Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BELEDİYE KİTABINDA ŞERİAT PROBAGANDASI


GeceKuşu

Önerilen İletiler

***

 

Belediye kitabında şeriat propagandası 48.gif

 

Önü arkası bitmiyor yapılanların, daha birinin etkisi geçmeden diğeri ortaya çıkıyor…

 

Yaptıkları ortaya çıktıkça savunma hep aynı haberleri yokmuş…

 

Yazıklar olsun kişilikten uzak takkiyeci zihniyetin her türlü davranışı…

 

Nasıl bir zihniyettir anlayamıyorum, yapıyorsan, yaptığın doğruysa,yaptığının arkasında sonuna kadar durursun…

 

Yok yaptıkların yanlışsa daha baştan yapmaman gerektiğini bilir, insan olmanın, doğru insan olmanın, onuruyla yapmazsın…

 

Her türlü Sinsi davranışı, yalanı dolanı, yap sonra takkiye…

 

 

Kişilik işte, bu kişilik yapısının kendilerini götüreceği yer aşağıda yeni evlenenlere dayattıkları şeylerde görünüyor…

 

 

Bunun Adı inanç değil, bunun adı çağa ayak uydurmak değil, bu topluma hiçte iyi niyetli yaklaşım değil…

 

Bunun adı …. Söylemeye dilim varmıyor… Okuyun adını sizler koyun…

 

Okuyun yapıcı eleştirilerinizi ve tepkilerinizi ortaya koyun….

 

 

Toplumun dini inancının Müslümanlık olması, bu adamlara bunu yapma hakkı vermiyor…

 

Peki nerede hükümet.., toplumu ileriye , toplumsal huzuru sağlamak adına iktidara gelenlerin bütün bu olanlara tepkileri…

 

Aldıkları yada alacakları önlemler…

 

Ama onlar, Rejimin temel ilkelerini eleştirmekle, yıpratmakla meşguller, işleri başlarında aşkın…

 

 

Peki nerede bu topluma sorumluluk duyan din adamları,sorumlu bilim adamları...

 

Oysa bu toplumu ileriye götürecek bilim adamımız yazıyor bu kitabı imza onun ...Yazıklar olsun...

 

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr Hamdi Döndüren imzasını taşıyan kitap, İslam toplumunda medeni kanunla çelişen durumlarda şeriat hükümlerin uygulanmasını istiyor.

İnanıyor olmak, bu yapılanlara bizi köhnemiş toplum yapısı içinde mahkum etmeye çalışanlara tepkisiz durmak değildir..

 

***

 

Yazıklar olsun…Başka ne diyebilirim ki… Yazıklar olsun… Gözünüze dizinize dursun…

 

Bu toplumu geriye götürmek isteyen zihniyetlerin hakkından Allah gelsin…

 

Eğer varsa benim Bu toplumda biraz hakkım…

 

Bu insanlara hakkımı asla helal etmiyorum… Haram olsun…

 

***

 

Kitaptan alıntılar: Kızlar dokuz yaşında evlenebilir, eşinizi iz bırakmadan dövebilirsiniz, akraba evliliği zararlı değil...

 

Nikâh yapan yeni çiftlere Tuzla Belediyesi şeriat hükümlerine göre yaşamalarını ve bunun için cihat yapmalarını öneren kitap dağıtıyor. Belediye logosuyla yeni nikah yapan çiftlere dağıtılan 'Delilleriyle Aile İlmihali' isimli 635 sayfalık kitap, Arapça 'Bismillahirahmanirahim' yazısı ve bilimsel 'evrim teorisi' yerine dini 'yaradılış teorisi' öğretisiyle başlıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr Hamdi Döndüren imzasını taşıyan kitap, İslam toplumunda medeni kanunla çelişen durumlarda şeriat hükümlerin uygulanmasını istiyor. Kitapta, kızların dokuz yaşında evlenebilmesinden erkeklerin dört eş alabilmesine, akraba evliliklerinin İslama uygunluğundan doğum kontrolünün İslam dışılığına dair birçok madde bulunuyor.

 

Belediye bilmiyormuş

 

Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kitabın içeriğinden haberdar olmadıklarını ve henüz inceleme imkânları bulunmadığını, kitapta medeni hukuka aykırı hükümler bulunması durumunda hemen toplatılacağı savunuldu. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, basın danışmanı Saadettin Acar yaptığı açıklamada "Bu tip ilmihal kitapları 1992'den beri Tuzla Belediyesi nikâhları sonrasında dağıtılıyordu. Kitapta Medeni Kanuna aykırı ve şeriat kurallarını öneren unsurlar yer alıyorsa hemen toplatırız. Bu unsurları bilip de bu kitabı dağıtmamız mümkün değil" dedi.

 

Cihat çağrısı

 

Tuzla Belediyesi'nin dağıttığı kitabın sunuş bölümü "İslam ailesini yaşamak ve yaşatmak gibi cehd beklediğini ifade etmeliyiz" denerek sonlanıyor. Cehd ve cihad, arapça aynı kelime kökünden geliyor ve 'çabalamak' anlamındaki cehd'le de bir nevi cihat çağrısı yapılıyor. 13 bölümden oluşan kitap, ilk bölümde 'temel bilgiler' başlığı altında çiftlere karşı cinsle ilişkilerden örtünme ve 'yasak ilişkilere' kadar 'bilgilendiriyor'. Kitabın sonraki bölümlerinde, 'düğün gecesi', evlilik çeşitleri, mal paylaşımı, çocukların velayeti, süt hısımlığı, evliliğin sona ermesi, boşanma, evliliği sona eren kadının iddet durumu, vasiyet, miras ve günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara ilişkin İslami kurallar işleniyor. Kitaptan bazı başlıklar şöyle:

Kadın erkekle tokalaşmaz: İmanlı kadınlar ve erkekler musafaha(el sıkışmak) veya el öpmeyi yalnız mahrem hısımlarla sınırlı tutmayı şiar edinmeli.

 

Kadın dokuz yaşında evlenebilir: Evleneceklerin tasarruf ehliyetine sahip olmaları gerekir. Bu da yedi yaşına ulaşıp iyi ile kötüyü ayırt etme gücünü elde etmekle gerçekleşir. Alt yaş sınırı kızlarda dokuz, erkeklerde 12'dir.

Erkek dört kadın alabilir: İslama göre aralarında eşitliği sağlamak şartıyla erkeğin aynı anda dört kadınla evlenmesi mümkün.

 

Kadından ve 'gâvurdan' şahit olmaz: Şahitlerin iki erkek veya bir erkek iki kadın olması gerekir. Şahitler Müslüman olmalıdır.

 

Akraba evliliği caiz: Akraba evliliği öne sürüldüğü gibi önemli zararlar meydana getirecek nitelikte olsaydı bunu İslam yasaklardı.

Doğum kontrolü yasak: Evliliğin başta gelen gayelerinden birisi neslin sürdürülmesi olduğuna göre hastalık, yaygın ahlaksızlık ve şiddetli yoksulluk gibi özürler bulunmadıkça evli çiftler gebeliği önleyen yöntemlere başvurmamalıdır.

Dini kuralla evlenmek: İslam toplumunda evlenme ve boşanma konularının kişilerin inanç değerleri dikkate alınarak düzenlenmesi din özgürlüğünün bir gereğidir.

Çokeşlilik: İnsan yaratılışı ve ihtiyaçları çokeşliliği zorlar. İslamın bu konudaki çözümlerini dikkate almak gekerir. Bir İslam toplumunda kanunların o toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanması asıldır. Günümüzde ikinci evliliğin kötü görülmesi veya resmi olarak kabul edilmeyişinin yol açtığı sosyal yaralar ve bunların tedavi yolları tam olarak araştırılmış değildir. İnsanın yaratılışını ve ihtiyaçlarını dikkate alan İslamın bu konudaki çözümlerinin iyi bir kritiğinin yapılması gerekir.

