Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dini inancınıza saygı gösteriliyor mu?

24 üye oy verdi

1. 1. Dini inancınıza saygı gösteriliyor mu?

• EVET
      12
    • HAYIR
      12
    • BU KONU HAKKINDA TARTIŞMAYA GİRMEDİM
      0

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Ben bu anketin sonucunu gerçekten önemsiyorum :excl:

Bu anketi açtığım dönemde yeterlice ilgi görmediği izlenimi uyanmıştı bende...

Her ne kadar konu dağılsa da en azında bir yer etmeye başlamış olması hoşuma gitti...

Şimdi konuya gelelim;özellikle üçüncü şık anketin tam anlamıyla neyden bahsettiğini ortaya koyuyor;benim bu anketi açma sebebim tam olarak "sen Müslümansın hade oradan" tarzı aşağılayıcı bir bakışı sezmem olmuştu;ancak artık "dini konular" bölümünün moda havası "siz bizi yakıyorsunuz" oldu;hadi hayırlısı...

Dini yaşamak;evet...

Yaşayabilmek;evet...

Ama yaşarken o samimiyetsiz, düşman havayı da teneffüs etmek ve bunu net ortamına açılan forumda fazlasıyla yaşamak...

Benim anlatmak istediğim buydu...

Başbaşa gidiyor;evet...

Ama şu an itibariyle oy kullanan 15 kişinin 8'i hayır dediyse bu olay ciddiye alınmaya değerdir...

:zorro:

• Cevaplar 52
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Evrim teorisi ıspat edilirse, yada kanun olursa bir kez daha yazışırız..

Karanlık evrenin 5 olduğu ıspatlanırsa bir kez daha yazışırız.. :)

Hangi bilimsel ı kanun islama ters dedim yada dediler..?I

Ispatlandı- kanunlaştıda retmi ettik..?

Bu soruları çok samimi soruyrum hangi bilimsel kanun islama ters denildi..

Saygılar.

hocam dinin doğruları tartışılmaz.kendi doğrularını tartıştırmaz din.

kabul edersin ya da etemzsin. bi c şıkkı sunmaz sana din. vatandaşın kendi içinde çözmesi gereken bi şey bu.

ama bilim adı üstünde bilmek fiiliinden gelen bi kelime.

bilimde bir yere bağlı kalmadan herşeyi kurcalarsın sorgularsın. bilimle din bu yüzden kavgalıdır. yani bu bizim dinimizle falan ilgili bişey de değil.

Gönderi tarihi:
hocam dinin doğruları tartışılmaz.kendi doğrularını tartıştırmaz din.

kabul edersin ya da etemzsin. bi c şıkkı sunmaz sana din. vatandaşın kendi içinde çözmesi gereken bi şey bu.

ama bilim adı üstünde bilmek fiiliinden gelen bi kelime.

bilimde bir yere bağlı kalmadan herşeyi kurcalarsın sorgularsın. bilimle din bu yüzden kavgalıdır. yani bu bizim dinimizle falan ilgili bişey de değil.

Bu görüşünüze katılmıyorum...

Din hayat görüşüne temel olur;maalesef günümüzde din sadece ibadet ve geleneklerle anılıyor...

Halbuki daha hangimizin "gerçek" imana sahip olduğu bile belli değilken, din her şeyi bu kadar somutlaştırıp,bitirmez...

Din hayatın temelinde ise;yani hayat görüşüne temelse bilim nerededir???

Bilim hayatın gözlemidir;ölçülüce tartar,araştırır, kendi disiplini ile gidebildiği kadar gider;ama asla hayat görüşüne temel olamaz;hayatı genel olarak düzenlemeye aday olamaz;bundan dolayı teorik yan barındırır ve bu yanında en etkili öğe temel hayat görüşüdür;yani somutlukla anılmasına rağmen içinde büyük bir derinlik barındıran din;bana göre de İslam...

Bence sorun insanların hala bazı şeyleri fazlaca basit ve somut anlamasında yatıyor...

Size karşı bir örnek daha:din tartıştırmaz diyorsunuz; o zaman niye Kur'an'da dahi belirtilen ayrılıklar oluşmuştur???

Bu da biraz tarih ve İslam medeniyetine bakışta eksiklikten olsa gerek...

Umarım fazla sert kaçmamıştır...

:rolleyes:

Gönderi tarihi:
Bu görüşünüze katılmıyorum...

Din hayat görüşüne temel olur;maalesef günümüzde din sadece ibadet ve geleneklerle anılıyor...

