap yazmış bir kimsedir. Neyse, adamın bulunduğu yere gittik ve mekanına gireceğiz. içerisi halılar döşeli, adamın odasında fesler falan. önemli olan adamın Türk Yasalarının yasakladığı giysilerle dolaşıyor olması değil, duvardaki bilmem kimin resimleri falan da değil. Adamın yanındaki bazı kimselerin, sırf Meclis zabıtlarında geçsin diye Nursi'den bahsettiklerini söylemeleri ve ağızlarından kaçırdıkları bu konuda arkadaşımızı "yok canım bunlardan zarar gelmez" diyerek göz dağı vermeleri... İslam'da Tehdit sevap mı artık bilemem ama... artık domuz bağı mı yapar yoksa kellemizi mi vurur valla orasını da hiç bilemem... neyse, uzatmayalım, bu adamların iç yüzü Türk Kültürünü de sindirememiş olmalarıdır. Hala Misvakla bilmem neyle dolaşan var yaa... Cübbe giyiyolar. İslam'da cübbenin emredildiği bi ayet yada hadis hatırlamıyorum oysa ki..."

bak yine sığ bir mantıkla yaklaşmışsın ve yine başından geçenlerle ''risalei nurları'' anlatmak adına ama alakasız uzak bir mantıkla camiaya yüklenmişsin.evet cübbe farz değildir ve bunun farz olduğunu iddia edcek tek nurcu getirin bana yüzüne ilk ben tükürecem.ama senin yaptıklarında buraya geldi.senden beklemediğim eleştiriler bunlar kardeşim.şahsilerştirmişsin olayı.ve kendi camından çerçevenden bakmışsın her meseleye.

"Gidin okuyun Nur Külliyatlarını. Hz. Peygamberin sadece hadislerini okusanız eminim kat ve kat daha çok bilgi edinirsiniz. Kaldı ki, İslam Nursi denen adamın açıklamasına ihtiyaç duymamaktadır. İslamı Hz. Muhammed ve zamanında gelen Evliyalar son derece net bir şekilde açıklamışlar zaten. Nursi kim oluyorda İslamı anlayıp açıklıyor. Ondan önceki Mevlana, Yunus Emre, Akşemseddin, Ahmed Yesevi, Taptuk Emre ne oluyo? gidin Yunus Emre divanını okuyun, Said Nursi onun eline su dökemez... Bu kadar mı açık olur bir divan. bu kadar mı güzel anlatır İslamı, Tasavvufu... Muhiyiddin Arabi okuyun yada... onları okuyan bir insan Nursinin külliyatına vakit ayırdığına pişman bile olabilir. Çünkü ancak çok kötü bir tekrardan ibaret bunun kitapları.

bak ismi geçen zatların hepsine başımız feda ama risalei nurlara uzak kaldığın çok belli kardeşim.hele hele ibn arabiyi örnek vermen savına tamamen ters olmuş . acaba üstad hazretleri kitablarının hangisinde ..Şu halde o Ezelî olan İnsan (şekliyle) Hadis, Zuhur ve Neş’eti bakımından Ebedî ve Daimi'dir.’gibi veya kainatla Allahı bir kabul gösteren muğlak ifadeler ter vermiştir. ki buna rağmen o ibn arabiyi savunur.redddetmez.buna rağmen ibn arabi kadarda mı kıymet ifade etmez senin gözünde sevgili kardeşim.tekrar demişsin risaleyle kuranı bir tuttuğum gibi ********* bir ithamla karşı karşıya kalmak istemiyorum ancak tekraratı kuranın mucizelerini üstad ölye harika anlatmıştırki okyan görecektir.dolaysıyla tekrar demek hata demek değildir.

inanmayan gitsin okusun, baksın... herşey elinizin altında... ama şu var ki, Koskoca Peygamberin ve her Müslümanın şüphesiz inandıkları Evliyalar dururken, Nurcular Türkleri bırakın diğer Arap yada Farsi Müslümanların bile sallamadığı, evliya olarak görmediği bu adamın külliyatını her şeyden üstün tutuyorlar ve ne sorsanız ondan cevap veriyorlar

bu lafını tamamen su götürür. yine kendi yorumların bunlar.bak risalelerin terceme edildiği dilleri bir araştır bakalım neler var neler yok .elin oğlu senin gibi düşünüyor mu bak gör. ben bugün msn aracılığıyla yabancı ülkelerden bazı kimselerle konuşuyorum ve söz biraz ilerleyince gelip risalei nurlara dayanıyor.diyorlarki harika eserler bunlar sizde okuyor musunuz? orda ortam nasıl vs...yani bu iplememe lafıki bir kere senin ağzına yakışmıyor, tamamen tutarsız.gel bak vana misafirim ol.baş göz üsütüne seni konuk edeyim.buradaki insanların ona nasıl saygı duyduğunu gör hatta burada mele saidi meşhur diye anılır.büyükler daha ziyade kullanırlar bu ifadeyi. aşrı bir kürtçü bile onun adını duyunca susar der tamam ona canımız kurban olsun o dediyse doğrudur.yani o kadarki birleştirici bir nisandır üstad.sen hangi iddiayla genelleme yapmışsın ve ne tür bir zihniyettir anlamış değilim. ben merkezli olmaktan vazgeçmelisiniz.Türkiyede ve dünyda sizden başkalarıda var unutmayın!!!

ya aralarında Kur'an-ı okumayıpta Külliyatları ezberleyen adam var yaa... Adam Kur'an-ın Fatihasını bile açıp Kur'an-dan okumamış... o derece yani... bu adam Avrupalıların "Kur'an-ın Özünü Aldık, Posasını Müslümanlara Bıraktık" düzenlerinin bir maşasıdır yaa... bunun Külliyatı öyle abartılıyor ki, Adam Kur'an-ı sadece evine asıyor ama bu adamın o külliyatını kelimesi kelimesine biliyor ve komik tarafı çok önemli sanıyor... bunun örneği şudur ki; ömrü boyunca mağaranın duvarından başka bişey görmeyen zincirli adamlar, o duvardaki gölgelerini gerçek sanırlarmış ya. bunlar da öyle, başka bir şey görmedikleri için o külliyatları gerçek sanıyorlar.

bu dediğini yapanlar var evet ama yanlış bir tutumdur bu ve genelleyemezsin.herkes böyle değil yani.

oysa ki adı üstünde; "Kül-liyat". başka bişey değil... şimdiye kadar külliyatdan başka ne Yunus Emre Divanını okumuş, ne Mesnevi'yi okumuş bir Nurcuya rastlamadım... oysa ki o kitaplar kat ve kat daha önemlidir...

risalei nurda maksat, imana gelen şüpheleri izale etmektir.ve ben sana burdan hangi birini sayayım.iman hakikatlerini nasıl ispat ettği ortadadır.çoğunun akılla girilmez susmak lazım dediği konuları üstad harika bir tarzda izah ediyor.senin mesnevi bundan evladır sözüne gelelim, zaman nasılkı tarıkat değil hakıkat zamanıdır ve bu zamanda umum fıtneler ve küfür ilmden ve fenden ( yani bunun çarptırılarak kullanılmasından geliyor) geliyorsa ki bu sözler üstada aittir, evet öylede mesnevi iman hakikatlerini anlatmaktan ziyade daha çok kıssadan hisse alınacak türden rubaileriyle özdeyişleriyle olsun iman etmiş müslüman olmuş insanların dinlemeye tahammul edeceği türden bir eserdir.oysa risalei nur küfrü mutlak felsefesini ortaya koyduğu ezici mantıkla patlatmış ve kurana dozi gibi iftiracıların attığı çirkin ithamları mucizatı kuran risalesiyle ve peygambere atılan çamurları mucizatı ahmediyye risalesiyle o kadar harika yok etmiştirki , inanın okuyan derki daha bu sözlerin üstüne bir söz söylemek israf olur!şimdi bir insana imanı kazandırmak mı yoksa sevap hanesine sevap yollmak mı daha iyidir.peygamber ; bir insanın hidayetine vesile olan sanki tüm alemi kurtarmak gibidir demiyor mu? o zaman risalei nurun mesleği ortadadır.ve senin yaptığın çıkarımın yanlışlığıda ortadadır.kaç kişi göstereceksin bana mesnevi okuyarak iaman etmiş? ben sana risalei nurlarla imana gelmiş yüzerce insan gösteririm.

ama bilmezler ki, sadece onlar için Külliyar fazladır bile... yazık... Peygamberin hadislerini bile okumazlar belki, çünkü varsa yoksa Külliyat... herşey vardır onda... yuh artık... Öncelike Peygambere, sonra da Diğer gerçek Evliyaların eserlerine çok büyük haksızlıktır bu... insafsızlıktır bu... bu gibi insanlar yüzünden Nasreddin Hoca, Akşehirde yaşamış bir Komedyen sanılıyor... Eşeğe ters binmiş, komik bir adam sanılıyor koskoca evliya... niye? çünkü Nursi gibi sahte Evliyalar, o gerçek Evliyaları perdeliyor... Yunuz Emre basit bir Şair gibi görülüyor... Mevlana ise çağınn "İnsan Hakları Savunucusu" olmaktan öteye gidemiyor nedense... çok büyük haksızlık yaa... gördüğüm hiç bir Nurcu; Mevlananın eserinin adını bilmiyodu kardeşim... nasıl Müslümansın sen yaa... hakkaten çok büyük haksızlıktır bu, çok büyük bir gaflettir

bahsi geçen zavatı yeren tek bir risale cümlesi varmıdır acaba? yoktur. bunu yanlış yorumlayanlar vardır belki. aradaki farkı senden anlamanı değil takdir etmeni bekliyorum.

yani şimdi bu olayı kimin aktardığı çok merak konusu, acaba Atatürk mü anlattı mecliste "Ulan adam beni bir tehdit etti, hakkaten korktum haa... sağlam adammış, tırstırdı beni" mi dedi? yoksa kendisi ve yardakçıları mı uydurdu böyle bir şeyi? ama bunlar çok şey uydurabilme yeteneğine sahip... 6ncı deyişlerindeki gibi mesela... Bi kere Atatürk'ün imana gelip gelmemesi kimsenin meşguliyeti değildir, isterse Atatürk Ateist olsun, kimseyi alakadar etmez. ancak şu var ki, Atatürk'ün öğrenciliği ve gençliği boyunca Mevlevihanelerden çıkmadığını düşünürsek (tabi yaz aylarında ve tatillerde, Selanikteyken= Andrew Mango), Atatürk'ün en az Nursi kadar din bilgisine sahip olduğunu anlayabiliriz... bunu geçelim... İçkiden öldüğü iddiası ise; şu sıralar kanıtlanmıştır ki Atatürk İçkiden değil; Sıtma hastalığında kendisine fazlaca Kinin verilmesi nedeni ile (Adnan Menderes'te zamanında Kinin tedavisi görmüş sıtma için ama iyileşmemiş o) karaciğeri İflas etmiş ve hastalık Siroz'a çevirmiştir ve bu yüzden ölmüştür... Ayrıca bir insanın içki yüzünden siroz olabilmesi için en azından 10 yıl boyunca her gün rakı içmesi gerekir, bu bilimsel bir tesbittir. Ama buna cevapları da hazır bu şahısların "İçiyodu zaten" derler... niye, çünkü çokta espri anlayışları vardır. e şimdi Atatürk'ün içkiden ölmediği kanıtlandııııı? noldu? Nursi demek ki yalancıymış... Atatürk'ün Topraktan cesedinin atılması mevzuusu vardır ki, son derece gülünesi bir vakadır ve Nur toplantılarında falan böyle kişisel konuşmalarda Atatürk'ten konu açtığınızda, size anlatılacak ilk olay budur... "Zaten Toprak bile kabul etmemiş onu" demeleri işten bile değildir... bu saçmalıklar bir yana, Fethullha'ın mucizeleri vardır size anlatacakarı. yok efendim bu adamın bi komşusu varmış, tavuk yüzünden mi ne bi anlaşmazlıkları olmuş. Fethullah bi dua etmiş, bi tek o adamın bahçesine, sel alcak kadar yağmur yağmış, telef olmuş adamın erzağı falan... bi ton böyle hikaye var... He y Allah'ın yaa... bunlarıda gördüm ya, gülüyorum şimdi..."

bak bunca yazdığın şey risalei nuru değil belki bazı şeyleri çarpıtan insanları anlatmaktan öte bir durum tespiti değildir.sende farkındasın değilmi.

Neyse, işte benim gördüklerin KISACA bunlar. yani, üniversitede geçirdiğim 4 seneyi düşünürsek eğer bunlar az bile o gördüğüm saçmalıklar yanında

işte benim anlatmak istediğim buydu.tamamen şahsi maceralarından örülmüş uzun bir yazı.ve içinde tek kelime risalei nura ait tenkit yazısı yok!

haa,ama şu var ki, Nurcuların arasına giripte, inancında çok samimi olan adamlarda yok mu? var tabii ki... tamam belki kandırılmış ama... onlarında doğru yolu bulmasını diliyorum...

