Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BU AYIP HÜRRIYET'E YETER!


dominik

Önerilen İletiler

Bu ayıp Hürriyet'e yeter!

 

 

Sanatçı Ahmet Kaya'nın DGM'de yargılanmasına ve yurt dışına gitmesine neden olan Berlin konserinin kayıtları 17 yıl sonra gün yüzüne çıktı.

 

Hürriyet gazetesinin 14 Şubat 1999 tarihli manşetinde yer alan 'Ayıp Ettin Gözüm' başlıklı haberde, Ahmet Kaya'nın Berlin'de katıldığı bir konserde Kürdistan haritası ve haritanın üst kısmında yer alan Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı önünde bir konuşma yaptığı belirtilerek, Kaya'nın, "Orkestra ile gelmedim. Gelseydim bu konser 20-25 bin marka mal olurdu. Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var." şeklinde sözler sarf ettiği iddia edilmişti. Haber üzerine hakkında İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM)'nde, 'PKK'ye yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla dava açılan Ahmet Kaya, bir süre sonra yurt dışına çıkmak zorunda kalmış ve yargılama sonunda 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkûm edilmişti. İlk kez ortaya çıkan görüntülerde Kaya'nın, seslendirdiği şarkıların arasında iddia edildiği gibi "Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var" şeklinde bir cümle kurmadığı ve Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer almadığı görülüyor.

 

Aleyhinde açılan davalar nedeniyle Almanya'da yaşayan Yazar-Yönetmen Hayri Avgar, Ahmet Kaya'nın sürgün yıllarını anlatan "Yağmurlu Ülkenin Sürgünü" adlı belgesel çalışmasında çokça tartışılan Berlin konseri görüntülerini kullandı. Cihan'a konuşan Avgar, konser kayıtlarıyla beraber gerçeklerin ilk kez ortaya çıkacağını öne sürdü. Avgar, "Hürriyet gazetesinin kullandığı fotoğraf siyah-beyaz. Bu bilinçli olarak yapılmıştır. Çünkü o geceki video görüntüleri renklidir. Hürriyet gazetesi 'Fotoğrafın Öyküsü' başlıklı notunda fotoğrafı video görüntüsünden aldığını belirtiyor. Dolayısıyla fotoğraf ile oynandığını en azından Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını montajlandığını anlayabiliyoruz. Aksi olmuş olsaydı fotoğrafı renkli olarak yayınlayabilirlerdi. " dedi.

 

ORJİNAL GÖRÜNTÜDE , 'DAĞDAKİ ADAMIN PARAYA İHTİYACI VAR' CÜMLESİ ASILSIZ İDDİASI

Geceyi basında yazıldığı gibi PKK'nin organize etmediğini iddia eden Avgar, şöyle devam etti: "Geceyi Berlin Demokratik Esnaflar Birliği düzenlemiştir. 29 Ocak 1994 tarihinde düzenlenmiştir bu gece. Gecenin anlam ve önemi 1938 yılında Dersim isyanına öncülük eden ve Elazığ'da idam edilen Seyid Rıza'yı anma gecesidir. Günün anlamı ve önemi üzerine çok farklı konuşmacılar ve sanatçılar sahneye çıkmıştır. Ahmet Kaya bu sanatçıların içinde en son sahne alan kişidir. 20 dakikalık bir sahne repertuarı var Kaya'nın. Hürriyet gazetesinin birinci sayfadan iddia ettiği gibi gecede sanatçı, 'Orkestra ile gelmedim. Gelseydim bu konser 20-25 bin marka mal olurdu. Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var' demiyor. Maalesef Hürriyet gazetesinin yayınlamış olduğu haber ve fotoğraf, mahkemeye delil olarak sunuldu. Bu sayede Ahmet Kaya 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı."