Halbuki daha hangimizin "gerçek" imana sahip olduğu bile belli değilken, din her şeyi bu kadar somutlaştırıp,bitirmez...

Din hayatın temelinde ise;yani hayat görüşüne temelse bilim nerededir???

Bilim hayatın gözlemidir;ölçülüce tartar,araştırır, kendi disiplini ile gidebildiği kadar gider;ama asla hayat görüşüne temel olamaz;hayatı genel olarak düzenlemeye aday olamaz;bundan dolayı teorik yan barındırır ve bu yanında en etkili öğe temel hayat görüşüdür;yani somutlukla anılmasına rağmen içinde büyük bir derinlik barındıran din;bana göre de İslam...

Bence sorun insanların hala bazı şeyleri fazlaca basit ve somut anlamasında yatıyor...

Size karşı bir örnek daha:din tartıştırmaz diyorsunuz; o zaman niye Kur'an'da dahi belirtilen ayrılıklar oluşmuştur???

Bu da biraz tarih ve İslam medeniyetine bakışta eksiklikten olsa gerek...

Umarım fazla sert kaçmamıştır...

Sayın ali0_1...

Devamlı söylüyorum ama huyum kurusun söylemekten bıkmıyorum :)

Bakınız;

"Din" ile "İnanç" arasında farklılıklar vardır.

"Din" dediğimiz yapı toplumsal gelişimde (ki ben bunu Tarihsel Materyalizm" açısından ele alıyorum), bir basamak oluşturmuşlardır.

Yani önceleri "Kan Bağı" ile "Aşiret/Kavimdarlık" şeklinde olan toplumsal birliktelik sonraları "İnanç"ların "Toplumsallaşmaları" ile birlikte "Dinselleşmeleri"yle "Din Bağı" ile olur olmuştur.

Bunu sdaha sonra "Milli Bağ" izlemiş ve sonunda "Anayasal Bağlılık" takip etmiş günümüze ulaşmıştır.

Bir sonraki adım Demokrasidir zaten.

Bu süreç içersinde "İnanç"ın tanımına değinmek isterim.

İnanç, Dinden ayrı olarak "Toplumsal Bağ"dan yoksundur.

Vicdani bir meseledir.

Kısaca şunu demek istiyorum;

Artık "Din" dediğimiz şey bir "Hayat Tarzı" olmaktan çıkmıştır.

Ve tamamen çıkacak olması da kaçınılmazdır.

Tarihsel süreç bize bunu göstermiştir ve uygun olanı da budur.

"Din" dediğimiz yapılar artık sadeec birer "İnanç" olarak "Vicdanlarda" yer bulacak ve toplumsal yaşamdan sıyrılacaklardır.

Artık toplumlar "Dinlere" göre şekillenmemektedir.

Şekillenmeye çalışan toplumlarda dinin ne derecede kullanıldığı ve istismar edildiği ve insan hayatına mal olduğu ortadadır.

Artık İslamiyet, Hıristiyanlık ya da Musevilik birer din olarak değil birer "İnanç" olarak vicdanlarda yer almalı ve öyle ele alınmalıdır.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Sayın ali0_1...

Devamlı söylüyorum ama huyum kurusun söylemekten bıkmıyorum :)

Bakınız;

"Din" ile "İnanç" arasında farklılıklar vardır.

"Din" dediğimiz yapı toplumsal gelişimde (ki ben bunu Tarihsel Materyalizm" açısından ele alıyorum), bir basamak oluşturmuşlardır.

Yani önceleri "Kan Bağı" ile "Aşiret/Kavimdarlık" şeklinde olan toplumsal birliktelik sonraları "İnanç"ların "Toplumsallaşmaları" ile birlikte "Dinselleşmeleri"yle "Din Bağı" ile olur olmuştur.

Bunu sdaha sonra "Milli Bağ" izlemiş ve sonunda "Anayasal Bağlılık" takip etmiş günümüze ulaşmıştır.

Bir sonraki adım Demokrasidir zaten.

Bu süreç içersinde "İnanç"ın tanımına değinmek isterim.

İnanç, Dinden ayrı olarak "Toplumsal Bağ"dan yoksundur.

Vicdani bir meseledir.

Kısaca şunu demek istiyorum;

Artık "Din" dediğimiz şey bir "Hayat Tarzı" olmaktan çıkmıştır.

Ve tamamen çıkacak olması da kaçınılmazdır.

Tarihsel süreç bize bunu göstermiştir ve uygun olanı da budur.

