Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSRAİL KATLİAMI

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ne komedyenim nede edebiyatçı.. :)

Burada yazan herkes gibi düşünce ve duygularını ifade eden bir dayı.. :)

Anadoluda yaşayan biri, yaşadığı coğrafyada yaşayanlardan alır örneği.. :)

Bütün dünyaya haykırdılar şehadet şerbeti içmeye gittiklerini..size söylemedilermi.. :)

Neyse..kişiselleşmesin bu çok ciddi konu.. :)

Gönderi tarihi:

Bir şeyi merak ettim, "Kuranda allahın ateşe atacağı filan yazmadığı halde böyle yorumlamışlar" mı diyorsun? Bunu tam anlayamadım. Açıklık getirirsen sevinirim.

elbetteki bence allah kuranda emri ve nehiyler varmemiştir insanlığa öğütler vermiştir ve allah ateşe atacağını falan söylememektedir cennet insanlığın barış içerisinde yaşaması cehennem ise aslında insanlığın çatışma içerisinde savaşın ve kötülüğün olduğu durumu anlatmaktadır,kuranda gerçekte ateşe atıp yakılmaktan bahsetmemektedir çünkü insana böyle işkence yapmak insanlığa sığmaz allahında insanlık dışı bir varlık olduğunu düşünmemeiz saçma olur.

ayrıca dünya kimsenin emeğiyle ortaya çıkardığı bişiy değildir onun için onu kimse sahiplenemez mesela allahın dağındaki ormanı sahiplenebilirmiyiz elbetteki hayır o ormanı yaratan allahtır,allahın ormanıdır onu kimse sahiplenemez.dünyayı kimse sahiplenemeyeceği için dünyanın adil bir şekilde paylaşılması gerekmektedir buda dünyadaki herkesin dünya üzerinde eşit hak sahibi olmasıyla mümkündür yani en ufak oprağada dahi tüm dünya toplumunun eşit hakkı olması gerekmektedirki adalet olsun ama dünya günümüzde herkesin eşit hakka sahip olduğu bir yer değildir ve dünyayı böylesi eşit olmayan ırkçı devletlere bölen derin dünya devletidir.bizler ırkçılık yapmadan dünyayı herkesin eşit hakkı olan bir yere çevirmemiz gerekmektedir.

hepinizden ricam ırkçı olan devletlerimizi savunmadan dünya üzerinde herkesin eşit hakka sahip olması gerektiğini bilerek sözlerimi kuralım zira dünyada adaletli bir sistem ancak herkesin eşit hakka sahip olduğu ve ırkçılığın olmadığı bir dünyayla mümkün olur.

Gönderi tarihi:

allah ateşe atacağını falan söylememektedir

Anladım. Kuranı okumadığınız anlaşılıyor. Okursanız daha sağlıklı bilgi sahibi olursunuz.

Gönderi tarihi:

Anladım. Kuranı okumadığınız anlaşılıyor. Okursanız daha sağlıklı bilgi sahibi olursunuz.

sizce insanlığa işkence yapan,insalık dışı birvarlıkmıdır allah yani insanları dediğini yapmaloarını isteyen yapmayanlarıda sonsuzadek insanlık dışı bir şekilde işkence yapan birimidir allah.

Gönderi tarihi:

işkence yapan birimidir allah

Ben bu başlıktan çok farklı bu konuda tartışma açma niyetinde değilim. Sadece bir tavsiyede bulundum, dikkate alıp almamak sizin bileceğiniz bir iş...

Gönderi tarihi:

"AKP Filistinliler'i destekliyor, o halde İsrail haklıdır" bu topikte de görebildiğimiz bir mantık.

Böyle bir mantık yürütmek zekaya hakaretse, ki öyledir, böyle bir mantığın yürütülebileceğini sanmak nedir tanımlayamıyorum.

Eğer rüyada görülürse mazur sayılabilir...

hangi iki devlet durduk yere savaşa girer

Savaş sebebi olan bir saldırıya uğrayan bir devlet "ölenleri boşver, zaten öldüler, ama yaralılarımı hele bir verme, abine söylerim, gününü görürsün" derse bu ancak kahkahalarla gülme sebebi olurdu, savaş sebebi elbette değil ama...

Bu duruma en hafif olarak aymazlar sıfatını verebileceğim (ağırına sınır yok) adamların düşürdüğü ülke benim ülkem olduğu için gülemiyor, kan ağlayabiliyorum ancak.

Kimse İsrail'in gemiye komando çıkarıp katliam yapacağını tahmin etmiyordu.

Özellikle de AKP. Ucuz kahraman olmaya giderken evdeki hesap çarşıya uymadı.

Ama yine de "bazı" diğer milletvekilleri de Alman olanların yanına oturacakken son anda öd sancısı tutunca, vazgeçmişler diye duydum...

Gönderi tarihi:
Yanlis degerlendirmeler.Insanin Filistin davasina destek vermis olmasi icin Hamas'la isbirligi yapmasi gerekmiyor.

Burada Israil karsitligi yapanlar aslinda Filistin halkina degil HAMAS'a sözcülük yapmaktalar yani bir terör örgütüne.