Kadını iz bırakmadan döv: Kadının yatakta yalnız bırakılması da bir yarar sağlamazsa o, bir çeşit disiplin ve eğitim amacıyla, bedeninde iz bırakmayacak biçimde dövülebilecektir.

Evlilik dışı ilişkiye 100 değnek: Bekârların zinasında yüz, namuslu kadına zina iftirası atana seksen, içki içene seksen değnek cezası örnektir. Suçu işleyen köleyse cezalar yarı sayıya iner.

 

Kaynak: 01/05/2006 @ RADİKAL

 

 

 

*tna

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.

Cihat çağrısı...

 

Tuzla Belediyesi'nin dağıttığı kitabın sunuş bölümü "İslam ailesini yaşamak ve yaşatmak gibi cehd beklediğini ifade etmeliyiz" denerek sonlanıyor. Cehd ve cihad, arapça aynı kelime kökünden geliyor ve 'çabalamak' anlamındaki cehd'le de bir nevi cihat çağrısı yapılıyor. 13 bölümden oluşan kitap, ilk bölümde 'temel bilgiler' başlığı altında çiftlere karşı cinsle ilişkilerden örtünme ve 'yasak ilişkilere' kadar 'bilgilendiriyor'. Kitabın sonraki bölümlerinde, 'düğün gecesi', evlilik çeşitleri, mal paylaşımı, çocukların velayeti, süt hısımlığı, evliliğin sona ermesi, boşanma, evliliği sona eren kadının iddet durumu, vasiyet, miras ve günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara ilişkin İslami kurallar işleniyor. Kitaptan bazı başlıklar şöyle:

 

___Kadın erkekle tokalaşmaz: İmanlı kadınlar ve erkekler musafaha(el sıkışmak) veya el öpmeyi yalnız mahrem hısımlarla sınırlı tutmayı şiar edinmeli.

___Kadın dokuz yaşında evlenebilir: Evleneceklerin tasarruf ehliyetine sahip olmaları gerekir. Bu da yedi yaşına ulaşıp iyi ile kötüyü ayırt etme gücünü elde etmekle gerçekleşir. Alt yaş sınırı kızlarda dokuz, erkeklerde 12'dir.

___Erkek dört kadın alabilir: İslama göre aralarında eşitliği sağlamak şartıyla erkeğin aynı anda dört kadınla evlenmesi mümkün.

___Kadından ve 'gâvurdan' şahit olmaz: Şahitlerin iki erkek veya bir erkek iki kadın olması gerekir. Şahitler Müslüman olmalıdır.

___Akraba evliliği caiz: Akraba evliliği öne sürüldüğü gibi önemli zararlar meydana getirecek nitelikte olsaydı bunu İslam yasaklardı.

___Doğum kontrolü yasak: Evliliğin başta gelen gayelerinden birisi neslin sürdürülmesi olduğuna göre hastalık, yaygın ahlaksızlık ve şiddetli yoksulluk gibi özürler bulunmadıkça evli çiftler gebeliği önleyen yöntemlere başvurmamalıdır.

___Dini kuralla evlenmek: İslam toplumunda evlenme ve boşanma konularının kişilerin inanç değerleri dikkate alınarak düzenlenmesi din özgürlüğünün bir gereğidir.

___Çokeşlilik: İnsan yaratılışı ve ihtiyaçları çokeşliliği zorlar. İslamın bu konudaki çözümlerini dikkate almak gekerir. Bir İslam toplumunda kanunların o toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanması asıldır. Günümüzde ikinci evliliğin kötü görülmesi veya resmi olarak kabul edilmeyişinin yol açtığı sosyal yaralar ve bunların tedavi yolları tam olarak araştırılmış değildir. İnsanın yaratılışını ve ihtiyaçlarını dikkate alan İslamın bu konudaki çözümlerinin iyi bir kritiğinin yapılması gerekir.

___Kadını iz bırakmadan döv: Kadının yatakta yalnız bırakılması da bir yarar sağlamazsa o, bir çeşit disiplin ve eğitim amacıyla, bedeninde iz bırakmayacak biçimde dövülebilecektir.

___Evlilik dışı ilişkiye 100 değnek: Bekârların zinasında yüz, namuslu kadına zina iftirası atana seksen, içki içene seksen değnek cezası örnektir. Suçu işleyen köleyse cezalar yarı sayıya iner.

 

Çok değerli Annelerimiz, kadınlarımız, bacılarımız, ablalarımız..."TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ"...

.

fgdf8hz.jpg

.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnançlı formdaşlarımızın yorumlarını çok merak ediyorum...

Bende sevgili bilimselci inan bende...

Ama yapraklar dökülmüş bir kez...

İkinci baharı beklemek için uzun bir yıl beklemek gerek...

Ama bahar üzün, bahar çiçeksiz, bahar öksüz gelmekte...

Ve bahar insansız..

sahipsiz,

sessiz,

durgun,

Yaratıcısız...

Umut mu?

alışılmış,

düşüncesiz,

yargısız,

kuytu,

kör,

karanlık...

sağır,

dipsiz...

Oysa yaşanılan,

bilgisiz,

belgesiz,

sahipsiz...

Sadece yaşanılmakta olan...

farkındasız...

meçhule uzanan

anlamsız...

 

DİPNOT...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***

 

Belediye kitabında şeriat propagandası 48.gif

 

Önü arkası bitmiyor yapılanların, daha birinin etkisi geçmeden diğeri ortaya çıkıyor…

 

Yaptıkları ortaya çıktıkça savunma hep aynı haberleri yokmuş…

 

Yazıklar olsun kişilikten uzak takkiyeci zihniyetin her türlü davranışı…

 

Nasıl bir zihniyettir anlayamıyorum, yapıyorsan, yaptığın doğruysa,yaptığının arkasında sonuna kadar durursun…

 

Yok yaptıkların yanlışsa daha baştan yapmaman gerektiğini bilir, insan olmanın, doğru insan olmanın, onuruyla yapmazsın…

 

Her türlü Sinsi davranışı, yalanı dolanı, yap sonra takkiye…

Kişilik işte, bu kişilik yapısının kendilerini götüreceği yer aşağıda yeni evlenenlere dayattıkları şeylerde görünüyor…

Bunun Adı inanç değil, bunun adı çağa ayak uydurmak değil, bu topluma hiçte iyi niyetli yaklaşım değil…

 

Bunun adı …. Söylemeye dilim varmıyor… Okuyun adını sizler koyun…

 

Okuyun yapıcı eleştirilerinizi ve tepkilerinizi ortaya koyun….

Toplumun dini inancının Müslümanlık olması, bu adamlara bunu yapma hakkı vermiyor…

 

Peki nerede hükümet.., toplumu ileriye , toplumsal huzuru sağlamak adına iktidara gelenlerin bütün bu olanlara tepkileri…

 

Aldıkları yada alacakları önlemler…

 

Ama onlar, Rejimin temel ilkelerini eleştirmekle, yıpratmakla meşguller, işleri başlarında aşkın…

 

 

Peki nerede bu topluma sorumluluk duyan din adamları,sorumlu bilim adamları...

 

Oysa bu toplumu ileriye götürecek bilim adamımız yazıyor bu kitabı imza onun ...Yazıklar olsun...

İnanıyor olmak, bu yapılanlara bizi köhnemiş toplum yapısı içinde mahkum etmeye çalışanlara tepkisiz durmak değildir..

