Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Türkiye'nin bölünme planlari yapilmistir,bunlar degisik vesilelerle zaten PKK'lilar tarafindan dile getirilmektedir.AKP-BDP ittifaki basari ile sürdürülmektedir.Askerin "ENDISE ILE IZLIYORUZ"uyarisina kimler ilk tepkiyi koymustu?AKP-BDP VE YANDAS AYDINLAR DEDIGIMIZ ERMENI VE KÜRTCÜ YANDASLARI.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben haberi internet sitesinden aldım. CNN haberlerinde tümüyle geçtiğinden ben de kuşkuluyum. Sadece şu kadar ihracat gerçekleşti deyip geçilmiş gerçekten de olabilir. Tepesinde demokles kılıcı sallandığı için etliyi sütlüyü karıştırmadan nasıl haber hazırlasak diye kıvrandıkları her hallerinden belli olan haber programlarını izlemekte fayda görmediğimden haberleri internetten izliyorum.

CNN ayrıca çanı dar ve has ânın cemaline bakılacak açılımcı sözümona gazeteci maaşa bağlı tipleri de işe alıp program yaptırmak zorunda gibi gözüküyor.

Kesilen vergi cezalarının tahsilatını herhalde bu sayede ertelettirebiliyor. E, medya patronlarına "hükümeti eleştiren elemanını tut kulağından kapının önüne koy. Artık dağda çobanlık mı yapar orasına karışma. Bana yalakalık yapma görevini ihmal neymiş görsün" direktifi veren bir padişahımız varken buna niye şaşırmalı ki?

Gönderi tarihi:

Sayin demirefe, kusura bakmayin ama konuyu bayagi rayindan cikartmissiniz.

Ben size sadece kendi yasadigimi anlattim. Asla cari aciktan, sundan bundan, ergenekondan,.... basetmedim.

Dostum AB ülkesine neihracat etmek istiyorsaniz gider adam gibi gümrüge sirarsiniz. Birakin, surada burada neler okudugunuzu, bilmem hengi baskanin neler yazdigi ile yetinmeyin. Knediniz bizzat arastirin. Ben Türkiye'den ihracatedecegim mal icin arastirma yaptim ve tamamen gümrüksüz. Konu bu kadar basit. Gümrük birligini bu hükümet yapmadiki, erkenekoncuymus, mergenekoncuymus diye söyledikleri yalan falan diyleim. Hem beni bu iktidar zerre kadar ilgilendirmiyor. Gümrük birligi baska hükümet döneminde imzalandi, gercekleride yazalim lütfen. Pamukoglu bence oldu kadar yeri yakar, halk salakmida o kadar dürüst bir politikaciya oy vermiyor? Vatandasion bos vaatlere karni tok, cözüm yolunu göstermeden, cözümüm var diyene artik inanmiyor.

Ama size tavsiyem ihracat konusunda dogrudan bir arstirma yapmaniz.

Gönderi tarihi:

CHP'nin iktidar olamayisinin ardinda halka hizmet gerekcesi yoktur.Halka CHP'nin sosyalist, komünist bir parti oldugunu siringa edenlerin torunlari CHP'nin halka hizmet vermekten uzak bir parti oldugu icin iktidara gelemiyor propagandasinin arkasina siginiyorlar.

CHP halkin partisi olsaymis Kürt sorunu bugünlere kadar gelmezmis.

Kürt sorunu diye bir sorun asla olmamistir Türkiye'de ama bölücülük sorunu hep olmustur ve devam etmektedir.

saygilarla

Keske sosyalist bir parti gibi davrandasydi CHP. En azindan dürüstlügü ögrenirdi.

Iktidar olamayinca, halktan oy alamayinca halki siringalayanlar var diye hikayelere inaniyoruz.

Hizmet eden kimseyi halk terslemez.

AKP iicnde seriatci siringasi yapildi ama halk siringaya ragmen oyunu verdi, hemde CHP secmeni dahi oy verdi.

CHP ne zaman iktidar ortagi olduysa memlekete asla bir faydasi dokunacak isler yapmamistir.

Yillarca Ankara ve Istanbul ellerindeydi hemde halka verilen "siringaya" ragmen, ama simdi elden kacti kus. Neden diye sormayanlar ancak sucu halkin siringalanmasinda bulur. HIZMET YOKTUDA ondan gitti kus ellerinden.

Gönderi tarihi:

gercekleride tamamiyla yazmiyorsunuz. Ben yorumumda Türkiye'de bölünmenin 1920 ve sonralari icin gecerli oldugunu

Asıl siz gerçekleri yazmıyorsunuz veya bilmiyorsunuz ya da kasıtlı bilmezden geliyorsunuz.

