Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Abendstern

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    76
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Abendstern tarafından postalanan herşey

  1. Gece Kusu ***** ****** yazilarinla... Bana hitaben yazma artik. Sirin gözükmek umurumda degil. Kimsenin benim hakkimda ne düsündügü de umurumda degil(özellikle sizin gibi, din düsmanlarinin). Senin hayal edemedikelrini ben coktan unuttum... Saglicakla kal. Bir daha benim yazima cevap yazma lütfen. Insan insanin aynasidir unutmayin. Bana ne verirseniz karsiligini alirsiniz. Karsiligi bu ise ne verdiginiz ortadadir. Apacaik ortada, benim sevilmemem, sivri dilli olmam degil, benim sevilmemem türkcemin sizler kadar mükemmel olmamasi degil, benim sevilmemem müslümanim demem. Kemalistim diye giris yapsaydim beni pofpofluycanizdan eminim Bunun cok iyi farkindayim ben. Iletilerinizi süsleyerek fikirlerinizi, oynadiginizi ben cok iyi görebiliyorum, merak etmeyin. Ben oldugum gibiyim. Müslümanim ve de laik cumhuriyet taraftariyim. demokrasi taraftariyim. seriatci degilim. siz ise ne oldugunuzu söyleyin de dipnot gibi herkes bilsin. onu artik herkes biliyor. Atatürke Allah diyen bir sahis, sizinde sürekli ona hak vermeniz, sizin de öyle oldugunuzu ortaya koyuyor. Yeni bir din cikardiniz. helal olsun. Ama dipnot kadar cesaretiniz yok bunu söyleyecek. Siz süslemelerinize devam edin. Benim özel hayatim, kisiligim sizi hic alakadar etmiyor. Cümlede hata yaptim, siz hemen ellerinize kova kova camuru alip firlattiniz. hatanizi anlayip düzeltme de yapmayin efendim. Hatasini kabul etmek büyük insanlara mahsusdur. Unutmayin ki olgun basak boynunu büker.. Hoscakalin.. Sevgiyle kalin yinede..
  2. Bir diktatör agizi. Bir Moussolini, bir Hitler.... Katiliyorum sedelina. Ve bu sorunun yasagin kalkmasiyla cözülebilecegine inaniyorum. Yasak olan seyler her zaman ilgi uyandirir. Simge olarak kullanan kisilerinde ekmegine yag sürer. Yasak kalkarsa ben bizzat bu sorunun kendiliginden cözülecegine inanmaktayim. Bir defa forumda bu örnegi vermistim. Kürtce kurslar istenmisti Dogu Anadolu'da, kurslar acildi ve kapatildi. Sebebi ise, yok denecek kadar az kisinin basvurmasiydi. Yasaklayarak sorun sadece körüklenir. Saygilarimla..
  3. kisa olanalri okuyorum, uzun yazilarini (zaten copy-past ) okumuyorum. kisisel saldiriladan vazgecsen erdogan. yildirma taktigi mi, kovalama taktigi mi bu? Ben dipnot gibi 50 kisiyle tek basima yine mücadele ederim, bosuna üzerime geliyorsunuz. Bir alman atasözü.. Akilli olan tamam der ve cekilir!!!!! Tamam siz haklisiniz
  4. Sayin Erdogan sorunuza cevap veriyorum. Demokratik bir Türkiye. Insanlarin, bütün insanlarin sadece türklerin degil, bütün azinliklarin da, bütün dinlerinde kardesce ve özgürce yasayacagi bir Türkiye. Türk olmayana zorla türküm dedirtmek, müslüman olmayanin din hanesine zorla islam yazmak barbarliktir. Bütün azinliklariyla, bütün dinleriyle, herkesin inandigi gibi yasadigi, kimse kimsenin tavuguna KIS demedigi bir Türkiye. Asla seriat degil, ben artik bunaldim bunu söylemekten. Neden illa ki seriatci kalibina sokmak istiyorsunuz beni bunu anlamis degilim. Seriatci biri demokrasiyi savunur mu? Bir yazinda ise Atatürkü kötüledigimi yazmissin, nerede tek kelme göster, bende nokta koyup cikayim. Göster! kemalist olmak mi gerekiyor Atatürk'ü sevmek icin? Ateist mi olmak gerekiyor. Benim müslümanim demem neden bu kadar rahatsiz ediyor sizi sayin erdogan? Sizde lütfen bu soruma cevap veriniz.