 

***

 

Yazıklar olsun…Başka ne diyebilirim ki… Yazıklar olsun… Gözünüze dizinize dursun…

 

Bu toplumu geriye götürmek isteyen zihniyetlerin hakkından Allah gelsin…

 

Eğer varsa benim Bu toplumda biraz hakkım…

 

Bu insanlara hakkımı asla helal etmiyorum… Haram olsun…

 

***

*tna

***

 

insan olan zaten müslümandir,Seriat kavgasi yapanlarin amaclari ortadadir.mevcut Demokratik sistemi Atatürk ilkelerini yikip din devleti kurma cabalari yeni degilki.Bunlar TÜRKIYE CUMHURIYETININ hainleri ve düsmanlaridir.Bakiniz bütün dünyaya;herkes insanlarin refahi insanlarin mutlulugu icin hep yenilikler pesinde kosmaktadir.yeni yeni buluslarla Allahin verdigi nimetlerle insanliga faydali olma savasi vermekte iken sadece Müslüman gecinenlerin ülkeleri en geri kalmis en cAHIL KALMIS ÜLKELER seviyesindedirler.bu neden böyledir cünkü sadece müslüman gecinenlerde din kavgasi vardir.Türkiyenin okadar önemli ve hayati sorunlari varken,birileri yatip kalkip Türban savasi veriyor.insanlari kiskirtiyor,insanlari devletine karsi savasa cagiriyor.bunu en siradan bir mahalle muhtarindan tutunda ta bastaki Basbakana kadar sorumlu ama sinsi amacli sartlandirilmis olanlar yapmaktadirlar.ben hep sunu diyorum,MÜSLÜMANIM DIYIPTE ALLAHI ALET EDEREK masum insanlari öldürenler ne kadar müslüman degilse Türban kavgasi verenlerde okadar müslümanliktan uzaktirlar.ben bunlara münafiklar diyorum.bUNLARIN SADECE ALLAH BIRDIR demeleri bir gercektir.baska ne söylüyorlarsa hepsi Takiyyedir,yalandir.insanlari kiskirtmak kendi muvakkak olamadiklari bazi seyleri güya halk adina yapar gibi görünerek kararmis ve nefret dolu vicdanlarini tatminden öte hicbirsey degildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bende sevgili bilimselci inan bende...

Ama yapraklar dökülmüş bir kez...

İkinci baharı beklemek için uzun bir yıl beklemek gerek...

Ama bahar üzün, bahar çiçeksiz, bahar öksüz gelmekte...

Ve bahar insansız..

sahipsiz,

sessiz,

durgun,

Yaratıcısız...

Umut mu?

alışılmış,

düşüncesiz,

yargısız,

kuytu,

kör,

karanlık...

sağır,

dipsiz...

Oysa yaşanılan,

bilgisiz,

belgesiz,

sahipsiz...

Sadece yaşanılmakta olan...

farkındasız...

meçhule uzanan

anlamsız...

 

DİPNOT...

 

Karanlıklara, karanlıkta kalanlara...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

***

 

o dağıtılan kitap zaten önceden de yayındaydı

 

yani içerisindekiler islamın emirlerinden başka bişey değil

 

islamda böyle birşey yok diyemezsiniz

 

ilk önce islamı öğrenin

 

Haklısınız sayın mdoğan, öncelikle hoş geldiniz.

 

Demek İslam’ın emirleridir bu yayınlanan ve dağıtılan kitapta olanlar

Ve “İslam da yok böyle bir şey diyemezsiniz” ve “ilk önce İslam’ı öğrenin gelin” dediğinize göre,

Siz de bu kitapta yazılanları kabul ediyor ve savunuyorsunuz demektir...

 

***

O zaman geldiğimiz noktada şöyle bir sonuca ulaşmış oluyoruz...

 

1- Aklı başında her erkek, dokuz yaşındaki bir kız çocuğuyla evlenebilir

 

2- Aklı başında her erkeğin aynı anda dört kadınla evlenmesi mümkündür.

 

3- Çocuk yaşta da olsa Kadın yâda erkek herkes için Akraba evliliği caizdir.

 

4- Günümüzde ikinci evliliğin kötü görülmesi veya resmi olarak kabul edilmeyişinin yol açtığı sosyal yaralar vardır,

İnsan yaratılışı ve ihtiyaçları( ! )çokeşliliği zorlar. Bu nedenle İslam’ın bu konudaki çözümlerini dikkate almak gerekir.

Bunun çözümü ise İslam’a göre Çok eşliliktir,

 

5- Aklı başında her erkek Kadınını yada kadınlarını (4'e kadar) dövebilir.önemli olan İz bırakmadan dövmektir.

 

6- Şahitlerin iki erkek veya bir erkek iki kadın olması gerekir.

Şahitlerin Dürüst olaması yada insan olması önemsizdir... Müslüman olmalıdır.

İki kadının aklı ve insani değerleri ancak bir erkeğe eşittir.

 

7- Aklı başında Erkek ve Kadınlar birbirleriyle tokalaşmazlar.

 

8- Aklı başında Müslüman insanlar medeni kanuna göre değil, Dini kurallarla evlenmelidirler...

 

Ve daha birçok vs. vs. bizim bilmediğimiz İslami ve insani sıralanabilir…

 

***

Siz İnsanlığın gelmiş olduğu bugünkü koşul ve şartlarda,

bütün bunlar böyle olmalıdır demekle aklınızın başında olduğunu mu düşünüyorsunuz?...

 

Eğer gerçekten siz aklı başın da bir insansanız…

Sizin aklı başında bir insan olarak,

İslamiyet te var olan bu emirleri, biz aklı başında olmayan insanlara,

Lütfen birer birer kuran dan örnekleriyle açıklar mısınız,

 

Gelmiş olduğumuz bu karanlık noktadan biz kara cahillerin,

Siz aklı başında olan inançlı, Müslüman insanlardan bütün bunları öğrenmemiz gerekiyor.

 

Sizin dikkatimizi çektiğiniz bu noktada,

bütün bunları anlamayan ve kabul etmeyen biri olarak

Şimdi artık ben ve benim gibi düşünenlerin,

cehennemlik birer insan olduğumuzu kesin olarak anlamış bulunuyorum...

 

***

 

Bütün bunları görüp duyup yaşadıktan sonra

ben aklı başından gitmiş bir insan,

 

Yaşadığımız bu çağda ne kadar karanlık bir noktaya gelmiş,

bütün bunları kabul etmeyen bir kişi,

İslamiyet’ten, inançlı olmaktan çıkmış bir insan olarak...

 

Aklı başında, sizler gibi inançlı, Müslüman bir insan olabilmek için çok Acil olarak,

Bu Akla sahip insanların bulunduğu bir klinikte tedavi olmam gerektiğini anlamış bulunuyorum...

 

***

Bu kitabın yazılması, basılması ve dağıtılmasıyla katkıda bulunanlara,

Bu gerçekleri gösteren uyarınızla bütün bunları anlamamıza yardımcı olan size,

 

Bana ve benim durumumda olan, insanlık dışı kalmış zavallı bizlere bu yardımlarınızla,

Ne kadar karanlık ve cahil bir noktada kaldığımızı hatırlatıp gösterdiğiniz için,

 

ilk önce islamı öğrenin diyerek,

sizin anladığınız islamiyet'in ve onun insana bakış açısını bize anlatıp gösterdiğiniz için

 

Allah sizlerden razı olsun, sağ olun, Allah tuttuğunuzu altın etsin...

 

MEKÂNLARINIZ CENNET OLSUN (!)İNŞALLAH

 

*tna

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

GeceKusu :clover:

 

o dağıtılan kitap zaten önceden de yayındaydı

yani içerisindekikler islamın emirlerinden başka bişey deil

islamda böyle bişey yok diemessiniz

ilk önce islamı öğrenin

 

 

O kitapta yazılanların İslam ile asla alakası yok...