Tam tersine sizin söylediğiniz zamanda bölünme diye bir şey kesinlikle söz konusu bile olamazdı. Çünkü yeni kurtuluş savaşı kazanmış zinde ve taze bir cumhuriyet varken böyle bir şey imkansız ötesiydi. Bunu herkes biliyordu, Kürtleri kışkırtan İngilizler de. Bilmeyen bir tek kandırılmış Kürtlerdi.

Peki devlet olamayacakları bilindiği halde niye kışkırtıldılar diyeceksiniz. Çünkü Kerkük ve Musul'un geleceği anlaşma ile karara bağlanacaktı. Türkiye'de isyanlar çıkarılınca: "Bakın işte Türkler kendi şu anki sınırları içindeki Kürtleri yönetmekten aciz, daha fazla Kürt nüfusunu Türklere nasıl verelim, sahip çıkamazlar, Araplara verelim gitsin" diyebilmek için.

Bu baskıyı yapabilmek için Kürtleri alabildiğine kışkırtıp silahlandırdılar. Hatta yer yer bizzat İngiliz kuvvetleri Kürtleri ateş gücüyle destekledi. Ta ki isyan belli bir süre uzayıp "Türkler asayişi sağlayamıyor" dedirtinceye kadar. Amaçları yerine gelip Ankara anlaşması ile Kerkük ve Musul Irak'a bırakılınca ise Kürtleri öylece yüzüstü bırakıp çekip gittiler.

Ha, şimdiki hükümet Ankara anlaşmasını bile korumaktan aciz, cumhuriyet tarihinin en berbat değil, Damat Ferit hükümetinden bile zavallı bir hükümet konumunda, o ayrı.

Biz Kerkük ve Musul'u Irak devletine anlaşma ile bıraktık. Başka bir devlete bırakmadık. Başka bir devlet sahiplenirse attığımız imzaya sahip çıkmak ulusal onurumuzdur. Bu onuru koruyabilecek onurlu ve ulusal bir hükümetin varlığı bile söz konusu bile değildir.

Türkiye'nin bölünme ihtimalinin giderek aşama aşama planlı biçimde artırıldığı günler yaşıyoruz, bu en somut ve bizce kesin, sizin görmemizi istemediğiniz, gizlemeye çabaladığınız gerçektir. Bir kere daha tekrar edeyim, uyumuyoruz, kesinlikle uyutamayacaksınız...

Gönderi tarihi:

Asıl siz gerçekleri yazmıyorsunuz veya bilmiyorsunuz ya da kasıtlı bilmezden geliyorsunuz.

.

.

.

Türkiye'nin bölünme ihtimalinin giderek aşama aşama planlı biçimde artırıldığı günler yaşıyoruz, bu en somut ve bizce kesin, sizin görmemizi istemediğiniz, gizlemeye çabaladığınız gerçektir. Bir kere daha tekrar edeyim, uyumuyoruz, kesinlikle uyutamayacaksınız...

Sizi hayallerinizle ve komplo teorilerinizle bas basa birakiyorum. Ben sahsen biktim bu senaryolari dinlemekten. Siz hala dinlemekten ve anlatmaktan mutlu gözüküyorsunuz. Yapacak bir sey yok. Devam edin.

Gönderi tarihi:

Cünkü Lozan ki Türkiye'nin bagimsizligini,haysiyetini tapusunu sahibine teslim etmis,art niyetlileri ise mutsuz etmistir.Türkiye'yi bölemeyenlerin Atatürk ve onun partisi olan CHP'ye karsi olmalari dogaldir.Bugünde ayni sey yapilmiyormu;Türkiye'de Türk milleti vardir,baska milletler yoktur dedigimizde bizlere fasistler,irkcilar diyenler CHP karsitlari degilmi?:

saygilarla

Gönderi tarihi:

Cünkü Lozan ki Türkiye'nin bagimsizligini,haysiyetini tapusunu sahibine teslim etmis,art niyetlileri ise mutsuz etmistir.Türkiye'yi bölemeyenlerin Atatürk ve onun partisi olan CHP'ye karsi olmalari dogaldir.Bugünde ayni sey yapilmiyormu;Türkiye'de Türk milleti vardir,baska milletler yoktur dedigimizde bizlere fasistler,irkcilar diyenler CHP karsitlari degilmi?:

saygilarla

Türkiye cok milletli bir ülkedir, Türküyle, Ermenisiyle, Kürdüyle, Laziyla, Cerkeziyle, Süryanisiyle,.........

Ermeni birisi Türk vatandasi olabilir, Kürt birisi Türk vatandasi olabilir ama asla Türk milletinden degildir.

Gönderi tarihi:

Türkiye'yi bölemeyenlerin Atatürk ve onun partisi olan CHP'ye karsi olmalari dogaldir.

