Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İnsan ne kadar uzak görüşlüyse fikirlerinde de o derecede tutarlıdır yani çok fazla çark etmiyordur, tam tersi çark fazla dönüyorsa o rüzgara göre yön değiştiriyordur yani işini bilen kesimdendir. Bize çok şey kaybettirse de vicdanen rahat etmemizi sağlayacağından biz çarkımızı çok fazla döndürmekten yana değiliz, bu nedenle de statükoculukla itham edilip dururuz.

Rüzgara göre yön değiştiren çark, dönerek işe yaradığından rüzgara karşı dönmelidir. Paslanmış, rüzgara karşı yönelip dönemeyen bir çark ise işe yaramadığından kaldırıp atmak gerekir. İnsanlarda söylediğin gibi "işini bilen" olup, değişen somut şartlarda eski duruşlarından vaz geçerek, yeni duruşlarını belirlemelidirler. Bu demek değilki, bunu kendi çıkarları için yapsınlar. "İşini bilen insan"ın değişimi insan yararına olmalıdır.

Elbette statükocu olmamak gerekir. Gelenekçiliğin daha ileri safhaları ise tabulaşmış töreler ve dogmalardır. Vicdanları asıl rahatsız eden neden, gelişen dünyadan, gelişen toplumlardan daha geride kalmakla oluşur.

Konuya bağlarsak. Günümüzün yöntemleri artık sorunları savaşlarla, ölümlerle, gelenekçi otoriter yanlışlarla çözümleyerek değil, doğruluğunu değişerek, gelişerek kazanmış çağdaş, bilimsel yöntemlerle olmalı.

Gönderi tarihi:

Harekette bereket vardır! Tabii çarklar dönmeli! Ama ben yine de affetmenin çarketmek olmadığında ısrarcıyım. Bir konuda Bush'la aynı düşünüyor gibi görünmeyeyim diye bir kez daha düşünmenin, "bir daha yapmayacağım" şeklinde bir pişmanlık göstermenin adı ise herhalde "çark" olsa gerek!

Çark derken tabii düşüncesini değiştirmeyi kastetmiyoruz. Dogmatik olmayan düşünceler elbette değişebilir. Çark derken daha çok neyi niye savunduğundan emin olamama ve en hafif rüzgarda rüzgar gülü gibi yön değiştirmeyi kastediyoruz.

Bana Yiğit Bulut'un affedilemez, kendisini mahkum ettirecek suçunu kanıtlayın, ben de çark ettiğimi kabul edeyim. Osman Pamukoğlu hakkında ise niye çarkedeyim, hiç anlayamadım. Bunun için olası bir neden göremiyorum. İnsanlar fanidir, o ayrı...

Gönderi tarihi:

Bana Yiğit Bulut'un affedilemez, kendisini mahkum ettirecek suçunu kanıtlayın

Demirefe nin Habertürk Kanalını hafızadan silmesi yeterli kanıt olabilir mi acaba? ;)

Gönderi tarihi:
Demirefe nin Habertürk Kanalını hafızadan silmesi

Kabul edilmedi. Başka kanıt var mı? Olabiliyorsa bir parça ciddi olsun mümkünse...

Gönderi tarihi:

insanlar "hukuk ne ceza veriyor bakayım, ben de aynısını verebilirim" diyebilecekse, birini de kafasına göre hapsedebilir demektir. "Bu öldürmekten ağır olmaz" demek ise, öldürmez ama hapsederse o kadar kötü olmaz demektir. Halbuki özgürlüğünü kısıtlaması da öldürmek kadar ağır bir suçtur. Al tut birini, yıllarca bir yere hapset! Öldürsen bundan iyiydi! Bir insanın bir insana bunu yapmasının öldürmekten beter korkunç bir psikopatlık olduğunun nesi anlaşılmıyor, hayret içindeyim!

Efendim, bir insanın bir insana bunu yapmasının öldürmekten beter korkunç bir psikopatlık olmadığı, ağır bir suç olmadığı mı söylendi ki ? Bu da nereden çıktı ?

Mezardan insan çıkarmanın mümkün olmadığının nesi anlaşılmıyor, hayret içindeyim!

