Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Açılım' çocuklarla mahkeme arasından çıkamıyor... Taş attın ama çocuksun; cezan 5 yıl!

Şırnak'ta izinsiz gösterilerde polise taş attığı gerekçesiyle yargılanan 14 yaşındaki bir çocuk, 10 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, sanığın yaşının küçük olması nedeniyle yarı oranında indirildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan 14 yaşındaki C.E., hazır bulundu.

Sanık C.E, yaptığı son savunmasında, izinsiz gösteriye katılmadığını, çalıştığı iş yerini açmak üzere evden çıktığını belirterek, ''Yolda gösteri yapan grupla karşılaştım. Onlara atılan gaz bombalarından etkilenmemek için yüzümü kazağımla kapattım. Sonra polis beni yakaladı'' dedi.

Mahkeme verdiği kısa bir aranın ardından sanık C.E'nin TCK'nın ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçunu içeren 314/2. maddesi uyarınca 6 yıl 3 ay, Terörle Mücadele Kanunu'nun ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 10 ay, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 33/c maddesinde yer alan ''dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek'' suçundan da 3 yıl olmak üzere toplam 10 yıl 1 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı. C.E'nin cezası 5 yıl 15 güne indirildi.

OLAY:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9 Ekim 2009'da gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde, bir grup ateş yakıp, yollara barikat kurmuştu.

Gruptakiler, polisin müdahalesine taşla karşılık vermiş, çıkan olayda bazı göstericiler gözaltına alınmıştı.

fft5_mf356617.Jpeg

Devlet Güvenlik Mahkemeleri 13 yılda 2 bin 601 çocuktan 624'ünü mahkûm etmişti.

Ağır ceza mahkemeleri ise sadece son dört yılda 2 bin 400 çocuktan 175'ine ceza verdi, birçok dosya da Yargıtay'da...

Kaynak: www.radikal.com.tr 10/02/2010 02:21

Gönderi tarihi:

Bence bu cocuklar degil onlari meydanlara sürenlerin cezalandirilmasi gerekir.Anne ve Baba cocugun bu davranisindan sorumlu olmalidir.Avrupa gibi;Bir arabayi cizen cocuk eger kücük yaslardaysa o cezayi onun ebeveyni karsilar.

Cocuklar öyledir,hos gelir onlara böyle seyler,cocuk olduklari icin ne yaptiklarinida tam olarak idrak edemezler,bir heyecanla o gürültüye kendilerini kaptirip tas atarlar.Asil onlara göz yumanlar yani büyükler cezalandirilmalidir.Cocuguna sahip cikamayan ana baba cocugum var dememelidir.Yok o da bizim davamiza sahip cikacaktir cikmalidir o nedenle tas atsin polise deniyorsa o zaman kimse kusura bakmasin...

Cocuklardan 18 yasina kadar ana baba sorumludur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bence bu cocuklar degil onlari meydanlara sürenlerin cezalandirilmasi gerekir.Anne ve Baba cocugun bu davranisindan sorumlu olmalidir.Avrupa gibi;Bir arabayi cizen cocuk eger kücük yaslardaysa o cezayi onun ebeveyni karsilar.

Cocuklar öyledir,hos gelir onlara böyle seyler,cocuk olduklari icin ne yaptiklarinida tam olarak idrak edemezler,bir heyecanla o gürültüye kendilerini kaptirip tas atarlar.Asil onlara göz yumanlar yani büyükler cezalandirilmalidir.Cocuguna sahip cikamayan ana baba cocugum var dememelidir.Yok o da bizim davamiza sahip cikacaktir cikmalidir o nedenle tas atsin polise deniyorsa o zaman kimse kusura bakmasin...

Cocuklardan 18 yasina kadar ana baba sorumludur.

saygilarla

Neden Avrupa hakkinda inadina yanlis bilgiler veriyorsunuz. Bahsettiginiz konuda Avrupa'da ebeveynler cocuklarin yaptiklari suctan sorumlu degiller. Anlatmak istediginiz cocuklarin vermis oldugu maddi zarara karsin ebeveynler sorumludur. Yani bir araca, isyerine veya baska birseye acilan maddi zarara karsin sorumluluklari vardir. Cocugun polise tas atmasi ile ilgili hangi bir avrupa ülkesinde ailesi yargilanacak diye bir kanun var?