Bir partinin Ataürk tarafindan kurulmus olmasi o partinin asla yanlis politika üretmedigini göstermez. CHP'ye karsi olan herkeside bölücü olarak nitelemeniz syöleyecek sözünüzün olmadigini göstermektedir. CHP'ye CHP disindaki tüm siyasi partler, örgütler, kuruluslar, sahislar,... karsidir ve böyle olmasida gayet dogaldir. Sizin mantiginiza göre AKP, MHP, DP, IP, TKP, BDP, ÖDP, HAP, Pamukoglu'nun partisi, DSP, SHP,....... tümü bölücü cünki, hepside CHP'ye karsi.

CHP'yi savunabilirsiniz ama Atatürk'ün arkasina siginmadan savunun, tabii varsa CHP'yi savunacak argümaniniz. Yoksa bölücülüge karsiymista onun icin sevilmiyormus, CHP'nin sosyalist ve komunist oldugunu halka siringayanlar varmista o yüzden kimse secmiyormus,.... gibi gercek disi hayal argümanlara gerek yok. Son kurultayda sayin Kilicdaroglu acilis konusmasi yaparken salondakileri, "sevgili vatandaslarim, doslarim, YOLDASLARIM" diyerek selamladi. Kimler yoldas lafini kullanir sayin politika? Atatürk kullandimi yoldas kelimesini? Koskoca bir HAYIR, kullanmadi. Kullananlar kim, sosyalistler ve komiunistler. Ehh hani baskalari secmei yanlis siringalamisti? Yoksa sayin Kilicdarogludami CHP ye karsi vatandaslari siringiliyor? Kilicdaroglu acaba YOLDAS kelimesinin manasini bilmedenmi konustu dersiniz?

Gönderi tarihi:

Görmek ve anlamak istemeyenin gerçekler ne gözüne, ne beynine sokulabilir. Bunu elbette biliyoruz. AKP yi de nasıl canhıraşane savunmaya geçtiklerini de ibretle görüyoruz. Sözümona anayasayı boykotçu, AKP karşıtı görünmeye özen gösterenlerin. O kadar söylediğimizde nasıl haklı olduğumuz, dinci-etnikçi ittifakının nasıl apaçık sırıttığını herkes görsün dilerim.

Ben ne zaman dedim gümrük birliğini AKP imzaladı diye? İmzalayan imzalamışsa sen iptal et? Yapılmış bir yanlış, bana ne demek hükümetlerin işi midir? Diyelim imzalayan geçiş süreci olarak, tam üyeliğe kadar uyum sağlamak için imzaladı. Böyle bir şey iddia etmiyorum da, böyle olsun. Devlette devamlılık vardır. Baktın ne tam üyelik var ne bir şey, sen havuca uzandıkça boynuna bağladıkları sopa da havucu uzaklaştırıyor, çık mertçe iptal et?

Osman Pamukoğlu konusunda ise elli kere söyledim. Osman Pamukoğlu başı dik devlet, onurlu millet ülküsünü sağlayacak dirayette tek liderdir. Halk bunu görür görmez ben orasını bilmem. Millet yok illa diyorsa "bu ülke bana çok büyük, birazını dedelerim hayrına dağıtayım, hem de verir kurtulurum" zorla başını mı döğeceğiz? Biz gerçeği gösteriyoruz. Demokrasi de bunu gerektiriyor. Bu halk artık dört dönüm bostan yan gel yat osman anlayışını bırakmalıdır. Bırakmazsa öyle acı şeyler yaşar ki, bir musibet bin nasihatten etkili olur. Benden uyarması. Türk diye bir halk dünyaya hiç lazım değil. Beynini kullanamayan bir halkın yokluğunda da dünya döner.

Ben somut veriler koyuyorum, ihracat konusunda rakamsal ve bölünme konusunda tarihsel veri koyuyorum ortaya. Ne iyi iş, hayali, adının konmasına yasal dayanak bile bulunmayan işkembeden uydurulmuş bir terör örgütü hayaleti yaratılmasına değil, somutluğu ve gerçekliği güneşten aşikar olan Sevr'i canlandırma projelerine komplo teorisi de çık!

Dün Şeyh Said'e bir Türk askerini öldürmenin yetmiş gavur askerini öldürmekten sevap olduğunu söyleten İngiliz imparatorluğuydu, bugün kucağında oturan yeni Şeyh Said'İn adamlarına cadı avı başlattıran da ABD...

Amaç yine Sevr... Dünyada bundan daha kesin bir siyasi gerçek bulmak çok zordur. Bu konuda zerre şüphe kırıntısı yoktur.