 

Onlara islamın emirleri diyorsun merdoğan insaf diyorum...

 

Ve sizi koyun gibi önünüze koyulan herşeyi kabul etme zihniyetinden çıkıp kendi basınıza sağduyulu ve objektif bir yaklaşım ile araştırmaya davet ediyorum..Şayet bunu hakkıyla yaparsanız gerçekler ile yüzyüze gelmeniz kaçınılmaz..

 

Bunlar ise İslamı karalamak isteyen insan demeye dilim varmıyor sahısların kirli oyunlarıdır...

Akıl sahibi insanlar zaten bunu anlar ve görürler...Görmek ve anlamak istemeyenler istisna!

 

Selam ve dua ile...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***

Sayın mdogan, 'onlar' zaten İslam ve Allah yok diyorlar, sen İslami öğrenin diyorsun.

 

saygılarımla

 

Sevgili 'Abendstern' Böylesine önemli, insanı, kadını, ve insani değerleri ilgilendiren bir konuya, olaya ve yorumlara...

 

Bu şekilde iki satırla ve kendinizi de göz ardı edecek bir yorum yapmanıza açıkçası çok şaşırdım...

 

Sayın Erdoğan’ın da vurguladığı gibi;

 

"Bu kitapta yazılanlar İslam’dır. Yani Yazılanlar doğrudur..." diyenlere,

 

Bu çağda yaşayan, aklı başında, medeni biri olarak sizin,

Bir insan, bir kadın, bir Müslüman olarak düşünce, görüş ve yorumlarınız nelerdir?

 

İnanın çok merak ediyorum...

 

 

*tna

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***

 

GeceKusu :clover:

O kitapta yazılanların İslam ile asla alakası yok...

 

Onlara İslam’ın emirleri diyorsun mdoğan insaf diyorum...

 

Ve sizi koyun gibi önünüze koyulan her şeyi kabul etme zihniyetinden çıkıp kendi basınıza sağduyulu ve objektif bir yaklaşım ile araştırmaya davet ediyorum. Şayet bunu hakkıyla yaparsanız gerçekler ile yüz yüze gelmeniz kaçınılmaz..

 

Bunlar ise İslam’ı karalamak isteyen insan demeye dilim varmıyor şahısların kirli oyunlarıdır...

Akıl sahibi insanlar zaten bunu anlar ve görürler... Görmek ve anlamak istemeyenler istisna!

 

Selam ve dua ile...

 

Sevgili 'berceste' ;

"Bu kitapta yazılanlar İslam’dır. Yani Yazılanlar doğrudur..." diyenlere,

Bu çağda yaşayan, aklı başında, medeni biri,

Bir insan, bir kadın, bir Müslüman olarak düşünce, görüş ve yorumlarını ifade ederek,

İnsani değerlerin, dini değerlerin çarpıtılarak yok edilmemesi gerektiğini savunuyor olmanı,

Umarım bu çağdışı, karanlık zihniyetler de anlarlar…

Biliyor musun, inandığı değerleri böylesine ayaklar altına alan her düşünceden kişilere,

Öylesine kızıyor ve onları anlamakta çok zorluk çekiyorum…

Ve Çözümden yana taraf olan, objektif, sağduyulu, duygudaş olanları da

bir o kadar taktirle karşılıyor ve onlara hayranlık duyuyorum…

 

Artık herkesin, İnandıkları değerlere kendilerinin saygı duyarak,

Onları yüceltecek olanın kendi saygı değer ve ilkeli davranışları olacağını,

 

Kendi düşüncelerini yüceltmenin,

Bilinçli, insani değerlere bağlı görüş ve yaklaşımlarla olabileceğini,

 

Karşı görüşlere yapılacak aşağılık saldırıların,

Kendi görüşlerine aynen yöneleceğini anlamalarını istiyorum…

 

Bunu anlayan,

Başkalarının görüş ve düşüncelerini de anlamaya çalışarak,

Onlara saygı duyan yaklaşımların karşı tarafça önemseneceğini,

 

Kişiliklere yapılan saldırıların ilkel bir davranış olduğunu kavrayan,

 

Kendi görüş ve düşüncelerinin, haklılığını ve doğruluğunu ancak

İlkeli davranış, bilgi birikimi ve bilinçli yaklaşımlarla ifade edilirse,

 

Herkes tarafından, anlaşılıp kabul göreceğini bilen.

 

İnsani olan bütün değerleri savunarak,

Kendi görüşlerine Saygı duyulmasını sağlayan,

Herkese YÜREKTEN, GÖNÜLDEN selam olsun…

 

***

 

Çözümden yana taraf olan, objektif, sağduyulu, duygudaş arkadaşlar aranıyor.(!)

 

 

Selam ve dua ile...

Selam ve sevgiyle… Sevgili 'berceste'

*tna

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili arkadaslarim

 

Ben buradaki maksadi zaten bildigim icin dolayli yoldan degil direk cevabi verdim, üzgünüm ama siz anlamamissiniz. Yada yanlis anlamissiniz.

 

ALINTI(bilimselci @ May 1 2006, 10:17 AM)

 

İnançlı formdaşlarımızın yorumlarını çok merak ediyorum...

 

diyen arkadas, Forum'da islam bölümünde Allah yok diyor zaten. Ve alayli bir sekilde de inanclilarin fikirlerini alalim...

 

Kusura bakmayin bu 'cirkin' oyunlara gelemem.

 

Kuran Islamdir. Kuran da yazanlar Allahin emridir, inanirsin inanmazsin o herkesin kisisel meselesidir. Ben inandigimi yaparim inanmadigimi yapmam o da bizzat beni ilgilendirir. Inanmayanla alay etmem, inanmayana yobaz demem. Bana dendi bu. Dipnot zavalli halkimiz dedi bende sensin zavalli dedim uyari aldim.

 

Admin nickli arkadasa madem hakaret 'zavalli' demek. Yobaz'da hakarettir düsüncesiyle Dipnot un da uyarilmasini istedim. Ama malesef öyle bir cevap aldim ki, taraf tutuluyor , yazik..

 

 

Bu not Admin tarafından eklenmiştir: Bakın size küçük bir şey söyleyeceğim ama lütfen dikkatle okuyun: Bu arkadaşa uyarı gönderilmiştir. Bunu açıklıyorum çünkü arkadaş kendisi burada açıklamıştır. Eğer kendisi açıklamazsa bizim bunu kimseye hiç bir şekilde söyleme durumumuz yoktur. Çünkü uyarılar sadece kişilere özgüdür ve onu sadece siz ve ben görebiliriz.

Gelelim uyarı aldığınıda bize sorduğu soruya: Bizden öteki arkadaşında uyarı alması gerek diye bir istekte bulundu ve bizde uyarılar tamamen kişisel olduğu için hiç bir şey söylemeden bulunduğunuz forumun kurallarını okuyun dedik...
Ardından başladı siz tarafsız değilsiniz siz şöylesiniz siz böylesiniz demeye...

Bizim kimseye uyarılar konusunda açıklama yapma lüksümüz yok bu forum 15000 üyesi var ve bu 15000 üyeden şimdiye kadar bir çok kullanıcı yasaklanmıştır..... 

Bu forumda kimse kimseye küfür veya kötü söz söyleyemez... Biz buradayız... Yapanlar gidecekleri yere gidebilirler... 

Lütfen uyarı konusunda bilgi almak için bu linke bakınız:

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...&CODE=01&HID=20

 

Adalet isteyenler önce kendileri adil olmali diyorum. adalet olmayan yerede emek verip tek kelime yazmam, beynimi yormam.

