Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

8 Mart Kadinlar Gunu


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Herseyden once bu cinsi ayrimin sadece cinsi ayrim olarak algilanmasini  ve aslinda insanoglunun zihninin bir oldugunun algilanmasini soyledikten sonra; 

 

Burada onemli olan kadina ve disiye uygulanan her turlu insanlikdisi baski guc siddet ve de kadini disiyi bir esya ve erkegin oyuncagi, namusu, serefi v.s. gormenin bir insanlik sucu oldugunu algilamak icin insan zihniyeti tasimak yeter.

 

Insan zihniyeti tasimak, insanoglunun kendine yaptigi her turlu insanlikdisi dusunce ve davranisi ve de isledigi her turlu insanlik sucunu algilamaktan gecer.

 

Tum dunya insanliginin her iki fiziksel ve cinsel farkinin biribirine insanca dusunup davranmasi ve biribirini kendini insanlik adina bilinclendirmesi ve bu insanlikdisi dusunce ve davranista erkekten daha cok ezilen kadinin disinin onu ezen erkek fizikine karsi tum insanlik tasiyan erkek ve kadinlarla birleserek her turlu insanlikdisi dusunce ve davranisa karsi bilinclenme egitim mucadelesi vermesini umuyorum.

 

Burada annelere seslenmek istiyorum "sizler gelecek nesilleri yetistirenlersiniz, bu insanlikdisi her turlu dusunce ve davranisi dunya nesilleri yasamamasi adina, cocuklarinizi kiz ya da erkek olsun; bu siddete baskiya zorbaliga guce v.s. yonelik yetistirmeyiniz, insan gibi yetistiriniz. Cunku bugunun dunyasi da dunun dunyasi da siz annelerin yetistirdigi nesillerdir. Sizler evlatlarinizi boyle yetistirmezseniz, inanin bu siddet baski ve ERKEK EGEMEN TOPLUM ALGISI azalir."

 

Cocuklarinizi erkek zihniyeti ile degil; disi zihniyeti ile yetistirin, uretken sorgulayan yardimci kollayan koruyan kendine ve turune zarar vermeyen kendi turu ile farklarin farkjinda gecinebilen bilgilenen bilinclenen bilimsel olan sadece kendi turune degil; dogaya cevreye de zarar vermeyen anlayisli hosgorulu baskalarini otekilestiren distalayan degil de; farklari ile birlikte kucaklayan bireysel olarak kendi ayaklari uzerinde durabilen azimli kararli ve topluma kendini kabul ettirebilen hak ve ozgurlugunu isteyebilen insan haklarindan evrensel hukuktan haberdar her turlu savaskarsiti insanoglunu hic bir deger ugruna harcamayan v.s. bireyler olarak yetistirin.

 

Yetistirirken erkek kiz ayrimi yapmadan evdeki kizinizi erkek evladiniza ezdirmeden, her ikisini de esit mesafede olarak onlari bir kiz ya da erkek olarak degil; bir insan olarak yetistirin.

 

Onlarin onunde ebeveynler olarak birbirinize saygili ve sevecen davranin. Onlarin onunde erkek ya da kadin olarak degil; ebeveyn anne baba olarak one cikin.

 

Unutmayin her turlu siddetin nesillerden nesillere aktarimi siz annelerin yetistirimidir. Ne ekerseniz onu bicersiniz.

 

Kendinizi ezen nesiller yetistirmeyin.

 

Bu 8 mart basta hayatindaki her turlu disisine (es akraba kardes kiz evlat v.s.) siddet uygulayan erkek fizigine ve de nesil yetistiren annelere bir bilinclenme ve farkindalik baslangici olsun.

 

Insan oldugumuzun ve insani degerler tasidigimizin farkina ve bilincine varalim.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oğlum okula giderken;

 

-"Sana gelirken bir hediye almak istiyorum, bugün kadınlar günüymüş" dedi.

