Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kardelen Elif'in tokat gibi sözleri: Ben de kürdüm "KIZIM DA ASKER OLACAK"


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Tabii canim her dogruyu biz Türk'ler biliriz. Biz kimin alfabesi var kimin yok diye kararda veririz. Daha ötesine gidip istedigimiz zaman gecmiste oldugu gibi bazilarinin varligini dahi inkar ederiz ve yillar sonra hic inkar etmemis gibi cikar birde varsiniz deriz. Sonrada daha ne istiyorsunuz bakin sizi tanidik deriz. Yani tüm ipleri kendi elimizde tutmaktan baska bir sey yapmayiz. Dün söylediklerimizi bugün inkar ederiz,......

Asil komiklik bizim yillardir var olan Kürt'leri önce inkar edip sonrada kehren kabul etmemiz ve yetmiyormus gibi birde yok efendim diliniz yok, alfabeniz yok,..... dememizdir. Daha ne komiklikler okuyacagiz gercekten cok merak ediyorum.

 

Konu basligina deginecek olursam "KIZIMDA ASKER OLACAK" sözü sadece ajitasyon ve savas propagandasi amaclidir. Bu millet bu tip savas kirkirticiligindan cok cekmistir dahada fazlasina gerek yok. Savas derhal son bulsun ve ölümler durdurulsun!!!! Ne sehit istiyoruz ne de dagda ölüm. Kardeslik ve beraberce yasamak istiyoruz. Bu savastan kimlerin cikari oldugunu görmemek icin art niyetli olmak gerek. Cikarlari olmayanlar sadece halktir.

 

Ne kardeşliği...

Adamlar çıkıp masum insanları askerleri öldürüsün sonrada kardeşimiz mi olsun. Çoğu inançsizlar dinle bile alay ediyolar.Hatta televizyonlarda bile gösterildi.

İzlediğim bir cvideoda askerlere pusu kuruyor pkklı teröristler,araçı mayınla patlatıp

ateş açıyorlardı.Bide üstne kahkalar atarak bağırıp çağırıyorlardı.Çok büyük bir iş başarmışlar gibi... :angry:

Siz kardeş diyorasanız onlara bilemem...

Kusuru abakmayın ama dağdaki terörsitlerden kardeş olamaz.

Hiç bi eyleme katılamayıp pişman olurda teslim olursa o zaman başka tabi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiç olmamış değil,bu olay defalarca tekrarlandı ancak Türk medyası herzaman yaptığı gibi görmezden geldi,Türk medyası herzaman yaptığı gibi böyle zamanlarda savaş tamtamlarını elinden hiç bırakmaz ve mümkün olduğunca sağduyulu yada sorgulayan söylemleri ya arkasına bir korku filminden alınan müzik eşliğinde verir,yada hiç vermez bile,son örnek Yüksekova'lı (Gever'li) bir askerin cenaze töreninde yaşandı,orada hayatını kaybeden askerin babasına yanaşıp ''Vatan Sağolsun'' diyen komutana o baba ''ben öldükten,oğlum öldükten sonra vatan nasıl sağ olur,bırakın bu lafları'' dedi Türk medyası görmezden geldi,İzmir'li bir asker anneside,ben oğlum anafartalarda Şehit olmadı,benim oğlum şehit değil dedi ama türk medyası onuda yayınlamadı,Türk medyası hamaset sloganlarının atıldığı,birilerinin oy toplamak için parti işaretlerinin yaptığı şehit cenazelerini çok seviyor maalesef,buda Türk halkının bu sorunun özünü anlayabilmesini engelliyor....

 

Türk medyası görmezlikten geldiğine göre sen bunları telepati yoluyla öğrendin sanırım.

 

“Türk olmayan halk kesimlerinin yada Müslüman olmayan diğer din yada mezhep sahiplerinin anayasada hiçbir hak ve hukuklarının olmayacağını söylemiştir?” demiyorum,söylememiştir diyorum,Atatürk bu insanların desteklerini almak için aklının gerisindekileri bu insanlarla paylaşmamış görünüyor diyorum,

 

Şimdi bana bu söylediğini kanıtlar bir tane madde göster Anayasadan, sadece bir tane madde!...

Buna bir değil onlarca maddede gösterilebilir,Alevilerin halen resmi olarak tanınmıyor olması,çocuklarına zorla din dersi veriliyor olması,İnanışı gereği başı örtülü kızların okullara alınmıyor olması,Kürtçe yayın yapan bir gazetenin genel yayın müdürüne 166 yıl hapis cezası verilmesi,Kürtçe'nin ve Kürt'lerin halen ''Sözde Kürt Halkı'' diyerek tanımlanıyor olması,Kürtçede yer alan (w,x,q,Q) gibi harfleri kullanan afişler kullnadıkları için insanların hapislere atılmaları,ülkedeki hıristiyan ve yahudilerin kendi dini inanışlarını özgürce yaşayamıyor olmaları,daha yüzlerce sayabilirim,ama heralde yeterlidir hı....

Bak tarih dedin bilmem ne dedin döndün geldin benim alanıma. bana masal anlatmayın. yukarıda saydıkların yasa maddesi değil. zamanın birinde yaşanmış olaylar. Bana sadece bir tane kanun maddesi gösterecek misin, yoksa gösteremeyecek misin?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben de tam diyordum ki nerede bu DEMOKRAT GEÇİNEN Kürt milliyetçileri :D

Arkdaşım ben çerkesim. Çerkeslerin de alfabesi yok!