Biz Israil'in Gazze'ye saldirisini kinadik,o saldirida öldürülen bebeler icin kahrolduk.Ama bunu Hamas icin yapmadik Filistin halki icin yaptik.Hamas Israil tarafindan sahneye konmus bir örgüttür ve görevide Arafat'a karsi olmakti.Bunu basari ile yerine getirerek Filistinlilere en büyük kötülügü yapmistir.

Hamas'i secenler de Filistin halkidir diyenler tabii ki olacaktir.BDP'yi secenlerde Kürt toplumundan insanlar degilmi?E o zaman neden biz BDP'ye karsiyiz bunu birisi bana izah etsin.

saygilarla

Politika;

Senin bu tavrına alıştık...

Çok klasik...

Bunu forumdaki Kürtçü kesim de yapıyor; Şeriatçı kesim de yapıyor; Siz de yapıyorsunuz...

Türkiye'de, Kürtçü Etnik Milliyetçilerinin/Kürtçülerin/Kürt Irkçılarının işine gelmeyen birşey mi söyledik?

Anında Faşist, Irkçı, İnsanlık Düşmanı ilan ediliveriyoruz...

İki nedeni var bunun:

- Bize bu olumsuzluk atfedilerek, bizim karşımızda, bu değerlere hassasiyeti bulunanları sömürmek...

- Bu olumsuzlara maruz kalmamak için, onlar gibi düşünmeye zorlanmak.

Ya da en önemlisi;

Arkadaşların, bunların anlamlarını bilmemeleri...

Türkiye'de Şeriatçı kesimin işine gelmeyen şeyler mi söyledik?

Anında ilan ediliveririz ki;

Din Düşmanı, Kendi İnsanına Yabancılaşmış, İmansız Kafir!, Deccal!

Aynı iki veya üçüncü nedenden ötürü...

Geçenki Atatürk'ü eleştirebilmek eksenli tartışmada da aynısını yapmıştın:

Atatürk'ü eleştiriyorum diye, Atatürkçülük düşmanı ilan edivermiştiniz!

Kaldı ki ben bütün günümü, lisans eğitimi öğrencilerine Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi dersi vererek geçiriyorum neredeyse...

O neyse ama şimdi de

Yine sizin gibi düşünmüyoruz diye,

İsrail'e suç buluyoruz diye,

Bizi Hamasçı yapıverdiniz;

Helal olsun diyorum...

Ama yemezler be dostum...

Yani bu psikolojik yönlendirme, sömürü,

Sadece bu tavrın aslından haberdar olmayanlarda işe yarar...

En azından bende değil...

Hamas'ı ya da terörün hiçbir çeşidini falan desteklemiyorum;

Fakat evet, katı bir İsrail Karşıtıyım...

Yahudi karşıtı ise kesinlikle değilim...

Herhangi bir etnik unsurun, dini kitlenin ya da ulusun da düşmanı değilim.

Fakat bir devlet olarak ve politikası çerçevesinde,

Oldukça katı bir İsrail Karşıtıyım...

Siz ne derseniz deyin;

İsrail'in gerçekleştirdiği eylem,

Elinde bıçaktan daha fazlası bulunmayan ve direnme gücü en az seviyede olan

Savunmasız bir insan kitlesine yapılmıştır.

Ve o insanlar;

Dinci de olsalar, Kürt de olsalar, Arap da olsalar, Tarikatçı da olsalar

Sizin-Bizim insanımız...

Sizin-Bizim insanımız olmasını bir yana bırak;

Herşeyden önce onlar insan!

Olayın, Türkiye'deki güdümlü sorumlularını sorgulamak istiyor musunuz?

Size sorgulamayın demedik ki?

AKP mi düzenlemiştir bu olayı; altında parmağı mı vardır?

Bulun efendim; eleştirin; ortaya koyun; hesabını birlikte soralım...

Bu bir kumpas mıdır, düzen midir, komplo mudur?

Ortaya çıkarın efendim sorumlularını; cezasını birlikte verelim...

Türkiye'de bilerek ya da bilmeyerek,

Bu olaya neden olmuş insanlara hesap sorulabilir,

Eleştirilebilirler ve cezalandırılabilirler...

Bunu yapmayın ya da yapmayalım mı dedik efendim?

Fakat ne olursa olsun;

O gemide öldürülen 17 yaşındaki çocuğun hesabını sorarım ben

Onun kafasına 4 tane kurşun sıkan İsrail'den, öncelikle...

İsrail o çıkartmayı yapmaya da bilirdi...

Gemiyi, insanları katletmeden, daha uygun yollarla limana çekebilirdi...

Zira İsrail bu konularda oldukça profesyonel, siz hiç merak etmeyin...

Fakat orada insanlar, haksız ve hukuksuz yere katledildi...

O katledilenler Hamas militanı olsa bile İsrail haksızdır bilader...

Haksızdır, çünkü o adamlar, öldürülmeden de ele geçirilebilecek vaziyetteydiler; silahsızdırlar.

Gemiler, uygun bulunmuş durumdadır...

Bu durumdaki bir insanı öldürmek, savaş suçudur.

Aynısını Amerika'nın, beyaz bayrak sallayıp, teslim olan Iraklı askerleri öldürerek gerçekleştirdiğini de gördük...