Bilerek veya bilmeyerek burada yanlis bilgiler veriliyor ve bu tip yanlis bilgilerde etik acisindan hic dogru degil.

Gönderi tarihi:

Cocuklar cezalandirilmali Avrupa´ya örnek alarak..

Örnegin Avrupa´da cocuklar köprülerden gecen arabalara tas atarlarsa dogru hapise..

Amerikali cocuklar vardi Darmstadt ta agir yaralanmaya neden olmuslardi daha bu cocuklar hapiste..

Bunlari bir cok örneklerle siraliyabiliriz bizim mehmetler Avrupa´da dogduklari halde ufak bir kac tas atmayla derhal sinir disi olurlar..

Bence bu cocuklar K.Irak kökenliyse derhal sinirdisi edilmeli.

Gönderi tarihi:

Cocuklar cezalandirilmali Avrupa´ya örnek alarak..

Örnegin Avrupa´da cocuklar köprülerden gecen arabalara tas atarlarsa dogru hapise..

Amerikali cocuklar vardi Darmstadt ta agir yaralanmaya neden olmuslardi daha bu cocuklar hapiste..

Bunlari bir cok örneklerle siraliyabiliriz bizim mehmetler Avrupa´da dogduklari halde ufak bir kac tas atmayla derhal sinir disi olurlar..

Bence bu cocuklar K.Irak kökenliyse derhal sinirdisi edilmeli.

Efendi dostum,cocuklarin kücük yaslarda yaptiklarindan aileleri sorumlu tutulur. Avrupa'da polise tas atan cocuk olmadigi ve de atmayacagi icin zaten sorumluluk tartismasida olmuyor. Örnegin duvarlara yazi yazan. sloganlar karalayan cocuklar eger resit degilseler, yakalandiklarinda ailelerine haber verilerek uyarilirlar. Eger ayni suctan birkac defa yakalanirsalar o zaman cocuk mahkemelerinde yargilanir ve sanirim hapis cezasi degilde sosyal bir hizmette calistirilirlar.

Cok asiri suc dosyasi olanlar ise, egitim kamplarina gönderilerek orada psikolojik egitime tabi tutulurlar ki bütün masraflarda devlet kasasindan ödenir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Avrupa'da resit olmayan bir cocugun yargilanmasi ve cezaya carptirilmasi isledigi sucun niteligine göre degisir.Bagatel suclarda aileye sorumluluk yüklenir.Cinsel tecavüz suclari,yaralama adam öldürme gibi suclarda cezayi müeyyideler uygulanmasina uygulanir fakat bu sucu islerken suc oldugunun ne kadar bilincinde olup olmadigina göre ceza orani degisir.

14 yasindaki birisine 5 yil hapis cezasi verilmisse,savci veya yargicda o kisinin bu sucu planli olarak islemis olduguna dair kesin bir kanaat olusmus demektir.Tabiiki mahkemede hazir bulunan psikologun raporuda cok önemlidir bu ceza konusunda.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bence burada asıl gözden kaçırılan nokta şu:

Adamların yaptıkları şark kurnazlığı. Bakın bu coğrafyada sorun yaratılan yerlere, öne hep kadınları ve çocukları sürerler.Bir şey olduğunda da diyebilsinler ki;

"Görüyor musunuz işte çocuklara ve kadınlara saldırıyorlar."

Basında da sürekli işlenen bu değil mi? "Taş atıyor" diye çocuklara bilmem ne kadar ceza veriyorlar vah vah!!

Hiç kimsede sormuyor "kendi canından bir parçayı nasıl bu hengamenin içine sokuyorsun" diye. Nasılsa gerisi var doğur doğur at dışarı sonra da "devlet bize bakmiyir, yardım etmiyir"

Gönderi tarihi:

Bence buradaasılgözden kaçırılan nokta şu:

Adamların yaptıkları şark kurnazlığı. Bakın bu coğrafyadasorun yaratılan yerlere öne hep kadınları veçocukları sürerler.Bir şeyolduğundada diyebilsinler ki;

"Görüyor musunuz işte çocuklara vekadınlara saldırıyorlar."