 

Bende ona dedim ki;

 

-"Bana verebileceğin en güzel hediye, iyi bir insan olman" wub.png

 

Onların iyi birer insan olmaları hayatta ki en büyük arzum...:)

 

"Oğullarınıza, karşı cinse saygı duymayı
öğretin. Gece yarısı eve dönen kadının aranmadığını öğretin. Bir kadının
omzuna, arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin. Dokunmaktan
korkmamasını öğretin. Sevmenin değer verme olduğunu öğretin. Sahip
çıkmayla, sahip olmanın farklı olduğunu öğretin. Hiç kimseyi küçük
görmemeyi öğretin. Ama bunları önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin."

Albert Einstein

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

5 Aralik 1974'te Türkiye'de "Kadin Haklarinin Kazanilmasi"nin 40.yildönümü kutlandi.1975 ise BATI KAPITALIZMI tarafindan Dünya Kadin Yili ilan edldi.

 

Dünyada Kadinin Bagimsizligi,ilk kez,18.Yüzyilin ikinci yarisinda Fransiz Komünistleri tarafindan politika platformuna getirilmistir.Ne var ki,o günlerden bu yana tutucu cevreler Kadin Haklari basligi ve kapsami altina aldiklari  Kadin'in bagimsizligi Hareketi'ni sürekli bicimde  olmasi gerekenden baska yönlere -feminizm,libertizm gibi-cekmeyi basarmislardir.Bu durumda Kadinin Bagimsizligi  Sosyalist ögreti icinde yer alan bir  toplumsal degisim istegi   olmasina karsin,özünde tutucu cevreler yararina büyük ölücüde tahrifler yapildigi icin,Bati'nin Kapitalist düzen anlayisi tarafindan kullanilir olmustur.Farkli manipülasyonlarla,gerceklestirilmis olan bu kullanilis'in yansimalari 79 Yillik Türk Kadin  Haklari'nda bolca görülmektedir.

 

Anadolu'da ilk imparatorluk olan Hitit'lerde Anadolu Kadini'nin durumu,toplumda zaten varolan Köleciligin aile icindeki aynasi gibidir.Kadin sözde özgür,fakat pratikte kesinkes bagimlidir.Bu bagimlilig hem ekonomik hem de siyasaldir.,yine bu bagimliligin sonucu olarak kültürel faaliyetleri engellenmis ve köreltilmistir.

 

Bin yillik Hitit Devleti'nde kadin sanatci diye bir olguya rastlanmamis olmasi da ilginctir.Ama dans ettirilen,sarki söylettirilen,cinsel isteklerin giderildigi kadinlar vardir.Hititlerdeki ataerkil aile düzeninde kadin iyiden iyiye bir "MÜLK"haline getirilmistir.

 

Hitit yasalarindan 193'üncüsü söyledir:

 

"Eger bir adam ölür de karisi dul kalirsa,bu dul kadin önce kocasinin erkek kardesiyle evlenecektir..Bu kardesin ölmesi halinde onun babasiyla,baba öldügü takdirde de kardesinin ogluyla evlenecektir."Bu yasa günümüz Türkiyesi'nde ölenin kardesi ile evlenmek seklinde sürdürülmektedir bazi yörelerde.

 

 

Göktürk ve Uygurlarda Kadin:

 

Prof:Inan'in belirttigine göre,Göktürkler Uygurlarin belgelerinden anlasildigina göre,kadina ayri bir yer verilmis ve Oguz prenseslerinin siyasi ve toplumsal rolleri belirtilmistir.Evlilikte ana babanin onayi gerekmekte fe erkek tarafi kiza agirlik (Kaling)vermektedir.Evli kadin kutsaldi ve tecavüz edenin cezasi idamdi.Kadin aile icinde esit haklara sahipti.Din olarak hem erkegin hem kadinin ayri ayri tanrilari/tanricalari vardi.Samanizme göre  gökyüzü ve günes (hayatin kaynaklari)kadin,yeryüzü ve ay,erkek olarak kabul edilmisti.Iyilik tanrilari kadin olarak düsünülmüstü.Kadin giyimi itibariyla kapali degildi.Kavimin bütünlügü ve devletin otoritesinde kadin ,erkek ile beraber temsil edilmektedir.