Gönderi tarihi:

Ben somut veriler koyuyorum, ihracat konusunda rakamsal ve bölünme konusunda tarihsel veri koyuyorum ortaya.

Onu bunu bilmem ben, kendim ihracat icin basvurdum ve gümrüksüz ihracat edebilecegiumi gördüm. Ben kendi yasadiklarimami yoksa sunun bunun söylediklerinemi inanayim?

Varsa elinizde gümrük birligiyle ilgili antlasma ve bu antlasmada Türk mallarina AB icin gümrük uygulanyior maddelerini gösterin.

Pamukoglu mertmis. Cok "mertler" gördü bu memleket, cok "dürüstler" gördü bu toplum,......

Gümrük birligi yanlissa belgeleyin dostum. Size göre AB ile yapilan hangi antlasmalar dogruki? AB karsiti olarak bu tip masallara inanmanizda beni hic sasirtmiyor.

Pamukoglu dahi iktidara gelse AB ile kalindigi yerden devam edeceginden adim gibi eminim, hemde hic bir revize yapmadan.

AB konusunu yillarca ic politikaya alet ettiler ve halada etmeye devam ediyorlar.

Tüm partiler iktidara gelince AB icin muhalefette dediklerini birden unutuyorlar ve muhalefete gecincede sanki hic iktidar olmamislar ve AB ile oturup konusmamislar gibi davraniyorlar. Ama bizim ülkemizde bu oyunlari görmeyenler cok oldukca, Pamukoglu'da cikacak ayni seyi yapacak, baskalarida .....

Gönderi tarihi:

İhracatçılara rehber olmak üzere hazırlanmış ihracat112.com adlı sitede şu bilgiler bulunuyor:

"• Gümrük Birliği ile sanayi ürünlerinin taraflar arasında serbest dolaşımı öngörülmektedir.

• Tarım ürünlerinin serbest dolaşımının sağlanması, Türkiye’nin, topluluğun ortak tarım politikasına uyumu ertesinde mümkün olabilecektir. (*)

Avrupa Birliği'ne yönelik tarım ürünleri ihracatında EUR.1 belgesi düzenlenmektedir.

Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu (AKÇT) ürünlerinde, Türkiye ile topluluk arasında parafe edilen serbest ticaret anlaşması kapsamı ürünlerin ticaretinde EUR.1 belgesi düzenlenecektir."

Neymiş bu EUR.1 belgesi hemen Ticaret Odasından öğrenelim:

“Türkiye'nin Türk mallarını teşvik amaçlı Serbest Ticaret Anlaşması imzaladığı ülkelere yönelik ihracatlarda, Avrupa Birliği'ne üye ülkelere Tarım Ürünleri Listesi kapsamına dahil ürünlerin ihracatında Avrupa Birliği'ne üye ülkelere Avrupa Kömür Çelik Topluluğu Ürün Listesi kapsamına dahil ürünlerin ihracında malın gümrük indiriminden yararlanması amacıyla Odamız tarafından onaylanan ve Gümrük İdaresince vize edilen belgedir.

EUR.1 Dolaşım Sertifikası, sertifikası muhteviyatı eşyanın anlaşma kuralları çerçevesinde menşeli olduğunu gösteren, ihracatçı tarafından doldurulduktan sonra Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından gerekli kontroller yapılarak tespit edilen ve gümrük idaresince vize edilmesini müteakip geçerli olan menşe ispat belgesi olup aramızda tercihli ticaret anlaşması olan ülkelerle yapılan ticarette indirimli tarifeden yararlanmayı sağlar.”

(*) Yani yaz gelip yoncalar bittiğinde, aman ölme eşeğim ölme, dayan! Sanayi ürünlerinde tamam, gümrük yok. Ama tarımda niye gerilediğimiz, mercimeği bile niye ithal ettiğimiz ve demir çelik fabrikalarımızın niye kapandığı anlaşılıyor.

Gönderi tarihi:

İhracatçılara rehber olmak üzere hazırlanmış ihracat112.com adlı sitede şu bilgiler bulunuyor:

.

.

.

(*) Yani yaz gelip yoncalar bittiğinde, aman ölme eşeğim ölme, dayan! Sanayi ürünlerinde tamam, gümrük yok. Ama tarımda niye gerilediğimiz, mercimeği bile niye ithal ettiğimiz ve demir çelik fabrikalarımızın niye kapandığı anlaşılıyor.

Size tavsiyem gümrük birligini daha iyi irdelemeniz, Türkiye icinde AB devletleri icinde neler gecerli, karsilikli yani.