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:
ABD kendi halkının dışındakilere orman kanunu uygulamakta bir beis görmüyor örnek Guantanamo ve oraya götürülürken havada (T.C Semaları nda) işkence yapması, işgal ettiği ülkelerde yaptıkları vs.

Efendim, Guantanamo'da, yerde de yaptıkları işkenceler, insan hakları ihlalleri var.

Ayrıca bir örnek: Güney Dakota eyaletinde bir beyaz, kendi evine ya da arazisine 5'ten fazla Kızılderili girerse, onları öldürdüğünde hiç ceza almıyor.

ABD'ye tam seküler bir devlet de denilemez. Amerika, parasında Tanrı adı geçen, birçok eyaletinde dini sebeplerle kürtajın yasaklandığı garip bir ülke.

Bununla ilgili daha çarpıcı başka bir örnek : Florida'da bekar kadınların ayin günü olan pazar günü paraşütle atlayış yapmaları yasak.

Zaten, bizi de kendilerine benzetmeye çalışıyorlar ya. Ilımlı İslam Rejimi dedikleri nane de kendi rejimlerinin İslami versiyonu.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Paldır küldür idam etmenin insanlık dışı olduğu, Çin ve İran'ın bu konuda sabıkalı olduğu da söylendi. Madem söylenenlerin anlaşılmadığından şikayet karşılıklı, demek ki anlaşamıyoruz, bu da doğal yani, görüşler başka. Suçlamayı bırakıp herkes kendi görüşünü yazacak demektir. Bu budur yani. Anlaşamıyoruz, farklı düşünüyoruz. E ne olmuş? Tek parti cumhuriyetine mi gitmemiz gerekiyordu?

Gönderi tarihi:

Efendim, bir insanın bir insana bunu yapmasının öldürmekten beter korkunç bir psikopatlık olmadığı, ağır bir suç olmadığı mı söylendi

Yine çok açık saptırmalara başvuruyorsunuz. "Bireyler hukuksal yaptırımları kendilerine örnek alacak olsalar" kaydı ile söylenenleri, mutlak söylenmiş gibi ele alarak demagoji yapıyorsunuz.

Anlaşamıyorsak anlaşamıyoruzdur yahu, görüşler farklıdır, bu kadar basit! :P Relax! Görüşünüzü kabul etmeyenlerin olması dünyanın sonu değil! :lol: Değmez yani böyle demagojik çarpıtmalara filan başvurarak görüşünüze katılmayanları fikir suçlusu gibi göstermeye çalışmaya...

Gönderi tarihi:

Efendim, Guantanamo'da, yerde de yaptıkları işkenceler, insan hakları ihlalleri var.

Ayrıca bir örnek: Güney Dakota eyaletinde bir beyaz, kendi evine ya da arazisine 5'ten fazla Kızılderili girerse, onları öldürdüğünde hiç ceza almıyor.

ABD'ye tam seküler bir devlet de denilemez. Amerika, parasında Tanrı adı geçen, birçok eyaletinde dini sebeplerle kürtajın yasaklandığı garip bir ülke.

Bununla ilgili daha çarpıcı başka bir örnek : Florida'da bekar kadınların ayin günü olan pazar günü paraşütle atlayış yapmaları yasak.

Zaten, bizi de kendilerine benzetmeye çalışıyorlar ya. Ilımlı İslam Rejimi dedikleri nane de kendi rejimlerinin İslami versiyonu.

E, doğrusu hak ettim! Ama insan savunduklarını ispat için çağdaş kabul edilen ülkelerden örnek vereyim derken böyle olabiliyormuş, denize düştük, yılana sarılmaya kalktık bunlar oldu.

Gönderi tarihi:

Kabul edilmedi. Başka kanıt var mı? Olabiliyorsa bir parça ciddi olsun mümkünse...

Valla kendiniz söylemiştiniz, bundan daha ciddi kanıt olur mu?