Bu dönemin kadininin en belirgin özelligi,evlenme cagina gelen kizlarin eslerini,"ne kadar hanim kiz,becerikli ve iyi yemek yapar"sartlamasina uygun olarak degil,ata binmek ve silah kullanmaktaki maharetleriyle secmekte olduklaridir.

 

Araplarda cahiliyye döneminde kadinin insan olup olmadigi bile tartisilir bir durumdaydi.Kadin toplumdaki en alt degerde bir varlikti.Bu dönemde deve bile kadindan daha degerliydi.Kiz cocuklar bazi durumlarda diri diri ölüme terk edilmekteydi.Hz.Ayse'nin dedigine göre kadinlar az yemekle yetinmek zorundaydilar.

 

Islamiyet iste böyle bir ortamda kadini icinde bulundugu bu durumdan kismen de olsa kurtarmis ve hic degilse,Müslüman Arap erkeginin yarisi kadar haklara sahip Müslüman Arap kadini statüsüne yükseltmis ve de hep bu statü icinde kalmasinin kendisi icin hayirli olacagini ilan etmistir,

 

Acik söylenmesi gerekirse kadina bu haklarin taninmasi o günlerin Hiristiyan Batisi'nda bile olmayan bir olaydir.

 

Islamiyetin ele aldigi Arap kadini üc ayri grup halinde degerlendirilebilir:

1.Kur'ana göre Kadin,

2.Muhammed'e ve Hadislere göre Kadin,

3.Kur'ana,Muhammed'e ve Hadislere dayandirildigi söylenerek olusturulan KADIN.

 

(devam edecek)

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Islamiyetin ele aldigi Arap kadinini üc ayri grupta incelemek gerekir diye yazmistik.Bu kümelendirmeyi su amacla yapmak gerekiyor.Islamiyet gerci tek tip kadin yani Islamiyetin koydugu ahlaki ve toplumsal  kurallara gönülden  hatta bir bakima dogmatikcesine bagli bagimli bir Müslüman kadin öngörmüstür ama pratikte  bu tek tip kadin  Hz.Muhammed ve Dört Halife devrinde belli bir oranda gerceklestirilmissede Islamiyeti'in bu önderlerinin ölümlerinden sonra cesitli nedenlerle ki bunalrin basinda "dinin siyasete alet edilmesi gelir,özellikle Emevilerle baslayan dinin siyasete alet edilmesi ,dinin yozlastirilmasi ve gercek özünde bazi hallerde büyük capta tahrifatlara ugratilmistir,hatta sasirtici gibi gelecek ama Cahiliyye dönemindeki haklarindan bile daha geriye itilmistir kadin.

 

Islamin kadina verdigi haklar sahte din adamlari tarafindan erkegin kadin üzerindeki hakimiyeti seklinde tefsir edildiginden Islamin dogmasindan bir asir sonra  kadin,Islam cemiyetinden cekilmis ve evine kapanmistir ki bugün müslüman diye tanitilan kadinlar evlerinde oturmakla dinin emirlerini yerine getiridikleri gibi yanlis bir inanca sahiptirler.Cahiliyye döneminde Arap kadini ata biner ,kilickusanir,siir söylerdi.Evlilikte cariye muamelesi görmezdi.

 

Kadin bazi durumlarda kendi kendini saygidan uzaklastirir,buna örnek olarak bugün gazetede bir televizyon sunucusu hanimim,kocasiyla ilgili söyledigi "birbirimizi cok seviyoruz,bazen onun ayaklarini bile yikiyorum"sözleri kadinin kendini hangi gerekceyle olursa olsun köle konumuna sokmasina bir örnektir.Bir kadin kocasinin ayaklarini evet yikayabilir ancak kocasinin hasta olmasi,yatalak olmasi,kendi basina yapabilecek gücünün olmamasi gibi özel durumlarda bu olabilir ama sirf sevgi nedeniyle bir kadin kocasinin ayaklarini yikiyorsa bu kadin saygiyi kaybetmistir,o erkekte eger ayaklarini hanimina yikatiyorsa onunda erkekligi tartisilabilir.

