Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sivas Davası Zaman Aşımına Uğradı!


Odris

Önerilen İletiler

Sivas davası zaman aşımından düştü

 

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin ana davadan dosyaları ayrılan 7 sanık hakkındaki davanın, 2 sanık yönünden ölmeleri, 5 sanık yönünden ise zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, avukatların son beyanlarının dinlenmesinin ardından karar açıklandı. Mahkeme, sanıklar Cafer Erçakmak ve Yılmaz Bağ'ın ölmeleri; Şevket Erdoğan, Köksal Koçak, İhsan Çakmak, Hakan Karaca ve Necmi Karaömeroğlu yönünden ise zaman aşımı nedeniyle kamu davasının düşürülmesine karar verdi.

(cnnturk.com)

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan yakmanın serbest olduğu ülke:TÜRKİYE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sivasta yaktık olmadı, Ankara da gaz ile boğarız ...

 

12.38 Polis hiçbir uyarı yapmadan yürüyüşe geçen kitleye ve Ankara Adliyesi önünde bekleyen 7-8 bin kişinin içine doğru yüzlerce gaz bombası attı.

 

Kafasına gaz bombası denk gelerek yaralanan onlarca kişi var. Hiç bir ambulans bölgeye getirilmedi.

 

Saldırıdan kaçmak için Adliye'ye doğru yönelen kitle, bina önünde sıkıştırıldı.

 

TKP ve PSKD Kızılay'a doğru yürüyüşe geçti. Polis onların da önünü kesti. Kitle Sıhhıye Köprüsü altında oturma eylemi başlattı.

 

Sıhhıye civarında kitlesel çatışmalar sürüyor.

 

12.30Ankara Adliyesi önünden yürüyüşe geçen kitleyle polis arasında çatışma çıktı.

 

Halkevleri, SDP, ÖDP, DHF, ESP, Öğrenci Kolektifleri ve pek çok örgütün zamanaşımı kararını protesto etmek için yaptığı yürüyüşe polis saldırdı. Atatürk Bulvarı'na doğru yürüyen 7-8 bin kişilik kitlenin içine polis gaz atıyor.

 

Sendika.Org

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ordunun saf disi birakilmasi ve polis ordusunun kurulmasi Erdoganin iktidarini korumak icindi.Erdogan icin 7-8 bin kisi degil. onbinlerce de olsa insanin hicbir degeri yoktur olmadigi icin kendini korusun diye polis ordusu kurdu ve kitlelere en ufak bir kipirtida gaz bombalari veya biber gazi yönelttirdi.Erdogan konusurken,benim valim benim polisim diye konusur haklidir cünkü valiler ve polis milletin degildir erdoganindir yani büyük Baba'nin!

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Olacak şey değil!

 

Başbakan Sivas katliamı davasının düşmesiyle ilgili görüşü sorulduğunda "ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

 

Grup toplantısındaki konuşmasında ise 1 saat boyunca konuşan Erdoğan, Sivas katliamı konusunda tek kelime dahi etmedi. Konuşmasının yaklaşık %80 lik dilimini CHP'yi eleştirerek geçirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1993′te Sivas Madımak otelde 35 insanı diri diri yakarak gerçekleştirdiği katliamın katillerinin avukatlığını yapanlar şu anda neler yapıyor merak ediyor musunuz?

 

Av. Şevket Kazan, eski RP milletvekili ve eski Adalet Bakanı, şu an Saadet Partisi’nde

Av. Celal Mümtaz Akıncı, Afyon Barosu Başkanı ve AKP oylarıyla Anayasa Mahkemesi üyesi

Av. Hayati Yazıcı, AKP’nin devlet bakanı

Av. Haydar Kemal Kurt, AKP Isparta Milletvekili

Av. Zeyid Aslan, AKP Tokat Milletvekili, Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı

Av. Hüsnü Tuna, AKP Konya Milletvekili

Av. Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar AKP’li Belediye Başkanı

Av. Faik Işık, Tayyip Erdoğan’ın ve Süleyman Mercümek’in avukatı

Av. İbrahim Hakkı Aşkar, 22. Dönem AKP Afyon Milletvekili

Av. M. Ali Bulut, AKP Maraş Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi