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim, akşam yine tek teke programında Kars daki heykeli yapan Mehmet Aksoy vardı ve heykelin yıkılmasını tartışıyorlardı. Heykele gulyabani diyerek yıkılmasını savunan Bardakçı Murat a F.Altaylı nın " senin yazdığın kitabın, yazılmadan siyasi otorite tarafından yakıldığı zaman heykelin yıkılmasının ne olduğunu anlayacaksın" demesini yazmazsam içimde kalacak. Acaba dediğim gibi F.Altaylıyı da ben mi affetsem? :sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

Valla kendiniz söylemiştiniz, bundan daha ciddi kanıt olur mu?

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim, akşam yine tek teke programında Kars daki heykeli yapan Mehmet Aksoy vardı ve heykelin yıkılmasını tartışıyorlardı. Heykele gulyabani diyerek yıkılmasını savunan Bardakçı Murat a F.Altaylı nın " senin yazdığın kitabın, yazılmadan siyasi otorite tarafından yakıldığı zaman heykelin yıkılmasının ne olduğunu anlayacaksın" demesini yazmazsam içimde kalacak. Acaba dediğim gibi F.Altaylıyı da ben mi affetsem? :sweatingbullets:

Cidden takdir ettim... İyi laf etmiş ama yine de güvenme fazla sen, onun sağı solu belli olmaz :D

Gönderi tarihi:

Bu herhalde şakadır! Yiğit Bulut'un hergelekon soruşturması çerçevesinde özel yetkili savcı Keseriya Göz tarafından göz altına alınıp "demirefe'nin kanalınızı senin yüzünden hafızadan sildiği söyleniyor, ne diyorsun?" diye soracağını hayal bile edemiyorum! :lol:

Şimdi biz AKP nin değirmenine damlalıkla bile su damlatmayan gazeteci arıyoruz ama, o da biraz zor. O mantıkla Uğur Dündar'ı da harcarız. Böyle gazeteciler ancak ODATV de var. Veya işte Sözcü veya Aydınlık'da var...

yine de güvenme fazla

M. Bardakçı'ya Altaylı'nın daha ağır sözler söylemesi gerek. Onunla yan yana oturdukça Altaylı gözümde hiçtir, asla izlemem, yoktur benim için, ölüdür. Hatta ölü kelimesi yerine bestecilerimiz için kullandıkları sözü iade etmek isterdim ama, neyse... *****! Hatırlayınca yine... Neyse...

Yiğit Bulut ise en azından ithal mısır şurubu şekeri ihaneti konusunu seslendirdi, öyle "affı gayri kabil" bir suçunu bilmiyorum!

Gönderi tarihi:

Şimdi biz AKP nin değirmenine damlalıkla bile su damlatmayan gazeteci arıyoruz ama, o da biraz zor. O mantıkla Uğur Dündar'ı da harcarız. Böyle gazeteciler ancak ODATV de var. Veya işte Sözcü veya Aydınlık'da var...[/font]

Uğur Dündar ı harcar mıyız, uyur Dündar ın 2007 den önceki RTE yorumlarını unuttunuz galiba, kankaydılar; valla ben sizi tebrik ediyorum, eee, affetmek büyüklüktür, siz de çok çabuk affettiğinize göre böyyük adamsınız vesselam.

Zaten ancak bu gazeteci ve TV lere inanıyoruz artık onun için pek tatmin olmamız mümkün değil.

Gönderi tarihi:

E iyi işte harcarız dedim ben de ya! Harcanmayacakları da söyledim!

Ey iyi şimdi Uğur Dündar'ı da mı hukuk katliamına misilleme olarak Keseriya Göz diye bir savcı atanıp hergelekon diye bir dava uydurup yargılasın? Tutuklu olarak, senelerce!

Bence vicdansızları öğretmeniniz asla yapmayın. Varsın onlar vicdansız olsun, siz vicdanlı olun. Ha, ama hukuku ayaklar altına alanlar suçludur. Onlardan hesap sormamak cinayettir. O ayrı. Ama fikir suçu diye bir suç icat edemeyiz. Hatta servis yapılan gazetecileri bile yargılamak olmaz. Çünkü gazetecilik ilkesidir: Gazeteci haber kaynağını açıklamak zorunda değildir. Haber uydurma olmayacak, belgeli olacak. Kaynağını, kimden aldığını açıklamaya zorlanamaz. Servis edilen belgeler de belge mi, belge. Uydurmaysa da uyduran gazeteci değil. Mahkeme belgesi. Bu belgelerin uydurma olması gazeteciyi değil, mahkemeyi suçlu yapar. Servis etmek de öyle. Eden suç işliyor, alan gazeteci değil!