Nereden cikti simdi KÜRT MILLIYETCILIGI? Ben Türk'üm. Nasil Kürt milliyetcisi oluyorum bir aciklayabilseniz?

 

Cerkez'lerin alfabesi yok diye Kürt'lerindemi olmayacak? Kürtce kitaplar dahi varken bunlar daha nasil Kürtce alfabesi yok diyebiliyorsunuzki? Siz herhelde dil bilim adamisiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türk medyası görmezlikten geldiğine göre sen bunları telepati yoluyla öğrendin sanırım.

 

 

Bak tarih dedin bilmem ne dedin döndün geldin benim alanıma. şimdi hiiçç kıvırma bana da masal anlatma. yukarıda saydıkların yasa maddesi değil. zamanın birinde yaşanmış olaylar. Bana sadece bir tane kanun maddesi gösterecek misin, yoksa gösteremeyecek misin?

Ne yani simdi siz gercekten mesela Alevilerin resmi olarak tanindiginimi iddaa ediyorsunuz? Eger öyleyse bu nasil bir tanimaki onlarin ibadet evlerini kabul etmeyecek ve okul cocuklarina mecburi sünni din dersi verecek?

 

Lafla Alevileri tanimak olmaz. Taniyorum diyen ciddiyse tanimaktan dogan haklarinida verir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kimsenin Kürtçe'den yada Kürtlerden çekincesi yada bir korkusu yoktur.

Sizler TÜRK kelimesinden ve TÜrk Milletinden rahatsız oluyorsunuz

 

Kürt İsmini duyduğunuz anda hemen savunma pozisyonuna geçiyorsunuz.

Biz ise; Türkçe resmi dilimizdir ve ülkedeki herkesin öğrenmesi ve doğru şekilde kullanması sağlanmalıdır diyebiliyoruz.

 

Ülkemizin adı Türkiye, bayrağı ay yıldızlı al bayraktır. Bunların hiç biri ile hiç birimizin sorunu yoktur.

 

Sorun insanlara olmadıkları bir şey olduklarını zorla söyletme, kendi ana dillerini öğrenme ve öğretmeleri önündeki engellemeler.

Kendi anadillerinde yayın yapma, haber yapma, haber alma haklarının tanınmaması...

 

Halen, (Daha geçen ay Diyarbakır'da) savcılık Pkk ile ilgili hazırladığı iddianamede şu cümle geçiyordu aynen yazıyorum.

" Pkk TÜRK Halkı ve sözde kürt halkının düşmanıdır".

 

Yazılışa da dikkat edin lütfen,hem sözde Kürt halkı hem de özellikle iddianamenin tamamında Kürt sözcüğü küçük harflerle yazılmıştı. Bilmem anlatabiliyor muyum?...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nereden cikti simdi KÜRT MILLIYETCILIGI? Ben Türk'üm. Nasil Kürt milliyetcisi oluyorum bir aciklayabilseniz?

 

Valla... o nasıl oluyor biz de anlamıyoruz :D

 

Kürtçe alfabe yoktur. Kürtçenin alfabesi yoksa Yarasa n'apsın; alfabe mi üretsin :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne yani simdi siz gercekten mesela Alevilerin resmi olarak tanindiginimi iddaa ediyorsunuz? Eger öyleyse bu nasil bir tanimaki onlarin ibadet evlerini kabul etmeyecek ve okul cocuklarina mecburi sünni din dersi verecek?

 

Lafla Alevileri tanimak olmaz. Taniyorum diyen ciddiyse tanimaktan dogan haklarinida verir.

Alevilerin resmi olarak tanınması ne demektir bilmiyorum. Eğer burda kastettiğiniz şey alevi vatandaşların günümüzde ortaya attıkları bir takım taleplerin karşılanması ise bunun Anayasa'yla bir ilgisi yoktur. Yani Anayasamız bu taleplerin karşılanmasını engelleyecek bir yapıda değil. Çok uzun bir metin değil; açıp okursanız zaten biraz fikir sahibi olursunuz.

 

Cem Evleri (eğer yanılmıyorsdam -ki yanılmıyorum sanırım) ibadethane olarak kabul ediliyor.

 

"Sünni din dersi" dediğiniz mesele de şöyle oldu: Alevi vatandaşlar din derslerine alevi inancının da dahil edilmesi talebini sunmuşlardı. AKP Hükümeti pek yanaşmadı ve diyanet işleri de "din dersleri tüm islam öğretisini kapsayacak biçimdedir, sünni ya da alevi şeklinde bir ayrım yapılmamıştır, İslam İslam'dır, bunun sünnisi alevisi olmaz" anlamına gelecek bir takım açıklamalar yaptı. Ama sanırım o konu yakın zamanda rayına oturur; çünkü alevilerin çok uç noktada ve mantık dışı istekleri yok bence. En azında terör örgütü kurup ortalığı bombalamıyor. Cumhuriyetle ve ülkenin temel değerleriyle de bir alıp veremedikleri yok. Yakın zamanda bu meselenin de hallolmasını diliyorum. Zaten Anayasadan gelen hakları da var. Din dersi konusunda mahkemeye giden alevi vatandaşlarımız bu tür konularda mahkemeyi kazanmış olarak dönüyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nereden cikti simdi KÜRT MILLIYETCILIGI? Ben Türk'üm. Nasil Kürt milliyetcisi oluyorum bir aciklayabilseniz?

