Φ faruk.nur Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 ALLAHIN YOKLUĞU HAKKINDA İSTER 10 İSTER 1000000000000000000 DELİLİN OLSUN SANA KARŞI BENİM DELİL SAYININ KARESİ KADAR DELİLİM VAR.HADİ İSTEDİĞİNİ SOR VE YANITINI AL.AMA SIKILMAK YADA KÖŞEYE SIKIŞIP KAÇMAK YOK ARKADAŞIM. BU ARADA HERKESTEN E-MAİL BEKLİYORUM... [email protected] kader soru:madem,herşey bir kader defterinde yazılı ve herşey ona göre oluyor.o halde insanlar niçin cehenneme gidiyor? cevap:evet herşey bir kader defterinde yazılı ve herşey ona göre oluyor.ama,defterde yazılı olduğu için o şey olmuyor. mesela;meteroloji uzmanı,uydudan gelen fotoğraflara bakarak geleceği görebilmektedir.(bir insan ne kadar yükseğe çıkarsa hem görüş alanı genişler hemde geleceği görebilir.)uzman görüyor ki,Türkiye”nin batısından yağmur bulutları geliyor.bulutların hızını ve yönünü hesaplıyarak,hemen defterine şunları yazıyor,”yarın türkiye bulutlu ve yağışlı olacak”.bulutların gelmesine bir gün var.bir gün sonra türkiye bulutlu ve yağışlı olsa;acaba meteroloji uzmanı bir gün önceden deftere,bu olayı yazdığı içinmi olaylar oluyor,yoksa uzman olayları uydudan önceden gördüdemi yazdı.doğru cevap,gördüde yazdı.yazdığı için olaylar olmamakta,fakat olayın öyle olacağını önceden görüp yazmıştır. mesala,aklı başında bir kişiyi, siz sırtınıza alsanız,nereye gitmek istersen seni oraya götüreceğim deseniz,diyelim ki iki yol var biri,tehlikeli yol, öteki tehlikesiz yol.siz baştan o kişiye uyarıda bulunarak her iki yolun durumunu anlatsanız buna rağmen,o kişi beni tehlikeli yoldan götür dese,o tehlikeli yolda başına bir kaza gelse ,size diyebilirmi ki,bak senin yüzünden başıma bu kaza geldi diyemez.çünkü kendi iradesiyle tehlikeli yolu seçmiştir.götüren değil,isteyen suçludur.(güç ve kuvvet yalnız Allah”tandır.bunu felçli hastalar daha iyi bilir.)Götüren Allah”tır, fakat tehlikeli yolda gitmek isteyen,insan suçludur. Allah; birzaman gayet zengin bir ressam,sergi açmak istemiş,fakat sahnenin gerisinde durmuş kendisini konuklara göstermemiş.konuklara hertürlü ikramı yapmış.sergiyi gezen misafirler,harika resimlere bakmışlar,ne kadar güzel resimler diyerek aralarında konuşurlarken birisi, ressamı göremediği için, acaba bu resimler nasıl olmuştur diye bir soru ortaya atmış.bir kısım insanlar,bu resimler kendi kendine olmuştur demişler.bir kısım insanlar resimleri tabiiyyat kanunlarının yaptığını iddia etmişler.bir kısım insanlar ise resimleri,resmi meydana getiren,boya,fırça, tablo birlikte bu resmi kafa kafaya vermişler meydana getirmiştir demişler.bir kısım insanlar ise,harika resimleri ancak bir ressam tarafından yapılabileceğini söyleyerek,kendilerine ikramda bulunan ressamı içeriden,alkışlar ile davet edip,kendisiyle tanışmış ve teşekkür etmişler.işte biz o ressama Allah diyoruz.ressamdan farkı, gerçek ve canlı resimler yaratmasıdır. Resim,ressamın bir parcası olmadığı gibi, ressam da, resmin bir parçası değildir. Soru:Peki,Allah”ı kim yaratmıştır?sorusu(şeytanın insanları kandırmak için sorduğu sorudur) genellikle insanların kafasının karışmasına yol açmış,bu soruda takılıp kalmışlardır. İnsanların bu sorunun cevabını bulmaya çalışması,nafiledir.Çünkü, diyelimki bir saraya girmek için yüz kapı var,ama bir kapı kapalı ve sarayın sahibi ancak o kapıyı açabilir ve anahtarda sadece ondadır.Dışarıdan saraya girmeye çalışan biri,açık doksandokuz kapının herhangi birinden içeri girebilir.Fakat kapalı kapının önünde durup o kapıyı açamayınca,bu saraya girilemez diyemez,Çünkü diğer doksandokuz kapı açıktır.Aynen öylede,Allah”ı kim yaratmıştır,sorusu kapalı bir kapıdır.O kapının anahtarı sadece ondadır.Allah”a inanmak için doksandokuz kapı açıktır.Ama inat edip,kapalı kapının önünde durmak ve saray sahibini inkar etmek ve açık kapıdan saraya girmemek akıl karı değildir.Peki Allah yoksa,bu kainatı kim yaratmıştır, bu kainat nasıl olmuştur,yani yukarıdaki harika resimler nasıl olmuştur,sorusunun cevabını inat edenlerin vermesi gerekir. İlmin kapısı Hz.Ali şöyle der,”Varsayalım ki inanmayan inat edenlerin dediği gibi Allah,ahiret,cennet,hesap kitap, vs.yok.Ne inanana bir şey olur,nede inanmamakta inat edene.Ama ya varsa,”inanana yine bir şey olmaz ama inanmamakta inat eden; işini şansa bırakmış olur ki buda akıl karı değildir. Tevekkül ve dua bir çifçi,evvela(önşart);ürün almak için,1-toprağını nadasa koyacak, 2-toprağını sürecek,tohumu dikecek,3-sulayacak.vb.fiili dua edecek. Sonra; Allah”a ,ürün vermesi için kavli(sözlü) dua edecek.Çünkü bir afet gelir ürünü alıp götürebilir.Çekirge ve sel afeti gibi.Her duaya cevap verilir, fakat her dua kabül edilmeyebilir.Yani dua eden kişi için o istediği kendisi hakkında hayırlı olup olmadığını dua eden bilemez.O halde duam niye kabül edilmedi diye,üzülmemeli, Allah”a küsmemelidir.Bir anne ve baba hiçbir zaman çocuğunun kötülüğünü istemediği için ,her istediğini de yapmaz .Bu dünyada her istediğimizi elde edemeyiz.Her istediğimizi yapamayız.Fakat her istediğimizi elde edecek ve her istediğimizi yapabileceğimiz bir yer vardır ki o yere cennet derler. Şeytan, Şeytan ise,insanın apaçık bir düşmanıdır,Mahlukatı, Allah”a düşman etmek için fırsat kollar.Bu hayatı insanlar için cehenneme çevirmeye çalışır.İnsan,şeytan”dan herbakımdan üstündür.Fakat şeytan”ıda hafife almamak gerekir.Biz şeytanın inadına,bu dünyayı cennete çevirmek için çalışmalıyız.Yoksa şeytanın oyununa gelip,Allah”a Düşman olmamalıyız.Cennet ucuz olmadığı gibi,cehennemde lüzümsuz değildir. Din, Her semavi hak dinler,İnsanlığın maddeten ve manen yükselmesini,ileri gitmesini savunur.İslam,bir lokma bir hırka felsefesine karşıdır.Yarın ölecekmiş gibi, ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya teşvik eder,İki günü aynı olan ziyandadır,düşüncesini savunur.Tek ilah vardır.O ilahın adı Allah”dır. Zerrece Allah”a imanı olan herkez cennete girecektir. İslamPeygamberi Hz.Muhammed”tir.Kitabı Kuran-ı Kerim”dir.Bir Müslüman,hem incile,hem Hz.isa”ya, hem,tevrata, hem Hz.musa”ya,tüm semavi kitap ve peygamberlere inandığı için din değiştirmesine hiç gerek yoktur. Namaz, Dininin direğidir.Bir insan,Allah”ın benim namazıma ihtiyacı yoktur,demesi,hasta birinsinin,doktara “ey doktor senin ilaca ne ihtiyacın var demesine benzer ki,Allah”ın bizim namazımıza elbetteki ihtiyacı yoktur,bizim namaza ihtiyacımız vardır.Bedenin havaya ve suya ihtiyacı olduğu gibi, ruhunda manevi gıdaya ihtiyacı vardır ki o gıdalardan biriside “Hu” kelimesidir.