Ne kadar yandaş basına kızıyor olsam da evrensel gerçekleri söylemek zorundayım. Cadı avı başlatmayı ve "Silivri'nin intikamı biz de Sivrili toplama kampı kurmalıyız" görüşlerine prim veremem!

Gönderi tarihi:

E iyi işte harcarız dedim ben de ya! Harcanmayacakları da söyledim!

Ya ben çok katıyım veya siz olanları çok çabuk unutuyorsunuz. 2007 ye kadar bu arkadaşlar ne yaptı, Dündar uyur du, uyuturdu, Kırcalili Ali de siyaset meydanını şov programlarına dönüştürmüştü. Ekonomi berbat, işsizlik rekorlar kırarken, sadece sıcak paraya, hazırların satılmasına, Uzanların malvarlıklarına dayanırken bu arkadaşlar ne yapıyorlardı? Ülkenin bu hale gelmesinde sanatçı geçinenler ve bu gazetecilerin payını asla unutamam. Ha toplama kampına mı gönderelim, gerek yok, ben vicdanımda onları zaten mahkum ettim. Ben vatandaşken tüm bu olacakları bildiğim halde onlar Türkiye nin en ünlü gazete ve televizyoncuları olarak kişisel menfaatlerini gerçekleri söylemeye tercih ettilerse bence cezalarını çekmeliler. Dediğim gibi bu ceza hukuki değil ahlaki yani vatandaşın vereceği ceza olabilir ancak. Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Gönderi tarihi:

Yine çok açık saptırmalara başvuruyorsunuz. "Bireyler hukuksal yaptırımları kendilerine örnek alacak olsalar" kaydı ile söylenenleri, mutlak söylenmiş gibi ele alarak demagoji yapıyorsunuz.

Paldır küldür idam etmenin insanlık dışı olduğu, Çin ve İran'ın bu konuda sabıkalı olduğu da söylendi.

Bilakis, yazılanları alıntı ile göstermeyip, demogoji ile sıyrılmaya çalışanın kim olduğu çok belli !

Çarpıtma 1:

'' insanlar "hukuk ne ceza veriyor bakayım, ben de aynısını verebilirim" diyebilecekse, birini de kafasına göre hapsedebilir demektir. "Bu öldürmekten ağır olmaz" demek ise, öldürmez ama hapsederse o kadar kötü olmaz demektir. Halbuki özgürlüğünü kısıtlaması da öldürmek kadar ağır bir suçtur. Al tut birini, yıllarca bir yere hapset! Öldürsen bundan iyiydi! Bir insanın bir insana bunu yapmasının öldürmekten beter korkunç bir psikopatlık olduğunun nesi anlaşılmıyor, hayret içindeyim! ''

cümlelerine verilmiş:

'' Efendim, bir insanın bir insana bunu yapmasının öldürmekten beter korkunç bir psikopatlık olmadığı, ağır bir suç olmadığı mı söylendi ki ? Bu da nereden çıktı ? ''

cevabını, bağlamından koparıp, idamı uygulayan cellatlar için söylediğim çarpıtmasına başvuruyorsunuz.

Çarpıtma 2 :

"Bireyler hukuksal yaptırımları kendilerine örnek alacak olsalar" kaydı ile söylenen '' Mezardan insan çıkarmanın mümkün olmadığı '' argümanımı, idam için söylenmiş gibi ele alarak demagoji yapıyor,

'' Paldır küldür idam etmenin insanlık dışı olduğundan, Çin ve İran'ın bu konuda sabıkalı olduğu ''ndan dem vuruyorsunuz.

Anlaşamıyorsak anlaşamıyoruzdur yahu, görüşler farklıdır, bu kadar basit! :P Relax! Görüşünüzü kabul etmeyenlerin olması dünyanın sonu değil! :lol: Değmez yani böyle demagojik çarpıtmalara filan başvurarak görüşünüze katılmayanları fikir suçlusu gibi göstermeye çalışmaya...