 

E bu daha kötü... :D Bu çelişkiyi bi zahmet sen açıkla :D

 

Yahu neymiş bu Kürtler?

Türkiye'nin her yerinde varlar, devletin her kadamesinde varlar ve hala eziliyoz da eziliyoz!

Kürt kökenli kürt milliyetçileri yetmiyormuş gibi Türk kökenli Kürt milliyetçiler de türemeye başladı :)

Sebebini anlayabiliyorum. Demokratik sandığınız görüşünüz sizleri sözde "ezilen" kürt halkının yanında olmaya itiyor.

Sonuç ne? Bir bakıyoruz ki demokratik ve sosyalist geçinen "Kürt kökenli kürt milliyetçileri"nin yanı sıra, Kürt bile olmadığı halde "kürt milliyetçileri"...

 

Ya hepsini bırakın bir kenara, siz açlıktan ölseniz (daha doğrusu öldürülseniz, aç bırakılsanız) ve size uydurma bir sorun empoze edilse açlığınızı unutup kavga dövüş gidersiniz... İşte neden adam olamadığımızın bir küçük tablosu size...

 

Ortada ölüm var ölüm! Ölen bir insan! Gencecik bir kız! Kız kardeşinizden düşünün yahu!

Yok yere bir saldırı ile öldürüldüğünü düşünün, insafınız bu kadar mı kurudu!!!

Bu ölüm üzerinden bile mi beceriksizce politika yaparsınız?

 

Ve hala lafı, forumun her başlığında olduğu gibi evirip çevirip uydurma sorunlara getirip Kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz! Yeter! insaf!

 

Şu yoruma bak yahu:

Cesur Medyanın olmadığı,medyanın Hükümetlerin ve Tsk'nın yandaşlığını yaparak hayatını idame ettirdiği bir ülkede yaşıyoruz maalesef,eğer öyle olmasaydı elif hanıma bir muhabir çıkıpta ''Kürt olduğunuzu söylüyorsunuz,kaç kelime Kürtçe biliyorsunuz'' yada ''Asker olacağını söylediğiniz kızınıza kaç kelime Kürtçe öğrettiniz'' diye sorabilirdi,eminimki bu soruların cevabı hiç olacaktı,Yalandan Kürt,halkın duygularını sömürmek için yeni oyun bu....

 

Yalanmış, oyunmuş!!! Kürdüm diyor işte! Ve işinize gelmiyor! Bu kadar basit işte masum bir insanın hayatı! :angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

E bu daha kötü... :D Bu çelişkiyi bi zahmet sen açıkla :D

 

 

Ortada hic bir celiski yok. Ben Milliyetciligin tümüne karsiyim. Sizin gibi kalkipta Türk, Atatürk Milliyetciligi iyidir de yok efendim Kürt milliyetciligi iyidir de demiyorum. Siz isinize gelmeyeni Kürt millyietcisi, yok o da yetmedi bölücü dahada ileri gidip vatanhaini olarak cok kolayca fisleyebiliyorsunuz ve sonrada celiski var deyip karsi taraftan bir aciklama bekliyorsunuz. Masallah iyi bir taktik.

 

Siz beni Kürt milliyetcisi olarak niteliyorsunuz diye herhalde öyle olacagim diye bir sartta yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Ya hepsini bırakın bir kenara, siz açlıktan ölseniz (daha doğrusu öldürülseniz, aç bırakılsanız) ve size uydurma bir sorun empoze edilse açlığınızı unutup kavga dövüş gidersiniz... İşte neden adam olamadığımızın bir küçük tablosu size...

 

Ortada ölüm var ölüm! Ölen bir insan! Gencecik bir kız! Kız kardeşinizden düşünün yahu!

Yok yere bir saldırı ile öldürüldüğünü düşünün, insafınız bu kadar mı kurudu!!!

Bu ölüm üzerinden bile mi beceriksizce politika yaparsınız?

 

Ve hala lafı, forumun her başlığında olduğu gibi evirip çevirip uydurma sorunlara getirip Kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz! Yeter! insaf!

 

Şu yoruma bak yahu:

 

Yalanmış, oyunmuş!!! Kürdüm diyor işte! Ve işinize gelmiyor! Sizin için bu kadar basit işte masum bir insanın hayatı! :angry:

Bakin hele sanki gercekten milliyetcilige karsi gelen biri konusuyormus gibi. Neredeyse her yorumunuzda Türk milliyetciligini savunan sizsiniz. birde kalkip olmayan insanlari Kürt millyietcisi yaptiginiz gibi sanki Kürt Millyietciligi Türk Milliyetciliginden daha kötüde sadece Kürt Millyietciligini elestiriyorsunuz.

 

Siz önce gercekten Millyietcilige karsimisiniz onu bilelim. Yoksa sadece Kürt Milliyetciliginemi karsisiniz?

