Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Alman sitelerinden Gümrük Birligini okumamiz isteniyor.Türk sitelerinden bizzat TÜSIAD'in Gümrük Birligi konusunda yaptigi elestirilere deger vermeyip Almanya'nin Gümrük Birligi ile ilgili internet adresine önem verenler kimin hesabina Gümrük Birligini savunuyorlar.Yani bu kadar isveren,bu kadar ekonomist ve bizzat TÜSIAD'in kendisi AB karsitiymis gibi gösterilip onlarin söylediklerine deger vermeyenler icin söylenecek her söz abesle istigaldir.

saygilarla

Sayin politika gene yanlis bilgiler vermeye devam ediyorsunuz malesef. Benim verdigim iki tane siteden birincisi T.C. Büyükelciliginin Almanca aciklamasi.

Ikinci site ise Türkiye'den bir internet sitesi.

Gönderi tarihi:

Pamukoglu gibi eline silahtan baska bir sey almamis birisi ne anlar Gümrük Birligi konulari ondan dostum.

Gümrük Birliginin öncesi ile sonrasi arasinda Türkiye'nin tek tarafli olarak zararlarini lafla degil belgelerle isbatlamak zorundasiniz. Aksi taktirde sadece Pamukoglu gibilerin asker düsünceli politik ve ekonomi anlayisi ile kendi kendinizi inandirirsiniz.

Hala eksik bilgilerle, ..... sadece pamukoglu gibilerin söyledigi propaganda laflarla tartisiyorsunuz.

Gümrük birliğinden kaynaklanan zararın ödeneceğine dair AB nin taahhüdü var mı, yok mu? Varsa zararın bizzat AB nin kendisi tarafından kabul edildiğini bize belgelemez mi? Tabii bizim zararımız karşılanmıyor o başka.

Gönderi tarihi:

Artık değil, eti bile ithal ediyoruz.

Kendi yanlislarimizi disarida aramaktan vazgecelim. Birde kalikyioruz yok efendim tüm AB'yi gecindirecek tarim ürünlerine sahipmisiz. Önce kendimizi doyuralim sonra bakariz.

Türkiye'nin sorunlari AB ve Gümrük Birliginden degil kendi beceriksizliginden kaynaklanmaktadir. AB karsitlarinin dogal olarak kendi beceriksizligimizi aciklamak yerine basit yolu secip sucu AB'ye yüklemeleri beni hicte sasirtmiyor.

Et bulamiyoruzki ihrac edelim!!!! Hangi tarim ürünleri ile Ab yi top yekün bes´leycekmisiz aciklayan yok.

Gönderi tarihi:

Gümrük birliğinden kaynaklanan zararın ödeneceğine dair AB nin taahhüdü var mı, yok mu? Varsa zararın bizzat AB nin kendisi tarafından kabul edildiğini bize belgelemez mi? Tabii bizim zararımız karşılanmıyor o başka.

Elestirmek, karsi gelmek cok kolayda cözüm üretmek, okumak, irdelemek, hatalarini görmek,.... öyle kolay degil herkes icin.

Gönderi tarihi:

Yılmaz dostum, Türkiye bu kapasiteyi zaten hiç kullanamadı. Kutuplaşma dönemi sona erene kadar zaten iki süper güç arasında mengeneye sıkışmış midye gibi kabuğu çatırdadı. Sovyetler dağılınca ise AB ve ABD kumpasına girdi.

Tabii ki her suçu dışarı yüklemek yanlış. Zaten ben de o yüzden diyorum artık öz gücümüzün farkına varalım, şu ABD vize vermeden iktidar olunmaz tabusunu bir yıkalım artık. ABD artık bu ülkede iktidarı üfleyerek şekillendirmesin.

Osman Pamukoğlu eline silah almıştır evet. O silahın hakkını da mükemmel vermiştir. Fakat iddia edildiği gibi başka şeyden anlamaz değildir. Çeşitli türlerde bir çok kitap yazmıştır. Doğa, insan ve toplum yaşamı hakkında güzel belirlemeler yapan özlü eserleri vardır. Yani eline kalemi de hakkıyla almıştır.

Niye artık çok yönlü, dolu dolu fikirleri olan, cesur, atak, dürüst, vatansever liderlere ihtiyacımız olmasın? Diğerlerinden, ABD den vize bekleyenlerden niye artık bıkmadık?

Gönderi tarihi:

Yılmaz dostum, Türkiye bu kapasiteyi zaten hiç kullanamadı. Kutuplaşma dönemi sona erene kadar zaten iki süper güç arasında mengeneye sıkışmış midye gibi kabuğu çatırdadı. Sovyetler dağılınca ise AB ve ABD kumpasına girdi.