 

'KAYA'YA KOMPLO KURULDU'

Basında yer alan iddiaların gerçeklerle çeliştiğini öne süren Avgar şunları kaydetti: "Eğer o fotoğraf görüntüden alınmışsa, yüzde 500 montaj. Çünkü arşivimde olan 3 saatlik konser görüntüsünde çekim açılarından o fotoğraftaki gibi bir pozisyon gözükmüyor. Sözde bir Alman kameraman geceye gidiyor o Alman kameraman özellikle bu kareyi görüntülüyor. Peki neden çekmiş olsun ki bu kareyi, bunun mantığı var mı? Eğer ki, Hürriyet'in iddia ettiği gibi Alman kameramanın çektiği görüntülere PKK'lılar el koyuyorsa bu fotoğraf Hürriyet gazetesinin eline nasıl geçti? Ben Alman kameramanın olduğunu düşünmüyorum. Çünkü gecede kamera kaydı yapanlar Demokratik Esnaflar Birliği Derneği'nin üyeleri. Ben de bu görüntüye onlardan ulaştım. Geceyi organize eden dernek yöneticileri de Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının olmadığını söyledi. Görüntülerden de anlaşılacağı gibi sadece sahnede Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın fotoğrafı asılı olduğu görülüyor. Dernek yöneticileri de bunların dışında başka bir fotoğrafın olmadığını söyledi. Bu görüntünün o dönem devletin arşivinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü görüntüler o zaman ortaya çıkmış olsaydı Ahmet Kaya'ya 3 yıl 9 ay ceza veremeyeceklerdi. Çünkü, Ahmet Kaya'nın o geceki yaptığı konuşmalar ceza için yeterli kanıt niteliğinde değil. O dönem Ahmet Kaya'ya bir komplo kuruldu. Bu komplo da da fotoğraf ve konuşmalar ayarlanarak sanatçıya 'PKK'ya yardım ve yataklık' yaptığına dair suç kanıtı oluşturulduğunu düşünüyorum. O gün "Ayıp Ettin Gözüm" başlığını atanlar asıl ayıbı kendileri işlediler. Kaldı ki, kendi ana dilinde şarkı söylemenin veya konuşmanın neresi ayıp olabilir?"

 

KAYA'NIN KONUŞMASININ TAM METNİ

Öte yandan Ahmet Kaya'nın Berlin konserinde yaptığı konuşmanın tam metin çözümü şöyle: "Artık büyük orkestralar taşıyoruz arkadaşlar biliyorsunuz. Onlar büyük paralar istiyor. Örneğin Almanya bir orkestrayı getirmek için, adam bir kere konser başına 8 bin mark para istiyor. Bunların yol parası, uçak parası, gidişleri gelişleri masrafları oldukça yüklü. Bunları karşılamak elbette o kadar zor değil; ama biz karınca kararınca şuradan gelen tek bir bilet parasının Türkiye Kürdistan'ındaki insanlara ne kadar katkıda bulunacağına inandığım için, ben abartmasız bu insanların buraya gelmelerinin gerekli olmadığını düşündüm."

 

Kaynak: -http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1292242337&year=2010&month=12&day=13-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet Kaya'nin bölücü oldugu, zaten kullanmis oldugu "TÜRKIYE KÜRDISTAN'I"tanimi ile kendi agziyla ispat edilmistir bunu hala saga sola cekelemek kime hizmet vermektedir.Ahmet Kaya'ya, kacarak sevdiklerinin kollarina siginmadan önce, verilen tepkilerin hepside yerindeydi o günün sartlarina göre dogruydu cünkü o günlerde bölücülüge karsi Türkiye'de bir kalkisma vardi son 8 yilda bu kalkisma, bölücülügün kabul edilmesine dönüstürüldü ve o günlerde bölücülere gösterilen tepki simdilerde bölücülere karsi olanlara gösteriliyor, degisen bir tek bu vardir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye Kürdistan'ı demek bölücülük değildir,bu ülkede 90 yıl boyunca Doğu ve G.Doğu denilen yerlerin adı Kürdistan'dır,söz edilen Kürdistan Ayrı bir devlet değil,bir bölge ismidir,zaten art niyet olsa başında Türkiye'ye bağlı olduğunu belirten Türkiye Kürdistanı şeklinde söylenmezdi,Ahmet Kaya kaçmamıştır,sürgüne yollanmıştır,Kürt olduğunu ve Kürtçe bir kaset yapacağını söyleyen bir insana çatal kaşık fırlatılmasını haklı bulanların daha sonrada çıkıp ''Bizim tepkimiz bölücülere,Kürtler bizim kardeşlerimizdir'' demesi yalancılıktan öte bir şey değildir,eğer düşünceleri bizden farklı diyerek herkes birbirine çatal kaşık fırlatacaksaülkenin demokrasisi yok demektir,o gün o tepkileri verenlerin korku imparatorlukları çatırdadı ve yıkılmak üzeredir,artık Türkiye kendi halkını bombalamayı planlayanların elinden kurtulmuştur,malum fatih camiini bombalamak gibi bir eylem planı hazırlayanlara biz halk arasında VATAN HAİNİ diyoruz....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabii, elbette bölücülerin bizzat bombalama eylemleri gerçekleştirenlere vatan haini diyecek halleri yok, elbette ki bu iftiranın atıldığı vatanseverlere bu yaftayı yapıştıracaklar.