Basında da sürekli işlenen bu değil mi? Taş atıyor diye çocuklara bilmem ne kadar ceza veriyorlar vah vah!!

Hiç kimsede sormuyor kendi canından bir parçayı nasıl bu hengamenin içine sokuyorsun diye. Nasılsa gerisi var doğur doğur at dışarı sonra da "devlet bize bakmiyir, yardım etmiyir"

Benim degindigim noktada buydu zaten.Avrupadan örnek verirken,orada ailelerin sorumluklarindan bahsettim.Ben ceza hukukcusu degilim ama bu cocuklarin yaptiklarina karsi birilerinin sorumluluk üstlenmesi gerekir ki bu birileride en dogal olarak aile büyükleridir yani anne baba.Bu cocuklarin polise tas atmalarinin sorumlusu devlet degildir.Devletin sorumlu oldugu alanlar farklidir.Bu yönden incelersek evet devlet sadece o bölgemize degil tüm Türkiye capinda gereken sosyal hizmeti verememistir.Ne varki Türkiye'nin baska hicbir bölgesinde polisler cocuklar tarafindan taslatilmiyor.Bati yörelerimizde polise tas atanlar var ise onlarda yine o bölgeden gelenlerdir.O zaman o bölgedeki insanlarin bir kisminda sorun var demektir.Güneydogu'da her ailenin cocugu polis taslamiyor.Taslayan cocuklarin ailelerinin incelenmesi gerekir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hiç kimsede sormuyor "kendi canından bir parçayı nasıl bu hengamenin içine sokuyorsun" diye. Nasılsa gerisi var doğur doğur at dışarı sonra da "devlet bize bakmiyir, yardım etmiyir"

Ulusal mücadelelerde (siz buna Kurtuluş mücadelesi de diyebilirsiniz) kimse kendi çocuğunu düşünmez..

Çünkü kendi çocuğunun fedakarlığı ile bir gün yüz binlerce çocuk özgür gelecek dünyaya..

Kendi dilelrinde eğitim görecekler..

İranda 'mutlu Fars', Suriyede 'mutlu Arap', Türkiyede 'mutlu Türk' olmayacaklar artık..

Kahretsin, Özgürlük mücadelesi böyledir işte..

Kendi çocuğu bile küçük bir generaldir artık büyüklerinin gözünde..

Ve bir türkü tutturur dillere;

''Güzel günler göreceğiz çocuklar..'' diye...

Gönderi tarihi:

Ah be arkadaşım keşke sizin dediğiniz gibi romantik olsaydı herşey.O çocuklara, lastik yakmamaları için lastik başına 1TL verdiklerinde de koşa koşa lastik topluyorlardı.Hangi özgürlük mücadelesinden bahsediyorsunuz.Önce aş ve iş arkasından bununla doğru orantılı demokrasi de gelişir hiç kuşkunuz olmasın.

Gönderi tarihi:

Ah be arkadaşım keşke sizin dediğiniz gibi romantik olsaydı herşey.O çocuklara, lastik yakmamaları için lastik başına 1TL verdiklerinde de koşa koşa lastik topluyorlardı.Hangi özgürlük mücadelesinden bahsediyorsunuz.Önce aş ve iş arkasından bununla doğru orantılı demokrasi de gelişir hiç kuşkunuz olmasın.

Aramızdaki fark burada..

Ben bir halkın (arkasında kim olursa olsun, kim destek verirse versin, kimin işine yararsa yarasın) ulusal mücadelesinden bahsediyorum..

Siz (genelde) ise bu basit gerçeği kabullenmek yerine sorunu basit olaylara indirgeyerek, arkasında (illahi ki) birilerini arıyorsunuz..

Pekala, çocuklara 1 lira (bazı medyalarda çukolata vb. şekerlemelerde var) verildiğini farzedelim..