şimdi üstada inanmış biri olarak bende bu hitabına mazhar oldum öyle mi?sen kendini kandırmışsın sevgili dostum tamamen bu yani.bak söylemek ne kadar kolay değil mi?

Benim gördüklerim bunlar... tabi, her yerin Nurcusu aynı olcak diye bişey yok... belki son derece Atatürkçü Nurcular falanda vardır, bilemiyorum, ama benim Nurcu diye biliğim adamlardan gördüğüm şeyler bunlar. kimse de "Hayır, bunlar yalan" diyemez... çünkü bizzat yaşadım ben bunları... Ha anlattıklarım tüm Nurcuları kapsar mı? bilemem... çünkü Türkiye genelindeki Tüm Nurcuları görmüş değilim... hama şu ana kadar da gördüğüm hiç bir Nurcu'yu, bundan başka bir anlayışta görmüş değilim... genelleme yapmak yanlış aslında, tüm nurcular böyle demek hata olur belki, bilmiyorum, kimsenin günahını almak istemem

işte bu bizim oğlan ne zaman hakikatten dem vuracak artık derken final konuşmanı yapmışsın. sevgili dostum benim deminden beri sana izah etmeye çaıştığım nokta buydu.her cematın her kültürün,hatta ve hatta her insanın hayatı ,olayları,fikirleri yorumlaması farklı farklıdır.bak ben ç.kalede bir kaçsene kaldım ve oradaki cemaatlere gidmedim bana çok farklı çok yapmacık geldi ısınamadım bir türlü. ama tutupta ç.kaledeki cemaatler tümden böyledir şöyledir demenin bir alemi var mı?hatta tanıdığım çok efe var .senin oralardan yani içlerinde beş para etmez olanlarıda var.paha biçilmez olanlarıda var. ben bu beş para etmezlerine denk gelsem ve desemki tüm efeler beş para etmez! bana tek söylenecek hakikatli söz ; halt ettiğim olmalıdır.

işte sevgili dostum hal mesele bundan ibaret.bence sakin bir kafayla yazsaydın bu kadar haşin ve uzun bir yazı olmazdı.zira öfkeyle kalkan zararla oturur misali...bence sende benim gibi yap ve eserlerin içeriğine dal konulara odaklan şahısları görmezden gel(üstadın şahsını tenzih ederim o büyük bir islam alimidir) bak hakkında sapık yakıştırması yapılan ibn teymiyeyi görüşlerimin aksine bir sima olsa bile ,ilmine verdiğim kıymetle okurum.ayırt etmem . unutmaki her insanın dinlemeye değer bir hikayesi vardır.

sevgili panthea seni seviyorum.yerin bende aynıdır...canını hiç sıkma :clover: eğer sana karşı kırıcı bir uslubum olduysa özür dilerim.çünkü seni az çok tanıdım yazılarından...bazı konularda seninle ters düşmemiz , bir çok fikri birlikteliğimizin olduğu konuları nesh edecek kabilden değildir vesselam...

Allah doğruyu görüp uymayı, batılı bilip ondan içtinap etmeyi bize nasib etsin...

saygılarımla

üstad hazretlerinin Türk milleti için düşüncelerini yansıtan daha bir çok yazıdan sadece küçük bir bölümdür.ilerde başkalarınıda nakledecem inşaallah.taki sanılanın aksine üstad hazretlernin bu vatana duyduğu muhabbetin ne boyutta olduğu bilinsin.

Türkistan, Kürdistan’daki milletleri, menfi ırkçılık ifsat etmesin. Hakikî, müsbet ve kudsî ve umumî milliyet-i hakikiye olan İslâmiyet milliyeti ile

b471.gif ( bütün müminler kardeştir)Kur’ân’ın bir kanun-u esasîsinin tam inkişafına mazhar olsun. Ve felsefe fünunu ile ulûm-u diniye birbiriyle barışsın ve Avrupa medeniyeti, İslâmiyet hakaikiyle tam musalâha etsin. Ve Anadolu’daki ehl-i mektep ve ehl-i medrese birbirine yardımcı olarak ittifak etsin diye, vilâyât-ı şarkiyenin merkezinde hem Hindistan, hem Arabistan, hem İran, hem Kafkas, hem Türkistan’ın ortasında, Medresetü’z-Zehra mânâsında, Câmiü’l-Ezher üslûbunda bir darülfünun, hem mektep, hem medrese olarak bir üniversite için, tam elli beş senedir Risale-i Nur’un hakaikine çalıştığım gibi ona da çalışmışım. En evvel bunun kıymetini (Allah rahmet etsin) Sultan Reşad takdir edip yalnız binasını yapmak için 20 bin altın lira verdiği gibi, sonra ben eski Harb-i Umumîdeki esaretimden döndüğüm vakit, Ankara’da mevcut 200 meb’ustan 163 meb’usun imzası ile 150 bin lira, o zaman paranın kıymetli vaktinde, aynı o üniversite için vermeyi kabul ve imza ettiler. Mustafa Kemal de içinde idi. Demek, şimdiki para ile beş milyon liraya yakın bir tahsisat vermekle, tâ o zamanda böyle kıymetdar bir üniversitenin tesisine herşeyden ziyade ehemmiyet verdiler. Hattâ dinde çok lâkayt ve garplılaşmak ve an’anattan tecerrüd etmek taraftarı bulunan bir kısım meb’uslar dahi onu imza ettiler. Yalnız onlardan ikisi dediler ki:

"Biz şimdi ulûm-u an’ane ve ulûm-u diniyeden ziyade garplılaşmaya ve medeniyete muhtacız."

Ben de cevaben dedim:

Siz, farz-ı muhal olarak, hiçbir cihette ihtiyaç olmasa da, ekser enbiyanın Asya’da, şarkta zuhuru ve ekser hükemanın ve filozofların garpta gelmelerinin delâletiyle Asya’yı hakikî terakki ettirecek, fen ve felsefenin tesiratından ziyade hiss-i dinî olduğu halde, bu fıtrî kanunu nazara almayarak garplılaşmak namıyla an’ane-i İslâmiyeyi bıraksanız ve lâdinî bir esas yapsanız dahi, dört beş büyük milletlerin merkezinde olan vilâyat-ı şarkiyede millet, vatan selâmeti için dine, İslâmiyetin hakaikine kat’iyen tarafdar olmak, size lâzım ve elzemdir. Binler misallerinden bir küçük misal size söyleyeceğim:

Ben Van’da iken, hamiyetli Kürt bir talebeme dedim ki: "Türkler İslâmiyete çok hizmet etmişler. Sen onlara ne niyetle bakıyorsun?" dedim.

Dedi: "Ben Müslüman bir Türkü, fâsık bir kardeşime tercih ediyorum. Belki babamdan ziyade ona alâkadarım. Çünkü tam imana hizmet ediyorlar."

Bir zaman geçti, (Allah rahmet etsin) o talebem, ben esarette iken, İstanbul’da mektebe girmiş. Esaretten geldikten sonra gördüm. Bazı ırkçı muallimlerden aldığı aksülâmel ile o da Kürtçülük damarıyla başka bir mesleğe girmiş. Bana dedi: "Ben şimdi gayet fâsık, hattâ dinsiz de olsa bir Kürdü salih bir Türke tercih ediyorum."

Sonra ben onu birkaç sohbette kurtardım. Tam kanaati geldi ki, Türkler bu millet-i İslâmiyenin kahraman bir ordusudur.

Ey sual soran meb’uslar! Şarkta beş milyona yakın Kürt var. Yüz milyona yakın İranlı ve Hintliler var. Yetmiş milyon Arap var. Kırk milyon Kafkas var. Acaba birbirine komşu, kardeş ve birbirine muhtaç olan bu kardeşlere, bu talebenin Van’daki medreseden aldığı ders-i dinî mi daha lâzım? Veyahut o milletleri karıştıracak ve ırktaşlarından başka düşünmeyen ve uhuvvet-i İslâmiyeyi tanımayan, sırf ulûm-u felsefeyi okumak ve İslâmî ilimleri nazara almamak olan o merhum talebenin ikinci hali mi daha iyidir? Sizden soruyorum.

İşte bu cevabımdan sonra, an’ane aleyhinde ve her cihetle garplılaşmak fikrini taşıyanlar, kalktılar, imza ettiler. İsimlerini söylemeyeceğim. Allah kusurlarını affetsin; şimdi vefat etmişler.

Rabian: Mâdem Reisicumhur gayet mühim mesâil-i siyasiye içinde Şark Üniversitesini en ehemmiyetli bir mesele yapıp hattâ harika bir tarzda altmış milyon liranın o üniversiteye sarfı için bir kanun çıkarmak derecesinde fevkalâde bir hizmetle medresenin medâr-ı iftiharı ve kendisine büyük bir şeref verdiren bu medrese-i İslâmiyeye, eski hocalık hissiyatıyla başlaması, bütün şark hocalarını minnettar etmiş. Ve şimdi orta şarkta sulh-u umumînin temel taşı ve birinci kalesi olan bu üniversiteyi yine mesâil-i azîme-yi siyasiye içinde yeniden nazara alması, elbette bu vatan, bu devlete, bu millete bu azîm, faydalı hizmeti netice verecek. Ulûm-u diniye o üniversitede esas olacak. Çünkü hariçteki kuvvet tahribatı mânevîdir, imansızlıkladır. O mânevî tahribata karşı atom bombası, ancak mânevî cihetinde mâneviyattan kuvvet alıp o tahribatı durdurabilir.

Mâdem elli beş sene bu meseleye bütün hayatını sarf etmiş ve bütün dekaikiyle ve neticeleriyle tetkik etmiş bir adamın bu meselede reyini almak ve fikrini sormak lâzım gelirken, Amerika’da, Avrupa’da bu meseleye dair istişareye kendinizi mecbur bildiğinizden, elbette benim de bu meselede söz söylemeye hakkım var. Hamiyetkâr olan bütün bir millet namına sizden bekliyoruz.

Said Nursî

Gönderi tarihi:

Küçük İnsanlar Kişilerle, Büyük İnsanlar Fikirlerle Uğraşır" (Kim Söyledi Bilmiyom Ama Çok Severim)pantheaa

senin büyüklüğünü de gördük bu yazıyla bravo..sana cevap verirdim ama bir fikir sunmamışsınki,gözünü kapatmış karalamışsın,o 4 sene içinde anlaşılan hiç risale-i nur okumamış nurcu kardeşlerinle bol bol şiir dinlemişsin.kimsenin hatası hatta cemaatin hatası dahi o mualla hakikatlere söz söyleme hakkını vermez kimseye.hadi hodri meydan varsa bir sözünüz nurlara söyleyinde görelim..said nursinin afif tertemiz nezihane yaşantısını herkes biliyor ve bütün türk halkı ona sahip çıkıyor onuda merak etme,bazı çiçekler biraz geç açar ama açtığı zaman cemalinden göz kamaştırır.sizde göreceksiniz inşaallah..

bakın, kimseyle taraf olmak istemiyorum... bunlar benim o cemaat içinde bizzat yaşadıklarımdır... yukarda Allah var, yalan söyliyecek değilim... hiç kimsenin Said Nursi'ye sahip çıktığı yok efendim... Bakın isterseniz deneyelim... bi konu açın ve içine üç dört tane istatistik/oylama koyun... Nasreddin Hoca, Mevlana, Yunus Emre ve Said Nursi olsun. birisine oy veren bir kişinin diğerine de oy verme mecburiyeti olsun. ve şöyle bir soru *Bu kimse Evliya mıdır? 1-Evet 2-Hayır. bakalım Said Nursi ne kadar alcak puan... Tabi forumun tümüne uygulanacak olan bir sorgulama olsun bu... bakalım kaç kişi Nursi için olumlu not vercek... ya bakın, burada bile o adama karşı nasıl cebelleşiyoruz... Bir Evliya olsa gerçekten, bu konuşmalar olur muydu sizce aramızda? niye hepimiz diğer bahsettiğim Evliyalar için hem fikirken, o kimseler hepimizi birleştirebiliyorken, bu adam ve misyonu niçin bizi birleştiremiyo? yani bizden kastım sadece burdakiler değil... Atatürkçü olsun olmasın, Nurcu olsun olmasın, o kşi bütün Müslümanlara hitap edemiyor kardeşim, gerçek bu... apaçık ortada yaaa... bana Mevlananın, Yunus'un evliya olduğndan şüphe eden tek müslüman getirin her dediğinizi şüphesiz kabul etcem. ama ben size binlerce Türk getirebilirim Nursi'yi kabullenmeyen...

Nur Külliyatına gelince, merak etme, okumuşluğum vardır... Nursi'ye göre Hürriyet'i anlatan kitaplar falan mevcut, Nurculardan elde etmek çok basit bu kitapları bulmak. Ama ben bahsettiğim kitapları okumanın, Külliyattan kat kat daha yararlı olduğnu düşünüyorum ve Külliyet bence okuyacağım en son kaynaktır... benim için pek bir önem arzetmiyo ve tek önemi İslam hakkında yazılmış olması... günümüzde İslamı anlama ve açıklama çabasında bir çok kitap yazılıyo ve basılıyo, onlar gibi bi değeri var anca... fazlası değil...