  5. Evet siz ve ben bir olamayiz. Bir gün siz olursam Allah o an canimi alsin ve de cehennemlik yapsin. Allah bizim, basörtüsü bizim, cikin aradan dipnot
  6. Arkadasim anlamak mi istemiyorsun? Yoksa isine mi öyle geliyor. Müslümanim diyen insanlari neden seriatci suclamasi yapiyorsunuz. Diger yazimda cümlede hata yapmisim gece kusu da masallah saymis sayistirmis. yani artik cetelesmis bunlar berceste Hepsi ayni cetenin mensubu. Islam demiceksin, müslümanlik demiyceksin. Suc! otomatikmen irticaci oluyorsun. Nasil ki bütün kürtler potansiyel birer pkklilar bazilarinin gözünde. Aynisi. Müslümanim diyen herkes potansiyel seriatci, cumhuriyet düsmani, atatürkü sevemez, denizi sevemez Gülüyorum ama bu insanlarin haline gülüyorum. sana da selam ve dua ile berceste
  7. Müslüman olmak, seriat kurallarina göre yasamak cumhuriyeti yikmak degildir. Kimler aydinlanmamis acaba burada ben mi? Bunun ayrimini yapamayan siz mi? Iyi oku gece kusu! Anlamak istedigin gibi degil, orada yazili oldugu gibi oku! Müslüman olan herkes seriatin kanunlarina göre yasamak istemiyor, cumhuriyeti yikmak istemiyor demek o yazi. Beyninle anlasan, ***** ****** anlamasan !!!!!! Seni o alay eder gibi dua ettigin yüce Allah'a havale ediyorum!
  8. Bantlarindan biri basa sarip sarip dinletiyor bize Ben okumuyorum artik, biktim ayni seyleri okumaktan. O hala yaziyo, bikmamis Sadece basini okudum, gectim. atatürkte sizin, denizde sizin, hepsi sizin... sizin olsun bütün kesik baslar demis Sezai Karakoc, cok sevdigim bir sairdir. Sapkami atiyorum artik irmaga, herseyim sizin olsun, hep sizin kesik baslar.. Ah Ah Sezai efendi, nur icinde yat ..
  9. Abendstern

    ERKEN SEÇİM

    Erken secim olsun. Halk, iktidarin kalmasini istiyorsa zaten tekrar secilir.
  10. Kalan icin zordur. Gidenin zaten gittigi bir yer vardir. Farklidir gittigi yer. Kalan icinse sadece anilar, hatiralar kalir. Özlem, hasret, hicran... Kalan, gidenin de acisini ceker.
  11. Önyargilarin bu sadece.. Dinsiz devlet olmasina karsi olmak seriatciliksa. Allah'a hakaretler, peygambere hakaretler yagdirmak cezasiz kaliyorsa, Kuran-i Kerim okunurken sakiz cigneyen gazeteci ayaklarini sallaya sallaya otobüsün üzerinde oturuyor ama ona hic bir sey denmiyorsa(hatta hakli cikariuliyorsa), müslümanligi kaldirmayin bu ülkeden demek seriatciliksa.. bunlarin adil olmadigini savunmak seriatciliksa, ben seriatciyim. Seriatcilik anlayisiniz buysa eger. bence seriat cok farkli bir ideoloji, istemedigim bir ideoloji. Siz benim düsüncelerimi benden daha iyi biliyormussunuz demek, baska ne yorum yapabilirim ki Müslüman olmak, seriat kurallarina göre yasamak cumhuriyeti yikmak degildir. Kimler aydinlanmamis acaba burada ben mi? Bunun ayrimini yapamayan siz mi?