Peki çocuklara 1 lira verip(!) arkasında duranları bu eyleme itenin ulusal bilinç olduğu gerçeği dışındaki ne??

Bu insanlar (büyükler) tıpkı Basklı, Filistinli gençler gibi özgürlük isteyemezler mi?

Neden Kürtlerde ulusal/özgürlük mücadelesi yürütemesin?

Peki bu adam ne için dayak yemeyi göze alıyor:

www.yuksekovahaber.com/video-galeri/yuksekova-savas-alani-303.htm

Aş ve iş meselesine gelince..

Bunun içinde militarizme giden bütçeyi halka vermediğiniz sürece daha çok 'klasik' düşler kurgularız..

Öncelikle militarist kurum/zihniyet ile yüzleşmeniz gerekip, buna son vermeniz gerekiyor..

Militarizmi önlemek içinde savaşı önlemeniz gerekiyor..

Savaşı önlemek içinde Kürt sorununu çözmek..

İşte hepsi bu..

Yalnızca bu..!!!

Gönderi tarihi:

Ulusal mücadelelerde (siz buna Kurtuluş mücadelesi de diyebilirsiniz) kimse kendi çocuğunu düşünmez..

Kimin ülkesinde kimin mücadelesi veriliyor.. Burasi Türkiye vermek istenen ulusal mücadele varsa oda Türk Milletinin verdigi mücadeledir..Bölücelere ve siyasal islamci kesime karsi verilen mücadeledir

Bugün verilen mücadele.. bunun örnegidir..

Bölücülerin yapmaya calistigi Türkiye ye siyasal islamci kesimi tamamen yerlestirmektir..

Baska yetenekleri olmayan isbirlikcilerin sözünden cikmayan bu kesim tarafindan.

Gönderi tarihi:

Evet aramızda fark var sayın jan.Siz emperyalizmin oyuncağı olmuş cahil kitlelerin yaptığını ulusal mücadele sanıyorsunuz.Oysaki ben arkadaşlarımızın bir çoğu yapılan haksız uygulamaları desteklemediğimiz gibi birçok yazımızda da -gördünüz yada görmediniz- dil konusunda da insanların kendi dillerini geliştirmelerini yasaklamaların olmaması gerektiğini yazdık çizdik. Ancak istenilen şeylerin ekonomik açılım yapılmadan ve ordaki feodal düzen yıkılmadan bir işe yaramayacağını da söyledik.

Gönderi tarihi:

Efendi dostum,cocuklarin kücük yaslarda yaptiklarindan aileleri sorumlu tutulur. Avrupa'da polise tas atan cocuk olmadigi ve de atmayacagi icin zaten sorumluluk tartismasida olmuyor. Örnegin duvarlara yazi yazan. sloganlar karalayan cocuklar eger resit degilseler, yakalandiklarinda ailelerine haber verilerek uyarilirlar. Eger ayni suctan birkac defa yakalanirsalar o zaman cocuk mahkemelerinde yargilanir ve sanirim hapis cezasi degilde sosyal bir hizmette calistirilirlar.

Cok asiri suc dosyasi olanlar ise, egitim kamplarina gönderilerek orada psikolojik egitime tabi tutulurlar ki bütün masraflarda devlet kasasindan ödenir.

saygilarla

Tabii ki Aileler sorumludur bu sorumlulugu yerine getirmedikleri takdirde cocuklar elinden alinir.

Bu demek degil ki cocuk tas atiyorsa vede yaralanmaya sebeb veriyorsa yasi kücük diye örnegin 14 15 yasinda olsun hapise girmeyecek anlamina gelmiyor..

Bakin burda Avrupa da bölücüler bir cocugu korsan afise gönderdiklerinde 14 yasindaydi adi kemal olmasi lazim afis asarken tek kursunla vurmuslardi güvenlik gücleri..

Birde düsünelim bizdeki olaylar burda yogunlukta olsa her gün herhalde bir kemal ölür.

Taviz yoktur..

ilk önce ortaokullar sonra liseler sonra tüm ülke kangren olur onlarin anlayisi budur.