 

Bu örnegi verdikten sonra yine konumuza biraktigimiz yerden devam edelim.

 

 "Cennet analarin ayaklari altindadir"demis Hz.Muhammed.

 

Yine ayni peygamber Cennete girecek olan 10 kisinin adlarini söyle veriyor:1-Kuhafe'nin oglu Ebubekir,2-Hattab'in oglu Ömer,3-Affan'in oglu Osman,4-Ebu Talib'in oglu Ali,5-Übeydullah'in oglu Talha,6-Avvam'in oglu Zübeyir,7-Avf'in oglu Abdürrahman,8-Cerrah'in oglu Ubeyde,9-Zeyd'in oglu Said,10-Ebu Vakkas'in oglu Sa'd

 

Bu on kisinin arasinda bir tane kadinn olmamasi ilginc degil mi?Hani cennet analarin ayaklari altindaydi ne oldu simdi?

 

Islamiyet ugruna sehit düsen cok kadin vardir bunlarinda adlari verilmiyor.Dünyanin en cesur mücahitlerini yetistirmis olan hicbir annenin adi yok bu 10 kisinin icinde.

 

Arastirmaci Yazar Aytunc ALTINDAL'in Islamda kadin nasil görülüyor incelemesine fazla girerek asil konudan uzaklasmak istemedigim icin bu konuyu kisa geciyorum.Ama yine de Imam-i Gazali'nin Devlet Reislerine Nasihat adli eserinde CEHENNEM EHLI KADINLAR su sifatlari tasirlar:

 

1- Bir kismi giyinmeye,kusanmaya meyilli kadinlar ki ,bunlar insanlarin maymun sifatli olanlaridir.

2-Dünyalik bir nimet bulamayinca,vurmaya,kirmaya meyilli olan kadinlar olup bunlar köpek sifatlidirlar.

3-Kocasina veya baskalarina karsi kibirlenenler ki bunlar yilan sifati tasiyanlardir.

4-Gece-Gündüz dedikodu eden kadinlar ki bunlar akrep sifati tasiyanalrdir.

5-Evinde olan esyayi baskasina satmaya meyilli kadinlar ki bunlar fare tabiatli olanlardir,

6-Kocasina yalandan hasta oldugunu göstererek hile yapan kadinlar ki bunlar tilki sifatini tasir

7-Akraba olmayan yabanci kimselerin tebrik ve taziyelerine gitmekle evinde durmayan ve böylece kocasini üzen kadinlar ki karga sifatli kadinlardir,bunlarin hepsi cehennemlik olanlardir.

 

Imam-i Gazali müslümanlarin cok deger verdigi bir isimdir.buyurun cenaze namazina!

 

 

(devam edecek)

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Guzel konulara deginmissin. Yalniz genelde islam dini de dahil; disiligin annelik degeri ile kadinlik degeri farklidir.

 

Erkek egemen toplumun ve erkek sovenizminin bugun dahil tarihteki her doneminde erkek, anne ile kadini ayirmistir.

 

Birini uretken digerini de kendi icin var olan olarak algilamistir.

 

"Cennet analarin ayaklarinin altindadir" daki disi de annedir, kadin degil.

 

Erkegin disiyi bu iki yuzlu degerlkendirmesini ben aciklamistim.

 

http://www.turkish-media.com/forum/blog/1121/entry-7002-insanoglunun-zihinsel-degil-gorunussel-farki/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 "Cennet analarin ayaklari altindadir"demis Hz.Muhammed.

 

Yine ayni peygamber Cennete girecek olan 10 kisinin adlarini söyle

veriyor:1-Kuhafe'nin oglu Ebubekir,2-Hattab'in oglu Ömer,3-Affan'in oglu

Osman,4-Ebu Talib'in oglu Ali,5-Übeydullah'in oglu Talha,6-Avvam'in

oglu Zübeyir,7-Avf'in oglu Abdürrahman,8-Cerrah'in oglu Ubeyde,9-Zeyd'in

oglu Said,10-Ebu Vakkas'in oglu Sa'd

 

 

Bu on kisinin arasinda bir tane kadinn olmamasi ilginc degil mi?