  12. Liebe politika, zaten ben yazimda cahil, bilgisiz insanlardan bahsetmistim, kulaktan dolma inananlar demistim. Bir kac yazimda Atatürk'ün dini yok etme istegi söz konusu degil, kendiniz arastirin okuyun demistim. Anlamamis olamazsiniz.. Erdogan'i savunmuyorum, avukatligi bana kalmamis. Ben Erdogan'in haksiz suclandigini düsünüyorum. Sigara icmek saygisizlik midir? Hani sigara icmezsiniz ya bir büyügünüzün yaninda, ben abimin yaninda icerim, simdi benim ona karsi saygim yok mu? Ayakta dikilmeden de saygi gösterilir. Demistir, dediysede bir bildigi, bir düsündügü vardir. Evet ben Erdogan'i begeniyorum. Begenmedigim yönleri ise AB'ye girme girisimleri. Ben de AB'ye karsiyim, sebebi ise hic bir zaman alinmayacak Türkiye'yi, binbir sudan sebepler sunup AB karsisinda kücük düsürmesi. Bunu hic begenmiyorum. Bundan önceki politikacilarda cok caba gösterdiler, ama onlara nedense hic deginilmiyor. Sanirim Erdogan'in bu konuda asiri israri ise, baska hükümetler yapamadi ben yapmis olayim düsüncesi. Ama ne olursa olsun girelim olmaz. Insanlari yaniltmak? Ben Almanya yada Avrupa hayrani biri degilim, Türkiye'nin her zaman Avrupa'nin iyi seylerinden örnek almasini savunmusumdur. Lüksünü, hergün bir baska erkekle 'flirt' ünü, ufacik yaslarda baslayan alkol hastaligini, asi gencliklerini degil. Demokrasisini, gercek anlamda laikligini, sisteminin düzgünlügünü , caliskanliklarini vs.. vs.. bunlardan örnek alinmali. Alman forumlarina hic girmedim, bir kac AOL sayfasindan ileti yazmisimdir ama devamli takilmadim. Bilirsiniz ki sanalin verdigi rahatliklar vardir, identleri gizlidir insanlarin. Orada fasistligi savunanlar 'disarida' bunu yapamazlar. Cünkü aktif NSDAP ; Hitler, Nazizm vs. desteklemek yada propagandasini yapmak yasaktir. Yasak olmasinin sebebi de fikirlere kilit vurmak degil, yakin tarihlerinin tekrarlanma korkusudur. Ermeni soykirimi meselesine gelince, pkk'da düne kadar onlar icin terör örgütü degildir. Neden mi? Cünkü Avrupa'da mülteciler, yani siyasi siginmacilar kürtlerdir, pkk'yi avrupaya kabul ettirmislerdir neredeyse. PKK'yi bir kurtulus örgütü olarak görürler, ne kadar da Türkiye'ye aksini söyleselerde. Aktif PKK kahvehaneleri vardir, girisinde pkk bayrakli. Sorunu cogunlukla tek tarafli, yani sadece siyasi siginma edinebilmek icin, Türkiye'yi karalayan, polisini karalayan, askerini tecavüzcü yapan, siginmacilar avrupalilari 'özgürlük savasi' yaptiklarina malesef inandirmislardir. Biz Türkler ise bunun tersini anlatmaya calisiriz. Ermeni asilli insanlarda inandirmislardir. Yani Avrupa ermeni soykirimina inanmaktadir. Buradaki olayda ise elimizden gelen mücadeleyi vermekteyiz. Avrupadaki biz türkler bunun mücadelesini veriyoruz. Bu noktada haklisiniz ama, genel anlamda elinizi vicdaniniza koyunuz ve Türkiye'deki düsünce özgürlügü ile bir kiyaslayiniz. Daglar var arada. Yorum yok, sizin fikriniz.
  13. Anneler gününde tek istegim vardi. Öyle bir arzu idi ki bu, gerceklestiremem ise beni kahretti. Ucaga atlayip Türkiye'ye gitmek istedim. Türkiye'nin dört bir yerinde yasayan (yasamak denirse buna ) sehit annelerinin, tek tek ellerini öpmek istedim. Sehit anneleri evet. Hepimizin annesi onlar. Hepsinin teker teker yanaklarindan öpüp, büyütüp yetistirdigi evlatlari, hayirli insanlar icin tek tek teseekkür etmek istedim. Bölücü örgütlerinin bile utanmadan 'sehit', 'aydin' denmesine icleri yanan analarimizin yüreklerine su serpmek istedim. Merak etme anam, bu memleket asla bölücülere kalmayacak. Asla PKK'ya, acikca yada üzeri örtülü savunan vatan hainlerine kalmayacak! Apo denen sahisa saygi sevgi duyan 'aydin' ******** kalmayacak. Insallah bir gün bu cok istedigim seyi yapacagim, belki bir daha ki anneler gününde.. Insallah. Bütün sehit annelerinin ellerinden öpüyorum.