Ona da karşı çıktık...

Aynı tespiti;

Türkiye'de, her ne kadar bizi "Irkçı-Faşist" ilan edebilecek kadarcık kişiler olsa da;

Sağ ve teslim olmuşken yakaladığı PKK militanını öldürecek askerler için de yaparım...

Kaldı ki PKK'nın kendisi doğrudan Vatan Haini ve Savaş Suçlusudur...

Yine de teslim olmuş ya da savunmasız birisini öyle katledemezsiniz;

Katldir bu...

Lamı cimi yok efendim;

İsrail o gemide bir katliam gerçekleştirmiştir...

İnsanlara ve sizin insanlarınıza yönelik bir katliam gerçekleştirmiştir...

Bu;

İsrail ile AKP işbirliği ile gerçekleşmiş de olabilir...

İsrail ile PKK'nın birlikte güdümü ile gerçekleşmiş olabilir...

Ya da her üçü birbirinden bağımsız bir biçimde, aynı olaydan nemalanmak için yapmış da olabilirler...

Bunlar, doğru olma olasılıkları olan

Fakat henüz ortaya çıkmamış şeylerdir...

Spekülasyon konumundadırlar...

Ben var olana bakarım;

İsrail, o insanları katletmiştir...

Ve bu, aynı karşılık verilmediği sürece tatmin olmayacak Türk Ulusu karşısında AKP'nin hiç işine yaramayacaktır...

Çünkü AKP, aynı karşılığı veremeyecektir...

Gönderi tarihi:

dünya kimsenin emeğiyle ortaya çıkardığı bişiy değildir onun için onu kimse sahiplenemez mesela allahın dağındaki ormanı sahiplenebilirmiyiz elbetteki hayır o ormanı yaratan allahtır,allahın ormanıdır onu kimse sahiplenemez.dünyayı kimse sahiplenemeyeceği için dünyanın adil bir şekilde paylaşılması gerekmektedir buda dünyadaki herkesin dünya üzerinde eşit hak sahibi olmasıyla mümkündür yani en ufak oprağada dahi tüm dünya toplumunun eşit hakkı olması gerekmektedirki adalet olsun ama dünya günümüzde herkesin eşit hakka sahip olduğu bir yer değildir ve dünyayı böylesi eşit olmayan ırkçı devletlere bölen derin dünya devletidir.bizler ırkçılık yapmadan dünyayı herkesin eşit hakkı olan bir yere çevirmemiz gerekmektedir.

hepinizden ricam ırkçı olan devletlerimizi savunmadan dünya üzerinde herkesin eşit hakka sahip olması gerektiğini bilerek sözlerimizi kuralım zira dünyada adaletli bir sistem ancak herkesin eşit hakka sahip olduğu ve ırkçılığın olmadığı bir dünyayla mümkün olur.

Gönderi tarihi:

Bugun Gazzeye giden gemi bir yardim gemisiydi ve aktivistler sadece musluman gonullulerinden mevcut degildi ne hikmetse bizim halk hemen herseyi AKP ile ozdestirmekte, Bugun o yardim kurulusu sadece musluman ulkelerine yardim icin yola cikiyorsa icindeki Irlandali, isvecli, yunan, alman aktivistler neyin nesi yoksa onlarda gizli AKPcilermi gercekten cok komiksiniz.. Zaten sizin bu AKP ve islamci fobileriniz yuzunden 2 donemdir AKP iktidar olmakta.. egerki Israilin gonlu bu gemiyi gazzeye sokmaktan yana olmus olsaydi zaten bolgeye amborga uygulamazdi tum dunya israilin gazzeye amborga uyguluyor diyorlar siz halen israil amborgosunda hakli diyorsunuz.. Peki IHH yi AKP gonderdi diyelim.. Israil yine bir aciklama yapti irlandadan yola cikan yardim gemisini hic bir sekilde Gazzeye girmesine musade etmiyecegini acikladi eee bu neyin nesi Irlandadan gelen gemiyidemi AKP gonderiyor yoksa :yuvarlan:

Gönderi tarihi:

Ne Hamas'ın İsrail'in estirdiği teröre karşılık masum insanları öldürmesi insanlık vicdanında tamamıyla aklanabilir ne de İsrail'in Hamas üzerinden benimsediği kendini savunma stratejisi olan terörizm haklı kılınabilir.

Dinimiz, ırkımız, siyasi fikrimiz ne olursa olsun orda bir insanlık dramı var ve insan olarak izliyoruz orda olanları hem Hamas'ı hem İsrail'i.Orda insanlığın dar ağacına asıldığı bir Gazze var.Orda Hamas da var evet.Ama orda Hamas'dan önce Hamas'ın var olmasının bahane olarak vicdanlarda yer bulamayacağı bir devletin uyguladığı katliam var.Herkes mazisini biliyor Flistin'in ve İsrail'in anlatmaya lüzum yok.

İsrail'in en son yaptığı daha önce dediğim gibi Hamas veya başka sebeplerle dünyaya açıklanamayacak meşrulaştırılamayacak bir fiil ki bütün dünya İsrail'e olan olması gereken insani tepkisini gösterdi zaten.