 

akil var mantik var : )

 

madem ki cennet analarin ayaklari altindadir ;

 

bu 10 kisinin analarini da cennete gidecektir .. yahu duz mantik ile bile bu yargi ortaya cikiyor biggrin.png

 

 

 

bi kere cennete 10 kisi mi gidicek sadece ; sadece 10 kisi gidicek olsaydi eyvallah ;

 

 

 

Peygamberimiz SAV bir sohbetinde belli ki huzurundaki belli kisilerin salih ve temiz kalpli bir hallerinden dolayi onlari cennetle mujdeliyor ; hadisteki olay bu, bunu niye abartiyorsunuz ! kadinlarin cennetten mahrum olduguna kadar dayandirmissiniz biggrin.png bu sozu biggrin.png

 

 

valla bana gore bu onyargilar artik kasilmalar ile gelen bir kasit ile yapilmaya baslandi : ))

 

yapilmasi gereken sey olayin bu yonune dikkat cekmekten baska bisey degil : )) bazi insanlari dinin ustun ve kutsal olmasi kasiyor ; kimya boyle yaratilmis : ) dunya yokken seytanin ilk kimyasina buyuklenme nasil verildi ise ; dunyada da onun frekansindaki kisilere alamet olmasi makuldur ; hatta Kuran harikasidir !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yine ayni peygamber Cennete girecek olan 10 kisinin adlarini söyle

 

veriyor:1-Kuhafe'nin oglu Ebubekir,2-Hattab'in oglu Ömer,3-Affan'in oglu

 

Osman,4-Ebu Talib'in oglu Ali,5-Übeydullah'in oglu Talha,6-Avvam'in

 

oglu Zübeyir,7-Avf'in oglu Abdürrahman,8-Cerrah'in oglu Ubeyde,9-Zeyd'in

 

oglu Said,10-Ebu Vakkas'in oglu Sa'd

 

ayriyetten zikredilen bu sahabelerin yine erkeklerin ogullari olmalari sadece soyadlari ile vurgulanma kasti iledir ;

 

burada kasten babalara dikkat cekilmis bir durum yoktur ;  usluptaki bir erken yargi sartlandirmasi hali hazirda onyargilari adeta vitaminle besliyor gibi

 

 

oyle bisey ki

 

son derece basit bir cikarim ile de hurafe oldugu ortaya kolayca cikiyor : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ayriyetten zikredilen bu sahabelerin yine erkeklerin ogullari olmalari sadece soyadlari ile vurgulanma kasti iledir ;

 

burada kasten babalara dikkat cekilmis bir durum yoktur ;  usluptaki bir erken yargi sartlandirmasi hali hazirda onyargilari adeta vitaminle besliyor gibi

 

 

oyle bisey ki

 

son derece basit bir cikarim ile de hurafe oldugu ortaya kolayca cikiyor : ))

Kadinlarin cennete gidebilecegine dair bana varsa bir ayet gosterebilir misin?

 

Yalniz acik acik ayet "kadinlar cennete gider/gidebilir" yazacak. Niyet okumak yok.

 

Ayrica cennette erkekler icin huriler var, bu durumda evli erkeklerin esleri ne olacak?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Osmanli Saraylarindaki kadinlar cesitli etnik ve sosyal-gelisim nedenleriyle kendini Türk Halk kadinindan soyutlamistir.Halk kadini cilekes,cocuk yapan,ev isleriyle ugrasan,kocasinin zevkini doyuran bir metadir.Saray kadinlari ise Padisahin zevkleri icin vardir.Harem Osmanliya Batidan gecmistir,yani Harem Osmanli veya Türk gelenegi degildir.Haremdeki tüm kadinlar (birkaci disinda)padisaha helaldir.Impratorlugun ilk ücyüz yilinda kadin Osmanli Sarayinda pek etkili olamamissa da daha sonra,Osmanli'nin cökmesine dek bir hayli olaya karismis ve belli ölcüde etkili olmustur.