İnsanlar her nefes verişte bilmeden,gayri ihtiyari “hu” derler.Hu ,Allah demektir.Aslında her şey Allah”ı anmaktadır. Ruh nedir Ruh insanın aslıdır,kendisidir.Mahiyeti,bir şekli ve sureti olan bir kanundur, yerçekimi kanunu gibi,ama yerçekimi kanununun bir şekli ve sureti yoktur.Fakat dünyadaki işleri yapabilmesi için, ruh”un elbisesi,bineği mahiyetinde olan bedene ihtiyacı vardır.Ruh katiyen bakidir,yani ölümsüzdür.Ey insanlar,baki bir aleme gideceksiniz,o halde hazırlıklı olun.Ölüm,ruhun bedenden çıkması daha önce vefat etmiş olan sevgili anne ve babanızın ve dostlarınızın yanına gitmektir. yani bir şöför nasıl aracından inince araba hiçbir işe yaramaz ise,ruh”ta beden aracından inince, beden hiçbir işe yaramaz.Kabre konan bedendir.Siz ruhsunuz.Ruh berzah alemine gitmektedir. ölüm yokluk ve hiclik değildir.Kim yok olmak isterki,Ezeli ve ebedi bir Allah”ın sevgili mahlukatıda ebedi olmalıdır.Fakat mahlukatın ebediliği bizatihi değil,Allah”ın dilemesiyledir.Ey sevgili ruh,bunun için şükretmeli değilmisin. SONUÇ : Allah,birdir, hiçbirşeye ihtiyacı yoktur,ne birbaşkası onu yaratmıştır nede onun bir cocuğu vardır.Onun eşi ve benzeri yoktur. Alıntı
Φ ASİ Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Sevgili yam yam açılan konulardaki tüm yazıları hemen hemen okudum. ben her şeyi öylesine derinlemesine Araştırmadım yani aslında cahil cühela bir insanım. Hatta bunları yazarken bir sürü hatalı kelime yada uslupta bulunmuş olabilirim bunun için özür dilerim şimdiden Ama birçok kaynağı okumuş bir insanında bunları hoşgörüyle karşılayabileceğine inanarak başlayacağım yazıma, ben inançlı biriyim bunun tartışmasına girmeyeceğim daha doğrusu giremeyeceğim size hem hak verdim hemde şaşkınlıkla izledim. Kuran ı kerimi okumuş ve onu meal yapabilmiş bir insanın sadece bununla kalmayıp birçok kaynağı araştırmış bir insanın bu şekilde ısrarlar içinde anlık sorular sorarak cevaplar almasına, aklım kabul etmedi aslında cevapları alıyorsun öyle bir merkez oluşturmuşsunki sorularına bu şekilde cevap almak imkansız. mantıklı cevaplarda alıyorum yazdıklarından, ama bunları benim için inançsız bir insanı derinlemesine araştırmaya itmek olarak algılıyorum. Allahın varlığına inanmak yada inanmamak senin bileceğin bir iş çünkü hepimiz önce kendimiz kadar yaşıyoruz öldüğümüzde de kendimizden daha büyük bir yerde olmuyoruz kendimiz kadar yere gömülüyoruz diğer şartlar oluşmadığı müddetce savaş,kaza yada vs.gibi şimdi ben inanmak için çokta derinlemesine araştırmaya girmedim. bir örnek şimdi bu kadar bilgi ve okumaya karşın doğduğun anı anlatabilirmisin bize.Hayır çünkü yıllarını yaşadıkça beynin de gelişiyor ve seni biryerlere taşıyor bunu açıklamasınıda birçok insan araştırma ve gözleme göre yapabiliyor ama sen yapamıyorsun. Şu an burada tartıştığımız konuyu milyonlarca yıldır insanlar yaşamış araştırmış hatta içlerinde senden daha inançsız olanlar bile fikrini değiştirmiş acaba bunu ne sağlamış tabiî ki kendileri yani bu senin hayata nasıl baktığınla ilgili bir şey bununla birlikte sizin ateist, teist vs gibi kavramlarda zaman içinde oluşmuş yine insanlar yaşamış ve yaratmış aslında sana baktığımda inançsız demem mümkün olmuyor bana göre dilinin ucunda gibi bir şey peki bu dünya üzerinde milyonlarca yıl ve zaman içersinde oluşmuş kehanetler yada olaylar Tanrının varlığını zaman zaman kanıtlarken bu konuyu alıp bir forum un köşesine sıkıştırmak bana çok anlamsız geldi bu kadar mantıklı verilen cevabın içinde. Bütün araştırma ve konularda dinlerin insanlara aslında ne vermek istediğini okuduklarınla şu ana kadar anlamaman beni düşündürdü. Hem okuyan ama sadece işine geleni alan insan mantığı gibi bunları ifade ederken sakın seni eleştirdiğimi yada bir yöne çekmeye çalıştığımı düşünmeni istemiyorum. Ama şunuda biliyorum bu soruları sadece sen sormuyorsun dünyada senin gibi düşünen bir çok insan soruyor ve bir sonuca ulaşmış hatta hiç inançsızken inançlı olmuş acaba Allah onlara göründümü de inançlı oldular ama şunuda ifade edeyim bu dünya üzerinde yaşayan her canlı bir yere ait Ben inancımı buna göre değerlendirdim ve anladığımda şu oldu Dinimiz yada Dinler insanlara iki önemli şeyi vermiş bir tanesi daha olumlu iyi verimli mükemmel bir insan olduğunu hatırlatmış biride kurallar vermiş ruhunu huzura erdirsin diye bu anlattığım hiç bir şey bilmeyen bir insan bakış açısı ancak ne yapıyoruz bilim ve bilgiden yararlanıp kendimiz için ve inancımız için en güzele doğru ulaşıyoruz ben bu yüzden şaşırdım çünkü bu kadar geniş bir kaynağa sahip olan insan ın mutlaka bir şey bulmuş olması lazım. Gerçi tartışmamak lazım madem buldun aradığını bunu neden çatışma haline getiriyorsun sürekli bu bende şunu uyandırdı belki sen inançsız insanları tetikliyorsun niye olmasın? Allaha inanıp inanmamakta böyle bir şey işte uyanmak dediğimiz şey bu işte çünkü insanın evrelerinin olduğunu biliyorsundur mutlaka. Ve biz insanlar inançlarını birkaç kitap yada kaynağa göre de değerlendirmeye çalışırsak yine yanılırız peygamberler dünyaya belli zamanlarda ve anlarda gelmiş hepsinin hayatını okuduğumda her birinin işinin farklı olduğunu bunlardan sadece birkaçı görevini tam olarak yapabilmiş çünkü insanlar tek başlarına düşünüp şaşarlarken onlar hep dünyanın o an içinde bulunduğu duruma göre görevlerini yapmışlar bu durum bile benim inanmam için çok şey veriyor. Bizler aslında doğarken inançlı doğuyoruz sadece yapmamız gereken bunun farkına varmak ve senin sorularında beni bu yöne taşıyor çünkü cahil cühela halimle bile bir tek yere bakmadım ve bakamıyorum onun için bu tartışmayı anlamsız buldum özür dilerim ama inanan bir insan olarak düşüncelerine saygılıyım en azından senin sorularınla inancım daha da güçleniyor ve beni daha derin araştırmaya çekiyor aslında soruları sorarken cevaplarıda veriyorsun çok güzel düşündürüyorsun bunun için teşekkürler sana. Saygıyla sevgiyle kal. Alıntı