Bunun ötesinde İsrail bizim insanlarımızı meşrulaştırmayacağı sebeplerden dolayı katletti gemide.Buna kimse hayır diyemez herhalde.Bu kurgulanmış bir amacı olan oyunun sahneye konulması mıydı?Kim bilebilir bunu bilmiyorum.Olay ortada olsa da zihinlerimiz tek tip değil.Nasıl yakalayabiliriz ki objektifliği nasıl bilebiliriz ki gerçekliği?Gazze'ye insani yardım için tertiplenmiş ve dünya milletlerinden birçok insanın da katıldığı dini yönü ağır basan bir organizasyon.Beklenilen şuydu:İsrail en fazla bu gemilere izin vermez kendi limanına çeker; lakin kesinlikle askeri bir operasyonla insanları öldürecek bir yaklaşım sergilemez.

Beklenenin ötesinde bir durum ortaya çıktı.Bu organizasyonu düzenleyenler bunun böyle olabileceğini bilerek bunu göze alarak İsrail'i dünya kamuoyunu İsrail'e dikkat çekmek için yapmış olabilirler.Oraya ölmeye de gitmiş olabilirler bu amaç için.Bu niyeti gütmek bu amaca ulaşmak için bu şekilde bir organizasyon tertip etmek doğru mu yanlış mı?Filistin halkına destek için bütün bu olacakları bilerek bile bile ölüme gitmenin yanlışlığı doğruluğu artık kişinin anlayışına, algılayışına kalmış.

Devletimiz, hükümetimiz ne yapmalıydı?AKP'de bunun böyle olabileceğini öngörüyor muydu yoksa o da bunun böyle olabileceğini bilerek bu durumun vuku bulmasının kendisine içerde getireceği siyasi faydayı ve bunun da ötesinde oluşan havanın Türkiye'yi Arap dünyasına yaklaştırması rotasını istenildiği yönde değiştirmesi için ortam hazırlığı faydasını mı güdüyordu?Bu çok iyi hazırlanmış bir senaryonun sahneye konulması mı?Bu seneryanun içine bu olayı oturtabilirsiniz.Bu senaryo artık ne kadar fantastik ne kadar komedi ne kadar hayattan gerçek bir kesit yansıtıyor bu da bizim algımıza kalmış.İzlediğimiz olay konusunun, adının, oyuncularının, yönetmeninin bilindiği oynama saatinin belli olduğu bir film değil ki bilet alalım gidelim izleyelim filmi.Sinemaya bir film izlemeye gittiğinizde hangi filme bilet aldığınızı bilirsiniz, oyuncularını bilirsiniz, yönetmenini bilirsiniz, konusunu bilirsiniz ve bu konularda tartışmazsınız.

Birçok olayda olduğu gibi bu olay üzerine de meyilli olduğumuz yönetmenlik, senarya yazarlığı damarımızın kabarıp binbir türlü en doğrusu benim filmim tarzından filmler üretmek en kolay en iyi yaptığımız bir iş.

Haydi kolay gelsin herkes üstüne düşeni yapıyor...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Lamı cimi yok efendim;

Lam diyen kim, cim diyen kim ben anlamadım... Ne lam diyen var burada, ne de cim. "Bu katliam değildir" diyen kim?

Gönderi tarihi:

İsrail'i protesto için sokağa çıkan insanların genellikle islamcı olması, eylemin insani ve anti-emperyalist değil, daha çok islami bir çerçevede kalması anlamına geliyor ne yazıkki... Esasa ilişkin bir düzeltme yapmak gereklidir bana göre; İslamcılar ve her soydan gerici-muhafazakar kesim, Filistin devrimi ve halkıyla değil, şeriatçı örgütlerle dayanışma içindedirler. IHH da öyle iddia edildiği gibi "İnsani Yardım Vakfı" falan değil, siyasal islamcı bir örgüttür ve dünyanın her köşesindeki şeriatçı-gerici örgütlerle işbirliği içindedir...

Ülkede tekbir sesleriyle meydanları dolduran bir kalabalık var... AKP hükümeti toplumdaki islamizasyon sürecini bu vesileyle derinleştirmeye çalışıyor gibi görünüyor... Kocaman bir ülke, şeriatçı Hamas'ın peşine takılmak isteniyor... Fakat AKP hükümeti bakımından ortada tam bir dış politika fiyaskosu var... Hükümet, kendi vatandaşlarını koruyamamıştır... Öyle anlaşılmaktadır ki, AKP hükümeti yardım filosu yola çıkmadan önce gerekli diplomatik girişimlerde bulunmamış, gelen istihbaratı değerlendirmemiş ve caydırıcı hiçbir önlem almamıştır. Yardım filosunu adeta kendi kaderine terk etmiştir... Ancak, yine öyle anlaşılmaktadır ki, AKP hükümeti İsrail'in yardım filosuna müdahale edeceğini de öğrenmiş, bu nedenle milletvekillerinin kafileye katılmasını engellemiştir. Dahası Mavi Marmara isimli geminin de Türk bandırasından çıkarılarak küçük bir Doğu Afrika ada devleti Komor bandırası taşımasını sağlamıştır. (Komor, müslümanların yaşadığı ve şeriatla yönetilen İran yanlısı küçük bir ada devletidir.) Yani ortada bir Türk gemisi de yoktur... Dolayısıyla hukuken Türkiye'ye yönelik bir saldırı da söz konusu değildir.