 

Hepinizi, kisa sürede olsam aranizda, inanlara inanmayanlara, selamlastigim arkadaslara, her seyin en güzelini diliyorum. Saygiyla kalin, sevgiyle kalin.

 

Insallah Türkiyemiz layik oldugu siyasetine ve huzura ve adalete kavusur. Gercek Demokrasiye kavusur.

 

 

 

 

Kalin saglicakla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***

 

Sevgili arkadaslarim

 

Ben buradaki maksadi zaten bildigim icin dolayli yoldan degil direk cevabi verdim, üzgünüm ama siz anlamamissiniz. Yada yanlis anlamissiniz.

 

***

 

Kuran Islamdir. Kuran da yazanlar Allahin emridir, inanirsin inanmazsin o herkesin kisisel meselesidir. Ben inandigimi yaparim inanmadigimi yapmam o da bizzat beni ilgilendirir.

***

 

Hepinizi, kisa sürede olsam aranizda, inanlara inanmayanlara, selamlastigim arkadaslara, her seyin en güzelini diliyorum. Saygiyla kalin, sevgiyle kalin.

 

Insallah Türkiyemiz layik oldugu siyasetine ve huzura ve adalete kavusur. Gercek Demokrasiye kavusur.

Kalin saglicakla

 

 

Sevgili 'Abendstern';

 

"dolaylı yoldan değil direk cevabi verdim" Diyebilen bir kişi olarak,

 

Lafı dolandırmadan uzatmadan, Başkalarını öne sürüp, sorulan soru görmemezlikten gelip, kaçış yolları aramadan...

 

Kısa ve öz olarak...

 

 

Bu çağda yaşayan, aklı başında, medeni biri olarak sizin,

 

Bu kitapta yazılanlar İslam’dır. Yani Yazılanlar doğrudur..." diyenlere,

 

Bir insan, bir kadın, bir Müslüman olarak düşünce, görüş ve yorumlarınız nelerdir?

 

Kalın sağlıcakla deyip bir kenara çekilmek işin kolayına kaçmak değil midir sizce.?

 

 

Lütfen bu soruyu cevaplamadan bir yere ayrılmayın...

 

Biz sizi anlamaya, tanımaya ve hak vermeye çalışıyoruz...

 

Lütfen bunu yapabilmemiz için bize fırsat tanıyın,

 

 

Adalet istiyorsanız, Doğru, duyarlı, tutarlı bir kişi olduğunuzu ispatlayın,

 

bu güne kadar ifade ettiklerinizin havada kalan şeyler olmamasını sağlayın…

 

 

Selam ve sevgiler

 

*tna

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

o dağıtılan kitap zaten önceden de yayındaydı

yani içerisindekikler islamın emirlerinden başka bişey deil

islamda böyle bişey yok diemessiniz

ilk önce islamı öğrenin

 

Arkadasim,yani anlamiyorum gercekten burada inanc tartismasi yapiyorsunuz,cok güzel hos ama sen bilmiyorsun ben biliyorum olayi girince isin icine benimde birkac söz söyleme ihtiyacim dogdu.Insan mantigina ters olan hicbir sey Kur'anin icinde yer almamistir.Herkes isine geldigi gibi Kur'ani tefsire kalkarsa sonucta o kutsal kitabin söyledigi ne varsa carpitilir ve insanlar gercek olani ögrenemezler.Bu konuda en fazla dikkat etmesi gerekenler Kur'ani insanlara anlatmak görevini üslenmis olanlardir.Maalesef din uzmanlari tarikat seyhlerinin arzulari dogultusunda Kur'ani tefsir ederek bircok kelimeyi bence kasitli olarak asil anlamindan uzaklastirip ters anlamlala insanlara sunmaktadirlar.ve sonucta iste burada veya baska bir yerde birileride cikip Kur'an sunu emrediyor bunu emrediyor diye ahkam kesmekte ve hayir arkadas o öyle degildir diyenede-önce Islami ögrenin-diyerek karsisindakileri bilgisizlikle sucluyorlar.

Cihat diye diye resmen sucsuz masum insanlar öldürülüyor ve bunun Kur'anla özlestirip Kur'anin emri deniyor.

Bulundugun yerdeki mevcut kanun ve yasalara uymakla yükümlüsün diye Kur'anin emri gözardi ediliyor ve birileri cikip vay efendim Seriatla yönetmeyen yönetimler dinsizdir deniyor.

Kur'anda asla 4 kadinla evlenin diye bir ayet olmadigi halde,Araplarin cahiliyye döneminde sayisiz kadinla evlenmelerini önleme amacli olarak adaleti saglayabildiginze en fazla 4 kadinla evlenebilirsiniz diye bu fazla evlilige sart koyarak engel olan Allah sonunda Nisa suresi 129.ayette 4 kadinla evliligi imkansiz kilacak sartlari getirerek en normal olan tek kadinla evliligi tesvik etmistir.

Kur'anda kadinlariniz kötü yola giderse onlari dögün diye hicbir kelime mevcut degildir.ve böyle bir emirde yoktur.bu tamamen saptirilmis,konu olan kelime gercek anlamindan uzaklastirilip erkeklere bir ayricalik taninmistir.Asli-Sadakatsizliklerinden veya iffetsizliklerinden korktugunuza onlara önce ögüt verin,sonra onlari yataklarinda yalniz birakin ve nihayet onlari evden cikarin veya bulunduklari yerden uzaklastirin.ve eger size saygil davranirlarsa artik onlar aleyhine baska yol aramayin,Allah cok yücedir.-

Bir kadini dögmeyi erkeklige nasil yakistirirlar oda bilinmez de dinin emirlerini kimsenin carpitmaya ve sonrada bir baskasina sen bilmiyorsun git ögren demeye hakki olamaz saniyorum.

 

saygi ve sevgiyle..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Gece Kusu

 

Ilk geldigim gün bana özel mesaj atarak hosgeldiniz dediniz, iyi paylasimlar dilediniz.

 

Bende sonraki attigim özel mesajlarda size aynen sunu yazmistim.

 

Insan insanin aynasidir. Bana nasil yaklasirsan o cevabi alirsin anlaminda yazdim o sözü. Bana saygisizlik yapmayan birine saygisizligimi gösteriniz. Gösteremezsiniz cünkü yok.

 

Bir kacis söz konusu degildir. Haksizlik var bende haksizliga asla gelemem.

 

Haksizlik 1. Bana yobaz diyen Dipnot uyari almiyor, sebebi onun benden daha uzun süre burada olmasiymis.ben uyari alyiorum, zavalli dedigim icin. Siz hic bir tepki göstermiyorsunuz buna.

 

Haksizlik2. Nicki suan hatirimda degil, arkadas bana almanca küfür yaziyor, ben ona cevap veriyorum evet kötü bir cevap, ********** diyorum. Ama bakiyorumda beni elestiriyorsunuz, ona neden küfür ettin demiyorsunuz???? Anlayamadim ben bunu. Burada nerede adalet var.

Yoksa o kisilerin görüsleri size uydugu icin mi tepki sadece bana?

 

oradaki sahis onun fikirlerinde olmadigim icin bana s.... git diyor !!!!!!!!

ve sizlerden hic bir tepki yokkkkk. Benim bu forum dinsiz deigim cümlemde takilip kalmissiniz ama. hayret bir seydir bu.

 

Bana özel mesajla gitmeyin dendi, ama maksadim zaten bana durun aman gitmeyin denmesi asla degildi. Inanin bana, bütün samimiyetimle söylüyorum, veda yazim cok ictendi. Ama keske hemen ciksaymisim. O sahisin almanca küfürlerini görüpte sinirlenip, malesef sinirlerime hakim olamayip o kötü cümleyi kurmasaymisim.