 

Daha neler duyacagiz, ölüler üzerinden politika yapiyormusum. Siz önce basliktaki yaziyi okuyun ve kimin politrika yaptigini görün. Kizlarinida askere yollyacak olanmi politika yapiyor yoksa bu kan dursun diyenmi? Yok öyle karsindakini fislemekle bir seyler elde etmek. O kadar kolay degil bu lokmayi aslanin agzindan alabilmek. Biraz daha iyi argümanlar getirmeniz gerekli.

 

Izmir'de yasadigimiz irkci Milliyetci saldiriyi selamlariz, halk tepkisi deriz ve sonrasinda yasananlarida Kürt Millyietciligi olarak elestiririz. Bu zihniyet bizi 90 yili askin karanliklardan kurtaramadi ve korkum dahada beter derinlige götürecek bizi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Alevilerin resmi olarak tanınması ne demektir bilmiyorum. Eğer burda kastettiğiniz şey alevi vatandaşların günümüzde ortaya attıkları bir takım taleplerin karşılanması ise bunun Anayasa'yla bir ilgisi yoktur. Yani Anayasamız bu taleplerin karşılanmasını engelleyecek bir yapıda değil. Çok uzun bir metin değil; açıp okursanız zaten biraz fikir sahibi olursunuz.

 

Cem Evleri (eğer yanılmıyorsdam -ki yanılmıyorum sanırım) ibadethane olarak kabul ediliyor.

 

"Sünni din dersi" dediğiniz mesele de şöyle oldu: Alevi vatandaşlar din derslerine alevi inancının da dahil edilmesi talebini sunmuşlardı. AKP Hükümeti pek yanaşmadı ve diyanet işleri de "din dersleri tüm islam öğretisini kapsayacak biçimdedir, sünni ya da alevi şeklinde bir ayrım yapılmamıştır, İslam İslam'dır, bunun sünnisi alevisi olmaz" anlamına gelecek bir takım açıklamalar yaptı. Ama sanırım o konu yakın zamanda rayına oturur; çünkü alevilerin çok uç noktada ve mantık dışı istekleri yok bence. En azında terör örgütü kurup ortalığı bombalamıyor. Cumhuriyetle ve ülkenin temel değerleriyle de bir alıp veremedikleri yok. Yakın zamanda bu meselenin de hallolmasını diliyorum. Zaten Anayasadan gelen hakları da var. Din dersi konusunda mahkemeye giden alevi vatandaşlarımız bu tür konularda mahkemeyi kazanmış olarak dönüyorlar.

Ne yani simdi sizce Alevi vatandaslarin tüm haklari verimismi? Neden her Alevi vatandas din dersleri icin mahkemeye basvurmak zorunda kalsinki? Hangi okulda alevi vatandaslarin cocuklarina Alevi din derleri veriliyor? Varmi bir örnek okulunuz? Milyonlarca Alevi vatandaslar teker teker mahkemeyemi gitmesi gerekli?

 

Alevi sorununu sadece AKP bazinda degerlendirmekte soruna ne kadar ciddi baktigimizi göstermektedir. Bu sorun AKP sorunu degil, devlet ve toplum sorunu. 90 yili askin cözüm bekleyen ve cözülmesi cok basit bir sorun. Ama biz bu konuda dahi takkiyecilik yapiyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eğer yeğenin müslümanım deyipte ezan sesini duyunca bune diyorsa kimse kusura bakmasın,kendi müslümanlığını sorgulamalıdır ilk önce,ben müslümansam bundan niye haberim yok,ben ne biçim müslümanım diye,Bu elif hanımında meselesi bu işte,yaşadığı olay çok çok acı verici bir olaydır,kendisinin bu acısını onun kadar olmasada bizde yaşadık ve yaşıyoruz,ancak çıkıpta ben Kürdüm diyorsa eğer benim sorduğum soruyada cevap vermesi gerekir,sadece müslüman olduğunu söyleyip,oruç tutmayan,namaz kılmayan,Allah adını zikr etmeyen,zekat vermeyen yani hiçbir dini gerekliliği yerine getirmeyen birinin kalkıpta,müslümanlık adına açıklama yapmaya kalkması ne kadar doğru olabilirse Elif hanımın yaptığı bu açıklamalarda o denli doğru olabilir....

Başlığı yeni gördüm ve sizin yazdıklarını acaba yanlış mı anlıyorum diye yeniden okudum. ( Artık ne kadar şasırdım düşünürsünüz heralde...) Nasıl bir aci yaşıyorsun? Bu düşünceler altında nasıl bir acı hissettiniz? Elifin ne kadar acı hissettiği mi yoksa acısını paylaşırken kürtçe söylemediği mi önemli sizin için? E verdiğiniz cevaba göre tabi kürt olupta kürtçe konuşmaması önemli sizin için! Elif ve ailesi kürt olduklarını saklamıyorlar bu onlar için bir sorun değil bir ayrım değil. Onlarda biliyor bu olayları yapanlar ne kürt ne türk birer maşa diyorlar.Elif eşini, kızının babası kaybetti bu acımasız maşalar yüzünden!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Valla... o nasıl oluyor biz de anlamıyoruz :D

 

Kürtçe alfabe yoktur. Kürtçenin alfabesi yoksa Yarasa n'apsın; alfabe mi üretsin :)

Yooo kimsen herhangi bir sey yaratmasina gerek yok, ama inkar etmesinede hic gerek yok.