Üniversiteler akillidir yasama baglanir..

Onun icin cocuklara oralarda asla taviz yoktur bizde ki gibi.

Gönderi tarihi:

Kimin ülkesinde kimin mücadelesi veriliyor.. Burasi Türkiye vermek istenen ulusal mücadele varsa oda Türk Milletinin verdigi mücadeledir..

Türk 'milletinin' verdiği 'ulusal mücadele' 86 yıl önce noktalandı..

Kürtler de ortak ve eşit bir ülke şiarıyla biz Türklere destek verdiler..

Ama nerden bileceklerdi ki savaştan sonra biz Türkler tarafından ''Kart-Kurt'' ilan edileceklerini..

Bir gün köylerinin yakılacağını..

Çocuklarının dillerinin yasaklanacağını..

Torunlarının havaya uçurulacaklarını..

Hatta dışkı bile yedirileceklerini..

Kürtlerin beyni çok geç olsada sonunda ''dank'' etmeye başladı..

Bir daha dışkı yedirilmeyecekleri ya da Diyarbakır Hani'de olduğu gibi çocuklarının 'mutlu Türk' olmayı kabul etmedikleri için yüzlerine dışkı sürülüp tüm ilçe boyunca gezdirilmeyecekleri bir gün ve ülke uğruna mücadele veriyorlar şimdi..

Emrah Gezer misali Kürtçe türkü söylediği için öldürülmeyecekleri bir ülke uğruna..

Bize de ya seyretmek ya da destek olmak kalıyor..

Köstek olmak değil..!!!

Gönderi tarihi:

Evet aramızda fark var sayın jan.Siz emperyalizmin oyuncağı olmuş cahil kitlelerin yaptığını ulusal mücadele sanıyorsunuz.

Bir kez daha bu basit gerçeği anla(ya)madığınızı ya da anlamak istemediğinizi belirtmişsiniz..

Daha öncede söyledim..

Kürtler ayrı bir kavim olduklarının (geç te olsa) farkına vardılar..

Kendi Alpertungalarının, Atilla'larının peşinden gidiyorlar..

Kendi tarihlerini araştırıp, kendi ulusal marşlarını söylüyorlar..

Yalnızca bunlar bile ulusal bir mücadele yürütmelerine yeterde artar bile..

Ancak siz bu gerçeği kabul etmek yerine 'arkasındaki güçleri' ya da çocuklarına 1 lira verip taş attıranlara bakıyorsunuz..

Arkasında kim olursa olsun (ister ABD, ister Papua Yeni Gine isterse de uzaylılar olsun) bu mücadeleyi yürütenlere bakınız öncelikle..

Bu konuda çocukların cezaevinden gönderidikleri mektubu okuyunuz..

Buyrun: (Çocukların cezaevinden gönderdikleri mektuptan)

"Biz kendimizi çocuk olarak görmedik. Bizler çıksak da sorun çözülecek mi, anadilimizde eğitim alabilecek miyiz? Biz suç işlemedik bir gün tekrar beraber olmayı umuyoruz"

Bu mektubu da mı emperyalistler yazdırdı size göre?

Cümlelerimi Allah'a sığınarak Kuran'dan bir ayet ile bitirmek istiyorum:

''E fe lâ tubsirûn.''

''..Hala görmeyecek misiniz..?''

Gönderi tarihi:

Evet aramızda fark var sayın jan.Siz emperyalizmin oyuncağı olmuş cahil kitlelerin yaptığını ulusal mücadele sanıyorsunuz.

Duyanda gercekten zannedecekki basta Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm fertleri Emperyalizmin oyuncagi degiller. Yapmayin lütfen, ülkemizin kimlere bagimliligini dahi bir celsede unutup, görmezlikten gelip baskalarina dil uzatiyoruz.

Emperyalizmin oyuncagi olmus ülke ve halk varsa bunun en ilk baslarinda Türkiye geliyor sayin gelincik. Önce kendi avlumuzu temizleyelim sonra komsununkini elestirelim.

Gönderi tarihi:

Sayın Jan;

Ulusal mücadeller, sokakta taş atan çocuklarla yapılmaz.