  14. Deniz Gezmis bir kahramandir. Benim icin bir idol'dür. Hayat hikayesini degiisk kitaplardan, degisik gazetelerden okudum. Ben bir hayraniyim, hayranligim savundugu ideoloji'ye degil. Cesareti, dostluk anlayisi, korkusuzlugu, ölüm olsa bile sonunda, yine de korkusuzlugu.. Neye inaniyorsan inan, asla pes etme. Mücadele et. Ey basindaki örtüye göz dikilen müslüman kardesim, mücadelenden vaz gecme! O zamanin 6. filosu, emperyalizmi, bu zamanin yöküdür. Din düsmanlaridir. Denizi örnek al, korkma, sonunda ölüm bile olsa özgürlügünü savun, basörtünü savun, haklarini savun! Sevgilerimle..
  15. Sayin politika Cogu yerine katiliyorum. Erbakan'in yaninda yetismesini (politik anlamda) ama, Erdogan'in onun görüslerini savunmadigini, bilakis birbirlerine zit düstüklerini biliyoruz. Erbakan' i ve fikirlerini hic sevmezdim, hic sevmem. Akli dengesi acaba yerinde mi bu sahsin diye düsünürdüm konusmalarini dinledigimde. Atatürk düsmanligina gelince. Atatürk'ün dini yani müslümanligi Türkiye'den kaldirma girisimleri yapti diye, bilincsiz insanlarimizi yanlis bilgilerle doldurup, Atatürk düsmanlari yapanlar var. Ben bizzat böyle bir sahisla tartistim. Malesef, okuyup, arastirip degilde, kulaktan dolma inananlar var. Madalyonun diger yüzünde ise, Atatürk'ü kullanarak islam düsmanligi yapanlar var, Atatürk'ü ilah yaparak, peygamberimizi kücümseyerek yaptiklari yanlislar, bunlarda bilin ki yine 'cahil' halki, bilincsiz halki, ister istemez Atatürk düsmanligina körüklüyor. Atatürk' taniyan, okuyup bilen, reformlarini bilen bir insan iki tarafin tuzagina da düsmez. Her iki tarafda tehlikedir. (Buraya kadar senin iletine cevapti, politika ) Ben inanan insanlarin bas örtülerine karismayin, diyerek buradaki foruma katildim. Basörtüsü kelimem bile, irticaci, Gülenci, irkci hepsini sayamiyorum, kusura bakmayin damgalariyla ellerinde hazir bekliyorlarmis. Benden önce bazi arkadaslari 'damgalamislar', 'susturmuslar' . Damgalarla bekleye dururn, mürekkebinizi tüketmekte benim yeminim! Birakin demokrasi varmis, birakin ifade özgürlügü varmis. Nerede var? Almanya'da var, Avrupa'da var! Türkiye'de yok!! Su türkce olan forumda bile 'senin aydinin bence aydin degil ' dedim diye, fasist, irkci, barbar, katliamci, asin kesin yakinn. Bizzat ben yapmisim hissettim birden. Annelere de hakaret etmisim, yok bilmem ne yok hebe libe lüm....laylaylom. PES! Böyle zihniyetler... Müslüman kardeslerime selamün aleyküm....