 

Biz bölücülüğe ve bölücülere karşı çıkmış olmaktan en küçük pişmanlık duymadık, duymayacağız ve emperyalist taşeronları elinden gelenden fazlasını da yapsa bölücülüğe ve bölücülere gereken cevabı yine, her zaman vereceğiz...

 

Kirli ittifakların nasıl da su yüzüne çıktığı, kimin kiminle ortaklaşa yıkım taşeronluğu ihalesini üstlendikleri de ayrıca ibretlik... Dinci dogmatiklerle etnik bölücüler el ele, kol kola... E zaten demedi mi İmralı'dan çıkan sahibinin sesi, Atlantik ötesine sıcak mesajlarla seslenmedi mi?

 

"Türkiye Kürdistanı" lafınıun altında yatan Çekoslavakyalaştırma projesini ise defalarca deşifre ettiğim için tekrarlamaya gerek görmüyorum. Yani tamam, Türkiye'nin yarısından fazlası merinos, bu zokayı yutmaya yutar da, yarısından çok fazlasına ihtiyacınız var. Kalan yarısından azı demir çekirdek gibi, bakmayın suskun olduğuna. Uysal atın çiftesi pek olurmuş...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet Kaya bölücüydü bunun lami cimi yoktur.Birtakim efsanelere eleman gazetecilerin hazirladigi sahte belgelere dayanarak AKP'li savcilarin yürütkleri operasyonlari bizlere referans olarak vermeye calisanlar ergec yanildiklarini anlayacaklar umariz ki bu gec olmasin.

 

WIKILEAKS sanirim ki bircoklarinin gözlerini acmistir.Yapilan yalan yanlis karsi ataklarin artik modasi gecmistir.Beyazin beyaz siyahin siyah oldugu artik ortaya cikti.Kimin neyin pesinde kostugu artik ortadadir.Fatih Camiini bombalama yalanlari ile hala kendilerini avutanlar var.

 

Tutunmuslar bir dala dal koptu kopacak baska bir dal bulsalar oraya ziplayacaklar ama olmuyor baska dal bulamiyorlar.Sadece tuttugumuz dal saglam diye kendilerini aldatiyorlar.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet Kaya'nin bölücü oldugu, zaten kullanmis oldugu "TÜRKIYE KÜRDISTAN'I"tanimi ile kendi agziyla ispat edilmistir bunu hala saga sola cekelemek kime hizmet vermektedir.

"Bölücü" birsinin mezarini ziyaret etmek, dua etmek bölücülük olmuyormu?

 

Acik ve net olmak gerekli. Oy icin, koltuk icin,.... her yola basvurmak dürüstlükmüdür yoksa en büyük sahtekarlikmidir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asıl bölücülük; bu ülke de yaşayan insanlara edindikleri kimliklerden dolayı ahkam kesmektir.

Bunun farkında mısınız;değilsiniz tabi.

İnanan herkesi Allah korkusuna, inanmayanları vicdanlarına havale ediyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence asil bölücülük onun bunun taseronlugunu üstlenip yüzyillardir ayni topraklarda yasayan insanlari birbirine düsürerek toprak savasi vermektir.Klasik anlamda bölücülük budur.Eski derebeylerinin yöntemleriyle devlet kurmaya calismak bölücülüktür.