Gönderi tarihi:
... ya bakın, burada bile o adama karşı nasıl cebelleşiyoruz... Bir Evliya olsa gerçekten, bu konuşmalar olur muydu sizce aramızda? niye hepimiz diğer bahsettiğim Evliyalar için hem fikirken, o kimseler hepimizi birleştirebiliyorken, bu adam ve misyonu niçin bizi birleştiremiyo? yani bizden kastım sadece burdakiler değil... Atatürkçü olsun olmasın, Nurcu olsun olmasın, o kşi bütün Müslümanlara hitap edemiyor kardeşim, gerçek bu... apaçık ortada yaaa... bana Mevlananın, Yunus'un evliya olduğndan şüphe eden tek müslüman getirin her dediğinizi şüphesiz kabul etcem. ama ben size binlerce Türk getirebilirim Nursi'yi kabullenmeyen...

sevgili kardeşim bir mevlana için moğollara çanak tuttu...nakillerinden haberin yok galiba.bir muhyiddini arabinin aleyhinde yazılanlardan da haberin yok anlaşılan. bir çok alim bu iki şahsada kafir diyor . senin ve benim evliya diyip inandığımız o insanların zahiren küfrünü ispatta ediyorlar....birilerinin ağzı torba değilki büzesin.ya şimdi birileri birşeyleri kabul etmiyorsa indi ilahideki o işin hakikati değişir mi?değişmez tabiki.bak mesela ben tüm samimiyetimle üstadın çok büyük bir ilmi ve hamiyet sahibi bir vatan evladı olduğuna tüm kalbimle inanıyorum vede öyledir.yunusta ,mevlanada,ibn arabide ( ki bu mübarek Türk değildir) başka binlerce alim olsun evliya olsun farketmez kim bu binanın korunması adına bir çivi çakmış su dökmüşse ben şahsım adına onun ayaklarını öperim buda bana yeter.

üstadın hakkında istatistiksel bir sonuç alalım demişsin tüm Türkiye genelinde yapılırsa ben eminimki sevenleri daha çoktur.ayrıca bir insanın sevenlerinin çok olması demek davasında mutlak haklı demek değildirki.şimdi üstadın verdiği bir misalle ; bir fende mesela tıpta bi doktor bir konuda fikir beyan etse ,tıpla ilgisi olmayan ama diyelim makina mühendisi olan milyarlarca insan bir araya gelse bu doktorun iddiasının kaşısında dursa bir önemi var mıdır.aynen öylede üstad hazretlerinin ilmi seviyesini ölçüp biçmek alimlerin görevidir zira,arapçayı analiz ederkenki lisani vukufiyeti o kadar ağır ve ezicidirki ,bu işin hakkını ancak onu anlayan ilmini bilen takdir eder.kısacası bize lazım olan hakiki birlikteliktir.sui zan etmektense hüsnü zan belki bizi kurtarır diyorum.

saygılar ve sevgilerimle

Gönderi tarihi:

sevgili kardeşim bir mevlana için moğollara çanak tuttu...nakillerinden haberin yok galiba.bir muhyiddini arabinin aleyhinde yazılanlardan da haberin yok anlaşılan. bir çok alim bu iki şahsada kafir diyor . senin ve benim evliya diyip inandığımız o insanların zahiren küfrünü ispatta ediyorlar....birilerinin ağzı torba değilki büzesin.ya şimdi birileri birşeyleri kabul etmiyorsa indi ilahideki o işin hakikati değişir mi?değişmez tabiki.bak mesela ben tüm samimiyetimle üstadın çok büyük bir ilmi ve hamiyet sahibi bir vatan evladı olduğuna tüm kalbimle inanıyorum vede öyledir.yunusta ,mevlanada,ibn arabide ( ki bu mübarek Türk değildir) başka binlerce alim olsun evliya olsun farketmez kim bu binanın korunması adına bir çivi çakmış su dökmüşse ben şahsım adına onun ayaklarını öperim buda bana yeter.

üstadın hakkında istatistiksel bir sonuç alalım demişsin tüm Türkiye genelinde yapılırsa ben eminimki sevenleri daha çoktur.ayrıca bir insanın sevenlerinin çok olması demek davasında mutlak haklı demek değildirki.şimdi üstadın verdiği bir misalle ; bir fende mesela tıpta bi doktor bir konuda fikir beyan etse ,tıpla ilgisi olmayan ama diyelim makina mühendisi olan milyarlarca insan bir araya gelse bu doktorun iddiasının kaşısında dursa bir önemi var mıdır.aynen öylede üstad hazretlerinin ilmi seviyesini ölçüp biçmek alimlerin görevidir zira,arapçayı analiz ederkenki lisani vukufiyeti o kadar ağır ve ezicidirki ,bu işin hakkını ancak onu anlayan ilmini bilen takdir eder.kısacası bize lazım olan hakiki birlikteliktir.sui zan etmektense hüsnü zan belki bizi kurtarır diyorum.

saygılar ve sevgilerimle

bakın, ben bu konuda açıkça söyledim ama hala taraf olma çabasındasınız... sizin bir çok yazınızı düşüncenizi takdir ediyorum, ve bir çoklarının da... ama bu konuda isterseniz birbirimizle karşı taraf olmayalım... çünkü, bakın diyorum ki, ben aralarında yaşadıklarımı anlattım... Nursi'nin de belli bir misyonu var gözümde... ben aralarında bulunduğum sürece gördüklerim bunlar... herkesin böyle olmayabileceğinide açık açık yazdım... herkes olmayabilir öyle ve beni de ilgilendirmiyor zaten bu... ben sevmiyorum kendisini ve söyledikleri beni tatmin etmiyor... Nurcuların kendi içlerindeki anlayışları da beni tatmin etmiyor... Bana Mevlana, Yunus... yada Melamilik yetiyor... anlatabildim mi? kimseye haklısın yada haksızsın demiyorum bu konuda... çünkü Nursi hakkında siz de sayfalarca kanıt getireceksiniz kendinizce, başkaları da kendince karşı-kanıt getirecekler... her forumda rastladığım olay bu ve hiç kimse de fikrinden caymış ya da feragat etmiş değil hiç birinde... herkes mutlaka bir kanıt sürecek... Siz Külliyat'ı çağdaş bir yorum olarak görebilirsiniz, ama külliyat beni tatmin etmedi... yani ne yapabilirim ki... sonuçta bu vicdan meselesi ve benim vicdanım külliyatla yetinmemekle çok rahat... Emin olun mesela, Yunus'u okudukça daha mutluyum ben... ve o Nurcuların arasında gördüğüm Türklüğü Reddetme yada Kültürümüzü yadsıma, Toylarımızı "Eğlence" diyerek küçümseme gibi olayları gördüğüm sürece zerre kadar da onlara bir sıcaklık hissedemem... Çünkü ben İslama inandığım kadar, o yola baş koyacağım kadar Türklüğüme de baş koyarım... Bu vatanın Gelenekleride benim için herşeydir... o gelenekleri yadsıyanlarla da işim olmaz ve ben yadsıdıklarını gördüm... bu topraklarda ve Türkler var olduğu sürece Düğün=Toy denen olay var, er Müslüman Türk Düğün yapar, bu adamlar henüz 100yıllık bir birikimleri bile yok, gelmişler kaç bin yıllık geleneği küçümsüyor, yadsıyorlar... bu bir yana; Atatürk'e Deccal dediklerini biliyorum ya, gördüm, işittim... ya gördüklerim yukarıda yazılı işte... o şeyler benim karakterime uymamaktadır... ha demiyorum ki "hepsi öyledir" çünkü Türkiye genelinde görmedim, tanımadım hepsini... ama tanıdığım kadarıyla sevmiyorum... "Ege"de yada "Marmara"da gördüm ben bu adamları... sizin dediğiniz yer, Çanakkale'de ki Nurculardan da tanıdım hatta... Adamlar beni arasına almak için İslam hakkında sıktığı palavralar yetmiyo gibi bir de Atatürk hakkında, benim Kültürüm hakkında atıp tutuyo... ben bu adama nasıl ısınabilirim? Ha sizin dergahınız öyle değildir... bilemem... Allah nasip ederde görmeye fırsatım olursa, hiç çekinmeden gözlemleyeceğimdem şüpheniz olmasın... çünkü şimdiye kadar bir çoklarını incelemişimdir merak etmeyin... neyse, umarım beni anlarsınız ve umarım bu konuda bana ithafen cevap vermezsiniz... yazdıklarınıza ve düşündüklerinize saygı duyuyorum ve size ithafen bir cevap vermiyorum... yine açık açık söylüyorum ki, benim tanıdığım, benim bildiğim, gördüğüm Nurculardır bunlar... sizde takdir edersiniz ki, Nursi'yi sevmemek yada Nurcu olmamak, Müslüman yada Mü'min olmaya engel değildir... Nursi'yi sevmiyorum ve Nurcu değilim, ancak İslama; inandığım herşeyden daha çok inanıyorum ve gördüklerimden ötürü de kimse beni yargılayamaz... Kalplerdekini, biliyorsunuz ki, yalnız Allah bilir... Nurcular beni günaha düşmüş olarak görebilirler, çünkü sadece Külliyattan başka bir şey okumamış bir çok Nurcu, ona laf etmeyi nedense Şirk bile sayarlar, ama benim inandıklarımla vicdanım rahat... Bakın ben Külliyata laf etmiyorum zaten... ben sadece benim için yeterli olmadığını ve beni tatmin etmediğini söylüyorum... Benim için Külliyat, İslama nazaran tatmin edici bir açıklayıcı değildir... Külliyatları küçümsemememin tek nedeni de İslam hakkında yazılmış olmasından başka bişey değildir... Ancak yurt dışından tanıştıklarınız size Risaleyi övebilir, olabilir... Ancak biliyorsunuz ki Nasreddin Hoca, Mevlana ve Yunus'ta tüm dünyada tanınır ve bilinir hemde hakkıyla, hiç şüpheniz olmasın... Bana bunlar yetiyor ve Nursi'ye ihtiyaç duymuyorum... ve kimseyle de karşı karşıya kalmak istemiyorum... o yüzden bana cevap verme zahmetine girmeyiniz lütfen... çünkü diyorum ya, ne derseniz deyin, ben gördüklerimi ve yaşadıklarımı yazdım... bunun için kimsenin "hayır sen böyle bi şey yaşamamışsındır, yalandır bunlar, palavradır" deme hakkının olduğunu sanmıyorum... inanmayan inanmamakta özgürdür... bir hesabım, bir yalanım varsa da (ki olmadığından emin olabilirsiniz) Allah onu en iyi bilendir ve haksızlık yapıyorsam hesabını soracak olan da bir tek'te O'dur... o yüzden kimse görmediği ve bilmediği, ancak benim yaşadığım şeyler için beni yargılamasın... yargılamanız yada suçlamanız gereken birileri varsa, o da "İyi" (öyleyse eğer) olarak nitelediğiniz Nurculuğu, bu şekilde lanse edenler yada bu şekilde anlayanlar ve Atatürk'e, Kültürümüze dil uzatanlardır...

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

.... .... .... .... .yunusta ,mevlanada,ibn arabide ( ki bu mübarek Türk değildir) başka binlerce alim olsun evliya olsun farketmez kim bu binanın korunması adına bir çivi çakmış su dökmüşse ben şahsım adına onun ayaklarını öperim buda bana yeter.

saygılar ve sevgilerimle

Muhiyiddin Arabi'ye Türk demiyorum zaten... Kladı ki, ben yine Arap olan Veysel Karani gibi Evliyaları da çok severim, zaten sevmemek yada tanımamak falanda onlara çok büyük haksızlıktır... Ahmed Yesevi'de benim için çok önemlidir, Dede Korkut'ta... ne mutlu ki, Evliyalıkta Irk yada Menşei ayrımı yapmıyorum... ha Nursi'yi ben Evliya olarak kabullenmiyorum... Evliya ise bile, beni ilgilendirmiyor bu... derler ya "Bana Uzak, Allah'a Yakın Olsun"... Allah ona yanından bir makam verdiyse ne mutlu ona, keşke her insanoğluna makam verse Allah... ama ben onun öyle olduğuna inanmıyorum... içime sindiremiyorum ve benimsemiyorum... ve inanın böyleyken vicdanım çooook rahat... sizinde öyle rahatsa, bence hiç soru yok... kimin Mevlanaya ya da Muhiyiddin Arabi'ye "Kafir" dediği umrumda değil... ben kendilerini anladığını düşünüyorum ve "Enel Hak" dediği için derisi yüzülen Nesimi'yi de idrak edebiliyorum ve saygı duyuyorum... umarım sizde ve değer verdiklerinizde, ne olursa olsun, onlar gibi Allah'a yakın olursunuz...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

neyse, umarım beni anlarsınız ve umarım bu konuda bana ithafen cevap vermezsiniz... yazdıklarınıza ve düşündüklerinize saygı duyuyorum ve size ithafen bir cevap vermiyorum... yine açık açık söylüyorum ki, benim tanıdığım, benim bildiğim, gördüğüm Nurculardır bunlar... sizde takdir edersiniz ki, Nursi'yi sevmemek yada Nurcu olmamak, Müslüman yada Mü'min olmaya engel değildir... Nursi'yi sevmiyorum ve Nurcu değilim, ancak İslama; inandığım herşeyden daha çok inanıyorum ve gördüklerimden ötürü de kimse beni yargılayamaz... Kalplerdekini, biliyorsunuz ki, yalnız Allah bilir

sevgilim kardeşim;

hepimizce malumdurki bu ümmetin tek bir tane alimi evliyası üstad değildir.sonuçta kalpler nerde itminana kavuşursa , kişi orda durmalıdır derim.hatta üstad dahi anne ve baba cihetiyle tarikat çevresinden bir zat olmasına karşın zaman tarıkat zamanı değil belki hakikat zamanıdır demiş ve kendi meşrebini itminan olduğu yol üzere kurmuştur.dolayısıyla senin kalbin nerde huzur buluyorsa orası senin için evladır.bunlara en ufak bir itirazım yok zaten.ve bu din kimsenin arka bahçeside değildir.nurcular bile olsa.