 

Prof:Inan'in  belirttigi gercek;Türk Köylü Kadini herseyden önce üreticidir.Ne var  ki bu üretimciliginden kendine hemen hic bir pay cikaramamaktadir.Emegi tamamen degilse bile büyük ölcüde karsiliksiz birakilmistir.

 

Anadoluda kadin para ile alinabilen bir meta durumundadir.Cebinde parasi olmayan bir erkek danisikli veya danisiksiz bir bicimde bir kadini kacirmadikca tek kadina bile sahip olmasi zordur.Bu durumda dört kadin alan bir erkegin alim gücüne sahip olmasi gerekir.Bu erkek bu parayi verdikten sonra verdigi paranin kat ve katini "satin aldigi"kadinin sirtindan cikarcaktir.

Anadoluda dört kadinli sermayedarlik tipini olusturan erkek emekci degil toprakagasi olan erkektir.

Emekci sinifin disinda kalan ve hiyerarsik bir düzen icinde egemen sinifi olusturan gücler poligamiyi uygulamislardir.

 

Köylü kadin kültürel düzeyde hicbir ürün veremeden ve katkida bulunamadan yasamistir.Toplumda ekonomik ve siyasal hicbir etkinligi olmamis her iki durum icinde "safra"gözüyle bakilmistir.Erkegin yarisi kadar olan yasak haklari  da olmasa Anadolu Kadini icin kendilerine karsilik ödenmeksizin calistirilmis insanlar gözüyle bakilabilir.

 

"Osmanli Döneminde kadinin kölelik durumu yasal olarak vardir.Cariye alim satimi  dinen yasak/haram  sayilmis olmasina karsin ,Osmanli toplumunda esir kadinlarin alinip satilmasi ancak 1854 yilinda cikarilan ferman ile yasaklanmistir.AYTUNC ALTINDAL

 

Dünyanin en büyük Film Sirketi  FOX'a satilan ilk Türk Filmi YATIK EMINE

 

Dünya Kadin Yili'nin (1975)arifesinde ve Türkiye'de  Kadin Haklari'nin Kazanilmasinin 40.Yildönümünde (Aralik 1975)Türkiye'de emperyalizme bagimli isbirlikci Finans-Kapital'in  eski ve koyu bir Milli Mücadele düsmani ve Ingiliz hayrani olan  Refik Halit Karay'in  YATIK EMINE adli bu öyküsünü,"TÜRK KADINI#NIN DRAMINI ISLEYEN FILM yutturmacasiyla yurt disindan uzmanlar getirtip üstün cekim olanaklariyla beyaz perdeye aktarmasi ,kendini ILERICI kabul etmek  ve göstermek iddiasindaki ticaret burjuvazisinin Kadin Haklari'ni nicin ve hangi yönde desteklemis oldugunu saniriz ki yerinde bir kanitidir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kadin evde otursun,yemek yapsin,cocuk yapsin erkek calisip getirsin kadin calismasin zihniyeti soruldugunda;"Müslüman kadin calismaz,evinde hanim hanim oturup kocasinin kazanciyla coluk cocugunu yetistirir"karsiligini verirler.Bu zihniyete göre kadinin evde oturmasi hanim hanim bir durumdur.Halbuki kadin evde otursun diyen zihniyet aslinda kadini mahkum etmektedir.

Kadin kismi evinde oturur,gezmez,misafilrlige gitmez,kocasini üzmez,onun isteklerini seve seve yerine getirir,istemem diye bir sey söz konusu olamaz kadin icin.Her halukarda erkege tabi olmalidir ki hem Allahin rizasini kazansin hemde kocasi ondan razi olursa cennete gidebilsin!

 

Hiristiyanlar icin kadin günahin sembolüdür cünkü ADEM'i kandirmistir.Sucludur.Düsünebiliyormusunuz kadin daha yaratildiginda günahkar olarak damgalanmistir.Yahudilikten Hiristiyanliga devrolan  "Cennetten kovulma"öyküsü'ne dayanarak "BU DÜNYADAKI ACININ IZDIRABIN KAYNAGI NEDIR "sorusuna,"ilk cinsellik ve bunun sorumlsu olan kadin "cevabi verilir.Günahin kaynagi ve sebebi tespit edilince kimin cezalandirilip denetim altina alinmasi gerektigide ortaya cikmis olur!