 

Kimse kimsenin ne oldugu ile ilgilenmiyor ilgilenenlerdir bu ülkeyi bölmek icin kan akitanlar.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence asil bölücülük onun bunun taseronlugunu üstlenip yüzyillardir ayni topraklarda yasayan insanlari birbirine düsürerek toprak savasi vermektir.Klasik anlamda bölücülük budur.Eski derebeylerinin yöntemleriyle devlet kurmaya calismak bölücülüktür.

 

Kimse kimsenin ne oldugu ile ilgilenmiyor ilgilenenlerdir bu ülkeyi bölmek icin kan akitanlar.

 

 

saygilarla

Acikca sorulara cevap veremeyince bu tip genel,.... sözler duyuyoruz.

Tekrar sorayim, sizin sorulara cevap vermeyeceginiz belli oldu ama okuyucularda kimin ne anlattigini dogru anlamasi acisindan ben tekrar sorularimi buraya tasiyim.

 

"Bölücü" birsinin mezarini ziyaret etmek, dua etmek bölücülük olmuyormu?

 

Acik ve net olmak gerekli. Oy icin, koltuk icin,.... her yola basvurmak dürüstlükmüdür yoksa en büyük sahtekarlikmidir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mevlana'yı her ziyaret eden Mevlevi olsa dünya mevleviden geçilmezdi!

 

Ha, ben kişisel olarak onaylamıyorum Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini, ama "sanatçı kişiliklerinden dolayı ziyaret ettim" dediğinde mevzu biter. İlla "asalım!" muhabbetine giremeyiz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mevlana'yı her ziyaret eden Mevlevi olsa dünya mevleviden geçilmezdi!

 

Ha, ben kişisel olarak onaylamıyorum Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini, ama "sanatçı kişiliklerinden dolayı ziyaret ettim" dediğinde mevzu biter. İlla "asalım!" muhabbetine giremeyiz!

Kilicdaroglu'nun nedenziyaret ettigini herkes biliyrda kendisi CHP icinden gelen anti demokratlarin etkisyle gercekleri söyleyemiyor. Gücü yetmiyor daha dogrusu gercekleri söylemeye. Ayni tutumu Dersim katliami icinde sergilemek zorunda kaldi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben de biliyorum sebebi ziyareti tabii ama, insanları niyetleri ile yargılayamayız, çünkü niyet okuyan bir teknoloji geliştiremedik henüz. İnsanları beyanlarından sorumlu tutabiliriz. Niyetini kendi içimizden yargılar, onun hakkında bir kanaat besleriz. Ama beyanı dururken yok illa niyeti budur diye bir tartışma yapamayız.

 

Bana kalırsa apaçık, dosdoğru tek lider Osman Pamukoğlu'dur. Söylemleri kesinlikle ve son derece nettir, açıktır.

 

Kıyak askerlik kalkacak. Herkes 8 ay askerlik yapacak. Terörle mücadeleyi gönüllülük esası ile seçilen jandarmaya bağlı profesyonel asayiş antiterör timleri yapacak. Bölgeyi bilmeyen, antiterör timi eğitimi almamış erler teröristle karşı karşıya getirilmeyecek.

 

Sadece tüfekle silahla terör sorunu çözümlenmeye çalışılmayacak, kesin ve net siyasi irade ortaya konacak. Dağlar temizlenip bölgenin ihmal edilmişliğine hak ve eşitlik esası temelinde son verilecek.

 

Kıyak emeklilik kalkacak. Dokunulmazlıklar kalkacak. Partilere hazine yardımı kalkacak.

 

Telekom ve stratejik kurumlar geri alınacak. Halkın varlıklarının haraç mezat satımı derhal durdurulacak.

 

AB ile müzakereler derhal askıya alınacak ve AB ülkeleri ile aramızda diyot gibi tek yönlü çalışan gümrük anlaşmaları hemen feshedilecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Acikca sorulara cevap veremeyince bu tip genel,.... sözler duyuyoruz.

Tekrar sorayim, sizin sorulara cevap vermeyeceginiz belli oldu ama okuyucularda kimin ne anlattigini dogru anlamasi acisindan ben tekrar sorularimi buraya tasiyim.

 

"Bölücü" birsinin mezarini ziyaret etmek, dua etmek bölücülük olmuyormu?

 

Acik ve net olmak gerekli. Oy icin, koltuk icin,.... her yola basvurmak dürüstlükmüdür yoksa en büyük sahtekarlikmidir?

