Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mart , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 17 Mart , 2013 "Gunesin altinda hangi kisaltma varsa" buraya ilettin mi? Yoksa, daha kaldi mi? Bir kaynak buldum ve hepsini buraya aktardım Yavaş yavaş ekleyeceğim Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 17 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2013 Bir kaynak buldum ve hepsini buraya aktardım Yavaş yavaş ekleyeceğim Iyi guzel. Ayni seyi ben yapacaktim , gerek kalmadi. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 baktım ama göremedim belki gözümden kaçmıştır bkz. bakınız vb. ve bunun gibi Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 baktım ama göremedim belki gözümden kaçmıştır bkz. bakınız vb. ve bunun gibi vb'yi ben verdim. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Teknik olarak iki harfli ve nokta kullanılan kısaltmaları kullanamıyoruz... onu belirteyim dedim baktım ama göremedim belki gözümden kaçmıştır bkz. bakınız vb. ve bunun gibi vb'yi ben verdim. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 E, o zaman bizde "vb" olarak verelim, bari. Turkce de iki harfli o kadar cok kisaltma varki, ornek: mo, ms, vs, AU, AA, AS, AP, AS(Snin altinda centik var), Bl, Bn, BU, cm .....diye gider. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Teknik olarak iki harfli ve nokta kullanılan kısaltmaları kullanamıyoruz... onu belirteyim dedim Senin 22 nolu mesajinda da iki harfli (noktasiz) verdigin kisaltmalar var. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Sevgili evrensel insan verdiğim listedeki herşey eklenmeyecek açıkladığım gibi teknik nedenlerle noktalı ve iki harfli kısaltmaları eklemiyoruz. diğerleri eklenecek.... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Sevgili evrensel insan verdiğim listedeki herşey eklenmeyecek açıkladığım gibi teknik nedenlerle noktalı ve iki harfli kısaltmaları eklemiyoruz. diğerleri eklenecek.... Ben nereden bileyim , senin eklenemeyecekleri de listene aldigini!? Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Bir kaynak buldum ve hepsini buraya aktardım Yavaş yavaş ekleyeceğim Ben nereden bileyim , senin eklenemeyecekleri de listene aldigini!? Güzelim herşeyi çok fazla incelemene gerek yok... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Güzelim herşeyi çok fazla incelemene gerek yok... Ama olmazki! Benim beynim sorgulamadan, incelemeden, takip etmeden, gelismeden, cagdaslasmadan v.s. yasayamaz ki! Bir kere almis Kuantum zihniyetini, artik geri donus yok. Bilecek ve paylasacak. Unutma! "Isleyen demir isildar" Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 bkz üç harfli, nokta olmasa da olur.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Aslinda kisaltmanin mantigi kisalacak kelimenin sonuna nokta koymaktir. Noktasiz kisaltma olur mu? Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Ama olmazki! Benim beynim sorgulamadan, incelemeden, takip etmeden, gelismeden, cagdaslasmadan v.s. yasayamaz ki! Bir kere almis Kuantum zihniyetini, artik geri donus yok. Bilecek ve paylasacak. Unutma! "Isleyen demir isildar" Bu beynin bazı şeyleri sana açıklamadan anlaması lazım... yani cache'ni kullanmayı öğrenmen gerekiyor YSG! Daha once iki harf teknik açıdan iki harf kullanılmıyor denmişse ve arkasından bir kaynaktan bunları buldum denmiş ve kopyalamadan bahsedilmişse. Otomatik olarak akıllı beyin bu kopyalamanın çok uzun olduğunu ve içinde herşeyin olduğunu bilmeli ve sorulması gerekeni sormalı. Doğal olarak anladıklarını sorgulama adına herşeyi sormamalı veya gereksizliğini anlamalı.... Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 bkz üç harfli, nokta olmasa da olur.. Sizin yatak zamanınız gelmedi mi daha???? YSG Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Sizin yatak zamanınız gelmedi mi daha???? YSG YSG gittimmmmm... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2013 Bu beynin bazı şeyleri sana açıklamadan anlaması lazım... yani cache'ni kullanmayı öğrenmen gerekiyor YSG! Daha once iki harf teknik açıdan iki harf kullanılmıyor denmişse ve arkasından bir kaynaktan bunları buldum denmiş ve kopyalamadan bahsedilmişse. Otomatik olarak akıllı beyin bu kopyalamanın çok uzun olduğunu ve içinde herşeyin olduğunu bilmeli ve sorulması gerekeni sormalı. Doğal olarak anladıklarını sorgulama adına herşeyi sormamalı veya gereksizliğini anlamalı.... Olur mu hic! Madem iki harflileri ve noktalilari sistem kabul etmiyor, o zaman kopyalama yaparken sistemin kabul etmedigi iki harfli ve noktalilari demekki copyalamamak gerekiyor. Cunku onun sorulmasi gerekeni sormasi, hem sisteme hem de soracak olduguna ekstra bir is yuklemis olmuyor mu? Hem bu sistemin kabul etmedigi iki harfli ve noktalilari sistem senin sayfani tararken takilmiyacak ve isini zorlastirmayacak mi? Sen neden ona boyle bir gereksiz islem yukluyorsun, bakiym. ! Neyse ben yanlislikla senden yana cikacagima, sistemden yana ciktim galiba! Simdi bu sistem: Ikilivenoktaliolanlari ayirdedebilenlerden mi?/ayirdedemeyebilenlerden mi? Ayirdedebilmeyibilenbirsistem mi?/ayirdedebilmeyibilmeyenbirsistem mi? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 19 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2013 Bu kisaltma konusunda yeni bir sorunu gozlemledim. Normal olarak yazilan bir kelime eger bir kisaltmanin acilimi olarak ta kullaniliyorsa; kelime noktali cikiyor ve uzerine tutuldugunda da o kisaltilmis kelimenin acilimini veriyor. Bu algi olarak okuyan acisindan bir sorun yaratmaz mi? Ornek; Gunumuzdeki "guncel konular" AKP iktidara geldiginden beri, tek tarafli ve tek bir seye hizmet etmektedir. Yukaridaki cumlede kullanilan "tek" anlam olarak "tek" tir. Uzerine tutuldugunda "Turkiye Elektrik Kurumu" olarak cikmaktadir. Halbuki kullanilan cumlede "tek" in boyle bir anlam ya da acilimi yoktur. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 demekki kelime olarak kullanılan kısaltmaları kullanmayacağız... Uyarı için teşekkürler... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2013 demekki kelime olarak kullanılan kısaltmaları kullanmayacağız... Uyarı için teşekkürler... Turkce de bu kelimeleri bulmak tazor olacak. Tabi birileri bir yerde bunu dusunup boyle bir liste hazirlamamissa! Ben boyle kelimeler ciktikca buraya eklerim. Rica ederim, sitemizin her turlu okuma ve yazma sorununu dile getirmek her uyenin gorevi. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 26 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2013 "Atam izindeyiz" soylemini yazinca, "Atam" in altinda "Ataturk Arastirma Merkezi" cikiyor. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Mart , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 26 Mart , 2013 "Atam izindeyiz" soylemini yazinca, "Atam" in altinda "Ataturk Arastirma Merkezi" cikiyor. ok . onuda uzaklastirdim Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 26 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2013 ok . onuda uzaklastirdim Site adina ve yanlis bir algilamayi onleme adina, tesekkurler. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2013 HES var: Hidroelektrik Santrali Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.