Ulusal kazanımlar bilinci olan toplumlarca sonuçlandırılır.

Bunu kavramak için kurtuluş savaşının gerçeklerini gözlemlemek yeterli olacaktır.

Ortadoğunun kargaşa toplumlarının temelsiz yaklaşımlarını ulus bilinci ve mücadelesi olarak sunmak bir hatadır.

Size yazılan her yazıda anlatılmak isteneni görmezlikten gelmenizi kısır çekişme,

Kendinizi bakın ben kürt değilim ama onların ulusal haklarının destekçisiyim diye sunmanızı şark kurnazlığı olarak değerlendiriyorum.

Eğer kendinizi olduğunuzdan farklı tanıtıyorsanız bilinki, Kurtuluş savaşı, İngiliz, Fransız, ve Yunan halklarının içinden destekçilerle değil ulusun kendi bilinci ve haklı mücadelesiyle kazanılmıştır. Diğerinde ise şark kurnazlığı yüz yıllardır kendi haklılığında bile hiç bir olumlu sonuç elde edememiştir.

Sevgilerimle .

Gönderi tarihi:

Duyanda gercekten zannedecekki basta Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm fertleri Emperyalizmin oyuncagi degiller. Yapmayin lütfen, ülkemizin kimlere bagimliligini dahi bir celsede unutup, görmezlikten gelip baskalarina dil uzatiyoruz.

Emperyalizmin oyuncagi olmus ülke ve halk varsa bunun en ilk baslarinda Türkiye geliyor sayin gelincik. Önce kendi avlumuzu temizleyelim sonra komsununkini elestirelim.

Anadoluyu ayrı bir devlet olarak Kürdistan olarak görüyorsanız bilemem .Ben komşumun değil,kendi ülkemde yapılanları eleştiriyorum. Din ve etnik kökenler emperyalizmin kullandığı araçlardır. Dün alevi-sünniydi, sağcı solcuydu,laik-dinciydi ,bugün Kürt-Türk ,yapılana alet olanın Türk veya Kürt olmasını alevi veya sunni olmasının bir önemi yok. Bu yapılan emperyalist emellere hizmettir.

Gönderi tarihi:
Bir kez daha bu basit gerçeği anla(ya)madığınızı ya da anlamak istemediğinizi belirtmişsiniz

''..Hala görmeyecek misiniz..?''

Sayın Jan ,size en güzel cevabı, sayın Gecekuşu vermiş .Bunun üzerine bir şey yazmama gerek yok.Tam düşündüğüm bir cevap.

Ve evet ;

Hala görmeyecek misiniz?

Gönderi tarihi:

Sayın Jan;

Ulusal kazanımlar bilinci olan toplumlarca sonuçlandırılır.

Bunu kavramak için kurtuluş savaşının gerçeklerini gözlemlemek yeterli olacaktır.

Ortadoğunun kargaşa toplumlarının temelsiz yaklaşımlarını ulus bilinci ve mücadelesi olarak sunmak bir hatadır.

Size yazılan her yazıda anlatılmak isteneni görmezlikten gelmenizi kısır çekişme,

Kendinizi bakın ben kürt değilim ama onların ulusal haklarının destekçisiyim diye sunmanızı şark kurnazlığı olarak değerlendiriyorum.

Eğer kendinizi olduğunuzdan farklı tanıtıyorsanız bilinki, Kurtuluş savaşı, İngiliz, Fransız, ve Yunan halklarının içinden destekçilerle değil ulusun kendi bilinci ve haklı mücadelesiyle kazanılmıştır. Diğerinde ise şark kurnazlığı yüz yıllardır kendi haklılığında bile hiç bir olumlu sonuç elde edememiştir.

Sevgilerimle .

Benlik olayi sayin gecekusu.Yazdiklariniza kelimesi kelimesine katiliyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:

.

bilinki, Kurtuluş savaşı, İngiliz, Fransız, ve Yunan halklarının içinden destekçilerle değil ulusun kendi bilinci ve haklı mücadelesiyle kazanılmıştır. Diğerinde ise şark kurnazlığı yüz yıllardır kendi haklılığında bile hiç bir olumlu sonuç elde edememiştir.