Bakin bir kez incelediniz ve sanayi ürünlerinde gümrügün olmadigini ögrendiniz. Bu incelemenize kadar bunada inanmiyordunuz ve her mala gümrük var diye burada konusuyordunuz,hemde bilmem hangi "ergenekoncu" oda baskaninin agzindan. Birakalim olaya tek tarafli bakmayida önce inceleyelim sorgulayalim ve anlamaya calisalim. Her seyin kötü gidisazinda sorumlulari disarida ariyoruz. Bu bizde bir hastalik olmus. Tarimda neden geriledigimizi hemen bir arastirmanizda kesfettinizya daha ne diyeyimki.

AB konusunda olsun, ülkenin sorunlarinda olsun,........ her alanda aynen sizde gördüklerimi uyguluyoruz toplum olarak. Arastirma yok, irdeleme yok, ögrenme yok, anlamaya calisma yok,......

Var olan sadece senaryolar üretmek ve senaryolar üzerinden de cözüm aramak.

Gönderi tarihi:

Gümrük Birligi anlasmasini imzalayanlarin disinda kalan hickimse Gümrük Birligi'nin Türkiye'nin yararina oldugunu söylemedi bugüne kadar.Bunu iddia edenler yine o GÜMRÜK BIRLIGI ANLASMASI imzalanan ülkelerden birinin vatandaslarinin bir kismidir.Türkiye'nin taninmis bütün ekonomistleri gümrük birligi anlasmasinin Türkiye'ye kar degil zarar verdigini rakamlarla ortaya koymuslardir.

Ihracat yapmak istedim baktim gümrük yokmus.O zaman Gümrük birligi anlasmasi iyi bir anlasmadir.Iste savunmanin kolaycasi budur.Bunca insan bu anlasmanin Türkiye'ye zarar verdigini rakamlarla söylerken meshur muhaliflerden ses geliyor ve hayir efendim öyle birsey y0ok deniyor.Buna cok bilmislik degilde aslinda baska birsey denir ama burasi yeri degildir bunun.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Gümrük Birligi anlasmasini imzalayanlarin disinda kalan hickimse Gümrük Birligi'nin Türkiye'nin yararina oldugunu söylemedi bugüne kadar.Bunu iddia edenler yine o GÜMRÜK BIRLIGI ANLASMASI imzalanan ülkelerden birinin vatandaslarinin bir kismidir.Türkiye'nin taninmis bütün ekonomistleri gümrük birligi anlasmasinin Türkiye'ye kar degil zarar verdigini rakamlarla ortaya koymuslardir.

Ihracat yapmak istedim baktim gümrük yokmus.O zaman Gümrük birligi anlasmasi iyi bir anlasmadir.Iste savunmanin kolaycasi budur.Bunca insan bu anlasmanin Türkiye'ye zarar verdigini rakamlarla söylerken meshur muhaliflerden ses geliyor ve hayir efendim öyle birsey y0ok deniyor.Buna cok bilmislik degilde aslinda baska birsey denir ama burasi yeri degildir bunun.

saygilarla

Argümaniniz yok, sadece suradan buradan duyduklarinizla yargiliyorsunuz.

Bize burada Gümrük Birligini anlatin. Su söyle söylediyle olmuyor bu isler.

Türkiye'nin zararini anlatan ve gösteren yorumunuzu okuyamiyoruzki. Bakin demirefe arkadas dahi bir incelemede sanayi ürünlerine gümrük olmadigini ögrendi.

Gönderi tarihi:

demirefe arkadas dahi bir incelemede sanayi ürünlerine gümrük olmadigini ögrendi.

Ne bu şimdi, sözümona uyanık geçinmek mi?

Ben ne zaman sanayi ürünlerinde gümrük var dedim de öğrendi filan gibi laflarla kalkışıyorsun?

Hiç bir Avrupa ülkesinin Türkiye'ye tarım ürünü satma olasılığı ne kadardır acaba, peki Türkiye'nin tarım ürünü satma olasılığı ne kadardır?

Durum o kadar ortada ki, katakulli ve alicengiz sadece gerçekleri gözünü kapayanlara sırıtmıyor. Peki çok sevgili, savunmadan edemediğiniz iktidarınızın adamı Egemen efendinin itiraf niteliğinde sözleri de mi havaya gitti?

Olacak şey değil, gerçeği apaçık, tartışılmaz, yorum götürmez biçimde ortaya seriyoruz, karşılığında demagoji laflarından başka bir veri göremiyoruz. Ben bu demagoji laflarını dogmatiklerden çok gördüğüm için alışkınım da, etnikçilik de dincilikten aşağı kalmıyor demek ki...

Gönderi tarihi:

Ne bu şimdi, sözümona uyanık geçinmek mi?

.

.

.

gördüğüm için alışkınım da, etnikçilik de dincilikten aşağı kalmıyor demek ki...