Tabii ki her suçu dışarı yüklemek yanlış. Zaten ben de o yüzden diyorum artık öz gücümüzün farkına varalım, şu ABD vize vermeden iktidar olunmaz tabusunu bir yıkalım artık. ABD artık bu ülkede iktidarı üfleyerek şekillendirmesin.

Osman Pamukoğlu eline silah almıştır evet. O silahın hakkını da mükemmel vermiştir. Fakat iddia edildiği gibi başka şeyden anlamaz değildir. Çeşitli türlerde bir çok kitap yazmıştır. Doğa, insan ve toplum yaşamı hakkında güzel belirlemeler yapan özlü eserleri vardır. Yani eline kalemi de hakkıyla almıştır.

Niye artık çok yönlü, dolu dolu fikirleri olan, cesur, atak, dürüst, vatansever liderlere ihtiyacımız olmasın? Diğerlerinden, ABD den vize bekleyenlerden niye artık bıkmadık?

Bu söylediklerinizi, arzularinizi asla Pamukoglu gibilerle gerceklestirmezsiniz. Su reklami eskiden cok okurduk; "Yok aslinda birbirimizden farkimiz ama biz osmanli bankasiyiz". Bu reklamda söylenenelri su anki Türkiye'de siyaset yapanlar icin kullanabiliriz, hemde hic katmadan. Birbirlerinden asla bir farklari yok. Bu düzeni devam ettirmek isteyen siyaetcilerden bagimsizlik destanlari beklenemez.

Türkiye'nin gerceklerini halkiyla dogrudan paylasamayanlardan ne hayir beklenirki?

Gönderi tarihi:

gerceklestirmezsiniz. Su reklam

İyi de iddialarınızın arkasına veriler, doneler, kanıtlar, göstergeler koymalısınız. "O öyle olmaz" "O öyle değil" şeklinde iddialar hiç bir anlam ve değer ifade etmez. Durmadan söylemediğim sözleri söylemişim gibi gösterip kendiliğinizden yanıt veriyorsunuz, örneğin ne ihraç edersek edelim gümrük varmış demişim gibi bir malı örnek gösterip tam tersine kendiniz beni suçladığınız kandırmacayı yapıp tüm mallarda gümrük yokmuş gibi göstermeye çalıştınız. Ben veri getirdim, iddiamı kanıtladım. Siz "filanca siteye bakın" demekle veri koymuş, kanıtlamış olmazsınız. İyi ben de diyeyim, "filanca kitabı okuyun, aydınlanır, bir şeyler öğrenirsiniz. Kafanıza bir şeyler girer!" Bu oldu mu şimdi? Orada ne yazıyorsa neyi kanıtlıyorsanız getirin buraya kanıtlayın da görelim. Ben sanayi mallarında gümrük olmadığını fakat tarım ve demir çelik ürünlerinde gümrük olduğunu kesin biçimde kanıtladım, tüm malların gümrüksüz olduğu iddiasından çark edip bu gerçeği kabul eden de kendinizsiniz.

Osman Pamukoğlu silahtan başka bir şeyden anlamaz dediniz, anladığını yazdığı kitapları kanıt göstererek ispatladım. İnsanları yanıltıyor dediniz, yanıltmadığını, tam tersine gerçekleri gösterdiğini kanıtladım.

Sizin ise tek yaptığınız "o öyle değil." "Olmaz o öyle" dibi kırık plak tekrarından başka bir şey değil. Ortada ne kanıt var ne herhangi ortaya koyduğunuz bir veri.

Benim savunduğum konular apaçık, gün gibi, net ve kesin ortada. Söylediklerimde şüpheli, kanıtsız bir unsur hiç yok.

AB Türkiye masası komiseri AKP ye verdiği direktiflerde 1. Kürt açılımını başlatacaksın 2. Ermenistan ile sınırı açmak için protokol imzalayacaksın 3. Rum gemilerine bütün limanlarını serbest edeceksin diye yeni kapitülasyon direktiflerini vermiş, bir de ekleme yaparak "HEPAR'ın yükselişini durduracak ve çıkarlarımızı tehdit eden, planlarımızı bozan bu partiyi ortadan kaldıracaksın" emrini vermişti.