"Din" dediğimiz yapılar artık sadeec birer "İnanç" olarak "Vicdanlarda" yer bulacak ve toplumsal yaşamdan sıyrılacaklardır.

Artık toplumlar "Dinlere" göre şekillenmemektedir.

Şekillenmeye çalışan toplumlarda dinin ne derecede kullanıldığı ve istismar edildiği ve insan hayatına mal olduğu ortadadır.

Artık İslamiyet, Hıristiyanlık ya da Musevilik birer din olarak değil birer "İnanç" olarak vicdanlarda yer almalı ve öyle ele alınmalıdır.

Saygılarımla...

Din her zaman o değeriyle yer alacaktır;bunu hiçbir toplum görüşü reddedememiştir ki her zaman "kutsal" günlere sahip devletler peşinde koşmuşturlar...

Siz galiba beni tam anlamadınız;öyle ki benim özellikle reddettiğim salt "günlük" anlayışlara hakim bir bakış var sizde de ;hakaret değil bu çağımızın dine yüklediği anlamdan kaynaklanıyor aslında...

iletimi bir kez daha okuyup "cümle cümle" cevabınızı yazmanız konunun ileri aşaması için çok iyi olur...

Gönderi tarihi:

Tarih surecinin izledigi yol; esit paylasim, insan haklari, adalet gibi temel insani kriterlerin sureklilik icinde hayattan soyutlanmalaridir. Bazi kesim veya toplumlar lehine seyreden cizginin dunyayi nihai sonuc olan demokrasiye tasidigini dusunmek cok fazla iyimser olmakla aciklanabilir ancak. Gunumuzde insan hayatinda yer bulan ilke ve kavramlar "insan kaynakli" bir temelden yoksundurlar ve tersi yonde olusturulan kokler uzerinde serpilip gelismektedirler. Dikkate alinan hususlar, belirlenen sozkonusu ilke ve kavramlarin yine belirlenmis istikametlerde ne olcude katalizor gorevi gorebilecekleri ile sekillenmektedir. Mutlu ve refah icinde yasayabilmenin temel kosulunun bir baskasinin mahvi oldugu dunyamizda iyimser bakislar sadece kutuplarin bir yonune atifta bulunabilir ve genel anlamda bir "son"u icinde barindirmayacak kadar dar beklentileri icinde barindirir.

Insanlik evrensel degerler sisteminin tersi istikametinde gittigi surece, sadece herhangi bir sinif veya toplumu degil ama tum insanligi kusatici degerlerle ortada duran dinlerin toplumsal alana donuk iddialari her zaman surecektir. Zaten vicdani boyuta indirgenmis ve birer inanc sistemi olarak kabul edilen dinlerin aslinda tam da cikis noktasi budur.

Bu baglamda, insan yararina iddia sahibi tum ideolojilerin de varliklarini devam ettireceklerini belirtmek gerekiyor. Fukuyama'nin iddia ettigi gibi tarihin sonuna gelmedik, henuz baslarindayiz. Gelecegin baglari dunya halklarinin ortak dertleri olacaktir. Bu ortakliga en iyi vurguyu yapan ve gercekci projelere sahip, harekete gecirme islevi goren din veya ideolojiler hic olmadiklari kadar ilgiyle karsilanacak, on plana cikacaklardir. Bu da benim gelecegimiz ve tarihle ilgili yorumum..

...

Son olarak; tek kutupluluk kisiyi farkliliklara karsi basitlestirir. Dini inanclardan tutun tum dusunce ve inanclara donuk saygi insani bir olgunluktur. Dini inanclara karsi ise gunbe gun daha da hoyratlasan saygisizliklar gozler onunde. Bu durumun bir seyi bilmekten cok bireysel psikolojik gelisimin yetersizliginden ve perspektifsizlikten kaynaklandigini dusunuyorum.

Selam ile..

Gönderi tarihi:
Tarih surecinin izledigi yol; esit paylasim, insan haklari, adalet gibi temel insani kriterlerin sureklilik icinde hayattan soyutlanmalaridir. Bazi kesim veya toplumlar lehine seyreden cizginin dunyayi nihai sonuc olan demokrasiye tasidigini dusunmek cok fazla iyimser olmakla aciklanabilir ancak. Gunumuzde insan hayatinda yer bulan ilke ve kavramlar "insan kaynakli" bir temelden yoksundurlar ve tersi yonde olusturulan kokler uzerinde serpilip gelismektedirler. Dikkate alinan hususlar, belirlenen sozkonusu ilke ve kavramlarin yine belirlenmis istikametlerde ne olcude katalizor gorevi gorebilecekleri ile sekillenmektedir. Mutlu ve refah icinde yasayabilmenin temel kosulunun bir baskasinin mahvi oldugu dunyamizda iyimser bakislar sadece kutuplarin bir yonune atifta bulunabilir ve genel anlamda bir "son"u icinde barindirmayacak kadar dar beklentileri icinde barindirir.