 

Kadin o kadar asagi görülür ki;Erkegin kaburga kemiginden yaratilmistir diye erkekten asagi görülür kadin.

 

Kadina yüklenen onca suclama karsisinda kadinin yapacagi fazla birsey kalmamistir.Bugün kadinlara baktigimizda onlarda erkegi kadindan üstün olarak nitelerler.Yani erkegin kadina yapmis oldugu adaletsizlikleri "ERKEKTIR YAPAR"zihniyeti ile kabullenmektedir günümüz kadinlari.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kadinlarin cennete gidebilecegine dair bana varsa bir ayet gosterebilir misin?

 

var tabi birsuru ; ama senin niyetin o ayetleri kabul etmek degil :)  ispati da surda ;

 

 

 

 

Yalniz acik acik ayet "kadinlar cennete gider/gidebilir" yazacak. Niyet okumak yok.

 

gordun mu ?

 

bi kere teknik olarak bak ;

 

kadinlar cennete giremez diye nerede yaziyor ? bunu cevapla ben de sana butun istedigin ayetleri vereyim : ) ama kadin anti cennettir yazmali cennete giremez yazmali : )) ole niyet okumak yok !

 

 

Ayrica cennette erkekler icin huriler var, bu durumda evli erkeklerin esleri ne olacak?

 

onlar da esleri ile cennete girecekler : )

 

 

 

senin duz bakis acindan su cikiyor ; erkekler ancak cennete girerler ; erkek olup ta cehemmeme giren olamaz :D

 

senin duz mantigin buraya dayanmis haberin yok ..

 

 

 

cenneti guzellestiren varliklardir kadinlar // nasil ki bir ortami guzellestirirler ise bu anca cennetten bir ruha hos gelen yansima iledir ...

 

 

 

bu konuyu cok detayli acabilirim ama niyetine guvenmiyorum :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

var tabi birsuru ; ama senin niyetin o ayetleri kabul etmek degil smile.png  ispati da surda ;

.

.

.

bu konuyu cok detayli acabilirim ama niyetine guvenmiyorum smile.png

Sen simdi "bos laflari" birakta, buraya Kuran'dan kadinlarin cennet ile ilgili varsa ayetlerini koy. Bakalim, Kuran'da kadinlarin "cennete gitmeye hak kazanmasi" icin neler yapmasi ve nasil olmasi gerekiyor mus.

 

Evet senden, senin Kuran'da kadinlarin cennete gitmesi ile ilgili dusundugun hangi ayet(ler) varsa buraya alintilamani bekliyorum. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen simdi "bos laflari" birakta, buraya Kuran'dan kadinlarin cennet ile ilgili varsa ayetlerini koy.

 

ya birak simdi ; en ne Allaha ne cennete ne ahirete inanmadan boyle konulara haksiz girmektesin biggrin.png

 

 

Allah, kullarini cennet ile mijdelemistir bitti : )) olay bu : )) 

 

 

 

ayetleri vericem ama vermeden once sana senin otomat mantigini bir ornekle acikliyayim ;

 

 

puani 85 ve uzeri olan herkez yazilidan 5 alir ; sen ise bu standart kurali ;

 

''ben 100 aldim ben de 5 alicak miyim'' diye elestirel bi sekilde sorguluyosun biggrin.png en temel teknik bozukluklarindan dolayi .. biggrin.png

 

 

 

 

 

bu kafada olan birine, Allahi her sekilde idrakindan savusturan bir insana ayetleri vermek o ayetlere karsi hurmetsizlik olur : ))

 

 

 

Kuranin heryerinde Allahin salih kullari esastir ! ustunluk irk ile degil ; ataerklikle degil; takva iledir !

 

 

hz . Meryem kadindir ve kadinlara ustun kilinmistir ; cennete gitmistir !

 

 

ayet ; kadin olsun erkek olsun kim guzel bir amel ile gelirse biz onun karsiligini en guzel sekilde veririz !