Bu emirler bir bir yerine getirildi. Açılım defalarca isim değiştirilerek yutturulmaya çalışıldı, yutmadık. Ermenistan ile imzaladıkları protokolü meclise getirmeye cesaret edemediler, kapıyı açma hazırlıkları öylece yüzüstü kaldı. Efendiler her şeyi hazırlamış, yolu asfaltlamışlar, açılış tören balonlarını bile hazırlamışlardı. Kaldı Rum gemilerine limanları açma, onun da anlaşmasını yılbaşı arefesinde çaktırmadan sessizce imzaladılar. Ajanslar farkına varmadı bile, yılbaşı rehavetinden. Yakında kokusu çıkar, görürsünüz. Ne karşılığı biliyor musunuz? E, Namık Kemal'in ölmez deyişiyle sayyadı biinsaf yani insafsız avcı terrier cinsi av hizmetkarına ne ödül verir? Av etine ortak edecek hali yok. Geriye kalan ne, kemik...

Ercan havalanını lütfen AB efendilerin lütfu şahaneleri ile kısıtlı charter uçuşlarına açılabilirmiş! Sen koca ülkenin tüm limanlarını Rumlara açıyorsun, karşılığı bir tek havaalanı o da kısıtlı olarak açılıyor! Aynı diyot gibi çalışan gümrük gibi, ondan da beter.

Geri kalan direktife gelince, Osman Pamukoğlu'yu da Ergene ovasına kondurmak için kıpırdayacak oldular, "yüzük"leri dar geldi, cesaret edemediler.

Arap alfabesini bilenler bilir, hani hoca abdest alırken "yüzüklerinizi oynatın ki altına su işlesin" yazacakmış kitaba, y'nin iki noktasından birini unutmuş. Arap alfabesinde y tek noktalı olunca b olur...

Gönderi tarihi:

İyi de iddialarınızın arkasına veriler, doneler, kanıtlar, göstergeler koymalısınız. "O öyle olmaz" "O öyle değil" şeklinde iddialar hiç bir anlam ve değer ifade etmez. Durmadan söylemediğim sözleri .

.

.

.

Arap alfabesini bilenler bilir, hani hoca abdest alırken "yüzüklerinizi oynatın ki altına su işlesin" yazacakmış kitaba, y'nin iki noktasından birini unutmuş. Arap alfabesinde y tek noktalı olunca b olur...

Kusura bakmayin ama Türkiye'nin ihracat sorunu varsa bunun sirf Gümrük Birliginden kaynaklandigini isbatlayamdiniz. Ben sizden Türkiye'nin Gümrük Birligi öncesi ve sonrasi imkanlarini, dogrudan antlasmalardan kaynaklanan sikintilarini gösterin dedim ama bir sey yok ortada. Genelde AB karsitlari Gümrük Birligini vatandasa anlaitrken, elestirirken Türkiye'nin gümrükten muaf tuttulmadigini ama AB ülkeleirnin tüm mallarinin ülkemize gümrüksüz giridiginisöylerelr. Sizinde ilk yaklasiminiz farkli degildi.

Buradan sorunun sadece tarim ürünlerine gümrügün olmasini ima etmeye calistiniz. Türkiye'nin tarim ürünlerinin tüm AB ülkelerinie yetecegini ima ettiniz ama asla somut veriler yok elde. Hangi tarim ürünlerinden mesela? Ben size bu söylemlerinizin sadece hayal ve slogan oldugunu söyledim, nedenide cok net. Kendisine faydasi olmayan bir tarim ülkenin kime ne ihracat edecekki. Türkiye'nin tarim politikasina bakiniz lütfen, köyler dogu ve güneydoguda devlet tarafindan bosaltildi, insanlar mecburen komsu ve diger büyük sehirlere göce zorlandi, varoslarda issiz dolasiyorlar, dogal olarak kiriminal isler icin rahat av oluyorlar, sonrasinda da gene bunlari göce zorlayanlar tarafindan top yekün hirsiz, parazit,.... olarak nitelendiriliyorlar. Diger bölgelerimize baktigimizda durum farkli degil. Insanlar köylerinden umutlarla sehirlere göc etmisler, tarlalar sürülmüyor, ekilmiyor. Yani tarim üretimi belirli böylegelerde abyagi düsük. Ama bu bölgelerimizde dahi sürülmeyern topraklara icin vatandaslar devletten "tarla parasi" aliyorlar. Yani bedavadan gecimkaynagi bazilari icin.

Sizin AB Türkiye'ye su direktifleri yapti demenizde gene sadece propaganda ve slogani sözler. Direktif dediginiz konular 1963 ten beri her iki tarafinda bildigi ve Türkiye'nin bu sartleri yerine getirdigi taktirde AB üyesi olabilmesinin önpü acilacagi belirlenmistiki, demokratiklesmek, özgürlesmek, komsularla sorunlari cözmek,.... neden kötü olsun.