 

Bana geldigimde buraya ilk ve tek hosgeldiniz mesaji attiginiz icin sizin yaziniza cevap vermek istedim, yoksa asla tek kelime bile yazmayi düsünmüyordum.

 

Sayin Gece Kusu , benim bir bayan oldugumu biliyorsunuz ve bana s... git diyene neden hic bir tepki göstermiyosunuz????????????????

 

Benim yazima hemen tepkiler yagiyor. Neden?????

 

karsi geldiginiz dayilara amcalara is verme olayi var ya AKP de, kiniyorsunuz hani. Suan sizin yaptiginiz nedir peki?

 

Taraf tutmak degil de ne?

 

yahu Forumda s.... git yaziliyor. Hic bir tepki verilmiyor. pesssssssss ben zavalli yazdim diye uyari aliyorum. Var mi böyle birsey yaaa? bana adaletten, adil olmaktan lütfen bahsetmeyin.

 

Son cümlem dinsizlerin forumu sözlerimden ötürü bütün forum sakinlerinden özür diliyorum. gercekten bana küfür edilmesinden kaynaklanan bir sinirle yazilmistir. tekrar özür diliyorum.

 

 

Hoscakalin..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***

Sevgili Gece Kusu

 

" benim bir bayan oldugumu biliyorsunuz ve bana s... git diyene neden hic bir tepki göstermiyosunuz????????????????"

 

 

Sevgili 'Abendstern';, Sayın 'ithaka' ;ya şu yazıyı göndermiştim aslın da

***

Sayın 'ithaka' ;

 

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çok kızdığınız bir şeyler var...

 

Uzun zamandır bu forumda rastlamadığım, çok sert, sert olmaktan da öte, hakaret ve hiç hoş olmayan kelimelerde kullanarak, karşı zıttınıza yazmışsınız.

 

Aslında onun sana yaklaşımıyla, senin bu yaklaşımın örtüşüyor. Hiç bir zamanda ne anlatmak istediklerinizi anlatabilecek, nede anlatılmak istenenleri anlayabilecek durumda değilsiniz. Sonuçta birbirinizle bu yaklaşım ve üslupla anlaşabilmenizde mümkün değil. Üstelik ikinizin de böyle bir derdi olmadığı da anlaşılıyor...

 

Ama burada bizim suçumuz ne bu gerginliği bizede yansıtıp, formun formatınıda bozacak yaklaşımlarla bizlere kötü örnek oluyorsunuz... Sizce bizler sizin görüş ve düşüncelerinize bu anlamsız yaklaşımlarınızı antipatik bulduğumuzda, size nasıl hak verip, o düşünceleri benimseyip kabul edeceğiz. Siz böyle yapıp sizin gibi düşünenlerin de yaklaşım ve düşüncelerini kabul edilemez, anlaşılamaz noktalara getirmiş olmuyor musunuz?..

 

Düşünceleri birileri yukarı çekmek için ilkeli davranırken diğerimiz Sivas’ta kalleşçe yakılan insanları yakanlarla aynı ilkesiz yaklaşımlar, üslupla yaklaşırsa nerde kaldı haklılığımız, Nerde kaldı insan sevgimiz... Daha düzeyli olabilir, görüşlerimizi daha tutarlı yaklaşımlarla aktarabiliriz. Bu nedenle görüşlerinizi kişisel kavga ve çatışmaların içinde savunmanızı hoş karşılamadığımı belirtmek istiyorum...

 

Biliyorsun o canların inandığı felsefe şöyle der. "Eline, beline, diline sahip olacaksın." Onların aziz hatırasına saygı duyuyorsak, onlar gibi davranabilmeliyiz. Onları savunuyoruz derken yanlış yapmaya hakkınız yok bence...

 

Bu çatışmanın içinde olmalı mıyım diye çok düşündüm…

Başka çıkar bir yol bulamadım, bana ne diyemedim.

Yazmam gerektiğini düşündüm.

Sanırım beni anlamak için bir çaba harcar ve bu hatayı, bu yaklaşımı hepimiz adına düzeltirsiniz…

 

Saygılar

 

*tna

***

Sevgili 'Abendstern';

Bunu yapmam gerekmiyordu belki,

Çünkü bana yakışanın bak işte neler yaptım demek olmadığını biliyorum..

ama yanlış anlaşılmaların önüne geçmek istedim...

 

***

 

Demek siz bu yazıyı yazarken bende ;

"Bu çatışmanın içinde olmalı mıyım diye çok düşündüm…

Başka çıkar bir yol bulamadım, bana ne diyemedim.

Yazmam gerektiğini düşündüm.

Sanırım beni anlamak için bir çaba harcar ve bu hatayı, bu yaklaşımı hepimiz adına düzeltirsiniz…"

 

Diye uygun bir lisanla o arkadaşa bu iletiyi yazdım...

 

Şimdi hepimiz onun cevabını ve yaklaşımını bekliyoruz...

 

Siz sıranızı bir ölçüde savdınız, Bir anlık kızgınlıkla yapılan bir hatayı hepimiz adına düzelttiniz...

hepimizi mutlu ettiniz...

 

Umarım yatıştığınızda, duygusal kırgınlıklarınız biraz daha azaldığında,

hepimizin, hepimiz için nekadar önemli olduğunu bir kez daha anlayacağız...

 

Lütfen bana kırılmayın, sizi kırmak amacıyla ne bir söz ne bir davranış yapmadım...

 

Senin, benim ve birbirmiz için, İnsani yaklaşımların ne kadar değerli ,

ve hepimizin olan bu formun ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaya çalıştım...

 

Senin gitmediğini görmekten de çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum...

 

İyi bir insan olduğunuzu ve görüşeceğimizi biliyorum...

yeri gelecek tartışacağız, yeri gelecek anlaşacağız,

Ama bir birimize hakaret etmeden konuları kişiselleştirmeden bu sayfalarda yine yazışacağız

Sizden ve bizden beklenen bu olduğununu hepimiz biliyoruz.

 

Üstelik Size sorduklarıma cevap vermediniz daha,

Ama acele etmenizi istemem, böyle bir hakkım da yok.

Biraz rahatlayın, biraz kırgınlıklarınızı atın,

o soruların cevaplarını sizden yine isteyeceğim.

 

Sevgiler ...saygılar...Sevgili 'Abendstern'

 

*tna

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Gece Kusu

 

Kur'an da yazilan her seyin bir anlami vardir. Hic bir ayet, hic bir sure gercek disi degildir. Kur'an da evet avret yerlerinizi örtün yaziyor. Avret kelimesi ayip yerler demektir. Bunu bazisi sac olarak algilar bazilarida sacin avret bölümüne girmedigini savunur. düsüncesine göre uygular.

 

Yukardaki örneklere gelince.. 9 yasinda kiz cocugu evlenebilir mevzusu dogrudur. Kur'an da bu gecer.Bunu bir alman Türkoloji okumus bir arkadasimla tartismistim. Bulug caginin baslangici 9 ila 14'tür. Bulug caginda bir cocuk genc bayan olmaya hazirlanir, cinsellige, üremeye hazirlik baslar. Simdi cag cag insanlar degisik yapilardadirlar. Eskiden insanlar cok uzun boylularmis, beden yapilari, göz sekilleri farkliymis, zamanla evrim gecirmis insan vucudu da. Mona Lisa resmine bir bakin, o cagin insanlari 'kurbaga' gözlüdür resimlerde. Bayanlar bayagi genis kalcali ve göbeklidirler. Kur'anin indigi zamana göre, sahsi düsüncem benim, demekki kizlar 9 yasinda simdiki 14-15 yaslarindaki kizlar ebatindaydilar. Ben böyle bir yorum getiriyorum buna.