 

Bakin alin size Cerkez alfabesi, Yarasa arkadas sirf Kürt'ler icin degil kendi özdilinin dahi inkar edip Cerkes alfabesi yok diyor. Yani kiraldan daha fazla kiralcilik gibi.

 

Cerkes alfabesi:

-http://www.nartajans.net/nuke/Siir-op-showcontent-id-329.htm-

 

Kendinizde biraz arastirsaniz ve kimligini red etmeyen cerkesler sorsaniz alfabelerini ögrenirsiniz.

 

Aynisi Kürt alfabesi icinde gecerli. Kürt vatandaslar var diyor ama nedense sadeve biz Türk'ler yok diyoruz. Neden acaba?

 

Kürt alfabesi:

-http://www.rojinliyiz.com/rojin-sozluk/182632-kurtce-alfabe-kurt-alfabesi-kurtce-harfler-yazilis-ve-okunusu/-

 

Ama adim gibi eminimki hala inkar etmeye devam edecegiz. Hatirlatmak isterim, daha son 10-15 yil öncesine kadar Kürt'lerin varligini dahi inkar ediyorduk. onlara dag Türkleri diyorduk. Simdilerde ise Kürt'lerin varligini kabul etmek zorunda kaldik ama genede icimize sindiremedigimiz icin Ali Cengiz oyunlariyla yok efendim alfabeleri yok demeye basladik. Bakalim ne zuamana kadar bu inkara devam edecegiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kürt İsmini duyduğunuz anda hemen savunma pozisyonuna geçiyorsunuz.

Biz ise; Türkçe resmi dilimizdir ve ülkedeki herkesin öğrenmesi ve doğru şekilde kullanması sağlanmalıdır diyebiliyoruz.

 

Ülkemizin adı Türkiye, bayrağı ay yıldızlı al bayraktır. Bunların hiç biri ile hiç birimizin sorunu yoktur.

 

Sorun insanlara olmadıkları bir şey olduklarını zorla söyletme, kendi ana dillerini öğrenme ve öğretmeleri önündeki engellemeler.

Kendi anadillerinde yayın yapma, haber yapma, haber alma haklarının tanınmaması...

 

Halen, (Daha geçen ay Diyarbakır'da) savcılık Pkk ile ilgili hazırladığı iddianamede şu cümle geçiyordu aynen yazıyorum.

" Pkk TÜRK Halkı ve sözde kürt halkının düşmanıdır".

 

Yazılışa da dikkat edin lütfen,hem sözde Kürt halkı hem de özellikle iddianamenin tamamında Kürt sözcüğü küçük harflerle yazılmıştı. Bilmem anlatabiliyor muyum?...

Bak şimdi siz böyle genelleme yaparsan olmaz.

Sizinle bizim aramızdaki fark bu işte...

Şimdi bizde kalkıp her Kürt'ü Türk düşmanı ilan etsek yada terörist...

Yıllardan beri bunları biririniden ayırıyoruz hiç bir zaman genelleme yapmadık.Tabi bazena arada çatlak seslerde çıkıyordu.

Ama siz bir devlet görevlisi hata yaptığında tüm devleti suçluyor yada komutan hata yaptığında tüm TSK yi suçluyorsunuz böyle olmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başlığı yeni gördüm ve sizin yazdıklarını acaba yanlış mı anlıyorum diye yeniden okudum. ( Artık ne kadar şasırdım düşünürsünüz heralde...) Nasıl bir aci yaşıyorsun? Bu düşünceler altında nasıl bir acı hissettiniz? Elifin ne kadar acı hissettiği mi yoksa acısını paylaşırken kürtçe söylemediği mi önemli sizin için? E verdiğiniz cevaba göre tabi kürt olupta kürtçe konuşmaması önemli sizin için! Elif ve ailesi kürt olduklarını saklamıyorlar bu onlar için bir sorun değil bir ayrım değil. Onlarda biliyor bu olayları yapanlar ne kürt ne türk birer maşa diyorlar.Elif eşini, kızının babası kaybetti bu acımasız maşalar yüzünden!

Onlara göre bu ülkede Kürt'sen asker olmazsın,askerine şehit diyemezsın,pkkya karşı gelemezsın öğretmen olamazsın hatta doğuda hiç olmazsın.Yoksa diğerleri gibi senide bir gün kurşnuna diziverirler.

Kürt olman için bizi eziyolar bizi yok sayıyorar demen lazım.Pkkyı sonuna kadar savunup

onlar bizim hakkımızı arıyor demelisin. Ha bunları demiyorsan asla Kürt değilsin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Ama siz bir devlet görevlisi hata yaptığında tüm devleti suçluyor yada komutan hata yaptığında tüm TSK yi suçluyorsunuz böyle olmaz.

Eger o devlet görevlisi devlet tarafindan koruma altina aliniyorsa ve hesap sormuyorsa herhalde devlet suclanir. Aynisi TSK icinde gecerlidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizin gibi kalkipta Türk, Atatürk Milliyetciligi iyidir de yok efendim Kürt milliyetciligi iyidir de demiyorum.

 

Bana bir tane böyle dediğim yazımı göster...

 

Bakin hele sanki gercekten milliyetcilige karsi gelen biri konusuyormus gibi.

....

Siz önce gercekten Millyietcilige karsimisiniz onu bilelim. Yoksa sadece Kürt Milliyetciliginemi karsisiniz?