Φ canas310 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 şimdiki dinlerin kitapları incil.tevrat.kuranı kerim allahın peygamberler aracılığıyla gönderildiği söleniyo allah olmasa bunlar olmazdı olsada bi insan din kitapı yollaasa ne yazar Alıntı
Φ enkas Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 İŞTE YUVARLANDIK TEKERLENDİK DOĞRU KAVRAMLARDA BULUŞMAMIZ GEREKTİĞİNE GELDİK 1- MÜSLÜMAN KİMDİR ? HIRİSTİYAN VE YAHUDİ KİMDİR ? SİZ HZ İSA YA İMAN EDENLERİ HIRİSTİYAN ZANNEDİYORSANIZ VEYA HZ MUSA YA İMAN EDENLERİ YAHUDİ ZANNEDİYORSANIZ BU YANLIŞTIR. HZ İSA YADA HZ MUSA YADA İMAN EDENLER MÜSLÜMANDIR HZ İSA YI <<ALLAH IN OĞLU >> DİYE VASFEDENLER HIRİSTİYANDIR YANİ KAFİRLERDİR AYNI ŞEKİLDE HZ MUSA YA KARŞI ÇIKANLAR VE BUZAĞIYA TAPANLARDA YAHUDİ LERDİR YANİ KAFİRLERDİR. 2- KAFİR KİMDİR ? RASULLERE KARŞI ÇIKIP GETİRDİKLERİ KUTSAL KİTAPLARI TASTİK ETMEYEN, GERÇEKLERİ ÖRTÜP İNANANLARA ZULM EDENLERDİR KAFİRLERE CEHENNEM RAHMETTİR ONLAR ORADA ARINACAKLARDIR BU SİZE TERS GELİRSE SİZİN ŞAŞILIĞINIZDANDIR. ÇÖPLÜK ARI YA ZULÜMDÜR AMA SİNEĞE ZİYAFET. <<ALLAH DİLEDİĞİNİ YAPAR>> AYETİ AÇIKTIR HİÇ BİR MAHLUK <<YARATAN'I>> YARGILAYAMAZ, SORGULAYAMAZ, AKILDANELİK YAPMAYA KALKIŞAMAZ, RASULLERİNİ İMTİHAN ETMEYE YELTENEMEZ kuysal kitaplarda teşbih,mecaz ,istiare diye edbiyatın köklü yapıları vardır bununla birlikte incilde geçen "baba" kelimesinin "rab" manasına geldiğinide bilmek gerek değil mi? yoksa burdaki baba biyolojik bir mana içermez aslında bunu en embesil olanlar dahi anlamalıdır ama gelin görünki dini bir milliyrtçilik olarak algılayan dar zihniyetler incil ve tevratı muharref sayarak ayrı bir enaniyetle kendi dinlerini yücelttiklerini sayarlar ama zaten bizzat kur-an o kitaplara ve kitap ehline sahip çıkmıştır ayetlerin uyumunu anlayamadıkları ve sıfır edebiyatla kitaplara baktıkları için bu sahip çıkışı tarihi bir olay olarak görürler halbuki vahy manadır ruhtur,özdür,asıldır şeriatler ise asırlara göre değişir offfff offffffffff anlatacak o kadar çok şey var ki kardeşim isterdimki ewrensel bir bakışla bakıp ateistlere güzel cevaplar verip onların kurtuluşuna vesile olasınız ama önce teistlerin uyanması şart sonra ateistlerin ben ehli tevhidim varlığın birliğine inanır,bütüncül düşünürüm din ile bilimi madde ile manayı kadın ile erkeği artı ile eksiyi ayırmam bir ve bütünlerim islamın en büyük mucizeside budur zaten yani tevhid..bir ayette rabbimiz şöyle buyurur"gelin ortak bir kelimeye"lailahe illallah" selam ve hürmetler Alıntı
Φ HİMYATA Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2006 SELAMLAR; bakın bilim diyorsunuz ispattan söz ediyorsunuz vs..falan filan. Allahın varlığı ve birliği aklen ve ilmen bilinir hatta ona vacibul vucud denirki varlığı gereklidir , o olmazsa olmazdır .bu konuda insanların çoğu kabul ederlerki Allah vardır.fakat Allaha iman noktasında bazı düşünce farkları ortaya çıkmaktadır,biri buna tek ver bir diyerek iman ederken bir diğeri bir kaç tane der , öbürü başka bir şeye benzetir vs... ayrılık esas itibariyle bu noktada olmuştur.Allahı bilimle ispat edecem diye ortaya çıkmak bence meseleye eksik bakmaktır zira o Allah ki yücelerin yücesindedir.varlığı aklen farzdır , ama bize vaz ettiği kuranında her kelimesinin bilime uymasını beklemekte yanlış olur bence; bilim kurana tabidir kuran bilme değil . bunu iyi kavramak gerek . ayrıca kuranda mesela ayın ikiye ayrılması olayı ki resulu zişanın işaret etmesiyle bu mucize olmuştur ; burda bir işaretle ay nasıl ikiye bölünebilir gibi mantıklı bir soru çıkar karşımıza ve biz buna tutupta işte ; işaret edilince parmaktaki bazı atomlar aya bir takım etkilerde bulundu ve ordaki moleküller hareketlendi vs.... ne bileyim böyle bir izaha girmek tamamen yanlış olur yani...burda kelimenin tam anlamıyla şu vardır. rabbimiz dilediği zaman dilediğini yapar bilimde onun mahlukudur dolayısıyla bilimde fende her şey gibi ona muhtaçtır!!! umarım meselenize katkım olmuştur... selametle... Alıntı
Φ dragoonxlpmsc Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2006 Arkadaşım bilim evrenin gerçeklerini anlama çabasıdır. Bunu birtakım deliller göstererek yaparsan bilim olur (Tabi deneysel olması şartıyla) Eğer bunu yapamazsan hayalgücü devreye girer bu aslında öncekinden daha kesin olmasa da gerçeklere ulaşmak için daha hızlı bir yoldur. Buna da felsefe denir.İslam ise bir felsefe değildir. Tabi müslümanlara göre...Buna vahiy denir. Ve bu da inamayanları bağlamaz. Ama inançsızlığın verdiği zararları kavraman gerekirdi şimdiye kadar. Klişe gibi gelebilir ama aksini kimse iddia edemez: boyundan büyük bir işi başarabilmen için birşeye inanman, birşeye sırtını dayaman gerekir. Bu maddi birşey olmamalıdır. Benim sana tavsiyem mutlaka bir inanca inan;bu herşey olabilir.En sonunda kalbin seni en doğrusuna götürecektir, beynin değil. Ve bir de herşeyi böyle kavgaya döküp, a takımı tarzında tartışmaya; seviyeyi düşürmeye hiç gerek yok. Karşılıklı bilgi alışverişi yaparak kendimizi ciddi bir şekilde savunabiliriz diye düşünüyorum ne dersiniz? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2006 Arkadaşım bilim evrenin gerçeklerini anlama çabasıdır. Bunu birtakım deliller göstererek yaparsan bilim olur (Tabi deneysel olması şartıyla) Eğer bunu yapamazsan hayalgücü devreye girer bu aslında öncekinden daha kesin olmasa da gerçeklere ulaşmak için daha hızlı bir yoldur. Buna da felsefe denir.İslam ise bir felsefe değildir. Tabi müslümanlara göre...Buna vahiy denir. Ve bu da inamayanları bağlamaz. Ama inançsızlığın verdiği zararları kavraman gerekirdi şimdiye kadar. Klişe gibi gelebilir ama aksini kimse iddia edemez: boyundan büyük bir işi başarabilmen için birşeye inanman, birşeye sırtını dayaman gerekir. Bu maddi birşey olmamalıdır. Benim sana tavsiyem mutlaka bir inanca inan;bu herşey olabilir.En sonunda kalbin seni en doğrusuna götürecektir, beynin değil. Ve bir de herşeyi böyle kavgaya döküp, a takımı tarzında tartışmaya; seviyeyi düşürmeye hiç gerek yok. Karşılıklı bilgi alışverişi yaparak kendimizi ciddi bir şekilde savunabiliriz diye düşünüyorum ne dersiniz? Ben bütün dinleri araştırdım hiç birinde göremedim evrenin bir atom çekirdeyi gibi olduğunu yazanı, dünya üzerindeki bütün dinler menfi şekilde düzenlenmiş olup diyerinden arıtılmak istenmiştir. Bu gerkçeylede her dinin allahı hakkında düşünülmeye başlanmıştır bunlar gerçekler. Alıntı