  16. Gelincik artik sayin, sevgili tabirlerini kullanmayacagim, cünkü hak etmiyorsunuz. Almanya'da yasamak benim secenegim degildi, kücümsemenizi yine, su balik hafiza diye israrla kirmaya calismaniza bagliyorum. Devam edin. Türkcem mükemmel degil, siz türkiyede yasiyorsunuz ama bakiyorum da sizinki benimkinden de kötü. Isterseniz size bundan sonraki iletilerimi almanca, ingilizce, fransizca ve italyanca yazarim. Hangisini biliyorsunuz? Ben müslümanim, müslümanliga saldiranlara karsi geliyorum. Siz Fethullah Gülen diyorsunuz. Yahu gercekten bir alman atasözü vardir. Beyinin durdugu yerde kisisel hakaret baslarmis. Gercekten tam yerinde bir söz... Bu bir atasözüdür aman hakaret sanilmasin, hani balik hafiza nasil bir deyim ise.. Saygida yok sevgi de yok! Diger müslüman kardeslerime selamün aleyküm.
  17. Sevgili Gece Kusu Ben artik bazi seylerin farkindayim. Malesef bunu ilk geldigimde farkedemedim. Karsit düsünce bile diyemeyecegim, benimle birlikte bir kac arkadas sadece yapilan 'saldirilara' karsi geldikleri icin, siz ve arkadaslarinizdan ne kadar nazik bir sekilde dislaniyoruz farkindayim. Evet demek 3 saat ugrastiniz bu yazi icin, ben yarim saatte yazardim, sebebi ise sizin kadar süslemeye ihtiyaci görmememdir. Ne kadar güzel süslüyorsunuz yazinizi. Belirtmistim ben size türkcemin iyi olmadigini ama elimden geleni yapip düzeltmeye calistigimi, bu foruma katilmamda bu cabalarimdan biridir. Siz cok iyi anladiniz ama anlamamis rolü yapmakta israrli olmaniz da gözümden kacmiyor. Yukaridaki iletinizde yazdiklariniz bana degil sizlere hitab ediyor farkinda bile degilsiniz. ILK saldiran sucludur sevgili Gece Kusu, sizin görüsünüze ters düsünceli degildir. Bunu bile ayiramiyorsunuz. Hic kimsenin dgeerlerine saldirmadim ben sadece bu zamana kadar tek savunmadaydim, cünkü saldiranlar sürekli ayni kisiler. Maalesef bize sadece savunma düsüyor. Bunu da öyle iyi biliyorsunuz ki. O kadar eminim ki. Yukardaki iletiniz özür dileyerek söylüyorum, beni cok güldürdü. Kendi yaptiklarinizi baskasina mal etmeye calismalariniz gercekten traji komedi. Benim degerlerime saldirin siz efendim, ben de susup sizi izleyeyim, olur! Aman sizler beni kirin efendim, ben de oturup, saygi duyayum sizin degerlerinize, olur! Nerdeyse psikaanalizimi yapmissiniz:) Uzatmak istemiyorum, zaten kisisel yazilarda yazmayacagim artik. Düsünmeden(!) yazmiyorum gece kusu. sadece sizin kadar yetenekli degilim, süs püs yapamiyorum iletilerime... Saygilarimla....