Durum böyle olunca, eylemin masum bir yardım ve dayanışma girişimi olmanın çok ötesinde bir misyonu olduğu açıktır. Sinsi ve pis bir hesap sezilmektedir...

Gönderi tarihi:

Her ikimiz de...

Şimdi ;

[

]

Türkiye'nin ise İsrail ile hiç bir alıp veremediği yoktur. Hiç bir çatışan menfaatimiz, paylaşamadığımız herhangi bir çıkar yoktur.

Türkiye’yi parçalama planı kimin planı? Kuzey Kürdistan dedikleri yer neresi? Büyük Ortadoğu Projesi’nin kimin düşüncesi? İsrail’in

Bu iki savın birbiriyle ne kadar tam karşıt savlar olduğunun yorumunu okuyuculara bırakıyorum :)

Ve hatta Osman Pamukoğlu sanki bir tartışmada Demirefe arkadaşımızın iddia ettiğini dile getiren birine cevap vermiş gibi durmuyor mu?

Birbirinin tam karşıtı iddialar... Birbirine cevap niteliğinde.

Anlattığım halde anlayamamak senin kusurun. Her ülke bir diğerinin zayıf olmasını, parçalanmasını, böylece en güçlünün kendisi olmasını ister. Söylediklerimi anlamamışsın, bir daha okuyabilirsin.

Biz "istek" veya "arzu"dan bahsetmiyoruz. Bir kişinin ölmesini istemek ile, o kişiyi öldürmek için plan yapıp uygulamaya koymak birbirinden farklıdır. Bir devletin zayıf düşmesini, rejiminin değişmesini, parçalanmasını istemek ile, bunları öngören plan yapıp uygulamaya koymak farklıdır. Bunu gerçekleştirmek için mücadele edenlerin azmettiricisi olmak farklıdır.

Türkiye'nin rejiminin ılımlı islam modeline dönmesi sadece bir tasavvur ya da istek mi? Türkiye'nin etnik federasyonlardan oluşan bir devlete dönüşmesi sadece bir tasavvur ya da istek mi? Yoksa hali hazırda uygulayıcıları olan proje mi ?

Pamukoğlu, "İsrail Türkiye'nin parçalanmasını temenni ediyor, arzuluyor" demiyor. Türkiye'nin üniter devlet yapısına, ulusal bütünlüğüne, rejimine yönelik eylemlerin ve faaliyetlerin arkasında İsrail'in olduğunu iddia ediyor. "her devlet diğerinin zayıf düşmesini ister" vs tarzı demogojilere gerek yok. Her devlet ister istemez. Ancak her devlet bir diğerinin rejimini değiştirmek, ulusal yapısını parçalamak vs için projeler hayata geçirmez. Bir operasyon olarak uygulamaz.

Mesela Kanada, ABD'nin zayıf düşmesini kendisinin daha güçlü olmasını isteyebilir. Ama, ABD'yi parçalamak, rejimini değiştirmek için operasyonlar düzenlemez. Projeler hayata geçirmez.

Gönderi tarihi:

İsrail'i protesto için sokağa çıkan insanların genellikle islamcı olması, eylemin insani ve anti-emperyalist değil, daha çok islami bir çerçevede kalması anlamına geliyor ne yazıkki...

Doğru tahlil yapabilmek için kavramları doğru kullanmak gerekir bence. Bir eylemin, bir hareketin, bir partinin, bir örgütün anti-emperyalist vasfı taşıması ideolojisinden bağımsızdır.

Anti-emperyalizm bir ideoloji değil bir duruştur. Marksistler, anti-emperyalizmin anti-kapitalizmi de barındırması gerektiğini, anti-kapitalizm olmadan anti-emperyalizm olmayacağını söyler ama bu anti-emperyalizmin niteliğini değiştirmez. Gerçekle de bağdaşmaz. Ki bildiğim kadarıyla bu savı artık terketmişlerdir.

Anti-emperyalizm; emperyalist politikalara karşı duruştur. Dolayısıyla bir hareketin, sosyalist, milliyetçi, islamcı olması anti-emperyalist olabilmesi için bir kriter değildir.

Şöyle bir tanım doğru olabilir; Meydanların sadece islamcılarla dolması, anti-emperyalist bayrağın salt islamcıların elinde olduğu gibi bir izlenim yaratmaktadır ne yazık ki. Bunda da sorumluluğun aranacağı yer şikayet eden yerle aynıdır.

Esasa ilişkin bir düzeltme yapmak gereklidir bana göre; İslamcılar ve her soydan gerici-muhafazakar kesim, Filistin devrimi ve halkıyla değil, şeriatçı örgütlerle dayanışma içindedirler. IHH da öyle iddia edildiği gibi "İnsani Yardım Vakfı" falan değil, siyasal islamcı bir örgüttür ve dünyanın her köşesindeki şeriatçı-gerici örgütlerle işbirliği içindedir...