Av. Bülent Tüfekçi, AKP Malatya İl Başkanı

Av. Halil Ürün, RP kayıp trilyon davası sanığı, AKP Afyon Belediye Başkan adayı

Av. Mevlüt Uysal, AKP İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı

Av. Nevzat Er, Eski AKP Eminönü Belediye Başkanı

Av. Suat Altınsoy, AKP Konya İl Bşk. Yardımcısı

Av. Tayfun Karali, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürü

Av. Ferruh Aslan, İst. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü

Av. İbrahim Kök, AKP Elazığ milletvekili aday adayı

Av. Ali Aşlık, eski AKP İzmir İl Başkanı

Av. Bedrettin İskender, AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı

Av. Ekrem Bedir, Sakarya AKP Hendek Belediye Meclis Üyesi

Av. Eyüb Karagülle, eski Saadet Partisi İlçe Başkanı

Av. Faruk Gökkuş, AKP, Kâğıthane Belediye Başkanlığı aday adayı

Av. Hasan Hüseyin Pulan, AKP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesi

Av. Hurşit Bıyık, AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı

Av. Reşat Yazak, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zamanaşımı saat 19:00'da Taksim Tramvay durağında protesto edilecek... (İSTANBUL)

 

Zamanaşımı saat:18.00'da YKM önünden başlayacak bir yürüyüşle protesto edilecek... (İZMİR)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1993-2002 arasi saniklarin yakalandigini ve mahkemelerde hakime Allahu Ekber diyerek senin yargini tanimiyorum dediklerini hatirliyorum,sonra iceri atildiklarini...

 

Bazilarinin yakalanamamis olduklarini ama arandiklarini biliyoruz.Laik yargi laik iktidar diyerek birazda saflikla herseyin yolunda gittigini sanarak 2002'lere kadar geldik.Evet sonrasi bildigimiz gibi...!

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben de olayın olduğu gün "laik" orgeneral doğan güreş'in genelkurmay başkanı olduğu dönemde, yaklaşık 10-15 adet erle olay yerine gelen askerlerin başındaki komutanın erleri orada öylece bırakıp aracına binip nasıl oradan uzaklaştığını ve "laik" ordunun orada insanları nasıl savunduğunu, savunulan bu insanların da ne de güzel yandığını biliyorum ve de hatırlıyorum.

 

hemen ardından aynı ordunun laiklik bahanesiyle yönetime el koyacağım derken 28 şubattan itibaren şimdilerde çok kızdığımız recep tayyip erdoğan'ı nasıl kahramanlaştırdığını ve iktidara taşıdığını hatırlıyorum.

 

bu arada şeriatçılar iran'a diye bağıran laik kesimin sırtını orduya dayayıp demokrasiyi nasıl unuttuğunu ve her şeylerini orduya bağlayarak nasıl keyiflerine vardıklarını hatırlıyorum.

 

ardından anti-laik kesimin bu safça atalet halinden yararlanarak nasıl örgütlendiklerini ve her geçen gün nasıl güçlendiklerini hatırlıyorum.

 

"hayırlı olsun"...

 

işte recep tayyip erdoğan'ın "hayırlı olsun"u budur ve o kesim için bu ordunun çıkarcılığı ve bu laik kesimin ataleti gerçekten de çok hayırlı olmuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

YORUMSUZ...

 

Ece Temelkuran: İnsan yakan bir dinci olacağıma ciğerini yakan bir tinerci olurum. Zeynep adliyeye sığınmış. Biraz önce babasını bir kez daha yakan adliyeye. Başbakan defalarca Gazze'li oldu Filistin'li oldu Afrika'lı oldu bizde olduk ama o Sivas'lı olamadı

 

Mehmet Ali Birand: Ayıptır,rezalettir.Sivas davasının zaman aşımına uğraması Türk yargısının bir yüz karasıdır.Bunun altından kolay kolay da kalkamazlar.

 

Alaz Erdost: iyiyiz. Kardeslerimizi ve babalarimizi, dostlarimizi yaktilar. Yakanlari saldilar. Bize saldirdilar...