Yooo simdi biraz durun lütfen. Gümrük birligini Türkiye icin kötü olarak lanse eden siz degilmisiniz? Bunu söylerkende sanayi ürünlerine gümrük yok falan dedinizmi?

Ne zamanki ben kendi ihracatim icin yapmis oldugum bilgileri size sununca önce biraz durdunuz sonrasinda biryerlerden arastirip sanayi ürünlerine gümrük yokmus dediniz. Ben de sadece sizin arastirip yazdiklarinizi burada sergiledim.

Sonrasinda ben sizden gümrük birligiyle ilgili karsilikli antlasmalara ait arastirma yapmanizi rica ettim, bizi aydinlatmanizi rica ettim. Neden rica ettim cünki, siz burada taaa bastan beri Gümrük birligini Türkiye icin negatif olarak lanse ettiniz. Ben ise sadece bir örnekle en azindan sanayi ürünlerinin gümrüksüz oldugunu gösterdim.

Dostum okuyuculari inandirmak ve ikna etmek gibi bir cabaniz varsa sadece söylemelrde kalmayacaksiniz.

Gümrük birligini iyi irdelemenizi tavsiye ederim. Artisini, eksisini arastirmanizi beklerim.

Tarim ürünlerinden bahsediyorsunuz, dometesten tutun, bulguruna kadar, konservelere kadar, Türkiye#de buldugun tüm mallari burada bulabiliyorsun hemde öyle fahis fiyatlara da degil. Ehh gümrük uygulanmis olsa nasil fahis fiyatlarin altinda satabiliyorlar ürünleri AB ülkelerinde?

Siz tabii Pamukoglu ve benzerlerinin yerleri genis oldugu icin ıfadelerını baz alirsaniz arastirmadan böyle yazarsiniz.

Gümrük Birligi protokolunu, sartnamalerini okundugunuza dahi inanmiyorum.

Gönderi tarihi:

Olacak şey değil, gerçeği apaçık, tartışılmaz, yorum götürmez biçimde ortaya seriyoruz, karşılığında demagoji laflarından başka bir veri göremiyoruz.

Nerede ve hangi belgenizle tartisilmaz gercekleri sergilediniz? Hayalmi görüyorsunuz sayin demirefe?

Gönderi tarihi:

Gümrük Birliginin Türkiye'ye verdigi zararlarin neler oldugunu bize soracaginiza zahmet edip yazilan onca kitaptan birini okuyun.Buraya cikip ben ihracat yapmak istedim gümrük yokmus diyerek .....inci bulmus hesabi yapmayin.Farzedin ki bizim elimizde yeterli döküman yok o zaman kendiniz arastirin ezbere konusmayin.

Gönderi tarihi:

Peki madem ben tartışmanın seyrini özetleyeyim de kim neyi öğrenmiş, kim hangi gerçeği saptırmış ve kim hayal görmüş, ortaya çıksın.

Ben dedim ki gümrük birliği diyot gibi bizim zararımıza, AB nin yararına çalışıyor. Verilen cevap "yok öyle bir şey, ben ihracat yapmak için başvurdum, gümrüksüz ihraç edebileceğimi öğrendim" şeklinde oldu. Ben ne dedim?

Farklı ürünler için yeniden deneyin bakalım yine olacak mı dedim. Dedim mi gümrüksüz hiç bir ihracat yapamazsın? Hayır. Dedim mi yanlış bilgi veriyorsun? Hayır. Ben bilmediğim ve öğrendiğim iddia edilen konunun ipucunu verdim. Farklı bir mal deneyin tekrar bakın dedim mi? Dedim. Bununla ne demek istediğim açıkça belli mi? Belli.

Yok illa ısrar geldi. Beni itham ettiğini tam olarak kendisi yaptı, sanayi mallarında olmayan gümrüğü, tüm mallarda yokmuş gibi göstermeye çalıştı. Benden de günah gitti, asıl benim bilmediğimi iddia edene bilmediğini, ya da bilmezden geldiğini, yani tarım ürünü ve demir çelik ürünü için EUR.1 belgesi alındığını, bunun da ancak gümrük indirimi sağladığını, bu ürünlerde gümrüğün kaldırılmasının henüz gerçekleşmediğini, ancak çıkmaz ayın son çarşambası gerçekleşebileceğini, yonca bitinceye kadar ölme eşeğim durumunu ihracatçı belgesi ile belgeleyip siteyi de verdim.

Demek ki nasıl diyot gibi çalışıyormuş gümrük birliği, senin ağırlıklı ihraç etmeyeceğin, Avrupa'nın ağırlıklı ihraç yapacağı alanda gümrük sıfır, ama Avrupa'nın hiç ihracat yapmadığı, senin ise ağırlıkla ihracat yaptığın mallarda gümrük başka baharda belki sıfır olur!