  18. Ben de hic anneler gününde annemi kutlayamadim, hediye alamadim... Sevgilerimi gönderiyorum.
  19. Sevgili Gece Kusu Yukardaki iletinizin tek kelimesini bile üzerime alinmiyorum, cünkü yazilariniz benim kisiligime hitab etmiyor. Burada carpitilma sözkonusu. ve bunu da cok iyi biliyorsunuz, buna ragmen bunlari yazmaniza anlam veremedim ve de acaba kimler (kimlere oldugunu da cok iyi biliyorum) sirin gözükmeye calisiyor diye soruyorum size? Biliyorsunuz ki ITHAKA nikli arkadasla uzun bir tartismaya girdik ve sonucta bir uzlasma sözkonusu oldu ve ben yanlis yazdigim yerleri düzelttim ve de tam anlaminda ne demek istedigimi de ifade etmistim. Malesef silinmis iletiler. Moderatör kontrolünde oldugumdan yazilarim hemen cikmiyor, cevapsiz birakma söz konusu olmaaz bu suclamalara. cevpalrim iletilmedi. Ithaka nikli arkadasla yazismalarimizi bizzat okudunuz. ve hala bu tavriniz nedir, gercekten beni her gün yasirtiyorsunuz. Anlamiyorum ben sizi. Sivas katliami bir insanlik sucudur. Devletimizin büyük ayibidir. Ben Allah'a inanan birey olarak bunu nasil böyle yorumladiniz, hayretler icinde kaldim. Silinmis yzailari da okumaniza ragmen... Yukardaki iletimdeki ifadelerim, ITHAKA nikli arkadasin, ülkücüleri asagiladigi, yerden yere vurdugu, benim saygi ve sevgi duydugum insanlari ise bes paralik etmesi sizde 'Ok'dir. Cünkü sizlerde bitarafsiniz. Adnan menderes'e yapmadigi hakareti birakmamistir. Onun üzerine bende sivastakiler bence aydin degillerdir dedim. Bakin iletime, iyi olmus, katledilmis, oh olmus mu yaziyor? Yani pes, carpitmak böyle oluyor demek ki. Deniz Gezmis, Yusuf Inan, Adnan Menderes, sayamadigin daha nice idam edilmis insanlar, görüsleri ne olursa olsun, 'öldürülmeyi' hak etmemislerdir. Görüsüne katilirim katilmam bu nemim kisisel fikrimdir. Hic bir Allah'in kulu, inancindan ötürü, siyasi görüsünden ötürü idam edilmei hak etmiyordur. Bu sivas'da katledilen insanlar icinde gecerlidir. Evet, onlarin siyasi görüslerine ve amaclarina karsiyim demek, katledilmelerini onaylamak degildir, ki bunu zaten yapmadim. Ben sadece o arkadas benim 'aydin'im senin degil, senin ki de benim degildir demek istedim ve de öyle benim icin aydin degillerdir. Sizin icin de menderes degildir. Bu iki farkli fikiri ayirabilsek ah, degil mi? Malesef ayirma cabasi bile gösteremiyor musuz, isimize geldigi gibi yazior musuz. Ben simdi Aziz Nesin benim icin aydin degil demekle, katledilsin demek mi istiyorum??? Yazik, cok yazik... Bir söz vardir, anlasilmamak degil, yanlis anlasilmaktir tek korkum.. Burada da bu söz konusu. Tekrar ediyorum, ben, dinlere özgürlük diye mücadele eden, ben inanclari alevilik oldugu icin, yakin, kesin diyecegim ha? Özür dileyerek yaziyorum. Yakistirmalarinizi size iade ediyorum. Özellikle de irkcilik yakistirmanizi. Görüs irkciligini burada acaba kimler yapiyor, kimler acaba burada nabiza göre seker veriyor? Kimler gercek yüzlerini göstermiyor? Ben de sizleri, anlamadan etmeden önyargiyla infaziniz icin kiniyorum! Saygilarimla.. Yani diecegim o ki, 100 kisi yazdiklarini yargilasada, hatta anlamasada, anlayan bir kisinin cikmasi bile buna deger... .. demis bir arkadasim. Evet, beni anlayanlar, tebrik edenler de olmasi gercekten cok sevindirici. Özel mesajlarla sürekli desteklendigimi görmekte, beni burada tutmakta zaten. tek sebebi hatta.. Tesekkürlerimi sunuyorum. Anlamadan, hatta anlamaya calismadan, hatta okuyup yazilarimi yine de bu tür iletiler (artik ne maksat bilemiycem) ekleyenlere, cok fazla deger vermisim, hakettiklerinden fazlasini... Saygilarimla
