Φ politika Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2011 Bütün dünyada ufak yastaki kiz ve oglanlara tecavüz edenler en agir cezalarla cezalandirilirken,bir daha cikmamak üzere hapse tikilirken bizim iktidar Yargitay'i 13 yasindaki bir kiza tecavüz edenlerin sucsuz oldugunu ve o kizin isteyerek cinsel iliskide bulundugunu gerekce gösteren mahkemenin kararini ONADI. Önce gözlerime inanamadim,kulaklarima da fakat dogruydu.Nerede yasadigimizi bir kez daha düsündüm.Burasi Atatürk'ün kurmus oldugu Türkiye Cumhuriyet olamazdi burasi olsa olsa 9 yasindaki kiz evlenebilir fetvasi veren kirli sakallilarin ülkesi gibi geldi bana. Yargitayta bilmem kimler icin görev yapan o yargiclara ve "Allah verdikce veriyor"diyen Bülnet Arinc'in arkadasi olan Yargitay Bassavcisina sadece tek bir sözüm olacaktir. VICDANINIZI NEREDE BIRAKTINIZ,O 13 Yasindaki kiz sizin kiziniz olabilirdi ayni kararimi verecektiniz. Türk yargisi adina utaniyorum. saygilarla Alıntı
Φ bagetyiyenayı Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2011 Şimdi sayın kardeşim.. Açıkçası bura İran değil.Gençler seks yapmıyo,aman de.Bak,İranlı emniyet müdürü: ''İranlı GENÇLER seks yapıyorsa istifa ederim'' dedi. Önce burayı bir düzeltelim.Bizde gençler değil,ÇOCUKLAR seks yapıyor.13 yaşında,İSTEYEREK..Hemde 20 kişiyle.. Birşey diyeyim mi? Son 8 yılda cezaevlerinin dolup taşmasına şaşırmamak lazım. Bu ülkede katil olunur.Soruyorum sizlere ; 600 kişilik PKK grubu elinde roketatarlarla,ağır makineli tüfeklerle bizim sınırımızı elini kolunu sallaya sallaya geçiyor,üstüne bir de,Üsteğmen'in odasına kadar giriyorsa,sizin bu ülkeyi yönetenine,KORUYANINA saygınız,inancınız,insafınız kalır mı? Oturduğum apartmanda bir Anne var. Başka bir anne bu. Oğlu 1994'te şehit olmuş... Her pazar mezarına gidiyor,bayram mayram demeden,her pazar.. Hala ağlıyor. İşte bu böyle bir acı.Böyle bir özlem..Soruyorum sizlere,sizin bu ülkeyi yönetene,KORUYANA,saygınız,inancınız,insafınız kalır mı? Benim kalmaz..Kalamaz..Kalmadı. Bir kurtuluş savaşı daha vereceğimizden hiç şüphem yok. Şimdi diyeceksiniz ; 'YAHU KARDEŞİM ÇOK KONUŞMA,ÇÖZÜM NE ONU DE SEN HELE!' İmzama bakın..Yeterli olacağını sanıyorum.. İnsan olan herkese saygılarımla. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2011 İnsanları Silivri ye göndermek için delil uydurmaya kalkanlar 13 yaşında bir çocuğun 34 kişi tarafından kapatılmasını kendi isteğiyle diye hafifletici sebep olarak öne sürüyor. Ya kardeşim hukuka saygınız yoksa, Allah tan da mı korkmazsınız? Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2011 Recep Sakız (Kızıltepe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü) Ersun Erdemir (Mardin Alay Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı ordudan ihraç edildi) Selman Aydın (Mardin Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde memur) Enver Adanç (Derik Belediyesinde zabıta memuru) Şeyhdavut Oruç (Derik Belediyesi'nde memur) Şeyhdavut Dora (Derik Belediyesi'nde zabıta) Cuma Uras (Mardin Vakıflar Şube Müdürü) Mahmut Temelli (Ziraat Odası Başkanı) Azat Aydın (Ankara'da astsubay) Ümit Ergin (Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı) Mehmet Seyitoğlu (Ziraat Bankası veznedarı) Teyyar Salman (Orman İşletme Müdürlüğü'nde şef) Hamit Aydın (Ziraat Bankası Veznedarı) Hamit Abdulsametoğlu (Sercan ofset sahibi) Ali Altsoy (Serbest meslek) Ahmet Günay (TEDAŞ işçisi) Osman Çakır (Dicle Üniversitesi öğrencisi) Şemsettin Aslan (Nakliyatçı) Burhan Ertaş (Serbest meslek) Şeyhmus Cansin (TEDAŞ işçisi) Şeyhdavut Anuk (Okulda müstahdem) Nizam Denli (Esnaf) Sabri Ajak (Serbest meslek) Harun Uras (Yeni Mahalle Muhtarı) Selahattin Kuray (S. meslek) Rıdvan Bayraktar (Serbest meslek) Rıdvan Abdulsemetoğlu (Serbest meslek) Süleyman Gök (Serbest meslek) Emine Akyol ve Türkan Temel (Ev kadını) - N.