 

Sevinç Eratalay: Tam önümüze düştü adliyeye kaçtık, yaşlılar yerde can çekişıyordu resmen

 

Deniz Ülke Arıboğan: Sivas davasının zaman aşımına uğraması kabul edilebilir bir şey değil. Bir de "vatana millete hayırlı olsun demek!" OFF!

 

Ozgur Mumcu: Ankara Emniyeti Sivas'ta yakılan Metin Altıok, Behçet Aysan ve Nesimi Çimen'in çocukları Zeynep, Eren ve Mazlum'a gaz bombası atmıştır.

 

Ahmet Hakan : sivas davasi'nda tek bir çözüm var: davayı "insanlığa karsı işlenmiş su"c kapsamına almak. ancak bu durumda zaman aşımı işlemez.

 

Sirin Payzin: Gazze'de masum insanlar katledilirken batinin susmasi utanc verici diyor Basbakan dogru da Sivas'la ilgili kendisi susunca ne oluyor?

 

Şafak Pavey: Sivas davası bir insanlık suçu. İnsanlık suçunu zaman aşımına uğratmak aynı suçu bir daha işlemek olur.

 

Fazil Say :Acı Sivas Madimak olaylari ile yuzlesemeyen, hesaplasamayan,"es gecen" bir hukumet, gercek bir "hukumet" olamaz.

 

Ata Fecob

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Erdogan ve sürekasinin amaci kendilerinden olanlari mümkün oldugunca korumak,güven icersinde Atatürkcülere ve AKP karsitlarina karsi rahatca eylem yapmalarini saglamaktir.Bu nedenle,Üniversitelere,Yargiya ve tüm kurumlara hatta TSK'ya bile kendi adamlarini yerlestirdiler.Basbakanin kürsüye cikipta,"DINDAR NESIL KINININ SAHIBI OL"demesi aslinda "ORDULAR ILK HEDEFINIZ AKDENIZ'DIR"emrini veren Atatürk'e karsi bir slogandi.Atatürk'ün vermis oldugu o emirle,Ingiliz muhiplerinin ve "Yunan Ordusu halifenin ordusu gibidir,asil yilan Ankarada'dir "diyenlerin ümitleri sona ermisti cünkü velinimetlerini Izmir'de denize dökmüstü Türk ulusu o emirle.Iste onun intikaminin alinmasi gerekiyordu.aliyorlarda.

 

Sivas katliami,insanlik sucu degilmis,cünkü kamu görevlileri tarafindan islenmemis-mis.Mahkemenin zamanasimi gerekcesi bu.Peki Norvecte 70 kisiyi öldüren kisi kamu görevlisimiydi ki "INSANLIK SUCU'"n dan tutuklandi?

 

Hadi diyelim ki yargic,mevzuata göre bir karar verdi,peki,20 dakikada yobazlik egitim yasasini cikartanlar neden bir 20 dakikada Sivas Katliami icin bir yasa cikaramadilar.Dimi soruyoruz simdi:Siz muhalefet milletvekillerini dögmek icin komisyona gelip,tekme tokat yerlerde yatanlari tekmeleyerek 20 dakikada tüm maddeleri oylayip kabul edilmis sayip birbirini kutladiniz da neden Sivas Katliam icin ayni heyecani gösteremediniz.Sefinin izin mi vermedi?

 

Madimak vahseti bir insanlik sucudur.Kamu görevlisi olsun veya olmasin insanliga karsi islenmis vahsi bir suctur,bunun zamanasimina ugratilmasi da insanlik sucudur,bunu önlemeyenlerde insanlik sucu islemislerdir.

 

Dersim eskiyasi ,Iskilipli eskiya icin insanlik sucundan bahsedenlerin Madimak icin alinan karara "MILLETIMIZE HAYIRLI OLSUN"diyen bir zihniyet 37 kisiyi yakan zihniyettir.Onlar yaktilar 37 kisiyi.Belgeler var kapi gibi.Birde utanmadan,bu katliami Ergenekon hayali örgütüne yüklemeye calisiyor bazi haddini bilmez yandaslar.Eger bu vahset o olmayan örgüt tarafindan islendiyse REFAH PARTISI de ERGENEKON ÖRGÜTÜNE DAHILDIR.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.