 

Ben hiç kıvırmadan cevap vereceğim, eğer oy için yaptıysa sahtekarlıktır, insanları kandırmaktır ve AKP den hiç bir farkınız da kalmaz. Yok sanatçının mezarıymış onun için gitmiş, yemezler! Hiç kimse tasvip etmediği birinin mezarını ziyarete gitmez. Dediğim gibi bu ziyaret benim gibileri ağır yaralamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mezar ziyaretleri iyi niyet gösterisidir.Bunu farkli alanlara cekmek ise tamamen art niyettir.

Saniyormusunuz ki Anitkabre giden her siyasetci Atatürk'ü sevdiginden gitmektedir,eger böyle düsünüyorsaniz yanilirsiniz.Bu bir protokol ve dedigim gibi iyi niyet gösterisidir.Bunu oy icin yapti gibi lanse etmek tamamen art niyettir.Kilicdaroglu oy icin mezar ziyareti yapmis olsaydi bu mezar ziyareti ile oy kaybedebilecegininde hesabini yapmis olurdu.Demekki böyle bir amac ve kaygi tasimadan tamamen iyi niyetli olarak o mezari ziyaret etmistir.

 

CHP'nin klasik karsitlari,daha dogrusu CHP'de aradiklarini bulamayan bir takim maceraperestler icin CHP karsiti slogan üretmeye yaramistir bu mezar ziyareti.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mezar ziyaretleri iyi niyet gösterisidir.Bunu farkli alanlara cekmek ise tamamen art niyettir.

Saniyormusunuz ki Anitkabre giden her siyasetci Atatürk'ü sevdiginden gitmektedir,eger böyle düsünüyorsaniz yanilirsiniz.Bu bir protokol ve dedigim gibi iyi niyet gösterisidir.Bunu oy icin yapti gibi lanse etmek tamamen art niyettir.Kilicdaroglu oy icin mezar ziyareti yapmis olsaydi bu mezar ziyareti ile oy kaybedebilecegininde hesabini yapmis olurdu.Demekki böyle bir amac ve kaygi tasimadan tamamen iyi niyetli olarak o mezari ziyaret etmistir.

 

CHP'nin klasik karsitlari,daha dogrusu CHP'de aradiklarini bulamayan bir takim maceraperestler icin CHP karsiti slogan üretmeye yaramistir bu mezar ziyareti.

 

saygilarla

 

Anıtkabire istemeden gidenler takıyye yapıyorlar iyi niyet gösterisi falan yok, mecbur olduklarından gidiyorlar; ha yakında onu da protokolden kaldırırlar. İsyemeyen de gitmiyor otelde ayağına gidiliyor. Benim aradığım demokrasi hiç bir partide zaten yok ama hesap sorma, devletin onuru, yolsuzluk dosyaları ve AKP nin en büyük alternatifi olduğu için CHP demiştim. Bu bölücünün mezarını ziyaret etmekle CHP yi bilemem ama Kılıçdaroğlu nun bal gibi takıyye yaptığı ortaya çıktı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mezar ziyaretleri iyi niyet gösterisidir.Bunu farkli alanlara cekmek ise tamamen art niyettir.

Saniyormusunuz ki Anitkabre giden her siyasetci Atatürk'ü sevdiginden gitmektedir,eger böyle düsünüyorsaniz yanilirsiniz.Bu bir protokol ve dedigim gibi iyi niyet gösterisidir.Bunu oy icin yapti gibi lanse etmek tamamen art niyettir.Kilicdaroglu oy icin mezar ziyareti yapmis olsaydi bu mezar ziyareti ile oy kaybedebilecegininde hesabini yapmis olurdu.Demekki böyle bir amac ve kaygi tasimadan tamamen iyi niyetli olarak o mezari ziyaret etmistir.

 

CHP'nin klasik karsitlari,daha dogrusu CHP'de aradiklarini bulamayan bir takim maceraperestler icin CHP karsiti slogan üretmeye yaramistir bu mezar ziyareti.

 

saygilarla

Gercekten tam takkiyecilik. Anitkabir ile Ahmet Kaya'nin mezarini ayni kefeye koymak aslinda cikmaz sokakta oldugunuzun bir göstergesidir.