Ç'yi pazarladığı iddia edilenler- Bunlar kim mi? 13 yaşındaki kızın rızası ile tecavüz eden kişilerin isimleri ve meslekleri. Aslında buna o kararı veren ve onaylayan hakimlerin adlarını ve pek tabiki adalet bakanımızın adını da eklemek gerekir. Hiç endişeniz olmasın ileri demokrasi bu ileri. Gözün aydın olsun Türkiyem. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2011 Tecavüz bir suctur,bütün dünya ülkeleri Türkiye disinda;cocuk yasta kisilerle kendi rizalari bile olsa cinsel iliskide bulunanlari en agir sekilde cezalandimaktadir.Türkiye'de yargi artik bagimsiz olmadigi icin bagimli olduklari odaklardan gerekli talimatlari alarak karar vermektedirler.Tecavüz sucu olsun,kadina siddet sucu olsun,ergenekon senaryosu ile tutuklu olanlar olsun bu talimatla görev yapan yarginin elindedir. Tecavüz suctur,tecavüz edenin kimligi ne olursa olsun sucludur.Koca bir IMF'nin baskaninin halini hepimiz gördük. Tecavüz edenin kimligi ne olursa olsun sucludur ancak bu suclular üzerinden siyaset yapmak ahlak disidir.Televizyon kanallarini izliyorum;Özellikle Dogus grubuna satilan STAR TV'nin haberini dinledim bu aksam.Tecavüz edenlerin listesini sunarken sivilleri birakip ilk basta askerden bahsetmesi cok anlamliydi.Bütün bbu uclu listesinin basina Yüzbasiyi oturtmak aslinda farkli bir amaca hizmetti tesadüf degildi cünkü birgün önce de NTV kanali ayni sekilde haber yapmisti.Burda benim davam tecavüz eden askeri korumak degildir fakat özellikle askeri ilk basa almak bence birtakim artniyetlilerin ve asker üzerinde hesaplari olan kesimlerin bir komplosudur. saygilarla Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Türk Adaleti tecavüzü hoş görmektedir. Bu gerçekten de ciddi bir sorun ve korkunç da... Artık bu devletin ne polisine ne adaletine ne de erkeklerine (kadınları ve çocuklarıyla ilgili ciddi sorunlarım yok) güveniyorum. Bu güvensizlik şahsen beni paranoyaklaştırıyor... Ve eminim ki güvensiz insan sayısı gittikçe artıyordur. Devlet, bir sebepten güvensiz ve paranoyak tipler yaratmayı hedefliyor olmalı... Ama ne için? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 26 erkeğin tecavüz ettiği 13 yaşındaki N.Ç’nin “rızasıyla” ilişki kurduğu yönündeki kararı onayan Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nin Başkanı Fevzi Elmas, verdikleri kararın Yargıtay içtihatları ile uyumlu olduğunu savunmuştur. “Kararımız doğru. Yargıtay Başsavcılığı yanlış bulursa itiraz eder. Ceza Genel Kurulu değerlendirir” diyen Elmas, “Yargıyı karalamakla kararı değiştirmek mümkün değil. ‘Çocuğun hakkını koruyoruz’ diyorlar. Bütün gazeteler bunu konuşuyor. Bu yayınlar bu çocuğa travma geçirtir. Bu o çocuğu bunalıma sürüklemektir” demiştir. Fevzi Elmas, dilerim ki Tanrı senin için bunalımlardan bunalım beğenir de en beğendiği 10 bunalımı senin hayatında sırasıyla uygulamaya koyar. İflah ol ne diyeyim başka! Ve ayrıca böyle oturmakla ya da sadece yazmakla olmaz, sesimizi çıkarmak zorundayız... Pazar günü saat 17:00' de Taksim Tramvay Durağı önünde buluşulacaktır. Herkesin bilgisine... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Fevzi Elmas, dilerim ki Tanrı senin için bunalımlardan bunalım beğenir de en beğendiği 10 bunalımı senin hayatında sırasıyla uygulamaya koyar. İflah ol ne diyeyim başka! Müslümanlar işlenen suçların hem bu dünyada hem ahirette cezasının verileceğine inanırız, bunun da cezasız kalmayacağına eminim. Umarım gösteride kötü muamele ile karşılaşmazsınız, pek sanmıyorum ama... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Fevzi Elmas söyledigi sözlerle aslinda Yargitay'in ufak yastaki kiz cocuklarini fuhsa tesvik ettigini itiraf etmektedir.Demek ki yargitay bu ufak yastaki cocuklara karsi yapilan cinsel istismarlari normal karsilamakta dolayisiyla o yastaki kizlar eger isterlerse her erkekle yatabilirler demek istemektedir.Bu hakimlerin teshir edilmesi gerekir. Fevzi Elmas birde utanmadan,'biz kizi koruyoruz,eger siz bunlari yazarsaniz kiz travma gecirir 'diyerek birde o kizin haklarini savunanlari elestirmektedir.Bu hakimlerin yurt disina gönderilip orada bir süre mahkeme kapiciligi yapmalari gerekmektedir.Cünkü Avrupada mahkeme kapicilari bile 13 yasindaki bir kiza birakin 26 kisinin tecavüz etmesini bir kisinin bile onu taciz etmesinin cezasinin ne kadar agir oldugunu bilir. Böyle yargi mensuplarinin olmasindan utanc duymaktayim. saygilarla Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 .Burda benim davam tecavüz eden askeri korumak degildir fakat özellikle askeri ilk basa almak bence birtakim artniyetlilerin ve asker üzerinde hesaplari olan kesimlerin bir komplosudur. belli ki rahatsiz oldunuz:) iclerinde bi imam olsaydi ve ilk basa alinsaydi tepkin ayni olurmuydu ? sanmam.. slm. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2011 Müslümanlar işlenen suçların hem bu dünyada hem ahirette cezasının verileceğine inanırız, bunun da cezasız kalmayacağına eminim. Umarım gösteride kötü muamele ile karşılaşmazsınız, pek sanmıyorum ama... elhak dogrudur.. ancak müslümanlar üzerlerine düsen vazifeyi yani el ile,dil ile daha fazlasina gücü yetmiyen de yürekten boykot/dua ederek yerine getirmeli.. rabbim,"26 kisi tarafindan tecavüze ugrayan o 13 yasindaki cocuga soruldugunda sucun neydi" diye ? (tekvir/8) hesaba cektiginde siz,ben kime siginacagiz ? "..Pazar günü saat 17:00' de Taksim Tramvay Durağı önünde buluşulacaktır..." bu davete illa ve inadina herkes katilmali.. ben yurtdisinda oldugum icin katilamiyorum fakat aklim,gönlüm zulme karsi magdurlarin yaninda olanlarla beraber.. gözlerini kapatan yalniz kendine karanlik eder.. slm. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 rabbim,"26 kisi tarafindan tecavüze ugrayan o 13 yasindaki cocuga soruldugunda sucun neydi" diye ? (tekvir/8) hesaba cektiginde siz,ben kime siginacagiz ? Vallahi ben, o hakimleri seçen HSYK nın yapısının değişmesi için yapılan referandumda HAYIR dedim, benim hiç bir suçum yok Allah ım diyeceğim, Allah ım izin verirse. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Vallahi ben, o hakimleri seçen HSYK nın yapısının değişmesi için yapılan referandumda HAYIR dedim.. o günkü tercihiniz bugün yapilmak istenen zulme sessiz kalmaniz icin bir gerekce olamaz.. slm. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Imam olsa yine rahatsiz olurmuydun diyorsunuz bana sorunuzda. Olaylari degerlendirebilme ve bu degerlendirme üzerinden yorum yapabilmek bir sanattir. TSK'ya karsi son yillarda baslatilan psikolojik ve asimetrik saldirilarin amaci ortadadir.Cemaatlerin ve onlarin disardaki emperyalist ortaklarinin hedefinde TSK vardir.Bu nedenle bir olayda yer alan askerin adinin ilk basta anilmasida bu saldirinin farkli bir boyutudur.Bunun aksi olsaydi o zamanda din mensuplari hedefte olacakti ve o zamanda bir imamin veya bir din adaminin adi öne