bende üstad hazeretlerinin fikrine karşı müthiş bir itminan hasıl olmakta ve bende onun meşrebini meşrebim bilmekteyim , bu da benim gibi bir çok insanında ortak inancı olması hasebiyle saygı duyulması gereken bir konudur diyorum.

ve sizi sevdiğimi bir kez daha yineliyorum.

saygılarımla

Gönderi tarihi:

sevgilim kardeşim;

hepimizce malumdurki bu ümmetin tek bir tane alimi evliyası üstad değildir.sonuçta kalpler nerde itminana kavuşursa , kişi orda durmalıdır derim.hatta üstad dahi anne ve baba cihetiyle tarikat çevresinden bir zat olmasına karşın zaman tarıkat zamanı değil belki hakikat zamanıdır demiş ve kendi meşrebini itminan olduğu yol üzere kurmuştur.dolayısıyla senin kalbin nerde huzur buluyorsa orası senin için evladır.bunlara en ufak bir itirazım yok zaten.ve bu din kimsenin arka bahçeside değildir.nurcular bile olsa.

bende üstad hazeretlerinin fikrine karşı müthiş bir itminan hasıl olmakta ve bende onun meşrebini meşrebim bilmekteyim , bu da benim gibi bir çok insanında ortak inancı olması hasebiyle saygı duyulması gereken bir konudur diyorum.

ve sizi sevdiğimi bir kez daha yineliyorum.

saygılarımla

Budur işte... Ben burada Ateist, Hıristiyan yada Yahudi, Nurcu yada herhangibir Tarikat yada yol... kimsenin inancına laf söylemedim şimdiye kadar ve söylememde... Çünkü Atatürk'ün dediği gibi bu bir Vicdan meselesidir. Demişler ki: "Ne kadar anlatırsan anlat, karşındaki anlayabileceği kadar anlar.", bu yüzden herkesin idrakı farklıdır ve herkes kendi gönlünün tatmin olduğu düzeyde inanır... ikincisi, Bahsettiğim ithamları yapmaları, benim için çok kötü hisler doğurdu... yani Atatürk'e Deccal demeleri, yok toprak kabul etmemişte betona gömmüşler, içkicinin tekiymişte ondan ölmüş falan... yani "Müslümanım" diyen kimselere hayatta yakıştıramıyacağım şeylerdir bunlar... Kimse Atatürk'ü sevmek zorunda değildir, ancak "Saygı Duymak Zorundadır" ve saygısızlık yapamaz... O'nun nezdinde silah arkadaşlarına da saygı duymak zorundadır... bana açıkça "Deccal"in yolundan mı gidersin yoksa Evliya'nın mı dedi adam... Peki, şehitlerimiz ne? Atatürk Deccal'se, dedelerimiz O'nun gösterdiği yolda, O'nun verdiği emirle Şehit oldular, onlar Deccal'in yolcusu muydu? hanginizin atası yok ki o yolda Şehit olmamış? yani yazık... böyle iftiralar görmek son derece üzücü... bakın bunları üstünüze alınmayın sakın, siz böyle inanıyorsunuz demiyorum ama ben böyle gördüm ve hakkaten yediremedim...

Ayrıca şunu söylemek istiyorum, benim Kürtlerle falan bi alıp veremediğim yoktur ve çokça da Kürt arkadaşım vardır, şükür ki hiç birisinin bu vatana bağlılıklarından şüphe de etmem... Kürtlere karşı bi hıncımın olmadığının bilinmesini isterim. Eğer öyle bir şey hissettiriyorsa yazdıklarım, gerçekten Özür Dilerim...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Nur Külliyatına gelince, merak etme, okumuşluğum vardır.

OKUMAK VARDIIIR,OKUMAK VARDIR,BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDAKİ FARK GİBİ ,BAZILARIDA NURLARI OKUR AMA HİÇ BİRŞEY ANLAYAMAZ.Kİ BEN SİZİN DOĞRU DÜRÜST OKUDUĞUNUZUDA SANMIYORUM SAYIN PANTHEAA.DERSLERDEN VAKİT BULAMAMIŞSINIZDIR

ikinci bir husus,siz bir müslümansınız ama amacı sadece kur'anın i'cazını göstermek olan ve bu hususta ömrünü ortaya koymuş olan müberra bir şahsiyete karşı şu söylediklerinize bir bakın.En azından risale-i nurlar sizi bu sözlerden alıkoymalıydı,inandığınız Allah ve onun yüce peygamberi adına. bak risale-i nur niye yazıldı,birileri o dönem"kur'an meallerden okunsun taki halk kur'anın ne mal olduğunu görsün"diye yaygara koparmıştı.o birilerini siz tanırsınız.daha bunun gibi kur'ana enva-i çeşit saldırılar oluyordu.risale-i nurlar sizin sandığınız gibi BEDİÜZZMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN kendini ön plana çıkarmak için yazdığı,keyfi bir şekilde oturup yazdığı bir eser değildi.çok zor şartlar altında yazıldı,aslında yazılmaya mecbur edildi.şiddetli saldırılar vardı çünkü kur'ana'a.Anladıktan sonra varlık izahını bediüzzaman gibi yapabilmiş bir şahsiyet yoktur.fakat bunun la birlikte o kendi şahsını daima arka plana atmış"said yoktur,said yoktur"diye adeta haykırmıştır.Bakalım bediüzzman kendi şahsıyla ilgili neler söyler;

"....sözlerdeki hakakik ve kemalat benim değil,Kur-anındır ve kur-andan tereşşuh etmiştir.hatta onuncu söz yüzer ayatı kur'aniyeden süzülmüş bazı katarattır.sair risaleler dahi umumen öyledir.

madem ben öyle biliyorum ve madem ben faniyim gideceğim,ELBETTE BAKİ OLAN BİRŞEY BENİMLE BAĞLANMAMAK GEREKTİR VE BAĞLANMAMALI.VE MADEM EHLİ DALALET VE TUĞYAN İŞLERİNE GELMEYEN BİR ESERİ,ESER SAHİBİNİ ÇÜRÜTMEKLE ÇÜRÜTMEK ADETLERİDİR.Elbette semayı kur-anın yıldızlarıyla bağlanan risaleler,benim gibi çok itirazata ve tenkidata medar olabilenve sukut edebilen çürük bir direkle bağlanmamalı...."

ayrıca sizin milliyetçiliğinizde menfi bir milliyetçiliktir.acaba said-i nursi(r.a) hazretlerini sindirememenizin bir nedenide bu menfi milliyetçilik damarınızın kabarıklığından olmasın.bende türküm,hatta köküne,dibine kadar,soyumuz oğuzlara dayanır.ama türkler daima iyinin ve güzelin yanında olmasını bilmiş asil bir millettir.sizin bu yaptığınız türklüklede bağdaşmaz.Mü'min bir kürt kardeşimizle kafir bir türk arasında seçim yaparsanız siz türkü seçersiniz ama ben kürdü seçerim.çünkü ben hz.peygamberden"üstünlüğün ancak takvada olduğunu" ve "hiçbir ırkın birbirine karşı üstünlüğü olmadığını "duymuş ve imanın ne yüce bir paye ne ulvi ve asla hiçbirşeyle kıyaslanamayack değerde olduğunu bilirim.

umarım bir gün sizde anlarsınız...

Gönderi tarihi:

Peygamberimiz sözlerinin yazilmasini bilhassa yasaklamis ve Hz.Ömer bu yasagi bizzat uygulamis takip etmistir.Islamin bir tarihi vardir iki tarihi olmamistir,Pantea arkadasin yazdiklarina aynen katiliyorum,Türkcülügü reddeder Nurcular,ben Türküm demek yoktur,ayni bir zamanlarin sosyalistlerinin demeleri gibi;Türk bayragi ,ingilz bayragi v.s.yoktur sadece isci bayragi vardir.

Atatürk'e hertürlü saldiri yapilmaktadir,bu hemen hemen bütün tarikatlarin -istisnalar olabilir-parolasidir.

Said-i Nursi hakkinda yeteri derecede aydnlatici onun gercegini ifsa eden cok ciddi kitaplar mevcuttur,merakli olanlar arayip bulabilir,sanmiyorum cünkü onlar icin Cumhuriyet tarihlerinin hicbirisi dogru degildir amaclidir sadece ve Sadece Nurcular tarafindan yazilan düzmece tarihler dogrudur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Nur Külliyatına gelince, merak etme, okumuşluğum vardır.

OKUMAK VARDIIIR,OKUMAK VARDIR,BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDAKİ FARK GİBİ ,BAZILARIDA NURLARI OKUR AMA HİÇ BİRŞEY

.

.

.

sizin bu yaptığınız türklüklede bağdaşmaz.Mü'min bir kürt kardeşimizle kafir bir türk arasında seçim yaparsanız siz türkü seçersiniz ama ben kürdü seçerim.çünkü ben hz.peygamberden"üstünlüğün ancak takvada olduğunu" ve "hiçbir ırkın birbirine karşı üstünlüğü olmadığını "duymuş ve imanın ne yüce bir paye ne ulvi ve asla hiçbirşeyle kıyaslanamayack değerde olduğunu bilirim.

Said-I nursi kimdirki hazmedilemesin.Vatan ******** ne zamandan beri hazmedilmeyi hak etmislerdir.Said-i Nursi icin sizlerin disinda onu kahraman hasa Allahin özenerek gönderdigi bir kisiymis gibi gösteren kimse yok,hicbir tarihe inanmiyorsunuz,inandiginiz tarihler kimler tarafindan yazilmis onuda acikliyamiyorsunuz ki bakalim kimdir nedir diye.Aciklayinda bilelim sizin tarihcilerinizi,

Gönderi tarihi:
Peygamberimiz sözlerinin yazilmasini bilhassa yasaklamis ve Hz.Ömer bu yasagi bizzat uygulamis takip etmistir.Islamin bir tarihi vardir iki tarihi olmamistir,Pantea arkadasin yazdiklarina aynen katiliyorum,Türkcülügü reddeder Nurcular,ben Türküm demek yoktur,ayni bir zamanlarin sosyalistlerinin demeleri gibi;Türk bayragi ,ingilz bayragi v.s.yoktur sadece isci bayragi vardir.

Atatürk'e hertürlü saldiri yapilmaktadir,bu hemen hemen bütün tarikatlarin -istisnalar olabilir-parolasidir.

Said-i Nursi hakkinda yeteri derecede aydnlatici onun gercegini ifsa eden cok ciddi kitaplar mevcuttur,merakli olanlar arayip bbulabilir,sanmiyorum cünkü onlar icin Cumhuriet tarihlerinin hicbirisi dogru degildir amaclidir sadece ve Sadece Nurcular tarafindan azilan düzmece tarihler dogrudur.

saygilarla

arkadaşım sana hodri meydan bana peygamberin sözlerini yazılmasını yasaklayan hadisi getir! getirmessen eğer bir önceki sayfadaki gibi kuru sıkı atmasyonlarından biri sayacam bu iddianıda :excl:

ben sana abd. bin.amr bin el-asın peygamberin her sözünü yazdığını ve peygamberinde ; '' yaz , beni hak ile gönderen Allaha yemin olsun bu ağızdan haktan başka söz çıkmaz hadisini delil getiriyorum.ahmed ibn hanbel müsned 2.158

ayrıca bakın buhari,ilim/39 ebu hureyre abd. amr. bin el-as için ''benden çok hadis bilir ''zira o yazardı... diyor...

bunu geçtim burda işin bitti! zira cevap veremessin.