 

cennet yolun sonu ve ruhun en yogun oldugu oldugu bir mekandir ki oraya sadeceerkeklerin girmesi kuralini sen kafana gore koyuyosun biggrin.png

 

 

 

 

sana 20 den fazla ayet yazabilirim ama bu konuda senin hakkin bu kadar ; neden mi ?

 

ben senin otomat mantigina dikkatleri cekip birakmayi daha acil goruyorum : )

 

 

 

 

 

zira ziyedesiyle sacmalamaktasin .. once makul bir dusunsel yapi gorucem ki sana anlaticam ,,,

 

bunun haricinde de fikri bir irade onem kazanicaktir zaten : )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya birak simdi ; en ne Allaha ne cennete ne ahirete inanmadan boyle konulara haksiz girmektesin biggrin.png

.

.

.

ben senin otomat mantigina dikkatleri cekip birakmayi daha acil goruyorum : )

Hadi ayetleri bekliyorum icinde kadin ve cennet kavramlari gecen ayetleri goster. Genel ayetler kabul degildir.

 

Boylece Kuran'da kadinin da bir degeri olmadigini algilayacaksin.

 

Cunku kuran kadini erkege peskes cekecegi zaman kadindan bahsetmeyi biliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hadi ayetleri bekliyorum icinde kadin ve cennet kavramlari gecen ayetleri goster. Genel ayetler kabul degildir.

 

Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eşin cennette

oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yeyin, fakat şu ağaca

yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."

 

Hani melekler: "Ey Meryem! Allah seni seçti, seni tertemiz yarattı ve seni dünya kadınlarına üstün kıldı.

 

Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan

ve ondan eşini yaratıp ikisinden bir çok erkekler ve kadınlar üreten

Rabbinizden korkun (kadin erkek ayriminin olmadiginin yaratilistan baslayan delili)

 

 

 

 

 

simdi sen bunlarda kusur bulacagin icin ve

 

sanki bir acik yakaladigini sandigin icin sana bir ayet daha vereyim ; 

 

 

 

 

4:124 -

                    Erkek

veya kadın, kim mümin olur da güzel amellerden işlerse, işte onlar

cennete girerler. Zerre kadar da haksızlığa uğratılmazlar.

 

 

oncelikle sunu vurgulayayim ki sen dine asla inanmiyorsun ve ayetleri inanmayan birine vermek ve ondan teknik olarak onay beklemek bana yakismaz : ))

 

 

 

yine de gonlun olsun istedim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

4:124 -

                    Erkek

veya kadın, kim mümin olur da güzel amellerden işlerse, işte onlar

cennete girerler. Zerre kadar da haksızlığa uğratılmazlar.


 


 


oncelikle sunu vurgulayayim ki sen dine asla inanmiyorsun ve ayetleri
inanmayan birine vermek ve ondan teknik olarak onay beklemek bana
yakismaz : ))


 


 


 


yine de gonlun olsun istedim smile.png

 

 

 

 

 

 

 

Kuranda eksik olmaz

 

incilin yobazlari incili cok rahat bozmuslardir ; tevratin yobazlari tevrati cok rahat bozmuslardir !

 

 

ama Kuranin yobazlari Kurani bozamamislardir .. Kiyamete kadar dunyanin butun Kuranlarindaki ayetler hatta noktalama isaretleri ve sayfa sayisi ile sabittir Allahin korumasi altindadir !

 

Islamiyetin hak olmasinin ispati 1400 yildir asla bozulmamis olmasidir ! ..

 

bozmaya calisanlarin ; yirtanlarin Kuran yakanlarin basina neler geldiklerini biliyoruz ;

 

 

 

 

kimisi yandi ; kimisi felc oldu ; kimisinin cenesi 180 derece yamuldui ... Allah tilsimli olarak Kurani koruyor ..

 

derenmek mumkun olmadigi gibi direnmek daha da kosteklenmeye vesile kilinmis ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

4:124 -

.

.

.

 

derenmek mumkun olmadigi gibi direnmek daha da kosteklenmeye vesile kilinmis ...

Ayetin tam numarasini ver. Kuran meallerinden bakacagim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.