Bunu da bize nasıl yutturdular, "biz sizin bakın ne güzel tarım ülkesi değil, sanayi ülkesi olmanızı zorluyoruz. Siz tarım ülkesi olmaktan çıkarsanız, sanayi ülkesi olursanız gümrük birliği sizin de lehinize çalışır."

Bu bir yutturmacadır. Avrupa tarım ülkesi olamıyorsa bu coğrafyasından, ikliminden dolayıdır. Yoksa ileri ülke demek tarımda üretim yapmayan ülke demek değildir. İleri ülkenin hem sanayisi, hem tarımı ileri olur. Bunun bir tercih meselesi olarak gösterilmesi, illa tarım bırakılıp sanayi üretimi yapılacakmış gibi gösterilmesi kandırmacadır.

En iyi örnek ABD. Dünyanın en büyük sanayi ülkesi olmanın yanında en büyük tarım ülkesidir. Hiç bir zaman "ben sanayi ülkesiyim, bana ne tarımdan?" demez.

E şimdi ihracatçılar sitesinden aldığım belge, Ticaret Odasından aldığım belge, TÜİK'ten aldığım belge, belge değil mi? Ben mi hayal görüyorum, başkası mı bakıp da görmüyor? Neyin hayalini görüyormuşum hiç anlamadım...

Gönderi tarihi:

önce biraz durdunuz sonrasinda

Bunun çok komik olduğunu görmüyor musunuz? Burası bir internet forumu, açık oturum değil. İşimiz gücümüz sırf buraya cevap yetiştirmek de değil! Lütfen! Kamera ile de sohbet etmiyoruz, biraz durduğumu rüyada mı gördünüz? Herhalde bir çok işin arasında foruma bakıp cevap yazıyoruz. Ha, tabii ihracatçılar sitesinden, TÜİK'ten filan belge bulmak için biraz nette turladım. O kadarına müsade olsa gerektir. Yok şimdi bildiğini söylüyorsun, "hani belge?" Belge koyuyorsun, "ha işte aferin böyle araştır öğren!" :lol:

Bir de Kuzey Irak ta Türkiye'nin ne işi var filan denmiş, gözümden kaçmış. Hemen yanıtlayayım.

Tabii işi yok. Terörist sızmalar olmazsa ve terörist kampları olmazsa bir işimiz tabii ki yok. Tüm dünyada sıcak takip uluslararası bir haktır. Bir ülkeden bir saldırı geldiğinde saldırının geldiği ülke saldırılan ülkeye karşı sorumlu olur. Toprakları terör için kullanılan ülke bu saldırıları önleyemiyorsa saldırılan ülkenin sıcak takip hakkı doğar. Bir de 1926 Ankara anlaşmasının gereklerini, insan haklarını gözetiriz.

Hükümetin sayesinde ülkenin bu en doğal dış hakları bile, kendi içinde bile tartışılır oldu ya, daha ne olsun? Gaflet, dalalet ve hıyanetin başka böyle bir örneği daha gösterilemez yeryüzünde, çünkü yoktur...

Gönderi tarihi:

Gümrük Birliginin Türkiye'ye dogrudan zarar verdigini kanitlayamiyorsunuz, olay bu kadar basit. Elinizde hic bir belge, kanit yokki sizin bu söylemlerinizi dogrulasin.

AB karsitlarinin her firsatta ellerinden geleni arkalarina birakmadiklarini biliyoruz. Bu yeni bir olgu degil.

Ben Gümrük Birliginin Türkiye'ye zarar getiriyor diyenlerin antlasma sartlarini dahi asla okumadiklarini, görmediklerinide biliyorum.

Gümrük Birligi antlasmasinda Türkiye'ye asla sunu ihrac edemezsin diye bir sart yok.

Gümrük Birligi 1995 te imzalanmis, aradan 16 yil gecmis, her sey rayina oturmus bizim AB karsitlari hala oralarda kalmislar.

Bosuna yaziyorsunuz cünki, gercek anlamada ihracat yapan firmalar bu ortamdan bayagi memnun.

Gönderi tarihi:

Bu ülke dışa karşı öyle rezil rüsvay duruma düşürüldü ki, dış itibarı öyle ayaklar altına alındı ki, Irak başbakanı Maliki sıcak takip yapma izni vermesi için davet edildi, o da geldi, "yok izin vermiyorum, sıcak takip filan yapamazsınız" dedi döndü gitti, hükümet tısss...

Hadi o yine işgal altında bir ülkenin kukla başbakanı ama, başbakan. Olmayan bir devletin sözde başkanı olan Barzani geldi, arkasında Türk bayrağı var, Irak bayrağı yok! O olmayan devletin bayrağını koyacaklar, sıkıyor, yemiyor. Irak bayrağı koyacaklar, o da işlerine gelmiyor, bayrak yok!