Simdi gümrükten tutturamayinca isi Ercan hava alanini Rumlara acilsin direktifini öne sürüyorsunuz,.... Türkiye'nin ihracat sorunu bumu olabilir? Gümrük Birliginin amacini dahi bilmeden yazinca bunlar ortaya cikiyor. benim size verdigim internet sayfalarindan anlasmalarin icerigini ögrenmemiz icindi. Ama bizler tabiiki ögrenmek yerine bize anlatilanlara daha önem verdigimiz icin nasil olsa baskalari opkurlar ve onlar bize neyin dogru neyin yanlis oldugunui söylerler mantigiyla hareket ediyoruz.

Pamukoglu'nu istediginiz kadar övün, sevin,.... beni asla alakadar etmiyor. Cok Pamukoglu'lari yasadi bu millet ama sonuc olarak tümü ayni.

Gönderi tarihi:

Ben de Arap Alfabesini biraz bilirim yalnız Arapça da yüzük, yüzük mü? :lol:

Ülkeyi yöneten birinin her konudan anlayacak diye bir kural olduğunu da sanmıyorum, bu kadro meselesi. Her konunun uzmanını yanınıza aldınız mı bu işi organizasyondan anlayan herkes yapar, şimdiki başbakan dahil. Bir insanın tüm konuları biliyor olması mümkün olmadığına göre birilerini her şeyi bilmiyor diye suçlamak samimiyetsizliktir. Sayın Pamukoğlu asker kökenli olduğu için demokratlığı konusunda pek emin değilim ama şu andaki yönetimden daha demokratik olacağı kesin.

Beceriksiz yöneticilere gelince, zaten bu anlaşmaları düşünmeden imzalayanlar da onlar, yürütenler de onlar. Ülke, kendi kendine yeten üç, beş ülkeden biri iken tarım ürünlerinde bile ithalatçı duruma getirildi, bu da o becerikli(!) politikacılar sayesinde oldu.

Dokunulmazlık diye bir zırh olduğu müddetçe, yapılan yanlışların hesabının sorulamaması nedeniyle politikacılar keyfi uygulamalar yapıyor. TBMM işlevsizleştiriliyor, orada milleti temsil etmesi gerekenler bunun bilincinde değiller, benim eleştirdiğim lider algılaması siyasetimizi mahvediyor. Lider değil, o gün o partinin başına seçilen başkan olmalı yani diğer üyelerden farkı olmamalı; hata yaptığında o da hesap vermeli. Var mı böyle bir demokrasi?

Gönderi tarihi:

Arapçada yüzük "hatim"dir. Pek alaka yok gibi ama öyle. Herhalde eskiden yüzüklerde mühür olurdu, ordan geliyor. Hatem de mühür demek.

Ama sözkonusu hocanın yazdığı Arapça değil. Bilirsiniz Osmanlıca da Arap harfleri ile yazılırdı.

Gönderi tarihi:

Simdi gümrükten tutturamayinca isi Ercan hava alanini Rumlara acilsin direktifini öne sürüyorsunuz,

:lol:Gümrük işi bitti, o konuda söylediklerimi kesin ve net biçimde kanıtladım, siz daha orda mısınız?

Ercan havaalanı konusu yeni bir konu... Üstelik Ercan Rumlara filan açılmıyor, tüm Türkiye limanları Rum bandıralı tüm gemilere açılıyor. Ercan havaaalanı AB tarafından tanınmıyor ve boykot ediliyor. Sözde bu boykot kısıtlı olarak sadece charter seferleri için yumuşatılacakmış, lütfu şahaneleri ile... 31 Aralık günü bazı çok kısıtlı haber ajansları geçti, yakında kokusu çıkar dedim ya!

Dominik sizin okuduğunuzdan, okuyorsanız anladığınızdan şüphe ediyorum. Yani söylediklerim o kadar net ve açık ki, eğer anlayışınızda bir sorun yoksa neyi anlamaMAya çalıştığınızın sorgulanması gerekiyor. Bu tarz bir "bankaya gidiyorum" "iyi de parkta ne yapacaksın?" tarzı diyalog olabilemeyeceği için uzatmanın anlamı yok gözüküyor... Size iyi anlayamamalar diliyorum...

Gönderi tarihi:

Yalnız itiraf etmek lazım Osman Pamukoğlu Yunanistan ile karasularının 12 mile çıkarılması konusunda görüşmeler yapılacağını AB nin dördüncü direktifi olarak duyurmadı. O kadar da öngörülü değilmiş veya o kadar derin istihbarat alamamış demek ki... Ya da belki ben duymadım.