  20. Sevgili gelincik, ne yazdigimi, neler yazdigimi kelime kelimesine hatirliyorum, balik hafiza sözünüze kirildigimi bildiginizden sürekli tekrar edip tekrar tekrar kisisel kirmaya calismaniz ise, kaliteli bir yaklasim, sizi tebrik ederim. Evet ,cok güzel anlamissiniz ne demek istedigimi, bir taraftan basbakanin laflarina kizanlar, saygisiz diyenler bakiyoruz da kendi tarafindan olunca, 'dede' süslemesiyle, (80 yasinda olmak özürlülük mü? Kücümsenmesi yada sevimlilik kattilmasi mi gerekiyor?) ne de güzel 'terbiyesizligi' hakli cikarmaya calisiyorlar. Ben bunu gözler önüne sermek istedim. Celiski(!) söylediniz kendi dilinizle, aynen katiliyorum. Kutluyorum sizi, cok güzel takibiniz. Tesbitinizde o kadar mükemmel. Yukardaki sundugum yazida ki yeni din 'atatürkcülük' konusuna deginmenizi isterdim. Siz 'dede' de takilmissiniz, ha bir de 'balik hafiza' da Bir de cok güzel bir cümle gözüme carpti o yazida. Atatürk , Cumhuriyet'in kurucusu olarak, hangi siyasi görüşte, hangi düşünsel kanaatte olursak olalım, hepimizin ulusal kahramanıdır. Bizleri ayıran değil, bizleri birleştiren bir ulusal kahraman. Mükemmel ötesi, gercek anlamda düsündüren bir cümle. Saygilarimla
  21. Atatürkçülük, küfretme özgürlüğü değildir! Başbakan'a "kâfir", "hırsız", "uşak" diye hakaret eden yüksek orman mühendisi Mehmet Fethi Dördüncü, ünlü basın patronu Halil Lütfü Dördüncü'nün manevi oğluymuş. Babası da bir tuhaftı bunun. Hadi, merhumun, ünlü "komünist avı" döneminde otoriteyle kurduğu gönüllülük ilişkisinden sözedip hayranlarını üzmeyelim. Meraklısı, Rıfat Ilgaz'ı, Aziz Nesin'i ve Emin Karaca'nın yazdıklarını okuyabilir... Bir de cimriliğiyle ün salmıştı merhum. Her biri rahatlıkla "dumur detayı" olabilecek işbu cimrilik hikayeleri, masal tadında, kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Meraklısı, yine Rıfat Ilgaz'ın "Babıali Yokuşu"na bakabilir. Fethi Bey de, artık yaşından mı, aldığı eğitimden mi, bilemiyorum, tuhaf ve irrasyonal davranışlar sergiliyor. Yazdığı şeylerden hiç pişman değil... Yine gitseymiş, yine aynı şeyleri yazarmış. Başbakan'a ve Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümetine küfretmeyi, neredeyse kendisi için "doğal hak" sayıyor. Bir röportajında, Atatürk'ün doğduğu evi daha önce beş kez ziyaret ettiğini, Selanik'e her gidişinde, kendisini "hacca gitmiş hissettiğini" söylüyordu. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Ne denebilir ki? Akıl ve fikir sağlığı dilemekten başka ne söylenebilir ki! CHP yönetimi, Atatürk'ün defterindeki yırtılan sayfayı (Fethi Dördüncü'nün küfürlü yazısını) yerine koymak için Selanik'e sefer düzenleyecekmiş. Çok iyi olur... "Mutlu Doğum Haftası"ndan sonra, kutsal defteri tamir seferi. Yakışır... Refikimiz (Engin Ardıç) yakınıp duruyordu ya, "Atatürkçülük dine dönüştürüldü... Anıtkabir o dinin kabesi, Nutuk da kutsal kitabı haline getirildi" diye... Tam da öyle oluyor sanki. 12 Eylül Anayasası'nı savunan, YÖK'e sahip çıkan, "Ordu göreve" pankartlarını anlayışla karşılayan CHP, Atatürkçülük adına, en radikal Atatürkçü'nün bile tepkisini çekecek küfürnameyi sahipleniyor. Sonra da, "Allah Allah... Bütün Avrupa'da sosyal demokratlar iktidarda. Türkiye'de niçin iktidara gelmiyor?" diye ağlaşıp duruyorlar. Mehmet Yakup Yılmaz ikidir yazıyor: Atatürk'ün anısı için açılmış bir defter, siyasi görüşlerin uluorta yazılabileceği bir tür "Hyde Park" değildir. Atatürk de, Cumhuriyet'in kurucusu olarak, hangi siyasi görüşte, hangi