Φ muta Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 "Hoştur bana senden gelen. Ya gonca gül yahud diken. Ya hil' at ü yahud kefen. Lutfun da hoş, kahrın da hoş. Aziz mahmud hüdayi. Alıntı
Φ muta Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2006 Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. Mevlana. "Her gün bir yere konup bir yerden göçmek, akarsu gibi bulanmaktan, donmaktan kurtulmak ne hoş ! dünde geçti ,düne ait söz de dün gibi gelip geçti. Bu gün yeni söz söylemek gerek." Mevlana. Yeni söz DNA- MOLEKÜL. Alıntı
Φ calcifer Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 vardır ama enerjidir.adına alaah koymuşuz."enerji" için yaşıcamıza kendimiz için yaşasak daha kazançlı oluruz bence. Alıntı
Φ Pantheaa Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 sayın arkadaşım canugur.Bilimle dini aynı kefelerde tartışmıyorum.sadece bilimle imanı aynı kefelere koyarak tartıyorum.yani dinlerde anlatılan hikayelere değil asıl olan allahı bilimle açıklamaktan bahsediyorum. bilim=Allahın kanunlarıdır. bu noktada bilim kendini bilmektir.kendini bilen rabbını bilir.rabbını tanıyan ise allahı bulur.allahı bulan ölmeden önce ölür.ona aşık olur ve onda yok olur. bu yol çok zor bir yoldur.başı belli değil sonuda yoktur. allahı rabbinle,rabbini kendinle,kendini ise bilimle anlarsın.İdrakının nekadar geliştiğine bağlı. tüm arkadaşlara sevgilerle... Arkadaşım, çok güzel yazmışsın? başka bir şey yok yazacak... Alıntı
Φ rrpelit Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Allah bizlerin duyu verilerine gore yoktur. Daha dogrusu bizlerin goreli yokluk tanimlamamiza gore yokluktadir diyebiliriz. Cunku zaman ve mekandan bagimsizlik demek yok olmak demektir. Ancak varlik surekli olduguna gore varligin kaynagi zamanin ve mekanin otesindedir demektir. O halde zaman da mekan da mutlak anlamda bir varliga gorelidir ki bu varlik zamanin ve mekanin otesindedir de diyebiliriz. Mutlak varlik mutlak yoklugu dislayacagindan -cunku ikisi bir arada bulunmaz- soz edebielcegimiz sey ancak mutlak varliktir. Islam da buna Vacib-ul Vucud denir ki varligin gerekliligidir ve mutlak varlik olarak Allah’i ifade eder. Herseyin baslangici herseyin kendisine donecegi kaynaktir.. Dedik ki Mutlak varlik bizim algimizin disinda oldugu icin bize gore yokluktadir veya yoktur. Ancak varligimiz mutlak varligin da bir kanitidir bunu yukarda gostermeye calistim. Bu durumda varligimiz mutlak varligin icindedir veya varligimiz mutlak varlik tarafindan kusatilmistir demektir. Kuran da buna tekabul eden Allah in sifat-ismi “MUHIT” tir. Bu durumda bizler izafi zaman ve mekanimizla aslinda zamansizlik ve mekansiilk tarfindan kusatilmis durumdayiz ancak bu zamansizlik ve mekansizlik mutlak yokluk degil bizim algimiza gore yokluktur ve gercekte bu zamansizlik ve mekansizlik mutlak varligin boyutunu ifade eder. Eger buraya kadar soylediklerimi anladiysaniz Allahin nasil olup da her zaman her yerde oldugunu aciklayabildiginizi goreceksiniz. Cunku bizlerin icinde bulundugumuz yokluk degil ancak zamansizlik ve mekansizliktir. Bizler zamani ve mekani algilarimizla tanimladigimiz icin de bu zamansizlik ve mekansizliga yokluk dedigimiz halde kendi varligimiz boyle bir yoklugun olmadiginin da kanitidir aslinda. Bu gun bilmin geldig seviye ile zamansizligin ve mekansizlgin evrenin disinda degil bizatihi kendi icinde de soz konusu olabilecegini gosteriyor. Atom alti uzaya indigimizde zaman kavramini degistigini gozlemliyoruz, mesela; bir elektronun uzerinde yasiyor olsaydik zaman ve mekan kavramimiz cok daha farkli olacakti. Su halde evren mesafe olarak degil ancak boytular olarak ic ice gecmis boyutlardan mutesekkildir ve bu boyutlar arasinda mesafe degil zaman ve mekan tanimi farki vardir. Mesela oldugunz yerde isik hizindan daha buyuk bir hizla titresim yapabilirseniz bir ust boyuta gecebilirsiniz bu gunku bildigimzi fizik kurallarina gore. Oysa dunyadan ne kadar uzaklasirsaniz uzaklasiniz maddesel yapinizi kordugunuz surece boyut degistirmeniz mumkun olmiyacaktir. Allah in her zaman ve her yerde olmasini bu boyutlarin zaman ve mekan olarak farkli ilkelerle duzenlenmis olmasi sebebiyle Allah in aslinda uzakta degil maddenin icine dogru da disina dogru da boyutlar halinde yeni evrenlerin olmasi seklinde acikliyorum. Boylece maddenin icine ve disina dogru surekli seyreklesen zaman ve mekan sonucta zamansizliga ve mekansizliga donusecek ve iste bu boyutta da Allah in zati soz konusu olacktir. Kisaca bizler zamansizligin ve mekansizligin icindeyiz ve zamansizlik ve mekansizlik tarafindan kusatilmis durumdayiz. Hinduism de yanlis olarak buna yokluk denir. Ve inanin da yok olmasi ve hiclige donusmesi nirvanaya ulasmaktir. Oysa Tasawwufta bizim yokluk dedigimiz aslinda mutlak varliktir cunku yok kavramimiz duyu verilerine dayalidir. Ve mutlak anlamda yokluk yoktur. Eger olsaydi bizler var olmazdik daha ilk basta. Iste ben bunlari dusunurken elime Mevlananin bir kitabi gecti. Orda soyle bir ifade gordum; “Gel benimle birlikte yoklukta var olanda var olan.” Eger ben yukarda acikladigim dusunceler icinde olmasaydim Mevlana’nin soylediklerine de “Adamacagiz Allah a asik olmus kendinden gecmis boyle mistik sozler sarfediyor” seklinde yaklasirdim. Oysa gercek hic te oyle degil. Mevlanan’in bu ifadesi oylesine mutlak bir ifade ki ben buna cok buyuk cabalar sonucunda ulastim. Oysa Mevlana o kadar basitce ve kuramsal fizigin dahi bilnmedigi bir zamanda oylesine anlamli bir aciklama yapiyor ki hayran kalmamak elde degil benim icin. Evet zamansizlik ve mekansizlik aciklanamaz bu dogrudur ancak Allah in zamansiz ve mekansiz oldugu ve VAR oldugu aciktir. Artik bunlar bilindikten sonra Allah her zaman her yerdedir ancak zamandan ve mekandan bagimsizdir ifadesini aciklamak mumkundur. “Herseyi Allah yarati ise Allahı kim yarattti?” Bu soru bes duyu organina yonelik bir sorudur ve tamamen zaman tanimimizla ilgilidir. Bizim zaman tanimimiz herseyin br baslangici olmasi gerektigini soyler ki bu ayni zamanda mekan ve varlik tanimiimzla da ilgilidir. Oysa zamansizligin