Insanlik evrensel degerler sisteminin tersi istikametinde gittigi surece, sadece herhangi bir sinif veya toplumu degil ama tum insanligi kusatici degerlerle ortada duran dinlerin toplumsal alana donuk iddialari her zaman surecektir. Zaten vicdani boyuta indirgenmis ve birer inanc sistemi olarak kabul edilen dinlerin aslinda tam da cikis noktasi budur.

Bu baglamda, insan yararina iddia sahibi tum ideolojilerin de varliklarini devam ettireceklerini belirtmek gerekiyor. Fukuyama'nin iddia ettigi gibi tarihin sonuna gelmedik, henuz baslarindayiz. Gelecegin baglari dunya halklarinin ortak dertleri olacaktir. Bu ortakliga en iyi vurguyu yapan ve gercekci projelere sahip, harekete gecirme islevi goren din veya ideolojiler hic olmadiklari kadar ilgiyle karsilanacak, on plana cikacaklardir. Bu da benim gelecegimiz ve tarihle ilgili yorumum..

...

Son olarak; tek kutupluluk kisiyi farkliliklara karsi basitlestirir. Dini inanclardan tutun tum dusunce ve inanclara donuk saygi insani bir olgunluktur. Dini inanclara karsi ise gunbe gun daha da hoyratlasan saygisizliklar gozler onunde. Bu durumun bir seyi bilmekten cok bireysel psikolojik gelisimin yetersizliginden ve perspektifsizlikten kaynaklandigini dusunuyorum.

Selam ile..

Özellikle günümüze dair yorumunuza ve saygı konusunda söylediklerinize şiddetle katılıyorum...

:D

Gönderi tarihi:

Kendını aşmış,ıdeolojılerle beynine deli gömleği gıydırmemiş ve hayata her insanın penceresınden bakmayı başarabilmiş kişiler her inanca saygı duymayı bılıyorlar.

Ve bilgeliğin özüde budur,insan olma yolunda ilerlemek te budur.

Benım her düşünceden arkadaşlarım var ve benım inancıma saygı duymayı başarıyor,bunu başarabıldığımız için arkadaşız zaten.İnanmadığı halde ben namaz kılacağımda bana namazlık serebılıyor ve bunla dalga geçmıyor.

Çünkü bende onun ideolojısıne saygı duyuyorum.

Ayrı fıkırlerdeyız dıye neden değişik bir dunyaya gözlerimi kapayayım,oysa ki değişik insanlar değişik yürekler tanımak varken.

Bir dolmuşda yer verırken ben o kişiye inancını sormuyorum,deprem olduğunda kımse inancına göre yardıma koşmuyor.Brı yere düştüğünde sen buna ınanıyorsun seni kaldıramammı dıyoruz.

Bunları aşan insanın beynı hürdür bana göre,gereksız etıkletlerle uğraşmayalım.Alacağımız kıtabı cildine göre seçersek birşey öğrenemeyiz...

Ve şunu herzaman söylerım,bazı kapıları çok sert çarpma bırgun girmek ısteyebılırsın.

İnsan hayatında dinde değişebılır ıdeolojıde,o nedenle tükürmeden konuşalım..

Gönderi tarihi:
Kendını aşmış,ıdeolojılerle beynine deli gömleği gıydırmemiş ve hayata her insanın penceresınden bakmayı başarabilmiş kişiler her inanca saygı duymayı bılıyorlar.

Ve bilgeliğin özüde budur,insan olma yolunda ilerlemek te budur.

Benım her düşünceden arkadaşlarım var ve benım inancıma saygı duymayı başarıyor,bunu başarabıldığımız için arkadaşız zaten.İnanmadığı halde ben namaz kılacağımda bana namazlık serebılıyor ve bunla dalga geçmıyor.

Çünkü bende onun ideolojısıne saygı duyuyorum.

Ayrı fıkırlerdeyız dıye neden değişik bir dunyaya gözlerimi kapayayım,oysa ki değişik insanlar değişik yürekler tanımak varken.