"Filistin'de İsrail Müslümanlar'a zulmediyor" düşüncesi olamaz mı harekete geçiren ? Yani şeriatçı örgütlerin varlığı değil de, İsrail'in işgal ettiği, zorbalık altında tuttuğu toprakların halkının Müslüman olması. Filistin davasının içerisinde de şeriatçı örgütlerin de var olmasını islami kesimlerin Filistin davasına olan ilgisinin temel sebebi olarak koymak bana pek mantıklı gelmedi. İslamcı kesimler Filistin davasını HAMAS Gazze'de iktidara geldikten sonra desteklemeye başlamadı. El Fetih'in mücadelenin tek yönlendirici gücü olduğu zamanlar da destekliyorlardı. El Fetih'i de destekliyorlardı. Filistin'de "İslami direniş" görüntüsü 90'larda ortaya çıktı.

"Filistin halkı" "Filistin'li emekçi kardeşlerimiz" "Filistin'li müslüman kardeşlerimiz" Bunlar farklı ideolojiye mensup kitlelerin Filistin davasına baktıklarında kendilerine yakın hissetmelerini sağlayan farklı algılamalardır.

Gönderi tarihi:

Bir de, AKP'nin gündemi değiştirmek için bu organizasyonu düzenlediği yönünde savlar var ki, yerinde tespitten çok uzaktır. Bu organizasyon dün ortaya çıkmamıştır. 6-7 ay önce başlamıştır. 6-7 ay önce de ne kaset, ne Baykal'ın istifası, ne de Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP başkanı olması gibi bir durum vardır.

Tespit yanlış olduğu gibi, doğru tespitten de uzaklaştırmaktadır insanları. İsrail ve ABD konusu islami kesim içerisinde, Milli Görüşçüler ile Nurcular arasındaki temel çelişkilerden birisidir uzun zamandır.

Bu olay bu çelişkinin şiddetli bir biçimde ortaya çıkmasını sağlamıştır. Gülen'in yardım konvoyuna ilişkin açıklamaları, İsrail'den izin alınması gerektiğini söylemesi önümüzdeki süreçte AKP'yi oldukça zor bir duruma sokacaktır. Kurulduğu günden beri tam desteğini aldığı Gülen Cemaati ile arasında şiddetli bir çelişki yaratacaktır.

Bu da en az kendi çekirdek tabanını tatmin edecek tepki verme gerekliliği kadar AKP'yi sıkıntıya sokacak bir konudur.

Gönderi tarihi:

İslamcı kesimler Filistin davasını HAMAS Gazze'de iktidara geldikten sonra desteklemeye başlamadı. El Fetih'in mücadelenin tek yönlendirici gücü olduğu zamanlar da destekliyorlardı. El Fetih'i de destekliyorlardı. Filistin'de "İslami direniş" görüntüsü 90'larda ortaya çıktı.

"Filistin halkı" "Filistin'li emekçi kardeşlerimiz" "Filistin'li müslüman kardeşlerimiz" Bunlar farklı ideolojiye mensup kitlelerin Filistin davasına baktıklarında kendilerine yakın hissetmelerini sağlayan farklı algılamalardır.

90´lardan önce, daha mantiklisi 80´öncesi Filistin icin sokaga dökülenler Türkiyenin soluydu yapmayin bu kadar carpitma olmaz bu konuyu daha öncede ortaya koymustuk. Ne yazik ki seriat serbeti herkesin kafasini karistiriyor.

Gönderi tarihi:

İslamcılar ve her soydan gerici-muhafazakar kesim, Filistin devrimi ve halkıyla değil, şeriatçı örgütlerle dayanışma içindedirler. IHH da öyle iddia edildiği gibi "İnsani Yardım Vakfı" falan değil, siyasal islamcı bir örgüttür ve dünyanın her köşesindeki şeriatçı-gerici örgütlerle işbirliği içindedir...

Filistin devrimi ve halkının da Haması seçerek şeriatçı örgütlerle bizzat içli dışlı ve dayanışma içinde olduğu kanaatindeyim...

Durum böyle olunca, eylemin masum bir yardım ve dayanışma girişimi olmanın çok ötesinde bir misyonu olduğu açıktır. Sinsi ve pis bir hesap sezilmektedir...

Görüşlerinize katılıyorum.

Gönderi tarihi:

İsrail'i protesto için sokağa çıkan insanların genellikle islamcı olması, eylemin insani ve anti-emperyalist değil, daha çok islami bir çerçevede kalması anlamına geliyor ne yazıkki... Esasa ilişkin bir düzeltme yapmak gereklidir bana göre; İslamcılar ve her soydan gerici-muhafazakar kesim, Filistin devrimi ve halkıyla değil, şeriatçı örgütlerle dayanışma içindedirler. IHH da öyle iddia edildiği gibi "İnsani Yardım Vakfı" falan değil, siyasal islamcı bir örgüttür ve dünyanın her köşesindeki şeriatçı-gerici örgütlerle işbirliği içindedir...