 

Ben okurum onu, kendime göre degerlendiririm. Allah ben size akil verdim, kullanin diyor. Benim aklima yatmiyor. Kitabimizda öyle yaziyor diye onu uygulamak zorunda degilim. Avret kelimesi anlami gibi ben kapali degilim, ama öyle inanan uygular. Ama hic sanmam ki Kuranda yaziyor diye 9 yasindaki kizini evlendirsin. Buna taraf olmami beklemediniz heralde.

 

Diger konu dayakti sanirim. Nisa suresinde gecer, bu da dogru.

 

”Nüşunuzdan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. ” (Nisa Suresi.34)

 

Nusu ise arapcadir ve tümsek anlamina gelir. Yani sorun , yani bir ciban anlaminda. Buda esine ihanet eden, ahlaksizlik yapan, cirkeflik yapan anlamina geliyor bence. Kuran bosanmayi tasvip etmediginden uyari anlaminda hafifce vurun, kendine getirin demek isttiyor benim yorumumca.

 

 

Kuranda dövün demiyor. Ama vuruyorsa belki günahi yoktur , kadinda bunu kabul edecek diye bir anlayis yoktur. Ben tek bir el kaldirmaya bile karsiyim.

 

 

Saadete gelelim..

 

Yukarda yazilanlar evet Kur'an da gecer. Bunlar dogrudur.

Ben yinede yanlis bilgiler vermekten cekiniyorum. gercek bilgisi olanlara sormak gerekir diyorum. Ama yinede madem kisisel fikrimi sordunuz bende cevapladim.

 

saygilarimla..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

abendstern

 

laiklik en kaba tanımıyla, din ve devlet işlerini birbirinden ayırmak demektir.

 

türkiye cumhuriyeti anayası türkiyenin laik bir devlet olduğunun altının çizilmesiyle başlar.

 

nasıl bir mantık yürütüyorsun sen. burası şeriatla yönetilen bir ülke değil ki. tuzla belediyesinin yayınladığı kitaba sen bu kılıfları geçiriyorsun.

 

O zaman mesela talibanın yaptıkları kuranda yazıyor diye taliban haklıdır öyle mi bu mantığa göre.

 

türkiye cumhuriyeti yasalarında erkeğin eşini dövmesi, ve kız çocuklarının o yaşlarda evlendirilmesi YASAKTIR

 

anlatabildim mi?

 

belediye türkiye cumhuriyeti yasalarına göre SUÇ sayılan fiileri öneren yazınları halka dağıtamaz.

 

Laik ülkeler dini yasalara göre yönetilmez. onun organları kendi devletinin suç saydığı fiileri tavsiye edemez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Gece Kusu

 

Kur'an da yazilan her seyin bir anlami vardir. Hic bir ayet, hic bir sure gercek disi degildir. Kur'an da evet avret yerlerinizi örtün yaziyor. Avret kelimesi ayip yerler demektir. Bunu bazisi sac olarak algilar bazilarida sacin avret bölümüne girmedigini savunur. düsüncesine göre uygular.

 

Yukardaki örneklere gelince.. 9 yasinda kiz cocugu evlenebilir mevzusu dogrudur. Kur'an da bu gecer.Bunu bir alman Türkoloji okumus bir arkadasimla tartismistim. Bulug caginin baslangici 9 ila 14'tür. Bulug caginda bir cocuk genc bayan olmaya hazirlanir, cinsellige, üremeye hazirlik baslar. Simdi cag cag insanlar degisik yapilardadirlar. Eskiden insanlar cok uzun boylularmis, beden yapilari, göz sekilleri farkliymis, zamanla evrim gecirmis insan vucudu da. Mona Lisa resmine bir bakin, o cagin insanlari 'kurbaga' gözlüdür resimlerde. Bayanlar bayagi genis kalcali ve göbeklidirler. Kur'anin indigi zamana göre, sahsi düsüncem benim, demekki kizlar 9 yasinda simdiki 14-15 yaslarindaki kizlar ebatindaydilar. Ben böyle bir yorum getiriyorum buna.

 

Ben okurum onu, kendime göre degerlendiririm. Allah ben size akil verdim, kullanin diyor. Benim aklima yatmiyor. Kitabimizda öyle yaziyor diye onu uygulamak zorunda degilim. Avret kelimesi anlami gibi ben kapali degilim, ama öyle inanan uygular. Ama hic sanmam ki Kuranda yaziyor diye 9 yasindaki kizini evlendirsin. Buna taraf olmami beklemediniz heralde.

 

Diger konu dayakti sanirim. Nisa suresinde gecer, bu da dogru

”Nüşunuzdan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. ” (Nisa Suresi.34)

 

Nusu ise arapcadir ve tümsek anlamina gelir. Yani sorun , yani bir ciban anlaminda. Buda esine ihanet eden, ahlaksizlik yapan, cirkeflik yapan anlamina geliyor bence. Kuran bosanmayi tasvip etmediginden uyari anlaminda hafifce vurun, kendine getirin demek isttiyor benim yorumumca.

Kuranda dövün demiyor. Ama vuruyorsa belki günahi yoktur , kadinda bunu kabul edecek diye bir anlayis yoktur. Ben tek bir el kaldirmaya bile karsiyim.

Saadete gelelim..

 

Yukarda yazilanlar evet Kur'an da gecer. Bunlar dogrudur.

Ben yinede yanlis bilgiler vermekten cekiniyorum. gercek bilgisi olanlara sormak gerekir diyorum. Ama yinede madem kisisel fikrimi sordunuz bende cevapladim.

 

saygilarimla..

 

Öncelikle bazı şeyleri düzeltmemiz gerekiyor... 9 yaş olayı Kur'an'da geçen bir konu değildir. Muhammed, Aişe ile gerdeğe girdiğinde Aişe 9 yaşındaydı. Bunu da Aişe'nin kendi ağzından Buhari ve Müslim gibi en tatnınmış hadisçilerin "sahih" kabul edilen hadislerden öğreniyoruz. İslam'a göre bu uygulama sünnettir ve her müslümanın sünnete uygun hareket etmesi beklenir. O yüzden de islam hukuku bundan bir sonuç çıkararak 9 yaş şehvete konu olabilecek bir yaş sayılıyor.

 

Gelelim "9 yaş cinsellik için uygun bir çağ mıdır değil midir" sorusuna... Cinsellik için insanın aklen ve fiziksel olarak gelişimini tamamlamış olması gerekiyor. 9 yaşındaki bir çocuk akıl olarak da, fiziksel olarak da cinselliğe hazır olamaz. Bu yüzden de bu gün dünyanın her yerinde böyle bir fiil çocuk istismarından suç sayılır ve failleri de pedofillikle suçlanır. Asıl sorulması gereken soru şu : "Siz bırakın 9 yaşı, 14 yaşındaki çocuğunuzu 50 yaşındaki biriyle evlendirir miydiniz? Günümüz toplumunda ne siz, ne de başkası için bunun kabul edilebilirliği tartışma konusu dahi değildir. Bazı şeyleri körü körüne savunmak da hoş olmuyor...

 

Dayak konusunda ise çıkarımlarınız doğru değil. "ahlaksızlık yapan, İhanet eden" demişsiniz ama, İslam hukukunda bunun cezası bırakın hafifçe vurmayı, çok daha ağırdır. Taşlanmaya kadar gider...

 

Türkçe Kur'an Meallerine baktığınızda kelimeyi "vurmak/dövmek" olarak çevirenler : Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri, Suat Yıldırım, Ali Bulaç, Elmalılı Hamdi, Muhammed Esed, Ömer Nasuhi, Süleyman Ateş, Gölpınarlı, Şaban Piriş ve G.Onan...