Bir dolmuşda yer verırken ben o kişiye inancını sormuyorum,deprem olduğunda kımse inancına göre yardıma koşmuyor.Brı yere düştüğünde sen buna ınanıyorsun seni kaldıramammı dıyoruz.

Bunları aşan insanın beynı hürdür bana göre,gereksız etıkletlerle uğraşmayalım.Alacağımız kıtabı cildine göre seçersek birşey öğrenemeyiz...

Ve şunu herzaman söylerım,bazı kapıları çok sert çarpma bırgun girmek ısteyebılırsın.

İnsan hayatında dinde değişebılır ıdeolojıde,o nedenle tükürmeden konuşalım..

Selam ile..

İŞTE SAYGI!!!

Gönderi tarihi:
Hangi saygidan bahsediyorsunuz siz? Bir din ve bu dine inanan birileri dayatma yapiyorsa, o din tehdit unsuruysa, diger dini/dinsiz goruslu insanlari cayir cayir yakiyorsa...

1.Cayır cayır yakan bız değiliz kımseyı cayır cayır yakmıyoruz

2.her surenın başında ''rahmen ve rahım olan allahın adıyla''cumlesı vardır.süreklı allah affedıciliğinden bahseder ve bunun için dua edın der.rahmetı gazabından ustundur..ve kandiller vardır,beraat kandılı vardır,içten edılen dua çevrılmez.

Gönderi tarihi:

"Kimse ben saygısızım demez" bu olayın aslı budur.

Fakat oranlama yaparsak kellemi ortaya koyabilirimki ateistler inananlara oranla çok daha saygılıdır.

Size biri hiç görmediği van gölü canavarının gerçek olduğunu anlatsa siz ona gülmezmisiniz? tabiki gülersiniz. Ateistlerinde yaptığı budur ki bu elinde olan birşey değildir. Anlattığınız hikaye ona komik geliyorsa alay etmesi gerekmez tabiki ama bazen olmuyor bunu bende yapıyorum. Elinizde olsa sizde yaparsınız ama biz hikayelerden bahsetmeyiz. Kısaca bu olayda elde olmayan nedenler var.

Fakat siz öylemisiniz? müslüman olmayan birini pis diyorsunuz onun pis olduğunu size kitabınız söylüyor. Bir insan gusül abdesti almıyorsa günde 40 kere yıkansada cenabet (çoğunuzun anlayışında pis kirli ) oluyor.

ve çevreden duyduklarım

pis gavur imansız şeref........ ............. ................ ................... ........................ ......................... v.s. v.s. ağıza alınmayacak kelimeler. ve gene şikayetçi olan sizlersiniz

belki siz kendiniz saygılısınızdır saygılı olmayanınız yok demiyorum fakat siz tek başınıza müslüman değilsiniz

bu konuda müslümanları tereyağı gibi üste çıkarmak gerçeklerden kaçmaktır.

birde olayın en kötü yanı bu hakaretleri bir ateistin yüzüne karşı pek azınız yapabilir arkadan konuşmak daha rahat olsagerekki hepte arkadan duyuyorum.

Gönderi tarihi:
1.Cayır cayır yakan bız değiliz kımseyı cayır cayır yakmıyoruz

2.her surenın başında ''rahmen ve rahım olan allahın adıyla''cumlesı vardır.süreklı allah affedıciliğinden bahseder ve bunun için dua edın der.rahmetı gazabından ustundur..ve kandiller vardır,beraat kandılı vardır,içten edılen dua çevrılmez.

benim merhametim allahtan üstün

çünkü ben suçu ne olursa olsun ister bana inansın isterse bana saldırsın ve hatta isterse bütün insanları putlara taptırsın ve bana hep bir ağızdan hakaretler ettirsin yarattığım bir canlıyı 1 gün bile yakamam ben okadar acımasız asla olamam

ona bukadar akıl vermişim diye kendimi suçlarım bunada mütevazilik denir

düşünki yolda yürüyorsun ve birinin birine işkence ettiğini görüyorsun o anda işkence görenin suçunu merak ediyorsun ve işkence edene soruyorsun neden yaptığını

cevap : bana inanmadı

e madem inanmamak suç ozaman herkes herkesin dediğine inansın ben allah 5 tir diyeyim inanın biri yoktur desin inanın

biri 7 kafalı ejderha desin inanın

bütün bu sonsuzluğun yaratılışındaki temele bak "inanmak veya inanmamak" sonsuz keyf ile sonsuz azabı belirleyen şey "inanmak veya inanmamak"

Gönderi tarihi:

Bana veya bulunduğum topluma ''DAYATMA''olmadığı sürece,sırf ben onlar gibi düşünmediğim inanmadığım,yaşamadığım için

lanetlenmediğim,kötü bilinmediğim sürece kimsenin inancına tabi ki bende karışmam.