Kürtler söz konusu olunca kendinizle nasıl çeliştiğinizi bir anlayabilseniz..

Şu ''bin dereden su getirmeniz'' yok mu Kürtler konu olunca, tarihe düşülesi geliyor yazdıklarınızın..

Ulusal mücadeleden siz ne anlıyorsunuz?

Bir mücadele çocuklara kadar inmişse orada 'terör' değil ulusal bir dava vardır..

Dünyanın her yerinde bu böyledir..

Filistinden, Cezayire kadar.. (Sakın Filistinli çocukları da inkar etmeyin)..

''Kurtuluş'' savaşı denilen mücadelemizde de bir çok yerden yardımlar alınmıştır..

Örneğin Mısırdan, Hindistana.. (Polemik olmaması için batıya gelmeyeceğim)

Bu günde Kaddafiden Mandelaya Kürtlerin özgürlük mücadelelerine göndermeler yapılıyor..

Niçin bunları görmüyorsunuz?

Bunlar da mı ''emperyalist''..?

Peki Kürtlere ''emperyalist'' bir destek(!) olmasa, sadece kendi bilekleriyle mücadele verseler siz bir ''anti-emperyalist'' olarak destek verecek misiniz?

Yoksa; ''mevzubahis Kürtlerin mücadelesiyse gerisi teferruattır'' mı diyenlerdensiniz?

Size Yıldız Tilbeden ''bin dereden su getirsem'' şarkısını armağan ediyorum..

İyi ve bolca dinlemeler..

Gönderi tarihi:

çocukların polise taş atması olayı çok basit bir şey değil.

ama her nedense sokaktan geçiyordum duman vardı yüzümü kapattım gibi bir ifade de çok basit değil. Yani benim onların çocuk olduğuna pek inanasım gelmiyor doğrusu.

Olay devlete isyan olayı ise devletin tepkisi sert olmalıdır.yoksa kendikendini böldürür.

Gönderi tarihi:

Devletin su andaki politikasi ülkeyi böldürme politikasidir,Bunu demokratik haklar paravanasinin arkasina saklamakla is bitmiyor.AKP iktidarda kalabilmek ugruna herseyi göze alabilecek bir yapiya sahiptir.

Dün poolisin yakaladigi cocugun annesi gelip"Kurban olayim birakin ben cezasini veririm"diyerek cocugunu polisin elinden aldi.VERDIMI ACABA CEZASINI??Yoksa bir daha ki sefere daha iri tas toplarsin diye ögütmü verdi?Ben ikincisini söyledigine eminim.

Sokaklarda yapilan terör,demokrasi terörü degildir,ülkeyi bölme terörüdür.Sayin Öcalan diyenlerin,Öcalan'a özgürlük diyenlerin amaclari demokrasi olamaz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Anadoluyu ayrı bir devlet olarak Kürdistan olarak görüyorsanız bilemem .Ben komşumun değil,kendi ülkemde yapılanları eleştiriyorum. Din ve etnik kökenler emperyalizmin kullandığı araçlardır. Dün alevi-sünniydi, sağcı solcuydu,laik-dinciydi ,bugün Kürt-Türk ,yapılana alet olanın Türk veya Kürt olmasını alevi veya sunni olmasının bir önemi yok. Bu yapılan emperyalist emellere hizmettir.

Vatandasi oldugumuz ülkenin tüm yönetenleri Emperyalistlerden bagimsiz bir hareketmi yapiyorlarda herhangi bir örgütün veya insanlarin mücadelesini emperyalistlerin cikarlari dogrultusunda diye sucluyorsunuz?

Türkiye her dönem Emperyalizme göbekten bagliyken ve bu emperyalislere göbekten devleti sonuna kadar desteklerken bizlere nasil anti-emperyalist olunur dersi vermeye kimsenin hakki yok. Önce kendim ve savundugum devlet anti-emperyalist olsunki baskasinda da aynisini bekleyeyim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.