Bence de, değmez yani böyle demagojik çarpıtmalara filan başvurarak görüşünüze katılmayanları fikir suçlusu gibi göstermeye çalışmaya... Benim derdim, herkesin görüşümü kabul etmesi falan değil, yalnızca ne söylediğimin net anlaşılması ve itirazların da bir mantığa dayandırılması, demogojiye değil.

Anlaşamıyoruz, farklı düşünüyoruz. E ne olmuş? Tek parti cumhuriyetine mi gitmemiz gerekiyordu?

Tartışıp doğruyu bulmak için burada değil miyiz yoksa ? Neyse, en iyisi buna kendiniz cevap verin:

Tek CHP nin nasıl bir kaynayan kazan, şimdi mevcut ırkçısından dincisine tüm akımların içinde kaynadığı bir ortam olduğunu, bilmiyorlar tabii. Sanıyorlar ki tek doğrunun gökten indiği iddiasıyla, o tek doğruya bakılır, astın mı asılır, kestin mi kesilir, biter! Sütliman!

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

bu ceza hukuki değil ahlaki yani vatandaşın vereceği ceza olabilir ancak. Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Anlatabildiniz. Bu şekliyle hiç sorun yok. Kaldı bir sorun Yiğit Bulut'u benim kişisel olarak affetmiş olmam. Bunu bana çok görmekte ısrarcı mısınız?

Gönderi tarihi:

Diğer konuda yemin billah cellatlar aklımdan bile geçmedi. :D Orada bir çarpıtma yaptığımı hiç sanmıyorum. Yani konu öyle açık ki, hukukun idam vermesini örnek alan vatandaş kendi idam eder deniyor, o zaman hukuk hapsediyor diye de kendi hapseder diyorum, hapsetmesi öldürmesi kadar kötü değil deniyor, olur mu bir kişinin bir insanın özgürlüğünü kısıtlaması öldürmesinden beter olabilir diyorum. Burada cellat olayın neresinde? Ben göremedim de? :unsure:

İkinci çarpıtma iddiasında ben yanlış anlamışım o halde. Çarpıtmak yine aklımdan bile geçmedi. Mezardan adam çıkarılamıyor olmasını idamın geri dönüşü olmayan bir ceza olduğu şeklinde yorumlamaktan daha doğal ne olabilir? Öyle ya, hapisten adam çıkar ama mezardan çıkmaz. Bunu herkes böyle anlar yani, buna çarpıtma demek aşırı insafsızlık! :D

O yüzden evet doğruyu bulmak amaç ama, bu şekilde bulabileceğinizi hiç sanmıyorum! B)

Gönderi tarihi:

Anlatabildiniz. Bu şekliyle hiç sorun yok. Kaldı bir sorun Yiğit Bulut'u benim kişisel olarak affetmiş olmam. Bunu bana çok görmekte ısrarcı mısınız?

Kafadan jöleli hakkında bir duyum daha aldım doğruysa: Osman Pamukoğlu'ya ekrana sürekli çıkarma ve propagandasını yapma karşılığında "siz de ilerde bizi görürsünüz" demiş. Osman Pamukoğlu da buna kapıyı gösterince bir daha da töbe ekranına çıkarmamış diyorlar.

Kafadan jöleli de duyduğuma göre Nasrettin hoca gibi Timur kapısında kalakalma fobisini yansıtmış yazısına diyorlar. Tabii okumam da, öyle duydum. O yüzden "gerçek benim neyime, gerçek gazetecilik de neymiş, ben yağlı kapı nerdeyse oraya yanaşırım" demeye başlamış!

O değil de kafadan jöleli efendi niye kendisi Pensilvanya'ya gitmedi de Turgut'u gönderdi acaba? Yakışırdı, Pensilvanya'larda da jöleli kafayı parlatsa... Ama Turgut tabii gizem programı yaptı ya canım, abuk subuk dogmatik konuları ciddi bir mevzuymuş gibi saatlerce ekrana taşıdı ya, haketti kutsal ziyareti yapıp hazret eli öpüp kutsanmayı...