Gönderi tarihi:
"Dini inanclara karsi ise gunbe gun daha da hoyratlasan saygisizliklar gozler onunde:, diyor restpektif arkadasimiz.

Bera Otelin Genel Müdürü Mehmet Han Çopur, dün yaptığı açıklamada Alanya'daki tesettür otellerin yanındaki Oasis otele tangalıların gelmesinden müşterilerinin rahatsız olduğunu söyledi ve şöyle dedi: Biz karşı değiliz ama kısmet olursa yan tarafı da seneye alıp bu sorunu kökten çözceğiz. Son dört buçuk yılda sayısı 6'dan 27'ye çıkan "tesettür otel" modası sürüyor.

Diger taraftan, esnafin bulundugu semtlerdeki bazi camilerde -cami kucuk oldugundan- cuma namazlari caminin disina, kaldirimlara tasar. Bugune kadar hicbir dinsiz veya ateist bir arkadasin, bu cemaate gidip de; "bizi rahatsiz ediyorsunuz, hadi bakalim balik istifi camiye", dedigi vukuu bulmus mudur?

Tesettursuzlugu, bikiniyi, ickiyi, namaz kilmamayi, oruc tutmamayi vesaire, sizler bir sorun olarak gorup, sorunu kokten cozmeye kalkin, sonra bizim dinimiz hosgoru dini deyip; saygidan, hosgoruden, kardeslikten, vesaireden bahsedin, olacak gibi degil!

by_x_man akadasimizin da baska bir forum basliginda dedigi gibi:

Arkadaşlar diyorum neyseniz osunuz. Kitap insanları yakıyor bizimkiler kitaplarını savunmak yerine bize evrensel demokrasiden hoşgörü örnekleri veriyorlar.

Arkadaşlar eğer demokrat olmak istiyorsanız öncelikle KURAN'a (sadece Kuran'a değil, şiddet örgütleyen ve şiddeti savunan her kitaba karşı çıkmalısınız) karşı çıkmak zorundasınız.

İçindeki işkencelere karşı çıkmak zorundasınız.

İçindeki Sevgisizliğe karşı çıkmak zorundasınız.

İçindeki Kadın karşıtlığına karşı çıkmak zorundasınız.

İçindeki kendinden olmayanlara karşı gösterdiği husumete karşı çıkmak zorundasınız.

bu liste öyle uzar ki siz bile sonunu göremezsiniz.

Bu dünya bu kitaplardaki bu kötülükleri temizlemediği sürece dünya hep savaş halinde olacaktır neden:

Kendinden olmayana yaşama hakkı vermeyen bir kitap olduğu sürece normaldirde ondan.

Demokrasi sevgi, saygı, farklılıkların hoş görüldüğü bir ortamı oluşturmak ve içinde yaşamaktır.

Kuran neyi oluşturuyor bir düşünün bakalım.

Türkiyeye bakın ve iyi düşünün.

Gönderi tarihi:
Bu dünya bu kitaplardaki bu kötülükleri temizlemediği sürece dünya hep savaş halinde olacaktır neden:

Kendinden olmayana yaşama hakkı vermeyen bir kitap olduğu sürece normaldirde ondan.

Demokrasi sevgi, saygı, farklılıkların hoş görüldüğü bir ortamı oluşturmak ve içinde yaşamaktır.

Kuran neyi oluşturuyor bir düşünün bakalım.

Türkiyeye bakın ve iyi düşünün.[/b]

Şimdi siz bir iddiada bulundunuz;bu cümlenizi ele alalım bakalım...

"Kendinden olmayana yaşam hakkı vermeyen"

Özdeşlik ilkesi:bir şey neyse odur;X başta da sonda da X olacak yani...

X:Allah her şeyin yaratıcısıdır ve her şeyi bilir...

Y:Kur'an Allah'ın kitabıdır...

Z:Kur'an doğru yolu gösterir...

Şimdi bir Müslüman söylemeye çalıştığınız gibi tehdit unsuru mudur???

X,Y ve Z 'ye inanan bir insan cennet ve cehennem kavramını bilir ve ona inanır...