 

Çok merak ediyorsa söyleyeyim: Ben milliyetçi değilim arkadaşım, sadece Kürt milliyetçiliğine ve bölücülüğe karşıyım!

Eğer yorumlarımı anlamış olmak için okusaydın bunu kolaca çıkarırdın.

 

Neredeyse her yorumunuzda Türk milliyetciligini savunan sizsiniz.

 

Bana bir tane yorumumu göster TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ yaptığım! Öyle havadan konuşmayalom lütfen...

 

Daha neler duyacagiz, ölüler üzerinden politika yapiyormusum.

 

Senin kızının başına ve ya kız kardeşinin başına gelmiş olsa sen ne hissederdin? Önce bir vicdan sorgulaması yapın kendinizde.

Göreceksin ki, beceriksiz politikayı yapanlar bir taraftan masumları öldürenlerin hakkını savunup, bir taraftan da "acımız sizin kadar büyük" diye yalanlar savuranlar, hatta yetmezmiş gibi, örneğin bu başlık altında akıldan, vicdandan, mantıktan uzak yazı yazanlardır! Benim de kızdığım, demokrat geçinen(!) insanlarımızın bu demokrat maskelilere prim vermesidir...

 

Biraz daha iyi argümanlar getirmeniz gerekli.

 

Argümanı getiren ben değilim farkındasın? Önce bir neyi savunduğunuzu anlayın, sonra argümanınızı tartışırız!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yarasa arkadas sirf Kürt'ler icin degil kendi özdilinin dahi inkar edip Cerkes alfabesi yok diyor. Yani kiraldan daha fazla kiralcilik gibi.

 

:)

Arkadaşım, kendi özümü inkar edecek ve GOOGLEda çerkes alfabesi yazarak birşeyler bulamayacak kadar da cahil değiliz!

 

Alfabesine gelince, Çerkesce, 1927'ye kadar Arap alfabesini, 1927-1937 arasında Latin harflerini, 1937 den sonra da Kiril (Rus) alfabesini kullanmıştır.

 

Kürtçede de aynı özellik vardır. Bir alfabe vermek zor değildir! Lord Curzon, Lozan anlaşmasında "ben onlara bir alfabe verdiğim gün görürsünüz" demiştir!

 

Okuyun, tavsiye ederim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:)

Arkadaşım, kendi özümü inkar edecek ve GOOGLEda çerkes alfabesi yazarak birşeyler bulamayacak kadar da cahil değiliz!

 

Alfabesine gelince, Çerkesce, 1927'ye kadar Arap alfabesini, 1927-1937 arasında Latin harflerini, 1937 den sonra da Kiril (Rus) alfabesini kullanmıştır.

 

Kürtçede de aynı özellik vardır. Bir alfabe vermek zor değildir! Lord Curzon, Lozan anlaşmasında "ben onlara bir alfabe verdiğim gün görürsünüz" demiştir!

 

Okuyun, tavsiye ederim...

Vallahi kendi özünü inkar edenler ne ilk ne de son olacak bu dünyada.

 

Ehh daha ne istiyorsunki. Demekki alfabeleri var. Bildiginiz gibi Türkce'de Osmanlidan sonra latin alfabesini kullanmaya basladi. Simdi Tückce alfabe yok mu diyecegiz?

 

 

 

Okuyun, tavsiye ederim...

Hem okudum hemde videoyu dinledim, 90 yili askin bizlere anlatilanlarin tekrari. Su söyle demis, bu bize sunu dayatmis, yok efendim AB Apo'yu asmayin demis falan filan. hani bagimsiz bir devlettik? Assaydin canim. O dönem ikdidar ortagi simdi meydanlarda yular atiyor caddeye. Basbakan Apoyu assin diye.

 

Birakalim hikaye yazmayida gercekleri görelim artik.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Argümanı getiren ben değilim farkındasın? Önce bir neyi savunduğunuzu anlayın, sonra argümanınızı tartışırız!

Cok dogru söylüyorsunuz Argüman getirmeden sunu bunu Kürt-Milliyetciligi ile sucluyorsunuz. Yakinda herhalde Alevi-Milliyetciside oluruz sayenizde cünki. Alevi vatandaslariunda haklari verilmedigi icin devamli vurguluyorum, aynen Kürt'lerin haklarini vurguladigim gibi.

 

Benim savunduigum cok acik ve net. Ben Türkiye'de herkesin kendisini özgürce tanimlayabilecegi, zorla susun busun demeyecegi, herkesin esit sartlarda bir bayrak ve devlet altinda yasayabilecegi bir yasam istiyorum. Ben "ne mutlu Türküm diyene", her sabah cocuklara "Türküm, dogruyum, caliskanim,.... " ezberleri ve irkcilik iceren söylemlerin olmamasini istiyorum. Defalarca söylememe ragmen hala soruyorsunuz. Demekki anlamak icin okumuyorsunuz.

 

Hak istemek ne zamandan beri millyetcilik olduysa anlamis degilim.