Ama söylemediyse o kadarını da tahmin edememiştir, çünkü bu şeytanın bile aklına gelmez. Ege'de karasularının 12 mile çıkmasının tamamen Yunanistan lehine, tamamen Türkiye aleyhine olduğunu sağır ve embesil tüm sultanlar bile duymuştur ve bilir.

Yani Avrupalılar bile "yahu bunu da empoze edelim mi bu embesillere? Yok yahu, bu kadar eşeğe bile yüklenmez, eşek bile diretir bu kadarına" demişler ama "dur hele bir deneyelim bakalım" diye umutsuzca emir vermişlerdir. Ama emrin yerine getirildiğini görünce hayretten ağızları açık kalıp gülmekten yerlerde yuvarlanmışlardır.

"Yok yok, aman bir dönem daha bunları kazandıralım, gerçekten emir uşağımız olduklarını kanıtladı, emirlerimize sadakatlerini ispatladılar" demişlerdir.

Yunanistan ile 12 mili görüşmenin başka hiç bir açıklaması olamaz. Ha, "komşularla sıfır sorun" diye embesillere yuttururlar, o ayrı. Hiç kimsenin kimse ile "sıfır" sorunu olmaz. Biriyle aranızda sıfır sorun olması için onun kölesi olmanız, sizi parayla satın alıp, canı isterse sizi iyice dövüp, canı isterse öldürebilmesi gerekir. O zaman "sıfır sorun"unuz olur...

Gönderi tarihi:

:lol:Gümrük işi bitti, o konuda söylediklerimi kesin ve net biçimde kanıtladım, siz daha orda mısınız?

Ercan havaalanı konusu yeni bir konu... Üstelik Ercan Rumlara filan açılmıyor, tüm Türkiye limanları Rum bandıralı tüm gemilere açılıyor. Ercan havaaalanı AB tarafından tanınmıyor ve boykot ediliyor. Sözde bu boykot kısıtlı olarak sadece charter seferleri için yumuşatılacakmış, lütfu şahaneleri ile... 31 Aralık günü bazı çok kısıtlı haber ajansları geçti, yakında kokusu çıkar dedim ya!

Dominik sizin okuduğunuzdan, okuyorsanız anladığınızdan şüphe ediyorum. Yani söylediklerim o kadar net ve açık ki, eğer anlayışınızda bir sorun yoksa neyi anlamaMAya çalıştığınızın sorgulanması gerekiyor. Bu tarz bir "bankaya gidiyorum" "iyi de parkta ne yapacaksın?" tarzı diyalog olabilemeyeceği için uzatmanın anlamı yok gözüküyor... Size iyi anlayamamalar diliyorum...

Sizin söylediklerinize inaninki sizden baska inanan cok az. Ileriki zaman hepimize gercekleri gösterecek.

"Gümrük işi bitti, o konuda söylediklerimi kesin ve net biçimde kanıtladım" sözünüz dahi hayalden ibaret. Türkiye Gümrük Birliginden dolayi tek tarafli olarak glörmüs oldugu zararlariisbatlamista biz göremiyoruz. Siz daha "tüm AB ülkelerini doyuracak" tarim ürünleimizi sayamadiniz. Kendi ülkesindeki hayvanciligi yok eden bir devletin yanlis politikalari sonucu eti altin fiyatina sattigimizi aciklayamadiniz,.......

Vallahi AB karsitlari icin altin yumurtlayan tavuk getirsen genede yok bize kazik atiyorsunuz derler.

Gönderi tarihi:

yanlis politikalari sonucu eti altin fiyatina

E iyi ya işte biz de ülke çok büyük bir kapasitesi olduğu halde kullanamadığı için hükümetleri suçluyoruz ve bu işin böyle gidemeyeceğini, Osman Pamukoğlu hükümet olursa ülkenin kapasitesini kullanır duruma geleceğini söylüyoruz? Siz ise AKP hükümetini savunmakla kalmadınız, 1995 ten beri tüm hükümetleri de savunmaya geçtiniz! :D Neymiş illa gümrük birliği çok matah bir şeymiş diye tüm kanıtlarımıza rağmen imzalayan ve sürdüren tüm hükümetleri savunacağım diye direniyorsunuz.

Ha, inanan benden başka azmış çokmuş bilemem, benden doğruyu eğriyi söylemesi... İnanan inanmayan onu görürüz, çoksa da azsa da benim doğruları söylemem her iki durumda da değişmez.

Avrupa'yı doyuracak tarım ürünlerini mi saymamışım? :D Dalga geçmiyorsun değil mi? Türkiye'de yetişmeyecek ürünleri herhalde bilirsin, ananas, mango filan hariç ne istiyorsan kendin liste yapabilirsin, bunu da mı biz hazır verelim yahu? Buğday arpa elma armut aklına ne gelirse yazabilirsin, hepsini yetiştirmemiz ve çok miktarda yetiştirmemiz mümkün...