Kafadan jöleli efendinin burada daha önemli görevleri var. Örneğin çoktandır üzerini örtüp yok saymaya çalıştıkları Osman Pamukoğlu'yu ekrana çıkartmak zorunda kalıp acaba bu kez Atatürk'ü kullanarak kızdırıp sinirlendirebilir miyiz diye etrafına provakatör kışkırtıcılar dizmek gibi...

Pamukoğlu sinirlenmeyince de hevesi kursağında kalıp yok Atatürk'ü alet etmek yok bilmem ne diye hezeyanlar saçarak programı kapatmak gibi...

Kafadan jöleli çakma yiğitlerin en ballı çanak hangisi diye fır döndükleri medya dünyasından çıkan en yiğit ses bir kadından geldi. Bu yiğit kadın Ruhat Mengi'den başkası değil.

Eski bir böyyüğümüzün dediği gibi " dün dündür, bugün bugündür" diyebiliyorsanız bence de hiç bir sorun yok.

Gönderi tarihi:
O yüzden evet doğruyu bulmak amaç ama, bu şekilde bulabileceğinizi hiç sanmıyorum!

O zaman, hiç uzatmadan, dediğimin anlaşılması için şöyle yapalım:

hukukun idam vermesini örnek alan vatandaş kendi idam eder deniyor, o zaman hukuk hapsediyor diye de kendi hapseder diyorum, hapsetmesi öldürmesi kadar kötü değil deniyor, olur mu bir kişinin bir insanın özgürlüğünü kısıtlaması öldürmesinden beter olabilir diyorum.
Öyle ya, hapisten adam çıkar ama mezardan çıkmaz. Bunu herkes böyle anlar yani

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Bana Yiğit Bulut'un affedilemez, kendisini mahkum ettirecek suçunu kanıtlayın, ben de çark ettiğimi kabul edeyim.

Sansürlü '' Sansüzsüz '' programında, HY ile Evrim tartışması yaptırıp, bariz bir şekilde HY'nin yanını tutarak, Evrimi anlatan Bilim İnsanlarının sözlerini zırt pırt keserek, onları zor duruma düşürmeye çalışması nasıl ?

Sizce bu yeterli değil mi gerçekten, jöle kafanın mahkum olması için ? ;)

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:
uzatmadan

E iyi tamam işte! Benim anladığımı söylemişsin? Ben de demişim ki buna karşı, elbette İran gibi Çin gibi hemen sallandırmak yok öyle, bir hata olasılığı sıfıra inmedikçe yıllarca idam gerçekleşmeyecek, ABD de de böyle oluyor dedim? Sorun ne? Neyi çarpıtmışım? Gayet doğru anlamışım, onaylıyorsun?

Yiğit Bulut hata yapmıştı, bundan sonra yapmamaya devam ederse affında sakınca görmüyorum... Bahsedilenlerin hiç biri sonsuza kadar affı engelleyecek suçlar değil. Ama örneğin Altaylı'nın affı çok zor. Hatta yok yani, onu affetmem! Çıkıp apaçık "ben bir eşş... yaptım, özür diliyor ve huzurunuzda (hatamı) anlıyorum" derse ve yanındaki o ****'ya iyi bir posta koyup yanından kovarsa ancak. O zaman acır, affederim!

Gönderi tarihi:

Ama örneğin Altaylı'nın affı çok zor. Hatta yok yani, onu affetmem! Çıkıp apaçık "ben bir eşş... yaptım, özür diliyor ve huzurunuzda (hatamı) anlıyorum" derse ve yanındaki o ****'ya iyi bir posta koyup yanından kovarsa ancak. O zaman acır, affederim![/font]

Jöleli çocuk bunları yaptı mı, F.Altaylı da yanındakine posta koymaya başladı, onun affı da yakındır sanırım.

Gönderi tarihi:
E iyi tamam işte! Benim anladığımı söylemişsin? Ben de demişim ki buna karşı, elbette İran gibi Çin gibi hemen sallandırmak yok öyle, bir hata olasılığı sıfıra inmedikçe yıllarca idam gerçekleşmeyecek, ABD de de böyle oluyor dedim? Sorun ne? Neyi çarpıtmışım? Gayet doğru anlamışım, onaylıyorsun?