Türkçülük iddiana gelince; yahu ben kürtüm ve Türkçü değilim. bune şovenist bir iddiadır.bir kürt olarak senin ırkının savunuculuğunu yapmayı hangi dine hangi çağdaşlığa dayandırarak beni bununla itham ediyorsun.kimse bir başka ırkın savunuculuğunu yapmak zorunda değildir.

lütfen saçma iddialarla ortaya atılmayalım :angry:

Gönderi tarihi:

OKUMAK VARDIIIR,OKUMAK VARDIR,BAKMAK İLE GÖRMEK ARASINDAKİ FARK GİBİ ,BAZILARIDA NURLARI OKUR AMA HİÇ BİRŞEY ANLAYAMAZ.Kİ BEN SİZİN DOĞRU DÜRÜST OKUDUĞUNUZUDA SANMIYORUM SAYIN PANTHEAA.DERSLERDEN VAKİT BULAMAMIŞSINIZDIR

Bakın, ister siz olun, ister başkası... şimdiye kadar ne bu forumda, ne de başka bir forumda hiç kimse ile taraf yada karşı taraf olma gibi bi adetim olmadı ve sizinde ne karşınızda olurum ve ne de yanınızda olurum. ne sizi, ne de başkasını inancından dolayı da yargılamadım? diyorum ki "İslam'a, İnandığım Herşeyden Daha Çok İnanırım, ancak Nursi ve Külliyatı beni tatmin etmiyor, mutmain değilim yani Külliyatları okudukça" anlatabildim mi? çok açık ve net? herkesin anlamasını, idrak etmesini yada kanmasını bekleyemezsiniz arkadaşım... eğer Külliyatları anlamamak eksliklikse ben bu eksikliği seve seve kabulleniyorum, varın siz tam olun, anladınız mı?

ikinci bir husus,siz bir müslümansınız ama amacı sadece kur'anın i'cazını göstermek olan ve bu hususta ömrünü ortaya koymuş olan müberra bir şahsiyete karşı şu söylediklerinize bir bakın.En azından risale-i nurlar sizi bu sözlerden alıkoymalıydı,inandığınız Allah ve onun yüce peygamberi adına. bak risale-i nur niye yazıldı,birileri o dönem"kur'an meallerden okunsun taki halk kur'anın ne mal olduğunu görsün"diye yaygara koparmıştı.o birilerini siz tanırsınız.daha bunun gibi kur'ana enva-i çeşit saldırılar oluyordu.risale-i nurlar sizin sandığınız gibi BEDİÜZZMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN kendini ön plana çıkarmak için yazdığı,keyfi bir şekilde oturup yazdığı bir eser değildi.çok zor şartlar altında yazıldı,aslında yazılmaya mecbur edildi.şiddetli saldırılar vardı çünkü kur'ana'a.Anladıktan sonra varlık izahını bediüzzaman gibi yapabilmiş bir şahsiyet yoktur.fakat bunun la birlikte o kendi şahsını daima arka plana atmış"said yoktur,said yoktur"diye adeta haykırmıştır.

Nedense Atatürk'e saldırmanıza hiç şaşırmadım... yazdıklarımdan daha da emin oluyorum sizin bu yazdıklarınızı okudukça... Ben Said Nursi'nin o Nur! dediğiniz Külliyatları yazmasına bişey demedim ki? yada Külliyatlara hakarette etmedim... zira İslama dair bilgiler içerdiği için hiç bir şey söylemiyorum bu konuda, ancak şu var ki, Külliyatlar benim için yeterli değil, bunu nasıl anlatabilirim? Nursi ne için yazmışsa yazmış, beni alakadar etmiyor, İslamı nasıl anladığı da ilgilendirmiyor... Ben Külliyatları okudum ve benim için, bugün dahi yayınlanan bir çok İslam dini kitaplarından pek bi farkı yok, hatta diyorum ki size Mesnevi beni daha çok tatmin ediyor ve ben onu tercih ediyorum İslamı anlamak için, bu mu size batıyor anlamıyorum, onu da mı okumayayım? illa ki Külliyatla mı yetinmek gerekiyor kardeşim? ayrıca sizin gibi Atatürk'e bir çok kimse "Kafir" gözü ile baktıkça, hiç şüpheniz olmasın Nursi'ye olan sevmezliğim devam edecektir... bu sevmezliğin müsebbibi de siz ve sizin gibi düşünenlerdir arkadaşım... mutlu olabilirsiniz...

ayrıca sizin milliyetçiliğinizde menfi bir milliyetçiliktir.acaba said-i nursi(r.a) hazretlerini sindirememenizin bir nedenide bu menfi milliyetçilik damarınızın kabarıklığından olmasın.bende türküm,hatta köküne,dibine kadar,soyumuz oğuzlara dayanır.ama türkler daima iyinin ve güzelin yanında olmasını bilmiş asil bir millettir.sizin bu yaptığınız türklüklede bağdaşmaz.Mü'min bir kürt kardeşimizle kafir bir türk arasında seçim yaparsanız siz türkü seçersiniz ama ben kürdü seçerim.çünkü ben hz.peygamberden"üstünlüğün ancak takvada olduğunu" ve "hiçbir ırkın birbirine karşı üstünlüğü olmadığını "duymuş ve imanın ne yüce bir paye ne ulvi ve asla hiçbirşeyle kıyaslanamayack değerde olduğunu bilirim.

eğer ben Menfi Milliyetçi isem, bu söylediğiniz şeyleri ve yaptığınız haksızlığı Allah'a havale ediyorum. Said Nursi'yi sindiremememin nedeni, sizin gibi şahıslardır efendim... Bakın kimse ile taraf olmak istemiyorum ancak zorla insanı bir cepheye sürüklüyorsunuz... Arkadaşım ben M. Kemal'e Deccal diyen, onun gösterdiği yolda şehit olanlara da "Deccal'in Yolcusu" yaftası yakıştıran insanlara pul kadar değer vermiyorum ve veremem... evet Milliyetçiyim, bundan gocunmam ve hatta Şeref duyarım... Siz bunu Menfi olarak yorumluyorsanız hiç bir şey demiyorum... Benimde soyum bellidir efendim, kimlerden geldiğim sonuna kadar bellidir... bunu size sayabilirim... Türk Kürt meselesinde ben sizin gibi yapmam arkadaşım; ben kuyuya atılacak Kafir bir Türkle, Müslüman bir Kürt önüme konsa; ikisini de seçerim... Zira Mevlana "Ne Olursan Ol Gel" demiştir... bu yol herkesin yolu... Nurculara ait değil... Allah herkesi sevmeyi emretmiştir... Yunus der ki "Yaratılanı sev yaratandan ötürü" inancı ve takvası ne olursa olsun... daha burada ortaya çıkıyor işte ışığını Nursi'den almış bir zihniyetle, Işığını Mevlanadan almış bir zihniyet arasındaki fark... buyrun... Zira o iki kişi arasında, kalplerindekini ancak Allah bilebilir, ne Kürdün İmanını ölçebilirisiniz, ne de Türkünkini... Ben ikisini de seçerim arkadaşım, zira İkisinde de Hakk tecelli etmiştir ve Yunus der ki "72 Millete Bir Göz İle Bakmayan, Halka müderris olsa, Hakk'a asi olur"... Ben Irk ayrımı yapmam efendim... ancak siz öyle ki Takva ayrımı yapıyorsunuz, din ve inanç ayrımı yapıyorsunuz, ki bunu Hz. Muhammed efendimiz dahi yapmamıştır... benim gönlüm herkese açıktır arkadaşım... eğer bir lafım dahi bir Kürt'e kırıcı gelmişse, Özür Dilerim kendisinden ve hatamdan dolayı Allah'a sığınırım, o Kürt ister Kafir olsun, ister Müslüman... Hem öyle ki İmanlı ve Takva sahibinin üstünlüğünün nerede olduğunu dahi bilmiyorsunuz arkadaşım... e külliyat bunu öğretmiyor tabii ki ne de olsa... Takva Sahibini üstünlüğü Allah katındadır arkadaşım. Allah kimseye, dünyada iken; Takva sahibi ile Takva sahibi olmayanı ayırt etme görevi vermemiştir... Allah yapacaktır bu seçimi ve böyle bir kisveyi üstünüze örnek olarak almanız bile Nursi'nin fikriyatnın derecesini gösterir kabiliyettedir, ancak hakiki Mü'min Allah'ın sıfatlarını Allah'a bırakır, Allah dağıtmıştır tüm sıfatlarını ancak, yine de Allah'a bırakır, çünkü tek var olan O'dur.. bun bilen bir insanda sizin verdiğiniz örneği vermekten bile uzak olur... verdiğiniz örnek bile sizi ve anlayışınızı açıklayabiliyor... eğer Hakk'tan bakarsanız yazdılarınıza, Nursi'yi temsil eden görüşlerinizle, Mevlana yada Yunus arasındaki farkı anında anlayabilirsiniz... Külliyatları okursanız ancak Avam olursunuz böyle... Çünkü Külliyatların herşeyi açıkladığını sanıp ona tevekkül ediyorsunuz... ancak biz hiç bir şeye tevekkül etmeyiz... biz sadece Allah'a tevekkül ederiz ve Külliyatlar çok basit kalır... Sizin aslında hemen şimdi öğrenmeniz ve anlamanız gereken budur efendim: Takva sahiplerini ayıracak olan yalnız ve sadece Allahtır... siz değilsiniz... iki muhtaç olsa, biri müslüman diğeri kafir olsa, kafiri de doyuracaksın kardeşim... Adalet budur, Hakk budur... ikisinin de özünde olan Hakk'tır... kalplerdekini Allah bilir diye boşuna demiyorlar... dediğiniz ayrımı bir tek Allah yapar ve siz bunu üstünüze örnek olarak dahi alınamazsınız... Siz İmanlı ile İmansız ayrımı yapmaya devam edin arkadaşım... umarım bir gün Nursi ile gerçek evliyalar arasındaki farkı idrak edebilirsiniz... sizin gibi böyle Avami örnekleri gördükçe, Nursi ile yetinmediğime şükrediyorum Allah'a...

Gönderi tarihi:

SEVGİLİ PANTHEAA

siz önce cemaati tanımışsıznız,sonra millliyetçi fikrinizle risaleleri anlamak için değil karalamak için okumuşsunuz.risale-i nur kur'andan istihrac edilmiş öyle bir madeni hakikattirki,bunu her şekilde isbat edebilirim.ayrıca ikide bir tekrar edip duruyorsun,hiçbir nur talebesi mesnevinin yada diğer büyüklerin eserlerinin karşıtı değildir,ben nur talebesi değilim ama hem risale-i nur okuyan hemde mesnevi okuyan biriyim ve tanıdığım bir çok kardeşlerimde okumuştur diye biliyorum.her asrın ihtiyacı farklıdır,mevlana celaleddin rumi hazretleri anadoluda tek başına dini ihya edip hizmet etmiş yüce bir şahsiyettir,ama her güzelliği tetikleyen bir şey vardır.nasıl bediüzzamanı asrın pozitivist materyalist fikir akımı tetiklediyse ve risaleler bu ihtiyaca binaen yazdırıldıysa,mevlanayıda o sırada anadoluyu yakıp yıkan zalim moğollar tetiklemiştir.bizzat üstadın sözüdür"ben mevlana zamanında gelseydim mesneviyi yazardım,oda bu zamanda gelseydi risale-i nur'u yazardı"burda ona karşıt olan bir düşünce var mı şimdi?bizzat teyid edip desteklemek var,sen hz.peygamberin(s.a.v)"HER YÜZ SENEDE BİR MÜCEDDİD GELECEKTİR" hadisini atlayıp unutuyorsun belki ama bugün sosyologlarcada sabittirki her yüz senede bir kurulu düzen değişime tabi tutulur,ama özde bir değişiklik değil sadece metod değişikliği,şartlarda değişim..öz,ruh.mana aynı kalmakla birlikte sadece elbisesini değiştirir,yani şeriatler asırlara göre değişir.

ama sana şimdi ne anlatırsam anlatayım sabit fikirli bir şekilde anlamayacaksın,peki anlama,ama anlamıyorsun diyede delilsiz mesnetsiz karalama hakkına sahip olduğunu sanma...Kur'anın önündeki surlar yıkıldı şimdi iş neşriyatta,herkes kur'anı daha güzel anlayacak ve imanını kurtaracak,birileri çatlasada bu böyle olacak patlasada bu böyle olacak...selam ile,

Gönderi tarihi:

arkadaşım sana hodri meydan bana peygamberin sözlerini yazılmasını yasaklayan hadisi getir! getirmessen eğer bir önceki sayfadaki gibi kuru sıkı atmasyonlarından biri sayacam bu iddianıda :excl:

ben sana abd. bin.amr bin el-asın peygamberin her sözünü yazdığını ve peygamberinde ; '' yaz , beni hak ile gönderen Allaha yemin olsun bu ağızdan haktan başka söz çıkmaz hadisini delil getiriyorum.ahmed ibn hanbel müsned 2.158

ayrıca bakın buhari,ilim/39 ebu hureyre abd. amr. bin el-as için ''benden çok hadis bilir ''zira o yazardı... diyor...

bunu geçtim burda işin bitti! zira cevap veremessin.