Gönderi tarihi:

E iyi ya işte biz de ülke çok büyük bir kapasitesi olduğu halde kullanamadığı için hükümetleri suçluyoruz ve bu işin böyle gidemeyeceğini, Osman Pamukoğlu hükümet olursa ülkenin kapasitesini kullanır duruma geleceğini söylüyoruz? Siz ise AKP hükümetini savunmakla kalmadınız, 1995 ten beri tüm hükümetleri de savunmaya geçtiniz! :D Neymiş illa gümrük birliği çok matah bir şeymiş diye tüm kanıtlarımıza rağmen imzalayan ve sürdüren tüm hükümetleri savunacağım diye direniyorsunuz.

Ha, inanan benden başka azmış çokmuş bilemem, benden doğruyu eğriyi söylemesi... İnanan inanmayan onu görürüz, çoksa da azsa da benim doğruları söylemem her iki durumda da değişmez.

Avrupa'yı doyuracak tarım ürünlerini mi saymamışım? :D Dalga geçmiyorsun değil mi? Türkiye'de yetişmeyecek ürünleri herhalde bilirsin, ananas, mango filan hariç ne istiyorsan kendin liste yapabilirsin, bunu da mı biz hazır verelim yahu? Buğday arpa elma armut aklına ne gelirse yazabilirsin, hepsini yetiştirmemiz ve çok miktarda yetiştirmemiz mümkün...

1. Varsa, Türkiye'nin ihracat aciginin nedeninin Gümrük Birliginden kaynaklandigini asla isbatlayamadiniz.

2. Tarim ürünlerinden domates, portakal, mandrin,üzüm, hiyar, kabak, patlican,.... hic bir sikinti olmadan AB ülkelerinde satilmaktadir. Gümrük vermis olsalar diger AB ülkelriyle yarisamazlar. Bu saydiklarimin fiyati hatta AB ülkelerinden gelenleden daha ucuz.

3. Tarim ürünleri Türkiye'de önce kendi vatandasina yetmiyorki disari satsin.

4. Türk iktidarlari suclu ise AB ne yapsin.

Türkiye'de ysananlarin dogrudan AB ve Gümrük Birliginden kaynaklandigini belgeleyemediniz, belgeleyemezsinizde. Olmayan bir olguyu nasil belgeleyeceksinizki.

Kendinizde söylüyorsunuz ülkenin kapasitesi kullanilmiýor diye. önce kapasiteyi yükseltelim sonrasi kolay.

"Buğday arpa elma armut aklına ne gelirse yazabilirsin, hepsini yetiştirmemiz ve çok miktarda yetiştirmemiz mümkün..." nasil mümkün olacakmis? Doygu ve Güneydoguda köy bosaltarakmi? Anadoluda ciftciye destegi kesip köylülerin sehirlere göc ederek varoslarda yasamalariylami?

Tarla parasini islemedikleri halde sehirlerde yasayan sözde ciftcilere vererekmi?

........

Demekki bu sorunlarin kaynagi asla AB degil, biulakis biz kendimiziz.

Gönderi tarihi:

Hayalinde bir şeytan tasarlayıp her olumsuzluğu ona fatura etmek dogmatiklerin işidir. Ben öyle başımıza ne geliyorsa hep AB yüzündendir şeklinde bir iddiada bulunmam.

Çok tekrarladım kabak tadı verdi ama, başka seçenek bırakmıyorsunuz, son bir kez daha tekrar edeyim:

AB nin rekabet edebileceği ürünlerde sıfır gümrük, rekabet edemeyeceği ürünlerde gümrük uygulaması adaletli değildir. Tamam bu yani, bu da açık ve net. Tartışılabilir bir yanını göremiyorum. Ben "sabah işe giderken ayağım takıldı, neredeyse düşüp bir tarafımı kıracaktım, batsın, yok olsun bu AB!" filan demedim! :D

Türkiye'deki iktidarları ise herhalde ben de beğenmiyorum ki yeni bir oluşumu öneriyorum öyle değil mi?

Siz deyin ki "anlaşma çok yerinde, şeytan azapta gerek, AB Türkiye'nin beline beline vurup kırmalı, daha başını kaldırırsa kafasına kafasına vurmalı. Bunun olması için de AB taşeronu iktidarlara destek olmalıyız" deyin, biz de anlayalım, boşuna tartışmayalım...

