Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2010 Yaklaşan Sevgililer Günü öncesinde dil uzmanları, Fransızca'da aşk anlamına gelen "amour" kelimesinin dünyanın en romantik kelimesi olduğuna karar verdi. Merkezi Londra'da bulunan "Today Translations" şirketi tarafından yapılan ve 320 dil uzmanının görüş bildirdiği ankette, Fransızca "amour" kelimesi küçük bir farkla İtalyan "amore" kelimesini geride bırakırken, İtalyanca da dünyanın en romantik dili seçildi. En romantik kelimeler listesinin üst sıralarında yer alan diğer İtalyanca kelimeler arasında, İspanyolca'da da aynı anlama gelen "belissima"(çok güzel) ve "mi tesoro"(hazinem) bulunuyor. Dünyanın ikinci en romantik dili Fransızca seçilirken üçüncülüğü İngilizce ve İspanyolca paylaştı. Dil uzmanları, "seni seviyorum" ifadesinin söylenişinin en kaba olduğu dil olarak da Japoncayı seçti. Birisine Japonca seni seviyorum demek için "watakushi-wa anata-wo ai shimasu" demek gerekiyor. CNNTÜRK Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2012 Amour gerçekten de çok güzel bir kelime... İnsan söylerken bile aşk ı hissedebiliyor. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2012 .. romantik; escapist ise.. şu esquimau cümleciği ne güzeldir: "alternatif evren; kanarya adalarında ve hoş bi sahil kafesinde ve bi akşam üzeri içilen, bi kadeh beyaz ispanyol şarabına benzer.." .. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2012 .. ve alternatif evren; bir dişi varlık olsa gerektir.. .. Alıntı
Φ fanizzink Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2012 Birisine Japonca seni seviyorum demek için "watakushi-wa anata-wo ai shimasu" demek gerekiyor. Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2012 türkçe söyleyin yeter kelimenin romantiki mi olur söyleyiş biçimi önemlidir azının yanından salyalar akarak mı söylicen sert ve kararlı mı söylicen dizlerinin üstüne çöküp mü yoksa ay ışığında sirano dö berjarak gibi şiir mi okuycan sen nasıl söylücene karaar ver kıs ne bilsin japoncayı he Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.