Türkçülük iddiana gelince; yahu ben kürtüm ve Türkçü değilim. bune şovenist bir iddiadır.bir kürt olarak senin ırkının savunuculuğunu yapmayı hangi dine hangi çağdaşlığa dayandırarak beni bununla itham ediyorsun.kimse bir başka ırkın savunuculuğunu yapmak zorunda değildir.

lütfen saçma iddialarla ortaya atılmayalım :angry:

Istediginiz,hadisi size gönderecegim,gerci kabul etmeyecek ve uydurma diyeceksiniz,ama ben yinede size bir kaynak göstereyim;Y.N.Öztürk'ün Kur'andaki Islamini okuyun ve orada gerekli belgeleri bulacaksiniz,ve onun disinda size yine ayri bir kaynak daha gönderecegim.Ben Türkcülük iddiasinda bulunmadim ben Türkcülük derken Türk kavramindan bahsettim ve Nurcu cemaatlerde bu kavram resmen reddedilir,Kürt oldugunnuzu söyleyip beni sövenliklle suclamissiniz,acaba söven kimdir,hem dinden bahsediyorsunuz hemde ben Kürdüm yani bizim cemaatimizde tabiiki Türklük kabul görmeyecektir mi demek istiyorsunuz,anliyamadim pek.Konumuz Said-i nursi idi galiba yoksa Kürtcülük Türkcülükmüydü.

Bir önceki sahifedeki atmasyonlar demissiniz,sizler icin her gercek atmasyon olarak degerlendiriliyor,cünkü sizin ayri bir tarihiniz var,Türk tarihini reddeden bir tarih.Atmasyon demeniziz bir sürpriz degil.Biz alistik böyle yalanlamalara,bizim inandigimiz gibi yazilmamissa atmasyon tarihtir,bu zihniyet belirli bir kesimde artik kliselesmis bir durumdur.

Sacma dediginiz iddialar sizin okuduklariniza ters düstügü icin maalesef sacma olmaktadir.Müslümanligi yalan yanlislarla doldurmanizin sonucu iste ortadadir,Gelenekleri din yaparsaniz olacagi budur.

Gönderi tarihi:

SEVGİLİ PANTHEAA

siz önce cemaati tanımışsıznız,sonra millliyetçi fikrinizle risaleleri anlamak için değil karalamak için okumuşsunuz.risale-i nur kur'andan istihrac edilmiş öyle bir madeni hakikattirki,bunu her şekilde isbat edebilirim.ayrıca ikide bir tekrar edip duruyorsun,hiçbir nur talebesi mesnevinin yada diğer büyüklerin eserlerinin karşıtı değildir,ben nur talebesi değilim ama hem risale-i nur okuyan hemde mesnevi okuyan biriyim ve tanıdığım bir çok kardeşlerimde okumuştur diye biliyorum.

Ben hiç bir Nur Talebesinin Mesneviyi falan karşıtı olduğunu söylemedim ki... çünkü Türkiyedeki tüm Nur Talebelerini tanıma fırsatım olmadı... ama bellki siz hepsini tanımışsınız... Ben diyorum ki size, benim tanıdığım adamlar bırakın Mesneviyi falan bir yana, daha bir Fatiha'yı Kur'an-dan okumuş değillerdi... bundan kastım yani öyle açıp manasızca okumak değil... Adam külliyat'ı okuyo, tmm okusun... ama açığ Kur2an-dan da bakmıyo manasına? yada ruhuna oradan ulaşmıyodu... e şimdi bunu yapmaması benim suçum mu? Ayrıca Risaleleri karalamadığımı ısrarla söylüyorum, siz ısrarla karaladığımı iddia ediyorsunuz... ben hiç öyle bir şey söylemedim... ben sadece diyorum ki, bana yeterli gelmiyo... beni doyurmuyo... yani bunu nasıl anlatabilirim ki size... hiç karalamadığım şeyi karaladığımı iddia ediyorsunuz, öyle ki anlaşılan Milliyetçi olmam size batıyor... Evet, kim ne derse desin ölene kadar da Milliyetçi kalıcam... ancak bunun risaleleri okumamla alaksı ne anlamadım... karalamak niyetimde de değildim risaleleri okurken... çünkü bilmiyodum ne olduğunu. ama okuduğumda beni tatmin etmedi... diğerleri daha doyurucu geldi... Ne yani, şimdi tek müslüman siz misiniz? müslüman olmanın kıstası Risale okumak mıdır? güldürmeyin beni Allah aşkına...

her asrın ihtiyacı farklıdır,mevlana celaleddin rumi hazretleri anadoluda tek başına dini ihya edip hizmet etmiş yüce bir şahsiyettir,ama her güzelliği tetikleyen bir şey vardır.nasıl bediüzzamanı asrın pozitivist materyalist fikir akımı tetiklediyse ve risaleler bu ihtiyaca binaen yazdırıldıysa,mevlanayıda o sırada anadoluyu yakıp yıkan zalim moğollar tetiklemiştir.bizzat üstadın sözüdür"ben mevlana zamanında gelseydim mesneviyi yazardım,oda bu zamanda gelseydi risale-i nur'u yazardı"burda ona karşıt olan bir düşünce var mı şimdi?bizzat teyid edip desteklemek var,sen hz.peygamberin(s.a.v)"HER YÜZ SENEDE BİR MÜCEDDİD GELECEKTİR" hadisini atlayıp unutuyorsun belki ama bugün sosyologlarcada sabittirki her yüz senede bir kurulu düzen değişime tabi tutulur,ama özde bir değişiklik değil sadece metod değişikliği,şartlarda değişim..öz,ruh.mana aynı kalmakla birlikte sadece elbisesini değiştirir,yani şeriatler asırlara göre değişir.

"Bence Nursi, söylediğiniz sözle, kendisini, Mevlananın mesnevisin kullanarak meşru göstermeye çalışmış... teyid ettiğide ettirdiğide kendisi..." diye düşünen insanlar olur bu söylediğiniz örnekle onu da söyleyeyim... Çünkü dediğim gibi, İnanç bir Vicdan meselesidir ve Vicdan'da İdrakınız olduğunda gerçektir... anlatabildim mi... Kardeşim Nursi, sizin için Kutub yada Müceddid olabilir... Size hitap ediyodur... bunun için karşı-delil sunmama gerek yok ki? çünkü sizin yada kimsenin nasıl inandığı beni ilgilendirmiyor... Her Koyun Kendi Bacağından Aslılır... ben hayatta hiç kimseye de İslamı savunmamışımdır ve savunmamda... İslamın savunulmaya ihtiyacı yoktur çünkü... ben sadece kendi inandığımı, yada idrak ettiğimi savunabilirim; o da Allah'ın izin verdiğince, kabımın genişliğince ve dilim döndüğünce... Bana göre de bu yüzyılın Müceddid'i Nursi değil... ama diyorum ya, yazdığı risaleler İslam hakkında olduğu için, yazdıklarına da bişey demiyorum... ve karalamıyorum da zaten... beni ilgilendirmiyor...

ama sana şimdi ne anlatırsam anlatayım sabit fikirli bir şekilde anlamayacaksın,peki anlama,ama anlamıyorsun diyede delilsiz mesnetsiz karalama hakkına sahip olduğunu sanma...Kur'anın önündeki surlar yıkıldı şimdi iş neşriyatta,herkes kur'anı daha güzel anlayacak ve imanını kurtaracak,birileri çatlasada bu böyle olacak patlasada bu böyle olacak...selam ile,

hala karaladığımı söylüyorsunuz yaa... kardeşim, kaç kere yazıcam... İlgilenmiyorum Külliyatlarla... İslami yazılar oldukları için hiç bir şey söylemiyorum... Bana, benim idrakıma hitap etmiyor... bakın hep, illa ki bir anlaşmazlık, bir tartışma ve taraflılık olmasın diye, hep taşı kendime atıyorum ve diyorum ki "Risaleyi İdrak Edemiyorumdur belki"... yani buna insaf ederek konuşun... ha ben okudum risaleleri ve biliyorum ama varsın ben idraksız olayım, ki beni hiç yaralamaz, hakaret etseniz de yaralamaz, çünkü söz; karşısındaki haketmiyosa eğer, sahibine aittir... neyse; bu söylediklerim karalama ise eğer, size kalmış... Ayrıca Nurcular istediği kadar çok olsun yada istediği kadar yayılsın, benim umrumda değil... hiç bir Nurcu, eğer hakettiyse, benim yüzümden cennetten olacakta değildir, cehennemden kurtulacakta değildir... Ben İslamın güzelliğini Külliyata bağlı kalmadan da yaşıyabiliyorum sizin içiniz rahat olsun... ve biliyorsunuz ki, sizin gördüğünüzden daha Hakk görüyorum İslamı merak etmeyin...

Gönderi tarihi:

SEVGİLİ PANTHEAA

siz önce cemaati tanımışsıznız,sonra millliyetçi fikrinizle risaleleri anlamak için değil karalamak için okumuşsunuz.risale-i nur kur'andan istihrac edilmiş öyle bir madeni hakikattirki,bunu her şekilde isbat edebilirim.ayrıca ikide bir tekrar edip duruyorsun,hiçbir nur talebesi mesnevinin yada diğer büyüklerin eserlerinin karşıtı değildir,ben nur talebesi değilim ama hem risale-i nur okuyan hemde mesnevi okuyan biriyim ve tanıdığım bir çok kardeşlerimde okumuştur diye biliyorum.her asrın ihtiyacı farklıdır,mevlana celaleddin rumi hazretleri anadoluda tek başına dini ihya edip hizmet etmiş yüce bir şahsiyettir,ama her güzelliği tetikleyen bir şey vardır.nasıl bediüzzamanı asrın pozitivist materyalist fikir akımı tetiklediyse ve risaleler bu ihtiyaca binaen yazdırıldıysa,mevlanayıda o sırada anadoluyu yakıp yıkan zalim moğollar tetiklemiştir.bizzat üstadın sözüdür"ben mevlana zamanında gelseydim mesneviyi yazardım,oda bu zamanda gelseydi risale-i nur'u yazardı"burda ona karşıt olan bir düşünce var mı şimdi?bizzat teyid edip desteklemek var,sen hz.peygamberin(s.a.v)"HER YÜZ SENEDE BİR MÜCEDDİD GELECEKTİR" hadisini atlayıp unutuyorsun belki ama bugün sosyologlarcada sabittirki her yüz senede bir kurulu düzen değişime tabi tutulur,ama özde bir değişiklik değil sadece metod değişikliği,şartlarda değişim..öz,ruh.mana aynı kalmakla birlikte sadece elbisesini değiştirir,yani şeriatler asırlara göre değişir.

Sevgili Enkas,Pantea size Atatürkle ilgili ona söylenenlerle ilgili birseyler yaziyor,dikkat ediyorum hep o konuyu teget geciyorsunuz,bu gercekten anlasilmasi cok zor bir durum,yoksa Panteanin söylediklerini yanitlamayip tasdikmi ediyorsunuz?

SAYGILARLA

Gönderi tarihi:

Sevgili Enkas,Pantea size Atatürkle ilgili ona söylenenlerle ilgili birseyler yaziyor,dikkat ediyorum hep o konuyu teget geciyorsunuz,bu gercekten anlasilmasi cok zor bir durum,yoksa Panteanin söylediklerini yanitlamayip tasdikmi ediyorsunuz?

SAYGILARLA

A-aa evet... ben bunu unutmuşum... kimsenin değil ama, Enkas'ın bu konuda görüşünü çok merak ediyorum... çünkü kendisi, yukarda açık açık bi atıfta bulundu...

Bir de şu "İmanlı bir Kürt ile Kafir bir Türk" hakkındaki anlayışımı yorumlamamış nedense, ne düşünüyor bu konuda onu çok merak ediyorum aslında...

Gönderi tarihi:

SAYGILARLA

pantheaa'nın söylediklerini tasdik mi ediyorum :sweatingbullets:

yooo hepsini değil,onun tanıdığı nuurcu tipleri bende duymuştum,tıpkı kendisi gibi cüz'i düşünen ve fikirlerden ziyade şahıslarla uğraşan talihsiz kimselerdir.oysa bediüzzaman said nursi hazretleri asla kişilerle uğraşmamış sadece onun yaptığı bazı hadis tevilleri tek bir kişiye bindirilmiştir.deccal bir şahs-ı manevidir.ve kelime anlamı ise "yanıltan" demektir.bugün camideki hoca dahi bizi sonsuzluktan sonsuz değerlerden koparıyor ve dar bir noktdada boğmaya çalışıyorsa oda o şahs-ı manevinin bir kolu olmuş sayılır.yani yanıltan,kutsal değerlerden alıkoyan herşey diyebilirim.atatürkün kur'an ile ilgili görüşlerini ayrı bir başlıkta amerikan büyükelçisinin röportajıyla belgeledim.bazıları kabul etmedi,ama amerikan büyükelçisinin atattürkü olduğundan farklı göstermesinin ardında hiçbir çıkar olacağını sanmıyorum,tabi birde röportajı kendi kendine yapmamışsa. selam ile

Gönderi tarihi:

A-aa evet... ben bunu unutmuşum... kimsenin değil ama, Enkas'ın bu konuda görüşünü çok merak ediyorum... çünkü kendisi, yukarda açık açık bi atıfta bulundu...