Cennet-cehenneme nasıl gidilir???

Önce ölmek lazım değil mi;dakka bir gol bir:kimsenin yaşam hakkına müdahale değil cennet-cehennem bilinci...

Kim gider???

Bunun ölümlü bizleri aşacağını ve X'e göre kimin ne olduğunu en doğru Allah'ın bildiğini başka bir başlıkta da söyledik...

Kur'an da savaş denildi bir ara bolca;nasıl???

Şöyle:Kur'an'da okuduğum meallerden söyleyebileceğim kadarıyla nedensiz yere; gerekmedikçe "kan dökmek" iyi değildir ve bizden olmayanlara adaletle yaklaşmamız engellenmemiştir...(X,Y ve Z ye dikkat bir kez daha)

"Kendinden olmayan yaşam hakkı tanımayan"doğru mudur şimdi???

Kesinlikle hayır...

Öncelikle böyle bir şey olsaydı yeryüzünde kafir hiçbir şekilde barınamazdı;niye yaşamdan sonra bir adalet günü var o zaman???

Adalet ve kul hakkı gözetiliyorsa kim nedensiz yere başkasının yaşam hakkını kısıtlar???

Bu bağıntılar karşısında söylenebilecek tek şey "aman sizin olsun;ben inanmıyorum işte" dir;çünkü bu yaklaşım gayet genelce ve din içinde tartışmasız ilkeleri kabul etmiştir kendine;geriye inanmayanların "kendi" yorumları kalır...

Gönderi tarihi:

konuşmaya gelince böyle sayın ali0_1 fakat konu güncel yaşamda inançlara saygı

arkadaşlar güncel yaşamda genel olarak gerçeklerden bahsediyor sen kuranı kerimden başını kaldıramıyorsun

aç gözünüde hayata bir bak o kitap seni olduğun yerde oturtur işte böyle kalkamazsın başından

Gönderi tarihi:

arkadaşlar güncel yaşamda genel olarak gerçeklerden bahsediyor sen kuranı kerimden başını kaldıramıyorsun

aç gözünüde hayata bir bak o kitap seni olduğun yerde oturtur işte böyle kalkamazsın başından

Sayin abraham, simdi hazirlaniyordum buna benzer birsey yazmaya -ki baktim siz daha once yazmissiniz. Tesekkurler ve aynen katiliyorum yazdiklariniza.

Gönderi tarihi:

Öncelikle bu üslupla konuşmak sizi haklı falan çıkarmıyor,umarım bunun bilincindesinizdir...

Ve benim 2 senedir bir çok inanmayana anlatmaya çalıştığım yere geliyorsunuz aslında...

Sorun insanların eksikliği zaten;bu da aslında kaçınılmaz olan...

Gönderi tarihi:
Öncelikle bu üslupla konuşmak sizi haklı falan çıkarmıyor,umarım bunun bilincindesinizdir...

Ve benim 2 senedir bir çok inanmayana anlatmaya çalıştığım yere geliyorsunuz aslında...

yani dininiz insanların eksikliklerini gideremiyor

Gönderi tarihi:

Siz 2 senedir ugrasiyorsunuz bununla. 1500 yildir ugrasanlar var, buna ne demeli. "Zorla guzellik olmaz" diye bir soz vardir. Buraya uyarladigimiz zaman: "Zorla yalana, yanlisa inandirilamaz."

Gönderi tarihi:
Siz 2 senedir ugrasiyorsunuz bununla. 1500 yildir ugrasanlar var, buna ne demeli. "Zorla guzellik olmaz" diye bir soz vardir. Buraya uyarladigimiz zaman: "Zorla yalana, yanlisa inandirilamaz."

"Zorla yalana,yanlışa inandırılamaz" Evet;görelim şimdi çelişkileri:

Benim sözüme abrahamın cevabı şu olmuştu:

Bunun üzerine burada benim fikrimi yalan yerine koymaya çalışan arkadaş onu böyle onayladı:

Sayin abraham, simdi hazirlaniyordum buna benzer birsey yazmaya -ki baktim siz daha once yazmissiniz. Tesekkurler ve aynen katiliyorum yazdiklariniza.