 

Kürt milliyetciligi yapmak Kürt halkini övmek ve digerlerini asagilamaktan gecer. Ben burada Ne Mutlu Kürdüm falan demiyorum, Kürdüm dogruyum caliskanim yasagim, .... falan demiyorum. Yok efendim Türk'ler genelde hirsizdir, sudur budur demiyorum. Size hatirlatirim "Bir Türk olarak Kürtlere soruyorum" basliginda irkcilik icermesine ragmen siz oradefalarca Kürt'lere karsi yorumlar yazdiniz, ama o irkcilik iceren yaziyi resmen Türkcülük, irkcilik ve Türk millieyetciligi yapiliyr diye elestirmediniz. Ama cok basit bir sekilde hemen Kürt'lerin haklarini arayani derhal Kürt milliyetcisi yaptiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yooo kimsen herhangi bir sey yaratmasina gerek yok, ama inkar etmesinede hic gerek yok.

 

Bakin alin size Cerkez alfabesi, Yarasa arkadas sirf Kürt'ler icin degil kendi özdilinin dahi inkar edip Cerkes alfabesi yok diyor. Yani kiraldan daha fazla kiralcilik gibi.

 

Cerkes alfabesi:

-http://www.nartajans.net/nuke/Siir-op-showcontent-id-329.htm-

 

Kendinizde biraz arastirsaniz ve kimligini red etmeyen cerkesler sorsaniz alfabelerini ögrenirsiniz.

 

Aynisi Kürt alfabesi icinde gecerli. Kürt vatandaslar var diyor ama nedense sadeve biz Türk'ler yok diyoruz. Neden acaba?

 

Kürt alfabesi:

-http://www.rojinliyiz.com/rojin-sozluk/182632-kurtce-alfabe-kurt-alfabesi-kurtce-harfler-yazilis-ve-okunusu/-

 

Ama adim gibi eminimki hala inkar etmeye devam edecegiz. Hatirlatmak isterim, daha son 10-15 yil öncesine kadar Kürt'lerin varligini dahi inkar ediyorduk. onlara dag Türkleri diyorduk. Simdilerde ise Kürt'lerin varligini kabul etmek zorunda kaldik ama genede icimize sindiremedigimiz icin Ali Cengiz oyunlariyla yok efendim alfabeleri yok demeye basladik. Bakalim ne zuamana kadar bu inkara devam edecegiz.

 

Arkadaşım bunun adı Latin Alfabesi, ne Kürtü yahu!

 

Tamam sizin dediğiniz gibi olsun. Kürt dili dünyanın en muheteşem dilidir. O kadar muheteşemdir ki olmaz derece yani. Alfabesi de vardır, hatta dünyada eşi benzeri yoktur.

Kürt milleti de dünyanın en muheteşem milletidir, biz Türkler onların yanında hiçbir şey olamayız.

Sonuç olarak, demek ki bu eşi ölen Elif denen kadın da zaten numaradan ağlıyor. Aynı zamanda yalancı da kendisi. Türklerin, dünyanın en yüce milleti olan Kürt Milletine karşı oluşturmuş oldukları yeni bir taktik bunlar. PKK denen demokrasi ve insan hakları savunucusu örgüt bir Türk öldürmüş çok mu?

 

Nasıl? Beğendiniz mi bu yorumu, demokratça olmuş mu?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

PKK bir terör örgütüdür,eli kanli taseron bir örgüttür.PKK bölücü bir terör örgütüdür ayni zamanda.Taseronlugunuda bu alanda yürütür.PKK'nin Kürtleri temsile ettigi yalanina ancak PKK'yi yani terörü savunanlar inanir.BDP Kürtlerin degil PKK sempatizanlarinin partisidir.E onlarda Kürt degil mi diye soracak olanlar cikabilir;Hayir PKK'nin icinde cok degisik unsurlar mevcuttur.Salt bir Kürt örgütü degildir.Daha ileri giderek;PKK,Ermeni,Alman,Arap teröristlerden olusmus bir örgüttür.Yani ne BDP ne de PKK Kürtleri temsil edemez.Onlar ancak kendi hayranlarini temsil etmektedirler.

 

Elif ögretmen cok dogru söylemistir;"BENDE KÜRT'ÜM SIZ BENI NASIL TEMSIL EDERSINIZ"derken siz kim oluyorsunuz ki benim adima kan dökmekten zevk aliyorsunuz demistir.Bu cok anlamli bir sözdür.Bu ülkenin suyunu icip ekmegini yiyenlerin tek kelime Türkce bilmeden ölüp gitmeleri bile onlarin hangi amacla yasamis olduklarini anlatir.Kürtce'yi bilmemek ayip degildir,Arapcayi bilmemek te aynen öyledir.Kürtceyi bilmemek insanin etnik kökenini ortadan kaldirmaz.Arapca Kuran okuyamayan da müslümandir.Bu ülkenin resmi dili TÜRKCE'dir.Her vatandas bilmek durumundadir.Elif ögretmenin Kürtce bilip bilmedigini kim iddia etmistir.Hem bilmese ne olur.Kürt olmazmi?Iste sorunlu olan ZIHNIYET BUDUR.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Çok merak ediyorsa söyleyeyim: Ben milliyetçi değilim arkadaşım, sadece Kürt milliyetçiliğine ve bölücülüğe karşıyım!

Eğer yorumlarımı anlamış olmak için okusaydın bunu kolaca çıkarırdın.