cikarilacakti.Buraya kadar bir itirazi olan varmi bilmiyorum. Askerin suc isleme dokunulmazligi veya önceligi olmadigi icin eger sucu sabitse cezalandirilmasi en dogal gelismedir.26 kisinin icinde bula bula bir askeri bulupta onun adinin ilk basa yazılması ,eger normal sartlarda olsaydi bu kadar önemli olmazdi fakat askere karsi yapilan saldirilarin yogun oldugu bir ortamda askerin adinin ilk basa alinmasi askere bir saldiridir amacı güdüyor olabilir. Ayni sözleri bir imam hakkindada söyleyebiliriz. saygilarla Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 o günkü tercihiniz bugün yapilmak istenen zulme sessiz kalmaniz icin bir gerekce olamaz.. slm. O zaman yapılan tercihle yargı sisteminin bu hale getirilmesine imkan sağlanıyorsa, artık tepki göstermenin ahlayıp vahlamanın pek bir anlamı kalmıyor. Bu ve diğer tüm konularda , iktidarın getirmek istediği düzene uygun ve vicdanı sızlatan ve hukuku hiçe sayan kararları daha çok göreceğiz. Bu saatten sonra zulme sessiz kalmamak ; hasta mezara girince doktor gel kurtar demeye benziyor. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 o günkü tercihiniz bugün yapilmak istenen zulme sessiz kalmaniz icin bir gerekce olamaz.. slm. Ben olacakları daha o günden görmüşüm, sessiz kaldığımı da nereden çıkardınız? Biz o günlerde de avaz avaz bağırdık, yargı iktidarın tekeline geçirilmek isteniyor dedik ama bazıları yetmediğini bile bile evet dedi. Şimdi de çıkıp bize masal anlatmaya kalkıyorlar, yok şu davaya itiraz etmişler, yok bunu eleştirmişler... Ne hakla? İşine gelmeyen hakimleri, savcıları kimler görevden alıyor onları bir eleştirin de samimi olduğunuzu görelim. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Bu saatten sonra zulme sessiz kalmamak ; hasta mezara girince doktor gel kurtar demeye benziyor. Çok yerinde bir tabir olmuş. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2011 Vallahi ben, o hakimleri seçen HSYK nın yapısının değişmesi için yapılan referandumda HAYIR dedim, benim hiç bir suçum yok Allah ım diyeceğim, Allah ım izin verirse. Cümleyi yanlış kurmuşum, bazıları buradan değişik yorumlar çıkarabilir o nedenle şöyle demek daha doğru olacak sanırım. O hakimleri seçmek için yapılan referandumda HAYIR dedim. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2011 ŞU HALİMLE BANA DA TECAVÜZ EDERLER' Tecavüz skandalına karıştıkları öne sürülen kişilerin mesleklerini tek tek açıklayan Bayülgen, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "Bu liste korkunç bir liste. Bu 26 kişi ben orada olsam bana tecavüz eder. Bu 26 adam o şehrin en ileri gelen adamları bana şu halimle tecavüz ederler. Beni kullanırlar. Bırak küçük bir kızın buna rıza gösterip göstermemesini, bir toprağın en ileri gelen adamları, bunlar tehdit yoluyla bana tecavüz ederler." .................... Bu iktidar yanlisi sahsiyetlerin kadinli erkeklisi bu gün ki ,,gizli mücadele konumlari,, var olan yeterli olmayan sinirli sayida genelevleri gücleri yettigi gün kilit vuracaktir. Sonra ilk sirada Bayülgen, yer alacaktir bunda bayülgen haklidir bir gün yasadigi yanibasinda bulunan genelevlerin kapatildigi gün. Sonra basinda yer almayan 0n üc yasinda bir genc kizimiz degilde on üc yasinda bir genc delikanlilarimizin artik siraya dizildigi vicdanlara yazildigi iran olusumu iran sentesi tecavüzü... Siirt tecavüzü.. Ankara tecavüzü... koloni olan ülkede yasamaya dogru kosturan yobazlari görür gibiyim... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2011 Şu konuda kaç defadır bir şey yazayım diyorum... Elim varmıyor... Ya bu konuda ben ne yazayım ya! Bu rezaleti tanımlayacak söz mü var da yazayım! *** diyorum, başka bir söz bulamıyorum... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2011 Şu konuda kaç defadır bir şey yazayım diyorum... Elim varmıyor... Ya bu konuda ben ne yazayım ya! Bu rezaleti tanımlayacak söz mü var da yazayım! *** diyorum, başka bir söz bulamıyorum... Yazin memleket meselelerinde birseyler korkmayin, kimlerin bir diktatör etrafinda firildak gibi dönmeye calistigini.. Kimlerin kadinlari kizlari toplumda yok saymaya calistiklarini kimlerin gecligi yok saydigini..kimlerin cocuklari bebeleri yok saydigini. Besikteki bebegi kertmeye bagladiklarini yazalim ki.. Kimlerin diktadör heveslisi oldugu ortaya ciksin. Bebelerin düsmani küfürbazlar ortaya ciksin..Bir gence otur´´lan oturdugun yerde diktadörümüzü belli etme diyen genclik karsiti kiz düsmani bugün meclisi ele gecirdiklerini sanan bu ucubeleri bu meclise dar edelim ki. Yoksa bu yas siniri 13´ ile kalmaz uzar gider. Onlar bu ülkeyi genclige armagan etmeyecekleri ortada... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2011 Mardin'de 13 Yaşındaki Kıza Tecavüz Davasının Ardından, Yetişkin Erkeklerin Çocuk Tacizinden Korunması İçin Düğmeye Basıldı Mardin'de 13 yaşındaki N.Ç.'ye tecavüz eden 24 kişinin yargılandığı dava ile ilgili olarak yaşanan tartışmalar, Türkiye'de gözlerin yine tacizci minik kızlara çevrilmesine neden oldu. Konuyla ilgili hazırlanan raporu Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığının bilgisine sunan 23. daire Başkanlığı, günümüz Türkiye'sinde kelli felli, belli bir yaşı geçmiş adamların yaşadığı cinsel baskı ve tacize dikkat çekerek gerekli önlemlerin bir an önce alınması tavsiyesinde bulunuldu. Hazırlanan raporda yer alan istatistiklere göre, ülkemizde her dakika ortalama 7 yetişkin erkeğin, küçük kız çocuklarının tacizine uğradığı açık bir şekilde ortaya konulurken, "Bugün herkes kadını, çocuğu eşcinseli bilmemneyi korumaktan bahsediyor ama bu erkeklerimizin durumuna nedense göz yumuluyor. 'Koca adam bunlar, küçücük kız ne yapacak ki buna' diye düşünmek maalesef işin kolayına kaçmaktır. Siz o kızların ne kadar fettan olabildiğini biliyor musunuz?" ifadelerine yer verildi. "Kız çocukları tarafından gerçekleştirilen tecavüzlerde Dünya 3'üncüsüyüz" Gelen raporu değerlendiren Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ise, Bakanlığın Kızılay'daki merkezinde bu sabah bir basın açıklaması yaptı. Toplantıda konuşan Bakanlık Sözcüsü, olayın öncelikle bir eğitim sorunu olarak kabul edilmesi gerekliliğini vurgularken, bugün yetişkin erkeklere tecavüz eden kız çocukları sıralamasında Türkiye'nin istatistiki olarak maalesef Suudi Arabistan ve Afganistan'ın ardından 3. sırada olduğunun da altını çizdi. Taciz gerçeğinin sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde yaşanan çok ciddi bir problem olduğunu belirten Sözcü, "Gerek bakanlığımıza e-mail veya telefon yoluyla olsun, bizzat mahalli karakollara savcılıklara başvuru şeklinde olsun biz her gün, her yaştan erkek vatandaşımızdan, 12-13 yaşındaki kızların kendilerine laf attığına, sarkıntılık ettiğine yönelik çok sayıda şikayet alıyoruz." dedi. "Yetişkinler sessiz kalıyor" Kendilerine ulaşan resmi şikayetlerin buzdağının sadece görünen kısmı olduğunun da altını çizen Bakanlık sözcüsü, "Ama bi de işin gizlenen tarafı var çünkü maalesef toplumumuzda bir 'kol kırılır yen içinde kalır' anlayışı hakim. Minik kızlar tarafından namusuna ırzına göz dikilen vatandaşlarımızın pek çoğu bu konuyu kendi ayıpları zannetme