Ülkede tekbir sesleriyle meydanları dolduran bir kalabalık var... AKP hükümeti toplumdaki islamizasyon sürecini bu vesileyle derinleştirmeye çalışıyor gibi görünüyor... Kocaman bir ülke, şeriatçı Hamas'ın peşine takılmak isteniyor... Fakat AKP hükümeti bakımından ortada tam bir dış politika fiyaskosu var... Hükümet, kendi vatandaşlarını koruyamamıştır... Öyle anlaşılmaktadır ki, AKP hükümeti yardım filosu yola çıkmadan önce gerekli diplomatik girişimlerde bulunmamış, gelen istihbaratı değerlendirmemiş ve caydırıcı hiçbir önlem almamıştır. Yardım filosunu adeta kendi kaderine terk etmiştir... Ancak, yine öyle anlaşılmaktadır ki, AKP hükümeti İsrail'in yardım filosuna müdahale edeceğini de öğrenmiş, bu nedenle milletvekillerinin kafileye katılmasını engellemiştir. Dahası Mavi Marmara isimli geminin de Türk bandırasından çıkarılarak küçük bir Doğu Afrika ada devleti Komor bandırası taşımasını sağlamıştır. (Komor, müslümanların yaşadığı ve şeriatla yönetilen İran yanlısı küçük bir ada devletidir.) Yani ortada bir Türk gemisi de yoktur... Dolayısıyla hukuken Türkiye'ye yönelik bir saldırı da söz konusu değildir.

:clover:

Gönderi tarihi:

90´lardan önce, daha mantiklisi 80´öncesi Filistin icin sokaga dökülenler Türkiyenin soluydu yapmayin bu kadar carpitma olmaz bu konuyu daha öncede ortaya koymustuk. Ne yazik ki seriat serbeti herkesin kafasini karistiriyor.

Efendi dostum, sen copy-paste yapmadığın zaman ben senin yazdıklarını anlayamıyorum. Ne diyorsun, ne iddia ediyorsun anlayamıyorum. Ne çarpıtması ?

HAMAS 1992 yılında silahlı mücadeleye başlamıştır... 12 Eylül'e gerekçe olarak sunulan unsurların arasında Erbakan'ın Konya'da düzenlediği Kudüs Mitingi de vardır...

Gönderi tarihi:

Efendi dostum, sen copy-paste yapmadığın zaman ben senin yazdıklarını anlayamıyorum. Ne diyorsun, ne iddia ediyorsun anlayamıyorum. Ne çarpıtması ?

HAMAS 1992 yılında silahlı mücadeleye başlamıştır... 12 Eylül'e gerekçe olarak sunulan unsurların arasında Erbakan'ın Konya'da düzenlediği Kudüs Mitingi de vardır...

Benim yapabilecegim birsey yok üslup ayni copy-paste ama ne yazik ki simdiye kadar bu konuda basarili olamadin ama konusmalarinin hepsinin altinda bir yol haritasini beraber bulmustuk meshur dayanagin sözlüklerini nerelerden tamamlandigini.. Onu hatirla yararli olur ?

Benim öyle birseye ihtiyacim yok buyur canli tartisalim

HAMASIN 1992 yılında kurulmadigini tartismistik Filistine o tarihte tasinmis olabilir mi !!! Hamasin bir Tarihini bir gözden gecir yararli olur.. ondan sonra devam ederiz.

Gönderi tarihi:

Bu dünyada 60'lı yıllardan günümüze kadar Filistin halkının hakkını ve hukukunu savunan, onların emperyalizme ve siyonizme karşı yürüttüğü mücadeleyi bütün gücüyle destekleyen, işgal altındaki topraklara giderek Filistinlilerle birlikte savaşmanın onurunu taşıyan ve bu uğurda onlarca yol arkadaşını yitiren devrimcilere ve sosyalistlere karşı, bütün bu yakın tarih boyunca "Allahsız kızıl komünistler, anarşistler ve teröristler" diye ABD emperyalizminin yanında ve Türk derin devletinin hizmetinde saldıranlanların birdenbire Filistin halkıyla gösterdikleri dayanışma bana hiç samimi gelmiyor...

Onlar Filistin halkına değil, Filistinli islamcılara yardım götürüyorlar... Siz IHH'nın hiç Sudan Devlet Başkanı şeriatcı diktatör Ömer El Beşir'in Darfur bölgesinde gerçekleştirdiği soykırımı kınadığını ya da oraya yardım götürmeye çalıştığını duydunuz mu? Ben duymadım, eğer bilmediğim birşey varsa bağışlayın... Beraber öğrenelim.

Gönderi tarihi:

Bu dünyada 60'lı yıllardan günümüze kadar Filistin halkının hakkını ve hukukunu savunan, onların emperyalizme ve siyonizme karşı yürüttüğü mücadeleyi bütün gücüyle destekleyen, işgal altındaki topraklara giderek Filistinlilerle birlikte savaşmanın onurunu taşıyan ve bu uğurda onlarca yol arkadaşını yitiren devrimcilere ve sosyalistlere karşı, bütün bu yakın tarih boyunca "Allahsız kızıl komünistler, anarşistler ve teröristler" diye ABD emperyalizminin yanında ve Türk derin devletinin hizmetinde saldıranlanların birdenbire Filistin halkıyla gösterdikleri dayanışma bana hiç samimi gelmiyor...