Bir de şu "İmanlı bir Kürt ile Kafir bir Türk" hakkındaki anlayışımı yorumlamamış nedense, ne düşünüyor bu konuda onu çok merak ediyorum aslında...

bir arkadaşım vardı.tıpkı sizin gibi "ya işte kimsenin kafir olması beni ilgilendirmez,onunda olması gerekir",falan filan,(üstelik nur talebesiydi haaa.bakın sizin gibi düşünen nur talebeleride var bu arada ,insanların hepsini bir kefeye koymaktan vazgeçin)bende evet belki sonsuzluk içinde küfür de değerlendirilir,olması gerkir çünkü herşey zıddıyla bilinir, kafir olmazsa müminin bir anlamı olmaz,demiştim.ama o sanki kafirlerin avukatı kesilmiş gibi sürekli onlarla ilgili olumlu şeyler söylemeye devam ediyordu.bir gün kendisiyle küfrün mahiyeti ile ilgili işaratül icazdan ders yaptık,ama o küfrün resmen halıkı kainatı tekzib,ve mahlukata bir iftira olduğunu anlamamakta diretiyordu.tekrar söyledim"bak kardeşim küfür bütün vazifedar,emir tahtında işleyen memur zerrata "siz serserisiniz başıboşsunuz"diye iftira etmektir dedim"ama anlamadı."ben kafirleride müminler kadar seviyorum,bu benim şefkati hemcinsiyemdir "diye tutturdu.neyse gel zaman git zaman bunun yakınlarından birine iftira edildi,hani o mahlukatı çok seven şefkatli insan vardıya ,gitti sanki yerine bir canavar geldi,aman yarabbi,nasıl yırtınıyor,nasıl beddualar ediyor,nasıl çırpınıyor görseydiniz.neyse o mesele hallolduktan sonra kendine dedimki"işte bak,masum birine yapılan iftira nasıl can yakıyor demi?işte kafirinde yaptığı budur,sen henüz kendin ve aile efradından bile geçememişken nasıl oluyorda bütün kainatı tekzib eden ve iftira eden kişleri bağışlayıp,onları müminlerle bir görüyorsun?"sizcede doğru değil mi?

bak pantheaa eğer ki o seviyeye geldiysen yani ciddi ciddi candan,yardan,vatandan ,diyardan geçtiysen o zaman kafirleride hoş gör birşey demeyeceğim,mazur göreceğim,ama bunların herbirisi için ve herbirine gelecek ufacık bir zarar için afakı ayağa kaldırıpta kafirleri hoş görüp seveceksen,senin Hakk'a olan sevginden de şüphe ederim,kusura bakma.

selam ile

Gönderi tarihi:

Enkas bişey demiş, dinsiz bir türk ile dindar bir kürt arasında seçim yapsam kürdü seçerim demiş. ve bunu takvaya bağlamış. dindar olunca hepsi tavka sahibimi oluyor bu bir. nurcuların Mustafa Kemal hakkında ki görüşleri bellidir ki, ben sizinde onlar gibi düşündüğünüzü sanıyorum.

siz ümmet olmayı seçenlerdensiniz ya da öyle sanıyorsunuz peki size sorarım bugün Türkiye dağılsa (ALLAH KORUSUN) siz bir ümmet olarak hangi ülkeye iltica edersiniz.

biz önce vatan diyoruz sayın enkas. din benim Allah ile aramdadır. bir insan hangi milletten doğduysa o milletin kanını taşır, ama din değiştirme hakkımız var ama aslınızı değiştiremezsiniz, ayrıca Allah millet olmamızı istemeseydi bizi böyle yaratmazdı.

o yüzden ben sizin söylediğiniz sözü farklı yorumlayarak diyorum ki: dinsiz bir türk ile dinci bir kürt arasında seçim yapmak zorunda kalsam. önce ikisi arasında ki vatanperverliğe, dürüstlüğe ve samimiyete bakarım. sonra seçim yaparım. biz dinci olupta vatan satanlardan olmadık.

anlamazsınız ya anlattık işte. aslın neyse o olursun, kürt aslım var diyende bu vatanın evladıdır. bu vatanın evladı değilim diyene kapı çoktur gidebilirler. mesela fransa. :excl:

Gönderi tarihi:

Enkas bişey demiş, dinsiz bir türk ile dindar bir kürt arasında seçim yapsam kürdü seçerim demiş. ve bunu takvaya bağlamış. dindar olunca hepsi tavka sahibimi oluyor bu bir. nurcuların Mustafa Kemal hakkında ki görüşleri bellidir ki, ben sizinde onlar gibi düşündüğünüzü sanıyorum.

siz ümmet olmayı seçenlerdensiniz ya da öyle sanıyorsunuz peki size sorarım bugün Türkiye dağılsa (ALLAH KORUSUN) siz bir ümmet olarak hangi ülkeye iltica edersiniz.

biz önce vatan diyoruz sayın enkas. din benim Allah ile aramdadır. bir insan hangi milletten doğduysa o milletin kanını taşır, ama din değiştirme hakkımız var ama aslınızı değiştiremezsiniz, ayrıca Allah millet olmamızı istemeseydi bizi böyle yaratmazdı.

o yüzden ben sizin söylediğiniz sözü farklı yorumlayarak diyorum ki: dinsiz bir türk ile dinci bir kürt arasında seçim yapmak zorunda kalsam. önce ikisi arasında ki vatanperverliğe, dürüstlüğe ve samimiyete bakarım. sonra seçim yaparım. biz dinci olupta vatan satanlardan olmadık.

anlamazsınız ya anlattık işte. aslın neyse o olursun, kürt aslım var diyende bu vatanın evladıdır. bu vatanın evladı değilim diyene kapı çoktur gidebilirler. mesela fransa. :excl:

Bu şeye benzer;mesela aile içinde baba ve evlatları konuşuyor,çocuk diyor ki;

-baba,ben insanlık hakikatini şu an içinde bulunup yaşadığımız evden daha çok seviyorum,

yada;

-baba ben ailemizi,birbirimize karşı olan sevgiyi,saygıyı ve bu kutsal bağları bu taş bina olan evimizden daha değerli görüyorum,çünkü evimiz şimdi yıkılsa bile bizi birbirimize bağlayan bu kutsal bağ devam ettikçe bize daha çoook ev bulunur.

babası bu çocuğa dese;

-hadi ordan serseri!ev yıkılırsa açıkta kalırsın,tek sermayemiz,bizi birbirimize bağlayan tek şey bu evdir,ev yıkılır herşey biter,ne aile bağı ne kudsiyeti...

şimdi sizin insanlık hakikatini bir kenara atıp,büyük insaniyet olan dinide dahada kenara iterek sadece milliyetçiliğe sığınmanız işte bu babanın yaptığına benzer,

az konuşup öz konuşalım,kıvırmadan... vesselam

Gönderi tarihi:

Vah vah

bu kadar olmaz yani. vatan toprağını bir ev kadar değiştirilebilir görüyorsunuz yani din bizi heryerde bir arada tutar vatan olsada olur olmasada olur mu diyorsunuz sayın enkas. yaşamak istediğiniz dini nereye isterseniz gidin yaşarsınız ama vatansız yaşayamazsınız ya da biz yaşayamayız diyelim. siz kendinize bir yer bulursunuz :excl: işte bunun adı bölücülüktür bu akıl çelmektir dini kullanmaktır. dinin adını kullanıp vatanı hiçe saymaktır.

ben de diyorum ki dürüst bir insan olsun onun dini ne olursa olsun bizdendir. dağda ülkemin askerine kurşun sıkan ş...sizlerde müslüman olduklarını söylüyorlar. insanları bu kadar rencide etmeye kimsenin hakkı yok.

din birliği diyorsunuz, mezhepler ayrılığına düşüyorsunuz oda yetmiyor tarikatler ve nurcular gibi topluluklara bölünüyorsunuz sonra ümmet olmaktan dem vuruyorsunuz siz kimlerle ümmetsiniz nurcularlar mı?

yemezler sayın enkas yemezler :D

Gönderi tarihi:

bir arkadaşım vardı.tıpkı sizin gibi "ya işte kimsenin kafir olması beni ilgilendirmez,onunda olması gerekir",falan filan,(üstelik nur talebesiydi haaa.bakın sizin gibi düşünen nur talebeleride var bu arada ,insanların hepsini bir kefeye koymaktan vazgeçin)bende evet belki sonsuzluk içinde küfür de değerlendirilir,olması gerkir çünkü herşey zıddıyla bilinir, kafir olmazsa müminin bir anlamı olmaz,demiştim.ama o sanki kafirlerin avukatı kesilmiş gibi sürekli onlarla ilgili olumlu şeyler söylemeye devam ediyordu.bir gün kendisiyle küfrün mahiyeti ile ilgili işaratül icazdan ders yaptık,ama o küfrün resmen halıkı kainatı tekzib,ve mahlukata bir iftira olduğunu anlamamakta diretiyordu.tekrar söyledim"bak kardeşim küfür bütün vazifedar,emir tahtında işleyen memur zerrata "siz serserisiniz başıboşsunuz"diye iftira etmektir dedim"ama anlamadı."ben kafirleride müminler kadar seviyorum,bu benim şefkati hemcinsiyemdir "diye tutturdu.neyse gel zaman git zaman bunun yakınlarından birine iftira edildi,hani o mahlukatı çok seven şefkatli insan vardıya ,gitti sanki yerine bir canavar geldi,aman yarabbi,nasıl yırtınıyor,nasıl beddualar ediyor,nasıl çırpınıyor görseydiniz.neyse o mesele hallolduktan sonra kendine dedimki"işte bak,masum birine yapılan iftira nasıl can yakıyor demi?işte kafirinde yaptığı budur,sen henüz kendin ve aile efradından bile geçememişken nasıl oluyorda bütün kainatı tekzib eden ve iftira eden kişleri bağışlayıp,onları müminlerle bir görüyorsun?"sizcede doğru değil mi?

bak pantheaa eğer ki o seviyeye geldiysen yani ciddi ciddi candan,yardan,vatandan ,diyardan geçtiysen o zaman kafirleride hoş gör birşey demeyeceğim,mazur göreceğim,ama bunların herbirisi için ve herbirine gelecek ufacık bir zarar için afakı ayağa kaldırıpta kafirleri hoş görüp seveceksen,senin Hakk'a olan sevginden de şüphe ederim,kusura bakma.

selam ile

Sizin var ya, çok büyük bir..... sorununuz var.. yani bırakın külliyatı, ilkokul din kitabını anlarsanız, takdir ederim... Kardeşim, Birincisi BEN KİMSEYİ AYNI KEFEYE KOYMUYORUM... Yani bunu illa oraya gelip kafanıza ******* mıyım? Kaç kere yazıcam daha "Herkes Öyle Olmayabilir" diye? e yuh yani... Atlara o gözlükleri, etrafı görmesinler diye takarmışlar... sahibi, onu çıkarmadığı sürece, At sadece önünü görürmüş... yani sahibinin, görmesini istediği yeri...

İkincisi ise; arkadaşım bak "Hoşgörüyü Emreden" Allah... Şimdi sen, yolda fakir görsen, önce itikadını, dinini falan mı soruyosun? Bunlar neyse de, verdiğiniz örnekle, Kafir olmanın ne alaksı var? Hem diyosunuz bir çok yazıdan Allah yarattıklarından ayrıdır, hemde işinize gelmedi mi, Allah'a iftira atılabileceğini, korumak gerektiğini, savunmak gerektiğini söylüyorsunuz... Oysa bir kafirin Allah'a iftira atmasının imkanı yoktur, çünkü öncelikle varlığına inanmıyor... İkincisi, Allah sizin savunmanıza muhtaç değildir (Tabi Kainata İftira etmekten kastınız, Allah'ı yalanlamak ise eğer)... Allah, kendisi ile hesabı olanların hesabını ayrıca görecektir ve bunun zamanıda bellidir ve hakim yada yargılayıcı olarak ta seni seçmemiştir... Yani, merak etmeyin kimse ne Allah'a, ne İslam'a iftira atma yeteneğine sahip değildir... Çünkü bir Kafir, inanmadığı bir şeyi suçlayamaz... Öyle ki, hadi diyelim ki İslamın savunulmaya ihtiyacı var... Siz mi her şeyiyle tam tamına anladınız da, İslam'ı savunacaksınız? yada siz kimsiniz? yada Mevlana veya Yunus, yada o çok sevdiğiniz Nursi kim ki İslamı veya Allah'ı savunacak? bakın Mevlana ve Yunus'u çok çok severim ancak Allah, İslamı ve Kendisini koruma görevini hiç kimseye vermemiştir... İslam'ın korunmaya ihtiyacı yoktur çünkü... İnsan sadece kendi İdrak edebildiğini koruma ihtiyacı duyar... Allah "Size Bir Tek Ben Yeterim" diyor, hiç mi okumadın... Sana İslam'dan sorarlarsa sadece Allah savunabilir onu bilmiyor musun? bana kalkmış, yok biriyle tartışmışmışta, yok bilmem ne demişte... Bırakın hocam bunları... Ben "Yaratılanı Seviyorum Yaratandan Ötürü"... Benim gittiğim yol, bu yoldur... Yunus'un, Mevlana'nın yoludur... "Yetmiş İki Millete Bir Göz İle Bakmayan, Halka Müderris Olsa, Hakk'a Asi Olur" demiş Yunus, duymadın mı hiç? "Ne Olursan Ol, Gel" Demiş Mevlana... Ama Senin bunları idrak edememen normal, kaldı ki apaçık yazdığım şeylere rağmen beni herkesi aynı kefeye koymakla bile itham edebiliyorsun... Pes doğrusu... Ayrıca Can'ı, Canan'ı, Vatan'ı, Millet'i, Aşkı öğreneceğim en son kişi, neyazık ki bir AVAM'dır... Bunları bana siz öğretemezsiniz efendim... Ben Aşk'ın da, Can'ın da, Vatan Perverliğinde ne olduğunu çok çok iyi biliyorum kardeşim, hiç merak etme...