Gönderi tarihi:

Neyi nicin savundugunu bilmeyenlerle tartismak aslinda yanlis oldugu kadar zararlidirda.Gümrük Birliginin Türkiye'ye kar degil zarar verdigini bilmeyen kalmamisken birileri cikiyor bilmem hangi sitelerde neler okumussa onlari ezberleyip bize satmaya kalkiyor.Zaten isin tehlikeli ve zararli olanida budur.Sizin verdiginiz hicbir bilgiye deger vermeyip,o bilgilerin sahiplerini AB karsiti gibi göstermek (SANKI AB KARSITI OLUNUNCA COK YANLIS BIRSEY OLUYORMUS GIBI BIR HAVADA BASILIYOR.Halbuki AB üyesi ülkelerde yapilan halk oylamalarinda AB yandasi iktidarlarin zorlamalari ile yüzde 50'den yukari oy alinmistir.Bu oyun alinmasi icin o ülkenin iktidarlari ne alicengiz oyunlari üreterek halki aldatmislardir.Bu gercek bir kenarda dursun,yani AB ülkeleri vatandaslari AB'ye karsidir.Simdi bunuda inkar ederler.)gibi bir tutum icine giriyorlar.AB lokomotif ülkeleri Türkiye'nin AB üyeligfine karsidirlar.Bunun bircok nedeni vardir.1963'den beri Türkiye'yi binbir cesit gerekce göstererek oyalamislardir ve AKP iktidari ile istedikleri tavizlerin büyük bir bölümünü almislardir ki en son taviz de iki gün önce yapilan aciklamada "GÜNEY KIBRIS GEMILERINE TÜRK LIMANLARINI ACMAK"oldugu belirtildi.Bu bile AKP iktidarinin bir ali cengiz oyunu idi.Erdogan ve Gül AB ile anlasmalari imzalarken zaten Güney Kibris'la da ticareti kabul etmis oluyordu dolayisiyla Güney Kibris'i tanimak anlamina geliyordu bu.Fakat Erdogan yaptigibu ali cengiz oyunuyla Türk halkini "BIZ GÜNEY KIBRISI TANIMADIK"diyerek aldatmisti.Yillar sonra nihayet yeni bir secim dönemine yaklasirken Erdogan'a son bir kiyak yapmayi kararlastiran AB Güney Kibris gemilerine Türk limanlarini acmasi karsiligi Türkiye ile yeniden basliklarin acilabileceginin belirtti.Ve tabii ki AKP yandasi medya hemen toplum mühendisligi görevine baslayip sanki cok önemli birsey olmuscasina Erdogan'in propagandasina basladi.

Gümrük Birligi konusunda Türkiye'nin ugramis oldugu zarar rakamlarla tespit edilmis ve AB ile bu zeminde görüsmeler yapilmakta ve bu yanlis gidise bir dur demek gerektigi belirtilmektedir.Görüsmeler iktidar tarafindan degil bizzat zarara ugrayan sektörlerin kendileri ve AB ilgilleri arasinda olmaktadir.Iktidar bu sürecte AB ile kontra bir pozisyona düsmemek icin saha disinda beklemektedir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Egemen Bağış yaptığı açıklama ile AB ile Ercan havaalanına kısıtlı charter seferleri karşılığında tüm Türkiye limanlarının Kıbrıs Rum bandıralı gemilere açılmasını taahhüt eden bir ek protokol üzerinde uzlaşma sağlandığı haberlerini yalanladı.

İyi yalanladı ama, bu yalanlama inandırıcı mı? Bence değil. Çünkü:

1. Türkiye ile AB arasında 29 Temmuz 2005’te bu hükümetin imzaladığı Ek Protokol'de güney Kıbrıs Rum yönetiminden "Kıbrıs Cumhuriyeti" olarak söz ediliyor. Yani hükümet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımıyor!!! Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin attığı imzaya göre KKTC diye bir şey yok!!!

Böyle bir imzayı atmaktan çekinmeyen bir hükümetin yürüttüğü gizli pazarlıklardan söz ettiğimizde, kuşkulanmakta çok haklıyız.

2. Türkiye ile AB arasında yürütülen liman pazarlığında ana rolü Komisyon’un Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle oynuyor. Füle’nin başarıya ulaşması için özel bir çaba gösterdiği müzakerelerin içeriği ve detayları da gerek AB Komisyonu’nda gerekse Türk Dışişleri’nde alt kademelerle paylaşılmıyor. Süreç üst düzey ikili doğrudan görüşmelerin yanı sıra diplomaside “kapalı telgraf” adı verilen isme özel mesajlar aracılığıyla yürütülüyor.

Bu gizlilik de insanı kuşkulandırıyor.