Onlar Filistin halkına değil, Filistinli islamcılara yardım götürüyorlar... Siz IHH'nın hiç Sudan Devlet Başkanı şeriatcı diktatör Ömer El Beşir'in Darfur bölgesinde gerçekleştirdiği soykırımı kınadığını ya da oraya yardım götürmeye çalıştığını duydunuz mu? Ben duymadım, eğer bilmediğim birşey varsa bağışlayın... Beraber öğrenelim.

:clover:

Gönderi tarihi:

İkisi arasında bir alaka göremedim. Yani islamcıların Türkiye'deki devrimcilerle ilgili düşünceleri ile, Filistin davasına bakışı arasında. Son derece alakasız olmuş.

İslamcıların öteden beri Filistin Davası'na bakışı "İsrail'in zulmettiği müslüman kardeşlerimiz" eksenindedir.

Filistin Davası'nda, Irak'taki direnişte herkes ne arıyorsa onu buluyor.

Onlar "Müslüman Filistin Halkı"na yardım götürüyor. Eleştiri, doğru noktadan, doğru temelle yapılmalıdır. Sadece Müslümanlar halklara yönelik yardım faaliyetleri yürütmesini eleştirirsiniz. Evrensel bir anlayışa sahip olmadıklarını eleştirirsiniz. Ancak, "Filistin Halkı'na değil HAMAS'a yardım götürüyorlar" şeklinde bir yorum yanlıştır.

Bu akşam Ali Sirmen'i izledim tvde ve çok güzel bir şey söyledi ;"Bir insanın giyim tarzı, dinsel kimliği, etnik kimliği, siyasi görüşü, mensubu olduğu siyasi parti söylediğinin, yaptığının doğru mu yanlış mı olduğunu belirlemez" diye.

İslamcılar yapıyor o halde kötüdür şeklinde bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Yasadışı bir ambargoyu kırmak için barışçık bir eylem yaptılar.

Şöyle düşünüyorsa bir kişi ; "Bu ambargo haklıdır" "Bu ambargonun kaldırılması için uğraşmak yanlıştır" O zaman bu eylemi de ambargoyu kırma amacı taşıdığı için eleştirebilir. Fakat kişi bu ambargonun yanlış olduğunu, kaldırılması gerektiğini savunuyorsa, bu eylemi sadece yardım değil ambargoyu da kaldırmaya çalışıyor diye eleştiremez. Mantıklı olmaz.

Bir islamcı için "müslüman Filistin halkını açlığa mahkum eden ambargo"dur. Bir devrimci için "özgürlüğü için mücadele eden Filistin halkını açlığa mahkum eden ambargo"dur vs...

Şöyle düşün, senin söylediğinin tam tersini iddia ettiğini birisinin. Yani, "Devrimciler Filistin davası sol bir çizgide iken destekliyorlardı şimdi islami bir görüntü arz ediyor diye desteklemiyorlar. Demek ki onlar Filistin halkını değil, Filistin'li solcuları destekliyormuş"

Buna nasıl cevap verirsen, kendi yazdıklarına da aynı şekilde cevap verebilirsin... Çünkü bu yaklaşım senin yaklaşımın kadar yanlış.

Sanki Filistin davası bir günde sol bir çizgiden islami bir çizgiye doğru geçti. Eskiden de Ortadoğu'da hem islamcılar, hem solcular için Filistin davası desteklenilen bir davaydı. Ortadoğu'nun tümünde sol ideoloji gerilerken, islamcılık popüler olduğu için, Filistin'de de islamcılık, devrimciliğin önüne geçti.

Gönderi tarihi:

Ayni noktaya (Sudan, Darfur) ben defalarca bu forumlarda isaret ettim. Ama bir kulaktan girip digerinden cikiyor.

Evet bunun arkasindaki "sozde" insani yardim, islamciliktir. Bence, sizin dediginizden biraz degisik goruyorum. Bu yardimcilarin gayesi Muslumanlara yardim icin degilde, yahudilere veya kafirlere ofkelerini ifade etmek icindir. Sevgi degilde, ofke kopuruyorlar. Bu Gemi sevgi gemisi degildi. Nefret gemisi idi.

Bakiniz, Lubnan sivil savasinda 150.000 filistin Arab oldu. Irak-Kuveyt Gulf savasindan sonra, Kuveyt Devleti 350,000 filistinli Arablari sürgün ettiler Yasser Arafat Sadam Huseyini destekledigi icin. Kiral Huseyin Filistini bombaladi ve 10.000 filistinli arabi katletti. Suriye Cumhurbaskani Asad kendi sehrini bombaladi ve 25.000 bin arabi oldurdu. Cezayir sivil savasinda , 1990 yillarinda 100.000 kisi olduruldu.... Sadam huseyin 100.000 lerce insanlari katletti.....

Bu olen muslumanlara Islam dunyasi pek fazla ses cikarmadi. Israil bir filistinliyi oldurunce kiyamet kopuyor.

Netice, demekki insanin veya Muslumanin olmesinden degilde, eger gayri-Musluman ortada bulunursa kiyamet kopuyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.