Mezar ziyaretleri iyi niyet göstergesiymis. Tabii canim, o halde Hitler'in mezarinida iyi niyet icin ziyaret etseydi, yarin Saddam'in mezarinida iyi niyetten dolayi ziyaret eder Kilicdaroglu.

 

Hayir, ben gittigine seviniyorum ama neden bu kivirmalar ona sasiyorum.

 

Ahmet Kaya'nin mezarini BDP'den veya AKP'den bir milletvekili ziyaret etseydi asla "mezar ziyaretleri iyi niyetin göstergesidir" demeyecektiniz. Elinize iyi bir koz gecmis olacakti. Ama Kilicdaroglu ziyaret edinca kurallar degisiveriyor.

 

Ben sizin bu sorulara cevap veremeyeceginizi zaten basta yazmistim, ama önemli olan diger yorumcularin herkesin niyetini anlayabilmesi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anıtkabire istemeden gidenler takıyye yapıyorlar iyi niyet gösterisi falan yok, mecbur olduklarından gidiyorlar; ha yakında onu da protokolden kaldırırlar. İsyemeyen de gitmiyor otelde ayağına gidiliyor. Benim aradığım demokrasi hiç bir partide zaten yok ama hesap sorma, devletin onuru, yolsuzluk dosyaları ve AKP nin en büyük alternatifi olduğu için CHP demiştim. Bu bölücünün mezarını ziyaret etmekle CHP yi bilemem ama Kılıçdaroğlu nun bal gibi takıyye yaptığı ortaya çıktı.

Kilicdaroglu'nun takkiye yaptigi konuusnda sonuna kadar haklisiniz. Ben tabiiki Ahmet Kaya'yi sizin gibi degerlendirmiyorum ama söz konusu o degil.

 

Oy icin nelere bas vurduklarini simdiden görüyoruz..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nasıl değerlendiriyorsunuz, size göre nasıl bir adamdır?

Ben gerekli basliklarda Ahmet Kaya icin devrimci, sosyalist, ezilenlerden yana olan,..... güzel bir insan olarak degerlendiriyorum. Ama tabiiki bu degerlendirme benim sahsi görüsüm. Sizin degerlendirmenize tam ters olsada O'nun üzerinden siyaset yapanlara en azindan ikimizde karsiyiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben gerekli basliklarda Ahmet Kaya icin devrimci, sosyalist, ezilenlerden yana olan,..... güzel bir insan olarak degerlendiriyorum. Ama tabiiki bu degerlendirme benim sahsi görüsüm. Sizin degerlendirmenize tam ters olsada O'nun üzerinden siyaset yapanlara en azindan ikimizde karsiyiz.

 

Desenize siz artık CHP li, ben ise bağımsız biriyim ;) .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bosuna o kadar cok güvenmeyin, hic birisinin digerinden farki yok. Secilemeyecegini bildigi icin bol keseden atiyor.

 

Bence sayın Pamukoğlu değerli bir insandır ve fikirlerine önem verilmelidir. Bu nedenle de kendisinin seçileceği bir partiye katılması gerekir ki fikirleri uygulama olanağı bulsun yoksa dışardan gazel okumaktan başka bir işe yaramıyor. Yazık ki gerçekler böyle!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence sayın Pamukoğlu değerli bir insandır ve fikirlerine önem verilmelidir. Bu nedenle de kendisinin seçileceği bir partiye katılması gerekir ki fikirleri uygulama olanağı bulsun yoksa dışardan gazel okumaktan başka bir işe yaramıyor. Yazık ki gerçekler böyle!

Benzeri sözleri CHP icin, Baykal ve Kilicdaroglu icinde söylüyordunuz. Sonuc olaraka neredesiniz bir bakin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Desenize siz artık CHP li, ben ise bağımsız biriyim ;) .

Yoo ben asla CHP li olmadim ve olmamda. CHP sadece takkiye yapiyor ve kendisini iyi göstermek ve günah cikartmak amaciyla Ahmet Kaya'nin mezarini ziyaret etmistir.

CHP bir devlet partisi olarak yillarca tek basina iktidarda kalarak Kürt sorununun büyümesinin en büyük suclusudur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.