3. Yunanistan ile de Ege'de karasularını 12 mile çıkarmak için gizli pazarlıklar yürütülürken olay açığa çıkınca "e bizim de karşılığında alacaklarımız var" diye mazeret üretildi, fakat bütün uzmanlar Ege'de 12 milden ancak Yunanistan'ın çıkar sağlayabileceği, teorik olarak bundan Türkiye'nin çıkar sağlamasının imkansız olduğunu vurguladılar.

Bunun da aynısı olması çok kuvvetle muhtemel.

Sonuç: Bağış'ın yalanlamasının hiç inandırıcılığı yok...

Gönderi tarihi:

A.Kaya dan gümrük birliğine, nereden nereye geldik; bu forum hakikaten çok ilginç, laf lafı açıyor. Yanlış anlaşılmasın bu bir eleştiri değil saptamadır.

Gönderi tarihi:

A.Kaya dan gümrük birliğine, nereden nereye geldik; bu forum hakikaten çok ilginç, laf lafı açıyor. Yanlış anlaşılmasın bu bir eleştiri değil saptamadır.

Evet cok haklisiniz. 28. yorumda baslamis ve sonrasinda hepimiz bu akintiya kendimizi kaptirmisiiz.

Ama AB tabii bizim icin önemli konulardan birisi aynen Kürt sorunu oldugu gibi. Demekki istemeyerek bile olsa kendimizi bu iki sorunu konusmadan alikoyamiyoruz. Aicilen ele alinmasi gereken iki konu diyebiliriz.

Gönderi tarihi:

Evet cok haklisiniz. 28. yorumda baslamis ve sonrasinda hepimiz bu akintiya kendimizi kaptirmisiiz.

Ama AB tabii bizim icin önemli konulardan birisi aynen Kürt sorunu oldugu gibi. Demekki istemeyerek bile olsa kendimizi bu iki sorunu konusmadan alikoyamiyoruz. Aicilen ele alinmasi gereken iki konu diyebiliriz.

AB ni bilmiyorum ama her konudan Kürt sorunu mu, terör mü nedir o konuya mutlaka atlıyoruz. Kuşkusuz bu konu Türkiye Cumhuriyeti nin en büyük sorunuydu ama akşam H.Cindoruk Cumhuriyeti tekrar geri kazanmalıyız, Cumhuriyet gitmek üzere dedi. Eski TBMM Başkanı nın böyle düşünmesi, bizim hiç de haksız yere kaygılanmadığımızın göstergesidir.

Gönderi tarihi:

Egemen Bağış yaptığı açıklama ile AB ile Ercan havaalanına kısıtlı charter seferleri karşılığında tüm Türkiye limanlarının Kıbrıs Rum bandıralı gemilere açılmasını taahhüt eden bir ek protokol üzerinde .

.

.

.

Sonuç: Bağış'ın yalanlamasının hiç inandırıcılığı yok...

Türkiye dogrudan Gümrük Birliginden dolayi herhangi bir ihracat zarari görmemistir. Tarim ürünleri yeteri kadar AB ülkelerinde satilmaktadir, portakal, domates, patlican, üzüm, biber, ayva,..... yani en ararsaniz. Türkiye dönem dönem belirli normlari yerine getirmedigi icin mallari geri gönderilmektedir, ama bunun AB ile alakasi yok. Herkesin bildigi gibi Rusya dahi tonlarca domatasi geri cevirmistir cünki, normlar tutmamistir. Bunun disinda zaten Türkiye'nin tarim ürünleri kendisine zor yetiyor.

Türkiye'yi rahatsiz eden sadece sizinde yukarida yazdiginiz maddelerdir, yani Kibris sorunu, limanlarin Rum gemilerine acilmasi,...

Ama bunlar sadece siyasi sorunlar, ihracata dogrudan bir etkileri yok. Olay bu kadar basit.

Gönderi tarihi:

Asil Gümrük Birligi konusunu domates ve biberle carpitmak diye buna denir.Sebzesi geri cevrilen sadece Türkiye degildir,zaman zaman bircok ülkenin ürünleri geri cevrilir cünkü saglik kriterlerine uyulmamistir.Simdi bu gercegi sadece Türkiye'nin AB normlarina uymadigi gerekcesine baglayip asil Gümrük Birliginden Türkiye'nin yemis oldugu kazigi görmezden gelmek nedir.

Gümrük Birligi Türkiye'nin tüm cabalarina ragmen Türkiye'nin aleyhine isleyen bir mekanizma halindedir.Bunu AB'yi savunarak gecistirmeye calismanin anlami cok büyüktür.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.