düşünsel kanaatte olursak olalım, hepimizin ulusal kahramanıdır. Bizleri ayıran değil, bizleri birleştiren bir ulusal kahraman. Budur. Bitmiştir. Daha önce de yazmıştım ama tekrarında beis yok: Atatürkçülük bir din değildir. Atatürk de o dinin (huzurunda kendisini hacca gitmiş hissettiğimiz) peygamberi değildir. Bir önderdir, bir devrimcidir, Cumhuriyetimizin kurucusudur, bir ulusal kahramandır, tamam... Ama ne "Kızılelmacılar"ın sandığı gibi müzmin bir Batı karşıtıdır, ne de alafranga seçkincilerin zannettiği gibi Doğu karşıtıdır. Türkiye Komünist Partisi'ni kurdurmuştur ama komünist değildir. Esir Türkler meselesiyle ilgilenmiştir ama Turancı değildir. Laiktir ama din karşıtı değildir. Zağanos Paşa Camii'nde bugünkü laiklerimizin tüylerini diken diken edecek bir konuşma yapmıştır ama "dindar" değildir. Birileri oturup adına "doktrin" üretmiştir ama Kemalist değildir. Baykal'ın partisine el vermiştir ama CHP'li değildir. Devrimcidir ama kendisini "ilerici", "solcu", "aydınlanmacı", "ulusalcı" ilan edip askerî darbelerle iş tutan fosillerden, hele Fethi Dördüncü gibi terbiye özürlü okumuşlardan hiç değildir... Ahmet Kekec / Gazeteci, Yazar Yeni Safak
  22. Sayin Gece Kusu Kur'an da yazilan her seyin bir anlami vardir. Hic bir ayet, hic bir sure gercek disi degildir. Kur'an da evet avret yerlerinizi örtün yaziyor. Avret kelimesi ayip yerler demektir. Bunu bazisi sac olarak algilar bazilarida sacin avret bölümüne girmedigini savunur. düsüncesine göre uygular. Yukardaki örneklere gelince.. 9 yasinda kiz cocugu evlenebilir mevzusu dogrudur. Kur'an da bu gecer.Bunu bir alman Türkoloji okumus bir arkadasimla tartismistim. Bulug caginin baslangici 9 ila 14'tür. Bulug caginda bir cocuk genc bayan olmaya hazirlanir, cinsellige, üremeye hazirlik baslar. Simdi cag cag insanlar degisik yapilardadirlar. Eskiden insanlar cok uzun boylularmis, beden yapilari, göz sekilleri farkliymis, zamanla evrim gecirmis insan vucudu da. Mona Lisa resmine bir bakin, o cagin insanlari 'kurbaga' gözlüdür resimlerde. Bayanlar bayagi genis kalcali ve göbeklidirler. Kur'anin indigi zamana göre, sahsi düsüncem benim, demekki kizlar 9 yasinda simdiki 14-15 yaslarindaki kizlar ebatindaydilar. Ben böyle bir yorum getiriyorum buna. Ben okurum onu, kendime göre degerlendiririm. Allah ben size akil verdim, kullanin diyor. Benim aklima yatmiyor. Kitabimizda öyle yaziyor diye onu uygulamak zorunda degilim. Avret kelimesi anlami gibi ben kapali degilim, ama öyle inanan uygular. Ama hic sanmam ki Kuranda yaziyor diye 9 yasindaki kizini evlendirsin. Buna taraf olmami beklemediniz heralde. Diger konu dayakti sanirim. Nisa suresinde gecer, bu da dogru. ”Nüşunuzdan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. ” (Nisa Suresi.34) Nusu ise arapcadir ve tümsek anlamina gelir. Yani sorun , yani bir ciban anlaminda. Buda esine ihanet eden, ahlaksizlik yapan, cirkeflik yapan anlamina geliyor bence. Kuran bosanmayi tasvip etmediginden uyari anlaminda hafifce vurun, kendine getirin demek isttiyor benim yorumumca. Kuranda dövün demiyor. Ama vuruyorsa belki günahi yoktur , kadinda bunu kabul edecek diye bir anlayis yoktur. Ben tek bir el kaldirmaya bile karsiyim. Saadete gelelim.. Yukarda yazilanlar evet Kur'an da gecer. Bunlar dogrudur. Ben yinede yanlis bilgiler vermekten cekiniyorum. gercek bilgisi olanlara sormak gerekir diyorum. Ama yinede madem kisisel fikrimi sordunuz bende cevapladim. saygilarimla..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.