Neyi onaylıyorum efendim ? Bilakis, siz yanlış anladığınızı onaylamıştınız halbuki:

Çarpıtma 2 :

"Bireyler hukuksal yaptırımları kendilerine örnek alacak olsalar" kaydı ile söylenen '' Mezardan insan çıkarmanın mümkün olmadığı '' argümanımı, idam için söylenmiş gibi ele alarak demagoji yapıyor,

'' Paldır küldür idam etmenin insanlık dışı olduğundan, Çin ve İran'ın bu konuda sabıkalı olduğu ''ndan dem vuruyorsunuz.

İkinci çarpıtma iddiasında ben yanlış anlamışım o halde. Çarpıtmak yine aklımdan bile geçmedi. Mezardan adam çıkarılamıyor olmasını idamın geri dönüşü olmayan bir ceza olduğu şeklinde yorumlamaktan daha doğal ne olabilir? Öyle ya, hapisten adam çıkar ama mezardan çıkmaz. Bunu herkes böyle anlar yani, buna çarpıtma demek aşırı insafsızlık! :D

Demogojiye başvurulmamış olsaydı, dediğim çok açık bir şekilde anlaşılabilirdi:

İdam cezasının yasalarda olması, bireyin bilinçaltına bazı durumlarda öldürerek cezalandırmanın meşru olduğu düşüncesini sokmak demektir. Eğer, insanlar "hukuk ne ceza veriyor bakayım, ben de aynısını verebilirim" diyebilir ve birini kendince cezalandırmak için kafasına göre hapsedebilmeyi de normal görüp de hapsederse bile, bu öldürmekten ağır olmaz. Çünkü; hapisten adam çıkar ama mezardan çıkmaz. Onun için, idam cezası varken, insanlara, birini öldürerek kendince cezalandırmasının yanlış olduğunu anlatmak mümkün olmaz.

Bir de, daha önce de söylediğim gibi, '' halbuki özgürlüğünü kısıtlaması da öldürmek kadar ağır bir suçtur. Al tut birini, yıllarca bir yere hapset! Öldürsen bundan iyiydi! '' diyen birinin, adalet açısından, idam cezasını değil, ağırlaştırılmış müebbet cezasını savunması da daha tutarlı bir yaklaşım olurdu.

Yiğit Bulut hata yapmıştı, bundan sonra yapmamaya devam ederse affında sakınca görmüyorum... Bahsedilenlerin hiç biri sonsuza kadar affı engelleyecek suçlar değil. Ama örneğin Altaylı'nın affı çok zor. Hatta yok yani, onu affetmem! Çıkıp apaçık "ben bir eşş... yaptım, özür diliyor ve huzurunuzda (hatamı) anlıyorum" derse ve yanındaki o ****'ya iyi bir posta koyup yanından kovarsa ancak. O zaman acır, affederim!?

Al birini vur ötekine ! Altaylı'nın ne farkı varmış Bulut''tan da, onu affedemiyorsunuz ? Buyrun bir çelişkiye daha...

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Bakın... :) Bu "neresinde bir çelişki yakalayayım" kıvranışı dışardan bakıldığında son derece sevimsiz ve yakışıksız görünüyor, ben söyleyeyim de... Bu tarz bir tartışma olmaz yani! Benim suçlunun fitil fitil burnundan getirmeliyiz görüşünde olduğumu nerden biliyorsunuz ki idamdan daha ağır cezayı mantıklı bulmamı doğru buluyorsunuz? Bırakın da onu da ben bileyim yahu! Ne düşüneceğime, nasıl düşüneceğime de mi ambargo koyacaksınız? Aynen insanların neye inanıp neye inanmayacaklarına ambargolar koymaya çalıştığınız gibi?

Kimi affedip kimi affetmeyeceğimin dünyanın küresel ısınmanın da önüne geçen bir numaralı sorunu haline getirilmesi gibi! :lol: Kime ne, kişisel görüşüm, Bulut'u affettim, Altaylı'yı etmedim diyorum, eden istediğini etsin, etmeyen istemediğini etmesin, yettiniz ama ha! :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.