 

Bulundukları yerden çıkarmak anlamında çevirenler ise sadece Yaşar Nuri ve E.Yüksel...Bunu da malum kaygılardan yaptıkları açık...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Küçücük dünyalarında ufacık siyah bir nokta dışında başka görüş alanı olmayan insanlar neredeyse tüm forumu biribirine benzeyen başlıklarla ve içeriği tamamen aynı olan konularla doldurmuşlar bu konu dini forumlar başlığında zaten tartışılıyor üstelik bir kaç başlık altında;yazacak şeyleri sadece dine sataşmak olan insanların sırf yazı yazmak olsun diye aynı konuları forumun bir o sayfasına bir bu sayfasına taşımaları ne kadar geniş bir dünya ufkuna sahip olduklarının göstergesi olsa gerek!!!!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Küçücük dünyalarında ufacık siyah bir nokta dışında başka görüş alanı olmayan insanlar neredeyse tüm forumu biribirine benzeyen başlıklarla ve içeriği tamamen aynı olan konularla doldurmuşlar bu konu dini forumlar başlığında zaten tartışılıyor üstelik bir kaç başlık altında;yazacak şeyleri sadece dine sataşmak olan insanların sırf yazı yazmak olsun diye aynı konuları forumun bir o sayfasına bir bu sayfasına taşımaları ne kadar geniş bir dünya ufkuna sahip olduklarının göstergesi olsa gerek!!!!!!

 

1- bu topiğin tartışma yeri Forumun din başlığı değildir

 

2- herkes istediği şeyi tartışır. eğer bundan rahatsız oluyorsan. foruma kırmızı davetiyeyle çağrıldığını sanmıyorum.

 

3- tartışılan konu hakkındaki görüşlerini yaz. tartışan insanlara saldırma.

 

gerçekten bu ***** ********* can sıkıcı hale geldi bu forumda.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Gece Kusu

 

Kur'an da yazilan her seyin bir anlami vardir. Hic bir ayet, hic bir sure gercek disi degildir. Kur'an da evet avret yerlerinizi örtün yaziyor. Avret kelimesi ayip yerler demektir. Bunu bazisi sac olarak algilar bazilarida sacin avret bölümüne girmedigini savunur. düsüncesine göre uygular.

.

.

.

Yukarda yazilanlar evet Kur'an da gecer. Bunlar dogrudur.

Ben yinede yanlis bilgiler vermekten cekiniyorum. gercek bilgisi olanlara sormak gerekir diyorum. Ama yinede madem kisisel fikrimi sordunuz bende cevapladim.

 

saygilarimla..

 

Ayette gecen -fadribü-emrinin dögmekle ilgisi yoktur.tefsirciler kestirmeden giderek Allah öyle emrediyor diye erkege kadini dögme olasiligini getirmisler.bu ve buna benzer daha bircok ayetlerde kelimeler ifade etmek istedigi anlamdan cikarilip keyfe uygun sekillerde kullanilmislardir.Allah kadin ve erkegi cinsellik disinda esit yaratmis oldugu icin bir cinse digerine baski yapma yetkiside vermemistir.Dikkat ederseniz Kur'an ayetlerinin tefsirinde kadin erkek iliskilerinde hep erkek tarafina bir yontulma vardir.Halbuki Islamda kadinin yeri cok büyük ve kadinlara cok önemli haklar taninmistir.Kdinlar imamlik yapamaz diye Kur'anda tek bir söz ve ayet olmadigi halde birileri kelleyi ortaya koyup kadinlar imamlik yapamazlar diye dayatiyorlar.Halbuki Islamin peygamberi bizzat emir vererek hanim sahabilerdenNevfel kizi Ümmü Varakanin namaz kildirmasini istemistir.

Kur'anda insanlar icin yanlis olan hicbirsey olmadigindan Kur'anin emirleri korkulacak emirler degildir.onlari korkutucu yapanlar Allaha ortak olmaya calisanlar ve Allahin kelamini insanlara yanlis ulastiranlardir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1- bu topiğin tartışma yeri Forumun din başlığı değildir

 

2- herkes istediği şeyi tartışır. eğer bundan rahatsız oluyorsan. foruma kırmızı davetiyeyle çağrıldığını sanmıyorum.

 

3- tartışılan konu hakkındaki görüşlerini yaz. tartışan insanlara saldırma.

 

gerçekten bu ***** ********* can sıkıcı hale geldi bu forumda.

 

 

1.Peki şeriatla ilgili bir yazı nerde tartışılır pek sayın çok bilmiş arkadaşım dediğimi idrak edememişsin galiba tekrar edeyim bu konuyla ilgili bir sürü başlık var dedim.

 

2.biz kimseye tartışamazsın demiyoruz sadece sürekli aynı konuları neden başlık yapıyorsunuz diyoruz.

bu arada siz herhalde kırmızı davetiye aldınız ki kendinizden çok emin bir şekilde konuşuyorsunuz.

 

3.benmi saldırıyorum bak bakalım kim kime saldırıyor,demek cahilin çirkefliği öylemi...herhalde elinizde insanların kültür seviyelerini ölçen bir alet mevcut!!çok sıkıldıysan uğurlar olsun kimseye zorla yazdıklarımızı okutma derdinde değiliz.

 

ayrıca o ****** lafını aynen size iade ediyorum saygı görmek istiyorsan saygı göstermesini bileceksiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

işti sizin şu imansız yok başkanımı ne var ya onun gibi ler insanların inançlarıyla oynadıkça yasaklar getirdikçe insanlar bunu yapmaya devam edecekler ohhh ne iyi yapmışlar. ülke sizin gibi demokrasiyi kendine kullancak oyuncak görenler yüzünden geri gidiyor. bırakın kardeşim inanç özgürlüğü olsun. bunların zaten dış güçlerin maşası olduğu belli ama kaç vatan evladı daha bu yüzden yanacak bilinmez. ama şunu iyibilin bu ülkenin % 98 müslüman arada bazı hristiyan ve kafirlerde var tamam ama bu ülke neyi istiyorsa o olacak kadrolaşarak birşey çözülmez.... bizi inançlarımızdan ayıramayacaksınız...

 

 

dijital baskıya son

 

yamyamın bir yazısını okudum sen avrupalı ülkeleride geçtin hakarette yamyam hz. aişe ile 9 yaşında evlenmişlerde gerdeğe girmişler lan bunu 5 yaşındaki çocuk bilir be... aralarında 25 yaş fark vvardı bunu bile bilmiyon çığırtkanlık yapıyon... saçmaladığın gün gibi açık... arkadaşlar bir imansızın din konusunda helede islamiyet konusunda söylediklerine asla inanmayın bu sitede 5-6 tane imansız var farklı isimlerle dönüp dolaşıp yazı yazıyolar. bu sadece zaman kaybetmek oluyo. bu sitede ve diğer tüm sitelerde forumlarda yazılan inanç konularını tartışmalardan öğrenmeye kalkmayın gördüğünüz gibi 45-50 yaşındaki insanları 9 yaşına indirip kuran ayetlerini kafazsına göre açıklayacak kadar beyni bulanıklar var. benim sizden ricam dinini öğrenmek isteyen diyanete vecamii imamlarına danışsın bilgili alim sahih insanlardan bilgi alsın böyle çarpıtıcılardan değil. yaşar nuri ve zekerriya beyaz gibiler ve diğerleri ülfet ve şımarıklığın şöhretin etkisiyle kendini kaybedenlerdir. sakının bunlardan allahın yolundan sapmayın zira bunlar kıyamet günü size kefil olamaz size ancak peygamber a.s. ve yaptığınız ibadetler yardımcı olur. başkalarını bırakın kendi hesabınızı düşünün. allah hepimizi kamil imanla nurlandırsın... böyle imansız ve ateistlerden hepimizi korusun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.