Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2012 .. buena compañía en gibi algılanabilecek yelkovan-akrep tavırlarda rakipsizim uzun süre performans kuşku duymazdınız başarılı olduğuma kel bi moskito düşmeseydi bardağıma .. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2012 .. arus bi baktım yolumuz ramiye düştü inanın ben istemeden düştü bi bahar boşluğunda düştü hiç düşünemedim elimde maça kozu geçiyordum mutlu sakin bilgisayar ağlarının bulvarından satürnün yollarından muhayyer bi dişi-hindî profilde in relation to quixotic masumca denize yakın oturmuştuk yakın bi yerden carnivale esiyordu periler esiyordu yüzüme değiyordu idalı bakire zeusun yıldırımlarını bi işaretiyle susturuyordu ah! elim neredeyse eline değiyordu dezavantajlı olmasaydım o güzelim türküleri mekanik okumasaydım yerimde otursaydım üzgünüm ne işim vardı işim neydi benim los angeleste borçlu kalmasaydım küstümotu bahçesindeyim loşlukta ilkbaharın tazecik yapraklarında asılı-kalmış bi şükriye tutkun türküsü ağasarın balını-gel salını salını adam cebunde taşır-senun gibi gelini senun gibi gelini Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2012 yazabilseydim engin deryayı dalgalarla yorulmadan oynaşmayı yazmak isterdim yazabilseydim tanrını uçsuz bucaksız çayırlarında koşabilmeyi yazmak isterdim yazabilseydim masmavi gökte beyaz bir güvercin gibi uçabilmeyi yazmak isterdim yazabilseydim en güzel cümleyi sevgi için yazmak isterdim Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2012 bugün pazar kutsal gün yazmıycam maskitoyu bilmem ama marisko bilirim Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2012 .. I know what it is to be young but you, you don't know what it is to be old someday, you'll be saying the same thing time takes away so the story is told .. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 .. 3-G: Mental-Causal-Astral Boyut Bileşkesi; Cyber-Net: Gereksinim: Require-ment: -Evvel; Ma-Kabl; Kablî; Apriori; Önsel; -Eşit Açılı bir üçgen oluşturmak üzere, *Mental-Format'tan gelen ve "Eksiği Tamamla!" içerikli referanslar. -Signal of Recommendation. -Sevk-i Tabii; Sevk-i İlâhi: 6.Hiss. Gerekçe: Justification; Search for Cause; -Ma'kul nedenler ile savunma; -Fikir Yürütmek; -Çünkü; -Eğer; -Mantık ve türetme bağlamında yeni düzenleme; *Bir anlamda: Kılıf hazırlama, Bahane. Girişim: Astral Project; -Sentient Reaction Projections: *Duygusal tepki reaksiyonları. -Tasarım ve iz-düşümü. -Makabline Şamil; Ex post facto; *Önceyi/Evveli de kapsayan, yeni ve aktif durum. -Yörüngeye Girmek. .. Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 birbirimizden yokki bir farkımız ilk yıllarda pek üzüldüm süzüm süzüm süzüldüm dert oldu içime her tel sonunda tüken di oluverdim kel gel zaman git zaman haram oldu bana hamam aynada tanımadığım adam arkadaş oldu tastamam sonra baktım böyle çok kolay olmasa senin gibilerin ettiği alay şampuan yok tarak nede kıl berbere verilmiyor ne para ne pul alıştım artık nidem fayda etmedi ne folten nede çidem ağırıyor uzun şaça hala midem ben bu ellerden nere gidem kıskanırım yolarım elime aldımmı dolarım korkun benden melih sende şiy amca uzuk da durusanız kurtulursunuz anca ey be ey tey tey gelme bidaa üstüme çevirrim seni rodinin büstüne bida bana kelll diye seslenme akşamları sadece salatayla beslenme Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 yukarıda ki saç özlemiyle ilgiliydi Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 gördün mü nasıl da bildim fark yok Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 .. özür dilerim efendim.. sizin kel olduğunuzu nereden bilebilirdim.. ki zaten o dizeler.. sizin üzerinize de yazılmamıştır.. eski tarihli dizelerdir.. hedefi de bellidir.. .. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 .. 3-G: Mental-Causal-Astral Boyut Bileşkesi; Cyber-Net: Gereksinim: Require-ment: -Evvel; Ma-Kabl; Kablî; Apriori; Önsel; -Eşit Açılı bir üçgen oluşturmak üzere, *Mental-Format'tan gelen ve "Eksiği Tamamla!" içerikli referanslar. -Signal of Recommendation. -Sevk-i Tabii; Sevk-i İlâhi: 6.Hiss. Gerekçe: Justification; Search for Cause; -Ma'kul nedenler ile savunma; -Fikir Yürütmek; -Çünkü; -Eğer; -Mantık ve türetme bağlamında yeni düzenleme; *Bir anlamda: Kılıf hazırlama, Bahane. Girişim: Astral Project; -Sentient Reaction Projections: *Duygusal tepki reaksiyonları. -Tasarım ve iz-düşümü. -Makabline Şamil; Ex post facto; *Önceyi/Evveli de kapsayan, yeni ve aktif durum. -Yörüngeye Girmek. .. Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2012 size varoluşçuluğun siddetli ve hiddetli savunucusu alber amcamızın yaşama dair bulgusunu şirsel bir dille yazacağım kısa bir bilgi vermek gerekirse sisifos odiseusun babasıdır bu sisifos amca yı mitleştiren alber amcamız yaşam alanımzda hani sürekli uğraşmalarımız varya hah işte o onu anlatmış dizelerinde okuyun ve ders çıkarın boşa gitmesin emeklerim yorgunum günlerdir o taşı bende tepeye taşımaya çalışıyorum YAKALAMIŞ İKİ AVUCUYLA KOCAMAN BİR KAYAYI DURMADAN BİR TEPEYE İTİYORDU KAYA TEPEYE VARDI VARACAK İŞTE TAMAM AMA ORAYA VARMASINA BİR PARMAK KALA BİR GÜÇ İTİYORDU ONU TEPEDEN GERİSİN GERİ AŞAĞILARA YUVARLANIYORDU BAŞ BELASI KAYA O DA YENİ BAŞTAN İTİYORDU KAYAYI TEKMİL KASLARINI GERE GERE KOPAN TOZ TOPRAK HABİRE BAŞININ ÜSTÜNDEN BIKMADAN İTİYORDU KAYAYIYENİDEN KAN TER İÇİNDE şimdi bu kaya nedir kim geri iter o zamanlar cevap kolay tek bir kişi vardır o da zeus ya şimdi kimmmmmmm BABA SENMİSİN YOXA Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2012 .. zeus efladımıs eyi-hoş çucukturlar -lar diyorum çünkü her defirde onlardan pek-çok bulunabilinecektir ondandır hele şu armagetton karmışığında hepücü yecüc mecüc kimin bastığın yered bitiyomuşlar da tikat et bastığın yeri tanı abidik yoksam 'cork' sesi duyulabiliceksindir.. şinci bu keratamıs bıcır ana-baba evinden küççük yaşta firar etmiştir neden? bana dedi ki "baba baskısısından kaçmıştım amuca.." dediydi tevatürdür kaale almamışızdır.. bu veled cebel-i musa başına çıktı hayaller gördü hoşuna gitti sona tasarımcılık okuduydu akademiyada başarılı oldu da bi çok tasarımları hep o yaptıydı bi ara firavun emmi ilen ortak işler de yapmış olubiliceklerdir nereden annıyos? bilgi sayma makineleri de onların icadıdır yavriim.. kimesnele duymasın emi? annadına göre abidikçim bu devil-evlad haşarıdır çıkarcıdır fe ne yasıktır ki çok sabi sıbyan gaib gurbağa onun tasarımlarına inanmış güvenmiş halla kullanıyorlarmıştırlar.. sen uymayasın zevusa çocumıs yavri balamıs.. uymayınıs.. ben de baban akademiyaya kittim çucum tasarım okumuşumdur prolar bilem yanıcımda susta durrur tay tay emekler emi? o kaya akıldır çocum akıldır ve söslüğleede yasdığı kimin karşılığısı us deeldir.. bak bu yüsten saçları bilem dökmüşün nam-ı diğer kel abidik yasık deel mi? zeus hala bisi lügatlar ile kafalamaktadır yavriiim.. ah.. severim severim de el yanıcıında deel tennalarda felân kıskanmasınlar deyu he mi? eferin ve prafoo.. .. Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2012 diir may fadır ay em sori bikauz ay em going tu rise aftır si yu okey annamadıysan gogola trasleyt yaz kopiyala yapıştır beynini zorladıysam üzgünüm Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2012 .. dediğini yaptım hocam her zamanki gibi yorulmadan bi an şaşmadan da şöyle bi sonuç çıktı ne demekse? ve size siyuleytır diyelekten afedersiniz netçeyi arzederim; hav du nays æ aryu by.. o)= .. Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2012 yazamamışssındır döru dürüs beni ingilizçe bilmemekle mi suçluyosun ey baba tabiide Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 .. Kadir; Bir yıldızın parlaklığını ifade eden; Gök-Bilim/Astronomi/Felekiyyat/Kozmoğrafya ya da İlm-i Hey'et terimidir. Yıldızlar, parlaklıklarında farklılıklar gösterdiğinden, onları parlaklıklarına göre sınıflandırmak üzere bir sistem kurulmuştur. İki türlü kadir vardır: 1) Yıldızın yeryüzünden görünen kadri. 2) Mutlak Kadir; Mutlak kadir, farazî olarak bir yıldızın yeryüzünden 32,6 ışık yılı uzakta bulunması halinde görüneceği parlaklıktır. Mutlak kadir yöntemiyle, yıldızların yere uzaklıklarından kaynaklanan parlaklık farkları eşitlenir, gerçek parlaklık dereceleri görülebilir. Önceleri bu sistemde en parlak yıldızlar 1. dereceden sayılmış ve çıplak gözle görme sınırı olan 6. dereceye kadar bir sınıflama yapmıştır. Bu sınıflamaya göre, 1. dereceden bir yıldız, 2. dereceden bir yıldızdan 2,5 kat, 6. dereceden bir yıldızdan ise 100 kat daha parlaktır. Ancak, sonraki dönemlerde, kimi yıldızların 1. dereceden daha parlak olduğu belirlenmiş, bunun Kadir sisteminde yol açtığı sorunu gidermek üzere de sıfır ve eksi kadirler ortaya atılmıştır. Örneğin gökyüzündeki en parlak yıldız olan Sirius: -1,42 kadirdendir. Güneş: -26.8 Ay: -12.5 (Dolunay Durumunda) Venus: -4.4 Mars/Jupiter: -2.9 Uranus: 5.6 Neptun: 8.2 Pluton: 13.7 Görünen Kadir'e sahiptirler. Çıplak gözle görme sınırı olan 6 Kadir, insan gözü için ortalama bir değerdir. Keskin gözlü kimseler Jüpiter'in dört büyük uydusunu (Io, Callisto, Europa ve Ganymede) çıplak gözle görebilirler. Gene kimileri Venüs'ün evrelerini bile ayırt edebilecek görme yetisine sahiptir. AnaBritannica Vikipedi .. Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 şimdiki dersimiz anladıım kadar le dün ezoterizm ne demek desiniz şimdi onu da siz söyleyin arkadaşlarımız bilsin Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 güneşin calkı çıkar saklanır gizilce söz-urur ışk oklarını gök söner yıldız parlar ay afaktan görünür görünüre dönüşür görünmezlikten bi yarım-tur atmak üzere çeviriminden ve başvururum sonra gemilere yüklerim başvururum böylece zamana gönderirim dalgın dalgın seyreder gemilerim peşleriden dalgın seyrederim derin mesafelerde ah! kayboluncaya kadar gemilerim başvururum mesafelerde uçuşur perilerin tutsaklarında uçları tutuşur yakutî şeritlerde kaybolur tiraje ve yabanıl bi tavşan hayâle dönüşür burada işte tam şu