Gazeteciler soruyor, niye bayrak yok, öyle ya, bu bir devlet konuğu, turistik geziye, mübarek yerleri ziyarete gelmedi! Koskoca bakan olacak adam sırıtıyor, "ha öyle mi, yok mu, çok lazımsa koyalım!"

Bunun adını koymak bile abes, kedi resminin altına kedi, horoz resminin altına horoz diye yazılmaz, kediyi, horozu, solucanı dünyada tanımayan insan yoktur...

Gönderi tarihi:

ihracat yapan firmalar bu ortamdan bayagi memnun.

Bir ülkenin çıkarlarını sadece ihracatçılar belirlemez. O "bana ne cari açıktan, ben ihracatımı yapar, kasamı doldururum, ihracatım ithalatı karşılamıyormuş, bundan bana ne, kasamdan çıkarıp ben mi açığı kapatacağım?" der.

Cari açığı hükümetler düşünür. Uluslararası çıkarları hükümet düşünür. Anlaşmaları ülkenin genel çıkarlarına göre hükümet yapar. Hükümet sadece ihracatçı üç mutlu azınlık için çalışmaz.

"Hükümet" ise tabii...

Ey peki Egemen Bağış neyi yeniden gözden geçiriyor, ona ne kılıf uyduracaksınız her şey rayına oturmuşsa? Hadi Sinan Aygün ergenekoncu. Egemen de mi ergenekon hesabına çalışmaya başladı aniden, yoksa kafasına saksı mı düştü? Yoksa ajan mı hükümetin içinde?

Devletin resmi TÜİK kurumunun verileri ile cari açığın giderek arttığını gösterdik ya, o belge değil mi? E söyledik, anlamak, görmek istemeyen hiç kimsenin gözüne ve kafasına bir şey sokamayız dedik ya!

Gümrük birliğinin nesini okumamışız, belgesini verdim, gümrük sanayi mallarında yok, tarım, demir çelikte "henüz" var diye açıkça yazıyor. İhracatçılar sitesinden aldım, sitenin adını da verdim. İlgili kısmı kalın harf karekteri ile de vurguladım, daha ne yapayım?

Gönderi tarihi:

Bir ülkenin çıkarlarını sadece ihracatçılar belirlemez. O "bana ne cari açıktan, ben ihracatımı yapar, kasamı doldururum, ihracatım ithalatı karşılamıyormuş, bundan bana ne, kasamdan çıkarıp ben mi açığı kapatacağım?" der.

Cari açığı hükümetler düşünür. Uluslararası çıkarları hükümet düşünür. Anlaşmaları ülkenin genel çıkarlarına göre hükümet yapar. Hükümet sadece ihracatçı üç mutlu azınlık için çalışmaz.

"Hükümet" ise tabii...

Ey peki Egemen Bağış neyi yeniden gözden geçiriyor, ona ne kılıf uyduracaksınız her şey rayına oturmuşsa? Hadi Sinan Aygün ergenekoncu. Egemen de mi ergenekon hesabına çalışmaya başladı aniden, yoksa kafasına saksı mı düştü? Yoksa ajan mı hükümetin içinde?

Devletin resmi TÜİK kurumunun verileri ile cari açığın giderek arttığını gösterdik ya, o belge değil mi? E söyledik, anlamak, görmek istemeyen hiç kimsenin gözüne ve kafasına bir şey sokamayız dedik ya!

Gümrük birliğinin nesini okumamışız, belgesini verdim, gümrük sanayi mallarında yok, tarım, demir çelikte "henüz" var diye açıkça yazıyor. İhracatçılar sitesinden aldım, sitenin adını da verdim. İlgili kısmı kalın harf karekteri ile de vurguladım, daha ne yapayım?

1995 te kabul edilen bir antlasmadan dahi haberiniz olmadan 16 yildir gereksiz iddialarda bulunuyorsunuz.

Söylediklerinizin Gümrük Birligiyle zerre kadar alakasi olamaz.

Bahsettiginiz sorunlar ülkemizde malesef ezelden beri var. 1970, 80, 90 ve sonralarinda 2000, 2010.

Sorunlarin kaynagini hala kalkiyorsunuz gereksiz yerlerde ariyorsunuz.

Kendi beceriksizligimizi kabul etseniz daha rahat yol alacagiz ve soruna cözüm bulacagiz, durum böyle degil. Tutturmussunuz Gümrük Birligi bizi bu hale getirdi diye bos bos yaziyorsunuz.

Türkiye gercegi anlattiginiz gibi degil.

Hangi malimiz Gümrük Birligi geldiginden beri ihrac edilemiyor?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.