Ve ben de dedim ki abrahama cevap olarak:

Ama arkadaş sanki ben abrahama tam karşıtı bir laf söylmişim de insan hatasını belirtmemişim gibi bana karşı yine "önyargı"sını getirdi:

Bir önyargının hikayesi... :lol:

Gönderi tarihi:

güncel yaşamda inançlara saygısızlıktan bahsederken siz haklı görünmek için kuranı kerimin güzel yanlarını konuyla ilişkilendirmeye çalıştınız

çünkü söyleyecek (savunacak) birşey bulamadınız

bu gibi durumlarda doğru olana hak vermelisiniz en azından

başka başka şeylerle haklı çıkmaya çalışmamalısınız. biliyorsunuzki bu şekilde biryere varılamaz

müslümanlarmı daha çok ateistlermi denildiğinde çoğunluğu kimseye bırakmıyorsunuz fakat çoğunluğunuzun yaptığı hatalarda hemen ayıklanıyorsunuz

Gönderi tarihi:
Evrim teorisi ıspat edilirse, yada kanun olursa bir kez daha yazışırız..

Karanlık evrenin 5 olduğu ıspatlanırsa bir kez daha yazışırız..

Hangi bilimsel ı kanun islama ters dedim yada dediler..?I

Ispatlandı- kanunlaştıda retmi ettik..?

xlark tades, bak ne diyorsun,

" ispat edilirse bir kez daha yazışırız "

dinden mi çıkacaksın o zaman ?

tabiki hayır

çünkü Kur'an öyle bir anlamlandırmaya müsait kitapki (bu bir bozukluktur bana göre), evrim kantılansa bile evrimi destekleyecek anlamlar mutlaka yüklenecektir.

Bu soruları çok samimi soruyrum hangi bilimsel kanun islama ters denildi.

Bende samimi olarak söylüyorum

Hangi bilimsel sonuç çıkarsa çıksın, islamda mutlaka bir kılıf uydurulur. Çünkü bugüne kadar hep bunu gördük

Örneğin, dağların depremleri engellemeyemediğini gözlerimizle görmemize rağmen, (dağlar var olmasına rağmen depremlerde var) bunada sürekli kılıf uydurulmaya çalışıldı, tabiki biz bunları inanç dünyasında doğal karşılıyoruz ama neyyseki bizim gibi insanlarda varda (size karşıt) bazı şeylerin hep düşündüğünüz gibi olmadığınıda kendimizce kavrayabiliyoruz başka insanlarada anlatabiliyoruz.

saygılar

Gönderi tarihi:
güncel yaşamda inançlara saygısızlıktan bahsederken siz haklı görünmek için kuranı kerimin güzel yanlarını konuyla ilişkilendirmeye çalıştınız

çünkü söyleyecek (savunacak) birşey bulamadınız

bu gibi durumlarda doğru olana hak vermelisiniz en azından

başka başka şeylerle haklı çıkmaya çalışmamalısınız. biliyorsunuzki bu şekilde biryere varılamaz

müslümanlarmı daha çok ateistlermi denildiğinde çoğunluğu kimseye bırakmıyorsunuz fakat çoğunluğunuzun yaptığı hatalarda hemen ayıklanıyorsunuz

Öncelikle genellemeye gerek yok;ben nicelikten çok niteliğe önem veririm...

Sonra sizin kötü yan olduğuna dair belirttiklerinizin sorgulandığını artık bilmem kaçıncı kez söylemeyeceğim,siz de bu forumda yazan biri olarak bilincindesinizdir artık...

Günlük yaşamda saygı insanın kendi "cevheri" ile ilgilidir ki cüzdanında "Müslüman" yazan herkesin kuvvetli bir cevheri olduğu ya da "tam" anlamıyla Müslüman olduğu söylenemez...

Savunacak bir şey???Neye karşı savunulacak ki???İslam'ı sırf "anti" yaklaşımlarla değerlendirenlerin kendi yükledikleri anlamlara karşı mı;belirli ayetleri devamını geri planda bırakarak alan ve kendine göre anlam çıkaranlara karşı mı;yoksa inancın temeli olan Allah inancını dahi görmeden kendince çelişki bulmaya çalışanlara karşı mı???

Şimdi gelelim tekrar saygıya...

Saygı;burada birbirimize küfürlü ve argolu konuşmadan "zıt" lığımızı ortaya koyabilmemizde yatmıyor mu sizce de???

İşte sorun olarak gösterilen de bu zaten;her başlıkta salt nefretini kusan ve haklı çıkma adına bilip-bilmeden konuşanlar var;ama bakın ki ortada tartışalacak konu değil de tartışılacak üslup olduğunda,insaniyet üzerinde konuşulduğunda nasıl aradan çekilebiliyor bu nefret...

Saygılar...

:zorro:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.