oldugu bir boyutta baslangictan ve sondan soz etmek anlamsizdir. Yaratilmisalar yaratici tarafindan cesitli boyutlara serpilmis durumda gorunuyor. Yaratilmis olmak bir baslangici olmayi gerektirir zaten ama yaraticinin bir baslangica ihtiyaci olmasi icin yaratilanlarin yasalqrina tabii olmasi geerkmektedir ki bu zaten yaratma ve yaratilma eylemlerinin tanimlari ile celisir. Her seyi yaratan yarattigi ile ayni yaslara tabii oldugu zaman hersey bir kargasaya donusur. Yaratilmis olmak bir baslangic gerektirirken yaratilmamis olmak da baslangic olmadigini gerktirecektir. Baslangic yoksa bildigimzi zaman ve mekan kavramlari da yok demektir. Bir baska deyisle sebepler zinciri her boyut icin zaman ve mekan da degistirmektedir diyebiliriz. Mesela madde enerjiden meydana geldi ve maddenin zamani ve mekani enerjinin zamani ve mekanina gore daha asagi bir boyutta oldugu icin buboyuttakilere gore enerjinin oteindeki zaman ve mekan algilanamaz olacaktir. Enerji dedigim ise ishiktir elbette. Boylece isigin ozunu meydana getiren sey her ne ise bu defa isik bu oze gore farkli bir zamani ve mekani ifade edecek ve isigin boyutuna gore ozunun boyutu zamansiz olarak algilancaktir. Iste zaman ve mekan surekli olarak degistigi icin her “peki bu neyden yaratildi sorusunun sonunda zamansizliga ve mekansizliga yakasiiriz. Ilk sebep olan Allah’a geldigimizde ise zamansizlik ve mekansizlik oldugundan artik buboyutta sordugumuz sorunun anlami kalmiyacktir. O halde Allahı kim yaratti veya Allah nerde sozleri zamandan ve mekandan bagimsiz olan Allah icin soruldugunda sadece soruyu soranin Allah hakkinda hic bir sey bilmedigini itiraf etmesinden baska bir sey degildir.(Refik Recep Pelit) Alıntı
Φ aTTacK HaN Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 üzüldüğüm nokta şu ki islamiyet adına tek kelıme bilmeyen arkadaş kalkmış ayet hadıs getiriyor bide islam dinide hiristiyanlıkla yahudileri kabul ediyor onlara hurmet ediyor ayetler falan var diyorr hani nerde ben o kuran-ı kerimi baştan son azberledim oyle ayetler goremedim sen nerden gordun çok iyide fasih arapça biliyorum hiç oyle senin dediğin gibi ayetler bulamadim siz kuran-ı kerimi teleskoplamı okuyorsunuz alin size ayetler hiristiyanlarla yahudiler hakkında 2/135- (Yahudiler) “Yahudi olun" ve (Hıristiyanlar da) "Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız” dediler. De ki: “Hayır, hakka yönelen İbrahim’in dinine uyarız. O, Allah’a ortak koşanlardan değildi.” 2/140- Yoksa siz, “İbrahim de, İsmail de, İshak da, Yakub ile Yakuboğulları da yahudi, ya da hıristiyan idiler” mi diyorsunuz? De ki: “Sizler mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı?” Allah tarafından kendisine ulaşan bir gerçeği gizleyen kimseden daha zalim kimdir? Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir 5/18- (Bir de) yahudiler ve hıristiyanlar, “Biz Allah’ın oğulları ve sevgili kullarıyız” dediler. De ki: “Öyleyse (Allah) size neden günahlarınız sebebiyle azap ediyor? Hayır, siz de onun yarattıklarından bir beşersiniz.” (Allah) dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Göklerin, yerin ve bunların arasında bulunanların da hükümranlığı Allah’ındır. Dönüş de ancak onadır 5/51- Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez 9/30- Yahudiler, “Üzeyr Allah’ın oğludur” dediler. Hırıstiyanlar ise, “İsa Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar! 2/78. Bunların bir de ümmî(okuma yazma bilmeyen) takımı vardır; Kitab’ı (Tevrat’ı) bilmezler. Onların bütün bildikleri bir sürü kuruntulardır. Onlar sadece zanda bulunurlar. 2/79. Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab’ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, “Bu, Allah’ın katındandır” derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların haline! Vay kazandıklarından dolayı onların haline! 2/80. Bir de dediler ki: “Bize ateş, sayılı birkaç günden başka asla dokunmayacaktır.” Sen onlara de ki: “Siz bunun için Allah’tan söz mü aldınız? -Eğer böyle ise, Allah verdiği sözden dönmez-. Yoksa siz Allah’a karşı bilemeyeceğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?” 2/81. Evet, kötülük işleyip suçu benliğini kaplamış (ve böylece şirke düşmüş) olan kimseler var ya, işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır. Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 vardır ama enerjidir.adına alaah koymuşuz."enerji" için yaşıcamıza kendimiz için yaşasak daha kazançlı oluruz bence. Ya o enerjide kendinsin zaten. kendin için çalış işte boşver sen. Alıntı
Φ ey_fani_dünya Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 selamun aleyküm ya ALLAH-Ü TEALA'yı inkar eden arkadaşlara bişey sormak geldi içimden sizi dünyaya leyleklermi getirdi öyleyse leylekleri dünyaya getiren kimdir?? Alıntı
Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 selamun aleyküm ya ALLAH-Ü TEALA'yı inkar eden arkadaşlara bişey sormak geldi içimden sizi dünyaya leyleklermi getirdi öyleyse leylekleri dünyaya getiren kimdir?? Küçükken anneniz öyle söylemişti değilmi? Her söylenişte birazcıkta olsa gerçek payı vardır. Leylekleri Dünya'ya getiren, doğa (Tabiat kanunları) dır desem...! Nedersiniz? Alıntı
Φ ey_fani_dünya Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 yani sizi leyleklerin getirmediğini mi söylüyorsun Alıntı