 

"Ben milliyetci degilim" demekle kendinizle celisiyorsunuz haberiniz yok. Bir taraftan en keskin Atatürkcü oldugunuzu gösetrmek icin isminizin altinda Atatütk posterini ekliyorsunuz diger taraftanda ben milliyetci degilim diyorsunuz. Atatürk milliyetciligi savunmuyormu? Simdi Atatürkün milliyetciligine karsimi geliyorsunuz yani veya elestiriyormusunuz? Herhalde cevabiniz su olacak "ben milliyetci degilim ama Atatürk millietcisiyim"

Böyle bir cevabada ben "hasan cavus millyietcisiyim" derim. Millyietciligin iyisi kötüsü olmaz, Atatürk millyietciligi olsun, Hasan cavus milliyetciligi olsun, Türk, Kürt, Alman, Hitler, Hirvat, Sirp,...... miliyetciligi olsun tümü top yekün kötüdür.

 

Ben sizden degisik olarak her türlü milliyetcilige karsiyim, bölücülüge ve teröre zaten, hemde kimden gelirse gelsin. Yani devlet terörünede karsiyim. Ben ne terör ne de milliyetcilikte ayrim yaparim, her türlüsüne karsiyim. Bu kadar net ve acik söylüyorum.

 

Diger taraftan benim cok merak ettigim, sizin Kürt millyietciliginden ne anladiginiz ve benim hangi yorumlarimda Kürt milliyetciligi var?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:)

Arkadaşım, kendi özümü inkar edecek ve GOOGLEda çerkes alfabesi yazarak birşeyler bulamayacak kadar da cahil değiliz!

 

Alfabesine gelince, Çerkesce, 1927'ye kadar Arap alfabesini, 1927-1937 arasında Latin harflerini, 1937 den sonra da Kiril (Rus) alfabesini kullanmıştır.

 

Kürtçede de aynı özellik vardır. Bir alfabe vermek zor değildir! Lord Curzon, Lozan anlaşmasında "ben onlara bir alfabe verdiğim gün görürsünüz" demiştir!

 

Okuyun, tavsiye ederim...

Türkce alfabe latinceden olusunda bir sorun olmuyorda Kütce, Cerkesce vs. oluncami sorun oluyor? Siz neye neden karsi geldiginizi tam olarak bilmiyorsunuz. Amac sirf tahammül edemedigin toplumlara karsi negatif yorumlar yazmak galiba.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşım bunun adı Latin Alfabesi, ne Kürtü yahu!

 

Tamam sizin dediğiniz gibi olsun. Kürt dili dünyanın en muheteşem dilidir. O kadar muheteşemdir ki olmaz derece yani. Alfabesi de vardır, hatta dünyada eşi benzeri yoktur.

Kürt milleti de dünyanın en muheteşem milletidir, biz Türkler onların yanında hiçbir şey olamayız.

Sonuç olarak, demek ki bu eşi ölen Elif denen kadın da zaten numaradan ağlıyor. Aynı zamanda yalancı da kendisi. Türklerin, dünyanın en yüce milleti olan Kürt Milletine karşı oluşturmuş oldukları yeni bir taktik bunlar. PKK denen demokrasi ve insan hakları savunucusu örgüt bir Türk öldürmüş çok mu?

 

Nasıl? Beğendiniz mi bu yorumu, demokratça olmuş mu?

Ne Türkce, ne Kürtce ne de baska bir dil digerinden daha üstündür, aynisi irklar icinde gecerlidir. Bosuna alinganlik yaparak yok efendim siz haklisiniz, biz Türk'ler sunun bunun yaninda hic sayiliriz, kadin numaradan agliyor gibi alinganlik cevaplara hic gerek yok. Ates düstügü yeri yakar, ister Türk olsun, ister baska bir irk , ister asker olsun, ister gerilla , ister terörüst, ister kiz isetr erkek olsun hic bir sey degismez. Ama kimse kalkipta burada savas kiskirticiligi yapan söylemlerde bulunmasin. neymis efendim kizim olsa onunda askere gönderirmisim. Bunu söyleyen tabiiki tepki alacaktir, bunu syöleyen baristan yana degil, savas kiskirticilarinin ya piyonu ya da anlasmali propagandaciligidir.

 

Demokrat olabilmek icin önce herkesin kendisini irdelemesi gerek.

 

Arkadaşım bunun adı Latin Alfabesi, ne Kürtü yahu!

 

Türkcenin alfabesi varmi dostum? Ve varsa bu alfabe latince degilmi? Ehh simdi Kürtceninde latrin alfabesiyle yazilisini neden kabul edemiyorsunuz?

 

Neden bu kadar Kürt düsmanligi anlasilir degil. Düne kadar Kürt yoktu diye bilimsel arastirmalar yapiyorduk, kimse bunu yutmayinca varliklarini kabul ettik, simdide alfabeleri yok yuttrumasina absladik. Ama bunuda kimse yutmayacak haberiniz ola. Yarin Kürt alfabesinide kabul edeceginizden karalayacaginiz yeni seyler arayin derim.

 

 

Nasıl? Beğendiniz mi bu yorumu, demokratça olmuş mu?

Ben sizin demokrat oldugunuza kalbimden inaniyorum ama biraz kendinizi sorgulamaniz gerekli. Uzun süre devam eden cözümsüzlük ve resmi ideolojinin milliyetci ve kiskirtici tavri sizi bayagi etkilemise benziyor. Biraz gecmisinize baktiginiz zaman demokratlik adi altinda bilmeyerekte olsa ürkcülük yaptiginizi anlayacaksiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.