yanılgısına düşüp, utanç ve suçluluk hissiyle susuyorlar. Bu şekilde aile içine saklanan, hasıraltı edilen taciz ve tecavüz vakalarını da göz önüne alırsak ortaya korkunç bir tablo çıkıyor." sözleriyle toplumsal bilincin yetersizliğinden dert yandı. Önlem paketi kapıda Bir süredir konu ile ilgili yürütülen çalışmalarda somut bir noktaya gelindiğini de ifade eden Bakanlık sözcüsü, ilk etapta çalışan erkeklere minik kızların tacizlerinden korunmak için ne yapabileceklerinin anlatılacağı eğitim seminerleri ve yetişkinlere yönelik "Koruyucu çocuk uygulaması" gibi önlemlerin gündemde olduğunu duyurdu. Eğitim seminerleri Düzenlenecek olan eğitim seminerleriyle yetişkin erkeklere özellikle "bedenim bana aittir" bilincinin aşılanması ve "dokunulması yasak olan yerlerim" refleksinin kazandırılması hedeflenirken, tacizci kız çocukları tarafından sıklıkla uygulanan yaklaşma yöntemleri de ayrıntılı olarak anlatılacak. Bu seminerlerde yetişkinlerin sosyal gelişimini ve güven duygusunu zedelememeye de özen gösterileceğini belirten Ercan Süregel, "Elbette onlarla iletişim kurmaya çalışan, oyun oynamak isteyen, 'Amcacım sizi çok sevdim' diye gelen her çocuk illa ki tacizci olacak diye bir şey yok. Bizim amacımız yetişkinlere sınırı nerede çizmeleri gerektiğini öğretmek. Misal 'Tanımadığın çocukların arabasına binme', 'Bir çocuk seni evine götürmek isterse hemen işyerindeki güvenlik görevlisine haber ver'. Bunun gibi şeyler işte" diyerek önemli uyarılarda bulundu. Kimsesiz yetişkin erkeklere "Koruyucu çocuk" geliyor Erkeklere yönelik kız çocuğu tacizlerini bir derece de olsa kaynağından önlemek amaçlı olarak, ABD'deki koruyucu ebeveyn uygulaması benzeri bir düzenlemenin de gündemlerinde olduğunu belirten Sözcü, bu amaçla yetişkin erkeklerin yanında vardiyalı olarak görev yapacak koruyucu çocuk timlerinin eğitilmeye başlandığını müjdeledi. "İşin temelinde tabii ki eğitim yatıyor ama koruyucu çocuk uygulaması sayesinde en azından kısa vadede, bugün belki 10-11 yaşında bir kız çocuğu tarafından sarkıntılığa maruz kalan, hatta ve hatta o çocuğun tecavüzüne uğrayan çaresiz yetişkin erkekleri bir nebze de olsa korumak mümkün olacak." dedi. Sistem nasıl işliyor Projenin ana çıkış noktasının, "çocuğun dilinden çocuk anlar" fikri olduğunun altını çizen Bakanlık Sözcüsü, "Bugün 7-8 yaşında bir kız çocuğu, o bildiğiniz fettan halleriyle, o tahrik edici seksapeliyle herhangi bir yetişkin erkeği çaresiz bırakabilir, ama koruyucu çocuğu bırakamaz. Koruyucu çocuk gider kızın oyuncağını kırar, saçını çeker silgisini alır, bağıra bağıra ağlar olay çıkarır, veya bişey yapar kızı ağlatır... Bu şekilde tacizleri daha başlamadan engellemek mümkün olacak diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu. *** Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2011 Vicdanlari susmus ruhlari satilmis hakim ve savcilarin elindeki yargi ancak bu kadar yürüyor.Bunlar Avrupa da kapici bile olamazlar cünkü kapicilik bile onurlu calismayi gerektirir. Dogaldir,Hüseyin Üzmez denilen Cumhuriyet karsiti ve irz düsmani Islamci icin Adli Tip nasil seferber olmus sahte raporlar düzenlemisler,siyaset neredeyse Hüseyin Üzmez denilen Islamci yani kendi adamlari icin evlenme yasini bile asagiya cekmeyi göze almisti.Böyle iktidarlarin elinde bir ülkenin ne namusu ve ne de haysiyeti kalir aynen bizdeki gibi. saygilarla Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2011 Bence her yetişkin erkeğe bir kamera yerleştirelim, kameraları da RTÜK e bağlayalım. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.