Φ İvithie Lons Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 ANLAYIS KITLIGINIZI TEBRIK EDIYORUM. BILIM SOFTA KAFALI YOBAZ ALLAHCI BIYOLOGLARI DA KURTARMISTIRKARANLIGIN ICINDEN BILIYOR MUSUNUZ? BIRI DE DARWIN DIR. CÜNKÜ DARWIN DE 7 YIL PAPAZLIK EGITIMI DAHI GÖRMÜSTÜR. SIMDI SIZE, alfabeye uygun anlatiyorum:? (zira yasamda ögrendiginz ve nerede kullanilacagini bilmediginiz bir tek paradox sözcügü oldugunu da ögrenmis oldum. Be mahlukat kafali softalar diyorum ben bu gün cumhuriyet düsmani, politik ayak yapan bilim düsmanlarina Hem de egitimli olanlari daha makbule geciyor Ilk önce koca bir agaca tapardin. Yildirima, simsege, yüksek daglara, atese, suya vs tapardin. Bilgisizlikten ve en cok ta korkudan kaynaklanan sacma sapan seylere inanma aliskanliklarindan insanligi, her yüz yil bilim adamlari kurtarmistir (softa kafalilari da tabi). NASIL? HER DÖNEM OLAYLARI BILEN, INCELEYEN BILIM KAHRAMANLARI OLDUGUNDAN, BU ADAMLAR CIKIP ( BE KARDESIM, DELI MISIN SEN! O TAPTIGIN DAG TOPRAKTIR. NE TAPARSIN: HADI GEL TEPESINE CIKIP FETHEDELIM GÖRÜRSÜN.) GIBI. BAKINIZ; NASIL CÖZÜLÜYOR PARADOXLARINIZ AGAC, YILDIRIM, SU, ATES, NEHIR, AY VE GÜNES GIBI TÜM TAPINILAN NESNELERDEN, INSANOGLUNU KURTARAN BILIM OLMUSTUR. Bu, ayni zamanda dinlerin bu günlere gelisinin de tarihidir. YANI;BILIM, AYNI ZAMANDA ISTER ISTEMEZ DIN KURTARICILIGI ROLÜ ÜSLENMIS, YENILERININ ORTAYA CIKMASINA DA ÖN AYAK OLMUSTUR. BASKA DEYISLE, BILIM; ARASTIRMALARIYLA BIR YANDAN DINLERI YIKIYOR, ÖTE YANDAN INSANLIK, HEMEN SARILACAK BASKA BIR SEY BULUYOR NE HIKMETSE.:-) BILIM, BU ISI KASTEN YA DA DIN DÜSMANLIGI NIYETIYLE YAPMAMISTIR. BILIMIN GÖREVI CÜNKÜ. KAFALAR NEREDE BOGULUYORSA, HEMEN ORAYI ACIYOR, AYDINLATIYOR. HEPSI BU. abd AYA BAYRAK DIKMESEYDI, HUBL TELESKOBU AY DEDEYI YANIMIZA GETIRMESEYDI, BELKI BU GÜN SIZ DE AYA INANANLARDAN BIRI OLABILIRDINIZ SIMDI KONUYU SÖYLE SAKIN BIR KOLTUGA OTURUP ÍRDELEYIN. SAKA BIR YANA, CAYINIZ VARSA, SIGARA DA ICIYORSANIZ, BENCE DAHA UYGUN OLABILIR BILIM, SU SAYDIGIM KONULARIN HANGISINDE DIN ILE UGRASMISTIR? MIZIKCILIK YAPMADAN CEVAP VERIN. BANA DEGIL HAA. KENDINIZE. BILIM, YÜZYILLARDAN BU YANA INSANLARIN INANDIKLARI SEYLERIN NE OLDUKLARINI BIR BIR ACIKLAMIS, ISPATLAMIS; SIZIN GIBILER DE YÜZYILLARDAN BERI HA BIRE DIN VE TANRI DEGISTIRE DEGISTIRE BU GÜNLERE GELMISSINIZ; SIMDI DE HIC GÖRÜNMEYEN BIRI TANRI sahneye ATIP; BU DA ALLAHTIR, HADI CÖZSENE DIYE BIR PARANOYA ORTAYA CIKMISTIR. TASAVVUF AYAKLARIYLA TANRICILIK OYNAMAYIN LÜTFEN. INANCLARINIZI ICINIZDE SAKLAYIN, ZIRA PERGAMBERINIZIN DE VASIYETI BUDUR. INANCIN EN GIZLISI, EN MAKBUL OLANIDIR DER. SIMDI SANA BALYOZ GIBI BIR SORU GELIYOR??hemen yanitlamayabilirsin. SIMDI SEN; sözüm ona, GÜNESE TAPIYORSUN DIYE; BILIM GÜNESIN NE OLDUGUNU ARASTIRMAYACAK MI DOSTUM ??? VE EGER COK INANDIGIN GÜNESIN, TANRI DEGIL DE BIR YILDIZ OLDUGUNU ORTAYA KOYUNCA; BILIM DIN DÜSMANLIGI MI YAPIYOR SIZCE???? YA DA O ZAMAN GÜNESI BIRAKIP BASKA BIR TANRI MI ARAMAYA KOYULURSNUZ O halde Bilim şu an islam dininde saplantı üzerinde xD peki o halde bana samimi bir cevap vermenizi istiyorum siz bu yazıları yazarken edebi ve empozeye dayalı olarakmı yapıyorsunuz yoksa gerçek bir araştırmacı kişiliğiniz varda bizmi fark edemiyoruz. fikirler eylemlerin aynasıdır. Son bir soru yaşamını yitirmiş bir abimiz bir büyüğümüz olan merhum Cem KARACA fikir ve potansiyel bakımından empozesiz kendi fikir ve düşünce çıtasında 50 yıl bilemedik 60 yıl gittiği halde onu etkileyen neydi +onu islama sürükleyen neydi Bazıları şu an senin düşünce sisteminde empoze etmek istediğin gibi, inanç saçmalık gibi bilim ufuğunda insanlara hizmetten çıkmış dinlerle uğraşıyor tablosu çizmek gibi ifadeler ve bu ifade bütünlüğü içinde bilimdeki koltuğu ve kariyeri uğruna özbenliğini yitirmiş aslını inançlarını satmış insanlardan bahsetmek biraz ilginç bence önemli olan sadaakattir.Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş ve konuyu burada bağlamak istiyorum bu abimizin islama ilk adımı atmadan önce çoğu materyalist düşünce sahibi ve hesapta bilim adına insanlık adına gelişme kaydetmeye çalışan çoğu dostu vardı ve bu dostları bu abimize saygı duyuyorlardı neden hamlelerinin değişikliği yüzünden ucube gibi istediğin gibi buna yaşlılık nedeniyle bunama dediler. Çünki saplantılı bir düşünce sisteminden empozesiz nasıl 60 yıl kendi fikirleri üzerinde yoğunlaşarak son anda farklı bir yörünge bulan bu abimiz son hamlesinde de empozesiz ne hacı nede hocasız bu erişime ulaştı peki nasıl ulaştı dediğim gibi merhum Cem abimizin Empozesiz ve ahlak fikir düşünce sisteminde adımlarını tek başına atmasıydı başkalarının düşünce ve fikir sisteminde köle kalmamasıydı araştırmacı ve çok sağlam bir karakteristlik sahibiydi kendisini 23 yıl takip ettim yazılarını okudum makaleleri ve küçük skeçleri ! çevremde çoğu sayıda materyalist ve çeşitli misyon kuruluşlarından arkadaşlar mevcut o yüzden şöyle bir tablo önzileme yapmak istiyorum bir gece bara gittik ve o gece baya bir uzun geçti çıkışında otomobile bindik ve otobanda hareket halindeyken bir aracın bize doğru yaklaştığını gördük sol tarafımızda ise ne garip hiç görmediğimiz bir kamyon bizi sarmalamıştı ve daha sonra emliyet şeridine geçemey karar verdim çok fazla alkol almamıştım diğer arkadaşlarım.Yeterince alkol almışlardı ve otoban şeridinde hızla yol alırken emniyet şeridine giremedim daha sonrası duramayacağımı anladım ve frene basmam için bulunduğum şeridi değiştirmem gerkiyordu çünki arkamdan süratli gelen araçlar frene bastığım takdirde üzerimizden geçecekti korna basıyordum fakat kamyon şöförünün umrunda bile değildi orta şeride geçtim balatalarımdan duman çıkana kadar frene asıldım ve şu önzillemeyi yaptım yanımdaki materyalist düşünce sahibi insan çeşitli bilim adına sempozyumlara katılmış ve çeşitli resepsiyonlarda elinde renkli kadehlerle Tanrıyı inkar eden bu dostum bir an frene bastığımda aman Allhım lütfen yardım et dediğini kullağımla işittim. ve Rahatlama süreci herşey oldu ve bitti 10 gün sonrası aynı tas aynı hamam değişen birşey yok burda demek istediğim seninde böyle ölüme 2 adımlık yakınlaşma sürecinde seninde maneviyat boyutuna gireceğine şerefim üzerine yemin edebilirm. ne kadarda burada bu kadar cümle sarf etsen ölümden sonra ne olduğunu ne sen nede ben biliyoruz. kurtuluşumuz için ikimizde ölüme 2 adım varken hep Allah kelamını istekle veya istek dışı kullanacağımızı biliyoruz bu bizim sırf manevi değil kişisel karakterimizide gösteriyor. Her Şey Amaç ve Hedeftir ve Sadaakatten ibarettir nasıl et tırnaktan ayrılmıyorsa bu üç unsurda birbirinden ayrılmaz ayrılamaz !Bütün Foruma Saygılarımla ! Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 burda demek istediğim seninde böyle ölüme 2 adımlık yakınlaşma sürecinde seninde maneviyat boyutuna gireceğine şerefim üzerine yemin edebilirm. bence etme.. etmeki şerefin yerinde dursun..çünkü canuğur dünyalı değil artık.. vede olduğu gibi,göründüğü gibi gitti bu dünyadan... link: canuğuru kaybettik... Alıntı