boşlukta mesafeler günahlarım aklama kafesine dönüşür kafes girdaba girdab bebeğe dönüşür hem belki başvururum mehhabib'e ulaşır ** otantiğinden/karşılıklı bağıntılı/dahi Vâizi bilinen/ bi "V for V-azife"/zor-koşulu-6; plasma büyük ekranı gözetliyorum/ gözlerim kapalı/ojibwa manito full/ colour archetyp/bi satır vidalanmış yaşam çakırkeyif/bi kuyruklu kırışık hareli/bi sarhoş kendiliğim/boşluğu anafazın bi sokum dna için/bi nebze genetik kod çözümlemesi/itibarî ile figüratif kompozisyonum/sana allo diyorum!/endemic bi adada bi ben/ e-sen ölüm sebebim sen sinimmar/ Ao to münteha/hem rövanş almaya döne ha döne ya! mele-i a'lâ .. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2012 .. Aristotales Mantığı; İnsanı ayırt eden en önemli yanının dil olduğu, 'us' sahibi olmasının, 'söz/logos' edebilen bir varlık olmasına dayandığı görüşünden yola çıkar. Böylece mantık/logike, Aristotales'in kendi kullandığı terimle, çözümlemedir/analytika/ tahlil. Bunun konusu da sözcükler/kavramlar üzerine önermeler ile sonuç çıkarımlarıdır/logicality; Tüme varım; Muhakeme; Usavurma. Sözcüklerin, tümcelerin ve tümce ilişkilerinin çözümlenerek ortaya konması hem insanın kavram kullanma, yargıda bulunma, usavurma etkinliklerine ışık tutar, hem de bunların yerinde kullanılma biçimlerini ortaya koyarak, kötüye kullanılmalarına, sofizme/sofestai/safsataya karşı bir önlem oluşturur. ana britannica küçük ilâveler ile. ** Us sahibi olmak: Tahayyül evresinden, Tasavvur evresine geçebilen; Tasarılarını, tasarımlayabilen bir varlık olma özelliği. -Hayalleri Gerçekleştirme Aktivitesi; Action. Logos: Kelâm; Ussal Yasa; Harfler Kümesi; İşaretlerden oluşmuş deyi; *Term; Concept; Notion; Kavram. -Soyut Kelime. Çözümleme; Analysis; Analytika; Analytic: Tahlil; Analiz; Açmak; Feth: Faydalı şeyleri elde etmek için yolları açmak. Muğlak şeyleri açmak. Bu iki suretle olur: 1) Basâr ile idrâk olunur. Gam ve kederi gidermek gibi. 2) İki nevi olup birincisi; dünya işlerinde olur. Sürur vermekle gamı izâle etmek, bir değerli şey vermekle fakirliği kaldırmak gibi. İkincisi; kapalı, muğlak bilgilerin keşif ve izharında kullanılır. Bu da iki türlüdür; -Zâhirî ve müsbet ilimleri çoğaltmak ve mânalarını tahkik etmek. -İlm-i ledünn âlemine dalmak. Garib bir ilim ismidir. Ona vakıf olan, mesturat ve hafâyayı, gizlilikleri münkeşif bir halde göreceği gibi, esrar-ı İlâhiyyeye de ıttıla' kesbeder. KUR'AN KEHF: 18/65 Fe vecedâ abden min ibâdinâ âteynâhu rahmeten min indinâ ve allemnâhu min ledunnâ ilmâ. Derken kullarımızdan bir kul buldular ki biz ona nezdimizden bir rahmet vermiş ve ledünnimizden bir ılim öğretmiştik. .. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2012 .. otantiğinden/karşılıklı bağıntılı/dahi Vâizi bilinen/ bi "V for V-azife"/zor-koşulu-7; e-mail/anadeniz yolu ile getirilir/ve basitane/ bot-aid/automaton symbiosis thingamabobs/ zihinlerine baskılamak için/özel hazırlanmış bi manyetik kapalı alan içerisinde/ve ortak bi hat üzerinden/ılımlı türetim izlenimler ile wear out /operasyon böylece gerçekleştirilerek/cyborg tarafından kabul edilmesi sağlanır.. çop-çoğalıyor giderek kızıl-karıncalar hastalık nöbetlerim çevriminde nihaî gemilerim üç direkli/kına-kına kabuğundan bi geliver n'olur munis/modülüm üzerinden .. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2012 .. NAHV USTASI İLE GEMİCİ.. Oldu bir nahv-âşina keştî-süvâr Tutdu keştîbâna rûy-i iftihâr Didi hiç nahv okudun mu didi lâ Didi nısf-ı ömrün olmuş hep hevâ Kâlb-i keştîbâna düşdü pîç ü tâb Oldu hâmûş itmedi redd-i cevâb Zevrakı girdâba saldı tünd-i bâd İtdi ol nahvîye mellâh iştidâd Didi var mıdır sebâhatdan haber Didi yüzmek bilmem ey pâkize-ter Didi küllî ömrünü itdin tebâh Gark olur girdâba keştî şimdi âh ** Bir nahiv âlimi, gemiye binmişti. O kendini beğenmiş âlim, yüzünü gemiciye dönüp: "Sen hiç nahiv okudun mu?" demişti. Gemici "hayır" deyince demişti ki : "Yarı ömrün hiçe gitti." Gemici bu söze kızdı, gönlü kırıldı. Fakat susup derhal cevap vermedi. Derken rüzgâr gemiyi bir girdaba düşürdü. Gemici, o nahiv âlimine bağırdı: "Yüzmeyi bilir misin, söyle!" Nahivci: "Bilmem bende yüzgeçlik arama" deyince, Gemici: "Bütün ömrün hiçe gitti.. Çünkü gemi bu girdapta batacak! İyi bil burada mahiv bilgisi lâzım, nahiv bilgisi değil. Eğer mahiv bilgisini biliyorsan tehlikesizce denize dal! Deniz suyu, ölüyü başında taşır. Fakat denize düşen adam diri olursa nerede kurtulacak? Sen de eğer beşeriyet vasıflarından öldün ise, hakikat sırları denizi, seni başının üstüne kor. Ey âlim, sen halka eşek diyorsun ama şimdi sen, eşek gibi buz üstünde kalakaldın. İstersen dünyada zamanın allâmesi ol, hele şimdicik dünyanın yokluğunu da gör, zamanın yokluğunu da!” dedi. Nahivciyi, size yok olma nahvini öğretmek için hikâye arasında hikâye ettik. Fıkhı bilmeyi de yok olmada bulursun, nahvi tahsil etmeyi de, sarftaki değişiklikleri de, ey yüce sevgilim! O su testisi bizim bilgilerimizdi; halife de Tanrı bilgisinin Diclesi. Biz dolu testileri Dicle’ye götürüyoruz. Böyle olduğu halde eşek olduğumuzu bilmezsek hakikaten eşeğiz! MEVLÂNÂ MESNEVÎ-İ ŞERÎF Manzum Nahîfî Tercümesi Prof.Dr. Âmil Çelebioğlu M.E.B. İslâm Klasikleri ** Nahiv ilmi= Dilbilgisi/Gramer. -Bir dilin ses, biçim ve cümle yapısını inceleyip kurallarını tespit eden bilim. (tdk) -Kelimelerin birbirine rabt, izafet ve amel eylemeleriyle ilgili olan kaideleri içine alan ilim. Nahiv ilmi ile Arapça kelimelerin yeri ve usulü bilinir, yani cümle tahlili yapılır. (osm. sözlük) Nahvî: -Nahiv ilmine ait/Arapça gramere ait. Nahvî Lisan: -Kaidelere bağlı olan çok tertibli, ince ve geniş mânâlı lisan. Nahviyyun: -Kelime dizimi ve nahiv ilminin ehli olan âlimler. Arapça dil âlimleri, gramerciler. Nahvet: Kibir, gurur. Kibirlenme, büyüklenme, böbürlenme. Sarf: -Masal Ülkesindeki bir mağara/Kehf. -Bir lisanı meydana getiren kelimelerin değişmesinden, birbirinden türemesinden bahseden ilim şubesi. Kelime bilgisi. Kelime şekli bilgisi. Tasrif çeşitlerini, isim ve fiil nevilerini öğreten ilim. Morfoloji: Morphologie/Morphology. -Biçimbilim. -Yapı bilgisi/Yapı bilimi. -Şekil bilgisi, biçim bilgisi, yapı bilgisi. -Canlıların şekil ve dış yapıları ile uğraşan bilim dalı. -Kristal özelliklerinin veya şekillerinin incelenmesi. -Canlı organizmaların yapısının incelenmesi. -Canlı ve cansız varlıkların dış görünüş, Form ve yapılarını inceleyen bilim dalı. Harcama, masraf, gider. Fazl. Hile. Men etme. Bir kimseyi yolundan ve işinden ayırıp başka tarafa yöneltme. Farz. Para bozma. İlm-i Mevalid: Tabiat, eşya ilmi. Hayvanat, nebatât ve maddelerine ait ilim. .. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.