Bu şeye benzer;mesela aile içinde baba ve evlatları konuşuyor,çocuk diyor ki;

-baba,ben insanlık hakikatini şu an içinde bulunup yaşadığımız evden daha çok seviyorum,

yada;

-baba ben ailemizi,birbirimize karşı olan sevgiyi,saygıyı ve bu kutsal bağları bu taş bina olan evimizden daha değerli görüyorum,çünkü evimiz şimdi yıkılsa bile bizi birbirimize bağlayan bu kutsal bağ devam ettikçe bize daha çoook ev bulunur.

babası bu çocuğa dese;

-hadi ordan serseri!ev yıkılırsa açıkta kalırsın,tek sermayemiz,bizi birbirimize bağlayan tek şey bu evdir,ev yıkılır herşey biter,ne aile bağı ne kudsiyeti...

şimdi sizin insanlık hakikatini bir kenara atıp,büyük insaniyet olan dinide dahada kenara iterek sadece milliyetçiliğe sığınmanız işte bu babanın yaptığına benzer,

az konuşup öz konuşalım,kıvırmadan... vesselam

Alakası yok kardeşim verdiğiniz örnekle Milliyetçiliğin... zerre kadar da Milliyetçiliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz... Bakın, ne yazık ki, aynen sizde o gördüğüm Nurculardan farksız düşünüyorsunuz... hep aynı martavallar... Umarım, tüm Nurcuların aynı olmadığı iddiasında bulunan arkadaşlarımız da sizin gibi düşünmüyorlardır... Ve umuyorum ki, tüm Nurcular sizin gibi değillerdir... Kardeşim, bu toprakları bir arada tutan ateş Millet Şuurudur... Kurtuluş savaşını yakan kıvılcım budur... Siz bu kıvılcımı yadsırsanız, ortada ne Millet kalır, ne Din... Merak etmeyin "Din" öyle sandığınız kadar birleştirici değildir... Müslümanın Müslümanı katlettiğin onlarca savaş vardır, birbirini katleden onlarca Müslüman Millet vardır... en basitinden sorayım, Cemel savaşında birbirini katledenler kimlerdi? ilk kıyımdır bu ve kimler vardır taraflarında? kim ne düşünmüştür bu savaşta? Bırakın kardeşim, Din hiç bir zaman birleştirici olmamıştır... Tarih duruyor önünüzde... Sizin söylediğiniz şu basit örnek sadece kıvırmaktan ve gözboyamaktan başka bir şey değildir... Bakın, hep diyorum; İslam'a, İnandığım her şeyden daha çok inanıyorum... Ancak bu İmanlı ile İmansız ayrımı yapmam gerektiği manasına gelmez... Varlığımı, tümüyle Türk Milletine adamaktan çekinmem; ve bu da Menşei veya Türk-Kürt ayrımı yapmamı gerektirmez, aksine varlığımı bu vatan için varlığını adamaya hazır Türk,Kürt,Laz,Çerkes vs için adayacağımdan şüpheniz olmasın, hepsi tek bir Milletin birer evladıdır... Siz, benim tanıdığım Nurcu tipinin en bariz örneğisiniz ve siz o bahsettiğiniz kefedesiniz arkadaşım... Zira söyledikleriniz, benim yazdıklarımı kelime kelime tasdikleyen bir örnek niteliğinde... Siz'de Atatürk'ü benimsiyemiyorsunuz, sizde bu Milleti sindiremiyorsunuz, sizde kendinizden başka kimsenin Hakikati bilebileceğine inanmıyorsunuz, sizde Külliyatdan başka bir şey bilmiyorsunuz... Verdiğim örneklere bakın ve birde sizin yazdıklarınıza bakın... Söylediklerimin "Yalan" yada "Uydurma" olduğunu düşünen siz, o örneklerle birebir örtüşüyorsunuz nedense? Allah'ın takdiri olsa gerek... Eeee Allah bu... öyle de işler insandan, böyle de... Hakikati öyle bir söyletir ki; Kafir'in ağızından, en imanlıdan bile duyamayacağınız sözler bile duyabilirsiniz zamanı gelince... Tek İnanmanız gereken her yaratılmışın bir NUR'dan (Külliyatlar değil bu Nur), yani Kafir olsun olmasın, herkesin HAKK'tan berii/ibaret olduğunu idrak ettiğiniz gün, kimin ne olduğunu sizde önemsemiyeceksiniz... Çünkü bileceksiniz ki, Herşeyden, Herkesten işleyen Allah... Herşeyin özünde O var... Herşey O'ndan ibaret... Her baktığın yerde O'nu görürsün... Kafir bana gelir "Allah Yok" der, bana o an "Allah"ı hatırlattığı için, ben o şükrederim o Kafire... Sen Şükredebilir misin? Yoksa bu açıdan bakmadın mı hiç? Sen orda Kafir'i İslam düşmanı olarak görür; yargılarsın, ben Hakk olarak görür, "Allah Kendini Hatırlattı" derim... Yunus'un imanı budur, Mevlananı imanı budur... İslam'ın özü budur... Bak ne diyo "Yetmiş iki Millete BİR göz ile bakmayan... ... ..." hepsi BİR'dir kardeşim... Kim olursa olsun, herşey sana Allah'tan bahseder... Mevlana kimseye kızmanın, kin gütmenin faydasız olduğunu söyler, der ki; her zerre, kafir de olsa her insanın bile her hücresi Allah'ı tasdik eder, Allah'a yönelmiştir ve O'nu selamlar... Sen, Allah'ı selamlayan zerreleri mi hor göreceksin? onları mı Kafir ilan edeceksin? Bak bence şükretmeyi öğren... Burada aşağıladığın yada hakir gördüğün Kafirler yada Ateistler, ne hikmettir ki, senin buraya girip Allah'ı anmanı sağlıyorlar... Eğer buradan işlediğin tek bir sevap, Allah'ın gözünde tek bir hoşnutluk varsa, bu da onlara verdiğin, onların vesile olması ile verdiğin cevaplarındandır... A-aaa, bak yoksa Allah, sana, kendisini hatırlatmak istemiş olmasın? Belki sen hiç dilinden düşürmüyosun O'nun adını ama, O bide böyle anmanı istedi belki? Dur bakiim; yoksa sen hiç bu açıdan düşünEmedin mi? dur dur... bunun nedeni yoksa HAKK'ın ne olduğunu bilmemen olmasın? tüüüh, yazııık... Ama bak ben sana çok çok teşekkür ediyorum, öyle ki sana cevap vercem diye, HAKK sohbetine kaydı mevzuu... neme lazım, tevekkeli dememişler, "Söyleyene Değil, Söyletene Bakmalı" diye... Bence neyi tart biliyo musun? önce Allah'a en hakaret içeren yazıyı bul bu site de, sonra o yazıyı başından sonuna doğru, Allah'a teslim olarak oku... bundan sonra yapacakların iki koşula bağlı; birincisi Sinirlenmemen (Allah senin kalbinde aşkını zevkettiyse eğer sinirlenmezsin) ikincisi; herşeyi Hakk'tan görebilmen... bunlar yerindeyse eğer, o yazıya cevap verirken girdiğin hissiyatı düşün... neyse, gerisini anlatmiim... ama şonuçta eğer, Allah'tan bahsedebildiğin için, o Kafir'e ve Yazısına şükredebiliyor ve teşekkür edebiliyor musun?

Hiiiç merak etme arkadaşım... Emin ol, Allah senin Kafirle Müslümanı, İNSAN olarak aynı kefeye koymandan son derece memnun... Çünkü Kafirden de işleyen O, senden de işleyen o... Bak"Pentagram" diye çok dinlediğim bi grup var, onların BİR adlı şarkısı var. Şimdi sözlerini yanlış anlarsınız diye yazmıyorum, Rock sever misin bilmem ama, bence bi dinle... Bakalım sen ne anlam vercen buna? Bence dinle, belki sana kılavuz olur...

Gönderi tarihi:

Istediginiz,hadisi size gönderecegim,gerci kabul etmeyecek ve uydurma diyeceksiniz,ama ben yinede size bir kaynak göstereyim;Y.N.Öztürk'ün Kur'andaki Islamini okuyun ve orada gerekli belgeleri bulacaksiniz,ve onun disinda size yine ayri bir kaynak daha gönderecegim.Ben Türkcülük iddiasinda bulunmadim ben Türkcülük derken Türk kavramindan bahsettim ve Nurcu cemaatlerde bu kavram resmen reddedilir,Kürt oldugunnuzu söyleyip beni sövenliklle suclamissiniz,acaba söven kimdir,hem dinden bahsediyorsunuz hemde ben Kürdüm yani bizim cemaatimizde tabiiki Türklük kabul görmeyecektir mi demek istiyorsunuz,anliyamadim pek.Konumuz Said-i nursi idi galiba yoksa Kürtcülük Türkcülükmüydü.

Bir önceki sahifedeki atmasyonlar demissiniz,sizler icin her gercek atmasyon olarak degerlendiriliyor,cünkü sizin ayri bir tarihiniz var,Türk tarihini reddeden bir tarih.Atmasyon demeniziz bir sürpriz degil.Biz alistik böyle yalanlamalara,bizim inandigimiz gibi yazilmamissa atmasyon tarihtir,bu zihniyet belirli bir kesimde artik kliselesmis bir durumdur.

Sacma dediginiz iddialar sizin okuduklariniza ters düstügü icin maalesef sacma olmaktadir.Müslümanligi yalan yanlislarla doldurmanizin sonucu iste ortadadir,Gelenekleri din yaparsaniz olacagi budur.

YA BIRAK;

hemen hemen her sayfada üstada kürdi deyip, her iki kelimede birde TÜRK TÜRK diyen babam değil herhalde.sana ne iftirası atacam .desteksiz dayanaksız her gördüğün konuya atlıyorsun.sana önceki sayfalarda atmasyon dedimya,burda tüm bu yazıyı okuyanlara sesleniyorum ; politikanın ortaya attığı iddialarını bir sayfa öncesine dönüp bakın, nasıl yakaladığımı göreceksiniz.hadise kaynak ver diyorum bana y.nuri diyorsun eee yaşar nuri bir kere sahihi buhariyi bile doğru dürüst kabul etmeyen bir adamdır , bana hikaye okuma. ha diyelim var...HANİİİİİİİİİİİİİ ? kardeşim yok yok...bana git hadisi ravileriyle ve rivayet kanallarını belirterek göster tamam diyeyim.işte atmasyonların ortaya çıktı diye niye zoruna gidiyor.zoruna gidecekse yazma !

habire edebiyat yapıp duruyorsun ağzından iki defa kaynak duymak nasip oldu, oda atmasayondan sallama şeyler.hadis yazmışsın sana aksini A.ibn. hanbelin müsnedinden ,buharinin eba hureyre hadisinden gösterdim yukarda duruyor, hala susacağına veya senet sepet arayacağına edebiyat yapıp duruyorsun.

yeter sayın politika hiç yakışık alan şeyler değil bunlar.bilmediğin şeylerde susmasını bilmek erdemdir kardeşim. bak başka bir iki yerde senin bir konuyla ilgili yazına, çiçek takdim ettim , doğru diyor bende katılıyorum dedim, yani doğruya doğru! ama bu meseleyi kurcalaman yetti artık.çünkü habire ağzına iki kelime dolamışsın oda şu;

''biz saidin ne olduğunu nurcuların neden Atayı sindiremediklerini, kurtuluş savaşında askere gitmemesi için insanları örgütlediğini biliyoruz nurcuların kendi tarihlerini değil ,tarafsız yazılan Türk tarihini okumalarını istiyorum....vs.........''

şimdi senin yazdıklarını okuyanlar şu yukardaki tekrar tekrar temcit pilavına çevirdiğin söylemlerinden başka, ağzından kaleminden tek bir tane kaynak, bir tane farklı bir söz duydumu?duyduk mu?HAYIRRRR...

o zaman yazarsın oraya kaynağı , dersin filan kitabın filan sayfası...bende eğer yaşarsam nasip olursa sana bunların cevabını yazarım. ben yazamasamda elbet birileri yazar.onun için sus kardeşim yetti artık.

geleneği din yapmışım ....buda senin yine iftiralarından bir tanesi. sen bu konudada eğer din haline getirdiğim bir gelenek adı göstermezsen iddianda her zamanki gibi boşa çıkmış olacaksın ve iddia ediyorum İSPAT EDEMEYECEKSİN.çünkü yok öyle bir şey. sen yazmak için yazmaktan başka bir şey yapmadın şimdiye kadar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.