Φ xxusta Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 allah varmıdır yokmudur sorusunu sormak için önce allahın varlığını kabul edin ve allah ne yapıyor oyunmu oynuyor sorusunu sorun ondan sonra bidaha düşünün allah varmı yokmu konu 2005 te açılmış kaliba bütün cevapları okumadım gerekte yok allah oyunmu oynuyor sorusunu sormak için allahın yaptıklarını gözden geçirmeniz lazım tabi Alıntı
Φ bahamen Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 ALLAH'ın varlığını görmek isteyenler gözlerinizi iyi açın rabbinizi görmesenizde yaptıklarını, yarattıklarını mucizelerini görürsünüz. siz önce bilimin bile ancak keşfettiği olayların, 1400 yıl evvel indirilmiş olan kuran-ı kerim de ki ayetler de nasıl geçtiğini çözün !! çok akıllı ve okumuş düşünür, mantıklı ateistler ! bilim bile apışıp kalıyor.. hatta bazı araştırmalar için yine kuran-ı kerim den faydalanırken ve neticelerini- doğruluğunu görüp bir açıklama getiremezlerken, siz hala allah var mı yok mu diye yapacağınız amallerden kaçma peşindesiniz. diyelim ki allah yok! (haşa) ve siz nefsinizin istediği gibi (aslında bunun başka tabiri varda yazmayayım) yaşayın.. peki hiç düşünmezmisiniz ? YA VARSA !! ? ne olacak o zaman haliniz ? hadi sizin dediğiniz oldu.. bizim gibi Allah'a kulluk vazifelerini yerine getirenlerin kaybı ne olur ??? hiç bişi olmaz... ama ya varsa?.. işte o zaman sizin sonunuz hiç iyi değil.. allah ıslah etsin şaşırmışları.. amin.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 ALLAH'ın varlığını görmek isteyenler gözlerinizi iyi açın rabbinizi görmesenizde .. . peki hiç düşünmezmisiniz ? YA VARSA !! ? . . . ama ya varsa?.. işte o zaman sizin sonunuz hiç iyi değil.. allah ıslah etsin şaşırmışları.. amin.. YA VARSA HA!!! Ya varsa diye Allaha inanmak... Bu tam manasıyla su katılmamış tüccar zihniyeti... Ya Varsa diye Tanrı'ya inanacağıma, böyle bir ***** böyle bir alavere dalavere yapacağıma hiç inanmam daha iyi, o yüzden de inanmıyorum... Alıntı
Φ bahamen Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 YA VARSA HA!!! Ya varsa diye Allaha inanmak... Bu tam manasıyla su katılmamış tüccar zihniyeti... Ya Varsa diye Tanrı'ya inanacağıma, böyle bir ******* böyle bir alavere dalavere yapacağıma hiç inanmam daha iyi, o yüzden de inanmıyorum... ha evet bak nasılda söylemişsin "TÜCCAR ZİHNİYETİ" evet aynen öyle! tüccar zihniyeti olduğunu anlamışsın ama tüccarın amacını nedense anlamak işine gelmemiş. Tüccar aldığı ilmi, bildiği islamı sizin gibilere tebliğ ederek hak yolunu bulmalarına yardımcı olur. Tüccar, ALLAH'a kulluk ederek onun rızasını alır. Tüccar, Aldığı rıza ile de kendini ahirette cehennem ateşinden korur.. Hazırcı, nefis düşkünü ise hazır yemeyi sever. nereden nasıl geldiği önemli değildir onun için. yeterki gelsin.. Aynen harama teşvik eden şu sizin eseriniz söz gibi "üzümünü ye bağını sorma" Hazırda zaten bir yere kadardır.. hırsız ve zalim değil isen şayet, Sonra çalışmak gerekecek değil mi ? çalışmazsan önüne yiyeceğin gelecek mi ? elbette gelmeyecek.. işte, Tüccarın bir amacı var. bir mücadele içinde.. biliyorki; vermeden alınmıyor! ben şu tüccar zihniyetine çok şükür sahibim. senin zihniyetin nedir ? alavere dalavere demişsin söylenilenlere de, kısa bir düşünüp hangisinin karlı olacağını basitçe çözmek yine işine gelmemiş. şimdi "hiç inanmam daha iyi" dediğin noktaya gelirsek, benim en fazla aldığım mal elimde kalır.. peki ya sen ? senin elinde ne olacak bu gerçek ile yüzleştiğinde ? ne yapacaksın ? sence hiç mal almayıp açlıktan ölmek mi daha iyi, yoksa her zaman hazırın seni kurtaracağını düşünmek mi ? dünyanın var oluşundan bu yana yaşayanlar ve peygamber efendimize inanmayan müşrikler bile ALLAH yok diye düşünmezken siz var olmadığını hangi ispata dayanarak söyleyebiliyorsunuz ? şu yediğiniz her lokma, bastığınız her toprak, soluduğunuz hava ve üzerimizdeki güç.. hepsi ALLAH'ındır. bizim bu dünyada hiç birşeyimiz yok.. dünyanın ve herşeyin, bizlerin sahibi yaratandır. ALLAH diler ise yüceltir, diler ise yerin dibine sokar. ama bizlere verdiği akıl, düşünüp doğruyu bulabilmemiz içindir. öyleyse düşünmeye başla.. ahirette hesaptan sonra toprak olacaklar ve ruhları baki kalacaktır ki; onlar insanlar gibi düşünme yetisine sahip değildir. sen insan isen düşün! bir hayvandan üstün varlıksın ve ahiret hesabın böyle kolay geçmeyecek. ALLAH hepimizi korusun o azaptan.. aslında sorun, islamın şartlarının şu dünya zevklerinize uymayışıdır. o kadar zıt ki.. ALLAH yok demek kestirmeden bir çözüm oluyor, işinize hiç gelmiyor. nefsinizin kölesi olmuşsunuz çünkü. senin yerinde olsam kelime-i şehadet getirir tövbe ederdim. zira; ALLAH merhamet eden, affeden ve bağışlayandır. henüz yaşıyorken şu ******** bırakın. Aldığınız her nefes, ayakta durduğunuz her an, düşünebildiğiniz aklınız için ALLAH'a şükredin !! kalplerinize mühür vurulmadan ki; inşallah öyledir! bu imansızlık ile ölürseniz hakikaten büyük bir azabı hakedersiniz. ALLAH DOĞRU SÖYLER. Tüm bunlardan, yanlış konuşmaktan ALLAH'a sığınırım. heleki ALLAH yok denen bir tartışmaya hiç girmem. lakin, burada tek amacım sizi düşünerek gafletten uyanmanıza yardımcı olmaktır. sana, tövbe haşa ALLAH'ın varlığını kanıtlama gibi bir çabam yok. onun varlığı asla tartışılmaz. ALLAH yardımcınız olsun.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 Tüccar aldığı ilmi, bildiği islamı sizin gibilere tebliğ ederek hak yolunu bulmalarına yardımcı olur.Tüccar, ALLAH'a kulluk ederek onun rızasını alır. Tüccar, Aldığı rıza ile de kendini ahirette cehennem ateşinden korur.. Ben duymayalı, görmeyeli tüccarın iş tanımı epey bi değişikliğe uğramış, artık tüccarlar bu işleri mi yapıyor!!!! Bizim gibileri tebliğ edip hak yolunu bulmak, kulluk edip rıza almak, cehennem ateşinden kendisini korumak... İlginç gerçekten... Ne zaman oldu tum bunlar.. neye dayanarak yaptın bu tanımı? Hangi kaynağa? Hazırcı, nefis düşkünü ise hazır yemeyi sever. nereden nasıl geldiği önemli değildir onun için. yeterki gelsin.. Aynen harama teşvik eden şu sizin eseriniz söz gibi "üzümünü ye bağını sorma"Hazırda zaten bir yere kadardır.. hırsız ve zalim değil isen şayet, Sonra çalışmak gerekecek değil mi ? çalışmazsan önüne yiyeceğin gelecek mi ? elbette gelmeyecek.. bu sizin bizim edebiyatı da yeni değil mi? Ben bunu son 4,5 yıldır çok fazla duymaya başladım... Madem öyle sizin dilinizde konuşalım biz de o zaman... Üzümünü ye bağını sorma sözü bizim eserimiz değildir... Aksine biz sorduğumuz, soruşturduğumuz için inanmıyoruz, sormayan sizsiniz, sormadan körü körüne inanan, tartışmaya bile katlanamayan... Bkz. aşağıdaki alıntı: Tüm bunlardan, yanlış konuşmaktan ALLAH'a sığınırım. heleki ALLAH yok denen bir tartışmaya hiç girmem. lakin, burada tek amacım sizi düşünerek gafletten uyanmanıza yardımcı olmaktır. sana, tövbe haşa ALLAH'ın varlığını kanıtlama gibi bir çabam yok. onun varlığı asla tartışılmaz. ve devamında alavere dalavere demişsin söylenilenlere de, kısa bir düşünüp hangisinin karlı olacağını basitçe çözmek yine işine gelmemiş.şimdi "hiç inanmam daha iyi" dediğin noktaya gelirsek, benim en fazla aldığım mal elimde kalır.. peki ya sen ? senin elinde ne olacak bu gerçek ile yüzleştiğinde ? ne yapacaksın ? yine tüccar mantığı ama benim tüccar derken kastettiğim mantıkla seninki farklı öğrendik... Bu senin anladığın tüccar değil benim anlattığım tüccarın mantığı... Ayrıca ben böyle birşeyle yüzleşmek zorunda kalırsam, başımın çaresine bakarım, sen beni dert etme, kendini düşün... dünyanın var oluşundan bu yana yaşayanlar ve peygamber efendimize inanmayan müşrikler bile ALLAH yok diye düşünmezken siz var olmadığını hangi ispata dayanarak söyleyebiliyorsunuz ? Sizin ispat sandıklarınızda sorun, bizim ispatlayamadığımızda degil... İspatlayaman sizsiniz... "Ya varsa" dediğinize göre... şu yediğiniz her lokma, bastığınız her toprak, soluduğunuz hava ve üzerimizdeki güç.. hepsi ALLAH'ındır. bizim bu dünyada hiç birşeyimiz yok.. dünyanın ve herşeyin, bizlerin sahibi yaratandır. ALLAH diler ise yüceltir, diler ise yerin dibine sokar. ama bizlere verdiği akıl, düşünüp doğruyu bulabilmemiz içindir. öyleyse düşünmeye başla.. ahirette hesaba çekilmeyenler hayvanlar olacaktır ki; onlar insanlar gibi düşünme yetisine sahip değildir. sen insan isen düşün! Bence sinirlisin ve farkına varmadan ya da bizzat farkına vara vara hakaret ediyorsun, inancına laf soylettirme bana, ben senin inancına laf soylemedim, sadece mantığını dogru bulmuyorum, tuccar mantığı bu diyorum ve böyle bir konuda bu mantıkla hareket etmek benim etiğime uygun değil, sen de saygılı olacaksın... İnsanım tabi ne sandın!!! aslında sorun, islamın şartlarının şu dünya zevklerinize uymayışıdır. o kadar zıt ki.. ALLAH yok demek kestirmeden bir çözüm oluyor, işinize hiç gelmiyor. nefsinizin kölesi olmuşsunuz çünkü. Nefsimizin kölesi falan olduğumuz yok ama dikkatli ol sen sinirine köle olmak uzeresin... Allah'a inanıyorsan inanırsın, ya varsa diye olmaz bu işler...Ya da nefsinizin kölesi olmuşsunuz vs. gibi kalıp cümlelerle kimseyi dine imana getiremezsin... Kestirmeden çözmedik biz bu işi, senden daha çok okuduğumuza, senden daha çok araştırdığımıza emin olabilirsin... Sen tabii kolay sanıyorsun inanmıyorum demeyi, asıl inanıyorum derken, birçok soruya cevap veremiyor olmanız kolaya kaçmaktır, sıkıştığınız noktada "ben bilmem allah bilir, allah büyüktür" neee? Bu mu sizin nefsinizden korunma yolunuz? Sen hiç mi nefsinle hareket etmezsini eğer etmiyorsan ne mutlu sana... O zaman Allah yanında olsun, cennetlik ol inşallah, ne diyeyim başka, senin deyiminle eğer allah varsa, o zaman sen gidersin cennete, ben gidecek değilim ya... senin yerinde olsam kelime-i şehadet getirir tövbe ederdim... henüz yaşıyorken şu cahilliği bırakın... Benim yerimde değilsin... Ve biliyor musun siz ve sizin gibi düşünen ve dini imanı, allahı bu tarz kalıplaşmış, mantıksız sözlerle (ya allah varsa, bırakın şu cehaleti, tövbe getir, destur, kalbin mühürlenmiş senin) anlatmaya çalışan kişilerdir inanmayanların asıl inanmama sebebi, o yuzden söz gümüşse sükut altındır, bence konusmayın... Bari burada arayış içinde olan arkadaşlarımız varsa onlara sebep olmayın... Saygılar... Not: Bana cevap hakkı doğuracak cumleler yazmazsanız sevinirim, sonu boş tartışmaları pek sevmiyorum da... Cevap yazmazsam, sebebi buna gerek duymadığımdandır... Alıntı
Φ bahamen Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 sen benim dediklerimi hangi mantıkla tüccar zihniyetine çevirdi isen, bende senin anladığın mantık ile tüccardan mecaz sundum. ama anlamak yine dediğim gibi işinize gelmediği vede kabullenmek istemediğiniz için anlamsız baltalama yollarına başvuruyorsunuz. cem yılmaz tüccar örneği verseydi belden aşağı bir muhabbet ile, eminimki çok iyi anlar ve kahkahalar ile gülerdiniz. tüccarın tanımını bilmesem tüccarlık yapmazdım. anlamını kulaktan duyma değilde bizzat yaşıyorum merak etmeyin. ayrıca, ben kendi adıma asla ALLAH yok demedim ve bu konuda zerre şüphem yok. ama ne yazıkki "sizin" gibilerin anlayacağı dilde konuşup, düşünmeye sevketmeye yönelik "haşa" diyerek bunu söyledim.. ama okurken düşünmeye değil, cevap vermeye odaklanmışsınız. ve verdiğiniz cevap klişe, hali hazır cevaplar. düşünmeye bile gerek yok. benim örneklerimden ve dinimizde geçenleri olduğu gibi aktarmamdan sadece hakaret ettiğimi çıkarmanız da bunun ispatı zaten. ben kendimi elbette düşünüyorum. lakin size gerçekleri anlatmak, doğru yola teşvik etmek her kuln bir vazifesi gereği bunları yazmış bulundum. ve bunu tatrışmadım. sadece yol gösterdim! anlamak veya anlmamak size kalmış. keşke ahirette gidince sizin dediğiniz gibi şansımız olsaydı "Ayrıca ben böyle birşeyle yüzleşmek zorunda kalırsam, başımın çaresine bakarım, sen beni dert etme, kendini düşün... " inanın bu sözünüze acı bir tebessüm ettim.. ben aciz bir kulum. rabbimin varlığını kanıtlamak kimsenin haddine değil. ALLAH kendini bu dünyayı ve seni yaratarak zaten kanıtlamıştır. beynin ve gözün var.. onları kullanmayı dener ve zevkleriniz içinden sıyrılırsanız kendiniz görürsünüz yinede tatmin olamıyorsan, tasavvuf olarak değilde, bilimsel araştırmalar ile hazırlanmış belgeseller var. onlardan al Cd olarak izle veya nette dolu bul ve izle. en azından düşünmene yardımcı olur bilimsel olarak! bu konuda size ve bir başkasına daha tek kelime yazmayacağım. ben vazifemi yaptım. dediğim gibi tartışma değildi benim için bu.. bundan sonrası ALLAH ile sizin aranızda. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.